perjantai 11. lokakuuta 2019

YKÄN SYNTINEN PYSÄKÖINTI


Jatkoa kirjoitukselle Ykän syntinen savotta.


Pinnanmaa, Huitsinnevadan Örnätjärvi, joskus tuonnempana…

Mikä saisi miehen paremmalle mielelle kuin se, että hänellä oli kannettavanaan telineellinen saunapuita jotka alkaisivat pian palaa saunan pesässä mukavasti päksähdellen? Miehistä mielialaa paransi tietysti sekin että kiuaspussissa odotti valmiiksi laitettuna hyvä lenkki ja jääkaapista löytyi kylmää Tsuhnan Kostoa. Tällaisella miehekkään hyvällä mielellä oli myös liiteristä talolle päin kulkeva ja halkolastia tyytyväisenä myhäillen kantava Perskeleen Ykä joka pisti liiterireissun jälkeen voimasavuke Bostonin palamaan ennen kuin vei halot sisälle.

Voimasavuketta käprytellessään mies katseli samalla tyytyväisenä puunoksasta roikkuvaa tirppiäisten työmaaruokalaa joka oli pistetty syksyn myötä taas pystyyn. Universaali käännöskone ei osannut kääntää tirppiäistä mutta tyytyväinen vitskutus teki selväksi että kaurat, auringonkukan siemenet, maapähkinät ja talipallot maistuivat oikein hyvin. Näinhän se oli ja näin sen pitikin olla. Kyllähän me siitä lähetään että nää on meittin manttaaleita. Oma tupa, oma lupa. Kotini on linnani. Täällä hipit ei hillu eikä anarkistit askartele.

Mutta jakkupukuiset virastokalkkunat hilluivat ja askartelivat.

Näin joutui tarinamme antisankari toteamaan huomatessaan että Perskeleitten pihalle ajoi kaksi autoa. Toinen oli poliisin koppiauto. Kyydissä vanhemmat konsnaapelit Lärvänder & Köyriäinen. Eihän niistä sinänsä. Tutuilla sinivuokoilla olisi jotain ihan asiallista asiaa jos ne itsekseen manttaalille tulisivat. Mutta poliisiauton takana oli sitten siviiliauto ja siinä oli Ykälle jo ennestään kovin tuttu nainen. Nimittäin kärsänsä ihmisten asioihin tunkeva virkahenkilö Anni-Inkreetta Läärälä-Nälvén ympäristömoralisointi- ja yleisjeesusteluministeriöstä. Jonka aikaisempi vierailu oli käynyt Perskeleille kovin kalliiksi.

Konsnaapelit nousivat autosta ja totesivat:

- Tota noin… jos Ykä viittisit…

- Joo joo… I know the drill…

Ykä vei halkotelineen määrätyn kahdenkymmenen metrin päähän, laittoi sen päälle puukkonsa ja asettui sitten talonsa seinää vasten pidätysasentoon kädet ja jalat levällään:

- Ja siellä rintataskussa on sitten Gerberin monitoimihärpäke niin että ottanette senkin pois… ettei tartte virkahenkilöoletetun pelätä…

- Joo… ja sori Ykä… nää on nää määräykset… nää virkahenkilöitten vierailut kun ovat aiheuttaneet näillä selkosilla lievää suurempaa vitutusta… ei me sua mielellään ratsata… eikä me tätä itte keksitty…

- Epäilemättä ette. Tuttuja miehiä kun ollaan. Vaan mitä merkelettä toi kuivan maan piraija täällä taas tekee? Johan minä olen maksanut halkojen polttamisesta pienhiukkasveron, hiukkasten suodattamatta jättämisveron, arvioidun talkootyön valtiolta pimittämien verotulojen rangaistusharkintaveron sekä pesän väärinsytyttämisveron.

Poliisien ei tarvinnut vastata sillä Anni-Inkreetta Läärälä-Nälvén vastasi heidän puolestaan:

- Jaahah, Perskeles. Onpa mukava nähdä jälleen. Tosin jälleennäkemisen riemu taitaa olla varsin yksipuolinen. Jaa mitäkö minä täällä teen? No verotanpa tietysti, rangaistusverotanpa hyvinkin. Herra Perskeles ei ole tainnut oikein seurata uutisia. Katsokaas, Suomessa astui kolme viikkoa sitten voimaan laki aarnioparkkipaikoista joka saa aikaan tiettyjä hallinnollisia ja verotuksellisia toimenpiteitä. Nimenomaan haja-asutusalueella. Joista teihin nähden ensimmäinen on rangaistusverotus laittomasta pysäköinnistä.

- Mistä helevetin laittomasta pysäköinnistä? Mullahan on autot tossa omalla manttaalilla. UAZ:in pakettiauto on tuolla tallissa ja Nissanin pick-up pihalla. Eivät ne tuki kenenkään tietä. Ja tuo tiekin on siks toiseks minun yksityistie niin että minä voisin lyödä siihen halutessani vaikka perunapellon.

Anni-Inkreetta Läärälä-Nälvén hymyili ns. vittumaista virkahenkilöhymyä ja valaisi Ykän tietämättömyyttä:

- Katsokaas kun tuo laki tasoittaa haja-asutusalueen täysin epäsuhtaista etua verrattuna kaupunkiasumiseen. Kas kun keskitetty kaupunkiasuminen on kuitenkin huomattavasti ilmastovastuullisempaa kuin nämä teidän… miten minä sen sanoisin… vastuuttomat asumisorgiat. Parkkipaikat ovat tilanpuutteen vuoksi kaupungissa maksulliset. Sen sijaan täällä te olette saaneet parkkeerata autojanne pihoillenne ilmaiseksi kuin elopellossa mutta nyt se rällääminen loppuu. Olemme tehneet keskiarvollisen – ja varsin maltillisen –  laskelman jonka perusteella haja-asutusalueen asukkaat joutuvat maksamaan autonsa pysäköinnistä 35 euroa per autopaikka.

- Per vuosi?

- Ei kun per kuukausi.

- Jaa. No sittenhän minä joudun maksamaan pysäköinnistä omalle pihalleni seitsemänkymppiä kuussa. No, laittakaa lasku och dra åt helvete, var so vänlig.

- Miten niin seitsemänkymppiä? Eihän tässä ollut autoista kyse vaan autopaikoista. Odottakaapas hetkinen…

Läärälä-Nälvén kaivoi käsilaukustaan Wituttelation-FCKYU-22CCP-tilanhahmottamistutkan ja määräsi poliiseja aukaisemaan autotallin oven:

- No  niin… skannataanpas… kun autotalli lasketaan mukaan niin tässä teidän pihallanne on parkkeeraustilaa kaikkiaan viidelle henkilöautolle. Eli 5 x 35 = 175 euroa kuussa kertaa kaksitoista on yhteensä 2.100 euroa vuodessa.

- Jaa… te sitten kovasti yritätte saada meitä muuttamaan kanahäkkiin kaupunkiin. No ei se vaan onnistu. Ei perkele vieläkään. Ehkä meidän perse kestää tuonkin. Yritetään ainakin. Niin että laittakaapas lasku, minkä epäilemättä laitattekin ja olisitteko sitten niin ystävällinen että suksitte vittuun minun manttaaleiltani.

- En ole ystävällinen, enkä suksi minnekään. Sillä eihän tämä tähän jäänyt.

- No mitäs erinomaista ny sitten vielä?

- Katsokaas kun aarnioparkkipaikkalain mukaan teitä verotetaan myös aidon ja monimuotoisen luontokokemuksen tarkoituksellisesta estämisestä.

- Minä en käsittääkseni ole estänyt ketään menemästä metsään. Käyn siellä säännöllisesti itsekin. Suosittelisin että myös virkahenkilö kävisi siellä aika ajoin. Saattaisi tehdä hyvää teitillekin.

- Vaan olettehan te estänyt. Tässä on teidän talonne ja manttaalinne ja jos niitä ei olisi tässä niin silloin tilalla olisi aarniometsää. Jossa luonnonystävä saattaisi samoilla. Mutta eipä samoile koska tässä on teidän asuntonne.

- Suomen pinta-alasta on muuten 73 prosenttia metsää joten minun residenssini ei estä ketään kulkemasta häpelikössä jos mieli tekee. Ja kuinkahan moni vihreä kyseisen lain kannattaja muuten actually samoilee aarniometsissä tai edes siellä Sipoonkorvessa?

- Hyvin harva. Myöntää täytyy. Mutta ajatus on tärkein. Ja sen ajatuksen mukaan teidän asuintilanne estää omalta osaltaan aidon monimuotoisen luontokokemuksen ja siksi teitä rangaistusverotetaan. Kuinkas iso teidän tonttinne on?

- Veetuako kysytte kun tiedätte sen ihan hyvin itsekin. Eli 4.200 neliötä.

- No niin, siitä sitten nolla pois. Eli maksatte aidon ja monimuotoisen luontokokemuksen estämisveroa 420 euroa vuodessa.

- Ei sentään kuukaudessa?

- Ei sentään. Eikös tämä ole teidänkin mielestä reilua?

- Reiluapa hyvinkin. Ja ymmärrän myös hyvin miksi käytte ihmisten kotona poliisipartion kanssa. Miksi muuten tulette häiritsemään ihmisiä kun voisitte ihan hyvin vain lähettää laskun?

- Minähän olen asiakaspalvelija. Eikö ihminen saa nauttia työstänsä?

- Ja nauttimiseen kuuluu varmaankin se ylimääräinen VETTJKNVHM eli voi-että-tää-tuntuu-joka-kerran-niin-vitun-hyvältä-maksu joka on vielä kymmenen prosenttia lisää suhteessa koko maksettavaan pahanhajuiseen. Toisin sanoen 252 euroa.

- Teillä on Perskeles hyvä muisti. Ja hyvä laskupää. Ja olette muutenkin oikeassa. Sekin maksu peritään. Jaa miksikö? No, siksi että se voidaan periä. Ja joutaakin periä. Jos ei muuten niin piruuttaan. Te olette nimittäin mielestäni vittumainen mies ja jokin sellaisen ikivanhan ajan jäänne joka joutaisi kuolla pois ja mennä historian roskakoriin jossa teitä ei kukaan enää muista. Vaan tämä oli tässä. Tällä kertaa. Seuraava kerta tulee kyllä.

Ykä katseli häpeästä punaisia Lärvänderiä ja Köyriäistä ja kysyi:

- Miltäs tuntuu pojat tehdä työtä jolla on tarkoitus?

- Älä viitti Ykä… meidänkin huushollin pääelinkeino on syöminen… ja molempien muijat ovat työttömiä…

Niin poliisiauto  kuin virkahenkilön auto poistuivat Perskeleitten pihalta. Ykä – taas huomattavasti köyhtyneenä – tuumasi että eipä näillä selkosilla hirveästi noita vieraita kieliä puhuttu. Eniten varmaankin niitä paria lausetta. Jotka sopivat tilanteeseen ja mielialaan päivä päivältä paremmin:

”It´s too late to work within the system. And it´s too early to shoot the bastards.”



Kiitokset inspiraatiosta kommentoija MikkoK:lle.

51 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Missähän vaiheessa ilmastonmuutoksen estämiseksi otetaan käyttöön hengitysvero?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Toisaalta eikös ilmaston nimissä voisi ryhtyä hengityslakkoon? Viiden minuutin lakkoilun jälkeen lakkoilijan hiilijalanjälki pienenee olennaisesti. Mutta noin vakavasti ottaen kaikki on verotuksessa mahdollista. Järjestelmällämme on elätettävänä niin paljon sekä etnisesti edistyksellisiä että virastokalkkunoita että sen rahantarve on pohjaton. Ilmastonmuutos on vaan hyvä keppihevonen siihen.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa aikaisin aamusella luonnollinen tarve herätti ja tarpeen tyydytettyäni jäin aamusumppia ryystämään. Jostain hiipi takaraivon tienoille ajatelma. Mitäpähän nämä unisex-vessojen, eli siis kaikille yhteisten vaatijat, esim. tämä hirveä iris-rukka ja kaverinsa sanoisivat tämmöisessä unisex-buduaarissa asioidessaan, jos sinne äkeytyisi tämmöinen iso ruma ja karvainen miesoletettu. Oikea aito setämies. Jäisi siihen oven eteen nuuhkimaan mitä tuoksuja löytyy, niin etteivät iris-rukka ja kaverit pääsisikään karkuun. Saattaisi siinä lenni-pirkittakin löröttää jonnekin muualle kuin pönttöön. Toisaalta eiväthän ne niitä yhteisköyttövessoja vaadikaan kuin tavan rahvaalle ja en sano kelle, kun siitä voi saada neljä donaa, maksettavaa siis.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Ensin nauroin vedet silmissä, mutta sitten hymy hyytyi. Kun omaan kotipihaan on juuri lisätty murskeella olevaa pintaa ja talon toiselta puolelta aukeaa näkymä suoraan metsään, josta on aikoinaan ostettu lisämaata, taitaa vastaavanlainen kolonna vierailla kohta täälläkin. Lisäveroa voi tulla vielä tontin toisella puolella virtaavasta purosta, sillä valtaapitävien kieroutuneella mielikuvituksellahan siitä voi vetää vaikka kymmenkiloisia lohia... Sitäpaitsi juuri eilen tuli kaupungilta lasku, josta sai suurennuslasin kanssa hakea aihetta, kunnes asia selvisi toisen sivun viimeiseltä riviltä pienellä fontilla: Hulevesimaksu.

Rouva Ano

AaJii kirjoitti...

Aika vaarallista heitellä tällaisia verotusideoita. Ottavat vielä tosissaan.
Monesti muuten tulee itselläkin erilaisista veroista mieleen, että niitä laitetaan syrjäseutujen ihmisten kiusaksi vain sen takia, että jotkut kaupunkilaiset ovat niin kateellisia niille jotka asuvat väljästi puhtaassa ilmassa lähellä luontoa muiden suomalaisten keskellä.

Anonyymi kirjoitti...

Näitä tarinoita vuosia lukeneena alkaisi vaikuttaa siltä ettei Ykä niin päätöntä tarinaa kehitäkkään, etteikö se jossakin aikamäärässä tässä maassa toteudu ainakin osittain. Joko mr Perskele on väärällä alalla ja hyvä Nostradamuksen ura on mennyt ihan harakoille..tai sitten punavihreä kerää blogista ideoita. Jokatapauksessa näin veroalamaisena jo pelkkä tarina sai hakemaan lisä-annoksen verenpainelääkettä.
t. Arskaparska

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Rouva Anolle, AaJiille ja Arskaparskalle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Jaa-a… vähän vaikea olisi miettiä heidän reaktioitaan. Mitä tulee neljään tonniin eli Tynkkysen tuomioon niin Professori kirjoitti siitä blogissaan kyllä hyvin osuvasti:

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2019/10/sebastian-tynkkynen-joutui-fantasian.html

Rouva Ano: Niin. Minähän en sinänsä koskaan kirjoita huumoria. Todellisuus itsessään on vaan niin naurettavaa. Toi hulevesimaksu on yksi niitä haistatteluja joitten tarkoitus on vain kerätä taas muutama ropo valtion kankkulan kaivoon. Valtiollahan on kaksi pyhää lehmää:

1. Julkishallinnon tyhjäntyöntekijät

2. Etnisesti edistykselliset elätit

Ja niitä varten kerätään rahaa kaikesta mahdollisesta. Ilmastonmuutoshysteria ja sen aikaansaamat kaikenlaiset ”rangaistusverotukset” ovat itse asiassa systeemille taivaan lahja.

AaJii: En osaa sanoa että onko kyseessä kateus. Ehkä sellainen kaupunkivihreän ajattelu että ”kun minä tykkään tällaisesta asumismuodosta niin en hyväksy mitään muuta”. Ja ehkä siinä on myös se ”Helsinki elättää muun Suomen”-ajattelu. Paskat elättää. Jos firman pääkonttori on Helsingissä niin sen toiminta on kyllä jossain aivan muualla.

Arskaparska: Sanoisin, että minä en keksi pakinamuodossa mitään sellaista jota jossain virastossa ei olisi jo suunniteltu. Elämme mielisairaita aikoja ja minä vaan kirjoituksissani reagoin niihin.

Ekku kirjoitti...

"Kuivan maan piraija"...
Olipas naseva ilmaisu. Tahtoo monelta kaupunkiasujalta unohtua, että siellä maaseudulla pitää itse junailla tonttiteiden auraukset, kunnossapidot tms. Ja maksaa siitä kanssa.
Eilen oli Keskisyöpälaisessä juttu siitä, kuinka Aleksis Kiven käyttämät solvaukset Seitsemässä Veljeksessä ovat hienoa suomenkieltä. Erikoisen tyytyväinen jutun kirjoittaja on siitä, että joukossa ei ole rasistisia ilmaisuja. Minä vähän epäilen, tokko Kivi tai ne hänen seitsemän veljestään edes tunsivat koko termiä?
Täytyy lukea teos taas uudelleen ja poimia sieltä sopivia solvauksia käyttöön, niin eipähän syytetä sivistymättömästä tölvinnästä :)

Joppos123 kirjoitti...

Ekku,ole varovainen niiden Kiven kirjan lainausten kanssa. Olemmehan jo niin syvällä,että raamatunntekstejä syynätään vihapuheena.
Ainoa totuus löytynee syynääjien mielestä vain koraanista sillä se tuntuu olevan yksin arvostelun ulkopuolella muutoin nasahtaa keikka raastupaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Viime aikoina nämä Ykän virkahenkilöt ovat alkaneet olla toinen toistaan vittumaisempia. Edes Epäilyksen piru tuskin saisi näitä vallasta nauttivia ihmisiä parantumaan.

Tässä kirjoituksessa esitettyjä veroja muistuttaa ajoitain otsikoissa näkyvä asuntotulovero. Siinä omistusasuja maksaa veroa itselleen maksamasta kuvitteellisesta vuokrasta. Yllätyksekseni havaitsin, että tällainen vero on ollut Suomessa käytössä 1973-1992. Tämän jälkeen se korvattiin kiinteistöverolla.

Asuntotulovero on eräänlainen pääomavero, jota tosin ei makseta todellisesta vaan kuvitteellisesta tulosta.

Anonyymi kirjoitti...

Ykän kannattaisi hävittää ylimääräiset parkkipaikat tontiltaan. Helpoimmin se kävisi laittamalla tontin rajalle aluepysäköintikieltomerkki. Jos vielä tekisi valvontasopimuksen esim. naapurin perustaman yksityisen firman kanssa, voisi virkahenkilöltä laskuttaa virhepysäköinnistä kuukauden tai muutaman maksut takaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Ykän ja kavereiden kannattaisi nyt perustaa Pinnanmaan Ruraalipysäköinti Oy ja tietysti Pinnanmaan Parkkivahti Oy ja vielä Pinnanmaan Perintä Oy. Niin ja vaikka Jerseylle Pinnland Legal Ltd.

- Mitäs tämä nyt Anni-Inkreetta Läärälä-Nälvéniin liittyy?

No: Ykä ja kaverit länttää yksityistiensä päähän P-merkin ja plakaatin, jossa kerrotaan "pysäköimällä hyväksyt ehdot". Ja isomman plakaatin, jossa paljon, oikein paljon pientä pränttiä.

Pinnanmaan Ruraalipysäköinti Oy:n pysäköintialueelle pysäköinti vaatii tietenkin etukäteen tilatun ja maksetun, auton ikkunaan liimattavan vuosipysäköintiluvan. Lupa ajoneuvo ja kuljettajakohtainen, voimasssa kalenterivuoden - huom: luvan pitää olla ehjä ollakseen voimassa. Lupa liimattava näkyvälle paikalle tuulilasiin. Lupa on tietenkin A4-kokoinen paperi, eikä sitä saa liimata reunaan, ei ala- eikä ylälaitaan.

Lisäksi tarvitaan pysäköintialuekohtainen erityislupa. Tilattava kaksi viikkoa ennen pysäköinnin aloittamista. Lupa ajoneuvo ja kuljettajakohtainen. Lupa voimassa kuusi (6) tuntia ilmoitetusta pysäköinnin aloitusajasta. Lupa liimattava näkyvälle paikalle tuulilasiin. Lupa on tietenkin A4-kokoinen paperi, eikä sitä saa liimata reunaan, ei ala- eikä ylälaitaan.

Ai niin: Luvat vaaditaan vain Pinnanmaan ulkopuolelle rekisteröidyiltä ajoneuvoilta ja kirjoilla olevilta kuljettajilta.

Nyt siis Ympäristömoralisointi- ja yleisjeesusteluministeriön pitää tilata ja maksaa vuosilupa ja pysäköintialuekohtainen erityislupa Anni-Inkreetta Läärälä-Nälvénille joka käyntiä varten. Jos Anni-Inkreetta ei pääsekään käymään vaan Ville-Amelia Nysvä-elKalb karauttaa paikalle Anni-Inkreetan virka-autolla napsahtaakin ketunraudat , karhuraudat ja telamiina. Kas - Pinnanmaan Parkkivahti Oy alkaa periä luvattomasta pysäköinnistä korotettuja pysäköintilupamaksuja ja valvontamaksuja. Yhteisvastuulisesti Anni-Inkreetalta, Ville-Amelialta ja ministeriöltä. Ja viikon kuluttua mukaan liittyy Pinnanmaan Perintä Oy perimään korotettua laskua ja omaa palkkiotaan. Tarvittaessa Pinnlan Legal Ltd sekoittaa lisää asiaa. Ja tietenkin kaikki kolme hakevat oikeudessa saataviaan.

Tulella tulta vastaan.

Ai niin, lupalaputhan peittävät näkyvyyttä ja vaarantavat liikennettä. Vanhemmat konstaapelit Lärvänder & Köyriäinen tietenkin kysyvät Anni-Inkreetalta otatko itse irti, laput vai kilvet? Samalla kun kirjoittavat sakkolappua.

Pyssymies

MikkoK kirjoitti...

Kotipihan parkkimaksu ei ole kaukaa haettu idea ja sillä on jo esikuvia. Autovero otettiin käyttöön 1958 poikkeuksellisen kireän rahatilanteen vuoksi ja eduskunta edellytti sen olevan vain tilapäinen. Nyt tilapäinen vero on eläkeiässä. Yhä kiristyvä kiinteistövero on samaa sukua.

Yhteiskunta tarvitsee yhä enemmän rahaa. Takavuosina veroja perusteltiin sillä, että niiden avulla voidaan palvella omaa kansaa ja siten verot kiertyvät maksajille yhteiseksi hyväksi. Nyt yhä enemmän verovarat valuvat maksajien ulottumattomiin, kuten EU-byrokraateille ja vahingolliseen kehitysapuun. Hallitus on todennut, että Afrikkaan pitää satsata niin navakasti rahaa, että sieltä ei tarvitse tulla tänne. Tosiasiassa käy tyyllin niin, että miljoona euroa Afrikkaan tuottaa Suomeen kahden miljoonan edestä uusia afrikkalaisia. Rajojemme sisälle tuleet kehitysmaalaiset kustantavat jo kolme kertaa kehitysavun verran. Silti Suomea markkinoidaan maailman eläkekeskuksena: "Tule meille varhaiseläkkeelle ja tuo sukusi mukana. Rikollinen menneisyytesi ei ole este, vaan voit aloittaa puhtaalta pöydältä. Suomessa tekemäsi vakavat rikokset varmistavat oleskeluluvan. Voit käytännössä soveltaa asuinalueellasi omaa kulttuuriasi ja lainsäädäntöäsi". Näillä "tuotoilla" hallitus aikoo sitten pelastaa maailman ilmaston.

Meillä on nyt omasta takaa siirtomaahallinto, joka verottaa rahvasta ja myy ulkomaille kansallisomaisuutta. Esimerkiksi nykyinen ulkoministeri Haavisto junaili sähköverkon myynnin Carunalle, millä saatiin varmistettua kantasuomalaisen kovennettu nylkeminen ja se, että sähkörahaa valuu ulkomaille nimellisesti verotettuna. Kaiken lisäksi otetaan velkaa kantaväestön vastuulle ja "investoidaan" velkaraha saman tien husujen kulututettavaksi. Paluupostissa tulee sitten haisevat vihapuhekiitokset, joita vihapuhepoliisit ihailevat ja tuumaavat Lapinhahden lintujen tapaan , että "on se hurja". Kohta varmaan laitetaan hakkapeliittamme kolmikymmenvuotiseen sotaan muille maille, kuten Ruotsin vallan aikana tapahtui.

Joppos123 kirjoitti...

Meikäläinen nauroi kahvit näppiksellä tuota "kuivan maan piraijaa", jos Ykä sallit niin tulen käyttämään sitä säästeliäästi meidän firman talouspuolen pilkunnussijoihin.
Onhan tuo hulevesimaksu jo aika lailla outo tapa rangaista omakotiasujaa kuten myös kirjaimellisesti paska "paskalaki".
Jälkimmäisessä tulee muistaa silloisen ministerin taloudelliset kytkyt myös silloisen Talvivaaran rahoittamiseen.

Mutta väliin muutama iloinenkin havainto päivän uutisvirrasta.
Ilmastohyperventiloija Greta ei sitten saanutkaan vajaan vuoden perfonmanssilla Nobelin rauhanpalkintoa. Hämmästyttävää ottaen huomioon,että paavia myöten on maailman vaikuttajat langenneet messiaksen jalkoihin
,ei kuitenkaan Putin Ja Trump.
Olihan sanoma aivan ylivertainen "kuunnelkaa tiedettä" ja "näen hiikidioksidin ilmassa".
On suorastaan pöyristyttävää kun noilla meriiteillä ei palkintoa herunut.
Nyt Gretalle jää tasan kaksi vaihtoehtoa ja kumpikin on aika huono.
1. Jatkaa samaa riekkumista ympäri maailmaa ja luottaa siihen, että maailmassa ei ole edelleenkään tärkeämpää kuin hänen pakkomielteensä vaikka pariin viimeiseen viikkoon mikään media ei ole enää jaksanut jauhaa ilmastoangstia. Se on jo niin yesterday.
Raivotar siis unohdetaan pikkuhiljaa ja taustajoukot lähtevät saalistamaan uutta messiasta.
2. Vetäytyy itse pois ja keksii jonkin uuden pakkomielteen, mites olisi vaikka ISIS naiset?

Toinen pöyristyttävä uutinen oli hetki sitten Iltasanomissa.
Siinä joku Migrin ylivirkakyösti kertoo, että valtaosa vuonna 2015 maahanlampsineista koijareista oli todellisuudessa sotilaskarkureita ja muita turvallisuusviranomaisia Irakista. No voi viddu sentään, sekä poliisi että meidän lafka kyllä tämän kertoi päättäjille ja kaikki tietää miten siihen reagoitiin, ei mietenkään.
Ketäköhän se hutisalo onkaan vastaanottamassa seuraavassa satsissa? Ihan samaa paskasakkia.
Laitetaanko taas varusmiehet kantelemaan kurkunleikkaajien,raiskareiden ja muiden kusipäiden kapsäkkejä?
Meillä kyllä oli ihan muut valmiudet hoitaa vuoden 2015 keissi mutta siihen ei saatu lupaa vaikka siinä olisi vain sovellettu NL:n hajoamiseen tehtyä suunnitelmaa eri ilmansuunnassa.
Kokoamisleirit, vartioituna ja piikkilangat ympärille. Tähän aikanaan varauduttiin mutta 2015 matudivisioona kuljetettiin lastentarhojen kautta suoraan diskoon.
Ihan turha kuvitella, että pokitiikka olisi ainakaan koventunut.

QroquiusKad kirjoitti...


"Seitsemän veljestä" taitaa todellakin olla rasismivapaa teos, jos kerran siitä ei löydetty rasismia. Sitähän löydetään nykyään sieltäkin, missä sitä ei ole, kuten OK-käsimerkistä.

Vaan eipä Aleksikselle voi synninpäästöä antaa! Opuksessa "Nummisuutarit" Eskon tultua tietämättään elämänsä ensimmäistä kertaa humalaan hän lausuu kraatari Antrekselle:
"---pyörit silmissäni kuin apinja markkinoilla---"

Rasismia!
Apina on Afrikasta (nyt ei viitsitä takertua sellaisiin lillukanvarsiin kuin Aasian ja Uuden Maailman apinat)!
Se viittaa siis neekeriin (taaskaan ei pidä kysyä, miksi suvaitsevaiselle tulee apinasta mieleen neekeri)!
Jos tämä pyörii markkinoilla, se voi viitata ainoastaan orjamarkkinoihin, joilla kauppiaat esittelevät myyntiartikkeleitaan:
neekeri edestä, neekeri takaa.
Neekeri istuu, neekeri makaa.

Kuten kaikki tietävät, Suomen synti orjakaupassa
(jota arabit harjoittivat kauan ennen Uuden Maailman orjuutta ja kauan sen jälkeen, ja USA oli merkittävä tekijä sen lopettamisessa, mutta ei nyt juututa tällaisiin!)
oli erityisen raskas, koska esivanhempamme myivät tervaa orjalaivoihin!

Eikö tässä ole jo riittävästi perusteita hävittää koko Aleksis Kiven tuotanto torien kirjarovioissa, joiden ympärillä lapset marssivat chantaten:
"Turpa kiinni setämies! Turpa kiinni setämies!"

Lisäksi on tehtävä vielä jotain, mitä minä en osaa keksiä, mutta Älykäät Nuoret Naiset epäilemättä osaavat.

Becker kirjoitti...

Mä olisin kyllä mielelläni nähnyt että Greta tyttönen olisi saanut sen Nobelin. Jotenkin se vaan olisi ollut mansikka kakun päällä tälle mielettömyydelle. Saihan se Al Gorekin Nobelin ilmanstonmuutos kusetuksestaan. Ja mikään millä hän uhkaili ei ole toteutunut. Gore ei muuten ole koskaan suostunut mihinkään väittelytilaisuuteen jossa hänen teesinsä olisi punnittu tieteellisesti. Ja syykin on ymmärrettävä.

Mutta saihan eräs toinen ruotsalinen sentään komission paikan EU:sta. Ylva Johansson pääsi grillauksesta läpi, ja on luultavasti komissaari lähitulevaisuudessa vastuuna siirtolaisasiat.Poliittisen karriäärinsä hän alkoi Kommunistisessa Nuorisoliikkeessä,eduskuntaan hän pääsi Kommunistisen Vasemmistoliiton jäsenenä ja myöhemmin hän liittyi Demareihin.
Liksaa hän tulee saamaan 245 000 kruunua kuukaudessa,sitten 39 280 kruunua ulkomaan lisää, noin puoli miljoonaa kruunua muuttoapua, tämän lisäksi tulee erinäisiä lisukkeita mikäli hänen miehensä ja muu perheensä muuttaa mukana Brysseliin. Veroa ei hän Ruotsiin maksa, mutta puolet tuloista menee ns.EU-veroihin, joka jää systeemin sisälle.
Joka tapauksessa näin niistä entisistä kommareista tulee miljoonäärejä korruptoituneen EU:n siipien suojassa. Kerron tämän vain siksi että sitten tiedetään kuka Brysselissä vastaa siirtolaisasioista eikä se tiedä hyvää.

Olli kirjoitti...

https://areena.yle.fi/1-50282927

Tuossa aika hyvä läpileikkaus Tytin ajatusmaailmasta. Se on oikeasti hullu ja vitun vaarallinen.
Minun piti postata tämä jo aiemmin, teen sen nyt. Meinasin vetää sora-auton lepikkoon ja 12 pyörää taivasta kohti, kun kuuntelin tätä radiosta. Huusin itsekseni että sanoiko se noin.. Sanoi se!

Kuunnelkaapa kohta 20.20 - 20.38 Ymmärsinkö oikein ? Demokratia ei meinaa mitään, jos tulos on väärä. Haluaisin tästä kommentteja.

Anonyymi kirjoitti...

Näillä seteillä mennään, Erdoganilta uhkaus jos EU arvostelee Turkin operaatiota Syyriassa. Saas nähdä mitä tuosta sopasta kehkeytyy, vuoden 2015 tapahtumat potenssiin 2 tai 3? Ellei sitten tehdä jotain radikaaleja päätöksiä EU:n ulkorajojen sulkemiseksi/kontrolloimiseksi (jota epäilen erittäin suuresti).

Tuosta Ykän bloggauksen naisoletetusta virkahenkilöstä tulee mieleen tämä Tube-pätkä Ovatko melkein kaikki naiset jotenkin päästänsä vialla?. Saas nähdä kuinka kauan toi vielä löytyy katseltavaksi ennenkuin sensuuri iskee? Toihan on suorastaan jo lähes vihapuhetta, ei-ihan-poliittisesti-korrektia ja naisen suusta kuultuna....


- Soomepois Eestist -

Becker kirjoitti...

Olli - poliitiikkaradion kuuntelu autoa ajessa on paljon vaarallisempaa kuin tekstarin lähettely kännykästä samassa tilanteessa. Siinä tosiaan voi sora-auto mennä ojaan. Autoilijan täytyy keskittyä ajamiseen ilman ylimääräistä stressiä ja olla silleen hyvällä tuulella jos se Suomen teillä nyt on yleensä mahdollista.

QroquiusKad kirjoitti...

Kuuntelin, ja Tuppu-Tyttö sanoi todellakin, että jos vaaleissa voitto menee vääränlaiselle puolueelle, ei sitä voi hyväksyä.

Jos Tuppu-Tyttö on tuota mieltä, sitten häntä ei varmaankaan haittaa, jos muut ajattelevat samalla tavoin? Että jos SDP saa vaaleissa liikaa äääniä, ei sitä voi hyväksyä ellei ole demari? Ja jos näin ajatellaan tilanteessa, jossa Perussuomalaiset on saanut unkarilaisjytkyn?

Mutta antaa Tyttelin ihan vapaasti olla hyväksymättä. Hänellä ei ole lihaksia muuttaa asiantilaa, eivätkä Erdo-kaanin pikapuoliin Europpaan laukaisemat arabijätkävirrat ainakaan Visegrád-maita hetkauta.

Meillä tilanne onkin aivan toinen, mutta itsepä äänestimme valtaan Antelias Äijäfeministin tyttökavereineen. Tai en minä äänestänyt eikä varmaan kukaan kommentaattoreista eikä vakilukijoista. Mutta 80 % halusi asioiden olevan nykymallissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, Joppos123:lle, Vasarahammerille, Anolle, Pyssymiehelle, MikkoK:lle, Qroquius Kadille, Beckerille, Ollille, Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Ekku: Niinpä pitää kustantaa. Ja maksaa päälle kiinteistövero. Vaikkei saisi julkisesta infrasta mitään. 1800-luvulla ei tunnettu myöskään etnistä elatusautomaattia. Seitsemästä Veljeksestä muuten ei tehtäisi koskaan mitään amerikkalaista elokuvaa sillä siinähän naiset ovat aivan sivuroolissa. Eihän se semmonen nykyisin vetele.

Joppos123:

Viesti1: Niin syynätään ja Tynkkysen ”oikeus”-juttu on räikein esimerkki siitä että oikeus on nykyisin poliittista oikeutta.

Viesti2: Johan toki sallin. Sellaisiahan löytyy virkakoneistosta viljalti. Tuo paskalaki on yksi suurimpia vittuiluja haja-asutusalueitten asukkaille ja siellähän muhii asian tiimoilta jo pientä kapinantynkää. Luulenpa että Greta kasvaa korkoa vuoden, hypetystä pidetään väkisin yllä ja sitten hän pokkaa sen nobelinsa. Ja siinä vaiheessa onkin löytynyt jo uusi hypetys. Tuosta Migrin uutisesta voisi hyvin perustellusti todeta että seuraavalla kerralla ainakin lyödään rajat kiinni. Mutta kissan paskat. Ei niitä lyödä tälläkään kertaa. Ja ”ilmasto”verotuksellahan saadaan lisää rahaa elatusautomaattiin. Mokomat paskat.

Vasara: Myöntää täytyy. Vaikka kyseinen hahmo olikin mukana jo 2014. Ja veikkaanpa että kuvitteellisiin tuloihin perustuvia omaisuusveroja on tulevan hallituksen aikana luvassa. Talo, tontti, kesämökki, auto, vene jne. Omistaminenhan on sosialistille rikos.

Ano & Pyssymies: Loistavia ideoita. Tosin se vaatisi sitä, että Pinnanmaalla olisi oma, erillinen ja ehkä Ahvenanmaan tyyppinen autonominen asema. Piru vie kun sellainen Pinnanmaa olisikin olemassa.

MikkoK: Olet kommentissasi sataprosenttisen oikeassa. Ja tähän rahantarpeeseen sitten lanseerataan myös tätä ”ilmastoverotusta”. Kas eihän sitä ole mitenkään korvamerkitty vaan sekin menee samaan kankkulan kaivoon. Mulla tulee asiasta varmaan tuonnempana postaus.

Qroquius Kad: Siitä ok-merkistähän joku amerikkalainen huvipuistotyöntekijä sai tuoreeltaan potkut. Ainoa tapa olla tekemättä loukkaavia käsimerkkejä on hakata kirveellä sormensa kokonaan irti. Arabimaissahan orjuutta on vieläkin mutta eihän se suvaitsevaistoamme haittaa. Ei ainakaan niitä Älykkäitä Nuoria Naisia. Tuosta Tytti-jutusta voi todeta että mammaa varmaan tuon Itä-Euroopan kohdalla vituttaa se, ettei EU:lla ole divisioonia niin kuin Suurella ja Mahtavalla aikanaan.

Becker: Niin kuin ylempänä totesin niin kyllä Greta saa vielä saumansa. Kyseessähän on loppujen lopuksi myöhempien aikojen Bay City Rollers tai Dingo-ilmiö. Kyseinen Ylva (perkele, että sillä pitikin olla juuri tuo etunimi) on taatusti typeryydessään vaarallinen. Samanlainen tapaushan oli nuorena kirkuvana kommunistina aloittanut italialainen Federica Mogherini joka päätyi sitten hyvin, hyvin korkealle. Aivan liian korkealle. Kakkosviestistäsi: Juuri tuon asian vuoksi minä kuuntelen autoa ajaessani lähinnä jotain Järviradiota.

Olli: Pitipä kuunnella muutaman kerran. Mutta joo. Kyseinen Tuppurainen on hyvin vaarallinen ihminen. Ja ämmä sanoo suoraan että hänen käsityksensä demokratiasta on kansandemokratia. Kuunnelkaapa muutkin tuo Ollin lähettämä pätkä.

Soomepois: Jännää muuten että iihmisten kesken kiristäminen lasketaan rikokseksi ja sitähän se on. Valtioitten kesken asia on toisin. Ja kiitos linkistä. En ehtinyt vielä katsoa kuin hetken mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta.

MikkoK kirjoitti...

Yrjö mainitsi Järviradion. Autoradiokin olisi muuttunut käyttökelvotomaksi, ellei sieltä voisi kuunnella Järviradiota, Classicia tms. Pitemmillä matkoilla sen kautta voi panna kuulumaan youtubea tai dlive-"skriimejä".
Ilmankos Järviradio sai JSN:n tuomion vihapuheesta. Eihän siihen muuta tarvittu kuin juontajan lausuma sana "perussuomalaiset". Onkohan impivaaralainen Järviradio Suomen laajalevikkisin radiokanava? Sitä kuunnellaan ulkomaillakin. Kanava on siten poliittisesti uhanalainen.

Autoradiosta huomaa muuten, että tasatunnein joka kanavalta tulee samalta sylttytehtaalta valmistuneet poliittisesti korrektit uutiset. Silloin pitää kiirehtiä mykistämään radio. Miksi uutiset eivät ole monimuotoisia? No, se oli tahallisen tyhmä kysymys.

Anonyymi kirjoitti...

Pinnanmaan Ruraalipysäköinti Oy olisi tietenkin yksityinen firma, kuin ParkkiPate Oy. Näitähän on muitakin. Ihan nykykäytännön mukaa toimivia. Samoin kuin perintäfirmat. Ei Pinnamaan tarvitsisi olla itsenäinen, ei tsadikaan ole.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Mikko K:lle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

MikkoK: Joo, Järviradio tai Radio Kajaus. Kajauksella on vaan vissiin joitain tekijänoikeusongelmia kun kappalevalikoima on pienentynyt ja samoja rautalankabiisejä soitetaan kerta toisensa jälkeen. Järviradio taitaa olla niitä viimeisiä ihan itsenäisiä kanavia joten ei ihme että JSN:n pellet puuttuivat asiaan. Ne eivät tosin onneksi ole viranomaisia.

Pyssymies: Jos ymmärtäisin yritysmaailmasta enemmän niin tuossahan olis mahdollisuudet vaikka mihin.

Anonyymi kirjoitti...

Hieman OT, kai SoT - Side of Topic:

Vaaralliset esineet. Jutussa polliisit Dupond & Dupont - vai mitä ne oli - skitsoilevat puukosta ja monikäyttöhärpäkkeestä. Niin ne tekee tosielämässäkin. Kun seuraa vaikka Polliisit -sarjaa, niin suunnilleen ihan mikä vaan takavarikoidaan "toisen vahingoittamiseen soveltuvana esineenä" - vai mikä piru se termi on.

Tapanani on kuljeskella metsissä, sienessä, marjassa, tiijaisia ihmetelemässä, hirviä äimistelemässä, mäyriä tollottaessa, mettoja ja teeriä kuikuilemassa. Vihdaksia ja vitsaksia noutamassa. Joskus käyn huvikseni pikkuisen järven rannalla kalassa ja kahvilla. Pakki on jemmassa kuusen oksalla ja sytkäri kulkee taskussa, samoi öyheet pussukassaan, Metsän kautta, kävellen käyn myös ampumaradalla milloin mitäkin puuhastelemassa - kiväärin kanssa menen autolla nykyään, polku radalle kulkee nyt uusien takapihojen takana, muutamien metrien päästä.

Mukana on tietysti puukko. enimmäkseen Marttiinin Kätevä. Taskussa tai vyöllä. Vyöllä on Leatherman ja taskussa sveitsiläislinkkari.

Puukolla vuollaan syttöjä, makkaratikkuja, pakinkannattimia, milloin mitäkin. Katkotaan naruja, vittaksia, vihdaksia.

Tietysti, jos kannon päällä myyrä pui nyrkkiä ilkeesti ja ärisee vihaisesti, voi puukolla heristää takaisinkin.

Mut puukon käyttöön ei ainakaan vielä ole kuulunut puukottelu.

Nahkmees on kätevä tikkujen pois nyppimiseen, niittien, naulojen, nastojen ja nupien tauluntaustoista poistoon. Kaikenmoisten pakkausten avaamiseen. Säästää sormia. Tietsikkahommissa pihdeillä on kätevä nyhtää jumppereita pois ja tökkiä paikoilleen. Vääriin paikkoihin tipahtaneiden ruuvien yms. noukkimiseen sopii hienosti. Mukana on kunnollinen ristipäämeisseli ja talttapäinen. Ja passeli ora alkureiän tekoon. Viilalla sopii sovittaa yhtä ja toista sopivammaksi. On veitsen teräkin, liian kapea vuoluun, liian lyhyt puukkohippaan. Mut on kumminkin.

Väkivaltaimeksi ei värkistä ole.

Sveitsinlinkkarissa on pakettien aukaisuun passeli terä, kynsiviila - oto mainio pienten tavallisten ja ristipääruuvien kanssa pusailuun ja kynsisakset, pystyy myös kaikenmoisiin säätöä vailla oleviin muovilärpäkkeisiin.

Mitään asefunktiota en kapistukselle keksi.

Mut hei: vaarallisia kaikki tyynni.

Kotosalla, töissä, kaupassa ja iltakävelylläkin on Nahkmees ja linkkari mukana. Kas, kun ne kuuluu housuihin, ihan niin kuin vyö ja lompakko, avaimet ja nenäliina.

Kun Kekkosen aikaan pistäytyi kahvilla puukko vyöllä esson baarissa, ei kassahenkilö alkanut hyperventiloida eikä kriisiapua tarvittu. Nyt jos sattuu unohtumaan puukko vyölle kahville ABC:lle mennessä saa huolestua, et ei kai takin alta näy. Ettei ala mustia panssarimersuja ilmaantua mittarin viereen.

Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

Eipä kauheasti tule enää radiota kuunneltua. Musiikki tulee yleensä YouTuben kautta. Autossa tulee yleensä joko Nostalgian tai Radio Cityn kanavaa kuunneltua.
Sitä on kuitenkin itsensä lokeroinut enemmän sellaiseksi kaljupäiseksi rokkijätkäksi mikä näkyy myös niistä harvoista festareista missä tulee joskus käytyä.
Kyllä silti meikäläisen soittolistoilla on vahvasti edustettuna myös vanhempaa tavaraa kuten Tapio Rautavaaraa ja ihan yllättäen sotien aikana taltoituja marssilauluja.

Noita perkeleen Tuppuraisia vaan jotkut äänestää. En tiedä onko äänestäjät jollain tavalla masokisteja vai mistä tuo tarve saada potkuja munille tulee?
Eikö se riitä, että itänaapurin kansalaiset oikein nauttivat siitä kun joku tsaari tai Putin pitää niitä vuosisadasta toiseen tossunalla?
Noi tytit sun muut jos saavat absoluuttisen vallan niin on tasan varmaa, että ihmisiä aletaan taas vaihteeksi tunkemaan uuniin.
Niin kauan kuin henki pihisee niin olen valmis tappelemaan vaikka asein kaikkia Tuppuraisia vastaan.
Tuppuraisten sun muiden kannattaisi muistaa, että meikäläläisen kaltaisia löytyy tästäkin maasta aika monta ja jos tarve vaatii niin me ei heitä pelätä.

Becker kirjoitti...

Pyssymiehen kirjoitus oli tosi hyvä. Siinä mukavalla tavalla tuotiin esille metsässä liikkumisen luonne. Jotain tilpehööriä on aina hyvä olla mukana kun kotoota lähtee. Oli sitten kyse lenkille menosta tai autolla kulkemisesta. Autossa pitää olla sammuttimet ja renkaanvaihtovälineet ja yleensäkkin sellaiset tarvikkeet ettei heti tarvitse apua soitella. Tosin nykyautoille ei tien päällä juuri mitään pysty tekemään.
Matkalle kun lähdetään niin repussa on mukana painava ns. pjuutiboksi missä on paljon muuta kuin pelkkä teotorantti ja partakone. Fikkaria, lyijykynää, ensiaputarpeet, suojakäsineet, sveitsiläinen linkkari, hyvät pinsetit ja suurennuslasi mm. Ja näitä on silloin tällöin tarvittu.

Tuo Tuppurainen on kyllä yhden sortin ilmiö. Ketkä pirut tuota äänestää? Ei ole mielestäni montaa järkevää lausetta suustaan laskenut. Olen jostain lukenut että valituksi tulleen ehdokkaan äänestäjät ovat keskimäärin tyhmempiä kuin itse ehdokas. Vaikuttaa kovin loogiselta.

Tänään pääsin piruilemaam eräälle tuttavalle että tuo ryssän pelko on täysin turhaa. Ei Putin ole niin hullu että valloittaisi maan joka on hallinnollisesti täysin romahduspisteessä ja jossa on suuri rikollinen muslimi väestönosa. Kuka piru haluaisi Ruotsin taakakseen, muut kuin islaminuskoiset.

QroquiusKad kirjoitti...

Ketkäkö Tuppu-Tyttöjä äänestävät? Samanlaiset ihmiset kuin hekin:
samat jotka äänestävät kerta toisensa jälkeen Annika "itseladattava kertatulikonepistooli" Lapintien, Anna "ainoa kommunisti" Kontulan ja Älykkäitä Nuoria Naisia kuten Huti-Maisa ja Iiris-rukka.

Heidän äänestäjistään kun on niin mukavaa, että eduskunnassa ja mielellään hallituksessa istuu samankaltaisia kuin he itse. Pätevyydestä ja osaamisesta ei niin väliä.
Mitä sillä nyt muutenkaan; setämiehethän kuitenkin korjaavat kaiken, minkä kanatytöt rikkovat.

Näinhän se on mennytkin tähän asti.
Vaan milloin on rikottu niin paljon, ettei sitä enää voida korjata, kuten M/S Estonian keulaporttia?
Yhtä pahalta, yhtä pahalta näyttää tässä kyllä nyt, ja huomenna varmaan pahemmalta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Joppos123:lle, Beckerille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Vermeistä ja työkaluista: Pyssymies kyllä kirjoitti varsin osuvasti tavallisen miehen tavallisista puuhailuista ja niihin liittyvistä vermeistä. Tarpeellisia kaikki tyynni. Tietysti halollakin voi tappaa ihmisen niin että jos hysteerikoilta kysyy niin kaikki, aivan kaikki tulisi kieltää.

Radiosta: Kotona en kuuntele radiota ollenkaan. Autossa kyllä. Ja sitten mökki yms. reissuilla mukana on pieni matkaradio josta tulee aika usein just jotain järviradiota. Hiljaisena taustalla. Ei sitä oikeastaan edes kuunnella. Se vaan jotenkin sopii tunnelmaan.

Tytistä: Qroquius Kad määritteli Tytin äänestäjät aika osuvasti. Karmeinta on että he kuvittelevat olevansa humanisteja ja demokraatteja ja uskonsa myötä sekä tyttien välityksellä heille voi syöttää minkälaisen totalitarismin hyvänsä. Tietysti hyvyyden ja ihmisyyden nimissä.

Anonyymi kirjoitti...

Verotus on hieno asia... Suosittelen katsomaan: Pankki- ja rahajärjestelmä - ihmiskunnan historian suurin huijaus https://bit.tube/play?hash=QmewNZW9zBYkCijWSoNfag3X6sgQaPrVYVyYyBVsGPrAVT&channel=70324

Anonyymi kirjoitti...

Ei helvetti mikä naurun remakka lähti kirjoituksesta. Tuhannesti kiitos ja sata päälle kirjoittajalle. T: nassikka

vieras kirjoitti...

Tässä on useassa paikassa mainittu amerikkalaisjoukkojen vetäytyminen Syyriasta. Ja että siitä syystä Turkki hyökkäsi Syyrian kurdeja vastaan. Jotkut ovat pistäneet Trumpin syyksi sen kun wannabe-sulttaani Erdogan määräsi sotatoimet kurdeja vataan. Samat tahot ovat vuosikymmeniä valittaneet kun USA on maailman poliisi ja sotii ulkomailla. Nyt kun Trump sitten toteaa ettei USA halua olla maailman poliisi ja toimii sen mukaan niin sitten alkaa hirvee vinkuminen.

Kävi mielessä onko kyseessä Trumpin vaalilupauksen toteuttaminen. Trump sanoi ennen valintaansa ja on virassakin ollessaan sanonut että USA:n ei pitäisi sotia ulkomailla tarpeettomia sotia muiden puolesta. USA:n pitäisi näin ollen kotiuttaa sotilaitaan. Trump on tainnut pitemmän aikaa sanoa että USA:n sotilaallinen läsnäolo Syyriassa on tarkoitus lopettaa jossain vaiheessa. Pitääkö paikkansa että nuo joukot jotka Trump kotiutti tai siirsi kauemmaksi, olivat olleet Syyriassa jo Obaman aikana?

Trump sanoi että vaikka määräsi joukot pois, niin USA tarjoaa kurdeille kuitenkin rahaa ja aseita. Jos näin on niin kurdit varmaan kykenevät puolustautumaan. On heillä nytkin aseita. Ongelma ei taida olla se jos USA perääntyy Syyriasta vaan se miten se toteuttaa sen ja ehtivätkö vetäytyneet joukot jättää kurdeille rahaa ja aseita.

Samalla Trump sanoi että Turkin ja kurdien konflikti on kestänyt 200 vuotta joten hyökkäys liittyy siihen pitkään historiaan. Hän sanoi että vaihtoehtoina on että USA lähettäisi joukkoja kurdien avuksi, romuttaisi pakotteilla Turkin talouden tai sitten toimisi välittäjänä Turkin ja kurdien kesken. Kolmas vaihtoehto olisi hänestä paras.

Turkin mielestä Syyrian kurdien YPG:n on samaa porukkaa kuin Turkin kurdien PKK. Syyrian Assadin reaktiosta en ole kuullut mitään, hyväksyykö se Turkin toimet Syyrian alueella vai aikooko se mennä kurdien avuksi. Turkki ei vaikuta olevan kiinnostunut sotimaan Irakin tai Iranin kurdeja vastaan. Turkki ei hyökännyt Irakin tai Iranin aluelle perustellen sitä toiminnalla kurdeja vastaan, vai onko sillä suunnitelmissa ängetä sinne.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, nassikalle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitos linkistä.

nassikka: Suuret kiitokset. Vaikka eihän tämä varsinaisesti ole huumoriblogi.

vieras: Koska edelleenkin haluan pysyä pääosin Hangon ja Nuorgamin välissä niin en ryhdy sen suuremmin spekuleeraamaan. Totean nyt sen, että:

1. Trumphan tosiaan piti lupauksensa.

2. Ne jotka suurimmin ovat valittaneet jenkkien maailmapoliisin roolista valittavat tosiaan nyt siitä että se ei ole sitä.

ja ennen kaikkea

3. On varsin luonnollista että Yhdysvallat ei halua sotilaallista konfliktia Turkin kanssa. Se kun on Nato-maa ja sellainen konflikti sotkisi Naton perusidean varsin pahasti.

vieras kirjoitti...

Toisaalta suvakit haluaa rikastuksia mutta haluaa että Turkki valvoo rajaa. Eikö ne osaa päättää kummin haluaa?

Jos EU ei ole maksanut Turkille niitä luvattuja rahoja joilla estää porukan valumisen Eurooppaan niin siinä on tehty väärin. Olisi pitänyt maksaa kun lupasi. Se on sitten eri kysymys onko mitään mieltä ulkoistaa rajavalvontaa jollekin hankalalle ja epävakaalle osapuolelle.

Tässä on välillä käynyt mielessä voiko Natosta saada potkut. Turkki voitaisiin erottaa siitä. Miksi samassa sotilasliitossa on semmoinen joka heivaa muiden riesaksi joutoporukkaa jossa on terroristeja mukana sekä käyttää ulkomailla asuvia turkkilaisia uskonnollispoliittisena kiristysvälineenä. Se on viides kolonna, sisäinen vihollinen.

Turkki on hankkimassa Venäjältä S-400 ilmatorjuntakalustoa. Tästä syystä USA keskeytti F-35 hävittäjän myynnin Turkille.

Sanotaan että jos Turkki ei ole Natossa niin sitten Mustameri on ennen pitkä Venäjän sisämeri. Turkin liittysessä Natoon 1950-luvulla se oli atatürkilainen eikä se mikä se nyt on. Pitäköön Venäjä Turkin itsellään. Ehkä Venäjä on semmoinen jolla on halutessaan jotain edellytyksiä hillitä Erdogania. Erdogan on voinut mielin määrin kiristää demokraattisesti valittuja johtajia mutta Putin on sen verran kova luu ettei Erdogan voi kohdella sitä miten huvittaa.

Wikipediasta Saksa hommasi vierastyöläisiä USA:n painostuksesta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Gastarbeiter

En tiedä mistä USA sai päähänsä että Saksa ottaisi turkkilaisia. USA ehkä luuli että Turkki ja turkkilaiset jotenkin länsimaalaistettaisin ja sitoutettaisiin Natoon. Se vaan että Saksaan siirtyi porukkaa takapajuisesta Anatoliasta tms. eikä niinkään länsimaisemmista länsipään osista. Länsi-Saksa olisi voinut ottaa vaikka kaikki ne suomalaiset jotka menivät Ruotsiin 1960-70-luvuilla ja jättää ottamatta samaa määrää turkkilaisia.

vieras kirjoitti...

Onko Ykä huomannut mitään uuvatteihin liittyvää?

Jabba ei ole saanut sitä hillotolppaa eikä taida saada myöhemminkään. Jos ei Jabba saa hillotolppaa niin ei kukaan muukaan uuvatti. Rinteen punikkihallitus ei varmaan tarjoa hillotolppia. Ei myöskään Sipilän hallitus loppuvaiheissaan tehnyt päätöksiä hillotolpista, joihin sitten mennään jossain vaiheessa. Jabba kuittaa sopeutumisrahaa jonkin vuoden mutta se on pienempi tulo kuin mitä saisi jollain hillotolpalla notkumalla. Varsinaiseen vanhuuseläkkeeseen on vielä monen vuoden odottelu. Miettiikö Jabba yhtään miten meni noin niinku omasta mielestä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle.

Viesti1: Olen monta kertaa sanonut – minkä hyvin tiedät – että haluan pitää blogini Hangon ja Nuorgamin välissä. Sitä en osaa sanoa onko Natossa erottamismahdollisuus. Natohan on perustettu aivan toiseen maailman aikaan ja tilanteeseen kuin nyt.

Viesti2: En ole muuten huomannut ja alan uskoa että ei mitään hillotolppaa koskaan ollutkaan. Taisi käydä niin, että uuvatit menivät täydellisesti Sipilän & kumppaneitten halpaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Olihan Soinilla hillotolppa:
se hänen henkilökohtainen tavoitteensa, jonka hän saavuttikin ministeri-Audin takapenkillä käytettyään Perussuomalaista puoluetta henk.koht. vaaliorganisaationaan.
Uskon hillotolpan kajastelleen pääministerin salkusssa ja varmasti myös Presidentinlinnan avaimissa, mutta hän joutui hyväksymään etteivät poliittinen kannatus, terveys eikä jaksaminen anna enää myöten.
Kun mauri oli tehnyt tehtävänsä, mauri sai mennä, kuten Schiller sanoi. Schwamm drüber.

Tietääkseni NATOsta ei voi erottaa. Sellaista ei ole koskaan tehty, niinpä ei valmista proseduuriakaan ole olemassa. Tuskin tehtäneenkään? Ainoa mikä on varmaa on se, ettei USA pysty yksin erottamaan Turkkia:
johan se olisi tapahtunut edellisvuosisadalla NATO-maiden Turkin ja Kreikan mitellessä keskenään, USAn joutuessa katselemaan vaivaantuneena sivusta.

Turkin tilanne koskettaa myös meitä täällä Hangon ja Nuorgamin välillä syistä, jotka ikävän hyvin tiedämme.
Sitäkin ikävämpää oli joutua kohtaamaan tällainen uudin:

https://yle.fi/uutiset/3-11017569

Se voidaan tiivistää:
Migri aikoo lomauttaa väkeään loppuvuodesta niin, että kaikki palvelupisteet menisivät kiinni.

Eli tämän toteuduttua maahantulijoiden mahdollisia turvapaikka-, ym. hakemuksia ei edes voitaisi käsitellä, koska palvelupisteet ovat kiinni.
Niinpä kaikki Suomeen jalkansa saaneet saavat jäädä automaattisesti paperittomina, johon Suomen tasavallan sisäministeriön maahanmuuttovirasto on antanut, sanoisinko, kolmen apinan siunauksen:
kun emme nähneet emmekä kuulleet tulijoita, emme voi puhuakaan. Niinpä kaikki tulleet saavat jäädä.

Alkaako se tulijavyöry siis tällä viranomaisvalmistelulla:
ensin Migri-pomo kehui meillä olevan valmius vastaanottaa 5 000 maahantunkeutujaa joka toinen päivä. Nyt sitten sanotaan kaikkien palveluspisteiden menevänkin kiinni?

Jos joku olisi syksyllä 2014 sanonut:
"Uskotko, että vuoden kuluttua Suomen hallitus antaa 32 500 arabi- ja afgaanijätkän kävellä maahamme kenenkään estämättä, vaikka suurin osa heistä tiedetään irakilaisiksi sotilaskarkureiksi ja aivan liian moni muu sanoo suoraan tulleensa raiskaamaan ja terrorisoimaan?"

Olisitko uskonut?
Nyt hyvä hallituksemme on
julistanut Lähi-idän pikku rassukoita olevan pakko auttaa ja
Suomen on valmistauduttava ottamaan vastaan 5 000 joka toinen päivä ja
Tornion tullivartioasema on lakkautettuna myynnissä eniten tarjoavalle.

Jos kysyn nyt...

en uskalla kysyäkään;
olemme saaneet nähdä, että hyvä hallituksemme voi tehdä aivan mitä tahansa, siis todellakin mitä tahansa.

Ja jäljet pelottavat, sanoi kettu leijonalle.

vieras kirjoitti...

Jussi vieraili äskettäin jossain nettiohjelmassa:

https://www.youtube.com/watch?v=gN-iFoPkjwA&feature=youtu.be

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kadille ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad:

- Soini saavutti unelmansa, mutta ei pystynyt jatkamaan ja realisoimaan sitä koska se pohjautui, no, yhden miehen unelmaan. Ei kansalaisiin. Lopputulema taisi olla tuulen huuhtoma perse.

- Natosta en osaa sanoa. Kreikka ja Turkkihan tosiaan olivat 1974 varsin lähellä sotaa keskenään.

- Migrin suurin ongelma ei taida olla että tänne on tulossa taas lisää turvapaikkahuilailijoita vaan se, että entäs jos niitä ei tulekaan. Tyhjäntyöntekijät ovat tietysti huolissaan työpaikoistaan.

Skenaariosta: En usko, että ihan niin härskeihin ratkaisuihin vielä ryhdytään vaikka utopian voima onkin suuri.

Syksy 2014 ja ”olisitko uskonut”: Olisin. Olen blogini myötä seurannut asioita sen verran paljon etten yllättynyt invaasiosta enkä sen suomalaisesta käsittelystä.

Enkä hämmästy jatkostakaan.

vieras: Kiitos linkistä.

QroquiusKad kirjoitti...

Käytin taas väärää ilmaisua kuvatessani menneisyyden ihmisen reaktiota tulevaisuudenkuvaan:
kysymyksen piti olla:
"Jos esittäisin nyt tällaista---kuka voisi uskoa?"

Sinä, minä ja muut Yrjöperskeliaanisen Veljes- ja Sisarkunnan veljet ja sisaret emme varsinaisesti yllättyneet Invaasio 2015:stä, mutta ainakin minä hämmästelin sen laajuutta ja sen vastatoimien mitättömyyttä.
Uskottavuuden rajoissa se oli joka tapauksessa silloin ja vuotta ennenkin.

Palatakseni Migriin:
sen henkilöstö on tyhjätyöntekijöitä, jotka joutavat joutua joudutetuiksi jouto-oletetuiksi. Mutta ajankohta, jossa tämä ilmoitetaan tuottaa huolta:
Ensin Migrin pomo kehuu voitavan ottaa 5 000 maahantunkeutujaa joka toinen päivä.
Heti perään toinen Migri-pomo sanoo, että eipä muuten olekaan henkilökuntaa missään tekemään mitään.

Minusta tämä vaan näyttää siltä, että Migri halutaan halvauttaa maahantunkeutujien 2 500/vrk -vyöryn edessä.

Anonyymi kirjoitti...

No jopas jotakin, jos Aleksis Veljen Seitsemästä kiv.. eiku Kiven Seitsemästä Veljeksestä löydy rassismia. Seudulla vaikuttaneesta kiertolaissuurperheestä, "Rajamäen rykmentistä" kerrotaan varsin halveksuvaan sävyyn. Minulle on jo lapsuudessa tullut vaikutelma, että mustalaisperhehän se siinä.

Ainakin toinen selkeästi rodullistava tai ainakin etnisiteettiin viittaava letkaus löytyy Eeron kännipäissään pitämästä pilkkasaarnasta: "Tahdon minä kuulutuksen kuuluttaa. Pitäjän lukkari ja läänin kuppari aikovat ahkerasti avioliittoon, viettävät huomenna häänsä, huomenna jälkeen kaalin. He liittykööt yhteen ja istukoot kiinni kuin Tattarin-Paavalin piki ja terva." Tattarin-Paavalilla Kivi viitannee johonkin Etelä-Venäjältä peräisin olleeseen, kenties tataarisukuiseen kulkukauppiaaseen, jonka nimeksi voisi olettaa sinänsä kristitty Pavel.

Kyllä sitä R-toksisuutta sieltä siis löytyy, jos asiaa haluaa tonkia.

terv. Achtung

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Side-Step Topic:

Noin 3-kymppinen Tampereen Yliopiston Sukupuolentutkimusta (sivuaineena) opiskeleva sopuli on löytänyt syyllisen syntyvyysmättömyyyteen.
- Suuret ikäluokat tietysti.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006269693.html

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta aarniparkkipaikan hinnasta. Yksi ex-kollegani, joka ajelee riisselin voimalla maakunnasta manseen töihin vuokrasi mansen keskustasta autohallipaikan taloyhtiöltä. Firman kustantama kylmä julkisen hallin paikka tai tolppa taivasalla ei innostanut. Niin se LÄMMIN hallipaikka 24/7 kustantaa 90:- kuussa. Ko. paikan vuokrasi muuan sijoittaja, joka ei juuri sitä paikkaa tarvi eikä saanut muuten tuottamaan. 12/7 tai 8/5 julkisesa hallissa olis ollu kalliimpi.

Sikäli 35;- kuussa paikasta maalla on paljon. Ja 36;- tunnissa mansen keskustassa tienvieellä.

Muuten tuo Pinnanmaan Ruraalipysäköinti Oy, Pinnanmaan Parkkivahti Oy ja Pinnanmaan Perintä Oy & Pinnland Legal Ltd olis varsinainen painajainen Turakaisen maille häkki-munkkeja vapauttamaan tunkeville kettutytöille ja etenkin taustavoimille. Sikäli se olis kyllä niille oikein, ei villimunkista ole kuin harmia.

Pyssymies

Ekku kirjoitti...

Kyllähän se Rajamäen Rykmentti on mustalaisia, mutta nehän kyllä antaa veljeksille sanan sanasta.
Minua on aina ihmettänyt tuo Impivaaran käyttö negatiivisena terminä. Veljeksille sillä Impivaaralla oli kovasti hyödyllinen ja kasvattava vaikutus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Achtungille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Pyssymiehelle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, ja hämmästyin sitä että vaikka asia tiedettiin jo kuukausia ennen, niin ei tehty mitään. Tai tehtiin joo, eli alettiin kysellä kunnilta tiloja tulijoita varten. En tiedä, että halutaanko Migri lamauttaa vai halutaanko sen tyhjätyöpaikkojen olemassaolo perustella.

Achtung & Ekku: Jep, näin oli. Kiitos lisäyksestä. Ja itse miellän kyllä impivaaralaisuuden hyvin positiivisena terminä.

VNV: Yksi syyhän on hyvin monien naisten hedonistinen elämäntyyli. Ja toinen tietysti äärimmäisen epävarma tulevaisuus.

Pyssymies: Onneksi näillä selkosilla vielä voi pysäköidä pihalleen. Täällä helposti unohtuu se kaupunkien parkkeerausongelma.

Anonyymi kirjoitti...

Se risselikuski kyllästyi kylmään parkkitaloon ja tolppapaikkaan. Kas kerran pikku (-31) pakkasella rykäisi riisselin kolkuttamaan, viisi kerrosta savua täynnä ja närkästyneitä neitiautoilijoita kans. Webaston aromeistakin joku pahoitti mielensä. Pihan 8 minuuttia kerran tunnissa ei kovasti lämmitä. Hommasi hallipaikan, parin korttelin päässä työpaikasta. Aamulla voi pistäytyä kaffella ennen työpäivän alkua ja iltasella kipsalla.

Ja auto ei ole kuuma kesällä, eikä kylmä talvella.

Ja wanhaa riisseliään ei vaiha transistorikärryyn. Kone käy, oli sähköä tai ei. Ja kestää, kestää, kestää, ikää on kai 35+ vuotta. Kymmenen peninkulman työmatkalla pieni kulutus tekee lompakolle hyvää.

Tosiaan mansessa keskusta-asukkaat maksaa parkkiruudustaan. Syrjemmällä välttämättä ei.

Onneksi taloni Tuppukylässä on niin vanha, että siinä on talli - saa kärryn sulaksi ja kuivaksi tarvittaessa. Projektiautonkin voi ottaa välillä työn alle. Ja tilaa on tontilla katokselle & ruuduille. Ja pääsulakkeessa tolpille. Välillä oli semmonen arkkitehti kunnassa, että autopaikkoja omakotitonteilla ei sallita. Loppui virkasuhde yllättävän nopsaan, erään äärilaitaekstremistipuoluen äänikatoon kunnallisvaaleissa.

Mailla kannattaisi sitä parkkiyhtiötä miettiä: ”It´s too late to work within the system. And it´s too early to shoot the bastards It´s time to screw the system.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Pyssymies: ” It´s too late to work within the system. And it´s too early to shoot the bastards. It´s time to screw the system.”

Jotenkin minä tykkäsin tuosta. Ihan helvatusti.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuosta tuli mieleen toinen Ison Veden takainen lausuma, vai voisiko sanoa direktiivi, suomeksi toimintaohje:

"If the game is designed for You to lose, don't play that game.
Play another game!"

Eihän se toki helppoa ole, jos on lähes yksin pelipöydän toisella puolella ja lähes kaikki muut vastakkaisella, mutta onhan se yrittämisen arvoista. Onnistuminen on sitä palkitsevampaa.

Nähdäkseni tuo on Trumpin ohjenuora. Hän kieltäytyy määrätietoisesti pelaamasta sitä peliä, jota häneltä vaaditaan koska hän häviäisi siinä.
Sen sijaan hän pelaa päättäväisesti omaa peliään, jolla kiskaisee vastustajiltaan maton jalkojen alta uudestaan ja uudestaan. Ja voi sitä kirkuvan rrraivon määrää niin USAn kuin Euroopan vasemmiston keskuudessa!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad: Tuo lause pitää paikkansa ja Trump toimii sen mukaan. Sinänsä hän ei ole yksin kaikkia vastaan. Suomalainen valtamedia vaan antaa sellaisen kuvan. Se kun käy vieläkin niitä edellisiä Yhdysvaltain presidentinvaaleja.

QroquiusKad kirjoitti...

Niin, en tarkoittanutkaan yksin pöydän takana olevalla Trumpia, vaan sitä miltä asia näyttää näin suomalaisesta näkövinkkelistä katsottuna.

Tiettävästi Trumpilla on vahva ja laaja kannatus, ja miksei olisi:
Hän lupasi paljon, ja on pitänyt kaiken paitsi Meksikon muurin; sekin on vaiheessa vain siksi, että demokraatit tekevät naama irvessä kaiken estääkseen sen valmistumisen.

Enpä usko heidän voivan estää, vaan vain hidastaa:
Trump valitaan seuraavalle kaudelle, mikäli ei tapahdu jotain täysin odottamatonta. Nämä virkarikossyytteet ja vastaavat häirintäyritykset kun eivät ole mitään uutta:
valemediamme on hehkuttanut kerta toisensa jälkeen kuinka Trump saa potkut aivan pian, nyt se tapahtuu, nyt verkko kiristyy...eikä mitään ole tapahtunut.

Koska ei ole ollut mitään tapahtuvaksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Olet oikeassa. Yleensäkin amerikoissa istuva presidentti valitaan kakkoskierrokselle jos e tapahdu jotain Watergatea ja se Watergatehan on lähinnä vasemmistoliberaalin märkä uni. Erityisesti suomalaisen valtamedian joka on uutisoinut (lue: toivonut) niistä watergateista jo montakytviis kertaa.