maanantai 9. joulukuuta 2019

DEMARIAKTIIVI JA EPÄILYKSEN PIRU


Elettiin nykypäivää Helsingissä, tarkemmin sanoen Vartiokylän omakotitaloalueella jossa erään viihtyisän, muttei mitenkään turhan pramean talon saunan takkahuoneessa istui muuan mies. Kyseinen mies oli pitkäaikainen demariaktiivi, tarkemmin nimeltään Muuan Demariaktiivi ja hänen istuskeluaan katseli takkahuoneen nurkassa leijaileva vanha tuttavamme Epäilyksen Piru. Piru tunsi tuon miehen hyvin jo entuudestaan ja oli vieraillut hänen luona useita kertoja. Muuan Demariaktiivi oli lakimies joka oli toiminut demareitten puoluekoneistossa jo lähes kolmekymmentä vuotta. Hän ei ollut mies parrasvaloissa vaan mies kulisseissa. Palkattu ammattilainen joka omalta tärkeältä osaltaan piti puolueen pyöriä pyörimässä ja samalla yritti suojella sitä sen parrasvaloissa olevien jäsenten pahimmilta törppöilyiltä. Huonolla menestyksellä sinänsä. Viime aikoina aina vain huonommalla.

Epäilyksen Piru oli tuntenut Muuan Demariaktiivin jo hyvän aikaa ja tämä oli niitä visiittejä jolloin sillä ei ollut minkäänlaista tarvetta olla ilkeä. Se tunsi miehen hyvin ja ymmärsi, että saunatauollaan oleva Muuan Demariaktiivi oli pahalla päällä. Sen kertoi muutama huomio. Ensinnäkään vaimo ei ollut mukana saunomassa. Toisekseen kodikas takkatuli ei palanut. Ja kolmanneksi pöydällä oli sekä olutta että whiskyä ja mies vielä kessutteli pikkusikaria mitä hän täällä kotonaan teki hyvin harvoin. Olutkin näytti olevan vielä Pertinlaaksossa valmistettua Tsuhnan Kostoa mikä oli demaripiireissä yleensä täysin pannassa. Olihan se kumminkin asenteellista vihaolutta. Ja muutenkin miehen naama oli kuin biodynaamista parsaa maistaneella lihansyöjällä.

Näköjään Muuan Demariaktiivi vaistosi Epäilyksen Pirun läsnäolon. Takkahuoneessa oli sekä jääkaappi että hyvin varustettu baarikaappi. Hän nousi puiselta sohvaltaan, otti baarikaapista ylimääräisen whiskylasin ja samalla jääkaapista tölkillisen Tsuhnan Kostoa. Hän täytti whiskymukin, istahti sohvalle laittaen samalla tölkin pöydälle ja lauleskeli hieman muunnellen Otto Kivivuorta näytellyttä Kauko Helovirtaa Täällä Pohjantähden Alla-elokuvasta:

- Terve sulle perkeles, istu perseelles…

Epäilyksen Piru teki työtä pyydettyä, kilautti Muuan Demariaktiivin kanssa whiskymukit yhteen ja molemmat heittivät polttavan juoman ykkösellä sisään. Nautinnollisen ähkäisyn jälkeen se aukaisi Tsuhnan Koston ja kysäisi:

- No? Mikäs se miestä niin jurppii? Tää vituralleen mennyt hallitussysteemikö ehkä?

Muuan Demariaktiivi pössytteli savut pikkusikaristaan ja vastasi kyllästyneellä äänellä:

- No eihän nyt se… oikeestaan… vaikka melkoiseksi sketsiksihän sekin meni… vaan rapatessa roiskuu… arvasinhan minä että tää hallitus kehittää ittelleen jonkun katastrofin mutta en arvannut että näin äkkiä… ja näytelmäähän se oli… loppujen lopuksi… maksettiin näennäiset paunat lihaa mutta touhu saa jatkua entisellään ja Rinteen Anttikin voi rauhassa nykiä naruja taustalta… kun siitä sanonkomämistä tulee se seuraava pääministeri…

- No mikäs sitten ottaa otsalohkoon? Olet meinaan niin kuin muunnettu versio siitä vanhasta lastenlaulusta ”Leipuri Hiiva”… näen korvista kun savu kohoaa…

- No tää Baltzar-jupakka. Ja oikeastaan kaikki samanlainen mitä on tapahtunut ennen sitä. Kerta toisensa jälkeen, helvetti. Mistään törppöilyistä ei olla opittu mitään. Ei niin yhdellä tiellä mitään. Kun ei perkele edes haluta. Kertoo puolueeni sairaudesta ja hyväuskoisesta typeryydestä. Kerta toisensa jälkeen hankitaan puolueen riveihin etnisesti edistyksellisiä ehdokkaita vain siksi kun ne ovat etnisesti edistyksellisiä ehdokkaita ja niitä jostain syystä täytyy olla. Ja kerta toisensa jälkeen ne tyypit osoittautuvat käveleviksi katastrofeiksi. Ja siitä huolimatta niitä hankitaan aina uudelleen. Ajatellen että jos se tällä kertaa onnistuisi. Tai ehkä siinä ei ajatella ollenkaan. Minä olen sanonut puoluekoneistossa että tää touhu on aivan samanlaista kuin typerä auton ostaja ostaa kerta toisensa jälkeen tyytyväisenä ja koeajamatta auton jossa ei ole huoltokirjaa, runko on ruosteen syömä ja matkamittariakin on rukattu taaksepäin.

- Ja ei ole ollut sanomisellasi vaikutusta?

- Ei ole ollut niin. Ei niin minkäänlaista. Ja sehän minua kyrpii myös että suurelle osalle puolueen väestä touhu on tosi asiassa teeskentelyä jota on jostain syystä pakko tehdä. Vaikkei itsekään uskota siihen. Vaan mielletään että näin on pakko näytellä. No, tietysti on ne niin sanotut ”nuoret älykkäät naiset”jotka ovat aidosti lääpällään niistä etnisesti edistyksellisistä mutta niitähän ei reaalimaailma muutenkaan pahemmin häiritse. Mutta sitten on paljon kokeneita konkareita jotka tietävät että ne ovat tekemisissä lähinnä huijareitten kanssa joitten ainoa substanssi on orvaskeden väri ja eksoottinen nimi mutta kun heidän on pakko näytellä niin he vetävät naamalleen poliitikon kestohymyn yhteisvalokuvan ottamisen ajaksi ja huuhtelevat sen hymyn pahan maun jälkeenpäin purskuttelemalla puoli pulloa Illodinia. Tuumien että mitähän järkeä tässä oikeastaan oli ja siitä huolimatta menevät taas uudestaan johonkin yhteisvalokuvaan etnisesti edistyksellisen kanssa ja toteavat pakkohymyä hymyillen että kylläpä tässä onkin sitten niin järkevä ja asiallinen heppu jota puolueemme onkin kaivannut ja jota se tarvitsee. Vaikka suuhun koskee puhuessa.

- Mutta miksi näin tehdään? Vaikka tiedetään että asiasta tulee puolueelle persnettoa?

- Sitä minäkin olen kysellyt. Ja sanonut… tai siis kysynyt että kuvitteletteko te tosiaan, että tällä touhulla saadaan suomalaisilta äänestäjiltä lisää ääniä? Tämähän vain karkoittaa ne loputkin pois. Mutta…

Muuan Demariaktivisti oli pitkän aikaa hiljaa ja Epäilyksen Piru katkaisi hiljaisuuden:

- Taidanpa tietää, mitä sanan ”mutta” jälkeen tulee. Mutta kerro sinä.

Muuan Demariaktivisti kaatoi sekä Epäilyksen Pirulle että itselleen whiskymoukut, veti omansa ykkösellä naamaan, ähkäisi ja sanoi sitten:

- Mutta puoluekoneisto ei välitä. Se tajuaa oikein hyvin että ei se muutenkaan saa nykyisellä touhullaan suomalaisista lisää äänestäjiä. Duunarit äänestivät jaloillaan jo aikaa sitten, demarieläkeläiset vähenevät koko ajan, akateemisista suojatyöläisistä ei saa tarpeeksi ääniä vaikka niitä turhan paljon onkin joten puolueen pitää tehdä Ruotsit ja alkaa hankkia etnisesti edistyksellisiä äänestäjiä. Curley-ilmiö. Ja eihän ne saa niitä etnisesti edistyksellisiä äänestäjiä ilman etnisesti edistyksellisiä ehdokkaita. Oli ne sitten minkälaisia hyvänsä. Ja tämähän tietää että etnisesti edistyksellisiä äänestäjiä on saatava lisää ja niitähän on Afrikka ja Lähi-Itä täynnä.  Ei muuta kuin tänne vaan, kansalaisuus päälle ja uurnille. Joten monikulttuurisuus on demareille todellakin rikkaus ja kansainvälisiä sopimuksia on noudatettava. Vaikka niitä sopimuksia ei ole olemassakaan muualla kuin demareitten omien korvien välissä. Mutta niihin olemattomiin sopimuksiin jaksetaan kyllä vedota ja miksei vedottaisi kun valtamedia – perkele – ei koskaan kysy että mitä sopimuksia te itse asiassa tarkoitatte.

- Miksi demarit mielestäsi näin tekevät?

- Kaksi syytä. Toinen on se sama syy kuin järjestelmäpuolueissa yleensäkin eli ei niitä kiinnosta Suomi tai suomalaiset vaan Oy Puolue Ab ja sen tarjoamat taloudelliset uramahdollisuudet. Ja sitten – erityisesti demareissa, vasureissa ja vihreissä – on tämä porukka  erityisesti niissä ”nuorissa älykkäissä naisissa” jolle Oy Puolue Ab tarjoaa mahdollisuuden ruokkia omaa hyvän ihmisen egoaan palkkaa vastaan. Pitää yllä toisten maksamia maailmaahalaavia Tupperware-kestejään jotka saavat heille aikaan niin, niin hyvän fiiliksen. Joita kestejä on sitten pidettävä hinnalla millä hyvänsä. Perkele. Minä olen tajunnut että olen sellainen vanha asevelisosialisti joka on syntynyt muutaman kymmenen vuotta liian myöhään. Luulin auttavani työväenpuoluetta. Koko urani. Mutta autoinkin akateemisten reaalimaailmasta täysin vieraantuneitten kalkkunoitten egonkohotusprojektia.

Epäilyksen Piru tyhjensi Tsuhnan Kostonsa ja kysyi:

- No, mitä meinaat tehdä.

Muuan Demariaktivisti vastasi:

- Me ollaan vaimon kanssa jo kuusikymppisiä. Ja ollaan pantu sijoitussukkaan sen verran että pärjätään eläkkeelle pääsyyn asti vaikka puolueen palkanmaksu loppuukin. Lapsetkin ovat jo aikuisia ja molemmat töissä yksityisellä sektorilla. Heitäkään ei pystytä painostamaan. Eroan työstäni ja puolueesta. Alan soittaa turpaani julkisesti. Valtamedia ei ehkä innostu ajatuksistani mutta voinhan minä aina perustaa jonkun blogin. Tai kirjoittaa hommaforumille. Jonnekin. Muutun sen myötä demareissa epähenkilöksi mutta ei sillä ole enää väliä. Ehkä teen vielä putkoset ja liityn persuihin. Minun näkövinkkelistä kun se persupuolue on sitä mitä demarit aikanaan olivat. Silloin kauan aikaa sitten. On vaan karmeaa että ihmisen täytyy olla eläkkeellä tai sen kynnyksellä ennen kuin hän uskaltaa sanoa mitä ajattelee. Nuoremmat joutuvat pitämään turpansa kiinni ja tottelemaan. Tottelemaan mielettömyyttä

Epäilyksen Piru läimäytti Muuan Demariaktivistia olalle ja sanoi:

- Tiedäkkös, vaikka sinä oletkin sertifikoitu poliittinen ketku niin sinun sisälläsi on sekä moraalinen selkäranka että omatunto. Mikä on hyvin harvinaista nykyisessä Järjestelmäpuolueessa. Siksi minä annan sinulle ennen lähtöäni lahjan.

- Lahjan? Minä olen kuullut noista sinun lahjoistasi. Ne eivät ole olleet yleensäkään kovin mukavia.

- Tällä kertaa asia on toisin. Huomaat sen kun menet nukkumaan. Opin lahjan idean eräältä kepuaktivistilta Pohjanmaalta. Vaan nyt minun pitää lähteä pistäytymään ulkoministeriössä. Som´moro!

- Som´moro.

Muuan Demariaktivisti josta tulisi pian entinen demariaktivisti tuumasi että eiköhän se ryyppääminen riitä tälle illalle. Mielikin oli jotenkin parempi kun pääsi avautumaan hyvässä ja luotettavassa seurassa. Hän peseytyi ja meni makuuhuoneeseen. Vaimo oli jo nukkumassa. Hän nosti peittoa ja huomasi Epäilyksen Pirun lahjan:No kas… so sweet… ja nimenomaan vanhalla logolla. Kyllä tuo tyyny pään alla uni tulisi mukavasti.

35 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

SDP:n vanha logo:
punainen pohja - ollaanhan työväen asialla
ratas - sama asia kuin yllä, mutta kutsuen piiriinsä muutkin
viljantähkät - jokaisen pääelinkeino on syöminen.

Vielä jos saisi mukaan sinistä, olisivat kaikki värit koossa:

punaista työväen oikeuksiensa puolesta vuodattaman verensä mukaan
keltaista maatalousväen tuottaman viljan mukaan
sininen ja valkoinen - kansallisvärimme.

Siinä olisivat logossa asevelisosialistien aatteet. Jos heitä olisi vielä, ei Perussuomalaista puoluetta olisi tarvittukaan.
Rafael Paasio päätti silti 1960-luvun puolivälissä luotsata puoluetta pari piirua vasempaan. Eikä se sitten pariin piiruun jäänytkään...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Olet oikeassa. Paasio siirsi puoluetta pari piirua vasempaan. Ja viimeisinä vuosina sitä on siirretty parisataa piirua utopiaan. Jota reaalimaailma ei haittaa.

Lemminkäinen kirjoitti...

Mutta jospa Sanna ei olekaan nuori ja älykäs nainen vaan Pohjolan villi ja kesyttämätön kissa, joka viikset välittää mitä mieltä hänestä ollaan ja hän ymmärtää että Perussuomalaiset ovat oikeassa ja hän muuttaa SDP:n suuntaa sinne minne kansa haluaa sen purjehtivan. Häh! Mutta jos näin ei kuitenkaan ole niin jaxuhali Epäilyksen Pirulle.

vieras kirjoitti...

Varsovassa uskaltaa matkustaa metrolla. Varmaan myös paikallisjunilla ja muilla julkisilla.

https://twitter.com/BasedPoland/status/1203439360319873025

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


On se nyt muodostettu varsinainen punaviherfemakkolauma: Sanna Marin, ultra vas ja virheä, vaikka muodollisesti SDP, Ohisalo samanlanen virheä tuholaispakkaus, Andersson-kommunistivirheä yhtä linjaa edellisten kanssa, ruots. Henriksson myös vasemmistoämmä ja vielä Kepu-Kulmuni täydentää, niin hohhoijaa!
Ämmät ovat siis kaikkien hallituspuolueiden keulassa = jälki tulee olemaan pahaa.

Laiha lohtu on se, että tällaisessa Suomessa ei tarvitse enää loputtomiin kärvistellä, noin niinkuin inhimillisesti katsoen.

Saatana, kun ois nyt heti Tsuhnan Kostoa; mutta ei kai sitä ny´ ensiks aamulla kauppaan viitsi lähteä...

Juha Kivela kirjoitti...

Kirjoitat, "että suurelle osalle puolueen väestä touhu on tosi asiassa teeskentelyä jota on jostain syystä pakko tehdä. Vaikkei itsekään uskota siihen. Vaan mielletään että näin on pakko näytellä", joka tässä kirjoituksessasi koski erityisesti SDP:tä. Varmasti kaikille lienee selvää, että tuo koskee muitakin Järjestelmäpuolueen alaosastoja, ei pelkästään Demareita..

Siitä johtuen, ihmettelenkin suuresti, että erityisesti Kokoomusta kannattavat eivät joko ymmärrä, tai heitä ei lainkaan haittaa se, että heidän puoluejohtonsa pelaa avoimesti Järjestelmäpuolue Vihreiden hyväksi! Isoa kuvaa katsomalla, käy mielestäni selväksi, että Kokoomus ei edes yritä enää tehdä omaa politiikkaansa, tarkoitan puolueen perinteen ja arvomaailman mukaista, vaan siellä on myös ns. vanhakaarti unohdettu, jolla viittaan esim. Raimo Ilaskiveen, jonka mielipidekirjoituksen jokin aika sitten linkitin tänne. Presidenttikilvankin Kokoomuksen puoluejohto lienee jo tässä vaiheessa luovuttanut Vihreille?!

Tuota samaa irvokasta näytelmää jatketaan Suomessa erinäisissä instituutioissa ja organisaatioissa, joista eniten minua huolestuttaa ja ihmettelen sitä, että ylimmät laillisuusvalvojat on saatu Suomessa leikkimään tuota irvokasta näytelmää alistettuina "valtion sieluina"..

"Sielu valtiolle" kirjoitin jokin aika sitten, joka tarkoittaa myös Suomessa, jotta tämä irvokas näytelmä saa jatkua, "sielunsa" menettämistä, ei pelkästään valtiolle, vaan muuan vallassa olevalle presidentille, joka tätä näytelmää kulisseista ohjaa.

Huomionarvoista lienee, että tämä muuan vallassa oleva presidentti meni itsenäisyyspäivänä nimittelemään ihmisiä "rääväsuiksi" suorassa tv-lähetyksessä.. lieneekö tarkoittanut totuuden kertojia ja kansallismielisiä, jotka eivät tahdo menettää "sielua presidentille", kuten kävi vuonna 2017?

Ongelma, yksi niistä suurista, liittyy nimittäin nykyiseen hallitusohjelmaan, jossa Suomessa vallitsevan "Maan Tavan" mukaan vastuu on laittomasti (?) siirretty Suomen rajojen ulkopuolelle (kuten YK) ja Suomen rajojen sisälläkin "kolmansille osapuolille", kuten järjestöille ja erinäisille organisaatioille, jotta ketään ei saataisi toimista vastuuseen, joka [vastuunpakoilu] on jo Suomessa oma taiteenlajinsa ja kuuluu tämän irvokkaan teatterinäytelmän yhtenä tärkeänä "vallankäytönvälineenä" työkalupakkiin.

Edellä mainitut järjestöt ja organisaatiot, kuten juurikin YK ja lukuisat kolmannet osapuolet saavat Suomessa aikaan tilanteen, jossa kukaan ei vastaa de facto mistään ja aina voidaan vedota "kansainvälisiin sopimuksiin" tai vastaaviin, joita ei joko tosiaan ole, tai muodollisesti saattaa lainvastaisesti (?) ollakin, mutta ne on julistettu salaisiksi, joten "vallassa olevien" ei tarvitse olla huolissaan asioiden julkiseksi tulosta..

Tähän liittynee osaltaan myös tilanne ulkoministeriössä, joka ei liene ainut instanssi Suomessa, jota johdetaan pelolla, vaan mielestäni muuan vallassa oleva presidentti johtaa koko Suomea pelolla ja on myös vastuussa ulkoministeriön pelolla johtamisen ilmapiiristä. Nyt vaarana on, kuten asianmukaiset virkamiehet ovat asian erinomaisesti esittäneet, että Suomi muuttuu (muutetaan) kokonaisuudessaan pelolla johdetuksi, joka jalkautuu taviksen arkeen muslimitaustaisina poliiseina!

Elämme Suomessa todellisia vaaran aikoja!

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Taisin tämän ennustaa taannoin: https://yle.fi/uutiset/3-11108536 :)

Harmi että lottonumeroitten kanssa en ole yhtä hyvä. :(

Anonyymi kirjoitti...

Nyt, kun meillä on melko kokemattomat ministerit ja poliittinen luottamuskin toisiinsa on vähän niin ja näin, niin jos joku naapurimaa saisi päähänsä, ihan vaikka piruillaakseen, järjestää isohkot sotaharjoitukset lähialueilla, niin sittenhän tässä hässäkkä syntyisi.
-Muuan mies-

WhiteHunter kirjoitti...

Hyvä tarina.
Moni SDP:n kannattaja miettii, että ei näin. Tätäkö me tilattiin?
Kuitenkin, aikoinaan sdp:n kannattajat haki sitä että töistä sai kohtuullista palkaa, niin että sai perheen elätettyä, lapset kasvatettua, kämpän hankittua ja mahdollisesti mökin rakennettua. Sosialismi ja kommunismi oli siellä jossain juhlapuheissa.

Nyt monelle ihmiselle nousee niskakarvat pystyyn kun lukee ylen jutusta uudesta pääministeristä seuraavaa:
"
Marin on punavihreä ja liberaali aatepoliitikko, joka korostaa usein paikkaansa sosiaalidemokratian aatteellisessä jatkumossa. Tähän liittyy myös se, että hän aloittaa mielellään puheensa sanalla “toverit”.
"

En yhtään ihmettelisi, jos 2023 vaaleissa SDP ja Vihreät tekisi vaaliliiton. Saattaa vielä Andersson tuoda joukkonsa mukaan. Silloin he pystyisivät haastamaan persut.

Se jää nähtäväksi.
ps: Epäilyksen pirun kaveri, se omatunto. Se ei ole vielä mihinkään tarinaan tullut vaikka sillä on uhkailtu ihmisiä.

Lemminkäinen kirjoitti...

Toverit! Laskin tuossa että ministereistä 12 on naissellaista ja 7 miesoletettua. Toveri Pekka hoitelee jatkossakin ulkotyöt ja toveri Maria vastaavasti sisätyöt ja toveri Sanna tulee pitämään huolen työkalupakista. Kuulin myös huhun että termi "toveri" tulee korvaamaan kaikki 15000 sukupuolioletettutermiä ja täten termi "toveri" tulee olemaan pakollinen kommunikoinnissa joka tasolla yhteiskunnassa. Termi "toverin" laistamisesta seuraa noin viidentoista vuoden ehdoton minimituomio. Toverit, nauttikaamme vapaudesta niin pitkään kuin toverimme sallivat meidän kulkea vapaalla jalalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle, vieraalle, Terho Hämeenkorvelle, Juha Kivelälle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Muuan miehelle ja WhiteHunterille & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Jaa-a, tiedä minkälaisten toveritartuomioistuimien edessä vielä ollaan.

vieras: Siellä kun ei utopian anneta sotkea elämää.

Terho: Joo, nyt on sitten girl poweria niin että pitele ja varjele. Utopian pakkosyöttö vaan lisääntyy ja tuolle porukalle kysymykset ”mitä se maksaa” ja ”mitä se saa aikaiseksi” ovat muinaissanskriittia.

Juha: Joo, kirjoitus koskee niitä muitakin puolueita. Ja kommenttisi oli ikävä, mutta osuva kuvaus maastamme.

VNV: Yep.

Muuan mies: Siinä käytettäisiin todnäk sitä ”sormi suussa”-taktiikkaa.

WhiteHunter: Kiitokset. Ja juuri mainitsemiesi seikkojen vuoksi duunarit äänestivät demareita. Tuo vaaliliitto muuten ei ole mitenkään mahdoton idea. Se omatunto on ollut ainakin kahdessa tarinassa:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2014/03/eras-virkahenkilo-ja-epailyksen-piru.html

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2017/04/epailyksen-piru-ja-peloton-poliitikko.html

Anonyymi kirjoitti...

Sannalta jää hieman kesken se toveri puhuttelu. Alkujaan se on ollut: Toverit, huomenna saadaan kivärit. T. entinen sossu
Huru-ukko

QroquiusKad kirjoitti...

Tuota varsovalaista metroa! Kauankohan menisi, ennenkuin tuollainen sisustus olisi tuhottu läntisessä Euroopassa ja Pohjoismaissa?

Mitä se on, kysyi Luther? Se on se oppimiskokemus, joka itäisen Keski-Euroopan kansoilla on edelleen hyvässä muistissa, mutta josta me suomalaiset emme päässeet osallisiksi.
Toisaalta se oppimiskokemus olisi tainnut siltikin jäädä saamatta, mikäli II maailmansota olisi päättynyt Suomen kannalta toisin:

se jo Talvisodan loppunäytökseksi kaavailtu kansanmurha olisi pantu täytäntöön, ja olisimme tänään suunnilleen vatjalaisten asemassa.

Itsenäisyys säilyi, mutta jouduimme opettelemaan Itään pokkuroimisen ja itsellemme sekä muille valehtelun poliittisen kulttuurin. Paasikivi pohdiskeli asiaa päiväkirjassaan todeten, että maantieteelle emme voi mitään ja uudessa tilanteessa ei ole muita vaihtoehtoja, mutta mitenkähän Suomen kansan moraalinen selkäranka mahtaa kestää tämän mädäntymättä?

No, se vastaus on nyt edessämme Spice Girls -hallituksen muodossa. Näin siinä kävi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Sinänsä tuo hallitus ei tarvitse salaa laivattuja kivääreitä kun onhan niillä puolustusvoimat käsikassaranaan. Tosin uskon kyllä että PV:n riveissä mietitään armottoman ankarasti että missähän – kirjaimellisesti – vitun komennossa me oikein ollaan.

Qroquius Kad: Ehkä metron tuhoamiseen olisi mennyt se itäsaksalainen aikayksikkö ”ulb”. Ja Paasikivi tuumasi oikein. Ehkä hän näki tulevaan. Se tuleva on juuri Spice Girls.

Becker kirjoitti...

Suo siellä, vetelä täällä.

Olipa taas mielenkiintoista herätä uuteen päivään. Vasemmistodemari Marinista uusi pääkanisteri, Paatero takaisin ministerinä. Perätuuppari jatkaa ulkoministerinä ja Tyttikin sai jonkun ministeripaikan, Kulmuni valtiovarain ministeri ja Ohisalo sisäministerinä. Tämä kauhukammari valehtelee ensimmäistä kertaa vannoessaan ministerivalan jossa Suomen kansan edut on oltava etusijalla. Hyvä maine voidaan myös unohtaa.

Siinä on oikea punavihreä täyskäsi. Maailman onnellisin kansa tullee muuttumaan varsin onnettomaksi seuraavan hallituskauden aikana. Kaikki tämä sataa Persujen laariin ellei sitten puoluetta julisteta laittomaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Marinade-hallituksen synnytys olisi ihan käypä kesäteatterifarssin käsikirjoitus. Tällä areenalla teatterilipusta taitaa vaan tulla ylivoimaisen kallis. Nyt jos koskaan sopii siteerata Madame de Pompadourin Ludvig XV:lle tokaisemaksi väitettyä "Après nous le déluge". Valtioneuvoston Arvopohjallisritarikunnan uusi vaakunalause?

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Beckerille ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

Becker: Mielenkiintoista mutta ei miellyttävää. Veikkaan muuten että kun persujen gallup-lukemat alkavat hipoa kolmeakymppiä niin sitten alkaa vaatimukset puolueen kieltämisestä.

Achtung: Joo, meidän jälkeemme vedenpaisumus. Mutta nuo reppanat eivät tajua mitä ovat saamassa aikaiseksi.

Hemuli kirjoitti...

Hallituksen suhdeluku 12:7

Tasa-arvolaki 1987
Vuonna 1987 voimaan astunut tasa-arvolaki sanoo mm., että "valtionhallinnon valmistelu-, suunnittelu- ja päätöksentekoelimissä sekä kunnallisissa toimielimissä tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia."

Hemulin laskuopilla hallitus rikkoo tasa-arvolakia!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hemuli. Mutta tasa-arvolakiahan rikotaan ainoastaan jos naisia on liian vähän. Miehiähän se ei koske.

Anonyymi kirjoitti...

Hemuli teki hyvän huomion. Ohessa siteeraus sivulta tasa-arvo.fi

"valtionhallinnon komiteoissa, neuvottelukunnissa, työryhmissä ja muissa vastaavissa valmistelu-, suunnittelu- ja päätöksentekoelimissä tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia. Kiintiösäännöstä ei sovelleta, jos neuvottelukunta tai vastaava asettaa keskuudestaan jaos-ton tai työryhmän."


Siteerauksen mukaan laki koskenee myös hallitusta, koska sehän on toimielin, joka kokoontuu yhteen.

Siteeraattu teksti on kirjoitettu virkamiesvoimin. Tekstin mukaan kiintiösäännöstä ei sovelleta, jos neuvottelukunta tai vastaava ymmärtää asettaa keskuudestaan työryhmän. Siis täysin mies- tai naisvaltainen neuvottelukunta voi nimittää vaikkapa neljä jäsentään työryhmäksi ja simsalabim... neuvottelukuntaa koskeva kiintiövaatimus raukeaa.

Kaavaillun hallituksen toteutuessa aukeaa mahdolisuus jättää poliisille tutkintapyyntö tasa-arvolain rikkomisesta.

Acc

Juha Kivela kirjoitti...

Demareista, ministereistä ja tästä irvokkaasta poliittisesta teatterinäytelmästä sellainen nyanssi, että näyttäisi olevan ainakin demariministerien ja lääkärien välillä voimassa jonkin sortin kaksoisstandardit ja kaksinaismoralismi, sillä sairaslomaa irtosi varsin helposti (toki en tunne tapausta täysin, mutta katson sen normaaliksi valehtelusta kiinnijäämiseksi, josta voi toki tulla kevyttä henkistä pipiä).

Vielä aiempaa ulommalle kiertoradalle ja loitommaksi reaalimaailmasta asia pomppasi kerta heitolla, kun samainen eronnut ja sairaslomalle siirtynyt ex-ministeri palasikin yllättäen sairaslomalta takaisin ministeriksi?!?!

Kaiken kaikkiaan tämä sairas ja täysin demokratian vastainen poliittinen teatterinäytelmä saisi jo Suomessa päättyä, jotta Suomessa päästäisiin edes asteittain takaisin kohti reaalimaailmaa ja läntistä demokratiaa oikeusvaltioineen.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Takavuosinahan joku kansanelostelija eduskunnassa jotain Sotaveteraani-statusta näille puuhasi?

Mutta huivipoliisimme Maria tarjoaa VIP-kohtelua. VOI VITTU KUN VITUTTAA!

"Tämän lisäksi poliisi on IS:n tietojen mukaan tehnyt varauksia Helsinki-Vantaan lentoaseman VIP-tiloihin, joihin olisi helppo kulku koneelta saavuttaessa."

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006338164.html

Lemminkäinen kirjoitti...

Toverit Li, Maria, Anna-Maja ja Katri. Suomen uutena pääministerinä toivotan teidät tervetulleeksi uuteen hallitukseen, toimimaan: Tasa-arvon, jakamattoman ihmisoikeuden, ilmaston ja monikulttuurisuuden hyväksi. Toverit! Yhtenäisenä feministisenä joukkona emme hyväksy minkäänlaista kulttuurista alistamista. Tulemme esimerkiksi taistelemaan jokaisen oikeudesta pukeutua niinkuin he haluavat, vaikka toimiessaan poliisina. Suomi ei myöskään voi kieltäytyä vastaanottamasta pakolaisia, koska ohjeet ovat sellaiset, olen lukenut jostakin. Ilmaston pelastamiseksi tulemme ilmeisesti palkkaamaan Gretan, koska hän tietää ja osaa kaiken tarpeellisen. Toverit feministit! Olen todella iloinen että saamme yhdessä ja saumattomalla yhteistyöllä nostaa Suomen uuteen kukoistukseen. Bellaciaot kaikille.

Anonyymi kirjoitti...

Toverit!

uusi hallitus ei ole mikään spicegirls-hallitus, katsokaa tarkemmin! Kulahtaneet kurpat on parempi nimitys, rupsahtaneet rukat Tai Marin-Ohisalo-Kulmuni-Anderson - MOKA.

Ei mulla muuta.

Pyssymies

Jani Alander kirjoitti...

Tuossa just pohdittiin kaverin kanssa, että mitähän vaikka Väinö Tanner sanoisi nykydemareista ja heidän meiningistään...varmaan jotain painokelvotonta.

Anonyymi kirjoitti...

Oppositio on suuri lapanen, joka inisee nurkassaan pöksyt märkinä.

Se saisi paljonkin aikaan halutessaan, mutta inisevät vain näennäisesti.

Jos koskaan, niin nyt pitäisi tämä valehtelijoiden tyttökerhohallitus kaataa haavistoineen!

On demokratian halventamista jatkuva demareiden valehtelu, vihreiden valehtelut ja demareiden jatkuvat sössimiset ihan kaikessa. Enkä ala listaamaan, jokainen joka vähänkin lukee ja seuraa aikaansa, tietää mitä tarkoitan.

Tein itse harharetken demareiden, Ertoon, jne. ja tiedän ja tunnen ihmisiä ja voin sanoa, että niin shokeeraavaa aikaa minun elämässäni ei ole ollut. Rinteestä ihmettelin, että hallitus kesti noinkin kauan. Sammakoita se on aina sylkenyt ja ollut kaukana realimaailmasta, kyvytön ymmärtämään talouspolitiikkaa ja kumartelussaan sinne tänne tulee pyllistäneeksi kaikille. Jatkuvaa selkiin puukottamista, oman edun tavoittelua ja samaan aikaan koko maailman halailu ja takkien kääntämistä en ole tavannut edes vihreillä. Vaikka heidän politiikkansa on syvältä sieltä, minne aurinko ei paista, ovat ainakin lapsellisessa politiikassaan johdonmukaisia toisin kuin demarit, joka ilmeisesti kerää kaikki mahdolliset sekopäät katuojasta vain saadakseen itselleen ääniä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Acc:lle, Juha Kivelälle, Vittuuntunelle Nettoveronmaksajalle, Lemminkäiselle, Pyssymiehelle, Jani Alanderille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Acc: Olisko tässä se viisaus että toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset?

Juha: Vaan pelkään että paljon syvemmälläkin joudutaan vielä käymään.

VNV: Ja lastensuojelussa tää vituttaa varsinkin. Nyt sen hoteisiin ollaan tuomassa käveleviä aikapommeja.

Lemminkäinen: Jopa pit peäministeri suarnan…

Pyssymies: Kyllähän se mokailun puolelle kääntyy joo.

Jani: Luulen että ensiksi olisi saada Tanner edes uskomaan että puolueen nykytila on totta eikä härskiä sketsiä.

Ano: Kuvaat aikaa ja hallitusta hyvin. Mutta opposition ongelmana on tietysti se, että sillä on eduskunnassa vähemmistö.

Becker kirjoitti...

Alku on ainakin lupaavaa. Eli oli jo etukäteen valmisteltu ISISIN jäsenten tuonti Suomeen kun kansalle esitettiin julkisuudessa näytelmää tuodaanko vaikö ei tuoda. Tulee taas mieleen nuo läpsyttelijät Ruotsisita muutama vuosi sitten jolloin kansaa kusetettiin maahantunkeutumisen yllätyksellisyydestä.
Nimet oli jo leireillä otettu ylös ja leirin vartijoille luultavasti maksettu nätti pino euroja ns. release rahaa.
Suomalaiset viranomaiset ja poliitikot pelasivat jälleen pimennossa peliä kansan tahdon vastaisesti kas kun ovat nämä kansainväliset sopimukset.

Maahantulevat ISISIN jäsenet tuodaan sopivasti VIP osaston kautta maahan. Tämän jälkeen he saavat ns. kermakaista kohtelun asuntojen ja KELA GOLDIN sekä muiden etujen suhteen jotta eivät radikalisoituisi. Jos on ISISIN jäsen on jo niin saatanan radikalisoitunut ettei paremmasta väliä. Tosiasiassa saamme maahan entisten lisäksi lisää valvottavaa Suojelupoliisille joka maksaa pirusti puhumattakaan kuinka monta sataa tuhatta euroa näiden elättämiseen menee heidän elinaikanaan. Tungetaan rahaa taskut täyteen kunhan vaan lupaatte olla kiltisti.

Ja suomalaiset seisoo leipäjonossa.

Korruptoitunut hallinto saa jatkaa samalla tiellä niin kauan kun sen annetaan jatkaa. On varmasti muitakin tapoja palauttaa demokratia kuin äänestäminen, mietin vain että mitä ne olisivat.

Ja kaikki tämä riesa vain sentähden että Rinne kusetti kansaa ennen vaaleja sillä vappusatasella ja voitti minimaalisen eron turvin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Olet oikeassa. Ja varsinkin lastensuojelulle tämä tietää aikapommia.

vieras kirjoitti...

Miltä Li Anderssonista tuntuu kun hallituksessa on Sanna Marin ja Maria Ohisalo? Aatteleeko se että on kiva kun on samanmielisiä vai meinaako hänestä tuntua oudolta jos kumpikin vetää sakeampaa linjaa kuin itse? Kohta Li alkaa tuntua maltilliselta järki-ihmiseltä.

Hutisalosta ja rööri-Pekasta täytyy pitää mölyä siihen asti että saadaan uudet vaalit. Kärähtääkö kepun sulake ja lähteekö se hallituksesta? Jos pidetään uudet vaalit, se saa nykyisen gallupkannatuksen. Mutta jos odotetaan 3,5 vuotta niin kepulla on silloin jossain uuvattien tasolla. Demarit seuraisi perässä.

Keltaliivi-mielenosoitus lentokentälle saartamaan se alue johon jihadistit viedään. Tai mielluummin keltaliivit kiitoradalle estämään jihadistien koneen laskeutuminen...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Jaa-a, luulisin että Li kumminkin nauttii vallitsevasta tilanteesta. Hänhän elää suvaitsevais-tiedostavan ihmisen paratiisissa. En osaa sanoa kepun kannatuksesta mutta laskemaan se tulee reilusti. Tuskin kuitenkaan uuvattien tasolle. Sillä on kuitenkin – niin kuin demareillakin – se tietty eläkeporukka joka äänestää omiaan hautaan saakka.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy kyllä sanoa että alkaa mennä melkosen överiksi keskustelu tästä al-hloista ja Haavistosta
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/buimonen/jatkuvat-tietovuodot-merkittava-turvallisuusuhka-suomelle/
melkossia kommentteja kyllä, tuo esim. onkohan tuo Snellamnni ihan järissään ?

Jouni Snellman #3082265 11.12.2019 19:24
Vastaus kommenttiin: #3082221

Tuota pitäisi kysyä ulkoministeriöltä ja maan hallitukselta. Eihän se kivaa ole, kun Venäjän myyrät tekevät kaiken viranomaistoiminnan mahdottomaksi.
-jpt-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, jpt. Toi Uimonenhan elää omassa kuplassaan joten häneltä voi odottaa tommosia. Eli suomalaisten turvallisuutta vaarannetaan tietoisesti mutta se ei ole Börjelle ongelma. Sitten kun tieto siitä vuotaa, se on ongelma.

Juha Kivela kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti tuossa edellä, että "Oppositio on suuri lapanen, joka inisee nurkassaan pöksyt märkinä.

Se saisi paljonkin aikaan halutessaan, mutta inisevät vain näennäisesti.

Jos koskaan, niin nyt pitäisi tämä valehtelijoiden tyttökerhohallitus kaataa haavistoineen!

On demokratian halventamista jatkuva demareiden valehtelu, vihreiden valehtelut ja demareiden jatkuvat sössimiset ihan kaikessa. Enkä ala listaamaan, jokainen joka vähänkin lukee ja seuraa aikaansa, tietää mitä tarkoitan", johon Ykä vastasit, että "Ano: Kuvaat aikaa ja hallitusta hyvin. Mutta opposition ongelmana on tietysti se, että sillä on eduskunnassa vähemmistö".

Tarkoitukseni ei ole kritisoida sinua kommentillani, vaan muistuttaa, että Suomen perustuslaki 11.6.1999/731 115 § kuuluu seuraavasti:

"115 §

Ministerivastuuasian vireillepano

Valtioneuvoston jäsenen virkatoimen lainmukaisuuden tutkinta eduskunnan perustuslakivaliokunnassa voidaan panna vireille:

1) oikeuskanslerin tai oikeusasiamiehen perustuslakivaliokunnalle tekemällä ilmoituksella;

2) vähintään kymmenen kansanedustajan allekirjoittamalla muistutuksella; sekä

3) eduskunnan muun valiokunnan perustuslakivaliokunnalle esittämällä tutkintapyynnöllä.

Perustuslakivaliokunta voi myös omasta aloitteestaan ryhtyä tutkimaan valtioneuvoston jäsenen virkatoimen lainmukaisuutta".

Kyseisen 115 §:än mukaisesti kohta 2) on varsin mielenkiintoinen ja antaa tosiaan - opposition niin tahtoessaan - heille ainakin teoreettisen mahdollisuuden PYRKIÄ VAIKUTTAMAAN ASIOIHIN! Eri asia on, että johtaako kyseisen lainkohdan HYÖDYNTÄMINEN yhtään mihinkään, mutta suomalaisen sananlaskun mukaisesti: "Yrittänyttä ei laiteta"..

Tässä tulee mieleen, että myös Perussuomalaisten Arto Luukkanen mainitsi tuon jokin aika sitten blogissaan, jossa hän kirjoitti, että "Mistähän löytyisi se 10 hengen kansanedustajien joukko, joka kyselisi Ohisalon opin yhteensopivuutta hänen ministerinasemaansa kanssa?" [Lähde: https://www.oikeamedia.com/o1-125806] Olisin itse toivonut, että Arto olisi päässyt Eduskuntaan kansanedustajaksi, mutta toivottavasti seuraavalla kerralla näin tapahtuu.

Ottaen huomioon, että eilen (11.12.2019) opposition yhteisesti jättämä välikysymys hallitukselle merkitsee jo yhteensä 83 kansanedustajaa 200 jäsenisessä parlamentissamme, niin pitäisin erikoisena, ettei tuolta löytyisi helposti tuon ko. lain 115 §:n 2) kohdan täyttäviä kansanedustajia tekemään, mikä tässä tilanteessa on ehdottomasti tarpeen! Erityisesti Keskustalla on tässä varmaankin eniten nyt pelissä menetettävänään?

Täten ollen, vaikka oppositiolla onkin näennäisesti määrävähemmistö parlamentissamme, on sillä sen oikein ja viisaasti toimiessa käytettävissään sellainen Suomen perustuslain takaama valttikortti, että sitä ei kannata näissä olosuhteissa ja tilanteissa jättää käyttämättä, sillä käyttämättä jättäminen tarkoittaisi sitä, että oppositio todellakin inisee, ja asettaa jopa itsensä kyseenalaiseksi todellisena oppositiona - kykenevänä sellaisena ainakin!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Näkisin tämäntyyppisen manööverin mielelläni itsekin vaikka se ei mihinkään johtaisikaan. Tulee sinänsä muistaa että niin kokoomus kuin kristilliset ovat valeoppositiota. Ihan rehellisesti kun sanon niin - kaikesta huolimatta - en vielä edes halua hallituksen kaatumista. Jos tulee uudet vaalit niin persujen kannatus ei riitä. Asioitten on valitettavasti mentävä vielä pahemmaksi ennen kuin tarpeeksi monella äänestäjällä alkaa raksuttaa nupissa. Ja kyllä minua kritisoida saa. En minä siitä rikki mene.

Äänestäjistä puheenollen tää uusin Ryppy & Reikä-sarjakuva kertoo muutamassa kuvassa yllättävän paljon monesta suomalaisesta äänestäjästä:

http://ryppyjareika.blogspot.com/2019/12/ryppy-ja-isa.html