lauantai 22. lokakuuta 2011

LISÄÄ RAKKAUTTA VIRANOMAISPÄÄTÖKSELLÄ

Eli fanittamisen ihanuudesta, syvästä tunteesta ja suuresta katkeruudesta

Meikäläisellä tulee täällä Huitsinnevadan perukoilla harrastettua sottailua maailman menosta. Sottailunihan ei sinänsä ole esim. toimittajien tai päivystävien dosenttien mielestä varsinainen synti, kunhan vaan sottailen keskenäni, mutta synniksihän se muuttuu siinä vaiheessa, kun julkaisen sottailuni tässä huippusuositussa blogissani (valehtelematta ainakin 12 vakiolukijaa, tai no, ehkä 11, Ylvaa ei lasketa, Ylva on blogin sensori).

On tietysti ymmärrettävää, että ammattitoimittajien ja päivystävien dosenttien mielestä on huomattavan epiä, että joku tavallinen jätkä voi puhua mälkyttää julkisesti yhteiskunnallisista asioista ja kieltämättä he ovat tavallaan ihan oikeassa, sillä onhan heillä yliopistokoulutuksen tuoma laajempi näkökanta asioihin ja tämän näkökannan ansiosta he pystyvät pureviin ja syväluotaaviin analyyseihin ts. kirjoittavat just sen saman minkä kaikki muutkin ammattitoimittajat ja päivystävät dosentit kirjoittavat.

Koska todellisuudessa tällä kohdalla olevaa reikää ei olla vielä saatu paikattua (Luoja tietäköön, että halu ja yritys on kyllä kova), niin jatkan sottailua, ja sottailua on aikaansaanut viime aikoina tuo Lieksan tilanne. Siellä kun paikallisväestö on suhtautunut varsin nuivasti väen vängällä paikkakunnalle raijattuihin somaleihin ja nuiva suhtautuminen on luonnollisesti aikaansaanut kaikenlaista paheksuntaa tiedostavissa piireissä. Suoranaista yllättymistäkin. Kuin ne sillai kehtaa? Kun ideahan itsessään on kovasti edistyksellinen ja suorastaan vaatii julkista ylistystä.

Tästä lieksalaisten ällistyttävästä ja täysin puskista tulleesta rasistisesta reaktiosta äimistyneet ja syvästi järkyttyneet piirit muistuttavat minusta kovasti 13-vuotiasta teinityttöä joka fanittaa Justin Bieberiä koko teinitytön syvällä rakkaudella ja saa itkupotkuraivarin, kun seitsemän vuotta vanhempi isoveikka suhtautuu tytön fanittamiseen hiukka huvittuneesti.

Välttämättä tyttö ei ehkä ole ihan täysillä edes innostunut J.B:n musiikista, mutta fanittaminen on itsessään ihanaa ja tyttö rakastaa rakastamista niin täysillä kuin nuori ihminen vaan voi. Ja asiaan vaikuttaa tietysti se, kun Lissu ja Mirkkukin fanittaa.

Sinänsä toi pimu on kyllä huomattavasti suvaitsevampi kuin monikultturismia fanittavat edistykselliset piirit, sillä hän antaa kyllä isoveikkansa puolestaan ihan rauhassa tykätä vaikka Carlos Santanasta tai Ry Cooderista eikä se häntä niin häiritse, kunhan isoveikka ei vaan heitä ilkeää läppää oman fanituksensa kohteesta. Lieksaan liittyvässä edistyksellisessä närkästyksessä ei tämä riitä, vaan kun idea itsessään on niin ihqua, ja fanittaminen on ihanaa, niin jos minä fanitan, niin silloin täytyy fanittaa sinunkin.

Varsinainen asian sietäminen ei tietenkään riitä, vaan valistuksellisin keinoin suomalaiset, ja ennen kaikkea suomalaiset miehet tulee kouluttaa siihen malliin, että Akuliina Saarikoskikin hyväksyisi heidät poikaystäväkseen. Ja kun valistus ei tuota tulosta, niin sitten tietysti vaaditaan rakkautta ideaan väkipakolla.

Mikä ei tietenkään onnistu. Edistykselliset piirit tietty ihmettelevät, että miksi ihmeessä tavalliset persjalkaiset taarikat eivät voi fanittaa niin kuin pitäisi. Täältä huitsinnevadalaisesta näkökulmasta katsoen siihen on tiettyjä syitä.

Me suomalaisethan, sen lisäksi että olemme persjalkaisia taarikoita, olemme melko lailla nurkkakuntaista, epäluuloista ja kyräilevää väkeä. Minä en itse asiassa pidä sitä edes millään muotoa pahana, sillä sellaiset ihmiset eivät kauhean suuressa määrin innostu kaikista hömpötyksistä niin kuin vaikka Lapuan liikkeestä, taistolaisuudesta, voodoosta tai monikulttuurikiimasta. Mielipiteelläni ei sinänsä ole juurikaan merkitystä, eikä liene tarpeellista miettiä, onko jossain suuressa kosmisessa katsantokannassa suomalaisten nurkkakuntaisuus hyvä vai paha. Pääidea on, että suomalaiset vaan tuppaavat olla semmoisia. Niin lieksalaiset kuin vaikkapa ylämaalaiset, saarijärveläiset, sotkamolaiset kuin muoniolaisetkin.

Nyt kun sinne Pielisen takana sijaitsevaan kyräilevien persjalkojen asuttamaan kaupunkipahaseen kuskataan persjalkojen mielipidettä kysymättä parisataa somalia ja luodaan keinotekoisesti etninen vähemmistö, joka ei muistuta paikallisia niin ulkonäöltään kieleltään ja tavoiltaan, niin onhan se jo alun perin selvää, että ei siitä ilman kärhämiä selvitä.

Sitten kun persjaloille vielä kerrotaan, että ei riitä, että hyväksytte tämän systeemin vaan teidän täytyy olla asiasta innoissanne ja vielä mieluummin julkisesti, ja ai niin, jos jotain kärhämää syntyy niin muistakaa, että vika on teissä, teidän tavoissanne ja asenteissanne, koska teille siirretty etnisesti oikeaoppinen vähemmistö on meidän toimestamme vapautettu kaikesta vastuusta ja syyllisyydestä. Te olette vastuussa, te, piru vie te!

Ja kun lieksalaiset ovat kumminkin eläneet selkosillaan omilla tavoillaan ja asenteillaan, joilla on loppujen lopuksi iät ajat suhteellisen hyvin pärjätty, niin eihän se ihme ole, jos ei asennekasvatus perille mene. Varsinkin kun etnisesti oikeaoppiset vähemmistöt eivät välttämättä aina mitään kullanmuruja ole, vaikka kollektiivisesti syyttömäksi sertifikoituja ehkä ovatkin. Eikä asiaa auta maakunnan ykköslehdessä julkaistut pikku-uutiset esim. tähän tyyliin:Kiitokset aikaisempaan juttuun kommentoineelle Anonyymille kuvasta. Lieköhän maakunnan ykköslehden latoja muuten salaa nuiva?

Valistuksessa sitten tietysti otetaan käyttöön raskaat aseet ja järjestetään seminaari, jossa kuullaan alustuspuheita ja paneelikeskustelua ja päälle etnistä musiikkia. Keinohan on sinänsä vallan mainio, sillä kun Lieksassa ei ole mitään mestaruussarjajoukketta, ja Joensuuhun on aika pitkä matka, niin Lieksassahan tunnetusti tavalliset Toropaiset hyppäävät alinomaa kaikissa seminaareissa. Varsinkin semmosissa seminaareissa, joissa keskustellaan siitä, miten paskaa porukkaa lieksalaiset Toropaiset ovat.

Eli eihän seminaariin tule kuin asialle vannoutuneita fanittajia, jotka fanittavat asiaa ilman seminaariakin, koska fanittaminen on itsessään ihanaa ja tuo ihmiselle niin ihanan lämpimiä paremmuuden tunteita. Siinä sitten kuunnellaan, kun esiviisaat rupattelee mukavia ja sen päälle kuunnellaan jännää etnistä musiikkia, joka soittajien kiistattomasta taitavuudesta huolimatta kuulostaa länsimaiseen korvaan epävireiseltä ja sen jälkeen ihastellaan että kuinka loistavaa musiikkia tämä olikin, miks ihmeessä meillä ei tehdä tämmöstä, miks meillä on vaan Popedaa ja Lauri Tähkää.

Ja tilaisuudessa soittaneelle – varmasti ihan tolkun kaverille – saattaa jäädä ontto tunne, ja hän voi tuumia, että tykkäsiköhän se oikeasti minun musiikistani, ja pitääkö hän minusta ihmisenä siksi, että olen hänen mielestään hyvä tyyppi. Vai pitääkö hän minusta vain siksi, että minusta täytyy pitää? Kun minä olen muotia. Vaan entäs, jos minä en vuoden päästä olekaan muotia? Entäs, jos fanittaja keksii jotain muuta. Muodin virtaukset kun ovat niin oikullisia.

Fanittaja ei tämmösiä mieti, vaan hän tuumii, että nyt ollaan tehty jotain tärkeää ja ollaan niinqu jotenkin enemmän kuin muut. Kyllä nyt uni maittaa.

Mutta persjalkainen lieksalainen ei vaan suostu fanittamaan. Sitten täytyy lyödä varmaan joitain faktoja kehiin. Ensimmäisenä voisi varmaan muistuttaa tulevasta työvoimapulasta jota me ollaankin kärsitty jo 1 v 9 kk ja rapiat ja tämähän tietysti uppoaa 15,1%:n työttömyysasteesta kärsivään kaupunkiin kuin puusta tehty veitsi kivijalkaan, joten jotain muuta kannattaa ehkä yrittää.

Niin no, voisihan sitä tietysti muistuttaa persjalkaisia, että kaupunkihan saa tämän monimuotoistumisen myötä valtiolta hyvät rahat. Saattaa hyvinkin olla niin, että ankarasti fanittava ikiteini ei itse välttämättä hahmota, mistä se valtion verokertymä oikein tulee, mutta tavallinen persjalkainen tietää, että veroeuron siirtäminen momentilta toiselle on samaa kuin siirtäisi meisselin puntista toiseen. Meisseleitä on edelleenkin vain yksi, eikä sen koko kasvanut.

Tai ehkä lieksalainen Toropainen vertaa asiaa niihin kahteen ekonomiin, joista ensimmäinen syö annoksen koiranpaskaa kun toinen maksaa siitä 5000 euroa, ja hetken päästä ensimmäisestä syöntisessiosta maksanut tekee samoin kun toinen maksaa 5000 euroa. Jälkikäteen heput tuumivat, että olikohan tässä mitään järkeä, kun eihän me itse asiassa tienattu mitään ja kummallakin on suu täynnä paskaa. Mutta ekonomit lohduttautuvat, että tehtiinhän me sentään kymppitonnin liikevaihto.

Saattaapa joku lieksalainen koiranleuka todeta, että koko monimuotoistumissessiosta ei kehity muuta kuin huomattava määrä fissioitunutta moraalisäteilyä, ja jos sen pystyisi vangitsemaan reaktoriin, jossa se pyörittäisi turbiineita ja jauhaisi sähköä, jota voitaisiin myydä hyvällä hinnalla vaikkapa Keski-Eurooppaan, niin tilanne olisi ehkä toinen.

Ja sittenhän ei fanittajille jää oikeastaan muuta vaihtoehtoa kuin rikosilmoitukset kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kun fanittaminen on itsessään niin ihanaa, niin muittenkin pitää fanittaa. Vaikka väkipakolla. Vaikka asiasta ei olisi varsinaisesti mitään hyötyä kenellekään. Mutta se tunne. Se ihana tunne. Ja kun sitä on tarjolla jatkossakin lisää. Kun jotain seuraavaa pikkupaikkakuntaa väen vängällä monimuotoistetaan, on luvassa taas ihania oikeaoppisen vihan tytinöitä. Ja tarvitseehan fanittaja mm. myös minua ja kaltaisiani. Mistäs sitä muuten sitten niitä ihania vihan tytinöitä saisi? Ja tarvitseehan kunnon uskonto saatanansa.

*

Niin muuten, eilen, perjantaina 21. lokakuuta 2011 eduskunta betonoi perustuslaissa Suomen muuttamisen valtiosta maakunnaksi. 118 puolesta, 40 vastaan, 1 tyhjää ja 40 ei viitsinyt edes vaivautua paikalle. Median näkemyksen mukaan äänestyksen pääasia oli presidentinvallan pienentäminen. Niin no, kaipa se pitkässä juoksussa sitten melko reippaasti pienentyykin. Sen, mitä eivät Bobrikov ja Stalin saaneet tehtyä, sen omat nilkkimme sitten menivät ja tekivät.

Sotilaspasseja voi palauttaa sotilasläänien aluetoimistoihin.

29 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Sotilaspasseja voi palauttaa sotilasläänien aluetoimistoihin.

Jaa... Minä kun luulin että OW Kataisen (Octaviukselle hattu) hallitus jo lopetti aluetoimistot, sotilasläänit ja puolustusvoimat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumitonttu. No joo, into on kyllä kova. Vaan eihän meillä ihan vielä olla siinä Ruotsin mallissa. Mitäs se oli se lkp-vahvuus. Kolme prikaatia ja hemvärnet? Ja oliko sitä tykistöä kokonaista 20 putkea?

Närpes varg (grrrr...) kirjoitti...

Paljon oli taas hyvää asiaa, mutta päällimmäiseksi mieleen jäi se lyhyt lehtileike. Siis että kielitaidottomat saavat ajokortin valtion varoista.
Luin hiljan englantilaisesta lehdestä, että siellä voi suorittaa ajokortin peräti 19. kielellä. Muutama kymmenen tuhatta kuskia ajelee nyt stten pitkin Britanniaa tietämättä, mitä tienvarren kylteissä lukee.
No tietysti joku ajokortillinen sitten pamautti tietyömonttuun, koska ei ymmärtänyt varoitusta. Ja nyt lakia ollaan muuttamassa niin, että kortin saisi ainoastaan englantia edes joten kuten osaava.
Olisiko tässä vaikka perspuolueelle eduskunta-aloiteen paikka?

Kumitonttu kirjoitti...

En tiedä joko olen jossain aiemmassa yhteydessä muistanut kertoa, että tämä Mäntsälän kapinassa kunnostautunut kenraali Wallenius kertoi myöhemmin, että kun hän Lapin ryhmässä puolusti isänmaata Suomenlinnasta tuoduilla kunnialaukaustykeillä, niin sodan jälkeen vastustajana olleen Venäjän armeijan komentaja oli kysynyt, että mitä laitteita ne olivat, kun 90% ammuksista jäi suutareiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Sen jotenkin tajuaisi jos Ruotsi liittyisi NATO:n ja mitoittaisi asevoimansa sitä varten. Mutta ei se liity mutta kuitenkin supistaa sen olemattomiin, sekä sotilaiden, kaluston että määrärahojen osalta.

Vertailun vuoksi, Sveitsi ei tee noin, vaikka on sotilaalliseti puolueeton, eikä sillä ole nykyään hankalia naapureita.

Ruotsi on varmaan siinä tilassa että Suomi vois vaikka vallata sen tai ainakin osia siitä. Norrbottenin ja Västerbottenin läänit ois ihan kiva saada...sais mukana nuo malmiesiintymät. Ja noissa lääneissä puhutaan suomea.

Ruotsi luottaa kovan paikan tullen siihen että sen vieressä oleva Suomi ja NATO:n jäsenet sotivat eikä Ruotsin tarvi tehä muuta kuin katsella sivusta. Niin se teki ykkösrähinän ja kakkosrähinän aikana. Se vaan että Ruotsilla oli hyvä armeija ykkösrähinän ja kakkosrähinän aikoihin, ja Ruotsin armeija piti varmaan yllä korotettua valmiutta kaiken varalta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes vargille, Kumitontulle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg: Tommoset lyhyet lehtileikkeet kertovat hyvin, mitkä ovat valtion prioriteetteja. Eivät tosin kerro, että miksi. Tietäneekö valtiokaan? Joka tapauksessa ei pidä ihmetellä, että ihmiset jyrpiintyvät. Ja tässä olisi todellakin perspuolueelle eduskunta-aloitteen paikka.

Kumitonttu: Joo, minä olen kuullut saman. Yleensäkinhän talvisodassa tulenjohtomiehet manailivat, että voi helvatti miten olis lihavia maaleja, jos vain olis jotain millä ampua.

Vieras: Ehkä Sveitsi elää tässä maailmassa ja Ruotsi enää ei. Tuo Ruotsin puolustuksen alasajo oli kyllä varsin nopeaa. 20 vuotta sitten Ruotsilla oli 600.000:n miehen reservi ja reserville myös rautaa käytössä niin maalla, merellä kuin ilmassakin. Olisivat varmaan pystyneet pistämään pitkälti hanttiin ihan kenelle tahansa.

Roope kirjoitti...

Terveisiä Yrskälle. Ja muijalle (jos sitä ees oikeesti on) kansa.

Anonyymi kirjoitti...

Miten se mahtaa olla, että oisko Lieksan kaupunginvaltuusto ja kaupunginhallitus alunperin voinut sanoa jyrkästi ei yhdellekään valtion tyrkyttämälle ulkkarille? Jos se olisi tajunnut ajoissa?

Sanoin näin jo Vasaran blogissa, mutta sanon täälläkin. Lieksan, tai muutekin pohjoiskarjalaisten olisi ollut hyödyllisempää perustaa uraanikaivos kuin pakolaiskeskus. Uraani on harmittomampi kuin pakolaiset. Uraani ei vaadi majoitusta, ruokaa, vaatteita, sosiaalitukia, ilmaispalveluja, ei vaadi kulttuurinsa kunnoittamista, tappele kauduilla eikä pistä paikkoja palamaan.

Onko Lieksa tuttu paikka Ykälle?

Ai niin, en muuten tykkää Lauri Tähkän musiikista.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja totesin asian viime vuonna Kumiksen blogissa täällä.

Anonyymi kirjoitti...

Mjahas, mulla on pohjoispohjanmaalla kiinteistö myynnissä jahka kun saan myytyä sen, ajattelin muuttaa jonneki itäsuomeen kolin itäpuolelle, lieksaa yllä kattelin kun siellä oli yksi kiinnostava kiinteistö, mutta kannattaskoha harkita

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Roopelle, Vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Roope: Terveiset sullekin ja kiitos aina valppaasta mediaseurannasta. Ylva on olemassa, elää ja voi hyvin ja lähettää myös terveisensä.

Vieras: Oliskohan se niin, että valtuustotasollakaan ei vielä oikein uskallettu täysillä vastustaa sitä fanittamisen riemua? Kun sitä Jytkyä ei vielä kunnallisvaaleissa tullut ole. Tosin kyllähän nyt on soraääniä tullut sekä kepusta että demareista. Jäämme odottelemaan tulevaa sisällissotaa näissä puolueissa.

Uraaniasioista monimuotoistumisen vaihtoehtona olen ihan samaa mieltä kanssasi. Kyllähän muuten Suomessa ollaan pykäämässä pystyyn useitakin kaivoksia, mutta hankkeitten takana ovat kanadalaiset ja aussifirmat. Mikähän on, ettei suomalaisia yrityksiä kiinnosta?

Olen minä Lieksassa jonkun kerran käynyt, en kylläkään asustellut. Hienot maisemathan siellä.

Ja juu, en minäkään Tähkästä niin perusta.

Ano: Mitäs, jos harkitsisit Valtimoa? Pieni ja rauhallinen paikka, komeat maisemat ja käsitykseni mukaan paikkakunnalla menee varsin hyvin, niin että monimuotoistumisen tuomaan näennäisrikastumisen halpaan siellä ei varmaan ihan ensimmäisenä mennä.

Anonyymi kirjoitti...

Sitä en tajua miksi suomalaisia yrityksiä ei kiinnosta kaivostoiminta, ei malmiesiintymien omistus eikä louhinta. Ennen oli mutta jotain parikyt vuotta sitten niistä moni luopui. Ois vaan kannattanu pitää kaivosbisnes koska Kiinan, Intian ja joidenkin muiden nousevien talousmahtien kansantalouksien nousu on nostanut mineraalien hintoja.

No, jos ulkomaiset firmat tarjoavat työpaikkoja nimenomaan suomalaisille, ja firman ovat muutoin kunnollisesti, niin ne voivat toimia.

Ei siis totaalikieltoa ulkomaisten firmojen toiminnalle, mutta ensin on tarkistettava että ne toimivat kunnollisesti.

Kaivoksissa on se hyvä puoli että malmiesiintymät sijaisevat maakunnissa ja useimmiten ns. kehitysalueilla tai muutoin siellä missä työpaikoille on akuuttia tarvetta.

Kaivoshommasta minulla on eräs taannoinen sähköpostikommentti, jonka voisin pistää sinulle sellaisenaan, enkä viitsi sitä tähän copy-pastettaa.

Anonyymi ja sen synonyymi kirjoitti...

Se on kyllä sääli, synti ja häpeä että suomalaiset yritykset tai valtio ei ole valmis sijoittamaan oman maan raaka-aineisiin ja malmiin vaikka esimerkiksi Lapissa olisi esiintymiä yllin kyllin. Jotkut toopet pelkäävät että laajempi kaivostoiminta pilaisi Lapin "matkailuimagon".

Harmittaa kyllä että hallituksella on prioriteetit noin pahasti hakusessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Anolle&Synolle ja kiitos kommenteistanne. Voihan se tietysti olla, että suomalaisilla firmoilla on parinkymmenen aikana ruostunut sekä tietotaito että kalusto. Outokumpu Oy:kin alkoi jo aikaa sitten tuottamaan pelkkää rosteria tuontitavarasta. Saattaa olla, ettei ole uskallusta tavallaan aloittaa nollapisteestä.

Ja ehkä noilla ulkomaalaisilla firmoilla on isommat volyymit, ja sitä kautta suurempi uskallus ottaa riski, mene ja tiedä. Vaan meillä kun ei noita raaka-aineita liikaa ole, niin kyllä niitä olemassaolevia pitäis pyrkiä hyödyntämään.

Vieras: sähköposteihisi ei lisättävää. Ihan asiaa. Ja se sabotööri on kyllä yks valtakunnan syöpä.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi ei ole täysin raaka-aineköyhä maa. On tiettyjä raaka-aineita mutta niissä on se kysymys minkälaisia ne ovat ja missä määrin niitä on kaupalliseen hyödyntämiseen asti.

Viherhörhöt haluaa kieltää raaka-aineiden keräämisen, jalostuksen ja käytön. Vitun urpot. Jos kaivos jätetään perustamatta Suomeen, niin käy niin että sellainen kaivos perustetaan sitten Afrikkaan tms. Ja sieltä sitten tuodaan tavara tänne.

Kapitalistit taas haluaa ulkomaisille firmoille rajattomat oikeudet sekä malmiesiintymien omistukseen että louhintaan. Sekä täydet vapaudet tuoda oma työvoima mukanaan.

Mielestäni malmiesiintymien omistus on pidettävä suomalaisilla, olipa suomalainen omistaja sitten kuka tai mikä tahansa. Sen sijaan malmin louhintaoikeus voi joissakin tapauksissa olla ulkomaisella yrityksellä mikäli sille on tarpeeksi hyvät perustelut. Tällöin kyseisen ulkomaisen yrityksen toiminnan tulee olla mallikelpoista, eli sen tulee työllistää suomalaisia ja maksaa veroja Suomeen.

Lisäksi kaivoksen perustamisella tulee olla kyseisen paikkakunnan asukkaiden hyväksyntä.

Aiheesen liittymätön, mutta pistin äsken urakalla niitä sahköpostiin kertyneitä Saksa-pohdintoja. Uusimmat on uusimpina, vanhimmat takimmaisina.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. A-men, tohon ei juuri lisättävää. Siihen sähköpostiin tuli nyt niin tukeva jööti viestejä, että lukeminen vie oman aikansa. Kiitokset.

Anonyymi kirjoitti...

Oletko huomannut Hommassa tapahtuneet tason laskua? Tietokoneista puhutaan data corruption, vioittunut data joten onko Hommalle käynyt samoin?

Vasara päätti taannoin ettei enää kirjoita sinne. Hän totesi että vasemmistomokuttajiatrolleja alkoi enemmän ilmaantua eivätkä modet suostuneet rajoittamaan niiden paikallaoloa.

Jos Vasara, pitkään nuivissa nettipiireissä pyörinyt tasokas kirjoittaja lähtee pois, niin vaikuttaa siltä että jotain huonoa on tapahtunut.

Myöskään Mestari kellarin pimeydestä ei ole siellä kovin usein kirjoittamassa, vaikka hänen ympärilleen koko Homma ja sen edeltäjä perustettiin.

Tuosta oli Kumiksen blogissa keskustelua Vasaran, Pikkupojan ja Kumiksen kesken tämän jutun kommenttiosassa. Pikkupoika on sanonut että monet hänen jutuistaan ei ole mennyt läpi. Samoin nimimerkki Valkea on todennut saman.

IDA on muutamaan kertaan blogissaan murahdellut siitä että Homma ei julkaise hänen tekstejä. IDA on tähän mennessä ehditty bannata sieltä ja hän on myös itse joskus pyytänyt poistamistaan. Nyt hän on siellä toisella nimimerkillä.

Hommassa on tietyt nimimerkit, joiden kirjoitukset tarkistan säännöllisesti, kuten Roope ja jokunen muu. Mutta suurin osa kirjoittajista on sellaisia että hyppään heidän tuotosten yli niin etten edes vilkaisen niitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras, ja kiitos haastavasta ja kieltämättä myös hankalasta kysymyksestäsi. Minä en ole asiasta ihan samaa mieltä. Tai sanotaan näin poliittisen ympäripyöreästi, että asia ei ole yksiselitteinen. Näköjään toi blogger totesi, että kommenttini on liian pitkä, joten laitetaan kahdessa osassa.

Ensimmäisenä tietysti ajattelen sitä, että kuinka itse moderaattorin homman hoitaisin, eikä varmaa vastausta ole. Kyseessä on kuitenkin keskustelufoorumi, jota kytätään suurennuslasilla ja jonka moderaattorit halutaan killumaan seipään nokkaan vastapuolen taholta aina ja omienkin puolelta silloin tällöin.

Vasemmistotrollien lisääntynyt määrä johtuu varmaan siitä, että vastapuoli on vihdoin todellakin huomannut, että Hommaforumi on olemassa, se koostuu muustakin kuin 20 netsistä, eikä sitä voi toivomalla pois enää saada. Silloin tietysti yritys hyökätä Hommaa kohtaan lisääntyy. Modet ovat ottaneet (näin minusta tuntuu, perusteet stetsonista) linjan, että antaapa niitten mölistä, ja Homman monet hyvät kirjoittajat voivat sitten pistää ne ns. paskan päreiksi. Tämä on yksi tapa. Kun kyseessähän on nimenomaan keskustelu-, ei julkilausumafoorumi. Jos vasuritrollille taas antaa säännöllisesti banaania ensimmäisen viestin jälkeen, niin siitäkin tietty nousee taivaankorkee älämölö ja sitten väitetään, että kun Hommaforumille esitetään kerrankin rakentavaa kritiikkiä, niin niillä ei sitten kantti kestäkään. Ja tälle kannalle löytyy sitten yllin kyllin puolustajia valtamediassa, eikä niille niin tärkeää ole, oliko se kritiikki rakentavaa vaiko ei. Valtamediallehan riittää rakentavaksi kritiikiksi jatkuvasti toistettavat iskulauseet. Etukäteismoderointiin taas ei riitä aikaa eikä tupakkaa, sillä viestejä on paljon ja modethan toimivat talkoopohjalla.

Siks toiseks, vasuritrollit tod näk ajan myötä väsyvät ja häipyvät muualle. Sama ilmiö on tapahtunut aikanaan omassa blogissani, joka on tietysti lukijakunnaltaan murto-osa Hommaforumista, mutta samanlainen ilmiö oli siinäkin. Kun tää blogi rupesi saamaan hieman lukijoita, niin tänne ilmestyivät ne ”30 kommenttia ja vikkelää vastakommenttia vaikkei asiaa ollutkaan, mutta kun niin vitutti”-kommentoijat, jotka sitten melko pian kyllästyivät ja etsiintyivät jonnekin muualle. Näin voi käydä Hommaforuminkin osalta, joskin sitä on tietysti kovin vaikeaa ennustaa, sillä mitään tällaista ei tässä maassa ole ennen ollut. Vasuritrollien väsymistä kuvaa sekin, että se Hommawatchkin näivettyi, niin kuin uskon käyvän todorgillekin. Jotenkin (perusteet taas stetsonista) tuntuu siltä, että me ns. hommalaiset ollaan kuitenkin pitkäjänteisiä ihmisiä, kun taas tiedostava vastapuoli enemmän tätä kaikkimullehetitännenyt-porukkaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

(osa 2)

Se, että Jussi Halla-aho ei kirjoita enää niin paljon Hommafoorumille (kuin myös Scriptaankaan) johtuu varmaan siitä, että eduskuntatyö taatusti vie aikansa, ja sitähän hänet haluttiin tekemään. Halla-ahon facebook-aktiivisuudesta en osaa sanoa, sillä minulla ei ole facebookia. Se on ikävää, että mainio Lekamies ei enää kirjoita Hommaforumille, mutta onneksi hänellä on kuitenkin oma bloginsa, joka minusta on ihan blogistanin terävintä kärkeä. Itse olen aina kirjoittanut Hommaforumille suht vähän, mutta se johtuu lähinnä hitaasta luonteestani plus siitä että siellä helposti jannut, jotka ovat samaa mieltä noin 99%:sta asioista kehittävät helposti hirveän riidan siitä yhdestä prosentista. Vaan tää ei liene forumin vika, vaan kuuluu ihmisluonteeseen itseensä.

Mikäs se IDAn nimimerkki nykyisin muuten on? Oma suosikkini on Eino P. Keravalta.

Yleensä ja erikseen, Hommaforum on yritys, jonka kaltaista maassamme ei ole ennen ollut. Se ei voi toimia niin, että se miellyttää kaikkia. Se on mahdotonta. Itsekään en pidä kaikista sen piirteistä, mutta positiiviset puolet menevät kyllä vielä reippaasti yli negatiivisista. Ja minä kun pyrin olemaan (usko tai älä) positiivinen ihminen.

Ja Hommaforum on joka tapauksessa vielä pitkään niitten kansallismielisten ihmisten, jotka eivät aktiivisessa poliittisessa toiminnassa ole, Susi 1. Blogirintama on sitten tärkeä omalta osaltaan. Ja kysymyksenä heitän, että mitä Hommaforumin tilalle. Blogistan on sinänsä sirpaleinen jo luonteestaan johtuen, ja Hommaforumin huomattava etu on myös siinä, että sitä kautta saadaan julki sellaiset uutiset, joita valtamedia ei halua julkaista.

Tää on tietysti vain yhden yksinkertaisen sottailijan näkökanta. Minähän voin olla myös väärässä. Vaan siihen on jo tähän ikään mennessä tottunut.

Anonyymi kirjoitti...

Tällä hetkellä IDA toimii nimimerkillä PeterFaber.

Roopen lisäksi tarkistan myös Rähmiksen ja kohmelon viestit. Nuo kolme ovat ahkeria uutisten kerääjiä ja julkaisijoita.

Huomasitko sähköpostin?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä mää valtimoaki olen harkinnut, toinen vaihtoehto olis pirkanmaa ...

Krematoriopalvelu Suomi kirjoitti...

Ihmettelen ettei Ahvenanmaalle ole sijoitettu vähintään saman verran somaleita kuin Vuosaareen ;)?

Onko tämä jotenkin rasistinen RKP-yhteisö tämä RKP-läinen suomenkielenkin kieltänyt aparheid-yhteisö Suomen yhteydessä?

Krematorioyrittäjä Holonaurun kera

Seppo Lehto

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Anolle ja Sepolle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Kiitos tiedosta. Sähköpostin luin. Noita aiheita ei ole kauheasti käsitelty (ainakaan suomalaisessa) sotahistoriassa, joten tiedot olivat hyvin mielenkiintoisia. Kiitos niistä. Se isompi jööti on vielä kesken, koska haluan lukea sen ajatuksella ja hissuksiin.

Ano: Ei huono vaihtoehto sekään. Itse jos voittaisin lotossa, niin Hotelli Yrjöperskeles heivais turhan työnteon ja siirtyisi asumaan jonnekin Utsjoelle tai Enontekiölle.

Seppo: Lämpimimmät onnittelut vapautumisesi johdosta ja voimia eloon.

Vasarahammer kirjoitti...

Lieksassa kunnanvaltuustolla oli sen verran järkeä, että torppasivat paikkakunnalle suunnitellun Kontiolahden vastaanottokeskuksen sivupisteen.

Tyhjille vuokra-asunnoille haluttiin kuitenkin käyttäjiä ja niitä saatiin Kontiolahdelta. Valtio maksoi näiden uusien asukkaiden kustannukset ja Lieksa teki heillä "voittoa", kuten paikallinen sosiaalijohtaja asian ilmaisi.

Nyt on huomattu, että löysät on housuissa. Valitettavasti Lieksan on liian myöhäistä ryppyillä, kun maakunnan päälehti Karjalainen ja Pohjois-Karjalan poliisipäällikkö pelottelevat "maineen menetyksellä".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lekamiehelle ja kiitos kommentistasi. Toi Karjalainen on muuten viime aikoina erityisen kunnostautunut monikulttuurikiimassa. Uskon että lähiaikoina kuntia painostetaan valtion taholta ankarasti tässä asiassa, kun vielä keritään. Seuraavissa kunnallisvaaleissa kun saattaa jytkähtää, ja sitten se onkin astetta vaikeampaa. Eikä esim. kuntatason demarit tai kepulaiset itsekään ole välttämättä niin pihalla kuin puolueittensa johto.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä tosta Hommasta. Niin, jos asiat olisivat tarpeeksi hyvin niin Hommaa ei ois tarvinnu perustaa eikä sitä ois perustettu. Ja jos asiat olisivat vielä tuotakin paremmin niin Perussuomalaiset-puoluetta ei olisi olemassa. Tällöin ns. vanhat puolueet Vasemmistoliitto, Sdp, Kepu, kristilliset, Kokoomus sekä Rkp olisivat nyt ja olisivat alun alkaenkin olleet tarpeeksi nuivia ja "persuuntuneita".

Viherhörhöpiiperöt nyt eivät olisi nuivia tuossakaan tilanteesa mutta siitä ei tarttis välittää jos kaikki muut ois.

Niin, jopa Rkp voi olla nuiva kun hurripuolue on lähinnä opportunistipuolue jolle kelpaa kaikki paitsi pakkoruotsin poisto. Rkp on joko mokuttaa tai nuivailee sen mukaan mitkä ovat suhdanteet.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tosta olen kyllä ihan samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä tosta Hommasta. Luen eniten Roopen, Rähmiksen ja kohmelon kirjoituksia. Nuo kolme ovat ahkeria uutisten kerääjiä ja julkaisijoita. Myös silloin kun Vasara tai IDA on kirjottanut, niin olen tarkastanut noiden kirjoitukset. Homma oli alkujaan perustettu uutisten julkaisupaikaksi ja siihen se sopii parhaiten. Keskustelupalstat ovat oikeastaan sivutuote.

Keskiäkäinen mies esitti arvionsa Homman keskustelupalstojen kielteisistä piirteistä, ja mielestäni Äksyn arvio on paikkansa pitävä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Kyllä minäkin näen, että Homma on tärkeimmillään juuri tiedonjakajana. Täydellistä keskustelufoorumiahan tuskin pystyy kukaan edes kehittämään.