lauantai 7. elokuuta 2010

HELPOT SELITYKSET JA TOISTEN RAHAT

Meikäläistä on aina silloin tällöin askarruttanut, että mikähän se tekee ihmisestä älykön. Semmosen oikein arvostetun yleisviisaan, jonka lausumat ovat äärimmäistä totta, vaikka tyyppi esittäis pelkkää kurlausta. Koska ittelläni on tuota älyllistä ymmärrystä vain pelkän normivirtasen verran, päättelen rajallisilla kyvyilläni, että nykyisin älyköksi ilmoittaudutaan. Kun on hankkinut itselleen minkä tahansa akateemisen tutkinnon, tai on sitä hankkimassa, ja ilmoittautuu vihervasemmistolaisen arvomaailman kannattajaksi, ei ihminen voi enää olla väärässä.

Yksi esimerkki tämmösestä älyköstä näyttää olevan tää vihreitten Jyrki Kasvi. Ainakin tämä Ana María Gutiérrez Sorainen fanittaa miestä kovasti. Kasvi nimittäin vastaili eräisiin Harry Bogomoloffin esittämiin kysymyksiin (jotka normivirtasen mielestä olivat sinänsä varsin aiheellisia) jonkunlaista pilkallista huumoria tavoitellen, ja A.M.G.S:n mielestä vastaukset olivat äärimmäisen tiukkaa settiä, jolla pistettiin razzet taas kertaalleen matalaksi. Itse näin normi-Ykänä tuumailin kyllä, että olipa melko köykösiä vastauksia. No, tarkastellaanpa muutamaa niistä:

Bogo kysyy: Haluatko lapsesi kouluun jossa kukaan ei häiritse opetusta?

Jyrki pläjäyttää: Ja koulun pihalle häkin, johon kaikki häiritsijät laitetaan.

Ykä ihmettelee: Ei Bogomoloff ymmärtääkseni ketään vaatinut pihalle häkkiin. Sen sijaan voisi olla varsin viisasta miettiä sitä, että peruskoulussamme opettajien arvovalta ja mahdollisuudet kurinpitoon ovat nykyisin tasoa nolla. Tilanne on loistava uraansa aloittaville pikkupsykopaateille, jotka saavat kaikessa rauhassa rääkätä ketä huvittaa. Mutta jos tällaista ajattelee ääneen, tulee silloin samalla tuominneeksi koko peruskoulun, ja sehän on sentään niinqu uudistusmielisten ja tiedostavien ihmisten aikaansaannoksia. Ja kun älykkö otti puheeksi koulun pihalla olevan häkin, niin keskustelu asiasta tulee lopettaa. Muuten ollaan ihan puolen askeleen päässä totalitarismista.

Bogo kysyy: Haluatko sinä työtä ja toimeentuloa suomalaisille?

Jyrki pläjäyttää: Itse en ainakaan määrittele lähimmäistä sen mukaan, mihin Maapallon kolkkaan hän on sattunut syntymään.


Ykä ihmettelee: Tai ei oikeastaan ihmettele. Tämähän on tunnettua älykkösettiä. Bogo varmaan tuumii, että kun meillä on tuota työttömyyttä omastakin takaa, niin kannattaa varmaankin miettiä, onko meillä oikeasti varaa olla yleismaailmallinen sosiaalitoimisto. Ja jos on varaa, niin mihinkä asti? Riittääkö se, että otetaan 10.000 lisää elätettävää? Vai pitääkö olla 30.000? Riittääkö sata tuhatta? Vai pannaanko avoin piikki? Jyrkillähän on kyllä tarvittavaa laskupäätä, mutta kun on asioihin tietyn kannan ottanut, ei sitä oikein muuttaakaan voi. Jolloin oikeana älykkönä hän tyrmää kysymyksen sanomalla ”itse en ainakaan määrittele lähimmäistä sen mukaan, mihin Maapallon kolkkaan hän on sattunut syntymään”. Mainio lause. Kiertää hyvin kysymyksen, että millä rahalla, ja antaa tunnelman, että mää oon kumminkin fiksumpi kuin sää, vaikken viitti kysymykseesi vastatakaan. Eipä puutu enää kuin rajojen yli lentävät linnut, mutta senhän eräs Kiljunen ehti jo patentoida. Tunnustettu älykkö hänkin.

Bogo kysyy: Haluatko sinä järjestyksen palaavan kaduille ja puistoihin?

Jyrki pläjäyttää: Apua apua, tuolla on piknikillä viinipullo, pamppua ja putkaa.


Ykä fundeeraa: Kun on aikanaan omaksunut vihervasemmistolaisen ajattelutavan, niin sehän sulkee luonnollisesti pois sellaisen ajatuksen, että ehkäpä kuria tietyille tahoille voisi lisätä. Ja ehkäpä voisi ajatella, että joku taparettelöitsijä, täysin kansallisuudestaan riippumatta, on ihan oikea kusipää, jonka voisi kuskata koppiin. Ja että hän on valinnut kusipäisyytensä ihan omin neuvoin, eikä hän ole pelkkä yhteiskunnallisen sorron epätoivoisiin tekoihin ajama viaton henkilö. Vihervasemmistolaisen älykköajattelun mukaan ihminen ei itse ole vastuussa teoistaan, joten antaapa asian olla, ja heitetään uhkakuva piknikillä olevista rauhallisista ihmisistä, joita poliisi tulee pieksämään. Tätä ei Bogokaan varmasti halunnut, mutta kun älyköllä ei ole oikein vastauta kysymykseen, niin pistetään vitsiksi, ja muistutetaan, että tässähän ollaan ihan puolen askeleen päässä totalitarismista.

Bogo kysyy: Haluatko sinä kodin, perheen ja traditiot elämäsi keskipisteiksi?

Jyrki pläjäyttää: Toki, kun ensin sovitaan, mikä on perheen määritelmä ja kenen traditioista on puhe.


Ykä sondeeraa: Niin no, jos oikein yhdessä porukalla asiasta sovitaan, niin silloinhan normivirtastenkin ääni otetaan mukaan. Eli silloin nämä määritelmät ja traditiot pysyvät tietysti ihan entisenlaisina. Olis Jyrki vaan rehellisesti sanonut että ”Toki, kun ensin saamme oikeaoppisten kesken määritellä, mikä on perheen määritelmä, ja kenen traditioista on puhe. Ainakaan mitään normivirtasta miellyttävää se ei voi olla”.

Bogo kysyy: Haluatko sinä raiskaajille ja lasten hyväksikäyttäjille todella kovat tuomiot?

Jyrki pläjäyttää: Heti kun löydät jostain rahaa vankiloiden rakentamiseen ja vartijoiden palkkaamiseen. Mutta veroillahan kustannetaan vain byrokratiaa.


Ykä tuumii: Niin, vankiloihin laitettu raha on hukkarahaa, mutta turvapaikanhakijoihin käytetty raha on korvamerkitty pyhäksi. Mitäs tästä, nää on tietysti arvostuskysymyksiä. Jos ammatti- ja taparikolliset suljetaan vankilaan ja jos tuomioita kovennetaan tai edes annetaan sellaisia tuomioita joita laki mahdollistaa, niin ollaan tietysti puolen askeleen päässä totalitarismista ja sillai.

Bogo kysyy: Haluatko sinä, että yhteiskunta tukee ja kustantaa romanikerjäläisten oleskelun Suomessa?

Jyrki pläjäyttää: Jokaisella ihmisellä on oikeus ihmisarvoiseen kohteluun, jopa romanikerjäläisellä.


Ykä miettii: Tämä on erinomainen älykkökommentti. Se sisältää avoimen piikin, ja muistuttaa, että vaikka oikeutemme loppuvatkin Suomen rajoille, niin velvollisuutemme jatkuvat siitä paljon pitemmälle. Hinnasta ja rahasta puhuminen on rahvaanomaista, ja toisten rahojahan ne ovat muutenkin. Missä vaiheessa muuten nämä yleismaailmalliset velvollisuudet tulivat osaksemme? Mikä eduskunta sen päätti? Hyväksyttiinkö se jossain kansanäänestyksessä? Milloin se pidettiin? Miksei mulle kerrottu?

Bogo kysyy: Haluatko sinä maahamme Ruotsin ja Tanskan mallin mukaiset väkivaltaiset muukalaisjengit?

Jyrki pläjäyttää: En Finne igen vai miten se meni.

Ykä raapii päätään: Kyseessähän on älykköpiireissä hyväksi havaittu han-metodi. Jep, Slussenin Sissejä todellakin oli. Olivat suomalaisia. Eli Bogon kysymys on kerralla perusteltu nurin. Mitään Black Cobra-porukkaa ei ole missään. Tai jos onkin, niin ei ne oo vaarallisia. Koska Slussenin sissit.

Tämmöisen normivirtasen mielestä siis Kasvin kommentointi, vai huumoriako tuo lie, on aika ohutta. Vaan ainakin Ana diggaa kovasti. Minä en normivirtasena oikein osaa. Itse asiassa normivirtasena tule mieleen semmoinen asia, että nykymaailman älyköt tarvitsevat itselleen eräänlaisia kalibrointipisteitä. Esmes bogomoloffeja tai halla-ahoja. Kun he lukevat, mitä kalibrointipisteet ovat mieltä, he tietävät, että heidän tulee olla vastakkaista mieltä, ja julkisesti. Muuten he eivät ole enää uskottavia älykköjä. Ja heidän vastakkaisen mielipiteensä voi perusteella esim. sanomalla ”itse en ainakaan määrittele lähimmäistä sen mukaan, mihin Maapallon kolkkaan hän on sattunut syntymään”. Älykkökavereille se riittää. Normivirtasesta ei ole niin lukua. Mitä siitä muutenkin tulis, jos normivirtaset saisivat itse päättää asioistaan?

Niin muuten, Jyrkiä fanittavan Anan mielestä kysymykset vaikkapa koulujen ja katujen turvallisuudesta sekä suomalaisten työllisyydestä ovat melko lapsellisia. Ovatko ne ihan tosiaan?

*

PS. Älykköystävämme Jyrki on harrastanut tuoreeltaan myös pyssyviisautta, mutta annetaanpa mainioitten Keskiolutkommandojen Pahan Kanin kertoa siitä tarkemmin.

8 kommenttia:

Kyllästynyt kirjoitti...

Jyrki on tervetullut asumaan luonamme sanotaan vaikkapa yhden kuukauden noin ensihoidoksi kykenemättömyyteensä asettua toisen kenkiin. Katsotaan sitten, miltä hänen lausuntonsa kuuluvat, kun elää tässä mölyapinoiden naapurustossa pikkasenkin aikaa. Ei meillä ennen asylantteja tällaista ollut. Mutta ehkä tavisten arkitodellisuus olisi ihan liian vahvaa troppia hänen ongelmaansa? Tiedä häntä.

Kumitonttu kirjoitti...

Loistavaa näppäimen käyttöä taas kerran, Ykä! Tuo en finne igen on typerä lausahdus, koska Ruotsihan ne otti vastaan. Mitäs otti, olisi palauttanut. Myös muiden maailmankolkkien asukkaiden pitäminen lähimmäisinä on silkkaa hulluutta. Suomalainen yhteiskunta on suomalainen ja ghanalainen on ghanalainen. Ghanalaiset ovat ihmisiä siinä missä mekin, mutta ei heitä kiinnosta hoitaa Suomen asioita, eikä meitä Ghanan. Paitsi Kasvia ja muita sormiojossa kulkevia pihatonttuja.

YMTT kirjoitti...

"Itse en ainakaan määrittele lähimmäistä sen mukaan, mihin Maapallon kolkkaan hän on sattunut syntymään”.

Epäilemättä Jyrki Jouko Juhani Vihannes suostuisi myös siihen, että joku satunnaisgeneraattori arpoisi hänelle uuden kotimaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kyllästyneelle, Kumitontulle ja Poropoliisille & kiitos kommenteista.

Kyllästynyt: "Mutta ehkä tavisten arkitodellisuus olisi ihan liian vahvaa troppia hänen ongelmaansa?"

Tohon ei lisättävää. Osuu ja uppoaa niin monessa tapauksessa.

Kumitonttu: Kiitos. Ja todellakin, jos ruotsalaiset karkoittavat maastaan suomalaiset rikolliset, niin mitäs meillä on siihen mutisemista. Ruotsihan on ruotsalaisten maa, ja siellä eletään vielä - ainakin teoriassa - ruotsalaisten pillin mukaan.

Ghanalaisia vastaan ei minullakaan ole mitään. Onnea ja menestystä heille. On mainiota, ettei ghanalaisten tarvitse elättää suomalaisia. Ja tietysti toisinkinpäin olis hyvä.

Poropoliisi: Just näin. Ja epäilemättä hän olisi valmis pudottamaan roimasti henkilökohtaista elintasoaan, jotta kansainväliset ystävämme saavat vihreän unelman mukaisen elintason.

Anonyymi kirjoitti...

Jyrkin vastaukset olivat tietysti trollaamista, mutta se johtunee Bogolomoffin kysymysten sävystä. Eivät nuo Bogon kysymykset ole mitään oikeita kysymyksiä vaan retorisia sellaisia. Ne ovat politiikan apuväline - eihän niihin voisi vastata muuta kuin "kyllä".

Ja Kasvi sitten lähti trollilinjalle. Ei se viisasta ole, oikeastaan lähinnä surullista. Minusta järkevien yksilöiden ei pitäisi trollata. Mutta ei tuosta keskustelusta voi siten paljoa sanoa muuta kuin että Kasvi on siinä erinomaisen lapsellinen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Arawnille. Jep, oikeassahan sinä olet. Kiistatta Bogon kysymykset olivat varsin yleisluontoisia ja retorisia. Yrityksellään viljellä huumoria pyrki Kasvi höhläämään Bogon, mutta höhläsikin itsensä.

Virtanen kirjoitti...

"Bogo kysyy: Haluatko sinä maahamme Ruotsin ja Tanskan mallin mukaiset väkivaltaiset muukalaisjengit?

Jyrki pläjäyttää: En Finne igen vai miten se meni."

En millään lakkaa hämmästelemästä, miten vapaan maahanmuuton kannattajat toistuvasti käyttävät maahanmuuttoa puoltavana argumenttina tätä esimerkkiä niistä ONGELMISTA, joita maahanmuutto jossain päin maailmaa on aiheuttanut. Eikö pikemminkin voisi ajatella, että jos maahanmuutto ei toimi edes niin samankaltaisen valtioiden kuin Suomen ja Ruotsin välillä, on kohtuullisen toivotonta saada sitä pelittämään Suomen ja esim. Somalian välillä?

En myöskään suoralta kädeltä ymmärrä, miksi kenenkään suomalaisen pitäisi joutua pelkäämään väkivaltaisia mamujengejä vain siksi, että Ruotsiin ammoin muuttaneet maanmiehemme eivät käyttäytyneetkään niin jättefint kuin olisivat voineet. Sanoisiko Kasvi noin maahanmuuttajan hakkaamaksi tai raiskaamaksi joutuneelle suomalaiselle? ”Joo onhan tää ikävä juttu, mut muista hei mitä suomalaiset teki Ruotsissa sillon 70-luvulla. Et loppujen lopuksi sait ihan ansios mukaan, finnjävel.”

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Virtaselle ja kiitos hyvästä kommentista. Just noinhan se menee. Kun ei muuta sanottavaa enää keksitä, niin muistutetaan että Slussenin Sissit vuonna 1968 joten pää kiinni. Jos sekään ei riitä, niin muistutetaan Ameriikan sosiaalitoimistosta, jonka tarjoamaa ilmaista hyvää elintasoa suomalaiset menivät nauttimaan vuonna 1905.