keskiviikko 23. lokakuuta 2019

KEPUAKTIIVI JA EPÄILYKSEN PIRU


Jossain Pohojam´maalla, näinä päivinä…

Puitteet. Ne olivat kieltämättä komeat. Ja puitteethan olivat aina tärkeät. Oikeastaan tärkeämmät kuin mikään muu. Kulisseiksikin niitä tietysti sanottiin. Pohjanmaalaisen vanhan tilan kaksikerroksinen päärakennus oli samassa ulkoasussaan kuin sata vuotta takaperin mutta olihan sitä sisältä tietysti ajan kanssa reippaasti remontoitu ja saatu varsin moderniin tilaan. Mikäs tässä oli asustellessa. Vanhan ja arvostetun suvun jäsenenä. Ympärillä olivat ylpeät pohojalaaset pellot joilla ei tosin ollut enää niitä maalauksista tuttuja vanhentuneita latoja vaan muoviin käärittyjä paaleja niin kuin muuallakin Suomessa. Koiranleuat sanoivat niitä villin lehmän muniksi. Mutta ne pellot olivat joka tapauksessa meirän eikä meirän krannista. Kaikki, minkä näki oli omaa. Kaikki, perkele. Talo ja tila voi hyvin. Nykyisenä EU-aikanakin.

Mutta pirttipöydän ääressä istuva kuusikymppinen talon isäntä ei ollut onnellinen eikä voinut hyvin. Hänellä oli läppäri auki ja vieressä pullollinen Koskenkorvan kylän lahjaa Suomen päihtymishaluiselle kansalle. Sitä eurokokoa vielä. Kossua hän oli jatkanut oman talon puolukkamehulla. Oli mennyt jo useampi mukillinen. Isäntämies, sen lisäksi että oli isäntämies oli ollut lähes koko aikuisikänsä ollut keskustapuolueen aktiivijäsen. Olipa istunut jo useamman kauden kunnanvaltuustossakin. Ja perkeles, miksei olisi istunut? Olihan tämä umpikepulaista aluetta jossa oltiin kannatettu kepua jo kaksisataa vuotta ennen kuin se oli perustettukaan ja niin sanottu kepumafia toimi täällä niin kuin jo kauan aikaa sitten. Sanellen kunnassa kaiken oleellisen. Ja hän oli ollut kauan osa sitä.

Kepulaisuus oli ollut isännälle verenperintöä. Oman sortin uskontonsa. Ja vaikkei isäntä tapakristillisyyden lisäksi muuten varsinaisesti kovin uskonnollinen ollutkaan niin hän alkoi ymmärtää, miltä tuntui niistä papeista jotka olivat menettäneet uskonsa. Siinä uskon menettämisessä kun meni pohja elämään. Niin kertakaikkiaan. Pohja, jonka varaan oli rakennettu koko oma identiteetti. Ihminen kokonaisuudessaan. Siltä oli tuntunut isännästä ja kepuaktiivista jo varsin kauan. Jo ennen Sipilän hallitusta. Sipilän hallituksen aikana siltä oli tuntunut lisää. Ja varsinkin tämän uuden punavihreän, utopistisen sekä ennen kaikkea niin selkeän kaupunkilaisen hallituksen aikana jonka kiilapojaksi kepu oli alistunut. Jotenkin se oli liikaa. Perkeles, aivan liikaa. Ei hän tällaista ollut tilannut vaikka oli uskollisena hölmönä sitä julkisesti kannattanutkin. Vaali vaalin jälkeen.

Sillä isäntämies – joka tunsi kyllä oikein hyvin sanonnan ”kepu pettää aina” – oli itse oikeastaan varsin rehellinen ja suoraselkäinen mies. Ollut koko ikänsä. Hän halusi suomalaisten parasta. Suomalaisten, ja nimenomaan haja-asutusalueen ihmisten parasta. Mutta kun hän nyt katsoi kepupeiliin hän ei enää erottanut että katsoiko sieltä enää mies vai joku pilalle hemmoteltu ja liikaa valtaa käsiinsä saanut kaupunkilaispimu joka ei tiennyt että kasvoiko nauriit puussa vai maassa ja onko lehmä villieläin vaiko ehkä ei. Eihän tässä perkele puuttuisi enää kuin että…



… ja siinähän se perkele sitten oli. Siitä oli varoittanut pari yhtälailla umpikepulaista uskonsa kanssa kamppailevaa valtuustokaveria jo ennalta. Tuo läppärin näytöltä pöydälle ryöminyt kutsumaton vieras katseli pirullisesti irvistellen isännän kossupuolukkalasia ja katsoi sitten isäntää lähestulkoon vetoavasti. Vähän niin kuin koiranpentujen kennelilmeellä. Jaahah, se oli vielä perso viinalle kaiken lisäksi. Toisaalta isäntä tuumasi että kun tässä on tainnut kepulivatuloidessa tullut myytyä sielunsa pirulle muutenkin niin kai sen kanssa voi sitten ryypätäkin. Isäntä väsäsi Epäilyksen Pirulle paukut ja piru maiskautti suutaan tyytyväisenä. Hörpyn jälkeen se totesi:

- Jaa-a… kyllä tää kossu puolukkamehulla on vaan pirullisen hyvä janojuoma. Semmonen rehellisen suomalaanen. Maku on niin kertakaikkiaan päähännousevan raikas. Vaan mennäänpäs itse asiaan. Enhän minä täällä pelkästään tarjottua viinaa ole hörsimässä. Eli: mitenkäs on isäntä? Kas kun toi sun kepusi saa äänensä maaseudulta ja on aina ennenkin saanut eikä muualta koskaan saakaan niin se on silti ruikuttanut ääniä maalaisliitosta kepuksi muuttumisen jälkeen aina vain enemmän kaupungeista. Jatkuvasti. Ja viimeisen parinkymmenen vuoden aikana se ei ole niitä oikein muualta enää edes yrittänyt hankkia. Kauhoo tyhjää ja saa tyhjää. Kerta toisensa jälkeen. Mitäs olet asiasta mieltä? Muistaakos isäntä sanonnan kumartamisesta ja pyllistämisestä?

Isäntämies ja kepun aktiivi otti myös hörpyn, mietti hetken, tuumasi sitten että paskat ja pisti nortin palamaan sisätiloissa ensimmäisen kerran kahteenkymmeneen vuoteen. Tilanteessa hyvin tarpeelliset hermosavut vedettyään hän vastasi:

- Juu… tiedänhän minä. Kun yhteen suuntaan kumarrat niin samalla toiseen pyllistät. Ja tässä tapauksessa perse sojottaa nimenomaan omiin päin.

- Ja kun sitä turhaa kaupunkiin päin kumartelua on jatkettu vuosikymmenet vaikka siitä ei ole mitään hyötyä niin mitäs sinä siitä tuumit?

- No tyhmäähän se on. Oman perustan murentamista ja vastatuuleen kusemista. Eikä se ainakaan palvele maakuntien ihmisiä. Niitä, jotka kepua äänestävät. Jotka ovat äänestäneet minutkin valtuustoon monta kertaa peräkkäin. Ei niitä ole jonkun Helsingin asiat eikä mielipide kiinnostaneet mutta Helsinki heidän elämäänsä määrää.

- Vaan mitäs mieltä isäntä on tuosta paskalaista? Joka oikein komeasti kusi juuri tänne maakuntien ihmisten päälle. Jota kepukin oli junailemassa? Ja jolla uutena Messiaana pääministeriksi nostettu muuan Sipilä ynnä kaverit jotka teki pirunmoiset rahat?

- No kyllähän se oli enemmän kuin törkeää. Ja kun se oli vielä aivan turhaa. Ei ne suomalaiset haja-asutuspaskikset sitä Itämerta millään muotoa saastuttaneet. Kyllä ne saastuttajat olivat ihan muualla eivätkä ne puhuneet suomea ensinkään. Kyllä siinä oli kyseessä ihan puhdas vedätys. En minä sitäkään kiistä. En minä ole aikoihin tunnistanut kepua siksi puolueeksi jota kuvittelin sen olevan. Ja jota olen vuosikymmenet kannattanut ja tukenut.

Epäilyksen Piru otti vielä entistäkin pirullisemman ilmeen ja kysäisi pää jotenkin just sopivan vittumaisessa kulmassa. Niin että itse asento syytti isäntää enemmän kuin seuraava kysymys:

- Vaan miksipä olet ollut koko aika hiljaa? Olishan sulla ollut suu millä puhua. Vaan etpä puhunut ja olitpa silloinkin uskollinen ja puoluetta arvostelematon kepuaktiivi.

Isäntämies ja kepun aktiivi mietti itsekseen että mikäs velvollisuus hänellä on olla jonkun sarvipään tentattavana. Toisaalta… juuri näitähän hän oli ajatellut jo kossunhörsimisen aloittaessaan. Ja jo paljon sitä ennenkin. Ei sitä kiistääkään oikein voinut. Poliitikkona, joskin kuntasellaisena hän päätti ostaa vähän aikaa ja viivytellä vastauksessa kysymällä itse:

- Miksi sinä tulit tänne?

Epäilyksen Piru laittoi naamansa nopeasti virkamiesmäisille peruslukemille ja hänen kaulaansa ilmestyi kravatti joka muuttui sitten hirttosilmukaksi jonka piru nosti itse ylös nostaen itsensä hirteen katon rajaan melkein kuin muuan Münchausen tukastaan. Sieltä se niska luonnottomassa kulmassa, kieli roikkuen ja silmät nurinpäin kääntyneenä totesi:

- Katos perkelettä, politiikko astui kehiin. No, minä olen täällä koska sinä kutsuit minut. Ja taidat tietää sen itsekin. Ja ennen kuin vastaat niin kysynpä lisää. Te maakunnan miehet – sinä mukaan luettuna -  olitte persjuurianne myöten kyrpiintyneitä kun se Sipilän hallitus laski tänne 35.000 jätkää etnisesti edistyksellistä jätkää huilailemaan ja osa niistä harrasti lupahaasteista tutustumispenetraatiota ikähaasteiseen suomalaislihaan. Mutta silloinkin te olitte hiljaa. Vaikka tässäkin tupapöydässä asiaa noiduttiin pohojalaasella porukalla ja sekä kossun että kovin rumien sanojen säestämänä. Puhuttiinpa jotain muiluttamisestakin. Mutta miksi ei lärppä auennut julkisesti? Asiaa olis ollut kyllä sanottavana.

Isäntämies mietti että onhan tässä annettu pirulle pikkusormen lisäksi jo pari muutakin sormea kun on kerran viinaakin eteen kannettu. Näinpä hän kaatoi Epäilyksen Pirulle toisen paukun ja vastasi:

- Katsos… kun se ei ole niin helppoa… se suun aukaiseminen… kun joku, johon on luottanut koko ikänsä… joku, joka on ollut olennainen osa itseään… pettää kerta toisensa jälkeen… ja pettää nimenomaan omansa… niin ei sitä halunnut uskoa… toivoi jotain ihmettä… jota ei koskaan tullut… meni vain pahemmaksi… ja vaikkei enää uskonutkaan… niin ei oikein osannut arvostellakaan… ainakaan julkisesti…

Epäilyksen Piru ei osoittanut sympatiaa vaan nauraa kätkätteli hirttosilmukka kaulassaan ja pää vinksallaan:

- Niin sinä meinaat tätä tuoreinta vedätystä jossa vaaleissa kuokkaansa saanut kepu meni sitten vihervasemmistolaisten kiilapojaksi ja mahdollisti ehkä Suomen historian tuhoisimman hallituksen. Hallituksen, jonka riveissä kepu – se sinun kepusi – vaahtoaa hallituslinjan mukaisesti huoraten että Suomeen pitää saada lisää kehitysmaalaista työvoimaa. Työvoimaa, häh häh hää… Ja paljonkos se olikaan se sinun kuntasi työttömyysprosentti?

- Lähentelee kahtatoista. Ja muualla päin Suomea tilanne on vielä paljon huonompi. Pakkohan minun on sanoa että oikeassahan ne persut siinä asiassa olivat. Ei sieltä mitään osaajia tule ja niitä osaajia löytää firmat ihan omin päin ilman valtiota jos niille tarvetta on. Ei ne kepun niin kovasti haluavat tulijat olis kuin maksimissaan jotain halpatyövoimaa ja todnäk vain elatusautomaatin kyttääjiä. Ja minä siinä vaan kiltisti nyökyttelin asialle jonka oikein hyvin tiesin olevan täysin järjetön. Perkeles kun pistää vihaksi!

Epäilyksen Pirun hirttosilmukka oli kadonnut, samoin kuin virkamiehen näkkärinaama. Silmät pirullisesti kiiluen se puhui suorastaan rohkaisevalla äänellä:

- Hähää, sinähän alat oppia. Tunnetko kuinka voiman pimeä puoli alkaa virrata sinussa? Annanpa vielä vähän lisää kannustusta. Mikäs se olikaan sen teidän uuden puheenjohtajan, sen pimun, sen Katri Kulmunin pääprioriteetti?

- Tokihan tiedän. Sehän oli kepun kannatuksen nostaminen. Kepun asia. Ei ihmisten asia. Ei maakuntalaisten elämä ja sen edellytykset. Eikä suomalaisten asia yleensäkään. Vaan Oy Kepu Ab ja sen palkolliset. Vain sillä on sille kepulilaumalle merkitystä. Totta kai. Sehän on niille ammatti. Minä ja muut maakuntien kepuaktiivit olemme olleet vain heidän hyödyllisiä idiootteja jotka typeryyttään ovat antaneet kaikkensa sellaisen puolueen eteen joka lakkasi olemasta jo kymmeniä vuosia sitten mutta jonka me uskoimme edelleenkin olevan olemassa.

Epäilyksen Piru taputti käsiään hitaaseen tahtiin niin kuin tapana oli silloin jos osoitetaan suosiota näin kaksistaan. Se totesi:

- Sinä tiedät kuinka asia on. Nyt sinun on vain tehtävä johtopäätökset ja toimittava. Aika näyttää onko sinusta siihen. Suurin vihollisesi tässä asiassa olet sinä itse. Se taistelu sinun on voitettava. Kukaan ei voi siinä sinua auttaa. Som´perkeleellinen´moro!

Epäilyksen Piru katosi rikinkatkuiseen pilveen. Isäntämies tajusi että nyt oli päätösten aika. Kovien päätösten. Perusteltujen päätösten. Päätösten, joita hän oli liian pitkään pantannut vaikka tiesi ne oikeiksi. Hänestä tuntui että hän oli täynnä uhoa. Hän panisi tuulemaan. Hän eroaisi kunnanvaltuustosta ja luottamustehtävistään ja…

… ja paskat…

…ja siihenhän se sitten jäisikin. Sen eron syyksikin hän selittäisi terveydelliset syyt. Ei hän uskaltaisi edes erota kepun jäsenyydestä. Sehän tekisi hänet näillä selkosilla paariaksi. Tässä kunnassa kepumafia vieläkin jyräsi eikä hän uskaltaisi ottaa riskiä. Vaikka koko kunnan kepumafia saattaisi ajatella aivan niin kuin hän. Todennäköisesti ajattelikin. Mutta ei hänen laillaan uskaltaisi tehdä mitään. Hän pitäisi turpansa kiinni. Vaaleissa hän ei sinänsä enää koskaan äänestäisi kepua. Siihen hän ei enää pystyisi. Mutta ei hän äänestäisi mitään muutakaan puoluetta. Jonkun muun kuin kepun äänestäminen tuntui siltä kuin olisi kussut isänsä haudalle. Kynnys oli vain kertakaikkiaan liian suuri. Hän kävisi jatkossa pudottamassa tyhjän äänestyslipun. Vaikka hän tajusi kyllä ajattelevansa juuri kuin perussuomalaiset. Isäntämies tajusi myös sen, että ei hänestä olisi minkään kepukapinan aloittajaksi. Millä lihaksella hän sen aloittaisi? Kun eihän hän pärjäisi edes itselleen omassa kodissaan. Ehkä se kuuluisa joku muu sen tekisi. Hänestä ei siihen olisi. Hän tunnusti sen itselleen.

*bing*

Jaa… tietokone piippasi… näytti tulleen sähköposti… katsotaas…

Ja som´moro taas. Eipä siinä pitkään kestänyt ja tätä minä vähän ounastelinkin. Koska tässä nyt kävi näin että uhoamisen jälkeen joulukaloina syödään nälkään kuolleita silakoita niin minäpä annan sinulle taiteellisen lahjan. Huomaat sen kyllä. Ja me tapaamme vielä. Useasti.

Ystäväsi E.P.

Taiteellisen lahjan? Mitä ttua se sarvipää tarkoitti? Sitten isäntä ymmärsi katsella ympärilleen. Olihan tuvassa ollut paljon kuvia ja tauluja tilan pitkästä historiasta. Kuvia, joita saattoi katsella ylpeydellä. Vaan eipä näyttänyt olevan enää. Kehyksissä oli jotain muuta. Ja niitten mukana meni se ylpeyskin:



Jaahah… jassoo… notta niin… vittu joo… isäntämies katsoi pöydällä olevaa eurokossua. Olipa kolmasosa kirkasta vielä jäljellä. Hän kohautti olkapäitään, aukaisi pullon korkin, heitti sen nurkkaan ja veti lopun kossun kitusiinsa yhdellä huikalla niin kuin janoinen hörsi Jaffaa.

Ja sitten tutimaan. Mutta nyt tarvittaisiin unilelua.

Isäntämies, entinen kepuaktiivi ja nykyinen kepun salavihaaja kävi makuuhuoneen komerosta hänen vaimonsa hänelle lahjaksi tekemän tyynyn. Siinä oli vanha maalaisliiton logo. Mies rojahti umpijuovuksissa sänkyynsä ja piteli sylissään sikiöasennossa tyynyä joka muistutti häntä jostain jota ei tainnut koskaan ollakaan.



Kauniita unia.

48 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kepu pettää aina. Ehkäpä se pettää Prideministeri antin ja hallituksen muut pöljäkkeet.

Jaa-a, kunhan vaan virheet de dorka kieltäis lihan vaikka statin kouluissa ja päättäis verottaa ihan pirusti löpöä ja bensaa - hetkinen, näinhän ne taitaa olla tekemässä.

Nyt Sihiä ja popcornia äkkiä lisää. Heräiskö ne saatanan tunarit?

Äkkiä verellä lattiaan pentagrammi ja Paavoa kutsumaan.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Tässä kohti menee että ottiatuota. Kerrassaan asiallinen ja ajankohtainen tarina. Ja varmaankin monessa kepulikodissa esillä. Ja niissä ihmettelyn aiheena että mitä ...tua, mihin se vanha maalaisliitto oikein katosi.
Menikö se siinä tsadin valloituksen huumassa johonkin, luultavasti.
Arvelee Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Sellainen taka-ajatus vielä, että ei ne kaupunkiin muuttaneet kepulit enää tunnistaneetsitä vanhaa maalasiliittoa/kepua samaksi johon oli totuttu luottamaan. Oli se piru muuttunut aivan vieraaksi. Olisi ehkä ollu parempi pysyä esi-isien linjalla, ihan omana itsenään. Olisi saattanut se etelän valloituskin sujua paremmin?? Tai sitten ei.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne. Tuo kepu on kyllä jonkunlainen ratkisematon arvoitus. Näkisin että puolueen johto on jo vuosikymmenet ollut aivan eri planeetalta kuin äänestäjät. Ja silti se on saanut jatkuvan kannatuksen. Kun minä muuten veikkasin vuonna 2011 pahasti pieleen ja odotin että silloinen Jytky saa aikaan sisällissodan muissakin puolueissa niin eniten laskin ehkä juuri kepun varaan. Pieleen meni ja urakalla menikin. Mistä kertoo oikein hyvin kepun asema nykyisen hallituksen kiilapoikana.

Ukkeli kirjoitti...

Voi pohjalainen neljännen polven kepulainen isäntä ihmetellä nykyistä liberaalia keskustaa. Omatunto voi kolkutella. Miksen avannut suutani?

Jos katselee Antti Kaikkosen näkökulmasta, niin hän varmaan laski, että nyt on viimeinen mahdollisuus päästä ministeriksi. Puoluetoimistossa ehkä ajateltiin samoin ja päätettiin kerätä kaikki mahdolliset hillot omaan laariin. Jos uskoo, ettei kepu enää tästä nouse, on järkevää pelastaa edes oma nahka.

Kekkonen tuolla jossain pilven reunalla varmasti ihmettelee nykymenoa, mutta käänsi hänkin sujuvasti takkinsa urallaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ukkeli. On mielenkiintoista että media ei pahemmin metelöi Kaikkosen saamasta ehdollisesta tuomiosta vaikka se nostaa Halla-ahon poliittisen sakkotuomion esille vähän väliä. Kepu taisi tehdä tuon Kulmunin kohdalla saman kuin demarit aikanaan Urpilaisen kohdalla eli jos nostetaan pomoksi nuori nainen niin jospa se antaa nostetta. Paskat antaa. Eikä tarvitsekaan. Ja joo, Kekkonen oli kyllä takinkäännön mestari.

MikkoK kirjoitti...

Yrjö nosti esille keskeisen mysteerin, jota voi tosiaan vain ihmetellä. Globalistivallankumouksellisen vihervasemmiston tuhovimma omaa maata kohtaan ei yllätä, Mutta keskustan perinteinen äänestäjäkunta on juurevaa. Miten keskusta siis kehtaa olla mukana aiheuttamassa peruuttamatonta vahinkoa kotimaalle? Vanhoja äänestäjiä petetään pitäen esillä perinteisten arvojen pahvikulisseja. Muutenkin politiikka on kuin antiikin näytelmä, jossa todelliset kasvot peitetään naamion taakse. Ilmaisu "äänten kalastelu" on osuva, sillä kalastuksessa pyritään nimenomaan huijaamalla saamaan koukkuun saalis käyttäen valheellisia vieheitä. Parhaat huijarit saavat falskeilla puheillaan jättisaaliita, ja siinä lajissa Timo Soini pitää hallussaan vuosituhannen huipputulosta.

Kulmuni oli puheenjohtajavaalin aikaan topakkana, kun puhui luvatta maassa olijoiden poistamisesta. Nyttemmin hän on miettinyt kuumeisesti, kuinka kielteisen oleskeluluvan saaneita saataisiin työllistettyä ja pidettyä maassa. Kulmunin näytelmänaamari falskasi heti ja takaa paljastui ehta väestönvaihtaja. Suomi menee sokeasti Ruotsin perässä. Sielläkin keskusta puheenjohtaja Annie Lööfin johdolla on huippumädättäjä, vaikka maa on jo kallellaan uppoamassa.

Hallituksessamme on nyt niin paljon maahantulijamiesten hurmoksellista ihailijakaartia, että mieleen tulee vanha laulu: "järjen veit ja minusta orjan teit".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, MikkoK. Vaan tottahan puhut. Kepu on aikaa sitten muuttunut Oy Kepu Ab:ksi jolle tärkeintä on pysyä vallassa ja sitä myötä elättää koneistonsa jäsenet. Ehkä tuon ajattelun taustalla on se, että kepu oli Kekkosen aikana sellainen absoluuttinen, aina hallituksessa oleva valtapuolue ja ehkä se elää sitä aikaa vieläkin. Mene ja tiedä. Äänestäjistään se ei kyllä paskaakaan välitä. Miettii vaan että heillä on edelleenkin velvollisuus, toistan, velvollisuus äänestää kepua. Kepulla taas ei ole velvollisuuksia äänestäjilleen. Vain itselleen.

Anonyymi kirjoitti...

On surullista, että kepulaiset uskoivat lestayrittäjän oikeasti ajavan heidän asiaansa. On hulluutta, että kepu lähti hallituksen tukipuolueeksi eikä lähtenyt hakemaan uutta nousua oppositiosta. Hallituksesta tullaan ulos yksinumeroisilla kannatusluvuilla.

Taustalla kun vielä häärii Kaikkosen tason broileri-suhmuroijaa, niin suuria kansanjoukkoja ei enää hurmata.

Valtsu

Yrjöperskeles kirjoitti...


Tervehdys, Valtsu. Voi olla, että kepu päätyy niihin yksinumeroisiin kannatuslukuihin. Tietysti kepulaisten uskollisuus puoluettaan kohtaan on jotain käsittämätöntä. Ehkä se puolue löytää vielä kerran jonkun Sipilän kaltaisen ”Messiaan”.

Joppos123 kirjoitti...

Kepuleidenhan on ollut käytännössä pakko siirtyä kaupunkeihin hankkimaan kannatusta. Nyt kun he ovat mukana kenties kaikkien aikojen maaseutuvihamielisimmässä hallituksessa koskaan niin eiköhän ne viimeisetkin maaseudun asukit vaihda persuihin.
Meillä on heittänyt myös vasemmiston kannattajakunta täydellisesti häränpyllyä. Entiset vaikiokannattajat eli duunarit eivät oikein tahdo löytää omaa poliittista kotiaan SDP:n jakkupukutättähäärien tai Vasemmistoliiton anarkomarkojen joukosta.
SDP yritti ja onnistui kusettamaan eläkeläisiä, ilmeisen kännissä luvatulla vappusatasella ja se riitti marginaaliseen voittoon. Ei tule toistumaan ellei kolmen vuoden aikana hiippakuntaa vaihtaneita kaiveta montuistaan uurnille.
Vasureiden kannatus pohjaa tasaiseen määrään sekaisin olevia kaupunkilaiskakaroita joilla se tuetun rellestämisen turvaaminen on prioriteetti yksi.
Pitää todellakin olla aikalailla fundamentalisti mikäli duunarit raapustavat kahden edellämainitun ehdokkaan numeron äänestyskuponkiin.
Kepu on samalla tavalla auringonlaskun puolue kuin C Ruotsissa, maaseudun autioituessa kannatus katoaa.
Saas nähdä lähteekö Kulmuni samalla tavalla kalastelemaan muslimien ääniä seuraavissa vaaleissa kuten sisarensa Ruotsissa teki,perseelleensähän se meni.
Kähtävä äänestää sitä joka takaa elatusautomaatin ja lisää kultturellisia erivapauksia.
Persuilla on nyt totuuden hetki ja Jussilla iso vastuu siitä, että kukaan ei lähde sooloilemaan. Nimittäin muutoin ei tarvitse juurikaan tehdä muuta kuin napostella poppareita ja seurata kuinka muut sekoilevat milloin ilmastoangstissaan tai availee ovia seuraavalle invaasiolle.
Sopivasti sekoilua haastaen yhä useampi näkee kuinka helvetin ulapalla nykyinen hallitus onkaan.

klova kirjoitti...

Keskustankin tuhon yksi aiheuttajista on sisäsiittoinen poliitikkosukupolvi ja poliitikon muuttuminen ammatiksi.

Nämä poliitikot kun valmistuvat samoista tiedekunnista ja ovat opiskeluaikoinaan siinä samassa kuplassa missä muidenkin puolueiden broilerit.Eli he elävät siinä luulossa,että kaikki järkevät ihmiset ajattelevat kuten he ja jos eivät,niin syy on liian vähän tiedostavaa tiedotusta ja kotouttamista.

Eli poliitikko voi valita yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa opiskellessaan minkä systeemipuolueen tahansa,koska ne kaikki ajavat isossa kuvassa samaa politiikkaa.

Ja mitä aatteeseen tulee,poliitikon idulle kyse on ammatista ja urasta,jos samalla voi pelastaa maailman niin aina parempi.Kunhan se pelastettava maailma on tuttu ja turvallinen punavihreä humanistinen polkupyöräilevä urbanismi eikä mikään lannalta ja polttoöljyltä löyhkäävä junttila.

Anonyymi kirjoitti...

Olen kotoisin pieneltä maaseutupaikkakunnalta ja siellä on ollut niin kauan kuin jaksan muistaa kepuvalta. Nyt siellä on alettu äänestää perussuomalaisia. Olen kuullut perheeltäni, että jopa ennen vasemmalle kallellaan olevat sukulaiset äänestävät perussuomalaisia. Invaasio2015 ja jo kaikille näkyvä globaali hulluus saavuttavat jo maaseudunkin.

Olen Halla-ahon linjoilla, kun hän sanoi jotakuinkin niin, että Suomeen tulee kaksi puoluetta: vihreät ja perussuomalaiset. Muut sitten joutuvat miettimään mihin kuuluvat.

Bwana kirjoitti...

Soon muuten semmoinen juttu Ykä että taas osui. Ihan pilkkaan.

Tää on vähän ohi aiheen: Siellä on paljon potun nostajia Baltiasta tuovia (jätkät lämmittää sitten itekseen saunaa ja rokuli tulee joskus. Se kuitataan sitten ja reilu peli (paitsi ne lapsilisät ja muut). Tekisi helvetin hyvää itsellekin rapia parinkymmenen vuoden tauon jälkeen, paitti minä kannoin lautaa sun muuta ja lopulta roppasin vesieristettä, konua/laastia laatan alle kylppäreiden seiniin ja saumailin... päässy laiskistumaan.) isäntiä jotka heittäis ne sinänsä asialliset baltit kotio mutta kun raaka ja rehellinen peli ei vierasta suomalaista houkuttele. Syystä että. Ja varsinaiset työvoimapulan paikkaajista he ovat likipitäen kaikki just sitä mieltä...

Ne nuoret, jotka siellä maalla ovat vielä, ovat jo ratkorinpukilla.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ei savua ilman tulta. Varmaan moni peruskannattaja joiden suvussa on äänestetty vuodesta 1906 lähtien maalaisliittoa mietitty 1990 luvulta lähtien minne se vanha arvopohja on hävinnyt. Kolmatta vuosikymmentä on tehty läpimurtoa Helsingissä ja mikä on lopputulos. Talouspolitiikassa ollaa cityliberaaleja muuten kulttuurimarxisteja ja vihreiden puisto-osasto. Peruskannattajat kuolevat tai siirtyvät perussuomalaisiin ja mahdollisesti kristillisiin. Puheenjohtaja tai puheenjohtajatar eivät muuta mitään, eihän siellä ollut edes ketään ehdolla joka olisi edustanut aitoja maalaisliittolaisia arvoja ainoastaan cityliberaalien broilereita.

Tuumailija kirjoitti...

Olen aina sanonut, että Kepun kannatus ei voi vaaleissa koskaan laskea alle 14 prosentin, koska tietty vakioporukka äänestää heitä aina. Viime eduskuntavaaleissahan Kepun kannatus olikin pyöristettynä juuri tuo. Jännittää, että tekeekö Kulmuni seuraavissa vaaleissa historiaa ja joudun tarkistamaan lukemaa alaspäin.

En ole koskaan kuulunut mihinkään puolueeseen, mutta heitän vahvalla mutulla syitä, miksi Kepulla on niin uskollisia kannattajia:

Maataloudesta elantonsa saaville kyse on pelosta. Kepu on (olevinaan) ainoa puolue, joka ajaa maanviljelijöiden asiaa. Näin se on ainakin markkinoitu ja se asenne on muinaisjäänne Maalaisliiton ajalta, kun Kokoomus ajoi porvareiden asiaa ja SDP työväestön asiaa. Viljelijänkin pääelinkeino on syöminen ja siksi hän ei kertakaikkiaan uskalla riskeerata elinkeinonsa menettämistä. Harvalla on mahdollisuutta tai kykyä kouluttautua uuteen ammattiin ja monille kyse on toki myös elämäntavasta.

Vanhemmalle väestölle kyse on tottumuksesta. Aina on äänestetty Kepua ja tullaan äänestämään. Keski-iän ylittäneiden ikäryhmässä pääsääntöinen tiedonsaanti tulee valtamedialta. Vanhoista polvista kaikki eivät osaa käyttää nettiä, ja toisaalta netinkäyttäjistäkään kaikki eivät osaa etsiä tietoa. Paha kyllä nämä sinänsä hyvää ajattelevat mutta tietämättömät ovat vieläpä aktiivisia äänestäjiä. Lisäksi saatetaan äänestää lähisukulaista tai naapurin tuttua poikaa "kun se on aina niin kiva ja kohtelias nuorimies", eikä ymmärretä että siitä naapurin pojasta tulee vain ylempien kepulien kumileimasin vailla todellista omaa tahtoa saati valtaa.

Kolmas ryhmä on kirjoituksesi kaltaiset aktiivikepulaiset. Näille ongelma on juuri tuo, että Kepusta lähteminen on verrattavissa uskonnollisesta yhteisöstä lähtemiseen. Monilla vanhoillislestadiolaisilla ja Jehovan todistajilla on sama ongelma: vaikka epäilyksiä omaa uskonlahkoa kohtaan olisi, sen jättäminen on epäinhimillisen suuri kynnys. Pelko yhteisön hylkäämäksi tulemisesta, ainoiden ja elinikäisten sosiaalisten kontaktien menettämisestä, ja leimatuksi tulemisesta on kertakaikkiaan liian suuri. Parikymppinen voi vielä lähteä muihin maisemiin ja rakentaa oman elämän. Mutta jos ikää on jo yli nelikymmentä, talo pystyssä, lapset jaloissa ja vakaa elämä jonka tukipilarina on puolueaktiivisuus ja sen kautta saatu hyväveliverkosto, niin siitäpä ei enää niin vain lähdetäkään mihinkään. Ja jokainen elinvuosi nostaa kynnystä lähteä. Harva kuusikymppinen enää kotoaan lähtee. Siksi teatteriesitys jatkuu ja pahaa oloa paikataan kossulla. Ainoa mitä voi tehdä, on jättää aktiivitoiminta vedoten terveyssyihin ja koettaa vaikuttaa omaan äänestyskäyttäytymiseen.

Luulen myös, että vaihdettavat vaihtaen nämä syyt kelpaavat selitykseksi myös SDP:n ja Kokoomuksen vakioäänestäjiin.

Kepun ja demareiden kannatuksella on yksi vaikea vihollinen: aika. Viikatemies harventaa vanhoja kannattajia hiljakseen, mutta nuoria ei tule tilalle. Kokoomus ei kärsi samasta ongelmasta; se on osannut brändätä itsensä paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Vaan osuihan tälle päivää korviini yksi positiivinenkin uutinen:
"Onko Ahvenanmaa seuraava Katalonia?" Itsenäistymishalukkuus kasvussa maakunnassa.

Kannatan! självständighetföråland.nu !

Etuja:
-verojen keveneminen (Oolanti kun ei niitä Suomeen kanna vaan toisinpäin)
-virkamieskunnan vähennys (niin Oolannissa kuin sen asioita mantereella ajavien osalta)
-Nylpyrän lakkautus (ko j-os:n SA-tehtävä poistuu)
-pakkoruotsin lopettaminen (ei riitä sen jälkeen väen %-osuus perusteeksi enemmistön pakolle)
-kaksikielisyyden alasajosta seuraavat säästöt

Lisäksi:
Jos uudella valtiolla alkaa mennä ns liian hyvin niin ainahan voimme jälleenvalloittaa sen sillä affenanmaalaisilla ei tule koskaan olemaan vara ylläpitää omaa sotaväkeä!


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Heh, kärnä meuhuaa nyt SoO:a lopetettavaksi. Pitäisikö kumminkin ensin muuan kanikkosen, juhantalon, vanhasen ja muiden ahmatti- ja taparikollisten puolue lakkauttaa? Enemmän vähinkoa kepulit on tuottaneet kuin pöljät odin-larppailijat.

Uudissana tarjolle: Kärnäiitti.

"Keväisin huusinaluset ajettiin pellolle ja kärnäiitti sitten levitettiin ennen kyntöä talikolla."
"Keväisin nousee aina suuri koirankärnäiittikeskustelu lumien sulettua."

Lulisi nyt kepulaisia kyläkeisareitakin hirvittävän, edes tierumpuja ei korjata maakunnissa - ei varaa. Tunnin junat sinne-tänne-ja turkuun vie rahat. Ja pohjan arska kavereilleen.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Ennen kepu, os. maalaisliitto, oli maanviljelijöien puolue. Puolue ajoi maanviljelijöiden etua. Maalla asuvien oli ikään kuin järkevää äänestää kepua.

Kaupungeissa asuvia kepulaisia pidettiin syystäkin tyhminä tai pyrkyreinä. Henkilökohtainen kokemukseni ko. typeistä vahvistaa tuon. Tolloja tai alataloja. Kaupungeissa kokoomusta lievempää porvarillista puoluetta kannattivat äänestivät liberaaleja. Liberaalit olivat markkinataloutta ja libraalimpaa maailmaa kannattavien, aikoinaan ihan merkittävä, ikuinen hallituspuolue. Suomenkielinen RKP tavallaan.

Sittemmin kepu lähti kaupunkiin, liberaalit menivät konkurssiin ja kepu sulautti itsensä koko pikkupuolueen. Osmo Soininvaara oli liberaali ja loikkasi vihreäksi puolueen kadottua. Olli Rehn on esimerkki kepuliberaalista - kenen muun kuin omaa etuaan ajaakaan?

Itse asiassa: kenen etua kepu ajaa nyt? Miksi sitä kukaan äänestää maalla tai kaupungissa. En ymmärrä. Maalla aika iso osa kepun kannatuksesta on kaikenmaailman kyläkeisarien hovilaisten pyrkyryyttä ja tyhmyyttä. Tarjolla valtuusto- ja lautakuntapaikkoja. Osuuskauppojen ja pankkien johtokuntiinkin pääsee kepuloimaan. Ja onhan kaikenmoisia säätiötä, nuorisosäätiö tunnetuimpana.

Miksi äänestäjä äänestää kepua jos ei ole osa kepulointi- ja kähmintämafiaa. Tyhmyydestäkö, vai sekoitetaanko maalla juomaveteen jotain sopivaa kemikaalia.

Eurooppalaisittain suuri maanviljelijäpuolue on kummajainen, arvelen alamäen jyrkkenevän. Kepu itse jyrkentää pudotustaan istumalla kiilapoikana kahelien hallituksessa.

Vihreiden lihankieltäjien, hakkuiden kieltäjien, lannotteiden vastustajien - yleisesti ottaen täysin luonnosta vieraantuneiden taivaanrannan maalareiden kanssa on suunnilleen kaikesta vastakkainen mielipide ja etu. Loppupeleissä aika harva viljelijä kuljettaa viljansa tai pottunsa ratikalla tukkuun. Vielä harvempi tukkuri ajelee sporalla tai laatikkopyörällä porkkanoita ostelemassa.

Täyskahelin vasemmistoliiton kaverina, siis entisten kommunistien, kanssa hallituksessa. Siis lorvipaikan hakijoiden, ikuisten "opiskelijoiden", vetelysten, lakkokenraalien, anarkistien ja parin aidon ryssän kätyrin kanssa.

Ei ihme, että kulmunin ja muiden puoluepamppujen painajainen on äänestäjä joka kysyy:"Kenen etua kepu ajaa nyt?"

Niin, kenen?

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

No tuota,,toivottavasti kepu löytää nopesti sen sippilän kaltaisen messiaan. Ai miksikö? No siksi, että eivät kepulaiset unohtaisi messiaansa tunarointia, muistaisivat mihin helevattiin se kannatus suli. Ja jos ja kun löytävät, niin että mihin se johtaa. Samaan alamäkeen kuin sen messiaan johdolla suistuttiin ja joka kiihtyy seuraavan messiaan myötä. Kuten on käymässä julmuni-kulmunin kanssa. Kanki-Kaikkosen kanssa alamäki olisi jo syöksykierrettä.
Arvelee Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Niin,kenenkäs etua kokoomus tai muutkaan puolueet poisluettuna persut ajaa?
Taitaa se jakolinja mennä suomensyöjä globalistit ja persujen välissä.

Anonyymi kirjoitti...


Kärnäiitti on nimitys Lappajärven törmäyskraatterista tavattavalle laavamaiselle törmäyssulakivelle, joka on Suomen nuorin kivilaji. Uusimman tutkimuksen mukaan Lappajärven törmäyskraatterin aiheuttaneen meteoriitin törmäys tapahtui noin 78 miljoonaa vuotta sitten.
Kärnäiitti on nimetty Etelä-Pohjanmaan maakuntakiveksi. Nimensä se sai löytymispaikkansa Lappajärven Kärnänsaaren mukaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4rn%C3%A4iitti

Johan

Joppos123 kirjoitti...

Saas nähdä kuinka pitkään ja mitenkä mukavalta se ministeribemarin nahkainen takapenkkin mm Kulmunin perseen alla maistuu ennenkuin kepulit marssivat hallituksesta ulos.
Voi olla, että tappiin asti koska uusissa vaaleissa tulisi vielä pahemmin kuokkaan kuin edellisissä.
Voi olla, että Kulmuni jopa miettii näitä päivin öin ja herää aina ennen seuraavan gallupin julkaisua yöllä omaan huutoonsa.
Toisaalta valta tuntuu kivalta ja perkele sentään kohtahan plikka pääsee ihan valtakunnan kirstunvartijaksi. Kyllähän sellainen juovuttaa paremmin kuin lauantai-illan pullo orgaanista punkkua jota pikkukiimoissaan kolossaan lipittää.
Ehkäpä Kulmuni kasvatetun broiskun tavoin haluaa sinnitellä kauden loppuun ja varmistella sitä päätavoitetta eli palkkiovirkaa Brysselissä. Kyllähän sellainen kuuliaiselle korkeassa rahanheittovirassa palvelleelle alamaiselle löytyy.
Paskan väliä onko maa silloin konkassa ja oman entisen puolueen kannatus alle 5%. Ei Brysselissä tarvita päteviä vaan sopivia ja puoluekirjalla voi pyyhkiä perberiä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle, klovalle, Ano1:lle, Bwanalle, Patelle Pankavaarasta, Tuumailijalle, Taisteluvälineupseerille, Pyssymiehelle, Huru-ukolle, Ano2:lle ja Johanille & kiitos kommenteistanne. Kommentteja oli aika paljon, ne olivat erittäin hyviä ja aika usein myös suht samansisältöisiä. Kaikkiin erikseen kommentoiminen olisi lähinnä jo kirjoitettujen kommenttien toistamista. Niin että tyydyn kiittämään.

Anonyymi kirjoitti...

Ad johan - tottahan tämän tiesin. Siksi esittämäni uudissana, tai uudismerkitys olisikin niin häjy.

Kas kun kepuleilta tai muilta kuluisi tovi ymmärtää, miksi joku kehuu vaikka kärnän kommenttia silkaksi kärnäiitiksi. #karnaiittia sopii aika monen poliitikon juttujen tagiksi.

Taannoin muistaakseni vitsissä jollekin poliitikolle lappilaisyleisö huuteli kuorossa "hugaa!". Poliitikko - paavo, ahti, tms - oli mielissään kunnes pihalla autokuski kehoitti varomaan poronhugaa.

Pyssymies

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tuosta saarivaltakunnasta. Minusta se voitaisiin vaihtaa Venäjän kanssa vaikka tuohon liitosalueeseen jota Otto-Wille Kuusisen Terijoenhalliitus tarjosi Suomen katajaiselle kansalle 1939. Mieluimmin Karjala ja Veneläiset huolehtivat kyllä saarivaltakuntalaisten erityistarpeista. Toinen vaihtoehto voisi olla ruotsin kanssa vaihtaa Kainuunjoen pohjoispuolisiin alueisiin. Maarianhaminaan voisi sitten salafidit rakentaa moskeijan asuttaa uusioruotsalaisilla islamilaiseksi enklaaviksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Joo, kävishän tuo kärnäiitti myös tuollaiseen ei-geologiseen käyttöön. Pinnanmaalta louhittavaa tämpsteriittiä ja tiittitiittiä taas ei tule sekoittaa tuohon. Niitä tarvitaan väsynytvesireaktorissa.

Pate: Sinänsä minulla ei tulis kyseista maakuntaa Suomen osana ikävä milloinkaan mutta en minä sitä kyllä venäläisille antaisi vaikka Karjalaa siinä kaupiteltaisikiin. Riskit ovat turhan suuret. Sen sijaan ajatus kyseisen läntin vaihtamiseen Ruotsin kanssa vaikka Haaparantaan, Övertorneåån ja Pajalaan saattaisi kiinnostaakin.

Vasarahammer kirjoitti...

Kepu on vuosikymmenten ajan ollut rahanjakopuolue eli sen tehtävänä on imuroida valtion rahaa maakuntien hankkeisiin. Näistä hankkeista osa on yritystoimintaa, joka ei kannattaisi lainkaan ilman "sysäystukia".

Kepua äänestetään niin kauan, kun se pystyy imuroimaan valtion rahaa. Mitän varsinaista poliittista ideologiaa Kepulla ei ole.

Kepu on epäonnistunut vasemmistoliberaalissa kasvojennkohotuksessaan, koska se ei ole tuonut lisää kannatusta kaupungeista. Kilpailu vasemmistoliberaaleista äänestäjistä on muutenkin kovaa. Kepu pärjää kaupungeissa vain, jos Kokoomus munaa itsensä täysin.

Sen sijaan persut ovat omalla linjallaan pärjänneet kohtuullisen hyvin Etelä-Suomessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vasara. Varmaankin pitkälle näin. Tosin onhan suurkaupunkien ulkopuolella ollut aina sinänsä muutenkin elinkelpoisia yrityksiä. Ja näitten ”sysäytettyjenkin” yritysten varsinaisista duunareista valtaosa lienee äänestänyt kuitenkin perinteisesti vasemmistopuolueita. Tottumuksen voimalla.

Kepun viimeisin - epätoivoinen - viritelmä lienee tuo maakuntamalli. Saahan kepu maakuntavaltuustoihin (jos niitä yleensä tulee) tilapäisesti vallan monessa maakunnassa mutta toisaalta kun mallin myötä kaikki loputkin palvelut siirtyvät maakuntien pääkaupunkeihin niin ei syrjäseudun ihmisillä se herätä minkäänlaista intoa äänestää kepua enää yhtään pidempää.

Ehkä kepussa muuten vieläkin ajatellaan että koska siitä tuli Kekkosen myötä The Valtapuolue niin sen tulee olla sellainen edelleenkin.

Persuilla suurin vihollinen ei ole edes oikeastaan muut puolueet vaan punavihreä valtamedia.

Jani Alander kirjoitti...

Jos nyt mietitään pahan alkua ja juurta niin sanoisin, että puoluetukilaki 1960-luvun lopulta. Se irtautti puolueorganisaatiot kentästä ja sen mielipiteistä. Taisin joskus lukeakin erään maalaisliitto/kepuvaikuttajan tilitystä miten kamalaa oli ennen sitä. Piti joka vuosi käydä siellä ja täällä perähikiöillä selittämässä isännille mitä on saatu aikaiseksi ja kerjätä rahaa, ja jos ei isäntiä miellyttäneet selitykset niin lompakot aukesivat verraten nahkeasti. Kiitos puoluetuen ei enää tarvinnut käydä ravaamassa tekemässä selkoa tekemisistään kaikenmaailman takapajuisille junteille. Sama systeemi toimi myös muiden puolueiden kanssa....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Jani. Saatatpa olla kommentissasi ns. jännän äärellä.

Vasarahammer kirjoitti...

Jani Alander: "Kiitos puoluetuen ei enää tarvinnut käydä ravaamassa tekemässä selkoa tekemisistään kaikenmaailman takapajuisille junteille. Sama systeemi toimi myös muiden puolueiden kanssa...."

EU-jäsenyydellä on ollut samanlainen vaikutus, kun kansanedustuslaitokselle aiemmin kuulunut valta on kadonnut Brysseliin, jäljelle on jäänyt lähinnä teatteri, jolla omat tekemiset selitetään parhain päin.

Anonyymi kirjoitti...

Turha on kirjoitella mainitsematta mörön nimeä. Tässäpä kaksi.
Ensimmäinen: kestustapuolue on ollut jo Kekkosen ajoista lähtien kgb-kepu ja on sitä edelleen.
Toinen: Suomalaista demokratiaa ja politiikan harjoittamista voidaan kutsua punaisen valpon teatterikerhoksi.
Toisin sanoen vasemmistolla on käytössään sellainen voimatekijä, rautanyrkki, jonka turvin suomi marssitetaan marxilaiseen tunkioon vaikka vasemmistolla(sdp, vihreät, vasemmistoliitto ym.) ei olisi kymmenesosankaan kannatusta. Siksipä "asiat" etenevät vaikkeivat he olisikaan hallituksessa.
Maakuntamallista sen verran, että ei kyseessä ole muu kuin suurkuntapyrkimysten edistäminen uusissa vaatteissa, toista kautta. Kuntatason vallankäytön kaappausta, keskittämisen avulla täydellisesti edellä mainittujen tahojen taskuun. Siitähän suurkuntauudistuksessa oli kysymys. Suoraselkäiset änkyrät pois häiritsemästä "edistystä". Roskasakin "pisnestä".
Samaa voidaan sanoa sote-puliveivauksesta. Sote-miljardien päätösvalta tavalla tai toisella pois pienkuntien änkyröiden näpeistä.

Allaspalo kirjoitti...

Tunnen pari vanhemman puoleista raavasta kepulaisaktiivia. Sellaisia jotka eivät edes saa leipäänsä maataloudesta. Ja toivon, että nämä kaverini ovat yksittäistapauksia joita ei saa yleistää, koska muuten Ykän tarini oli turhan optimistinen.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Keskustan edustajat Huuhtanen, Kärnäiitti, Pylväs ja Köntäs keikuttivat tänään hallitusvenhoa. Miinalaiva Hämeenmaa välimerelle keräämään laittomia ylitulijoita viemään takaisin Libyaan ja ampumaan veneet upoksiin lisäksi vaativat ranskan muukalaislegioona tai sitten espanjan vastaavaa tekemään interventiot Libyan satamiin ja tuhoamaan salakuljettajien kalustot. Comical Antti tämä meidän oma Baghdad Bob, Hutisalo ja Li kyllä rykäisivät yrttiteet väärään kurkkuun ja repivät sukkikset. Kulmuni varmaan joutuu kuuraamaan porstalla kepun vihakirjailijat.

Becker kirjoitti...

Tuolla mökillä kun ollaan niin olen pitänyt aikas matalaa profiilia poliitiikan suhteen kun ei yhtään tiedä miten vannooutuneita kepulaisia siellä ollaan. Kunhan nyt ensin avaavat pelin niin sitten tiedän missä mennään. Naapuriapu ja naapurisopu ovat kuitenkin varsin tärkeitä asioita syrjäkylillä.
Muuten olen kyllä jakanut tiedonjyväsiä naapurimaan järjettömästä menosta ja varoitellut että epidemia on jo levinnyt Suomeenkin. Lintukotovaihen saattaa syrjäkylilläkin olla mennyttä mikäli nykyinen mamutus ja ilmastokusetus saa jatkua rajoittamatta.

Joppos123 kirjoitti...

Vähän vierestä mutta kuitenkin samaan keittoon liittyvää.
Antti il Un on julkaissut elämänkerran, siis teoksen joka yleensä julkaistaan siinä vaiheessa kun ura on ohi.
Joko Antti Il Un meinaa heittää pyyhkeen kehään tai sitten hän on saanut näyn jonka mukaan hän on loppuikänsä Suomipaatin peräsimessä malliin Kekkonen.
Ainakin antaa kirjassaan ymmärtää, suorin sanoin, että kaikki paitsi hän on idiootteja tai omaavat sairaita mielipiteitä.
Halla-Aho on kuulemma fiksu mutta mielipiteet sairaita.
Näin vastakkainasettelun ja vihapuheen aikana diktaattori omasta armostaan julistaa maan suosituimman puolueen pj:n sairaaksi kun se arvopohjallinen.
Hyvää mallia Antti Il Un näyttää siitä kuinka asioista keakustellaan fiksusti, ai niin eihän ne säännöt häntä koske vaan muita, etenkin normi natsikansaa.
Herää tässä mieleen, onkohan ana ihan oikeasti terve, siis vakavasti ottaen?
Meinaan haukkui ihan kaikki vain hän on kaikkien alojen kaikkivoipainen erityisosaaja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Anolle, Allaspalolle, Patelle Pankavaarasta, Beckerille ja Joppos123:lle & kiitos kommentestanne.

Vasara: Juuri näin.

Ano: Vasemmiston ja vihervasemmiston valta on määrään nähden tosiaankin suhteettoman suuri. Suomihan on hyvin pitkälle sosialistinen valtio. Asiaan vaikuttaa tietysti valtamedia. Maakuntamalli on joo maakunnan kokoisten suurkuntien malli. Yksi keskus jossa on kaikki ja sitten kituva muu alue.

Allaspalo: Pelkään kyllä että ne kaverisi eivät ole yksittäistapauksia.

Pate: Tää on mulla mennyt ihan ohi. Olisko jotain lähdettä?

Becker: Minä asun itsekin varsin kepulaisella alueella ja ihmiset ovat silti kovasti järkeviä ja asiallisia. Aika matalalla profiililla olen ollut politiikan suhteen itsekin.

Joppos123: Jos muuten joku kansallismielinen olisi sanonut samaa Rinteestä niin asiahan olisi jo esitutkinnassa. Rinteen tuorein töräys oli tämä verotusoikeus muslimeille.

QroquiusKad kirjoitti...

Kärnän ja kumppaneiden järkevä ja siksi omituinen loihelausuma löytyy tuolta:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2a695fc9-91fb-43b9-9199-a7d63be447f9

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Eilinen Iltalehti oliko noin klo 14.00 aikoihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Patelle Pankavaarasta & kiitos lisävalaistuksesta. No siinähän se oli. Veikkaan kyllä että tuo oli pelkkää poliittisten pisteitten keruuta. Kun tietävät hyvin ettei niin tapahdu. Sinänsä mielenkiintoinen tuo uutisen termi ”ihmissalakuljetuksen uhrit”. Mitkä ihmeen uhrit? Nehän ovat vapaaehtoisesti menossa meren yli että pääsisivät pysyvälle elatukselle. En ole muuten missään vaiheessa törmännyt tuohon kepulaisten muukalaislegioonaehdotukseen. Liekö kukaan? Luulis, että asia olisi ollut koko lailla laajalti uutisoitu.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin (taas) KePuleitten aivopierusta.

Yksi niistä 'ihmissalakuljetuksen uhreista' olen minä, tällä hetkellä erittäinperskeleen Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. :(

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja: Kyllä. Ihmissalakuljetuksen uhreja ovat juuri suomalaiset heihin kohdistuvan aivan turhan taloudellisen rasitteen sekä myös lisääntyneen väkivalta- ja seksuaalirikollisuuden muodossa.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Vai olisiko jos oikeissa piireissä esitetään liian levottomia ajatuksia niin vaietaan ettei kukaan kuule niistä. Väärissä piireissä pääset käräjille.

QroquiusKad kirjoitti...

Sotaisat kepuveljekset Kärnä&Pylväs esittivät legioonalaisideansa tuolla

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkokarna/224272-siirtolaiskriisi-ei-ratkea-nykyisilla-laakkeilla/

ja Hommaforum huomioi sen:

https://hommaforum.org/index.php/topic,117079.0.html

Vaan enpä muista valtamedian kommentoineen tuolloin ajatusta pahemmin, onhan siitä toki aikaakin jo kolme vuotta. Googlettamallakaan ei löytynyt valtamedian otsikoita aiheesta. Oi voi, hukkaan menivät hyvät humalat.

No, saivathan he vanhan "hyvän" ideansa tällä kertaa ilmoille mutkan takaa ja uusin maustein. Sisältö on vain edelleen samaa tuulen heiluttaman huulen lörpötystä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Mulla oli mennyt tuo tosiaan ihan ohi ja vähälle huomiolle se on siis jäänyt mediassakin mutta niin kuin Pate totesi niin esmes jonkun persun esittämänä ideaa ei oltaisi vaiettu vaan siitä olis alkanut Herran Myrsky.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Hej Ykä! Kirjoitit helkkarin hyvässä Kepu-blogissasi: "Kepulaisuus oli ollut isännälle verenperintöä. Oman sortin uskontonsa. Ja vaikkei isäntä tapakristillisyyden lisäksi muuten varsinaisesti kovin uskonnollinen ollutkaan niin hän alkoi ymmärtää, miltä tuntui niistä papeista jotka olivat menettäneet uskonsa. Siinä uskon menettämisessä kun meni pohja elämään. Niin kertakaikkiaan. Pohja, jonka varaan oli rakennettu koko oma identiteetti".
Tän johdosta totean, että en ole ainoa kirkon emeritus viranhaltija, josta jo parisenkymmentä vuotta (ainakin) on tuntunut just tuolta samalta: Ei minua ikinä olisi vihitty ( en olisi sallinut sitä!) sellaisen "kirkon" virkaan kuin se nyt on. Minut vihittiin evankelis-luterilaisen "isien kirkon" virkaan, ei tämän läpimädän virallisen uskonnonhuotolaitoksen tuntipalkkaiseen tunkkaiseen byrokraattiseen viranhaltijavirkaan.
Siksi olen Rovasti emeritus. Selitykseksi: 1)Rovasti on arvonimi ja 2) emeritus on täysinpalvellut. Ensimmäisen olen saanut aiheista ja toinen on siis - no, sanoinkin sen jo - täysinpalvellut.
Vielä kun sais itsestään irti, että kirjoittas kirkon kupruista...


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Terho. En sanoisi että kirkko on enää pelkkä maallinen virasto vaan sanon ennemminkin että kirkko on enää pelkkä maallinen propagandavirasto. Ja jos rupeat jossain vaiheessa niistä kupruista kirjoittamaan niin kiinnostuneita lukijoita varmasti riittää. Ja minkä evlut kirkko sulle enää mahtaisi? Kun ei niillä ole sitä kirkonkiroustakaan…