sunnuntai 14. marraskuuta 2010

KANNATTAMINEN KIELLETTY

Tämmösenä tavallisena, älyllisesti rajoittuneena ja suoraan sanoen hieman törppönä perusyrjönä on oikeastaan melkoisen mukavaa elää. Meinaan, kun tietää, ettei tiedä kaikkea kaikesta tai ei oikeastaan mistään mitään, kohtaa päivittäin oppimisen ja löytämisen riemun. Jos vertaa elämääni esmes sopivan yhteiskunnallisen akateemisen koulutuksen saaneeseen viralliseen viisaaseen on mulla varmasti paljon mukavampaa, sillä virallisen viisas on jo valmiiksi analysoinut maailman halki ja puhki ja hän joutuu elämään valmiissa, selitetyssä, yllätyksettömässä ja sitä kautta tolkuttoman tylsässä maailmassa. Ehkä hän saa kicksejä tyhmempien halveksimisesta, mutta kaipa siihenkin aikanaan kyllästyy.

Perustörppönä minulle opetettiin eilen Suomen vaalijärjestelmästä asioita, joita en ennen hoksannutkaan. Eli Timo Soinia saa äänestää vain Uudellamaalla. Koska tämä on fakta, on selvää, että esim. Jussi Halla-ahoa ei kannata äänestää Helsingissä, James Hirvisaarta ei kannata äänestää Hämeen vaalipiirissä, Juho Eerolaa ei kannata äänestää Kymen vaalipiirissä ja kyllähän vaikutus ulottuu myös persujen ulkopuolelle eli suotta sitä äänestää vaikkapa Jari Leinoa Tampereella tai Ari Laaksoa Kokkolassa. Riipasee vähän, mutta minkäs asialle voit.

Vaan jokainen päivä tuo uutta oppimisen riemua. Tänä päivänä opin (kiitos Roope), että käsitykseni vaalikamppailusta on ollut väärä. Minä – höhlä – luulin, että sitä voi käydä mm. näin:

Olen Pertti Perttinen Turuust. Minä olen näistä asioista vakaasti tätä mieltä, ja jos minut valitaan eduskuntaan, aion ajaa näitä asioita ihan tosissani. Naapurimaakunnissa on ehdokkaana porukkaa, jotka ovat kanssani samoilla linjoilla. Erityisesti haluaisin mainita Pörrösen Pirkitan Tampereelta, Antinjuntin Anttipentin Kurikasta, Mustosen Markun Jyväskylästä, Simpauttajaisen Velmun Lieksasta ja Sörsselssönin Bengtin Porvoosta. Ne ovat samoilla linjoilla kanssani, ja ovat muutenkin kertakaikkisen tolkun väkeä. Niin että suosittelenpa vahvasti äänestämään heitä, jos hyviä ehdokkaita vailla satutte siellä päin olemaan.
Ja näinhän sitä on ymmärtääkseni käyty, eikä asiassa ole ollut mutisemista. En minä ole koskaan semmosta kuullut. Vaan sitä kun on yksinkertainen, niin tuppaa aina silloin tällöin olemaan väärässä. Näin ei saakaan tehdä. Jussi Halla-aho teki näin, mutta teko olikin tuomittava. Näin sanoi meille kansanedustaja Antti Vuolanne, ja Vuolannettahan tulee uskoa, koska hän on:

a) kansanedustaja (virallisesti älykäs)

b) demari (2 x virallisesti älykäs)

c) ei missään nimessä ns. halla-aholainen (3 x virallisesti älykäs)

Vuolanne hämmästelee perussuomalaisten helsinkiläisen eduskuntavaaliehdokkaan Jussi Halla-ahon suosituksia äänestää sellaisia perussuomalaisten muiden vaalipiirien ehdokkaita, joiden mielipiteet ja ohjelmat ovat mahdollisimman lähellä hänen omiaan.

Tästähän ei ole mitään mutisemista, Halla-ahon menettelytapa on ilman muuta tuomittavaa, koska a + b + c, niin että turpa umpeen siellä sivummalla. Vuolanne keksi tämän, nyt tarvitaan hieman hautumisaikaa ja parin viikon sisällä törmäämme seuraavanlaiseen lööppiin:Mutta tyhmäkin ihminen voi tietysti miettiä sitä, että miksi tämä on tuomittavaa. Vuolannehan mainitsi jotain äärioikeistolaisuudesta, mutta sehän vakavasti otettavan tiedostavan poliitikon on pakko muutenkin mainita, että hän olisi vakavasti otettava tiedostava poliitikko. Eli kyse on vähän samasta, kun puhuja rykii kevyesti selvittääkseen kurkkuaan tai vakauksellinen uskonmies tekee tiettyjä rituaaleja, mm. huitoo käsiään tietyssä järjestyksessä karkottaakseen hänen puurolautaselleen tunkevaa demonia takaisin helvettiin.

Eli ei se tästä todellisesta tai kuvitellusta äärioikeistolaisuudesta varmaankaan kiinni ole. Voisikohan kyseessä olla tämä SDP:n uudistuminen? Siirrytään lopultakin pois Forssan taisteluhaudoista. Joukkovoima, yhteisöllisyys ja solidaarisuus sucks ja se on muutenkin so last century. Nyt ollaan individualisteja kaikki. Kaverille ei jätetä, ei niin kerta kaikkiaan. Hädässä ystävä säälimättä, kädestä irti tempoo kättä.

Näin sen täytyy mennä. Vaan mitenkäs sitä oikeaoppista vaalikamppailua sitten käytäisiin? Voisiko se mennä näin?Tai ehkä näin?Vai olisko näin?Jotenkin tälleen tää touhu menee nykyaikana, ja hittoakos siitä tämmönen tyhmä sen enempää avautumaan. Jos olis fiksumpi, saattaisi tuumia, että Vuolanteen avautuminen johtui siitä, että Halla-aho on osoittanut kannatusta Vuolanteen kanssa samassa Satakunnan vaalipiirissä persujen ehdokkaana olevalle Ari Jaloselle, joka saattaa piruvie vaikka pudottaa Vuolanteen eduskunnasta pois, mutta kun en fiksu ole, niin pois se minusta.

17 kommenttia:

Kyllästynyt kirjoitti...

Mainio juttu! On se hyvä kun teitä huumorimiehiä sentään löytyy netistä sen verran, ettei nauru elämästä vallan hiivu. Kiitos!

VonPee kirjoitti...

Tänä aamuna sanoin kavereille, että elämme ajassa, jolloin vanhat hyvät ajat olivat tänä aamuna.
Sen piti olla vitsi, mutta todellisuus on nykyään liian nopealiikkeinen tällaiselle kankealle kalmolle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kyllästyneelle ja VonPeelle & kiitos kommenteistanne.

Kyllästynyt: Kommenttejasi on aina kiva lukea, mutta muistutan, että Yrjöperskeles-blog ei ole koskaan ollut huumoriblogi. Ympäröivä yhteiskunta vaan on semmonen, että siinä menee nauru ja kyyneleet sekaisin.

VonPee: Just tommosia ajatuksia minullakin pyörii päässä aina vaan entistä enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Antti parka. Hänellä on ollut nyt aikaa näyttää. Otetaan esimerkkejä.

Antti Vuolanne äänesti aselain puolesta. Antti Vuolanne äänesti myös maata tuhoavan maahanmuuttolain puolesta.

Antti on näyttönsä antanut. Kukahan palkkaisi entisen SDP:n kansanedustajan, joka ei osaa tehdä mitään hyödyllistä? SAK?

Antti – hyvää yötä.

Kiitos Ykä kirjoituksesta, taas kerran. Otetaanko vaalien jälkeen kohteeksi SAK? Laitetaan sinnekin järkeä kehiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Octavius, ja kiitos kommentista. Antti niittää sitä mitä on kylvänytkin. Paskat hänestä, mutta vaalien jälkeen voitais tosissaan keskittyä hiukkasen tohon SAK:hon. Mitä pitkältä työuraltani olen oppinut, on se, että varsinkin julkishallinnon ammattiliitot ovat nykyisin itse asiassa eräänlaisia liikeyrityksiä, jotka ovat olemassa oman organisaationsa eikä jäsentensä takia. Jos edunvalvontaa kysyy (varsinkin naisvaltaisilta sosiaalialan liitoilta), on vastaus lähinnä tasoa että piruako te meitä häiritsette.

Kyllästynyt kirjoitti...

Yrjö: "siinä menee nauru ja kyyneleet sekaisin"

Niinpä. Mutta minä tykkäänkin hirtehishuumorista. Olen kyllä alkanut pelätä verenpaineeni kohoavan päänupistani läpi kaukaiseen avaruuteen. Ruotsin täytyy olla maailman hirtehishuumorisin maa. Ja Suomi hyvänä kakkosena.

Ehkä joku päivä heräämme ja huomaamme uneksineemme kaameaa painajaista.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Oho, virhe. Älä julkaise sitä ekaa kun se tuli keskeneräisenä.


Tuo termi "äärioikeisto" on niin Kekkoslovakiaa ettei jaksa. Blogistit Kumitonttu ja Ruukinmatruuna ovat kirjoituksissaan monesti yrittäneet takoa muiden päähän sitä ettei "äärioikeistoksi" väitetty taho ole mitään oikeistoa eikä äärtä. Hautaan saakka Kumitonttu on sanonut protestoivansa sitä mihin tarkoitukseen sanaa "äärioikeisto" on käytetty.

Jos jotain voisi pitää äärioikeistona niin lähinnä itävaltalaista koulukuntaa tai Chicagon koulukuntaa. Semmoiset henkilöt kuten Ludwig von Mises ja Milton Friedman voisi luokitella äärioikeistolaisiksi.

Jos Soinia voi äänestää vain Uudellamaalla, niin Uusimaa on kuitenkin suurin vaalipiiri joten Soinin vanavedessä tulee joku muukin.

Se taannoinen Picard-kuva sai miettimään vähän. Meneekö mokutuksen vastustus niin hankalaksi että pitää kutsua fiktiivisiä hahmoja apuun? Semmoiset kuten Jack Bauer, Jason Bourne, James Bond ja Nikke Knatterton? Meinaan että tuommoisille olisi tarvetta kentällä. Jos Bauer viitsisi tehdä vielä 9. päivän keikan 16.4. klo 20:00 - 17.4. klo 20:00? Jackilla on vastassa koko mokutusrintama.

Tai sitten voisi kutsua manan majoilta keisari Wilhelm I käymään täällä. Taisi olla kohtuuhyvä hallitsija.

Tuli tuosta sivun reunassa olevasta vaakunasta mieleen. Meillä ei ole kunkkua mutta silti olisin valinnut tämän ehdotuksen vaakunaksi. On joitakin maita joilla on vaakunassa kruunu vaikkei olisikaan kunkkua.

Imulippo kirjoitti...

"Tuli tuosta sivun reunassa olevasta vaakunasta mieleen. Meillä ei ole kunkkua mutta silti olisin valinnut tämän ehdotuksen vaakunaksi."

Menee vähän asian vierestä mutta tähän päivään asti olin elänyt siinä olettamuksessa, että vain ruotsalaiset ovat kastroineet oman leijonansa.

Kummankin leijonan harjasta voisi päätellä, että kyseessä on uros mutta lantion seudun feminiinisyys luo vaikutelman jonkinlaisesta trendikkäästä queertransgenderblender-leijonasta. Kastroitu urosleijona on kyllä varsin osuva valinta kuvastamaan Ruotsin virallista asenneilmastoa ja hirvittää jo pelkkä ajatuskin siitä, että samanlainen itsetuhoinen degeneraatio on täälläkin käynnissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kyllästyneelle, Vieraalle ja Imulipolle & kiitos kommenteistanne.

Kyllästynyt: No just näinhän se on. Välillä on varsin mälsää elää maailmassa, joka on parodia omasta itsestään.

Vieras: Joo, toi äärioikeistolla läträäminen on tosi väsynyttä. Itse väittäisin, että valtaosa ns. Homman kannattajista on tuikitavallisia perussosialidemokraatteja, jotka olisivat antaneet valtaeliitin ja virkamiehistön huseerata mielensä mukaan ja keskittyä itse lottoarvontaan. Mutta tää maahanmuuttohysteria, suomalaisuuden mitätöiminen ja pakkovaatimus osallistua itseinho-orgioihin oli vaan kertakaikkiaan liikaa.

Fiktiivisistä hahmoista mieleeni tulee kova kaksikko Babylon 5-sarjasta eli G´Kar (narni) ja Londo Mollari (centauri). Ne pistäis varmaan Jack bauerinkin puntit tutisemaan. Ja tietysti jos ei muu auta, niin tilataan apuun Chuck Norris.

Toi vanha ehdotus suureksi valtakunnanvaakunaksi on tosi tyylikäs, mutta minua haittaa asiassa mielleyhtymä. Vaakunassahan lukee vapaa - vankka - vakaa. Eräässä Aku Ankassa Ankkalinnan tunnuslauseena oli vapaa - vankka - ankka. Ja what is seen, cannot be unseen tai jotain sinnepäin.

Niin juu, poistin sen ensimmäisen viestisi. Taisi sormi osua vahingossa enterille.

Imulippo: Eikös ne ollu nimenomaan ruåttalaisia naarassotilaita, jotka halusivat sen jellonan ruunattavaksi? Joku koiranleukahan väänsi asiasta heti sanonnan, eli ruotsalaisille ei antaudu enää kukaan. Miehille ei ilkeä ja naisille ei uskalla.

Anonyymi kirjoitti...

Pitää sanoa etten muista nähneeni tuota vapaa-vankka-ankka nimeä missään. Missä semmoinen näkyi? Tulisko tuo monelle mieleen jos ne katsoo tuota vaakunaehdotusta?

Pakko vielä pyöriä fiktio-osastolla. Muutama old school-poliisi olisi hyvä tähän lisätä. En jaksa noita sliipattuja ja Bossin pukuihin pukeutuneita CSI-tyyppisiä kyttiä, vähän liikaa joka paikassa.

"Dirty Harry" Callahan on ihan ehdoton. Siinä on tosiaan kunnon äijä. Häntä kiinnostaa enemmän uhrin oikeudet kuin rikollisen oikeudet.

Etsivä Mike Stone San Franciscon sykkkestä.

Vic Mackey Shieldistä.

Komisario Columbo.

Saksalaisesta alte Schulesta Derrick, Kettu, Shimanski ja Kriminalisti.

Knattertonin lisäksi muutama muukin old school-yksityisetsivä kävisi kans: Philip Marlowe, Josef Matula, Jussi Vares, Sherlock Holmes ja Hercule Poirot.

Lakipuolen asiat voisi antaa Ben Matlockin hoidettaviksi.

Näillä pääsisi varmaan aika pitkälle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle.

Toi vapaa-vankka-ankka oli muistaakseni jossain Aku Ankan taskukirjassa vuonna Kekkonen. Olen myös törmännyt termiin "ankallismielinen", mutta en muista, onkohan se ollut Aku Ankassa, vai onko sen keksinyt joku vääräleuka.

Noista hahmoista osa on minulle tuttuja ja osa ei, kun nykyisin ei tule tuota televisiota katseltua ensinkään. Tämä Herkuleen Pieretti (oliko se näyttelijä Dave Suchet) on kyllä niin hinttimäinen hahmo, että mulla se tökkii.

Schimanskihan rulettaa tietysti. Haluaisin ehdottomasti lisätä tähän ne kaikki roolihahmot, joita Steven Seagal näytteli 1990-luvun alussa. Siinä sitä vasta oli diplomaattinen jätkä.

Ja jos joku sanoo, että Seagal on vain yhden ilmeen näyttelijä, niin entäs sitten. AC/DC:kin keksi hyvän heavybiisin vuonna 1977, eikä ole sitä muuttanut. Miksi muuttais, jos se kerran toimii?

Anonyymi kirjoitti...

No joo on siinä Pieretissä hinttimäisyyttä. Laskin sen tuohon lähinnä siksi että on tuloksia aikaansaava. Niin ja on se taktinen temppu mokuttajia ja tiedostavaistoa vastaan. Tekee se kuitenkin yhteistyötä Chief Inspector Jappin kanssa, joka on kunnon vanhan koulun brittikomisario Scotland Yardista.

Schimanski on just semmoisen 70-luvun saksalaisen pornonäyttelijän näköinen.

Der Kommissar-sarjan päähahmo Herbert Kellerin voisi kai vielä ottaa mukaan, vaikken tiedä sarjasta paljon mitään.

Länkkäreistä ottaisin Tex Willerin ja sen vakioporukan. Tex on taitava pyssymies, kova tappelija ja on vahvasti oikeudentuntoinen. Lisksi mukaan Man with No Name-tyyppi dollaritrilogiasta, sekä Huuliharppukostaja (Harmonica).

Niin ja vielä Bud Spencerin ja Terence Hillin muodostama kaksikko vielä tähän päätteeksi, eikös tuo nyrkkiosasto ole sitten taattu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Joo, Tex Willer unohtui, se on ihan ehdoton. Lisäksi pitää panna listalle Jerry Cotton sekä tuliaseita käyttämättömät sankarit MacGyver ja Pecos Bill. Plus tietenkin jälkimmäisestä tehty antisankarihahmo Pekkos Bill, jota voi ihailla vaikka noista linkeistä:

http://img236.imageshack.us/img236/4297/pekkosbill9741el7.jpg

http://fox.naurunappula.com/nn/0/579/501/o_515827.jpg

http://naurunappula.com/515855/pekkos-bill-pahkasika-497.jpg?group_id=5149

Lakeudenmies kirjoitti...

Demokratia on vain näyttnyt lähiaikoina niin mielenkiintoisia esiintymismuotoja ettei niitä voi tavallinen tallaaja ymmärtää. Yritetty on.

En vain jaksa ymmärtää sitä että kansan tahtoa pitäisi toteuttaa, tämä tulisi suorittaa kansan valitsemien edustajien toimesta mutta sitten sanotaan että kansa on väärässä. Suosittuna teoriana tuntuu myös lentävän se että kansa on jotenkin paniikissa taloustaantuman jäljltä, ja tämä tulee osoittaa heille, kansan tulisi palata järkiinsä ja unohtaa vain tuollaiset hapatukset

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lakeudenmiehelle ja kiitos kommentista. Joo, kyllä meidän poloisiin päihimme taotaan jatkuvasti lausetta "kuvitteletteko te idiootit osaavanne ajatella".

Anonyymi kirjoitti...

"Joku koiranleukahan väänsi asiasta heti sanonnan, eli ruotsalaisille ei antaudu enää kukaan. Miehille ei ilkeä ja naisille ei uskalla."

- "Nimimerkki Herja sanoi osuvasti vieraskirjassa, että tästä lähtien yksikään vihollisjoukko ei tule antautumaan ruotsalaisille sotilaille. Miehille ei kehtaa, ja naisille ei uskalla."

http://www.halla-aho.com/scripta/ghanan_leijona_ja_ruotsin_leijona.html