lauantai 5. lokakuuta 2019

KUVAT JA KUSETUKSET


Niin hotellin respassa kuin varmaankin laajalti muuallakin osataan arvostaa hyvää kusetusta. Hyvän kusetuksen ykköskriteeri on tietysti se, ettei siitä jää kiinni. Tulipa sitten tuoreeltaan törmättyä huonoon kusetukseen josta (yllättäin ja tapojensa vastaisesti) jopa valtamedia uutisoi. Eli: tämä WWF:n Suomen alaosasto päätti panna alaleuat porukalla väpättämään ja laittoi ilmoille kuvan jossa lutusen näköiset jääkarhut ovat ilmastonmuutoksen vuoksi pahasti kiipelissä:Ja kuvateksti oli komeasti: Sulaa hulluutta kun ilmasto lämpenee. Se vaikeuttaa lajien selviytymistä kaikkialla maailmassa. Koulut tulkaa mukaan, nyt on tärkeää toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Vaan kävikin sitten ilmi että kuva oli photoshopattu ja se alkuperäinen kuva olikin varsin toisenlainen:Mistä päästäänkin tietysti kysymykseen: Jos joku asia on kerran totta, niin miksi se vaatii tuekseen valetta?

Mennään asian tiimoilta vielä vihreään logiikkaan. Sitähän on kahdenlaista. Ensinnäkin sellaista jota ymmärrän hyvin huonosti. Ja toisekseen sellaista jota en ymmärrä ollenkaan. Siitä jälkimmäisestä logiikasta antaa esimerkin vihreitten nouseva tähti Iiris Suomela:Tällaisena vähemmän koulutettuna setämiehenä ja käppäukkona pähkäilen keskenäni että millähän tavoin parkkipaikka estää ihmisiä menemästä metsään? Mutta onhan toki selvää että tuokin tuumailuni oli sitä vihapuhetta mitä on tuoreeltaan tutkittu noin n:nen kerran. Vihapuheen logiikkahan on varsin yksinkertainen:

1. Vihervasemmistolainen puhuu ja kirjoittaa pehmoisia.

2. Vihervasemmistolainen saa asian tiimoilta kyistä palautetta.

3. Vihervasemmistolainen uhriutuu saamansa palautteen johdosta ja vaatii palautteen kieltämistä ja voimakkaita viranomaistoimenpiteitä.

Kai se on niin, että röyhkeät pärjää aina.

49 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siksi ei pieni iris-rukka pääse sinne metsään kun joku helvatan setämies on sinne parkkeerannut sen autonsa, sille ainoalle parkkipaikalle josta sinne metsään pääsee. Kun se perhanam setämies on keräämäsä metsäsät sieniä/marjoja tai mitä hyvänsä käpyjä. Parasta kuitenkin iris-rukalle on ettei edes yritä metsään mennä. Eksyy perkama sinne. Paitsi jos tekee metsäreissun sipoonkorpeen, osaa suunnista lentokentän melun mukaan kuten vihreät naiset jo aiemmin. Sinnetännemäki ja ketä kaikkia siellä seikkaili menneinä vuosina. Huru-ukko

intrigööri kirjoitti...

Kyllä Iiris-rukalle pitäisi kustantaa ulkoilureissuille opaskoira, jos hän vastoin odotuksia onnistuisikin joskus pääsemään metsään. Ei ole suuren luonnonystävän helppoa asua betoniviitakon vankina.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Ykä
Tajuaakohan tuo Iiris-ressukka että on ilman parkkipaikkoja ne autot olis jätettävä juurikin sinne metsään, mihin hänkään ei voi mennä. Tosin en minäkään tiedä miksei.

Mitä tulee tuohon vihapuheeseen, niin paremmiston mielestähän vihainen puhe on teko. Taannottainhan oli Kuopiossa jonkinasteinen vihat eko, sikäli kun huomasin. Teon tekijää kuvailtiin hiljaiseksi syrjäänvetäytyjäksi, jonka ei voinut millään uskoa moiseen syyllistyvän.Eli jos vihapuhumattomatkin ihmiset listii kanssaihmisiään noinkin paljon, niin paremmiston logiikallahan täällä pitäisi olla ruumiita kasapäin, koska vihapuhe on niin yleistä, ja aiheuttaa vihatekoja. Jotain kohtaa minä en tässä ymmärrä, mutta minäkin olen vain käppäukko setämies,ja käppäukko setämiehenä kuolen...
T. Ymmi

Anonyymi kirjoitti...

PS. Menee hieman ohi aiheen, luin että oli tutkittu ettei se lihansyönti niin paha olekaan. Vaan hetihän se päivystävä ravintodesantti fogelhoml tyrmäsi tuloksen, että kaikki PROSESSOITU liha on pahasta. Ja mun mielestä tutkimuksessa puhuttiin nimenomaisesti lihasta. Ainakin minä ymmärrän, että liha on ihan eri kuin prosessoitu liha. Siinähän on lisätty kaikenlaisia mömmöjä pitkin prosessia, että se paksa säilyisi mahdollisimman kauan. Siitä huolimatta, vaikka se on muka vaarallista, söin hyvällä halulla sisäfileepihvin, kruunamatonta ravikuningasta luullakseni eli hevosta. Proseesoin sitä kyllä, lisäsi hieman suolaa ja mustapippura myllystä ja pannulle. Kyytipoikana kermaiset valkosipuliperunat ja iso lasi punkkua. Olis varmaan maistunut fogelillekin:)
Fogelista juohtui mieleen eräs tv-väittely, jossa vastakkain fogeli ja oliko se hyksin johtava gastrokirurgi. Täti paukautti fogelille suoraan että alapä puhu paskaa. Hän on enemmän leikannut rikkimeeenitä perseitä kun sinä olet niitä nähnyt edes unissasi. Ja kaikki vaan noista sun ruokahuuhaajutuistasi johtuvia.
Huru-ukko
Mitenkäs siin laulussa laulettiin: Jos metsään haluat mennä nyt, takuulla yllätyt.. sopii hvyin pikku iris-rukalle

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, intrigöörille ja Ymmille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Ja kas tässä se vihreitten naisten korpivaellus:

https://i.ylilauta.org/c3/ead9f97c/vihre%C3%A4t.jpg

Ja tuo mainitsemasi lihajuttu on tietysti osa sitä ilmastohysteriauskontoa. Liha on herrasta perkeleestä kun se on niin päätetty. Meillä syödään lihaa jatkossakin. Jos sen syönti kielletään – mikä vihreitten märkä uni tietysti on – niin onhan niitä hirviä metsässä. Sitten ei tosin kysellä enää lupia.

intrigööri: Toisaalta opaskoirat ovat ammattilaisia ja ehkä opaskoira saattaisi todeta että paljoon minä kyllä pystyn mutten ihmeisiin kuitenkaan.

Ymmi: Luulen että kyseinen tyttö (pun intended) on tyypillinen vihreä ja hänen ”luontonsa” on mielikuva luonnosta. Me vanhanaikaisemmat liikutaankin siellä. Mitä tulee Kuopion tapaukseen niin valtamediahan kaiveli heti esille sen että häiskä oli ollut ampumaseuran jäsen. Ihan niin kuin se olisi asian suhteen jotenkin olennaista.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinkahan usein lie Iiris sinne metsään asti edes jaksanut? No ehken on parempi pysyäkin poissa oudosta ympäristöstä, ettei tule ikävyyksiä. Mitenkähän onnistaisi vaikka tulenteko, tai kartan ja kompassin kanssa suunnistaminen? Mutta pesunkestävän vihreän (lähinnä jotain lintubongariosastoa lukuunottamatta) nyt tunnistaakin ylenpalttisesta viehtymyksestä ns asfalttiviidakkoa kohtaan. Voisi pitää suorastaan ns lajityypillisenä tuntomerkkinä?

-J.Edgar-

Anonyymi kirjoitti...

Ote Mauri Peltokankaan kysymyksestä hallitukselle(kansanedustaja persuista)
-Nyky-yhteiskunnan kirjoitattomissa säännöissä vihapuhetta on kaikki,mikä ei sovi vastaanottavan henkilön tai kohderyhmän tarkoitusperiin tai henkilökohtaiseen arvopohjiin.

Tämä aika hyvin kiteytetty vihapuhe mmääritelmä.
Ainaskin vihervasemisto ja "hyvän ihmisen" sädekehää kantavat loukkaantuvat heti,jos et ole suurinpiirtein sanasta sanaan samaa mieltä heidän kanssaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys J.Edgarille ja Anonyymille & kiitos kommenteistanne.

J.Edgar: Lajityypillinen tuntomerkki hyvinkin. Vihreitten suosiohan on suurin nimenomaan kaupungeissa ja erityisesti yliopistokaupungeissa. Ja sen huomaa.

Anonyymi: Mauri on oikeassa.

Anonyymi kirjoitti...

No, iiris tytölle metsä on se kun ikkunalaudalla on enemmän kuin kaksi kasvia.
Hävettääköhän tuon tyttökin vanhempia??
T.
S.E.P.


Anonyymi kirjoitti...

Ja näistä yliopistokaupunkien vihreistä suurin osa on niihin muuttanut maaseudulta, jossa käsittääkseni luontoa arvostetaan ihan eri tavalla eli vouhottamatta, mutta käytännössä. Jos tämä opiskelija kotikylän raitilla paasaisi agendaansa, vastaanotto taitaisi olla lähinnä huvittunut. - Nopeaa on nykyään agitaatio, ja oikeaoppiseen joukkoon on pakko kuulua. Yleensähän käännynnäiset pitävät sitä suurinta meteliä upouudesta aatteestaan.

Tuo Suomela on yo. joka on opiskellut sosiolgiaa T:reen yliopistossa. Olisinkin hämmästynyt, jos hän olisi valmistunut, vihreillä kun näyttää usein kestävän keskivertoa kauemmin kun on noita yhteiskunnallisia epäkohtia. Joista he ovat yksi. Mutta tämä twiittinsähän oli suorastaan loistava: kolme lyhyttä lausetta ja jokainen pieleen. Juu, ihan tajutonta käyttää tilaa autojen pysäköintiin. Miksi ihmiset eivät käytä ilmaisia taksiseteleitä, miksi pitää olla oma auto. Varsinkin kun se rajoittaa minun oikeuttani päästä Espan puistoon vai onks se metsä kun siellä on aika monta puuta? Vai onkohan ne pensaita?

Puistot ja metsät hävitetty, mutta "hyötyä tulee vain muutamalle autoilijalle jotka eivät tyypillisesti maksa markkinahintaa pysäköinnistä." Ja mikähän se markkinahinta on? Ai niin, ei paljon paskaakaan jos muistaa sen, että vihreät saivat läpi vaatimuksensa, että kaupunki poisti parkkipaikkoja mm. keskustasta ja Kalliosta ja vuokrasi niitä hipsterikuppiloiden terassien lisätiloiksi. Koko vuokra 100/kk, yksi parkkipaikka olisi tuottanut 21-kertaisen hinnan ja kun terassin laajentaminen vaati 3-4 paikkaa, jokainen voi laskea paljonko persnettoa tästä kaupungille tuli. Vihreiden markkinahinnoilla siis ei tarvitsi muutamaa senttiä enempää pysäköinnistä maksaa. Sitä paitsi vihreille markkinahinta = minulle ja kohderyhmälleni ilmainen. Eihän se ole keneltäkään pois.

"Röyhkeät pärjää aina" on aika lohduton ajatus, mutta onneksi ei pidä paikkaansa kuin osittain. Poliitikassa ja liike-elämässä, kyllä, mutta käsittääkseni röyhkeys ei ole suomalaisten arvostuslistalla kovin korkealla. Röyhkeyden vastakohta ei ole nöyryys, vaan ihmismäiset käytöstavat. Ja jossain vaiheessahan hiljenee se kovinkin öykkäri ja huutaja.
tira+Anonyymi kirjoitti...

"millähän tavoin parkkipaikka estää ihmisiä menemästä metsään?"
Hän tarkoittanee sitä, että on sellaisiakin paikkoja, joissa ennen on ollut puisto tai metsää, mutta ei enää, sillä puut on kaadettu, aluskasvillisuuskin poistettu ja alue on tasoitettu pysäköintialueeksi. Kyllä sellaisiakin paikkoja on, varsinkin kaupunkiseuduilla, ja saattaa toki olla sellaisissakin kohdissa, joiden moni soisi edelleenkin olevan viheraluetta. Laajimmat pysäköintialueet saattavat olla muutaman hehtaarinkin kokoisia. Mutta on silti vahvasti liioiteltua sanoa, että ne muodostaisivat kovinkaan suurta prosenttiosuutta kaikista entisistäkään metsistä tai puistoista.

Anonyymi kirjoitti...


Kuopion tapauksesta: Ymmärsin hesarin jutusta, että tekijä oli ollut järjestetyllä kurssilla ilman jäsenyyttä.
"Epäilty osallistui ainakin kerran paikallisen ampuma- ja metsästysseuran tapahtumaan. Poliisi ei kerro, oliko hänellä aseenkanto-oikeutta."
Ampumaurheilukoulut ovat ampumaseurojen avoimia tapahtumia" HS

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006260487.html

Ampumaseurat hoitavat jäsenhankintaa järjestämällä ampumakursseja ja muita tilaisuuksia asiasta kiinnostuneille.

Suomen kouluissakin on ampumakerhoja ja sitä kautta lapsilla on mahdollisuus ampumaseuran tiloissa valvottuun ilma-aseharrastukseen koulupäivän päätteeksi ilman seuran jäsenyyttä. Monet liittyvät jäseniksi ja alkavat käydä iltaisin harjoituksissa. Talvella ammutaan ilma-aseilla ja kesällä on mahdollisuus pienoiskivääri- ja pienoispistooliammuntaan ulkoradalla.

"Aseet eivät kuulu lapsuuteen", ilmoittaa sadankomitea sivuillaan. :)

Kyllä suurin osa näistä Suomenkin urheiluampujahuipuista on aloittanut harrastuksen 5-6 vuotiaina, jotkut jopa aikaisemmin.

Toimittajan lause: "Poliisi ei kerro, oliko hänellä aseenkanto-oikeutta", on outo kun tekijän mukana ollut ase oli hiilihappotoiminen lupavapaa ilma-aserimpula, joka ei sovellu urheiluammuntaan, koska sillä ei osu. Nykytermi ainakin 22-ruutiaseiden lupakortissa on "aselupa" aikaisemmin se oli "hallussapitolupa". Aselupa ei tietenkään oikeuta kantamaan asetta taskussa tai vyöllä kauppakeskuksessa, koulussa tai missään muuallakaan julkisissa tiloissa.

Minä olen tietysti joidenkin mielestä seuraava perkeleestä kun opetan lapsille tarkkuusammuntaa ilmapistoolilla ja ilmakiväärillä...

Johan

QroquiusKad kirjoitti...

Naudan- ja muun lihan tuotanto ja etenkin syöminen on demonisoitu suunnilleen Mordorin örkkien toimintaa vastaavaksi. Niinpä melkoisena yllätyksenä tulikin tämä Appelsinin Aviisin uudin:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006263132.html

Siinä sanotaan
suoraan
ettei naudanlihan tuotanto olekaan Herrasta Morgothista ja että
suomalainen naudanlihantuotanto on jo pitkään tehnyt juuri sen, mitä kanatytöt nyt kirkuen vaativat tehtäväksi.

Mää ole kauhiast hämmästyny, ehkä enempi ku Hietanen.

Mitä Iiris-rukkaan tulee, ehkei häntä pidä tuomita niin jyrkästi:
Iiris tekee sitä, mihin on ikänsä oppinut.

Uhmaiässä pieni Iiris huusi haluavansa kaiken ja sen saatuaan enemmän, ja sai sen.
Hiekkalaatikolla pieni Iiris vaati pikkupojan kädestä tämän lelun, ja kun poika ei antanut, pieni Iiris huusi Äiiitii! Tämä tuli, pakotti pojan antamaan lelunsa ja rankaisi poikaa.

Vähän isompi Iiris huomasi olevansa Älykäs Nuori Nainen, onhan hän tiennyt kaikesta kaiken koko ikänsä;
aina hänen puhuessaan kaikki muut, erityisesti varttuneemmat ihmiset ovat mutisseet:
"Joo joo joo, niin justiinsa, olkoon nyt vaikka niin..."

Iiris syljeskelee muiden ihmisten, erityisesti itseään huonompien kuten setämiesten naamalle. Ei Iiris-rukka sitä pahuuttaan tee, hänelle se on vain normaali käyttäytymistapa, jonka hän oppi uhmaiässä eikä kukaan ole häntä koskaan opettanut siitä pois.

Voin hyvin uskoa Iiris-rukan kokevan itsensä aivan aidosti loukatuksi, kun hän estoitta loukkaa kanssaihmisiään, jotka antavat asiasta palautetta.
Eihän hän mmuutenkaan voi maailmaa hahmottaa, etenkään ympäröityään itsensä muilla Älykkäillä Nuorilla Naisilla, jotka alati vahvistavat toistensa Ylimaallista Viisautta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys S.E.P:lle, tira+:lle, Anolle, Johanille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

S.E.P: Kun en tunne tytön vanhempia niin en osaa sanoa.

tira+: Suomela on Tampereelta kotoisin joten tuskin hän luonnosta pahemmin mitään tietää. Ainakin puheittensa perusteella voi tulla siihen käsitykseen. Aika monella vihreällä (Pekka Haavisto anyone?) on muuten ne opinnot kesken. Hyviä havaintoja sinulla muutenkin.

Ano: Suomesta 73 prosenttia on metsää.

Johan: Hyvä kommentti. Myös metsästysseurat pitävät nuorille tämänkaltaista toimintaa. Metso-leireillä voi suorittaa metsästäjäntutkinnon. Minulla – niin kuin hyvin monella tuttavallani – aseet ovat kuuluneet lapsuuteen eikä tässä pää ole sen enemmän sekaisin mennyt. Nuo median – ja virkakoneistonkin – asemääritelmät ovat aika huvittavia ja täytyy tuoda tässä taas esille vasemmistoliiton Annika Lapintien legendaarinen ”itseladattava kertatulikonepistooli”.

Qroquius Kad: Olipa (yllättävän) hyvä tuo Ilta-sanomien juttu. Ja taisitpa määritellä niin Iiriksen kuin iirikset varsin osuvaksi. Me elämme tässä maassa iiriksien paratiisissa.

Anonyymi kirjoitti...

Iiris Suomela syrjii taas vammaisia liikuntaesteisiä! Keskelle tietäkö ne autot pitäisi jättää? Että voi olla yksisilmäinen ja kapeakatseinen tuo naisoletettu.

Tuollaiset ihmiset tekevät haittaa jopa omalle puolueelleen, nuoruus ja kokemattomuus elämästä ei ole paras tae osaamisesta. Valitettavasti samankaltaiset hölmöt tietämättömät, itsekkäät, ahdasmieliset despootit äänestävät heidät valtaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. On toki hyvä että Iiris tekee haittaa omalle puolueelleen. Sillä vihreäthän ovat tietämättömien, itsekkäitten ja ahdasmielisten despoottien puolue.

Joppos123 kirjoitti...

Mä en välitä paskaakaan, oikeastaan mistään. Olen kusipää ja tappelen jos tarvii.
Mutta , keskkmmäinen junnu lähti talokaupille.
Pojissa on minussa kestämissä

Strix Senex kirjoitti...

Näyttää muutama kommentoija kirjoittaneen Iiris-rukasta.

Iiris Suomelan isä on ohjelmistopuolella työskennellyt Nokian insinööri ja äiti puheviestinnän opettaja Tampereen yliopistossa. Isän töiden mukana hän on asunut 7 vuotta ulkomailla ja suorittanut IB-ylioppilastutkinnon Walesin Atlantic Collegessa, joka ei totisesti ole mikään halpa oppilaitos. Ei siis ainakaan mikään köyhä raukka.

Pienellä perehtymisellä hänestä syntyy kuva, johon verrattuna jopa Ville Niinistökin alkaa näyttää hiljaiselta, vaatimattomalta ja julkisuutta kaihtavalta veikolta, jolle kaikki pyrkyryys ja ylimielisyys on tyystin vierasta. Häntä luonnehtii varsin hyvin hänen oma lausumansa: ”Sehän on nykyään politiikassa kaikista tärkeintä, että pääsee mediassa esille. Ei se mistä aiheesta, kunhan on oma naama ja omat ajatukset esillä”. Mutta ehkä pieni otanta häntä koskevista otsikoista ja uutispätkistä valaisee asiaa:

Keittiöttömästä pikkuyksiöstä Arkadianmäelle - eduskunnan kuopus on Hervannan lähiössä kasvanut 24-vuotias Iiris Suomela. "Muutan pois keittiöttömästä yksiöstäni ja gradun tekeminen jää tauolle"

Heinäkuussa 2019 Suomela väitti, että hänen sukupolvensa on vanhempiaan köyhempi. Tutkijat oudoksuivat väitettä, koska tulot kaikissa ikäryhmissä ovat kasvaneet ja huono-osaisuus on vähentynyt joka ikäryhmässä.

Suomela kiinnostui politiikasta ilmastoahdistuksensa vuoksi. Hänen mukaansa 60-vuotias ei saa vähätellä 15-vuotiaan ilmastoahdistusta, koska 60-vuotias ei elä ilmaston kanssa yhtä pitkään.

Vihreä Lanka otsikoi: Tasa-arvo ei toteudu vihreissä – Senkin Iiris Suomela haluaa muuttaa. Naiset siivosivat ja miehet istuivat sohvalla. Se ärsytti Iiris Suomelaa.

Suomelan mukaan kaikki luulevat häntä aina vihaiseksi ja nuoret naiset kärsivät usein siitä, että heidän kriittisyyttään pidetään vihaisuutena tai ahdistuksena.

Vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela nostaa Twitterissä esiin naiskansanedustajien kokemaa seksismiä. Me ollaan jääprinsessoja, misuehdokkaita, vihreitä herkkuja, rekkalesboja, sikanaamoja, noitia ja paljon kaikkea pahempaa. Siksi on harmillista, että oikeaa tapaa näyttää nuorelta naiselta politiikassa ei ole olemassa.

Suomela oli aikaisemmin kommentoinut perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon ulkonäköä vertaamalla tätä Tähtien sota -saagan pääviholliseen Darth Sidioukseen

Jo heti ensimmäisessä puheenvuorossaan keskiviikkona eduskunnassa vihreiden Iiris Suomela kutsuu istuntosalissa puhetta johtanutta eduskunnan 2. varapuhemiestä, Juho Eerolaa puhemiehen sijasta ”puheenjohtajaksi”. Suomela kertoo syyksi sen, että kokee puhemies-termin olevan sukupuolittunut.

Eduskunnan raiskauskeskustelussa: ”Onpa tässä salissa myös ihmisiä, jotka ovat taannoin kirjoittaneet blogiinsa toivovansa poliittisten vastustajiensa joutuvan raiskatuiksi, eivätkä ole pyytäneet tätä anteeksi eivätkä vetäneet sanojaan takaisin. Niin nyt tuntuu aika erikoiselta, että yhtäkkiä raiskaukset huolestuttavatkin”. Kun puhemies pyysi puhujapöntössä ollutta Suomelaa kertomaan, kuka on sanonut ja missä. ”Voidaan palata siihen myöhemmin, se ei ole nyt olennainen asia tässä” Suomela kuittasi.

Autoilulle ja autoille ei pitäisi antaa enää yhtään lisätilaa maailmassa. Päinvastoin, autoilun määrä on syytä kääntää rivakasti laskuun.

Ehkä tämä pieni, ei mitenkään kattava otos jossain määrin valaisee ko. henkilön persoonaa.

Joppos123 kirjoitti...

Eilis yönä tulin hi mim een . Paska keikka.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Joppos123: Lyckaa poikasi talokaupoille. Toivottavasti saa mukavan pesän perheelleen.

Strix Senex: Olipa muuten varsin valaiseva otos. Noin muutenkin voi todeta että meillä ovat vallassa ihmiset joilla ei ole reaalimaailmaan eikä tavallisen kansalaisen elämään minkäänlaista kosketusta.

Becker kirjoitti...

Tuo "Vihreät", eihän se ole mikään puolue vaan mielipuolista koostunut uskonlahko. Sieltä ei ole mitään normaalijärjellä käsitettävää tullut ulos, vaan täysin arjesta vieraantuneita esityksiä. En juuri koskaan lue tai kuuntele mitään sellaista missä taustalla on joku vihreä esittäjä. Täyttä ajanhukkaa.

Anonyymi kirjoitti...

No ottiatuota, palataan asiaan:) Eli siihen lihaan, kävin tänään Päijät-Hämeen parahaassa lihakaupassa (Maatila-liha Meronen) Anteeksi mainos, muuta on sen arvoinen kauppa. En mää sieltä saanu sitä kamalaa prosessoitua lihaa, ihan vaan jauhettuna, ai perkama, sehän on prosessoitua kunse on menny lihamyllyn läpi, siis jauhettuna hevosen paistia kolmisen kiloo, prosessin läpikäynyttä sekin tietty ku oman savustamon possun potkia neljä. Yhden pienkanalan munia iso loota ja omalla tilalla kasvaneesta potsista tilasin kinkun, savustettuna omassa uunissa. Kyllä nyt maailma tuhoutuu ja vihervassareilla menee ns. herne sieraimeen. Jaa ny mä sen hokasin, ostinhan minä pientuottajan herneitäkin, eihän sitä hernekeittoa muuten saa aikaiseksi.
Ja jos ens viikolla, jos luoja suo, meen käymään Malmgordin kartanossa/kartanolla Lovviissasa, kun siellä kasvattavat/myyvät vanhoja maatiasviljoja ja vieläpä luomuna.
Oon mie kyllä kamala ihiminen, kun törsään hyvvään ruokaan:(
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Olen sivusta (onneksi) seurannut tätä vihreää porukkaa aikana, jolloin hulluus ei ollut vielä kehittynyt nykyisiin mittoihin, mutta oli jo hyvällä oraalla. Kun valtion autolla lähdettiin monta kertaa viikossa sadan kilometrin päähän SYÖTTÄMÄÄN valkoselkätikkoja tai mittaamaan jonkun uhanalaisen kasvin lehtien kasvamista, muutettiin tielinjausta tai jopa sillan paikkaa (saatiin paljon kalliimmaksi tullut tie ja silta) näiden tikkojen tai joltain alueelta löytyneiden harvinaisten kotiloiden takia, ostettiin valtiolle luonnonsuojelualueeksi joutomaita tiettömän korven takaa jostakin hevon kuusesta ym. ym., vika ei tietenkään ollut ”töiden” suorittajissa, vaan ohjeethan tulevat aina ylempää. Jossakin vaiheessa ainakin oli muuan ylioppilas Pekka Haavisto ja myöhemmin Kepun oma tyttö Paula Lehtoniemi ympäristöministerinä.

Kaikkein eniten jäi kuitenkin ihmettelemään, että kukaan ei koskaan kyseenalaistanut mitään, ei puolta sanaa siitä, onko touhuissa mitään järkeä tai kuuluvatko määrätyt asiat edes valtion virkamiehille, mutta kukapa sitä omaa oksaansa sahaisi. Jupinaa kyllä kuului muualta talosta, mutta ääneen sanominen olisi ehkä vienyt työpaikan. Tuo virkamieskunta paisui kuitenkin vuosien varrella kuin pullataikina, ensin yhdestä virkamiehestä pariinkymmeneen vakituiseen. Päälliköthän sitten paransivat suomalaista luonnonsuojelua matkoilla Afrikan savanneille. Raha ei ollut ongelma; sitä saatiin pyydettäessä aina lisää. Ja kun joitakin vuosia sitten valtion ja kuntien päällekkäisiä töitä säästöjen toivossa perkasivat viroissa toimivat esimiehet, niin kävi kuin Pekkarisen yritystukia suitsivalle työryhmälle, ei niitä löytynyt...

Rouva Ano

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkähän se liha oli tarkoitus korvata? Joskus näihin vegaanien lässytyksiin kyllästyneenä käytin 2 minuuttia aihetta googletellen eikä siinä sen kauempaa tarvitakkaan että selviää sellainen kerrassaan hämmästyttävä fakta: ihminen ei saa kaikkia tarvitsemiaan proteiineja kasvisruokavaliosta. Tässähän on kai toistaiseksi menty naudanliha keihään kärkenä kun on kohistu lihan vaikutuksesta ilmaston lämpenemiseen. Joten mitä? Tapetaan kaikki lehmät tai ainakin merkittävä osuus niistä. Ja sitten mitä? Lisätään muun lihan tuotantoa? Valmistetaan tarvittavat proteiinit synteettisesti? Nami nami. Tyydytään puutteelliseen proteiinin saantiin? Kanada? Muistaakseni tuo nautakarjan osuus ilmaston lämpenemiseen oli muutenkin täysin olematon mutta tällaista puuhasteluahan tuo noilla aina on. Jonkun pitäisi opettaa vihreille vähän prosenttilaskentaa.

Anonyymi kirjoitti...

Qroquis Kad viittasi edellä Ilta-Sanomien artikkeliin, jossa todetaan, etteivät naudanliha ja maito välttämättä olekaan "Herrasta Morgothista", eivät ainakaan Suomessa (eivätkä myöskään muissa pohjoismaissa, Irlannissa, Kanadassa eikä Uudessa-Seelannissa). Tai ainakaan niiden tuotanto ei täällä ole ilmastonmuutoksen kannalta kovin paha asia.
Suosittelisin sitä kirjoitusta muun muassa Helsingin kaupunginvaltuutettujen luettavaksi, kun he keskustelevat niiden käytön poistamisesta tai ainakin puolittamisesta muun muassa kouluissa. Ehkä asiaa olisi syytä harkita vielä uudestaan.
Ja nyt asiaan otti kantaa myös se toinen iltapäivälehti, Iltalehti, vieläpä pääkirjoituksessaan, joka on luettavissa myös netistä täältä:

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/a3984145-d38a-4144-ad0d-aa12b2827d58

Ei siinä ajatusta täydellisesti tyrmätäkään, mutta ainakin vahvoja epäilyksiä esitetään siitä, olisiko se sittenkään niin hyvä ratkaisu. Tuskin maito on niin kallistakaan, että se pitäisi kustannusten säästämiseksi poistaa kouluruokailusta, vaikka sitä onkin epäilty todelliseksi syyksi siihen, että asia on otettu puheeksi.

Kuka väittikään, että "valtamedia" vain kritiikittömästi toistaa vihreiden aivoituksia? Vai eivätkö Ilta-Sanomat ja Iltalehti kuulukaan siihen "valtamediaan"? Kyllä ne näköjään suovat sijaa toista mieltä olevillekin, joskus jopa pääkirjoituksissa.

Joppos123 kirjoitti...

Tässä juuri vedän Nokian kumppareita jalkaan ja olen menossa metsään, jos sieltä vaikka osuisi kohdalle samoja sieniä mitä Iiris on popsinut aamupalaksi. On vaan helvetillinen homma väistellä noita katoksissa olevia autoja.
Saas nähdä pääsenkö ollenkaan sinne pöpelikköön vai kaarranko kitia lipittämään umpipaskaa perkeleellisillä tuotantotuilla tuotettua orgaanista ekopunkkua joka on ekologisesti lennätetty suuresta viininaasta nimeltään Grönland.
Ei pidä antaa totuuden tunkeutua hyvän fjiiliksen ja kuplan tielle.
Cityvihreä Iiris ei todennäköisesti ole koskaan edes käynyt metsässä ellei siihen lue mukaan seikkailuja espan puistoon kera nyhtökauran ja gumpaajaalaulujen.
Sinnetänne mäki lienee vieläkin shokissa kun näki haukan iskevän pulun kimppuun,pitihän siitä ihan pöyristynyt twiiitti laittaa.
Cityvihreä ei vaan ymmärrä, että ei se todellinen luonto ole kuin Edenissä missä jellonat ja seebrat kyhnyttävät keskenään samassa punkassa.
Tuollaisen Iiriksen kun veisi lappiin johonkin korpeen niin se saisi paskahalvauksen kun kännyllä ei saisikaan tilattua etelä-amerikasta ekologisesti viljeltyä soijasta kiehautettua lattea suoraan ovelle.
Vittu mitä pellejä mutta vieläkin huolestuttavampaa on se, että tuonkin pissiksen on samanhenkiset tylleröt ja aisankannattajat valinneet maamme parlamenttiin.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Alkuperäinen kuva on otettu just ennen liipaisimen puristusta.
World Wild Food.

Anonyymi kirjoitti...

Iiriksen puheista kyllä näkyy matematiikan huono osaaminen. Kaikki joukko-opin osaajat tietävät, että "metsä on puiden joukko. Myös tyhjä joukko on joukko. Tästä seuraa, että puuton parkkipaikkakin on puiden joukko -> metsä".

Sori, tuo oli tietojenkäsittelytieteen sisäpiirivitsi. Mutta totta.

Hehtaarin kokoisia tai isompia parkkipaikkoja ei taida suomessa olla paljoa. Hervannassa on ja vastaavissa lähiöissä ja ideaparkeissa js muissa megaostareissa. Pitäisikö hervannat purkaa tai ideaparkit? Näiden ympärillä on kumminkin metsää ja paljon. Jos sata metriä leveän aukion ylittäminen on este metsään menolle, eikö silloin ole kyseessä agorafobinen viha-ajattelu? Iiris on agorafoobikko! Ja vihapuhuja.

Mikä muuten on parkkipaikan markkinahinta? kenties Iiris haluaa vuokrata tuosta takapihalta 3*5 metrisen paikan 6 euroa tunti, 24/7? ‭52 560‬ vuosi? Sopisiko Iirikselle kaksi paikkaa, voitais jäädä eläkkeelle kumpikin, minä ja Lady of the House.

Kuka ja missä maksaa parkkipaikasta 50 donaa vuodessa - tokiota ei lasketa, puhutaan ihan vaan suomesta. Parkkiluola- tai parkkihallipaikan rakentaminen taitaa maksaa luokkaa 50 donaa, eikä sitä kuoleteta vuodessa.

Muistaakseni eurolla saa tampesterin keskustassa 10 minuuttia pysäköintiaikaa. Luulen kuitenkin, että tuota hintaa ei voida pitää markkinahintana vaan kiskontana. Hämeenpuistossa on vuodesta 2010 rempattu yhtä korttelia ja koko ajan tiellä on puomeja, roskalava ja rojua & muutama auto. Ja tasan varmaan ei kaupungin kassaan ole kilahtanut 500 000 euroa per vuosi rakennusfirmalta. Luntakin näyttää saavan säilyttää ruuduissa ja muuten pysähtyminen kielletty -merkin vaikutusalueella.

Taannoin lapissa, jäämeren rannalla kasvoi kunnon metsää - ja alaskassa samoin, lämmintä oli siis satoja vuosia. Miksei jääkarhu hävinnyt silloin? Jääkarhupropaganda on tullut aikalailla tiensä päähän ja wwf:n vanhat natsit myös.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Huru-ukolle, Rouva Anolle, Ano1:lle, Ano2:lle, Joppos123:lle, Veijo Hoikalle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Uskonlahko joka palvoo itseään.

Huru-ukko: No nyt on eväät kohdallaan. Ja tässä blogissa paikallisten pienyrittäjien mainostaminen on sekä sallittua että suotavaa.

Rouva Ano: Määrittelit hyvin sen osasyyn miksi julkinen sektori on niin turvonnut. Se kun on täynnä kaikenlaista tyhjän paskan hiertäjää.

Ano1: Hyvä kysymys. Vaan olisko koko metelin takana se halu nostaa omaa egoaan?

Ano2: Hyvä että tuollaisiakin ääniä on välillä valtamediassa. Niitä on vain valitettavan vähän.

Joppos123: Ja karmeinta lienee että nuo vihreät näyttävät vain kasvattavan suosiotaan.

Veijo: Tuskinpa. Ainakin metsästäjänä ajattelen itse että naarasta jolla on poikaset ei ammuta.

Pyssymies: Hyviä huomioita. Vaan ehkä kyseinen Iiris vaan ajatteli että täytyy postata jotain tiedostavaa ja postauksen aihehan tulee tietysti hänen lähihehtaariltaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Ano 6.10.2019 klo 10:28:

Emmehän me Voiman Pimeän Puolen edustajat suinkaan väitä valtamedian valehtelevan aina ja kaikissa asioissa; esim. urheilutulokset he esittävät täysin totuudenmukaisesti.

Mitä tulee Iltalehden pääkirjoitustoimittelijatar Erja Yläjärveen, olen kommentoinut hänen pääkirjoitustoimitteluaan täällä vähän aikaa sitten.
Tarkemmin sanoen bloggauksessa "Utopian vapaapudotus" 28.9.2019 klo 00:19, ja kopioinpa itse itseni tännekin:

"Aivan, Suomeahan tunnetusti vaivaa karjuva työvoimapula, jota on paikattava kehitysmaalaisilla nyt ja heti! Jotkut tosin kehtaavat olla päinvastaista mieltä, kuten Iltalehden pääkirjoitustoimittelijatar Erja Yläjärvi:

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/18d3d38d-dd31-4051-a5a3-f9e28a7e101a

Erja-neitosen pääkirjoitus oli niin epätavallisen järkevä, että saksin sen talteen odottaakseni, mahtaako Erjulainen pikapuoliin unohtaa, mitä oli kirjoittanut. Unohtihan hän:

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/1e9607cb-5b27-40f1-aca5-e66dc8e84828

Iltalehden toimittelijan muisti on siis reilun kuukauden mittainen. Tai Iltatytöt ja -pojat olettavat lukijan muistin niin lyhyeksi.
Suurimmalla osalla se valitettavasti taitaa ollakin."

Blogi-isäntämme vastasi kommenttiin pohtien, mahtavatko nämä erjat olla kuinka suurissa määrin leipäpappeja, jotka veisaavat aina sitä virttä josta maksetaan?
En tiedä, mutta enpä panisi näille erjakirjoituksille liiallisen suurta painoarvoa.

MikkoK kirjoitti...

Markkinahintahinta pysäköinnistä on kokonaisuudesta irroitettu yksityiskohta. Siitäkin voi sinällään esittää monenlaista laskelmaa. Esimerkiksi jos veroja maksava työntekijä joutuu maksamaan pysäköimisestä työpaikkansa parkkipaikalle, kannattaisivatko iirikset työssäkäynnin lopettamista liian halvan pysäköinnin lopettamiseksi? Ehkä iirikset alkaisivat laskuttaa työtöntä kotipihaan pysäköinnistä markkinahintaa?

Olennaista tässä autoasiassa on kuitenkin se, että autoilijat maksavat miljardikaupalla enemmän erilaisina veroina valtiolle kuin mitä liiikenneinfraan käytetään. Kuitenkin iirikset suunnittelevat koko ajan lisää veroja autonomistajille. Esimerkikisi uusien hiilijalanjälkien rahtaaminen kehitysmaista maksaa maallemme jo nyt useita miljardeja vuodessa. Uusille tulokkaille tulee tietenkin kustantaa mm. kotoutumismenopelit parkkimaksuineen suomalaisautoilijoiden taskusta.

Joppos123 kirjoitti...

Saas nähdä millaiset raippaverot noille dieselautoille vielä lykätään. Itse ajelen 16 vuotta vanhalla Volvolla mikä jo sellaisenaan on ympäristörikos mutta uudenpaan ei tällä hetkellä ole tarvetta kun ei tuolla ole ajettu kuin rapiat 200 000.
Käyttövoimavero on sille 780 euroa vuodessa ja litkun hinta lähes sama kuin bensan.
Iiris Suomelat ja muut hörhöt kuvittelee, että meikä ajelee lappiin kalareissuille jollakin sähköllä kulkevalla leivänpaahtimella jota pitäisi ladata reissun aikana pari päivää mennessä ja tullessa.
Junakaan ei oikein nappase kun noita vapoja on mukana 3-5 ja muut romppeet päälle ja ei noi junat oikein tunne Torniojokilaaksoon kulje.
Eikös valtio nappase jo nykyisin autoilijoiden taskusta noin 8 miljardia per vuosi?
Kyllähän siitä pikku Iiristen kelpaa muutamat miljardit laittaa neekereiden lisääntymiseen niin koti- kuin ulkomailla.
Asiasta toiseen. Eipä tuolla metässsä kovin paljon sieniä ollut mutta tulipahan sen verran, että sai kastikesienet (suppiksia) possun sisäfileen kylkeen ja raitista ilmaa tietenkin.
Nyhtökaurat sun muut potaskat jätän ituhipeille. Olen läpeensä paha sekasyöjä jolle liha maistuu aina.
Tässä justiin tiedustelemassa josko poronlihaa olisi jo saatavilla, on meinaan pakastin tyhjänä sen osalta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, MikkoK:lle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Mutkan takaa tulee kommentistasi mieleen se Kekkoslovakian ajan uutisointi. Silloinhan saattoi kertoa Neuvostoliitosta jotain negatiivistakin mutta vastapainoksi piti olla sitten samassa lehdessä ja mielellään samalla aukeamalla jotain negatiivista Yhdysvalloista tai sen Nato-liittolaisista. Silloin toisaalta oli puoluelehdistö joka tarjosi tiettyjä vaihtoehtoja. Nykyinen valtamedia ei tarjoa mitään vaihtoehtoja. Yksittäiset valonpilkut hukkuvat pimeyteen.

MikkoK: Kommentistasi muuten joku saattaa saada ahaa-elämyksen eli ”kotipihan pysäköintivero”. Ja joo, minä kun asustelen syrjäseudulla niin täällä korostetusti huomaa että ei autoilijalta nyhdetyt miljardit ainakaan tieverkkoon ole sijoitettu.

Joppos123: Paljonkohan muuten dieselmasiinalla täytyy nykyisin vuosittain ajaa että kuittaa veron hinnan? Nykyisellä löpön hinnalla? Mitä muuten tulee asiaan yksityisautoilu vs. julkinen liikenne niin nimimerkillä ”aika kauan Helsingin julkista liikennettä joskus käyttäneenä” olen kyllä valmis hieman maksamaan oman auton mukavuudesta. Omassa autossa kun ei vieruspenkille tule joku sattumanvarainen latva-b. Metsässä kulkemisesta voin todeta myös että vaikka ennuste pienriistasta oli tälle vuodelle hyvä niin varsin vähäistä se liikenne metsissä oli. Mikä lie syynä? No, vuodet eivät ole veljeksiä ja ne 15-vuotisena näkemäni suuret teeriparvet ovat enää muistoja vain.

QroquiusKad kirjoitti...

Julkaistuipa Appelsinin Aviisissa toinenkin uudin, joka on omiaan herättämään kysymyksiä:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006263383.html

Uudin tiivistettynä:
naisten määrä vähenee Suomessa.
Ei huutomerkkejä. Ei hätähuutoja siitä, kuka pyllymme pyyhkii tulevaisuudessa. Ei edes syntyvyydestä.
Maahanmuuttovoitto mainitaan sentään, sekä sen miesvoittoisuus. Numeroihin ei ehkä ole täysin luottamista, mutta silti.

Vaan outoapa on tämä.
Tähän asti joka kerta, kun väestömme väheneminen on mainittu, on sen lisäämistä vaadittu todella suureen ääneen maahanmuuton lisäämisellä. Hyvinpä ovat myös onnistuneet.

Mutta nyt? Maassamme tuleekin naisista pula?
Jostain ihmeen syystä ei maahanmuuton lisääminen ollutkaan nyt se ensimmäinen ja viimeinen sekä niiden välissä ainoa autuaaksituottava keino.

Eikö eliittimme haluakaan maahamme muuttaviksi kaakkoisaasialaisia ja ukrainalaisia nuoria naisia pyyhkimään vanhustemme ja suomalaismiesten heile siittämien lastensa pyllyjä?
Miksi ihmeessä niin voisi edes olla; mahdotonta ajatellakaan!

Anonyymi kirjoitti...

Lisää vihpuhetta:

"Hyötyä tulee muutamille autoilijoille, jotka eivät tyypillisesti maksa markkinahintaa pysäköinnistä.

Haittaa tulee niille tuhansille ihmisille, jotka eivät pääse enää puistoon / metsään."

Siis muutamien autoilijoiden käyttämiin pysäköintiruutuihin olisi tulossa tuhansia ihmisiä? Vai estävätkö ne muutamat ruudut pääsyn puistoon / metsään? Häh?

Mansen pysäköintiruuduista ainoat puiston käyttämistä estävät on eteläpuiston vieressä Ratinan sillan kupeessa. Niissä on romanialaisromanien seurueita paskomassa puistoa ja parkkipaikkaa - tarkoittaako iiris näitä! Rasisti! Agorafobinen ja koprofobinenkin rasisti!

Ja sillä välin viidak- eiku jäätiköllä:

Wikipediasta pari lainausta:

"Jääkarhu polveutuu ruskeakarhusta. Geenitutkimuksissa jääkarhun syntymisestä on annettu erilaisia ajoituksia. Vuonna 2010 julkaistun mitokondrio-DNA:sta tehdyn tutkimuksen mukaan jääkarhu erosi ruskeakarhusta noin 150 000 vuotta sitten ja sopeutui nopeasti elämään arktisella merijäällä.[2] Vuonna 2012 Science-lehdessä julkaistun nDNA-tutkimuksen mukaan ero tapahtui 600 000 vuotta sitten. Samana vuonna Proceedings of the National Academy of Sciences -julkaisussa julkaistun tutkimuksen mukaan ero tapahtui 4–5 miljoonaa vuotta sitten, mutta senkin jälkeen lajien välillä tapahtui risteytymistä.[3] Vanhin tunnettu jääkarhufossiili on 110 000–130 000 vuotta vanha leukaluu.[4]"

Ja:

"Eem-interglasiaali oli viime jääkautta edeltänyt lämmin kausi noin 131 000–114 000 vuotta sitten. Se oli pleistoseenin viimeinen interglasiaali. Kausi oli laajalti nykyistä lämpimämpi ja kosteampi. Jäätiköt ja tundrat olivat nykyistä suppeampia. Jaloja lehtipuita kasvoi Oulun korkeudella. Etelä-Englannissa oli subtropiikin eläimistöä. Merenpinta oli nykyistä korkeammalla. Etelä-Suomi oli suurelta osin veden peitossa. Euroopassa eli neandertalinihmisiä. "

Ja vielä: "Kilpisjärven seudulle tuli koivu 10 500–10 200 vs, mänty alkoi saapua 9 500 vs ja oli yleinen Lapissa 8 300 vs. Lämpimin ilmasto oli 6 800–5 700 vuotta sitten, jolloin Lappi oli kaksi astetta nykyistä lämpimämpi ja mänty oli jopa koivua ylempänä 6 100–4 000 vs. Näihin aikoihin lakuskasvillisuus suosi kuivia ja ravinneköyhiä oloja. Ilmasto alkoi viiletä, ja noin 3 000–2 500 vs Lapin metsänrajat olivat suunnilleen nykyisillä paikoilla[30]. "

Jääkarhu on selvinnyt nykyistä paljon lämpimämmästä ilmastosta, Eem-interglasiaalin aikaan tuskin jäämeri oli jäässä kesäisin. Ja ihan hiljankin on näköjään ollut merkittävän lämmin kausi, tuhat vuotta pitkä - lämpöä sen IPCC-katastrofaalisen 1,5 asteen sijasta hurjat kaksi astetta enemmän!

Nähdäkseni Ursus Maritimuksella ei siis ole mitään hätää, WWF lopeta valehtelu!

Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

Kyllä tuolla Volvolla pitäsi sellaiset 20 000 ajaa vuodessa, että se alkaisi olla säöstöä mutta ei minulla tule kuin 10 000 eli Iirikset ovat tässä kirkkaasti voitolla.
Noista metsäkanalinnuusta ihan mutuna, että supikoirakanta on lähtenyt ihan lapasesta ja se rokottanee lintujen kantaa.
Kun lähtee täältä Tuusulan perukoilta ajelemaan kohti pohjoista niin noin 10 km välein on "roadkill" tiellä ja aina se on supi.
Ei niitä juuri kukaan enää metsästä kun se turkki tai hattu on kuulemma murha ja ituhipit käyvät niihin pukeutuvien kimppuun joko nyrkein tai spraymaaleilla.
Eihän ne keharit tajua, että se on tuontipeto mikä pitäisi hävittää,vähän sama juttu kuin kaksijalkaisten petojen kanssa.

Joppos123 kirjoitti...

QK,
Eiköhän kaikille ole jo selvää, että maahan tarvitaan vain ja ainoastaan nuoria muslimiperseilijöitä.
Akat eivät pitkin hamoainkaan ole valmiita ottamaan naisia maahan koska pimpsan arvo kokisi heidän silmissään eräänlaisen inflaation.
Moni tuttu on tapellut vuosikausia ennenkuin ovat saaneet vaimonsa Suomeen tekemään ihan oikeita töitä.
Batiikkinoitien geelipäät saavat luvan lonnimiseen samantien ja vaikka ei saisikaan niin jäävät silti ja ei ole pelkoa, että ne paskiaiset edes harkitsisi työntekoa. Perseily täydellä ylläpidolla on paljon mukavampaa ja kantisten potkiminen.
Pitäähän elättäjille näyttää kuka on herra.

Anonyymi kirjoitti...

Toinen "Ano" kysyi, millä liha olisi tarkoitus korvata. Hän väitti, että ihminen ei saa kaikkia tarvitsemiaan proteiineja kasvisruokavaliosta.
Hän lienee tarkoittanut: kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja. Proteiinithan koostuvat aminohapoista, joiksi ne hajoavatkin ruoansulatuksessa. Jokin aminohapotkin voivat ihmisen elimistössä muuttua toisikseen, mutta niistä yhdeksän on välttämättömiä, sillä niitä ihmisen elimistö ei pysty toisista aminohapoista valmistamaan.
Ne yhdeksän välttämätöntä ovat histidiini, tryptofaani, lysiini, metioniini, fenyylialaniini, treoniini, valiini, leusiini ja isoleusiini.
Tiedän kyllä, että osa tänne kirjoittavista ja tätä blogia lukevista ei millään suostu kasvisruokavaliota kokeilemaankaan edes lyhyeksi ajaksi. Voinen kuitenkin todeta, mitä asiasta sanotaan esimerkiksi Arne Rousin kirjassa "Auringonkukasta viiniköynnökseen: ravintokasvit ihmisen palveluksessa."
Sitä ei tosin ole tarkoitettu terveysoppaaksi eikä keittokirjaksi vaan se käsittelee viljelyskasveja lähinnä kasvitieteellisestä ja maataloudellisesta näkökulmasta. Mutta kyllä siinä on asiaa kasvikunnan tuotteiden proteiinipitoisuuksistakin.
Esimerkiksi viljatuotteetkin sisältävät proteiinia, joskin niidekin välillä on eroja. Kaura on varsin hyvä proteiinin lähde. Moni ei enää ehkä mielellään syö kaurapuuroa, mutta voihan kauraa syödä muissakin muodoissa: nykyisin monet leipälaadutkin sisältävät kauraa. Rousin kirjan kauraa käsittelevä luku päättyykin kirjoittajan esittämään mielipiteeseen: "Kaura ansaiitsi paljon nykyistä enemmän huomiota erinomaisena pohjoisilla alueilla tuotettavana ravintokasvina. Olisi löydettävä uusia tapoja valmistaa kaurasta houkuttelevia elintarviketuotteita... Onhan kauran etuna sen poikkeuksellisen edullisen ravintokoostumuksen lisäksi hyvä, luonteenomainen pähkinämäinen maku."

Viljan, kaurankin proteiinissa on kuitenkin se puute, että joitakin välttämättömiä aminohappoja, erityisesti lysiiniä, siinä on liian vähän. Tämä todetaan siinä samassa kirjassakin sivulla 55. Mutta kirjan palkokasveja käsittelevässä luvussa todetaan, että niissä on erityisen runsaasti juuri niitä samoja aminohappoja, erityisesti lysiiniä, joita viljassa on vähiten.
Ilmeisesti siis liha proteiinin lähteenä voidaan tarvittaessa tai haluttaessa korvata osittain viljatuotteilla, osittain herneillä, pavuilla ja muilla palkokasveilla.
Varmuuden vuoksi: en tarkoita, että sellaiseen pitäisi poliittisin päätöksin pakottaa. Sanon vain, että halutessaan niinkin VOI tehdä ilman, että seurauksena on proteiinin puutos. Terveydellisetkin syyt saattavat sitä joskus puoltaa, ainakin jos ihminen on jo lihonut liikaa, mutta kuten täällä on jo todettu, ilmastonmuutoksen kannalta asialla ei juuri ole merkitystä, ainakaan Suomessa.
Ehkä yllättävintä kuitenkin on, mitä samassa kirjassa sanotaan perunasta. Peruna sisältää tunnetusti paljon hiilihydraattia mutta niukasti proteiinia. Mutta on siinä sitäkin sentään jonkin verran, pari kolme prosenttia. Ja se vähä proteiini on erittäin hyvälaatuista ja sisältää runsaanpuoleisesti kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Sillä voikin olla huomattava merkitys runsaasti perunaa sisältävässä ruokavaliossa. Irlannissa suuri osa väestöstä söikin aikoinaan lähes yksinomaan perunoita ja hengissä pysyi – kunnes perunarutto iski ja tuhosi koko sadon.

Yksi puutostauti kuitenkin uhkaa kasvisruokavaliosta kiinni pitäviä, vaikka söisivätkin sekä viljatuotteita että palkokasviksia. Mutta se ei ole proteiinin eikä minkään aminohapon vaan B12-vitamiinin puute. Sitä tosiaankaan ei ole kasveissa, joitakin leviä lukuun ottamatta, eikä ihmisen elimistö pysty sitä valmistamaan. Mutta se varastoituu ihmisen elimistöön siinä määrin, että kasvisruokavalioon siirtyneellekin puutos tulee vasta vuosien kuluttua. Nykyisin kuitenkin on saatavissa myös keinotekoisesti valmistettuja, B12-vitamiinia sisältäviä ravintolisiä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Pyssymiehelle, Joppos123:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad & Joppos123: Veikkaanpa, että Joppos123 oli kommentissaan tässä ns. asian ytimessä.

Pyssymies: Erittäin hyviä huomioita.

Joppos123: Kyllähän meikäläinen ampuu supikoiran aina jos se tulee hollille. Mitä tulee noihin vahingollisiin vieraslajeihin niin minkkihän puolestaan hävitti kotimaisen vesikon kokonaan.

Ano: Kiitos lisäyksestä. Niin kuin itsekin hoksaat niin puhtaaseen kasvisruokaan siirtyminen olisi melkoista kikkailua. Varsinkin kun sitä vaaditaan puhtaasti ideologisista tarpeista. Meillä syödään jatkossakin lihaa. Ne, jotka haluavat elää pelkällä kasvisravinnolla voivat toki tehdä niin kaikessa rauhassa.

QroquiusKad kirjoitti...

Kommenttini väestönmuutokseen oli toki pelkkää sarkasmia, johon veli Joppos vastasikin tyhjentävän tylysti.

Ja mitä tulee niihin todellisiin pyllynpyyhkijöihin (liekö tuossa suvaitsevaiston toistelemassa termissä jotain freudilaisen tapaista syvämerkityksellisyyttä?), tulee heidän pyyhittäväkseen suomalaisia pyllyjä:

niitä, joissa on nyt II maailmansodan jäljiltä arpia ja
heidän lapsiaan, jotka huutelivat sota-arpisille:
"Mitäs menitte sinne!"

Kohta ovat vuorossa meidän pyllymme. Kuka niitä pyyhkii?
Minä sanon nyt, kuten moni velikin täällä:
ei helvetissä minulle sellaista!
Kun aikani alkaa loppua, käyn sen loppuun itse omilla ehdoillani!

Mutta jos emme pystykään siihen?
Jos tuleekin se aivoinfarkti, joka tekee puolihalvaantuneeksi ja puhekyvyttömäksi?
Miten silloin päätämme päivämme itse?

Ja kuka tulee silloin pyyhkimään sitä meidän pyllyämme ja millä tavalla!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Hyviä kysymyksiä. Itse olen ajatellut että kun se aika koittaa niin en lähde pyllynpyyhittäväksi vaan nielaisen piipullisen hauleja. Pääsen vähemmällä. Toivottavasti olen vielä siinä kunnossa silloin että voin lähteä omilla ehdoillani.

MikkoK kirjoitti...

Kyllähän käy niin, että meille tuodut pyllynpyyhkijät pyyhkivät oman pyllynsä meidän vääräuskoisten pyllynpyyhintätyötarjouksilla ja saavat raivokohtauksen kaupan päälle. Kuka ihme näitä työvoimapoliittisia suunnitelmia oikein tekee? Varmaan joku suurpää?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, MikkoK. Joo, nämä tyypit eivät ole tulleet pyyhkimään pyllyämme vaan parikymppisiksi eläkeläisiksi. Kiitos muuten aikaisemmasta kommentistasi. Sain siitä inspiraation uuteen kirjoitukseen. Tulee tuonnempana.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Anonyymi Johan laittoi linkin Pravdaan, jossa taas oli linkki Ilta-Izvestijaan, jossa taas näemme kuinka Antti & Linda ovat ammentaneet oppinsa Sopuli-koulussa Sopuli-koulussa (1. kuva).

"Seuran koulutusvastaava väitti, ettei tunne Marinia."

AaJii kirjoitti...

Iiriksen puolustukseksi on kyllä pakko todeta, että hän viittasi pieneen kaupunkimetsikköön / puistoon, jonka päälle oli tulossa parkkipaikka. Silloinhan siihen metsään ei enää pääse, kun sitä metsää ei ole. Että sinänsä logiikka oli tällä kertaa ihan toimiva.

Anonyymi kirjoitti...

Pieneen kaupunkimetsikköön tuleva parkkipaikka vie metsän tuhansilta. Aha.

Parkkipaikkoja nyt vaan ei pykätä kaupunkimetsikköihin tai puistoihin. Ne tehdään tonteille, joille noin yleensä ei ole tarvis tunkea tuhansien ihmisten ilman asiallista asiaa. Kiinteistön haltijalla / omistajalla on joku intressi kiinteistönsä käyttöön.

"Puistot", joihin parkkipaikkoja tehdään ovat joutomaita, pajua, pujoa, paskaa ja roskia täynnä olevia pusikkoja. "Tuhannet ihmiset" on muutama koiranpaskattaja ja pari puistokemistiä tenuineen, seassa kenties kivoja pirikuukkeleita ja pussikaljateinejä. Puistoalue kun on kaavoissa alue, joka ei ole tiealue tai tontti, maatalousmaa, metsätalousmaa tai vaikka urheilukenttä. Myös maankaatopaikka evp. on puistoalue, lyhyesti puisto.

Ihan oikeasti Iiris on kirjoitellut löysiä, wanhoja "Paremmisto ry*":n aikaisia jorinoita.

Tampereelle viime aikoina rakennetut parkkipaikat on louhittu maan alle - Hämpin parkki, TAYS:n luola, Sammonkadun Prisman luola. Kenen puistoja nämä ovat vieneet? Mitä metsikköä suunnitellut parkkipaikat uhkaavat? Viekö Kunkun parkki kenties liitomyyrien maanalaisen ikimetsän?

Maanpinnan parkkipaikkoja vähennetään tampereella, täydennysrakentaminen ja jalkakäytävien leventäminen syynä. esimerkiksi Tammelaan parkkipaikkojen tilalle on ajateltu parkkihallin ja uuden kerrostalon rakennusoikeutta. Ihan kaikki taloyhtiöt eivät ole innostuneet. haluavat pitää parkkikenttänsä.

Saara Hildenin museon siirto Finlaysonin viereen muuten tarkoittaa parkkipaikan ja puiston päälle rakentamista. Eteläpuistoa ei uhkaa parkkipaikka vaan betonislummi.

*TM:n mainio pakinoitsijan Viki nimesi Enemmistö ry:n pakinoissaan 70-luvun alussa osuvasti.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, AaJiille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Minä arvasin että valtamedia kaivaa esille ampumaseuran. Aivan niin kuin jäsenyys siinä tekisi ihmisestä psykopaatin. Ja tuo ”väittää”-juttu oli tosiaan sitä sopulijournalismia parhaimmillaan.

AaJii & Pyssymies: Pyssymies kävikin asian läpi varsin kattavasti. Ja yksi parkkipaikka ei vie ihmisiltä mahdollisuutta liikkua luonnossa. Suomessa se on peräti helppoa.

Anonyymi kirjoitti...

Olenpa muistavinani, että takavuosina perusteltiin maahanmuuttajien tuloa Suomeen sillä, että lisääntyvä vanhusväki tarvitsee hoitajia ja niitä pyllynpyyhkijöitä. Nyt kerrotaan, että vanhainkoteihin ei saadakaan hoitajia, vaikka mitoitus kirjattaisiin lakiin, koska niitä yksinkertaisesti ei ole. Onko koulutus taas mennyt pieleen vai mihin on tämän alan niin tervetulleet työvoiman paikkaajat kadonneet?

Jos joku oikeasti uskoi, että ilmaiselämään totutetut maahanmuuttajat lähtevät töihin vanhainkoteihin, saisi mennä tarkistuttamaan päänsä, mutta kansallehan voi syöttää ihan mitä tahansa. Ei siitä joudu vastuuseen.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Ei pyllynpyyhkijöistä olla enää vähään aikaan puhuttu. Puhutaan vain jonkunlaisesta epämääräisestä usvasta joka jollain tavoin on välttämätöntä vaikka se on tähänkin mennessä tullut suoraan parikymppiseksi eläkeläiseksi.