perjantai 27. joulukuuta 2019

KAHDEKSASTOISTA EPISTOLA


No niin, taas on yksi joulu onnistuneesti vietetty ja on aika siirtyä perustelemattomaan päiväjärjestykseen tai jotain sinnepäin. Koska Suomen muotoisessa syöksykierteessä mielipuolisuuden vauhti vain edelleenkin kiihtyy on jälleen aika uuden kootun epistolan vaikka edellinen oli vasta syyskuussa. Mutta on välillä hyvä käydä asioita hieman koosteena läpi jolloin mieleen väkisinkin tulee että onko se – hitto vie – ollut noin mahdotonta. Koosteessahan ei ole kaikkea epistolan sisältöä mitä suvaitsevais-tiedostava yhteiskunta on talikolla lapioinut kansalaistensa päälle. Sen kaiken kirjaamiseen ei taitaisi riittää edes se kuuluisa vihapuhealgoritmi. Vaan aloitetaan. Tässä epistolassa pysytään Rinteen hallituksen ajassa. Marinin hallituksen aika käsitellään vasta tuonnempana.

Nyt jo edesmennyt Rinteen hallitus julkisti kansalaisilleen syyskuussa kuningasajatuksen joka toteuttaessaan muuttaisi suomalaisen turvapaikanhakujärjestelmän turvapaikkamagneetiksi vieläkin enemmän kuin ennen:Tässä blogia pitäessä muuten alkaa oppia jo ymmärtämään tuota poliittista jargonia. Eli kun Rinne totesi ”ensi vuoden elokuussa on vähintään 30.000 uutta työllistä” niin eihän hän itse asiassa valehdellut. Eihän hän puhunut 30.000:sta työpaikasta tai nettoveronmaksajasta yhtään mitään. Puhuipa vaan kolmestakymmenestä tuhannesta ”työllisestä” ja sellaiseksihan käy mm. kehitysmaalainen elintasosiirtolainen. Työvoimareserviä, you know. Samaan syssyyn hallitus tuumasi että kyllä ajatus tasavertaisesta oikeusvaltiosta on jokseenkin so last millenium eli:

Hallitus haluaa salata ulkomaalaisten tietoja suomalaisten tietoja kattavammin – onko kyse Migrin toiminnan arvostelun estämisestä?

Salailua ulkomaalaisten asioiden käsittelyssä ollaan lisäämässä. Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen henkilötietojen käsittelystä maahanmuuttohallinnossa. Sen sivutuotteena julkisuuslakia muutettaisiin niin, että ulkomaalaisten asioita suojattaisiin paremmin kuin suomalaisten vastaavia asioita.

Julkisuuslaki suojaa jo nyt kaikkien yksityiselämää. Ulkomaalaisten osalta salaaminen halutaan kuitenkin ulottaa myös sellaisiin tietoihin, jotka eivät ole yksityiselämää ja jotka suomalaisten osalta ovat julkisia.Totuudessa pysyminen on kovasti ylimainostettua ilmastohysteriaa lietsottaessa. Hotellin respassa arvostetaan aina hyvää kusetusta mutta hyvästä kusetuksesta ei pidä jäädä kiinni niin kuin WWF:n Suomen alaosasto omastaan jäi. Se kun varoitteli jääkarhujen tilanteesta näin:Kävi vaan ilmi että kuvaa oli ihan vaan pikkusen photoshopattu ja se alkuperäinen kuva oli hieman vähemmän dramaattinen:Kun jääkarhuista puhutaan niin meanwhile in Canada Victorian yliopiston pitkäaikainen eläintieteen apulaisprofessori Susan Crockford irtisanottiin tehtävästään koska hän kertoi puhtaasti tutkimustuloksiin pohjaten että päinvastoin kuin väitetään ei jääkarhukanta ole mihinkään vähenemässä. Yleensäkin tuosta ilmastonmuutokseen liittyvästä propagandasta tuumitaan hotellin respassa että jos joku asia on totta, niin miksi sen tueksi sitten tarvitaan valhetta?

Sen sijaan meidän suuri suosikkimme eli vihreiden typykk… anteeks kansanedustaja Iiris Suomela ei valehtele ja lokakuussa hän löysi kovin, kovin suuria parkkipaikkoja:Onhan meinaan tosiaankin niin että ei metsään meinaa enää millään päästä kun joka puolella on vain pelkkää parkkipaikkaa.

Pysytään lokakuussa ja annetaan puheenvuoro Helsingin Sanomille. Ruotsissahan on kummasteltu sitä kun maa alkaa olla täydessä sotatilassa. Mistä ihmeestä se oikein johtuu? Mutta Hesarihan tietää:

Ruotsissa ei ole tarpeeksi päteviä opettajia. Ja kantaruotsalaiset – kehnot – siirtävät lapsensa ei-monikulttuurisiin kouluihin.

Niin yksinkertaista se olikin ja rasistien on turha puhua mistään haittamaahanmuutosta.Tällä hetkellä Suomessa ihmetellään että minkä ihmeen takia ne isis-mannekiinit täytyy väen vängällä köijätä Suomeen kun Supokin on varoittanut niistä. No, ei se Sipilänkään hallitus ottanut varoituksista vaarin ja Invaasio 2015:n asiantiloista joutui kertomaan valtamediakin:Mitenkäs sitä silloin sanottiinkaan? Me tiedämme jokaisen hakijan taustat? Turvapaikanhakijoitten motiivien epäileminen on rasismia? Mutta mitäs sitten sanoi lokakuussa 2019 Migrin Kimmo Lehto? Oliko asiasta ehkä otettu opiksi? No ei:

Suomi on nyt paremmin varustautunut turvapaikanhakijoiden tuloon kuin vuoden 2015 pakolaiskriisin aikaan.

Nyt vastaanottopaikka järjestyy tarvittaessa nopeasti useille tuhansille tulijoille.

Turvapaikanhakijoiden sijoittaminen alkaa siitä, että nykyisiin noin 40 vastaanottokeskukseen järjestetään lisäpaikkoja. Lisäksi voidaan järjestää hätämajoitusta ja tarvittaessa perustaa uusia vastaanottokeskuksia.

- Lupaan kahdessa päivässä sellaiset 5 000 paikkaa. Meillä on sen verran kovat valmiudet täällä.

Eli ei edes puhettakaan siitä että turvapaikkashoppailua estettäisiin. Viime aikoina muuten Turkki on ruvennut uhkailemaan uudella invaasiolla. Onneksi Itä-Eurooppa sentään nykyisin pitää varsin hyvin mutta pääseehän tänne muutakin kautta. Henkensä hädässä ja kauhussa. Seitsemän sotaakäymättömän valtion läpi. Ja Suomi on paremmin varustautunut kuin koskaan ennen. Ottamaan elintasopakolaiset taas kerran vastaan.

*

Niin kuin lukija tietää, ei lääkäri tee etädiagnooseja tapaamatta potilasta. No, Antti Rinne ei ole lääkäri joten häneltä se onnistui lokakuussa 2019:

”Jussi Halla-ahoa ei kannata aliarvioida. Hän on älykäs ja taitava tyyppi, mutta mielipiteiltään sairas.”

Hotellin respassa muuten veikataan että tuota etädiagnosointia tulee harrastamaan nykyinenkin hallitus. Kun ei faktoissa pärjätä niin jotainhan täytyy keksiä. ”Hiipivä skitsofrenia” anyone? Täällä muuten ei todeta Rinteen omasta mielenterveydestä mitään kun ei lääkäreitä olla. Mutta se voidaan todeta, että kyseinen jätkä ei – toisin kuin Halla-aho – ole kovin älykäs tai taitava.

*

Kun siirryttiin marraskuun puolelle pamauttivat vihreät sisäministerinsä johdolla vaatimuksen että huumeitten käyttö – myös kovien huumeitten – tulisi dekriminalisoida.Vaikuttaa siltä, että vihreillä ei ole selkeää käsitystä siitä että erityisesti kovat huumeet ovat vaarallisia muillekin kuin käyttäjilleen eikä niitä voi laskea pelkkien ”yksilönvapauksien” piiriin. Kyseistä vihreää ajattelua tarjosi jo muutama vuosi aikaisemmin arkkivihreä Rosa Meriläinen. Se, mitä ei näe, ei häiritse ja asiaa voi silloin ajatella puhtaan teoreettisesti:Ja samanlaista ajattelutapaa ettei ihminen ole itse vastuussa teoistaan vaan vastuussa on aina joku muu tarjosi myös Jyrki Kasvi:Marraskuussa 2019 Helsingin Pravda täytti 130 vuotta ja juhlisti syntymäpäiviään oikein videolla jonka esiepistolan lukijaksi oltiin hankittu näyttelijätär Krista Kosonen:Blogikollegani Jaska Brown analysoi videota varsin osuvasti:

Sen verran pitää täsmentää, että videossa ei sanottu "se jatkaa työtä sananvapauden, totuuden ja tasa-arvon puolesta” vaan "se jatkoi työtä sananvapauden, totuuden ja tasa-arvon puolesta”.
Eipä nyt ruveta sentään syyttämään Hesaria suoranaisesta valehtelusta. Imperfektimuoto on tosi, preesens olisi valehtelua.

Ehkä voimme todeta että piru piilee yksityiskohdissa. Se taidetaan tietää Hesarissakin.

*

Marraskuussa 2019 näyteltiin Oulun yliopistossa varsin absurdi ja vastenmielinen näytelmä. Muuan vanha kommunisti Vesa Puuronen veti herneet nenäänsä siitä, että yliopiston opiskelijat ottivat itsestään selfieitä marsalkka Mannerheimin kuvan kanssa. Eikä siinä mitään. Saahan sellainen tyyppi jolta pöllittiin almanakka jo 1970-luvulla hermostua. Hänellä on siihen täysi oikeus. Mutta se taas on vastenmielistä että opiskelijat painostuksen edessä lopettivat kuvaamisen, ottivat Marskin kuvan pois ja pyytelivät anteeksi.Miksi vitussa tuolta jätkältä piti pyytää anteeksi? Lähinnä kommunisteilla olisi syytä pyytää anteeksi siitä hirmuvallan määrästä mitä aate on saanut aikaiseksi. Ja valitettavasti yliopistoissa nuo entiset/nykyiset kommunistit ovat vielä valitettavan paljon määräävissä asemissa. Suomettumisen aika yliopistoissa ei ole koskaan loppunut.

Ja laitetaanpa tähän väliin sitten hieman vihreää diplomatiaa:Samantyyppisestä avautumisesta joku perussuomalainen olisi automaattisesti vähintään esitutkinnassa.

*

Samoihin aikoihin Ruotsin pääministeri Stefan Löfvén jatkoi sitä linjaa että ei Ruotsissa ole mitään nähtävää. Hajaantukaa:

- Tällaista jengiampumista ja rikollisuutta olisi syntynyt näissä lähiöissä ihan samalla tavalla jos siellä asuisi pelkkiä ruotsalaisia.Jos Sven-Åke ja Göran olisivat polttaneet nämä autot niin ne olisivat olleet Sven-Åken ja Göranin polttamia autoja. Ja tähän ei ole mitään vastatodisteita, för helvete.

Pysytään edelleen marraskuussa 2019. Se, mikä interperspirationaalisia feministejä erityisesti vituttaa on se, että heitä ei oteta vakavasti. Toisaalta he tekevät itse parhaansa ettei heitä otettaisi vakavasti:Kepun pää-äänenkannattaja Suomenmaa alkoi tuumailla kuinka vanha valta saadaan säilymään vaikka kansallismieliset saisivat enemmistön. Eli toisinsanoen se tuumaili kuinka voidaan toimia demokratian vastaisesti ja väittää samalla että vain näin säilytetään demokratia ja ihmisoikeudet:

Yksikään puo­lue ei tois­tai­sek­si ole Suo­mes­sa lä­hel­lä­kään enem­mis­tö­a­se­maa. Juu­ri sik­si nyt on oikea ai­ka poh­tia, mi­ten de­mok­ra­ti­an ja ih­mi­soi­keuk­sien säi­ly­mi­nen voi­daan Suo­mes­sa var­mis­taa kai­kis­sa ti­lan­teis­sa.

Suomessa on­kin vii­py­mät­tä käyn­nis­tet­tä­vä sel­vi­tys sii­tä, mitä asi­al­le voi­tai­siin teh­dä. Ruot­sis­sa näin on jo teh­ty. Sel­vi­tyk­ses­sä pi­täi­si tar­kas­tel­la ai­na­kin mah­dol­li­suuk­sia pe­rus­tus­lain lu­jit­ta­mi­seen sekä tuo­mi­ois­tui­mien riip­pu­mat­to­muu­den tur­vaa­mi­seen.

Termi ”tuomioistumien riippumattomuus” on nykyisin sinänsä Suomessa jo huono vitsi. Lisäksi Suomenmaa maalailee kauhukuvia jotka tosin hotellin respasta käsin eivät vaikuta olleenkaan  kauhukuvilta:

Suu­ri osa kan­sain­vä­li­sis­tä so­pi­muk­sis­ta muut­tuu pel­käk­si jä­te­pa­pe­rik­si, jos edus­kun­nan enem­mis­tö niin päät­tää.

Yksinomaan valtapuolueitten ja valtamedian edustajien korvien välissä olevat sopimukset joutavatkin muuttua jätepaperiksi.

Tar­vit­ta­es­sa jopa Suo­men EU-jä­se­nyys voi­daan ve­tää alas vessanpöntöstä.

Aika karmeaa että itsenäisyyden palauttamista pidetään uhkakuvana.

*
Ja mitäpä epistola olisi ilman Mikael Jungnerin koottuja viisauksia:Jungnerhan noudattaa sitä perinteistä tiedostavaa ajattelutapaa että jos joku on mennyt kolmekymmentä vuotta perseelleen niin ahkerasti toivomalla se saattaa joskus vielä onnistua joten siitähän voi paukutella henkseleitä etukäteen vaikkei niitä henkseleitä olekaan. Reaalimaailma ei ole koskaan utopistia haittannut. Samoilla linjoilla oli myös Eläketurvakeskus:

Eläketurvakeskus: Maahanmuuton lisäys helpottaisi eläkemaksujen korotuspainetta

Pitkällä aikavälillä myös heikommin työllistyvien maahanmuutto helpottaisi laskelmien mukaan eläketurvan rahoitusta.

– Heikon työllisyysasteen ryhmän maahanmuuttajat saavat muita enemmän lapsia. Näiden lasten oletetaan työllistyvän vanhempiaan paremmin, mikä kasvattaa työllisten määrää ja tasaa skenaarioiden eroja pitkällä aikavälillä, arvioi matemaatikko Tuija Nopola ETK:n tiedotteessa.

Eikös se oletus ollut kaikkien munausten äiti tai jotain sinnepäin? Tietysti jos tuon otsikon lukee kuin piru raamattua niin itse asiassa eihän se valehtele…

*

Demareitten mahtava vainu etnisesti edistyksellisten ehdokkaittensa kanssa on tunnetusti eeppinen ja marraskuussa 2019 se sai uuden mojovan lisänsä:Pysytään edelleen tämän vuoden marraskuussa. Pakkoverorahoitteinen Yle näytti jälleen mallia kuinka veronmaksajien rahoja käytetään ehdottoman välttämättömään:”Keräämme kostokokemuksia ja -fantasioita erityisesti naisyleisöltämme. Kuulijoiden kertomuksia käytetään sarjan taustamateriaalina ja niistä valikoituja yksittäisiä fantasioita luetaan mahdollisesti myös jaksojen sisällä. Vastaukset kerätään nimettöminä.

Jaa katkeransuloiset ajatuksesi ja vapaudu kanssamme!”

Jos vastaavia kokemuksia oltaisiin kerätty miehiltä niin asiasta oltaisiin tuumittu että onpa sairasta. Ja sitten väliin kuva-arvoitus. Tässä on viisi Australian naisten käsipallomaajoukkueen pelaajaa. Yksi heistä on nainen vain virallisesti. Mahtaako lukija tunnistaa että kuka heistä? Tiedän, että tehtävä on äärimmäisen vaikea. Ei meinaa millään erottaa.Tärkeintä on tietysti urheiluhenki ja reilu peli.

Marraskuussa myös poliittinen oikeudenkäyttö eteni tähän astiseen tappiinsa kun valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen vaati että Päivi Räsäsen vuonna 2004 tekemästä kirjoituksesta aloitetaan esitutkinta vaikka poliisi oli aikaisemmin ilmoittanut että mitään esitutkinnan aihetta ei ole. Itse esitutkintaa koskeva lainpykälä oli vasta vuodelta 2011 mutta Toiviainen perusteli asiaa sillä että kirjoitushan on edelleenkin netissä. Toisin sanoen jos Toiviaisen linja betonoidaan niin vuonna 2019 tehty kirjoitus voi olla rangaistava vuonna 2032 jos vain lakia muutetaan poliittisten tarkoitusperien mukaisesti. Mikään nettiin laitettuhan ei katoa sieltä koskaan.

Muistutetaan vielä siitä että Räsänen kirjoitti homoista tavalla joka triggeröi Toiviaista. Mellunmäen seurakunnan imaami sanoi puolestaan suorassa lähetyksessä että homoudesta seuraa kuolema mutta uhripääomaa omaavan vähemmistön edustajan avautuminen ei Toiviaisen mielestä aiheuta toimenpiteitä.Ja sitten siirrytäänkin joulukuuhun ja laitetaan lopuksi elokuva-asiaa. Suomen suosituin kauhuleffahan oli kesäkuusta saakka ollut tämä:Mutta joulukuussa uusi leffa meni sen ohi:Niin kuin sen edeltäjäkin, on myös tämä leffa kassamagneetti. Koska katsojalle ei anneta vaihtoehtoa. Vauhti vain kiihtyy. Uutta vuotta odotellen.41 kommenttia:

Tuumailija kirjoitti...

Meinasin kirjoittaa että enää vähän päälle kolme vuotta jäljellä, mutta sitten tuli mieleen että siinä ajassa ne onnistuvat kieltämään persut puolueena. Valittiinhan se Kekkonenkin joskus poikkeuslailla, niin eiköhän jotain samantapaista onnistuta keksimään niin että Järjestelmäpuolue on ja pysyy vallassa. Eikä siihen toisaalta tarvita mitään kikkaa: Vaikka persut saisivat 49% äänistä, riittää että kaikki muut puolueet lyövät kättä päälle ja muodostavat suurhallituksen, jossa on mukana kaikki loput 51%. Siinä sitä olisi esimerkkiä "demokratian" voitosta uhkaavaa fasismia vastaan. Ja nykyisellä Kansanrintama-hallituksella on edelleenkin kolme vuotta aikaa järjestää Suomeen niin monta kansankomissariaattia kuin katsovat tarvitsevansa.

Toisaalta itse haluan vielä olla toiveikas ja uskoa, että persujen kannatuksen nousu saisi aikaan sen, että KOK ja KD löytäisivät eduskuntatalon ullakon kätköistä sen kauan sitten unohdetun isänmaallisuuden. Keskustan ja demareiden suhteen en ole yhtä toiveikas, vaikka heistäkin toivoisin vielä löytyvän kunnon isäntiä ja asevelisosialisteja. Keskustan kannatus on tosin pian yksinumeroinen, joten sen vaikutusvalta jää pieneksi.

Isäni näki kylmän sodan aikaan DDR:n nousun ja tuhon. Minä näin ysärillä Spice Girls -yhtyeen nousun ja tuhon. Nyt me molemmat saamme nähdä em. ilmiöiden nousevan haudasta jonkinlaisena mutatoituneena monsterina Suomen hallinnossa.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Näin joulun tienoilla on ollut tapana katsella vanhoja VHS-videoita(kin).
Nuorempi juhlakunta ehdotti mm. Lumikki ja 7 kääpiötä.

Jokseenkin tyrmäsin sen kommentillani "Ei kai ole pakko katsoa poliittista tragediaa näin joulunaikaan? Sehän kertoo tuoreesta nuoresta pääministeritär Sanna Marinista ja hänen 7:stä poliittisesta avustajastaan?"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tuumailijalle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Tuumailija: Samanlainen pelko on ollut minulla mielessäni enkä pidä ollenkaan mahdottomana että persujen toimintaa vaadittaisiin jossain vaiheessa kiellettäväksi ”rasistisena ja äärioikeistolaisena”. Viimeistään silloin jos gallupit paukkuvat yli kolmenkymmenen. Belgiassakin kiellettiin Vlaams Blok.

En itse jaksa uskoa kokkareisiin ja krisuihin tippaakaan. Kyllä siellä järjen ääniä varmasti löytyy mutta järjestelmäpoliitikot pitävät huolen etteivät ne päättäjiksi asti pääse. Tuo DDR meets Spice Girls oli aika osuva vertaus.

VNV: Joo. Antilla oli yksi kääpiö vähemmän. Vai oliko se sittenkin Antikki?

Anonyymi kirjoitti...

Eikä ollenkaan tarvitse epäillä sitä persujen lailla kieltämisen halua. Sen verran usein on sattunut viime aikoina silmään noissa hörhöjen blogikommenteissa vaatimuksia laittaa Halla-aho leivättömän pöydän ääreen. Perusteena luonnollisesti väärät mielipiteet.

T. Ymmi

Anonyymi kirjoitti...

"Koulu menee viemäriin kun kantaruotsalaiset lähtevät ja jäljelle jää vain kehitysmaalaiset." No sitähän tässä ollaan sanottu. Tuohan on muuten selvää rasismia nykymittareilla mitattuna mutta kun sen sanoo edistyksellinen seuraa...ei mitään. Thats how it goes. Toi huumekeskustelu on toinen asia jossa ei ole järjen hiventäkään. Ihmisellä pitää vapauden nimissä olla oikeus käyttää mitä ihmeitä huvittaa. Vastuu em. Käytön seurauksista kuuluukin sitten valtiolle. Vittu kun on sairas ajatusmaailma. Ameebakin ymmärtää, että yhteiskunnan järjestäminen moisen logiikan mukaan tulee ajamaan päin seinää. Ja kovaa. Niinhän se on, hyvinvointi kasvattaa luuserisukupolven joka vetää vessasta alas kaikki edellisten sukupolvien ponnistelut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ymmille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Ymmi: Ja saattaapa taustalla olla pelko siitäkin että jos maassa on oikeasti kansallismielinen valta niin sen myötä aletaan käymään läpi että mitäs sitä viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana oikein onkaan tehty.

Ano: Kaiken kaikkiaan olet oikeassa.

KKi kirjoitti...

Minua aina huvittaa joidenkin usko kokkareisiin. Tämän pöäivän kokkareet ovat stubbeja ja susannakoskia joiden ilona ja huvina huono-osaisten osan huonontaminen ja kansallisomaisuuden myynti vähiten tarjoaville. Ihqusti.

Ei globalisti kokkareista kansallismielisiä enää tule. Kokkareen unelma kun on saada maahan kilpailukykyiset palkat ja sehän onnistuu epäpyhällä allianssilla nykyvasemmiston kanssa raahamaalla maahan etnistä erinomaisuutta.

Vasemmisto humanismin kiimassaan taas tekee typeryyttään kuten kokoomus sen haluaakin tekevän. Ymmärtämättä, että jokainen maahan tuleva elätti romuttaa heidän unelmaansa hyvinvointivaltiosta.

Juha Kivela kirjoitti...

Toki on, että emme tiedä kaikkea kaikesta.. Viime aikaisiin poliittisiin kiemuroihin kuitenkin liittyen on usein sanottu varsinkin persujen puolelta, että ISIS-äitejä ja vastaavia on ollut mahdotonta saada edes oikeuteen vastaamaan hirmuteoistaan ihmisyyttä vastaan ja lukuisia joukkoja muita rikoksia.

Voisiko tosiaan olla, että osasyy tähän on "riippumaton oikeuslaitoksemme" ylimpine laillisuusvalvojineen, joista muuan Raija Toiviainenkin oli päässyt epistolaan ja tässä [https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006355005.html] harmittelee, ettei voi syyttää kun Supo ei anna aihetta, materiaalia, jne.. vai olisiko kuitenkin niin, että syyttäjältä puuttuu tahto tai jotakin vastaavaa?

Ykä, eikös se ollut aikaisemmin, että mitäs sitä viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana oikein onkaan tehty? ;) Toki materiaalia tosiaan kertyy sellaisella vauhdilla, että taitaa jäädä jo viime vuosienkin selvittelyt tekemättä, johon edes niihinkään ei näytä viranomaisten tahtotila Suomessa riittävän..

Kohti vuodenvaihdetta ja - tosiaan - valitettavasti uusia poliittisia kohkauksia..

Joppos123 kirjoitti...

Olipas taas siinä määrin viiltävää analyysia, että piti ihan kinkkusiivu hakea tässä hekottelun ohessa.
Jos tuon tekstin kääntäisi ulkomaankielelle ja luettutaisi sen jollekkin niin eihän se sitä todeksi uskoisi. Erinomainen esimerkki taas siitä kuinka sakki on kajahtanut ja kaikesta irvokkaasta on tullut arkipäivää.
Jos me tätä rataa jatketaan niin musuilla tulee olemaan naurettavan helppo työ pistää koko läntinen maailma päreiksi.
Asiasta kiraffiin.
Appi-ukko oli jouluna käväisemässä ja toi aikalailla mielenkiintoisen lahjan. Laatikollisen jenkeistä ostettuja, täysin virheettömiä Playboin läpysköjä vuodelta 1970.
Nehän ei muuten ole mitään pornolehtiä.
Kaikkee se meikäläisen riesaksi roudaa. Täytyy alkaa netistä etsiskelemään josko joku keräilee noita.
Vähän on noi artikkelit päässeet vanhaksi, mainokset myös.

thinker Dill kirjoitti...

Kauppalehdessä toimittelija K. Ahvela mielipidekirjoittaa "Analyysi"-nimikkeen alla ja vertaa tulevaa vuosikymmentä 1920-lukuun:

""Nyt äärioikeistoa on alettu kutsua populisteiksi ja polarisaatiota identiteettipolitiikaksi. Kommunistien tilalle ”ääripääksi” on marssitettu ympäristöliike ja liberaalit. Viholliskuvissa Neuvostoliiton virkaa hoitaa demokratiaa ja oikeusvaltiota pystyssä pitävä EU.
Juutalaiset on korvattu muslimeilla. Heidätkin voi erottaa katukuvassa ”toisiksi”, jotka uhkaavat ikiaikaista kristittyä kulttuuria, eikä Enkeli taivaan -veisuussa enää nousta seisomaan, kun lauletaan Jumalalle kunniaa.
Tätä ”päätöstä” ei tosin tehty hipstereiden Kalliossa Helsingissä, vaan porvarienemmistöisessä Kangasalan kunnassa. Provokaatioita riittää, propagandamylly pyörii ja lehdet saavat otsikoita.""

On aika lopettaa Kauppalehden tilaus...

Anonyymi kirjoitti...

Rinteen superehdotus on taidettu (toistaiseksi) vaieta kuoliaaksi? Mutta kyllä se sieltä nousee, kunhan keksivät vielä kolmannen ja houkuttelevamman ilmaisun työllisen/työikäisen lisäksi. Työkelpoinen, työkuntoinen mutta missään tapauksessa ei työhaluinen. Se olisi loukkaava ilmaisu koska jokainen tulija on kertonut että on tullut Suomeen vain antaakseen panoksensa ja ollakseen uhrautuvasti Suomelle hyödyksi. Panos-sana tässä yhteydessä ei tietenkään viittaa sellaisiin kamaluuksiin kuin heidän kotimaissaan.

Miksi Suomessa ylipäänsä pitäisi säätää erikseen lakeja ulkomaalaisille? Tuntuu naurettavalta tarjota heille erityis kohtelua mitä tulee yksityisyyden suojaan, kun joka jäbä somettaa kuvien kera ympäri maailmaa kehuskellakseen kavereilleen.

Kaikkihan nykyään photoshoppaa, mutta tuskin edes 5-vuotias Kardashian yhtä tökerösti kuin WWF. Käsi sydämelle - kuka on ikinä nähnyt tuonmuotoista jäälauttaa? Aika sliipattu lohkareekseen.

Kuten poliisimme aateliston edustaja Tapolakin aikoinaan mainitsi, nyt on tekemisen meininki! Bagdadissa on avattu monien vuosien jälkeen oikein suurlähetystö, ja siellä on ihan suomalaisia naisiakin töissä, mutta paikallisia sotasankareita ei sinne voi palauttaa. Muuta perustelua ei oikein ole keksitty paitsi se, ettei ne halua. Ja sehän on kelpo peruste,varsinkin nykyisen ulkoministerin mielestä. Veikkaanpa, että edustusto tulee keskittämään kaikki voimavaransa niiden muutaman vapaaehtoisesti palaavan hyvinvoinnin ikuiseen tarkkailuun (ettei tulisi nuhteita EITltä) eikä suinkaan tiukkoihin neuvotteluihin pakkopalautussopparista. Johan Haavisto on näyttänyt olevansa UMssä suuri bwana (ei muuten joudu mihinkään oikeuteen, luottamuslauseita rapisee enemmän kuin hauleja teerimetsällä).

Kimmo Lehto hehkuttaa valmiutta ottaa tuosta vaan 5.000, ei tee heikkoakaan. Keiden mandaatilla? Onko migri nyt päättänyt että tuo määrä otetaan vaikka tulijoita ei ihan riitäkään, otetaan sitten vaikkapa Italian taakasta? Ja kun me ihan hyshys tuotiin 2000 eritrealaista armeijakarkuria, niin eiköhän tuostakin joukosta lisää löydy. Työikäisiä.

Turkki uhkailee ja kiristää koska tietää että Erdoganin aikana turha edes haaveilla EU-jäsenyydestä, ja mitäpä Erdogan nakkaisi paskaakaan mitä hänen jälkeensä tapahtuu. "Minun jälkeeni vedenpaisumus" sopii muuten aika monelle poliitikolle. Olen antanut kertoa itselleni, että Turkki on nyt mennyt touhuamaan Libyaan. Hyvä tulee: kaksi sopuisaa rauhanvaltiota juonittelemassa Euroopan pakolaispolitiikasta. Yhdistävä tekijä ei tietenkään ole uskonto vaan lämmin huolestuneisuus naapurivaltion tilanteesta. Ai niin, onhan siinä se Egyptikin välissä mutta naapuri se on se yliseinänaapurikin.

Jaa että Rosa Meriläinen ei ole "yhteiskuntaluokassaan" törmännyt pirinmyyjiin? No jopas nyt jotain, ilmeisesti libahasan myyjät ovat sitten lähempänä hänen kokemuksellista yhteiskuntaluokkaansa, mikä se sitten lieneekään paitsi sivistymätön.

Tietenkin narkkiksetkin ovat uhreja, pitäisi nyt vaan tietää että kenen. Vanhempien, koulun, yhteiskunnan, myyjien? Jos kaikki rikolliset ovat uhreja, niin tässähän säästettäisiin aivan huikeasti. Kaikki poliisit siirretään vapaaehtoiseen ja palkattomaan rikosuhripäivystykseen. Jyrki Kasvi luennoi miten ei ole väärin varastaa ja hakata vanhuksia saadakseen huumeita, koska olet suurien ikäluokkien uhri - juuri sinä. Ja jatkat valitsemallasi tiellä ja ajattelet että vihdoinkin jätkä joka tajuaa meikäläistä.

Seuraan usarin blogeja, onko tuo Lamminpää siis joku vihreiden valtuutettu? Hänen toinen möläytyksensä oli "Huhtasaari olis ihan pantava, jos sen suu teipattais kiinni". Tätä jopa kuplalaisetkin paheksuivat ja Lamminpää kiisti koskaan mitään kirjoittaneensakaan.

Suomen noidat yhtykää! No niinhän ne onkin, sitä kutsutaan hallitukseksi.
tira+


Pinlaareni kirjoitti...

Tervehdys ykälle ja kaikille muille, sekä mukavaa Joulunjälkeistä aikaa. Uusi vuosi on tulossa, ja sen myötä uudet viherpunikkien keppostelut. On ikävä ajatella näin, mutta mikään ei osoita pålitiikan muuttuvan terveempään suuntaan - valitettavasti.

Taas hyvää analyysiä ykältä - anteeksi, että kutsun sua näin tuttavallisesti.

Paljon olisi kirjoitettavaa noista huomion kohteeksi ottamistasi asioista, mutta nostan nyt esiin yhden: hellsingin "älykkäiden "nuorten" naisten" muodostaman noitapiirin. Pitäisiköhän heihin suhtautua näin kivasti, kuten rauhanuskonnon ihanneyhteiskunnassa suhtauduttiin?

https://www.dailymail.co.uk/news/article-3144213/ISIS-executes-women-beheading-time-group-kills-two-married-couples-witchcraft-sorcery-Syria.html

Vai silleen kivasti, niin kuin keskiaikaisen toksisen maskuliinisen, ja patriarkaalisen yhteiskuntajärjestyksen vallitessa noitakepposteluihin suhtauduttiin?

Rauhanuskonnon ihanneyhteiskunta oli, ja on vissiin edelleen viherpunikkien haaveissa, ihanaa nykyaikaa. Ja pahaa jälkimmäinen keskiaikaa. Kuitenkin, suo siellä, vetelä täällä. sic transit suvakko.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Juha Kivelälle, Joppos123:lle, thinker Dillille, tira+:lle ja Pinlaarenille & kiitos kommenteistanne.

KKi: On vissiinkin niin, että kokoomus on onnistunut jotenkin brändäämään itsensä hyvin. Se pystyy myymään itsensä tuotteena jota se ei ole. Ja tietysti kokkareitten kanssa on sama juttu kuin demareitten että on vieläkin varsin paljon eläkeläisiä jotka kuvittelevat edelleenkin äänestävänsä sitä kypäräpappikokoomusta.

Juha: Tuosta linkittämästäsi uutisesta tulee tietysti mieleen ajatus että lait pitäisi sorvata mahdollisimman nopeasti siihen uskoon että molemmat instanssit palvelevat nimenomaan suomalaisten turvallisuutta. Mutta siihenhän se tyssääkin sillä koko Järjestelmäpuoluehan julistaa että islamilainen maahanmuutto on rikkaus ja voimavara, ei suinkaan mikään vaaratekijä.

Joppos123: Sehän tässä paradoksaalista onkin että jos puhutaan voimavaroista ja teknisestä osaamisesta niin eihän islamilaiset lännelle pärjää. Mutta tilanteen tasoittaa kummasti se, että länsi kieltää sitä uhkaavan vaaran, laskee sen rajojensa sisälle, elättää sen ja vielä kieltää tilanteen arvostelun. Jos tuo ei ole veren kaivamista omasta nenästä niin mikä sitten. Säilytä ne Playboyt. Vanhoista lehdistä keräilijät tosiaan maksavat nykyisin aika hyviä rahoja. Tosin Playboyn ”kurssista” en osaa sanoa.

thinker Dill: Oli aikamoista settiä joo. Toinen entinen laatulehti joka on täysin romahtanut on Suomen Kuvalehti. Sitä tuli joskus tilattua. Ei tule enää.

tira+: Oli niin hyvin tiivistetty että olis käynyt blogipostauksesta itsessään. Mitä muuten tulee siihen Rinteen superehdotukseen niin uskon että se vielä tosiaan palaa. Se vaan jäi nyt taka-alalle näitten muitten säätämisten ja sähläämisten kanssa.

Pinlaareni: Tuttavallisuus on sallittua ja jopa suotavaa. Ja tuo mitä kirjoitit on taas yksi todiste siitä minkälainen elävä paradoksi vihervasemmistolaisuus on.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Olihan nuo kaikki tullut huomioitua ja päätä pudistettua jo aikanaan, mutta täytyy tunnustaa, että kun ne nyt luki kerralla läpi niin alkoi kylmä hiki puskea pintaan.

Samanlainen fiilis on varmaan linja-auton kyydissä kun huomaa, että kuski nostaa kädet silmien eteen ja painaa kaasua.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, keski-ikäinen pikkupoika. Joo, ja fiilistä ei ainakaan paranna jos kuski toteaa että ”meillä taitaa olla sama suunta”:

https://www.youtube.com/watch?v=S6zmRDY-4XQ

Anonyymi kirjoitti...

On tällä viikolla tullut hyviäkin uutisia.Hallituksen, siis järjestelmäpuolueen, kannatus laskee hyvää vauhtia.

Kauhukabinetille tiedoksi: kieltäkääs johtava oppositiopuolue. Niin ette saa vaalitappiota, saatte tappion sisällissodassa. Seurauksena ei ole tippuminen eduskunnasta, seurauksena on tippuminen monttuun. Tämä ei ole uhkaus, kehoitus tai lupaus, tämä on ennuste.

Ja toinenkin vinkki hallitukselle: rauhoittukaas nyt, minulle ja aika monelle muullekin riittäisi vähemmän mielenkiintoiset ajat*. Mutta jos haluatte mielenkiintoisia aikoja, niin saamanne pitää.

*Vanha, aina ajankohtainen kiinalainen pahan toivotus:Toivon, että saisit elää mielenkiintoisia aikoja.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. En tiedä, saisiko persujen kieltäminen vielä aikaan sisällissotaa. En oikeastaan usko. Suomalaiset ovat niin kuuliaisia hallintoalamaisia että tilanteen täytyy mennä vieläkin pahemmaksi. Toisaalta tämä kauhukabinetti tekee kaikkensa että se siihen menee. Ja minullekin riittäisivät kovasti vähemmän mielenkiintoiset ajat. Vaikka sellaiset kuin olivat 1980-luvulla. Mutta joka tapauksessa voi todeta että vihervasemmistolainen hallituksemme ajattelee että ”zwiddu, me voidaan tehdä ihan mitä meitä huvittaa”. Ja sehän on totta tällä hetkellä. Mutta mitenkäs se sananlasku sanoikaan ylpeydestä ja lankeemuksesta?

KKi kirjoitti...

Onpa tuo käynyt minullakin mielessä toi Persujen kieltäminen.

Tällä hetkellä kun meillä on NÄN:ni hallitus sekä kalkkuna nimeltä Toiviainen (Nomen ist omen) syyttäjänä en ihan hirveästi hämmästyisi.

Sisällissotaan en usko. Ihmisillä on kuitenkin vielä tosi-TV ja keskikaljaa. Sitä mihinkään sotimaan kun ei ole kaupunkilaisilla oikein pyssyjäkään.

Kyllä hallinto tietää miten massat saa rauhoittumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä se nahina heti, suoraan perussuomalaisten kiellosta ala. Kielto vain sulkee muut muutoksen tiet. Sulkee varoventtiilin. Paine purkautuu sitten myöhemmin, ei pihinänä vaan pamauksena. Varsinainen nujakointi sitten alkaa jostain joutavuudesta, nakit loppu keravan prismasta, bensan hinta kuopiossa yli 5;-, anarkianmäki etuilee nakkikioskilla,green peace saartaa vironlaivan - kas kun tuontikaljan hiilijalanjälki - ja rekkakuskit vetää hippejä rengasraudalla pataan...

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne. Telkkari ja keskikalja ovat rauhoittavia tekijöitä. Mutta tosi on että varoventtiilin tukkiminen voi aikaan saada sen räjähtämisen. Ja todennäköisesti jossain vaiheessa saa. En osaa ennustaa aikataulua.

Ukkeli kirjoitti...

Aktivisti Eugen Schauman ampui Bobrikovin 1904 ja Hohenthal Soisalon-Soinisen 1905. Sortokausi ei loppunut, eikä kansa noussut vastustamaan venäläisiä. Tarvittiin Venäjän tappio ensimmäisessä maailmansodassa ja vallankumoukset 1917, jotta Suomi, Baltian maat ja Puola itsenäistyivät. Aktivismi ei auta, jos historian voimat vastustavat. Toisaalta, jos 1917 ei olisi ollut jääkäreitä ja aktivisteja, niin punaiset olisivat voittaneet ja Suomi olisi luultavasti palannut uuden Neuvostovaltion tasavallaksi Kuusisen ja Mannerin komennossa.

Perussuomalaisten tilanne näyttää nyt vaikealta, mutta paljon on päästy eteenpäin kesäkuun 2017 tilanteesta. Suomen suuntaa ei ratkaista Suomessa. Olennaista on, mitä tapahtuu Berliinissä, Tukholmassa ja Moskovassa. Näin se on ollut jo sata vuotta. 1700-luvulla Pariisi oli tärkeämpi, Viapori rakennettiin Ranskan rahoilla ja hattujen sota 1741.

Ennustaminen on vaikeaa, etenkin tulevaisuuden ennustaminen, mutta vanha totuus on, että jos vanha meno ei voi jatkua, niin joskus se loppuu. Tavallaan nykyinen tilanne muistuttaa kevättä 1944. Silloin Suomi oli liittoutunut Saksan kanssa Neuvostoliittoa vastaan ja alkoi olla kaikille selvää, että sota hävitään. Ongelmana oli, miten päästään rauhaan. Jotkut kannattivat rauhaa millä ehdoilla tahansa, osa halusi jatkaa sotaa. Kesällä taisteltiin rankasti ja menetettiin Viipuri. Vaihdettiin presidentti ja hallitus. Päätettiin luottaa Staliniin ja suostua raskaaseen rauhaan.

Nytkin olemme sitoutuneet Saksaan ja älyttömään politiikkaan. Alkaa olla selvää, että tuho odottaa, jos jatkamme loppuun asti Saksan rinnalla. Olisiko Halla-aho tämän päivän poliitikko, joka vie Suomen jälleen kestävälle tielle?

Juha Kivela kirjoitti...

Taidat Ykä elää onneksi vahvasti realismissa, kun aiemmin tässä kommenttiketjussa kirjoitit "että lait pitäisi sorvata mahdollisimman nopeasti siihen uskoon että molemmat instanssit palvelevat nimenomaan suomalaisten turvallisuutta".

Samoihin aikoihin julkaistiin jatko-osaa [https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006356113.html] tuohon aiemmin linkittämääni.. Joskin vaikuttaa vahvasti siltä, että utopiasta voimavaransa ammentava sisäministeriö vain teatraalisesti tuossa röyhentää rintaansa.. olihan tuohon jatko-osaan päässyt jälleen näkemyksensä tuomaan esille kuluneista kulunein "ihmisoikeusjuristi" muuan Martin Scheininkin..

Kokoomuksesta olen kanssasi varsin samaa mieltä, emmekä ole yksinämme tuon näkemyksen kanssa, vaan edes hitusenkin omilla hoksottimilla varustetut ihmiset ovat nähneet jo vuosikymmenien ajan tuon saman.

Oma lukunsa on, että nykynuorisolta nuo intuitiiviseen päättelyyn ja luonnon tarjoamiin selviytymiskeinoihin tarkoitetut hoksottimet on onnistuttu tarha- ja koulujärjestelmässämme jo melko perusteellisesti karsimaan. Onneksi mikään järjestelmä ei kuitenkaan ole - ainakaan vielä - täysin aukoton ja nykynuorissakin on niitä, joilla nuo elintärkeät hoksottimet ovat päässeet kehittymään.. ;)

Olet saattanut törmätä tähän [https://www.oikeamedia.com/o1-127800] kirjoitukseen, mutta laitan sen, koska se on varsin pysäyttävä blogikirjoitus ajastamme, jossa "Kysymys kuuluukin, että onko ministeriöissä tehty karmeita rekrytointivirheitä, joiden seurauksena niissä pesii veret seisauttava osaamattomuus?"

Ideologia ja agenda (UTOPIA) edellä, niin en ihmettele, vaikka noinkin hullusti olisi saattanut ministeriöiden osalta käydä, joihin olisi palkattu varsin tarpeettomia Järjestelmäpuolueella uskollisia palkannauttelijoita..

Juha Kivela kirjoitti...

Ukkelilta tuossa yllä 28. joulukuuta 2019 klo 21.22 erinomainen kommentti, joka sisälsi niin historiaa kuin nykypäivääkin, sekä ennen kaikkea ratkaisun niin silloin kuin nytkin, joka on "Vaihdettiin presidentti ja hallitus".

Nyt Suomessa on tilanne, jossa presidenttinä toimii tietyllä nykyajan tavalla Otto-Wille Kuusisen ja Norjan Vikdun Quislingin yhdistelmä. Maanpetturuus on Suomessa vallan ytimessä, joka on korruptoinut ja mädättänyt mm. ylimmät laillisuusvalvojat ihan Poliisihallinnon ylijohtajaa myöten, sekä lamauttanut Puolustusvoimat hoitamasta sille kuuluvaa tehtäväänsä Suomen Kansallisen Turvallisuuden takaajana, kun tuosta vaan ylipäällikön myötävaikutuksella Suomeen on voinut kävelläkin kymmeniä tuhansia vieraiden ulkovaltojen mm. poliisi- ja sotilasjohtoa ilman minkäänlaista vastustusta, on jopa laukkuja kanneltu PV:n toimesta..

Aikoinaan Norjassa Oikeusministeriö järjesti noin 60 000:lle Vikdun Quislingin kannattajalle psykiatrisen testauksen, mutta tässä vähintään yhtä vakavassa tilanteessa Suomen Oikeusministeriö ei ole kyennyt hoitamaan omaa tehtäväänsä ja leiviskäänsä asian tiimoilta, vaikka sinne toimitettiin ne noin 157 000 nimeä käsittävät kannattajakortit, joista olisi ollut kovin helppo aloittaa tuo tehtävä..

Ukkelin kanssa olen osin edelläkin mainitusta johtuen eri mieltä siitä, että ei Suomen asioita pelkästään nykyisin ulkomailla (Suomen rajojen ulkopuolella) ratkaista, vaan ratkaisu lähtee kotimaasta ja siitä, että ihmiset uskaltavat puhua totta ja vaatia oikeutta!

Toden puhuminen ja oikeuden vaatiminen käy entistä vaikeammaksi Suomessa, jossa presidentti ei ajattele lainkaan Suomen Kansallista etua, joka on nyt nähty mm. siinä, että Suomessa pidetään virassa valtakunnansyyttäjää, joka ei kykene hoitamaan virkaansa ja Sitraan presidentti nimittää Suomea tuhonneen ex-komissaarin, jonka nimitystä myös Demarit kaiketi tukivat, jotta saivat vastavuoroisesti Urpilaisen Afrikan komissaariksi.

Tärkeintä on Suomessa nyt kasvattaa vihdoinkin takaisin se henkinen selkäranka ja moraali, jos sellainen on päässyt aamutoimilla valahtamaan muun mukana pöntöstä alas.. Onneksemme niin ei ole vielä Suomessa käynyt kuitenkaan kaikille.. Hesarille lienee kuitenkin annettu käsky yrittää tehdä tuosta henkisen selkärangan ja moraalin ulostamisesta entistä helpompi homma.. [[https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006355912.html] Tekstissä oli muuten varsin huikeita virkkeitä, jotka kannattaa noteerata! Propaganda- ja vaikuttamistekstiä paikoin parhaimmillaan, josta Hitlerin Saksankin propagandaministeriö olisi ollut kateellinen..

Kasvu ja kehitys on ihmisen yksi suurimmista päämääristä täällä maallisessa taivalluksessa..

Anonyymi kirjoitti...

Tiedoksi vain niille noitapiireille:
Eihän noitavainoja aikoinaan sen vuoksi lopetettu, että noituutta, yliluonnollisen voimien käyttöä pahoihin tarkoituksiin, olisikin pidetty hyväksyttävänä.
Vaan sen vuoksi, koska ei enää uskottu kenenkään olevan noita tai noituuden olevan edes mahdollista. Kaikki sitä ennen noitina tuomitut olivatkin siis olleet syyttömiä ja väärin perustein noidiksi luultuja. Tuskinpa kukaan olikaan itse väittänyt olevansa noita, vaan muiden esittämien syytösten perusteella moni tuli tuomituksi noitana. Mutta vähitellen alettiin jo ymmärtää, ettei esimerkiksi "vesikoe" todistanut yhtään mitään.
Itse asiassa välissä taisikin olla pitkä aika, jolloin noituudesta kuolemantuomion säätävät lait olivat yhä muodollisesti voimassa, mutta niiden nojalla ei enää tuomittu ketään, sillä kaikki mahdolliset syytteet hylättiin toteen näyttämättöminä. Lopulta ne kumottiinkin tarpeettomina, koska oltiin jo vakuuttuneita siitä, ettei noitia ole.

Mutta jos sittenkin on, tai jos olisi? Miten heihin pitäisi suhtautua? Samoin kuin keskiajallakin?
Näköjäänhän esimerkiksi ISIS uskoo noitiin vieläkin, ja siksi...

Anonyymi kirjoitti...

Noidista ja -vainoista: https://www15.uta.fi/yky/arkisto/historia/noitanetti/kuolemantuomiot.html
Em. listaus ei ole täydellinen mutta hyvin suuntaa-antava.

Listalla paritkin esivanhempani/sukulaiseni. Sukututkimusta hiukan suorittaneena selvinnyt, että syytteeseen sekä (mestaus)tuomioon riitti ahneen pastorin ja vallesmannin yhteistoiminta. Varakas Ruikan kauppiaspari saatiin raivattua pois ja omaisuus takavarikoitua kruunulle (eli ko virkamiesten henkilökohtaiseen käyttöön)...
Ei siis tarvittu luudalla lentävää noita-akkaa vaan kateuden ja ahneuden epäpyhää allianssia.


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ukkelille, Juha Kivelälle, Anolle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Ukkeli: Ennustaminen on vaikeaa ja joka ajalla on omat muuttujansa. Sortokauden aikana tietysti suomalaisten halua aktiiviseen vastarintaan vähensi se, että Venäjän armeija kumminkin miehitti Suomea. Mutta nykypäivästä voi kyllä todeta että vanha meno yksinkertaisesti ei voi jatkua. Se on rakennettu pelkän utopian päälle ja jossain vaiheessa rahat loppuvat.

Juha: Se, että kyseistä Scheininiä käytetään jatkuvasti asiantuntijana kertoo valtamedian alennustilasta. Ja tuo mainintasi koulujärjestelmästämme taitaa ikävä kyllä pitää paikkansa. Ukkeli on sinänsä oikeassa että suuren maailman ja suurten valtojen tapahtumat heijastuvat Suomeen. Mutta ratkaisun on tultava suomalaisista. Muutokseen tarvittaisiin se, että federalistit poistettaisiin vallasta. Se mahdollistuu äänestämällä mutta vaikuttaa olevan vielä ikävän kaukana.

Ano: Suurinpiirtein noinhan se taisi mennä. Kehitysmaissa siihen touhuun taidetaan uskoa. En sinänsä tiedä, että uskovatko nuo ”uusnoidat” touhuunsa vai onko se vain muodikasta hömppää.

Tvälups: Jos joku asia maailmassa on ikuinen niin se on juuri se mainitsemasi kateuden ja ahneuden epäpyhä allianssi.

QroquiusKad kirjoitti...

Kuten tuosta veli Tväl-upseerin linkistä ilmenee, Ruotsin kuningaskunnan Itämaassa noidat eivät olleet kansantarinoiden luudanvarrella noitasapatteihin rietastelemaan lentäviä naisia, vaan enimmäkseen miehiä. Tuomiotkin painottuivat läntiseen Itämaahan.

Näin siksi, että itäisessä Itämaassa elettin lähinnä kaskiviljelyllä, siis oltiin paljolti luonnonkierron varassa. Leipään olikin pistettävä tuon tuosta puolet petäjäistä ja alistuttava tilanteeseen.

Toisin oli enimmäkseen karjataloudesta elävissä läntisissä maakunnissa Uudellamaalla, Hämeessä, Satakunnassa, Pohjanmaalla ja (Varsinais-)Suomessa:
siellä ihmisellä oli enemmän mahdollisuuksia menestymiseen omila kyvyillään.

Jos ne kyvyt eivät riittäneetkään...
Niin, silloin oli mukavaa voida kaataa syy jonkun toisen niskaan. Niinpä tyypillinen noita oli länsisuomalainen mies, jota talonpoika, usein naapuri syytti karjaonnensa pilaamisesta noitakeinoin.

Käsitys noidista nuorina naisina, joita kirkonmiehet kiduttivat ja polttivat seksuaalisten perversioidensa vallassa ei ole sinänsä täysin väärä, mutta ei pidä paikkaansa maassamme.
Se tuotiin meille minkäs muun kuin yllätys, yllätys 1960-luvun lopulta yleistyneen marxistis-feminismin myötä:

noitavainot olivat patriarkaatin salaliittoa, jolla kaikki miehet alistivat kaikia naisia fallosentrisen paaradigman ja muiden mitään tarkoittamattomien mukatieteellisten käsitteiden nimissä! Näyh, näyh! Räyh!!

Eipä olekaan oikeastaan niin outoa, että feministit ovat tuoneet noituuden takaisin Nuorten Älykkäiden Naisten harrastukseksi.
Enkä osaa aivan täysin asiaa paheksuakaan:

kyllä minä näkisin Spice Girls -hallituksemme paljon mieluummin leikkimässä loitsujen ja manausten kanssa kuin omaavan poliittista valtaa.

KKi kirjoitti...

"
Nyt Suomessa on tilanne, jossa presidenttinä toimii tietyllä nykyajan tavalla Otto-Wille Kuusisen ja Norjan Vikdun Quislingin yhdistelmä.
"

Heh, ei kai nyt sentään. Ja vaikka olisikin niin liekö tuolla väliä.

On vieläkin imisiä joiden kalenteri on tosiaan pöllity -70 luvulla. Kekkosslovakian aikaan.
Nykyään presidentin valtaoikeuksiin kuuluu lähinnä koirankusetus. Ja Halosen muistaen hyvä niin.

Minä kyllä luulen, että nämä hallituksen maustepimut ovat sikäli taikureita, että saavat maan noiduttua konkurssiin, siihen ei ukot ole yrityksistä huolimatta kyenneet.

Anonyymi kirjoitti...

Tavoite selvä. Motiivi hämärä.
Mutta samaan lopputulokseen päästään jo parissa viikossa, jos huomenna polkaistaan pystyyn ikuisesti kestävä yleislakko.
Suomesta tulee romahtanut valtio.

QroquiusKad kirjoitti...

Tässä ja aiemmissakin bloggauksissa on veli Juha K. peräänkuuluttanut Puolustusvoimiemme oikeutta ja suoranaisen velvollisuutta tehdä sotilasvallankaappaus laillisesti muodostettua hallitustamme vastaan, jopa demokratian säilyttämisen nimissä.

Ymmärrän veli Juhan tarkoituksen, mutta en sen perusteita. Niinpä kysyisin veljiltä Tväl-upseeri Ja Joppos123:

miten kokisitte tilanteen, jossa teille tuotaisiin käsky ryhtyä sotilasvallankaappaukseen demokraattisilla vaaleilla valittua hallitusta vastaan?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, KKi:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad:

Viesti1: Kiitos lisäyksestä. Mulla ei ole sellaista tietoa, että voisin lisätä mitään. Muuta kuin sen että feminismi on syöpä. Joka elää terveestä kudoksesta.

Viesti2: Itselleni tulee mieleen Turkki jossa armeija aika ajoin piti vallankaappauksillaan (itse asiassa verettömillä) yllä Ataturkin kehittämää sekulaarista yhteiskuntaa. Joka tilanne nyt alkaa romuttua.

KKi: Tietyllä tavalla se mainittu tilanne on. Sillä erolla että maassa ei ole vieraan vallan miehitysjoukkoja. Vaan oman vallan miehityspolitiikot. Maustetytöt ilmastohysteriansa kanssa saavat ihan oikeasti noiduttua maan konkurssiin.

Ano: Siinä vaiheessa kun Suomen yliturvotetun julkisen sektorin rahoitus romahtaa niin Suomesta voi hyvinkin tulla romahtanut valtio.

QroquiusKad kirjoitti...

Turkki on koko lailla vastakkainen tapaus meille:

Turkissa kun on pitkä perinne sotilasvallankaappauksissa tilanteissa, joissa islamismi on pyrkinyt kaatamaan Atatürkin rakentaman sekulaari-tasavallan.
Atatürkin rakennelmaa pyrittiin kaatamaan yhtä usein, kuin Turkin asevoimat sen yrityksen peruuttivat sotilasvallankaappauksella...

Mutta se viimeinen yritys ei sitten onnistunutkaan.

Entä meillä?
1918-19 maassamme oli väkeä, jotka olisivat mielellään nähneet Valkoisen Armeijan muodostavan Mannerheimin johtaman sotilashallituksen.
Mannerheim ei sellaista kannattanut, mutta osallistui ensimmäisiin presidentinvaaleihimme.

Ståhlbergin voitto oli monelle niin kova pala, että se heijastui myöhempään muilutukseen.
Vaan sitä ennen eikä sen jälkeen kuitenkaan nähty sotilasvallankaappauksia.
Päinvastoin:

Mäntsälän kapinassa PV oli hallituksen puolella, kuten myös Suojeluskuntajärjestö, josta ainakin osa kapinallisista oli toivonut vahvimman tukensa.

Voisiko PV siis tehdä meillä sen ensimmäisen sotilasvallankaappauksensa? Onnistuisiko se?
Jos, niin miksei Mäntsälän kapina onnistunut?
Kävisikö sittenkin kuten Turkin viimeiselle, eli alusta asti tuhoon tuomittu yritys?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. En tiedä. Ei me olla koskaan oltu siinä tilanteessa että maassa on totaalinen utopistihallitus joka tuhoaa Suomen elinkeinoelämän utopiaansa vedoten. En tiedä mitä PV:ssä ajatellaan. Tai arvaan kyllä. Mutta tilanteen täytyy mennä vielä pahemmaksi että Suomessa mentäisiin turkkilaisille linjoille. Mutta ollaanko me loppujen lopuksi hirveän kaukana turkkilaisesta tilanteesta? Siellähän armeija palautti maan järkevälle kannalle. Nyt se ei taida siihen enää pystyä. Ja mitä Turkkiinkin tulee niin turkkilaiset äänestäjäthän halusivat maan islamilaistumista.

QroquiusKad kirjoitti...

Niin sitähän mä juur tarkotin, sanoi Janne Kivivuori.

Että Turkissa armeija palautti kerran toisensa jälkeen islamistiseen hulluuteen huojuneen hallinnon takaisin normaalitilaan.
Joka kerralla asialla oli siis koko Turkin tasavallan asevoima ylipäälliköstä alokkaaseen. Näin siis aina, kun kurinpalautus onnistui.

Viimeisellä kerralla se ei onnistunut. Sen takana ei siis ollut ainakaan ylijohto, eikä ehkä edes joukko-osastojen komentajataso.
Se oli siis ilmeisesti vain luutnantti-everstiluutnanttitaso?

Mikäli toivomme meille onnistuvan sotilasvallankaappauksen, nähdäkseni sen on lähdettävä Turkin mallien mukaisesti todellakin sieltä kissakaulusten joukosta ja edettävä ainakin tuolle joukko-osastojen komentajatasolle.

Sillä pelkäänpä pahoin, että Turkin esimerkki oli juuri se, mitä tapahtuu sotilaallisesti kehittyneessä valtiossa, jomnka asevoimat yrittävät kaappausta vailla ylijohdon siunausta.

Anonyymi kirjoitti...

Onko näissä keskusteluissa huomoitu tällaista näkökumlmaa, että jos kerran Suomessa saattaa olla kenties tuhansia turvapaikanhakijoita, joilla on sotilas- tai poliisikoulutus ja/tai rikollis-status. Todennäköisesti monilla voi jo nyt olla hallussaan myös laittomia aseita. Mikä uhka heistä mahdolisesti koituu, jos Suomessa syttyy jännittävät ajat hallituksen ja kansan välille? Liittouvatko nämä edm. turvapaikanhakijat silloin hallituksen vai kansan kanssa? Vai pysyvätkö neutraaleina?

Anonyymi kirjoitti...

" Ja mitä Turkkiinkin tulee niin turkkilaiset äänestäjäthän halusivat maan islamilaistumista."

Turkissa on myös huomattava joukko - mahdollisesti jopa yli puolet kansasta -,jotka eivät haluaisi islamilaistumista. Jos olettamukseni pitään paikkansa, niin kansan enemmistön mielipide on kuitenkin tukahdetettu tai tehty toimintakyvyttömäksi. Siitä Erdogan hallituksineen on pitänyt huolta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Varmaksi ei pysty sanomaan mutta hyvin pitkälle asia saattaa olla noin.

Ano1: Onhan näistä keskusteltu ja ongelma tiedetään. Sinänsä jos katsoo vaikka Ruotsia niin kyseiset porukat taitavat olla vain omalla puolellaan.

Ano2: Voi olla näin, mutta vaalien kautta Erdogan valtaansa pääsi.

Anonyymi kirjoitti...

Qroquius Kad kirjoitti...

.. miten kokisitte tilanteen, jossa teille tuotaisiin käsky ryhtyä sotilasvallankaappaukseen demokraattisilla vaaleilla valittua hallitusta vastaan?Koska olen evp niin voin todeta laulun sanoin: ei iske enää mikään, ei mua määrää vääpelikään, joo joo joo

Noin yleisellä tasolla voin todeta, että lopettakaa haaveilu, ei tule tapahtumaan.


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Niin. Kyllähän asiasta fiktioita voi kirjoittaa mutta taitaa se olla äärimmäisen epätodennäköistä. Ainakin näillä maailmanajoilla.

QroquiusKad kirjoitti...

Kieltämättä näin on, kuten veli Tväl-upseeri totesi. Mutta silti:

Jos syyskuun ensimmäisenä päivänä Herran vuonna 1934 oltaisiin Hampurissa liiketoimiaan hoitelevalta perheenisältä kysytty:
"Uskotko, että tasan viiden vuoden kuluttua on alkanut II maailmansota, Saksan aloittamana, ja sitä seuraavana vuonna sinut värvätään Reserve-Polizei-Batallion 101:een, jonka tehtävä on miehittää Puolaa ja joukkoteloittaa puolanjuutalaisia?"

Kuka olisi uskonut?
Saksako aloittaisi peräti maailmansodan juurikin niin mahtavalla 100 000 miehen palkka-armeijallaan?
Saati että aivan tavallisia perheenisiä värvättäisiin joihinkin teloituspataljooniin?
Fiktioita voi kirjoittaa, mutta todennäköisyydet heittävät häränpyllyä!

Mutta niin tapahtui.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Niin kuin totesin, ei näillä maailmanajoilla. Mutta tulevaisuudestahan emme tiedä. Suunta huonompaanhan tapahtuu pikkuhivuttamalla. Sitä ei moni edes hoksaa. Kunnes ollaankin korvia myöten totalitarismissa.