keskiviikko 4. joulukuuta 2019

LYHYEMPI VIRSI


Koska poliittisen tosi-tv:n tuorein jakso on vielä pahasti kesken niin kommentoin tällä kertaa lyhyesti. Eli: Veikkasin, että Antti Rinne saa jatkaa pääministerinä. Veikkasin väärin. Tosin jatkohan meneekin lähinnä sketsinä eli kyseinen Antti Rinne joka syrjäytettiin pääministerin pallilta on mitä varmimmin pikapuoliin hallitustunnustelija Antti Rinne ja kepulle, joka syrjäytti pääministeri Antti Rinteen taas hallitustunnustelija Antti Rinne on ihan ok.

No, sinänsä ”hallitustunnustelut” ovat äkkiä tunnusteltu sillä kaikki hallituspuolueet ovat todenneet että vallitsevalla hallitusohjelmalla jatketaan. Eli sama monikultturistis-ilmastohysteerinen alamäkilinja jatkuu ja muuttuu ehkä vielä astetta fanaattisemmaksi. Pääministeriehdokkaita ovat nyt siis Sanna Marin ja Antti Lindtman. Loistavia ja tarkkasilmäisiä yksilöitä. Ainakin netissä leviävä kuvapari kertoo että molemmat ovat syviä ihmistuntijoita jotka haistavat kusetuksen jo kilometrin päästä.

Niinpä – oli pääministerinä kumpi hyvänsä – ei Suomea jatkossa tulla millään tavoin huijaamaan, vedättämään tai käyttämään hyväksi. Ei ainakaan mitään etnistä korttia käyttäen. Eihän?Tulee vielä muistaa että uudessa / vanhassa / whatever hallituksessa joka tapauksessa jatkaa sisäministerinä Maria Ohisalo. Miksei jatkaisi, sillä ensi vuonna sisäministeriössä menee uusiksi koko maahanmuutosta vastaava virkamiesjohto ja Ohisalo pääsee suhraamaan mieleisensä tyypit näihin virkoihin. Ohisalo polaa sisäministeriön kansliapäälliköksi mitä todennäköisimmin nykyisen yhdenvertaisuusvaltuutetun Kirsi Pimiän joka muistetaan erityisesti kuuluisasta lauseestaan:

”Suomen sokea piste yhdenvertaisuusasioissa on se, että ajatellaan yhdenvertaisuuden olevan sitä, että kaikkia kohdellaan samalla tavalla.”

Eikö kuulostakin lupaavalta? Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Muistakaa ostaa poppareita.49 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...SDeeP - Parodia SDP:n bussimainoksesta https://www.youtube.com/watch?v=S6zmRDY-4XQ
SDP esittää, FSD förevisar: https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/a1R1XG6_700b.jpg

Johan

klova kirjoitti...

Haaviston rikos näyttäis olevan Rinteen tekemää isompi,mutta kun se on tehty hyvän asian takia ja tekijänä valtakunnan mukavin mies ja vielä homokin,niin saanee jatkaa.Ellei sitten media ala haistelemaan tuulen kääntymistä.

Tietysti oikeusvaltiossa tuo eroaisi itse.

Zones kirjoitti...

Puolueen puheenjohtaja ja pääministeri jää kiinni jatkuvasta valehtelusta, jonka jälkeen puolueen eduskuntaryhmä jne ilmoittavat että asia on ok, pääministerillä on koko puolueen tuki. Olisiko tämä nyt se kuuluisa demarien pohja-arvo? Kaikki käy kunhan omaan pussiin kilahtaa.

Se että Rinne saa jatkaa minään muuna kuin rivikansanedustajana kertoo erittäin vahvasti siitä että demarileirissä tapahtunutta pidetään arvostettavana toimintana.

Uskomatonta sakkia.

Haavistosta en enää jaksa avautua, toivon vain että asia pysyy esillä ja ihmisten muistissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Johanille, klovalle ja Zonesille & kiitos kommenteistanne.

Johan: Osuu ja upottaa. Tuosta julisteesta varmaan joku on tehnyt jo rikosilmoituksen.

klova: Olet täysin oikeassa. Sen jätkän toiminta on härskiä härskimpää. Valtamediasta puheenollen on sinänsä jännä huomata, että iltasanomat julkaisivat niitä asiaan liittyviä sähköposteja. Oikeusvaltiossa mies eroaisi mutta mehän emme elä sellaisessa.

Zones: Totta. Kävi vaan mielessä että entäs jos koko näytelmä oli yhdessä sovittu? Törppöilystä selvittiin, kepu sai näennäisen paunansa lihaa, hallitus voi jatkaa samalla linjalla ja Rinnekin saa olla rauhassa takapiruna?

intrigööri kirjoitti...

Kesy läppä: Jos me varttuneemmat tavikset ollaan setämiehiä, niin olisivatko homot ehkä setamiehiä?

Anonyymi kirjoitti...

Mertarannan sanoin: taivas varjele mitä sieltä tulee...
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Totta kai hallituksen ministereille käy entinen meininki, kun saavat vain pitää ministerinsalkkunsa, on valmis hallitusohjelma ja valtakunnassa kaikki hyvin! Katsoin aamulla Yle Areenasta eilisen A-Studion ja Sanna Marinin puheenvuorot kertoivat selvästi sen, että opiskelun lisäksi ei muuta ole tehty kuin opeteltu politiikan tekoa ja poliittisten puheiden pitoa, mainitsipa kerran myös Rinteestä puhuttaessa sanan ”toveri”. Ohjelman vetäjän kysymyksiin tuli ympäripyöreitä vastauksia, joissa toistui terhakkaasti sanat ”puoluehallitus”, ”puoluevaltuusto” ja ”puolueen eduskuntaryhmä”. Suloisessa yhteisymmärryksessä tyttöduo, Marin ja Kulmuni kuitenkin vakuuttivat hoitavansa asiat Suomen ja kaikkien Suomen kansalaisten parhaaksi.

Pekka Haavisto on oma lukunsa. Vieraileva professorina maailmalla esiintynyt ylioppilas ei ole ennenkään luottamusta herättänyt, mutta tässä voi tulla esiin myös kohtelu Baltzarin tyyliin. Vähemmistöt ovat lailla suojattuja kaikilta syytöksiltä, kunnes jokin katkaisee kamelin selän.


Rouva Ano

Becker kirjoitti...

Nämä ääliöt jotka puupäinen kansa on valinnut asioitansa hoitamaan käyttävät kaiken tarmonsa valehtelemiseen, selkään puukottamiseen ja tarvittaessa perseen nuolemiseen.

Tätä mielipuolista tragikomediaa kun seuraa niin eipä Suomen tulevaisuus kovin auvoiselta näytä. Kolmekymppiset punavihreät ämmät johtamassa valtiota. Voe hyvä luoja tätä touhua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys intrigöörille, Huru-ukolle, Rouva Anolle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

intrigööri: Jaa, miten sen nyt ottaa. Setamiehet ja soijapojat ovat tietysti asia erikseen mutta esmes Erkki Toivanen-vainaa joka oli sekä homo että järkevä ja asiallinen mies joka ei homoudestaan tehnyt mitään numeroa olisi varmaan mahtunut setämiehenä setämiesten saunailtaan. Meinaan, eihän niissä saunailloissa puhuta niin hetero- kuin homoseksistä. Siellä on paljon tähdellisempää pulistavaa. Ja Erkillä olisi siellä ollut varmasti sanansa sanottavana.

Huru-ukko: Tuliskos poliittinen ilmaveivi?

Rouva Ano: Sehän meidän tavallisten ihmisten kannalta tärkeintä on että hallituksen politiikan sisältö ei muutu minnekään. Valitettavasti. Ja Marinin kaltaiset tyypit ovat poliittisessa koneistossa hyvin yleisiä. Kosketuspinta reaalimaailmaan on nolla mutta päätöksiä, jotka koskevat sitä reaalimaailmaa voi toki tehdä. Oman utopian pohjalta. Haavisto taas on Suomen turvallisuudelle kävelevä katastrofi jo jalkaväkimiinakiellosta alkaen. Homona hän saa valtamedialta paljon enemmän anteeksi kuin mitä hetero saisi.

Becker: Ja muista, että ne kolmekymppiset punavihreät ämmät ovat niitä ”nuoria älykkäitä naisia”. Luoja Suomea niiltä varjelkoon. Vaan eihän se perkele varjele. Eikä me itte älytä varjella. Tai ainakaan niitä äänestäneet naiset eivät älyä.

Mito Islam kirjoitti...

Koko sirkus, paskaa puhuvine politrukkeineen, harhalassa elävine ministereineen ja kaapin päälle nostettuine perseilevine etnoineen, on aivan helvetin hyvä juttu. Lisää kaasua ja isompi vaihde silmään.
Jos hallitus ei saa kolmen vuoden aikana rahdattua muutamaa miljoonaa etnisesti edistyksellistä, joille sorvataan kansalaisuus ja äänioikeus pikamenettelyllä, persujen kannatus alkaa -23 kolmosella tai nelosella.
Jussista pääministeri ja kaksi hyvää vaihtoehtoa: joko kurssia käännetään 180 astetta tai takki pyörähtää ympäri ja yhä useampi ymmärtää että vaaleilla valitaan vain puhuvat päät.

Tuumailija kirjoitti...

Kiinnostaisi muuten tietää lisää teistä setämiehistä. Kannattaako liittyä setämiehiin? Millaisia etuja klubissa on ja mitä se vaatii jäseniltään? Mitä on pääsyvaatimuksina? Ikäni puolesta joudun odottelemaan vielä parikymmentä vuotta, mutta asia korjaantuu koko ajan.

yst.terv.
Tuumailija, jonain päivänä setämies

WhiteHunter kirjoitti...

" Jätän tämän vain tähän:
Marin-Andersson-Ohisalo = MAO-hallitus, welcome to cultural revolution! "

Veikkaan että kylmää kyytiä on vielä kolme vuotta odottamassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Mito Islamille, Tuumailijalle ja WhiteHunterille & kiitos kommenteistanne.

Mito Islam: Tätä sirkusta tarvitaan että mahdollisimman moni ihminen ymmärtäisi ettei nykyinen linja voi jatkua. Persujen kannatus voi mennä niin kuin sanoit. Valtapuolueet itse auttaa sitä. Ja luotan, että Jussi pyrkii nimenomaan siihen kurssin kääntöön.

Tuumailija: Sinä OLET setämies. Ei se ole kiinni iästä vaan asenteesta. Tervetuloa porukkaan.

WhiteHunter: MAO sopii hyvin. Tosin onneksi hallituksellamme ei ole samanlaista väkivaltakoneistoa kuin sillä toisella Maolla. Mutta kyyti on kylmää siitä huolimatta. Kyseinen hallitus vaan ei tajua, että se kyykyttää juuri sen porukan joka ruokkii sitä hallitusta ja sen kannattajia. Se porukka ei tarvitse Mao-hallitusta mutta Mao-hallitus tarvitsee sitä porukkaa. Eikä kyseinen hallitus sitä tajua.

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisikö unkarin kysellä suomen oikeusvaltiokehityksen perään, demokratiaakin sopii epäillä & parlamentalismia myös. Britanniassa, parlamentalismin kotimassa muninut ministeri ei potkujen jälken jatka politiikan ykkösketjussa, puoluensa tappina, parlamentin etupenkissä. Ei. Jatkaa takarivin taavina, tavallisena riviedustajana.

Oikeassa demokratiassa haavistoja ei tueta vaikenemalla, eikä ryhmäpäätöksillä. Oikeassa demokratiassa haavistot eroaa itse tai ne erotetaan. Erotetaan selkärankaisten edustajien päätöksellä.

Kulmuni ei muuten ollut alamäki-antin eron takana, sipilä ja muut lestakelmit olivat. Semmoista naisenergiaa tällä kertaa.

Saapas nähdä kauanko pissishallitus pysyy pystyssä, kepulien ja dementikkojen vendettaa hyödyntämällä sen saisi kenties nurin sopivalla hetkellä.

Yle pitää huvittavasti orpoa petteri-kaniinia oppositiojohtajana, tuota ikeäkin turhempaa pölvästiä. Joomiesten joomiestä. Ainoaa oppositiojohtajaa jussia yle demonisoi ja vähättelee parhaansa mukaan. Vaan kauanko? Ylenkin kannattais jo miettiä tulevaisuuttaan, pissiksiä seuraava hallitus joutuu leikkaamaan menoja budjettia laatiessaan, turha 500 M€ erä olisi hlppo pudottaa menoista.

Elämme mielenkiintoisia aikoja, todella.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Unkarin kannattaisi ehkä kysellä että mitenkäs se Suomen oikeusvaltiotilanne on. Oikeassa demokratiassa kävisi niin kuin sanoisit mutta meillä ongelmana on ne selkärankaiset edustajat. Tai niitten puute. Itse veikkaan että pissishallitus pysyy kasassa vuoteen 2023. Valitettavasti. En muuten usko tuohon Sipiläjuttuun. Kepulle kaikkein typerintä olisi hallituksen hajottamiset ja uudet vaalit. Ylen kohdalla voi todeta että sen alkaa olla jo pakko ottaa Jussi ohjelmiinsa. Joissa Jussi vetää pinnat himaan joka kerta.

Juho kirjoitti...

Kovasti nyt lobataan Sanna Marinia (joka sivumennen sanoen olisi paljon enemmän kotonaan Vasemmistoliitossa tai Vihreissä) pääministeriksi.

Pääministeri Sanna Marin
Sisäministeri Maria Ohisalo
Elinkeinoministeri Katri Kulmuni
Opetusministeri Li Andersson
Oikeusministeri Anna-Maija Henriksson
Ulkoministeri ????? (Eiköhän Haavisto mene vaihtoon tämän Rinteen juurelle jääneen kohun jälkeen; ehdotuksia?)

Ehdotan hallituksen nimeksi Kettutyttöhallitusta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juho. Itse ehdotan ”nuorten älykkäitten naisten hallitusta” sillä nuohan ovat määritelleet älykkyyden aivan uudella tavalla. Pelottavalla sellaisella.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä Haavistoon tulee, eräiden ulkoministeriön virkakamelien selät ovat jo katkenneet, koskapa sieltä on vuodettu konsulipäällikkö Pasi Tuomisen ja alivaltiosihteerin välistä viestinvaihtoa (IS 4.12.). Ei ihan yhteneväinen ministerin väitteiden kanssa.

Haavistohan on täysin median luoma ja kannustama kupla, joten hän on ilmeisesti itsekin alkanut kuvitella olevansa voittamaton ja koskematon teki mitä tahansa. Koska jonkun (ylen maksaman) tilaston mukaan kansasta yli 80 % luottaa yleen ja hesariin, nämä kaksi ovat päättäneet leipoa Haavistosta seuraavan pressan - ja mediahan ei virheitään myönnä. Jos Haavisto joutuu eroamaan alkaa sellainen uhri-ulina ettei paremmasta väliä. Valehtelu ja Suomen intressien vastaisuuteen tähtäävä toiminta (Venäjän viisumit ja al-Hol) painetaan villaisella, ja kaikkeen on syynä tietenkin vain persujen homovastaisuus.

UMn henkilöstön parissa Haavisto on jo muutamassa kuukaudessa saavuttanut kiitettävän kakkossijan kategoriassa "epäsuosituimmat ministerit kautta aikojen ". Kunniakasta ykkössijaa pitää tietenkin Halonen, pronssisijalla Stubb. Kaikkia kolmea yhdisti ylimielisyys ja röyhkeä suosikkijärjestelmä, Halosella ja Haavistolla vielä riesana puutteellinen impulssikontrolli. - Kannattaa muuten muistaa Stubbin sanat kun häntä syytettiin suosikkiensa nimittämisestä ohi pätevämpien virkamiesten: Kun on ollut suoraan minun alaisuudessani, on pätevöitynyt ihan mihin tahansa tehtävään. Eikä tuo vaatimattomuus pelkästään Stubbiin ole rajoittunut.

Sisäministeriön tuleva tilanne todellakin kauhistuttaa. Maria Ohisalo, ehkäpä myös Kirsi Pimiä, Päivi Nerg, Eva Biaudet, Frank Johansson, Martin Scheinin ja kaikki Pakolaisneuvonnan 12 juristia (joista jopa yksi miespuolinen). Jos ei tällä kombinaatiolla ja tällä hallituskaudella saada Suomeen muutamaasataatuhatta poloista, johan on perkele!
tira+

Anonyymi kirjoitti...

Kuten jo aiemmin sanoin: taivas varjele mitä sieltä tulee. Suomen käy huonosti, tai mikä pahempaa erittäin huonosti, nyt kun äijäfemisti on poissa, hyppivät äijäfeministin enkelit pöydällä. (charlien enkelit vertauksena, vanha telkkasarja)
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

No, nyt sitten on sekin nähty, että kepu pettää itsensä. Sipilät vs. alkiolaiset vastakkain. Lisäsekoiluna rinteen hyväksyminen hallitustunnustelijaksi - ei tämmöistä voisi olla missään oikeassa demokratiassa. Johan tälle nauraa swasimaan aidatkin. Jokohan aatu on kuullut asiasta, der untergang XXXIV lie jo verkossa.

Kivalle pekkasedällekin on käynyt pikku käpy. Kortisto kohta kutsuu ja antoniosta ei sitten tulekaan maa äitiä, voi voi.

Siis: kepu on riidoissa itsensä kanssa, kepu ja sdp keskenään, virheissä se dorka taitaa olla pikku kähinä menossa. Niin, ja sdp on sekin riidoissa itsensä kanssa. Hallituksella on siis tyttöenergiaa ja kohta fissioenergiaakin. Hajonnee itsestään. Olisko kellään arvausta puoliintumisajasta?

Tositeeveessä huomenna: Kierot ja Katalat jatkuu. Kuinka käy katrin ja sannan suhteen? Onko anteilla kolmen kimppa? Pysy kanavalla.

Pyssymies

vieras kirjoitti...

Tiina mietiskeli mitä suvakit tekisivät jos "rasistit", "porvarit", kansallismieliset jne. katoaisivat joksikin aikaa ihan kokonaan. Alkaa kohdasta 01:15:15

https://dlive.tv/p/vihapuhefm+Gtp9LKaWR

Strix Senex kirjoitti...

Kyll mää olen taas niin kauhiast hämmästynny.

Minä nimittäin kuvittelin, että Kepulla on taito tallella ja homma hanskassa, ja siltä se vähän aikaa näyttikin. Ensin tehtiin selväksi, että Rinne ei nauti Keskustan luottamusta eli, joko Rinne lähtee tai Keskusta lähtee. Ja jälkimmäinen tarkoittaisi uusia vaaleja, joissa Keskusta ottaa takkiinsa vähän ja SDP kertakaikkisen rutkasti. No, Rinne pani hanttiin kynsin hampain, mutta lupasi lähteä. Tähän asti kaikki meni hyvin. Oli ilmeistä, että tämä Suomen politiikan Repomies, joka aina unohtaa ottaa lääkkeensä, liittyy samaan seuraan kuin Paavo Väyrynen aiemmin, eli putkahtaa esiin kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa tilanteissa tarjoamassa itseään kaikkiin mahdollisiin tehtäviin, mutta kukaan ei kuuntele eikä välitä.

Vaan kuinkas sitten kävikään. Antti odotetusti tyrkyttäytyi hallitustunnustelijaksi ja Kulmuni ja Kurvinen vain nyökyttelivät. Sitten vielä intoutuivat sanomaan, että kyllä Rinne ministeriksikin kelpaa. Ja kun Lindtman sitten kokeili kepillä jäätä ja komensi Kurvisen SDP:n kokoukseen altavastaajaksi selittämään tekemisiään, niin eikös tämä onneton suostu. Kuinka kukaan voi tuollaisella paikalla olla noin toivottoman naiivi. Kaverilla on kädessä täyskäsi ja antaa jätkäparilla nokittavan viedä potin. Keskustan emerituspoliitikoilla, vaikkapa Kääriäisellä, voi olla tippa silmässä ja se ei taatusti ole mikään ilon kyynel.

Kyllä minä tavallaan ymmärrän sen, että vallassa olevat poliitikot tekevät huonoa politiikkaa. Ymmärrän, vaikka en tykkää enkä hyväksy. Mutta sitä minä en enää ymmärrä, miten noin toivottomat tolvanat voivat päästä tuollaisiin asemiin.

vieras kirjoitti...

Löysin kuvan Spice girls-hallituksesta.

https://pbs.twimg.com/media/EK856stW4AEkw9r.jpg:large

Tiina arveli että paras vaihtoehto on se jos seuraava hallitus jatkaa lamaantuneena. Jos se on lamaantunut ja toimintakyvytön, se on pois muusta pahanteosta. Demarit ja kepu kyräilee toisiaan, ja demareissa ja kepussa on sisäistä kiehuntaa. Löytyy kohdasta 2:18:06

https://dlive.tv/p/vihapuhefm+Gtp9LKaWR

Ehkä ei hajotusvaaleja just nyt mutta tässä jossain kohdin, Ykän sanoin syksymmällä? Kunnallisvaalien yhteydessä?

vieras kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Veijo Hoikka kirjoitti...

Sitä saa mitä tilaa.

Suomi on esimerkki valtiosta, jossa hyvinvointivaltio päämääränä on viety yhteiskuntaa eteenpäin. Valitettavasti kehityksessä päätöksiä tekevät vaaleilla valitut puoluepoliitikot, jotka ajavat omia etujaan puijaamalla hyväuskoista vaalikarjaa uskotellen edistävänsä heidän etujaan. Suurin henkinen ponnistus monille on kerran neljässä vuodessa äänestyskopissa vedetty viiva.

Sitä saa mitä tilaa, pulinat pois.

Anonyymi kirjoitti...

Olen kuullut, että esimerkiksi armeijassa olisi sellainen käytäntö, että korkeimmista upseerin viroista pyritään karsimaan pois henkilöt, joita voi kuvata ominaisuusyhdistelmällä " tyhmä ja ahkera ". En tiedä pitääkö paikkaansa.

Nämä kolmikymppiset naiset ovat kympin tytön perikuvia. Ahkeria kuin muurahaiset. Varmasti heillä on myös hyvä muisti ja polla säteilee sen verran, että opinnoista on suoriuduttu vaaditussa ajassa. Mutta kun tällaisen ihmisen kanssa keskustelee, tuntuu kuin puhuisi papukaijan kanssa. Se että henkilö on lukenut paljon ja vieläpä muistaakin lukemansa, ei tosiaan tarkoita sitä, etteikö ihminen voisi olla tyhmä. Tai ainakin jättää sellaisen vaikutelman itsestään.

Ei tarvitse kuin muistella Ohisalon, Anderssonin, Kulmunin tai Marinin kommentteja liittyen maahanmuuttoon, ilmaston pelastamiseen, ruokaan ym ja alkaa miettiä, että onkohan tullut luettua vähän liikaa.

Asiasta vähän sivuun. Muistutan että EU on julistanut ilmastohätätilan. Tällaisissa tilanteissa viranomaiset saavat yleensä laajemmat valtuudet. Miten se käytännössä tulee näkymään jää nähtäväksi, mutta varmasti tunne totalitarismista tulee vahvistumaan. Hienosti menee.

maallikko

Becker kirjoitti...

Tuo vieraan linkkaama kuva Spice Girls hallituksesta on jäätävä. Kolmekymppisiä besser wisser ämmiä jotka kuuluvat siihen kaikkein vaarallisimpaan kategoriaan: Ahkerat mutta tyhmät. Kommunistista aatemaailmaa ihannoiva Sokoksen myyjä johtamaan Suomea. Noh, kansa on valintansa tehnyt, vai onko? Onko pakko hypätä makkitynnyriin ennekuin huomaa että paska maistuu ja haisee pahalta. Joku fiksumpi sen huomaa jo etäämmältä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Aion viettää itsenäisyyspäivän syöden hyvin ja ilmastokriittisesti. Elonet.fi haen ensiksi Taistelun tie sen jälkeen Suomen laulun ja loppuillan katselen Ryhmy ja Romppainen maratonin joten hurlia turlia sekä jees ja just. Yhtään mullikuhnuria en aio katsoa telkkarista ja pilata iltaani sillä.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Vielä alkuperäiseen aiheeseen. Eronnut pääministeri Rinteen jälkeen hallitustunnustelija Rinne aloittaa selvityksen jonka jälkeen pääministeri Rinne kokoaa hallituksen minne puuttuvaksi omistusohjausministeriksi tulee Paatero. Lisäksi vähemmistö moniarvoismonikulttuurisuusministeriksi valitaan kulttuurineuvos Veijo Baltzar. Vepa tarvitsee 60kpl avustajia mieluimmin alle 25 vuotiaita naisia koska vanhemmilta on räystää pudonneet.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Huru-ukolle, Pyssymiehelle, vieraalle, Sytix Senexille, Veijo Hoikalle, maallikolle, Beckerille ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

tira+: Tuota ulkoministeriön viestiä kerrotaan useasta suunnasta ja uskon siihen kyllä. Ja Haavisto on nimenomaan mediakupla joka on tehty alun perin vain siksi että mies on homo. Niin Haaviston kuin vihreitten yleensä touhua kun katselee niin ei voi välttyä johtopäätökseltä että kyseessä on fanaattinen lahko joka uskoo olevansa lakien yläpuolella. Kas kun he ovat niinqu oikeessa ja heillä on missio. Se missio on vaan Suomelle ja suomalaisille tuhoisa.

Huru-ukko: Juuri näinhän se on.

Pyssymies: Tää tosi-tv olis kieltämättä nautittavaa katseltavaa jos se olis fiktiota. Mutta valitettavasti se ei ole. Ja tuskinpa parhaatkaan käsikirjoittajat saisivat tuollaista juonta aikaiseksi.

vieras: Tiina on varmasti oikeassa tuossa. Ja tuo Spice Girls-hallitus on kyllä pelottavan osuva. Kiitokset muuten taas mukavista kuvista.

Strix Senex: Joo, kyllä toi kepun kortinpeluu on jo eeppistä. Vaan kuinka tuollaiset pääsevät noihin asemiin? Ehkä tää poliittinen broilerijärjestelmä vaan suosii tuollaisia ihmisiä. Ja tolkullisemmat eivät edes viitsi yrittää.

Veijo: No sitä saa, mitä tilaa. Se on toki totta. Mutta toisaalta kun itse vedin sen viivan toiseen suuntaan niin miellän, että kyllä mulla on oikeus pulista ja mussuttaakin.

maallikko: Täysin samanlaisia huomioita minullakin. Ja ihmettelen myös että mitäs helvattua ne ilmastohätätilavaltuudet sitten oikeastaan ovatkaan? Kun ei niitä ole kukaan selittänyt.

Becker: Ja jotkut fiksummat ovat varoittaneet tästä jo vuosia sitten. Varoitukset on vaan tulkittu vihapuheeksi.

Pate: Vähän samanlaisia sunnitelmia meillä. Niitä eräitä juhlia ei meinata katsella. Ja pirustako sen tietää vaikka ennustuksesi pitäisi paikkansa.

Anonyymi kirjoitti...


Sanna Marinin valitseminen pääministeriksi olisi yhtä onnistunut ratkaisu kuin, jos vuonna 1939 olisi valittu puolustusvoimien ylipäälliköksi joku innokas 34-vuotias luutnantti. Ja mitä olisikaan seurannut, jos päämajassa olisivat sotaa johtanut 32-34 vuotiaiden luutnanttien ryhmä.

SDP voisi pelastaa itsensä ja Suomen nostamalla pääministeriksi jonkun kokeneen maltillisen poliitikon. Tulee mieleen Kari Rajamäki.

acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, acc. Ymmärrän pointtisi mutta olen hieman eri mieltä. Se luutnanttikin olisi hahmottanut vuoden 1939 tilanteen huomattavasti paremmin kuin nämä hallituksen nuoret Spice Girlsit joilla ei ole reaalimaailmaan minkäänlaista kosketuspintaa. Heillä ei ole kuin oma utopiansa. Ja sen mukaan he pakottavat koko helvatun valtion toimimaan.

vieras kirjoitti...

Kadettikoulun käynyt upseeri on 34-vuotiaana kapteeni tai majuri. Ennen kadettikoulusta tultiin ulos luutnanttina, nykyään yliluutnanttina. Ilmeisesti kantahenkilökuntaan kuuluva vänrikin ja luutnantin arvo on nykyään varattu kadettikoulun oppilaille, joiden koulutukseen taitaa kuulua jonkin verran kasarmipalvelusta ja niihin liittyviä maastokeikkoja? Tietääkö joku onko näin?

Ehkä acc ajatteli toimiupseereita eli opistoupseereita, joiden arvot alkoivat vänrikistä ja päättyivät kapteeniin. Intissä ihmettelin miksi kaksi patterin yliluutnanttia oli nuoria, noin 25 v. ikäisiä, ja miksi kolme muuta yliluutnantia oli vanhan näköisiä. Yksi vanhoista yliluutnanteista oli läski punanaama. Toinen vanhoista yliluutnanteista oli ns. yksikön vääpeli. Ne nuoret yliluutnantit taisivat olla kadettikoulun käyneitä ja kovin kauaa eivät olleet tuossa vaiheessa työskennellä valmiina upseerina.

Toimiupseerit/opistopseerit lakkautettiin ja työtehtävät siirrettiin upseereille ja kanta-aliupseereille. Kanta-aliupseerit otettiin uudellen käytöön 2007. Nyt voi sitten yksikön vääpeli olla oikeastikin palvelusarvoltaan vääpeli.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Acc epäilemättä tarkoitti noitten hallituksemme Spice Girlsien ikää ja teki vertauksensa sen pohjalta. Minun inttiaikananihan ne toimiupseerit olivat vielä ihan toimiupseereita ja se mitä olen tiettyjen sotavaltion heppujen kanssa jutellut niin se silloinen toimiupseereista luopuminen nähtiin täytenä hölmön tölväyksenä. Asenne oli vähän että ”minä olin sotilasmestari mutta sitten minut alennettiin luutnantiksi”.

vieras kirjoitti...

Tarkoitatko siis kanta-aliupseereista luopuminen mikä joskus tehtiin? Sotilasmestari on ylin kanta-aliupseerin arvo. Meidän patterissa oli yksi sotilasmestari joka sai loppuvaiheessa luutnantin natsan. Oliksko sitä ollut pakko ottaa jos ei edes palkankorotusta saanut?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Kanta-aliupseerit muuttuivat toimiupseereiksi jo 1970-luvulla. Ja sellaisia ne olivat minun inttiaikanani. En tiedä, millä nimellä niitä nykyisin kutsutaan.

Anonyymi kirjoitti...

En nyt osaa noihin sotavaltion natsoihin sen enempää sano kuin omna mokakokemukseni. Tultiin Vekaralta Kouvolaan ja piti ilmoittautua esikuntakomppanian vääpelille. Ja minä onneton olin se porukan "pomo", se heinähattu jne..Eipä siinä mitää, suoraan "karhunpesälle", tiesin että herra komppanian vääpeli on arvoltaa sotilasmestari, vaan minä onneton puhuttelin häntä ylivääpeliksi!!!! Siis alempiarvoiseksi kuin hän oli. ULOS!!!! kuului komento ja minä melkein ovet kaulassa ulos ja siellä kavereille ihmettelemään, että mitä mitä, miksi se karjui ulos. Kaverit siihen, että mitä sä sille sanoit. No että herra ylivääpeli..Kamala naurunremakkahan siinä alkoi, että oma moka, sillä se herra on SOTILASMESTARI!!! Pari norttia pihalla (huom! silloin ei ollut voimasavuke Bostonia) ja uutta matoa koukkuun. No, onneksi oli komppanian päälikkö tullut paikalle, pääsin kuin koira veräjästä: Herra yliluutnatti, saako sotamies nn puhutella komppanian vääpeliä? Ja niin ratkesi sekin ongelma. Vaan riitti siitä kavereilla juttua vielä pitkäksi aikaa, ja naurua myös. Itteeni ei sillä hetkellä naurattanut ja hymukin oli hakusessa. Nyt jo kyllä hymyilyttää sekin toilaus. Vaan niihän sanotaan, että aika kultaa muistot.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Toi kuuluu sarjaan ”sattuu ja tapahtuu”. Ja vaikka siviilielämässäni vähän koiranleuka olenkin niin inttiaikana mullakin oli kyllä naama näkkärillä ja hymy pyllyssä.

Anonyymi kirjoitti...

Vaan tuossa luin vielä paremman: Rinne perustellee hallistustunnustelijan asemaansa sillä, että hän erosi itse, vain yhden puolueen epäluottamuksen takia. Eli siis hän ei saanut eduskunnalta epäluottamusta!!! Ei eduskunnalta, vain yhdeltä puolueelta. No ei kai eduskunnalta kun ehti piru ite ensin. Kyllä mun mielestä pitäisi/pitää olla niin, että jos joku ehtii esittää, kuten kokkarit ym. nyt, epäluottamusta se käsitellään eduskunnassa siitä riippumatta vetääkö ko. vellihousu länget kaulaan vai ei. Ja jälkeenpäin esiintyy ettei mitään muka ole tapahtunut, eli eduskunta luottaa täysillä. Voihan vitalis kuten mainoksessa sanotaan...
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Joo, tää touhu on jo täyttä sketsiä.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"...... ”nuorten älykkäitten naisten hallitusta” ......"

NÄN nii-i hallitus. :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Joo… toi ”nännihallitus” sattuu muuten aika kohdalleen.

vieras kirjoitti...

Alokasaikana, siis ennen kuin olin tykkimies, menin myöhässä luokkaan kun siellä oli jokin pyssyn käyttöön liittyvä koulutusjuttu. Saapuessani luokkaan puhuttelin yliluutnanttia alikersantiksi. Sitä vanhaa punanaamaista läskiä. Se käski puhutella uudestaan ja taas sanoin sitä alkikersantiksi. Sitten se käski istumaan penkille. Joku vieressä kuiskasi että se on yliluutnantti.

Huomasin saman yliluutnantin menevän Kajaanin alkoon siviilivaatteissa. Ukko taisi olla vapaalla. Olin itse menossa samaan Alkoon. En tiennyt pitääkö tervehtiä vai ei. Itselläni oli lomapuku päällä. En muista tervehdinkö sotilaallisesti vai mitä tein.

Persut saavutti äsken kannatuspiikin all time high. Juneksen sanoin persuilla on totaalinen ilmaherruus. Täytyy pitää linja jollon pystyy kiipeämään ylemmäs. Seuraavaksi tavoitteeksi saisi asettaa 30 prosenttin ylitys. 30 prosenttia on mennyt gallupeissa rikki viimeksi vuoden 1994 aikana, jolloin Sdp ylitti sen helmikuusta joulukuuhun:

https://yle.fi/uutiset/3-10509309

helmikuu: 32,5 %
maaliskuu: 33,1 %
huhtikuu: 33,6 %
toukokuu: 33,1 %
kesäkuu: 34,7 %
heinäkuu: 33,8 %
elokuu: ei mitattu
syyskuu: 33,8
lokakuu: 34,6 %
marraskuu: 32,3 %
joulukuu: 30,4 %

Persuille tarvii tuommoiset luvut vaaleissa. Tuohon kun saisi mukaan kirittäjäksi jonkin öyhötyspuolueen. Vähän kuin Italiassa jossa Lega on nyt 33 prosenttia a FdI on 10 prosentin tasolla. Berlusconin poppoo on 7 prossaa.

https://twitter.com/EuropeElects/status/1202695754990735370

Vituttaa vaan kokoomuksen nosto edelliseen mittaukseen nähden. Sekin pitäisi painaa alle 10 prosentin. Kokoous ei luovuta ilman taistelua. Se pitää muistaa. Sillä on taitavia poliitikkoja ja taitava viestintäkoneisto. Sillä on suhteita medioiden omistajiin, minkä avulla se saa haluamaansa julkisuutta. Nyt se näkyy mm. siinä että sossuja grillataan ja jopa vihreitäkin, ainakin Haaviston osalta. Onneksi persuilla on kohtuullinen hajurako kokoomukseen, ja hajurako on suurempi kuin virhemarginaali.

Onko kepu tällä hetkellä kuin uuvatit ollessaan hallituksessa 2017-2019? Vai onko kepu pikemminkin kuin soinijohtoinen persut 2015-2017?

Tai onko Rinne kuin Soini joka takertuu hillotolppaan neljällä raajalla? Siinä on se ero että Rinnettä on pitempään vastustettu Sdp:n sisällä, urpilaislaiset ja heinäluomalaiset (ovatko ne sama vai eri ryhmä). Persuista puuttui Soinin aikana pari vahvaa ryhmää joilla olisi ollut saman suuruinen vaikutus kuin demareissa on ollut urpilaislaisilla ja heinäluomalaisilla Rinteen aikana. Mihin ryhmään kuuluisi haloslaiset vai onko se oma ryhmänsä. Siis missä on Halosen lisäksi Tuomioja, Kiljunen, Jaakonsaari. Nuo on jo vanhoja muumioita joten onko tuotar yhmää vielä tai onko sillä henkistä perillistä?

Demarit sai 2019 vaaleissa 17,73 prosenttia ja äskeisessä Ylen kyselyssä 13,2 prosenttia. Pudotus ei ole ihan niin suuri kuin persuilla oli neljä vuotta aiemmin. Persujen tulos 2015 vaaleissa oli 17,65 prosenttia. Joulukuussa 2015 persujen kannatus oli 8,9 prosenttia.

Kepu romahti jo 2019 vaaleissa ja sai 13,76 prosenttia. Nyt se sai pohjalukemat kun mittari osoittaa 10,6 prosenttia. Suhteellisesti pudotus on melkein samansuuruinen kuin demareilla.

Kyselin toukokuussa, hallitusneuvottelujen aikaan, mitä mieltä Ykä on siitä tuumailusta että meinaako demarit ja kepulaiset ulosmitata kaiken rahaksi muutettavan ennen kuin puolueet romahtavat ja poistetaan puoluerekisteristä. Onko se foliohattuilua vai onko sillä jokin totuuspohja? Siis täällä:

https://yrjoperskeles.blogspot.com/2019/05/raja-hetkea-ennen.html?showComment=1557596629075#c8246408212408641640

Joppos123 kirjoitti...

Saas nähdä tarvitaanko meitä lähiaikoina.
Olen vannonut valan lailliselle hallitukselle mutta ...
Jos se hallitus ei ole sitä mitä meidän kansa haluaa niin se on aika vaikea tapaus.
Omia en lähde ampumaan, ihan sama mitä ne edustaa jos mua kohti ei ammuta.
Sitten kohtelen kuin muitakin, nirri pois.

Anonyymi kirjoitti...

Herra luu, herra vää, on niin pimeää, etten nää!

Mitäs arvelette ärsyttikö lause oikein särmällä äänellä lausuttuna pimeässä tuvassa tärkeää uffaria. Kun vielä lausuja jäi tunnistamatta.

Kerrankos puntikselta palatessa kiipeää väärästä ikkunasta.

Isot pojat kertoi, että kyllä: ärsytti.

Pyssymies

vieras kirjoitti...

Se minun pointti oli siinä että omassa korvassa se kuullosti oudolta että ei ollut kanta-aliupseereita, ja aliupseerin arvot oli vain reserviläisillä. Se ammattisotilaiden jako upseereihin ja opistoupseereihin vaikutti siltä että kaikki ovat upseereita. Se kanta-aliupseerien takaisin otto tavoitti varmaan sitä että aliupseerit ovat kouluttajia ja upseerit ovat johtajia. Omissa korvissa sotilaiden jako miehistö-aliupseerit-upseerit kuullostaa selkeältä.

Miehistöäkin on palkattuina sotilaina, kun sopimussotilaina ja YK-sotilaina on niitäkin jotka palvelivat miehistössä varusmiesaikana. Ne päivystysjoukot jota vähän aikaa sitten ehdotin, koostuisivat määrällisesti eniten reservin miehistöstä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle, Joppos123:lle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Käsittääkseni siviilivermeissä olevaa kapiaista ei tarvitse tervehtiä. Arvoa tervehditään, ei varsinaisesti miestä. Näihin tuoreisiin gallupeihinhan ei mahtuneet mukaan nää viimeiset hallitussuhmuroinnit joten odotellaan seuraavia. Minusta kepua ei voi verrata persujen kumpaankaan versioon. Sehän on puolue joka on tottunut likimain aina olemaan vallankahvassa ja nyt sillä on pelko että ”it all might end”. Demarit ja kepulaiset sinänsä möisivät valtion omaisuutta rahoittaakseen budjettivajeen mutta ei ne niitä ihan omiin liiveihinsä pysty pistämään. Kanta-aliupseeritermiä ei sinänsä ole ollut vuosikymmeniin.

Joppos123: Niin. Jos hallitus kääntyy selkeästi kansaansa vastaan niin mitä tehdään?

Pyssymies: Eipähän muuten tullut koskaan intissä kysyttyä että kuinka tervehtiä kapiaista jos ei sitä tunne eikä näe laattoja kunnolla. Liekö sellaista protokollaa olemassakaan?

QroquiusKad kirjoitti...

Kuvatun kaltaisessa tilantessa lienee syytä katsoa ensin esimiehen naamaa yrittäen arvioiden ikää. Seuraavaksi katsoa yleistä olemusta; onko toimiupseerin vai upseerin oloinen.
Sitten tervehditään reippaasti yläkanttiin.

Tällöinkään se everstiluutnantti ei ilahdu, jos häntä puhutellaan yliluutnantiksi, mutta eipä tuossa kai paljon muutakaan voi tehdä.
Ellei sitten jotain tämäntapaista:
"Herra esimies, jääkäri Kad, pyydän lupaa tiedustella sotilasarvoanne, koska en tunne teitä enkä voi nähdä arvomerkkejänne."
Ei se esimies ehkä siitäkään pidä, mutta mahdollisuudet ovat perin rajalliset.

Ja hei, ollaan ainakin sotilaallisia!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad: Toi ”Herra esimies, jääkäri Kad, pyydän lupaa tiedustella sotilasarvoanne, koska en tunne teitä enkä voi nähdä arvomerkkejänne." oli oikeastaan aika hyvä ja senhän voisi lisätä yleiseen palvelusohjesääntöön.