tiistai 6. joulukuuta 2011

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ 2011Suomi-neitomme viettää jälleen vuosipäivää. Lahjathan hän ehti saada valtaapitäviltä jo etukäteen, eli itsenäisyyden päivittämisen maakuntatasolle ja maanpuolustuksen rapauttamisen. Johan siinä yhdelle vuodelle lahjoja onkin. Niin että eihän tää oikein hyvältä näytä ja mieliala tuppaa olemaan välillä aika ankea.

Siitä huolimatta Hotelli Yrjöperskeleen respan henkilökunta uskaltautuu toivottamaan hyvää, rauhallista ja perinteistä itsenäisyyspäivää. Ja ollaan porukalla jatkossakin jääräpäisen, ettei suorastaan rienaavan isänmaallisia.

*

Lisäys pari tuntia myöhemmin:

Maamme valtalehti eli Helsingin Sanomat onnitteli myös Suomi-neitoa omasta puolestaan. Esionnittelijana toimi toimittaja Virpi Salmi. Salmen vuodatushan on sinänsä sitä tavallista, jota pitää julkaista, koska sitä pitää julkaista, sillä muuten sitä ei tulisi julkaistua, mutta täytyy onnitella Salmea siitä, että hän ihan oikeasti keksi jotain uutta, eli:

Kiitos, sotaveteraanit, että saamme rauhassa sotkea suomen kieleen englannin sanoja venäjän sanojen sijaan.
Minunkin mielestäni Suomen itsenäisyys on muutakin kuin käydyt sodat. Samoin ajattelee hyvin moni muukin, vaikka Salmi ei sitä varmaan uskokaan. Mutta pistää miettimään, että näinköhän me oltais noin vähällä neuvostomiehityksestä selvitty? Että kieli vähän rikastuu, ei muuta.

Sinänsä Salmen avautuminen on elävä todiste suomalaisesta menestystarinasta historian kulussa. Suomalaisethan ovat pieni kansansirpale, joka elää hornanperseen leveysasteilla maassa jossa on heikonlaisesti raaka-ainevaroja.

Mutta tuo kansansirpale on työtä tekemällä saanut aikaiseksi niinkin hyvinvoivan yhteiskunnan, että sillä on varaa elättää virpisalmia, joitten ainut lisä suomalaisuuteen on se, että he halveksivat heitä elättäviä ihmisiä ja saavat siitä vielä palkkaa.

Eli tämä kansansirpale on noussut köyhyydestä kovalla työllä hyvinvointiin ja siitä sen seuraavalle tasolle eli maksettuun pahoinvointiin.

Itse pienenä ja älyltäni rajoittuneena ihmisenä mietin, että tuliko tässä jossain vaiheessa luotua hirviö, vai onko tämä asioitten luonnollista kehityskulkua. Vaan pirustako minä siihen vastauksen tiedän, kun olen vain tämmönen Ykä. Lastu laineilla, en muuta.

26 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Muutenhan tämä on hieno maa, mutta ministeriöiden virkamiehet voitaisiin kuljettaa vaikka Venäjälle maksuksi vaikka tinaämpäreistä tai Ladan kiertokangista tai ihan mistä vaan. Mitä niillä tekee - osaako kukaan kertoa? Paskoja lakeja ja jatkuvasti kiristyvää kyttäystä, EU:n nuoleskelua ja kansalle vittuilua. Ei siihen maisterin papereita taida tarvita, vaikka kelpoisuusvaatimuksena onkin. Ilmanko Biaudet'n kohdalla vaatimuksista niin sujuvasti luistettiin.

Nauratti kotkalaisen Juha Eerolan kommentti, että pakkohan se on mennä demarinaisen kättä linnanjuhliin paiskaamaan, kun se on vähän niin kuin tsaaria tervehtisi - lajinsa viimeinen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumitonttu ja kiitos kommentistasi. Totta puhut, mutta niin kuin tosta lisäyksestä huomaat, niin Venäjälle voisi viedä myös huomattavan osan toimittajakuntaa ja vaihtaa vaikka niihin maatuskanukkeihin.

Eerolan kommentti on varsin ässä. Ja tulee muistaa, että Tarja lähtee, Juha jää.

Anonyymi kirjoitti...

Ei huomannut "vapaa toimittaja" kiittää sotaveteraaneja siitä, että yleensä on vapaita toimittajia.

Tosin ihmispopulaatiossa on aina niitä, jotka olosuhteista/yhteiskuntajärjestelmistä huolimatta löytävät sen perseen jota nuolla selvitäkseen mahdollisimman vähällä vaivalla.

Mutta en minä sitä sano, että "vapaa toimittaja" heihin kuuluisi. ;)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentistasi. Tämä toimittajatyttönenhän valitsi sen helpoimman tien. Eli jos on joku asia, jota ns. perussuomalainen Suomi arvostaa, mollaa sitä, ja pääset oikotietä intellektuelliksi. Tämä tapa ei vaadi perusteluja, ei selityksiä. Se on vain ilmoitusasia. Mä oon niinqu intellektuelli ny.

Anonyymi kirjoitti...

Ahhh... kulttuurinen itseinho, tuo pseudointellektuellipiskien peräpään tuoksu jota haistelemalla lauman jäsenet tunnistavat toisensa.

Voisihan tuohon Virpin umpiväsyneeseen natkutukseen kommentoida jotain järkevääkin, vaan järkevintä taitaa olla jos totean ihan vaan että

Haista

Virpi

Vittu

Ei mulla sen kummempia. Anteeksi Yrjö vulgarismi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentistasi. Annan anteeksi vulgarismin. Ehkä se oli tässä tapauksessa paikallaan.

Kapo kirjoitti...

Ykälle ja kaikille muillekin suomalaisuuden peruskiville hyvää itsenäisyyspäivää!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ja sitä samaa myös Kapolle.

Anonyymi kirjoitti...

Yhdessä asiassa ole väärässä yrjö, suome ei todellakan ole köyhä luonnonvaroiltaan vaan yksi europaan rikkaimista: malmeja, puuta, kultaa, on tutkitttu että jopa öljyä löytysjoistain kohista suomea ymm. ja sen kekkonenki jo tiesi aikonaan...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Öljyä? Kekkonen?

reino kirjoitti...

Jos Kekkosen kadonnut öljy löytyy, Suomen itsenäisyys on lopullisesti mennyttä, koska USA:n homojalkaväki eikun merijalkaväki miehittää maan välittömästi suojellakseen seksuaalivähemmistöjen oikeuksia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Reino. Pitäiskös ottaa yhteys Ilkka Remekseen? Tostahan sais mahtavaan teknotrillerin, "Kekkosen kadonnut öljy".

Anonyymi kirjoitti...

:) pieni tekstimoka, tarkotin noista mineraalivaroista, varsinki lapinalueella, joista rikkaimmat ovat ilmeisesti samaa mikä jatkuu kuolanniemimaan alueelle ja kun aikoinaan oli sellanen kuin yya-sopimus, joissa oli kuulemma kohta joka oikeuttas neuvostoliiton hyödyntään mineraalivaroja jotka voitas osittaa jotenki olevan samaa kuin NL:n alueeella, oli kekkonen aikoinaan laittanut tiedot jonneki ootteleen parempia aikoja, näin ainaki enoni kertoili siitä, tiedä pitääkö paikkansa, mutta se pitää ainaki että toi rikas malmisuoni jatkuu kuolasta alkaen läpi lapin.
Toi öljy on sitä ovat tutkineet että suomenkialueella on öljyä maaperässä, mutta ilmeisesti viellä kallista jalostaa....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olihan toi aika hyvä tekstimoka kun malmi öljyksi muuttui. Vaan noin vakavasti ottaen enosi on tainnut ymmärtää jotakin väärin. Ei YYA-sopimuksessa tommosta pykälää ollut. Mietin, että mistähän tommonen huhu olis mahtanut lähteä liikkeelle, enkä keksi muuta kuin sen, että Suomi möi venäläisille Jäniskosken alueen voimalaitoksineen vuonna 1947, että naapuri sai siitä virtaa Petsamon kaivoksiin.

Noita Lapin malmilöytöjä seuraan minäkin mielenkiinnolla, siellä on pirun rikkaita malmioita joilla saatais ehkä osittain korvattua tämä alas ajettava paperiteollisuus. Toivotaan, että eräs V. Niinistökin sen ymmärtää eikä jäänää vastaan.

Vaan öljyä meillä ei ole. Meidän kallioperä on siihen liian vanhaa. Ei mahda mitään. Paska tsägä. Lähintä siihen viittaavaa on tuolla Virossa, jossa on sitä palavaakiveä eli öljyliusketta.

Anonyymi kirjoitti...

niin no se, tosin nythän ne tutkii, miten turpeesta saisi tehtyä biobolttoainetta, jollei v.niinistö ja kumppanit sitä torppaa.
Samaisesta hepusta tuli mieleen, kun kaveri oli maaseuduntulevaisuuden lehtijutussa turvesuon reunalla ja sanoi että verotuksella pitää tehdä turvetuotanto kannatamattomaksi, energia pitää tuottaa aurinkoenergialla, tuulella ja aaltovoimalla, osoitti että mies ei taida paljonkaa tietää mihin sitä turvetta tosiasiallisesti käytetään, eli suurimmaksi osaksi lämpöenergian tuottoon, olis Oulunkaupunkiki kylmä paikka ilma turvetta ...

Anonyymi kirjoitti...

niin no se, tosin nythän ne tutkii, miten turpeesta saisi tehtyä biobolttoainetta, jollei v.niinistö ja kumppanit sitä torppaa.
Samaisesta hepusta tuli mieleen, kun kaveri oli maaseuduntulevaisuuden lehtijutussa turvesuon reunalla ja sanoi että verotuksella pitää tehdä turvetuotanto kannatamattomaksi, energia pitää tuottaa aurinkoenergialla, tuulella ja aaltovoimalla, osoitti että mies ei taida paljonkaa tietää mihin sitä turvetta tosiasiallisesti käytetään, eli suurimmaksi osaksi lämpöenergian tuottoon, olis Oulunkaupunkiki kylmä paikka ilma turvetta ...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tutkimattomia ovat V. Niinistön tiet, ja niitä ei tavallinen ihminen hahmota.

Anonyymi kirjoitti...

Maaperän mineraaleiltaan Suomi on kohtalaisen rikas. Pitäisi vaan älytä pitää mineraaliesiintymien omistusoikeus vain suomalaisilla. Sen sijaan mineraalien keräysoperaation suorittaminen voidaan harkitusti sallia ulkomaisille yrityksille.

Luonnonvarat kuitenkin ovat kirous, jos kansantalous on niistä riippuvainen. Siksi on oltava jalostusteollisuutta ja muuta oheistoimintaa.

Vihreille kaivos on melkein samanlainen Saatana kuin ydinvoima. Varsinkin jos se on uraanikaivos. Vihreitä ei haittaa se jos kaivoksen perustamatta jääminen johtaa siihen että korvaava kaivos perustetaan jonnekin Afrikkaan, jossa työntekijöitä kohdellaan aika joustavasti ja paikkojen puhtaanapito ei ole just niin nöpönuukaa. Eikä sekään haittane viherhörhöjä jos tuon afrikkalaisen kaivoksen tuotteita tai siihen perustuvia jalosteita tuotaisiin meille Suomeen.

Vihreät haluavat luoda Pohjois- ja Itä-Suomeen kieltoalueita joilla ei saa asua eikä tehdä työtä eikä kerätä luonnonvaroja. Tämän toteutuskeinona on ylimitoitetut suojelualueet, joiden kasvi-ja eläinlajisto ei välttämättä ole kuitenkaan harvinaista. Vihreät haluvat kaiketi tyhjentää Pohjois- ja Itä-Suomen asukkaista ja Octaviusta lainatakseni, koota ne pääkaupunkiseudulle asumaan radan varrelle neukkukuutioon, jota ei saa lämmittää eikä valaista ja jossa saa syödä vain kasviksia ja tofua. Ulos ei saa mennä, ja jos menee niin satellittivalvonta on päällä ja jos alkaa ajella autolla niin hintalaskuri tikittää. Perustelut kaikelle tuolle ovat tutut ilmastosyyt, joista he eivät luovu vaikka olisi etuoven edessä metrin lumikinos. Todellisuudessa syy on se että kaupungissa heitä on helpompaa kontrolloida, holhota ja kyykyttää kun kaikki ovat samanlaisissa kanakopeissa. Lenin taisi ajatella samoin.

Jos joku vihreä tai heitä lähellä olevan sabotaasijärjestön tai muuten vaan minkä tahansa anarkomarkoporukan jäsen tuomittasiin pakkotyöhön, niin hyvä pakkotyömaa olisi uraanikaivos. Minä nyt voisin mennä kaivokseen palkkatyöhön vapaaehtoisesti, mutta piiperöille pakkotyö uraanikaivoksella olisi kauhistus.

Junista vielä, tykkään junista ja rautateistä tosi paljon mutta on niiden väärinkäyttöä pistää niiden viereen neukkukuutioita. Suosisin ratojen luona idyllisiä asemakyliä jollaisia perustettiin höyryveturiaikana sekä aikaisempien vuosisatojen arkkitehtuuria kaikkiin rakennustyyppehin. Aivan alkuaikoina pilvenpiirtäjiä rakennettiin sen ajan kertaustyylien mukaan ja vielä 1920-luvulla niissä oli edes alkeelliset koristeet. Jopa stalinistisessa arkkitehtuurissa tehtiin tietyissä tapauksissa koristeltuja taloja, joiden ilmeet olivat kaukana lähiöiden bunkkereista.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta edellisen jutun säästöpossusta välähti päässäni ajatus. Mitä jos tasavallan presidentin virkavalan vannominen suoritettaisiin tästä lähtien siten, että valaa lukiessaan presidentti pitäisi oikeassa kädessään kultaista säästöpossua silmien korkeudella, ja vasemmalla kädellä koskisi pöydällä olevaa Raamattua?

Monarkialla on regalia tai regalioita, kuten kruunu, valtikka, valtakunnanomena ja miekka. Säästöpossu olisi eräänlainen regalia ja symboli sille että maalla pitää olla malttia vaurastua. Possu kasvaa ja lihoo kun ajan kuluessa sitä syöttää hyvin.

Ja nimenomaan säästöPOSSU koska tuolla annetaan viesti mokuttajille, ulkovalloille ja ns. Oikean Uskon edustajile.

Ei tuo edes halvenna presidentti-instituutiota kaiken sen jälkeen mitä Tavja on jo inflatioinut sitä viimeiset 12 vuotta. Ja on Tavjalla yhä vielä viimeiset viikot aikaa mesota urut auki ja heittää kaikki kehiin, ennen kuin hiekka valuu tiimalasista, vihoviimeistä hiekanjyvää myöten.

Säästöpossu-regalia pikemminkin nostaisi presidentti-instituutiota, valtiota ja kansaa, sekä olisi myös institutionalisoitu kansallishuumorin symboli ja källi ulkovaltoja kohtaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras, ja kiitos kommenteistasi. Eihän Suomi kylläkään mikään Etelä-Afrikka ole, mutta noita malmivaroja tulisi hyödyntää, ja niin kuin totesit, luulisi valtiovallalla olevan asiaan enemmän kiinnostusta. Varsinkin, kun paperiteollisuutta ajetaan alas niin, että lopulta on jäljellä vain muutama tehdas kotimaista kysyntää varten.

Vihreät vissiinkin ihan oikeasti ajattelevat, että yhteisesti jaettava kakku kertyy puhe- ja kirjoitustyöstä ja kaiken maailman seminaarien pitämisestä. Meikäläinen asui aikanaan varsin pitkään niissä radanvarren kanakopeissa, ja takaisin minua ei saa kuin väkisin, ja pistän taatusti pitkälti hanttiin.

Presidentin virkavalarituaalit voivat minun puolestani olla minkälaisia hyvänsä, kunhan vaan otetaan ennen virkavalan vannomista selvää, että ymmärtääkö uusi presidentti todellakin, mitä lause ” Minä --, jonka Suomen kansa on valinnut Suomen tasavallan presidentiksi, vakuutan, että minä presidentintoimessani vilpittömästi ja uskollisesti noudatan tasavallan valtiosääntöä ja lakeja sekä kaikin voimin edistän Suomen kansan menestystä" tarkoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Asiahan on nyt niin, että tasavallan presidentti ei anna virkavalaa vaan juhlallisen vakuutuksen.

Sama koskee niitä ministerejä, jotka ovat harhaisia, kuten kommarit. Ne antavat valan sijaan vakuutuksen.

Periaate on vähän sellainen ettei ole pakko jos ei haluu. Jotain on kuitenkin luvattava, tai muuten uraputki katkeaa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, noin päinhän se meni. Minun moka.

Anonyymi kirjoitti...

Off-topic:

http://www.uef.fi/uef/uutiset1?p_p_id=101_INSTANCE_3IgZ&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=7&_101_INSTANCE_3IgZ_struts_action=%2Fasset_publisher%2Fview_content&_101_INSTANCE_3IgZ_urlTitle=20111213-monikulttuurisia-kohtaamisia&_101_INSTANCE_3IgZ_type=content&redirect=%2Fuef%2Fhome

Déjá vu?

Anonyymi kirjoitti...

Ja täältä voi seurata, minkälaiset "kohtaamisia" koskevat viestit läpäisevät sensorin kriittisen seulan.

http://www.kantti.net/artikkeli/2011/12/monikulttuurisia-kohtaamisia

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos linkeistä. Nää tämmöset tutkimuksethan ovat ehdottoman välttämättömiä, koska niitähän ei ole tähän mennessä tehty kuin ihan helevetisti ja pitäähän YTM:ille jotain tekemistä löytyä.

sdsdf kirjoitti...

Moi!

Pisti vaan silmaan toi alla oleva

"ja vaihtaa vaikka niihin maatuskanukkeihin."

Sen nuken oikea nimi on "Matrioska". Suomessa kaytetaan tuota hyvin yleista virheellista nimitysta.

Taman tiedotteen annettuani voin nukkua yoni rauhassa.