tiistai 29. lokakuuta 2019

TERVEET MIELIPITEET?


Tulipa törmättyä uutiseen mitä korkeimmin arvostetusta pääministeristämme Antti Rinteestä kertovasta kirjasta. Uutisen suurin sisältöhän oli tietysti Rinteen loihelausuma Jussi Halla-ahosta ja hänen mielipiteistään haittamaahanmuutosta eli:

”Jussi Halla-ahoa ei kannata aliarvioida. Hän on älykäs ja taitava tyyppi, mutta mielipiteiltään sairas.”

Olipa todennut vielä että:

”Halla-ahon ympärillä oleva porukka vaati rajoja kiinni ja sitä, että Suomen pitää sulkeutua. He ajattelevat, että jos olet erinäköinen tai et osaa suomea puhua kuin murtaen, niin pois vain.”

Näitä tällaisiahan kuullaan jatkuvasti. Persubashing jatkuu koko ajan. Kehitetään olkiukko ja potkitaan sitä. Ei siinä mitään uutta sinänsä ole. Joten mietin ennemminkin tässä kirjoituksessa sitä, että mitä ne sitten ovat ne demarien ja samalla kyseisen Antti Rinteen näkövinkkelistä ne terveet mielipiteet? Pohjautuen demareitten toimiin ja esityksiin.

Onko terve mielipide se, että jos kehitysmaalainen häiskä on saanut jalkansa Suomen kamaralle ja sanonut ”asyl” niin hänellä on oikeus oleskella täällä loputtomiin ilman mitään perusteita koska oleskelulupien valitusjärjestelmämme sallii sen? Ja että jokaista hylsytapausta pitäisi erikseen tutkia vielä ulkopuolisen konsultin, jos hän vaikka saisi jotenkin hylsyn peruttua?

Onko terve mielipide se, että kyseisessä turvapaikkahakemusmenettelyssä selkeän hylsyn saaneelle tyypille joka siis tulisi karkoittaa annetaan silti oleskelulupa työn perusteella? Ja samalla nollata koko turvapaikkajärjestelmä? Työn vuoksi jota ei ole. Maassa, jossa on satoja tuhansia kantasuomalaisia työttöminä?

Onko terve mielipide se, että jokaista tänne tullutta - erityisesti islamilaista - haittamaahanmuuttajaa pidetään automaattisesti pohjoismaisena lällydemarina joka on täysin samanlainen ihminen kuin me muutkin suomalaiset? Vaikka tämä pohjoismainen lällydemarius edustaa hyvin pientä osaa maailman väestöstä? Onko omissa päänupeissa rakennettu mielikuva todellisempi kuin todellisuus itse?

Onko terve mielipide se, että Suomessa annetaan islamilaisille itsenäinen verotusoikeus ja kiihdytetään jo muodostuvien rinnakkaisyhteiskuntien syntymistä tietäen, minkälaisen väkivallan määrän se saa aikaiseksi? Plus tietysti samalla hankitaan Curley-efektin myötä lisää maahanmuuttajaäänestäjiä kyseistä järjestelmää ylläpitäville demareille joitten äänestäjäkunta alkaa muuten olla jo Kelan ja kuopan puolessa välissä?

Onko terve mielipide se, että haittamaahanmuuttajien tekemät väkivalta- ja seksuaalirikokset eivät ole ongelma vaan niistä ääneen puhuminen on ongelma? Onko terve mielipide se, että vain vastuullinen valehtelu on vastuullista keskustelua?

Onko terve mielipide se, että tänne parikymppisenä muuttanut ja käytännössä suoraan eläkkeelle muuttava kieli- ja ammattitaidoton ja sellaisena pysyvä jätkä on todellakin Suomen huoltosuhteen pelastaja ja eikä hänen asemaansa Suomen tulevaisuuden pelastajana saa kyseenalaistaa?

Onko terve mielipide se että se, mikä on mennyt perseelleen pian kolmekymmentä vuotta on nähtävä suurena menestyksenä ja sen perusteltu perselleen menemisen arvostelu on vihapuhetta ja sairas mielipide?

Ja ennen kaikkea: onko terve mielipide se, että omien, tietoisesti tehtyjen järkyttävien virheitten suojelemiseksi valheesta on tehtävä arvostelun yläpuolella oleva normi?

Lukijat voisivat auttaa minua ja perustella minulle että nuo edellämainitut ovat todellakin terveitä mielipiteitä. Sillä muutenhan minä päädyn viha-ajattelijan johtopäätökseen ja tuumin että kyseinen Antti Rinne on sekä tyhmä että hänen mielipiteensä ovat sairaita. Ja sama koskee koko Tupperware-kestejä nimeltä demarit.

Ei siinä mitään, jos joku jätkä on tyhmä ja hänen mielipiteensä ovat sairaita.

Mutta se, että kyseinen jätkä on Suomen pääministeri pistää kyllä huolestumaan. Varsinkin kun kyseinen jätkä määrittelee pääministerin arvovallalla mitkä ovat terveitä ja mitkä sairaita mielipiteitä.

Jonka vuoksi Suomessa aletaan olla siinä tilanteessa jossa voi esittää kysymyksen:

Onko faktojen puhuja virallisen näkemyksen mukaan mielipiteiltään sairas?

Onko vain valehtelu enää tervettä?41 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Antelias Äijäfeministi puhui ymmärryksensä mukaan toistaen kiveen hakatut vanhat teesit. Hapenpuutteesta vahingoittuneilla avoilla se onkin epäilemättä mukavampaa kuin omien ajatusten kehittely.

Ei tässä sinänsä mitään uutta. Hieman epämiellyttävämmältä sen sijaan tuntui Kepun Kauniin Katrin lausunto Iltalehdelle antamassaan haastattelussa. Hän vastasi toimittajan kysymykseen Kepun mahdollisesta hallitusyhteistyöstä Perussuomalaisten kanssa torpaten sen mahdottomaksi, koska PS on vain yhden asian puolue vastustaen fanaattisesti kaikkea maahanmuuttoa.

En tiedä kumpi tuntuisi keljummalta:
sekö että Katri olisi valehdellut teevadin kokoiset siniset silmät kirkkaina vai
ettei Katri oikeasti tietäisi Jussi Halla-ahosta ja Perussuomalaisista käytännössä mitään?

Hallituksessa kumminkin istutaan, joskin viime aikoina Katria on näkynyt aika vähän. Mistä lie johtuneekaan?

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja oletteko demaritkaan tässä todellisuudessa,
lisää ulkomaista työvoimaa. Mutta sitä työvoimaa on jo
täällä, eri syiden takia ei vaan kelpaa.

Antti Rinne idealisti, minkäs päivän Helsingin Sanomissa
olikaan perjantai?

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Comical Antti meidän Baghdad Bob on vauhdissa. Demarien versio Alexander Stubbista yhtä paljon käy suu ja vähän järkeä yhdistettynä valtavan suureen narsistiseen egoon. Tuo tukijoidensa vaatimukset ominaan, tänää esitetää näin ja huomenna ei muisteta mitä edellisenä päivänä luvattiin. Vappusatanen tarkoitti että mummoilta ja taatoilta vietiin satanen lisää.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kyvyttömyys kyseenalaistaa omia käsitteellisiä lähtökohtia ei todellakaan ole vain älyttömyyttä, vaan se voi olla aika sairastakin. Kun terve todellisuudentaju katoaa, ja ennakkoluulot valtaavat mielen siinä määrin kuin näillä kaikilla anttirinteillä tapahtuu, huolestuttavaahan se on.

Noitaoikeudenkäynneissä kukaan ei kyseenalaistanut käsitteellisiä lähtökohtia. Syytetty joko oli noita tai sitten ei -- mutta kukaan ei kysynyt mahtaako sitä sellaista asiaa kuin "noituutta" olla olemassakaan. Ihan sama juttu vaivaa näitä jotka jahtaavat "rasisteja". He näkevat "kansanryhmää vastaan kiihottajia" tai "uskonrauhan rikkojia" ja muita "sairaita" aina kun pavlovin käsitekellot kilahtavat.

Jossain kohdassa paljon anttirinteitä viisaammatkin ihmiset menevät käsitelankaan. Moni uskoo, että epäselvistä käsitteistä -- sellaisista kuin vaikkapa "vihapuhe" -- päästään selvyyteen kun niitä tarpeeksi muilla käsitteillä määritellään. Ei päästä. Ei "noituuttakaan" kukaan olisi silloisen käsitemaailman raameissa pystynyt muusta maagisuudesta irrottamaan.

Paljon tärkeämpää kuin käpertyä älyttömien käsitteiden määrittelemiseen olisi kyseenalaistaa ne mukamas kaikkein "selvimmätkin" käsitteet. Miksi metsästäisimme "vihapuheen" määritelmää, kun meille tosiasiassa on täysin epäselvää millainen käsite vaikkapa "uskonto" on? Onko se esimerkiksi yhteisöilmiö, jota ei voi palauttaa yksilötasolle? Missä kulkee valtajärjestelmän, siis teokratian, ja uskonnon raja? Miten on mahdollista että nykyinen noitaoikeuslaitoksemme voi puhua "uskonnosta" kuin se olisi vain jonkin opin nimi? Miten yhden nimen kautta voidaan leimata miljardi muuta uskovaa? Jne, jne.

Anttirinteisiin ei kai kannata juuri toivoa panna. Poliitikot ylipäänsä eivät ole mitään ajattelijoita, vaan valtataistelijoita. Valitettavasti journalistien kanssa on vähän sama juttu. Jokaisessa kolumnissa se toimittajan nimi ja kuva ovat asiaa suurempia. Kun psykopatian ja narsismin kanssa ollaan tekemisissä, pitäisikö sitten itkeä vai nauraa kun anttirinteet alkavat jaella diagnooseja.

Becker kirjoitti...

Ensinnäkään mä en ymmärrä miksi jostain Antti Rinteestä pitää kirjoittaa kirja. Ennenvanhaan elämäntarinoita kirjoitettiin jo manan maille menneistä ihmisistä. Nykyjään sepustetaan elämäntarinoista keski-ikäisitä henkilöistä. Pian varmaan on tarjolla 700-sivuisia elämänkertoja 18-vuotiaasta kakarasta.

Antti Rinne alkaa enenevässä määrin muistuttamaan naapurimaan Löfveniä, jota jo oikeastaan voidaan pitää eräänlaisena maanpetturina. Antti-poika on saanut varmaan Stefanilta hyviä neuvoja miten maahantunkeutujat saavat kaikessa ns. Kermakaistan alkuperäisväestöön verrattuna. Antisssa on jo selvästi havaittavissa myönteisiä esilletuloja erästä kansanryhmää kohtaan jota ei saa arvostella.
Antti varmaan mielellään kutsuisi Halla-ahoa natsiksi muttei oikein kehtaa kun tietää että kyseessä on todennäköisesti seuraava pääministeri.

Pate kirjoitti...

Sanotaanko lyhyesti ja ytimekkäästi, että rinteen lausumat ja kirjan siteeraukset ovat kuin maanpetturin suusta.

Olavi Koskela kirjoitti...

Aiheellisia ja tarpeellisia kysymyksiä, mutta väärä foorumi. Eihän sellaiset, joiden niitä todella pitäisi pohtia, lue tätä todennäköisesti pelkkänä vihapuheena pitämäänsä blogia. Nämä kysymykset tulisi esittää eduskunnan täysistunnossa, ja vaatia niihin vastuuministereiltä myös vastauksia.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä noihin Ykän listaamiin kysymyksiin voi vastata kuin yhdellä kaksikirjaimellisella sanalla eli EI. Ihmetyttää vielä, miten Rinteellä on ollut aikaa kirjoittaa/osallistua kirjan tekemiseen tällaisena aikana, kun Suomi on EU:n puheenjohtajamaa ja uusi hallitus kompuroi ensiaskeleitaan? Sammakoita tuntuu suusta pääsevän yhtenään ja monet näköjään päätyvät jopa painettuina kirjan lehdille. Eikö Rinnettä yhtään mietitytä se, miten nolon kuvan hän itsestään antaa, kun kuitenkin joutuu melkein päivittäin tekemisiin ihmisten kanssa, joiden mainetta hän on selvästi halunnut mustata?

Monet asiayhteydestään irrotetut lauseet tuntuvat myös olevan poliitikkojen suosiossa ja niitä käytetään säälimättömästi hyväksi uunottamalla ihmisiä, jotka eivät viitsi tai voi niiden totuudenmukaisuutta tarkistaa. Kuplassa on varmaan myös turvallista elää.

Rouva Ano

MikkoK kirjoitti...

Rinne ja toinen väestönvaihtajaluokan poliitikko Kulmuni eivät luovu maahanmuuton hellimisestä. He haluavat, että Suomen Kela-kuorma mieluummin kasvaa kuin vähenee. Siksi halutaan pitää tulijat etuoikeutetussa asemassa.

Kieltä ja asiaa ei tulijan tarvitse osata eikä opetellakaan. Kohta koulutustodistuksetkin kirjoitetaan etumerkit vaihtaen. Työnantajat saavat suurimman osan EU:n ulkopuolelta tulevien palkkakuluista veronmaksajilta (siksi jankkaus saatavuusharkinnasta luopumisesta). Myös yhteiskunta epäsuosii suomalaisia positiivisella (lue: negatiivisella) työhönottopolitiikallaan sekä luodessaan tulijoille uudenlaisia työpaikkoja hienoilla, mutta tyhjillä titteleillä. Julkinen talous on kuin musta aukko, joka nielee yhä ahnaammin rahaa ja huomattava osa siitä gravitoituu ulkomailta asti lisävelaksi. Tulijoiden kymmenpäisen lapsikatraan moniavioisista "yksinhuoltajaäideistä" kirjoitetaan ylistäviä lehtiartikkeleita, joista ei löydy sanaakaan ilmastokatastrofista.

Samaan aikaan suomalaisten koulutus- ja lupavaatimukset ovat jyrkät kuin peltipoliisit. Suomalaiset eivät saa tehdä lapsia. Jos he tekevät silti, heille ei ole tarjolla sellaista palvelua ja harkintaa perheen tueksi kuin tulijoilla. Suomalaiset työntekijät eivät voi kilpailla asutuskeskuksissa EU:n ulkopuolisten kanssa.
Siirtolaisten veronmaksua ei turhan tarkkaan seurailla. Sitäkin pikkutarkempia ollaan Jussin ja Kallen kanssa. Suomalaisethan ovat niitä, joiden kustannuksella syöksypommittajaässät Rinne ja Kulmuni itsekin tekevät tuhojaan. He ajattelevat, että saavat Suomen sitten joskus tulevaisuudessa viime hetkellä nousuun. Siinä taitaa pikemminkin ohjaussauva katketa.

Rinteellä ja Kulmunilla ei ole mitään sanottavaa Halla-ahon perusteluja vastaan oikein missään asiassa. Siksi he menevät henkilöön tai keksivät olkiukkoja pieksettäväkseen.

Tuumailija kirjoitti...

Ei sillä ole mitään merkitystä, kuka Järjestelmäpuolueen edustaja siellä pääministerin pallilla istuu. Länsimaissa todellista valtaa pitää media, jonka aatetausta on tiedossa. Puolueetonta, tutkivaa journalismia ei enää ole, jos on koskaan ollutkaan. Vallan vahtikoirasta on tullut valtaapitävä koira.

Mainittakoon muuten, että niinkin merkittävä internetkulttuurin majakka kuin Ylilauta on ohittanut kävijöiden määrässä Suomi24-keskustelun, mikä tekee Ylilaudasta Suomen suosituimman keskustelufoorumin. En väitäkään ettei Ylilaudalla olisi paljon karmeaa ryönää, mutta siellä on yllättävän paljon keskustelua yhteiskunnasta ja uutisista. Usein keskustelijat lisäävät uutta tietoa tai tarkistavat lähteitä. Sensuuri on olematonta, toisin kuin monien päivälehtien kommenttiosioissa. Olemme siis tilanteessa, jossa nuorten trollifoorumista on tullut vapaan tiedonvälityksen media, toisin kuin Yle tai Hesari. Elämme pellemaailmassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle, Patelle Pankavaarasta, Seppo Oikkoselle, Beckerille, Unknownille, Olavi Koskelalle, Rouva Anolle, MikkoK:lle ja Tuumailijalle & kiitos hyvistä kommenteistanne. Noin yleensä ja erikseen voi todeta että Suomessa ollaan siirrytty siihen tilaan jossa valhe on ainoa hyväksyttävä totuus ja faktojen puhuminen on muuttumassa rikolliseksi ja rangaistavaksi.

Joitain huomioita:

Seppo Oikkonen totesi että terve suhteellisuudentaju katoaa ja ennakkoluulot valtaavat mielen ja sehän kuvaa hyvin koko Järjestelmäpuoluetta. Samoin hän totesi että ” jokaisessa kolumnissa se toimittajan nimi ja kuva ovat asiaa suurempia” ja sen on totta myös. Toimittajat ovat tehneet itsestään julkkiksia. He tekevät itse itsestään uutisia vaikka heidän pitäisi vain kertoa tapahtuneesta. Samaan kuvioon voi lisätä Tuumailijan huomion ”olemme siis tilanteessa, jossa nuorten trollifoorumista on tullut vapaan tiedonvälityksen media, toisin kuin Yle tai Hesari” ja se on ikävä totuus.

Becker tuumaili että pian on tarjolla elämänkertoja 18-vuotiaista kakaroista mutta sehän raja on jo ylitetty. Meidän kaikkien Gretastahan on ehditty tehdä kirja. Jossa mainitaan että tuo 16-vuotias uusmessias näkee hiilidioksidin paljaalla silmällä.

Koskelan Olavi totesi että tämä on väärä foorumi. Se on totta ja näitä asioita tulisi käsitellä eduskunnassa. Mutta minulla itselläni ei tämän parempaa foorumia ole. Onneksi on edes tämä.

Anonyymi kirjoitti...

”Antti Rinnettä ei kannata aliarvioida. Hän on tyhmä ja taitamaton tyyppi, mutta kova valehtelemaan.”

Antilla ei taida hissi kulkea ihan ylös asti. Möläyttelee ihan mitä sattuu ja selittelee sitten puutaheinää & niitänäitä.

No pohjoismainen demari ja muutenkin ammatti ja taparikollinen.

Kansaivälisen roskasakin haalinta suomeen on hullujen uusi harrastus. Uususkonto, jota ei saa kyseenalaistaa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

A. Rinne ei ole terve. Faktaa. Sammakot ovat loikkineet hänen suustaan niin kauan kuin muistan. Kumarreltu on sinne tänne, mikä milloiseenkin tilanteeseen mielestään sopii sen kummemmin ajattelematta. Joku ajatus saattaa jumittua, mutta ei hän silti ole asiasta selvää ottanut. Tuntuu kuin ymmärrys syitä ja seurauksia ja kokonaisuuksia kohtaan olisi heikkoa, eikä paljon kiinnostakaan. Erityisesti pm:inä on korostunut heikko osaaminen ja itselle tulee tunne, että hänen päässään käy melkoinen myrsky ja pokkuroi sinne tänne ilman selkeää tavoitetta, ymmärrystä niistä seurauksista, joihin hänen sanomiset, päätökset johtavat. Epätasapainoinen ja epäluotettava tyyppi. Demarinaisetko häntä johtavat vai jopa vihreät? Vai onko sellainen tuuliviiri kuin persujen (kuulin juuri) entinen uudenmaan piirin pj Pekka M. Sinisalo, joka persuista siirtyi sinisiin ja on nyt vihreissä Kirkkonummella? On siinä aatteen paloa eli kumarrellaan sinne mikä sillä hetkellä on itselle kivointa.

Anonyymi kirjoitti...

Oli kyllä aika järkyttävää luettavaa. Oli kahvi pärskähtää lehdelle. Osoittaa että
-demareilla ei ole valmiutta eikä halua yhteistyöhön persujen kanssa (luultavasti tilanne on sama kokoomuksen ja todennäköisesti vihervasemmiston suhteen)
-Rinteellä ei ole halua tai kykyä toimia vastuullisesti poliitikkona, koska moisessa virassa olisi tärkeää osata olla polttamatta siltoja täysin tarpeettomasti

Politiikassa kaiken tulee olla tasapainossa. Nyt on kyllä Rinteen kiikkulauta jysähtänyt maahan ja lujasti.

Anonyymi kirjoitti...

Antti peesailee vihreitä kun se on nyt muodissa. Jonkinsortin ääntenkalastelua, mutta hukkaan menee. Jos peesaisi Perussuomalaisia voisi olla tulevassakin hallituksessa. Lihansyönnin kielto ja vihannesten veronalennus oli kanssa niin tätä. Kohta voi laulaa kuin teekkarit ennenvanhaan, kaikki on nyt hienosti, kaalia saa vapaasti.

Kun joskus 80-luvulla koetin äänestää demareita, oli heillä jo silloin kansan palauteluukku tiukasti kiinni. Pukkas sinipunaa, tuli Liikanen ja Holkeri, tuli "rakennemuutos". Nyt tiedetään mitä se on. Eikä politiikka ole siitä muuttunut. Maltillinen maltillinen suomalaisille, vähemmän maltillinen johtajille ja vieraille. Ei ole muuttunut vaikka naamat vaihtuvat. On ollut sinistä ja punaista, keltaista ja vihreää. Siihen päälle muutama vituixmän Savosta ja valmista tulee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: No niin on mutta ongelma on se, että vaikka hän puhuu horinmummoa niin valtamedia ei tunnusta hänen puhuvan horinmummoa. Ja valtaosa ihmisistä lukee edelleen vain valtamediaa.

Ano1: Vihreät ainakin johtavat Suomen järjettömäksi muuttunutta ilmastopolitiikkaa. Toi Sinisalo on mulle ihan tuntematon heppu.

Ano2: Väittäisin että koko Järjestelmäpuolueella (vihr, vas, sdp, rkp, krist, kepu, kok) ei ole halua eikä valmiutta toimia persujen kanssa. Sillä se yhteistyö vaatisi sitä tunnustamaan omat virheensä. Persut ovat hallituksessa vasta kun heillä on 101 kansanedustajaa. Valitettavasti on näin.

Ano3: Silloin 1980-luvun loppupuolella alkanut ”konsensuspolitiikka” on syynä tähän. Siinä vaiheessa alkoi Järjestelmäpuolueen perustaminen ja se on nyt valmista sitä virallista nimenmuutosta lukuunottamatta.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se ollut solisaliratti Sorsa ite kun keksi tämän konsensuksen. Jos silloin oli vielä rippeitä jäljellä työväenpuolueesta, niin viimeistään silloin se tuhottiin lopullisesti. Demareissa on aina ollut se vika, kun pääsevät herrojen kanssa marjaan, duunariäänestäjät unohtuvat ja vaurautensa kasvaessa menevät kokoomuksestakin oikealta ohi. Vaikka väliäkö sillä enää kun on konsensus. Suomen kärkihankkeita on nyt maapallon ja ylijäämäihmisten pelastaminen. Tuskin on tehty laskelmia riittääkö noihin meidän voimat. Suomihan tuli kuuluisaksi kun maksoi ainoana maana sotavelat. Nyt tulee kuuluisaksi siitä, että maksaa toistenkin velat. Onhan se vaihtelua Sipilän valtioltavarastamispolitiikkaan, vaikka taisi tulla halvemmaksi sekin. Meni vain muutama miljardi taseista kavereiden taskuihin työttömäksi.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Qroquius Kad tuolla aloituskommentissa pohti: "Hallituksessa kumminkin istutaan, joskin viime aikoina Katria on näkynyt aika vähän. Mistä lie johtuneekaan?"

Kepun Kaunista Katria(KKK) taidetaan prepata valtiovarainministeriksi. Vähän kuin Verkkosukka-Juttaa aikoinaan, taisi hänkin olla kateissa jonkin aikaa takavuosina?
(Puheenjohtajuuskauden jälkeen vaihtanevat. Tai sitten itsepäisyysviikon torstaina.)

Kanadassa hulluja on vähän enemmän kuin Suomessa, siellä ei 1,8 miljoonaa ihan riitäkään:
https://www.youtube.com/watch?v=7wPVlttXKzY
(Puhuvat päät eivät edes vaivautuneet opettelemaan tekstejään ulkoa.)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: En osaa sanoa keksikö juuri Sorsa konsensuksen mutta Sorsan aikana alkoi se kehitys jossa SDP muuttui työväenpuolueesta lopullisesti akateemisten salonkisosialistien puolueeksi. Nykyistä maailmanpelastusprojektia taas Sorsakaan tuskin olisi osannut suunnitella. Ehkei edes kuvitella.

VNV: Ehkä Katri älyää välttää Jutan virheen eikä mene verkkosukkakuviin. Toi Kanadahomma oli kyllä aika hurja. No, maa on äänestänyt johtajakseen erään Justin Trudeaun. Ehkä se saa mitä haluaakin. Laiatetaan tähän linkkinä fiksumpaa Justinia eli Justin Johnsonia joka soittaa roots-bluesia vaikka lapiolla:

https://www.youtube.com/watch?v=V9-ltPsbw9g

Anonyymi kirjoitti...

Sossut, kepu ja vihreät räksyttävät perussuomalaisille...
https://petterssonsblogg.se/2019/10/26/sossarna-mp-centern-mot-sd/

Johan

Lemminkäinen kirjoitti...

Nyt pitäisi Jussin laittaa Antti seinää (kuvaannollisesti) vasten. Kun Antti väittää että Jussilla on sairaita mielipiteitä niin Jussin pitäisi pakottaa esille Antin argumentit, miksi Jussin mielipiteet ovat sairaita ja jos Antti ei halua argumentoida vapaassa keskustelussa, niin silloin Jussi voisi ehdottaa että keskustellaan sitten leivättömän pöydän ääressä. Käsittääksen tämä "..mutta mielipiteiltään sairas." pitäisi riittää kunnianloukkaukseksi. Antti on kirjoittanut Jussista diagnoosin ja jos diagnoosi havaitaan valheelliseksi ja loukkaavaksi, niin Jussi ja muut haittamaahanmuuttokriittiset voivat jatkossa kritisoida haittamaahanmuuttoa ilo mielellä ja riemurinnoin.

Anonyymi kirjoitti...

Jotensakin sopisi nykyhallituksen touhuihin se vanha laulu: Hallitus on vankka kätyrlauma sankka.....syyttömämä hirttäminen mestaus...
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Johanille, Lemminkäiselle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Johan: Toi oli aika paha…

Lemminkäinen: Tiedä siitä leivättömästä pöydästä mutta Jussi voisi kyllä ihan hyvin sanoa Rinteelle että pistäs jätkä niitä faktoja peliin.

Huru-ukko: Tulipa kommentistasi elävästi mieleen tämä mainio Reijo Koiraan Ryppy & Reikä-pläjäys:

http://ryppyjareika.blogspot.com/2015/09/ryppy-ja-pakolaiskriisi.html

Lemminkäinen kirjoitti...

Voisi sanoa että Antti "maalittaa" Jussia ja maalittamisesta puheen ollen niin innokkaimmat maalittajat ovat yleensä punaisenvihertävät ja kun punaisenvihertäville opetetaan kantapään kautta että maali löytyy myös heidän omasta nilkastaan niin ehkä punaisenvihertävät oppivat ymmärtämään että kuplan ulkopuolella on myös elämää. Jussin pitäisi alkaa vaatimaan että Antti pistää faktoja peliin vaikka kaksintaistelussa Yle Areenassa. Jos Jussi (me) annamme viherpunertavien vittuilla meille ilman vastaansanomista, niin on parempi että alamme katselemaan sievää hamekangasta seuraavaksi asuksi. Mahdollisessa kaksintaistelussa Antti vs Jussi, niin voittaja saa vetää häviäjän kölin alta 10 kertaa. Tai no, ehkä 5 kertaa on parempi, koska Antin pää ei ehkä kestä kymmentä vesipesua samalla kertaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lemminkäinen. Tuon kaksintaistelun haluaisin mielelläni nähdä mutta eihän kyseinen A. Rinne siihen suostu. Ja yleensäkin olen samaa mieltä kanssasi siitä että ei meidän kannata puhua asioista vihervasemmiston määrittelemällä tavalla.

Qroquius Kad kirjoitti...

Nyky-yhteiskuntamme ratkihauskoja piirteitä valehtelemisen suhteen on sekin, kuka saa määritellä kenenkin valehtelevan tai valehdelleen mitä.

Ilja Janitskinia ryöpytettiin hänen MV-aktiiviaikoinaan "valemedia MV-Lehden päätoimittajaksi itseään kutsuvaksi" ja pyrittiin voimaperäisesti kiistämään hänen päätoimittajuutensa ja toimittajuutensa yleensäkin, kuten myös MV:n media-arvo.

Nyt on toinen ääni kellossa:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006290258.html

"--- eikä tässä jää järkevää epäilyä siitä, etteikö Janitskin olisi juuri sellainen päätoimittaja kuin mitä sillä sananvapauslaissa tarkoitetaan", paaluttaa nyt hovin käsittelyssä Hanna Huumosen asianajaja Markku Fredman.

Siis sen saman Hamma Huumoritytön, joka taisi olla yksi kovimpia Janitskinin päätoimittajuuden ja MV:n media-arvon kiistäjiä?

No, Janitskinin puolustuksella olisi siis vino pino vastatodisteita, joita valtamedia julkaisi yllin kyllin. He ovat kuitenkin päättäneet tehdä täysin päinvastoin:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006290732.html

Jokaisen osapuolen juttu tuntuu muuttuvan jokaisella kertomalla. Vaan minkäs tälle kaikelle voi.
Tämä kun on tätä Zeitgeistia, vaikka joskus tuntuu paremminkin tämän olevan Poltergeistia, emmekä pääse elokuvateatterista pois.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. MV-julkaisun suurin rikoshan oli se, että se haastoi valtamedian lukijamäärillään. Se, ja vain se on se syy miksi se on nyt oikeudessa. Pelotteena muille yrittäjille.

Anonyymi kirjoitti...

Nythän Ylen päätoimittaja Jouko Jokinen on esittänyt, että media voisi nostaa esille myös ilmastonmuutokseen kriittisesti suhtautuvia henkilöitä ja antaa heillekin suunvuoro. Arvaahan sen, mikä älämölö siitä on seurannut sosiaalisessa mediassa! Tähän maahan tai tässä tapauksessa koko läntiseen maailmaanhan ei mahdu tästä asiasta yksi konsensus ja se on ihmisen osuus ainoana ilmastonmuutokseen vaikuttavana tekijänä uskovien tiedemiesten mielestä kiveen hakattu, eikä kenelläkään ole oikeutta sitä ”totuutta” epäillä. Seuraavaksi ehkä viedään epäileviä tuomaksia käräjäsaleihin ja syytetään pyhän asian pilkkaamisesta vai voisiko käydä niin onnellisesti, että kun siima on vedetty liian kireälle, se ei enää joustakaan, vaan katkeaa...

Rouva Ano

MikkoK kirjoitti...

Ilmastonmuutosasiassa, samoin kuin muissakin asioissa hyväksytään vain yksi totuus. Kansalaisia leiritetään hyväksymään pakkosyötetty valhe, kuten Orwell kuvaili. On tärkeää, että ihmiset ohittavat oman järkensä ja nöyrtyvät toistamaan valhetta: 2+2=5. Vastaavia väitteitä ovat "sukupuolia on kymmeniä tai satoja" tai "mies voi synnyttää" tai "hiilidioksidi ei ole kasveille tarpeen" tai "monikulttuuri on rikkaus". Tällainen alistamiskoulutus on tärkeintä ja ilmastonmuutos yms ovat vain opetusmateriaalia. Suurimmat saarnaajat osoittavat elämäntavoillaan, että he eivät ota julistustaan vakavasti omassa elämässään.

Kulttuurimarksilaiset kaipaavat muka keskustelua vaikeista aiheista, mutta ainoa ääni, mikä heistä lähtee on rummutus, älämölö, vihapuhesyytökset, bannaukset ja väkivalta. Perusteltuja vastauksia heiltä ei tule, koska niitä ei valheellisilla väittämillä voi olla. Kysyttäessä he eivät edes kykene sanomaan, mitä he tarkkaan ottaen vastustavat. Tarpeeksi kaukaa katsomalla selviää, että hullutukset ovat osa samaa kampanjaa, jossa tyhmiä yllytetään raivon partaalle ja rähisemään kaduille.

vieras kirjoitti...

Onko Ykä seurannut Reformi-studion lähetyksiä? Panu Huuhtanen ja Tiina Keskimäki tekevät kansalaisjournalismia. MV-lehden ja Söpö-Jessin hovioikeuskäsittely on viime aikojen lähetyksissä esillä.

https://www.youtube.com/channel/UCxU1d38t37EqswjsWT6gmMg/videos?view=0&sort=dd&flow=grid

En kannata neuvostotyylistä mielenterveyden diagnosointia poliittisin perustein, mutta voisiko joku neutraali psykiatri sanoa onko Aron siskoilla "kaikki kotona" ja määräisi näille jotain hoitoa? Oisko saikku tai työkyvyttömyyseläke hyvä?

Luuleeko Jessi olevansa jokin blondi Bond-tyttö joka pääsee vehtaamaan jonkin James Bond-alfauroksen kanssa? Onko hän oikeasti Britannian tiedustelun kouluttama vai onko tuo vain hänen käynnistämä huhu?

Yhtä hyvin voisi sanoa että Jessi on Britannian, NATO:n, CIA:n, Bilderbergin ja Sorosin trolli. Tai sitten on Kiinan trolli. Joku maksaa hänen lystin. Se vaan että joutuuko Jessi sitten työkkäriin aktivimallin uhriksi kun hän on tehtävänsä tehnyt?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, MikkoK:lle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Joo, älämölö syntyi. Veikkaan sinänsä että jos toista mielipidettä edustavia otetaan esille niin haastattelut ovat sitä vanhaa tuttua eli kolme yhtä vastaan + mieletön päällerääkyminen.

MikkoK: Juuri näin. Ei lisättävää.

vieras: Ensinnäkin kiitos lähettämistäsi mukavista kuvista. Tuota Reformi-studiota en ole seurannut. Mitä tuohon Jessikaan tulee niin ehkä hän vain löysi vihreän oksan, rahasti sillä ja on nyt äärimmäisen loukkaantunut kun hän ei saakaan pelkkää gloriaa. Yksi aikamme ilmiöistä. Jota käytettiin käsikassarana MV-lehden alasajamiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

En ole koskaan tajunnut tätä kuplassa elämisen autuutta; ihan pienikin lapsi tietää että pelkällä nuppineulalla sen kuplan saa puhki. Niin ulko- kuin sisäpuoleltakin, siellä sisäpuolella olevalta vaan se nuppineula tai halu sen käyttämiseen tuntuu puuttuvan. Väärään turvallisuudentunteeseen on helppo tuudittautua. Ja faktat jos mitkä uhkaavat sitä tunnetta.

Koska muiden(kin) kuplia on hyödyllistä seurata, luen myös usarin puheenvuoroa. Kun Ykä kirjoitti taas niin rumasti mamuista, oli pakko mennä siis puheenvuoroon saamaan toisenlaista faktaa = ei toi voi olla tosissaan. En osaa linkittää suoraan, mutta kyse on itsensä 60-vuotiaaksi täti-ihmiseksi ilmoittavan Kaarina Heiskasen tänäisestä blogista "Kun Suomi säikähti ja itseensä käpertyi". Suosittelen lämpimästi. Lyhyenä yhteenvetona kerrottakoon, että nyt on sitten SKS:kin (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura) hurahtanut siihen ainoaan oikeaan uskoon ja julkisti perinnekeruun tulokset, ja mitäpä tämän SKS:n perinnekeruu sitten käsitteli? Eipä enempää eikä vähempää kuin turvisten tukihenkilöiden kirjoituksia (ilmeisesti jo neljän vuoden jakso on suomalaista "perinnettä" kun mamuista kyse). Tukihenkilöiksi rekisteröityneitä 8.000, mutta perinnettä ei sitten ollut jaksanut kerätä kuin 46 henkilöä, sivuja yht. 226 eli n. viisi per nuppi. Keruuta johtaneen dosentin (nainen) mukaan määrä TUNTUU pieneltä (eikä tunnu, se ON pieni), "mutta riittävän todistusvoimainen". Ja kun lukee blogia eteenpäin, ei jää pienintäkään epäilystä mitä tässä todistettiin. Siis Suomi ei ole oikeusvaltio kun palauttaa, turvikset on ihania, ahkeria, rehellisiä, valtava halu oppia suomen kieltä ja kulttuuria. Marjoja ovat ahkerasti keränneet metsästä ja myyneet hengenpitimikseen, yhdessä on naurettu huisinhauskoille kömmähdyksille ja kulttuurisille väärinkäsityksille (ehkä sillä puskaraiskauksen uhrilla ei nyt vaan ollut huumorintajua?), kivaa ruokaa tehty ja syöty se lattialla istuen. Äh, jaksa enää, lukekaa itse.
tira+


Becker kirjoitti...

Pressan itsenäisyyspäivän juhlan teemana on tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu:
https://www.presidentti.fi/tiedote/itsenaisyyspaivan-juhlavastaanoton-teemana-tieto/
Jassoo. Nyt siellä on sitten perseilemässä ainakin Hesari, YLE ja iltapäivälehdet. Turha vissiin olettaa siellä näkevänsä ketään MV-lehden edustajaa.
Sale on itsekkin hurahtanut ilmastonmuutos uskontoon joten varmaan porukalla juttua riittää, eikä hajaääniä olla kuulemassa. Meri nousee kaksi metriä ja kymmenen vuoden kuluttua ihmiskunta tuhoutuu kun hengitämme liikaa hiilidioksiidia, vain pari uhkakuvaa mainitakseni.

Oli muuten pirun mielenkiintoinen haastattelu SWEBB-TV:ssä, jossa haastatelteltiin Scanian entistä pääjohtajaa Leif Östlingiä. Hänen näkemyksensä Ruotsin tulevaisuudesta, somalien työnteosta ja ongelmalähiöiden mahdollisesta sisällissodan uhkakuvasta sekä että Ruotsilla on kymmenen vuotta aikaa hoitaa ongelmansa kuntoon tai käy hullusti:
https://www.youtube.com/watch?v=qyRvmnd8W-M

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

tira+: Laitetaanpas se linkki tähän:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kaarinaheiskanen/kun-suomi-saikahti-ja-itseensa-kapertyi/

Noista tuonkaltaisista avautumisista voi todeta että itselleen valehtelu on taitolaji. Tosin varmaankin se tietyille ihmisille sopii sillä se saa heidät tuntemaan että he ovat Niin Hyviä Ihmisiä.

Becker: Nyt kyllä pääsi tosta pressankanslian tiedotteesta röhönauru. Siinähän todettiin että ”Suomen vahvuutena on aina ollut kyky toimia yhdessä, tilan antaminen erilaisille mielipiteille ja tiedon monipuolinen käyttäminen”.

Tilan antaminen erilaisille mielipiteille? Eiköhän noitten tiedotteitten väsääjiä itseäkin hävetä?

Luin tiivistelmän tuosta Östlingin haastattelusta ja jätkä puhuu järkeä. Ikävä vaan että eihän virallinen Ruotsi sitä kuuntele. Näen Ruotsin tulevaisuudessa vain hyvin huonoja ja vieläkin huonompia vaihtoehtoja.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tuossa oli juttua aikamme airueesta Jessicasta mutta ilmiö Jessica ei ole Jessica ilman Pipsaa. Kun tutustuu nuoremman Aron henkilöhistoriaan alkaa tulla selväksi mistä johtuu aggressiivinen siilipuolustus eli tutkintapyyntöjen tehtailu ja oloissamme aivan järkyttävät korvausvaateet. Kaikki on businessta amerikkalaiseen tyyliin ja jatkuvaa julkisuuden hakua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pate. Niin kuin totesin niin vihreä oksa on löydetty ja sitä käytetään hyväksi parhaimman mukaan.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Mietin vain onko Hutisalo saanut uusille avauksilleen Kulmunin tuen lupaamalla kotimaisen luomuhampun- ja unikonkasvatukselle hiilinieluina valtion tukiaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Olavi Koskela kirjoitti: "Eihän sellaiset, joiden niitä todella pitäisi pohtia, lue tätä todennäköisesti pelkkänä vihapuheena pitämäänsä blogia."

Jos ovat ylipäänsä tietoisia tämän blogin olemassaolosta. Ja siinäkin tapauksessa saattaa lopulta uteliaisuus herätä.
Tästä tulee mieleen eräs äskettäin kirjastosta lainaamani kirja, jolla on jo sinänsä kuvaava nimi: "Mitä mieltä Suomessa saa olla. Suvaitsevaisto vs. arvokonsertatiivit." Sillä on kolme kirjoittajaa, jotka ovat kirjoittaneet eri lukuja: Timo Vihavainen, Marko Hamilo ja Joonas Konstig.
Siinä sivulla 264 Marko Hamilo kertoo suhtautumisestaan Jussi Halla-ahoon. Useiden vuosien ajan hän piti tätä yksinkertaisesti vain rasistina, jonka Scripta-blogia hän kieltäytyi vilkaisemastakaan. Jossakin vaiheessa "toimittajan luonnollinen uteliaisuus" kuitenkin voitti hänessä, ja hän päätti vilkaista sitä sivustoa, työpaikan koneella, joskin epäröiden ja aluksi jopa kuvotusta tuntien, miettien pitäisikö selaimen historia tyhjentää siellä käynnin jälkeen.
Mutta hänkin sai todeta, että ne, joilta hän oli saanut tietonsa Halla-ahosta, olivat (tahallaan?) vääristelleet hänen kirjoituksiaan. Hän oli luullut Halla-ahon esimerkiksi väittäneen, että ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen olisivat somalien suorastaan geneettinen erityispiirre. Ei JH kuitenkaan ollut niin suorastaan väittänyt; hän vain totesi, että Kalevan eräässä pääkirjoituksessa oli sanottu päissään tappamisen olevan suomalaisten kansallinen, suorastaan geneettinen erityispiirre, ja pohti, miten asiaan suhtauduttaisiin, jos somaleista sanottaisiin jotakin samantapaista. Ja miksi asiaan suhtaudutaan niin eri tavoin riippuen siitä, sanotaanko yleistäen jotakin kielteistä suomalaisista vai somaleista. Ehkä Halla-aho oli tässä ylittänyt sopivaisuuden rajat. On kuitenkin eri asia väittää jotakin ja pohtia sitä, miten asiaan suhtauduttaisiin, jos joku niin sanoisi.
Selailtuaan myös Hommaforumia Hamilo joutui siis tarkistamaan käsityksensä Halla-ahosta, vaikkei suorastaan hänen kannattajakseen kääntynytkään. Hän tunnusti suhtautuneensa tähän hyvin ennakkoluuloisesti, rinnastaen hänet Tony Halmeeseen, jota hän edelleenkin piti varsin vastenmielisenä tyyppinä. Ja lopulta hän päätyi jossakin määrin tarkistamaan käsityksiään humanitaarisesta maahanmuutosta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Mene ja tiedä. Palaan tuohon vihreitten älyttömään huumeavaukseen huomenna. Nyt vaan halusin avata marraskuun kevyemmin tirppiäisten merkeissä.

Ano: Tämän blogin olemassaolo on omien lähteitteni mukaan hyvinkin vastapuolen tiedossa. Tosin sitä tuskin vastapuoli ei lue kovinkaan paljoa. Tai ei ainakaan kommentoi. Hamilo on hyvä esimerkki kaverista joka ei uskonut sitä, mitä hänelle syötettiin vaan otti itse asioista selvää.

Anonyymi kirjoitti...

Espoon PS:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Teemu Lahtiselle on lätkäisty 60 päiväsakkoa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskon rauhan rikkomisesta. Hän oli jakanut Twitterissä vuonna 2017 kaksi sitaattia Halla-ahon blogikirjoituksesta vuodelta 2008. Tekstin katsottiin herjanneen somaleja ja panetelleen muslimeja. Näin yli 10 vuotta sitten asiayhteydestään irroitettu teksti elää omaa elämäänsä ja saa aikaan uusia oikeudenkäyntejä, vaikka kysymys oli alun perin ihan muusta ja näin toimii suomalainen oikeusvaltio, jonka sananvapaudesta ja virkamiehistä ilman hyväveli/sisarkerhoja ja korruptiota rehvastellaan maailmalla. Ei ole tervettä tämäkään.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Tuo on ikävä esimerkki siitä kuinka sairasta aikaa elämme. Veikkaanpa että systeemille ei enää sakot kauaa riitä vaan pian aletaan tarjoilla reippaasti ensin ehtoollista ja sitten häkkiä.