tiistai 1. lokakuuta 2019

LIITTOVALTION RAJALLA


Tosi-tv:n lähetys, joskus tulevaisuudessa…Tuhannet rohkeat rajalla toimivat virkahenkilöt myös Suomen federaatiomaakunnassa ovat omistaneet elämänsä suojellakseen liittovaltion kansalaisia laittomalta, vahingolliselta ja rikolliselta toiminnalta.

He ovat liittovaltion turvallisuuden etulinja. Tämä on heidän tarinansa.

Yhtenäisyys on voimaa.

Liittovaltio on ikuinen.

- Tässä Yhteismielipiteen Laillistetun Esisaarnaajan YLE:n tosi-tv:n tämänkertaisessa jaksossa vierailemme Helsingin Jätkäsaaren sataman rajavalvonnassa. Aikanaan satama oli hyvinkin vilkas matkustajasatama mutta nykyisin liittovaltiosta irrottautuneitten Baltian ja Itä-Euroopan maitten sekä Suomen välillä vallitsee jälleen viisumikäytäntö ja se on vähentänyt selkeästi matkustajamäärää. Käytäntö on alkanut nimenomaan virolaisten vaatimuksesta. Valitettavasti kaikki kansakunnat eivät vieläkään ymmärrä täydellisen avoimien rajojen välttämättömyyttä rauhan ja globaalin hyvinvoinnin edistäjinä. Siirrymme lähetyksessämme raja- ja tullivalvontaan jossa federaation rajavalvonnan oberleutnant Vulvetta Kukhök on tarkastanut epäilyttävän henkilön. Kerrotko Vulvetta tilanteesta hieman tarkemmin?

- No joo, tää oli tällainen hyvin helppo keissi. Kyseessä oli 47-vuotias suomalaismies jonka olemus suorastaan huusi että kiellettyä tavaraa on messissä. Pälyili hermostuneena sinne tänne ja vältteli kaikenlaista katsekontaktia rajavalvonnan henkilökuntaan. Tarkistuksessa sitten paljastui että miehellä oli matkalaukussaan kaksikymmentä purkkia virolaisia lihasäilykkeitä. Ne oli piilotettu Virossa kahteen suureen Toblerone-suklaapakkaukseen mutta se on jo ikivanha konsti eikä hämää kokenutta rajavalvojaa millään tavoin.

- Missään nimessä tämän miehen toiminta ei ollut ammattimaista ja liha oli suunniteltu omaan käyttöön. Mutta kyseessä on kuitenkin vakava ilmastovastuurikos sillä federaation alueella liha on ollut jo kymmenen vuotta täysin kiellettyä ilmastovastuullisista syistä. Poislukien tietysti etniset erilliset autonomiset alueet joissa liha sallitaan kulttuurillisista ja uskonnollisista syistä. Kyllä ihmisten tulisi ymmärtää että se, mikä on Virossa viaton säilykepurkki on täällä liittovaltion puolella rikollista ja rangaistavaa toimintaa. Minkä tuokin mies tulee nyt oppimaan.47-vuotias suomalaismies sai salakuljetuksesta sekä ilmastovastuurikoksesta kuusi kuukautta ehdollista vankeutta sekä 4.150:n euron sakot.

Lisäksi hän menetti työpaikkansa postin lajittelukeskuksessa. Liittovaltion julkinen sektori ei voi pitää riveissään ilmastovastuuseen kielteisesti suhtautuvia henkilöitä.

Liittovaltio on kansalaisiaan varten ja sen toiminta perustuu ehdottomaan yhteiskunnalliseen luottamukseen.

Yhtenäisyys on voimaa.

Kuuliaisuus luo turvallisuutta.

lähetys jatkuu…

- Ja nyt oberleutnant Vulvetta Kukhök on tarkastamassa erään toisen, naispuolisen matkustajan matkatavaroita. Vulvetta, onko tässä matkustajassa jotain, joka herätti epäilyksiä?

- No eihän toki sillä kyseessä on selkeästi nuori, älykäs ja ilmastovastuullinen naisoletettu. Jo rastatukka ja naamassa olevat lävistykset kertovat sen. Tämä on vain pelkkä rutiinitarkastus. Näitä tehdään aika ajoin ihan randomisti. Noin niin kuin tasapuolisuuden nimissä. Aivan samalla periaatteella kuin silloin jos poliisi etsii etnisesti edistyksellistä väkivaltarikoksen tekijää niin se tarkastaa etsiessään paperit myös vaikkapa kantasuomalaisilta eläkeläisiltä. Kas kun virkakoneisto ei syyllisty etniseen eikä muuhunkaan profilointiin. Niin kuin ei tietysti saa syyllistyäkään. Mehän elämme uustasa-arvoisessa yhteiskunnassa.

- Voisiko tarkastuksen kohde kertoa yleisölle kuka hän on?

- No johan nyt toki. Olen Ninni Neiniö ja toimin tällä hetkellä projektiylivälikoordinaattorina Helsingin kaupungin rakenteellista piilorasismia etsivässä ja löytävässä projektissa. Käytiin tyttökavereitten kanssa pari päivää tuolla Tallinnan puolella rentoutumassa. Sehän on ihan kuin toiseen maailmaan ja aikaan menisi. Kiehtovaa sinänsä kaikkine retroine nationalistisine elementteineen ja rauhallisine katuineen mutta kuitenkin jotenkin tylsää. Ei minkäänlaista kansainvälistä värinää. Ei siellä pitkään viihdy.

Tässä vaiheessa oberleutnant Vulvetta Kukhök keskeytti haastattelun:

- Meillä on nyt tässä ongelma. Teillähän on matkalaukussanne vajaan kilon pussi marihuanaa.

Ohjelman juontaja täsmensi katsojille:

- Kannabistuotteethan ovat liittovaltiossa laillistettu jo aikaa sitten mutta niitä verotetaan samalla lailla kuin alkoholia. Verovapaata kannabista voi tuoda liittovaltion ulkopuolelta vain 50 grammaa omaan henkilökohtaiseen käyttöön. Sitä suuremmista eristä tulee maksaa liittovaltion määräämä vero. Tallinnan satamassa sitä kannabista myydään liittovaltiokansalaisille ja jotkut ottavat riskin.

Ninni Neiniö kaivoi povitaskustaan paperin ja sanoi hymyillen:

- Niin juu, minähän ihan unohdin… tässä on paperi… nämä ruohot on tuotu Suomeen Kallion Punavihreät Oikeassarääkyjät ry:n Brahenkentällä järjestämään ilmastohenkisen rap-, riekkumis- ja ruikutusfestivaalin tarpeita varten. Ja yleishyödyllisiin tilaisuuksiinhan saa tuoda maksimissaan kilon kannabistuotteita kun siihen on hakenut ensin valvontapoliisin luvan. Ja tässä se lupa on.

Oberleutnant Kukhök luki paperin, nyökkäsi tyytyväisenä ja totesi että punnitaan nyt vielä kumminkin että toimitaan protokollan mukaisesti:

- Hjuu, kahdeksansataakuusikymmentäkaksi grammaa. Kaikki on aivan kunnossa. Oikein mukavaa riekkumis- ja ruikutusfestivaalia teille. Tiedä vaikka kävisin siellä itsekin. Asun ihan siinä vieressä.

Ohjelmassa seuraa lyhyt valistustauko:ohjelma jatkuu…

- Takaisin lähetykseen. Nyt meillä tulikin melkoinen löytö. Oberleutnant Kukhök, kerrotteko hieman?

- Joo, me otettiin haaviin tommonen nelikymppinen suomalaismies. Selvästi kokenut salakuljettaja. Oikein ammattimainen perkele. Ei millään lailla hermostunut eikä muutenkaan erottunut joukosta mutta joku siinä jätkässä herätti minussa kuitenkin epäilyksen. Kun hepun matkalaukkua sitten ratsattiin niin heti päällimmäisenä oli Vihreän Langan tuorein numero ja parikymmentä grammaa pilveä. Hämäysmielessä tietysti. Mutta huomasin että miehen matkalaukussa oli valepohja. Ja mitäs sieltä löytyikään? Kaksi täysimittaista ja ankarasti kiellettyä vanhaa Suomen lippua sekä USB-muisteja. Suomen lipun julkinen esittäminenhän on jo itsessään virallisesti häväistys federaatiolippua kohtaan ja johtaa automaattisesti ehdottomaan vankeustuomioon. Ja meidän tekninen asiantuntijamme unterfeldwebel Sukka-Pekka Rukkanen on parasta aikaa purkamassa USB-muistien sisältöä erityisellä tabletillaan joka ei ole missään yhteydessä internettiin. Nationalistit kun saattavat yrittää ujuttaa viruksia lailliseen euroverkkoon. Mokomat paskat. Mites, Sukka-Pekka? Saitko selville mitä nuo USB-muistit sisältävät?

- Joo. Tosi rankkaa materiaalia. Näissä on kaikissa kierto-ohjelma. Niillä tavallinen tietokoneen käyttäjä pystyy kiertämään euroverkon turvaohjelmat ja pääsee liittovaltion ulkopuolella sijaitsevaan verkostoon jota nationalistit ja separatistit kutsuvat nimellä ”internetin vapaavyöhyke”. Näitä oli kymmenen kappaletta ja nämä olisivat taatusti levinneet käyttäjältä toiselle. Ja käyttäjiä olisi ollut. Valitettavan paljon. Ihmisillä on joku käsittämätön tarve flirttailla nationalistisen totalitarismin kanssa. Tämä löytö oli todella suuri uhka vapaalle sanalle. Todellinen vapaushan ei ole vapautta johonkin vaan vapautta jostakin ja liittovaltion teknisenä viranomaisena pidän osaltani huolen että liittovaltion kansalaiset ovat jatkossakin vapaita nationalistisesta, separatistisesta, rasistisesta ja ilmastovastuuttomasta ajattelusta. Mutta se on joka tapauksessa selvää että tuo kiinni jäänyt rikollinen on nyt enemmän kuin kusessa.42-vuotias suomalaismies todettiin oikeudessa syylliseksi sekä salakuljetukseen, törkeään nationalistiseen rikokseen, törkeään separatistiseen rikokseen että törkeään sananvapausrikokseen.

Hänet tuomittiin neljän vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.

Vain sananvastuu takaa sananvapauden.

Nationalismi on sodan ja väkivallan tie.

Vain liittovaltio takaa rauhan ja hyvinvoinnin.

lähetys jatkuu…

- Olemme edelleen täällä Jätkäsaaren satamassa ja… hetkonen… mikäs nyt…- Jaa… sähkökatkos… mites nyt… yleensähän sähköt ovat vaan yöllä poissa… ja päivällä lähinnä asuinalueilla… ei tällai satamissa kumminkaan… tietysti tää on pieni hinta siitä kun tietää että energia on ilmastovastuullista…

- Me saadaan bioenergialla toimivat aggregaatit ihan kohta käyntiin. Viimeisin sähkökatkos oli sen verran pitkä että palmuöljysäiliöt tyhjenivät ja joku unohti täyttää ne.

- No, odotellaan sitte… ja tää sitten tietysti leikataan pois lopullisesta lähetyksestä… tähän väliin tietysti voisi lopulliseen lähetykseen laittaa historian muistutuksena Greesus Tukholmalaisen kuuluisan ja koskettavan profeettapuheen vuodelta 2019:- No niin, virrat palasivat ja oberleutnant Kukhök kertoi meille että tuolla rekkapuolella löytyikin oikea jackpot. Olemme juuri saapumassa sinne… juu… tuolla on rekka ja sieltähän on purkautunut kahdeksan etnisesti edistyksellistä nuorta mieshenkilöä. Oberleutnant Kukhök, oliko tämä se jackpot?

- Hä? No eihän tämä. Normaalia asyylinhakemistahan tämä. Nuo kaverit onnistuivat piileskelemään rekassa Tallinnan tullitarkastuksessa, pääsivät liittovaltion maaperälle ja nyt ne hakevat asyyliä liittovaltiosta. Mihin heillä on tietenkin ehdoton oikeus. Se jackpot on tuo toinen  rekka. Latvian kilvissä mutta ihan federaatiosuomalainen kuski. Joka on kusessa. Pahassa kusessa.

- Mitäs sieltä sitten löytyi?

- Säilykelihaa. Ja ihan helvetisti. Arviolta kolmetuhatta kiloa. Papereitten mukaan rekka kuljetti hirssiä mutta säilyketölkit oli kätketty hirssikuorman alle. Täysin ammattimaista toimintaa. Ja se, mikä lisää rikoksen vakavuutta on asia että liha on nimenomaan amerikkalaista corned beef-säilykettä. Yhdysvallathan on irtisanoutunut kaikista ilmastovastuullisuussopimuksista joten kaiken amerikkalaisen ruuan – erityisesti liharuuan –  tuominen liittovaltion alueelle on kiellettyä ja rankaistavaa raskauttavin perustein. Onneksi saimme tämän salakuljettajan kiinni. Federaation rikospolizei saa puolestaan kuulustella miestä. Hänhän on tietysti vain muuli ja todelliset rikolliset ovat Baltian maissa vaikuttavat suomalaiset nationalisti-läskistiemigrantit. Joka tapauksessa on selvää että tuo häiskä lukee tiilenpäitä pitkään.Kuorma-auton kuljettaja, 36-vuotias suomalaismies kieltäytyi kuulusteluissa yhteistyöstä viranomaisten kanssa. Hänet todettiin syylliseksi törkeään salakuljetukseen sekä törkeään ilmastovastuurikokseen ja tuomittiin kärsimään seitsemän vuoden ja kymmenen kuukauden ehdoton vankeustuomio ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.

Liittovaltiokansalainen. Muista vastuusi. Jokainen syöty lihagramma vie maailman lähemmäksi ilmastotuhoa. Jokainen syöty lihagramma on rikollinen teko.

Kuuliaisuus luo turvallisuutta.Virosta liittovaltion puolelle päässeet etnisesti edistykselliset turvapaikanhakijat saivat liittovaltion kansalaisuuden nopeutetussa käsittelyssä ja heidän perheitten- ja sukujenyhdistämisprosessi on työn alla. Prosessin myötä Suomen liittovaltiomaakunta tulee jälleen saamaan useita satoja huoltosuhteen parantajia.

Monimuotoisuus on lahja.

Monikulttuurisuus on rikkaus.

- Ja lopetamme tämän jakson tällä kertaa tähän. Palaamme jälleen ensi viikolla. Muistakaa kansalaiset, että vain kuuliaisuus ja luottamus teitä suojelevaan virkakoneistoon takaa sen ennennäkemättömän hyvinvoinnin minkä liittovaltio on kansalaisilleen tarjonnut. Ja muistakaapa myös se, että älkää käyttäkö mustan pörssin palveluja vaan suorittakaa ravinto-ostoksenne elintarvikekortteja käyttäen. Niin kuin kunnon liittovaltiokansalaisen kuuluu tehdä.31 kommenttia:

vieras kirjoitti...

Antti Rinne kävi Unkarissa. Taisi lässyttää jotain oikeusvaltiosta. Suomen valtavirta-julkisuudessa on jotenkin semmoinen asenne että Kooma-Antti menee rehvastellen läksyttämään kun ollaan oikein EU-puheenjohtaja. Viktor Orban on kokenut neuvostoajat polpon tekemine pidätyksineen joten joku taloyhtiön rahat koplannut Rinne ei pelota. Ja kohta se EU-puheenjohtajuus loppuu ja sitten Rinne on tavalllinen kuolevainen.

Tarkemmin ajatellen. pysyisi Rinne vaan siellä pitempäänkin. Orban voisi mennä näyttämään rajavalvontaa ja raja-aitoja tms. Ties vaikka oppisi hieman paremmille tavoille ja alkaisi kotiin palattuan öyhöttämään.

Romania oli puheenjohtaja tämän vuoden alkupuoliskon. Jos haluaa tehdä suvakkien ja federalistien olon epämukavaksi puheenjohtajuus saisi olla nyt Unkarilla. Seuraavat puheenjohtajuudet saisivat mennä järjestyksessä Kroatia-Tsekki-Puola-Slovakia. Pari seuraavaa vuotta olisi tarjolla suvakkien ulinaa. Kroatia on oikeastikin ensi vuoden alkupuoliskon puheenjohtaja.

Allaspalo kirjoitti...

Voi turjake kun tuli makea fiktiopläjäys harmaan syystiistain alkuun, että kiitos vaan arvon Ykälle.

Lupaan muuten tarjota oberleutnant Vulvetta Kukhökille kahvit jos satutaan samaan kuppilaan. Arvon oberleutnant tekee tärkeää työtä vahtiessaan, että porukka saa nauttia koko rahalla vuosien äänestyskäyttäytymisensä hedelmistä.

Allaspalo kirjoitti...

Vielä yksi tärkeä muistutus uustasa-arvoisille kansalaisille:

SYÖ ÖTÖKÖITÄ!
ASU KOMEROSSA!
PYSY EROSSA SYVÄLLISISTÄ PARISUHTEISTA!
ÄLÄ LISÄÄNNY!
ÄLÄ LENNÄ, ÄLÄKÄ AJA AUTOLLA!

Tai muuten me kaikki joudumme elämään dystopiassa!

(Juttu ei ollut itse keksitty, vaan tulee twitter-käyttäjä Josh le Cashilta.)

Vasarahammer kirjoitti...

Siltä varalta, että joku erehtyisi epäilemään tämän Ykän kirjoituksen realistisuutta, moni kirjoituksessa mainittu asia on täyttä todellisuutta mutta toki lievemmässä muodossa.

Sananvastuu toteutuu nykyisinkin:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/herjasi-turvapaikanhakijoita-facebookissa-vstaanottokeskuksissakin-tyoskennellyt-turvallisuuspomo-menetti-tyonsa-ja-sai-viela-oikeudessa-sakot/7570138#gs.6pfj2u

Rangaistus tosin on liittovaltion mittapuulla liian pieni.

Anonyymi kirjoitti...

Aamun uutistarjonnasta luin, jotta anteen rintti joutui vetämään länkiä kaulaa Orbanin kanssa keskusteltuaan. Enää ei uhonnut oikuesvaltiosta ja rahojen siihen kytkemisestä. Yhteinen julkilausuma oli, että tehostetaan värinkäytösten ja rötösten kautta saatujen rahojen valvontaa. Siellä oli Unkarin lehdet antaneet Antille korvamakeaa tuutin täydeltä.
Huru-ukko

Veijo Hoikka kirjoitti...

Gretan kuvakin hyvää juttua koristi.

Suurena Gretafanina olen kovasti odotellut niitä huimaavia avomeriosuuksia kilpapurkkarin kapteenia ohjailemassa. Netistä löytyy kuvia lähdöstä ja sitten saapumisesta usan rannikolle, mutta ilmeisesti kovempien purjehdusosuuksien filmatisoinnin editointi on vielä kesken(?).

Veijo! How dare you! Olisi kiva kuulla ihan livenä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, Allaspalolle, Vasarahammerille, Huru-ukolle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

vieras & Huru-ukko: Yleensäkään niin Rinteellä kuin suomalaisella medialla ei ole mitään kanttia lähteä soittamaan suutaan unkarilaisille.

Allaspalo: Kiitokset sinullekin. Ja tuossahan ne tulikin ne edistykselliset elämänohjeet.

Vasara: Tuo esimerkki kertoo hyvin nykypäivästä.

Veijo: Oli hyvä huomio. En ole minäkään nähnyt niitä kuvia.

Ekku kirjoitti...

Ostin tuossa juuri muutaman purkin säilykelihaa. Näissä Herttua-merkkisissä lupaavat olevan lihaa 87% sisällöstä. Ihan kohtuullisen hyviä tuntuvat olevan. Tuo hevossäilyke on vielä avaamatta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ekku. Herttuan säilykkeet ovat ihan hyvää evästä.

QroquiusKad kirjoitti...

Kartasta päätellen Itävalta ei tässä dystopiassa sitten päässytkään eroon EU:sta Visegrád-maiden ja Baltian sekä kumppaneiden kanssa? Italialaiset taisivat jokin aika sitten päättää, etteivät haluakaan päästä.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Greta oli varmaankin nukutettuna/rauhoitettuna koko Atlantin ylityksen ajan kun videoita ei ole näkynyt.
Normaali merenkäyntikin kun on tuon kokoisella purkilla melko epävakaata noilla vesillä.
- Ainakin 1 Guardianin videon jossa vähän vesi pärskyy (n. 7 sekunnin osuus) löysin.

Ja odottivathan ne yhden yön New Yorkin edustalla, josko Greta lennätettiinkin Soroksen yksityiskoneella ja salakuljetettiin purjeveneelle yön pimeydessä? :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tuo kartta oli yhdestä vanhemmasta postauksestani. Tulevaisuutta on vähän vaikeaa päivittää.

VNV: En lähde sanomaan asiasta mitään varmaa. Sen voin sanoa että ainakin osa Ruotsin kirkosta on nostamassa Gretaa uudeksi Jeesukseksi:

https://www.washingtonexaminer.com/news/church-of-sweden-proclaims-greta-thunberg-successor-to-jesus-christ-in-resurfaced-tweet

Anonyymi kirjoitti...

Saksassa on vireillä lakialoite, jonka mukaan EU:n lipun ja symbolien pilkkaamisesta tehdään rangaistava rikos. Tuomio olisi kolme vuotta vankeutta.

acc

German Federal Council Passes Bill Giving Three Years in Prison for Denigrating EU Flag
https://www.breitbart.com/europe/2019/09/27/german-regions-pass-prison-eu-flag-denigration-legislation/

Becker kirjoitti...

Kannattaa ehkä lukaista Matti Virenin blogi: Paska Maa. Tätä aihetta on täälläkin käsitelty silloin tällöin eri yhteyksissä:
https://beta.oikeamedia.com/o1-122106

Becker kirjoitti...

Hah, tätä ei Ykäkään vielä ollut vissiin hoksannut: Pyhälle EU:n lipulle kielen näyttäminen = kome vuotta linnaa. EU:n lipun kohdalla pitää ilmeisesti ottaa päähine päästä ja seistä minuutin verran pää alaspäin käännettynä osoittamassa alamaisen kunnioitusta Pyhää Rättiä kohtaan.

Kuopiossa 1 kuollut ja 10 haavoittunutta. Ministeri Ohisalo:"Suomalaiset voivat olla turvallisin mielin". No shit Sherlock. Edelleen hän toteaa että:"Suomaliset voivat olla turvallsin mielin viranomaisten työhön liittyen." Aivan taatusti jollet ole isänmaallinen, et aja autoa etkä omista aseita. En yhtään ihmettelisi jos jälkikäteen selviää että kyseisen järkyttävän teon tehnyt olisi antanut viitteitä epänormaalista käytöksestä mutta jätetty kiireessä huomioimatta.

Anonyymi kirjoitti...

Ykän blogia lukiessa tuli väistämättä ajatuksiin kiitollisuus siitä, että elämää on edessä vähemmän kuin takana. Ei tätä hulluutta enää kovin kauan jaksa katsoa. Ykä oli tapansa mukaan leiponut taas niin mehevän kakun, että täytyy maistaa eli lukea useampaan kertaan!

Mitä tulee Ohisalon ulostuloon siitä, että suomalaiset voivat olla turvallisin mielin viranomaisten työhön liittyen, niin eikös se kuitenkin ole niin, että kun poliisia tarvitaan, ollaan jo auttamattomasti myöhässä eli niinsanotusti lirissä. Nopeasta toiminnasta Kuopiossa poliisi saa tietenkin kiitoksen, mutta poliisien määrän lisääminen (toteutuuko edes?) taitaa tarkoittaa juuri sitä, että yhteiskunta on muuttunut entistä turvattomammaksi. Syy siihen on poliitikoilta piilossa.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys acc:lle, Beckerille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne. Olin tietoinen tuosta jutusta ja siitä se tuli tähänkin mukaan.

Tuo Kuopion ikävä juttu on todnäk jonkunlainen mielenterveysongelmien ja koulukiusaamisen aikaansaama sekoaminen.

Rouva Ano: Kiitokset. Ja itsekin on kiitollinen siitä että edessä on vähemmän kuin enemmän. Yhteiskunta on muuttunut monilta osiltaan turvattomammaksi. Mutta sen tilannetta ei paranneta sillä raha vaaditaan kulissien ylläpitämiseen.

QroquiusKad kirjoitti...

Voimme olla turvallisin mielin, poliisi toimi taas tehokkaasti kuten Porvoossa. Jälkimmäisestä tapauksesta vain poliisin edustaja totesi, että ammuskelun tapahduttua irrotettiin ihmisjahtiin niin paljon voimia kuin psytyttiin, ja onneksi se riitti.

Onneksi.

Tällä kertaa tapahtui suuren kaupungin keskustassa, joten ellei poliisi olisi tullut pian paikalle, oltaisiin oltu jo tosi pahassa lirissä:
Kuopion ja ympäristön kaikki liikenevät poliisiresurssit olisivat olleet kiinni jossain isommassa, tai sellaisessa mitä tapahtuu samanaikaisesti monessa eri paikassa.

Ensi kerralla voi varsin hyvin totetutua viimemainittu skenaario.
Poliisi ei enää pysty lähtemään ihmisjahtiin, koska voimia ei ole. Onni on loppunut.
Ennen pitkää se loppuu matemaattisen varmasti, ellei poliisin henkilöstövahvuutta lisätä. Ja sitähän ei tehdä.

Huti-Maisalla ja muilla Älykkäillä Nuorilla Naisilla lienee vastaukset valmiina jo nyt.
Tässä sitten vaan odotellaan. Olemme haarukassa, hakuammunta on jo suoritettu.
Maailma se muuttuu vaan hullummaksi, kun nyt voin jopa olla samaa mieltä Putinin kanssa:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006259049.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo. Olen itse kirjoittanut fiktion siitä että tehdään todella suuri terrori-isku. Sitä ennen täytyy tehdä toinen suuri, joskin pienempi terrori-isku joka nielee poliisin vähäiset varat. Ja sen jälkeen on taivas rajana.

Ja tässä Greta-asiassa olen Putinin kanssa samaa mieltä. Ja Rinteen Antille toivotan setämiehenä pitkät paskat.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä, kerrankin voin olla samaa mieltä Vladimir Vladimirovitshin kanssa, Gretan puheen katseltua tuosta IS-linkistä tuli vaivautunut ja puistattava olo. Kait hän sitten oli tosissaan? We will be watching you ja How dare you! Huhhuh, ihan kuin joku ameriikkalainen TV-evankelista. Opin ainakin uuden ilmaisun "climate justice".

Mutta silti en tunne itseäni syylliseksi globaalisesta ilmastonmuuttumisesta enkä pode siitä ahdistusta. Tosin nuori neiti osaa puhua hyvin englantia jos tuosta puheesta haluaa jotain positiivista mainita, mutta noi naamanilmeet. Kas kun neitokainen ei sanallakaan maininnut holtitonta väestönkasvua "kehittyvissä maissa" ja sen vaikutuksista ekosysteemeihin? Ei taida sopia agendaan.

Lievänä OT:nä pätkää Elokuun vallankumouksesta suuresta itäisestä naapurista v. 1991, jollen ihan väärässä ole kun tuon ensimmäisen patsaan nosto-operaatiota näytetään (kohdasta 37:44) niin kyseessä lienee se pahamaineinen Lubjankan vankila ja Felix Dzerzhinskyn patsas poistuu aukiolta takavasemmalle vaakasuorassa asennossa nosturia ja lavettia apuna käyttäen. Olisi voinut lähteä "vatupassissa" jo silloin eläessään, moni neuvostokansalainen olisi säästynyt gulagien kauhuilta (tai sitten siellä olisi ollut joku muu kahjo tai vieläkin kahjompi junailemassa asioita)....

OT2:na Ulkolinja Tiekartta tuhoon kertoo Venezuelan tilanteesta. Nykyisen presidentin sukunimi onkin paljonpuhuva, lyhyesti ja ytimekkäästi suomennettuna maduro = kypsä. Eipä voi nimi enää sen paremmin osua kohdallensa ja kuvailla presidentin johtaman maan tilaa.

Ratkaisuna lienee lisää sosialismia?


- Soomepois Eestist -


P.S. ai niin toi oli mukaansatempaava kertomus siitä miten maailma voi mennä päälaellensa. En nyt muista mistä yhteydestä tuli luettua kuinka jotkut satoja tai tuhansia vuosia vanhat bakteerit ym. virukset heräävät henkiin ja lähtevät leviämään kun napajäätiköt sulavat tai kun ikiroudan alue pienenee esim. Siperiassa. Ihmisillä ei ole näihin vastustuskykyä joten emme taida tarvita "uutta Aatua" vaan luonto-äiti poistaa omilla keinoillansa liikaväestön....

vieras kirjoitti...

Tekopaikka on 1,6 kilsan päässä minun kämpästä. Tekijä kämppä sijaitsee opiskelijoiden talossa joka on 1,1 kilsan päässä mun kämpästä. En tiennyt koko jutusta mitään ennen kuin luin siitä Suomen Uutisista klo 14 aikaan. En kuullut hältysajoneuvojen ääniä kun kytät menivät paikalle tai kun menivät ratsaamaan kämpän

Tänään huomasin paikan olevan eristetty.

Miksei poliisi vaan ampunut jäbää hengiltä? Säästyisi tuomioistuimen ja vankilan rahat. Laissa olevien vähimmäisrangaistusten takia se ei edes istu kauaa linnassa. Kun tekijä on tsuhna niin sillä ei tosin ole mitään lievennysperustetta toisin kuin rikastuksilla on.

Sen sijaan taitaa olla niin että hullujen huoneella voidaan pitää määräämättömän pitkän ajan. Ei siis kannata teeskenenllä huollua. Siitä ei ole muuta hyötyä kuin että välttäisi telotuksen, jos oltaisiin maassa jossa voi saada kuolemantuomion. Tosin jos oisin syyllinen johonkin josta tuomittaisiin joko hullujenhuoneelle loppuiäksi tai teloitettaisiin niin en osaa sanoa kumman valitsisin.

Media kertoi tekijän nimen heti kun tiesi. Jos media noudattaisi samaa periaatetta kaikissa tapauksissa että kerrotaan nimi ja muut tuntomerkit sitä mukaa kun saadaan selville niin silloin se toimisi oikein ja johdonmukaisesti ja rehellisesti. Nyt se kertoi nimen siksi kun tekijä taitaa olla tsuhna ja teko oli parisuhteeseen liittyvä murha.

Toinen juttu. Pahvi-Sale tapasi Trumpin. Trump olisi voinut hiillostaa Sale samalla voimalla kuin Orban hiillosti Rinnettä. Saisi Trump viedä Salen rajalle katsomaan aidan rakennustöitä. Jos olisin Trump niin olisin sanonut Salelle että myönnän turvapaikkoja suomalaisille kansallismielisille jos niiden toimintaa aletaan enempää hankaloittamaan. Jos haluatte Amerikasta uusimpia ja parhampia aseita kaverihintaan, tiedustelutietoja Venäjästä, tiedustelutietoja Suomeen pyrkivistä ja Suomessa piileskelevistä jihadisteista, niin tämä ehto pitää täyttää: demlalaiset syyttäjät ja tuomarit pois viroistaan ja kämyjuristeja tilalle.

vieras kirjoitti...

Pahvi-Salen vierailu on vaan työvierailu. Mikäli meillä olisi nuiva presidentti niin silloin olisin Trumpin roolissa järjestänyt valtiovierailun ja sen mukaisen protokollan jossa on mm. vastaanottoseremonia ja Illalla juhla jossa on pukukoodina frakki. Noiden välissä on sitten virallisia keskusteluja. Koko päivä menee tuossa. Seuraavina päivinä on kummallakin muita ohjelmia. Mutta kun vieras on perillä sen verran monta päivää niin jossain kohdin ehtii esitellä New Yorkia ja Trump Toweria ja pitää siellä kekkerit tai viedä katsomaan aidan rakennustöitä Meksikon-vastaisella rajalla.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Unkarissa on ihan oikeaa sianlihaa myynnissä, semmoista missä on kunnolla sitä ihtiään mukana eikä mitään ajokoiran kyljestä repäistyä. Viinin sijaan kun ottaa aperatiiviksi ja ruokaryypyksi taskulämmintä palinkaa niin alkaa rintakarvatkin kasvamaan. Antaa vain Baghdad Bobin aka Comical Alin oppipojan Comical Antin syödä pastaa no siinä on yhden kirjaimen ero paskasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist, vieraalle ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

Soomepois: Kiitos linkeista ja hyvästä kommentista. Sosialismiahan on vaadittu ilmastohysterian nimissä viime aikoina enemmänkin. Ei siinä ole ongelmaa kuinka moni vaatii vaan onko porukkaa pistämässä hanttiin. Ja sitähän emme tiedä, mitä luontoäiti saa aikaiseksi.

vieras: Ei poliisi voi jakaa kuolemantuomioita paikan päällä. Enkä niitä jaa minäkään. On tietysti selvää että jos tekijä olisi etnisesti edistyksellinen niin nimi olisi vieläkin salassa. Ja koska meistä kumpikaan ei ole Trump niin on ihan turhaa lähteä sanomaan että jos minä olisin jne.

Pate: Tietyllä tavalla harmi että olen tehnyt päätöksen etten enää koskaan ylitä Suomen rajoja. Muuallakin olisi varmasti hyvää sapuskaa.

vieras kirjoitti...

Venäjän tai Putinin trolleista on puhuttu vuostolkulla. Suvakit, federalistit ja globalistit eivät ole syyttäneet ketään Kiinan trolleiksi. Herää kysymys miksi. Kiina mainosti äsken Hong Kongia Hesarissa. Nyt kansallismielisten pitäis iskeä takaisin ja syytää suvakkeja, federalisteja ja globalisteja Kiinan trolleiksi. Tai muuten Hesarin pitäisi julkaista ainakin Hamasin ja Israelin, Saudi-Arabian ja Iranin, Turkin ja kurdien, Etelä-Korean ja Pohjois-Korean mainokset, jolloin molemmat osapuolet saavat näkemyksensä julkaistua. Niin ja sitten persujen, Hommaforumin, Juneksen & Tiinan mainos pitää laittaa näkyville. Samaten Trumpin, Ukrainan presidentin, Putinin, Orbanin, Puolan hallituksen, AfD:n, FPÖ:n, Salvinin, Faragen mainokset pitää julkaista maksua vastaan. Kai nyt raha kelpaa?

vieras kirjoitti...

Olen tässä aiemmin miettinyt sitä luulevatko suvakit että kansallismielisistä tulee suvakkeja jos heitä sensuroidaan tai rangaistaan? Siinä korkeintaan siirretään kansallismielisiä pois näkymästä ja kuulumasta, ettei suvakkien tarvitse nähdä ja kuulla niitä. Ei se kuitenkaan tee kansallismielisistä suvakkeja, federalisteja eikä globalisteja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras.

Viesti1: Pitäis niin ja pitäis niin. Valtamedia tekee kuitenkin ihan mitä lystää.

Viesti2: Tuskin luulevat. Haluavat vaan sensuroida ideologian vastaiset mielipiteet kokonaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Ylläolevasta tuli parin mutkan kautta mieleen termi "lojaali oppositio", joka lienee parhaiten tunnettu briteistä muodossa "Her Majesty's Most Loyal Opposition". Sillä on sielläpäin aivan oma merkityksensä, mikä ei estä viittaamasta siihen kuten tässä:

https://www.talouselama.fi/uutiset/pitaisiko-opposition-olla-suomessa-lojaali-eduskunta-saisi-ottaa-mallia-britanniasta/cc02d38b-9c82-44f8-af03-29c5fc92b8d1

No, nythän tuo on saavutettu.
Hallituksessamme istuu Järjestelmäpuolue, joka jakoi ministerinsalkut puolueittain jo ennen vaaleja. Ainoa kynnyskysymys oli, kumpi jää lojaaliin oppositioon: Kepu vai KaKo?
Jälkimmäinen sai tällä kertaa edustusvuoron.

Se hoitaa tonttiaan hyvin:
KaKo on Järjestelmäpuoluehallituksellemme todellakin Mitä Lojaalein Oppositio:
se ei yritäkään tehdä todellista oppositiopolitiikkaa; päinvastoin se on kuin öljy ja vesi pääoppositiopuolueen ja vaalivoittajan Perussuomalaisten kanssa/vastaan.
Tosipaikan tullen KaKo äänestäisi hallituksen puolesta yhtenä miesoletettuna ja kanatyttönä.

Pelkäänpä pahoin, että vallitseva asiantila voidaan aivan hyvin toistaa vuonna 2023, johon niin moni on panostanut niin paljon toivoa PS:n noususta päähallituspuolueeksi Halla-ahon johdolla.

Miksi nousisi, ellei sitten päästettynä siivoamaan Antelias Äijäfempun ja hänen kanatyttöjensä aiheuttama mieletön sotku, jonka siivoamista edellämainitut raivokkaasti estäisivät?
Entä jos tuohon mennessä sotku ei olisikaan vielä tarpeeksi paha, vaan Järjestelmäpuolue tarvitsisi vielä four more years?

Lojaali oppositio on joka tapauksessa jo nyt valmiiksi organisoitu ja sisäänajettu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Olet oikeassa. Lojaali oppositio tuli Suomeen joskus kolmekymmentä vuotta sitten kun konsensuspolitiikka aloitettiin. Se vei politiikasta vaihtoehdot ja koska persut tarjoavat vaihtoehtoa niin se on Järjestelmäpuolueen syvästi vihaama.

QroquiusKad kirjoitti...

Edelliseen viitaten tuli mieleen Kekkosen suuhun laitettu väittämä, jossa hän olisi viimeisinä päivinään vedonnut olemaan päästämättä Kokoomusta hallitukseen:
he tuhoaisivat siellä Suomen.

Pikaisella googlettamisella tuli vastaan vain vahvistamattomia lähteitä. En siis ole lainkaan vakuuttunut siitä, että Urkki olisi varoittanut näin.

Mutta tämän päivän kehitys, joka jatkuu huomispäivään, sai todellakin alkunsa Holkerin sinipunahallituksesta, josta isävainaa lausui tuolloin:
"Jos Maalaisliitto ja Kepu olivat SDP:n edessä polvillaan, niin nyt on Kokoomus rähmällään!"

Isävainaa oli Kokoomuksen mies loppuun saakka; sen kypäräpappikokoomuksen. Hän ei lausumansa mukaan ollut enää äänestänyt ollenkaan 1990-luvun loppupuolella; hänellä ei enää ollut poliittista kotia.

Tietäisitkö tuolle Urkin suuhun laitetulle, sinänsä täysin paikkansapitäneelle lausumalle vahvistusta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Ei ole minullakaan tuolle mitään vahvistusta. Saattaa olla urbaanilegenda. Kekkosesta on kerrottu paljon juttuja. Eikä kokoomus Suomea ole tuhonnut yksinään. Valtapuolueet yhdessä sen ovat tehneet.