lauantai 15. joulukuuta 2007

HELSINGIN ITSEILMAISUNEUVOSTO KOKOONTUU JÄLLEEN

Tapahtuu jossain lähitulevaisuudessa. Jos lukijalle tulee tämä neuvosto uutena asiana, kannattaa lukea ensin tämä.

Pääosissa:

Lautakunnan puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus, 52 v, kotirouva, (Nännistis-Lellistinen Liitto NänLelLi)

Itseilmaisusihteeri, Anna-Ilmeera Tykkyläinen, 38 v, fil.maist (feministinen folkloristiikka), (NänLelLi)

Matti Virtanen, 43 v, LVI-teknikko, yrittäjä (Oppositioryhmä Kivivuorelaiset Kiv.)

Jutta Yrhenius, 45 v, Tasa-arvoitettu Ylieksistantti, fil.maist (naistutkimus & heteromelankolian analyysi), (NänLelLi)

Maila Uilola, 23 v, fil.yo (kasvatussosiologia & kansainvälisyyskasvatus), (NänLelLi)

Abdelkader Hassan-Hassan, 33 v, vapaakansalainen, (NänLelLi)

Sivuosissa:

Yakubu, 40 v, vahtimestari (puoluekanta tuntematon, kotimaa Uganda, koko: riittävä, voima: riittävä, taidot: riittävät)

iPod (puoluekanta tuntematon)

Puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus (NänLelLi) aloittaa kokouksen:

- Hyvää iltaa jälleen kaikille osanottajille. Ennen kaikkea tervehdin uusia puoluetovereitani. Kun maamme kaikki tiedostavat puolueet vasemmistoliitosta kokoomukseen ovat nyt, näin kesken vaalikauden, yhdistyneet uudeksi suurpuolueeksi, niin jatkamme tärkeää työtämme nyt näin yhteisten lippujen alla, takanamme 179:n kansanedustajan voima. Ja koska eduskunta ei ole valitettavasti vielä ehtinyt säätää lakia, jolla jyrätään nuo turhat ja tarpeettomat…siis tarkoitin sanoa, että tervetuloa myös oppositioryhmä Kivivuorelaisten edustajalle Virtaselle.

Matti Virtanen (Kiv.):

- Kiitos kiitos. Aito arvostus ja hyväksytyksi tulemisen tunne se aina vaan auttaa ihmistä jatkamaan eteenpäin.

Puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus (NänLelLi):

- Niin tässä lautakuntatyössähän on tapahtunut siis pieniä muutoksia eli jatkamme toimintaamme Itseilmaisuneuvostona. Ja onnea muuten sinulle, Jutta, tuoreesta Tasa-arvoitetun Ylieksistantin asemasta. Asema tuo suurta valtaa, mutta vaatii myös vastuuta. Harvoillehan tuota asemaa myönnetään, mutta uskon, että olet oikea henkilö tähän asemaan. Niin, ennen varsinaisia käsiteltäviä asioita ilmoituksena, että neuvoston jäsen Hassan-Hassan on tällä hetkellä muutaman kuukauden lomalla vanhassa kotimaassaan, mutta hän on muistanut meitä lämpimästi postikortilla:

Itseilmaisusihteeri Anna-Ilmeera Tykkyläinen:

- Niin tuo Hassanin pyytämä asia on jo hoidettu. Menenkö tämänkertaiseen esityslistaan?

Matti Virtanen (Kiv.):

- Kerrotko ensin, että miksi Maila Uilola on kokouksessa iPodin kuulokkeet korvilla? Kuuluu olevan Magdaleena-kappale jatkuvalla toistolla.

Tasa-arvoitettu Ylieksistantti Jutta Yrhenius (NänLelLi):

- Niin minä voin vastata tähän Mailan puolesta. Maila haluaa kyllä olla mukana kokouksessa, mutta hän pelkää taholtasi tulevaa sovinistista, militaristista, rasistista ja seksististä solvaamista. Näin ollen hän kuuntelee Magdaleenaa. Hän on pyytänyt minua äänestämään hänen puolestaan ja tasa-arvoitetun ylieksistantin asemassa minulla on siihen valtuudet.

Matti Virtanen (Kiv.):

- Jahah, tämä selvä. Eläköön demokratia ja tasa-arvo ennen kaikkea.

Puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus (NänLelLi):

- Virtasen näyttää olevan aivan mahdotonta oppia asiallisia kokouskäytäntöjä. Mutta ehkäpä käymme asiaan. Kerrotko Anna-Ilmeera, mikä on listallamme ensimmäisenä asiana?

Itseilmaisusihteeri Anna-Ilmeera Tykkyläinen:

- Niin varsinaisella asialistalla on oikeastaan tämmönen työntekijän palkkausasia. Meidän on valittava HKL:n Vallilan varikolle varikkopäällikkö. Mulla on tässä…

Matti Virtanen (Kiv.):

- Puheenjohtaja.

Puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus (NänLelLi):

- No mitähän Virtasella on asiaa?

Matti Virtanen (Kiv.):

- Miten ihmeessä varikkopäällikköä itseilmaisulautakunnassa eikun siis -neuvostossa valitaan? Eikös tämä ole selvästi teknisen lautakunnan hommia?

Tasa-arvoitettu Ylieksistantti Jutta Yrhenius (NänLelLi):

- Uusi kaupunginjohdosta vastaava Ensimmäinen Toveri Rosita Meriburk-Höpöttelätiön on antanut asiasta selvän käskykirjeen. Perusteena tälle menettelylle on, että tekniset työpaikat ovat miesvaltaisia ja edustavat sortoa kaikissa muodoissaan. On fasismia, että asioita tulee määritellä numeroina, kilogrammoina, ampeereina tai hevosvoimina. Tämä jäykistää yhteiskunnallista ajattelua ja tukahduttaa ihmisessä elävän luovuuden. Todellinen sivistynyt yhteiskunta hahmottaa asiat rakentavan keskustelun, luovuuden, runouden, suvaitsevaisuuden, ymmärtämisen, hyväksymisen ja filosofian avulla.

- Parhaiten tähän työhön sopii yliopistollisen humanistisen koulutuksen saaneet ammattilaiset, joita neuvostossamme on useita. Lisäksi se, että tekniikkaa tuntematon henkilö ei saisi vaikuttaa teknisten asioitten toteuttamiseen edustaa sortovaltaa karkeimmillaan. Tämän vuoksi teknisistä asioista päätetään jatkossa siihen sopivampien neuvostojen toimesta. Käskykirje on kyllä postitettu kaikille neuvoston jäsenille. Saattaahan olla, että, eh, inhimillisen erehdyksen vuoksi ei Virtaselle ole kirjettä tullut. Tai ehkä Virtanen on nyt niin keskittynyt uuteen riistokapitalistin uraansa, ettei ole ehtinyt aukoa postiaan.

Matti Virtanen (Kiv.):

- Niin eipä tää mun firma Pitäjänmäen Rööri & Putsaus vielä kovin riistokapitalismia ole, kun se työllistää itseni lisäksi vain kaksi miestä. Vaan annapas se planketti mulle luettavaksi…lukee… lukee… hjuu, niin… lukee… lukee… niinpä tossa näkyy seisovan… lukee… lukee… mitähän ne kämpät siellä Saarenmaalla taas maksoikaan… lukee… lukee… ja leimakin vielä perässä. Näkyy olevan perin laillista ja edistyksellistä niin. No ketäs siellä ehdokkaina onkaan?

Itseilmaisusihteeri Anna-Ilmeera Tykkyläinen (NänLelLi):

- Kaupunginjohdosta vastaavan Ensimmäisen Toverin Rosita Meriburk-Höpöttelätiönin antamien uusien neuvostokokouskäytäntömääräyksien mukaisesti olen yhdessä Tasa-arvoitetun Ylieksistantti Jutta Yrheniuksen kanssa karsinut hakijoista pois kaikki sopimattomat ehdokkaat. Karsimisen perusteena ovat olleet militaristisuus (suoritettu asevelvollisuus) ja sovinistisuus (kaikki miehet, tiettyjä poikkeustapauksia lukuunottamatta). Muitakin perusteita oli, eli rasistisuus, Uutiskynnyksen lukeminen ja aseenkantoluvan omistaminen joskus menneisyydessä. Mutta jo kaksi ensimmäistä kohtaa karsivat muut ehdokkaat, joten meillä on jäljellä kolme mainiota ehdokasta, joista meidän nyt tulisi tehdä valinta. He ovat:

Ann-Birgit ”Billan” Vexelberg. Ikä 47 v. Opiskellut Helsingin yliopistossa feminististä taidekehyshistoriasosioponomologiaa vuodesta 1992. Valmistellut gradutyötä aiheesta ”kirgisialaisten arokärpäspopulaatioitten esiintymistiheyden ja aboriginaalinaisten epäsäännöllisen menstruaation mahdolliset yhtymäkohdat sekä niitten taannehtivat yhteisvaikutukset silakan sukupuolielämään Göttingenin yliopiston kalatankissa” vuodesta 2003 alkaen. SETA-aktivisti. On kirjoittanut useita sukupuolista vapautta puoltavia kirjoituksia. Rekisteröidyssa parisuhteessa Jutan kans…siis, tota, siis niin, siis elää rekisteröidyssä parisuhteessa.

Alabatulaa Deebal ”Street Revenger” Kurukemeh: Ikä 32 v. Kotoisin alunperin Gambiasta. Harjoittaa liiketoimintaa, pääosin rastatukkahiusöljyn maahantuontia. Rakenteellisen rasismin uhri, sillä Helsingin huumepoliisi on pitkään postannut miestä, mutta ei ole löytänyt mitään raskauttavaa. Mainittakoon, että hän ei ole käynyt suomalaista asevelvollisuutta, ja hän kannattaa muutenkin rauhanaatetta. On laulanut kerran ”kumbayaa” yhdessä Elastisen kanssa.

Milla-Liisa ”Lillu” Läylönen: 28 v. Kanttori-urkuri. Saattaa olla, että posti on ehkä sotkenut lähetykset, kun kuoressa luki kyllä että Helsingin Seurakuntayhtymä, mutta Lillulla ei ollut kyllä ensimmäistäkään valitsemisen estävää syytä, joten…

Matti Virtanen (Kiv.):

- Puheenjohtaja! Tää touhuhan menee ihan pelleilyksi. Vaikka runojen rustaaminen voikin olla mukavaa, niin millä ihmeellä nämä ehdokkaat muka voivat toimia varikkopäällikkönä? Siellähän huolletaan busseja eikä kirjoitella mitään ihmeen…

Tasa-arvoitettu Ylieksistantti Jutta Yrhenius (NänLelLi):

- Matti. Katsopas tätä (ojentaa Virtaselle A4-arkin johon on piirretty symboli, joka tunnetaan Hangosta Petsamoon ns. kirkkoveneenä).

Matti Virtanen (Kiv.):

- No mitä vittua tää nyt…

Tasa-arvoitettu Ylieksistantti Jutta Yrhenius (NänLelLi):

- YAKUBU! APUA!

(Huoneeseen ilmestyy kivitalon kokoinen uussuomalainen mies yllään vahtimestarin univormu)
Yakubu:

- Mikka hatana?

Tasa-arvoitettu Ylieksistantti Jutta Yrhenius (NänLelLi):

- Neuvoston jäsen Virtanen syyllistyi vaginaaliseen negaatiorikokseen. Tasa-arvoistetun Ylieksistantin aseman suomilla valtuuksilla määrään, että pidäpä sille viittomakieliset uutiset.

Yakubu:

- Yakubu viittoo (mäjäyttää Virtasta päähän kumipampulla kokoa herranjumala, ruiskaisee silmille pippurikaasua, lyö miehen käsi- ja jalkarautoihin ja tukkii suun jeesusteipillä).
Yakubu:

- Mitta sa hallu ma tekke tama mies kanssa?

Tasa-arvoitettu Ylieksistantti Jutta Yrhenius (NänLelLi):

- No tota, vie se vaikka siivouskomeroon ja laske se sitten menemään, kun tää kokous on ohi.
Yakubu:

- Siivouskomero taynna. Tama ilta moni neuvosto kokous. Yakubulla paljon viittomista.

Tasa-arvoitettu Ylieksistantti Jutta Yrhenius (NänLelLi):

- No vie se jonnekin, missä se ei häiritse kokousta.

(Yakubu vie Virtasen mennessään)

Tasa-arvoitettu Ylieksistantti Jutta Yrhenius (NänLelLi):

- Ehkäpä tuokin sovinisti nyt jatkossa muistaa, että tuollainen machoilu ja uhoaminen ei auta mitään. Puhumalla asiat selviävät.

Maila Uilola (NänLelLi) (on havahtunut meteliin ja ottanut kuulokkeet pois korvilta):

- Mutta toi Yakubu on kyllä aika lutunen mies.

Tasa-arvoitettu Ylieksistantti Jutta Yrhenius (NänLelLi):

- No niin kai, jos nyt on pakko olla siihen suuntaan kallellaan. Mutta meidän tulee muistaa, että Yakubu on ennen kaikkea uhri. Tiedätkö, että Yakubulla oli kotonaan Ugandassa menestyvä porofarmi, jonka tuottamia porosäilykkeitä vietiin aina Vanhaan-Seelantiin ja Itä-Koreaan saakka. Mutta hän joutui luopumaan tilastaan ja pakenemaan Suomeen henkensä kaupalla.

Maila Uilola (NänLelLi):

Kauheeta! Mitä sille sit tapahtui?

Tasa-arvoitettu Ylieksistantti Jutta Yrhenius (NänLelLi):

- Zimbabwesta karkoitetut valkoiset jalkapallohuligaanit olivat tulleet varastetulla sukellusveneellä Yakubun tiluksille ja tuhonneet humalapäissään olalta ammuttavilla meripanssarintorjuntaohjuksilla sekä asuin- että talousrakennukset maan tasalle.

Maila Uilola (NänLelLi):

- Hirveetä!

Tasa-arvoitettu Ylieksistantti Jutta Yrhenius (NänLelLi):

- Joo. Ja sitten ne olivat vielä ampuneet sarjatulta ampuvilla jousipyssyillä kaikki porotkin ja jääneet sinne sitten juopottelemaan. Yakubu oli pelastunut kuin ihmeen kaupalla.

Maila Uilola (NänLelLi):

- Siis kyllä me valkoiset ollaan hirveitä! Ja mä tiedän että tää on hirveetä sanoo, mutta mitä järkeä on roistollekaan varastaa toisten tilukset ja sitten tuhota ne. Eihän siitä oo niille roistoillekaan mitään hyötyä! Me valkoiset ollaan siis niin sikatyhmii! Mä häpeän olla valkoinen!

Tasa-arvoitettu Ylieksistantti Jutta Yrhenius (NänLelLi):

- Niin. Maksamme velkaa.

Puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus (NänLelLi):

- Mutta nythän Mailakin voi osallistua kokoukseen, kun Virtanen ei ole häiritsemässä.

Maila Uilola (NänLelLi):

- Niin joo, mutkun mä alan päästä tähän biisiin sisälle, niin voisit sä Jutta…(laittaa kuulokkeet takaisin korville).

Itseilmaisusihteeri Anna-Ilmeera Tykkyläinen (NänLelLi):
- Niin. Meillä on nyt kolme niin hyvää ehdokasta, että on harmi, että joutuu valitsemaan vain yhden
.
Tasa-arvoitettu Ylieksistantti Jutta Yrhenius (NänLelLi):

- Itse asiassa mehän voimme valita kaikki kolme. Määrärahoja nyt varsinaisesti oli varattu vain yhdelle, mutta Tasa-arvoitettuna Ylieksistanttina minulla on valvojaoikeudet uuteen Fjösander-hallintojärjestelmään. En pysty kylläkään lisäämään varsinaisia määrärahoja, mutta pystyn siirtämään niitä momentilta toiselle. Katsotaanpas…

…joo, no ensinnäkin Sörnaisten vanhusten toimintakeskuksessa on soitettu päivätansseissa Eldankajärven jäätä. Ne ei tarvitse kyllä yhtään…(klik)…(klik)…(klik)…

Itseilmaisusihteeri Anna-Ilmeera Tykkyläinen (NänLelLi):

- Hei mun mielestä tuo nuorten jääkiekkoharrastukselle menevän tuen vois kyllä siirtää pois, sehän antaa vaan sovinistisia käyttäytymismalleja ja kannustaa agressiivisuuteen.

Tasa-arvoitettu Ylieksistantti Jutta Yrhenius (NänLelLi):

- Niin tosiaankin, siihenhän oltais varmaan puututtu joka tapauksessa, mutta nythän se siinä samalla…(klik)…(klik)…(klik)…


Puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus (NänLelLi):

- Helsingissä on muuten vielä muutamia ihan puhtaasti suomenkielisiä päiväkoteja.

Tasa-arvoitettu Ylieksistantti Jutta Yrhenius (NänLelLi):

- Vaan eipä oo pitkään…(klik)…(klik)…(klik)… jaa, mutta hyvinhän tämä rahoitus järjestyi. Onnea kolmelle uudelle varikkopäällikölle. Ehkäpä heitä voisi kutsua päällystötroikaksi, jos huumori sallitaan. Ai niin juu, mutta eihän tuo Alabatulaa eikun siis varikkopäällikkö Kurukemeh osaa suomea ollenkaan. Täytyyhän hänellä tulkki olla…(klik)…(klik)…(klik)… no joo, asia selvä. Tulkin virka hakuun ja asia on sillä selvä.

Puheenjohtaja Ann-Margit Schroderus (NänLelLi):

- Ja meillähän ei asialistalla nyt muuta ollutkaan. On todella hienoa ollut tehdä kanssanne toimivaa demokratiaa ilman autoritäärisiä soraääniä. Kiitokset osallistujille. Päätän kokouksen tähän.

*

6 tuntia myöhemmin:

iPod (puoluekanta tuntematon):

- (klik)

Maila Uilola (NänLelLi):

- mmm hymm hymm…mikäs nyt… ai jaa, akku loppu… missäs mulla olikaan niitä taksiseteleitä?

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa mustta samalla pelottavaa,

Pasi Turunen kirjoitti...

Tuttu?
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200712156989671_uu.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö perskeles, sun sisäinen Reino sanoo suoraan ja mitään pelkäämättä sen totuuden, mikä VHM:n kynällä raapustettuna johtaisi vähintään vuoden mittaiselle ehdottomalle uudelleenkasvatusleirille.

Tässä jutussa ei todellakaan ollut kuin kaksi tosimiestä ja sitten se yksi munattomaksi kuohittu leijona, joka on täysin voimaton niin suuren mahdin edessä, joka syntyy suomalaisnaisen tunneälyn ja mustan lihaskimpun hybridistä. Kuluja tämä mahtisysteemi tietysti aiheuttaa, se on selvä, mutta onneksi Suomen leijona vielä kykenee tuottavaan työhön.

Nyt kyllä täytyy laittaa nimimerkiksi Synonyymi, jottei vaimo pistä piparia piiloon.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset kommentoijille. Siitä Rovaniemeläisen perhekodin tapauksesta tiedän just yhtä paljon kuin vx:kin, koska ihan niin pohjoisessa en asu. Näitä silloin tällöin ikävä kyllä sattuu. Muutama vuosi sitten tappoivat Ojantakasessa yhden ohjaajan, samalla lailla hatkaan lähtiessään. Ei ollu kuulemma tarkoitus vahingoittaa pahasti, saada vaan auton avaimet.

Liekö kattoneet liikaa elokuvia, kun eivät sitten tajunneet, että jos ihmistä lyö moskalla takaraivoon, sillä on paha taipumus kuolla.

Joka tapauksessa toivotan toipumista tälle rovaniemeläisen perhekodin ohjaajalle. Näistä tämmösistä tupaa jäämään iso apina hartioille.

Rei...eiku siis Synonyymille: toivottavasti pipari ei mennyt kortille. Hyvät joulut.

reino kirjoitti...

(Synonyymi oli kyllä joku muu...)

Hyvää palstaa taas kerran. Kuvat havainnollistavat kerrontaa silleen kivasti! ;)

Yrjöperskeles kirjoitti...

No hupsis, tulipa virhearvio. Pahoittelen, mutta yhtä kaikki toivotan Reinolle kaikinpuolin hyvää ja piparirikasta joulua.