perjantai 4. tammikuuta 2019

NO NYT HELPOTTI


Hotellin respassakin ollaan mietitty että onkohan siellä Oulussa nuo elintasosiirtolaiset syyllistyneet johonkin laittomaan ja pitäisikö asialle ehkä tehdä jotakin.

Onneksi Oulun poliisi korjaa huhuja ja antaa tavallisellekin kansalaiselle turvallisuuden tunteen:

Väite: Yksi uhreista on 10-vuotias.

Oulun poliisin korjaus: Uhrit ovat 12–15 -vuotiaita.

Väite: Kaikki epäillyt miehet ovat turvapaikanhakijoita.

Oulun poliisin korjaus: Osa on, osa on pakolaisstatuksella ja osalla on Suomen kansalaisuus.

Hetken aikaa tässä oli jo jotenkin huolissaan. Mutta nyt kun virkakoneisto kertoi helpottavan uutisen niin täälläkin on jotenkin rauhoittunut olo.

Oikeastaan tämä kirjoitus ei tämän enempää kaipaa. On hienoa elää viranomaisten turvaamassa yhteiskunnassa.38 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Olen kanssa äärimmäisen helpottunut, sentään kuitenkin jo 12v raiskattu ja osa raiskaajista ihan kansalaisia. Ei tässä sitten mitään hätää, hajaantukaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, joppos 123. Ja täytyy tarkentaa että tässähän on siis VAIN 12-vuotias raiskattu. Joten miksi siitä niin surta meteliä nostaa? Tosin jos sen olisi tehnyt pottunokka niin asia olisi ehkä ollut toinen.

Anonyymi kirjoitti...

Kun poliisi menettää kansalaisten luottamuksen niin takaisin sitä ei saa. Kannattaisi hiukkasen miettiä siellä poliisihallinnossa.

Ari

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

No onneksi ei kyse sittenkään ollut mistään vakavasta. Toista se olisi jos joku olisi katsonut rasistisesti tai kirjoittanut netissä että neekeri.

Anonyymi kirjoitti...

Voisi kyllä polliisilta kysyä, että mitenmeni niinku omasta mielestä tuo tiedotuspuoli, kun rupesi noita huhuja ja vääriä huhhuja ilmaantumaan. Kannattiko salata viimeiseen asti, ja mahtoiko ny polliisit vieläkään kertoa kaikkea asiaan liittyvää. Kovin on nihkeätä asioista kertominen ollut tälle isoherrapolliisille, mikä komisarius lie, saurus ny kumminki
t. Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

"Päävastuu asiasta on nuorilla, heidän huoltajillaan,ja vanhemmillaan."

No niin,siinähän asia tuli varsin selväksi. Kuinka saatoin mitään muuta kuvitellakaan.

T. Ymmi

Anonyymi kirjoitti...

Englannissa helpotti ja:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6547081/Father-British-soldier-21-set-gang-15-thugs.html

Anonyymi kirjoitti...

Parhaat kommentit(lisäinfoa)

https://www.breitbart.com/europe/2019/01/03/israel-terror-vet-manchester-attack-epitome-failed-immigration/

Anonyymi kirjoitti...

Tunteekohan Suomen rikoshistoria sellaista tapausta, jossa kantasuomalainen pottunokka olisi raiskannut musliminaisen? Itse en ainakaan muista tällaista tapausta sattuneen. Eikä varmaan olekaan, sillä maailmassa ei todennäköisesti sellaista kolkkaa olekaan jota tällainen uutinen ei olisi tavoittanut. Kaikki suomen valtamediat olisivat kirjoittaneet siitä kissan kokoisin otsikoin ja rummuttanut sitä kuukausitolkulla kuinka raakalaismaisesti suomalaiset käyttäytyvät ulkomaalaisia kohtaan.

T. Luca

Anonyymi kirjoitti...

Tulonsiirroista on blogissasi ollut aiemmin asiaa ja nyt jyrähtää Viren:
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/480ccb97-b0af-4b63-9b5f-d162fda28d90

Mikä on sikäli hauskaa, että näistä verovaroista tuo professorikin tilinsä saa.


-Tvälups-

Löylyniemi kirjoitti...

Kansakunnan floora, eli sinivuokot aistii turbulenssia atmosfäärissä.

Turismi kärsisi, jos auringonnousun poikien aurinko laskisi ennen aikojaan. Saattais joku kukkukuoppamaa asettaa matkustusvaroituksen.

Anonyymi kirjoitti...

Sananlaskujen kirjassa on paljon viisautta, esimerkiksi tämä:

"Jossa paljo puhutaan, siitä ei synti ole kaukana; mutta joka huulensa hillitsee, hän on toimellinen." (Sananl. 10:19, vuoden 1776 käännösversio)

Synti tarkoitti alunperin virhettä, erehdystä tai tavoitteesta sivuun menemistä, etenkin keihään heitossa. (https://en.wikipedia.org/wiki/Sin)

Toimellisuus tarkoitti viisautta. (https://fi.wiktionary.org/wiki/toimellinen)

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelen miksi ulkomaalaislaki ei ole käytössä. Esmes Arabianrannassa nuoren pojan murhannut oli ulkomaalainen ja syyllistynyt rikoksiin aikaisemmin joista saanut vankeustuomioita. Häntäkään ei karkoitettu vaan odotettiin että hän tekee jotain vakavampaa ja näin kävi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Arille, keski-ikäiselle pikkupojalle, Huru-ukolle, Ymmille, Ano1:lle, Ano2:lle, Lucalle, Taisteluvälineupseerille, Löylymiehelle, Ano3:lle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne. Poliisi on tietysti ajatellut että katkotaan huhuilta siipiä mutta suoritus ontuu. Rikos on ihan yhtä törkeä kohdistui se sitten kymmen- tai kaksitoistavuotiaaseen. Ja tuo tekijöitten statuksella kikkailu on typerää. Oli niitten status mikä tahansa niin tuontitavaraa ne ovat joka tapauksessa.

Tuohon Lucan sottailemaan tapaukseen en minäkään ole törmännyt ja jos sellainen olisi tapahtunut niin siitä oltaisiin varmasti kuultu. Ja tuo Tvälupsin laittama linkki on asiaa. Kakku ei kasva vaikka jakajat lisääntyvät. Jossain vaiheessa ollaan kusessa.

Ja kiitokset vieraalle valokuvista.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista oli myös tietojen jakaminen tipottain Arabianrannan murhenäytelmästä. Ensin kerrottiin, että uhri on alakoululainen. Hei haloo, poika oli 7-vuotias eli ekaluokkalainen, siis ihan sieltä ikähaarukan alapäästä! Tekijän ulkomaalaistaustaa pimitettiin pitkään, vaikka aiemmista rötöksistä kerrottiinkin jonkin ajan päästä. Yritettiinkö lukijoiden ajatukset johtaa väärille raiteille kertomalla esim. rattijuoppoudesta, joka on vain suomalaisten helmasynti? Samanlaista vatulointia oli tapauksessa, jossa isä murhasi kylmäverisesti 2-vuotiaan tyttärensä Porvoossa yleisellä paikalla.

Oulussa raiskattujen tyttöjen kerrottiin olevan alle 15-vuotiaita, kun nuorin oli 10-vuotias? Paikallisesti tätä suuremman huomion mediassa taisi saada kuitenkin moskeijan ovesta tai ikkunasta sisään heitetty pyöräteline.

Helsingissä taas raketteja uudenvuodenyönä asemalla ihmisiä kohti ampuneet olivat ”teinejä”. Eipähän heitä kiinni saatu, mutta kuka enää normaalikielessä käyttää teini-sanaa, ellei kyse ole uussuomalaisista? Sitä ei kerrottu, että ampuessaan raketteja nämä teinit huusivat allahu akhbaria. Yleensä myös kun tämä porukka riehuu ja tappelee jossakin, se on nahistelua, kun suomalaisten ollessa osallisena se on mellakka tai joukkotappelu.

Jääkiekkoilija Jori Lehterä nostettiin tikun nokkaan huume-epäilyistä nimen ja kuvien kanssa. Huumeliigan päätekijä, jolla on ulkomaalaistausta, on sen sijaan median erikoisessa suojeluksessa samoin kuin 19 muuta juttuun sotkeutunutta. Aikanaan saamme ehkä tietää, mutta Lehterää lukuunottamatta asialla ei pidetä mitään kiirettä.

Tavallinen kansalainen tarvitsee tänä päivänä hyvää medianlukutaitoa. Se alkaa kyllä kehittyä pikku hiljaa tätä sirkusta seuratessa.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy korjata tuon Oulun tapauksen tytön ikä 12:sta vuoteen ja johan siinä sitten onkin ikää ihan tarpeeksi, kolme vuotta ylikin siihen, kun heidän profeettansa ja erehtymätön esikuvansa toteaa lapsen sopivaksi sukupuoliseen kanssakäymiseen. Palloa nyt sitten vieritetään vanhemmille, joka tietysti on osittain paikallaan, mutta kotouttajat ja viranomaiset ovat hiljaa. Kuviosta unohdetaan myös opettajat, jotka vallassa olevan agendan mukaan ovat opettaneet ihmisten olevan kaikkialla ihan samanlaisia ja lastentarhanopettajat ovat vieneet jopa aikuisia miehiä päiväkotilapsiin tutustumaan! Herää vain kysymys: miksi?

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita. Se rakettiterroristien allahu akbaarin huutaminenhan selitettiin valtamediassa ”hihkumisena”.

oravan pesän hävittäjä kirjoitti...

No pitkistä ajoista ja terve. Näistä yks pääs erehdyksessä - siis erehdyksessä - vapaaksi ja saksassa. Minkälaista touhua se tämä on että rikollista ei ensinkään saada kiinni a)kotimaassa ja sitten sen päästää irti gestapo b) maassa johon on annettu etsintäkuulutus. Ja kohta c) mikä helevetin halunkkila se tämä tämmönen maa on joka tieten tahtoen, yksin tuumin ja vakain aikein mahdollistaa tämmösen toiminnan? EN MINÄ YMMÄRRÄ! Enkä haluakkaan ymmärtää. Mie melskaan ja maksan verot ja sakot. Ja näillä miun rahapenneillä ei auteta suomalaista onnetonta. Ehei, net perkeleet majottaa maan täyteen tämmösiä... tämmösiä... ei niin törkeetä sanaa ees oo millä näitä tämmösiä kuvailis.

Lemminkäinen kirjoitti...

Meille on kerrottu että he eivät ole väkivaltaisia vaan väkivallan uhreja ja eiköhän nämä raiskauksetkin saada kategoriaan "laajennettu ymmärrys seksuaalisuudesta", lol.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lemminkäinen. Jo aikaa sitten toimintansa lopettanut mainio bloggari Octavius käytti kyseisestä aktista termiä ”tutustumispenetraatio”. Mikä sopii kyllä nykypäiväänkin.

Strix Senex kirjoitti...

Tästä tuli mieleen useampaankin ammattikuntaa liitetty vitsi.
Seurue oli lähtenyt ilmapallolennolle, kun sumu yllätti heidät. Sumun hälvettyä he huomasivat olevansa tuntemattomalla seudulla, niityn yllä. Niityllä kulki mies, jolle he huusivat: "Hoi mies, missä me olemme" Vastaus: "Olette ilmapallossa, kahdensadan metrin korkeudessa". Tällöin eräs miehistä totesi, että mies oli epäilemättä oululainen poliisi. Vastaus oli kyllä täsmällinen ja paikkansa pitävä, mutta tyhjänpäiväinen ja täysin arvoton.

Joppos123 kirjoitti...

Tuohon "tutustumisseksiin" on aika paljon varmaan mennyt näitten pilluvarkaiden raiskuksia.
Osasyynä voi varmaan olla se, että nuoret mimmit ovat aikoinaan tottuneet siihen, että kun kiimaiselle sinisilmälle sanoo ei niin se lähtee lätkimään. Matu ei sitä tee vaan ottaa väkisin sen mikä hänen mielestään on vähintäänkin oikeus.
Henkeä ei aina viedä mutta osoiteaan vastaanottavalle kansalle kuka käskee..
Näin ajattelee meille tullut sotilaskarkuri tai rikollinen ja noissa 30000 valtaosa oli juurikin näitä.
Ensimmäisenä ostettiin kaikki puukot loppuun lähikaupoista, ja onahan niitä ahkeraan myös käytetty.
Kokemuksen aika syvällä rintaäänellä. Noi on ihan paskasakkia ketä tänne tulee.
Siksi ei edes vanha kotimaa halua niitä takaisin. Paskat ulos malliin kuuba jenkkeihin joskus aikoinaan.
Leirit pystyyn ja venkoilijoille valinta 9mm tai omin jaloin vittuun.

Anonyymi kirjoitti...


Haistan palaneen käryä ja paniikkia viranomaisten selityksissä. Oulun poliisin mukaan siis raiskattu uhri on 12-vuotias. Mutta oliko hän tekohetkellä 10-vuotias?

acc

Anonyymi kirjoitti...

Ei saa vihata Oulun mamu-raiskaajia, vaikka oma tytär olisi uhrina. Nettipoliisi tarkkailee ja jahtaa vihakirjoitusten tekijöitä. Tunteiden näyttäminen on rasismia,

Anonyymi kirjoitti...

Ei tässä enää hätää kun Risikkokin huomasi ykkösaamussa, että rikoksiin syyllistyneeltä voitaisiin peruuttaa jopa oleskelulupa. Olisi hän tietenkin voinut sanoa, että otetaanpa ulkomaalaislaki käyttöön ja karkoitetaan rikoksiin syyllistyneet heti, mutta se olisi ollut varmaan liian kauhea rangaistus mamuille. Ja osaa nuo lähteä itsekin kun rangaistuksen uhkaa alkaa pukkaamaan.

vieras kirjoitti...

Jos Ykä joskus tekee jutun jossa on Antero ja äänimiehet, niin Ykä voisi pistää itsensä lisäksi tarinaan myös hotellin pääkokki Pauno Bläädin. Hänellä olisi varmaan hyviä ruoka- ja juomaideoita kun seuraavan kerran tapaatte porukalla.

Hommasin kilon verran naudan ulkofilepihvejä. Tänään on tarkoitus tehdä evästä kaverin luona noista pihveistä. Syöddään lohkopottujen kanssa. Toinen kaveri ehdotti tätä kastikkeeksi:

https://www.valio.fi/reseptit/pihvit-ja-sinappinen-pippurikastike/

Käydään kohta kaupassa ja Alkossa hakemassa puuttuvat härpäkkeet. Itse hommasin Alkosta jälkkäriksi:

https://www.alko.fi/tuotteet/343794/Blandy-s-Santa-Luzia-Madeira

https://www.alko.fi/tuotteet/336016/Torres-Floralis-Moscatel-Oro

Mitä Pauno tuumailee näistä?

vieras kirjoitti...

Saapuiko viesti? Kysyn etten lähetä sitä kahteen kertaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tommi Rautiaiselle, Strix Senexille, joppos 123:lle, acc:lle, Ano1:lle, Ano2:lle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Tommi: Jäit jostain syystä tuosta välistä, pahoittelen. Ja täytyy sanoa että en ymmärrä minäkään.

Strix Senex: Kieltämättä osuva vertaus.

joppos 123: Kuulin muuten erään tuttavan kautta että olisivat ostaneet asekaupoista mutkiakin mutta onneksi ei ole myyty.

acc: Rikos on tietysti aivan yhtä törkeä oli sitten kyseessä 10- tai 12-vuotias.

Ano1: Jep. Vaikka Suomen laki ei edes tunne vihapuhetta.

Ano2: Huomaa että on vaalivuosi tulossa. Minä otan tuommoiset avautumiset tosissaan siinä vaiheessa kun Risikko & kumpp toteavat että ”kyllä, me olemme saaneet tämän aikaiseksi”.

vieras: Täytyy panna idea korvan taakse. Tuo resepti vaikuttaa hyvältä. Viineistä en osaa sanoa kun en viiniasiantuntija ole eikä Pauno ole just nyt paikalla. Ja viesti tuli perille. Kiittelin jo tuossa ylempänä.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ei tuliaseita myyty rauhanuskovaisille, kyllähän nyt toki pitää pelit ja vehkeet olla ku kotona.

Juha Kivela kirjoitti...

Anolle 5.1.2019 klo 18.55. Vuodenvaihteessa oli Suomessa tekemässä tutusmisretkeä tuolta Ruotsinmaalta muutamien aitoruotsalaisten kanssa noita Ruotsissa jo notkuneita rauhanuskovaisia, joiden tarkoitus oli tuottaa noita mutkia Ruotsista, kun tuo Haaparantakin edelleen vuotaa Salen laskuun - eikä Sale ole päivän iltap*skan mukaan valmis muuttumaan. Raskas taakka Suomella jatkuu siis ja kuten MV:ssä oli nimimerkillä 'Tilaaja' osuvasti kommentoinut, että nuo Suomen Puolustusvoimien kenraalit alkaa olla ihan hameväkeä jo ja että jopa sivaritkin ovat nykyään luotettavampia ja isänmaallisempia kuin ne, joiden Suomen Kansaa ENSI sijassa tulisi puolustaa!

Mitä tulee Risikkoon, eduskuntaan ja presidenttiin (presidentteihin) yleensä, niin Suomessa ei todellakaan ole kyse demokratiavajeesta, vaan siitä, että nyt on - varsinkin viimeisinä 10 vuonna - jätetty edustuksellinen demokratia toteuttamatta ja sorruttu jopa Suomen Valtion hallinnossa täysin kriminaaliin ja rikolliseen toimintaan, niin olemme Suomessa siinä tilanteessa, että presidenttiä ei saada virasta, koska eduskunta ja korkein oikeus, joiden tulisi asia toteuttaa, eivät sitä tee, koska ovat itse sotkeutuneet kaulaansa myöten itse samaan rikokseen ja kriminaaliin toimintaan.

Ja sama toimii täysin toisinpäin, eli presidentti ei voi käyttää oikeuksiaan suhteessa eduskuntaan ja korkeimpaan oikeuteen - oikeuslaitokseen yleensä - koska on itse yhtä kriminaali, kuin ne, joihin tulisi voida vaikuttaa!

Suomi on täydellisessä pattitilanteessa, jota ei lainkaan auta se, että Sale ei aio yhtään enää muuttua! Jo asenne tuollaisen sanomiseen kertoo kaiken! Raskas on Suomen ja Suomen Kansan taakka jälleen kerran!

Mitä Risikkoon tulee, niin olen Ykän kanssa täysin samaa mieltä, että pelkät puheet eivät riittä, vaan sen lisäksi, että täytyy selkeästi kertoa epäonnistuneensa, niin myös toimia vielä sen hallitus- ja istuntokauden ajan, joka on jäljellä. Sen jälkeen näyttämöllä on toimijoiden vaihduttava, jotta kriminaalit ja rikolliset saadaan siivottua kerralla näyttämöltä pois - Valtakunnanoikeuteen, mars!

Joppos123 kirjoitti...

Yleensäkkin noi raiskaukset ovat vain yksi sodankäynnin muoto. Eihän aito muslimi pidä vääräuskoista naista tai pikkutyttöä edes ihmisenä. Siihen asti perseilevät kunnes suvaitsevaisuuden irvokas naamio on aika poistaa ja silloin poistuu myös islam maastamme, joko penaalissa tai vapaaehtoisesti.
On ihan 100 varmaa, että tähän tilanteeseen vielä joudutaan, toinen vaihtoehto on meidän katoaminen maailmasta. Hopeasijoja ei kansanmurhassa jaella ja muslimit sen touhun aloittavat. Meidän tai jälkeläistemme hommaksi jää lopettaa se ja ajaa taas kerran islam pois Euroopasta. Se ollaan tehty ennenkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Juha Kivelälle ja joppos 123:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Suomen tiukasta aselainsäädännöstä on sentään joskus jotain hyötyäkin.

Juha: En sinänsä syytä tuota Salea itseään vaan koko konsensusjärjestelmää. Joka muuten alkoi silloin kun Sale aloitteli poliittisen uransa. Silloin Järjestelmäpuolue alkoi muotoutua. Nyt se on saavuttanut lopullisen muotonsa. Edustuksellinen demokratia tarkoittaa nykyisin vain yhden totuuden demokratiaa. Nykymeininki on vaan sen verran tylyä (koska eihän Järjestelmäpuolue luovu vallastaan) että sinne valtakunnanoikeuteen joudutaan todennäköisesti me.

joppos 123: Jep. Raiskaukset ovat sodankäynnin muoto. Aito muslimi ei pidä vääräuskoista ihmisenä mutta järjestelmämme vaatii meitä uskomaan siihen utopiaan ettei islam eroa pohjoismaisesta sosialidemokratiasta millään muotoa.

Juha Kivela kirjoitti...

Kiitos Ykä vastauksestasi. Ymmärrän myös kirjoittamasi näkökulman, jossa totta on, että tuo Järjestelmäpuolue alkoi muotoutua ja kasvoi nykyiseen muotoon yhdessä Salen kanssa, jota ilman tuskin olisi Saleakaan poliittisessa järjestelmässämme. Useat maamme "kärkipoliitikoista" ovat kasvaneet yhdessä tuon Järjestelmäpuolueen helmassa, ei toki pelkästään Sale.

Jos Sale olisi kuitenkin osoittanut olevansa todellinen valtiomies - ja edes sanojensa mittainen mies - niin hän olisi toiminut toisin. Eli toiminut Suomen Kansan ja Suomen Valtion edun mukaisesti, totuudessa, hyvyydessä ja kauneudessa. Nyt hän ei pystynyt, vaan haki jo syksyllä 2011 uhripääomaa vastaamalla Vaasan yliopiston Levón-salissa pidetyssä vaalikiertuepuheessaan opiskelijakaverini esittämään kysymykseen; "Ketä pidätte esikuvananne?", ettei hänellä ole esikuvaa, mutta Presidentti Risto Rytiä hän kyllä arvostaa suuresti.

Voi olla, että täysin opportunistina Sale ei edes tarkoittanut, että hän edes harkitsisi toimia samoin kuin suuresti arvostamansa Presidentti Risto Ryti, josta melko hiljan on muistaakseni ollut Ykä sinullakin blogissasi, että Presidentti Risto Ryti toimi todella uhrautuvasti tuon Saksan suhteen toisen maailmansodan aikaan.

Nykyään poliitikot vain puhelevat mitä sylki suuhun tuo ja Järjestelmäpuolue valtamedia käsikassaranaan selittelee kaiken mitan parhaiten OMIA etujaan ajaessaan parhaaksi katsoo. Viis siitä, vaikka Suomen Kansa siinä ohella jäisi täysin ilman objektiivista ja oikeaa tietoa ja informaatiota - saati realistista kuvaa siitä, kuinka syvälle Järjestelmäpuolue on Suomen ja Suomen Kansan jo saattanut. Vertailukuva on omassa mielessäni varsin selvä, elämme Suomessa nyt Kantasuomalaisten osalta siinä tilassa, jossa virolaiset olivat 1990-luvulla heti itsenäistymisten alkuvuosien ajan... osin aina tähän asti.

Ikävä kyllä, Suomessa ei taida tosiaan olla muutos mahdollista. Ei niin minkään osalta - ei siis pelkästään Salen.

Koska kuten itse kirjoitat, ei Järjestelmäpuolue ole valmis luopumaan vallastaan, eikä tuosta yhden totuuden edustuksellisesta demokratiasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Niin kuin olen todennut aikaisemminkin niin politiikka on nykyisin ammatin ja aateliston sekoitus joka valitsee seuraajansa itse. Ihmisiltä kysymättä. Jos Sale olisi halunnut olla edes osittainen valtiomies niin hän olisi astunut ehdolle vuoden 2000 presidentinvaaleissa mitkä hän olisi voittanut. Federaatiopresidentti hänkin olisi ollut mutta estänyt 12 Halosen vuotta.

Suomen kansa jää ilman objektiivista tietoa ja siitä puolestaan on vastuussa valtamedia. Me emme oikeastaan mahda järjestelmäpuolueelle mitään mutta valtamediaa voimme nakertaa tiili kerrallaan. Mikä voi jossain vaiheessa vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen. Suomessa kun vieläkin on olemassa vaalit joka Järjestelmäpuoluetta kovasti vituttaa. Muutos on mahdollinen. Mutta Suomessa vielä hyvin, hyvin kaukana. Siksi kannattaa vielä yrittää. Kaikesta huolimatta. Pienet purot, suuri joki jne.

Qroquius Kad kirjoitti...

Itsekin olen täällä useampaan kertaan manannut Sauli Väinämön käsittämätöntä päätöstä heittää vuonna 2000 Linnan avaimet kädestään, johon ne oli suoraan tarjottu.
Vaan eikö tässä jokin aika sitten, edellis- tai sitä edeltävänä vuonna (ne kuluvat nykyään todellakin nopeammin kuin vielä 30 vuotta sitten) asia sanottu aivan suoraan, että Kokoomus oli tieten tahtoen asettunut Haloskan valinnan taakse?

Siksi Sauli Väinämöä kiellettiin asettumasta ehdolle, ja Sekoomus varmisti vielä asian asettamalla ehdokkaakseen höperötäti Uosu-Riikan, joka oli vastikään hoilotellut maailmalle kuinka hauskaa hänellä onkaan Topinsa kanssa heidän uudessa vesisängyssään; hän on pelkää rintaa, reittä ja revaa ja voi sitä naimisen loisketta!

Jos Sekoomus olisi asettanut Haloskaa vastaan kenet tahansa ensimmäisen kauden mieskansanedustajansa, hänet olisi todennäköisesti valittu toiselta kierrokselta.
Niin ei tehty, koska ei haluttu.
Ja tätä taustaa vasten tuntuu taas kerran niin tuhoisan toivottomalta lukea vaikkapa Appelsinin Aviisin sähköversion uutimien kommenttiosioista, miten Sekoomuksen uusin harhautus on otettu vastaan.

Aniharva kommentaattori on kyennyt näkemään Risikon "Ehkäpä mahdollisesti vaikkapa saatettaisiin hiukan jopa keskustellakin maahantunkeutumispolitiikan tiukentamisesta, mutta kaikia hädänalaisia on autettava ja sillä hyvä!" -taqiyyan läpi.
Käsittämätömän moni on sen sijaan hurranut, että onpa hyvä kun Kokoomuskin on jo löytänyt saman sävelen Perussuomalaisten kanssa!

Ensi keväänä ne hurraajat äänestävät Sekoomusta...
Kuten tekevät myös vuonna 2023...

Mutta kaikesta huolimatta:
jos uudenvuodenaaton kemuissa 1988 joku olisi kysynyt:
"Uskotko, että tasan kolmen vuoden kuluttua Berliinin muuri on murtunut ja Saksa yhdistynyt Liittotasavallaksi, mutta Neuvostoliitto ja Varsovan liitto ovat hajonneet - eikä tämä ole seurausta NATOn voittamasta III maailmansodasta, vaan enimmäkseen laajamittaisten kansalaisprotestien tulosta?"
kuka olisi uskonut?

Credet iudaeus Apella, non ego, sanoi Doc Holliday.
Mutta niinpä se vain tapahtui.
Ja se oli suunnattoman paljon voimakkaampi väkivaltakoneisto kuin EU voi koskaan toivoa olevansakaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. En todellakaan osaa sanoa että tekikö Kokoomus silloin tuollaisen päätöksen mutta jos niin on, niin sen järkeä en pysty millään käsittämään. Tai ehkä Kokoomuskin oli jo tuolloin puhdas järjestelmäpuolue joka oli ampunut ja paloitellut kypäräpapin. Vuonna 1994 oli ehkä vielä toisin sillä puolueen ehdokkaana oli Raimo Ilaskivi.

Tuon Risikon avautumisen miellän lähinnä vitsiksi jolla (perkele, onnistuneesti) saadaan muutama kansallismielinen äänestämään Kokoomusta ajatuksella että jos tällä kertaa kumminkin…

Ajatuksesi ja muistelusi vuodesta 1988 herättää toivoa. Vahvempikin hirviö kuin EU on kaatunut omaan mahdottomuuteensa.

Lemminkäinen kirjoitti...

Ykä, liekköhän Epäilyksen Piru on tehnyt kierroksen Iltalehdessä! Meinaan, että Iltalorauksen (anteeksi, Iltalehden) pääkirjoitus tänään vaikuttaa siltä että Epäilyksen Pirulla olisi asian kanssa jotain tekemistä. Pätkiä pääkirjoituksesta: "Ja jos joku joskus yrittää kiihkottomasti lyödä ikäviä faktoja pöytään, seurauksena on yleensä sarja primitiivireaktioita rasismisyytöksineen… Myös valtamedian on katsottava peiliin. Media on valitettavasti epäonnistunut tehtävässään, kun se on kieltäytynyt katsomasta totuutta silmiin".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lemminkäinen. Noita avautumisia tulee aika ajoin (harvakseen) mutta ole huoletta, kyllä Iltalehtikin palaa kuuliaisesti nännistis-lellistiselle linjalle.