sunnuntai 27. tammikuuta 2019

OHJATTUA ILMASTOAHDISTUSTA


Niin kuin lukija hyvin tietää on verorahoitteisen Ylen päällimmäisin tehtävä opastaa tavallista kansalaista oikeaoppiseen ajatteluun. Siksi se antaa tavalliselle Taavitsaiselle luettavaksi mm. juttuja joissa kerrotaan ilmastoahdistusta käsittelevästä työpajasta ja todetaan vielä asian tiimoilta että tukahdetut tunteet voivat johtaa outoon alakuloon.

”Tukahdetut tunteet voivat johtaa outoon alakuloon”.

Vautsi. Mistä onkaan kysymys? Kysehän on siitä että muuan ”opettaja ja tutkija” pitää teineille ns. ilmastoahdistustyöpajaa jossa käsitellään ilmastomuutoksen aiheuttamia ahdistavia tunteita. Kyseisen ”valistuksen” kohteena ovat luonnollisesti nuoret teinitytöt. No, mitäs tässä kimppa-ahdistustyöpajassa sitten tehdään? Otetaanpa otteita uutisesta:

Ilmastoahdistustyöpaja jatkuu seuraavaksi selkeällä tehtävällä. Osallistujien täytyy ilmaista tunteensa jollakin liikkeellä pienryhmän yhteisessä patsaassa. Noin neljän henkilön ryhmät tekevät lopulta nopeasti patsaansa.

Yksi osallistujista asettuu hiihtoasentoon, sillä hän on huolissaan lumisten talvien säilymisestä ilmastonmuutoksen keskellä.

Allekirjoittanut käy katsomassa ikkunasta ulos ja näkee 70 sentin lumihangen eikä allekirjoittanut edes asu Pohjois-Suomessa. Jatketaanpa:

Viivi Hamarila ottaa samantyyppisen asennon kuin Edvard Munckin kuuluisassa Huuto-taulussa.

– Herätys, tehkää jotain ilmastonmuutoksen estämiseksi. Ihmisiä ei kiinnosta tarpeeksi se, mitä pitäisi tehdä. Pienet teot eivät enää riitä. Jos olet sammutellut valoja, kannattaisi harkita isompia toimia. Esimerkiksi kasvissyöntiä tai sitä, kannattaako enää matkustaa lentokoneilla, Viivi Hamarila sanoo.


Ilmastoahdistus voi kyteä piilossa ja se voi olla syy esimerkiksi outoon alakuloon tai unettomuuteen. Suru luonnon tuhoutumisesta ja oma riittämättömyys vaikkapa lentojen vähentämisessä nousevat esiin, kun media kertoo ilmastonmuutoksen vaaroista.

Outoon alakuloon? MC Tsuhnan herrasmiesten kanssa keskusteltiin tästä ahdistusasiasta ja tuumailtiin että mitäpäs jos me osallistuisimme kyseisiin ilmastoahdistustyöpajoihin. Ja toteaisimme siellä että meitä ahdistaa ihan pirusti se, että mitä niin afrikkalaisten kuin lähi-itäläisten jatkuva lisääntyminen saa aikaan ympäristölle. Ja samalla toteaisimme että meitä ahdistaa ihan kybällä se että vaikka Suomi tuottaa huomattavasti enemmän luonnonvaroja kuin kuluttaa niin juuri meitä täytyy rangaista toisten tekemistä ympäristörikoksista. Joihin kuuluu nimenomaan liiallinen väestönkasvu ja ylijäämäväestön dumppaaminen meidän elätettäväksi.

Toteaisimme vielä että meitä ahdistaa ihan tolkuttomasti se, että nämä kyseiset häiskät jotka Suomeen tultuaan monikymmenkertaistavat sen paljon puhutun hiilijalanjälkensä tekevät vielä tolkuttoman määrän väkivalta- ja seksuaalirikoksia.

Saattaisimmepa todeta myös sen, että meitä ahdistaa ihan merkeleesti se, että ammatti- ja tapahysteerikkojen vuoksi sekä suomalainen teollisuus että haja-asutusalueet laitetaan kyykkyyn ja ainoa mitä sillä saadaan aikaiseksi on hyvä mieli ammatti- ja tapahysteerikoille.

Oletettavasti kyseinen asiassaan innostunut opettaja toteaisi närkästyneenä että tämä on väärää ahdistusta, soittaisi poliisit paikalle ja toteaisi että viekää nuo vanhat faktistipaskiaiset koppiin koska ne häiritsevät kollektiivista hyvää pahaa oloa.

Sillä siitä, ja vain siitä tuossakin pelleilyssä on kysymys. Omasta hyvästä ja osallistuvasta olosta. Tuntuu hyvältä kun voi kuvitella tekevänsä jotain joka ei ole tosiasiassa mitään. Hotellin respassa nähdään, että teinit ovat kovasti alttiita kaikille vaikutteille. Ehkä heidän kannattaisi antaa itse muodostaa omat mielipiteensä. Jopa vaikka faktoihin perustuen. Vaikka ne eivät nykyisin niin muodikkaita olekaan.35 kommenttia:

turbojuudas kirjoitti...

Ei jumalauta, Anna Lehtonenhan on jonkun sortin skini vielä! Olsis nyt edes säteilyhoitopotilas, paitsi että jos näin on, niin kyseessä taitaa olla moraalisäteilyhoito.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tästä tuli mieleen jonkin vuoden lukion elämäkatsomustiedon oppikirja, jota luin edellisvuosikymmenellä netissä muistaakseni Uskontojen uhrit ry:n tai jonkun vastaavan sivuston linkin kautta löytämänäni.
Siellä oli mm. kysymys-vastaus -tehtäviä oppilaiden pohdiskeltavaksi.

Eräs oli:
"Erään määritelmän mukaan koko maailmaa hallitsevat USAn maavoimat, USAn merivoimat, USAn ilmavoimat ja USAn merijalkaväki.
Miten tämä asiantila voitaisiin muuttaa?"

Oma vastaukseni olisi, että kysytään ensin siltä opettajalta miten US Army, Navy, Air Force and Marine Corps sitten hallitsevat maailmaa ja miltä taholta tuo määritelmä on peräisin?
Vastaukseen vastataan, etteihän tuo ole totta ja jatketaan kysymyksellä miksi opettaja väittää tuollaista vaikka tietää, ettei se ole totta?

Jos tätä lukee joku lukion elämänkatsomustiedon läpilukenut, olisin kovasti kiinnostunut tietämään, tuliko tunnilla koskaan vastaan tuota oppikirjan suosittelemaa asiaa ja jos tuli, miten siihen vastattiin?
Henkilökohtaisesti olisin taipuvainen uskomaan, ettei ko. asiaa ole otettu esille ainakaan sillä tavalla kuin oppikirjan tekijät epäilemättä toivoivat.

Voisinpa siis uskoa, että ilmastonmuutosahdistusopetukseen suhtaudutaan samalla tavalla:
suurin osa hymähtelee sille huvittuneena.
Ne, jotka sen nielevät sellaisenaan, ovat nielleet sen jo valmiiksi. Tyttörukat, rupinokka ruttanat. Voi pikkuisia!

Valistajan ikuinen tuska onkin, ettei järki-ihmisiä tarvitse valistaa eikä järjettömiä kerta kaikkiaan voi.

SuiGeneris kirjoitti...

Luin tuon Ylen jutun ja aivopesultahan tuo vaikutti (ja ehkä lievältä hysterialta). Mutta saavathan nuo konsultteina toimivat henkilöt siitä oletettavasti korvauksen. Ikävää vain, juuri tuollainen hysteriointi sitten on uusien mielenterveysongelmien taustalla.
Teinit kun angstailevat ihan omia aikojaan ja omista syistään. Näin se vaan valjastetaan ilmastomuutos propagandan palvelukseen.
Tämä ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos varmaan kursittiinkin kokoon siksi, että hiljenemään päin oleva talouskasvu saataisiin taas piristymään. Tällä kertaa siis sähköautoja ja vastaavia virityksiä tekemällä.
Tässä on se outo juttu että kaikkiin ongelmiin tarjotaan vastaukseksi lisää kuluttamista. Jonkinlainen ristiriita siinä mielestäni on.
Omasta puolestani en moottoripyöräilyä ja muutakaan vastaavaa miehistä turhamaisuuttani korostavaa harrastustani lopeta ennen kuin siellä kehitysmaissa vetävät mxxxxn solmuun.
ps. pyydän anteeksi rahvaanomaista ilmaisuani

Anonyymi kirjoitti...

Ahdistaa merkeleellisest ku pitää huomenna mennä kikyvääpelille tekee ilmotus, eikö ne tajuu ettei oo töitä, eikä tu. Tai tuönantajia on muttei palkanmaksajia. Vedän kännit, naapuri lupas huomenna heittää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys turbojuudakselle, Qroquius Kadille, SuiGenerikselle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

turbojuudas: Voi muuten ollakin säteilyhoitopotilas tai sitten kärsiä siitä tilasta ettei ole karvoitusta ollenkaan. Mutta sehän on sinänsä sivuseikka eikä siihen puututa. Se, mitä kyseinen nainen päästää suustaan on pääasia.

Qroquius Kad: Hjuu, maailmassa on kyllä aika paljon alueita joita kyseiset sotavoimat eivät hallitse. Ja tuo lauseesi:

”Valistajan ikuinen tuska onkin, ettei järki-ihmisiä tarvitse valistaa eikä järjettömiä kerta kaikkiaan voi.”

on kyllä varsin kuvaava.

SuiGeneris: Palkkaa vastaanhan tuokin ammatti- ja tapahysteerikko toimii. Palkan maksat sinä, vaikka mielipidettäsi ei olla kysytty. Noista sähköautoista voi heittää sen huomion mitä vihervasemmistolaiset puolueet vaativat eli polttomoottoreitten kieltäminen kymmenen vuoden kuluttua. Siinä on lyöty toteutettavaksi teoriaa ja unohdettu käytäntö kokonaan. Mutta siinähän vihervasemmistolaiset ovat hyviä. Rahvaanomainen ilmaisu hyväksytään sillä se oli hyvin perusteltu.

Ano: Kyseistä vitutusta on ilmassa. Perustellusti.

Tita kirjoitti...

Mutta hei - tuo propagandan levittäminen on ihan arkipäiväisen tuttu juttu. Se menee kuin häkä nuoriin tyttöihin. On kyllä nykyinen nuoriso kummallista. Minun aikaan sitä kyseenalaistettiin rankasti se mitä "kalkkikset" paasasivat. Tehtiin varmasti ihan vastoinpäin. Pullamössösukupolvea tämä nykyinen.

Onneksi on olemassa edelleen vanha kunnon heiluri. Uskoakseni olemme heilurin ääriasennossa maailmojen halaamisen suhteen. Tie kulkee väistämättä takaisin. Ilmastouskovaisuudessa toivottavasti päästään realismin äärelle.

Sitä minä vain, että nyt on toinen vanhanaikainen talvi peräkkäin eli lunta ja pakkasta. Molempia piisaisi vähemmänkin. Vuodet ovat minun aikanani vaihdelleet kovastikin säiden puolesta, eli mielestäni ilmasto muuttuu vähintään neljä kertaa vuodessa - tehtiin mitä tahansa tai oltiin tekemättä. Ihan ahdistumattakin.

Anonyymi kirjoitti...

Minua ahdistaa Kimmo Tiilikainen, joka on hurahtanut tähän ilmastouskovaisuuteen niin, ettei jutuissa ja toiminnassa ole enää mitään tolkkua; ei riitä EU:ssa hyväksynyt tavoitteet, vaan täytyy tehdä vielä enemmän ja vielä paremmin! Viimeksi pari päivää sitten liittouduttiin Pohjoismaiden kanssa yhteiseen rintamaan, jossa lisäksi kilvoitellaan siitä, mikä maa nopeimmin tuhoaa hyvinvointinsa. ”Olemme ottamassa ilmastopolitiikan neliloikan, joka vie maailmaa parempaan tulevaisuuteen”. Tämä Tiilikainen saisi ottaa sen loikan vaikka Pohjoisnavalle ja pysyä siellä! Vielä voi ymmärtää nuorten tyttöjen naiivin halun ”suojella” maailmaa, mutta aikuiselta ministerismieheltä on lupa odottaa enemmän, varsinkin kun todella minimaalisen vähäpäästöisen Suomen edustajana hirttää meidät älyttömiin sopimuksiin, joita jo ennestäänkin on ihan liikaa.

Olen kurkkua myöten täynnä tätä maailmanlopun lietsontaa ja pelottelua; joka ikinen päivä sitä tulee tuutin täydeltä aivan kuin tärkeämpiä asioita ei olisi; sen sijaan että Davosin kokouksessa kävi pyörähtämässä 1500 yksityislentokoneellista porukkaa ilmastonmuutosta torppaamassa, kehitysmaiden väestöräjähdykseen ei uskalleta koskea pitkällä tikullakaan, koska ko. mailla taitaa olla jo enemmistö YK:n päättävissä elimissä. Järkeviä päätöksiä siltä taholta on turha odottaa, siitä IPCC yhtenä esimerkkinä. Kuka oikeasti uskoo, että vain ihmisen toiminta vaikuttaa ilmastoon? No, onhan siinä ko. paneelin viimeisessä raportissa, jossa on toista tuhatta sivua, yhdellä sivulla mainittu aurinko...

Rouva AnoYrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Titalle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tita: Tuttu juttu joo mutta onneksi on olemassa myös varsin nuivaakin nuorisoa. Ja tuo heiluri pitänee paikkansa. Jossain vaiheessa se heilahtaa järkevämpään suuntaan. Mutta ei vielä valitettavasti seuraavissa vaaleissa. Suomalaiset kun ovat kuuliaisia itäsaksalaisia. Meilläkin sitä lunta ja pakkasta riittää.

Rouva Ano: Kyseinen Tiilikainen kävisi oikein hyvin vihreisiin. Kertoo aika paljon nykykepusta. En osaa sanoa, että uskooko hän oikeasti epistolaansa vai onko hän vain ajatukseton ja mielipiteetön poliittinen broileri joka sanoo mitä hänen käsketään sanoa. Väestöräjähdys on maailman suurin ja pelottavin ongelma mutta Suomessa vaaditaan siirtymistä sähköautoihin joka on jo teknisestikin mahdotonta. Mitä tulee ilmastoon niin eikös joskus tuhannen vuotta takaperin ollut kovasti lämmintä. Lapissakin kasvoi pähkinäpuu. Eikä maailmassa ollut silloin ensimmäistäkään polttomoottoria. Kaiken sai aikaan aurinko eli tuttavallisemmin ystävämme Arska.

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin unohdin vallan, että Indonesian aiheuttamat muoviroskap*skat ovat valkoisen miehen syytä. Varsinkin kun maa oli ennen toista maailmansotaa Hollannin (Dutch East Indies) vallan alla.

Vähänkös tuosta se lämpötila tuppaa nousemaan, noin globaalisti ajatellen.

Jos voisi vaikka heittää sen kaiken kertakäyttömuovip*skan roskikseen luonnon asemesta eikä dumpata sitä mm. jokiin tyyliin v*ttuako väliä, niin "problem solved". Ja paljonkos niitä ihmisiä taasen Indonesiassa elääkään, riittääkö n. 250 miljoonaa ensialkuun?

Filippiinit, mikä on toinen taajaanasuttu saarivaltio Aasiassa, väkiluku menee myös yli 100 miljoonan ihmisen (vrt. Suomi). Siis pienehköillä saarilla (poislukien Luzon & Mindanao), miten taata heille puhdas elinnympäristö? Eipä taida olla helppoja vastauksia luvassa, jollei väestönkasvua saada kuriin? Väestöntiheys on sitten jossain toisessa skaalassa per neliökilometri Suomeen verrattuna. Olinpas hupsu, meillähän sitä tilaa riittää vai pitäisikö pikkuilkeästi todeta näin "aatumaisesti" jotta Lebensraum?

Jotenkin tullee mieleen se Trumpin ilmaus aikoinaan "shithole country" ja tässä tapauksessa se taitaa konkretisoitua todella tylyllä tavalla?


- Soomepois Eestist -


P.S. ja joskus aikoinaan teininä pidin Pentti Linkolaa haihattelijana....

Strix Senex kirjoitti...

Jälleen kerran se vanha kysysymys "kuka hyötyy" johtaa sylttytehtaalle. Tällä kertaa kyseessä on ilmeisesti vain pieni bisnestä tekevä nyrkkipaja, isommat löytyvät muualta politiikan, järjestötoiminnan ja tuulimyllyteollisuuden vainioilta. Ensin siis luodaan ilmastoahdistusta ja sitten tehdään bisnestä työpajoilla, joita ei suinkaan ole tarkoitettu poistamaan ahdistusta vaan syventämään työpajaan erehtyneisden riippuvuutta tästä taloudellis-poliittisesta toimijasta.

Miten tätä ahdistusta sitten pitäisi lääkitä?

Ensimmäinen neuvo on se, jonka muistaakseni Fransiscus Assisilainen antoi. Jos voit tehdä ongelmalle jotain, tee se. Jos et voi, älä murehdi sitä. Murehtiminen ei ole koskaan ketään auttanut.

Toinen on asioiden suhteuttaminen. Kiinan päästöt ovat runsas neljännes maapallon päästöistä. Vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä ne kasvoivat 4 %. Tämä määrä vastaa Suomen 10 vuoden päästöjä. Meidän päätöksemme ja toimenpiteemme ovat suunnilleen sama kuin Ukko-Pekan tenderin päällä istuva kärpänen julistaisi pysäyttävänsä junan. Meidän täällä pohjolassa on tietysti hyvä olla kohtuullisia, mutta tiedostaa myös, että meidän rahkeillmme tätä ilmastonmuutosta ei pystytä sen enempää edistämään kuin estämäänkään.

Kolmanneksi, omaa tuntoa rauhoittamaan voi vielä todeta, että Suomi juuri sijoittui ykköseksi Good Country Indexissä eli Suomi tuottaa kokoonsa nähden eniten hyvää ihmiskunnalle ja tässä mittauksessa meidän toiseksi vahvin osa-alueemme oli Planet & Climate.

Laitetaan tähänvielä linkki tuohon tutkimukseen:
https://www.goodcountryindex.org/results

Neljänneksi kannattaa vielä muistaa, että noihin ilmastokatastrofijulistuksiin kannattaa suhtautua melkoisella varauksella. Ilmiö on monimutkainen ja siihen liitty monia epävarmuuksia. Pelottelulla tehdään bisnestä ja luodaan bisnesmahdollisuuksia. Maailmanlopun julistajia on ollut aina ja tulee aina olemaan ja aina sen on ennustettu tulevanm suunnilleen yhden ihmisiän sisällä.

Heikki Välimäki kirjoitti...

Ihan muutama yleisketutuksen purkaminen. Ensiksi Soomepois, minun täytyy todeta että minä sorruin samaan Linkolan kohdalla ja olen kokolailla joutunut kaiken pyörtämään... eli käänsin takkini ja kannan siitä poliittisen vastuun tai jotain sinnepäin.

Sitten eräs pikkuseikka jolla saa satavarmasti jokaisen ilmastovouhottajan raivon partaalle, kun kuulee kommentin että jos kaikki kuluttaisivat kuin suomalaiset niin tarvittaisiin kolme maapalloa. Tähän kun vastaa että jos maapallolla olisi vain 1/3 siitä ihmismäärästä kuin nyt on niin kaikki voisivat kulutaa kuin suomalaiset. Tämän jälkeen vain seurataan sivusta kasvojen punoitusta ja jos käy tuuri niin saattaa kuulla PING-äänen joka tarkoittaa verisuonen ratkeamista kohteen kallossa.

Niin juu tuohon ilmastoahdistukseen, kyllä sitä sellainen helposti saadaan aikaiseksi kun riittävästi vaan aihetta mälvätään. Johan jokainen joka on koiria kouluttanut tietää että jos koira pelästyy jotain niin ohjaajan tehtävä on pysyä rauhallisena ja lähinnä kuitata tilanne olankohautuksella. Silloin koirakin keksii että eihän tuossa nyt mitään ihmeellistä ollutkaan. Jos sen sijaan rupeaa hössöttäämään ja säälittelemään koiraa niin koira on itsekin sitä mieltä että jotain kamalaa tapahtui ja seuraavan kerran täytyy pelätä samoissa olosuhteissa. Sama pätee ihmisiinkin, pelko voidaan opettaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist, Strix Senexille ja Heikki Välimäelle & kiitos kommenteistanne.

Soomepois: Sehän oli niin että Tyynenmeren muoviroska päätyy sinne Aasian suurimpien jokien kautta eikä Suomella ole siihen osaa & arpaa. Ja meidän pitäisi kantaa huonoa omaatuntoa asiasta johon meillä ei ole mitään tekemistä.

Strix Senex: Ilmastohysteriahan on hyvä bisnes ja sen apuna toimivat tässäkin kirjoituksessa esitellyt hyödylliset idiootit. Ahdistusta Suomessa ei oikeastaan voi lääkitä millään tavoin sillä suomalaiset eivät voi vaikuttaa maailman väestönkasvuun. Sen sijaan suomalaiset hyödylliset idiootit voivat toki vaikeuttaa suomalaisten elämää mutta se ei maailman mittakaavassa merkitse mitään. Muuta kuin sen idiootin hyvää oloa.

Heikki: Jos puhutaan maailman mittaakaavassa niin Linkolahan on oikeassa. Ja niin kuin totesit, Suomi ei ole ilmasto-ongelma. Kehitysmaalainen väestönkasvu on. Ja ilmastoahdistushan on muotia. Siitä tulee niin hyvä paha olo.

Qroquius Kad kirjoitti...

Soomepoisille ja Strix Senexille:

eihän Suomi tuota maailman muovi- tai muustakaan saasteesta kuin rippusen verran, vaan eipä sillä ole mitään merkitystä niille tahoille, jotka asiasta maassamme paasaavat.
YYA-Suomessa kun oli väkeä, jotka aivan vakavissaan julistivat, että kun Suomi aloittaa yksipuolisen aseistariisunnan, koko maailma seuraa perässä.
Tämä aseistariisunta koski toki vain Suomea ja muita fasistisia imperialistimaita:
Neuvostoliiton ja sen liittolaisten vastaavat välineet kulkivat kaikki "rauhan"-etuliitteellä.

Heidän jälkeläisensä vaikuttavat olevan samalla asialla vaatiessaan Suomea lakkauttamaan koko teollisuutensa näyttäen esimerkkiä maailmanlaajuisesta teollisuuden alasajosta - ja maailma pelastuu!
Ja vaikka mikään muu maa kuin Suomi ei tekisikään niin, ollaan ainakin parempii kui kaikki muut, eiks ollakii nii, hih hih hiii!

Franciscus oli toki oikeassa siinä, ettei pidä murehtia asioita, joille ei voi mitään.

Vaan eräässä toisessa rukouksessa toivottiin
voimaa muuttaa ne asiat, jotka voi muuttaa,
lujuutta kestää ne asiat, joita ei voi muuttaa - ja
viisautta erottaa nämä asiat toisistaan!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Muistan hyvin nuo ajat jolloin suomalaiset idiootit ihan tosissaan kuvittelivat että kun Suomi luopuu aseistaan niin muut seuraavat perässä. Ja se seuraava sukupolvi on ihan yhtä tosissaan tässä ilmastohysteriassa. Sillä seuraavalla törppöjen sukupolvella on vain valitettavasti kovin suuri vaikutusvalta.

Anonyymi kirjoitti...

Luin tuossa, että emma karin mielestä aurojen myynnin vois kieltää jo 2030. No voisihan emma muuttaa vaikka Tuupuvaaran Öllölään asumaan ja elämään autotonta elämää. Ihan vaan kokeeksi, vaikkapa vuodeksi, sieltä julkisilla kulkemaan kaupoille, terkkeriin, lattea juiomaan joenkaupunkiin ja silleen. Kaikkinainen henkilöautoliikenne olisi häneltä kielletty, taitaisi piankin tulla ikävä kallion punavirhekuplaan takaisin arvelee Huru-ukko.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Tämä olisi kyseiselle Emmalle erittäin hyvä korkeakoulu. Mutta eihän hän tunne Kehä kolmosen ulkopuolista maailmaa.

MikkoK kirjoitti...

Tiedemaailma ja kommunismi korostavat materialismia, mutta ne noudattavat uskontojen toimintatapoja. Tieteessä on tällä hetkellä kaksi keskeistä dogmia: ilmaston lämpeneminen ja monikulttuuri. Tieteilijät vaalivat "oikeaa" oppia ja tuomitsevat, suorastaan demonisoivat toisinajattelijat.

Tiedeuskontoon kuuluu aina joku maailmanlopun skenaario. Maailmanloppua lievennetään aneilla, eli lisäveroilla. Ilmastomallit ovat täysin epäonnistuneet lämpötilakehityksen kuvaamisessa. Siitä huolimatta itävaltalainen tiedeinkvisiittori, prof. Richard Parncutt ehdotti taannoin, että ilmaston lämpenemisen kritisoijia pitäisi tappaa. Vähintäänkin kriitikoista tulee epähenkilöitä Tutkimusrahoituksesta ole toiveitakaan, jos etsii ilmastonmuutoksille muitakin selityksiä kuin hiilidioksidipäästöt. Tämäkö edustaa tieteeseen kuuluvaa kriittistä keskustelua?

Nuoret ihmiset ovat alttiita propagandalle, sillä heidän kokemus- ja tietomaailmansa eivät kata kuin noin kymmenen vuotta. Heiltä jää ymmärtämättä esimerkiksi se, että sata vuotta sitten pelättiin hillitöntä lämpenemistä, viisikymmentä vuotta sitten pelättiin pikaisesti alkavaa jääkautta ja nyt on taas lämpenemishystrerian vuoro. 1980-1990-luvuilla eräät tutkijat ennustivat Suomen metsien kuolevan ilmansaasteisiin suunnilleen 10-20 vuoden aikana. Pajatso kilisi pitkään noilla uhkailuilla.

Tiedemaailma hankkii siis katastrofiskenaarioiden avulla suojelurahaa toimintansa rahoittamiseksi. Poliitikot puolestaan ovat kiitollisia luotettavista katastrofiskenaarioista, sillä se mahdollistaa verotusta verotuksen päälle. Globalisteille kansainväliset ilmastosopimukset ja GCM-sopimukset antavat työkaluja kansallisen päätöksenteon ohittamiseen.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Emma meinasi jotta viimeistään 2030.
Ja jos Emma valtaan pääseen niin jo vuonna 2020.

Minä luulen, että Emmalle kehä-I:kin on liian kaukana munavirhekuplasta.

Mutta onneksi on noin 600 broileria hautumassa Emmallekin.

https://yle.fi/uutiset/3-10616710

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ohjattua ilmastoahdistuksen lievennystä:

Who Turned on the Heat?
The Unsuspected Global Warming Culprit
--
El Niño
-
Southern
Oscillation
***
Copyright 2012
Bob Tisdale

Kyseessä nettikirja, joka on ilmainen ja ladattavissa:
https://bobtisdale.files.wordpress.com/2016/05/v2-tisdale-who-turned-on-the-heat-free-edition.pdf

Aloittelin kirjan lukemisen ja hyvältä vaikuttaa. Jo alkuun todetaan: "This book, using the outputs of the climate models used by the IPCC, confirms that they are in fact flawed."
Eli vapaasti suomennettuna: IPCC:n ilmastomallit ovat perseestä.
Noin hyvä alku antaa uskoa, että kirja parantaa vauhtiaan paremmin kuin Rape kotoutumistaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Näillä ilmastoahdistuksesta kärsivillä oma tekeminen ei läheskään aina yllä vakaumuksen edellyttämälle tasolle. Ehkä siitä se ilmastoahdistus tuleekin. Toisaalta oma löyhä moraali ei estä pakottamasta muita maksamaan maailman pelastamisen kustannuksia.

Riku Rantalalla lienee takanaan miljoonia lentokilometreja. Silti hän on täysillä valmis siirtymään ilmastofasismiin.

Täältä voi käydä katsomassa, miten tässä Ykän blogissa mainostettu ihmisten ajamoinen kuutioasuntoihin etenee:

https://www.hsl.fi/mal/mal-2019

Kannattaisin ilmastotoimia, jos ne tehoaisivat eivätkä olisi pelkästään rituaalinen uhri vihreiden uskomusten alttarillle. Toisaalta, jos ne oikeasti tehoaisivat Suomesta tulisi vielä kylmempi paikka, kuin se on juuri tällä hetkellä.

Vasarahammer kirjoitti...

Tässä vielä vihreiden ideologisen johtajan näkemys tilanteesta:

http://www.soininvaara.fi/2019/01/24/perussuomalaiset-ja-trump-ovat-oikeassa-oman-maan-ilmastotoimet-eivat-kannata-yhdellekaan-maailman-maalle/

Jos kaikki tekee niin kuin me sanotaan, sitten homma onnistuu.

Mut kun kaikki ei tee ja väestö vaan lisääntyy. Eniten päästöjään lisäävillä Kiinalla ja Intialla ei ole aikomustakaan muuttaa suuntaa.

Becker kirjoitti...

Mä koen ahdistusta kun näen mediassa Kimmo Tiilikaisen ja Kai Mykkäsen naamat. Miten on mahdollista että kaksi tällaista saatanan ääliötä saa niin paljon valtaa että pystyvät vaikeuttamaan ja rahastamaan yhden kansakunnan elämää täysin utopistisilla näkemyksillään maahanmuutosta ja ilmastosta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys MikkoK:lle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Veijo Hoikalle, Vasarahammerille ja Beckerille kiitos kommenteistanne.

MikkoK: Hyviä huomioita. Näistä aikaisemmista muoti-ilmiöistä voisi mainita vielä happosateet ja Pohjolan ydinaseettoman vyöhykkeen.

VNV: Tuo juttu herättää hieman epäilyjä ja Professori käsittelikin asiaa blogissaan:

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2019/01/julkaisiko-yle-tutkimuksen-vai.html

Veijo: Tässä nykyisessä ilmastodogmissa lienee jo niin isot rahat kiinni että siitä ei luovuta eikä edes tarkisteta.

Vasara: Juuri näin. Kyseessä ovat pelkät anerahat jotka vihreät maksattavat muilla.

Becker: Helvetin hyvä kysymys. Mistä löytyisi vastaus?

Anonyymi kirjoitti...

Itseruoskintaa syyllisiä taas.
Niin ja kulutus lisääntyy kun tänne tulee noista maista lisää väkeä.
Ostaa kaikenlaisia tavaroita ja varmaankin auto.


Kaikkihan tässä rasittuu. Paljon tässä selittää sää, etes voi ulkoilla
talvella kun on niin kylmä. Talvi pitää sisällä, harvoin näkyy pohjoisessa
talvella ulkona.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/aikuistyypin-diabetes-yleisempaa-somalialais-ja-kurditaustaisilla-kuin-muussa-vaestossa-geeniperiman-lisaksi-ymparisto-ja-elamantapatekijoilla-on-merkittava-vaikutus/7260396

Anonyymi kirjoitti...

Happosateet ainakaan eivät muutama vuosikymmen sitten olleet mikään "muoti-ilmiö" vaan aivan todellinen ja vakava ongelma. Ne johtuivat suurelta osin rikkidioksidipäästöistä, sillä rikkidioksidi (SO2) voi reagoida ilman hapen ja vesihöyryn kanssa siten, että syntyy rikkihappoa (H2SO4). Rikkidioksidia tuli ilmaan, koska monet kivihiilet ja usein maaöljykin sisältää jonkin verran myös rikkiä. Niinpä nykyisin öljynjalostamoissa rikki poistetaan öljytuotteista, ja tehtaiden piippuihin on asetettu suodattimia, joissa olevat aineet reagoivat rikkidioksidin kanssa niin, ettei se pääse enää piipusta ulos vaan saadaan kerätyksi talteen. Mutta tähän riittivätkin paljon vähäisemmät toimenpiteet kuin hiilidioksidipäästöjen merkittävään pienentämiseen.

Anonyymi kirjoitti...

MikkoK:lle: Tiedeyhteisö ei väitä, että hiilidioksidipäästöt olisivat ainoa syy uhkaavaan ilmastonmuutokseen. Kasvihuonekaasuja on muitakin, esimerkiksi metaani, joka on jopa voimakkaampi kasvihuonekaasu. Sitäkin ilmakehään päätyy myös ihmisen toimintojen seurauksena monestakin lähteestä, joskin paljon vähemmän kuin hiilidioksidia.
Hiilidioksidipäästöt ovat selkeästi energian tuotannon sivuvaikutuksia, tuotetaanhan niin suuri osa energiasta hiilipitoisia polttoaineita polttamalla. Metaanipäästöjen lähteet sen sijaan ovat sekalaisempia. Mutta mielenkiintoista on, että jonkin verran energiaa voidaan tuottaa myös polttamalla yhtä kasvihuonekaasua, metaania, jolloin se pääasiassa muuttuu toiseksi, joskin heikommaksi kasvihuonekaasuksi, hiilidioksidiksi. Metaania nimittäin syntyy ja leviää ympäristöön muun muassa kaatopaikoilla sinne vietyjen orgaanisten aineiden mädäntyessä. Eikös niissä syntynyttä metaania ("biokaasua") jo käytetäkin paikoitellen polttoaineena?

(Metaania tosin on pääosin myös maakaasu. Mutta sehän porataan nimensä mukaisesti syvältä maan alta, ja niin kauan kuin se on siellä, se ei voikaan toimia kasvihuonekaasuna. Eikä se sitä polttoaineena käytettäessä myöskään päädy ilmakehään sellaisenaan vaan vasta palaneena, jolloin se on muuttunut hiilidioksidiksi ja vesihöyryksi. Paitsi tietenkin, jos putket ja säiliöt vuotavat, mikä sekin on yksi niistä ihmisen aiheuttamista metaanipäästöjen lähteistä.)

Kissamies kirjoitti...

Olen varmaan kommentoinut aikaisemmin, että minä itse en ole niin ilmastoskeptinen, mutta näillä touhuilla ei ainakaan mahdollisesti ihmisen aiheuttamalle ilmastonmuutokselle tehdä mitään. Jos noiden juttujen jälkeenkin vielä ilmastonmuutokseen uskoo, niin usea mielummin nielee sen "mustan pillerin", eli "ei me sille mitään voida, antaa tulla vaan".

Becker kirjoitti...

Oulussa pidettiin jonkilainen neuvonpito kaupungin saamasta huonosta maineesta joka johtui matujen aktiivisesta lasten ja nuorten raiskaamisesta.
Meetingin lopputulos oli että muuallakin raiskataan yhtä paljon ja myös kantavaäestön toimesta. Mamuille tullaan pitämään entistä tehokkaampaa kotouttamista ja erityisesti kantaväestöä varoitettiin oman käden oikeuden käyttämisestä.
Eli business as usual, eikä näin ollen ollut tarvetta sen radikaaliimpiin toimenpiteisiin. Turvapaikan hakijat saavat toimillaan aiheuttaa kantaväestön turvapaikkojen hakua heidän pelätessään turvapaikan hakijoita. Vai miten se nyt oikein meni.

Pohjoismaiset demarit kokoontuivat Helsingissä vertailemaan eri maiden demarien eroja. Porukan musta lammas oli tietysti Tanskan edustaja joka tunnetusti on koventanut radikaalisti maahanpääsyn ehtoja. Suomen ja Ruotsin demarit hehkuttivat samanhenkisyyttään käytännön toimissa. Tuntien Ruotsin demarien ihastuksen islaminuskoisiin, niin tästä voi vetää jonkinasteisia johtopäätöksiä myös kotomaan sisarpuolueen tulevaisuuden toimiin. Jostain hämärästä kulmauksesta esiin kaivettu Urpilainen tuli myös todistamaan miten kotimainen demarius eroaa rasistisesta Tanskalaisesta.

Ruotsin vaalien yksi teema oli päästä eroon Löfvenistä. Ja mitä tapahtui. Löfven on jälleen pääministeri ja entistä kauhugalleriaa pahemman porukan ympäroimänä. Koko valinta farssin teemana ei ollut ruotsalaisten etujen ajaminen vaan saada Ruotsidemokraattien 1,2 miljoonan äänestäjän vaikutuksen minimominen tai lähinnä nollaus. On siinä meillä demokratiaa kerrakseen. Korrekti suomalainen media ei luonnollisestikkaan tässä nähnyt mitään ihmeellistä.

Anonyymi kirjoitti...

Stormossenin biokaasulaitos tuottaa biokaasua Vaasan paikallisliikenteen linja-autoille, muutamalle kuorma-autolle ja yksityisautoille.
http://www.stormossen.fi/tmp_stormossen2_site_0.asp?sua=2&lang=1&s=378

Johan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Kissamiehelle, Beckerille ja Johanille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Tuo tutkimus oli minulle uusi. Kiitos linkistä.

Ano2: No juu, olihan se ihan oikea ongelma. Yksi osa ongelmaa oli käsittääkseni se, että Keski-Euroopan teollisuudessa silloiset suodattamattomat savupiiput olivat niin korkeita että tavara ajautui tänne Pohjoismaihin.

Ano3: Ainakin jossain vaiheessa oli esillä ajatus valtamerten metaaniklatraattien käyttö energian tuotannossa. En osaa sanoa onko asia vielä esillä.

Kissamies: En mikään totaaliskeptikko ole minäkään, mutta tietysti asiaan vaikuttaa myös aurinko. Ja missään nimessä Suomen teollinen alasajo ja muutenkin elämän vaikeuttaminen ei auta asiassa yhtään.

Becker: Se Oulun touhuhan oli ollut ihan farssi jossa vain Tynkkynen ja Lokka olivat puhuneet järkeä. Tuo on osa sitä ns. imperiumin vastaiskua josta Jaska Brown kirjoitti osuvasti:

http://jaskanpauhantaa.blogspot.com/2019/01/imperiumin-vastaisku.html

Suomen demarit hakevat selvästi sitä ruotsalaista demarilinjaa. Voi sanoa sen vanhan eli meidän nilkit painaa perässä. Ja onhan Ruotsissa se tilanne että ruotsidemokraatit eivät pääse vaikuttamaan ennen kuin niillä on ehdoton enemmistö.

Johan: Kiitos mielenkiintoisesta linkistä.

vieras kirjoitti...

Pikkupoika on monta vuotta seurannut tuota ilmastohömppää. Siinä blogissaan ja on se twitter-tililläänkin kommentoinut touhua.

Jos huhtikuussa vaalien aikaan on kunnon pakkaset ja paksut hanget niin hirveet de rööda joutuu keksimään hätävalheita.

Arto Luukkasella on ollut hyviä juttuja kuten tämä:

https://beta.oikeamedia.com/o1-96608

Mä löysin muutaman jotka persujen kannattaisi laittaa ehdokaslistoille huhtikuun vaaleihin. Mitäs Ykä tuumii näistä?

https://i.ylilauta.org/70/2ac10b94/amis%20kissa.jpg

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/000/180/943/1317510856001.png

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/000/880/704/d62.jpg

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/001/189/233/729.jpg

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/000/146/550/1310246424001.jpg

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/000/460/635/d42.png

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/000/134/153/1308002283001.jpg

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/000/460/632/62a.png

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/000/132/959/f74.jpg

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Niin pikkupoika kuin Luukkanenkin ovat kovasti tolkullisia heppuja. Ja nuo ehdokkaasi olivat hyviä mutta heidän vaalikelpoisuudessa taitaa olla hieman ongelmia.

Anonyymi kirjoitti...

"Suomi tuottaa huomattavasti enemmän luonnonvaroja kuin kuluttaa"

Onko tähän jotain tuoretta ja selkeää viitettä?

Lehtijuttuja löytyy asian tiimoilta puoleen ja toiseen, virallisemman oloista tietoa löytyi oikeastaan vain tämä:

https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Kartat_ja_tilastot/Ympariston_tilan_indikaattorit/Luonnonvarat/Suomalaiset_kayttavat_paljon_luonnonvaro(27784)

Itse en osaa tuon perusteella sanoa, tuotetaanko vai kulutetaanko Suomessa enemmän. Suomessa kuitenkin kulutus per nuppi on erittäin korkea, tosin Kiina ja muut saavuttavat siinä Suomea kovaa vauhtia.

Unknown kirjoitti...

Niin se on arvoisa Yrjö. Nuhjaillaan kaikenlaista oman moraalisen sädekehän kiillottamiseksi. Tarjoan viher-kommareille vapaaseen käyttöön uuden vaali sloganin.
"Faktat pyh, niillähän nyt voi todistaa ihan mitä tahansa" Alunperin tämän lanseerasi Homer Simpson

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Seppo Makkoselle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Itse käytin lähteenä tuota taulukkoa joka tuli Global Footprint Networkin kautta:

https://3.bp.blogspot.com/-SrNOQCDEmy8/V6yqOKiQ8II/AAAAAAAADJM/vGY9K07r10wppmMaGKqGKAZtEEbkmSNCwCLcB/s320/1pilkku6b.jpg

Valitettavasti se HS:n kirjoitus jossa asia tunnustettiin ja jossa oli suora linkitys on mennyt maksumuurin taakse:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002754802.html

Seppo: Olipa muuten harvinaisen osuva tuo Homerin heitto.