keskiviikko 2. helmikuuta 2011

OIKEUS MIELIPITEESEEN JA VELVOLLISUUS UNELMAAN

Osmo Soininvaara on taas hiljattain nykäissyt herneet klyyvariinsa ja syynähän on ollut se, että Jussi Halla-aho on aukaissut suunsa, mitä hänen ei vissiin olis pitänyt mennä tekemään. Soininvaara avautuu blogissaan, tämä oli ensimmäinen teksti 310111:

Helsingin valtuustokokouksen merkittävimmästä sosiaalipoliittisesta linjanvedosta vastasi Jussi Halla-aho (PeruS). Hän viitoitti noudatettavaa asuntopolitiikkaa suunnilleen näin: jos Helsinki ei tarjoa hyville veronmaksajille riittävän houkuttelevia olosuhteita ja nämä muuttavat siksi Espooseen, se on Helsingin oma vika. Tarkempi sitaatti on saatavilla vasta huomenna.

Halla-aho puhui oikeanpuoleisesta puhujapöntöstä, eikä syyttä. Tuollaista sosiaalidarwinismia eivät edes kokoomuslaiset päästä suustaan. Päinvastoin, jopa kokoomuslaiset ovat huolissaan siitä, että kuntien välinen kilpailu heikentää mahdollisuuksia huolehtia koko väestön hyvinvoinnista.

Huitsinnevadalaisena tyhjänsottailijana tuumin, että tää on semmosta varsin tyypillistä vihervasemmistolaista tapaa suhtautua asioihin. Ei oikeastaan puututa siihen, mitä tyyppi on sanonut, vaan todetaan että tyyppi on X ja sitten se on vielä Y, joten tyypillä ei ole oikeutta mielipiteeseensä, ja näin ollen mielipiteen voi tyrmätä vääränä.

Soininvaara ei tuuminut sitä, tekeekö Helsinki asuntopolitiikassaan jotain oikein tai väärin. Soininvaara vain ilmoitti että Halla-aho on sosiaalidarwinisti ja kokoomuslaisiakin karmeampi ja kaiken lisäks jätkä puhui oikeanpuoleisesta pöntöstä, joka tietysti tässä asiassa on aivan olennaista.

Sitten 010211 Soininvaara lisäsi tekstiä lisää ja totesi Halla-ahon vaativan kuntia kumartamaan rikkaille ja pyllistämään köyhille. No, itsehän olen tietysti vähän yksinkertainen, mikä näkyy varmaan siitäkin etten älynnyt jäädä asumaan Helsinkiin vaan suhasin Hotelli Yrjöperskeleen sieltä hemmettiin, mutta luulen silti ymmärtäväni Halla-ahon tarkoittavan näillä hyvillä veronmaksajilla tätä suurta suomalaista keskiluokkaa eli ihan tavallisia kansalaisia, joitten taskuista ne pääasialliset verotulot kumminkin tulevat. Tuskin niitä rikkaita. Jos suomalaiset miljonäärit laitettaisiin päiväntasaajalle seisomaan, niin huutoholli kävis melko pitkäksi.

Ja tää on semmonen asia, että siitä on oikeastaan ihan turha kiukutella. Jos tavalliset kansalaiset mieltävät, että Helsingissä kannattaa asua taloudellisesti ja paikka on viihtyisä ja turvallinen paikka mm. kasvattaa mukuloita, niin eiväthän he muuta Helsingistä minnekään. Jos he taas muuttavat, niin joku mättää. Ei se kiukuttelemalla mihinkään muutu.

Varmaankin haluun muuttaa pois Helsingistä vaikuttaa pari seikkaa, eli ensinnäkin asuminenhan on tolkuttoman kallista. Toisekseen ihmiset tuskin mieltävät velvollisuudekseen olla osana tätä Helsingin unelmiin perustuvaa yhteiskuntakokeilua. Ja varsinkaan he eivät miellä sitä lastensa velvollisuudeksi. Ei se white flight tietyistä helsinkiläisistä kouluista ihan syyttä tapahdu.

Ja Suomessahan ihmisellä on oikeus muuttaa paikkakuntaa. Millä sen estää? Oikeastaan ainoa tapa estää se olis kehittää joku neuvostotyyppinen sisäisen passin järjestelmä. Oliskos se sitten hyvä? Voitaishan me sitten kehittää maallemme vaikkapa uusi slogan: ”Suomi: rajattoman maahanmuuton ja olemattoman maassamuuton maa.”

14 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä että Ykä ehti tästä kirjoittaa. Itselläni oli samat suunnitelmat, mutta...

Hauskaa, että Soininvaara on noin hukassa. Jos tuo on ruohikon vihrein korsi, uskallan väittää että moni haluaa kokeilla, josko ruoho kuitenkin olisi terveempää aidan toisella puolen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja kiitos kommentista. Joo, eikös ne pidä tota Soininvaaraa vihreitten terävimpänä älylihaksena.

weekendsoldier kirjoitti...

"Joo, eikös ne pidä tota Soininvaaraa vihreitten terävimpänä älylihaksena."

Taitaa olla lihas löystynyt kun tulee tällaisia aivopireuja;)

Kyllästynyt kirjoitti...

Mut Yrjö, eihän vihreillä voi olla lihaksia, se olisi ristiriitaista. Vai?

"ruohikon vihrein korsi", jumaa että nauratti... onko niillä niin kehnosti asiat?

Anonyymi kirjoitti...

vanha sanonta,,, jos ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella on siellä myös isompi vesilasku, ei siis taida pitääkään paikkaansa
helsingin seudulla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Weekendsoldierille, Kyllästyneelle ja Anolle & kiitos kommenteista.

Ikäväähän sitä oikeastaan on ihmisille kuittailla, mutta kun tää vihervasemmiston meininki alkaa nykyään olla sellaista että elätettävät vaativat elättäjiään holhouksenalaiseksi niin alkaahan se tympiä.

VonPee kirjoitti...

"Oikeastaan ainoa tapa estää se olis kehittää joku neuvostotyyppinen sisäisen passin järjestelmä."

Kannatan! Kunhan siinä passissa lukisi, että Lihava Setä ei saisi koskaan ylittää Hellsinkin tullia. Koskaan. Never. Ja vaikka mitä. Mutta vähintäänkin ei milloinkaan. Rangaistuksen uhalla!

Anonyymi kirjoitti...

Vihervasemmistolla on sisäänrakennettu ajatusmalli missä Valtion rakastava käsi ohjaa alamaisten elämää kehdosta hautaan yhteisen hyvän nimissä. Silloin tällöin ne unohtaa ettei tässä nyt kuitenkaan aivan täysin sellaisessa maailmassa vielä eletäkään, ja se sitten näyttäytyy tällaisina purkauksina.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys VonPeelle ja Anolle & kiitos kommenteista.

VonPee: Niin, Lihava Setähän oli Turuust. Eikös ne turkulaiset kuittailleet Helsingin suuntaan jotenkin niin, että "Tiärät sää, mikä erotta Turun Suome suurimmast hullujehuoneest? Emmää vaa tiärä. No, se on Lohjanharju."

Tarkoitus ei ollu kuittailla Turulle / Helsingille, vaan kartoittaa kansanperinnettä. Toisaalta Turun suuntaan on kyllä heitetty niin paljon erillisläppää, että onhan turkulaisilla kaikki oikeus antaa välillä vähän takaisinkin.

Ano: Olet ihan oikeassa. Nythän vihreät ovat kehittämässä ihan onnellisuusmittaria. Ajattelin väsätä siitä itse muutaman rivin, mutta Hannu Visti on jo kirjoittanut siitä vallan mainiosti. Lukasepa tuosta:

http://www.hannuvisti.com/blog/files/a9f417f0094683ec379ed2e15b34598e-1132.php#unique-entry-id-1132

Unknown kirjoitti...

Soinintavaran kannattaisi olla varovainen sosiali(sti)darwinisminsa kanssa.

Saattaa keppi osua huitojan omaan nilkkaan...

Anonyymi kirjoitti...

Iltaa! Viherhörhöt haluavat että ulkkarit saa tänne tulla vapaasti miten haluaa ja tehdä mitä haluaa. Sen sijaan heille ei kelpaa että han-suomalainen valitsee asuinpaikan itse. Heille han-suomalainen on kulakki ja kansanvihollinen, muistat varmaan ne Kummeli-videot kulakin pidätyksestä.

Se ei kuitenkaan käy viherhörhöille että kunta valitsisi itse asukkaat sen mukaan ketkä olisivat kunnalle sopivimpia, hyödyllisimpiä ja tuottoisimpia. Ravintolakin saa valita asiakkaansa, joten miksei kuntakin saisi valita asukkaansa?

Olen ihmetelleyt että jos vihervasemmistolaiset ja muu tiedostavaisto on aina ollut USA-ja länsivastaista, niin miksi hitossa he ovat täällä lännessä eivätkä mene johonkin missä pippuri tai hamppu kasvaa? Miksi he eivät aikoinaan painuneet Neukkulaan? Nyt keksin, viherhörhöt tietysti tarvitsevat han-suomalaiset maksamaan verot heidän saamia tukia, aatelistovirkoja ja muuta idealismiaan varten. Jos he menisivät jonnekin Bongo-Rumpulaan, niin eivät saisi samoja etuja. Neukkulassa olisi kai vaihtunut hiippakuntakin.

Muuten, onko Ykä kuullut sitä että venäläisillä oli tapana sanoa Venäjälle siirtyneille punikkiloikkareile jotenkin näin että "Te loikkasitte tänne omasta maastanne, joten te petitte oman maanne. Koska petitte oman maanne, te voitte siis pettää meidätkin." Ja tämän jälkeen loikkarit vietiin saunan taakse tai työleirille tms. ihan vaan varotoimenpiteenä.


Tää on aika off-topic eikä tähän liity mitenkään mutta onko Ykällä kissaa siellä maalla? Meinaan että maalla on aika yleistä että on kissa kun semmoinen voi hyvin liikuskella ulkona.

Jos haluaa kissan, niin paras olisi omakotitalo jotta se pääsisi ulos pihalle ja sopia naapureiden kanssa niin ettei se haittaa heitä. Ehkä kuitenkin maatila olisi paras kun on sitä lääniä jossa voi liikkua ja lähin naapuri on kivenheittomatkasta kauempana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kullervolle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne. Yleensäkin Soininvaaralle ja kumppaneille näyttää tökkivän se, että ihmisillä on vaihtoehtoja ja että ihmiset päättävät itse omasta elämästään.

Vieras: Joo, tuo tokaisu on tuttu. Venäläisten tapa hoitaa noita asioita on tehokas, joskaan ei kovin inhimillinen. Ja ei, ei ole kissiä tällä hetkellä.

Lakeudenmies kirjoitti...

Tervehdys Yrjölle.

Meni kommentointi taas hieman överiksi niin naputtelinkin oman jutun aiheeseen.

Mutta täytyy myöntää että ideologian sokaisuvoima on valtava sillä realiteetit eivät tunnu kaikkien verkkokalvoille piirtyvän edes heikkona varjona.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lakeudenmiehelle ja kiitos kommentista. Oma juttusi oli asiaa ja heitinkin sinne jo kommentin.