maanantai 16. joulukuuta 2019

VIRANOMAINEN RYÖSTÄJÄNÄ


Blogin lukijoista aseita omistavat ja varmaan muutkin ovat hyvin perillä siitä että niin EU:ssa kuin Suomessa on jatkuva, välillä tasaantuva ja välillä taas lisääntyvä kiima saada siviileiltä kaikki aseet pois. Jos ei kerralla niin pala palalta. Reserviläisaseet ovat olleet liipasimella jo pidemmän aikaa ja nyt ovat tähtäimessä myös metsästäjät. Siitä kertoo yritys kieltää kaikki lyijyä sisältävät patruunat ja nyt tuoreimpana on esille tullut poliisihallituksen uusin suunnitelma aselupien muuttamisesta määräaikaisiksi. Ylen otsikko menee komeasti:

Metsästäjiä on Suomessa 300 000, mutta luvallisia aseita 1,5 miljoonaa – Poliisihallitus: "Unohtuneilla aseilla on riski joutua rikollisille"

Ja käydäänpä uutista hieman läpi. Ensinnäkin uutisessa annetaan ihmeellinen harhakuva että yksi ase riittää kaikkeen metsästykseen. Varsinaista metsästäjän arkkityyppiä ei ole tietysti olemassa mutta hyvin usea metsästäjä on seuraavanlainen:

- Hän metsästää vesilintuja: tarvitaan haulikko.

- Hän käy pienriistajahdissa: tarvitaan haulikon lisäksi kivääri. Yleensä metsälintujahdissa kivääri on suhteellisen pienikaliiberinen kuten esmes .222.

- Hän käy hirvijahdissa: tarvitaan suurikaliiberisempi kivääri.

- Hän saattaa harrastaa loukkupyyntiä: tarvitaan pienoispistooli tai -revolveri.

- Ja saattaapa hänellä olla myös pienoiskivääri sillä sen kanssa ampumaharjoittelu on halpaa.

Tuo tasoittaa lukemaa jo kummasti. Lisäksi uutinen tarkoituksella jättää kertomatta että ne Suomessa olevat luvalliset 1,5 miljoonaa asetta eivät kaikki ole metsästysaseita.

Lisäksi otsikon kohta ”unohtuneilla aseilla on riski joutua rikollisille” ihmetyttää. Eivät aseet minnekään unohdu. Kyllä aseen omistaja ne muistaa. Ja ne ovat yhtä lailla lukittuna vaikka kyseinen aseen omistaja vähentäisikin harrastustaan.

Uutisessa kerrotaan myös poliisihallituksen toteavan:

- Suomessa rikollisilla ja erityisesti järjestäytyneessä rikollisuudessa liikkuvat ampuma-aseet ovat usein asunnoista anastettuja, kertoo poliisitarkastaja Jyrki Aho Poliisihallituksesta.

Kyseinen poliisitarkastaja jättää myös kertomatta että rikollisten haluamat aseet eivät ole metsästäjien käyttämiä pitkiä aseita vaan nimenomaan pistooli- ja revolverityyppisiä.

Mitä taas tulee lupien muuttamisesta määräaikaiseksi (5 vuotta) niin voin todeta että kun tyypeillä – minä mukaan luettuna – on ollut aselupia kymmeniä vuosia eikä ensimmäistäkään törppöilyä aseitten kanssa niin mitä muuta kyseinen vaatimus on kuin silkkaa vittuilua? Varsinkin kun mahdollista on että määräaikaisuuteen liittyy sama vaatimus kuin ampumaharrastajilla eli harrastuksen aktiivisuus on todistettava. Millä metsästämisen todistat? Laitat videokameran olkapäälle kuvaamaan kun lähdet metsään? Vai onko mukaan tultava joku sertifikoitu metsästyksen valvoja?

Luonnollisesti tässä on vittuilun lisäksi kysymys varsin härskistä rahastamisesta. 1,5 miljoonaa asetta x uusi lupa joka viides vuosi = lisää rahaa valtion kankkulan kaivoon. Tosin rahaa myös puoleataan menee täysin tarpeettomaan lankettiruljassiin kun poliisi joutuu käymään läpi jatkuvalla syötöllä tulevia uusintahakemuksia. Joita hakija ei halua jättää käsiteltäväksi eikä käsittelijä käsitellä sillä kummallakin olisi ehkä tarpeellisempaakin tekemistä.

Vaikka aseet ovat olleet Suomessa liipasimella jo toistakymmentä vuotta niin nykyisessä ns. vallitsevassa tilanteessa tulee väkisinkin mieleen ajatus että ollaanko tässä toimimassa niin kuin ulkoministeriössä. Eli poliittisella päättäjällä on missio ja sen vuoksi hän laittaa virkakyöstit asialle hoitamaan likaisen työn. Ja toisin kuin ulkoministeriössä sisäministeriön virkakyöstit tekevät työtä käskettyä. Tosin nuo ylempänä mainitut perusteet ovat niin tarkoituksellisen köykäisiä että ettei vaan sittenkin kyseessä ole virkakyöstien passiivinen vastarinta?

Joka tapauksessa voi todeta että suomalaisella on vielä tietynlainen – joskin vähäinen – oikeus suojella omaisuuttaan ryöstäjiltä.

Vaan entäs silloin kun ryöstäjä onkin viranomainen?Rikollisilta takavarikoituja perinteisiä suomalaisia metsästysaseita.

36 kommenttia:

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Voi vittu ei voi muuta todeta. Ministeri lobbaa huhmeita ja meikäläinen näin ilmastoaikana uskalla pieraista ettei muutu yhteiskunnan viholliseksi nro 1.

Anonyymi kirjoitti...

Alkaa jo kohta tulemaan sellainen tunne, että rajat todellakin totaalisesti kiinni ja eräät pysykööt siellä missä pippuri kasvaa. Tähän joukkoon voisi kuulua RKP:n kansanedustaja Anders Adlercreutz. Adlercreutz haluaa vain naamansa mediaan... Mutta onhan jo aika paksua, että hänen mielestään pitää rankimman luokan rikollisia raijata maahamme verukkeina lasten oikeudet ja puhuu pikkulapsista! Eikö herra seuraa uutisia, sekin suomalaisen Sannan tytär oli haastattelun aikaan 15-vuotias ja jo naitettu isis-rikolliselle, vanhimmat lapset ovat 18-vuotiaita miehiä! Takuulla jos Andersilta kysyttäisiin, niin mielellään ei hänen kotinsa lähelle asutettaisi. En minäkään halua isis-, daeshrikollisia edes samaan maahan!!

Maailmalla on hätää kärsiviä suomalaisten lapsia, miksi niitä ei pelasteta? Käykääpä vaikka aurinkorannikolla Espanjassa, siellä suomalaiset vie viina ja lapset jäävät heitteille ja ovat vaarassa radikalisoitua, mutta eihän se ole niin mediaseksikästä. Silkkaa sosiaalipornoa ja olisi noilla mölpäillä tärkeämpääkin työtä tehtävänä nyt kuin riekkua päiväkausia somessa antamassa kaikenlaisia lausuntoja.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Jyt tulee yksi! KIunnen nääas unta saanut, niin näpytelään tässä jonkun sikss, js eiköhän taas maan painovoima vedä puoleensa. NIIN ON AINA ENNEN TEHNYTN!

jossain vaiheeasa OLAVIN KAJNSSA TULI PUHEEKSI SE, ETTÄ VAIKKA OLEN INTIN KÖYNYT MIES, NII SILTI KUNNON LÄHITORJUNJTA-ASE PUU,TTUU. mitä tällä vois teHDÄ9 NOJOO.olavijmkansalähdettiin autmsn petöja,,ja sehän l¨käci msutjakkaaksimmnEPSANJALAINEN NÄPPÄrÖÄMLÖHITULITUS ASE LÖYTYIMIHNNKÄYP
ÄÄN HINTSAN,Mkoelaujkauksetnamuittiinnjnpelintosdsttiin reilukai
Niinpäö sitten pitkän poplarinm taskussa täytyy kuölkeamnykyaikana jotainnotainnköttöä pitempää. TRTTEE ENIN HARJOITELLA KOHTUULLIAESTI NHARHAJAHTUKSEEN, MUTTA EN EPÄILE, ETTEIKÖ SE SIITÖ jumALAN KUNNIAKSI JA LÄHIMMÄISTEN PARHAAKSI VIELÄ ONNISTU !nIMIM,ERKKI: oTIN UINICISKIT - SIITÄ KAI VÄHEMMÄN HUOLITELTU ULKOASU. MORO

Jaska Brown kirjoitti...

Tässä kirjoituksessa tulikin hyvin kuvatuksi menettelytapa, jota hallintoviranomaiset käyttävät. Jos asia X halutaan saada loppumaan, ei sitä tarvitse kieltää. Se pitää tehdä vaikeaksi, mielellään lähes mahdottomaksi. Ei metsästystä ja aseiden omistamista kielletä. Se vain tehdään niin kalliiksi, että homma hiipuu. Tämä prosessi kestää kylläkin pitkään, sillä se on tehtävä pienin, vähittäisin muutoksin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, Anolle, Terho Hämeenkorvelle ja Jaska Brownille & kiitos kommenteistanne.

Pate: Tiivistit nykytilanteen aika osuvasti.

Ano: Totta puhut. Se kun on tuo uhriutumispääoma joka vaikuttaa. Islamilaisilla sitä suvaitsevais-tiedostavan yksilön mielestä on. Suomalaisella taas ei. Ja luulen joo että kyseinen A.A. haluaa ne tulokkaat jonnekin muualle kuin omaan naapuriinsa.

Terho: Oli ehkä juu vähän ohranjyvässä lähetetty mutta viesti oli kyllä ymmärrettävä ja selkeä.

Jaska: Juuri näin. Täyttä kieltoa ei oikein uskalleta yrittää mutta kiusanteon mahdollisuudet ovatkin sitten loputtomat.

Ekku kirjoitti...

Tuo ajatus siitä, että "käyttämättömyys vie omistusoikeuden" on kestämätön. Käsittääkseni jos maksaa riistahoitomaksun edes lähes vuosittain niin perusteet täyttyvät.
Eivät uskalla kertoa todellista syytä, miksi kansalaiset pitää riisua aseista.
Toivottavasti tätä käyttämättömyysperustetta ei sovelleta muihin asioihin. Meiltä lapsettomilta viedään sitten seuraavaksi pallitkin...

Juha Kivela kirjoitti...

Mielestäni tähänkin "uutiseen" käy erityisen hyvin kaksi tärkeää käsitettä, joilla nykyistä yhteiskuntaamme ja sen ohjaamista tulee ymmärtää: MEDIOITUMINEN ja MEDIALISAATIO!

Nyt kun Suomea ei enää ohjaa LAKI ja JÄRJESTYS, vaan HIIPIVÄN TOTALITARISMIN nousu, niin Suomessa erityisesti on MASSOJA - erityisesti nuoria ja tyhmiä - ohjattava MEDIOITUMISEN ja MEDIALISAATION kautta!

Olennaista ei enää tänä päivänä ole se, mitä LAKI asioista sanoo, vaan kuten tästäkin [https://yle.fi/uutiset/3-11118913] ilmenee, niin dementoituva pressamme Sauli Niinistökään ei taitane enää muistaa oikeustieteellisen ajoiltaan mahdollisesti oppimaansa tai sitten oppi on mennyt täysin ohi!

Tällöin yksittäiselle kansalaiselle jää tehtäväksi, vaikka niin ei suinkaan tulisi länsimaisessa demokratiassa olla, pitää yllä ja muistuttaa, että mitä se LAKI asioista itse asiassa sanoo, kuten tästä [https://www.oikeamedia.com/o1-127103] käy ilmi, jossa Petteri Hiienkoski kirjoittaa, että "Idealistisessa maailmanparannusinnossa tuntuu unohtuvan, etteivät Suomen lait ole voimassa Syyriassa. Toivottavasti niitä noudatettaisiin edes Suomessa. Suomen viranomaisilla ei ole laillista velvoitetta aikuisten, eikä edes lasten auttamiseen al-Holin leirillä. Kansainväliset sopimukset sitovat ainoastaan valtion omassa lainkäyttöpiirissä olevia. Vielä vähemmän viranomaisilla on automaattista velvoitetta siihen, että äitejä tai edes lapsia kuljetettaisiin sieltä konsulinkyydillä Suomeen".

Huolestuttavaa Suomessa onkin, että edes presidenttimme ei viitsi yrittää noudattaa LAKIA ja JÄRJESTYSTÄ, vaan menee tunnepohjaisesti asioissa sooloilemaan, jonka tietää "uppoavan" ja "vetoavan" kansaan, mutta jolla ei ole yhtään mitään LAILLISUUSPOHJAA - kovaa faktaa - takanaan!

Sama mentaliteetti näyttää vallitsevan näköjään myös Sisäministeriössä - sisäministeri Maria Ohisalosta (vihr.) puhumattakaan - ja erityisesti sen alaisessa Poliisihallinnossa, jossa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen saa näköjään puhua vapaasti muunneltua totuutta, jota kansan kielellä yleensä valehteluksikin kutsutaan, mikäli tuollainen edesvastuuton puhe vain tukee pressammekin varjelemaa teatteriesitystä ja tarinaa Suomesta...

Suomi on ajautunut todella kauas demokraattisesta länsimaasta, jossa LAIN ja JÄRJESTYKSEN lisäksi kunnioitettaisiin AITOJA HYVEITÄ.

J. Jörgensen kirjoitti...

Niinhän se on, että aseettomia kansalaisia on vallanpitäjän paljon turvallisempi pomottaa, kuin aseistautuneita. Kaipa nämä toimet ovat valmisteluja noille ilmastonmuutoksesta johtuville kansainvaelluksille, joista Ode Soininvaarakin kirjoittaa blogissaan 15.12. "Suomen osuus tulee olemaan useita miljoonia, eikä sitä meiltä kysytä." Siis kysytä sitä, halutaanko me ottaa vastaan noita ilmastopakolaisia. Jos se tuoksi menee, niin vallanpitäjät tekevät viisaimmin, jos pysyttelevät kehäkolmosen sisäpuolella - tai liikkuvat täällä sydänmailla panssariautoilla ja turvamiesten ympäröiminä.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Välillä tuntuu, että olisi hyvä jos tekisivät jonkun niin tyhmän lain, että siitä tulisi se korsi joka katkaisee persvakoäijän selän.

Sitten taas välillä iskee epätoivo ja mietin ettei sellaista olekaan; tai ainakin homma tehdään niin hivuttamalla ettei paska iske kunnolla tuulettimeen.

Jos aselupia aletaan perumaan täysin nuhteettomilta vuosikymmeniä aseita omistavilta niin uskon, että aika iso osa niistä aseista häviväisi yllättäen ja samalla romahtaisi poliisin kunnioitus ja luottamus.

Mutta sitten jos luvista tehdäänkin vain väliaikaisia niin aika moni varmaan puristaa nyrkkiä taskussa, mutta käy kuitenkin lupapaperit täyttämässä ja maksamassa almunsa valtion Molokin kitaan.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tuohon pyssymäärään vielä urheiluammunnan harrastusta:
ISSF-lajeissa 3+ pistoolia, 2+ kivääriä, 1-3 haulikkoa.

Talveksi vielä ampumahiihto, 1+ kivääri.

Lisäksi Practical, sieltä vaikka 1 lyhyt + 1 pitkä ase.

Tosi dedikoitunut harrastaja tarvii tietty vara-aseet.

Eli tekee mitä: noin 7+ kivääriä, 6+ pistoolia, 3+ haulikkoa pelkästään urheiluammuntaan. :D

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ja tuossa YLE/STT "Vastuullinen Media(tm)" uutimessa käytetty aasintuntija googlaten.

pensala site:https://www.mikkoniskasaari.fi/

Veijo Hoikka kirjoitti...


Lainsäätäjien ja poliisien logiikkaa. Koska "usein" rosvon pyssy on varastettu, niin sen ehkäisemiseksi täytyy kerätä pyssyt pois rehellisiltä metsästäjiltä ja aseharrastajilta. Poliisi ei muuten kerro, kuinka suuri osa rosvojen aseista tulee muilta kuin laillisia aseita kotonaan säilyttävien aseharrastajien kaapeista. Ja rosvojen aseiden tyypithän ovat kuten Yrjön kuvassa nähdään. Mistähän viranomaisyksiköstä lienevät peräisin?
Eli sama logiikkaa soveltaen kuin maahanmuuttajien tekemissä raiskauksissa ja kuissa väkivaltarikoksissa: ei saa yleistää, koska kyseessä olevat asevarkaudet ovat yksittäistapauksia. Samoin kuin varastetuilla aseilla tehdyt rikokset, mielenhäiriössä tai paniikissa tehtyjä töppäyksiä.

Mitä tapahtuu reaalimaailmassa, kun aseet saadaan kantakirjasuomalaisilta takavarikoitua? Kysyntä-tarjonta-tasapainossa syntyy alamaailmassa valiaikaista häriötä, koska aseistus täytyy hankkia ulkomailta. Hinnat nousevat, mutta katteet eivät pienene, vaan rikoksella hankitun saaliin arvo on saatava nostettua. Aarniolla voisi olla parempaa tietoa asiasta, alan poliisi kun on.

WhiteHunter kirjoitti...

Kuin luin tuon uutisen, siinä taas verenpaine nousi.
Nykyisin 5-vuotta olevan aseluvan uusiminen maksaa 30€/kpl. Tällä hetkellä.
Keskiverto metsästäjällä on helposti useampi ase kuin Perskele mainitsi.
Sorsan metsälle ja lintu/jänis metsälle eri aseet (Varsinkin, kun vanhoilla haulikoilla ei ammuta teräs hauleja), se pienois kivääri ja se pistooli. Kiväärejä helposti se kolme. Lintu metsälle pieni kaliberinen ase, peuralle oma ase jota myös käytetään harjoitteluun edullisten patruunoiden takia, hirven metsästykselle oma aseensa. Eli helposti se 5-7 asetta. Eli lupien uusinta nykyisillä hinnoilla olisi 150-210€ joka viides vuosi.
Tämä siis ihmiselle joka "vain" metsästää.

Urheiluammunta on asia erikseen.
Itselläni on IPSC ja IDPA käytössä viiteen eri luokkaan pistooli. Lisäksi minulla on yksi pistooli ja kaksi pienoispistoolia joilla opetan tuttaviani ampumaan. Eli minulle tulee metsästyksen lisäksi vielä kahdeksan lupaa.

Lyijykielto, siitä lyhyesti

1) 75% Suomesta muuttuisi alueeksi, jossa ei saisi edes hallussa pitää lyijyä sisältäviä patruunoita. Ns EU-kosteikko määritys.

Pikaisesti asiasta puoltava lausunto. On hyväksyttävä asia ohjata metsästäjiä käyttämään kupariluoteja sorkkaeläin metsästyksessä.
Sitten niitä huonoja puolia. .22 aseet, niille ei ole olemassa korvaajaa lyijylle.
Nykyisistä aseista, vain mangnum patruunat soveltuvat kuparin käyttöön. Syynä on se, että luodit ovat kevyitä ja lähtönopeus on saatava suureksi. Normi aseista, esim 308, sen kupariluoti toimii luotettavasti 150m saakka. Näin ollen, esim 200m ammuttu hirvi saattaa vain haavoittua. Asiasta kirjoitettiin juuri uusimmassa Riista-lehdessä.

Urheiluammunta, se perustuu pelkästään lyijyluodeilla tapahtuvaksi. Jokainen ammuntaa harrastava ampuu noin 5000 - 30000 laukausta vuodessa. Itselläni ei mene kuin 10000 laukausta/vuosi. Jos nyt 9mm pistoolin patruuna maksaa 20-30 centtiä kappale, niin vaikka kuparilla korvattaessa patruunan hinta olisi noin 2€/kpl.

On huomioitava, että jokaista kaliberia koskevat standardit ja CIP-määritykset on luotu lyijy patruunaa käyttäen. Mutkat suoriksi analyysi, nykyiset aseet ei ole tehty kuin lyijy patruunalla ammuttavaksi. Esim pistoolit eivät kestäisi vaikka kupariluotien muodostamien paineiden vaikutusta.

En jaksa asiasta kirjoittaa nyt enempää, mutta summa summarum: Vastustan lyijykieltoa. Puoltajat eivät tunne eivätkä halua kuunnella järkipuhetta asiasta.

Mikäli olette facebookissa, suosittelen seuraamaan ja tukemaan EU-laajuista ase asioissa lobbaavaa, tiedottavaa ja etuja ajavaa järjestöä.
https://www.facebook.com/FirearmsUnitedFinland/
Firearms Unitedilla tavoite on yhdistää kaikki ampuma-aseiden omistajat, metsästäjät, urheiluampujat, asekeräilijät sekä muut aseista kiinnostuneet saman katon alle.
Tavoitteenamme on jakaa tietoa, työkaluja ja apua jotta voisimme ylläpitää yhteisömme periaatteita ja arvoja. Meillä ei ole pelkästään tukea yhteisöme sisäpuolelta vaan myös jatkuvasti kasvavalta verkostoltamme joka koostuu monista alan kumppaneista sekä yksittäisistä henkilöistä jotka auttavat meitä suorassa keskustelussa sekä toiminnassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, Juha Kivelälle, J. Jörgensenille, keski-ikäiselle pikkupojalle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Veijo Hoikalle ja WhiteHunterille & kiitos hyvistä kommenteistanne. Tulee muistaa, että edes suomettumisen synkimpinä vuosina ei valtiovallalla ollut minkäänlaista meininkiä yleiseen aseistariisuntaan. Silloin sinänsä metsästystä harrastivat myös kommunistit ja demarit. Ne kun olivat tuolloin työväenpuolueita. Montakohan metsästäjää mahtaa olla nykyisessä vasemmistoliitossa?

Mitä tulee tuohon lyijykieltoon niin WhiteHunter kävi asian läpi erinomaisesti. Lukekaa muutkin hänen kommenttinsa. Siinä asian älyttömyys käy ilmi hyvin.

WhiteHunter kirjoitti...

Vielä urheiluammunnasta. Esim practical. Sitä ei voi harrastaa jos ei ole suorittanut kurssia ja ampumakoetta.
Ampuma koe juuri muuttui.
www.ampumaurheiluliitto.fi/practical/koulutus/ampumakokeet

Lukaise piruuttasi läpi liitteet ja mieti meneekö tuo "heittämällä" läpi.
(Toimituksen huomautus: Yleensä 30-50% kokelaista reputtaa ensimmäisellä yrityksellä)

Suomessa ei todellakaan saa aseita kuten eräs kansanedustaja kuvasi.
Annika Lapintien asetekninen innovaatio oli itseladattava kertatulikonepistooli, jollaisen hänen kuvitelmiensa mukaan voi nettikaupasta ostaa kuka tahansa luottokortin omaava.

Ja lopuksi lainaan vanhaa amerikkalaista puhetta senaatissa:
"Mitä hyötyä, hyvä herra, on aseistetusta kansasta? Siitä on se hyöty, että se estää hallitsijoita luomasta armeijaa mikä tuhoaa ihmisten vapauden. Aina kun hallitukset haluavat rajoittaa ihmisoikeuksia ja tuhota ihmisten vapauden, he haluavat ensin riisua kansan aseista."
- Elbridge Gerry, Yhdysvaltain varapresidentti vuosina 1813-1814.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, WhiteHunter. Tuskin menisi heittämällä läpi. Varsinkin kun itse olen enempi pitkien pyssyjen kanssa pelannut. Ja tuo Gerryn viisaus yli kahdensadan vuoden takaa pitää edelleen kutinsa. Totalitaristiset valtiot ovat aina riisuneet kansalaiset aseista. Muistutetaanpa Erkki Tuomiojan viisautta:

”Sivistyneissä valtioissa aseita on vain viranomaisilla”.

Tuo kertoo varsin hyvin, minkälaisia valtioita Tuomioja pitää sivistyneinä.

Anonyymi kirjoitti...

Jaahans,

Eli aina 5:n vuoden välein on sitten uudet säännöt joissa katsotaan saatko omistaa tuon palan rautaa vaiko et. Äkkiäkös tuohon kehitellään solmu että kun ekalla 5-vuotiskaudella sanoit näin ja nyt onkin säännöt noin niin etpä muuten omista enää näitä monen tonnin rautoja makselet vielä sakot päälle.

Ei mitään omaisuuden suojaa!

Jos auto ei mene katsastuksesta läpi niin ei se mene köpille, vielä. Tuleeko sinnekin saastepykälät pian?

klova kirjoitti...

Kyllä teidän vaan kannattaa alkaa opettelemaan pyssytöntä elämää.

Koska:
Ammunta,aseharrastus ja metsästys on lähes kaikissa lakia noudattavissa Eu-maissa eliitin tai ylemmän keskiluokan harrastus.He kykenevät järjestämmään asiat niin,että harrastus voi jatkua vaikka se tehtäisiin rivikansalaisille mahdottomaksi.

Pohjoismaissa myös tavallinen kansa harrastaa aseita,mutta lampailta voidaan aina kerätä pyssyt pois tai tehdä touhusta esim vuosittaisen katsastuksen vaativaa touhua,lisenssi+katsastus vaikkapa 3400€ ja alv päälle,siis per ase ja vaarallisille automaatti tai vaikka puoli, niille korotettu vaarallisten aseiden erikoislupa 9990 Egeä per tussari.

Koska tämä koskee vain miljoonaa suomalaista ja ruotsalaista,niin Eu riemumielin saa lain läpi ja Suomi sen ratifioi etuajassa.

Espanjan ja Ranskan ja itä-eu pyssyt,no niitä sopii mennä asetarkastajien laskemaan kroatian maaseudulle,tulee ikimuistoinen reissu.

Mutta lammasmaiset tsuhnat itkevät ja kiroavat ja sulattavat aseensa auroiksi ja tuulimyllyn propelleiksi.

Elleivät sitten äänestä sellaisia päättäjiä jotka ajaisivat oman maan etua.

Heh,niin varmasti,in your dreams.

Tuumailija kirjoitti...

Otan hitusen kantaa Japanin näkökulmasta, etenkin kun joskus olen havainnut perusteluissa kontrollin tiukentamisesta sen, että Japanissa on vähän aseita ja vähän henkirikoksia. Alkuun suosittelen lukemaan tämän Iltalehden uutisen ja etenkin sen paskalle haisevat viimeiset kappaleet:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2012121716460767

Nythän tässä se mitä ei mainita, on se että entisaikoina Japanissa aseenkanto oli normaalia -jokainen herrasmies kantoi vähintään yhtä, mieluiten kahta miekkaa. Tuliaseidenkin tultua Japaniin, maassa harjoitettiin laajalti metsästystä. Rikoksien määrä oli silti varsin vähäinen ja on yhä. Syy Japanin vähäiseen rikollisuuteen ei kuitenkaan ole aseiden määrä suuntaan tai toiseen, vaan ankara pelko kasvojen menettämisestä ja perheelle häpeän tuottamisesta. Samuraiden aikana vakaviin rikoksiin syyllistynyt sai kuolemantuomion ja lisäksi hänen perheensä menetti asemansa yhteiskunnassa ja joutui mieron tielle. Nykyään taas media julkaisee häpeilemättä rikollisten nimet ja osoitteet. Suurin osa pienemmistä vahingonteoista pyritään sovittelemaan ilman oikeudenkäyntiä, koska kasvojen menettämisen pelko on kuolemaakin kauheampi kohtalo. Pikkurikoksista kiinni jääneelle nuorelle nilkille oikeuslaitostakin pahempi paikka on joutua omien vanhempiensa eteen, jotka katsovat häntä syvän halveksunnan täyttämillä silmillä.

Metsästys on näinä päivinä Japanissa vähäistä, paljolti riistakannan pienentymisen mutta etenkin hirmuisen tiukan aselainsäädännön vuoksi. Yleisimmät riistaeläimet ovat japaninpeura, villisika ja tietyt linnut. Supikoiria metsästetään paljon turkisten takia. Ilmeisesti maaseudulla on myös loukkupyytäjiä pientuhoeläinten vuoksi.

Pinlaareni kirjoitti...

Jassåå, nyt se, mitä olen odottanut, alkaa toteutua. Eli kansalaisten riisuminen aseista askel kerrallaan. Muitakin kepposteluja on viherpunikeilla meneillään:

1) Ajetaan (mm. palvelut poistamalla) kansalaiset haja-asutusalueilta suurin keskuksiin, jolloin heitä on helpompi kontrolloida.

2) Viedään aseet kansalta, jolloin kansalaisia vielä helpompi kontrolloida.

3) Rapautetaan loputkin huoltovarmuudesta, jolloin vallassa olevilla on jälleen yksi työkalu kansalaisten kontrolloimiseen - ja tarvittaessa rankaisemiseen.

4) Lisätään kansalaisten mielipiteiden valvontaa verkossa "poikkihallinnollisilla toimenpiteillä".

5) Koska mikä tahansa väärä mielipide, viherpunikkien keppostelusta harmistuneen kansalaisen mielipidekirjoitus jne. on vihapuhetta, kansalaisia on helpompi kontrolloida. Poliitisin perustein järjestetyillä so. aina langettaviin tuomioihin johtavilla näytösoikeudenkäynneillä voidaan (ainakin yrittää) pelotella kansa pitämään suut supussa. Kellä on enemmän hävittävää kuin tavallisella työssä käyvällä keskiluokkaisella pottunokalla? Tuomio vihapuheesta, ja siinä meneekin sitten maine ja kunnia, työpaikka, asunto, perhekin ehkä jne. Ja tillalle tulee ikuinen leima, jota netissä(kin) vapaasti riehuvat viherpunikit hyödyntävät tuomittua vastaan.

Siinäpä muutamia viherpunikkien keinoja kansalaisten hallitsemiseen. Toistan aiemmin kirjoittamani vinkin googlettaa termi "Democide", ja lukea vaikka Wikipedian artikkeli. En ole aiemmin ollut taipuvainen miettimään salaliittoteorioita, mutta nyt on pakko sanoa, että jotain on pahasti pielessä tässä(kin) maassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, klovalle, Tuumailijalle ja Pinlaarenille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tuosta saa joku vielä idean. Eli viiden vuoden välein uusittava autonajolupa.

klova: Keski-Euroopassa näin on ja on ollut. Tosin siellä eräissä maissa ei haulikkoa edes lasketa aseeksi. Voi olla, että Suomi ratifioi kaiken tämän mutta siinä vaiheessa omat pyssyni ”varastetaan”. Niin kuin varmasti monen muunkin.

Tuumailija: Kiitos lisäyksestä. Japanissa on tuollainen systeemi ja sitä ei yksi yhteen voi vetää Suomeen. Kulttuurit ovat erilaisia.

Pinlaareni: Kohdat 1 – 5 ovat täysin totta ja jotain on pahasti pielessä tässä maassa.

Pinlaareni kirjoitti...

Pitää vielä lisätä aseisiin liittyen: pakko alkaa suunnittelemaan pyssyjeni viemistä jemmaan turvaaliseen paikkaan. Tuohon paikkaan sitten "unohdan" ne odottamaan käyttötarvetta. Jos minua aiotaan kohdella kuin rikollista, vastaan sitten rikollisten käyttämillä fraaseilla "en muista","olen unohtanut" tms.

Anonyymi kirjoitti...

Suomettuneisuuden ripulipaskasta nykyinen hulluus nousee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pinlaarenille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pinlaareni: Mitenkäs olis tämmönen keskustelu:

- Niin että ilmoitatte aseenne varastetuksi?

- Kyllä, herra konsnaapeli. Menin pick-upillani ampumaradalle. Aseet oli lavalla. Sitten iski karmean pissahädän ja oli pakko mennä pusikkoon. Siinä pissillä käydessäni joku ne meni pöllimään. Ettäs kehtaskin.

Ano: Suomettuneisuuden aikana tämä kieltämättä alkoi.

Becker kirjoitti...

Saas nähdä miten naapurimaassa homma etenee. Ruotsalaiset eri harrastajaliitot ovat aina olleet varsin yhteistyökykyisiä hallinnon suuntaan, joten on mielenkiintoista nähdä minkälaisia ongelmia harrastajat saavat täällä vielä kokea.
Se tiedetään että poliisit eivät ole kovin ihastuneita Practical ammuntaan jossa liikutan eri maalien välillä. Niinikään ratojen vallien syynäämiseen on alettu kiinnittämään erityistä huomiota, vähän turhankin tarkasti. Joten harrastus ei ainakaan helpotu niiltä osin.
Kiväärin ja haulikon lupia ei syynätä sen enempää, mutta käsiaseiden suhteen täytyy täyttää määrätyt tulokset viiden vuoden välien jos haluaa pyssynsä pitää. Ts. jo saadut luvat ovat voimassa viisi vuotta, mutta uuden aseen hankinta edellyttää ns. kultatulosta joka on 46 pistettä viidellä laukauksella 25 metrin matkalta. Ja tämä täytyy suorittaa kolme kertaa vuoden aikana. Sen lisäksi ammutaan kolme kuuden laukauksen sarjaa tauluun samalta matkalta aikaa 12 sekuntia. Tämän viimeisen saa suorittaa tukikättä käyttäen. Aseluvan uusimiseen vaaditaan samanlainen näyttö.
Hyvä ruotsinkielen ymmärtäminen on myös toivottavaa jotta annetut komennot ymmärtää.

Jos poliisi haluaa tulla syynäämään asekaapin,niin siitä pitää ilmoitta hyvissä ajoin etukäteen. Aseluvat voi menettää, mutta silloin on pitänyt sössiä oikein perusteellisesti. Jokin ylinopeussakko ei siihen vielä vaikuta. Aseluvat saa kyllä suhteellisen helposti jos nuo vaatimukset täyttää ja on Ruotsin kansalainen eikä ole ollut ongelmia poliisin tai hallinnon kanssa.
Mehän vielä kilpaillaan vahoilla Carl Gustav 45:lla, tosin kertalaukausten muododssa. Sellaisen voi saada omakseen jos on pätevöitynyt harrastaja. Tosin senkin suhteen ovat säännöt kovenemassa.

Vielä ei ole ollut suurempaa pelkoa aseiden keräämisestä, sillä vanha slogani "Om ryssen kommer" pitää ampumaharrastuksen vielä jossain määrin pinnalla, mutta siinäkin saattavat suhdanteet nopeasti muuttua. Ampujaharrastajat lasketaan vielä kuuluvaksi jossain määrin maanpuolus organisaatioihin.

Suomessa saattaa tämä maata hallitseva kauhukabinetti vielä saada vaikka mitä aikaiseksi. Jos kymmenet tuhannet aseen omistajat ilmoittavat että eivät luovuta pyssyjään, niin alkavatko putkat täyttyä, epäilen. Oletan että poliisien kunnioitus ja arvovalta alkavat jo nykyjään olla aika heikoissa kantimissa johtuen johdon toiminnasta.

Amerikkalaisen poliin tunnus "We serve and protect" kohdistunee Suomessa lähinnä läpsyttelijöihin, kantaväestöön suhtaudutaan jo aikaisemmnkin mainitsemani "Tiellä viemme rahasi,kotona aseesi" tunnuksella.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä kommentoi: "Ano: Tuosta saa joku vielä idean. Eli viiden vuoden välein uusittava autonajolupa."

Hmm.. Idea on jo toimeenpanonsa alkumetreillä. Nykyään myönnettävät ajokortit ovat määräaikaisia. B-luokan ja sitä kevyempien luokkien kortit viisitoista vuotta, mutta kuorma-autosta vaativampiin vain viisi vuotta. Tarveharkintaakin jo kokeillaan: alle 18-vuotiaalla kun on mahdollisuus saada hlöauton ajo-oikeus, jos voi osoittaa asuvansa taatusti julkisten piirin ulkopuolella. Idea on syötetty järjestelmään, ja sen toteutuksen työkalut kehitteillä. Ei tarvita kuin pläräys tiedostavaa maustetta, niin määräajat lyhennetään kaikissa luokissa viiteen vuoteen, ja tarveharkinta laajennetaan myös täysi-ikäisiin..eikä siitä ole pitkä matka automobiilisten laitteiden hallussapitoluvitukseen.

terv. Achtung

klova kirjoitti...

”Jos kymmene tuhannet aseen omistajat ilmoittavat” kuten Becker tuossa yllä kysyi,niin oma mielipiteeni on,että tietenkään järjestelmä ei kykene tuota käsittelemään,mutta kansalaiset eivät toimi noin.Ikävä kyllä.

Ihmiset jonottavat luovuttamaan aseensa kun käsky käy.Näin se vaan menee.Ihan kuten juutalaiset jonottivat asemalaiturilla tai kulakit NLssa.Suomessa kansalaistottelemattomuutta on kait esiintynyt kerran,Nivalassa erään konin tapauksessa 30-luvulla.Edes 90-luvun lamassa kun esim tuhansilta yrittäjiltä vietiin elanto,omaisuus ja tulevaisuus ei tapahtunut mitään.

Jos 90-luvulla olisi ollut netti,niin pankkiherroja olisi uhkailtu keskustelupalstoilla kuolemaakin pahemmalla ja kerrottu,että jos meidän firman kaivureita tulevat hakemaan niin lapualainen paukkuu.

Ja siihen se olisi jäänytkin,kirjoitteluksi.

Pinlaareni kirjoitti...

Yrjö kirjoitti:

"Mitenkäs olis tämmönen keskustelu:

- Niin että ilmoitatte aseenne varastetuksi?

- Kyllä, herra konsnaapeli. Menin pick-upillani ampumaradalle. Aseet oli lavalla. Sitten iski karmean pissahädän ja oli pakko mennä pusikkoon. Siinä pissillä käydessäni joku ne meni pöllimään. Ettäs kehtaskin."

Ei hullumpi vaihtoehto tuokaan. Pääasiahan on tavalla tai toisella estää polpoa viemästä pyssyjä pois.

Anonyymi kirjoitti...


Vedän nyt esiin Hitler-kortin. Saksassa astui voimaan 1938 lainsäädäntö jonka mukaan juutalaisilla ei saanut olla aseita. Jotain samankaltaista yritetään Suomessakin?

acc

"The 1938 Regulations Against Jews' Possession of Weapons, which came into force the day after Kristallnacht,[11][12] effectively deprived all Jews living under the Third Reich within the occupied Sudetenland and Austria of the right to possess any form of weapons, including truncheons, knives, firearms and ammunition."
https://en.wikipedia.org/wiki/Gun_control_in_Germany#Gun_regulation_of_the_Third_Reich

Anonyymi kirjoitti...

Unohtuneilla aseilla oli riski joutua rikollisille, pahvilupien ja maaltapaon aikaan.

Mainiolla 70-luvulla oli tuttavallani luvaton, ihan laillisesti hankittu pienoiskivääri. Kivääri ei ollut missään kirjoissa eikä kansissa. kas, se oli ostettu ostoluvalla naapurikunnasta, eri nimismiespiiristä. Ostoluvan muunto hallussapitoluvaksi oli unohtunut kiireiden vuoksi ja määrä-aika mennyt umpeen. Missä lie orava nyt, en tiijä. Osasiko perikuntakaan kaivata tai poliisi, ei tietoa.

Toinen luvallinen luvaton ase tuli vastaan kesäpaikan naapurissa. Renki - oikea renki, semmoisia oli 60-luvulla, osti baikalin ja luvitti kantoluvalle. Lähti sitten sukuloimaan ruotsiin, löysi töitä ja asettui asumaan. Kävi toki suomessakin, sorsastikin parina vuonna. Ei ollut 70/80-lukujen vaihteen jälkeen näkynyt, haulikko edelleen tallessa vielä -92. Missä lie nykyään ja kenen sille olisi pitänyt tehdä ja mitä? Oli lukitussa porstuan kaapissa, samassa kaapissa oli muutakin rengin tavaraa.

Samanlaisia aseita jäi vantaalle, espooseen, naantaliin,göteborgiin, tms. muuttaneilta pojilta taloihin. Käyttöä ei ole ollut vuosikymmeniin, eikä arvo ole ollut kummoinen. Poliisin lupakortistojen sekavuuden takia niitä ei ole kaivattu. Kortistoissa oli Nitro, ELG, Brevete ja Choke -merkkisiä tussareita takavuosina paljon. Osoitteenmuutoksista ei paljoa ole välitetty, jos ase ei ollut käytössä ei siihen ole tarvittu patruunoita eikä patruunanostolupaakaan vuosikymmeniin kenties.
60-luvulla melkein jokainen kynnelle kykenevä maalla asuva miesoletettu metsästi ja omisti siis aseen. Kaupungeissa, varsin etelään suuremmissa harvempi. 80-luvulla iso kaupunki asuinpaikkana merkitsi metsästys ja ammuntaharrastuksen mahdollisuuksien vähyyttä. Harrastus jäi, ei kerrasta vaan hiljalleen.

Aika lyhytkin muutto vei ennen ihan eri nimismiespiiriin, eri piirin aserekisterin piiriin. Ja aseluvan siirto helposti unohtui. Ja luvallinen ase muuttui luvattomaksi, omistajuus liudentui. Ase kuului taloon, ei enää Matti-rengille tai Reino-pojalle. Monessa talossa oli siantappoon pieni pistooli, vaarin veljen pirtuaikainen tai sotamuisto. Taksikuskeilla oli taskuaseita ja työnjohtajilla - vielä 60-luvulla palkka maksettiin käteen ja kympillä oli tilipäivänä rahaa salkussaan lujasti. Pikkupyssyt pidettiin akuutin tarpeen jälkeen kammarin piirongissa. Kun eläke tai kuolo korjasi aseen haltijan, ase unohtui helposti.

Tämmöiset aset saattoivat hyvinkin päätyä vapaille markkinoille ihan myytyinä tai pitkäkyntisen viemänä.

Nyt aserekisteri pidetään paljon suuremmissa poliisipiireissa - tai onko se nyt poliisilaitos nimitykseltään. Muutto kuntarajan yli ei vie eri rekisterinpitäjän alueelle ja esimerkiksi osoitteet ovat maallakin yksiselitteisiä. Ei enää Puutteenperä KK vaan Hiistakanpaskantie 327. Aseet eivät enää katoa rekisterinpitäjältä ihan helposti ja kuolleen tai laitokseen joutuneen aseluvallisen aseita osataan kaivata.

Miksi nyt, kun aseita jää hukkaan muuttojen takia vähemmän halutaan tiukentaa kontrollia, joka helevetin lipaskin luvittaa ja määräaikaistaa luvat?

Pyssymies

Matti kirjoitti...

Minulla on pysyvällä luvalla aikanaan hankittu lyhyt ase. Harjoittelen lämpimillä keleillä sen verran, että 10-15 metrin etäisyydeltä osun salaattilautaseen, kävelin tai seisoskelin paikalla. Juostessa en ammu, koska se on brutaalia. Ei ampuminen vaan se juoksu.

En tietenkään vertaa salaattilautasta esim. ihmisen naamaan tai cor- eli sydänalueeseen, pois moinen, mutta saman kokoisia ne suurin piirtein pinta-alaltaan osumismielessä ovat :-) Muutkin ihmisen oleelliset osat.

Kiinnostusta totelliseen tarkkuusammuntaan ei ole. Ase kestää täysteräksisenä ampumista kauemmin kuin minä elän, ja patruunoita saa (toistaiseksi) ostaa varsin vapaasti. Ei saisi, jos ostamista voisi valvoa, mutta onneksi ei voi. Ostan / ostin jo runsaasti, putsailen aseen kun muistan (ei se enempää tarvitse) ja näillä mennään.

Kukaan ei ole valittanut, terveys, työ, ajokortti ja muutkin asiat ovat kunnossa. Jopa rokotukset. Olisi parasta olla tekemättä muutosta, kun jokin asia toimii omillaan.

En minä asettani luovuta, jos muutos tulee. Siitä tosin seuraa se, että viranomainen voi epäillä, missä se pyssy nyt oikein on. Silloin tähän asti omillaan toiminut asia ei enää toimikaan.

Kenen hyöty?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Achtungille, klovalle, Pinlaarenille, acc:lle, Pyssymiehelle ja Matille & kiitos kommenteistanne.

Becker: Kiitos raportista Ruotsin puolelta. Aika tarkkaa on näköjään noitten lyhyitten aseitten kohdalla touhu sielläkin. Toi "Tiellä viemme rahasi, kotona aseesi" oli muuten aika paha.

Achtung: No kas. Tuopa oli uutta. Ikävää sellaista. Sen tiesin että ammattiajolupa pitää uusia viiden vuoden välein ja sekin on ammattikuskille kyllä pelkkää vittuilua.

klova: En olisi tuosta niin varma. Se lapualaisen tarjoaminen on koko lailla eri asia kuin se, että ihminen piilottaa hänelle kuuluvaa omaisuutta.

Pinlaareni: Niin. Jos jotain ilmoitetaan varastetuksi niin poliisi voi tietysti epäillä mutta kun pysyy tarinassaan niin mikäs siinä. Minähän aikanaan fiktioin kyseisestä aiheesta:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2008/12/tapahtui-huitsinnevadan-poliisissa.html

acc: Jotain samankaltaista. Tosin nyt se tapahtuu kantaväestöä kohtaan. Ilman uunittamista kylläkin.

Pyssymies: Suurinpiirtein noinhan se silloin meni. Nykyisin kyseessä on missio joka alkoi siitä Saurin komissiosta. Tiedostaville ihmisille se muuttui sitten muodiksi.

Matti: Aseesi ei häiritse ketään joten sulla on kaikki oikeus pitää se.

Anonyymi kirjoitti...

Lisämutinaa aseista, luvista ja pikku paranoiaa:

Mettämiehet tietävät hyvin, ettei yksi haulikko oikein riitä. Jänismettälle tarvitaan yhdenlainen, sama käy ketullekin ja miksei kanalinnuillekin. Kyyhkyjahtiin riittää kenties kakskymppinen, jos ei pieni luotipyssy sovellu. Merilinnustukseen ruostumaton tai jo valmiiksi runtunen. Teräshauleille sopiva kumminkin. Kettuhaaskalle omanlaisensa. Savikiekoillekin kans, kaksi itseasiassa. Ja sitten luotipyssyt...*

Aika harva hankkii ne kerralla, määräaikaiset luvat vanhentuisivat eri vuosina, eri päivinä. Luulenko väärin, kun epäilen yhden tussarin parin päivän katkon lupien voimassaolossa johtavan kaikkien aseiden menetykseen. Äkkiäkös poha semmoisen ohjeen värkkää.

Keräilijöitä jo onkin simputettu kunnolla, luvan hinta on noussut ihan naurettavaksi ja mistä joku konsta-tyttönen tietää minkälainen ase sopii kokoelmaan? Miksi ihmeessä pitää olla vielä yksi kartiohanallinen, vanhanmallisella varmistimella oleva Mauser C96 kokoelmassa? Siellähän on jo samanlainen värkki. Mitä lisäarvoa muka turkin leimat tuo, häh?

Pikkupistoolien hinnat on jo romahtaneet, luvan kalleus ja jumalaton lupa-show muutenkin on vähentänyt kysyntää. Pataan menee mielenkiintoista historiaa. Kummallisia leimayhdistelmiä, jännästi kaiverrettuja: "Tuppovaaran maraton 1902 II Sija", "Puutteenperän Shakkimestari 1904", "Lälläveden soutuveikot I Palkinto", "Tuppukylän SK, KRHJ"...

Muidenkin aseiden hinnat laskussa samasta syystä, uusia keräilijöitä ei tule, aloittaminen tehty tosi vaikeaksi. Kuka yhtään asetta omistamaton keksii päättää, että jaahas: alanpa asekeräilemään ranskalaisia takaaladattavia laivaston kivääreitä. Yleensä keräily alkoi yhdestä jännästä kapistuksesta, minulla se alkoi tarkasta 7mm mauserista, vakavoitui FN GP 35:sta ja kroonistui Colt Model 1908:n & Browning modèle 1906:n hommattuani aika vakavaksi. Pikkuinen FN ja sen kopiot olivat kätevää keräiltävää - mahtuivat aluksi hyvin kohtalaiseen kassakaappiin - saman ikäiseen, siksi aika edulliseen. DWM.n, FN:n, ja veljesten Mauser ja J.M. Browningin suunnittelemat aseet aluksi kohteena. Noinkohan nykyään onnistuisi, veikkaan: ei.

Kun asekeräilijöitä vielä hieman kiusataan lisää, laskee kokoelma-aseiden hinta todella alas. Ja sitten hallitus lunastaa kymmenien tuhansien hankinta-arvoiset kokoelman käypään hintaan:5;-/ ase.

Ammunnanharrastajat seuraavana kohteeksi, voihan laser-aseilla harjoittaa ammuntaa ja VR-peleillä. Pois turha äänisaaste, typen oksidit ja raskasmetallipäästöt.

Sitten metsästäjät, nuo barbaarit. Eihän niitä elikoita edes tainnuteta humaanisti, eikä käsitellä hygieniamääräysten mukaan. Ja kasvisruoka riittää normaalille ihmiselle.

*Ihanko oikeasti tarvitaan moinen valikoima, jaa-a - golfinpelaajat hinaavat kokonaista kärryllistä astaloita golfkentillään. Eikä noita metallinuijia edes säilytetä turvallisesti. Kalastajillakin on viehepakeissaan tavaraa kuin edistyksellisen henkilöoletetun naamassa, luulisi yhden vieheen riittävän.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Sanoisin että olen lisämutinasi kanssa pitkälti samaa mieltä. Tosin mulla on kyllä kyyhkyjahdissa ihan 12-kaliiberinen.

QroquiusKad kirjoitti...

Tämäpä olikin varsin huono uutinen:
https://yle.fi/uutiset/3-11120313

Se on sitä siksi, että poliittinen ja tämän uutimen kyseessä hallinnollinen eliittimme on osoittautunut perinpohjisen valheelliseksi.
Niinpä tuo uutinen tarkoittaa täysin päinvastaista, mitä siinä sanotaan.

Näin siis, mikäli osaan lainkaan lukea eliittimme nykyistä toimintaa ja siitä viestintää:
ensin touhutaan salaa, sitten valehdellaan asiasta ja lopuksi käsketään valehtelun paljastaneita häpeämään jotain.

Ikävä kyllä suomalaiset onkin kasvatettu häpeämään.
Kun suomalaiselle sanoo, kuinka häntä pitää taas kerran hävetä oikein silmät päästään, suomalainen piiloutuu hädissään pöydän alle ja on sen jälkeen mahdollisimman mielin kielin, ettei häntä vain tarvitsisi hävetä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tuohon ei oikeastaan voi sanoa muuta kuin että aika näyttää.