perjantai 1. kesäkuuta 2012

ANTERO LÄRVÄNEN JA PELOKAS NAAPURUSTO

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat, täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion ja Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin yhteislähetyksessä. Lähetyksemme tulee Huitsinnevadan naapurikunnasta Ala-Tölöviöstä, jossa on ilmennyt yhteiskunnallista kuohuntaa. Paikalliset naiset ovat nimittäin perustaneet yhdistyksen, nimeltään Ala-Tölöviön Naiset Lisääntyvää Väkivallan Uhkaa Vastaan. Haastattelen tässä muutamia aktiivisia yhdistyksen jäseniä. Kerrotteko, mistä on kysymys? Oletteko aselupien tiukentamisen puolella?

- No eihän helvetissä olla. Kyse on siitä., että Ala-Tölöviötä uhkaa lisääntyvä väkivalta, ja sitä me vastustamme kaikin keinoin.

- Millä tavalla väkivalta uhkaa Ala-Tölöviötä?

- No se Saurin perhana.

- Kuinkas Pekka Sauri teitä uhkaa?

- No kun se meinaa ostaa täältä kesämökin, ja me pannaan hanttiin, ettei se tänne tulisi.

- Täsmennättekö hieman?

- No johan nyt toki. Kun sillä Saurilla ei ole minkäänlaisia aseita eikä aselupia. Ja kun sehän on jo tilastoissakin, että ne, joilla on laillisia aseita, tekevät puolta vähemmän henkirikoksia kuin ne, joilla niitä ei ole. Niin ei kai me tänne haluta tyyppiä, joka on potentiaalisesti puolta varmempi murhaaja kuin meidän omat äijät. Joilla muuten on laillisia tussareita joka ainoalla.

- Niin, itse asiassa tehän olette kyllä tässä oikeassa.

- Joo, eikä se väkivallan uhka tähän lopu. Se Saurin pelle kun meinaa loppulaskussa hommata meidän äijiltämme pois niin aseet kuin luvat. Ja sehän tekis ukoistamme tilastollisesti tuplasti vaarallisempia. Äijät ovat kotona ihan käpynä ja järsivät oksanpätkää vihanpäissänsä, ettei tulis huudettua ilmoille rumia sanoja. Ne ovat yhteen ääneen todenneet, että ei tässä miksikään tilastolliseksi muijanhakkaajaksi ruveta, vaikka joku vihreän piipertäjä semmosia kaavailisikin. Ja eikä se Saurin vaarallisuus tähän lopu.

- Täsmennättekö tätä väitettä?

- No eihän Sauri ole käynyt armeijaa. Ja onkos näistä joukkomurhaajista yksikään käynyt armeijaa loppuun?

- Niin no totta sinänsä, mutta onhan nyt Saurin kohdalla kuitenkin niin, että kyseessä on kohta kuusikymppinen mies, niin vaikeaahan häntä on sinänsä profiloida miksikään potentiaaliseksi kouluampujaksi.

- Myöntää täytyy juu, mutta meidänkin äijät ovat tommosia 40 – 60-vuotiaita. Niillä on ollut luvallisia aseita vuosikymmeniä, eivätkä ne ole koskaan törppöilleet pyssyjensä kanssa eivätkä muutenkaan riehuneet. Eli ei niitäkään voi oikein profiloida miksikään alta kaksikymppiseksi lukioampujaksi. Mutta niin vaan ovat joka heppu joutuneet käymään latvabeetestissä ja henkilökohtaisessa kuulustelussa, jos ovat jotain uutta lupaa vailla. Ja täysjärkiseksi on todettu jokainen. Ja arvaapa, paljonko poliiseja kyrpii pistää kymmeniä vuosia tuntemiaan miehiä palikkatestiin ja kolmannen asteen kuulusteluun? Siks toiseks meilläpäin pelätään ihmisiä, joilla on pakkomielle. Tyypille on asiaa väännetty rautalangasta ja ratakiskosta, mutta heppu jauhaa jatkuvasti samaa. Jos se edes älyäis polttaa perstupakin ja miettiä, että onkohan tässä nyt kyseessä vaan oma kasvojen säilyttäminen vai ihanko niinkun asian asia. Ja me myös pelätään Saurin vaikutusta Ala-Tölöviön kunnalliseen elämään.

- Mutta hänhän on tietääkseni vain katsastamassa täällä mahdollista mökkiä eikä muuttamassa tänne kirjojaan.

- Mitäs Antero itte tykkäät Ala-Tölöviöstä?

- Niin, onhan tää ihan tolkuttoman hieno paikka asua kyllä, ja jos asuisin vaikka Helsingissä ja hankkisin täältä mökin, niin kyllähän mulle mieleen tulis… juu… ihan totta niin… mutta minkäslaista vaikutusta te pelkäätte?

- No sitä etelän vaikutusta. Jos se sen Saurin mukana piru vie tarttuu tännekin. Mietipä nyt vaikka sen asekomiteaa. Eikös teillä siinä Huitsinnevadan Paikallisdemokraatissa julkaistu aika käypä vertauskuva siitä, joku hotellinpitäjähän sen sanoi, mikä perskeles sen nimi nyt oli, en minä muista, mutta sehän meni niin, että Saurin asekomiteaa saattoi verrata Kainuun yksityisautoilun suuntaviivoja määrittelevään komiteaan, johon kuuluu viisi helsinkiläistä ajokortitonta ja yksi porvoolainen ajokortillinen. Mitä se tommonen meininki on?

- Ja heppuhan on psykologi, siis Herra nähköön psykologi, mutta on siitä huolimatta Helsingin rakennus- ja ympäristötoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja. Eikä ole edes laillistettu psykologi, mutta en minä kyllä tiedä, että oliskos se siinä hommassa laillistettunakaan yhtään pätevämpi. Jos Helsingin käsitys asiantuntemuksesta ja osaamisesta on se, että uskonnonopettajan voi laittaa tekemään kellosepän hommia, niin sehän on tietysti ihan heidän asiansa, mutta ei me olla täällä semmoiseen totuttu. Jos se asettuu tänne, niin sehän kettu vielä huudattaa itsensä joksikin kunnalliseksi metsänhoitajaksi, vaikkei ymmärrä touhusta sen enempää kuin poro perämoottorista.


- Tuo on kyllä kieltämättä totta, enkä toivoisi tuollaisen ilmiön leviävän tänne Pinnanmaan maakuntaan ensinkään. Mutta ymmärrättehän, että teitä kyllä syytetään tämän haastattelun perusteella henkilöön kohdistetusta vittuilusta?

- Vaan siinähän syyttävät. Kun täähän on henkilöön kohdistettua vittuilua. Mutta kumpikos aloitti? Kai tässä muutama saa vittuilla yhdelle, kun se yksi on ensin vittuillut monelle sadalle tuhannelle. Ja saa meillekin kohdistaa henkilöön kohdistettua vittuilua, jos me työnnämme kärsämme lainkuuliaisten ihmisten asioihin sellaisessa asiassa, mikä ei meille kuulu.

- Eipä minulla tuohon ole oikeastaan lisättävää. Kiitos haastattelusta, Ala-Tölöviön väkivaltaa vastustavat naisaktivistit. Täällä Antero Lärvänen, Ala-Tölöviö. Jaa-a, äänimiehet, nyt kun rupean tuumimaan, niin oikeastaan tää Ala-Tölöviö alkaa vaikuttaa paikalta, johon kohdistuu ihan oikeasti väkivallan uhka, ja taivaskin näyttää synkemmälle. Eiköhän lähdetä porukalla turvaan Lälläveden rantaan? Mistä sitä tietää, vaikka muutkin oikeamieliseksi sertifikoidut kyttäilisivät täältä mökkiä.

- Joo, näitähän on näitä psykologeja ja Tupperware-kestejä ja mitä näitä on, yliopistoja. Mutta mökillä on laillisessa asekaapissa kaksi laillista haulikkoa ja yksi laillinen järeäkaliiberinen kakskakkonen pienoispistooli. Ja lupia on joka hepulla. Niin että onhan siellä tilastollisestikin turvallisempaa.

16 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Hyviä oivalluksia. Niin ne asiat vaan muuttuvat, kun tarkastelee toisestakin näkökulmasta. Kuten nyt vaikka tuo 60-vuotiaan profiloiminen potentiaaliseksi kouluampujaksi ja sillä perusteella suoritettava uudelleenarviointi aseenkantoon. Tää on niin rasittavan pöhköä tämä touhu, että ei todeksi usko.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumikselle ja kiitos kommentistasi. Minä kun alan olla perin juurin kyllästynyt tähän saurityyppiseen vaahtoamiseen. Minulla ei ole mitään syytä, halua tai velvollisuutta osallistua yleisiin häpeäorgioihin ja itsensäruoskimiseen.

Ja tää Sauri on oiva esimerkki. Yksi myöhäisteini sekosi ja tappoi. Saurin ratkaisu: kyykytetään lainkuuliaisia keski-ikäisiä miehiä, jotka eivät tehneet mitään. No, sitten toinen myöhäisteini sekosi ja tappoi. Sauripa keksi: kyykytetäänpä lainkuuliaisia keski-ikäisiä miehiä, jotka eivät tehneet mitään. Tuloksia odoteltiin ja sitten myöhäisteini taas sekosi ja tappoi, ja Saurinkin olis kuvitellut jo ajattelevan, että kannattaiskos ruveta enemmän miettimään, että miksihän se myöhäisteini oikein sekosi ja tappoi.

Vaan ei. Saurilla oli ratkaisu valmiina: kyykytetään lainkuuliaisia keski-ikäisiä miehiä, jotka eivät edelleenkään tehneet mitään. Ja joka kerta jätkä saa oivasti mediatilaa, ja asia uutisoidaan niin kuin jätkä olis se ensimmäinen, joka keksi pyörän. Alkaa ihan oikeasti vituttaa.

*

Ja se yks sankari voi edelleenkin odotella sinne ensi tammikuuhun.

*

Ja yleensäkin, minä en juuri kommentteja jätä julkaisematta, mutta tällä kertaa totean, että jos joku haluaa saada tämän jutun kommenttiosiosta itselleen tuhansia moraalipieniä, niin kirjoittakaa Vihreään Lankaan tai vaikka Leelian Lepotuoliin. Kyllä sieltä löytyy ystävä ja ymmärtäjä.

Kumitonttu kirjoitti...

kirjoittakaa Vihreään Lankaan tai vaikka Leelian Lepotuoliin.

Nämä valetohtori-sykeröt ovat kummallisia valittajia. Luulisi ihmisen ymmärtävän, milloin ei kuulu joukkoon ja kunnioittaa kanssaihmisiään pysymällä pois. Mutta ei - ovat pahempia kuin jehovat käännyttämässä vääräuskoisia. Eikä niitä jehoviakaan enää ole muuten vuosiin näkynyt.

Jalkajousi kirjoitti...

Kunnallisvaalit on tulossa -> Kukkahattu tädit ja sedät yrittää epätoivon vimmalla kerätä pisteitä vaaleja varten. Suomessa on ollut aseita ennen ja tulee olemaan tulevaisuudessa.

Pyrrhos kirjoitti...

Hyvä kirjoitus jälleen. Itse en ole aseharrastaja eikä asia minua sikäli henkilökohtaisesti kosketa, mutta hieman häiritsee tämä julkisen keskustelun luonne. Mitä taas tähän Sauriin tulee, kaveri kuulunee siihen ihmistyyppiin josta allekirjoittaneella on tapana käyttää termiä ihmistunkio.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumikselle, Jalkajouselle ja Pyrrhokselle & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Nyt kun asiasta tehden oikein muistelen, niin näihin varsinaisiin jehovalaisiin en ole tosiaan törmännyt ainakaan viiteen vuoteen. Näitä uusjehovalaisia sitten riittää taas sitäkin enemmän. Onkohan niilläkin varattuna se 144.000 taivaspaikkaa?

Jalkajousi: Voi olla joo, tosin ei tolla ainakaan aseitten omistajien ääniä kerätä. Vaaleista puheenollen, lehdistö on kehittänyt mielenkiintoisen aikasilmukan. Ne kun käyvät yhtä aikaa viime vuoden eduskuntavaaleja uudestaan ja yrittävät lällättää niitten tulokset olemattomiksi ja sitten samaan aikaan taas ilmoittavat, että vuoden 2012 kunnallisvaalit on jo käyty.

Pyrrhos: Tiedä hänen hyvyydestään. Olipahan saurimainen logiikka vaan tällä kertaa käytössä. Vähän niin kuin Helsingin Sanomilla, joka pääkirjoituksessaan manaili sitä, kuinka helposti Suomessa saa lupia sarjatuliaseisiin. Just näin. Mullakin on Suomi-konepistooli ja Lahti-Saloranta pikakivääri. Niillä minä roiskin sitten räkättejä pihapihlajista. Seuraavaksi ostan ensi viikolla raskaan ilmatorjuntakonekiväärin, kun vallesmanni meinaan soitteli toissapäivänä ja kyseli, että etpä oo vähään aikaan käyny sarjatulilupia hakemassa, ei kai kiinnostus ole alkanu hiipua.

Närpes varg kirjoitti...

Tänäkin vuonna, jos Jumala suo, kuolee liikenteessä tuollaiset 150-200 ihmistä ja noin tuhat vammautuu. Melkoinen massamurha, en pahemmin sano!
Enimmäkseen asialla ovat vasta kortin saaneet pojanhuitaleet ja humalikot.
Saurin logiikalla autot pitäisi säilyttää lukituissa talleissa ja avaimet niinikään lukituissa teräskoteloissa, joiden avain pidetään perheen muilta jäseniltä salassa. Ne, jotka eivät ole 30 vuoteen ajaneet kolaria pitää kutsua puhutteluun nimismiehen luo siltä varalta, että he joskus syyllistyisivät liikennerkokseen.
Kannattaisi myös kieltää rallit, Formula-kisat sekä kaikki hurjastelua ihannoivat videopelit. Bensan hinnaksi kymmenen euroa litra ja autoihin 500 prosentin lisävero niin kyllä se siitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja kiitos kommentistasi. Ihan totta tuo. Ja liikenneonnettomuudessa kuolleen ihmisen omaisille asia tekee varmasti ihan yhtä kipeää. Lisäksi Jussi Halla-aho asiaan liittyvässä uusimmassaan otti hyvin esille naisten tekemät perhesurmat. Miksi niistä ei ole tullut läheskään sellainen meteli? Ei ne kovin hyvää yhteiskunnastamme kerro mielestäni nekään. Vai oliskos niin, että niihin ei olekaan olemassa jotain helppoa takavarikointiratkaisua? Asian tiimoilta joutuisi ajattelemaan?

*

Ja sitten kiitokset kommentista myös Anolle, jonka kommentti tuli kyllä sähköpostiin, mutta blogin hallintapaneeliin asti se sitten ei ole vielä ehtinyt. Seikkailee vissiin jossain virtuaaliavaruudessa. Sehän meni siis näin:

”Vaikka onhan vihervasemmistolla omat joskus hyvätkin pointtinsa, on naurettavaa kuinka realiteetit jäävät aina unholaan..
Tällä kertaa kirjoituksestasi paistaa (oikeutettu) vittuuntuminen jopa enemmän kuin aikaisemmin.
Palatakseni asiaan. kyllähän lääkäreideikin pitäisi olla "oikean koulun" käyneitä viherpiipertäjiä: teillä taitaa olla klamydia.. hoitona ehdottaisin seksin kieltämistä kaikilta.

(ymmärrän vertaukseni tason olevan huono ja toivon jaksamisia jokaisen ampumistapauksen uhrien sekä tekijöiden omaisille)”

*

Ja vastaus:

Kyllä, kiistatta gettuuntuminen näkyy, enkä kiistä sitä, että oma kirjoitukseni voidaan luokitella mauttomaksi. Toisaalta yhtä lailla mautonta on se, että yksi heppu / useampi heppu&henna haluaa virkapukuiset takavarikoimaan lainkuuliaisten ihmisten omaisuutta, jota ei ole käytetty rikoksiin eikä edes suunniteltu käytettävän.

Yhtä lailla mautonta on, että yksi heppu / useampi heppu&henna haluaa ehdoin tahdoin hyvin monesta suomalaisesta rikollisen. Meinaan, jos aseet meinataan viedä, niin sekä minä että moni muu tekee asian suhteen huitsinnevadalaisen ratkaisun. Ja sittenhän me ollaan rikollisia. Ollaan sitten vaan.

Ja ei tuo sun vertauksesi itse asiassa mitenkään huono ollut.

Närpes varg kirjoitti...

No perskeles, tämä meinasi vallan unohtua: "Hoitovirheisiin kuolee THL:n arvion mukaan Suomessa noin 700-1 700 henkeä vuodessa. Tämä on monta kertaa enemmän kuin liikenteessä." (Helsingin Sanomat)
Nyt olisi korkea aika alatölviöläisten ehkäistä uusien lääkärien ja hoitajien tulo paikkakunnalle. Jos siellä joku näistä tappajista sattuu vielä olemaan niin äkkiä rautavahvisteiseen kaappiin, ovi lukkoon ja avain Tölviöjärven syvänteeseen. Oppivatpa saatana tappamaan potilaita!
Tai ehkä silti on viisainta vaan kieltää 40-70 vuotiailta valkoisilta lihaa syöviltä heteromiehiltä lääkärinpalvelut tykkänään. Nehän menevät muutenkin liian myöhään lääkäriin ja aiheuttavat itse tautinsa. Jos vihreiltä kysytään niin vastaus on, että enemmän veroja ja sosturvamaksuja. Siihen loppuisivat hoitovirheet!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpes Varg ja kiitos kommentistasi. Panin tuon merkille itsekin. Alan päätyä siihen johtopäätökseen, että ei sillä ole väliä, kuka kuolee tai kuinka monta kuolee. Kunhan ihmiset kuolevat mahdollisimman mediaseksikkäällä tavalla, joka pönkittää tiettyjen ihmisten poliittista ideologiaa ja omaa uraa. Taidamme elää aika sairaassa maassa. Tai ainakin maassa, jossa sairas vähemmistö pyörittää sairasta mediaa kuin litran mittaa.

Närpes varg kirjoitti...

On kauheaa puhua mediaseksikkäästä kuolemasta, mutta tottahan se on. Jos pari ukkoa putoaa rakennustyömaalla telineiltä pää edellä murskeläjään ja kuolee, ei paikkakunnalla järjestetä muistomessua, työmaalle ei tuoda kynttilöitä eivätkä psykologit perusta päivystävää lohdutuspuhelinta. Iltalehdet eivät kerro, kuinka hyviä perheenisiä vainajat olivat ja kuinka heidän perheensä nyt kaipaavat. Ministerit eivät vaadi parempia kaiteita rakennustelineisiin eikä netissä käydä hurjaa keskustelua rakennustyön vaaroista. "Mitäs ovat kirvesmiehiä. EVVK."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpes varg. Just näin. Murskeläjään pudonneesta kirvesmiehestä ei saa nostetta Viralliseksi Esituomitsijaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Liikennettä en vertaisi aseharrastukseen, siitä on oikeasti niin paljon enemmän hyötyä kuin tussareista suuressa mittakaavassa. Ihan oikeasti, parempi käyttää järkeviä vasta-argumentteja, muuten sitä näyttää samalta kuin vastapuoli.

Sen suhteen jos aseita alettaisiin keräämään pois, niin epäilisin, että sen jälkeen voisi poliisilaitokselle tulla aikamoinen ilmoitusten vyöry kadonneista/varastetuista aseista. Ja luvattomien aseiden määrä pompsahtaisi samassa suhteessa. Pimeiden ammusten kauppakin voisi kasvaa kummasti.

Terv. lihapuhe

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lihapuheelle ja kiitos kommentistasi. Näinhän siinä tulisi käymään, eli monet ihmiset teksivät ns. huitsinnevadalaisen ratkaisun, joka menisi suurinpiirtein noin:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2008/12/tapahtui-huitsinnevadan-poliisissa.html

Becker kirjoitti...

Kiitos tuosta antamastasi huitsinnevadan linkistäsi. Sain pitkästä aikaa nauraa oikein tuhdisti. Se muuten saattaisi kyllä muuttua todeksi jos valtiovalta alkaisi ryhtyä toimiin kansan riisumiseksi aseista. Henkilökohtaisesti alkaisin kyllä ottamaan oppia sketsistä, jos niin kävisi. On kyllä mieletöntä miten muutamat punavihreen aatteen läpilyömät jaksavat riekkua aseharrastusta vastaan, ja näillä ääliöillä kun sattuu olemaan niitä myötäjuoksijoita yllin kyllin.
Tuo Sauri on kyllä pateettinen esimerkki siitä, minkälaista jengiä sinne Arkadianmäelle äänestetään.
Oli sitten kyse autoista, alkoholista tai aseista, niin poliitikkojen ehdoitukset ongelmien ratkaisuksi ovat älyllisesti niin korneja, että alkaa oikein hirvittämään.
Kun näiden "kansanedustajien" puuhia seurailee, niin enäänhän ei ole kysymys siitä, miten he meidän elämistä ja olemista edistävät, vaan miten paljon tuhoa he saavat aikaan vaalien välissä.
Niinkuin tämä maailman talous, josta päministeri naama totisena vähän väliä tiedoittelee kuinka paljon meidän veromarkkoja häviää Rotschildien Goldman Sachsin tyyppisten bangsterien taskuun.
Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja kiitos kommentistasi. Kaipa näille on vaan yleensäkin vastenmielistä ajatus siitä, että tavallinen ihminen haluaa pitää huolen omista asioistaan ilman jotain viranomaista olan yli kurkkimassa.