maanantai 7. lokakuuta 2019

KOMMUNISTIN PARAS PÄIVÄ


Naakkamo, joskus tuonnempana…


Oli ihmisiä, jotka eivät pitäneet työstään. Oli ihmisiä jotka jopa inhosivat sitä ja ajattelivat että työ on vain vapaa-aikojen välissä tapahtuvaa nälän aiheuttamaa pakkoliikettä. Ilmankin pärjäisi aivan hyvin jos leivänkäntyn jostain muuten saisi. Mutta virka-autollaan erään naakkamolaisen yrityksen pihaan ajava 52-vuotias Lunnia Raivotmäki ei kuulunut heihin. Hän rakasti jokaisella solullaan uutta työtään johon hän oli siirtynyt kaksi viikkoa aikaisemmin Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteellisestä laitoksesta kun Suomi vaihtoi yhteiskuntajärjestystään. Ei silti, oli hän pitänyt aikaisemmastakin työstään. Hän sai siinäkin suoltaa maailmalle mielipiteitään ja ne otettiin todesta koska hän nautti oppiarvon tuomaa akateemista arvonantoa poliittisesti sopivassa ilmapiirissä. Oli aivan sama oliko hänen mielipiteillään mitään tekemistä reaalimaailman kanssa. Mutta tämä uusi työ oli vielä paljon, paljon parempaa. Nykyisin hän oli ammatiltaan valtion sertifikoitu kansallistaja. Nainen, jota pelättiin. Ja hän rakasti jokaista hetkeä.

Niin kuin tätäkin hetkeä jolloin hän ajoi virka-autollaan erään naakkamolaisen pienyrityksen pihaan. Hänen mukanaan oli 28-vuotias nuori nainen joka oli juuri valmistunut Tampereen yliopiston feministisen syyllistämis- ja uhriutumistutkimuksen maisteriksi. Hän jäisi tähän yritykseen työntekijäksi – johtavaksi sellaiseksi erityisvaltuuksin –  kun Lunnia jatkaisi matkaansa eteenpäin seuraavaan yritykseen. Auto pysähtyi teollisuushallin parkkipaikalle. Hallin ovessa luki: ”Teuvon Tärppi & Temmellys: huolto- ja korjausfirma”. No, tämäkin firma saisi pian siirtyä uuteen suomalaiseen sosialistiseen todellisuuteen.

Naiset nousivat autosta, kävelivät halliin sisään ja katsoivat kulkiessaan firman työntekijöitä. Oliko niitä ehkä kymmenen kappaletta. Kaikilla oli kasvoillaan epäilevä ja selkeän pelokas ilme. Se sai Lunnian tuntemaan olonsa vielä paremmaksi. Tavalla jota hän ei ollut koskaan ennen ollut saanut tuntea. Naisten askel ja suunta oli vakaa. He kulkivat kohti omistajan huonetta joka oli pieni tila hallin  perällä. He astuivat huoneeseen koputtamatta. Firman omistaja katsoi tulijoita ilmeellä joka kertoi katkeruudesta. Katkeruudesta siitä, että hänen elämäntyönsä varastettaisiin häneltä hetken kuluttua pelkällä voiman ja pakottamisen oikeudella. Hän sanoi jokseenkin äärimmäisen kyrpiintymisen mutta samalla täydellisen alistumisen sekaisella äänellä:

- Yleensä sitä on kuitenkin tapana koputtaa kun tullaan toisten manttaaleille.

Lunnia vastasi kylmästi:

- Näin on yleensä tapana. Mutta nämähän eivät ole enää teidän vaan valtion manttaaleja. Eikä muita manttaaleja enää olekaan.

Sitte hän kaivoi laukustaan paperin, rykäisi hieman virkayskää ja alkoi lukea:

- Yrittäjä Teuvo Työman. Yrityksenne Teuvon Tärppi & Temmellys, kaksi viikkoa sitten voimaan astuneen ja ilmastovastuullisin perustein säädetyn Lex Kontula – Tuomiojan perusteella jonka myötä Suomi muuttuu kokonaisuudessaan sosialistiseksi kansandemokratiaksi on tästä hetkestä lähtien kansallistettu ja siirretty valtion omistukseen sekä valvontaan. Teille annetaan mahdollisuus toimia tässä kansallistetussa yrityksessä yhtiön toiminnanjohtajana valtion teille määräämällä palkalla ja noudattaen Radavarsimaakunnan suunnitelmatalouskomitean antamia tuotannon määrään ja laatuun liittyviä määräyksiä. Samoin omakotitalonne – kuin myös työntekijöittenne omakotitalot tai asunto-osakkeet – siirtyvät valtion omistukseen mutta te saatte toki jatkaa niissä asumistanne maksaen valtion määrittelemän kohtuullisen vuokran.

- Onko minulla vaihtoehtoa mihinkään tähän?

- Ei ole.

- Onko minulla valitusoikeutta mihinkään? Minnekään? Jollekin?

- Ei ole. Eikä kuulu ollakaan. Niin kuin hyvin tiedätte, eduskunta on päättänyt että mikäli ilmastonmuutos aiotaan estää niin se ei missään nimessä onnistu kapitalismin keinoin vaan siihen tarvitaan järkevää ja vastuullista sosialistista suunnitelmataloutta. Ja teidänkin firmanne tulee  jatkossa olemaan osa sitä vastuullista suunnitelmataloutta. Suunnitelmataloutta, jolle ei tulevaisuutta ajatellen ole minkäänlaista vaihtoehtoa. On viisainta alistua väistämättömään.

- Ja monikos kapitalistinen valtio muuten on tähän mennessä muuttanut talousjärjestelmänsä teidän pyhän hysterianne nimissä? Edes tässä Euroopan unionihirviössä? Ollaanks meillä täällä Suomessa ensimmäisinä eurooppalaisena valtiona toistamassa sitä mitä on kerta toisensa jälkeen toistettu ja menty perseelleen?

Lunnia katseli katkeraa miestä ilmeessään sekä halveksunta että virallisen hauiksen aikaansaama juovuttava vallan tunne:

- Esimerkki on tärkeä. Ja Suomen valtiomaakunta toimii esimerkkinä muulle Euroopan Unionille. EU seuraa Suomen tulevaa kehitystä tarkasti. Aion muuten ilmoittaa provokatiivisen näkemyksenne toimintaansa aloittavalle valtiolliselle poliisille. Tuollaisia ajatuksia ei sosialistisessa Suomessa missään nimessä tulla enää hyväksymään. Ja muutenkin teidän kannattaa jättää ajattelu niille, joilla on siihen sertifikoitu ja akateemisesti vahvistettu oikeus. Ei tämä mikään rahvaanvalta ole.

Entinen yrityksen perustaja ja omistaja, nykyisin valtion palkollinen Teuvo Työman painoi hetkeksi päänsä, nosti sen sitten ja kysyi:

- Kukas toi teidän mukananne tullut toinen knääkkä sitten on? Ja mitä kirjaimellista vittua hän täällä tekee?

Lunnia Raivotmäen mukana tullut nuorempi nainen vastasi:

- Olen Unelma Raunio. Yhteiskuntatieteitten maisteri Tampereen Yliopistosta. Pääaineenani feministinen syyllistämis- ja uhriutumistutkimus. Ja tästä eteenpäin olen tämän valtionyrityksen – jonka nimi muuten on jatkossa Naakkamon 14.  alahuoltokombinaatti – toimintakoordinaattori. Eli toisin sanoen teidän esimiehenne. En puutu yrityksenne käytännön toimintaan sinänsä mutta valvon että se noudattaa Radavarsimaakunnan suunnitelmatalouskomitean antamia ohjeistuksia. Toisin sanoen ehdottomia määräyksiä. Joista tähänastiset ovat muuten tuossa. Kannattaa alkaa opetella sillä lisää tulee aivan varmasti.

Unelma Raunio mäjäytti Teuvo Työmanin työpöydälle mapin jossa oli noin kahdeksankymmentä sivua. Lunnia Raivotmäki totesi:

- Minäpä luulen että Unelman valvonnassa tämä tuore valtionyritys on osaavissa ja ennen kaikkea ilmastovastuullisissa feministisissä käsissä. Jatkankin tästä matkaani seuraavaan yritykseen joka on Annikin ja Irenen Lähileipomo. Senkin on aika ryhtyä keskittymään ilmastovastuullisiin lihattomiin tuotteisiin. Sillä heidän suuressa mittakaavassa merkityksetön ja tarpeeton pienyrityksensä lopetetaan ja he siirtyvät Naakkamon keskuskeittiön työntekijöiksi valmistamaan hyvää, terveellistä ja ilmastovastuullista laitoskasvisruokaa.

Lunnia poistui, Unelma katseli hieman ympärilleen, pudisti vähän päätään ja jatkoi sitten:

- No niin, teidän toinen tehtävänne on alkaa tutustua noihin ohjeistusmääräyksiin ja opetella ne ulkoa. Ne nimittäin tulevat jatkossa määrittelemään tämän paikan toiminnan aasta ööhön. Se ensimmäinen tehtävä on että lähdemme kertomaan yrityksenne… tarkoitan siis alahuoltokombinaatin työntekijöille että hallin seiniltä revitään kaikki vähäpukeisten naisten kuvat ja kaikenlainen rasistinen, seksistinen, ilmastodenialistinen ja ennen kaikkea valtionvastainen puhe tämän hallin tiloissa lopetetaan välittömästi ja pysyvästi. Tulen valvomaan sitä henkilökohtaisesti ja minulla on siihen tarvittavat – huomattavat – valtuudet. Tässä hallissa alkavat puhaltaa nyt uudet, raikkaammat ja edistyksellisemmät tuulet.

Taitaa alkaa, totesi Teuvo Työman itsekseen ja alkoi opetella elämää kansandemokratian kansalaisena. Tuumien vielä itsekseen että jos jokaiseen tämänkokoiseen kansallistettavaan puljuun asetetaan tuollainen politrukki niin akakoomisilla suojatyöläisillä alkaa kissanpäivät.Lunnia poistui hallista, käveli parkkipaikalle, starttasi auton ja ajatteli että jumalauta, tää on yhtä juhlaa. Ei tätä olis vielä kymmenen vuotta sitten arvannut eikä edes unia nähnyt. Lunnia oli pitkään ollut aktiivi Vihreissä. Olipa ihan kaupunginvaltuutettukin Radanvarsikaupungin valtuustossa. Mutta sydämessään Lunnia oli aina ollut vakaumuksellinen kommunisti. Niin kuin hyvin moni hänen toverinsa vihreissä, vasemmistoliitossa ja demareissa. Kommunisteille oli ollut sinänsä ihan se ja sama olivatko he jäseniä vihreissä, vasureissa tai demareitten vasemmistosiivessä. Aate ja tavoite yhdisti.

Lunnia ja kaikki hänen kaltaisensa vakamukselliset kommunistit olivat jo kertaalleen ehtineet menettää toivonsa täysin sosialistisen yhteiskunnan saavuttamisesta. Tokihan Suomi sinänsä oli jo pitkään ollut yksi maailman sosialistisimpia maita valvonta- ja verotuskoneistoineen sekä yliturvonneineen julkisine sektoreineen. Mutta se ei riittänyt. Sillä Suomi ei ollut sitä nimellisesti eikä täydellisesti.

Kommunistit olivat tajunneet, että vaikka Suomi olikin henkisesti yksi maailman itäsaksalaisimpia maita niin todellista ja lopullista sosialismia ei koskaan saavutettaisi demokratian keinoin. Eikä sitä – piru vie – saavutettaisi myöskään ampumalla. Nykyiset kommunistit olivat lähes sataprosenttisesti akateemisia salonkikommunisteja joista ei olisi minkäänlaisen aseellisen vallankumouksen yrittämiseen. Ja jos he jotenkin saisivat edes yritettyä niin heidän oltaisiin jyrätty päivässä. Kaiki toivo näytti menetetyltä. Kaikki toivo täydellisestä sosialismista. Siitä kauniista unelmasta.

Mutta sitten – luojan tai jonkun muun kiitos – tuli ilmastohysteria. Ilman sitä olisi sosialismi jäänyt todellakin vain kauniiksi unelmaksi. Nyt siitä oli tullut kaunis totuus.

Lunnia oli vihreitten aktiivijäsenenä tietenkin tulenpalavasti saarnannut ilmastonmuutosta vastaan ja vaatinut siihen liittyviä ehdottomia toimenpiteitä ja ennen kaikkea pakkotoimenpiteitä. Henkilökohtaisesti hän ei uskonut siihen ilmastonmuutokseen pätkääkään. Ainakaan ihmisen aiheuttamaan. Aurinko muutti ilmastoa. Joskus kylmemmäksi ja joskus lämpimämmäksi. Mutta kun hysteria levisi tarpeeksi laajalle niin se antoi selvän mahdollisuuden joka oli käytettävä hyväksi. Ja sehän käytettiin koska hysteria oli saanut taakseen niin suuret kansanjoukot joille hysteria ja muoti meni ajattelun edelle. Muutamat edistykselliset yksilöt olivat etujoukkoina vaatineet että kapitalismi tuli muuttaa sosialismiksi ilmastonmuutoksen nimissä. Mikään muu ei enää auttaisi. Heidät otettiin vakavasti.

Niin sanottu ajan henki toimi kommunistien hyväksi. Asiaa auttoi se, että kansallismieliset puolueet saatiin kiellettyä ennen kuin ne pääsivät liian vaikutusvaltaisiksi. Kaiken varalta kristillisetkin saatiin kiellettyä. Vaikka ne olivat lauhkeita lampaita niin minkäänlaisen vaihtoehdon mahdollisuus tuli estää kaikin tavoin. Kieltojen jälkeiset ja varsin vaihtoehdottomat vaalit olivat äänestysaktiivisuudeltaan kaikkien aikojen heikoimmat ja johtivat siihen, että vihervasemmisto sai vaaleissa ehdottoman enemmistön. Kepu ja Kokoomus – nuo hyödylliset idiootit – eivät edes tajunneet vastustaa vallitsevaa kehitystä. Sosialismiin siirtymistä vastaan äänesti vain neljätoista noitten puolueitten kansanedustajaa.

Ne typerykset myötäilivät vihervasemmistolaista hallitusta pysyäkseen osana järjestelmää. Osana sitä konsensusta joka oli ollut voimassa jo vuosikymmeniä. Tajuamatta että konsensus oli sosialismin myötä loppunut eikä sosialismia pidetty yllä useilla puolueilla. Eikä varsinkaan useilla ajattelumaailmoilla. Yksi riitti ja vain yksi tulisi olemaan sallittu. Lunnia tiesi että kehitteillä oli SIP eli Sosialistinen Ideologiapuolue johon yhtyisivät niin vasemmistoliitto, vihreät kuin demarit. Jo sen nimi kertoi että se ei edes näytellyt mitään työväenpuoluetta. Ideologia oli tärkein. Sen ideologian myötä niin kokkarit kuin kepulaiset siirtyisivät kiellettyjen puolueitten listalle vaikka ne kuinka sosialistien takalistoa nuolivatkin. Kuinkas se menikään, kapitalisti myy meille köyden jolla me hirtämme hänet…

Lunnia – niin kuin SIP-puoluetta pystyyn pistävät aktiivit – tiesivät ja ymmärsivät että sosialisimin pääidea oli valvonta, kontrolli ja suunnitelmallisuus sekä suunnitelman ehdoton noudattaminen. Vaikka se tapahtuikin virallisesti ilmastonmuutoksen vastustamisen nimissä. Siihen kuului myös vastustavien äänien hiljentäminen. Niitten äänien, jotka olivat kokoomuksen, kepun ja jo laittomaksi julistettujen kansallismielisten suunnasta varoittaneet siitä, että sosialismi toi tullessaan aina kurjuuden ja talouden romahduksen. Niin kuin oli tapahtunut kerta toisensa jälkeen. Siinähän varoittelivat. Lunnia oli varma että tällä kertaa se onnistuisi.

Tarvittiin vain lujaa uskoa asiaan.Lämmin kiitos inspiraatiosta Anna ”kummeksun kommunismiin liittyviä ennakkoluuloja” Kontulalle ja Erkki ”kapitalismi on tullut tiensä päähän” Tuomiojalle.Kuvassa sosialistisen Venezuelan hyvinvointia. Ei ole pikkurahasta puute. Banaaneista tosin on.

31 kommenttia:

Reijo Koiras kirjoitti...

Mainio kirjoitus. Onhan noita kommunismia symppaavia lausuntoja tullut viime aikoina suunnalta jos toiselta, ja juurikin ilmastohysterian yhteydessä. Koomikko Kivikin taisi jopa puhua vallankumouksesta Twitterissä. Minä luulen, että edistyksen Erkillä on tainnut ihan vesi herahtaa kielelle, näinkö mies pääsee vielä vanhoilla päivillään näkemään The Unelman, josta on 60-luvulta asti haaveiltu?

Ekku kirjoitti...

Tuo kyllä vaatii toteutuakseen ensin täydellisen aseistariisunnan ja voimankäyttö-viranomaisten vaihtamisen suorittavalta tasolta. Sen verran moni pienyrittäjä jakaisi ensin omaisuuden pois, polttaisi elämäntyönsä ja ampuisi paikalle tunkevat "viranomaiset".
Sosialisointi noin suuressa mittakaavassa ei liene onnistunut missään ilman huomattavaa väkivallan käyttöä ja mittavia ruumiskasoja.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan sosialismin pakko joskus onnistua.

Venäjällä se kesti ihmisiän. - Suuri maa kaatuu hitaasti.
Derkuissa ja itäblokissa puoli ihmisikää. - Tukena ystävä idässä.
Arabeilla kolmisen kymmentä vuotta. - Öljy avitti.
Venezuelassa samaa luokkaa kesto, tarkkaa kaatumispäivää ootellessa. - Maailman suurimmat öljyvarat, maailman parasta raakaöljyä.
Suomi - ei öljyä, lisärasitteena ilmastonmuutostolloilu. Veikkaus 2 kuukautta - vuosi?

Noinkohan Herlin rahoittaisi sosialismiin siirtymistä?

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Reijo Koiraalle, Ekulle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Reijo: Kiitokset. Varmaankin kommunistit pitävät tätä ilmastohysteriaa ”once in a lifetime”-tilaisuutena. Niin kommunistit kuin yleensäkin totalitarismia kaipaavat tyypit.

Ekku: Pääosin joo. Tosin aikanaan niin Chilessä kuin Venezuelassa siirryttiin sosialismiin ihan vaalien kautta. Ja Suomeahan ollaan siihen suuntaan hivutettu pikkuhiljaa koko ajan.

Pyssymies: Varsin hyvä aikataulu. Ja olihan se Saksakin (kansallis)sosialistinen joka ei sitten kestänyt kuin vähän toistakymmentä vuotta. Tosin olisi tod näk kestänyt huomattavasti pidempään ilman niitä sotaseikkailuja.

Anonyymi kirjoitti...

Kohta se on puutettan banaaneista muuallakin kuin banaanitasavalloissa, jos eivät saa sitä banaaneja tuhoavaa virusta vai sienikö se oli, kuriin ja nuhteeseen.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Aatun oli pakko lähteä sotaan, alkoi rahat loppua. Vallatuilta alueilta sai tavaraa ja hynää. Valtioiden pankeissa oli kultaa, ja asukeilla kans. Koruina ja suussa. Humanitäärinen suurvalta muuten otti vastaan koru- ja hammaskultaa maksuksi teräksestä. Ja välitti muualle maailmaan myös.

Vaan pakkokos sosialismiin on yhdellä rysäyksellä siirtyä. Voisi aloittaa kansallistamalla. Vaikka Kone OY:n, KoneCranesin ja Kojamon. vaikka ihan justiinsa.

Ekin vois laittaa ulkoministeriksi ajamaan Fixitiä: Ei, ei EEC! Ja liittymistä uuteen Varsovan liittoon: Viro, Liettua, Latvia, Puola, Slovakia, Tsekin tasavalta, Unkari.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Mulle tuo asia oli ihan uusi mutta hieman googlaamallahan se löytyi. Eli ns Panamantauti:

https://yle.fi/uutiset/3-10919797

Noista banaaneista tuli mieleen se Kekkoslovakian aikainen vitsi jossa nöösipojat huutelivat toisilleen Berliinin muurin yli:

Lännen pojat: Hei jätkät! Meillä on banaaneja!

Idän pojat: Vaan meilläpä on sosialismi!

Lännen pojat: Mutta meillekin tulee sosialismi!

Idän pojat: Joo… mut sit teillä ei oo enää banaaneja…

Pyssymies: Rosvoretkiähän ne sodat ovat joo. Muistan aikanani lukeneeni että saksalaiset niin kenraalit kuin talousmiehetkin olivat sanoneet Hitlerille että maan teollisuutta on kehitettävä ja sotaan on varaa aikaisintaan 1945. Mutta Aatulla oli kiire. Mitä Ekiin tulee niin tulee huomata että ne tyypit jotka verisimmin vastustivat EEC:tä kannattavat nyt mitä kiihkeimmin EU:ta. Mutta EEC olikin kansojen kauppaliitto ja EU miellyttää enemmän neuvostolasien läpi katselijaa.

Anonyymi kirjoitti...

No joo.. Venezuelassahan on sosialismi vaan ei banaaneja, eli ihan oikeessahan ne itäveijarit oli.
Se on muuteks engelsmannien vika et volkkari sihen päästöhuijaukseen ryhtyi. Kun ne volkkarin tehtaa jäi silloin kakkosrähinän jälkeen enkkujen vyöhykkeelle ja ne laittoi tehtaat käyntiin ja tila sparikytuhatta volkkaria ittelleen. Ja seurauksethan tunnetaan. Moottori niminen lehti siitä kertoi. 1945 - 1949 enkut hoiti hommia, sen jälkeen hommat annettiin sakuille. Ja niin sit loppuu banaanit lännestäkin:(
Huru-ukko

Tuumailija kirjoitti...

Ei sosialismiin siirrytä kertarysäyksellä, vaan hiljaa hivuttaen. Eräänä päivänä huomaamme elävämme sosialistidiktatuurissa, ja se on tapahtunut laukaustakaan ampumatta. Samanhan voi huomata mokutuksen kanssa: jos Suomeen olisi rynnistänyt vuonna 1990 saman verran kehitysmaalaisia kuin mitä meillä on nyt, niin vastarinta ja mekkala olisi ollut suurta. Vaan he ovat tulleet tipoittain, vähitellen, ja jatkuvan propagandan säestämänä. Ainoa poikkeus oli vuoden 2015 vyöry, mikä saikin melkoisen osan kansasta heräämään, muttei riittävästi.

Voihan sosialismi näyttäytyä pelastajanakin pahan kapitalistin kynsistä: nyt kun kansallisomaisuutta ja valtionyhtiöitä on myyty pilahinnalla ulkomaalaisille omistajille, tulee lopulta punainen kansallistava vallankumous joka julistaa "katsokaa, me otamme kaiken takaisin minkä kapitalistit möivät, ja annamme sen jälleen kansan käyttöön!" ja lisäksi täräytetään reipas satsi silmänlumetyöpaikkoja näihin. Suosio on taattu ja sosialismi saa lisää kannatusta. Siitä sitten askeleittain valtiollistetaan kaikki suuryritykset ja myöhemmin loput. Lopulta kun huomaamme, että meitä on petetty, niin ollaan jo siirtymävaiheessa ojasta allikon kautta suonsilmäkkeeseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Tuumailijalle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Tää oli mulle ihan uusi tieto. Ei mennyt hukkaan tämäkään päivä.

Tuumailija: Suomessahan sitä on hivutettu pikkuhiljaa ja aina vain enemmän. Sitä kuvaa järkyttävän kokoinen julkinen sektori ja valvonta- sekä säännösviidakko. Mitään vastarintaa ei ole suupielestä mutisemisen lisäksi. Ja toi toinen asia mitä kommentoit on ollut minunkin mielessäni. Se saattaa jonkunlaisen maailmanlaajuisen laman ja pankrotin myötä olla jopa välttämätön että julkinen infra jotenkin toimisi. Johon tietysti voi kysyä että kannattiko niitä myödä suolarahoilla pois.

Joppos123 kirjoitti...

Ei sosialimi vaan toimi, se on kuin antimidaksen kosketus ja taitaa sen meidän shampanjasossutkin ymmärtää.
Joitakin "Hamasekejä" ja Kontulan tapaisen matkapatjan lisäksi taitaa sen lahkon kannattajat olla aika vähissä.
Vähänkin tolkullinen sossu voi kyllä lauleskella Internationaalia kitapurjeet läpättäen mutta sammalla se tietää, että jos yrittäjät nostavat kytkintä tai polttavat yrityksensä häipyen Pattayalle rilluttelemaan niin sossuhan kuolee nälkään.
Ei sossullakaan ole mitään iloa hallita ja kyykyttää täysin persaukista kansaa.
Kyllä ne edelleen antavat ahkerimpien syöttää heitä ja samalla juuri sopivasti vaikeuttaa yritystoimintaa ja toki aina kun mahdollista niin vittuilla "kapitalisteille" päin naamaa.
Ainahan voi laittaa syöttiläistä koostuvan katutappeluosasto Antifan perseilykenraali Koivulaakson johdolla laittamaan Helsingin keskustan pikkupuotien ikkunat paskaksi.

Anonyymi kirjoitti...

70 vuotta sitten: Yhdistynyt kuningaskunta luovutti Volkswagenin saksalaisille
Tossa juttua siitä volkkarista. Löytyypi Moottori nimisestä lehdestä.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Ei toimi niin. Mutta minä pelkään että noissa salonkisosialisteissa kaivataan sitä systeemiä vähän enemmän kuin mitä sinä totesit. Vanhat sosialistit tiesivät kyllä mitä Neuvostoliitto oli mutta haikailevat vieläkin sen perään sillä lännessähän oli ja on helppo olla (akateeminen) toveri. Ja nuo nuoremmat eivät Rauhanvaltiota edes muista. Ja kun katsoo hallituksemme linjaa niin sehän on tekemässä persaukista kansaa mutta minä vähän pelkään että se ei tajua mitä se tekee. Utopia ja ideologia kun niin herkkään jyrää terveen järjen. Varsinkin hyvinsyöneellä ihmisellä. Jonka pöydässä oleva ruoka tulee niitten duunareitten selkänahasta. Duunareitten, joita he vieläkin väittävät edustavansa. Onneksi ne duunarit eivät sitä enää usko mutta äänethän noille puolueille tulee akakoomikoilta. Ja curley-ilmiön myötä lisääntyvässä määrin myös haittamaahanmuuttajilta.

Huru-ukko: Jo löytyi googlaamalla:

https://moottori.fi/ajoneuvot/jutut/70-vuotta-sitten-yhdistynyt-kuningaskunta-luovutti-volkswagenin-saksalaisille/

Kiitokset.

Becker kirjoitti...

Täytyy vaan ihastella ja kauhistella miten ilmastonmuutoskusetus on viety läpi ns. läntisessä maailmassa. Huijaus joka on jo todistettu huijaukseksi kerää alati lisääntyviä massoja taakseen. 16 - vuotias päästään sekaisin oleva tytöntyllerö on nostettu lähes messiaaniseen asemaan. Aikana jolloin melkein jokaisella on netti yhteys ja mahdollisuus hakea sitä oikeata tietoa. Sen sijaan oman lärvin esittely ja muu huoraaminen naamakirjassa sekä pornon katselu, vittuilu muun mielisille ovat parasta mitä netin valtavasta tarjonnasta pystytään ammentamaan.
Todella nerokasta, sillä ilmastonmuutoskusetuksen takana olevat ovat arvioineet ihmisten tyhmyyden ehkä jopa hieman alakanttiin. Onnitella täytyy.

Ekulle toteaisin että kun yrittäjien omaisuus ja kotien ulosmittaus suuren laman aikana tapahtui, niin montako rikollista pankinjohtajaa, juristia tai asunnon ja firman pilkkahinnalla saanuttta banksterin kaveria otettiin mukaan sille viimeiselle reissulle. No ei ainuttakaan tiettävästi. Mentiin vaan pimeään autotalliin naru kourassa. Tämä on sitä kuuluisaa suomalaista kansalaistottelemuutta.
Presidentti jonka aikana kaikki tämä taphtui oli kuulema galluppien mukaan suomalaisten suuresti kunnioittama ja rakastama.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Erittäin hyviä havaintoja. Tämä ilmastonmuutoshysteria muistuttaa jotain Beatle-hysteriaa jossa typykät pyörtyivät kun näkivät bändin. Valitettavasti se on levinnyt vanhempaankin ikäluokkaan. Ja lausumasi:

” ilmastonmuutoskusetuksen takana olevat ovat arvioineet ihmisten tyhmyyden ehkä jopa hieman alakanttiin”

pitää enemmän kuin paikkansa.

Mitä tulee siihen mitä Suuresta Lamasta totesit pitää sekin paikkansa ja pitää vieläkin. Suomalainen ei noussut kapinaan silloin eikä nouse vieläkään. Se menee kiltisti hirteen tai ryyppää itsensä hengiltä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos sosialistiseen diktatuuriin lisää yksityisomistuksessa olevat suuryritykset, jotka kuitenkin tekevät yhteistyötä valtion kanssa ja ovat osittain valtion ohjauksessa, ja lisäksi toistelevat viestinnässään olevansa Aatteen puolella, niin mitäs siitä mahtaakaan tulla mieleen? Nykyaika toki, ja samalla eräs toinenkin aika...

Valitettavasti Antin kanatarhasta ei löydy yhtään Albert Speeriä kauppa- ja teollisuusministeriksi.

Anonyymi kirjoitti...

Itä-Saksasta ja banaaneista puheen ollen:
vielä sen jälkeen kun Honecker oli syrjäytetty vallasta ja Saksat yhdistyneet, ainoa epäkohta, jonka hän eräässä haastattelussa myönsi DDR:ssä vallinneen, oli että siellä vallitsi "ajoittain" pulaa banaaneista. Ne taisivatkin saada itäsaksalaisten mielissä myös vahvan symbolisen merkityksen tunnetuimpana hyödykkeenä, jota lännessä oli aina saatavissa, idässä vain satunnaisesti.

Muuten: panitteko aikoinaan merkille, että vielä muutama vuosi sitten kauppojen hedelmävaaoissa banaani oli lähes aina numerolla 1? Näin ei tosin ole enää, mutta oli vielä jokin aika sitten. Arvaatteko miksi?
Olen eräästä kirjasta lukenut siihenkin selityksen. Suomessakin oli yleisesti omaksuttu Länsi-Saksassa aikoinaan vakiintunut käytäntö, joka oli saanut alkunsa Saksan vielä ollessa kahtia jaettuna.

Itä-Saksan loppuaikoinahan eläkeläiset pääsivät jokseenkin vapaasti käymään Länsi-Saksassa ja Länsi-Berliinissäkin. Tosin heidän oli kuljettava niiden harvojen rajanylityspaikkojen kautta, mitä oli olemassa, ja jonotettava siellä passitarkastuksessa joskus tunti tai ylikin, mutta lopulta kuitenkin pääsivät läpi, ja myös takaisin, jonotettuaan toisen kerran.
Monilla itäsaksalaisilla perheillä olikin isoäiti tai muu jo eläkkeelle siirtynyt sukulainen, jonka heidän pyynnöstään kävi aina vähän väliä Länsi-Saksassa tai Länsi-Berliinissä ja toi tuliaisikseen joskus muutakin mutta ennen kaikkea banaaneja, niitä kun ei muutoin juuri saanut. Joissakin Länsi-Berliinin ja myös Lyypekin kaupoissa saattoikin olla itäsaksalaisia eläkeläisiä ruuhkaksi asti, ja monet heistä ostivat pelkästään banaaneja. Jotteivat he, sellaisiin itsepalveluvaakoihin ennestään tottumattomina, liiaksi hidastaisi muiden asiakkaiden ostoksia, päätettiin banaanin nappula sijoittaa vakiopaikalle, vasempaan yläkulmaan numeroksi 1, josta he saattoivat löytää sen mahdollisimman nopeasti. Tämä tapa sitten säilyi Saksojen yhdistyttyäkin ja oli sitä ennen jo levinnyt muuallekin, ilman että kauppiaatkaan välttämättä tiesivät, mistä se oli saanut alkunsa.
Suomessakin se saattoi olla vastaavasta syystä kätevää vielä siihen aikaan kun Jeltsin hallitsi Venäjällä ja siellä oli kaikesta pulaa, minkä vuoksi sieltä käsin käytiin Suomessa paljon ostoksilla.

Anonyymi kirjoitti...

SKP:n puheenjohtajana toiminut Aarne Saarinen kirjoitti jo vuonna 1984 muistelmissaan, että Suomi kulkee vakaasti kohti sosialismia. Siitä harvinainen ennustus, että se on toteutunut. Kauppalehdessä toimittaja Olli Herrala kirjoitti 2014 blogin aiheesta, joka toivottavasti vielä löytyy netistä.

Lopputekstistä tämä lainaus: ”Voimme kiinnittää oman sosialistisen onnelamme eurooppalaisiin yhteyksiin ja tarkemmin sanottuna Lissabonin sopimukseen, joka hyväksyttiin joulukuussa 2007. Sopimus vilisee sellaisia monikäyttöisiä termejä kuin pluralismi, syrjinnänvastaisuus, suvaitsevaisuus ja solodaarisuus.

Kaikki termit voi tulkita kehotukseksi kajota yksityiseen omistusoikeuteen ja sopimusvapauteen. Aarne Saarisen visio sosialistisesta isänmaasta on toteutunut”.

Tuntuu pahalta katsella kotikaupunkini hautausmaata, jonka paraatipaikalla on pitkät rivistöt talvi- ja jatkosodassa kaatuneiden sankarivainajien hautoja. Nykypoliitikoilta voisi kysyä kuten James Hirvisaari kysyi kerran kansanedustajilta eduskunnan puhujapöntöstä: ”Miten halpa tämä maa on teille”?

Rouva Ano

Ekku kirjoitti...

Kieltämättä suomalaiset on sen verran lammasmaisia, että ne kyllä tekee sen lopullisenkin ratkaisun siten, että ympäristölle aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa ja siinä vakaassa uskossa, että itse on syypää kaikkeen, mikä meni pieleen.

Allaspalo kirjoitti...

Auts. Nyt oli tiukkaa tekstiä. Kipeää, kipeää. Ainoa kritiikin aihe tuli siitä, että salonkisosialistit uskovat ilmastohysteriaan kuusinolla. (Todettakoon että itsekin uskon että ihmisten päästöillä on jotain vaikutusta ilmastoon, mutta nykyinen hysteria ja suomalaisen teollisuuden tuhoaminen ei auta sen suhteen mitään.).

PS. Tuumailijan mainitsemasta vähittäisestä hivuttamisesta ja yhteiskunnan sössimisestä tuli mieleen tämä:

"Uusi pääjohtaja haluaa syrjimättömän Tullin – töihin palkattava muitakin kuin hajuttomia, värittömiä ja valkoisia kantasuomalaisia.

Hannu Mäkinen olisi valmis joustamaan kielitaitovaatimuksista, jotta virastoihin saataisiin töihin nykyistä rosoisempia ihmisiä.
"

Hajuttomia, värittömiä ja valkoisia kantasuomalaisia...kiitti.

Hemuli kirjoitti...

Päivän kevennys:

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006265032.html

Anonyymi kirjoitti...

PS ja offtopic jne.. Tai kuten Simo Salminen laukaa: Kaun mun pinnani kesti ja sitten päätin kavereille näyttää...ja lopuksi, tarttis ajatelle ekaks.
Mutta joo, tuossa, huru-ukolla ei ole kuin aikaa noutajaa odotellessa selailin noita vanhoja ja vahnhempiaYrjön blogeja, ja kas kummaa olen ollut lukijoiden mukana -95 elokuusta ja jopa kommentoinutkin joulukuusta ko.vuonna lähtien. Eli viisvuotispäiviähän tässä pukkaa:) Johtuu vain siitä, että nää Ykän jutut ja niiden kommentit jotenkin ns. kolahtaa mulle. Jutut ja kommentit ja tätä kautta on löytynyt muitakin luettavia bolgeja. Iso kiitos kaikille:)
Itsekin olen ajatellut blogausta, nimellä Huru-ukon horinoita, no se on mulla kuten laisillani savolaisilla projektit ylleensä: aloittamista vaille valmis. Mutta sitä odotellessa, luen ja edelleen kommentoin teidän muiden juttuja kunnes annatte lopullisen bannin:)
Tai tuota Isol Kirkolta se tulee. Luulisin että sieltä.
Vaan joulu se tulee kuulkaa tänäkin vuonna, musuista ja semmoisista huolimatta.Mukavaa syksyä ja talven ja joulun odotusta kaikille:))
Huru-ukko

Becker kirjoitti...

Palavat autot ovatkin nytten sitten opettajien vika. Opettajien puute on tosiasia ja pahenee koko ajan, sillä kukapa haluaa ammattiin jossa fyysinen turvallisuus on uhattuna ja saa kuulla solvauksia luokassa roikkuvilta maahantunketujien sikiöiltä.
Minullapa on sattuneesta syystä parempaa tietoa aiheesta.

Kyllä nää Hesarin ulkomaantoimittajien jutut on niin hanurista ettei tosi. Sitä PK-soopaa ja puhtaita valeita, todellista FAKE NEWS uutisointia. Ei ihme että tähän maan "johtavaan" aviisiin luottavat ovat täysin todellisuudesta pihalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Rouva Anolle, Ekulle, Allaspalolle, Hemulille, Huru-ukolle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Joo. Yhtymäkohtia on. Se, mikä on erona edellisiin tuollaisiin viritelmiin on tosiaan se, että maaton ja valtioton globaali raha nukkuu saman peiton alla utopististen sosialistien kanssa.

Ano2: Kiitos mielenkiintoisesta lisäyksestä. Tuo oli minulle uutta.

Rouva Ano: Ja tuskin Saarinenkaan (sotaveteraani Ässä-rykmentistä) olisi halunnut aivan nykyistä systeemiä. Hänhän loi sen ”sinivalkoisen kommunismin” joka irtaantui Moskovajohtoisuudesta. En usko, että hän olisi halunnut Brysseljohtoisuuttakaan. Hautausmaan ohi ajellessani itselläni käy mielessä aivan samat ajatukset. Tekivätkö ne miehet kaiken turhaan?

Ekku: Ja tietyissä tilanteissa tuo ajattelutapa on jopa hyvä. Jos maassa on järkevä meininki. Silloin suomalainen ei ajattele niin kuin islamilainen eli ”kuka teki tämän minulle” vaan että ”mitä minä tein väärin”. Mistä päästiin sitten protestanttiseen ajatukseen ”if I work hard, shit won´t happen”. No, nyt shit happens eikä kansalainen mahda sille mitään.

Allaspalo: En usko että he kaikki uskovat. Käyttävätpähän tilanteen hyväkseen. Toi tullipomon loihelausuma olis joskus aikanaan käynyt aprillipäivän jutuksi. Nyt niitä lausutaan tosissaan ja pokkana.

Hemuli & Becker: Hesari se vaan osaa etsiä tekosyitä ja unohtaa tietoisesti sen varsinaisen syyn… ja johan tässä on löydetty syyksi rikkaitten ruotsalaisten asuinalueitten huumeet sekä pimeät parturit.

Huru-ukko: Ei nyt sentään elokuusta 95 kun blogikin alkoi vasta 2007. Mutta suuret kiitokset ja eihän sinua täältä mihinkään banaanoida. Jos saat aikaan ne Huru-ukon horinat niin pistäpäs ilmoittaen tännekin päin. Ja oikein mukavaa talven odotusta sinullekin.

Allaspalo kirjoitti...

Tuli vain Ykä mieleen, että johtuukohan tuo Tullin pääjohtajan avautuminen siitä, että parin vuoden päästä ulkomaantilausten ALV-rajahan lasketaan nollaan. Silloin jokaisen pilku kiinantilauksen hinta pitää näpertää selville. Tämä vaatii valtavasti lisää työvoimaa eli ulkomaalaista (kielitaidotonta) halpatyövoimaa.

Anonyymi kirjoitti...

Joo yönnetään vuosilukuharha, harhoissa kun tässä elellään:)) Mutta siitä 2007 melkoisen alusta mie niitä kommentointeja löysin. Ja ilmoitan kyl jos mie sen rojektin saan alkuun:)
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Allaspalolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Allaspalo: Tuosta ALV-jutusta en tiennytkään. Olisko sulla jotain tarkempaa tietoa/linkkiä?

Huru-ukko: Ajan kulku on jokseenkin käsittämättömän nopeaa. Tuntuu että aloitin blogin vasta hiljattain mutta se on ollut toiminnassa jo 12 ja puoli vuotta. Ja kertaalleenhan minä ehdin jo lopettaakin.

Allaspalo kirjoitti...

Arvo Ykä.Tässä ois tämmöinen:"Brexit on vasta alkua: Tullin työt jopa 40-kertaistuvat, kun Kiinan nettikaupan veroale pian poistuu."


Lähteenä Yle https://yle.fi/uutiset/3-10959622


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Allaspalo ja kiitos linkistä. Valtion ahneus ei lopu koskaan. Miksi loppuisi, sillä kankkulan kaivo vaatii jatkuvaa polttoainetta.

vieras kirjoitti...

Puhekielessä sosialisoinnille käytetään nimitystä pakkolunastus, mutta pakkolunastuksesta pitää maksaa lain mukaan korvaus. Kommunistimaissa sosialisointi on ollut paljolti takavarikoimista.

Valtio voi sosialisoida yrityksen ostamalla osakkeet markkinahinnan mukaan. Tässä tarinassa niin ei varmaan tapahtunut.

Miten tarinassa tehdään muslimien tai mustien omistamille firmoille? Niitä ei varmaan sosialisoida. Tarviiko niiden edes maksaa veroja? Entä kielletäänkö muslimeilta ja mustilta lihansyönti?

Kuten oikeissa kommarimaissa, niin tässä tarinassa musta pörssi ja pimeät markkinat ovat varmaan tsuhnien selviytymiskeino.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Nyt tässä jäi kyllä nämä karvarannepizzeriat miettimättä. Tunnustan sen enkä osaa sanoa että kuinka sosialistinen utopistihallitus niihin suhtautuisi. Kommarimaissahan se kakkosvaluutta oli ”blat” eli tavara tavarasta, palvelus palveluksesta, palvelus tavarasta jne.