tiistai 24. joulukuuta 2019

TUNNEHALLITUKSEN TOIVIOLAHJA


Tässähän ehti jo hetken aikaa kuvitella että tavallinen kansalainen saisi viettää edes joulunpyhät niin ettei tämä estrogeenia polttoaineenaan käyttävä ja reaalimaailmasta täysin irtautunut hallituksemme pääsisi sekaan härväämään. Aatonaattona sitten joittenkin korkeasti kunnioittama pääministerimme Sanna Marin totesi että ei kansalaisella saa liian hyvä kumminkaan olla joten hän ilmoitti että viime syksynä esitetyt järjenvastaiset ns. ilmastoehdotukset tullaan ensi vuonna saattamaan voimaan. Uutinen muistuttaa näistä toteutettavista ehdotuksista:

Liikenteessä, kuten yhteiskunnassa muutenkin, fossiilisista polttoaineista luopuminen on kaikkein keskeisin toimi.


Massiivisten päästövähennysten valmistelussa ei tulla sivuuttamaan myöskään runsaasti kritiikkiä kerännyttä fossiilisten polttoaineiden myyntilupajärjestelmää, jossa polttoaineen jakelijan olisi ostettava valtiolta jokaista myytävää polttoainelitraa varten polttoaineen hiilisisältöön sidottu myyntilupa.


Käytännössä uudet polttoaineiden litrapohjaiset päästölupamaksut tulisivat tankattaessa maksettavaksi muiden verojen ja maksujen päälle, mukaan lukien jo sovittu ensi vuoden elokuussa voimaan astuva 250 miljoonan euron veronkorotus.


Fossiilisten polttoaineiden hinnankorotusten ohella päätöspöydälle on siis tulossa koko joukko muitakin toimia. Käytännössä kyse voi olla esimerkiksi kilometriverosta sekä erilaisista muista, enemmän tai vähemmän uusista yhteiskunnallisista maksuista kuten vaikkapa työnantajan tarjoaman parkkipaikan verottamisesta.

Pelkästään aivojensa tunnelohkoa käyttävä hallitus ei kerta kaikkiaan suostu ymmärtämään että toimivan julkisen liikenteen ulkopuolella asuu huomattava osa suomalaisista. Eikä se myöskään ymmärrä että läheskään kaikki työpaikat eivät sijaitse bussipysäkin lähistöllä. Sitä se kaikkein vähiten ymmärtää että logistiikka ei toimi aurinkokennoilla.

Sen lisäksi että hallituksen suunnitelma on järjetön, se on vastenmielinen koska se pohjautuu vain ja ainoastaan siihen vihervasemmistolaiseen ihanaan tunnetilaan että nyt, lopultakin nyt me ollaan vallassa ja saadaan jotain ihanaa egonruokaa aikaiseksi. Vaikka ainoa asia joka tosiasiassa saadaan aikaiseksi on se, että vaikeutetaan huomattavasti tavallisen ihmisen elämää sekä suomalaista elinkeinoelämää yleensäkin. Maailman ilmastoon tuon egonruokkimisen vaikutus on puolestaan nolla eli käytännössä kerättävä pakkoveropotti kertyy valtion kassaan tuhlattavaksi yhä paisuvaan virkakoneistoon ja tietysti maahanmuuttoteollisen kompleksin ylläpitämiseen.

Tässähän voisi hieman apinoida pääministeriä ja kysyä että eikö teitä hävetä mutta kysymyshän olisi turha. Ei reaalimaailmasta irtautuneita ihmisiä hävetä kun he pääsevät kiusaamaan reaalimaailmassa eläviä ihmisiä. He ovat onnellisia.

Jatketaan joulunpyhien viettoa ja muistetaan se varsin epämiellyttävä ajatus että pian loppuva vuosi oli parempi kuin se seuraava vuosi. Vihervasemmistolaisten etsikkoaika jatkuu. Kolmessa ja puolessa vuodessa saa tuhottua paljon. Rakentaminen onkin sitten hitaampaa.Todetaan vielä että Marin antoi samalla myös kyisen joululahjan hallituskumppanilleen kepulle joka. tunnetaan nykyisin litran mitan ja kuoriämpärin mallimuottina. Mites on, kepu? Kuinkahan moni äänestäjänne mahtaa tulla toimeen ilman autoa?

34 kommenttia:

Affu kirjoitti...

Kun miehisistä miehistä on pulaa ja naisellisilla naisilla ei ole sijaa politiikassa, niin yrittäkäämme iloita siitä ainoasta valopillkusta, että nyt meillä on aika näpsäkän näköinen pääministeri. Niin kuin Francoise Sagan aikoinaan sanoi, itken mieluimmin Jaguaarissa. Meillä on nyt ikään kuin sama kohtalo.

Anonyymi kirjoitti...

On maa malliinsa mennyt, kun ikäni kepua inhonneena näen nyt ainoa toivon maakuntien miehissä, jotka miedontavat Marinin liemen.

Olen juuri lähdössä 19 kilometrin päähän suvun mökille joulun viettoon, joten ei nyt enempää. Sinne ei pääse muuten kuin omalla autolla.

Hyvää Joulua!

KKi kirjoitti...

Kepulit ei tässä auta. Kepuleille piisaa kun maakuntia ja hilltolppia sille vähän vähäväkisemmellekkin isännän peräkammarin aikamiespojalle.

NÄN:ni (NÄN eli Nuori Älykäs Nainen) saattaa hyvinkin olla selvillä, että polttoaineiden hinnannosto nostaa ihan kaiken hintoja. Kallistuuhan NÄN:nien tofutkin vaan eipä tuo akakoomikoita suojatyöpaikoissaan haittaa.

Työpaikkoihinhan tuo vaikuttaa siten, että enemmän tavaraa siirtyy kilpailukykyisille itäeurooppalaisille. Ja niillä pojilla sitä poltooainetta piisaa kun länteen tullaan.

Sinänsähän NÄN:nien politiikka on ihan johdonmukaista. Hyvin määrätietoista persvakoäijille ja maalaisböndeille vittuilua. Epäilen, että ihan ilkeyttään. Nyt pimut kostaa pimuttelut.

Nyt kun NÄN:nien punvihreä hallitus ja tämä Toiviainen yleisenä syyttäjänä niin eiköhän ajatusrikosvankeudetkin pian ala. Taidankin tehdä tuhdin glögin tässä syytettä odotellessa. Vaan Sanna on silti pimu.

Pate kirjoitti...

No kuopion tehdashanke saatiin nurin sekä yli 3000 työpaikkaa. Hyvää joulua kuopioon. En kyllä niele kho:n perusteluja. Ja samalla yritysten investoinnit suomeen takuulla laskevat. Bensan hinta pilviin ja sitä kautta eläminen prkl:n kalliiksi, mitä se jo nyt on. Esim sellainen kuin ruoka. Lihakin luultavasti kortille. Kannattaa varmaan kinkkua syödä nyt hartaudella. Miltähän joulupöytä näyttää 1 - 4 vuoden päästä? Mutta ei synkistellä. Rauhaisaa joulua kaikille!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Affulle, Anolle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Affu: No jaa. On se aika laiha lohtu. Tiedän paljonkin viehättävän näköisiä naisia joitten viehättävyys katoaa samalla hetkellä kun he aukaisevat suunsa.

Ano: Itse veikkaan että maakuntien miehet tuumivat että mikä on jo täysin pilalla ei enää korjaamalla parane ja äänestävät joko jaloillaan tai nukkumalla. Ja toivottavasti pääsette sinne mökille jatkossakin omalla autolla. Hyvää ja rauhallista joulua.

KKi: Saatatpa olla piru vie ainakin osittain oikeassa. NÄN:nit toimivat valtansa huumassa tajuamatta mitä saavat aikaiseksi. Minä nimittäin veikkaan että ne eivät tajua. Jos ihmisellä ei ole mitään tekemistä reaalimaailman kanssa niin lopputulos on tuo.

Anonyymi kirjoitti...

Ensin rajoitetaan sananvapautta, sitten aseiden hallussapitoa, sitten lihansyöntiä ja nyt auton käyttöä paitsi jos on tarpeeksi rahaa ostaa ”päästötön” sähköauto. Kieltoa kiellon perään. Olemme vaarallisella matkalla kohti totalitaristista yhteiskuntaa, jossa vain harva enää haluaisi asua. Vietä tässä nyt sitten rauhassa joulua, kun tukka kauhusta pystyssä saa odottaa, mitä älytöntä seuraavaksi keksitään!

Oletteko muuten huomanneet, että Iltalehden blogit ja kommentointi on siirtynyt Uuden Suomen sivuille ja vaatii kirjautumisen omalla nimellä? Näyttää myös siltä, että Iltasanomien juttuja ei voi kommentoida enää ollenkaan vai olenko väärässä?

Rouva Ano

P.s. Paljonkohan kahden ”suomalaislapsen” pelastaminen al Holin leiriltä mahtoi veronmaksajille maksaa? Ei taidettu heitä ihan reittilennolla hakea. Rahassa ei voi tietenkään ihmisen kärsimyksiä mitata, mutta tämä on taas räikeä esimerkki siitä, että rahaa riittää kuin alkoholistilla viinaan, aina siihen mikä on tärkeää. Hallituksen ylimitoitettu taustakuorokin imaisee budjetista ihan mukavan siivun, mutta menee ilmeisesti sekin tarpeeseen. Vanha suomalainen sananlasku sanoo, että mitä useampi kokki, sitä sakeampi soppa. Maistiaiset on jo saatu!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys myös Unknownille. ja Rouva Anolle,

Unknown: Joo, kuopiolaiset varmasti kiittävät. Ja oikein hyvää joulua kaikesta huolimatta.

Rouva Ano: Juuri näin ja olet oikeassa noiden Iltalehden blogien suhteen. Parhaat kirjoittajat eivät siirrä blogiaan. Syytä ei tarvinne perustella. Ja nuo kaksi pikkupilttiähän olivat vasta alku.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Olen niitä, jotka eivät jatka Uudessa Suomessa Iltalehden kirjoittamisen loppuessa. 10 vuotta sitä iloa Iltalehdessä kestikin. Laskin vanhoja kirjoituksia arkistoidessani, että olen tehnyt tänä aikana yli kahden miestyövuoden verran palkattomasti töitä kirjoitusteni eteen. He, jotka tuhoavat Suomen saavat koko ajan isoa palkkaa. Tasan ei käy onnen lahjat.

No harrastukset eivät koskaan ole ilmaisia, ei golfin peluukaan, jota en harrasta. Kun katsoo hallituksen (ja edellistenkin) tekemistä, ei kirjoituksillani ole ollut puupennin verran merkitystä mihinkään.

Tarkoitukseni oli kirjoittaa valmiiksi Joutsenlaulu (Suomelle), eli pohdintaa siitä, miten ja miksi Suomi ajautuu katastrofiin tätä menoa. Kun IL sulki kommentoinnin, en sitä enää siellä julkaise. Ja aikakin kävi tiukoille kun vanhojen arkistointi on niin iso urakka.

Jatkan epätoivoista urakkaani jotenkin, mitä ilmeisimmin perustan oman sivuston. Siihen menee jonkin aikaa, mutta ei tämä Suomen konkurssi vielä näillä lumilla tapahdu, vaikka vihervasemmistohallitukselle siihen on kova tahto.

Jatkan kirjoittamistani, koska koen sen kansalaisvelvollisuudeksi, sillä ei kukaan muu tulisi kirjoittamaan perusteellisia selvityksiä erilaisista asioista. Ei ole kukaan esittänyt parempaa laskelmaakaan 3,2 miljardin euron vuosittaista maahanmuuttomenoista, ei edes mikään ministeriö, joilla sentään on käytössä tuhansia virkamiehiä selvitysten tekemiseen puhumattakaan tiedon lähteistä, jotka ovat valtavat ja perusteelliset. Ministeriöt eivät niitä käytä, mutta jos kansalainen haluaa tarkempaa tilastotietoa selvityksiä varten, joutuu niistä maksamaan (tuhansia euroja). Näin estetään monen kiusallisen tiedon julkistaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa on jo pula sianlihasta.Ensinnäkin tuotanto on vähentynyt,koska kustannukset ovat karanneet taivaisiin,mutta eivät tuottajahinnat.
Vähentyneen tuotannon pari kolme markkinajohtajaa(Atria yms.) vie mieluummin ulkomaille(esim. kiina),koska saavat paremman hinnan.
Tamän takia monet sianlihan pienjalostajat ovat vaikeuksissa ja lähes konkurssin partaalla,kun eivät saa saa raaka-ainetta isoilta toimijoilta.
Eipä ole tänä jouluna ollut myöskään kinkkutarjouksia kuten ennen.

QroquiusKad kirjoitti...

Söpö Sossu Sannahan on vain väärässä puolueessa, mikäli vaalikoneisiin on luottamista:
niiden mukaan Sannaa lähinnä oleva puolue on FemPu. Sitten tulivat Vihreät ja Vasemmistoliitto sekä joku sirpalepuolue, vasta sitten SDP

Sanna toimii siis feministien käyttöjärjestelmällä:

kaikki miesten vuosituhansien saatossa rakentama on revittävä juuriaan (latinaksi "radix", josta termi "radikaali" on johdettu) myöten pois, tarjoamatta kuitenkaa tilalle yhtään mitään.
Feministin ei tarvitse,kosk hän tietää voivansa koska tahansa juosta miesten selän taakse piiloon.

Tai näin oli vielä jokin aika sitten. Niitä selkiä kun on koko ajan vähemmän, ja ne joiden taakse voisi piiloutua, alkavat olla jo turhan kapeita ja heiveröisiä.
Sen on saanut aikaan kulttuurimarxistis-feminismi, jota Minna Canth ei totisesti tunnistaisi seuraajakseen.
Senhän kertoo jo mainitun Feministisen Puolueen kohtalo:
sitä eivät äänestäneet edes feministit, niin heikko esitys se oli.

Mutta nyt on jouluaatto.
Se on taianomainen päivä, jolloin lapsekkaistakin ihmisistä tulee lahjakkaita.

Niinpä käyn pian joulun viettohon palatakseni aikaisintaan jpoulupäivänä.
Mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, jouluni on hyvä.

Olkoon se sitä kaikille lukijoille, veljille ja sisarille yhteisesti.

KKi kirjoitti...

Tässä kun joulua vietellään.

Laitanpa reseptin persvakoäijän gögistä.

Otetaan kolmen litran kattila.
Kattilaan kaksi tankoa vaniljaa, hyppysellinen kardemummaa ja kourallinen neilikoita.
Päälle kaadetaan pari litraa halppis punkkua.

Lämmitetään tonne noin kuuteenkytä asteeseen. Kinkkumittari tässä hyvä.
Lisätään desi sokeria ja hämmennellään kunnes sokuri on sulanut.

Sitten lisätään Dry Vodkaa kunnes kattila on täynnä.

Lämmitetään, vaan pidetään lämpö noin kuudessa kympissä jottei tärkein ainesosa, eli alkoholi, haihdu.

Parisen tuntia, niin taikajuoma on maustunut ja ei kun ääntä kohti.

Aamuksi kehotan varaamaan ruisleipää, tönkkösuolattua kalaa, sipulia ja pirusti vissyä.

Anonyymi kirjoitti...

"Liikenteessä, kuten yhteiskunnassa muutenkin, fossiilisista polttoaineista luopuminen on kaikkein keskeisin toimi."

No, niin justiinsa. 11 vuotta jatkunut lama, alkava uusi lama tai vaikka väestön ikääntyminen ovat ihan pikkujuttuja. Se, että naapurissa on fasistinen, imppperialistinen*, militaristinen ja vainoharhaisen johtajan johtama diktatuuri on ihan pikkujuttu. Lännessä on sortumassa oleva, kohta umpihullujen musulmaanikkojen vallassa oleva valtio - EVVK. Suomen valtion krooninen velkaantuminen on ihan mitätön, pikkuruinen sivuseikka.

Päin helvettiä ollaan menossa mutta hei - sentään kolmannessa luokassa!

Sanna Marin on jo päässyt historiaan kaikkien aikojen nuorimpana pääministerinä, ei vielä tajua pääsevänsä samoihin kirjoihin viimeisenä demaripääministerinä. SDP kulkee liberaalien tietä.

Hallituksella on nyt vauhti päällä tehdä tyhmiä ja tosityhmiä päätöksiä. Toki kansalle vittuilu tuntuu kivalta. Mutta, mutta: muistakaa 1918, kun mitta täyttyy, seuraa kylmää kyytiä.

Noinkohan kaikki ministerit ovat hengissä kolmen ja puolen vuoden päässä? En vihjaa tai ehdota, epäilen vain jollakulla kohta napsahtavan päässä.

*Rauhanpuolustajien oikeinkirjoituksen mukaan.

Pyssymies

Becker kirjoitti...

Kun kyseessä on kahden lesbon kasvattama vegetaristi jolla on kulttuurimarksistisia näkemyksiä niin mitä muuta voidaan odottaa. On sen verran radikaaleja näkemyksiä jotta epäilen niiden läpimenoa ja jos menevät niin yhteiskuntarauha saatta olla vaarassa.
Koskapa on jouluaatto ja kaikilla hyvä tahto niin totean vain että se ämmä on aivan s...tanan kahjo.

Taidettiin MV-lehdessä mainita että pikkusuihkarin tuntihinta on 8000 egee. Siitä voidaan laskea kulut. Yhtään kantasuomalaista ei ole koskaan moisella haettu eikä tulla koskaan hakemaankaan. Ja lisää tulee ellei jo ole tullut. Tämä on hallitsevan poliittisen aatelin näyttö sekä puhdasta v...tulua sille isolle osalle kansaa joka ei moista olisi hyväksynyt.

Jaahas, pian saunaan ja sitten kinkun kimppuun joka maistuu entistäkin paremmalle kun tietää sen olevan poliittisesti epäkorrektia ruokaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tere. Tuohon maakuntamalliin sanoisin: Sipilää kusetettiin sata nolla maakunnilla, että saatiin kepulit viherhömpän takuumiehiksi. Ei tule maakuntia ei, vaikka kulmuni tukka hulmuten polvillaan rukoilisi mekkaan kumartaen. Eiku mekkoon., meinas mennä vihapuheen puolelle. Ei se samariini ja hutisalo moiseen maakuntapuuhasteluun ala, kun ne on poissa kaupungeista. Eikä kokkarit ole hallituskelpoisia, ei ennen kuin heivaavat sen orpopojan pihalle. Kaikesta huolimatta hyvää joulua itsekullekin säädylle.
Minun jouluni alkaa hyvässä seurassa, lasissa Vilhelmiina Sofian Osattomat Perilliset ja kupissa kuumaa vahvaa kahvia. Nenän alla röyhyää, ei voimasavuke Boston vaan aito oikea Havannalainen, sellainen joita paksut leidit pyörittävät hikisiä reisiään vasten:)
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kaikesta huomaa, että ollaan taas pystyttämässä utopiaa. Keppihevosena ilmastonlämpenemistä yms. Paskaa. Saatanan kova kiire näyttää noilla ankeuttajilla olevan, mikä toki onkin aivan yleinen piirre ihan kaikissa huijauksissa. Valta on siirrettävä välittömästi jo muutenkin joka asiaan kärsänsä tunkevalle valtiolle...koska...koska nyt ollaan taas kyhäämässä sitä helvetin utopiaa. Yksilöt painukoon vittuun turhine oikeuksineen, tässä ollaan tekemässä nyt JOTAIN SUURTA. Historia toistaa itseään: tämänkään utopian rakennusmiehet eivät ymmärrä että tämä kaikki on jo nähty. Ihmiskunnan kirous näyttäisi olevan, että se kerta toisensa jälkeen synnyttää sukupolven, joka kuvittelee olevansa evoluution loppuhuipennus. Tämä paatos on osittain punaviinin inspiroimaa, ei tää nyt niin synkkää vielä ole. Mutta kyllä se jälleen kerran tätä touhua katsellessa havahduttaa kuinka epäsuosittu idea vapaus lopultakin on.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, piti lisäämäni vielä, että tässä näkyy taas aikamme kuva: ulkomaita myöten ihastellaan kuinka ihanaa on kun Suomessa valtaan nousee hallitus, jonka tärkeimmillä paikoilla istuu a) kokemattomia b) naisia. Edistyksellistä eiks juu.

Anonyymi kirjoitti...

No helvettiäkös tässä sitten pyristellään, eikun pensselit santaan sitten vaan. Anarkia on kolmen syömättömän aterian päässä,on joku sanonut, ja takuulla Samariini tulee saamaan anrkiansa, jos ei järki voita.

Mulla on ammattina veronmaksaja ja satakunta virstaa tulee joka ristuksen työpäivä, ja dieseliä palaa. Siitä muuten valtio kerää kanssa veroja, mutta eikait se mitään merkkaa. Rukkaset naulaan vaan, eikai tässä muukaan auta.

Eikö millään ole enää väliä...

T: Ymmi

Anonyymi kirjoitti...

Kun ajatellaan mikä vaikutus ilmaston lämpenemesillä on meille täällä pohjoisessa asuville ollut niin se on ollut ainoastaan myöteinen. Lämmityskustannukset alenevat, maatalouden edellytykset paranevat ja metsien kasvu kiihtyy. Aina kun ilmasto on ennenkin ihmisistä riippumatta ollut lämpimämpi on täällä hyvinvointi lisääntynyt. Eniten minua häiritsee tässä ilmastokeskustelussa tämä kunnianhimo. Eli haetaa omaa kuniiaa toimilla joilla on vain kielteisiä vaikutuksia suomalaisten hyviinvoiniin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pauli Vahteralle, Ano1:lle, Qroquius Kadille, KKi:lle, Pyssymiehelle, Beckerille, Huru-ukolle, Ano2:lle, Ymmille ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne. Normaalisti mulla ei ole tapana julkaista postauksia joulunpyhinä mutta tuo Marinin utopismi alkoi niin korpeemaan.

Pauli: On ehdottoman tärkeää että jatkat. Ja ilmoittele uuden alustasi osoitteesta kun se on selvillä. Ilman mitään korvauksia minäkin olen tätä blogia pitänyt pian kolmetoista vuotta. Katsoin tuolta editorista niin kirjoituksia on läjässä 1294 kappaletta. Ja ne maahanmuuttomenot pystyttäisiin tosiaan tekemään julkiseksi sillä sehän on momenttien takana olevaa rahaa. Kustannukset halutaan tietoisesti salata. Onneksi on mm. Pauli Vahtera joka kaiveli – törkeän suuret – luvut näkyville. Kiitos siitä ja kiitos etukäteen jatkosta.

Ano1: Tuosta en ollut tietoinen mutta en pidä mahdottomana. Isot ketjuthan muuten mielellään nirhaisivat pienyrittäjät kokonaan pois tieltä.

Qroquius Kad: Jaa-a, määrittelitpä feministisen politiikan ytimen kyllä varsin osuvasti. Ja oikein rauhaisaa joulua.

KKi: Alkaa olla glögit kohdallaan.

Pyssymies: Juuri näin. Tämä estrogeenihallitus ei kerta kaikkiaan ymmärrä kuinka valtiota pidetään pystyssä. Itse asiassa se ei taida edes ymmärtää että miksi sitä täytyy pitää pystyssä. Kukaan meistä ei halua ruumiita emmekä kehota ketään niitä tekemään mutta hallitus tekee parhaansa että maahan tulee aina vain enemmän persaukisia ihmisiä joilla ei ole enää mitään menetettävää.

Becker: Ihmettelen muuten noista niin Marinin kuin hallituksen näkemyksistä sitäkin että miksi niin elinkeinoelämä kuin ammattiliitot eivät nosta yhtään meteliä. Kyllä niissä suunnissa tajutaan että tuo utopia romahduttaa elinkeinoelämän. Niin no, SAK:han on edelleenkin demarivetoinen joten se siitä kai sitten. Ja niitä pikkusuihkarilentoja on taatusti luvassa lisää. Ja oikein mukavaa joulun jatkoa teille.

Huru-ukko: Kepun nöyristelystä ei osaa sanoa että pitäisikö sääliä vai huvittua. Puolue ampuu itseään kinttuihin oikein sarjatulella. Meillä on tänään sitä leikattua konjakkia.

Ano: Kiteytit muuten nykytilanteen (niin kuin historiankin) varsin osuvasti.

Ymmi: Tällä menolla moni häiskä joutuu lyömään pensselit santaan vaikkei huvittaisikaan.

Ano3: Ja ilmastohan on maapallolla vaihdellut aina. Jo ennen kuin ensimmäistäkään polttomoottoria on keksitty. Se kunnia ja egon ruokkiminen on tässä se olennaisin pointti. Sinänsä suomalainen luonto tarttee osaltaan talvella pakkasta. Liian lämpimät talvet tekevät kasvitauteja.

KKi kirjoitti...

Noi ilmastohöpinät...

Voi herranen aika. Planeetta on aika iso paikka. Niin iso, että jos se alkaa muuttaa suuntaansa niin ihminen ei voi muuta kuin ihmetellä. Ilmasto muuttuu jos on muuttuakseen, siinä on gretojen ihan turha rypistellä.

Sitten toi luonnon tuhoutuminen. Ei luonto tuhoudu, se sopeutuu. Ihan eri asia on sitten onko ihmisen kovinkaan kiva olla siinä sopeutuneessa luonnossa.

Mutta kuten totesin luonto tekee mitä tykkää ja ihminen ihmettelee.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Rouva Ano ylempänä kyseli orpojen kulkuvälineestä kotoaan Suomeen.
Tällaisella pelillä:

https://www.youtube.com/watch?v=0pwAAFkutS0&fbclid=IwAR0-IBpkv293aYLGeT0e7NlAwC5gkJXezFiB35lmY6kUf4TprdFsSMqWu84

https://www.youtube.com/watch?v=8Esxr0eNTvM&fbclid=IwAR0S05-79-stWo6aH1Cb7OJ0Ts8ab1yzNNo9BAYEDidqGOi0l8Ktosu0M6Y

Keijo Kaarisade avaa kuljetuskustannuksia twittuilussaan 21 Dec:

https://twitter.com/keijomedia?lang=en

Leirin lapsoset varmaan tuodaan kaksi kerrallaan em. jetillä hovihenkilökuntineen Suomen kulttuurin rikastamiseksi. Rikastetaanhan sitä uraaniakin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Joo, ja maapallolla on ollut lämpimiä kausia jo silloin kun ensimmäistäkään polttomoottoria ei oltu keksitty. Tulee muistaa etttä ystävällämme Arskalla on oma, painava sanottavansa maapallon ilmastoon.

Veijo: Eikös se yksi vanha mainos todennut että ”ihanan kallista”? Ja lapsosia – sekä epäilemättä äityleitä – tuodaan epäilemättä tipoittain ja jokainen eri lennolla. Kas kun asiastahan on jo todettu että nämä ”tutkitaan tapauskohtaisesti”. Jokainen tapauskohtainen tutkimus vaan päätyy samaan lopputulokseen.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö päätti kirjoituksensa:
"Mites on, kepu? Kuinkahan moni äänestäjänne mahtaa tulla toimeen ilman autoa?"

Vai pitäisikö hallituksen mielestä ainakin maaseudulla korvata autot jälleen hevosajoneuvoilla? Sama ilmeisesti koskisi myös maataloudessa käytettäviä traktoreita.
Nykyisin hevosia on enää lähinnä vain tyttöjen ratsastustalleilla. Onko likimainkaan riittävästi, tai voivatko ne saada jälkeläisiä tarpeeksi nopeasti, jos niitä yhtäkkiä taas tarvitaan tärkeämpiinkin tehtäviin?
Kyllä hevosenkin hengityksestä tulee hiilidioksidia, mutta vain sen verran kuin hevosen syömät rehukasvit ovat sitä ilmasta imeneet.

Hemuli kirjoitti...

Kuten ykä aikaisemmin sanoi niin kirjaimellisesti vittumaisia vuosia tulossa.

Kuntavaalit on kuitenkin rapean vuoden päästä tulossa ja toivoakseni niihin mennessä kepussa joku herää. Kepusta eläkkeelle viime eduskuntavaaleissa jääneet konkarit ovat olleet yllättävän hiljaa tai siis pitäneet turpansa täysin kiinni - jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa on parempi olla sanomatta mitään.

Kepun voima on pitkälti perustunut juuri kepulandiaan. Jos mielipidekyselyitä oikein tulkitsen niin monessa kepulandian kunnassa olisi nyt nousemassa valtuustoon persuja.

Aikooko Kulmuni uhrata kepun vihervasemmistolle? Järjestelmäpuolueen tavoite vähentää jaoksiaan? Kuten Halla-aho sanoi niin kepulla on pohjalle matkaa rapeat kymmenisen prosenttiyksikköä.

Taistelu kepulandiasta ei edes koskaan ala Marinin politiikan tukemisella.

Anonyymi kirjoitti...

Juu,unohtui tuossa joulurauhan kiihkeydessä mainita, että en suinkaan pidä itseäni ainoana, joka joutuu nykyhallituksesta samalla tavalla kärsimään. Tässä ei oikeastaan ole muuta toivomusta kuin että maustetyttöjen hallitus mahdollisimman pian sekoaa omaan hulluuteensa. Ei uskalla edes toivoa pääsyä johonkin isoon taloon sonniksi, kun sitä naudanlihaakin nyt niin vainotaan. Menis taas hommat alta...
Olenkin täten omalta osaltani ottanut asiakseni tukea tätä naudankasvatusta.Eli jos vain valinta tulee eteen, niin nautaa lautaselle, ja leivän päälle.

T. Ymmi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Hemulille ja Ymmille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ei hevonenkaan taida riittää vaan siirtyminen kaupunkeihin. Mihin ihmeessä muutenkaan maaseutua tarvitaan sillä ruokaahan saa marketista?

Hemuli: Veikkaan muuten että kepu laskee niin että koska ne pärjäävät kunnallisvaaleissa yleensäkin siellä kepulandiassa varsin hyvin niin ne pärjäävät nytkin ja se saattaa antaa sen uuden nosteen. Veikkaan, että ne ovat väärässä mutta kuntatasolla kepu tuskin ottaa ihan niin paljon turpiinsa kuin saattaisi luulla. Toivottavasti muuten veikkaan väärin ja kepu saa turpaansa niin että tukka taipuu.

Ymmi: Et ole ainoa. Mutta estrogeenihallitus ei välitä sillä se ei yksinkertaisesti ymmärrä että maassa on pystyttävä elämään. Utopiaa ei voi syödä eikä se lämmitä taloa.

Pate kirjoitti...

Juu. Ja vielä kun kansainväliseen mediaan saataisi uutinen jotta kuinka presidenttimme kehui leipäjonoja hienoksi perinteeksi.

Hep0nen kirjoitti...

Suuresti arvostamani Pauli: kyllä blogisi on luettu, ja ne ovat ollet varsin valaisevia.

Muuten, en tiedä mitä Sanna on varalleni laatinut, mutta käyvät asiat hankaliksi jos ruuvilaatikon, poran, akkukoneiden, liimapyssyn ja -patruunoiden, uretaaniruiskun ja laastisäkkien kanssa haalautuu paikallisbussiin, ja siitä jatkobussiin. Saattavat aikataulut paukkua. Ei kai auta kuin maksaa korkeampaa veroa dieselpolttoaineesta, kai se ilmasto sillä viilenee. Vaihtoehtona toki on sijoittaa kymmeniä tuhansia sähköautoon, jota voi kahden tunnin tolpalla latailla.

Ei hyvältä näytä. Mutta sitä kansa saa mitä on äänestänyt.

Kummastelija kirjoitti...

Itse olen miettiny ihan samaa kuin Hemuli.
Missä vaiheessa tulee raja vastaan ja päättävät uhrata valtakunnallisen politiikan ja pelastaa kuntapolitiikan ja hajoittaa hallituksen vaikka turpaan tuleekin. Tällä menolla kun häviävät tulevat kuntavaalitkin..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Unknownille, Hep0selle ja Kummastelijalle & kiitos kommenteistanne.

Unknown: Tää on mennyt multa ohi. Onko tarkempaa tietoa?

Hep0nen: Joo, ja viimeiseltä pysäkiltä vielä ehkä parin kilometrin kävely työkohteeseen. Mutta niin Sanna kuin kumppanit eivät varmaan edes osaa ajatella että ihmisillä on tällaisia, no, käytännön ongelmia.

Kummastelija: Ja siinä kummastelevassa porukassa olen minäkin. Tällä hetkellä kun kepun touhu näyttää lähinnä manuaalilta ”kuinka tehdä kaikki väärin”. Puolueen itsensäkin kannalta.

Anonyymi kirjoitti...

Kinkuista ja sianlihasta tokaisen sen mitä aiheesta tiedän: Afrikkalainen sikaruttohan on levinnyt Baltiaan ja Venäjälle, meillä sitä pelätään helvetisti, mutta vielä ei ole eläinlääkintäviranomaisten pitänyt määrätä sikakarjoja tuhottaviksi. Vaan Kiinassa jumalattoman suuret sikalayritykset ovat tämän ASP:n (Afrivan Swine Pest) vuoksi joutuneet lyömään kioskin kiinni. Mutta kulutuskysyntä on ennallaan. Niinpä suomalaisille sikafirmoille kuten HK Scanille ja Atrialle on auennut ihan oikeasti kannattavia vientimarkkinoita kinkkeihin. Suomalainen sika ei ole kaupassa enää ylihalpaa. Se on vain halpaa suhteessa naudanlihaan.

terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Achtung ja kiitos lisätiedosta. Sen sikaruton pelossahan meillä Suomen puolella on villisian metsästystä tehostettu huomattavasti. Oliko se peräti niin että jos yhdestä sikalasta löydetään ruttoa niin ainakin koko maakunnan sikatuotanto on kerralla lepo.

Joppos123 kirjoitti...

Nyt saisi halvalla kinkkuja. Kävin paikallisessa S-marketissa hakemassa muuutaman ohrapirtelön niin näytti olevan ei pakastettuja potkallisia kinkkuja 3,95 kilo. Se on jo aika edullista, meinaa vaan tässä vaiheessa pursuta kinkkua korvistakin. On sitä sen verran huolella tullut mätettyä.
Tuo naudanlihan hinta on kyllä hemmetin korkea täällä härmässä, varsinkin jos meinaa ihan sisäfilettä ostaa.
Sitähän laivataan tänne mm brasseista ja Uruguaista. Ei se siellä maksa paljoa. Aikoinaan kun Olin Brasiliassa niin sisäfilettä sai pöytään itse sellaisella pikkugrillillä paistettavaksi alle 4 euroon kilo. Sinänsä jännä juttu, että brasseissa kallein liha tulee Argentiinasta vaikka heillä on omaakin tuotantoa ihan riittävästi.
Kunhan tässä riittävästi sekoaa niin täytyy joku kerta ostaa sellaista "Kobe-härkää" yksi pihvi. Tuossa Järvenpään sittarissa sitä on ollut tarjolla, voi tulla satasen pihvi mutta kerranhan täällä eletään ja hallitus kuppaa fyrkat kuitenkin jossain vaiheessa.
Huomaa, että ilotulitteiden myynti on alkanut, pihalla on meininki kuin Masar el Sharifissa. Täysi sota päällä, ei kyllä minua haittaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Onhan sen kinkun kanssa tietysti aina se mahdollisuus että ostaa vielä yhden, valmistaa, pilkkoo ja sitten väsäilee niin herne- kuin perunasoppaa. Niitähän pistelee ihan onnekseen. Meillä muuten tykätään syödä mielellään myös lammasta. Ihmettelen, että miksi Suomessa syödään sitä niin vähän. Saattaa olla se vanha villasukkamaine joka sen aiheuttaa.