keskiviikko 21. syyskuuta 2011

LYHYESTI SUURESTA INNOSTA

Minä kun olen tunnetusti pikkusen sinisilmäinen, niin höpelönä kuvittelin, että mediamme antaisi uudelle eduskunnalle vaalien jälkeen jonkunlaisen työrauhan vaaleja edeltäneen haisunäädän kusimyrskyn jälkeen. Vaan turhahan oli toiveeni, ja eihän minulta mitään muutenkaan kysytä, kun olen tämmönen ihan tavallinen Yrjö vaan.

Eli mediahan on löytänyt vaihteistoistaan vielä ihan uusia vaihteita ja kierroksiakin on propagandamoottoriin viritelty viljalti lisää. Sinänsä touhua voi pitää ajanhukkana ja turhana vaivana, koska tämä ns. valistustoiminta, joka julistaa että persut ja muut kansallismieliset ovat Herrasta Perkeleestä on suunnattu ihmisille, jotka jo muutenkin ajattelevat että persut ja muut kansallismieliset ovat Herrasta Perkeleestä. Saman vaivan olis voinut käyttää vaikka kiehisten veistelemiseen, niin olis valmiita syttyjä koko talvelle. Tosin en ole varma, tietääkö toimittajakuntamme miten kiehinen veistellään ja mikä se kiehinen yleensä edes on.

Uusi ilmiö tässä ns. uutisoinnissa näyttää olevan se, että tehdään uutinen, ennen kuin uutinen on edes tapahtunut. Siitä esimerkkinä voi käyttää Iltalehden tuoretta uutista, joka otsikoi raflaavasti:

Sisäministeriö yllättyi: Osa perussuomalaisista hyväksyy väkivallan

Ei paha otsikko, ei suinkaan. Siitähän voi saada vaikka minkälaisia mielleyhtymiä hyvänsä, varsinkin niissä ihmisryhmissä, jotka lukevat uutisista ainoastaan otsikot.

Ja nähtävästi tälle porukalle tämäkin uutinen on tarkoitettu, sillä jos vaivautuu lukemaan tuon jutun, käy ilmi, että tässä on kyse tutkimuksesta, jota ei ole edes julkaistu. Tarkemmista tuloksista ei ole vielä tietoa, sillä ne julkaistaan vasta myöhemmin syksyllä. Onpahan asian tiimoilta vuotanut joitain ennakkotietoja, jotka eivät taida välttämättä ihan vastata otsikkoa. Tämän voi päätellä itse jutusta, jossa viitataan Ritva Viljaseen, joka ei ole ehkä niitä suurimpia persufaneja, ja jota ei voi oikein muutenkaan kansallismieliseksi kehua:

Sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen huomautti samassa seminaarissa, etteivät populistiset puolueet sinänsä ole ongelma.

- Populistiset puolueet ovat Euroopassa nousussa. Ne ovat kuitenkin lähinnä retoriikkaa. Ongelma on verkossa syntynyt populistinen alakulttuuri, jolla ei ole mitään tekemistä puolueiden kanssa, Viljanen sanoi.


Mutta niin vain piti perussuomalaiset ympätä otsikkoon. Ja tehdä sitten tietysti hienoja raflaavia väliotsikoita eli Puheella yhteys jopa terrorismiin sekä Nyt nousussa äärioikeisto. Uutisia pikaplärääville porukoille tää kieltämättä näyttää varsin roisilta.

Olisivat nyt odottaneet, että saavat sen varsinaisen tutkimuksen käsiinsä. Siitähän toki voi löytyä persujen suunnasta väkivaltaa kevyestä poskelleläiskimisestä aina laajamittaiseen joukkotuhontaan. Kun nykyisinhän noi tutkimukset tuppaavat mennä niin, että ensin tehdään johtopäätös ja sitten etsitään asiaa tukevat faktat.

Eipä vaan jaksettu niitä faktoja odotella, vaan väsättiin pystyyn komeat otsikot ja sitten läiskittiin yläviitosia. Kiire on, hoppu hoppu, tai tulee persuinen maailmanloppu. Otsikoidaan persuväkivallasta, vaikka itse jutussakin todettiin, ettei tutkimuksessa tehdä vertailuja eri puolueiden väkivalta-asenteiden välillä. Suopeaa asennetta voi olla minkä tahansa puolueen jäsenillä ja kannattajilla. Ja tietysti juttuun piti laittaa kuva, jossa julma ja voimakas perussuomalainen koura tarttuu pieneen ja viattomaan ranteeseen.

Mutta minun mielestäni toimittajat tartteisivat jo jonkin sortin apua. Eihän se meinaan ole normaalia, että ihminen saa tuhansia pieniä, vaikka sillä olis vielä housut jalassa, eikä esileikkikään ole alkanut. Jonkunsortin fyysinen tai henkinen häiriötila tuon täytyy olla. Ehkä tässä olis markkinasauma jollekin minua fiksummalle vaikkapa tyyliin Tämä on viesti sinulle, joka kärsit pikkuorkun pidätysvaikeuksista. Uusi Nuivix-terapia auttaa. Tuloksia jo kahdessa viikossa. Pikkuorkun pidätysvaikeuksia ei tarvitse hävetä. Soita reilusti tai vieraile verkkosivuillamme.

*

Lisäys 22.9.

Ei päivää ilman caustia. Tuoreimpana Halla-aho/valiokunta/Tallinna/boikotticausti. Ja sekin tietysti täysi susi. Uutisankan ampui alas itse Osmo Soininvaara. Minähän en varsinainen Soininvaara-fani ole, mutta kunniaa miehelle, silloin kun kunnia ansaitaan, ts. pinnat Odelle.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Perussuomalaisten jatkuva tölviminen kalahtaa vain noiden lahopäiden omaan nilkkaan. Ei kukaan voi hyväksyä nykyistä tilannetta, jossa vanhat paskat yrittävät keinoja kaihtamatta pitää kiinni valta-asemistaan ja samalla siitä kuinka he voivat kansalaisten rahoja tärvätä ihan miten haluavat.

PELKO ajaa niitä tuohon. Pelko siitä, että me Perussuomalaiste, AINOA kansan puolella oleva puolue, kasvaa niin suureksi, että heille tulee lähtö iänikuisilta rahastajan paikoiltaan.

Pelkäävät ja niin pitääkin, sillä me TULEMME, eivätkä voi sille yhtään mitään!

Närpes varg kirjoitti...

Media näyttää tosiaan olevan "hiukkasen" sekaisin näiden persujen kanssa. Ilmeisesti hyvin korkealta taholta on annettu määräys lätkäistä aina kun joku persulainen avaa suunsa.
Jaa - sori - eihän enää saa sanoa että persu, tai kepu tai kommari.
Omasta kokemuksesta voin valistaa mediaa, että jos se haluaa löytää tosi väkivaltaista äärioikeistoa, menköön Kansallisten eläkeläisten tilaisuuksiin. Siellä kajahtaa "RYSSÄ" joka toisessa lauseessa ja papat näyttävät käsillään, kuinka kookoo panee, että papapapaaa, kun niitä piippalakkeja alkaa näkyä.
Eikä tässä kaikki. Kreikan hulttiot tuomitaan yksimielisesti ja yhtä yksimielisesti ihmetellään, miksi lapset eivät opiskele saksaa, tieteen, edistyksen ja ystävyyden kieltä vaan englantia, polseviikkien sodanaikaisen auttajan kieltä.
Jouduin eläkeläisporukkaan oltuani lähiomaisen kuskina ja kävelyapuna. Tämä virkeä 85-vuotias kertoo olevansa vieläkin valmis tarttumaan aseisiin (no niin!) milloin tahansa, kun isänmaan (kas,kas!) etu tai kunnia (kunniaväkivaltaa!) sitä vaatii.
Erikoisesti minua hirvitti (vihapuhetta!), kun papat panivat halvalla eräitä maahanmuuttajaryhmiä. Mummot yrittivät toppuutella, mutta miehet eivät olleet hiljennettävissä. Tuttu pappa kuiskasi, ettei noi mummot voi enää kiristää seksillä...
Voin siis mennä valalle siitä, että maassamme tosiaan on ryhmiä, jotka hyväksyvät väkivallan, jopa tappamisen. Nyt vaan nopeasti pappoja linnaan, ennen kuin ehtivät itse kuolla. Näen jo mielessäni iltapäivälehtien otsikot:
"Entinen kokoomuksen kunnanvaltuutettu kahdeksi vuodeksi vankilaan vihapuheista". Tai: "Kokoomuseläkeläinen lupasi tappaa ryssät pihaltaan."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Närpes Vargille ja kiitos kommenteistanne.

Ano: Olen siinä mielessä eri mieltä kanssasi, että taatusti kaikissa puolueissa (no, vihreitä lukuunottamatta) on porukkaa, jotka pyrkivät toimimaan tämän kansan hyväksi. Toivotaan sisällissotia niiten puolueitten sisälle. Mutta sanassa PELKO olet täysin oikeassa. Pelkohan tuon saa aikaan. Ei ainoastaan pelko siitä, että poliittinen kulttuuri muuttuu, vaan toimittajien mielessä saattaa pyöriä kauhea ajatus työvoimatoimistosta.

Närpes Varg: Näitä vanhoja pappoja ei muuten tule kenenkään aliarvioiman. Minähän olen kiväärin kanssa melko tarkka ampuja, mutta oma 70-vuotias isäpappani ampuu luodikkoradalla vieläkin kirpun irti kärpäsestä. Hän itse totesi, että ”eihän minusta enää tetsaamaan ole, mutta jossain mäellä voisin olla tarkka-ampujana harvinaisen vittumainen mies”. Niin kuin muuten olisikin.

Ari Laakso kirjoitti...

Perussuomalaiset puolueena vaaraton. Se hoitaa vain oireita ei itse tautia. Ja Soini kuohii lopunkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ari. Sen varmaan sinäkin myönnät, että toi persujen lyöminen alkaa muistuttaa yleistä kiima-aikaa. Toi Soinin avautuminen oli kyllä kiistatta huonon ajoituksen ennätys. Semaan aikaan kun oli (tai olis pitänyt olla) tapetilla eräs perustuslain muutos.

Ari Laakso kirjoitti...

Kuten aina olen sanonut, persuissa on monia hyviä yksittäisiä tyyppejä,muutama henkliökohtainen tuttavuuskin. Soini on vaan suuri epävarmuustekijä.

Toisaalta tuntuu, että esimerkiksi joku Paavo Lipponenkin on lähtenyt pressakisaan vaan lisäämään Soinin ääniä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Arille & kiitos kommentistasi. Olemme samaa mieltä aiheesta Lipponen & pressanvaalit. Mies tekee saman mokan kuin valtapuolueet ennen eduskuntavaaleja eli käy vaalikamppailua kohteena media, ei äänestäjät. Vaan sehän meille tietysti sopii.

Sinänsä minulla ei ole tulevista presidentinvaaleista kovin suuria tunnekuohuja. Meinaan, jo tässä vaiheessa tiedetään, että tuleva tasavallan presidentti ei ole Tarja Halonen, ja se on jo melko paljon se.

Ano Muumi kirjoitti...

Paavo.

Se Lipponen, jolle joku tyylikonsultti oli jossain seminaarissa suositellut hymyilemistä imagoa pehmentämään;)
(Paavo itse ei liene ollut kyseisessä seminaarissa.)

Oli taas jossain torstain(22.9.) aamu-tv:ssä (Huomenta Suomi-ohjelma) "jyrähdellyt" persuista.

Äh, keskittyis nyt vaan keskustelemaan sen "Kiinan Keisarin(tm)" kanssa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano Muumille ja kiitos kommentistasi. Mitenkä minusta vaan tuntuu, että se on Päivi joka puhuu Paavon suulla.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän takia en lehtiä tilaakaan, kun uutiset on juuri tällaisia. No luenkin kirjastossa. Ei näitä aina edes jaksa lukea. Medialla tuntuu olevan vain olevan loppumattomasti perussuom... Ihan mukavasti tulee lisänäkökulmaa blogi kirjoituksista, ei tule itsekkään heti ajateltua.

Tässä on taas tutkimusta, hyvin on saanut rahat tähänkin. Tästäkin on Alma median lehdissä ollut.

http://hommaforum.org/index.php/topic,51617

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentistasi. Yep, näinhän se. Eikä syyllisenä ole yksin Helsingin Pravda, vaan maakuntalehtiet nilkit painaa perässä.

Toi Kellopeli Appelsiini-tutkimus on mullekin tuttu. Noihin vaan tuntuu aina rahaa riittävän. On se niin hyvä, että on prioriteetit kohdallaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Sisäisen turvallisuuden sihteeristön päällikkö" :)