torstai 3. maaliskuuta 2011

SEKUNDAA PRIIMANA

Jos autokauppias haluaa varmistaa sen, että kauppoja ei synny, hänen kannattaa pitää esim. seuraavanlainen myyntipuhe:

Osta veikkonen tämä Hyrysysy vuosimallia 2004. Se on autojen kiistaton kurko, ja kaikki sen haluaa. Et ole automies etkä mikään, jos sulla ei oo Hyrysysyä. Tää ei tarvii kuin pientä laittamista, eli uusit vain koneen, voimansiirron ja muunkin tekniikan, niin jopa käynnistyy komeasti. Tää ei tosin siitä huolimatta liiku mihinkään, kun noi vanteet on hitsattu runkoon kiinni, mutta me voidaan vuokrata sulle traktori ja traileri, jotta voi kuljetella koslaa paikasta toiseen. Silloin kaikki näkevät, että sulla on Hyrysysy, ja eikös se olekin se pääasia.

Tään hinta on montakytkuustonnii, mutta koska olet tunnetusti hyvä asiakas, me ollaan tehty sulle erityinen maksusuunnitelma, eli maksat käsirahaa montakytkuustonnii ja sen jälkeen tonnin kuussa niin pitkään kuin elät, riippumatta siitä, onko sulla jatkossa autoa ensinkään. Mitenkä on, lyödäänkö nimet paperiin?

Tuon tyyppinen myyntipuhe tulee väkisinkin mieleen, kun kattelee Helsingin Vasemmistoliiton myyntipyrkimyksiä. Autojahan he eivät myy, vaan monikulttuurisuutta (oliko kellekään yllätys) ja ennen kaikkea monikulttuurisuutta Helsingin kouluissa.

Lähtötilanne varsinkin Itä-Helsingin kouluissa on lukijalle varsin tuttu, eli tavalliset suomalaiset perheet alkavat nostaa kytkintä, kun ne eivät ole ollenkaan mieltyneet tähän monikulttuurisuuteen, opettajat ovat täysin tympiintyneitä ja touhu valuu pikkuhiljaa kohti skoonelaismallista anarkiaa.

Vasemmistoliitossa ei nähdä asiaa ongelmana, vaan todetaan, että lähiöiden monikulttuuristen koulujen kansainvälisyyttä ja monikulttuurisuuden suomia vahvuuksia on syytä edelleen korostaa ja monikulttuurisuutta huomioida voimallisesti opetuksessa.

Vasemmistoliito pitää Itä-Helsingin monikulttuurisuutta siis vahvuutena, ja vaikka vahvuushan yleensä tarkoittaa sitä, että sitä ei ainakaan tarvitse tekohengittää, ja siitä on ihan oikeasti jotain hyötyä, vaativat Helsingin vasurit tälle vahvuudelle kummiskin hiukka lisäresursseja eli:

- Monikulttuuristen koulujen luokkakokoja tulee pienentää max. 18 oppilaaseen per luokka alakoulussa.

- Lisäresursseja tulee suunnata koulujen yksilöllisen tarpeen mukaisesti joustavaan alkuopetukseen, suomi toisena kielenä lisäopetukseen, erityisopettajien resursseihin, kielikerhoihin, avustajatoimintaan ja havainnollistavan opetusmateriaalin hankintaan.
- Monikulttuuristen lasten kotikielen opetusta on lisättävä

- Koulujen lisäksi myös koulujen ympäristöä tulee kohentaa yhteistyössä muiden hallintokuntien kanssa. Koulujen läheisiä ostoskeskuksia on kehitettävä, niiden toiminnan monipuolistumista tuettava ja alueiden sosiaalisiin ongelmiin tartuttava.


Helsingin vasureitten käsitys vahvuuksista on kiistatta hieman toisenlainen kuin vaikkapa Hotelli Yrjöperskeleen respan henkilökunnalla. Tätä mainostamaansa vahvuutta tukemaan Helsingin vasurit näköjään haluavat muuttaa kaikki itähelsinkiläiset ala-asteen luokat tarkkailuluokiksi. Kun tämä lisäresurssein jo valmiiksi ruokittu vahvuus ei oikein omillaan pärjää, niin siihen on luonnollinen ratkaisu tuupata vielä enemmän lisäresursseja. Ja tämä kaikkihan on pois suomalaisilta koululaisilta.

Helsingin vasureiden logiikka on kyllä jotenkin hämmentävää. Kun aina useampi helsinkiläinen veronmaksaja äänestää jaloillaan, niin jäljelle jäävien verorahoja on ilman muuta käytetävä kohteisiin, jonka lopputuloksena ei ainakaan tule lisää verorahoja. Sitä, mitä noi vasurit tarkoittavat ostoskeskusten kehittämisellä, jää mulle kyllä arvoitukseksi. Poistetaanko vartijat? Otetaanko tilalle etnisesti sopivia vartijoita? Vaiko mitä?

Vasurithan haluavat myös opettajien keskittyvän ehdottoman oleellisiin asioihin:

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme että Helsingin kaupunki varaa vuoden 2012 talousarviossaan riittävät määrärahat opettajien työnohjaukseen ja täydennyskoulutukseen monikulttuurisuuskysymysten saralla; vieraiden kulttuurien ja etnisten vähemmistöjen tuntemukseen, kulttuuristen ristiriitojen puheeksi ottamiseen ja ratkaisemiseen sekä monikielisten lasten opetukseen.
Vasurit kuuluvat siihen porukkaan, jonka on aina helppo sanoa, että mitä, mutta jättävät tyystin miettimättä että miten. En sinänsä ole ollenkaan varma siitä, jakavatko itähelsinkiläisten koulujen opettajat tämän monikulttuurisuuskoulutusinnon yleensäkään, mutta vasurit unohtavat, että opettajillahan on jo tämä opetusvelvollisuus. Kaikki tämmöinen ylimääräinen koulutus tulee tehdä opetusvelvollisuuden ulkopuolella. Mitenkähän vasurit ajattelivat tämän järjestää? Pakkokoulutusta työajan ulkopuolella? Kesälomilla ehkä? Vai vähennetäänkö varsinaisia oppitunteja, jotta opettajat voivat olla monikulttuurikoulutuksessa?

Helsingin Vasemmistoliitto vaatii rahaa nimenomaan ulkomaalaisille. Ja etnisesti oikeille ulkomaalaisille. Suomalaiset koululaiset eivät näytä heitä kiinnostavan. Pitäiskös tavallisten suomalaisten koululaisten ruveta asiakseen perseilemään, jotta heidätkin otettaisiin huomioon?

Suomihan on tietysti – vielä jollain tavoin – vapaa maa. Ihminen saa toki pitää kiinni unelmastaan, vaikka olisi huomannut sen menneen aikaa sitten reisille. Mutta onko ihmisellä oikeus vaatia muita elämään unelmansa mukaan, ja maksavan sen unelman kustannukset?

Ja osaiskos joku selittää mulle mitä ne monikulttuurisuuden suomat vahvuudet on?

9 kommenttia:

VonPee kirjoitti...

Monikulttuurisuuden myynti tuo väkisinkin mieleeni ostoskanavat.

Hyvä tuote myy tunnetusti itse itsensä, surkeita sitten kaupataan suurilla lupauksilla ja kalliilla hinnalla. Ostoskanavat ovat kuitenkin siinä mielessä rehellisiä, kun ilmoittavat, ettei tässä vielä kaikki!
Lisäksi mukaan tulee se, se ja tuo.

Kumitonttu kirjoitti...

Tämä vetää sanattomaksi. Parhaaseen kommarityyliin ensin luodaan ongelma ja sitten laitetaan valde ratkaisemaan asia. Ei voi olla näin typerää touhua 2000-luvulla!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys VonPeelle ja Kumitontulle & kiitos kommenteista.

VonPee: Joo, tuo ostoskanavavertaus on hyvä. Muistat varmaan, kun 1990-luvulla mainostettiin ostoskanavalla semmosta Motor-Up nimistä mönjää. Sitä kun kaatoi tankkiin, niin myllyn piti pelittää ilman öljyäkin. Mainosvideossa kuvattiin autoa, joka oli nostettu pukeille ja öljypohja poistettu ja letkulla vielä ruiskittiin vettä sylintereihin. Ja hyvin pelasi. Ainakin videolla. Vasureitten ideologiansa mainostamisessa on jotain samaa.

Kumitonttu: Sanattomaksi vetää niin. Vaan minä luulen, että noi mammat ihan oikeasti uskoo siihen mitä julistavat.

Anonyymi kirjoitti...

Jossain on sanonta on että miksi tehdä hyvää tavaraa tai palvelua kun paskakin myy. Tuosta paskasta en usko että se myy hyvin. Sitäpaitsi oikeasta paskasta on hyötyä pelloilla maanparannusaineena.

Ykä muistaa Kekkoslovakian ja Koivistolandian ajat. Eikös tuossakin ole jotain samaa? Olisko se ollut Hommassa jossa moku vertasi näin että:
monikulttuurisuus = kommunismi
rasisti = porvari

Neukkula kuoli, mutta sen mukana eivät kuolleet sen ulkomailla tekemät aikaansannokset, vaan ne mutatoituivat toiseen olomuotoon. Olisi saanut mennä nekin samalla nurin ja niin etteivät kykenisi mutatoitumaan.

Ironista on että nyt tiedostavat uskaltavat arvostella Venäjää mm. rasismista ja ihmisoikeusloukkauksista. Eli siitä että siellä ei pokkuroitaisi ulkomaalaisia tuolla tavoin.

Jos tarkemmin miettii, niin voisiko tuossa olla kyse monikulttuurisuuden kuolinkamppailusta? Sen tähden sitten huvitellaan kuin viimeistä päivää seurauksista välittämättä koska tuo on ehkä heidän joutsenlaulu...tää on viimeinen taisto? Jospa Neukkulan viimeiset täällä olevat etäispäätteet romahtaisivat, vaikkakin 20 vuoden viiveellä?

Jos tuota haluaa positiivisesti arvioida niin Persut ja Muutos ja ehkä siinä sivussa kristilliset saavat näin ilmaista mainosta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja kiitos kommentista. Niin, Neuvostoliitossahan oli se glasnost 1980-luvulla. Me täällä Suomessa vielä omaamme odotellaan. Ja näkisin, että monikulttuurin kuolinkamppailua saadaan vielä odotella. Täällä Suomessahan se saatetaan saada aikaan ihan poliittisin keinoin. Ruotsissa ja muualla Länsi-Euroopassa se ei onnistu kuin sisällissodalla. Vaan sitähän saivat mitä tilasivat.

AaJii kirjoitti...

Kysyit monikulttuurisuuden suomista vahvuuksista. No, monikulttuurisen koulun vahvuushan on se, että siellä oppii sopeutumaan monikulttuuriseen yhteiskuntaan (sen kaiken muun oppimisen kanssa voi tosin olla sitten vähän niin ja näin)

Tämä on vieläpä sellainen itseään ruokkiva vahvuus, että mitä enemmän yhteiskunnassa on monikulttuurisuutta, sitä tärkeämpää on että siihen oppii jo koulussa.

(toisin päin voisi tietysti ajatella, että ilman monikulttuurisuutta tämä monikulttuurisuuden vahvuuskin olisi ihan turhaa)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys AaJiille ja kiitos kommentista. Näinhän tuo taitaa mennä niin kuin sanoit. Kai se on niin, että kun tommosen vihervasemmistolaisen ajattelumaailman on tarpeeksi hyvin omaksunut, pystyy hymyssä suin selittämään velat saataviksi.

Anonyymi kirjoitti...

ottia tuota,tarkottaako tämä kaikki sitä että jos pyöräytän mukulan valkoisen hetero-sakemannini kanssa niin kaksikielinen lapsemme saisi kaikki nää edut? Jee!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle & kiitos kommentista. Mitenkä minä luulen, että eivät vasurit tainneet tarkoittaa teitä. Vääränlainen maahanmuuttaja, verstehen Sie.