sunnuntai 4. joulukuuta 2011

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XXIV

ELI TARKEMMIN SANOEN KALJUPÄISIÄ KANSANUUTISHAVAINTOJA ts. LISÄÄ VASEMMISTOLAISUUDEN PÄIVITYSTÄ
Meikäläinenhän silloin aikanaan äänesti vasemmistopuolueita, mutta jo aikaa sitten hyppäsi niitten syvästä, laajasta ja leveästä sylistä sameammille vesille, monen muun saman tyyppisen hepun lailla, ja sekös vasemmistopuolueita jurppii. Tai no, onhan se tunnustettava, että eiväthän vasemmistopuolueet varsinaisesti minua kaipaa, mutta vaaleissa annettavaa ääntäni kylläkin.

Tottumuksen voimasta tulee oma vasemmistolaisuuden aste aina aika ajoin päivitettyä, ja tässähän minua auttaa aina valpas Roopen mediaseuranta. Tarkastellaanpa, mitä Kansan Uutisilla olisi minulle tällä kertaa tarjolla. Pääkirjoituksethan ovat oiva tapa seurata lehden tuuliviirin heilahteluja.

1. Hetken aikaa se vaikutti hyvältä

Toinen päivä joulukuuta julkaistu pääkirjoitus on otsikoitu Rasismiin ei ole pakko alistua. Kirjoitus alkaa siteerauksella Wikipediasta:

”Rasismi eli rotusyrjintä tai rotusorto on aate tai toiminta, jossa ihmisten rotuluonteen ja siihen liittyvien fyysisten sekä henkisten piirteiden erilaisuudella perustellaan eriarvoista kohtelua eli syrjintää. Rasismiksi voidaan kutsua myös toimintatapoja ja yhteiskunnallisia rakenteita, jotka johtavat näihin seikkoihin perustuvaan eriarvoisuuteen.”

Ymmärtäisin, että Kansan Uutiset suhtautuu kovin negatiivisesti rasismiin, ja sehän kuulostaa äkkiseltään hyvältä. Samoilla linjoillahan olen minäkin. Minusta on esimerkiksi kovasti rasistista ja muutenkin vistoa toimintaa semmonen, että maassamme ihmisten rotuluonteen ja siihen liittyvien fyysisten sekä henkisten piirteiden erilaisuudella voidaan kiilata tavallisten perunanenien ohi kaupunkien asuntojonossa. Vaikka nämä perunanenät elättävät tätä erilaisuutta.

On myös melko tympeää, että tätä erilaisuutta pitää hankkia maahamme vain nimenomaan sen perusteella, että sillä sillä on ihmisen rotuluonteen ja siihen liittyvien fyysisten ja henkisten piirteitten erilaisuutta. Sekin on pirun tympeää, että tätä erilaisuutta varten kehitellään näille erilaisille suojatyöpaikkoja, joissa keskitytään korjaamaan erilaisuuden itsensä aiheuttamia ongelmia ja näitä sitten esitellään mediassa perunanenille menestystarinoina, joista perunanenien olis syytä ottaa oppia.

Varsin rasistista on minusta myös se, että kun erilaisuus on erinomaisen hyvin edustettuna väkivalta- ja seksuaalirikoksissa, löytyy leegio asiantuntijoita, jotka tilastomatematiikalla selittävät tehdyt rikokset tekemättömiksi tai ainakin merkityksettömiksi. Eikö turpaan saaminen enää teekään kipeää?

Tietysti jurppii sekin, että erilaisuuden hyväksymis-, ihquttamis- ja lisäähankkimisteollisuutta varten on kehitetty suuri koneisto, josta neljäsosa avittaa erilaisuutta, että se saa pysyä erilaisena, neljäsosa kirjoittaa tutkimuksia siitä, kuinka tyhmää kantaväestö on, kun se ei ymmärrä erilaisuuden tuomaa voimavaraa, neljäsosa keksii niin erilaisuudelle kuin rasismillekin koko aika uusia termejä ja neljäsosa selittää julkisuudessa että tää systeemi on ihan välttämätön, muuten joudutaan joukolla helvettiin. Ja nämä neljä neljäsosaahan elättää ne samat perunanenät, jotka elättävät myös sen erilaisuuden. Maassa, jossa kymmeniä tuhansia nuoria on pikkuhiljaa syrjäytymässä yhteiskunnasta kokonaan. Niitä perunanenäisiä sellaisia.

Minusta tuo oli hyvä aloitus, ja ajattelin, että onkohan vasemmisto taas alkanut ehkä ajatella äänestäjiään, mutta ilo meni sitten saman tien ohi, kun hoksasin, että tuon alkukappaleen vasemmalla puolella meikäläistä toljottaa Vesa Puurosen naama. Eli tässähän tarkoitetaan jotain tuiki päinvastaista, joka ei minulle sinänsä ole vielä valjennut, mutta Kansan Uutiset näyttää luottavan edelleenkin siihen, että Vesa Puuronen selittää minulle, kuinka minun tulee rasismista ajatella ja epäilemättä hävetä vanhoja, ei-selitettyjä ajatuksiani. Lehti näyttää olevan vanhoilla linjoillaan.

Vaan tämän jälkeen näyttää taas hetken hyvältä, sillä pääkirjoituksessa siteerataan Kjell Westöä seuraavaan tapaan:

”Vartuin aikana, jolloin julkisessa keskustelussa edellytettiin toisten ihmisten mielipiteiden kunnioittamista – silloinkin, kun tuon toisen mielipiteet erosivat jyrkästi omistani.”

Ja toden totta, meidän rasisteiksi tutkittujen mielipiteet voidaan nykyisin nollata ja mielipiteen ilmaisija voidaan itse julistaa kyseenalaiseksi sen vuoksi, että hän sattuu kyseenalaistajan mielestä olemaan rasistiksi tutkittu, rasistiksi julistettu, amis, juoppo, työkyvyttömyyseläkeläinen, lähiöspede, syrjäytynyt, mielenterveysongelmainen, kuudellatoista eri tavalla tulkittu äärioikeistolainen, peltopelle tai yleensä muuten naurettava henkilö, jonka mielipidettä ei tarvitse ottaa vakavasti. Mikä tapa tietysti on helpointa, sillä näin vältytään perustelemasta, mikä niissä mielipiteissä niin jurppii. Totuushan tekee aina eniten kipeää.

Odottelin hetken, että Kansan Uutiset puuttuu pääkirjoituksessaan tähän, vaan eipä siitä sen valmiimpaa sitten tullutkaan. Taisi sittenkin olla kyseessä se, että joku toimittaja tai poliitikko on lopettanut blogikirjoittamisen, kun on saanut liian purevaa kommenttia. Onhan se nyt ihan /c:stä, että haalariväelle joutuu perustelemaan mielipiteensä. Onhan ne iskulauseet riittäneet ennenkin.

Tämän jälkeen ei pääkirjoitus enää edes lupaile, vaan keskittyy kehittelemään Vesa Puuroselle lisää työtehtäviä. Tässä kun esitellään persujen sisältä löytyvä kaupunkilais- ja maalaisrasistinen siipi. Täähän nyt on pelkkä intro, sillä jopa meikäläisen kaltainen entinen lähiö- ja nykyinen pöpelikköspede ymmärtää, että mikäli asiaa ruvetaan tutkimaan, niin löytyyhän noita siipiä enemmänkin, ainakin nuo:

- kantastadilaisrasistinen siipi
- itähelsinkiläisrasistinen siipi
- Helsingin sudeettisavolaisrasistinen siipi
- kasvukeskusten rasistinen siipi
- taantuvien alueitten rasistinen siipi
- syrjäseutujen traktorimiesten rasistinen siipi
- syrjäseutujen peltihallimiesten rasistinen siipi
- syrjäseutujen palvelualojen rasistinen siipi
- amerikan- ja australiansuomalaisten rasistinen siipi


Ja kun tähän lisätään jokaiseen siipeen vielä sen piilorasistinen versio ynnä ristiintaulukoidut erot näitten siipien rasistisesta nettikäyttäytymisestä, ja jokaisesta tehdään ainakin parin sadan sivun tutkimus, niin siinähän sitä on Puuroselle hommaa aina eläkkeelle asti. Niin no, toisaalta urakka saattaa olla valmis parissakin vuodessa, sillä näissä tutkimusalueissa tieteelliseksi näytöksi riittää tutkijan stetsontuntuma, ja äkkiäkös sitä koulutettu aikamies näppikseltä suoltaa tuubaa tulemaan.

Tämä pääkirjoitus loppuu seuraavasti:

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinikin piti viikko sitten presidenttikampanjaansa esitellessään hyvänä, että rasismista keskustellaan. Hän sanoi oman tilinsä olevan siltä osin puhdas.

Toivottavasti asiaa ei jätetä Soinin oman ilmoituksen varaan. Vesa Puuronen huomauttaa, että Soinin tavassa määritellä rasismi on paljon puutteita tämän omaksi eduksi.


Sehän on alun perin selvää, että niin Puuronen kuin Kansan Uutiset haluavat tavallisen rahvaan osalta jättää asioitten määrittelyn ja yleisen ajattelemisen ns. asiantuntijoille, mutta nyt tätä ruvetaan edellyttämään puoluejohtajiltakin. Siinä mielessä tämä muistuttaa vanhaa SKP-tyyliä, että kanttia ja pokkaa riittää kyllä. Mutta tämän pääkirjoituksen perusteella voin todeta, että tuuliviirin kukko näyttää ruostuneen paikoilleen, eikä minun ääneni tota porukkaa kiinnosta. Mutta katotaan nyt ihmeessä vielä toinen pääkirjoitus, ettei sentään hätiköidä.

2. Kaksi valtiota, kaksi uhkakuvaa

Viidestoista marraskuuta julkaistussa pääkirjoituksessa Kansan Uutiset käsittelee jalkaväkimiinakieltoa. Lehti tekee selväksi saman tien, että tämä jalkaväkimiinakielto on älden ihquu, ja onhan kumma, kun sitä ei ole aikaisemmin saatu aikaiseksi.

Kirjoituksessa hyökätään sitten rypäleaseita vastaan ja ollaan kovasti negatiivisella kannalla siihen, että Suomi niitä hankkisi. Täähän on tietysti ihan pirun loogista, siilä kun Suomi kerran hankki isolla rahalla näitä raskaita raketinheittimiä, niin sitten niihin ei ole saatavilla kuin harjoitusraketteja. Ehkäpä Kansan Uutiset sitten seuraavaksi esittää seuraavaksi suomalaiseksi panssarintorjuntajärjestelmäksi tätä.

Oikeastaan tässä vaiheessa voin lopettaa varsinaisen vasemmistolaisuuden päivittämiseni, ja keskittyä vertailemaan 1980-luvulla ilmestynyttä Kansan Uutisten viikkolehteä ja tätä nykyistä verkkoversiota. Siinä viikkolehdessä oli aika paljon pirunkuriakin ja suoranaista koiranleukailua. Nykyinen versio taas on edistyksellisessä haudanvakavuudessaan itsessään oikea koiranleukamagneetti.

Ajatellaan nyt vaikka tätä miinapääkirjoitusta. Siinähän lehti julistaa näin: Ennen Suomea maamiinat kieltävän sopimuksen ehti hyväksyä 158 maata. Juuri ennen Suomea ehtivät saarivaltio Tuvalu ja juuri itsenäistynyt Etelä-Sudan. Olisivat nyt hitto soikoon vaan kirjoittaneet, että jo 158 maata mukana ja olleet ihan hiljaa siitä Tuvalusta. Minähän en itse ole koiranleuka, vaan semmonen varsin tylsä tyyppi, mutta joku koiranleuka saattaisi tuumia että piru vie, kun kerran Tuvalukin uskaltaa, niin tottahan meidänkin pitää, ja rupeaisi sen jälkeen vertailemaan Suomen ja Tuvalun puolustuksellista tilannetta.

Suomen kohdallahan on tilanne melko pian kartoitettu, sillä meillä on toista tuhatta kilometriä maarajaa sellaisen naapurin kanssa, joka on aika ajoin tulossa koputtamatta kylään, ja joka nykyisinkin tuppaa harrastamaan automatkailua naapurimaissa, ja matkailuajoneuvona ei ole Volga.

Tuvalun tilanne on taas hieman vieraampi, koska maa on Suomesta katsottuna ns. hornan perseessä. Tietysti tilanne on sama toisinpäin Tuvalusta katsottuna.

Tuvaluhan on Tyynellä valtamerellä sijaitseva 129:stä saaresta koostuva saarivaltio. Koska kyseessä on saarivaltio, ei sillä luonnollisesti ole maarajoja minkään valtion kanssa. Näin ollen maahyökkäyksen vaaraa ei ole.

Merinaapureita Tuvalulla on muutama, mm. Kiribati, Salomonsaaret, Fidzi ja Samoa. Ainakaan omaan tietooni ei ole tullut, että Tuvalulla olisi niin pahat ränävälit naapureittensa kanssa, että kyseessä olisi välitön maihinnousun vaara.

Eikä naapureilla ole edes puolustusvoimia. No, Fidzillä löytyy jonkunlainen armeija, mutta kun sen laivasto koostuu yhdeksästä partioveneestä, ja Tuvaluun on matkaa jotain tuhannen kilometriä, niin aika epätodennäköisenä pidän sitä, että fidziläisillä olis kovin suuria valloitushaluja. Varsinkin kun valloitettavaa maata Tuvalusta löytyy kokonaista 26 neliökilometriä.

Entäs Tuvalun oma puolustus? Kuinka paljon jalkaväkimiinoista luopuminen haittaa Tuvalun puolustusta? Laitetaan googleen hakusanaksi Tuvalu ja military, ja katsotaan mitä löytyy.

Tuvalu has no regular military forces, and spends no money on the military.

Eli jalkaväkimiinoista luopuminen ei selvästikään heikennä Tuvalun maanpuolustuksen tilannetta millään tavalla, joten maa voi ihan rauhassa liittyä Ottawan sopimukseen. Vaan kun Tuvalukin kerran uskalsi, niin miksemme mekin.

No joo, eiköhän tota vasemmistolaisuutta tullut taas tällä kertaa päiviteltyä. Pitää kattoa taas tuonnempana. Ja nyt takaisin sameille vesille.

9 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Tuo Tuvalun mainitseminen on todella hupaisa. Ilmaston lämpenemisenhän on mainostettu upottavan Tuvalun jo lähivuosikymmeninä, joten Tuvaluhan ei maamiinoja tarvitsekaan. Itämeren pohjamudissakin on tuhansia miinoja, joten mielestäni merimiinojen kielto olisi seuraava tavoite.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumitonttu ja kiitos kommentistasi. Ihmettelen sinänsä, että minkähän takia ei enemmän meuhkata tuon napalmin kieltämisen puolesta. Siinä sitä vasta epäinhimillistä evästä on.

Oinomaos kirjoitti...

Ykä, HV, hyvin kiteytit mokuklusterin toimintafilosofian.

Näin itsenäisyyspäivän alla erityisesti surettaa se, ettei itsenäisyytemme puolesta taistelleilla ole tukenaan ja turvanaan samanlaista koneistoa kuin näillä poliittisen eliitin lemmikeillä.

Kovasti hämmästyttää, että kirkkain silmin suuri osa tästä porukasta arvojohtajan huomisiin bileisiin osallistuu, muka itsenäisyyttä juhlimaan. Mitä he muka ovat itsenäisyytemme eteen tehneet?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, H.V. Oinomaos, ja kiitos kommentistasi.

Sotaveteraaneja on elossa enää niin vähän, että heistä voitaisiin helposti pitää luksushuolta. Valitettavasti poliittinen eliittimme ei pidä sitä tärkeänä. On niin paljon muodikkaampia hoidettavia.

Onhan niissä linnan juhlissa sinänsä paljon porukkaa, jotka ovat toimineet itsenäisyytemme eteen. Osa työpanoksellaan, osa jopa poliittisella toiminnallaan. Mutta aina vaan kasvava osa siitä juhlaporukasta on niitä, joille ideologia on isänmaa. Ja osalle jopa puhdas ahneus.

Jos nyt jotain positiivista voisi ajatella, niin onneksi juhlia emännöi vihonviimeisen kerran se rämemajava, jolla ei ole isänmaata, vain pelkkä ideologia. Ja tässä tapauksessa myös pikkusieluisuus ja henkilökohtainen päteminen.

Anonyymi kirjoitti...

Taas muistui mieleeni jako työläisvasemmiston akateemis-kulttuurivasemmiston välillä. Osaako Ykä arvoida miksi työläisvasemmisto ei estänyt Haloskan valintaa 2000 ja 2006? Oliko heillä vielä silloin jokin harhainen menneisyyden mielikuva? Ehkä osaat arvioida? Pahimmat syylliset ovat kuitenkin sekoomuksen naiset, joista kirjoitin Kumitontun blogiin.

Vesa Puurosesta tulee mieleen Homman nimimerkki Ulkopuolisen signeeraus. Tietyt piirit haluvat ottaa kielen haltuun ja käyttää sitä vallan välineenä, ja määrätä sanojen merkitykset sellaisiksi mikä edistää heidän tarkoitusperiensä saavuttamista.

Jostain syystä Puuronen ei ole kertaakaan tullut vastaan sillon kun olen ollut kaupungilla tai muuten ulkona.

Pitäiskö ihan tahallaan katsoa linnan juhlat huomenna? Ois jännä nähdä miten Haloska uskaltaa kätellä perussuomalaisten kansanedustajat, siis ne jotka vaivautuvat paikalle. Onko Haloskalla pyykkipoika nokassa kun kättelee Halla-ahoa?

Kuten sanoin aiemmin, Halosen kissatkin olisivat sopineet paremmin presidentiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä Ykä luulee, että voisko Ykän rasistipalvelu Oy:llä olla taas asiakkaita?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras, ja kiitos kommentistasi. Halosen valinta on mulle käsittämätön mysteeri. Ennen niitä ensimmäisiä vaaleja mamman kannatus oli joulukuussa jotain 13%, ja minä tuumin, että ei se siitä minnekään nouse. Puoluekoneisto oli varmaankin jo silloin vieraantunut täysin kenttäväestään. Kommenttisi sekoomuksen naisista oli hyvä, niille varmaan silloin riitti se ajatus, että saadaanpa presidentiksi kerrankin nainen, ihan vaan sen takia kun se on nainen, asiaa sen tarkemmin ajattelematta.

Näitä vesapuurosiahan sinänsä riittää, ei siinä mitään ihmettelemistä ole. Se ihmetyttää, kuinka ne saavat niin paljon tilaa mediassa. Puuronen itse tietysti nauttii 15 minuutin kuuluisuudestaan, kohtahan tulee joku seuraava vesapuuronen kansaa opettamaan ja saa omat 15 minuuttiaan. Yhden vesapuurosen julkinen opetusarvo polttaa itsensä loppuun varsin pian, ja tarvitaan aina uusi vesapuuronen puhumaan just ne samat asiat kuin se aikaisempikin vesapuuronen.

Minä en ole Linnan juhlia aikoihin seuraillut, mutta saattopa olla, että tällä kertaa teen poikkeuksen. Halosen naamanliikkeitä voi olla hyvä seurata. Varsinkin kun ääneen sanomaton (Illmannin tyyliin) ajatus on että sinä ämmä häivyt, mutta meikäpojat jää ja käy & kukkuu.

Luulen, että laitan Ykän rasistipalvelun telakalle ja lopetan yhtiön. Vaalien jälkeinen suvaitseva vihailmapiiri on jo sitä tasoa, että rasismista poiskääntymysrituaaliin ei riitä enää puhe, vaan sovitusmielessä pitäis ampua itseään pistoolilla kämmenestä läpi, ja tämän takia on vaikea saada henkilökuntaa.

Anonyymi kirjoitti...

Yle Teemalta näkyy vuoden 1968 linnan juhlat. Kävi mielessä että onko sillä paljoa väliä kumpaa linnan juhlaa katsoo, kun selvin ero on siinä että tuo 1968 linnan juhlat on mustavalkolähetys...

Nojoo, kun on Haloskan vikat juhlat, niin pitää katsoa ihan kiusallaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Multa ne jäi sitten kattomatta, kun olen vapailla enkä malttanut lähteä saunasta pois. Vaan eihän tuolla sen kummempia skandaaleja ymmärtääkseni ollut.