perjantai 16. tammikuuta 2015

TIEDOSTAVAA RAKENTAMISTA OSA II

Aikaisemmassa kirjoituksessani tuli puututtua siihen meitä kantasuomalaisiakin armottomasti järkyttävään epäkohtaan, etteivät suomalaisten veronmaksajien rahoilla elävien etnisesti edistyksellisten kansakuntien edustajat saa itselleen niin suuria ja siihen malliin remontoituja asuntoja kuin ne itse haluavat. Täytyy muistuttaa, että Helsingin Vihreät ovat puuttuneet tähän epäkohtaan jo vuonna 2009. Koska vihreät eivät ole koskaan väärässä, ei asia ole heiltä varmaankaan unohtunut. Messing up the whole town is tough job, but somebodys got to do it, ja vuodenvaihteessahan aloitti Helsingin kaupunkisuunnittelusta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana eräs vihreä nimeltään Anni Sinnemäki jolla tähän tehtävään tarvittavat kyvyt ja erikoisosaaminen löytyvät aivan varmasti, joten ei ole varsinainen ihme, että myös Helsingin Sanomat juuri tähän saumaan tästä suuresta epäkohdasta muistuttaa.

Kun asiasta vastaavana viranomaisena toimii Sinnemäki ja vihreitten ehdotuksilla on vielä se paha taipumus, että ne tuppaavat menemään valtuustossa läpi, voi tämä tietää kylmää kyytiä helsinkiläisille veronmaksajille.

Kuinka kylmää? Jos Helsingin kaupunginvaltuusto ihan oikeasti tarttuisi kansainvälis-inhimilliseen vastuuseensa ja hankkisi jokaiselle esim. somali- ja arabiperheelle sellaiset asunnot, mitä ne vaativat, niin mitähän se summa kustantaisi?

Vuonna 2009 vihreä silloinen asuntolautakunnan puheenjohtaja Vesa Peipinen totesi, että on olemassa 530 etnisesti edistyksellistä suurperhettä, joitten asumisoloja tulisi korjata. Heppu totesi, että asuntoa hakevien joukossa oli 18 henkilön perheitäkin. Lukumäärä on nykyisessä Helsingissä epäilemättä lisääntynyt, mutta mennään nyt noilla tiedoilla.

530 etnisesti edistyksellistä suurperhettä. Joille tarvitaan 530 asuntoa. Noin äkkiseltään kun miettii, niin ne suurperheet keskittyvät tietyille alueille Helsingissä ja minimineliömäärä olisi 120 neliötä. Otamme apuun Oikotien ja lähdemme katsomaan jo olemassa olevia, mahdollisesti ostettavia asuntoja. Etsimme kerrostaloasuntoja, sillä Helsingissä ne ovat pääosin sellaisia. Kohteena Itä-Helsinki. Mutta kehno. Niitähän on aika vähän. 

Aurinkolahti, 131,5 neliötä. Hinta 780.000 euroa.
Laajasalo, 124 neliötä. Hinta 585.000 euroa.
Viikki, 148 neliötä. Hinta 455.000 euroa.
Myllypuro, 120 neliötä. Hinta 289.000 euroa.
Herttoniemi, 140,5 neliötä. Hinta 586.000 euroa
Vuosaari, 143 neliötä. Hinta 980.000 euroa.
Tammisalo, 194 neliötä. Hinta 850.000 euroa.
Aurinkolahti, 163 neliötä. Hinta 916.510 euroa.

Ja siihenpä ne tällä katsomisella loppuivatkin. Katsotaanpas Pohjois-Helsinkiä:

Siltamäki, 128,5 neliötä. Hinta 219.000 euroa
Viikki, 148 neliötä. Hinta 455.000 euroa
Tapanila, 120,5 neliötä. Hinta 498.000 euroa.
Arabianranta, 170 neliötä. Hinta 699.000 euroa.
Vanhankaupunginlahti, 141 neliötä. Hinta 725.000 euroa
Maunula, 125 neliötä. Hinta 666.000 euroa.

Ja siinähän nekin sitten olivat. Ruvetaanpa laskemaan. Jos hintapohja on tuo, ja jo vuonna 2009 vihreitten luetteloimille perheille hankittaisiin ostoasunnot Helsingin kaupungin toimesta (joitten hoitovastikekin luonnollisesti maksettaisiin Helsingin kaupungin toimesta), niin noitten kämppien hinnan keskiarvo on 621.679 euroa per kämppä.

Mitenkä on? 530 perhettä ja niille tiedostavalla tavalla sopivat asunnot?

530 x 621.679 = kolmesataakaksitoista miljoonaa seitsemänsataaneljätuhatta kuusisataa kahdeksankymmentä euroa. Kun ottaa huomioon, että Helsingin kaupungin budjetin käyttömenot ovat vuodelle 2015 4,7 miljardia euroa, niin tätä hanketta voi verrata koko lailla urhean neuvostokansan Baikalin - Amurin-radan rakentamiseen. Tosin sillä radalla saatiin tavaraakin kulkemaan eli vaikka sekin oli koko lailla poliittinen hanke, niin olihan hänessä jotain hyötyäkin.

Entä jos nämä asunnot sitten asiasta tehden rakennetaan. Pauli Vahteran tuoreessa kirjoituksessa todettiin rakennuskustannuksiksi 3.500 – 4.500 € neliötä kohden ja koska kyseisiin asuntoihin tarvittaisiin erityissuunnittelua ja erityisratkaisuja erityistarpeita varten olisi summa todennäköisimmiin tuo 4.500 €. Jos jokainen kämppä rakennettaisiin 120 neliön kokoiseksi, olisi kustannus yhtä kämppää kohden 540.000 € eli koko hoito kustantaisi 286 miljoonaa 200 tuhatta euroa. 

Tietysti kun me suomalaiset mainostamme että opimme muiden virheistä emmekä perusta ghettoja, niin sehän tietäisi sitä, että myös Etelä-Helsingin asuntokanta tulisi ottaa käyttöön ja sehän kustantaisi vielä enemmän. 

Mitä tällä hankkeella sitten saavutettaisiin? Ei mitään. Sillä kyseisessä hankkeessa helsinkiläiset maksaisivat satoja miljoonia siitä, että heillä olisi elätettävänä täsmälleen yhtä suuri porukka kuin ennen tätä hankettakin. Epäilemättä sillä saataisiin tietty tilastopiikki esim. somaleitten ja arabeitten työllistymisessä. Sillä jos tuollainen raha upotettaisiin tavallisen kansalaisen näkökulmasta murrin perseeseen, niin ilman muuta pitäisi räätälöidä huomattava määrä julkishallinnollisia tulkin- ja projektityöntekijän virkoja (joita ei oltaisi koskaan tarvittukaan, elleivät nämä kansanryhmät olisi tulleet Suomeen elätettäväksi), jotta voitaisiin osoittaa, että käytetyt voimavarat eivät olisi menneet hukkaan ja mediassa saataisiin aikaan niin sanottuja inhimillisiä menestystarinoita jonka pääosassa olisi ylpeä suojatyöntekijä josta suomalaistenkin tulisi ottaa mallia. Nettoveronmaksajien määrä näissä menestystarinoissa olisi edelleenkin etsittävissä täikammalla ja kovin, kovin heikoin tuloksin, mutta piruakos tässä taas kertaalleen takertua yksityiskohtiin.

Ja luonnollisesti, mikäli tällaiseen mielettömyyteen ryhdyttäisiin, siinä olisi myös hyvin vahva ns. sisäänheittoefekti. Kun tilannehan on nytkin se, että mikäli vaikkapa somali saa jalkansa Suomen maaperän alueelle, ei häntä voi pois heittää ilman hänen omaa suostumustaan ja hän saa täyden elannon loppuiäkseen. Ja kun hän viestittää Somaliaan, että elatuksen lisäksi nämä idiootit ihan oikeasti kustantavat meille sellaiset asunnot, joista hänet elättävät suomalaiset eivät näe edes päiväunia, niin mikähän vaikutus Suomeen kohdistuvaan maahanmuuttoon asialla mahtaisi olla?

Tiedostavien ihmisten on aina hyvin helppoa sanoa että mitä. Sen sijaan kysymyksiin miten ja millä rahalla he eivät viitsi puuttua. Ne ovat liian rahvaanomaisia, joten ne he voivat jättää toisten mietittäväksi. Ovathan he sentään sanoneet, että mitä. Hotellin respasta esitetään harras pyyntö niin Helsingin Sanomien toimittajille kuin vihreillekin, että ennen kuin sanotte mitä, tehkää ensiksi jotain muuta. Käykää lenkillä. Syökää voileipä. Harrastakaa seksiä. Lukekaa hyvä kirja. Tai lyökää kyynärpää kiveen. Usein jo se helpottaa.

29 kommenttia:

Strix Senex kirjoitti...

Vihreiden kaupunkipolitiikasta voisi tehdä koosteen. Näin hihasta ravistettuna muutamia sen ydinkohtia. Ensimmäinen on tietysti tämä etnisten ryhmien asumisen tukeminen ja niiden osuuden kasvattaminen asujaimistossa. Toinen on rakennuskannan tiivistäminen, joka tarkoittaa isompia taloja ja tiheämmässä. Kolmas on autopaikkojen vähentäminen ja ajoväylien kaventaminen. Täten aikaansaatu ruuhkautuminen antaa perusteet ruuhkamaksuille. Neljäs on ammattitaidottomien poliitikkojen nimittäminen vastuullisille paikoille kaupungin johtoon. Vihreässä vedossa tapahtuneen metron automatisoinnin tuoma osaaminen voidaan täten laajentaa myös kaupunkisuunnitteluun ja rakentamiseen.

Eivät vihreät ole näitä reseptejään mitenkään tyhjästä tempaisseet. Niillä on tunnettu esikuva, jonka menestys on mitä ilmeisimmin tarkoitus toistaa. Se esikuva on Detroit.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä unohti nyt noista kustannuslaskelmista moisten kolhoosien seurannaisvaikutukset niin asuinalueen asuinviihtyisyyteen kuin myös siellä jo olevien kämppien myytävyyteen. Asuntomarkkinoilla kun on läpi Euroopan huomattu jos sellainen jännä juttu että islamisoituvilla alueilla olevat asunnothan eivät tuppaa menemään kaupaksi. Islamilainen väestö kun asuu mieluummin vuokralla ja muiden kustannuksella ja kantaväestöön kuuluvista kukaan ei ole niin hullu että ostaisi no-go-zoneksi muuttuvalta seudulta omalla tai velkarahalla yhtään mitään.

Vihreillä on nyt vielä jonkin aikaa hyvä mahdollisuus perseillä pääkaupunkiseudun valtuustoissa oikein urakalla. Eduskuntavaaleissa poliittiset voimasuhteet tulevat muuttumaan vahvasti. Sillä tulee aivan varmasti olemaan myös kunnallispolitiikan puolella seurauksia, sillä puolueet odottavat kyllä merkittäviltä kunnallispoliittisilta voimaryhmiltä edes jossain määrin puolueen ja sen (esim. hallituksessa) harjoittaman politiikan noudattamista. Niinpä Virheät (De Röda) tuskin enää eduskuntavaalien ja uuden hallituksen + uuden linjanvedon jälkeen löytää itseään läheskään yhtä näppärästä paikasta ajaa läpi omaa tahtoaan.

Tätä asiaa korostaa aika vahvasti se, että näkyvä kunnallispolitiikka joko nostaa tai laskee hyvin merkittävästi silloin kun on kyse poliittisista nimityksistä. Ja voi vain kuvitella että millä silmällä seuraava hallitus ja sen linjaa, silloin vallassa olevat puolueet katsoo Helsingin kunnallispoliitikkojen soveltuvuutta ja kelpoisuutta erilaisiin virkoihin vaikkapa vuoden päästä.

Seuraavat kunnallisvaalit tulevat olemaan sikäli hyvin merkittävät että jos De Röda ottaa silloin kunnolla takkiinsa, niin sen kasvu- ja sitä kautta valtakäyrä on saanut sitten aikas monta peräkkäistä hittiä suoraan klyyvariin. Virheiden valta on perustunut kuvitelmalle kasvavasta ja sitä kautta asemaansa vahvistavasta puolueesta, jolla on avainkunnissa avainasema. Jos Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Oulu, Joensuu, Lappeenranta… seuraavissa vaaleissa äänestävät De Rödan aiempaa pienempään rooliin ja jos se samalla on oppositiopuolue niin sitä uhkaa hidas näivetystauti. Islamistien perseilyt vielä lisäävät näivettymisen todennäköisyyttä.

Vasarahammer kirjoitti...

Nyt tarvittaisiin vain etevä pisnesmies ostamaan näitä yli 120 neliön asuntoja Helsingistä ja vuokraamaan niitä sosiaalitoimelle. "Kysyntää" näyttää olevan. Näin saataisiin myös kaupungin vähemmän rikastuneet alueet paremmin osallisiksi monikulttuurin ihanuudesta.

Miksi kukaan ei ole kertonut näille suurperheille, että ehkä kannattaisi hankkia lapsia sen verran, mitä pystyy elättämään? Ei ole kertonut, koska rasismi ja koska islam.

Castor kirjoitti...

On varmaankin IHMISOIKEUS saada asua jonkun muun kustannuksella...

Mitäs se Orwell kirjoittikaan eläinten tasa-arvosta? Näyttää tuo Sndr olevan Argentiinassa hieman tasa-arvoisempi kuin muut, ja siitä ovat JURISTIT pitäneet huolen:

"Sandra, a 29-year-old Sumatran orangutan at the Buenos Aires zoo, has been declared by the court a "non-human person," an important label that carries with it some basic rights — including the right to freedom. The unanimous decision by the judges came after careful consideration of a "habeas corpus" petition filed last year by the Association of Professional Lawyers for Animal Rights (AFADA). The group argued that Sandra, held captive in the Buenos Aires Zoo for the last 20 years, suffered "unjustified confinement of an animal with proven cognitive ability."

Read more: http://www.mnn.com/earth-matters/animals/blogs/captive-orangutan-sandra-granted-limited-human-rights#ixzz3OyTzHKln

Oinomaos kirjoitti...

On-han olemassa uusi syrjintälakikin, jossa kunniakansalaiset taas nostetaan kantaväestön edelle ja yläpuolelle.

Yhdenvertaisuuslain tarkoituksena on sen 1 §:n mukaan edistää ja turvata yhdenvertaisuuden toteutumista sekä tehostaa syrjinnän kohteeksi joutuneen oikeussuojaa lain soveltamisalaan kuuluvissa syrjintätilanteissa.

Lain 2 §:n mukaan sitä sovelletaan sekä julkisessa että yksityisessä toiminnassa kun kysymys on 1) itsenäisen ammatin tai elinkeinon harjoittamisen edellytyksistä taikka elinkeinotoiminnan tukemisesta; 2) työhönottoperusteista, työoloista tai työehdoista, henkilöstökoulutuksesta taikka uralla etenemisestä; 3) koulutuksen, mukaan lukien erikoistumis- ja uudelleenkoulutuksen, tai ammatillisen ohjauksen saamisesta; sekä 4) jäsenyydestä tai toiminnasta työntekijä- tai työnantajajärjestössä tai muussa järjestössä, jonka jäsenillä on tietty ammatti, taikka järjestön antamista etuuksista.

Lisäksi lakia sovelletaan etnisen alkuperän perusteella tapahtuvaan syrjintään, kun kysymys on 1) sosiaali- ja terveyspalveluista; 2) sosiaaliturvaetuuksista tai muista sosiaalisin perustein myönnettävistä tuista, alennuksista tai etuuksista; 3) asevelvollisuuden, naisten vapaaehtoisen asepalveluksen tai siviilipalveluksen suorittamisesta; taikka 4) yleisesti saatavilla olevien asuntojen, muun irtaimen tai kiinteän omaisuuden taikka palvelujen tarjoamisesta yleisölle lukuun ottamatta yksityis- ja perhe-elämän piiriin kuuluvia oikeustoimia.


Yhdentekevyysvaltuutetun tiedoittaja Maria Swanljung ehti jo kertoa, että jos Möttösen Masa vuokraa omistamansa asunnon naapurin Vekalle eikä Muhammedille, kyseessä on syrjintätapaus. Monet oikeusoppineet tosin ovat tästä kovasti eri mieltä, eli tulossa on lukuisia näytösoikeudenkäyntejä joissa vastaaja on ahtaalla jo siitä syystä, että todistustaakka on hänellä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Anolle, Vasarahammerille, Castorille ja Oinomaokselle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Koosteesi vihreitten kaupunkipolitiikasta pitää paikkansa. Joku muuten voisi kysyä, ja ihan aiheesta, että miksi kirjoitan niin usein vihreistä. Eihän vihreät tätä blogia juurikaan lue ja tuskin yksikään vihreä on mieltään muuttanut näitten kirjoitusten takia. Pitää varmasti paikkansa. Mutta enhän minä tätä vihreille kirjoitakaan, vaan tätä blogia seuraaville Nukkuvien Puolueen jäsenille. Ääni nukkuvien puolueelle on ääni vihreille. Ja toivon heidänkin tajuavan sen.

Detroitin kohtalon tiedän. Vaan mikähän on se tekijä, joka tuolla tavalla autioitti kokonaisen keskustan? Ei ole kuitenkaan sitä tapahtumien historiaa tullut niin tarkkaan seurattua.

Ano: Pitää paikkansa, noissa luvuissa ei ole kuin pelkät rakennuskustannukset. Seurannaisvaikutukset ovat tietysti vielä oma, eikä mikään mitätön osansa. Toivon, että ennustuksesi osuu oikeaan, mutta itse epäilen. Suomessa on kuitenkin äänestäjissä tietty osa, joka haluaa elää utopiassa ja vaatii muittenkin elämään heidän utopioissaan.

Vasarahammer: Pisnesmiehiä löytyy ainakin tästä Forenom Oy:stä, jonka palveluja Helsingin kaupunki käyttää, kun maalta tulevat somalit haluavat kaupunkeihin. Helsinkihän ei sano heille, että painukaa takaisin kämppiinne, vaan ostaa Forenomilta huoneistohotellitiloja, jotka tunnetusti eivät ihan halpoja ole. Firman liikevaihto on noussut vuoden 2009 9:stä miljoonasta vuoden 2013 25:een miljoonaan.

Ei näille suurperheille tarvitse tuollaista kertoa. Sillä suomalainen elättää.

Castor: Noin tiukasti ajatellen voisi todeta, että kun kyseinen oranki on eläintarhassa ja ihmiset ovat maksaneet rahaa tullakseen katsomaan häntä, niin hänhän on omalta osaltaan nettoveronmaksaja.

Oinomaos: Jäämme odottamaan asian esille poikimia oikeudenkäyntejä. Sinänsä voi todeta, että tuon ”etnisen alkuperän perusteella tapahtuvaan syrjintään” liittyvistä kohdista kohdan 4 perusteella voi todeta, että alkuperäisväestöä syrjitään. Samoin mitä muuta kuin Helsingin kaupungin ns. positiivinen erityiskohtelu työntekijöitä valittaessa on kuin etnistä syrjintää?

Vaan kukapas siellä pomon hommia edelleenkin hoitaa? Pitihän Evalle taata uran jatkoa. Fanaattisuus palkitaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Äskettäin oli uutinen, jossa kerrottiin Viroon sijoitettavasta Guantanamo-vangista.

Miehelle tarjotaan kämppä ja 90 euroa kuukaudessa diskorahaa.

Jos Suomessa olisi samanlainen käytäntö, niitä suurperheitä ei täällä paljon näkyisi.

Anonyymi kirjoitti...

Ovathan suomalaisetkin...

Vaan Suomesta kautta aikain lähteneille suomalaisille ei ole vastaanottaneissa maissa järjestetty tällaista hoivaus- pamperointi- ja holhouskulttuuria kuin maahamme saapuneille uudisasukkaille viimeiset 25 vuotta.

Milloin täältä on lähdetty niin itse se on pitänyt itsensä elo kustantaa sekä opettautua uuden maan tavoille ja kielille.

On tämä niin uskomatonta sontaa ettei tosikaan. "Kun tämä sotien välinen rauhan aika on käynyt jo kiusallisen pitkäksi" - kuten Lappeenrannassa vaikuttanut lääkintäeverstiluutnantti "Mengele" tapasi lausua...

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Muutenhan tuosta kaikesta voi olla täysin samaa mieltä, mutta ainakin toistaiseksi (kop kop) näyttää siltä, että Suomi kaikesta homma-hälinästä huolimatta ei sittenkään tuoreiden numeroiden valossa ole lopullinen etappi kovinkaan monelle humanitääriselle maahanmuuttajalle, joita nämä tiedostavat järjestelyt nimenomaisesti koskevat. Toki tilanne joskus tulevaisuudessa muuttua, jos esimerkiksi Ruotsi vastoin kaikkia odotuksia kiristää omaa linjaansa, mutta viime vuoden lukujen valossa mitään suurta syytä huoleen ei ole.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/yli-20-000-sai-oleskeluluvan-suomeen-turvapaikan-hakijoiden-maara-nousi-viime-vuonna/4695248

Itse kahlaan tämän aihepiirin blogit ja foorumit satunnaisesti läpi ja hiukan ihmettelen, kuinka vähälle yllä olevat numerot näyttävät jääneen aiheesta jatkuvasti kirjoittavien keskuudessa. Tai ehkä ei voi sanoa edes vähällä, kuoliaaksi vaiettu raflaavuudestaan huolimatta voisi olla kuvaavampi termi.

Anonyymi kirjoitti...

20000 tiettyyn samaan kulttuuriin kuuluvaa ihmistä joka vuosi ja jotka päätyvät ajan kanssa samoille asuinalueille on itse asiassa melkolailla paljon. Se on kokonaisen pienen kaupungin verran parissa vuodessa ja jos/kun ne päätyvät kaikki Itäkeskuksen ympäristöön niin siellä paikallisesti tilanne on paha. Tai Turun mamulähiöön tai vähemmissä määrin Tampereelle. Voisin epäillä että 20 000 hengestäm päätyy yli 10000 Ok-seudulle, viitisen tuhatta Turkuun, Tuhat Tampereelle ja ne lout muutama tuhat maksimissaan muualle. Jos heitä olisi vaikka 30000 tai 40000, joka suviten mielestä olisi sekin varmaan vähän, tietäisi se PK-seudulle vuosittain Savonlinnan, Rauman tai Järvenpään verran väkeä lisää. Siis joka hiton vuosi. Ja samoille asuinalueille tietysti kuin aiemmin tulleet.

Anonyymi kirjoitti...

Toinen anonyymi olisi ehkä voinut avata linkittämäni uutisen, niin hän olisi huomannut, että kyseessä ei suinkaan ollut 20000 samaan kansaan tai kulttuuripiriin kuuluvaa ihmistä vaan kyseinen 20000 henkeä jakautui tasaisesti ympäri maailman, lähellä ja kauas, eri kansallisuuksiin ja uskontokuntiin. Jään arvailemaan, oliko kyseessä tahallinen vai tahaton virhe.

Niille, ketkä eivät jaksa linkkiä klikata, referoitakoon, että niitä kuuluisia "varsinaisia" tai "rikastuttajia" Maahanmuuttoviraston mukaan saapui Suomeen vain muutama tuhat. Mistään 20000 hengen tiettyyn kulttuuripiiriin kuuluvan tulijan invaasiosta on aivan turha asiallisessa keskustelussa tänä päivänä puhua.

Itse asiassa tuo väittämä luku 20000 asettuu oikeaan valoon siinä, että huomioi, että Suomeen 90-luvulta asti "tulvineita" somaleita on noin 15000 kaiken kaikkiaan (lähde: Wikipedia, joka kertoo Suomessa olevan tämän verran somalin kielen puhujia).

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Taisteluvälineupseerille, Ano1:lle, Ano2:lle ja sitten vissiinkin vielä Ano1:lle & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Kas siinäpä olisi toimiva systeemi meillekin.

Taisteluvälineupseeri: Totta. Eihän tällaista automaattisen elättämisen ja puolestaloukkaantumisen järjestelmää ole ollut koskaan ennen, ennen kuin se on näissä ”humanistisissa” valtioissa laitettu pystyyn. Jos annetaan ja annetaan mitään kyseenalaistamatta, niin varmasti löytyy ottajia.

Ano1 ja Ano2: Kyllähän näissä blogeissa nämä luvut tunnetaan. Tuon turvapaikan saaneiden 1.300:n lisäksi täytyy muistaa, että vaikkei turvapaikkaa myönnettäisikään, saa maahan joka tapauksessa jäädä ns. toissijaisen suojelun perusteella. Suomalaisten kannalta on ihan yksi lysti millä perusteella jäädä voi.

Tämän, mitä nimität homma-hälinäksi ja mihin tämäkin blogi kieltämättä kuuluu, tarkoituksena on pyrkiä pysäyttämään nykyinen kehitys ennen kuin olemme samassa tilanteessa kuin mainitsemasi Ruotsi. Ei liene viisasta, että asiasta aletaan huolestua vasta kun ollaan samassa suossa.

Anonyymi kirjoitti...

Äskeinen "Ano1" täällä taas.. Jäin hieman ihmettelemään Ykän kommenttia muista perusteista ja syykin siihen selvisi, sillä epähuomiossa parista auki olleesta uutisesta linkitin sen epätarkemman.

Tässä linkissä tarkka jaottelu tulijoiden taustan mukaan:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomi-tiukkana-somaliasta-tuleville/4696636

Ja toisessa lisää aiheesta:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nailla-syilla-suomeen-saa-helpoiten-oleskeluluvan/4696448

Tuolta siis olettavasti kiinnostavimpia myönteisiä päätöksiä viime vuonna:

Somalia: 666
Irak: 469

Afganistan yms. eivät mahdu listalle, jossa vähäisimpänä on Filippiinit luvulla 415.

Toki olen Ykän kanssa samaa mieltä, että syy, millä maahan jäädään, on täysin merkityksetön keskivertoveronmaksajan tontilta katsottuna. Enkä nyt tietenkään näitä lukuja aivan sellaisenaan niele, on esimerkiksi täysin epäselvää, miten perheenyhdistämiset näissä karkeloissa kirjataan.

Siitäkin olemme samaa mieltä, että asia kannattaa hoitaa, ennen kuin kehnot ovat housuissa. Mutta lievää liioittelua on kuitenkin joissakin Homman ketjuissa havaittavissa.

Ja tähänhän nimenomaan tiedostavat piirit tarttuvat, "turhaa pelottelua". Tämä on siinä mielessä kaksiteräinen miekka, että äkkiä asiasta ääntä pitävät on leimattu kuin sadun sudesta huutelija ja tosipaikan tullen käy juuri niin kuin sadussa ikään.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ano joka syyttelee minuä vääristelystä lukujen suhteen ei itse taida olla niiden kanssa kovin sinut.

Turvapaikanhakijoita, jotka saavat jäädä maahan tavalla tai toisella on hieman vaihtelevasti vuosittain 3000-7000, viimeisten parin vuoden ollessa noita pienempiä lukuja, mutta kuten tänäänkin olemme saaneet lukea, luku on jälleen tälle vuodelle nousussa ja vastaanottokeskuksissa pedataan jo lisää sänkyjä.

Noista jonkin sortin tänne jäämisluvan saaneista ei-työ tai opiskeluperäisistä, joista nuo yllä olevet luvut ovat, jättävät liki 90%:sti perheenyhdistämishakemuksen.

Pitkällä aikavälillä heidän tänne tulevien perheenjäsentensä määrä on noin kaksinkertainen tuohon aiempaan Suomeen jäämisluvan saaneisiin nähden eli jos tulijoita oli ko. vuonna 6000, niin heidän perheenjäseniään tänne tulee 12000 ja jos 3000 niin 6000. Noin suunnilleen. Nämä perheenyhdistämisen kautta tulevat vaimot, lapset ja isovanhemmat eivät ole turvapaikanhakijoiden määristä kertovissa tilastoissa lainkaan, mutta ovat kokonaismaahanmuuton tilastoissa.

Kantasuomalaisten puolisoja tulee noin 500-700, kuka mistäkin. Tässä luvussa ovat myös kansalaisuuden saaneiden aiempien maahantulijoiden puolisot.

Eli on todella harhauttavaa sanoa että maahanmuuttajista on vain sen ja sen verran turvapaikanhakijoita (jotka saavat luvan jäädä tänne jollain perusteella melkolailla varmasti, 90%, ja loppujakaan jotka ovat mekein kaikki ns. Dublin tapauksia eli muualla Euroopassa jo olekelleita, ei saada mitenkään karkotettua ja ed facto saavat jäädä ja saavat sosiaaliturvan) koska heidän lisäkseen tulee tuplamäärä sukulaisia ja kylänmiehiä. Silloin aletaankin olemaan noissa luvuissa mitä kerroin. Eikä määrän tarvitse paljoa kasvaa kun ollaan noissa suuremmissa luvuissa, koska perheenyhdistäminen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle vielä. Ano2 tuon jo aika tarkkaan tuossa selvittikin. Ja tulee muistaa, että jos vaikkapa Somaliasta tullut ei saa oleskelulupaa, niin kuinkas monesta karkoituksesta olette kuulleet. Meillä on hovioikeuden ennakkotapaus, jota noudatetaan ja sen mukaan ei karkoiteta, jos ei ole omaa suostumusta.

Joissain Hommaforumin ketjuissa on varmasti liioittelua, mutta minä en sille oikein mitään voi. Toisaalta Homman viestimäärä on valtavan suuri ja moderaattorit siellä perkaavat sitä enemmän kuin mitään muuta keskustelupalstaa missään. Siitä huolimatta, jo massan suuruudesta johtuen huteja varmasti sattuu.

Molemmat toivat pointtinsa esille, ja toivon, että herrasmiehinä ette sen pahemmin toistenne kurkkuun käy.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän toki kurkkuun käydä. Etenkin kun vaikuttaa että Ano1 on vain puutteellisilla tiedoilla liikkeellä, eikä valehtelemassa vastoin parempaa tietoaan, kuten jotkut valitettavasti ovat.

Ano2

Yrjöperskeles kirjoitti...

Omalta kohdaltani muistutan vielä siitä, että niin tämä kuin aikaisemman kirjoituksen tarkoituksenahan ei ollut laskea humanitaarisen maahanmuuton kokonaismäärää, vaan muistuttaa, että Suomessa on suomalaisia ihmisiä, jotka ovat valmiit antamaan aivan kaiken, mitä siitä suunnasta vaaditaan. Ja kun mietitään Helsinkiä, niin näillä ihmisillä on jopa mahdollisuus toteuttaa hulluutensa.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastaan kyse on samasta ongelmasta, eli nämä vihervassarit ja suviskokkarit yms. saavat Helsingissä tuon luovan tuhon aikaan koska liian moni ihminen pitää ongelmaa vielä liian pienenä.

Onkin mitä ilmeisintä että tästä ongelmaa liian pienenä pitävästä sakista ei kukaan työskentele millään sellaisella alalla, jossa ongelmiin reagoiminen vasta niiden iskettyä päin tuuletinta olisi hengelle tai omaisuudelle vaarallista. Tai jos työskentelee, niin luoja minut pelastakoon sellaisen lentäjän, kirurgin tms. kynsiin, joka ryhtyy toimentpiteisiin vasta kun onnettomuus tai vahinko on jo tapahtunut, eikä tee mitään estääkseen onnettomuuden.

Anonyymi kirjoitti...

Ano1 käyttää lähteenään Maahanmuuttoviraston lukuja, joihin onkin jo viitteet yllä. Jos Maahanmuuttovirasto julkaisee oleskeluluvista harhauttavia lukuja, niin olisi mielenkiintoista kuulla, mistä niitä totuudenmukaisia lukuja on saatavilla ja mitä ne ovat. En ole nähnyt uutisia nähnyt somalialaisten karkoituksesta kuin en myöskään venäläisten karkoituksista, mutta en silti usko, että jokainen jalkansa rajan yli saanut somali ja venäläinen saa jäädä maahan.

Vastakommenttina on heitelty jos jonkinlaista numeroa ilmoille vailla mitään lähdeviitteitä. Vaikka tämä nyt onkin anonyymiä tai nimimerkkipohjaista blogi/nettikeskustelua, niin varmaankin jokainen täälläkin voi myöntää, että Maahanmuuttoviraston luvut ovat hippusen verran uskottovampia kuin vailla mitään lähdeviitettä tarjotut anonyymin kommentoijan luvut?

Becker kirjoitti...

Tämä mamujen asutus toimii silleen, että tulemme huomaamaan, että heille annetaan uusia ja kookkaita asuntoja hyvämaineisilta ja siisteiltä alueilta.

No tästähän syntyy tietty pirunmoinen poru, jolla ei kuitenkaan ole mitään vaikutusta.

Mutta kas, muutaman vuoden kuluttua alue on mamujen asuttamana pahoin ghetottunut.
Neliöhinnat ovat pudonneet alle puoleen ja whiteflight on toteutunut.

Tällöin voivat poliitikot marisijoille selvittää, että eihän sinne kukaan muu edes halua mennä asumaan ja neliöhinnatkin ovat sitä mitä ovat, joten ei heille mitään luksusta tarjota.


Ruotsissa on tällä hekellä yli 200 ns. mamualuetta ja n.55 "No-Go" aluetta, jota hallitsevat eri rikollisjengit, suurin osa maahanmuuttajataustaisia.

Tiedostava rakentaminen on onnistunut erinomaisesti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Nyt multa menee Anot sekaisin. Oletan että ensin oli Ano1 ja sitten seuraan liittyi Ano3. Tämän vuoksi olisi hyvä, jos kommentoijat kehittäisivät itselleen jonkun nimimerkin. Beckerin tunnistin sentään satavarmasti.

Ano2: Olet tässä aivan oikeassa.

Ano3: Noissa luvuissa on myönnetyt oleskeluluvat, ei toissijaisen suojelun perusteella maahan jääneet. Ja kylläpä ne somalit jäävät maahan. Tuossa on asiaan liittyvä uutinen:

http://yle.fi/uutiset/sadat_kaannytetyt_jaamassa_suomeen/6866683?ref=leiki-es

Ja tuossa KHO:n päätös, johon käytäntö perustuu:

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1366959189258.html

En muuten tiedä, saako mistään lukuja niistä ihmisistä, jotka ovat saaneet jäädä Suomeen joko toissijaisen suojelun tai humanitaarisen suojelun perusteella. Valtiovaltahan ei yleensäkään edes halua kertoa, mitkä humanitaarisen maahanmuuton kokonaiskustannukset ovat. Tämähän on peruja jo Thorsin ajoilta, jolloin hän ilmoitti, että niitä ei voi laskea.

Becker: Juuri tuota Ruotsin mallia yritetään torjua.

Anonyymi kirjoitti...

Käpylään vaan...

http://www.liveleak.com/view?i=7e8_1421437768

Anonyymi kirjoitti...

Pahoittelut Ykälle ja muille, jos Anot menevät sekainen, olen sama "Ano1", joka on postannut nuo viitteet lukuihin ja pyytänyt muunlaisia lukuja lähdeviitteinen.

En siis missään nimessä kiistä, etteikö tilanne voisi olla toinen ja toissijaisista oleskeluluvista on varmaankin jokainen tämän blogin lukija tietoinen. Kuitenkin, en näe kovin mielekkääksi kommentoida muutama kommentti ylempänä esitettyjä lukuja, jotka ovat ristiriidassa Maahanmuuttoviraston ja oikeastaan myös Tilastokeskuksen lukujen kanssa (sillä perusteella, että jos vuosittain tulisi huomattavasti tuota suurempia määriä somalin kielisiä Suomeen, Tilastokeskuksen luvut somalin puhujista eivät pitäisi paikkaansa).

Tilastokeskuksen luvut somalin puhujista löytyvät tämän Wikipedian artikkelin takaa, lähdeviite 1 siellä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Somalin_kieli

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja jo aikaisemmin kommentoineelle Ano1:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Eikös se Käpylä, samoin kuin Kumpula ollut sitä kovasti vihreää aluetta.

Ano1 (jos kommentoit enemmän, niin ota itsellesi joku nimimerkki, helpottaa vastaamista): Tuo 14.769 somalin kielen puhujaa on kyllä minusta melko paljon, ja tuohan luku oli vuodelta 2012. Nyt eletään vuotta 2015, joten luku ei ole ainakaan pienentynyt. Ja näistä nettoveronmaksajia ei juurikaan löydy. Yksikään kommentoijista muuten, samoin kuin varsinainen kirjoitukseni ei kommentoinut somalien absoluuttista määrää Suomessa, ennen kuin sinä puutuit aiheeseen. Kyseiset kommentit tulivat sen jälkeen.

Kirjoitus, samoin kuin kommentit koskivat sitä, että löytyy suomalaisia, jotka ovat halukkaita antamaan halukkaille aivan kaiken, sen mitä ne vaativatkin. Sinä kommentoit aivan eri asiasta.

Joko sinä tai joku muu Ano ei uskonut, että Suomesta ei karkoiteta. Kysyi lähteitä ja sai niitä.

Minulle on nyt epäselvää, että hyökkäätkö sinä kirjoitustani vastaan, vai jotain muuta?

Matti kirjoitti...

Tavallisesti julkisista investoinneista päätetään kustannus-hyötylaskelmien perusteella. Usein laskelmat ovat optimistisia, jotta oikea päätös saadaan tehtyä, esimerkkinä tästä on länsimetro tai Kemi-Tornio-moottoritie.

Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen olemme tehneet kolme erittäin kauaskantoista ja kallista investointia ihan mutu-pohjalta ilman mitään kunnollisia investointilaskelmia.

Ensimmäinen oli päätös avata rajat somaleille 1991 ja muulle kehitysmaaperäiselle maahanmuutolle. Mitään kustannus-hyötylaskelmia ei le koskaan esitetty, itse asiassa on väitetty, ettei se ole mahdollista. Kuitenkin nyt valmistellaan suurta sote-uudistusta, eikä siinä ole ollut ongelmia laskea kustannuksia, tosin laskelmien realistisuudesta voi sitten keskustella.

Toinen päätös oli EU:iin liittyminen ja kolmas luopuminen markasta ja siirtyminen euroon. Kummastakaan ei esitetty mitään kunnollisia laskelmia.

On tämä merkillistä. Luultavasti syynä laskemisen vaikeuteen on se, että tulokset olisivat poliittisen eliitin mielestä aivan vääriä. Eihän se nyt käy, että väärät ihmiset olisivat oikeassa!

Anonyymi kirjoitti...

Mietin tässä, mistä muslmit voisivat seuraavaksi vihastua saatuaan ilmaiset kymmenhuoneiset perheasuntonsa kahdella sisäänkäynnillä.

Ei kestäisi kauaakaan, kun huomattaisiin wc-istuimia loukkaavasti suunnatuiksi. Ja sitten täysi äbäwäbälä päälle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Matille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Matti: Kommenttisi osuu harvinaisen hyvin kohdalleen. Nostan hattua. Tuosta sote-uudistuksesta niin minä kuin varmaan moni muukin kaltaiseni yksinkertainen ihminen on kyllä ajatellut, että kun suhteellinen verorasite koko ajan kasvaa, niin kuinka voi olla mahdollista, että julkishallinnon suorittavat palvelut pienentyvät ja keskittyvät suuriin keskuksiin. Mihin se veroraha sitten katoaa?

Ano: Mitä todennäköisemmin loukkaantuminen ja vihastuminen jatkuisi. Onhan suomalainen yhteiskunta opettanut heille viestin: ”Vaikka olemmekin vauras maa, olemme henkisesti heikkoja ja tulemme suostumaan jokaiseen vaatimukseenne ja oikkuunne. Ja kaiken varalta olemme palkanneet ammattilaisia keksimään niitä vielä kaiken varalta lisää.

Anonyymi kirjoitti...

Täälläpä vielä se "Ano1" viimeisen kerran tästä aiheesta.

"Minulle on nyt epäselvää, että hyökkäätkö sinä kirjoitustani vastaan, vai jotain muuta?"

Mielestäni "hyökkäys" on melko vahva termi yhteydessä, jossa olen itse ainoana keskustelijana tuonut lähdeviitteellisiä numeroita esille. Avauskommentissa mainitsin kiinnostuksestani tuoreisiin numeroihin, jotka sitten kyseenalaistettiin:

"Itse kahlaan tämän aihepiirin blogit ja foorumit satunnaisesti läpi ja hiukan ihmettelen, kuinka vähälle yllä olevat numerot näyttävät jääneen aiheesta jatkuvasti kirjoittavien keskuudessa."


Otetaan nyt yksi täysin esimerkki, joka sotii mitä tahansa vartissa tehtävää laskutoimitusta vastaan, mutta jota mielellään täälläkin toistellaan:

"Joko sinä tai joku muu Ano ei uskonut, että Suomesta ei karkoiteta. Kysyi lähteitä ja sai niitä."

Ja se "lähde" oli KHO:n tunnettu päätös, jossa ei suinkaan sanota, että ketään ei enää koskaan Suomesta karkoiteta, vaan tilapäinen oleskelulupa myönnetään, jos maasta poistaminen ei onnistu:

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1366959189258.html

Mitä tämä käytännössä sitten tarkoittaa, niin voimme käyttää tuoreimpia Tilastokeskuksen numeroita samalta vuodelta 2013 osoitteesta [a]. Jos esimerkkinä jälleen aiemmin mainitut somalit, niin 2012 somalin puhujia Suomessa oli 14 769 ja 2013 heitä oli 15 789 eli kasvua vuodessa 1020 henkilöä. Jos sitten tarkastelemme Maahanmuuttoviraston lukuja vuodelta 2013 osoitteesta [b], niin opimme, että oleskelulupa myönnettiin 760 Somaliasta tulleelle (syystä tai toisesta, esim. KHO:n päätöksen takia tai perheenyhdistämisen johdosta), mutta 2104 Somaliasta tullutta hakijaa sai kielteisen päätöksen. Tässä kohtaa voimme jo huomauttaa, että 1020 < 2104. Vuonna 2013 Somaliasta tuli lisäksi 217 turvapaikanhakijaa tilaston [c] mukaan.

Kun laskemme ylläolevia lukuja yhteen, huomaamme todellakin, että somalin kielisten määrä on lisääntynyt vuonna 2013 (=1020) useammalla kuin mitä myönnettyjä oleskelulupia (760) ja turvapaikanhakijoita (217) on ollut yhteensä (1020-760-217=43). Löydämme siis 43 hengen selittämätön kasvun somalin puhujissa Suomessa vartin tutkimuksen perusteella.

Äkkiseltään tässä joku voisi arvailla, että syntyvyys, poismuutto, jne selittävät pienet heitot eri virastojen välisissä luvuissa, mutta ehkä täällä tiedetään taas paremmin.

Kuten sanottu, en aio itse palata tähän aiheeseen enää, mutta onhan se nyt aika surkeaa, että aihepiiri yleisesti ottaen kiinnostaa niin paljon, että foorumeilla ja blogeissa kirjoitetaan satoja ellei peräti tuhansia kommentteja asiasta joka ikinen päivä, mutta tälläisiä vartissa tehtäviä laskelmia, jotka vievät pohjaa yleisiltä uskomuksilta, ei tunnu olevan kenelläkään hirveästi intoa harrastaa.

[a] http://193.166.171.75/dialog/varval.asp?ma=030_vaerak_tau_102_fi&ti=Kieli+i%E4n+ja+sukupuolen+mukaan+maakunnittain+1990+%2D+2013&path=%2E%2E%2FDatabase%2FStatFin%2Fvrm%2Fvaerak%2F&xu=&yp=&lang=3&multilang=fi

[b] http://www.migri.fi/download/44458_Ratkaisut_top-10_myont_kielt_1.1.-31.5.2013.pdf

[c] http://www.migri.fi/download/45914_Turvapaikanhakijat.pdf

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Niin kuin totesin, minua ärsytti se, että puutuit eri asiaan, mitä kirjoitukseni käsitteli ja mitä kommentoijat olivat kommentoineet. Mitä itse asiaan, niin paljonko olet kuullut somalien palautuksista?Jussi Halla-aho tuskin kelpaa sinulle lähteeksi, mutta hänkin totesi:

”Taustalla on Korkeimman hallinto-oikeuden aiemmin kuluvana vuonna tekemä laintulkinta (KHO:2013:78), jonka mukaan henkilölle on myönnettävä ulkomaalaislain (301/2004) 51 §:n nojalla tilapäinen oleskelulupa, jos hän ei suostu vapaaehtoiseen paluuseen eikä vastaanottava maa suostu pakkopalautukseen. Jos olosuhteet eivät kahden vuoden aikana muutu, henkilölle myönnetään jatkuva oleskelulupa.”

Ja näistä karkoittamisista, mistä minä puhuin oli kyse juuri näistä tyypeistä, joista todetaan, että ei ole perustetta turvapaikalle, mutta toissijaisen tai humanitaarisen suojelun perusteella saa jäädä maahan. Karkoituksia toki on, mutta niitä ei sitten ihan vähällä tule ja se vaatii jo huomattavan määrän rikoksia. Ja sen, että vastaanottava maa suostuu siihen pakkopalautukseen.

Mitä tulee omassa kirjoituksessani oleviin lukemiin, niin siinä puhuttiin 530:sta perheestä, minkä vahvistivat jopa vihreät. Ja siihen kirjoitus perustui.

Jotenkin luulen, että kirjoituksesi olisi kannattanut laittaa Hommaforumille. Siellä olisi varmaan laitettu pystyyn asiaan liittyvä keskustelu. Ja eihän sinua tietysti mikään estä tekemästä sitä vieläkään. Saat viestillesi enemmän huomiotakin. Hommaforumin lukijamäärät kun ovat selvästi suuremmat kuin tämän blogin.