sunnuntai 16. toukokuuta 2010

OHJATEN JA OPASTAEN

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on hetkisen aikaa toiminut oikeasti poliisina ja todennut julkisuudessa, että naapurimaissamme etnisten jengien aiheuttama rikollisuus on ihan oikeasti pirunmoinen ongelma.

Hetkittäisen poliisiheräämisen syynä lienee hermostossa tapahtunut virtapiikki, joka on sitten saman tien korjaantunut, sillä Paatero palaa välittömästi poliisista poliitikoksi ja jauhaa tuttua legendaa kotouttamisen tarpeesta ja syrjäytymisestä syynä rikollisuuteen.

Tässähän Paatero jauhaa nykysuomalaista ymmärrysmantraa eli ihminen ei ole itse vastuussa teoistaan, ja ympäröivä yhteiskunta (siis me tavalliset suomalaiset) itsessään on syynä siihen, että ihminen ajautuu rikolliseksi.

Muistuttaisin Paateroa siitä, että rikollinen ura, ja laajemmin määriteltynä kusipäinen elämäntyyli voi olla myös täysin tietoinen valinta. Tämä koskee niin suomalaisia kuin muitakin kansallisuuksia.

Lastensuojeluhommissa ilmiöön törmää jatkuvasti. Alalla annetaan kyllä nuorille tarvittavat puitteet käydä koulut ja kasvaa kelpo kansalaisiksi. Painotan nimenomaan sanaa puitteet. Kenenkään puolesta ei pysty ajattelemaan. Empatiaa ei voi siirtää ihmiseen ruiskeella. Niinpä osa nuorista kertakaikkiaan, omalla päätöksellä, omasta vapaasta tahdosta ja ilman minkäänlaista yhteiskunnallista alamäkiautoilua päättää elää kusipäänä.

Tällaisilla tyypeillä on sitten valittavanaan kaksi pääasiallista uravaihtoehtoa eli ammattirikollisen tai ammattivangin ura. Ammattirikollisen uraan vaaditaan röyhkeyttä, häikäilemättömyyttä, älyä ja järjestelykykyä. Ammattivangin uraan riittää röyhkeys ja häikäilemättömyys.

On selvää, että elämä on antanut joillekin heikommat rakennuspalikat. Mutta siitä huolimatta rikolliseksi ei tahdottomasti ajauduta. Rikolliseksi ryhdytään. Kirjoitukseni koskee tässä tapauksessa nimenomaan suomalaisia nuoria. Löytyy yhteinen kieli ja yhteiset tavat, mutta lopputulos voi olla silti surkea.

Mulla löytyy luonnollisesti kokemusta myös muista kansakunnista. Kaikista löytyy kelpo väkeä, ja he voivat rakentaa elämänsä varsin mallilleen. Mutta kaikissa kansakunnissa löytyy myös väkeä, jotka tietoisesti valitsevat elämän kusipäänä. Ja miltä maamme tällä hetkellä heille näyttää? Poliisi ei ammu, ei edes pamputa. Rikoksentekijän oikeusturvaa suojellaan kuin pikkulapsen silmää, uhrista ei ole niin väliä. Tuomiot ovat lieviä ja vankilat mukavia. Lisäksi maassa on olemassa massiivinen organisaatio, joka etsii asiakseen selityksiä, että kusipää ei olekaan kusipää, vaan kusipään kusipäinen käytös onkin tavallisten suomalaisten vika.

Minkälaisia johtopäätöksiä valtiosta X kotoisin oleva kusipää Y mahtaa tehdä?

Ajatteleeko hän, että täällä on niin mukavia ihmisiä, että lopetanpa perseilyn niin kertakaikkiaan, kouluttaudun lähihoitajaksi ja lähden vanhainkotiin vaihtamaan han-suomalaisten vaippoja?

Vai ajatteleeko hän ehkä niin, että ovatko nuo syntyjään noin typeriä, vai pitikö siihen käydä kurssi?

Kotoutetaan vaan ulkomaalaisia ja opetetaan kieltä, ei siinä mitään. Mutta kyllä maamme vaikuttaa tällä hetkellä rikollisen paratiisilta. Jos ulkomaalaiset ammatti- ja taparikolliset heitettäisiin automaattisesti maasta pois, ja ehkä karkotuksen ohessa annettaisiin pieni muistutus Nokian nuoriso-ohjaajalla, niin tuskinpa rehelliset maahanmuuttajatkaan siitä hermostuisivat.

11 kommenttia:

Kyllästynyt kirjoitti...

Ihan oli kuin olisit Ruotsista kirjoittanut. Ja täällä kun kuvitellaan, että Suomessa ollaan paljon tiukempia... eivät usko, kun niille kertoo. Terv. kuningaskunnan alamainen

Mika Sankari kirjoitti...

Kiitos terävästä kommentoinnistasi taas kerran! On se kerpele, kuinka maalaisjärkeä ei ole riittänyt kaikille jaettavaksi asti. Jos taas Paateron sanat tulee ns. viran puolesta, niin on sen teeskentelynkin oltava pidemmän päälle raskasta. Ja sama pätee lukemattomien muidenkin kohdalla.

Kumitonttu kirjoitti...

Oliko se nyt tällä viikolla kun uutisoitiin, että vuosittain yli 3.000 alle 35-vuotiasta saa eläkepaperit. On ihmeellistä, että yhteiskunta ei tarjoa apuaan näille moniongelmaisille päänsä hallinan menettäneille, vaan heidät törkätään jonon jatkoksi kulkemaan käsi ojossa almujen toivossa. Suurin osa noista eläteistä on surullisia tarinoita, vaikka joukossa on joitakin tunnettujakin ihmisryhmiä, jotka kuulemma oikein juhlistavat eläköitymistään. Minusta se on ihan hyväksyttävää jos ei halua juosta oravanpyörässä vaan nautiskella kauniista poutapäivistä pihakuistilla maaten. Mutta sitä en tajua, miksi minua vaaditaan maksamaan se.

Anonyymi kirjoitti...

jep, näin fikfujs spaadero lausui...
ja siihen sitten jäi, seurasi saatanan syvä hiljaisuus.
eli, ei niin saa sanoa. spaaderoa on varmaan ohjattu nyt stasin ja pääkonttorin suunnalta, ja kaikki seuraavat lausunnot menevät sensuuriin, ennen kuin näitä laitetaan gulakeille (meille) luettaviksi...
säälittävää, eurostoliitto on voimissaan, uraa, uraa, sieg heil!
rautasaappadein kopina on jo melkein kuultavissa? :P

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kyllästyneelle, Mikalle, Kumitontulle ja Anolle sekä kiitos kommentista.

Lakeudenmies kirjoitti...

Siinä osut Yrjö todellakin oikeaan ettei kusipäisyyden tiivistymä tunnu olevan ihmisryhmästä kiinni, ja me tavalliset ihmiset maksamme tällaiten elämisen.

Mielestäni mesoaminen kotouttamis, antirasismi ja suvaitsevaisuus asiaoden kanssa on masinoitu jo tarkoituksenmukaisesti niin suureksi että sen aiheuttama meteli kätkee alleen oikeat ongelmat, mutta se miksi tämä masinointi on käynnistetty, sitä minä en tajua. Joku varmastikin hyötyy miljoonia mutta, ei minun ajatuskapasiteettini ei riitä.

Se että ongelma todettaisiin olevan olemassa ja puututtaisiin siihen tuntuu vain olevan jotenkin ylitsepääsemättömän vastemielistä.
Nimen omaan vastenmielistä, ei vaikeaa, vaikeaankin hommaan tulee tarttuneeksi ellei se ole kauhean vastenmilistä.

Tuntuu että yleisellä hupattamisella ei edes pyritä sivuamaankaan aiheen mukanaan tuomia ongelmia vaan koska ongelmia ei ole saatu selitettyä pois niin selitetään se sitten syntyviksi ympäröivästä maailmasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lakeudenmiehelle ja kiitos kommentista.

"Mielestäni mesoaminen kotouttamis, antirasismi ja suvaitsevaisuus asiaoden kanssa on masinoitu jo tarkoituksenmukaisesti niin suureksi että sen aiheuttama meteli kätkee alleen oikeat ongelmat, mutta se miksi tämä masinointi on käynnistetty, sitä minä en tajua."

Luulisin, että osa ihmisistä on sellaisia, että niitten on vain pakko kusta omaan kaivoon ja olla rähmällään johonkin suuntaan. Valitettavasti sellaiset tyypit ovat vain olleet vallankahvassa jo 1970-luvulta.

Kyllästynyt kirjoitti...

Jollekulle, joka mahdollisesti kuvittelee, että kotouttaminen noin yleensä toimii Ruotsissa ja jos ei toimi, niin toimimattomuus johtuu yksinomaan ruotsalaisten rakenteellisesta rasismista ym. syrjinnästä:
http://politisktinkorrekt.info/2010/05/23/sodertaljeiraker-skapar-ett-samhalle-i-samhallet/

Kantsii katsoa kolmeminuuttinen klippi ennen kuin Ruotsin SVT itkee sen pois Youtubesta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kyllästyneelle ja kiitos linkistä. Vielähän tuo oli tallella. Mulla ei tuo ruotsin kieli aukea kovin hyvin, mutta näköjään sentään paremmin kuin noilla valtiossa valtion sisällä elävillä.

Vaan jos seurataan virallisia suomalaisia uutislähteitä, niin ruottalaisillahan menee vallan mainiosti maahanmuuttajaväestönsä kanssa ja ainoan ongelman muodostavat jo ammoin kuolleet Slussenin Sissit.

Kiitos internetin. Tieto liikkuu ja käy pyydykseen.

Kyllästynyt kirjoitti...

Niin siinä irakilaiset kiittelivät hurmioituneina sitä, että Södertälje on ihan kuin kotona olisivat, ei tarvitse opetella ruotsia kun seurustelee pelkästään omien kanssa. Moni on muuttanut vähäksi aikaa pois mutta palannut taas, kun on kivempi päästä omien joukkoon... Ja heillä on otsaa VAATIA asuntojonossa, että luukun on oltava Södertäljessä... Sitten ihmetellään kun ruotsalaiset eivät enää jaksa viihtyä siellä ja muuttavat pois! Tyyppi, joka eniten puhui, oli kuulemma töissä jossain Tukholman ravintolassa, mutta sielläkään ei kuulemma tarvitse kieltä. Tais olla pimeä homma sekin. KUITENKIN ruotsalaisia syyllistetään siitä, ettei siirtolaisia päästetä sisään ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Hmph. Miten päin se nyt sitten mahtoi todellisuudessa ollakaan?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Joo, ton verran minäkin siitä riikinruotsista hahmotin. Ei tota ihan esimerkillisenä kotouttamisena voi pitää.