tiistai 29. tammikuuta 2013

SISÄINEN UHKAKUVA OSA II

”Vapaavyöhyke”

Tapahtumapaikka: Huitsinnevada

Tapahtuma-aika: Joskus 2020-luvulla


Euroopan Liittovaltion Suomen ylihallintoyksikön Pinnanmaan välihallintoyksikön Huitsinnevadan alihallintoyksikön poliisiaseman kokoushuoneessa oli epätietoinen ja hieman pelokaskin tunnelma. Koko Huitsinnevadan poliisin henkilökunta oli kutsuttu tiedotus- ja käskynjakotilaisuuteen. Puhetta näytti johtavan kaksi henkilöä, joista saattoi aistia, että molemmat olisivat halunneet toisen olevan jossain ihan muualla kuin näissä tiloissa. Toinen oli Huitsinnevadan poliisin kokenut komisario Arto Rysänperä ja toinen ylihallintoasiainministeriön vuosi sitten paikalle nimittämä ja neuvonantajana toimiva eutrukki Liisa Viheltäinen. Näitten kahden välillä olevan kireän tunnelman aisti yrittämättäkin, mutta keskustelu oli silti edennyt suhteellisen asiallisesti.

- Niin siis paljonko näitä vapaavyöhykkeitä on ilmestynyt? Ja kuinka nopeasti? Ja mitä helvettiä nämä vapaavyöhykeet oikein tarkoittavat? Eihän niistä vielä eilen tiedetty mitään.

- Koko maassa kaiken kaikkiaan 278 kappaletta julkisuuteen annetun tiedonannon mukaan. Ja mitä on välihallintoyksiköstä kuultu, niin lisää tulee koko ajan. Ja olishan tää pitänyt täälläkin hoksata, kun kattoo, mistä päin asuntoja on viimeisen vuoden aikana ostettu ja mistä taas myyty.

- Ja mitä nää vapaavyöhykkeet itse asiassa ovat?

- No tossahan toi printti on. Katto itte. Osaathan sinä lukea.

- Näissä vapaavyöhykkeissä asuvat ihmiset siis eivät irtaudu Suomesta… jatkavat edelleen työntekoa ja veronmaksua Suomeen… häh, päättävät jatkossa itse, keitä vapaavyöhykkeille saa muuttaa… vastaavat itse vapaavyöhykkeitten turvallisuudesta… ja mitä helvettiä… eivät tunnusta Euroopan Liittovaltion turvallisuusviranomaisten toimivaltaa vapaavyöhykkeitten alueella! Täähän… täähän on kapinaa! Teidän poliisiviranomaistenhan täytyy toimia välittömästi ja pidättää nämä ihmiset!

- Kuules Viheltäinen.

- No mitä?

- Sinä olet kyllä kauhean lahjakas sanomaan nimenomaan että mitä, mutta minun kun pitää paikallisena poliisitoimenjohtajana myös miettiä että miten. Montakos vapaavyöhykettä tänne Huitsinnevadan alueelle on tuon ilmoituksen mukaan perustettu?

- No neljä. Lusu, Örnätjärvi, Ylämummo ja Havukka.

- Niin. Ja montakos poliisiviranomaista täällä minun lisäkseni on?

- No kahdeksan.

- Niin. Jokaisessa vapaavyöhykkeissä asuu satoja ihmisiä. Ja ne ovat hyvinkin raskaasti aseistettuja. Ja minulla on laittaa täsmälleen kahdeksan konstaapelia niitä vapaavyöhykkeitten aseistettuja miehiä vastaan. Joita miehiä on hiukkasen enemmän kuin niitä konstaapeleja.

- Mutta kaikki aseethan on takavarikoitu siviileiltä jo aikaa sitten. Siitähän säädettiin laki! Eihän niillä edes voi olla aseita!

- Näkeekö eutrukki tuon vitriinin tässä neuvotteluhuoneen seinällä?

- No en kai minä sokea ole?

- Niin kuin näette, siinä vitriinissä on toistasataa vuotta vanha Husqvarnan haulikko. Lisäksi siinä on yksi starttipistooli, jousipyssy ja kolme imukuppinuolta, neljä mattoa papatteja sekä Helvattulan mumman tuomat ukkovainaansa ilmakiväärin raudat. Tukin se jätti kissilleen kynsimispuuksi. Ja kelpo kissihän se olikin. Rauha niin mumman kuin kissinkin muistolle.

-Entäs sitten.

- Eutrukki Viheltäinen. Tuossa vitriinissä ovat ne kaikki aseet, jotka päätyivät poliisille silloin, kun laki säädettiin. Kaikki muut ilmoitettiin varastetuksi, eikä ensimmäistäkään ole löytynyt.

- Näinköhän olette etsinytkään. Mutta onhan meillä niistä miehistä väestörekisterin kautta sentään täydet tiedostot. Säännösten mukaanhan heidät voidaan vaikka irtisanoa töistään.

- Ja kukas täällä Huitsinnevadassa ne työt sitten tekisi? Kun kaikki on joko putkassa tai irtisanottuina? Täällä tulee yhtä aikaa melko kylmä ja nälkä. Kun ne vapaavyöhykkeillä asuvat ihmiset käyvät pääosin ns. oikeissa töissä. Ja meinasikkos sinä noita Lusun ja Örnätjärven louhoksia pyörittää tolla tuontityövoimalla? Ja yleensäkään eutrukki nyt ei taida käsittää kokonaiskuvaa. Huitsinnevada on vain pieni osa Suomea, ja tilanne koko Suomessa on samanlainen. Nyt puhutaan sadoista tuhansista ihmisistä. Yksittäisen mellakan poliisi hoitaa kyllä, mutta nyt luvut ovat yksinkertaisesti liian suuret. Löytyi semmonen hevonen, jota ei kengitetä. Ellei ruveta Stalinin Neuvostoliitoksi.

- Tarkoitatko sinä, että nämä ihmiset tavallaan pitävät kokonaista valtiota panttivankinaan?

- Nimenomaan sitä minä tarkoitan. Ja se onnistui laukaustakaan ampumatta.

- Mutta pakkohan meidän on tehdä jotain. Voimmehan me pyytää virka-apua puolustusvoimilta.

- Voimmehan me toki pyytää, mutta jos katsot tuota toista tiedotetta niin siinä lukee kyllä varsin selvästi, että puolustusvoimien joukot pysyvät kasarmeissaan, eivätkä avaa tulta suomalaisia vastaan. Yhtä lailla kai sekin kapinaa on, mutta ylihallintoministeriö yrittää miettiä kapinoivia siviilejä ensin ja vasta sen jälkeen kapinoivia sotilaita. Ja muista mitä sanoin Stalinista. Ei sotavaltiolla ole sen enempää halua kuin rivipoliisillakaan ryhtyä omia kansalaisiaan lahtaamaan. Kun sieltä vapaavyöhykkeiltä on ilmoitettu, että jos joku väkisin yrittää, niin silloin ammutaan kovilla. Ja jos taas ilman pyssyjä tullaan, niin tervetuloa kylään.

- NIIN MUTTA MIKSI? Miksi tällaisia vyöhykkeitä on perustettu? Tämähän on täysin Euroopan Liittovaltiosopimuksen vastaista. Täälläkin, jopa täällä Huitsinnevadassa on toimittu täysin komissaaripäätösten mukaisesti. Eihän tällaiseen ole minkäänlaista tarvetta. Tämähän on hulluutta!

- Jaa, eutrukki Viheltäinen. Anskuma mietin… voisko syynä olla tuo täysin komissaaripäätösten mukainen Liittovaltion humanistinen vastuunjakodirektiivi, jota myös ongelmajätteen uudelleensijoitusdirektiiviksi täällä päin kutsutaan. Kun sehän tehtiin suhteessa pinta-alaan, paljonko on väkeä ja paljonko sen mukaan mahtuu. Meilläkin Huitsinnevadassa on nyt neljäsosa väestöstä tämän direktiivin mukanaan tuomia tulijoita, ja ei kai eutrukki Viheltäinen ihan oikeasti väitä, että täällä on enää hyvä olla? Meinaan, onhan näitä niin sanottuja vapaavyöhykkeitä perustettu tänne näitten uusien tulijoitten toimesta jo ennenkin. Tossa pöydällä olis nippu selvittämättömiä perunaneniin kohdistuneita rikoksia. Jotka jäävätkin selvittämättä, kun meillä ei nähkääs ole tietyille alueille Huitsinnevadaa enää menemistä. Ei ne laske meitä sinne. Ja voima ei riitä mennä väkisin. Minä en oikeastaan ymmärrä, miksi näistä perunanenien perustamista vapaavyöhykkeistä itse asiassa mesotaan ollenkaan. Tämähän on selvästi ulkopuolelta opittua innovaatiota suomalaisessa hyötykäytössä ja jo lähtökohtaisesti selvä merkki siitä, että suomalaiset voivat todellakin oppia maahanmuuttajilta uutta.

- Aivan kuin te ihailisitte näitä kapinoitsijoita.

- Se, mitä minä ihailen tai jätän ihailematta ei liity virantoimitukseeni mitenkään. Minä mietin sitä mitä voin tehdä, ja millä väellä. Jospa neuvoa-antava eutrukki antaa minun jakaa nyt konstaapeleille asiaan liittyvät toimintamääräykset?

- No, tehän tässä ammattilainen olette, ja käskyvallassa, mutta harkitsen, teenkö asiasta reklamaation myöhemmin.

- Kaikin mokomin. No niin, pojat. Teitä on kahdeksan. Jokainen pari ottaa käsitelläkseen yhden vapaavyöhykkeen. Ajatte sinne, todennäköisesti siellä on tiesulku, otatte jo hyvissä ajoin ennen sitä pyssyt pois ja jätätte ne autoon. Turha ihmisiä on ärsyttää. Sen jälkeen menette yksinkertaisesti kysymään ihmisiltä, että mitä ne meinaavat tehdä, ja sen jälkeen tulette kertomaan kuulemanne takaisin asemalle. Väätiö, otako sinä ton tuoreen nuoremman konstaapelin ja lähdet Örnätjärvelle? Siellä vois samalla kysellä muutaman hiljattain kadonneen vastuunjakodirektiivin mukanaan tuoman hepun perään…

*
*
*

Puoli tuntia myöhemmin vanhempi konstaapeli Jalmari Väätiö ja hänen parinaan toimiva nuorempi konstaapeli Teppo Sikuna lähestyivät Örnätjärveä. Ennen Örnätjärven kylää tie ylitti Örnätjoen sillan, ja siellähän tiesulku heitä odottikin. Konstaapelit näkivät, että sillalla oli kymmenkunta miestä, kaikilla kiväärit selässä. Kun miehet näkivät, että lähestyvä auto oli poliisiauto, he ottivat kiväärit selästään ja laskivat ne maahan. Väätiö pysäytti auton kolmisenkymmentä metriä ennen siltaa. Konstaapelit nousivat autosta, irroittivat asevyönsä ja jättivät ne auton penkille. Tämän jälkeen he kävelivät sillalle. Heitä tervehdittiin lämpimästi. Joukon johtajana toimi Väätiölle tuttu mies, jo eläkkeelle siirtynyt vanhempi konstaapeli Köyriäinen.

- No Köyriäinen terve, mitäs mies?

- Mitäs, tässä eläkeläisen rauhallisia päiviä vietän. Tosin olosuhteitten johdosta silloin tällöin vintovka selässä, mutta ei kai se sinua häiritse. Tää Örnätjärvi on kyllä niin rauhallinen paikka ja ihmiset tosi mukavia.

- Niin. Varmaan arvaat, miksi olen tullut tänne. Eihän teidän tarvitse meille selittää, mitä te olette tehneet ja miksi se on tapahtunut ympäri Suomea yhtä aikaa niin monessa paikassa. Voi sanoa, että te olette riisuneet poliisin aseista varsin onnistuneesti. Kyselisin vaan piruuttani että onkohan teidän kylässä käynyt viime aikoina kutsumattomia vieraita, ja olettekohan te mahtaneet tehdä niille mitään, no, mahdollisesti laitonta?

- Jaa ettet meinaa kutsumattomilla vierailla mahdollisesti kahdeksaa kahdella eri Toyotan farmariautolla liikkuvaa vähän tummapintaisempaa khat-pöllyssä liikunutta tyyppiä, joista kolmella oli rastakikkarat?

- Saattaa olla, että tarkoitan juuri niitä.

- Joilla oli mahdollisesti mukanaan kaksi haulikkoa, kaksi revolveria ja neljä pistoolia?

- Jaa semmoset varusteet saattoi olla ehkä.

- Ja joilla oli mahdollisesti tarkoitus lähteä vähän näyttämään spermanaamojen syrjäkylille, mistä kana pissii?

- No tämmösiä viestejä me vähän on kuultu tuolta uudelta väestönosaltamme.

Köyriäinen katsoi Väätiötä hiljakseen hymyillen jonkin aikaa, ja totesi sitten.

- Nääh, ei oo näkyny täälläpäin semmosia heppuja.

Väätiö katseli hieman ympärilleen, voi sanoa, että hän luki maisemaa.

- Niin teillä on varmaankin enemmänkin arsenaalia ja miehiä, kuin mitä tässä sillalla näkyy?

- Mitäs se iso inkkari sanoi Yksi Lensi Yli Käenpesän-elokuvassa Jack Nicholsonille, kun Nicholson kysyi, että osaaks sää puhua?

- ”You bet”. Joo. Mitäs muuten sun työparillesi Lärvänderille kuuluu nykyisin? Eläkkeellähän sekin jo on.

- No sehän asustaa Ylämummon vapaavyöhykkeellä. Ja mikäli oikein arvaan, rupattelee kollegasi kanssa juuri tällä hetkellä samanlaisella tiesululla kuin tässä. Vaan oletkos Väätiö ajatellut mahdollisuutta, että muuttaisit tänne? Kyllä täällä vielä tilaa on, ja louhokselta löytyy kyllä turvallisuuspäällikön hommia. Täällä autetaan muutossa ja asettumisessa koko perhettäsi. Meillä on tämmönen kibbutsihenki täällä, sanoisinko.

- Pannaanpa harkintaan. Vaan täytyy nyt lähteä takaisin tuonne piiriin.

Väätiö ja Köyriäinen kättelivät toisiaan. Sen jälkeen Väätiö käveli Sikunan luo, joka oli odottanut hieman taempana.

- Mitäs me Väätiö nyt tehdään?

- No sitä, mitä me nyt ollaan jo pari kolme vuotta tehty. Tarkkaillaan tilannetta ja kirjoitellaan raportteja. Eli toisin sanoen ei tehdä mitään. Tällä kertaa tosin ei täällä olis mitään tekemistäkään. Piruako sitä rauhallisia ihmisiä häiritsemään. Lähdetään takaisin keskustaan.

*
*
*

Väätiö ja Sikuna tulivat kierrokseltaan neuvotteluhuoneeseen, jonne muut partiot olivatkin jo ehtineet. Komisario tuijotti neuvotteluhuoneen pöytää kyllästyneen näköisenä. Sen sijaan eutrukki Viheltäinen hymyili niin leveää hymyä, että Väätiölle tuli mielikuva, että jos hymy vielä vähän levenee, ämmän suupielet kohtaavat niskassa ja koko pää putoaa. Viheltäinen alkoi puhua:

- No niin, nyt kun te tyhjän nyhjääjät olette täällä paikalla, niin voin kertoa tietyistä muutoksista tässä poliisipiirissä. Samanlaisia muutoksia toteutetaan Suomen ylihallintoalueella parhaillaan laajemminkin. Ylihallintoaluepäällikön antaman käskykirjeen mukaan komento Huitsinnevadan poliisipiirissä siirtyy paikalliselle eutrukille eli siis minulle. Ja määräykseni mukaan teidän tehtävänne on vain ja ainoastaan liikenteenvalvonta, ellen toisin ilmoita. Tämä vapaavyöhykkeitä koskevan ongelman ratkaisu siirtyy toisille, osaavammille viranomaisille. No niin, tutkat kouraan ja töihin. Minut löytää toimistostani, jos on jotain asiaa. Mitä vähemmän asiaa on, sen parempi.

Kaikki konstaapelit tuijottivat pöydän vierellä istuvaa komisario Rysänperää. Rysänperä nosti katseensa pöydän pinnasta ja puhui väsyneellä äänellä:

- Niin, te kuulitte käskyn. Varmistin asian, paperi on aito, leimat lämpsitty ja tämä on nyt tilanne. Neuvonantaja muuttui käskijäksi ja yhteensä toistasataa vuotta poliisityön kokemusta korvattiin kuuden vuoden selitteläätiön maisteritutkinnoilla. Ja ilmoituksen mukaan meidän tehtävämme on nyt liikenteenvalvonta. Vapaavyöhykkeitten asiaan keskittyvä viranomainen on ilmoittanut, ettei se tarvitse paikallisen poliisin osaamista.

- No mitäs helvetin osaamista se sitten tarvitsee?

- Tulkkeja…

18 kommenttia:

Keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Sinänsä surullista, että tämä on minusta se parempi tulevaisuudenkuva.

Se huonompi, ja minusta se todennäköisempi, on se, että porukka riisutaan aseista ennen kuin mitään muuta tapahtuu. Tämä prosessihan on jo käynnissä.

Tuskin tarvitaan kuin se, että aselupien peruutuksen jälkeen muutama ensimmäinen joka aseensa ilmoittaa kadonneeksi saa kunnon linnatuomion.

Närpes varg kirjoitti...

On taas Perskeles pistänyt näppiksen laulamaan siihen malliin, ettei tällainen vanha vaskisti voi kuin nyökytellä: noinhan se menee, noinhan se kohta on. Perhossa (anteeksi, että vielä palaan tapaukseen) tarvittiin muutamaa metsämiestä sivistämään poliisin, sisäministeriön (NKVD), rajavartioston ja liikkuvan poliisin joukkoja.
Uutisista tiedämme, että ainakin poliisin, liikkuvan poliisin ja rajavartioston vahvuutta vähennetään säästösyistä. Entäs sitten, kun irtisanotut siirtyvät kansan puolelle....

Yrjö keksi kaiken omasta päästään, selvähän se. Uudessa Suomessa muuan Erkki:

http://erkkilatvala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Hiukan pohdiskeli vihreiden tavoitteita ja sanoo mm:
"Valtion on omaksuttava monikulttuurisuus, käytännössä islam myönteisyys ja neutraalius uskonnollisesti. Kristinuskon ja islamin on käytävä rauhanomaista dialogia keskenään. Ohjelma ei ota kantaa siihen, entä jos islam ei halua käydä rauhanomaisia neuvotteluja lainkaan. Sotilaallinen maanpuolustus ei ole ensisijaista. Kansallisvaltio on keinotekoinen ja vanhentunut käsite. Vihreä liike edustaa avointa eu-euro –federalismia ja liittovaltio pitää tehokkaasti rakentaa ja kaikki asettaa eu kansalaisiksi . Tietysti myös kaikki islamilaiset mitä euroopassa on. Yk johtoista globaalia ympäristöpolitiikkaa tarvitaan. Vahvaa johtajuutta sitovia sääntöjä ja valvontaa."

Kannattaa lukea koko juttu, se on vieläpä lyhyt.

Mitäkö halusin tällä sanoa? Sen, että Ykän ei tarvitse keksiä mitään. Kaikki on jo keksitty ja kehitetty ja odottaa vain (sananmukaisesti) lähtölaukausta.

ps. Siinä robottivarmennuksessasi on jotain häikkää. Se alkaa toimia, kun menee äänivarmennuksen kautta, mutta on hankalaa silti.

Castor kirjoitti...

"Tulkkeja"! Jumalauta Ykä, oli Mac Book Air auki aamiaisella tänä aamuna työmatkalla ja lueskelin blogiasi. Hyvä etteivät hälyttäneet ambulanssia, kun ensin meni sumpit suoraan keuhkoputkeen ja sitten yskinnän ja naurun sekainen korahtelu päälle!

Näissä kirjoituksissa pitäisi olla jonkinlainen varoitus, tyyliin "Yrjöperskeleen blogikirjoitusten lukeminen voi vaarantaa terveytesi, mutta parantaa oloa huomattavasti". Tuo logiikka on opittu vuosien mittaan virkamiehiltä, en ota siitä itselleni sille kuuluvaa kunniaa...

Kovaa tekstiä, vaikka naurattikin. Mutta elämästä voi ihan sovinnolla luopua siinä vaiheessa kun vakavista asioista ei löydä enää (tragi)koomisia piirteitä.

P.S. Olin netissä japanilaisen VPN:n kautta. Lisäkysymykset tulivat japaniksi, eli piti vaihtaa Ameriikan VPN:ään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Keski-ikäiselle pikkupojalle, Närpes Vargille ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Keski-ikäinen pikkupoika: Tuo tulevaisuudenkuva ei ole mielestäni millään muotoa mahdoton. Tavallaanhan se on jo alkanut, sillä white flight-ilmiö ei ole enää vieras Suomessakaan. Sinänsä kuvaavaa on se, että jos etnisesti pyhitettyjen ryhmittymien edustajat haluavat olla mieluummin kaltaistensa seurassa, niin se on ihan ok ja täysin ymmärrettävää, mutta kun pottunokat haluavat tehdä samoin, niin se ei sitten olekaan enää ok. Tuosta kadonneiden aseitten aikaansaamasta vankilatuomiosta saattaa muuten muutama virkamies saada ikävän ahaa-elämyksen.

Närpes Varg: Noissa vihreiden tavoitteissa on se paha puoli, että ne saavat puhua mälkyttää ihan mitä lystäävät, eikä muissa valtapuolueissa (no persuja ehkä lukuunottamatta) kyseenalaisteta sitä maailmanhalaamista millään muotoa. Jos niin tehdään, ollaankin äkkiä itse Voiman Pimeällä Puolella. Jussi Halla-ahon taannoinen päivitys Helsingin kaupunginvaltuustosta kuvasi tilannetta hyvin. Niin muuten, otin tuon robottivarmennuksen pois. Se oli lähinnä spämmiä varten, mutta mennään nyt jatkossa ilman.

Castor: Niin kuin totesinkin, tuollainen tulevaisuudenkuva ei ole mahdoton. Suomalaisilla ei ole oikein tapana lähteä kadulle mieltä osoittamaan. Vaihtoehtona voi olla tietty eristäytyminen tyyliin pitäkää tunkkinne. Tää on muuten trilogia, siitä on vielä yksi osa tulossa.

Becker kirjoitti...

Monien tieteiselokuvien joita on tullut nähtyä, niin teemana on ollut juuri tuo yhteiskunta ja sen ulkopuolella elävät.
Eli aivopestyt PK tyypit ja itsenäisyytensä säilyttäneet, jotka ovat lähteneet haneen jonnekkin korpeen, missä taistelevat olemassaolostaan. Eli siis vähän sama teema kuin Ykän blogissa.
Ollessani Kanadassa vierailulla erään tuttuni luona, niin kävimme kyläilemässä perheen luona, joka asui korkealla muurilla eristetyssä asuinalueessa. Sisälle ei ollut pääsyä ilman porttivahdin lupaa. Tämä siis rauhallisessa Vancouverissa. Ihmettelin vähän koko systeemiä, ja tuumasin että on se sentään hyvä, ettei Suomessa tuohon ole koskaan tarvis.

Taisinpas perkele olla väärässä.
Muutamassa Englannin suurkaupungissa on jo alueita joilla vallitsee sharia-laki. Jos siellä taaperrat kaljatölkki kourassa, niin paikalle ilmestyy tuotapikaa muslimipartio joka pyytää pistämään tölkin pois tai painumaan jonnekkin muualle. Tämä koskee myös luonnollisesti naisia joiden pukeutuminen on musulmaamnien mielestä paljastavaa.

Ykän tämänkertainen pläjäys oli hyvä. Se kyllä pistää funtsimaan.
Netissä on muutama hyvä ISH, eli "If Shit Happens"-blogi, missä on aika mielenkiintosia keskusteluja ja neuvoja ns. survaivalisteille. Eli myös sellaisille, jotka miettivät muunkinlaista, kuin kaupunki yhteisöissä asumista.
Ja tuo pyssyjen asiaton kerääminen on aivan turhaa. Sitä kamaa on maailmalla niin paljon tarjolla,että niitä riittää joka lähtöön, ja sitten ne onkin ihan ikiomia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja kiitos kommentistasi.

Täytyy sanoa, että minä alan pikkuhiljaa ymmärtää tämmöstä amerikkalaista kaikesta eristäytyvää Hillbilly-meininkiä. Vähän semmoseenhan minä itsekin olen Helsingistä muutettuani siirtynyt. Näissä syrjäisissä suomalaisissa kyläyhteisöissä on tiettyä yhteisöllisyyttä, ystävällisyyttä ja talkoohenkeä, mitä minä kovasti arvostan. Se tuo myös turvallisuuden tuntua.

Luulen, että meidän ensimmäiset omaehtoiset sharialakivyöhykkeet löytyvät Itä-Helsingistä ja Turun Varissuolta. Niitten olemassaolo vaan virallisesti kielletään ja sehän vaan lisää white flightia.

Ja pyssyjen asiaton kerääminen ei edes tule onnistumaan. Minä olen yksi monista, ja jos pyssyni meinataan viedä, niin ne katoavat. Sen jälkeenhän ne ovat tietysti laittomia, ja (mitä ei ehkä tietyissä piireissä tajuta) silloin kynnys uuden laittoman aseen hankkimiseen muuttuu olemattomaksi.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.intokustannus.fi/kirja/aarioikeisto_suomessa/

Voi helvetti, nää saivat äähötyksen aihetta kuin tilauksesta. Nyt voimme seurata median pitkitettyä kausti-orgasmia varmaan viikon tai pari.

http://yle.fi/uutiset/puukotus_aarioikeistoa_kasittelevassa_tilaisuudessa__vammoista_ei_tietoa/6473456

Tuosta yhdestä typerästä nujakan tapaisesta on nyt esim. Ylellä varmaan kohta tusina artikkelia.

http://yle.fi/uutiset/silminnakijat_puukotettu_kaveli_itse_ambulanssiin/6473490

http://yle.fi/uutiset/ylen_toimittaja_luentosalin_oveen_paiskattiin_jotain_sarkyvaa/6473511

http://yle.fi/uutiset/silminnakijat_kertovat_jyvaskylan_iskusta__katso_video/6473507

http://yle.fi/uutiset/jyvaskylan_puukotuksen_selvittaminen_jatkuu/6473669

http://yle.fi/uutiset/arhimaki_pitaa_jyvaskylan_kaltaisia_iskuja_jaavuoren_huippuna/6474154

Saisko tästä vielä jotain tiristettyä irti?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, on pantu merkille. Minä en tuota öyhyämistä pidä millään muotoa järkevänä toimintana, mutta eiköhän tosissaan kannata ensin odotella poliisin tarkempia tietoja. Kun kattoo noita linkkejä, niin termit "todennäköisesti" ja "tiettävästi" ovat kyllä yleisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Erikoista, että näitä "natseja" ilmestyy vain tietyn porukan tilaisuuksiin häiriköimään olivat he sitten missä kaupungissa tahansa.

Ja jälkikäteen heitä ei löydy (ennustan ettei ketään saada kiinni tässäkään jutussa) ja poliisi ei suostu kommentoimaan asiaa mitenkään.

Näinhän kävi jo näiden samojen hemmojen kokouksessa Oulussa ja nyt sitten Jyväskylässä.

Tulee hakematta mieleen muinaiset kommunistien masinoimat provokaatiot ympäri maailmaa.

Eli veikkaan vahvasti että kyse on ns. false flag jutusta ja näiden "natsien" olleen heidän omia porukoitaan.

Voihan tietysti olla että jossain on jotain natseja olemassakin, mutta kumma kun niitä ei näy missään muualla kuin näiden vasemmistonuorten kokousten eteisissä, kuten näissä kahdessa tapauksessa on laita....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Minä nyt en heittelisi vielä false flagia enkä minkäänlaista flagia ennen kuin asiasta enemmän tiedän. Turha päätellä asioita etukäteen. Esimerkkinä Päivi Lipponen ja eräs palanut pizzeria.

En sinänsä usko tekijöiden olleen vasureitten porukoita. Harva kai niistäkään viitsii aatteensa takia false flag-operaatiosta lähteä puukotuksesta linnaan istumaan. Joitain hörhöjä nää on ollu, mutta antaa poliisin selvittää, mitä hörhöjä.

Anonyymi kirjoitti...

Sittenhän se nähdään.

Mutta aika hassua että niitä oikeistohörhöjä esiintyy julkisesti vain äärivasemmistolaisten aktivistien heistä kirjoittaman kirjan markkinointitilaisuudessa.

Vähän kuin joku kirjoittaisi kirjan, jossa hän todistelee että vampyyreja on olemassa ja kanta kasvaa, ja ainoa kenenkään koskaan ikuna näkemä vampyyri ilmestyy eteiseen ja alkaa havitella ihmisiä purtavakseen just siihen paikkaan jossa on just sillon menossa sen kirjan markkinointitilaisuus, jos ymmärrätte yskän....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Totta tuokin. Mutta odotellaan nyt, mitä sieltä poliisin puolelta tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisin puolelta on tullut sellaista että se taitaakin olla ne vassarit, jotka on aloittanut koko hässäkän pyrkiessään estämään vielä siinä vaiheessa ihan rauhallisesti käyttäytyvien henkilöiden pääsyn tilaisuuteen.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288536803575.html

Anonyymi kirjoitti...

Pääkysymys ei ole se, etteikö ääriliikkeitä ja -henkilöitä olisi, niin uskonnollisia kuin poliittisiakin, mutta miten järjestäytyneitä ne sitten ovatkaan? Se olisi se kaikkein mielenkiintoisin kysymys.

Järjestäytyminen käsittääkseni tarkoittaa että henkilöitä on useampia (mikähän lie minimi, esim. 2 henkilön järjestö vaikuttaisi aika vaatimattomalta). He kokoontuvat säännöllisesti yhteen ja tekevät sitten yhteisiä suunnitelmia mistä sitten ikinä tekevätkään ja pyrkivät toteuttamaan niitä sen yhteisen agendan mukaan. Lisäksi jonkunlainen komentorakenne, roolit ja tavoitteet mihin toimilla pyritään. Tarvitaan jonkinlaiset yhteiset aivot, jotka pitävät hommaa kasassa.

Ikäänkuin olisi pienyritystä perustamassa, mutta vähemmän byrokratiaa.

Miltä nyt vaikuttaa niin suomessa on lähinnä satunnaisia 2-3 tyypin kaveriporukoita, jotka sitten lähtevät toteuttamaan jotain nerokkaita mieleenjuolahduksiaan sen kummemmin miettimättä ilman sen suurempaa organisointiastetta. Suunnitelmallisuutta edustaa lähinnä se, että tilaa kommandopipon netistä etukäteen.

Kuinkahan monta tekoa on jäänyt tekemättä kun pipot eivät ole tulleet ajoissa.

Tältä ainakin nämä ns. "äärioikeiston" tempaukset ovat vaikuttaneet. Huuteluita, joku hätäinen kaasuisku, rikottuja ja töhrittyjä paikkoja eri puolilla Suomea.

Pride-kulkueeseen kohdistunut kaasuiskukin vaikutti täysin järjettömältä ja huonosti suunnitellulta. Ihan perusajatus toki olisi, että mikä on iskun perimmäinen tarkoitus ja päämäärät, ja auttaako ko. toiminta niiden saavuttamista.

Mutta jos nyt unohdetaan tuommoien turha älykkyys, niin edes se, että jos kyse on kuitenkin organisoidusta toiminnasta, niin miksi isku rajoittui yhteen hätäiseen suihkimiseen parin tyypin toimesta, sen sijaan että toimijoita olisi ollut useita ja eri puolilla kulkuetta ja iskut olisi pyritty tekemään samaan aikaan suuremman vaikutuksen saamiseksi, jos nyt se oli joku päämäärä.

Esim. vaikka turkistarhoille/maatiloille iskuja tekevät eläintensuojelijat vaikuttavat jo rutkasti organisointuneimmilta liikkeiltä ja pystyvät tekemään jo astetta suunnitelmallisempia operaatioita, vaikka melko vaatimatonta puuhastelua sekin toki on, mutta toiminnassa näkyy suunnitelmallisuuden jälki. Tarhoille ja maatiloillekin on tehty käsittääkseni jopa tiedusteluretkiä etukäteen.

Ns. kettutyttöjen propaganda ja iskut ovat kuitenkin johdonmukaista ja niissä on oma selkeä toimintalogiikkansa minkä mukaan he pyrkivät toimimaan.

- lihapuhe

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Lihapuheelle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Joo, niinhän noita jonkun sortin astaloita ollut puolin ja toisin.

Lihapuhe: Hyvin tiivistetty. Ja jos tätä kyseistä tapausta ajatellaan, niin mikäli maailmaa mennään muuttamaan kaljakassien kanssa, niin ei siitä kyllä kovin suuria seuraa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kiertelevien rikollisryhmien jäsenten katoilu milloin missäkin on huolestuttava tulevaisuudenkuva. Milloin loppuu rivijuntilta ymmärrys, eritoten huolestuttaa milloin rivijuntin saunan takaa tila loppuu?

Älkää huolehtiko, saunoja voi rakentaa lisää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano: Huolestuttava, mutta täysin mahdollinen tulevaisuudenkuva.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää todennäköisemmältä päivä päivältä.