keskiviikko 14. joulukuuta 2011

SELITTELÄÄTIÖTÄ TAI HILJAISUUTTA ODOTELLESSA

Tuolla Belgiassa päin eräs marokkolaismies päätti sitten pilata joulutunnelman kerralla ja teki sen varsin onnistuneesti. Tuloksena kuusi kuollutta ja toistasataa haavoittunutta. Huomattavan nopeasti on mediassa ilmoitettu, että kyseessä ei ollut terroriteko. Kyseessä oli yksittäinen mies, joka oli taparikollinen. Saattaahan se pitää paikkansa, en minä sitä epäile. Sitä vaan hieman ihmettelen, että pitäiskös tässä tuntea olonsa nyt jotenkin turvallisemmaksi? Kun tyyppi meni ja joukkolahtasi ventovieraita ihan muuten vaan eikä profeetan parran kautta.

Kyseessä oli siis tavallinen rikollinen, sanovat. Sattuneesta syystä tunnen joitakin han-suomalaisia tavallisia rikollisia, enkä usko heidän juurikaan eroavan han-flaami- ja han-vallonikollegoistaan. Ja heidän toimintatapoihinsa ei kuulu ventovieraitten ihmisten julkinen joukkolahtaaminen. Ei siksi, että he olisivat erityisen empaattisia, vaan siksi, että se tekee pahaa bisneksille. Kun siinä tapauksessa normaalisti melko kynnetön poliisi vetää kerrankin housut jalkaansa ja ottaa mukaansa aseita minkä vaan vyölle mahtuu.

Eli ei minusta kyseessä ole ihan tavallinen rikollinen. Vaan nähtävästi meidän tulee olla kovasti onnellisia, ettei kyseessä ole mikään ääri-islamilainen terrorismi. Kyseessä on vaan ihan tavallinen maallistunut muslimi, jolla on oma, ehkä meidän tyylistä hieman eroava tapansa selvittää asioitaan. Niin kuin tällä Sellossa ihmisiä tappaneella albaanihäiskälläkin. Ymmärretään juu. Ei nää todellakaan ole mitään ääri-islamisteja. Mikä on, kun ei vaan vieläkään tunnu yhtään turvallisemmalta.

Jään odottamaan, että televisioon ja muuhun mediaan hankitaan viljalti selitteläätiön ja soveltavan spedestetiikan ammattilaisia, jotka selittelöivät, että sehän teki se Breivik silloin heinäkuussa ensin sitä ja sitten tätä ja sillä perusteella nuo Belgiassa tapetut muuttuvat jotenkin kevytkuolleiksi ja haavoittuneillakin tekee vähemmän kipeetä ja koko episodi kannattaa ottaa muutenkin lähinnä hyvänä vitsinä.

Ja selittelöidään myös se, että onhan se ilmiselvää, että tapaus Breivikin kohdalla piti ilman muuta selvittää kaikki miehen todelliset (löytyikö niitä?) ja ennen kaikkea kuvitellut yhteydet, mutta tässä tapauksessa sitä päinvastoin ei tule tehdä, koska kyseessä on kaksi ihan eri asiaa ja päähuoli on se, ettei tämä vaan aiheuta muslimeihin kohdistuvia vihakirjoituksia. Niin ja ne yksityisaseet tulee ilman muuta kaikki takavarikoida.

Toinen vaihtoehto on tietysti se, että asiasta pidetään mediaturvat kiinni kerta kaikkiaan. Sitä osoittaa vaikkapa se, että iltapäivälehtiemme etusivujen ykkösuutiset olivat ne, että Timo Soinin avustaja kuuluu Opus Deihin ja se, että poliisi tutkii jonkun julkkisten hirvijahdin.

Jotenkin sattuvaa on se, että Suomen islamilainen neuvosto on tänään tuuletellut kansanedustaja James Hirvisaaren hovioikeudessa saamaa tuomiota. Imaami Anas Hajjar syytti Hirvisaarta pelottavien, mutta väärien uhkakuvien luomisesta. Ja eihän siinä mitään, asiaahan se. Ei sellaisia uhkakuvia saa luoda. Mutta jos mies luo pelottavia uhkakuvia jotka oikeasti toteutuvat, niin tarvitseeko häntä silloin rangaista?

19 kommenttia:

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Pisti minunkin silmääni se nopeus ja varmuus millä kyettiin maailmalle julistamaan ettei kyse ole missään tapauksessa mitään terrorismiin viittaavaa.

Varsinkin kun ottaa huomioon sen melkoisen vitkan jota ovat osittaneet mm HS ja Ylenanto. Jotka eivät ole vielä tähänkään mennessä selville edes ampujan etnistä taustaa.

Anonyymi kirjoitti...

Belgian tapahtumat ovat jo muinaishistoriaa. Toimittajien rukouksiin vastattiin ja tilannetta saapui tasapainottamaan äärimmäisen oikeistolainen firenzeläinen: http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/12/firenzessa_ampuneen_suomi-kytkokset_kiinnostavat_supoa_3103403.html

Kumitonttu kirjoitti...

Itsehän harrastan soveltavaa spedestiikkaa joka perjantai-ilta autotallissa. Viikko sitten hävitin ruuvimeisselin moottoritilaan, kun kaltaisellani persaukisella ei ole rahaa korjauttaa muiden riesana autojani.

Sisuuntuneena purin koko maskin (ja join mäyräkoiran) pois, eikä se silti löytynyt! Mutta sainpahan putsattua nekin paikat, mihin Aurinko ei ole tehtaan hihnan jälkeen paistanut. Vaatteethan siinä paskaantu, joten pyykkikone lauloi kuin se kuuluisa lihava leidi.

Eikä turhaan: tänään se ruuvari sitten löyty: pesukoneesta! Jatkossa pitänee kiinnittää työkalut kuminauhalla hihansuuhun kuten naapurin lasten lapaset ovat.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minä sen määrittelisin ennemmin "Biaudetstiikaksi" tai "Halosstiikaksi". :)

Mutta kuinka pahoja ne oikeat "rauhan uskonnon" terroristit ovatkaan kun yksittäinen "rauhan uskonnon" tavallinen rikollinenkin on nuinkin paha?

Muistaakseni kansainväliset uutislähteet mainitsivat tämän yksittäistapauksen historiasta myös "sexual offences", mutta suomalaisista tiedotusvälineistä en ollut löytävinäni mitään mainintaa asiasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Keskiäkäiselle, Ano1:lle, Kumitontulle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Keskiäkäinen: No just näin. Varsinkin kun Yle osasi kertoa varsin tarkkoja tietoja tosta Ano1:n linkittämästä jutusta. Joka tapauksessa marokkolainen tappoi kantiksia, eivätkä ne tapetut kantikset tule yhtään vähemmän kuolleeksi siitä, minkä asian nimeen se marokkolainen niitä tappoi. Jos marokkolainen olis ajettu Belgiasta aikapäiviä huuthemmettiin, ei yhtään kantista olis kuollut.

Ano: Joo, huomasin. Luulen, että tääkin vaietaan melko tarkkaan, koska samaan aikaan sattui se yksi pikku juttu tuolla Belgiassa. Saattais aiheuttaa ikävää vertailua. Ilman Belgian tapahtumia tää olis lööpeissä varustettuna spedestetiikkojen analyysillä että nyt meidän suomalaisten on aika katsoa peiliin ja nähdä siellä jotain rumaa.

Kumitonttu: Kun nyt pesukoneesta puhutaan, niin muistan harrastaneeni soveltavaa spedestetiikkaa jotain kymmenen vuotta sitten nimenomaan pesukoneen kanssa metodilla ”no kyllä mä nyt zwiddu tään saan laitettua” josta sitten seurasi masiinaan kohdistettua raakaa ja tarpeetonta väkivaltaa sekä jo ammoin kuolleilla ja kielletyillä kielillä lausuttuja Julmia Sanoja sekä lopulta tappion tunnustaminen, häpeä sekä uuden masiinan välitön osto.

Ano2: No näinhän tää. Kun nää on tämmösiä viattomia tapamuslimeja ja muutenkin viattomia vekkuleita. Minä muuten olen tuntenut jonkun ihan oikean tapamuslimin, jotka kuuluvat Suomen tataareihin, ja heidät suljen tästä keskustelusta kokonaan pois. Ne on ihan tolkun väkeä.

Vasarahammer kirjoitti...

Ennustan, että keskustelu Liegen ammuskelusta hiljenee nopeasti suomalaisessa mediassa. Hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää.

Sen sijaan Firenzen tapahtumia vatvotaan vielä pitkään, koska siitä löytyi yhteys Suomeen.

Vielä ei tiedetä, halusiko Liegen ampuja varman tien paratiisiin vai ei. En usko, että media tätä tietoa niin kovasti haluaa.

Yhdysvalloissa taannoista Fort Hoodin ammuskelua, jossa muslimisotilas ampui useita sotilaita, saa nykyisin kutsua "työpaikkaväkivallaksi" mutta ei terroriteoksi.

Närpes varg (grrrr...) kirjoitti...

Älkääs nyt! Kyllä Belgian paukuistakin vielä saadaan yhteys Suomeen. Kukaties ampuja oli lukenut Jameksen kirjoituksia ja mennyt jotenkin sekaisin, suuttunut islamin arvostelusta ja kun ei tiennyt, minkä näkönen James oli, ampui varuilta niin monta kuin ehti. Jos se Jameskin menisi siinä samassa rytäkässä.
Niin ettäö katsotaan nyt kaikki peiliin ja sanotaan yhteen ääneen, että onpa siinä jumalauta ruma suomalainen. Kun vielä muistamme, että olemme syypäitä vanhan ajan orjakauppaan - orjalaivat tervattiin suomalaisella tervalla - voimmekin mennä autotalliin, sulkea ja tiivistää ovet ja ikkunat, istua kuskin paikalle ja laittaa moottorin käymään. Sitten vaan odotetaan. Kohta on maailmassa yksi rikollinen vähemmän.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

Vasarahammer: Saattaa olla, että Firenzen tapahtumia ei jauheta kovin pitkään, ihan sen takia, kun sattu olemaan toi Belgian homma yhtä aikaa. Ikäviä vertailukohtia. Vaan mediamme röyhkeys on tietysti rajaton, niin että seurataan katseella.

Närpes Varg: Todennäköisesti James oli kaiken takana, joten hänet tulee teloittaa hukuttamalla hirteen ampumalla auto-onnettomuudessa. Että kehtasikin.

Vaitiolija kirjoitti...

Ohan tuo selviö, että jos on oikean värinen niin pitää discalimeri antaa välittömästi, ettei tyhmät rasistit vaan innostu. Vähän samaa kun tässä supon väliintulossa koulun uskonnonopetuksen sisältöön, joka Supon viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaaran mukaan on ihan normaalia toimintaa. Ykä voisikin sanan säilää viuhuttaa aiheesta, on sen verta mystinen kasa tavaraa tuo tapaus: http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/12/1460037/suojelupoliisi-puuttui-koraanikiistaan-tampereella

kasper.joonatan kirjoitti...

Molemmat , sekä Breivik, että belgialainen luultavasti mielenhäiriössä/mielisairaita. Jälkimmäistä vaan emme pääse tutkimaan enää, joten on turha spekuloida motiivejaan.

Muuten, vaikka olisi niin että muslimit ovat erityisen alttiita terrorismiin, niin paljon yleisempää kuin terrorismi on mielenhäiriöt, tapot ja itsemurhat muista syistä, heidänkin keskuudessaan.

Närpes Varg kirjoitti...

Belgiassa kuolleet ovat, kuten Yrjö arvelikin, selvästi kevytkuolleita. Ja lisäksi belgialaisia. Ketä kiinnostaa! Ja olihan heitä niin kovin vähän. Päivän lehdessä siteerattiin asianajajaa, joka sanoi, että "ampujalla oli kädet kuin kultaa. Hän pystyi purkamaan minkä tahansa ajoneuvon ja kokoamaan sen silmät kiinni." Viranomaisetkin vakuuttavat, että "Amran näytti saaneen elämänsä järjestykseen." Päivän lehti julkaisi ampujasta yhden palstan kuvan ja kyllähän hän aivan belgiltä näytti.
Mutta se Italian peto! Hänhän ampui kaksi senegalilaista katukauppiasta. Mikä pahinta hänellä saattaa olla mahdollisesti ja epäilemättä todennäköisesti ehkä yhteyksiä Suomeen! Suomessa tapetaan eniten lapsia koko Euroopassa, täällä miehet hakkaavat rutiinomaisesti vaimonsa töihin lähtiessään ja jos ei suomalainen löydä lähimetsästä tapettavia hän tappaa viranomaisten kiusaksi itsensä. Kukaan koko Euroopassa ei ihmettele, mistä Italian ampuja-hirviö oli vaikutteensa saanut. Ties vaikka hänen edustamansa järjestön jäsen olisi kävellyt Halla-Ahon kotitalon ohitse! Jumalauta, niin sen täytyy olla!
Mitä sanoikaan Supon edustaja Kari Harju STT:lle eilen: "Epäillyllä tekijällä ei käsittääkseni ole yhteyttä suoraan Suomeen, mutta se meillä on tiedossa, että taustajärjestöllä on erilaisia yhteyksiä Suomeen ja niitä selvitämme, että onko niillä merkitystä turvallisuustilanteeseen Suomessa".
Missä nyt viipyy Päivi Lipposen kehotus tulla kaduille suureen mielenosoitukseen vaatimaan senegalilaisten katukauppiaiden turvallisuuden parantamista Suomessa?

Joukkoliikenne kirjoitti...

Minusta on äärimmäisen huolestuttavaa, että tätä Belgian "tavallista rikollista" ei pidetä terroristina. Siis jos yhteyksiä mujahedeihin ei ole, niin tämähän tarkoittaa sitä, että myös ne "maltilliset" kaverit ovat valmiita tappamaan valkonaamoja, jos asiat ei oikein mene putkeen. Rupeaa tuo viides kolonna Euroopassa olemaan jo aikamoinen ja aseistuskin vähän eriluokkaa, kuin esim. Suomen poliisivoimilla. Jokainen vähänkin tuliaseista jotain tietävä ymmärtää, että konetuliaseita ja räjähteitä vastaan pystyvät taistelemaan vain armeijan yksiköt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vaitiolijalle, kasper.joonatanille, Närpes Vargille ja Joukkoliikenteelle & kiitos kommenteistanne.

Vaitiolija: Tuosta Supo vs. koraanitapauksesta en oikein uskalla kirjoittaa, kun jotenkin tuntuu, että siinä on muutakin kuin mitä on julki ilmoitettu. Tai jos ei ole, niin sitten Supokin on näemmä hässitty tähän samaan pelleilyyn. Erään naapurivaltion tiedustelumiehet varmaan läiskivät yläviitosia naamat hymyntirrissä.

kasper.joonatan: Olen kyllä samaa mieltä kanssasi siitä, että jos kuka tahansa tyyppi tekee tollaisen joukkolahtauksen, niin ei sillä kaikki kortit pakassa voi olla. Vaan tuota toista lausettasi en oikein tajunnut. Ymmärsin sen niin, että moiset joukkolahtauksethan voidaan nollata toteamalla vaikka että liikenne tappaa paljon enemmän ihmisiä. Vaan saatoin ymmärtää taas kertaalleen jotain väärin. Pahoittelen, jos näin kävi.

Närpes Varg: Luulen, että media on päättänyt pitää suunsa kiinni molemmista tapauksista, koska siitä voi tehdä ikäviä vertauksia. Kun kattelin just sekä Iltalehden, Iltasanomien, Ylen ja Helsingin Sanomien etusivut netistä ei kumpaakaan tapausta ole enää esillä. Eräs heinäkuinen tapaus taisi olla etusivulla vielä kuukautta myöhemmin.

Joukkoliikenne:

”Siis jos yhteyksiä mujahedeihin ei ole, niin tämähän tarkoittaa sitä, että myös ne "maltilliset" kaverit ovat valmiita tappamaan valkonaamoja, jos asiat ei oikein mene putkeen.”

Just tässä on se asian ydin. Ja herää kysymys, että tartteeko tollaista sietää. Ja totta on, että konetuliase on suuri tasoittaja. Sen kanssa saa tumpulakin aikaan ikävää jälkeä.

reino kirjoitti...

Ei se mikään terroristi ollu. Sillä oli ihan muuten vaan toi jihad-tarra kertasingon kyljessä. Kaikillahan toi jihad-tarra on kessin kyljessä. Ei se mitään islamismia tarkota.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/12/14/article-2073578-0F2C7A9A00000578-875_634x476.jpg

Daily Mailin jutussa muitakin kuvia. Joukkomurhaaja näyttää aivan normaalilta vammaiselta marokkalaiselta.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2073578/Nordine-Amrani-Inside-home-crazed-Liege-killer-launched-Belgium-grenade-attack.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Reino, ja kiitos kommentistasi (minä kirjoitan sen reinon väärin, eli isolla alkukirjaimella, mutta puhtaasti kunnioituksesta). Ja oikeassahan sinä olet. Mullakin on .222-kiväärini tukissa jihad-tarra ja se on myös tatuoitu vasempaan persposkeeni, Jokaisessa meissä asuu pieni jihad.

Vaan vakavasti ottaen, tätäkään ei olisi tapahtunut, jos miestä olisi päässyt pääronkkimaan meidän kaikkien arvostama psykologi Jaana Haapasalo. Siis tää tyyppi, joka poistaisi koko vankilajärjestelmän ja tarjoais tilalle terapiaa ja joka diagnosoi ohimennen muutaman sataa tuhatta metsästäjää ja ampumaharrastajaa mielenvikaiseksi. Ilman niitä diagnosointioikeuksia. Kyllä Jaana olis homman hoitanut.

Jouko Lilja kirjoitti...

Varsin näppärä havainto Yrjöltä. Toki tuli itsekin pantua merkille miten painokkaasti valtamediassa korostettiin että ei suinkaan ole kyse terrorismista. Siitä seurasi heti epäilys että mahtaa olla kyse erään itämaisen oppisuunnan edustajasta. Irlantilainen tahi baski olisi tuskin saanut yhtä ponnekasta puolustusta silmitttömälle riehumiselleen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joukolle ja kiitos kommentistasi. Kun nopeasti kattelin taas valtamedioittemme nettisivut, niin koko episodia ei ole enää olemassakaan.

Ari Laakso kirjoitti...

Olisihan se kiva, jos meillä politikot tuomitsisivat niin ääiroikeistolaisen-, äärivasemmistolaisen- ja monikulttuurisen väkivallan.

Hyvää Joulua ja Onnelista Uutta Vuotta 2012!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ari, ja hyvää ja rauhallista joulua myös sinulle ja perheellesi.