torstai 29. huhtikuuta 2010

LYHYESTI ASELAISTA

Hienoa sentään, että valtamediassakin kuullaan silloin tällöin järjen ääntä. Niin kuin tällä kertaa Iltalehdessä, joka uutisoi perustuslakiongelmiin perehtyneen tutkijan Pertti Eilavaaran lausunnosta valmisteilla olevasta aselaista:

Niin: ”Salassa pidetty asiantuntijalausunto lyttää täysin uuden aselakiesityksen (…) Kiistelty ja moitittu hallituksen esitys uudeksi aselaiksi on osoittautumassa oletettuakin hatarammaksi ja suurelta osin perustuslain vastaiseksi (…) Säännös edustaa poliisivaltiota ja puuttuu vastoin perusoikeussäännöstä sen ytimeen.

Lausunto on järkevä ja asiallinen. Niin aseharrastajat kuin metsästäjät ovat samasta asiasta metelöineet hyvän aikaa, mutta kun lausunto tulee ns. viralliselta ja asiaan erikseen tilatulta tutkijataholta, on sitä vaikea sivuuttaakaan. Herää vaan kysymys: kun näin selkeää suomenkieltä asian tiimoilta on lausuttu jo kolmas marraskuuta, miksi sitä ei silloin jo annettu julkisuuteen? Iltalehti kirjoittaa, että se ”sai käsiinsä” lausunnon. Tarkoituksellinen vuoto? Oliko lausunto tarkoitus pimittää kokonaan? Ainakin se oli tarkoitus julkaista vasta sitten, kun maito olisi jo maassa.

Vastapuolelta lienee odotettavissa välitöntä tunteisiin vetoavaa itkupotkuraivaria.

Kiitokset Pertti Eilavaaralle ja tällä kertaa myös Iltalehdelle ja Iltalehden Risto Kunnaksen näkökulmalle asiasta:

Mitäpäs jos tämä Eilavaara laitettaisiin seuraavaksi tutkimaan tämä ”positiivinen erityiskohtelu”? Että kuinka se oikein rimmaa perustuslain kanssa?

11 kommenttia:

YMTT kirjoitti...

Eilavaara totesi myös, että aseiden valvonnan edellyttämät poliisin kotitarkastukset ovat käytännössä sama asia kuin kotietsintä.

Tässä(kin) tapauksessa kärsijäksi jäisi lainkuuliainen suuri enemmistö, kun taas luvattomat "asiaharrastajat" selviäisivät kuin koira veräjästä.

Mitäpäs jos tämä Eilavaara laitettaisiin seuraavaksi tutkimaan tämä ”positiivinen erityiskohtelu”? Että kuinka se oikein rimmaa perustuslain kanssa?

Tutkimuksen tulokset saattaisivat olla vallanpitäjille liian ikävää kuultavaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Poropoliisille ja kiitos kommentista. Pirustako sen tietää, jos vaikka tommonen positiivista erityiskohtelua koskeva lausunto oliskin jo jossain kassakaapissa. Varustettuna leimalla "julkaistaan kaksi vuorokautta Tuomiopäivän jälkeen".

Niin kuin olen aikaisemminkin sanonut, niin meikäläisen aseet tarvittaessa oudosti katoaa.

Nimetön kirjoitti...

Yhdysvalloissa kotiin tunkeutumista pidetään niin moitittavana asiana, että useimmissa osavaltioissa tunkeutujan toimien pysäyttäminen ampumalla ei johda syytteeseen eikä tietysti tuomioonkaan. Yhdysvalloissa on nähty hyvin vaaralliseksi se, että valtaapitävät s.o. valtion agentit voisivat loukata vapaan ihmisen yksityisintä ominta eli kotia. Yhdysvaltalaisten mielestä vapaata kansalaista voi uhata toinen kansalainen tai valtaa pitävä sortaja. Kumpaakin vastaan on säädetty kansalle oikeus puolustautua - jopa asein.

Suomessa olemme tilanteessa, että kahta häiriintynyttä kouluampujaa tekosyynä käyttäen kumotaan sekä perustusalaillinen yksityisyyden suoja (=kotitarkastukset) että vapaus kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen (=ampumaseura) eli yhdistymisvapaus. Eihän Neuvostoliitossakaan ollut pakko kuulua NKP:een, mutta ihan mahdottomasti siitä oli hyötyä monissa käytännön asioissa. Ja mahdottomasti oli haittaa, jos ei kuulunut puolueeseen. Lakiesitys johtaisi siihen tilanteeseen, että valtiovalta käytännössä sanelisi, paljonko pitää ampua, jotta saa pitää luvat. Eikös se kuulu ihmisen itsensä harkintaan? Kommunistista sääntelyä tämäkin. Ja tekijänä porvareina esiintyvät kokoomuslaiset, kepulaiset sekä nämä punavihertahot.

Ei hyvä.

Imulippo kirjoitti...

Tätä uutista lukiessa itselleni tuli välittömästi mieleen aselaki. Kun tuo miehitys saavuttaa määräälisesti tietyn pisteen, aseilla on yhtäkkiä kummasti kysyntää.

Lakeudenmies kirjoitti...

No nyt on päässyt edustusketjulle käymään moka.

Suomessa sovellettava näennäinen demokratia niostaa taas päätään. Kansa ei voi olla huolissaan siitä mistä se ei tiedä mitään - periaate on kyllä kauhean joviaali, mutta herättää tiettyjä kysymyksiä.

Veikkaanpa että maahanmuuttokriittiset keskustelutkin olisi dumpattu jonnekkin samaiseen arkistointijärjestelmän syövereihin ilman internettiä.
Olisi vain ollut joitakin rasistisia yksittäistapauksia.

Mutta kyseisen malliseksi kaavailtu aselaki kalahta korvaan varsinkin tuon aktiiviharrastamisen kohdalta. Itse ku en välitä porukkaharrastuksista muutenkaan niin sitten minun tuon esityksen mukaisesti tulisi ryhtyä "sosiaalisesti aktiiviseksi aseharrastajaksi"

Juuso kirjoitti...

Tästä uustisesta tuli ihan väkisin mieleen TV-sarja "Perhe on pahin" (All in the family). Seuraava (vapaasti käännetty) dialogi on 2. tuotantokauden 16. jaksosta.

Archie: "Älä sinä saarnaa Yhdysvaltain hallitukselle perustuslaista!"

Mike: "Miksi? Pelkäätkö, että he lukevat sen?"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Imulipolle, Lakeudenmiehelle ja Juusolle ja kiitos hyvistä kommenteista.

Kapo kirjoitti...

Mikään ei enää ihmetytä tämän lakiesityksen irvikuvan valmistelussa...salataan jo asiantuntijalausuntojakin. Tuskin on lainsäädäntötyössä ollut ikinä valmisteltavana mitään näin törkeää huijausta kuin tämä koko HE106/2009 on. Mitään ase- tai muutakaan turvallisuutta tuo tekele ei lisää vaan tuo lisää byrokratiaa ja vie poliisien resurssit turhuuksiin!

Jos tuo törkyläjä ikinä tulee eduskunnan käsittelyyn, sen puolesta äänestävän kansanedustajan syytä alkaa katsella MOL:in sivuilta uutta työpaikkaa. Toisin kuin yleensä, nyt äänestäjät ovat valveilla ja muistavat:
http://www.eduskunta.net/

700.000 luvallisen aseen omistajaa perheineen tiputtaa kyllä oppositioon yhdet Kokoomukset ja Keskustat tuosta vaan...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kapolle ja kiitos kommentista.

Nimetön kirjoitti...

Hienoa Yrjö, että olet ottanut tämän aselain tänne aiheeksi. Ja juuri tämän Eilavaaran lausunnon, jota nyt eliitti koittaa kaikin tavoin välttää ja ohittaa, säälittävää touhua taas kerran tässä eurostoliiton kansantasavallassa. Totuus vaietaan kuoliaaksi, niin se ennenkin tehty neuvostoliitossa.

Paska-masa on todella asevastainen tyyppi, ja ei todellakaan ymmärrä tästäkään asiasta mitään. Vai olisiko kyseessä vaan huono muisti? :P

Joka tapauksessa on merkillepantavaa, että siniset sosialistit ovat myös aivan hiljaa. hölmlund koittaa sössöttää jotain asiaa mukamas tästä aselaista, mutta ei sekään ymmärrä näistä asioita paskaakaan oikeasti.

Siis, nyt kaikki alan harrastajat, ollaan hereillä, ja seuratkaa, mitä teidän kansanedustajanne tekevät, eli miten tässä asiassa äänestävät!

Ainoa puolue, joka on avoimesti tätä aselakimuutosta vastaan on PS. Kannattaa laittaa se merkille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentista. Pysytään hereillä.