tiistai 6. tammikuuta 2015

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA LVIII

1. Omaan kaivoon kusemista – diplomitaso

Jos henkilö on sekä a) perussuomalaisten kansanedustaja että b) ollut ammatiltaan kolmekymmentä vuotta tv-toimittajana Ylellä, niin äkkinäisempi kuvittelisi henkilön ymmärtävän kuinka median kanssa kannattaa menetellä ja ennen kaikkea sen, että mitä media haluaa perussuomalaiselta kansanedustajalta ensisijaisesti kuultavan. Kansanedustaja Maria Tolppanen täyttää sekä ehdot a) että b), mutta asia on hänellä edelleenkin hakusessa.

Tolppanenhan antoi lausunnon Ilkka-lehdelle, ja noin yleensä ottaen voi todeta naisen puhuneen aivan asiaa. Pääosin. Eli näin:

En hyväksy sitä, että sosiaaliturvamme rapautetaan maksamalla lapsilisiä ja kotihoidontukia henkilöille, jotka eivät koskaan ole käyneet Suomessa. Perusteeksi ei riitä, että yksi perheestä työskentelee Suomessa.

Ihan totta. Ei valittamista. Ja myös tämä:

Hyväksyn sen, että maahanmuuttajat ylläpitävät omaa kulttuuriaan omin voimin omissa tilaisuuksissaan. Meidän tehtävämme on vaalia omaa kulttuuriamme ja voimme perustellusti vaatia, että maassa ollaan maan tavalla.

Silkkaa asiaa. Ja jos haastattelu olisi sitten tähän jäänytkin, ei esmes hotellin respasta oltaisi kommentoitu asiaa muuten kuin ehkä todettu että ihan fiksujahan mamma haasteli. Mutta kun Tolppanen latoo sitten tiskiin seuraavaa:

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho niputtaa peruspuolueensa ruotsidemokraatien kanssa natsipuolueeksi. Sitä perussuomalaiset eivät ole. Sellaiseen puolueeseen en ole liittynyt. Minulla ei ole minkäänlaista eikä minkään tasoista arjalais-ajatusta. Holokaustia kavahdan, kuten muutkin sivistyneet ihmiset.

Niin onkin sitten melko varmaa se, kuinka lehti sekä asiasta otsikoi ja minkä lausuman se laittaa jutun ensimmäiseksi kappaleeksi.
On hyvin monia ihmisiä, jotka lukevat vain otsikon ja vähän ränttiä jutun alusta ja voi todeta, että ei vienyt Tolppanen oikein hommaa himaan. Palataanpa siihen, että Tolppasella on takanaan siis kolmenkymmenen vuoden ura toimittajana. Toimittajan huoneentaulussa on mm. seuraavia kohtia:

- Totuuden ja oikeudenmukaisuuden kunnioittaminen on tärkein velvollisuutesi.

- Kunnioita yksilön mainetta, loukkaamattomuutta ja ihmisarvoa.

- Pysy tosiasioissa, epämieluisissakin.

- Ajattele, harkitse, TARKISTA.

Joko Tolppanen on nämä unohtanut tai sitten näitä ei hänelle olla koskaan opetettukaan, sillä hän onnistuu komeasti yhdistämään keskenään muutaman miljoonan murhatun juutalaisen, ruotsidemokraatit ja Jussi Halla-ahon. Tässä vaiheessa voisi tietysti sanoa, että jos väite aiotaan esittää, niin ensiksi pitäisi lyödä faktaa pöytään ja jos sitä ei ole lyödä niin mars etsimään. Ja jos Tolppanen lähtisi niitä etsimään, hän huomaisi, että juutalaisten kurmoottaminen niin Ruotsissa kuin Euroopassa on todellakin lisääntynyt erään myös kovasti lisääntyvän porukan taholta. Ja se taho ei ole ruotsidemokraatit eikä Jussi Halla-aho. Mikähän taho se mahtaisi olla?

Media kyttää perussuomalaisia muutenkin täikamman kanssa. Onko tätä touhua ihan pakko tehdä sille niin helpoksi? Hotellin respassa jäädään odottamaan uutisointia "Perussuomalaisten kansanedustaja tunnustaa, että puolueessa vaikuttaa fasistinen falangi".

2. Tahatonta stand up-komiikkaa – diplomitaso

Mainio Kumitonttu pisti uusimmassa postauksessaan esille eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman tuoreen loihelausuman. Koska Kumiksella on hyvä hoksa, hän laittoi omaan postaukseensa vain yhden Heinäluoman lauseen, joka kieltämättä toimii juttuna itsekin. Kommentoin täältäpäin asiaa hieman pidemmin. Heinäluomahan on siis murrillaan siitä että Suomesta on muutettu Portugaliin veroja karkuun, mm. perheomisteisen Onvest-konsernin pääjohtaja vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto teki näin ja perusteli asiaa niin, että muuten hänen perillisensä joutuisivat maksamaan yrityksen pitämisestä kymmeniä miljoonia euroa perintöveroa.

Kun ottaa huomioon sen, mihin Suomessa nykyisin verorahoja niin mielellään käytetään, en jaksa yhtään murmattaa siitä, että joku tuumii notta pitäkää tunkkinne ja häipyy rahoineen. Mutta verovarojen käyttöön liittyy se mainio tahaton huumori, joka Heinäluoman lausunnoissa on. Tosin eihän hän itse sitä tajua:

He eivät pakene henkensä pitimiksi vaan lisätäkseen rikkauksiaan. He lähtevät maihin, jotka eri syistä tarjoavat hyvätuloisille maahanmuuttajille etuoikeuksia.

Heinäluoma heittää tuon ihan pokkana, vaikka tietää hyvin että Suomeen laukkaa jatkuvasti turvapaikkapajatson (joka tuntee vain päävoittoja) pelaajia, jotka eivät tule Suomeen henkensä pitimiksi vaan yksinkertaisesti nostaakseen tuntuvasti elintasoaan ilman minkäänlaista vaivaa. Ja juu, he todellakin saapuvat maihin, jotka eri syistä tarjoavat hyvätuloisille maahanmuuttajille etuoikeuksia. Niillä huonotuloisilla kun ei ollut varaa tulla tänne. Ennen kuin perheenyhdistämisen kautta sitten sekin onnistuu. Ja siihenhän se hyvätuloisuuden tarve sitten loppuukin, sillä kun kyseiset tyypit ovat saaneet jalkansa Suomen kamaralle, heille on taattu elatus loppuiäkseen. Tätä Heinäluoma ei miellä minkäänlaisena ongelmana, vaan jatkaa tuohtuneena:

Joidenkin on verotkin maksettava. Veropakolaisen jättämä veroaukko jää muiden täytettäväksi. Siinä tavallinen siivooja, bussikuski, sairaanhoitaja tai pieneläkeläinen sitten maksaa tuloistaan hiukan korkeampaa veroa, jotta toisten kelpaa kölliä etelän auringossa taxfreenä.

Jonka joku pienipalkkainen joista Heinäluoma puhuu voisi vääntää muotoon:

Joidenkin on verotkin maksettava. Turvapaikkaturistin aikaansaama verorasite jää muiden maksettavaksi. Siinä tavallinen siivooja, bussikuski, sairaanhoitaja tai pieneläkeläinen sitten maksaa tuloistaan hiukan korkeampaa veroa, jotta toisten kelpaa kölliä pohjolan pakkasessa taxfreenä.

Hotellin respasta voitaisin heittää niin Heinäluomalle kuin yleensäkin valtionhallinnolle kysymys:

Jos toimintanne saa jopa entisen kommunistinkin tuntemaan suurta sympatiaa maasta veropakolaisiksi lähteviä miljonäärejä kohtaan, niin oliskohan touhussanne vielä hieman hiomista?

17 kommenttia:

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Heinäluoma on idiootti.

Castor kirjoitti...

1. Tolppasesta näkee koko kansanedustuslaitoksen tason Suomessa. Aivan uskomaton tuollainen kyky yhdistää arajalais-ajatukset, SD ja Halla-aho! SD:lla tai Halla-aholla ei ole mitään tekemistä natsien ajatusten kanssa. Jopa Tolppasen kaltaisen, ilmeisesti kovin yksinkertaisen ihmisen luulisi kykenevän ymmärtämään tuo asia. Jos olettaisin, että Tolppanen ymmärtää muuta kuin savon murretta, uskoisin, että hän on lukenut Oscar Wilden kuuluisan töksäyksen: "Patriotism is the virtue of the vicious". Jos ruotsinkielen taito ei riitä SD:n puolueohjelman lukemiseen, niin varmaankin kansanedustajan henkilökohtainen avustaja voi auttaa. Harvinaisen tyhmä ihminen tuo Tolppanen, ja antaa avoimesti kaikki aseet vastustajan käsiin.

2. Heinäluoma on ollut täysi pelle alusta alkaen, mutta tuo lausunto on käänteisessä oraakkelimaisuudessaan vailla vertaa. Tietenkin uskomatonta on, ettei Heinäluoma ole sitä itse älynnyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Buurille Johannesbuurista ja Castorille & kiitos kommenteistanne. Minähän siis pyrin edelleenkin tukemaan perussuomalaisia tulevassa eduskuntavaalikamppailussa. Ja teen sitä loppuun asti. Koska en parempaakaan vaihtoa tässä tilanteessa näe. Mutta toivoisin kovasti, että persujen puoluejohto avautuisi tästä Tolppasen heitosta hieman julkisuudessakin ja toteaisi, että nyt jäi kansanedustajallamme hieman faktoja selvittämättä ja suu puhui ennenkuin aivo ajatteli. Ja toteaisi vielä, että jatkossa opetamme Tolppasta laskemaan ensin kymmeneen tai ainakin viiteen.

Jos se ei sitä tee, niin siitä voi jotkut tyhmemmät ihmiset joihin itse kieltämättä kuulun tehdä johtopäätöksen, että me persut emme viime EU-vaalien koko maan kakkosääniharavastamme niin välitä, mutta onhan meillä tarjota teille Maria Tolppanen, joka sentään pääsi Vaasan vaalipiiristä viimeisenä kansanedustajana läpi kaikkein pienimmällä äänimäärällä. Meinaan, jos linja on se, niin ei sen suon yli mennäkään että heilahtaa.

Mitä tulee Heinäluomaan, niin se, että häiskä heittää tuon ihan pokkana tekee asian jotenkin taiteelliseksi.

Kumitonttu kirjoitti...

Enpä ole onneksi ollut tietoinen Maria Tolppasesta, enkä varmaan muista tämän jälkeenkään. Tekisi mieli sanoa että harvinaisen hölmö, mutta oikeasti tuskin on harvinaisen.

Heinäluoman typeryys yllätti minut, koska hän lienee seuraava SDP:n presidenttiehdokas. Mutta saihan kyseinen puolue juntattua umpihullun feministinkin presidentiksi, joten miksipä ei Don Eeroakin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumis. Edelleenkin totean, että nyt olisi persuilla tämän Tolppas-tapauksen kanssa ihan oikea näytön paikka ja niitten tulisi todeta, että tämä ei ole puolueen virallinen linja. Jos se ei sitä tee, niin se pudottelee häpeämättä pökäleitä omaan kaivoonsa.

Mitä tulee Heinäluomaan ja Haloseen, niin oikeastaan Suomi olisi varmaan päässyt helpommalla, jos Don Eero olisi ollut presidenttinä vuosina 2000 - 2012. Eihän se mikään riemunäytös tietysti olisi ollut sekään, mutta alemmas on hankala vetää. Luojalle / luonnolle / Teutatekselle / Canadalle kiitos siitä, että Halosella ei ollut Kekkosen valtaa. Kekkosen karismaa Haloselle ei olisi taas voinut suoda edes Teutates.

Talonmiespalvelu pihatyöt kattolumien pudotus kattorannien puhdistukset Tampere Pirkanmaa kirjoitti...

Arvon Yrjöperskeles

Tämän bloggerin Ulkoasu kohdassa on blogitekstit kohdassa ruudussa muokkaa kohta.

Tekstisi on arvokasta uudelleenjakoja varten. Olisi kiva kun tätä voisi jakaa suoraan google+:ssa, twitterillä ja facebookissa kun klikkaa tähän blogiisi toiminnon siitä -Määritä blogiteksti - Näytä jakopainikkeet

Jos heität gmailisi niin voin siirtää sen vaiheittain nähtävksesi.

Olavi Lehto - Kiitos

Anonyymi kirjoitti...

Tuolle akalle voisi lähettää tämän Ykän blogijutun. Pohjanmaalla pitäisi tehdä semmoista vaalityötä jolla tuo akka tiputetaan ja mieluiten korvataan jollain nuivalla...

Anonyymi kirjoitti...

Entisten ay-nilkkien omaksumaa ideologiaa syötetään nyt vaalikarjalle tappion pelossa, ja josta jo Winston Churchill sanoi: Epäonnistumisen filosofia, tietämättömyyden uskontunnustus ja kateuden evankeliumi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Olavi Lehdolle, Vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Olavi: Se löytyy tuolta blogin oikeasta yläkulmasta profiilista.

Vieras: Joo, uskoisin että Pohjanmaalla löytyy kyllä hyviä ehdokkaita ja tämä Tapio Tuurinkin kovasti mainostama Juha Mäenpää voisi olla varteenotettava vaihtoehto.

Ano: Tämä on sitä demareitten vanhaa ja hyväksi havaitsemaa eli me hyvät demarit puolustamme köyhiä rikkaitten ahneudelta. Mutta köyhemmätkin saattavat hoksata kysyä, että mihinkäs te niitä rikkailta vietyjä verorahoja sitten käytätte. Jotenkin vaan tuntuu että ennen vanhaan kommaritkin ymmärsivät, että ei kapitalistia kannata ihan rähmälleen kyykyttää, koska sitä myötä loppuu syöminen duunariltakin.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa sattuneesta syystä toi perintövero asia hiukan ajankohtaiseksi.

Kun se perintö on lähinnä kiinteää omaisuutta, jota on nyt hiukan heikohko realisoida. Verot toki pitää maksaa ihan riihikuivana.

Kusessa ollaan kun on toi keikkatilanne hiukan ontohko.

Pitänee antaa perintö valtiolle ja liputtaa kioski vittu Kuala Lumpuriin.

Ja toi Tolppanen. Ymmärränhän minä, että joillakin se ajatusmyllyä pyörittävä tolppa on vain tolppanen mutta silti.

Olisiko jotenkin liikaa pyydetty jos edes hiukan tutkii asioita ennenkuin kusee seisaltaan omien murolautaselle.

Emmää enää tiä. Katon nyt seuraavan vaalikauden ja ellei ala tulla vakuuttavampaa mamupolitiikkaa niin mää lähen tosissaan Leinon poppooseen.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Ja voihan helevata. Toivottavasti saatte asianne suttaantumaan. Valtio on mestari kyykyttämään pienyritykset turvalleen. Eikä se tajua, että sen jälkeen ei niistä yrityksistä sitten valtiollekaan heru veroina rahapennin vertaa.

Tarkkailuasemissa olen asian suhteen minäkin. Tulevissa vaaleissahan persut ovat vielä se ainoa vaihtoehto. Tässä ajassa ei muutakaan ehdi kasaan saada.

Anonyymi kirjoitti...

Melkoinen aivopieru Heinäluomalta. Maasta saa lähteä hyvin koulutettuja nuoria maailmalle onneaan etsimään, mutta kun päivätyönsä tehnyt eläkeläinen muuttaa Espanjaan tai Portugaliin elämänsä ehtoopäiviä viettämään, kuka mistäkin syystä, niin eduskunnan ylimmältä jakkaralta langetetaan niskaan tuomio veropakolaisuudesta ja vastuunkantamatto-muudesta.

Luulin, että meille EU-valtiona kuuluu vapaa liikkuvuus. Olemme ymmärtäneet sen kai väärin. Se vapaa liikkuvuus koskeekin vain EU:n ulkopuolelta tulevia, joilla on oikeus tulla tänne sukulaisineen ja melkein-sukulaisineen (ainakin takavuosina heitä oikein lentokoneella haettiin), asettua minne tykkäävät ja köllötellä lihapatojen ääressä ilman huolta huomisesta maailman tappiin asti.

Jotenkin minulla on nyt sellainen tunne, että pelimerkit eivät oikein ole kohdallaan.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

AllahuAkbaria vaan,ihan Ranskan mitalla itsekullekin,
eli Perussuomalaisille suorastaan tyrkytetään vaalivoiton avaimia niin Kreikasta kuin Muhammedin seuraajienkin toimesta,kun vaan puolue ottaisi kantaa näkyvästi ja kuuluvasti!Ensimmäiset valtapuolueiden "tämä ei liity islamiin"-kommentit on jo Ranskassa kuultu,ja juuri tällaiseen oman oksan sahaamiseen pitää saada poliittisella kentällä vastareaktiona selkeä"kyllä muuten liittyy islamiin ja ihan profeetan itsensä esimerkillä!"Euroopan islamisaatio todellakin etenee,ja muuttuu radikaalimmaksi maassa toisensa jälkeen.Kun Kreikka vielä natisuttaa Euroa ja yrittää kiristää velat olemattomiin,niin luulisi Soinin tajuavan missä mennään,ja kenen linjalla persut voi pärjätä,Halla-ahon vai Tolppasen?
T:Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Veskulle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Ironisinta lienee, että Heinäluoma ei varmaankaan tajua päästäneensä aivopierua, vaikka sen hänelle rautalangasta (tai Heinäluoman tapauksessa ehkä ratakiskosta) vääntäen selittäisi. Ihmettelisi vain, että mitä ne oikein irvistelevät.

Vesku: Ja kyllä muuten todellakin liittyy islamiin. Minä nyt odottelen sitä Jussi Halla-ahon 16:n päivän päätöstä ja sen seurauksia. Siinähän katsotaan, haluaako perussuomalaiset olla normipuolue vai vaihtoehtopuolue. Ja normipuolueitahan meillä on jo muutenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, tarkoitus olisi hyvä mutta veikkaan että tuo olisi ratakiskon törkeää halventamista. Alhaisempaa kohtaloa ei voisi kuvitella sille ratakiskon pätkälle. Paras antaa sen ratakiskon pätkän pitää omalta osaltaan veturit ja vaunut reitillään. Rautateistä ja junista kiinnostuneena vaan totesin ja piti päästä sanomaan...

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista havaita että tuo pilalehti on vasemmistolainen. Se on rienannut ainakin kristittyjä ja juutalaisia. No, tuttua vasurimeininkiä vuodesta nakki ja muusi asti. Mutta se on haukkunut myös islamia, muslimeja ja Muhammedia. Harvoin tällaista tasapuolista haukkumista joka suuntaan on nähty vasemmistosta.

Totean sanatarkasti saman kuin Vasaran blogissa, että jos tuollainen attentaatti olisi tapahtunut Venäjällä, Kiinassa tai Israelissa niin siellä kyettäisiin tekemään realistiset havainnot ja johtopäätökset sekä toimimaan niiden pohjalta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras.

Viesti 1: Myöntää täytyy, että olet oikeassa. Eli jätetään ratakiskot jatkossa rauhaan.

Viesti 2: Varmaankin. Nythän näyttää siltä, että suurimpana huolena ei ole ampuminen vaan se, että täällä on kommentoitu ampumista.