perjantai 25. helmikuuta 2011

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XIX

1. Astrid selittää asiat uomiinsa

Niin kuin lukija vallan hyvin tietää, Libyassa mellakoidaan. Erityisesti Italiassa nyt tuumaillaan kuumeisesti, että Libyan suunnasta saattaa tulla paljon pakolaisia. Italialaiset tuumivat ihan fiksusti että tommosilla valtionsisäisillä rähinöillä on taipumus saada tota pakolaisuutta aikaiseksi. Siellä kun mäiskitään nyrkeillä, ammutaan pyssyillä ja pommejakin pudotetaan.

Ja näin minäkin ja moni muukin on tuumaillut. Mutta niin minä, monimuu kuin italialaisetkin ovat väärässä. Pakolaisuuden saavatkin aikaan italialaiset itse. Pakolaisuus Libyasta johtuu siitä, että italialaiset sottailevat, tuleeko libyasta pakolaisia.

Näin äkkiseltään väite tuntuu tietysti vähän oudolta, mutta tottahan sen täytyy olla, koska sen on sanonut arvovaltainen maahanmuuttoministerimme Astrid Thors.

Maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin (r) mielestä Italian olisi syytä lopettaa kauhukuvien maalailu Libyasta tulevasta pakolaisaallosta.

Thorsin mielestä massiivisesta maahanmuuttoaallosta puhuminen vain lietsoo pakolaisuutta Pohjois-Afrikasta.


Tämä selvä. Täänhän hoksaa myös hemmot Libyassa. Ei se mitään, jos mellakoidaan. Mennään nurkan taakse piiloon. Jos joku ruiskii kohti konekiväärillä, ei hätää. Mennään poteroon suojaan. Jos kohti tulee rynnäkkökone siivenalukset pommeja täynnä, niin välikö hällä. Ei muuta kun kellariin.

Vaan jos Ahmedin ja Abdullahin tietoon tulee se, että italialaiset sottailevat, että mahtaakohan Ahmed ja Abdullah tulla pakoon Italiaan, iskee kavereihin välitön paniikki, pojat ryntäävät meren rantaan, pöllivät lähimmän veneen ja pistävät airot heilumaan.

Täytyy tunnustaa, että kun (jos Teutates on armollinen) seuraavien vaalien jälkeen Thors heivataan pois ministerinpallilta ja hyvällä tuurilla eduskunnastakin, jää mulle kyllä tietynsorttinen ikävä. Mamma on kehittänyt ministerinuransa aikana sellaisen määrän huumoria, että Papukaija G. Pula-ahokin jää toiseksi. Tahatontahan se on ollut, totta, mutta toimivaa. Ja eikös se Newtonkin keksinyt painovoiman vahingossa, vai mitä ne väittää?

2. Etelän häjyt tuloo

Saadun tiedon mukaan on Suomeenkin rantautumassa tuolta Ruotsin suunnasta oikealla tavalla etnisesti virittäytyneitä katujengejä. Mikä seikka saa tietysti suomalaiset virkamiehet ja poliitikot kovasti hämilleen, sillä meillähän piti jollain ihme tavalla tehdä asiat viisaammin kuin muualla Euroopassa. Eihän meille tämmöstä pitänyt tulla ensinkään.

Kun oikeaoppinen virkamies tahi poliitikko miettii asiaa, hän miettii sitä omien uskomustensa pohjalta, ja unohtaa miettiä sitä jengin näkökulmasta. Kyseessähän on siis järjestäytyneestä rikollisuudesta, joka on perustettu, no, tekemään rikoksia ja saamaan siitä hyötyä. Rikollista toimintaa kannattaa tietenkin harjoittaa siellä, missä se on mahdollisimman helppoa. Ei esimerkiksi kannata lähteä Pekingiin kiristämään suojelurahaa paikallisilta miliiseiltä. Mietitäänpäs, minkälaiselta maamme vaikuttaa etnisesti oikeaviritteisen rikollisjengin näkökulmasta:

- Maassa on poliisi, joka ei ammu, eikä pamputa. Sillä olisi siihen kyllä kykyä, ja miksei haluakin, mutta ei valtuuksia.

- Maassa valmistellaan lakia, jonka seurauksena poliiseja on pakko siirtää pois kenttätyöstä kyttäämään kirjoittaako joku internetissä esim. pahaa etnisesti oikeaviritteisistä katujengeistä, tai sattuuko hänen sivuillaan olemaan linkki jonnekin, jossa esim. kirjoitetaan pahaa etnisesti oikeaviritteisistä katujengeistä.

- Maassa on oikeusjärjestelmä, joka ei pidä ihmisen pahoinpitelemistä kauhean vakavana asiana, törkeistäkin pahoinpitelyistä voi hyvinkin selvitä ehdollisella. Sen sijaan törkeästä poskensoittamisesta voi saada yli kahden vuoden ehdottoman tuomion. Varsinkin jos poskensoittaminen ei ole etnisesti oikeaviritteistä.

- Jos etnisesti oikeaviritteinen henkilö sitten vahingossa onnistuu saamaan ehdottoman tuomion, se suoritetaan suomalaisessa vankilassa, jossa olot ovat usein mukavammat kuin tuomion saaneen henkilön alkuperäisillä kotiseudulla. Ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi, harrastustoimintaa tarjotaan ja palkkaakin maksetaan.

- Jos jollain ihmeellisellä tuurilla etnisesti oikeaviritteinen henkilö saa rikostensa vuoksi maastakarkotuksen, hän saa tuekseen ihan helvetinmoisen leegion asiasta innostuneita virkamiehiä ynnä aktiivisia amatöörejä, jotka pyrkivät kumoamaan karkoituspäätöksen. Lisäksi Helsingin Oikeaoppinen tekee henkilöstä reportaasisarjan, jossa lehti tekee hänestä marttyyrin, jonka rasistinen Suomi ajoi pois kärsimään ihan syyttä suotta.

- Maassa on helvetinmoinen leegio erilaisia erityisasiantuntijoita, jotka porukalla selvittävät, että etnisesti oikeaviritteiset järjestäytyneet rikolliset eivät itse asiassa ole rikollisia ollenkaan, vaan rakenteellisen rasismin uhreja, joille ei valtaväestön ikävästä suhtautumisesta johtuen ole jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä rikolliseen toimintaan.

- Maan kantaväestö on lainkuuliaista eikä halua turhia rettelöitä. Näin ollen on varsin todennäköistä, että kun han-suomalainen joutuu taloudellisesti köyhdyttävän, mutta henkisesti avartavan rikastuksen kohteeksi, hän ei kaiva vyöltään Rugeria ja ammu rikastajaa polveen. Sen sijaan hän odottaa, että paikalle tulisi poliisi, joka auttaisi. Joka ei tule. Eikä auta. Kun se on kyyläämässä, kirjoittaako joku netissä rumia esim. etnisesti oikeaviritteisistä rikollisjengeistä.


Eli kun kattoo maatamme sellaisen rikollisen silmistä, jolla on vielä hallussaan se kaikkein aikain lieventävin asianhaara, eli oikea etnisyys, niin tyyppi saattaa tuumia, että jos tää vielä helpommaksi menee, niin sittenhän touhun voi hoitaa lähettämällä suomalaisiin koteihin seuraavan kyselyn:

1. Paljonko teillä on rahaa?

2. Milloin voidaan tulla hakemaan ne?

3. Jos ei ehditä tulla hakemaan, niin viititkö panna rahasi kirjekuoreen ja lähettää osoitteeseen postilokero sejase, Rosengård, Malmö.

Sen verran olen oraakkelina tossa asiassa, että kun nää taloudellisesti köyhdyttävät mutta henkisesti rikastuttavat porukat Suomeen saapuvat, nousee moni päivystävä dosentti valistamaan, että tilanne ei saa johtaa siihen, että suomalaiset perustavat improvisoituja suojeluskuntia itseään puolustamaan. Ja valistushan otetaan vakavasti, ja poliisi pistetään kyttäämään suomalaisia. Niin että loppulaskussa ainoat kodinturvajoukkomme ovat voimailua ja moottoripyöräilyä harrastavat järjestöt Hell´s Angels, Bandidos ja MC Cannonball.

3. Edelliseen liittyen

Tuore uutinen:

Iso nuorisojengi mellasti Helsingin ydinkeskustassa - "pelottava tilanne"

Jopa 30 nuoren joukkio teki häikäilemättömällä tavalla ilkivaltaa Helsingin keskustassa torstai-iltana.

Helsingin poliisin mukaan tapahtumaketju sai alkunsa, kun noin 15 nuorta tunkeutui Kampin metroaseman R-kioskille.

- He varastelivat sieltä karkkia ja alkoholia, kertoo päivystävä komisario Tom Packalén.

Poliisin mukaan nuoret ovat ulkomaalaistaustaisia. R-kioskilta he jatkoivat matkaansa läheiseen videovuokraamo Makuuniin, jonne nuoria tuli tuplasti enemmän, noin 30.

- Sieltä varastettiin karkkia ja dvd-levyjä, kertoo Packalén.

Kukaan ei loukkaantunut eikä ketään ilmeisesti uhattu väkivallalla.

Silminnäkijä kuvailee IS:lle tilannetta silti pelottavaksi ja uhkaavaksi.

Poliisin edustaja kertoi, että ei tällainen kuitenkaan ihan jokapäiväistä ole. Jos ruvetaan etsimään vuoden 2011 laihinta lohdutusta, niin kyllä toi meni ainakin tällä hetkellä lähelle piikkipaikkaa.

4. Makuja on monia eli täähän lähentelee taivasta

Vihreitten kravattiosaston (os. Kokoomus) edustaja asuntoministeri Jan Vapaavuori on kovasti kehunut Itä-Pasilaa. Vapaavuori tuumaili, että tämä on vieläkin sympaattisempi paikka kuin luulin. Minulle tämä ei ole betonikaupunki vaan kestävän kehityksen mukainen asuintapa.

Jos puhutaan siitä, että mikä miellyttää silmää, on asiasta tietysti vaikea lähteä kinastelemaan. Jos joku sanoo, että lattialla lojuva kissan oksennus on hyvän näköinen, niin hänhän saattaa olla tosissaan, ja onhan hänellä oikeus mielipiteeseensä. Onhan sitä semmosta modernia taidettakin, ja mitä näitä on, performansseja ja installaatioita.

Ittekin kyllä punkkasin Itä-Pasilassa jonkin aikaa nuorena miehenä vuonna Koivisto. Jäi vaikutelma siitä, että asuin kanakopissa, jonka ikkunasta näkyy toisen kanakopin seinä. Kelpasihan se siinä vaiheessa, kun nuorelle koijarille riitti, että oli joku paikka, missä välillä nukkua.

Vaan minähän asuin siellä ennen kaupunginosan varsinaista rikastumista. Tuttuja sinne jäi sitten pitemmäksi aikaa, ja he oppivat rikastetussa Itä-Pasilassa uusia tapoja. Pyykkivuorokin muuttui pyykkivahdiksi. Kun meni talon pesutupaan, piti sekä pyykkäyksen että kuivauksen ajan olla vahtimassa. Muuten saattoi käydä niin, että pyykkinarut olivatkin tyhjät.

Suomalaiset pervothan lähinnä pöllii naisten pikkuhousuja, mutta siellä kelpasi kaikki. Mene ja tiedä, voihan se olla että asialla olivat röyhkeät kaupunkioravat, jotka hakivat vähän tukevampaa pesäntäytettä. Kun se on se ilmastonmuutoskin ja silleen.

Joka tapauksessa tuttavat äänestivät jaloillaan ja muuttivat Itä-Pasilasta tykinkantamaa huomattavasti kauemmaksi. Vaan mitäs tosta oikeastaan mutisemaan. Katkeriahan me vaan ollaan. Niin minä kuin tututkin. Kun me ei päästy koskaan Töölöön. Niin kuin Vapaavuori.

5. Jotain ihan muuta eli hätkähdyttävä paljastus

Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin tutkivat journalistit ovat saaneet selville, että kyllä se Harry Potter on sittenkin plagiaatio. Sekä Harryn että Hermione-hahmon keksivät itse asiassa lapsitähti Lena Zavaronin manageri ja koreografit jo vuonna 1974. Ai ette usko vai? No, kattokaa itte.

Eipä tässä tällä kertaa sen kummempia. Som´mono.

19 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

"Ei esimerkiksi kannata lähteä Pekingiin kiristämään suojelurahaa paikallisilta miliiseiltä. "

Saatan olla väärässä, mutta ei Pegingissä ole miliisiä ja itä naapurimmekin on vaihtamassa poliisiin.

T:Dorga

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Dorgalle ja kiitos kommentista. Kansanmiliisi on kai Kiinassa vielä jonkunlainen osa armeijaa. Eli saatat olla oikeassakin. Vaan muuttiko se tota asian ideaa juurikaan?

Nimetön kirjoitti...

Päivää, Ykä. Minusta tuntuu että Silvio Berlusconi osaa hoitaa asiat jos Italiaan pyrkii mukamas libyalaisia tuon takia. Berlusconi ei vaikuta mokuttajalta eikä siltä että pokkuroisi ulkomaalaisia. Hallituskumppani Pohjoisen liitto taisi joskus ehdottaa, että jos pakolaisveneitä tulee Italian aluevesille, ne pitäisi ampua upoksiin. Italian juttu oli esillä täällä.

Aluksi voisi luulla että Älyvapaavuori on kiinteistösijoittaja ja haluaa nostaa sijoitustensa arvoa kun yrittää aikaansaada enemmän niukkutta ja enemmän kysyntää. Mutta asuttamalla talot oikealla etnisellä tavalla, se ei nosta kiinteistöjen hintoja vaan lähinnä laskee.

Tuo Homman linkki on hyvin tietoja antava. Älyvapaavuori olisi sopinut ministeriksi Neuvostoliittoon. Hän haluaa "tappaa talonpojan" ja toteuttaa väestönsiirtoja Helsinkiin. Niin tehtiin Neukkulassa 1922 päättyneen sisällissodan jälkeen. Tai niinkuin Paasion ja Koiviston hallitukset 1966-70 jotka "tappoivat talonpoikia".

Älyvapaavuorella on se vasemmistolais-sosialistinen näkemys että kaupunkien pitää näyttää siltä miten sosialistiblokin maissa tehtiin. Sosialistisen näkemyksen mukaan ihmisten pitää asua kerrostaloissa ja ahtaasti, jotta heillä ei olisi omia harrastuksia, ja jotta he eivät vieraantuisi politiikasta. Vaikuttaako todenperäiseltä?

Ero on siinä että Neuvostoliitto on Älyvapaavuoren kohdalla vaihtunut ns. ilmastonmuutokseksi. Asuntoministerin tehtävänä olisi huolehtia siitä että asuntoja on tarjolla monipuolisesti ja kohtuulliseen hintaan. Ja että rakennusten ylläpidosta huolehditaan. Ei mikään ilmastohumpan tanssiminen. En tajua miksi Älyvapaavuoren toiminta ei tiputa sekoomuksen kannatusta. Toivottavasti sitten vaaleissa Älyvapaavuori tipahtaa pois.

Jos jaksat Ykä lukea, tässä on linkki pariin kommenttiin jonka kirjoitin Ruukinmatruunan blogissa. Tässä on eka ja tässä toka.

Huumoripuolta, mutta olisiko tässä sitten vaalien jälkeistä asioiden hoitoa? Kenellä olisi ennustajan taitoja? Berlusconia näissäkin kehutaan. Eka, toka, kolmas, neljäs, viides ja kuudes.

Kumitonttu kirjoitti...

Joskus muinoin oli semmoinen ajattelutapa, että onneksi on päivä vielä huomennakin. Nyt alkaa väkisinkin hiipiä mieleen, että valitettavasti joutuu vielä huomennakin seuraamaan, mitä kaikkea sontaa niskaan sataa. Jos hyvä munkki käy, niin tästä selvitään vielä kuin koira veräjästä, mutta se vaatii jo melkoista lapsenuskoa.

Kaikkinensa olen kuitenkin luonteeltani optimistijolla, enkä usko siihen, että taivas - kautta Teutateksen - niskaamme putoaa, vaikka ilmastonmuutoksen väitetään senkin tekevän. Siksipä uskallan vaan tyytyä toivomaan, että jollain ihmeen ilveellä tästäkin selvitään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Kumitontulle & kiitos kommenteista.

Vieras: Joo, näen että italialaisilla on oikeus tehdä maillaan ja aluevesillään mitä lystäävät. Asia ei kuulu ainakaan Astrid Thorsille.

Olis mielenkiintoista, jos toi Vapaavuori vietäis Tallinnaan tutustumaan Lasnamäen lähiöön. Se varmaankin löytäis ylistäviä sanoja siitäkin.

Mitä tulee noihin muualla kirjoittamiisi kommentteihin, niin eikös ne laskeskelleet joskus, että venäläisten pommitukset saivat Helsingissä paljon vähemmän tuhoa aikaan verrattuna siihen sodanjälkeiseen purkuvimmaan. Ja ymmärtääkseni suomalaiset ovat nykyisin käyneet ottamassa Kanadasta oppia siihen, miten tehdään yli kaksikerroksinen puutalo. Kun oma oppi aikanaan oli hiipunut pois vanhojen timpureitten mukana.

Noi Kummelit pelittää aina, mutta todellisuus alkaa mennä jo oikealta ohi.

Kumitonttu: Jonkunlaista optimismia täytyy pitää yllä. Tietysti, jos vertaa tilannettamme tonne Ruotsiin, niin eihän tässä vielä sellaisessa suossa olla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys sinulle, joka lähestyit kahdella sähköpostilla. Henkilöllisyytesi pysyy tallessa, niin kuin pyysit. Lienetkö aiemmin huomannut, että minä en vastaa sähköposteihin suoraan, vaan pistän vastauksen täällä kommenttiosiossa.

Mitä tulee itse viestiisi, niin huomaan, että olet tutustunut näihin ilmastoasioihin huomattavasti minua enemmän. Itseni puolesta voin todeta, että kyllähän ilmasto muuttuu, niin kuin on muuttunut aina. On ollut lämpimiä kausia, viileitä kausia, kuumia kausia ja jääkausia ja kaikkia näitä jo aikaa ennen kuin oli ensimmäistäkään polttomoottoria, nuotiota tai pierevää lehmää. Ilmastomuutokset on aiheuttanut se tuttavallisesti Arskaksi nimitetty möhkäle tuolla taivaalla.

Nykyinen ilmastomuutoshypetys epäilyttää, ihan siksi, että se on nimenomaan hypetystä. Vaikuttaa siltä, että osa kerää asian tiimoilta fyrkat liiveihinsä ja osalle kyseessä on vaan uskonto, ja jonkunlainen keinotekoisen ylemmyydentunnon pönkittämisväline, niin kuin esmes vihreillemme (se viestiin laittamasi lista oli niin vihreetä, niin vihreetä, siihen ei lisättävää). Vihreitten näkemys ilmastonmuutosasiasta on suorastaan huvittava. Suomen pitäisi olla edelläkävijä, asukkaittemme pitäisi siirtyä rautateitten viereen asumaan arpakuutioihin ja yhtään savupiippua ei saisi olla. Ja samaan aikaan kun meuhkataan hiilijalanjäljestä, pitäisi tänne kuskata rajattomaan piikkiin afrikkalaisia sitä hiilijalanjälkeä kasvattamaan. Sen sijaan Afrikan ja Aasian väestönkasvusta eivät Vihreät julista mitään, vaikka sehän se suurin ongelma on.

Niin kuin sanoin, minä en ole ilmastoasiantuntija, mutta muistan, että kun asiasta on sanotaan tommoset viimeiset kymmenen vuotta meuhkattu, niin nimenomaan julistettiin, että ilmasto lämpenee Suomessakin ja talvet muuttuvat tommoisiksi Tanska-mallisiksi. Kaksi viimeistä talvea on ollut pirusti lunta ja pakkasta, ja viime syksystä alkaen onkin sitten julistettu, että ilmastonmuutos näkyykin siten, että ilmaston ääri-ilmiöt korostuvat. Talvella on pirun kylmää ja kesällä pirun kuumaa. Tuntuu siltä, että oli vuodenajat minkälaisia hyvänsä, löytyy aina joku selitys sille, miten se tukee ilmastonmuutosta. Vaan niin kuin sanoin, en ole asiantuntija, ja tämän aiheen tuumailut tulevat stetsonista.

Mielestäni ei tietenkään tulisi ajaa taivaalle ja vesistöön tolkutonta määrää paskaa, eihän se hyväksi kenellekään ole. Mutta rajoittuneen järkeni mukaan asiassa pitäisi pyrkiä siihen, että väestönkasvua hillittäisiin, ja pyrittäisiin siihen, että esmes afrikkalainen, aasialainen ja vaikkapa venäläinen & itäeurooppalainen teollisuus pääsisi lähemmäs länsimaista tasoa. Jos suomalaiset kiillottavat kakkakikkareensa niin puhtaiksi, että niitten päältä voisi vaikka syödä, ei se loppulaskussa mitään auta, jos vaikkapa Venäjä siinä vieressä suoltaa Itämereen tolkuttomat määrät paskaa. Ja putsaa jätöksensä ainoastaan jos tsuhna maksaa viulut.

Että tämmösiä näin aamutuimaan. Voimia eloon.

Nimetön kirjoitti...

Miten OY Ykän rasistipalvelu AB:llä on mennyt viime aikoina?

Onko palvelutarjontaa ja hinnoittelua kehitetty siitä mitä se oli perustamisen aikaan?

Luulisi että kun vaalit on nurkan takana niin asiakkaita olisi koko ajan enemmän ja enemmän. Varmaan ennakkoäänestyksen aikaan ja juuri ennen vaalipäivää on eniten asiakkaita. Arvelen että mitä lähempänä vaalipäivä on, sitä enemmän on kalenterissa merkintöjä.

Voisit järjestää asiakkaille alkoholin lisäksi muitakin tajusteita. Katsot vaan ettet itse jää kiinni, kun ne ovat täällä laittomia. Perit kuitenkin asianmukaiset hinnat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle. Nythän on näin, että palvelun kassavirta alkaa hiipumaan. Järkiperäisen ajattelun määrä on pelottavissa määrin lisääntymässä, eikä palvelua enää uskalleta käyttää, koska vaikutus saattaa usein ollakin ihan toisenlainen, mitä tilaaja halusi.

Nimetön kirjoitti...

Ykä, sinun toimeentulosi ei kaiketi riipu siitä onko rasistipalvelulla asiakkaita. Ja se ei tainnut vaatia massiivisia investointeja joiden takia toiminnan lopetus aiheuttaisi tappioita? Vai pääsitkö voitolle?

Sinulla kun on se virka, onko se valtion vai kunnan virka vai mikä se on. Et siis nälkään kuole. Ja onko sun muijakin töissä, ettet ihan tyhjän päällä oo.

Ykä, oletko huomannut että Jussi Halla-aho ei ole julkaissut vaalikassatiedotteita yhden kappaleen viikkotahdissa vaikka alunperin lupasi. Jotkut hommalaiset ovat näköjään urputtaneet siitä mutta urputus kuullostaa teinimäiseltä ja tekokatkeralta vai onko se vaan läpänheittoa. No joo, ei pitäs luvata jos ei pysty toteuttamaan sitä. Toisaalta Jussi on kuiteski noita tiedotteita julkaissut kuitenkin edes viiveellä joten sekin käy. Tärkeintä on että purkkeihin tulee hilloa.

Tänään oli palkkapäivä kun olin alkukuusta viitenä yönä hommissa. Laitoin tänään sponsorirahaa 50 egee ja toissaviikolla 70 egee. Huomenna tulee asumistuki joten teoriassa voisi kokeilla huomennakin siirtää, ehkä. Kortistossa lojuvalle tuo on paljon mutta sijoituskohde on huippuhyvä. Se on ikään kuin hyvä pörssiosake jonka kurssi on nousussa. Vaalipäivänä se sitten myydään ja voitot lunastetaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle. Joo, älä huoli, kyllä täällä leivässä pysytään.

Kyllä meikäläiseltäkin on joka tilipäivä ropsahtanut Halla-ahon tukitilille avustus. Hommafoorumilla osa (varmaan kovin pieni sellainen) porukoista on semmoista, että Homman keulahahmoilta, esim. Jussilta vaaditaan jatkuvaa täydellisyyttä, ja jos suoritus onkin vain 97%:nen, niin siitä aletaan nillittää. Tärkeintä lienee kumminkin se, että yleensäkin on tapahtunut tämmöinen spontaani avustusinto, jossa Ake, Make, Pera ja mä laittaa roponsa likoon.

Jep, sijoituskohde on hyvä, mutta tulee tietysti muistaa, että jokainen tilipussinsa mukaan. Sitähän se Jussikin painotti.

weekendsoldier kirjoitti...

Soon moro! Jos Itä-Pasila on kerran niin hienoa asuinalue, niin miksiköhän Vapaavuori ei itse muuta sinne.

Tosta rikastamisen estämisestä Rugerilla. Kyllä niin ennen pitkää tapahtuu. On jo tiemmä välillä ollut lähelläkin.

Kaverin autoon oli koetettu tunkeutua valoissa, mutta kun sattui juuri olemaan tulossa ampumaradalta ja oli 44 magnum takin alla kotelossa, niin rikastaminen loppui siihen kun kaveri avasi takkia, näytti aseenperää ja kysyi että "Haluatko tulla kyytiin?" Ei ollut halunnut;)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Som´moro Viikonloppusotilaalle & kiitos kommentista. Niin kuin aikaisemminkin kommentoin, niin Vapaavuorihan voisi kokeilla asumista Tallinnan Lasnamäessä.

Ja mitä tulee siihen Ruger-vaihtoehtoon, niin oikeassa olet. Kerran ne törmäävät hevoseen, jota ei kengitetä. Suomalaiset yleensä vaan ovat sen verran rauhallista ja lainkuuliaista kansaa, että joku ulkopuolinen saa helposti väärän kuvan. Mehän osataan tarvittaessa olla hyvin vittumaista sakkia, mikä on nähty vaikkapa kapinan aikana sekä talvi- ja jatkosodassa. Päättäjiemme kannattais varmaan miettiä, että kannattaako se päre ihan oikeasti polttaa.

Nimetön kirjoitti...

Ruukerista ei ole kokemuksia.
Mutta
1) kotimaiselta naapurin juopolta olen murskannut muutaman sormen kun yritti päissään ja väkivalloin väärään kämppään (poliisi nouti juopon sitten "turvaan").
2) muitten "rikastuttajien" (koti-/ulkomaisten) kohdalla on riittänyt poliisien soittaminen niitä hakemaan.

Nimetön kirjoitti...

Klamydia ehdotti että Ahvenanmaa vaihdettaisiin Karjalaan (kohdassa 1:19-1:26). Voisi todeta että siinä voisi jopa olla joku järjen hiven. Samalla Karjalassa asuvat venäläiset ja sinne sijoitetut Venäjän armeijan sotilaat voitais sijoittaa sinne.
Meinaan, että niitä voisi käyttää siltä varalta jos noita pakolaisveneitä tulee tänne asti. Tai jos Ruotsista valuu "ruotsalaisia" tänne.

Juice (RIP) osasi arvioida tilannetta tällä tavalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Vieraalle & kiitos kommenteista.

Ano: Lienemme molemmat samaa mieltä siitä, että Ruukereitten ja Prouninkien kanssa ei tartteis ruveta heilumaan ja poliisin soitto paikalle riittäis. Valtiovalta vaan jostain syystä pyrkii toiseen tilanteeseen.

Vieras: Toi vaihtoideahan menee sinänsä mukavana vitsinä, mutta tuskin sinäkään tykkäisit, jos Ahvenanmaalla olis tommonen neljä venäläistä divisioonaa plus parisataa hävittäjää ja rynnäkkökonetta.

Vaihtaisivat sen luodon ennemmin svedujen kanssa tohon Ruotsin Länsi-Pohjaan.

Nimetön kirjoitti...

Terve! Läpällä ehdotinkin tuota. Toisaalta nuo voitaisiin siirtää Tanskaan vahtimaan ettei Etelä-Ruotsista tule ei-toivottua ainesta. Tai no, menis vaikka Ruotsin puolelle antamaan hieman virka-apua svedupelleille järjestyksenpidossa...

Ahvenanmaa voitaisiin vaihtaa Länsi-Pohjaan ja Pohjois-Ruotsin muihin vanhoihin suomalaisalueisiin. Se olisi voitu aikaisemminkin toteuttaa. Tsaari Aleksanteri I ei älynnyt noita ottaa 1808-09 sodan jälkeen vaikka olisi saanut ne käytännössä ilmoitusmenettelyllä ja lähettämällä osaston pystyttämään rajakylttejä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle. Joo, harvoin sitä siunausta venäläisille aseille pyytää, mutta silloin 1809 olisivat saaneet mennä vielä vähän lännemmäksi. Mielellään sinne Kiirunaan asti.

Lakeudenmies kirjoitti...

Tervehdys Yrjölle

Mielestäni tässä korostuu taas juurikin ne maailmankatsomukselliset pikkuseikat joihin ei järjellä ole sijaa.

- näin ei tapahdu, koska näin ei tapahdu.
- mutta entäs jos näin tapahtuu?
- no mehän ollaan Suomessa, eihän näin tapahdu, siksi siihen varautuminen on turhaa ja voidaan tulkita kansan kiihottamiseksi ja muöhemmässä tarkastelussa ongelmien aloituspisteeksi.

Ilmastonmuutoksesta olen vahvasti sitä mieltä että Se todellakin on yksi suurimmista, ja todennäköisesti myös suurin huijaus maailman historiassa. Luulen että homma on lähtenyt aivan oikeista lähtökulmista liikkeelle, hiilipannut aiheuttivat ongelmia ja suodattamattomat tehdaspäästöt samaten. Mutta luulempa että joku sai päähänsä että kohta kaikki nokipannut on vanhoja ja tehtaatkin alkaa olemaan suosattimilla kyllästettyjä niin mistäs me rahaa nyt tehdään...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lakeudenmiehelle ja kiitos kommentista.