keskiviikko 30. tammikuuta 2019

VIIPALOITU MAA


Radanvarsikaupunki, entinen Tyrellin kunta, tammikuussa, joskus tulevaisuudessaAikanaan Radanvarsikaupunkiin pakkoliitetyn Tyrellin kunnan keskustasta noin kymmenen kilometriä pohjoiseen sijaitsi Veervorttenin kylä, jossa toimivan Veervorttenin metsästysyhdistyksen majan piha oli täynnä henkilö- ja pakettiautoja. Kyseinen metsästysmaja oli yleensä talvella kylmillään sillä alue oli nykyisessä Euro-Suomen maakunnassa varsin köyhä ja puhtaasti vapaaehtoispohjalta toimivan seuran ei kannattanut pitää talvisin päällä kallista sähkölämmitystä.

Nyt metsästysmaja oli kuitenkin lämmin. Paikallinen – metsästysseuraan kuuluva –  traktorimies oli aurannut tien majalle jo edellisenä päivänä ja laittanut patterit päälle. Seuraavana aamuna paikalle tuli myös muita seuran miehiä jotka olivat heti aamuvarhaisesta alkaneet polttaa majan suuressa avotakassa komeaa roihua. Maja lämpeni hitaasti mutta varmasti ja nyt, kello neljätoista majaan oli ahtautunut noin seitsemänkymmentä henkilöä. Halukkaita tulijoita olisi itse asiassa ollut yli pari tuhatta mutta tila ei riittäisi joten kyseiset henkilöt oltiin valittu edustamaan yhtä sun toista tyrelliläistä ihmisryhmittymää.

Kaikki nuo ryhmät koostuivat tavallisista ihmisistä ja niitä kaikkia yhdisti pian alkavan kokouksen aihe: huoli turvallisuudesta ja tulevaisuudesta. Niin Tyrellissä kuin muuallakin Suomen reuna-alueilla tiedettiin hyvin että koska poliisi ei näitä alueita enää juurikaan – käytännössä ollenkaan – suojellut niin etnoalueitten rikolliset olivat alkaneet käyttää tilannetta hyväkseen ja tehneet useita säännöllisiä väkivaltaisia ryöstöretkiä syrjäisiin taloihin. Näissä ryöstöissä oli kuollut kaksi suomalaista Heukensaaskissa, kolme Paljasvedellä ja kaksi Naakkamon itäisellä reuna-alueella lähellä Reunansyrjää. Lisäksi useita oli raiskattu. Ryöstöjä oli ollut myös Tyrellissä mutta kuolunuhreilta oltiin onneksi vältytty. Poliisi oli kirjannut rikosilmoitukset mutta ei ollut tutkinut asiaa aktiivisesti millään tavalla. Hätäkeskukseen soitot olivat usein tyytänneet varattua.

Tyrellissä liikkui huhu, että sen entisessä naapurikunnassa Reunansyrjässä oltiin ehditty valmistautua tilanteeseen ja torjua yritykset. Sen aika olisi nyt Tyrellissäkin ja siksi oltiin kokoonnuttu. Metsästysmajassa tuntui leijailevan jonkunlainen askeleen henki. Askeleen jota ei oltaisi koskaan uskottu tai ajateltu uskallettavan ottaa mutta nyt alkaisi olla hiljainen pakko. Veervorttenin metsästysyhdistyksen puheenjohtaja, 68-vuotias eläkkeellä oleva ja Tyrellissä laajalti arvostettu rakennusmestari Viljo Rönstetti kopautti pöytää nuijallaan ja aloitti tilaisuuden:

- No niin… alkuun täytyy todeta, että tämähän ei ole virallinen kokous… virallisia kutsuja ei ole lähetetty… eikä tässä mennä muutenkaan normaalin kokousprotokollan mukaisesti. Sana on kiertänyt muuten vaan. Mutta kiertänyt näemmä tehokkaasti. Ja aiheesta. Voi sanoa, että me edustamme täällä likimain koko Tyrelliä. Virallisesti tätä kokousta ei ole tietysti koskaan pidettykään. Mutta teistä jokainen tietää mitä naapurikunnissa, tai no, Radanvarsikaupunkiin pakkoyhdistetyissä sellaisissa on tapahtunut. Niin meillä Tyrellissä kuin Reunansyrjässä, osassa Naakkamoa, Heukensaaskissa ja Paljasvedellä ollaan jo jouduttu ylläpitämään vapaaehtoisten ambulanssia että saamme vakavasti loukkaantuneet tai sairastuneet Radanvarsikaupunkiin hoitoon. Sillä se Radanvarsikaupungin ambulanssi tulee – jos yleensä tulee – liian myöhään.

- Poliisin kanssa tilanne on mennyt samanlaiseksi ja te tiedätte niistä veriteoista, suoranaisista ryöstömurhista mitä täällä lähialueella on poliisin suojelun puuttumisen vuoksi vallastaan juopuneitten etnojen toimesta tehty. Myös meillä Tyrellissä. Teillä kaikilla on varmaankin mielessänne kysymys: onko tämä todellakin totta? Olemmeko me todellakin valtakoneiston suojelun ulkopuolella? Olemmeko lainsuojattomia vaikka olemme noudattaneet lakia? No, te tiedätte oikein hyvin että olemme, mutta nyt on aika virallisen varmistuksen joka esitetään epävirallisesti. Annan puheenvuoron Radanvarsikaupungin järjestyspoliisin ylikonstaapelille Keijo Veeniksilälle. Ole hyvä, Keijo.

Ihmisten keskuudessa kuului kohahdus. Mitä poliisi teki täällä? Ennenaikaisesti harmaantunut ja varsin paljon countrylaulaja Kenny Rogersia muistuttava mies nousi ylös, nosti kätensä esittäen rauhoittavan eleen ja alkoi puhua:

- Teidän ei kannata olla huolissanne. Vaikka olen poliisi Radanvarsikaupungissa niin olen täältä Tyrellistä kotoisin, minulla on täällä kesämökki ja olen tämän Veervorttenin metsästysyhdistyksen pitkäaikainen jäsen. Olen täällä siksi, että minun on kerrottava teille se, mikä teillä on oikeus kuulla. Kun olen kertonut asiani niin poistun, etten kuule sitä, mitä minun ei puolestaan tarvitse kuulla. Enhän minä ole oikeastaan täällä koskaan ollutkaan.

- Alkuun kerron tietysti sen, mikä poliisin virallinen kanta on. Eli virallisesti poliisi suojelee jokaista suomalaista jokaisessa Suomen kolkassa ja sen vuoksi minkäänlaista oman käden oikeutta ja korpilakia ei voida hyväksyä. Mikäli ongelmaa on, soittakaa hätänumeroon ja odottakaa viranomaisten toimenpiteitä.

Vanhempi konstaapeli Veeniksilä piti pienen taidepaussin ja sen aikana kuului katkeran ja huvittuneen sekaisia hymähdyksiä. Luottakaa viranomaisiin joo… Veeniksilä jatkoi.

- Epävirallisesti voin sanoa, että tuo äsken lausumani on täyttä paskaa mutta sitä ei saa sanoa ääneen. Jos minä sanon tuon julkisesti tai jossain sosiaalisessa mediassa niin olen välittömästi työtön mies ja todennäköisesti vielä leivättömän pöydän edessä. Täällä minä voin sen sanoa. Niin…mistä alkaisin… kuinka kertoisin… no joo, suoraan ja yksinkertaisesti. Suomi on viipaloitu neljään erilliseen vyöhykkeeseen. Vyöhykkeet eivät ole yhtenäisiä vaan ne on sirpaloitu pitkin maatamme.

- Ensimmäisenä vyöhykkeenä ovat käytännössä täysin itsenäiset etniset, siis toisin sanoen islamilaiset enklaavit. Niitä on nykyisin kaikissa suurimmissa kaupungeissamme ja ainoa asia missä Suomen viranomaiset ovat niitten kanssa tekemisissä on se, että Suomi elättää ne. Näin on Radanvarsikaupungissakin. Meillä on kolme etnolähiötä johon ei mene kuin ambulanssi. Paikkailemaan niitten keskinäisissä kärhämissä ammuttuja, puukotettuja ja räjäytettyjä. Jos etnot ovat sillä tuulella että antavat luvan. Usein ne eivät anna ja joka tapauksessa ambulanssin mukana ovat aina kaikki mahdolliset käytettävissä olevat poliisipartiot. Kaikki. Jotka eivät puolestaan saa toimia mitenkään vaikka niin taito, varustus kuin motivaatiokin sen mahdollistaisivat.

- Toisena vyöhykkeenä ovat noitten enklaavien ulkopuoliset kaupunkitaajamien alueet jossa poliisi pyrkii toimimaan mahdollisimman hyvin sitä normaalia poliisityötään tehden. Me ihan oikeasti haluamme tehdä työmme hyvin ja taata kansalaisten turvallisuuden. Sitä vaan osaltaan vaikeuttaa se, että etninen rikollisuus ei suinkaan rajoitu tuolle ykkösvyöhykkeelle vaan se on levittäytynyt kakkosvyöhykkeellekin. Mistä taas ei saa julkisesti puhua. Kun sitä ei virallisesti ole. Täällä meillä kakkosvyöhykkeeseen kuuluu pääosa Radanvarsikaupunkia, Naakkamon keskusta sekä niitten väliset alueet.

- Kolmas vyöhyke on nomenklaturan alue. Meillä Radanvarsikaupungissa se tarkoittaa Sateenkaarilan ja Oikean Todistuksen asuinalueita joissa päivystää jatkuvasti poliisipartiot vaikka siellä ei mitään tapahtuisikaan. Noitten alueitten suojelu on ykkösprioriteetti eikä sieltä poistuta vaikka nelosvyöhykkeellä tapahtuisi mitä hyvänsä. Utopian ylläpitäjillä on kova huoli turvallisuudestaan eikä siitä tingitä.- Ja se nelosvyöhyke olette te. Maantieteellisesti nelosvyöhyke kattaa suurimman osan Suomesta. Täällä meillä nelosvyöhykkeeseen kuuluvat entiset Tyrellin, Reunansyrjän, Heukensaaskin ja Paljasveden kunnat sekä Naakkamon taajama-alueen ulkopuolinen alue. Teitä ei ole poliisille olemassakaan vaikka virallisesti toisin väitetään. Ykkös-, kakkos- ja kolmosalue saavat aikaan sen, että teille päin ei riitä minkäänlaista suojelua ja siihen on kielletty satsaamasta. Toistan: kielletty. Luonnollisesti etnoalueitten rikollisjengit ovat huomanneet tämän. Siksi te olette vaaravyöhykkeessä. Te olette helppoa saalista. Ainakin tällä hetkellä. Rikosilmoitukset, täysin riippumatta siitä kuinka raskaista rikoksista on kysymys, kirjataan, ne ovat virallisesti tutkinnassa mutta tutkintaa ei koskaan suoriteta. Ei edes aloiteta.

- Minulla ei ole minkäänlaista dokumenttia joka todistaa tämän. Sillä sellaista ei ole olemassakaan. Meille Radanvarsikaupungin poliisiin tuli sisäministeriöstä eräs huomattavilla valtuuksilla ja korkeilla allekirjoituksilla varustettu innokas virkanainen joka kertoi meille vallitsevan tilanteen ja antoi siihen liittyvät ehdottomat, mutta myös salassapidettävät määräykset. Ennen hänen tiedotustilaisuuttaan meiltä poliiseilta kerättiin talteen puhelimet. Ettei mitään äänitettäisi. Tämä on käsky, jota noudatetaan mutta jota virallisesti ei ole olemassa. Tässä reaalimaailmassa se on kuitenkin olemassa ja se tekee teidät tyrelliläisetkin turvallisuuskoneiston näkökulmasta epähenkilöiksi. Teidän turvallisuuteenne ei satsata, sillä teitä ei ole olemassakaan.

Veeniksilä piti jälleen lyhyen taidepaussin ja jatkoi sitten:

- Kuunnelkaa tarkkaan. Tilanne on tämä. Poliisi ei auta teitä. Mutta poliisi ei myöskään puutu enää millään tavoin siihen, mitä Tyrellissä tapahtuu. Koska sitä ei ole poliisille olemassakaan. Ajatelkaa asiaa. Teihin kohdistuu uhka. Mutta se uhka antaa teille myös mahdollisuuden. Mikäli… mikäli poliisi saa hälytyksen siitä, että valtiovallan rakastamat etnisesti edistykselliset ovat alueellanne vaarassa, niin meidän on pakko tulla kaikilla partioilla ja parhaimmalla mahdollisella varustuksella. Mutta… jos hälytystä ei tule, niin mekään emme tule. Ja nuo etnot eivät hälytyksiä tee, sillä ne eivät tule koskaan alueellenne hyvä mielessä ja niille on kunnia-asia hoitaa touhunsa omin päin ilman suomalaisia viranomaisia.

- Muistakaa siis: teihin kohdistuu uhka. Mutta se antaa myös tietyn mahdollisuuden. Ajatelkaa. Ajatelkaa tarkkaan. Reunansyrjässä on jo ajateltu. Siitä te kuulette hieman myöhemmin. Mutta oma osuuteni tästä tilaisuudesta päättyy tähän ja poistun paikalta. Toivotan teille kaikkea hyvää ja esitän syvän häpeäni Suomen poliisin nykyisestä alennustilasta. Me varsinaiset poliisit emme koskaan halunneet tätä. Mutta meidän mielipidettämme ei kysytty. Ja muistutan vielä siitä, että asiantila ei tule enää muuttumaan. Niin kuin tiedätte, EU:ssa – joka on tosiasiallisesti liittovaltiodiktatuuri – kansallismieliset puolueet kiellettiin ja julistettiin laittomaksi jo pari vuotta sitten. Poliittisen muutoksen mahdollisuuksia ei ole. Tilanne tulee vain pahentumaan joten on viisaampaa varautua ennemmin kuin myöhemmin.

Veeniksilä kumarsi, poistui majasta, käveli autolleen, käynnisti moottorin ja katosi. Kokousta johtava Viljo Rönstetti puolestaan totesi:

- Tietänette että mitä nyt ryhdytään valmistelemaan. Niinpä, mikäli joku mieltää ettei hän kuulu tähän tilaisuuteen niin hän voi nyt poistua.

Kukaan ei poistunut. Otettavan askeleen henki majassa vahvistui edelleenkin. Tuntui kuin sitä olisi voinut hengittää. Eräs miehistä nousi seisomaan ja totesi:

- Olen opettaja Tyrellin ala-asteella. Se meillä sentään vielä on jäljellä. Yläastekin siirrettiin. Onneksi sentään Naakkamoon eikä Radanvarsikaupunkiin. Edustan kaikkia koulumme opettajia ja useita oppilaitten vanhempia. Puhun heidän puolestaan ja siteeraan sitä Väinö Linnan kirjaa jossa isäntämies Töyry totesi jotenkin niin että jos ei maassa ole laki ja järjestys niin silloin pitää puhua kättä pidemmällä.

Opettajan lause sai aikaan hyväksyvää muminaa ja kannustavia voimasanoja. Rönstetti nyökkäsi ja jatkoi:

- Se, mitä me vasta suunnittelemme, on Reunansyrjässä jo tehty. Annan puheenvuoron Reunansyrjän suojelukaartin päällikölle Esko Kytömäelle:Noin kuusikymppinen Kytömäki nousi, kumarsi ja aloitti oman osansa:

- Ensimmäisenä menemme siihen asiaan mistä teilläkin on puhuttu huhuja. Ovatko Jätkimänjoen tapahtumat totta? Kyllä. Ne ovat. Olin itse siellä ja johdin toimintaa. Se tapahtui jo vajaa vuosi sitten. Me olimme valmiina ja olimme saaneet ennakkovaroituksen Naakkamosta. Sillä Jätkimänjoen sillalla pääsi kymmenen etnisesti edistyksellistä rikollista hengestään. Ruumiit on haudattu, autot on hävitetty ja mikä teidän kannaltanne on tärkeintä on se, että yksi, toistan yksi poliisipartio kävi kertaalleen kyselemässä että tapahtuiko Jätkimänjoella mitään. Ja tämä oli jo ennen poliisin uusia määräyksiä joitten mukaan me olemme oman onnemme varassa ja poliisin toiminta-alue loppuu Naakkamon keskustasta pari kilometriä eteenpäin.

- Mikä on tärkeintä on tietysti se, että etnisellä erillisalueella ymmärrettiin pääaseia. Se, että reunansyrjäläiset todellakin puolustavat itseään. Aseellisesti ja raskaimman jälkeen. Olemme saaneet sen jälkeen olla rauhassa. Etnoalueilla on ymmärretty että Reunansyrjässä saa kuulaa kalloonsa. Yksinkertaisesti asian voi tiivistää niin, että meillä on tiesulku. Siellä on aseistettu vartio ympäri vuorokauden. Olemme edelleenkin valppaita ja meillä on myös hälytysjärjestelmä joka perustuu sekä kännyköihin, radiopuhelimiin että jatkuvaan päivystykseen. Se on tietysti raskasta mutta olemme ymmärtäneet että jos me emme itse suojele itseämme, niin valtiovalta sitä ei taatusti tee. Niin kuin tuo Veeniksilä teillekin äsken kertoi. Kanala jossa ei ole aitoja on pian kanala ilman kanoja. Jos haluatte, niin autan teitä organisoimaan omaa suojelukaartianne.

Tässä vaiheessa Viljo Rönstetti totesi:

- Ehkäpä pidämme äänestyksen. Teidät on valtuutettu toimimaan lähes kaikkien tyrelliläisten puolesta. Suojelukaartin perustamisen puolesta, käsi ylös.

Kaikki kädet nousivat.

- Ja vastaan äänestäjiä ei sitten näemmä tarvitse kyselläkään. Esko, kerro meille kokemuksesi pohjalta kuinka meidän tarvitsee aloittaa.

- Ensiksi on tietysti perustettava jonkunlainen organisaatio ja komentoketju. Toiminnan johtaja, alijohtajat ja niin edelleen. Teidän on järjestäydyttävä. Teillä on sekä reservin upseeri- ja aliupseerikoulutuksen saanutta porukkaa. Ja organisoimiskykyistä porukkaa muutenkin.

- Seuraavaksi teidän tulee kehittää oma hälytysjärjestelmänne. Kännykät ja muut älyvempaimet toimivat täällä syrjässäkin eikä etnoilla ole sentään mitään gsm-jammereita. Mutta järjestelmää tulee täydentää radioilla. Kartoittakaa radiopuhelintenne määrä ja kannattaa ehkä panna kolehti päälle että saatte hankittua hieman tehokkaampia tukiasemia. Perusidea on se, että ensimmäinen yhteishäly lähtee kaikkiin paikallisiin kännyköihin ja sen jälkeen viestitään radioilla.

Tässä vaiheessa Kytömäki piti pienen tauon, katsoi yleisöä ja totesi:

- Huomaan muuten että täällähän on paikalla myös Tyrellin kirkkoherra Hermanni Reiskala. Mitenkäs on, Hermanni, tuleekos kirkko mukaan hälytysjärjestelmään? Teillä on kumminkin kellotapuli.

Yleisö naurahti hieman ja kirkkoherra Reiskala totesi:

- Itse asiassa tämä sopii paremmin kuin hyvin. Sillä meidän kellojen äänet tulee kaiuttimista ja meillä on muuten jemmassa myös tiedosto jossa on hälytyssummerin ääni. Se kuuluu meinaan sitten pitkälle. Rikkana rokassa ja kovaäänisenä semmosena.

Kytömäki nosti peukkua ja jatkoi:

- No hemmetti. Asiahan on sillä sovittu. Mitä hälytyksiin tulee niin toimintanne alkaessa kytkemme teidätkin hälytys- ja tiedotusjärjestelmään joka meillä on jo Naakkamon kanssa olemassa ja johon Heukensaaskin ja Paljasveden porukatkin liittyvät kunhan saavat omat plutoonansa perustettua. Eihän meillä mitään GRU:ta ole mutta pystymme aika hyvin valvomaan Naakkamosta itään lähtevää tietä. Niin Tyrelliin kuin Reunansyrjään menevä tiehän kun lähtee samasta Naakkamon ABC:n jälkeisestä risteyksestä. Jos etnojen autot ohittavat sen ABC:n niin ehdimme antaa ennakkovaroituksen.

- Sitten siihen ikävimpään mutta myös tärkeimpään osioon eli teidän täytyy kartoittaa käytössänne olevat aseet. Sillä ajatuksella että niitä tarvittaessa myös käytetään. Ei niistä muuten mitään hyötyä ole. Tuo paikalta poistunut Veeniksilä tulee jatkossa toimimaan teidän myyränänne poliisiorganisaatiossa ja lähettää viestejä yksityisestä sähköpostiosoitteestaan. Meillä on pari samanlaista myyrää Radanvarsikaupungin poliisiorganisaatiossa ja heidän kauttaan olemme saaneet ennakkotiedot Tyrellissä olevista laillisista aseista. Tyrellissä on kaikkiaan 2.734 asukasta ja teiltä löytyy 1.093 erilaista asetta

- Aseet koostuvat pääosin erilaisista hirvikivääreistä, lintuluodikoista ja metsästyshaulikoista. Lisäksi ampumaharrastajilta löytyy lisäksi pistooleja ja revolvereja. Sitten on tietysti pienoiskivääreitä, pienoispistooleita ja pienoisrevolverejä. Kakun kermana on reserviläistoiminnan myötä kahdeksantoista kappaletta puoliautomaattista reserviläiskivääriä.- Aseet on tietysti jaettava. Sopivimmat hirvikiväärit ja lintuluodikot – erityisesti puoliautomaattiset –  sekä puoliautomaatti- ja pumppuhaulikot ja tietysti ne reserviläiskiväärit jaetaan vartio- ja torjuntayksiköille. Suojeluyksiköille ja kodinturva-aseistukseksi sitten noita muita aseita. Idea on se, että joka töllissä on jonkunlainen tykki. Erityisesti syrjemmällä sijaitsevissa taloissa. Jos tunkeilijat tietävät että jostain mummonmökistäkin ammutaan revollilla oven läpi niin se varsin kummasti vähentää intoa. Nuo mainitut suojeluyksiköthän sitten hälytyksen tullessa parhaansa mukaan keräävät vaara-alueelta suojaisampaan keskustaan sekä lapsia, naisia että eläkeläisiä. Idea on se, että ketään ei jätetä yksin.

- Mitä aseisiin vielä tulee, niin me Reunansyrjässä ehdimme hankkia myös hieman konetuliaseistusta ennen Jätkimänsillan tapahtumia ja meillä on yhteys tiettyyn venäläiseen yrittäjään jonka kautta niitä voidaan hankkia teillekin. Tiedän että teilläkään ei rahaa ole liiaksi mutta tämä sijoitus voidaan verrata henkivakuutukseen ja koska venäläiset eivät tunnetusti hävitä vanhempiakaan aseita niin sieltä saa sellaisia hyvinkin kohtuuhintaan. Tulee muistaa, niin kuin tuo poliisikin teille kertoi, että jatkossa te ja vain te takaatte oman turvallisuutenne. Kukaan muu ei sitä tee. Ei varsinkaan virkakoneisto. Siksi kättä pidempää tarvitaan.

Kytömäki oli hetken hiljaa ja hänen ennestäänkin vakava ilme muuttui vieä vakavammaksi.

- Sitten… teidän tulee kartoittaa kuinka paljon keskuudestanne löytyy lääkintätaitoisia ihmisiä. Ne etnoryöstäjät ovat aseistettuja. Mitään sairaalaa tai terveyskeskustahan ei ole kuin Radanvarsikaupungissa. Kun juttelin Viljon kanssa hän totesi että eläkkeellä olevia lääkäreitä löytyy ainakin.

Vanhempi mies ja nainen nousivat seisomaan ja ilmoittivat olevansa kyseisiä eläkkeellä olevia lääkäreitä ja halukkaita auttamaan.

- No sehän on hyvä kuulla. Ja tuota… nythän on niin että jos täältä viedään ampumahaavoja saanut Radanvarsikaupunkiin sairaalaan niin sairaala kyllä ilmoittaa kyseiset vammat poliisille mutta poliisi tuskin tekee mitään. Koska ammutut tulevat nelosvyöhykkeeltä. Saattavat käydä kysymässä mutta voitte vastata että laukaus tuli kaukaa ja ampuja oli tuntematon henkilö. Siitä ei kannata antaa vinkkejä että etnojen kanssa on tapeltu. Poliisi kun nimenomaan ei halua tietää. Ettei sen tarvitse reagoida. Sillä etnot ovat kaiken tapahtuneenkin jälkeen valtiovallan suojeluksessa. Se kun ei yksinkertaisesti pysty tunnustamaan tyrineensä pahemman kerran joten se pitää tätä utopiakulissia pystyssä jatkossakin.

- Ja siihen liittyen se viimeinen seikka. Kyseessä on puolustautuminen. Ja myös pelote. Tätä on tapahtunut Reunansyrjän lisäksi muutamalla muullakin paikkakunnalla Suomessa. Eikä niistä taisteluista ole jäänyt henkiin yhtään tunkeilijaa. Ja niin kuuluu ollakin. Se on selvä viesti: jos lähdet väärään paikkaan, et palaa koskaan ja katoat kuin yöhön ja usvaan. Nacht und Nebel. Sinusta ei kuulla enää koskaan. Sinusta ei jää jälkeäkään. Nacht und Nebel. Pienenä yksityiskohtana voin kertoa että jos niitten tuuriaan yrittäneitten etnogangstereitten puhelinten signaalia oltaisiin seurattu – mitä ei olla tehty – niin se olisi kertonut niitten käyneen Reunansyrjän liepeillä, jatkaneet matkaa ja päätyneet Radanvarsikaupungin poliisiaseman lähellä olevalle jätelavalle.

Kytömäki kumarsi, istui ja Viljo Rönstetti jatkoi:

- No niin… eiköhän ole aika aloittaa työ?


Muutama kuukausi myöhemmin, toukokuussa, Tyrellissä.Viljo Rönstetti ajoi vanhalla Lada Nivallaan Tyrellin keskustan ulkopuolelle. Hänen vieressään istui Reunansyrjän suojelukaartin johtaja Esko Kytömäki. Rönstetti oli Tyrellin omassa suojelukaartissa luotettu ja arvostettu mies mutta jätti johtamisen nuoremmille. Kaartia johti Joonas Vertamo, 38-vuotias opettaja ja reservin luutnantti. Ajelun tarkoituksena oli esitellä hieman Kytömäelle sitä, kuinka Tyrellissä oltiin alettu valmistautua ja mitä oltiin saatu aikaiseksi. Ensimmäiseksi käytäisiin kuitenkin morjestamassa Vilma Väystettä. Sekin oli osa tutustumista. Miehet ajoivat vanhan ja syrjässä sijaitsevan rintamamiestalon pihaan. Vilma odottelikin jo ovella. Hän oli 78-vuotias mutta vielä hyväkuntoinen ja aurinkoinen nainen.

- Jaahah… pojat tuli sitten pitämään asetarkastusta.

- No jotain sinnepäin… jos teittillen vaan sopii.

- Ainahan minä mukavat herrasmiehet otan vastaan. Käykääs peremmälle.

Talossa – jossa tuoreen kahvin ja pullan tuoksu otti vieraat vastaan – johdatti Vilma miehet talon olohuoneeseen. Piironginlaatikon päällä oli hänen miesvainaansa valokuva ja sen vieressä kirjailtu liina jonka alla oli jotakin. Vilma nosti liinan pois ja otti esille sen alla olevan Holekin pienoisrevolverin pitäen sen piipun huolellisesti miehistä pois suunnattuna. Hän aukaisi revolverin rullan:

- Kas tässähän se on se minun vierasvarani. Kutsumattomille sellaisille. Hyvässä öljyssä ja yhdeksän lutia menee rullaan. Pari rasiaa patruunoita on vielä tuossa laatikossa. Eihän tuo kakskakkosen luoti mikään iso ole mutta harvapa sitä haluaa kuitenkaan vatsastaan kaivella. Hälytyksen tullen minutkin tullaan tietysti hakemaan kirkolle turvaan mutta tämän kanssa on vanhalla mummollakin olo turvallisempi. Kun ne ovat tämän maailman semmoselle mallille laittaneet.

Vilma pyöräytti vielä rullan, loksautti sen sitten paikoilleen kuin vanha tekijä ja viittasi vieraat sitten keittiöön. Eihän Vilman luota kahvittelematta kukaan lähtisi.

Suut mukavasti pullanmakuisena miehet jatkoivat Tyrellin toisen päätien vartiopaikalle joka sijaitsi eräällä peltoaukealla. Tiellä oli puomi ja tien vieressä sinne hilattu työmaakoppi joka oli kylään ajajien puolelta naamioitu kivikasaksi. Vartiopaikalla oli neljä miestä. Kahdella oli pumppuhaulikot ja kahdella puolestaan aikanaan Neuvostoliitossa valmistetut PPŠ-41 Spagin-konepistoolit jotka ulkoisesti muistuttivat melko paljon vanhoja Suomi-konepistooleja. Noita aseita oltiin hankittu reunansyrjäläisten välityksellä Tyrelliin kaikkiaan kymmenen kappaletta.Vartiopaikalla konepistoolimiehet nostivat juuri puomia ja heilauttivat kättään kylään päin poistuvalle autolle. Miehet tunnistivat Rönstetin auton ja tervehtivät. Rönstetti ja Kytömäki kättelivät miehiä ja Rönstetti kysyi:

- Terve mieheen. Mitäs tänne kuuluu?

- Peräti rauhallista. Työpaikkaliikennettä alkaa tulla vasta myöhemmin. Se on Eskokin näemmä tullut meitä katsomaan. Tules kattoon meidän kasemattia.

Työmaakoppiin oli vedetty sähköt mutta suurimman lämmön antoi kamiina. Kopissa oli pöytä, pari tuolia, pari kerrossänkyä, vesisäiliö, kahvinkeitin, jääkaappi ja mikro. Lisäksi kopissa oli vielä kaksi kiikaritähtäimellä varustettua .308-kaliiberista hirvikivääriä sekä suuri määrä patruunoita. Toinen haulikkomiehistä totesi varsin tyytyväisellä äänellä:

- Me ollaan vähän viritelty tuota varosysteemiä. Jos me saadaan ennakkovaroitus niin tästä vartiopaikasta sekä kilometrin että puolentoista kilometrin päässä on tienviereen sopivaan kulmaan asetetut pöllipinot. Kun häly tulee niin me käydään traktorilla nykäisemässä niitä läjässä pitävät tönärit irti ja pöllit mäjähtävät tielle. Ei ne tunkeilijat tänne meinaan panssarivaunuilla tule ja vaikka niillä olis moottorisahat mukana – mitä kovasti epäilen – niin niitten kasojen tusaamisessa menee tunti jos toinenkin. Siinä ehditään hyvin valmistautua ja onhan se jo sellainen merkki että typerämpikin tajuaa että niitä odotetaan. Ja ehkä se typeräkin tajuaa että varmaankin on fiksumpaa tehdä uukkarit ja suksia huuthelvettiin.

Kytömäki totesi että tuo ideahan pitää adoptoida myös Reunansyrjään. Tämän jälkeen toinen konepistoolimiehistä jatkoi:

- Hälytyksen tullen ne pöllipinot antavat myös aikaa sille että tuolla välillä olevista taloista ehditään tulla turvaan tänne. Varsinaiset asemat meillä on naamioituina tuossa sataviiskyt metriä tuonnempana. Kun me saadaan aseistetut äijät asemiin niin tästä on pian aikaa hankala tulla läpi. Ainakaan jos ei ole panssareita ja eihän niillä etnoilla vielä semmosia ole.

Kytömäki ja Rönstetti kättelivät vartijat ja ajoivat takaisin kohti Tyrelliä. Autossa Rönstetti kysyi:

- Mitäs luulet Esko… mihin tää kaikki johtaa?

- Kapinaako meinaat?

- No sitäkin juu niin…

Kytömäki mietti hetkisen. Huomasi että hän oli selvästi ajatellut itsekin kysymystä:

- Eihän näitä suojelukaarteja ole hallituksen kaatamista varten sinänsä perustettu. Ihan vaan ihmisiä suojelemaan. Kun valtiovalta ei sitä kerran perkele tee. Eikä näillä kaarteilla ole sinänsä voimaa kaataa hallitusta. Ainakin jos puolustusvoimat on sen takana. Toisaalta sielä sotavaltiollakin saatetaan ajatella että jos itseään lailliseksi nimittävä hallitus muuttuu miehittäjää tukevaksi sortohallitukseksi niin onko aseellinen toiminta sellaista vastaan kapinaa ollenkaan vaiko itse asiassa kapinan kukistamista.

Kytömäki oli vähän aikaa hiljaa ja jatkoi:

- Niin… en lähde ennustelemaan. Mutta se aikaisempi kapina alkoi oikeastaan siitä, kun valtiovalta ei enää kyennyt takaamaan järjestystä alueellaan. Niin kuin ei kykene enää nytkään. Silloinkin ihmiset perustivat aseellisia joukkoja. Niin kuin me nyt. Ja kun niitä aseellisia joukkoja oltiin perustettu ei mennyt vuottakaan kun se laajamittainen ampuminen alkoi. Oliko kyseessä silloin poikkeus, vai onko kyseessä sääntö? Sitä kysymystä kannattaa miettiä…

32 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Melkoisen synkkä tulevaisuudenkuva, mutta totta toinen puoli.

Tästä on jo pitkälti yli kymmenen vuotta, kun naapurin poikamies tuli meille ja pyysi, että soittaisin poliisille. Veljensä oli hänet uhannut tappaa, eikä hän uskaltanut mennä kotiinsa. Annoin puhelimen ja kehoitin soittamaan itse. Soitti, selvitti asiansa ja lähti tienvarteen poliisia odottelemaan.
No. Poliisista soittivat meille takaisin ja tivasivat minulta asian vakavuutta. En sitä pystynyt arvioimaan. Kysyin sitten, etteivätkö aio tulla katsomaan tilannetta paikan päälle. Eivät oli vastaus ja puhelu päättyi siihen. Mietin myöhemmin, että olisi pitänyt kai sanoa, että hakekaa sitten ainakin ruumiit pois.
Silloin jo priorisoitiin näitä meidän syrjäkyliä neljänteen vyöhykkeeseen.

-.- thinker Dill

KKi kirjoitti...

Heh, vanhaa hyvää laatua rauhoittamaan esperöitynyttä mieltä.

Aikoinaan lähetin sulle linkin noista vanhustenhuoltoja koskien. Ja todellisuus on juuri sitä mitä epäiltiinkin. Se vaan on niin, että kokkareisen liiketoiminnan tarkoitus on hyödyttää kokkaretta, ei hoivata vanhuksia. Kokkareelle mummon kunnoksi riittää kunhan on elossa jotta voi rahastaa.

Tämnkin ohjelman voisit vilkaista. Sinänsähän pallonheittelykursseilla rahastaminen on normaalia kokkarointia, vaan linkin ohjelmassa nähdään stereotypia ammattimaisesta jakkupukukokkareessta jolla ei ole johtamansa yhtiön alasta mitään käsitystä. Hyvin vahva käsitys sen sijaan valtion ahastamisesta.

https://areena.yle.fi/1-4530598?autoplay=true

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon lisäisin hiukan omia mausteitani ja ideoitani.

- Riistakamerat ovat oivia vehkeitä valvomaan tienpätkiä. Valonvahvistimet yms on käteviä pimeällä.

- Pienelläkin räjähdepanoksella saa aikaiseksi mukavan sulun tukeilla tms

- Viestinnän salaaminen ihan periaatteesta on aina hyvä idea. Salausta kannattaa muuttaa jatkuvasti ja viestintään kannattaa olla varareittejä.

-Hiljainen hälytys on erittäin toimiva menetelmä.

- Järjestelmän tulee olla sähkön suhteen omavarainen. Ihan normaali talvikin ja myrskyt katkoo voimalinjoja. Tyhmää jos häly systeemit ja viesti katkeaa sen takia.

- Käyttöaseitten lisäksi olisi hyvä olla ns kätkö aseet. Paikalla todennäköisesti on myös joku koneistaja taitoinen metalli alan ihminen tai peräti aseseppä jolta voisi onnistua jonkun yksinkertaisen Sten konepistoolin tai vastaavan valmistaminen. Kotitekoista lyhyttä haulikkoa unohtamatta. myöskin kertalaukeava pistooli onnistuu melko helpolla jos on .22 LR tai 45acp tai mikä tahansa matalapaineinen paukku

- Oma patruuna tuotanto niin pitkälle kuin se onnistuu. Tulitikkujen päistä saa haulikkoruudin korviketta. Joku kemian opettajakin varmaan mestoilta löytyy tai joku muuten vaan labrassa aikaansa tärvännyt.....

Terveisin labrotta

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys thinker Dillille, KKi:lle ja labrotalle & kiitos kommenteistanne.

thinker Dill: Saattaa olla enemmänkin kuin toinen puoli. Poliisikin on todennut tilanteen:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c03f8632-1ed9-4534-aabb-5a704b960501

Tietysti valtiovallalle on kauhea asia jos ihmiset alkavat puolustaa itseään kun poliisi ei pysty.

KKi: Kiitokset. Nythän tuo vanhustenhuoltopaise on (ehkä lopultakin) räjähtämässä vaikka siitä on puhuttu - todisteitten kanssa - jo kauan. Mutta geelitukkien rahoituksesta ei tingitä. Eikä sitä saa arvostellakaan. Täytyy katsoa tuo linkki kun ehtii, tattis.

labrotta: Hyviä huomioita. Erityisesti tuon sähkön kanssa. Kuinka pitkään syrjäseutujen linjoja pidetään toiminnassa? Sinänsä noista aseista voi todeta että tuolla itänaapurissa on yksityisyrittäjiä joitten kautta saa erittäin käyttökelpoista materiaalia. Jos on kysyntää niin on varmasti tarjontaakin.

KKi kirjoitti...

"
Mutta geelitukkien rahoituksesta ei tingitä. Eikä sitä saa arvostellakaan.
"

No niinpä. Pitää muistaa, että VOK:it ovat myös liiketoimintaa. Valtiolla vain on rahaa enemmän laittaa VOKkaamiseen kuin mummojen hoitamiseen. Näin ollen myös VOKkaaminen on kokkareelle parempi liiketoimi. Oletko muuten koskaan kuullut, että VOKkaamisesta puuttuisi henkilökuntaa? Niinpä.

Joskaan en teidä kuinka paljon VOKkaamassa on kosteine nansoineen vapaaehtoisia pulleroita.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Kiva peli- ja kokkailuhetki Kotkassa.

Tulkintani mukaan häviäjä keitti & söi voittajan.
- paloittelu johtui ilmeisesti rasistisen pienistä kattiloista

https://mvlehti.net/2019/01/30/irakilaismies-tappoi-paloitteli-ja-keitti-uhrinsa/

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Jätkimänjoen matujen autot piti hävittää. Ne olisi vain pitänyt muuttaa Mad Max 2 -standardiin :)

Timppa

Tita kirjoitti...

Nämä visiomatkat ovat tosi odotettua lukemista - kiitos taas! Itse asiassa täällä syrjäkylillä kehitys yhteistoimintaan on alkanut jo vuosia sitten, kun kunnat ovat aina vain vähentäneet mm. infran ylläpitoa. Silloin tehdään itse porukalla ja talkoilla. Turvallisuus-sektori on vielä kunnallista, mutta jos suunta jatkuu entiseen tapaan - niin omat turvallisuusjoukot ovat vain ajan kysymys ihan oikeestikin. Siksi on varmaan valtiovallalla kiire koittaa riisua metsästäjätkin aseista.

Becker kirjoitti...

Tässähän on erinomainen käsikirja paikallisen suojelu organisaation rakentamiseen, tosin kirjoitettuna tarinan muotoon. Kyseinen systeemi tietysti edellyttää yhtenäistä linjaa jossa rikkureita ei suvaita. Ruotsissahan tuo olisi täysin mahdoton kuvio sillä maa on täynnä aivopestyjä haittamamujen perseilijöitä. Mutta pienemmässä mittakaavassa, kuten kotona tai omalla tontilla jonkinasteinen omapuolustus on hyvä kehittää.

Suomessa poliitikot myivät vanhustenhoidon, eli n.10% valtion budjetista yksityisille. Tällainen rahamäärä kyllä pistää sijoittajat ja oligarkit liikkeelle. Niinkuin on nähty. Korkeatasoinen vanhustenhoito ja tuloksen maksimointi eivät mahdu samaan raamiin. Terveydenhoidolle ollaan tekemässä sama temppu jos SOTE-kusetus menee läpi.
Kusetus ja valehtelu on alalle tyypillistä. En usko että tässäkään tapauksessa ei mitään varsinaista muutosta tule tapahtumaan.

Jani Alander kirjoitti...

Anonyymi, itse tehdyillä ruudinkorvikkeilla voi olla peräti yllättäviä palo-ominaisuuksia, näin jälleenlataajana pysyisin moisista loitolla. Parhaassa (huonoista) tapauksessa latinki ei syty, pahimmassa tapauksessa ase yrittää jäljitellä sirpalekranaattia.

Ykä, laatutarina taas kerran :)

Anonyymi kirjoitti...

Yhteen taloon yritti tulla kolme miestä yöllä viemään arvotavarat, mutta kotona olikin kaivinkoneen kokoinen isäntä joka pani miehet nippuun ja soitti poliisin hakemaan ne pois. Erikoinen tapaus koska isäntä ei saanut rangaistusta pahoinpitelystä. Kaikki emme ole kaivinkoneen kokoisia joten parempi on yhdistyä. Politikkohin ei ole enää mitään luottamista.

Kumitonttu kirjoitti...

Kommentoin kommenteissa esiin noussutta huolta vanhusten hoidon heikosta laadusta. Toki on järkevää pitää mielessä, kuten Ykä tuossa totesi, että Vastaanottokeskuksissa ei hoidon laadusta tingitä - rahaa on. Mutta itse asian ydin on kuitenkin toisaalla, eikä niillä ole suoraa syy/seuraus-suhdetta, vaan pikemminkin ne molemmat ovat saman asian aiheuttamia.

Eli, valtio on ottanut hoitaakseen vanhukset, joiden määrä kasvaa niin hurjaa vauhtia, että jo nyt tyhmempikin näkee, että tilanne menee vain huonompaan suuntaan, kun maksajia on vähemmän kuin elätettäviä. Viime vuonna syntyi alle 50.000 lasta, ja kun he joskus 25 vuoden kuluttua ryhtyvät maksamaan eläkeläisten kuluja, eläkeläisiä on enemmän kuin heitä. Eläkeläisten lisäksi heidän pitäisi vielä kustantaa omatkin lapsensa, joten tilanne on täysin kestämätön.

40 vuotta sitten suomalaiset narutettiin uskomaan hyvinvointivaltion nimellä kulkevaan ponzi-huijaukseen, ja naiset siirtyivät feminismin innoittamina raskaasta lasten kasvatuksesta kevyisiin konttorihommiin, käynnistettiin syntyvyyden trendinomainen lasku. Valtio uskotteli että se huolehtii heidän eläkkeistään - eivät heidän lapsensa. Mutta johan nyt maalaisjärkikin sanoo, että valtion lupaamat kustannukset eivät ilmesty tyhjästä vaan - aivan oikein - heidän lapsistaan. Mutta niitä lapsia ei tehty, koska valtio lupasi huolehtia.

Nyt sitten eletään tämän narutetun ikäluokan eläkepäiviä, eikä minulla erityisesti riitä sympatiaa ja myötätuntoa heitä kohtaan. He tekivät ratkaisevan mittaluokan kollektiivisen harha-askeleen kohti hyvinvointivaltiona tunnettua versiota sosialismista. Kukaan ei pakottanut siihen, he olisivat voineet päättää toisin. He olisivat voineet sanoa, että eivät kaipaa eivätkä tarvitse valtion apua. Kasvatamme lapsemme itse ja huolehdimme vanhemmistamme itse.

Haluan kysyä nykyisiltä eläkeläisiltä, miksi minun pitäisi huolehtia teistä, kun te ette aikoinaan kantaneet vastuuta omasta elämästänne turvaamalla eläkepäivienne rahoituksen? Ei ole minun tehtäväni kustantaa naapurin yh-äidin paksuksi tuikanneen äijän orgasmeja eikä ole minun tehtäväni kustantaa naapurin poikamiehen äidin hoitokotipaikkaa.

Yhteiskunta, joka ei lisäänny, kuolee pois, ja näin meille on nyt käymässä. Ja muistakaa, en syyllistä yksittäisiä yh-äitejä, poikamiehiä, lapsettomia tai eläkeläistä. Puhun suuressa mittakaavassa, mitä yhteiskunnalle tapahtuu, kun se menettää moraalisen kompassinsa, joka velvoittaa kantamaan vastuun itsestään, puolisostaan, lapsistaan ja vanhemmistaan.

Anonyymi kirjoitti...Ajatuksia herättävä kirjoitus. Toivotaan, ettei tämän vision tarvitsisi Suomessa toteutua.

Suomen armeijan evp korpraalina tulee mieleen, että meilläkin olisi tarpeen siirtyä Sveitsin tapaan, reserviläisillä on aseet kotona säilytyksessä. En tiedä, annetaanko siellä patruunoita ampumaharjoittelua ja mahdollisia kriisitilanteita varten, mutta se olisi hyvä asia ampumataidon ylläpitoa varten, esim. muutama rynkyn lippaallinen / vuosi / reservin sotilas. Viimeksi kertausharjoituksissa meille todettiin, että sotilaan tärkein tehtävä on osata ampua. Näin toimien kohennettaisiin huomattavasti reservin maanpuolustuskykyä ja varmaan myös tahtoa.

Tätäkin kirjoitusta lukiessa tulee mieleen, että tämä haittamaahanmuutto on koko ajan etenevä ongelma. Ruotsissa ollaan paljon pitemmällä kuin Suomessa, ilmeisesti myös monissa Euroopan maissa. Onkohan kukaan koskaan yrittänyt löytää tälle prosessille tunnuslukuja ja verrata eri maiden tilannetta niiden perusteella. Tunnusluvuista voitaisiin ehkä ennustaa miten tilanne tulee muuttumaan Suomessa ja mahdollisesti voitaisiin myös nähdä miten jotkut maat ovat ehkä viisastuttuaan pystyneet estämään prosessin etenemisen ja (toivottavasti) jopa palautumaan kohti entisiä, parempia aikoja.

Mahdollisesti tunnuslukujen perusteella tehdyt tilastot osoittaisivat, ettei missään maassa maahanmuutosta ole ollut hyötyä ja sitten voitaisiin perustellummin vaatia ko. maista poikkeavia toimintatapoja, koska muiden maiden toimintatapoja noudattaen on aivan varmaa, ettei Suomen tilanne tule kehittymään vertailumaista poikkeavasti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Timpalle, Titalle, Beckerille, Jani Alanderille, Ano1:lle, Kumitontulle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Jossain vaiheessa pitäisi tehdä se tutkimus siitä kuinka paljon ja ketkä siitä vokkibisneksestä vetivät rahaa liiveihinsä. Ja sen jälkeen ehkä olisikin paikallaan syytekirjelmien tekeminen.

VNV: Jutunhan voisi linkittää sille Sannikalle joka noita kivoja peli- ja ruokailuhetkiä mainosti.

Timppa: Niin joo, olisihan niitä ehkä saattanut tuunailla.

Tita: Kiitokset sinullekin. Ja koska asun itse syrjäkylillä niin minulla on aivan samanlaiset huomiot. Ja niin kuin ylempänä linkitin, poliisikin tunnustaa että syrjäkylät jäävät suojelematta.

Becker: No ainakin sellainen pohjamanuaali jos – valitettavasti ehkä kun – tarve tulee. Suomalaisilla syrjäseuduilla se saattaisi onnistua. Kaupungeissa se olisi hankalampaa kun ihmiset eivät tunne toisiaan. Ja joo, tuossa SOTE-hommassa liikkuu niin suuret rahat että röyhkeät repii välistä. Nuo Esperin hommat ovat hyvä esimerkki.

Jani: Kiitokset. Ja juu, vaikka olen joskus lataillut itsekin niin olen pitäytynyt ihan tehdastavarassa. Kerran olen nähnyt kiväärin räjähdyksen ja se johtui liian suuresta latingista. Onneksi heppu selvisi suhteellisen pienillä vammoilla.

Ano1: Tuossa tapauksessa pinnat poliisille ja syyttäjälle. Ja me emme kaikki todellakaan ole kaivinkoneen kokoisia. Yhdessä olemme voimakkaampia.

Kumis: Ymmärrän pointtisi ja tuo kehityshän (taantuma) on todella tapahtunut. Sinänsä en syytä aivan kokonaista sukupolvea sillä tässäkin nähdään suomalaisten itäsaksalainen kuuliaisuus eli vallitsevaa systeemiä vastaan ei pullikoida. Enkä missään nimessä voi hyväksyä sitä ristiriitaa mikä esiintyy turvapaikkahuilailijoitten pohjattomassa piikissä vs. Esperin viime aikojen toimet. Mutta se moraalinen kompassi on monelta kohtaa hukassa eikä feminismillä ole aikomustakaan korjata virheitään. Synnytystalkoisiin on kannustettu ja sehän sai aikaan jumalattoman joukkorääkymisen.

Ano2: Kiitokset. Tuota Sveitsin mallia kannattaisin minäkin. Ja siellä tehdään harvinaisen vähän ampuma-aserikoksia. En tiedä, onko haittamaahanmuuttoon olemassa jotain yleismittaa mutta jos katsoo tilannetta vaikka Ruotsissa tai Ranskassa niin näkee hyvin mihin ollaan meilläkin päätymässä jos sitä ei pysäytetä.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Vaikka nykyinen ja muutama edellinenkin hallitus on hoitanut hyvin Suomen talouden, vaalinut maan itsenäisyyttä, huolehtinut hyvin kansalaisistaan turvaten heidän toimeentulonsa ja koskemattomuutensa, jotain kuitenkin tulee menemään pahasti pieleen, koska tulevaisuus on yllä kuvatunlainen. Sillä Yrjöhän ei valehtele, mieheen voi luottaa.

No ehkä pikku fibat lasten turvallisuudessa, nuorten naisten turvallisuudessa, vanhusten saattohoitolaitoksissa, työttömyyden vähentämisessä, sairaanhoidon uudistuksissa, koulutuksen tukemisessa... Ei perkele, noinhan se menee, kuten Yrjö kertoi.

Mutta muistakaa viisaus: Hei me (siis viisauden kehitellyt ja hänen vertaisryhmänsä) tienataan tällä!

Ei voi kuin toivoa, että eläis niin kauan, että sais lukea Yrjön palstalta, kuinka tossa hommassa lopulta käy.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veijo Hoikalle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne. Joista jälkimmäistä en julkaissut.

Veijo: Jos tietäisin, niin kertoisin. Mutta valitettavasti eilen tehdyt valinnat vaikuttavat myös huomenna ja kertaantuvat. Hyvien vaihtoehtojen määrä vähenee jokaisen väärän valinnan myötä.

KKi: Eri mieltä voi olla. Rankastikin. Mutta vähemmillä nimittelyillä.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Ykä
Ei pulla suussa kapinaa tehdä,mutta tuo koskemattomuuden loukkaaminen omassa maassa on kyllä asia joka nostaa kierroksia.

"Nukkuvan karhun jos hereille kiskoo, silloin on touhusta oksat pois." ,lauloi Irwin-vainaakin aikoinaan.

T.Ymmi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ymmi. En lähde ennustamaan tulevaa mutta selvästi valtiovallallamme on se perusajatus että suomalainen sietää loputtomiin ihan mitä tahansa. Ja voi myös heittää kysymyksen että jos valtiovalta ei pysty takaamaan kansalaistensa turvallisuutta niin onko se moraalisesti millään tavoin väärin, että kansalainen puolustaa itseään?

vieras kirjoitti...

jaaha, Putkonen asetettiin ehdolle Uudellemaalle.

Hommalla jotkut repivät pelihousut kun arvelevat että suvakit saavat syyn mölytä sen vanhan raiskaustuomion takia, "suomalaisetkin raiskaavat". Pelätään että Putkonen vie persuilta enemmän ääniä kuin tuo. Joku sanoi että persut taitavat olla valeoppositio joka yrittää tahallan estää oman kannatuksen nousun yli kymmenen pinnan. Joku sanoi että persut on samanlainen puolue kuin muut kun päästi Putkosen ehdokkaaksi. Putkoseen ei luoteta kun häntä pidetään ketkuna. Toisaalta kaikkea voi sattua ja tapahtua joten voi olla että vaaleihin mennessä puhutaan muusta kuin Putkosesta.

Itse en ota kantaa suuntaan tai toiseen. Persujen jäsenet taitavat olla kahta-kolmea mieltä. Olisi Putkosen kuitenkin ollut paras mennä eläkkeelle kun on iän puolesta siihen oikeutettu. Hyvä on siinä että persujen pitää palkata uusi työmies.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Muistelen, että tämä Jenni Pitko omassa puheenvuorossaan totesi jotenkin näin:

"...Valitettavasti Oulu on tähän asti ollut turvallinen lapsille ja nuorille..." (TJSP)

http://tuonenjoutsen.blogspot.com/2019/01/kun-raiskatut-kehtasivat-hairita.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Hjuu, minäkään en oikein osaa kommentoida tuota Putkos-asiaa.

VNV: Toi Tiina Wiikin postaus on kyllä karua kertomaa. Tulee muistaa, että Wiikin puoliso Junes Lokka oli se mies joka puhkaisi koko paiseen. Jos oululaiset kunnallispoliitikot saisivat päättää, niin asia olisi varmaan vieläkin salattu.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Joo olihan se Jenni.
Videolla n. 1:26 - 1.29

https://pt-media.org/2019/01/29/vihapuhe-fm-29-1-2019-klo-20-00-oulun-turvallisuusseminaari-taysi-fiasko/

Unknown kirjoitti...

Näitä sinun tekstejäsi on näin illan tummetessa mukava lukea. Mutta tuli tuossa mieleeni kun luin tuossa uutista jossa Sipilä hehkutti tuota oma valvonnan tehokkuutta vanhusten hoidossa kun nämä hoitovirheet sen myötä ovat tulleet esille,niin on se kumma kun kokkelit ja kepulit että sinitötteröt eivät ole hoksanneet aivan loistavaa ajatusta perustaa O.V.V. Oy:tä eli Oma Valvonta Vankila Oy:tä, eikö olisi vain loistava idea? Vang.. korjaan asiakkaat hoitaisivat vartioinnin ja valvonnan ihaite. Vankeinhoito henkilökunnasta voitaisiin irtisanoa 90% niin säästöt olisivat huomattavat. Valvovat viranomaiset voisivat ilmoittaa tarkastuksista viikkoa paria aikaisemmin, niin Omavalvojat voisivat kylillä notkuvat hälyttää takaisin yksiöihinsä takaisin hetkeksi huilailemaan. Vankeinhoidosta säästyneet varat voitaisiin ohjata tuikitärkeään kotouttamiseen ja siihen 5000e taskurahaan niille jotka viitsisivät lähteä hetkeksi notkumaan johonkin muualle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Unknownille & kiitos kommenteistanne.

VNV: Joo, bongasin sen hupsiksen. Eniten panin merkille siitä kuinka Junes selitti sen valtuuston toimintaa eli ne kokouksethan ovat oikeastaan pelkkiä kulisseja vaan. Vaan niinhän se on eduskuntakin. Päätökset tehdään kabineteissa ja sitten leimataan salissa.

Unknown: Piru vie… joku saattaa saada asiasta vielä ahaa-elämyksen. Esmes Attendo, Mehiläinen tai Esperi. OVV, inhimillisen vankeinjoidon seuraava askel…

Anonyymi kirjoitti...

Morot Ykä.

Hyvä kirjootus, mutta turhan "positiivinen", meidän Kansanmurha-valtio ei tule ikinä sallimaan kansalaisten oma-aloitteista itsepuolustusta, vaan tulee iskemään kaikella voimalla jokaisen kimppuun, jotka itse aloittavat suojaustoimet ja vieläpä omin välinein (asein).

Nykyinen aseista-riisunta kamppanja on esimakua tulevista puhdistuksista.

Ne, jotka eivät alistu, joutuvat elämään ilman sähköä, vettä, terv.huoltoa, täysin ulkopuolella ja jatkuvan kuoleman uhan alla, ovat ns. "vapaata riistaa". Olemme kaveriporukalla laatineet toimintamalleja tilanteen muuttuessa sairaammiksi.

Jokainen voi lukea seuraavan suunnitelman: Sisäministeriö "mikä on Suomen kyky ottaa vastaan turvapaikanhakijoita"? Sitten rullata sivulle 179 ja lukea loppuun...


Suunnittelevat jo siinä "Järjestysjoukkojen" perustamista matuista, jokainen voi miettiä miksikä meno sitten muuttuu...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Nämä tämmöiset jututhan ovat fiktiivisiä kirjoituksia. Eivät ennustuksia siitä, mitä tapahtuu tai toimintamanuaaleja. Mikäli se täydellinen aseistariisunta saa lainvoiman (mikä on täysin mahdollista) ja mikäli edes kolmasosa aseista katoaa (ja veikkaan että niin käy) niin poliisi voi ilmoittaa valtiovallalle että meillä meneekin sitten seuraavat kolme vuotta vain niitten aseitten etsimiseen ja se muu poliisityö jääkin sitten vähän vähemmälle. Mitä tulee sähköttömyyteen ja muuhun mainitsemaasi niin siihen suuntaanhan ollaan jo pikku hiljaa menossa. Haja-asutusalueet halutaan tappaa kokonaan.

Anonyymi kirjoitti...

Terve yrjö.

Piirräppä joskus huvikses kartta, mihin nämä pinnanmaat ja naakkamot on aseteltu soviksi katsomilles paikoille. Vai onko semmoista ollut vanhemmissa jutuissa? vähän vaikka sammaan tyyliin kuin vaikkapa keskimaan kartta, vähä sinne päin.

T:Jaakko66

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Jaakko66. Täytyy panna harkintaan. On se käynyt välillä mielessä itsellänikin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Aina kun aletaan pohtia kapinan käynnistämis- ja onnistumismahdollisuuksia mielen tunkeutuu aina vaan tämä tappiomielialaa lietsova listaus:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Kapinat_Suomessa

Kuten näkyy, ei tuo kapinointi meiltä ole koskaan oikein onnistunut. Listasta puuttuu punakapina, joka taisi olla lähimpänä onnistumista. Ja niin kovin kauaksi jäi sekin.
Tiedän, että olemme tästä eri mieltä, mutta edelleenkin katson, ettei Vapaussotaakaan olisi tullut ainakaan sen toteutuneessa muodossa, ellei kumpikin puoli olisi voinut luottaa ulkopuoliseen tukeen.

Kapinallisten kouluttamattomuus ja kokemattomuuskaan eivät ole tappiota selittäviä tekijöitä, ainakan kokonaan:
nuijasodassa oli mukana hyvänlainen määrä viisikolmattavuotisen sodan veteraaneja, kuten Jaakko Ilkka itsekin; erityisesti sen kakkosvaiheessa, pohjoispohjalaisten nousussa. Heillä oli myös Oulun linnasta saatua kunnon aseistusta tykkejä myöten sekä osaamista niiden käyttöön.

Santavuoren taistelussa nuijamiehillä oli lisäksi kaksinkertainen ylivoima. Mutta miten kävi? - Muutamankin kerran olen pohtinut, miten Santavuoren taistelu olisi päättynyt, jos Kaarle-herttua olisi epämääräisten lupausten sijaan lähettänyt Suomeen kymmenen kokenutta ruotsalaista upseeria.
Nämä olisivat organisoineet 3 000 nuijamiestä kymmeneksi lippukunnaksi. Siitä olisi ollut nuija-armeijan taistelujärjestyksen keskustaan sekä molemmille sivustoille kuhunkin kolme lippukuntaa ja yksi reserviin.
No, näinhän ei käynyt.

En minä oikein osaa toivoa sen parempaa, kuin että Visegrád-maista tulisi oikea Visegrádin Liitto, joka käynnistäisi Vapaussota kakkosen ja tukisi sitä ainakin aatteellisesti.
Uusi hallitus alkaisi sitten ottaa käskynsä Liiton pääkaupungista Visegrádista, koska ikävästihän tuo siltä näyttää, että suomalaisella on pakko olla joku vierasmaalainen herra, jota kumartaa.

Parasta olisi, että se olisi joku järjellinen. Toisin kuin nyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Korutonta kertomaahan tuo on, mutta eihän se estä näitä fiktiivisiä juttuja kirjoittamasta. Mitä tulevaisuuteen tulee niin sen mahdollisen kapinan ts. väkivaltaisen vallan anastuksen aloittaa mitä todennäköisimmin se tuontitavaraväestö kun sen määrä kasvaa liian suureksi. Kantaväestöllä on silloin valittavanaan vastarinta tai alistuminen.

Unknown kirjoitti...

Aina toimiva kikka on sanoa: eipä tuot poliisia tänne tarvita, kun on hyvä haulikko....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Unknown. Valitettavasti tuohon suuntaan ollaan menossa. Ja siitä kertoo tämäkin uutinen:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c03f8632-1ed9-4534-aabb-5a704b960501