keskiviikko 28. lokakuuta 2009

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA VIII

1. Uudelleen määritelty sisäsiittoisuus

Erään uutisen johdosta Hotelli Yrjöperskeleen respassa on ryhdytty miettimään sisäsiittoisuutta. Respan käsitys sisäsiittoisuudesta on se tavallinen, elikkä ilmiötä saattaa esiintyä jossain Hornanperseen peräkylässä, missä hälyttävän suurella määrällä ihmisiä on sama sukunimi. Ilmiön seurauksena jälkikasvulla alkaa ennen pitkää esiintyä hörökorvaisuutta, tihrusilmäisyyttä ja korostunutta banjonsoittokykyä.

Banjo ei erityisemmin kuulu suomalaiseen kansanmusiikkiperinteeseen. Sen sijaan pelimannien viulut ovat huutaneet hiitulahaatulaa ja haitari on pistänyt hilipatataa jo iät ja ajat. Serkkujen keskeistä naimisiin menoakaan ei nähdä sopivana. Siksipä suomalainen sisäsiittoisuus on varmaankin määriteltävä uudelleen, niin kuin tämän uutisen otsikko osaltaan tekee:

Tutkimus: Suomi on sisäsiittoinen

Suomi ei houkuttele ulkomaisia tutkijoita, asiantuntijoita eikä ulkomaalaisia, uutisoi Alma Median Helsingin toimitus.

Tutkijat ja yritykset karttavat Suomea, eivätkä tuo maahamme kaivattua globaalia osaamista.

Tuore tutkimus tituleeraa Suomea sisäänpäinkääntyneeksi maailman peräkyläksi. Tutkimuksen mukaan Suomi on huomattavasti vähemmän kansainvälistynyt kuin mitä usein ajatellaan.

Asiasta uutisoi Alma Median Helsingin toimitus.

18 asiantuntijaa ympäri maailmaa arvioi Suomen kansainvälisyyttä tuoreessa selvityksessä.

Asiantuntijoiden mukaan sisäsiittoinen Suomi pelottaa ulkomaalaista työvoimaa. Tutkijat ja yritykset karttavat Suomea, eivätkä tuo maahamme kaivattua globaalia osaamista.

Ulkomaalaisen osaamisen määrä on vähentynyt Suomessa. Samalla suomalaisen työvoiman liikkuvuus ulkomaille on hyytynyt.

(JENNI GÄSTGIVAR)

IL


En ole tutustunut tutkimukseen, enkä itse asiassa jaksa uskoa, että tutkimuksessa edes mainitaan mitään sisäsiittoisuutta. Media lienee vaan taas kertaalleen pistänyt mutkat suoriksi. Tutkimushan saattaa sinänsä olla vallan oikeassa. Jos intialainen tietokoneguru voi valita Yhdysvaltojen tai Suomen välillä, hän valitsee todennäköisesti Yhdysvallat. Eikä syynä varmaankaan ole peräkylän banjopojat, eiköhän niitä riitä siellä Intiassakin. Todennäköisempi syy on se, että Yhdysvalloissa on alempi verotus ja alempi sosiaaliturva, joten Intian ammattimies pystyy lyömään osaamisensa lihoiksi ihan eri lailla.

Ehdotan paria mainoslausetta, jotta maahamme saataisiin niitä oikeita huippuosaajia eikä vain ”oikeita huippuosaajia”. Tietysti pienehkö trossaus yhteiskunnan rakenteissa tulisi ensiksi suorittaa:

1. Tule veikkonen meille Suomeen töihin. Meillä on kevyehkö verotus, eikä veromarkkojasi tuhlata tyhjänaikaiseen paskaan. Tule, tee töitä ja tienaa. Liity lisäksi vaikka paikalliseen metsästysseuraan. Tai tule meille saunaan. Vedetään perinteiset suomalaiset löylykaljamakkarapersarit. Näyttää pahalta, mutta tuntuu hyvältä.

2. Tule veikkonen meille Suomeen töihin. Meillä kun on toi maahanmuuttopolitiikka hoidettu sen verran fiksusti, että jokainen vastaantulija tietää oudonkin näköisen tyypin olevan joko töissä tai turisti. Meillä tolkun väkeä pidetään hyvänä.


Niin. Saahan sitä haaveilla. Vaan täytynee hyvänä kansalaisena uskoa viisaaseen mediaan. Paljonko banjot maksaa? Voiko banjon soiton oppia helposti?

2. Korttitalon sortuessa eli Suuri Velvollisuus

Eri maitten eri kansalaisille lyödään joskus eteen Suuria Velvollisuuksia. Velvollisuudet voivat johtua joko olosuhteitten pakosta, niin kuin ne velvollisuudet, joita suomalaiset joutuivat tekemään vuosina 1939 – 1945. Velvollisuuksia voidaan antaa täytettäväksi myös puhtaasti maan johdon toimesta, niin kuin esim. Neuvostoliitossa aikanaan Baikalin – Amurin radan rakentaminen.

Oma poliittinen johtomme antoi suomalaisille vajaa 20 vuotta sitten myös Suuren Velvollisuuden. Meidän tehtäväksemme tuli ottaa vastaan ja elättää ihmisiä, joita emme halunneet, emme tarvinneet ja joista meille ei ollut hyötyä. Enemmänkin haittaa, niin kuin viimeiset tiedot Helsingin koulujen ”white flightista” kertovat.

Jos ihminen on osa sitä hallitsevaa luokkaa, joka antaa kansalle tehtäväksi Suuren Velvollisuuden, on hänen tietenkin hyvin vaikeaa tunnustaa, että olin väärässä. Vaikka Suuri Velvollisuus onkin muualla Euroopassa mennyt niin reisille kuin olla voi. Siksi hänen on vaan moitittava kansaa siitä, että he eivät ymmärrä Suuren Velvollisuuden merkitystä ja suurta hyötyä.

Niitä, jotka arvostelevat Suurta Velvollisuutta, yritetään torpedoida kaikin keinoin. Jos ei muuten, niin käännetään Euroopan kartta nurinpäin ja moititaan länsimaisten arvojen puolestapuhujia venäläismielisiksi.

Tuorein Suuren Velvollisuuden puolustaja on Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Antero Mukka, joka tuoreessa kirjoituksissaan vetoaa tunteisiin. Jutun voi lukea aina valppaasta Mediaseurannasta.

Antero Mukka kirjoittaa:

Luokkakuvat kertovat maailman muutoksesta. Lapsemme ovat meitä valmiimpia kohtaamaan sen. Ehkä he ansaitsevat tilaisuutensa ottaa itse selvää, olisiko Abdista, Myriamista ja Dimasta kavereiksi.

Kannattaakohan meidänkään haikailla aikaa, jolloin koulutoverit olivat mikoja, minnoja, jareja ja sareja?


Hotelli Yrjöperskeles kommentoi:

Ehkä Mika, Minna, Jari ja Sari ovat jo ottaneet asiasta selvää? Ehkä Mika, Minna, Jari ja Sari voivat itse kertoa, haluavatko he olla Abdin, Myriamin ja Diman rääkättävänä?

3. Kansalaisuuslaista

Tätä nyt on mainostettu suurinpiirtein joka toisessa blogissa, mutta mainostetaan täälläkin. Eli allekirjoittakaa ihmiset ihmeessä uutta kansalaisuuslakia koskeva adressi.

Eihän sillä adressilla lakia nurin saada, eikä sitä kansanäänestystäkään aikaiseksi. Mutta mahdollisimman paljon nimiä kannattaa kerätä. Jos ei muuten, niin ainakin etukäteen esitettäväksi anteeksipyynnöksi seuraaville sukupolville, jotka joutuvat säätämään taannehtivan poikkeuslain olemattomin perustein myönnettyjen kansalaisuuksien peruuttamiseksi.

Ensimmäinen, sotasyyllisyyttä koskeva poikkeuslaki jouduttiin tekemään olosuhteitten pakosta.

Seuraava joudutaan tekemään pelkästään typeryksien sotkun korjaamiseksi.

12 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Yrjö se osaa painella just oikeassa järjestyksessä näppäimistön kirjaimia.

Dr. Doctor kirjoitti...

Ainakun olen muuttumassa "kunnon ihmisestä" uudeksi uljaaksi "hyväksi ihmiseksi" tpalaan yrjön blogiin...

Näin yksinkertaista se tosisaan on.

Jaksamista

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja Dr. Doctorille & kiitokset. Näistä kirjoituksista tulee muistaa aina, että "ne tekevät sen itse". Tämähän on vain vallitsevan todellisuuden kopioimista.

Unknown kirjoitti...

Tuo kuuluisa nollatutkimus löytyy TEM:in sivuilta:
http://www.tem.fi/index.phtml?s=3161

Tämä kuva kertoo oikeastaan kaiken siitä, miten minä suhtaudun vieraiden höpötyksiin.;)

http://i34.tinypic.com/kd5qtd.jpg

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kullervolle ja kiitos mainiosta kuvasta.

Umppa kirjoitti...

Otsikointiin liittyen... Onko Sinulla kalju pää?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Umpalle: On joo. Mutta tukka tai sen puute ei sinänsä liity muuhun kuin ensimmäisiin kaljupäisiin uutishavaintoihin, jotka löytyvät tuosta:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2007/11/kaljupisi-uutishavaintoja.html

Otsikko vaan jäi elämään.

Anonyymi kirjoitti...

#
8 asiantuntijaa ympäri maailmaa arvioi Suomen kansainvälisyyttä tuoreessa selvityksessä.
#

Joo joo. Mutta minkä sille tekee, kun Suomea ympäröi ainakin idästä n. 1400 km hukkarajaa. Torniossa sitten lännessä on jonkun verran kanssakäymistä toisten kulttuurien kanssa.

Minkä tälle naapurittomattomuudelle tekee. Ei mitään.

Eletään ja haaveillaan oikeiden eurooppalaisten luonnollisesta mahdollisuudesta olla tekemisissä oikeiden naapureiden kanssa - metri metriltä.

Tämäkö on sitä suomalaisuutta, että naapuria ei näy sitten missään kuin siinä betonisessa ja kotoisessa kerrostalossa.

Hitto. Miten tähän on päädytty.

Roope kirjoitti...

Kansalaisuuslakiesitys:
http://www.intermin.fi/intermin/images.nsf/files/4cb1e333f8510616c225765e004747d7/$file/luonnos%20hallituksen%20esitykseksi%2028.10.2009.pdf

Kansalaisuuteen ei tarvittaisi enää kielitaidon osoittamista, jos on esimerkiksi monilapsisen perheen äiti tai yksinhuoltaja. Tämä viittaa tiettyjen kulttuurien sopeutumiskykyyn, sillä Suomessa yksinhuoltajan tai monilapsisen perheen äidin katsotaan tuettuna pystyvän kaikkeen siihen mihin muutkin ihmiset.

Samoin kansalaisuus voidaan myöntää ilman kielitaitovaatimusta iäkkyyden perusteella (yleensä 65 vuotta), jos hakija on lähtömaan keskimääräisen eliniän perusteella iäkäs. Somaliassa odotettu elinikä on 49 vuotta, Irakissa 58 ja Afganistanissa 43 vuotta.

Suomessa keskimääräinen elinikä on pienestä lapsikuolleisuudesta, kattavasta terveydenhuollosta ja yhteiskuntarauhasta johtuen 79 vuotta. Tähän suhteutettuna 35-vuotias afganistanilainen ja 40-vuotias somalialainen on lain tarkoittamassa mielessä "iäkäs", eikä hänelle siksi aseteta kielitaitovaatimuksia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Roopelle ja Anonyymille. Yksinhuoltajäitejä vastaan minulla ei sinänsä ole yhtään mitään, mutta, niin kuin olen aikaisemminkin kirjoittanut, yksinhuoltajaäitien lapsia päätyy laitoksiin suhteessa enemmän kuin muitten. Ja tämähän koskee siis suomalaisia. Jos kyseessä on vielä kielitaidottomat ulkomaalaiset, ei seurausten arviointiin suurtakaan Sherlockia tarvita.

Toi toinen kohta saattaa jossain ulkomailla suorastaan naurattaa. Suomalaiset höhlät ovat valmiit maksamaan ulkomailta tulleitten eläkkeet. Tai ainakin poliittinen eliittimme on.

No, voimia eloon meille kaikille ja vyötä kireämmälle. Meillähän on Suuri Velvollisuus.

Anonyymi kirjoitti...

"Ehkä he ansaitsevat tilaisuutensa ottaa itse selvää, olisiko Abdista, Myriamista ja Dimasta kavereiksi."

Ja jos ei ole, vaan Abdin mielestä esimerkiksi tytöt ovat ali-ihmisiä joiden ei tulisi olla koulussa lainkaan, niin mitäs sitten tehdään?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentista.

"Ja jos ei ole, vaan Abdin mielestä esimerkiksi tytöt ovat ali-ihmisiä joiden ei tulisi olla koulussa lainkaan, niin mitäs sitten tehdään?"

No sitten tietysti tytöt syyllistetään, niin kuin kunnon moku-uskovaisten kuuluu.