keskiviikko 25. helmikuuta 2015

HYVÄN IHMISEN TODELLISUUS

Kiitokset jälleen Roopelle, jonka aina valppaan mediaseurannan avulla hotellin respassakin saatiin maistaa hunajainen annos oikein, oikein hyvän ihmisen ajatusmaailmaa ja logiikkaa. Kysehän on eduskunnassa käydystä sanasodasta, jossa olivat osapuolina kokoomuksen Ben Zyskowicz ja vasemmistoliiton Anna Kontula. Zyssehän on siitä mielenkiintoinen heppu, että vaikka hän puoluekurin perusteella äänestää säännöllisesti horinmummoa, hän osaa aika ajoin haastaa ihan järkeviä, niin kuin hän nytkin teki:

”Eihän meillä voi olla sellainen systeemi, että ihminen käy läpi koko turvapaikkaprosessin ja todetaan, että hänellä ei ole mitään oikeutta jäädä Suomeen, ja sen jälkeen Suomen viranomaiset sanovat: 'Ai, sinä et suostu lähtemään maasta. No, tässä on sinulle oleskelulupa, jää sitten Suomeen, vaikkei sinulla ole mitään perusteita Suomeen jäädä'. Minä en ymmärrä, että edustajat Kontula ja muut täällä ovat puoltaneet tällaista järjestelmää. Yhtä hyvin me voimme lakkauttaa näiden ihmisten osalta koko turvapaikkaprosessin, jos kerta lopputuloksena on kuitenkin se, että he saavat Suomeen jäädä.”

Jätkähän puhuu järkeä ja kertoo tilanteen juuri sellaisena kuin se Suomessa on. Annahan ei tykännyt tästä yhtään ja alkaa ripittää Zysseä omilla, epäilemättä mielestään iskevillä tavoilla, eli aluksi:

”Edustaja Zyskowiczin puheenvuoro oli erinomainen esimerkki siitä insinööritodellisuudessa tapahtuvasta lainsäädännöstä, josta edellisessä puheenvuorossa puhuin.”

Käsiteltävään asiaan nähden voi tietysti miettiä, että onko olennaista ruveta julkisesti miettimään, millä todellisuuden tasolla Zysse elääkään, mutta ainakin Annalle se oli ensiarvoisen tärkeää ja hän toi selville sen, että insinööritodellisuus ei häntä miellytä. Sehän perustuu kylmiin lukuihin ja faktoihin, ja vaikka se Annalle onkin ehkä vastenmielistä, Anna unohtaa että ilman insinööritodellisuuden tienaamia verorahoja ei maassamme voitaisi kouluttaa mm. yhteiskuntatieteitten tohtoreita jotka taas omassa todellisuudessaan ovat erikoistuneet jakamaan insinööritodellisuuden leipomaa kakkua sen mukaan, mikä heistä henkilökohtaisesti tuntuu hyvälle. Kieltämättä he onnistuvat tässä tehtävässä kiitettävästi. Anna jatkaa asialla, mikä ilman muuta liittyy olennaisesti, ehkä jopa ensisijaisesti Zyssen turvapaikkaprosessista esiintuomiin ongelmiin:

”Minä en tiedä, millä perusteella edustaja Zyskowicz arvioi minun hyvyyttäni ihmisenä mutta todennäköisesti yhtä heikon evidenssin perusteella kuin millä hänen muukin argumentaationsa lepää.”

Ja tässähän aletaankin päästä ns. jännän äärelle. Zysse otti eduskunnassa esille turvapaikkaprosessissa olevat kiistattomat porsaanreiät, mutta Kontula tulkitsee asian niin, että eduskunnassa onkin käsittelyssä hänen oma hyvyytensä ihmisenä. Ilkeämpi ihminen saattaisi todeta, että varsinaisten asiaperusteitten puuttuessa Anna vetäisi esille ns. punaisen sillin, mutta koska me täällä respassa olemme myös kovasti humanisteja, niin mehän emme suinkaan niin totea. Toteamme korkeintaan, että Annan hyvyyttä ihmisenä ei epäile kukaan. Mitä nyt vähän mutistaan siitä, että se hyvyys tulee vaan niin pirun kalliiksi.

Koska Anna elää ns. hyvän ihmisen todellisuudessa, hän jatkaa selvitystään ja tulkitsee Zyssen insinööritodellisuutta:

”Minun nähdäkseni edellä esitetty logiikka menee niin, että kun tehdään näiden ihmisten elämästä riittävän kurjaa, niin kyllä he sitten varmaan lähtevät.”

Ja tämähän on suorastaan vakuuttavaa. Tai ainakin olisi, mikäli Zysse olisi sanonut ”Arvoisa Puhemies. Ehdotan, että teemme turvapaikanhakijoitten elämästä niin kurjaa, että he lähtevät”. Mutta sitähän Zysse ei sanonut. Päinvastoin hän on ollut itsekin luomassa koneistoa, joka takaa sopivasta ilmansuunnasta maahantulleelle täyden ja peruuttamattoman elatusautomaatin, johon mausteena on lisätty vielä tämä positiivinen erityiskohtelu. Ei siis kovinkaan huonoa kohtelua, ja lautamiesjärjen mukaan voisi todeta, että Anna puhui vasta-argumenttien puuttuessa hädissään silkkaa paskaa.

Mutta eihän Anna itse näin ajattele, sillä hän elää Hyvän Ihmisen Todellisuudessa, jossa faktat muodostetaan mielikuvien perusteella. Hän vain toimi siihen sopivan logiikan mukaisesti, ja kehitti jälleen voimakkaan mielikuvan, joka hyvän ihmisen ääneen lausumana muuttuu automaattisesti faktaksi. Luonnollisesti Anna muistuttaa vielä siitä, että ihmiset liikkuvat, halusimme sitä tai emme, mainitsee työvoimapulan ja väestöpyramidin sekä tietenkin toteaa, että ihminen saattaa myös rakastua.

Mitäpä tällaiselle Voiman Pimeällä Puolella kulkevalle, ei kovinkaan hyvälle Yrjölle jäi käteen tästä väittelystä ja hyvän ihmisen todellisuudesta?

a) Zysse kertoo epäkohdista turvapaikkaprosessissa.

b) Anna toteaa, että ei oo perää, koska:

- Zysse elää insinööritodellisuudessa

- Zysse kyseenalaistaa Annan hyvyyden ihmisenä

- Zysse haluaa tehdä maahanmuuttajien elämästä kurjaa

Karmeinta lienee, että hyvin monen hyväksi itsensä ylentäneen ihmisen mielestä Anna vei tässä kädenväännössä selvän voiton. Vetoamalla asioihin, jotka joko eivät liity itse asiaan ollenkaan tai sitten suoranaisesti valehtelemalla. Mutta näinhän hyvän ihmisen todellisuudessa toimitaan. Tärkeintä on hyvä ihminen itse. Ja ne asiat, joilla hyvä ihminen voi todistaa mahdollisimman monelle muullekin ihmiselle olevansa hyvä ihminen. Niitä asioita ei saa kyseenalaistaa, sillä siitä tulee hyvälle ihmiselle henkinen pipi. Ja hyvälle ihmiselle aiheutettu henkinen pipi on viharikoksista kaikkein julmin, raain ja raukkamaisin.

Muistuttaisin, että vaaleihin ei ole pariakaan kuukautta. Ja muistutan edelleenkin nukkuvien puoluetta harkitseville, että mikäli annatte äänenne nukkuvien puolueelle, annatte sen viime aikoina käsittelemieni Ida Schaumanin ja Paavo Arhinmäen lisäksi Anna Kontulalle. Ja – valitettavasti täytyy sanoa myös tämä – annatte äänenne Ben Zyskowiczille. Ja se ei kannata, sillä vaikka Zysse osaa olla järkevä ja asiallinen mies, hän on kuitenkin sairastunut ”Puoluekuri”-nimiseen virussairauteen joka muuttaa ihmisen äänestystilanteessa tahdottomaksi zombieksi. Hotellin respasta toivotetaan Zysselle kaikkea hyvää, vaikka ennuste virustaudin kohdalla onkin erittäin huono. On kuitenkin olemassa kokeellinen, joskaan ei vielä poliittisen lääketieteen ammattilaisten hyväksymä vaihtoehtoinen ”Puolueen vaihto”-hoitometodi, joka saattaa jopa auttaakin. Koskaan ei ole liian myöhäistä.29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin harvinaista kuin se onkin, niin Kontulan mussutuksessa on paikoin ihan logiikkaakin. Hän itse tuskin huomaa tai tunnustaa sitä, mutta näin vain on.

”Minä en tiedä, millä perusteella edustaja Zyskowicz arvioi minun hyvyyttäni ihmisenä mutta todennäköisesti yhtä heikon evidenssin perusteella kuin millä hänen muukin argumentaationsa lepää.”

Zysse arvioi asiaa loogisuuteen, faktisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen nojaavalla tavalla joka kestää tiukankin tarkastelun. Jos ja kun Kontulan "hyvyys ihmisenä" Kontulan mukaan rinnastuu Zysselin argumentaation lujuuteen niin päätelmäksi tulee ilmeisesti että Kontulan "hyvyys ihmisenä" on olematon.

Kontulaa aikanaan lähes päivittäin nähneenä ihmisenä olen nähnyt miten hän suhtautuu muihin ihmisiin. Asenne on kaunistellenkin sanoen kusipäinen. Se on vähän sellainen "sinua ei ole olemassa ellet ole osa MINUN juttujani". Jopa inho, viha ja halveksunta sentään tunnustavat ja huomioivat toisen ihmisen sosiaalisen ja inhimillisen olemassaolon mutta Kontulan "sinua ei ole" -asenne ei tee edes sitä. Se on hänelle hyödyttömän/merkityksettömän ihmisen käsittelemistä hyödyttömänä hyödykkeenä. Itse rinnastan sen ihan suoraan pahuuteen, sillä pahuuden ytimessä on juuri se, että ihminen nähdään ja kohdellaan ilman ihmisyyttä, asiana ja esineenä.

Tämä siis muutamia vuosia kestäneellä henkilökohtaisella kokemuksella kyseisestä henkilöstä.

Oinomaos kirjoitti...

Oletteko koskaan miettineet sitä, minkälainen meteli aina syntyy kun Suomi yrittää karkottaa abdimohammedin kotimaahansa tai ei jostain hyvin perustellusta syystä myönnä oleskelulupaa.

Nämä samat metelöitsijät ovat joka ikinen kerta hipihiljaa, kun abdimohammedin kotimaa ei haluakaan ottaa vastaan maansa kansalaista. Mihin näissä tilanteissa unohtuivat ne kuuluisat kansainväliset sopimukset?

Anonyymi kirjoitti...

Joku totesi jollain keskustelupalstalla että ihmiset pyrkivät voimakkaimmin liittymään siihen ryhmittymään jonka hyveet heiltä itseltään puuttuvat perusteellisimmin.

Useita Hyviä Ihmisiä™ eritasoisesti tuntevana on pakko sanoa että tuo pitää ainakin heidän kohdallaan aika usein paikkansa. Assosiatiivisella tavalla akateemisestä aikaansaavia tärähtäneistörooli Julkisena Hyviksenä vetää puoleensa sitä voimakkaammin mitä niljakkaampi, hyveettömämpi ja minäkeskeisempi henkilö on kyseessä. Muut-keskeisyys on hyväksytty ja arvostettu tapa toteuttaa minäkeskeisyyttä, joten sillä kentällä on oikea egomaanikoiden kilpajuoksu.

Ikävä kyllä sama ilmiö näkyy myös isänmaallis-nuivassa skenessä. Mitä vähemmän jokin pellavapääperhe eroaa näistä katuryöstöjengeistä, reviirinvaltausnotkujista ja koraanikouluraiskaajista, niin sitä todennäköisemmin se yrittää esiintyä isänmaallis-suomalaishenkisenä ja nuivana vaikka sillä ei ole kulttuurillisesti mitään yhteistä suomalaisuuden hyveiden kanssa. Parhaiten tämä näkyy vankiloissa jotka ovat täynnä "isänmaallisia" olentoja joilta puuttuvat kaikki suomalaisuuden hyveet samoin kuin halu rakentaa suomalaista yhteiskuntaa ja kulttuuria.

Paska on paskaa vaikka siitä leivottaisiin konvehteja. Tämä pätee niin kukkahattuustossa kuin nuivaamossakin.

JouniL kirjoitti...

BZ jatkaa viime vaaleista tuttua linjaansa. Esiintyy maahanhaalimiskriittisenä mutta toimii - kuten kirjoituksessakin todettiin - täysin päinvastoin. Kontula on sentään linjakas jos mokutushulluutta voi linjana pitää.

Näitä muistutuksia oikeaan äänestyskäyttäytymiseen tulee päivittäin, riittää kun avaa HS:n tai YLE:n uutissivut. Mutta kun niitä vaihtoehtoja ei oikein ole. Viimeisimmät hallituspuolueet ovat mitä ovat ja perussuomalaista ehdokasta äänestäessä äänestää samalla Soinia ja hänen linjaansa, ja sitä linjaa en halua olla tukemassa. PS-johto ei myöskään ole toiminut luottamusta herättävästi muutaman viime vuoden kausteissa, pahimpina Halla-ahon hyllytys ja H. Erosen kohtelu; jälkimmäinen oli niin törkeää ettei sanat riitä kertomaan.

Edellisissä vaaleissa äänestin Suomen "ykkösrasistia" niin Helsingin valtuustoon kuin eduskuntaan mutta ehdokkaani häipyikin mehevämpien patojen ääreen ja itselle jäi luu käteen. Yksi syy lisää olla äänestämättä PS-ehdokkaita vaikka omassa vaalipiirissäni olisikin erinomainen P. Vahtera. Sitä et saa mitä tilaat.

Luultavasti M11-ehdokkaiden joukosta löytyisi se, joka vastaisi parhaiten arvomaailmaani, mutta olen alkanut vakavasti harkita
vihervasemmiston äänestämistä: sillä kiihdytettäisiin tämän paskan loppumista, porukka on täysin irti todellisuudesta ja joku arhinmäkiläinen pääministerinä ajaisi tämän maan hivenen nopeammin selvitystilaan, jolloin pöytä olisi putsattava oikeasti. Ainakin toivon että putsuas tullaan tekemään.

Kertokaa että perussuomalaisissa ollaan tekemässä "puhdistus" ja nykyinen etabloitunut johto vaihdetaan dynaamisempaan porukkaan niin saatte ääneni takaisin. Jonkun on oikeasti aloitettava muutos vaikka pahasti pelkään ettei siihen ole enää mahdollisuutta, meno on hallitsematonta.

Pantalone kirjoitti...

Anna Kontula tosiaan argumentoi unissakävelijän varmuudella. Absurdi keskustelu. Muistan jostain J.Halla-ahon kolumnista lukeneeni, jonkun samankaltaisen Hkin kaupunginvaltuustosta: Kun oli ehdotettu persujen toimesta romanian romanien rekisteröintiä tms.nimilistaa viranomaisia varten, niin vasemmistoliittolaiset, D.Koivulaakso kärjessä olivat oitis "kuulleet rautasaappaiden ääntä" ehdotuksessa, jota sitten yhteisrintamana vastustivat. Jonkin ajan kuluttua joku vihervasuri oli keksinyt ehdottaa samoista ihmisistä rekisteriä tms.nimilistaa viranomaisia varten (esim.ilmaisia terveyspalveluja) niin tämä sama asia olikin ollut heistä oikein kannatettava ja humaani asia. Absurdi maailma.

Oinomaos kirjoitti...

Kyllähän Ben Z. monissa asioissa on nyky-Sekoomuksen edustajista eräs tervepäisimpiä, mutta aivan kuten Ykä totesi läheskään aina puheet ja teot (=äänestyskäyttäytyminen) eivät kulje samoja latuja.

Kokeneena poliitikkona Beni tietää vaalikarjan huonon ja lyhyen muistin, niinpä näitä palopuheita ja annakontuloiden ym. Hyvien Ihmisten julkisia haastamisia tulemme vielä näkemään ennen vaaleja.

Strix Senex kirjoitti...

Asiaahan Yrjö tässä taas kirjoitti.

Siinä olivat sitten vastakkain järki ja järjettömyys. Ben Zyskowicz edusti edellistä ja Anna Kontula jälkimmäistä. Järki ja tunne tavataan usein asettaa toistensa vastakohdiksi, mutta eihän se niin ole. Ei järjen vastakohta ole tunne, vaan järjettömyys. Ja järjettömyyden syynä on usein tunneperäinen piittaamattomuus tosiasioista. Hyvä esimerkki oli Kontulan ajattelusta oli lause:

”Edustaja Zyskowiczin puheenvuoro oli erinomainen esimerkki siitä insinööritodellisuudessa tapahtuvasta lainsäädännöstä".

Juuri parempaa kohteliaisuutta ei mielestäni voida esittää. Mutta tuskinpa Kontula sitä kohteliaisuudeksi tarkoitti. Insinööritodellisuus kun on sellainen, jossa tosiasiat ovat todempia kuin mielikuvat. Jossa syyn ja seurauksen laki pätee. Jossa 2+2=4, eikä mikään mielialan mukaan vaihteleva suure. Jossa raha ei sada taivaasta vaan sen tekemiseen tarvitaan työtä.

Kontulan tapaisen ihmisen kannalta tuollainen insinööritodellisuus on tietysti ikävä. Siinä kun poleemiset väitteet, joita Kontula niin kernaasti heittelee, pitäisi perustella. Perustelemattomat väitteet kun eivät muutu todeksi, vaikka niitä kuinka toisteltaisiin. Insinööritodellisuudessa logiikkakin on joukko kurinalaisen ja hyvän ajattelun sääntöjä eikä pelkkä tunnekylläinen retorinen ilmaus. Eipä siis ihme, että Kontula ei pidä insinööritodellisuudesta.

Ville kirjoitti...

Benistä tulee mieleen Jutta Urpilainen joka itsekin yritti houkutella duunareitten ääniä "maassa maan tavalla"-kommentilla joka ei sitten tarkoittanutkaan käytännössä yhtään mitään. Eli ennen vaaleja vähän teeskennellään nuivaa ja vaalien jälkeen nauretaan paskaisesti jotta mitäs äänestitte.

Tätä kikkaahan on käyttänyt mm- David Cameron joka pelkäsi äänestäjien valuvan UKIP:n puolelle. Tai vuonna 1979 Margaret Thatcher joka lupasi taistella elintasosiirtolaisuutta vastaan, mutta vaalien jälkeen päinvastoin antoi sen jopa kasvaa.

Joskus minulla on outo fiilis kuin katselisin jotain teatteria. Mä melkein näen mielessäni Benin ja Annan heittävän takahuoneessa yläviitosia ja onnittelevan toisiaan hyvästä show'sta. Kertoo jotain siitä kuinka paljon uskon poliitikkojen moraaliin.

Ghettomaksaja kirjoitti...

JouniL: Omasta mielestäni kylläkin Jussi meni EU-parlamenttiin nimenomaan siksi, että siellä a) hänellä on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa maahanmuuttoasioihin ja b) hänen hyvin argumentoidut puheensa saattavat jopa vaikuttaa jonkun mielipiteeseen, eikä mennä kuuroille korville kuten Eduskunnassa. Ainakin henkilökohtaisesti olen Jussin ratkaisusta iloinen. Kotimaan keskusteluun ja politiikkaan voi vaikuttaa myös Brysselistä käsin, mutta toisin päin homma(sic!) on huomattavasti haasteellisempi.

En itsekään erityisemmin fanita Soinin linjaa joka asiassa, mutta mielestäni on hyvä että puolueella on jämäkkä ja karismaattinen johtaja, joka blogistaan päätellen on pohjimmiltaan järkimiehiä ja oikeasti ajattelee Suomen ja kansalaisten parasta. Näin ollen oma äänestyspäätös menee taaskin PS:n suuntaan varsin yksinkertaisesta syystä: millään muulla puolueella ei ole parempaa tarjottavaa - edes lähelle. Sopivat ehdokkaatkin on jo katsottu, mutta lopullinen valinta on vielä tekemättä. Saa nähdä ketä ehtii jututtamaan F2F.

Anonyymi kirjoitti...

Dessemellan i Sverige...

http://www.frontpagemag.com/2015/dgreenfield/swedens-multicultural-center-expert-on-islamophobia-joins-isis/#.VOzL-jbFBzg.twitter

Anonyymi kirjoitti...

Kontulalla tuntuu menevän muutenkin asiat tai sanat solmuun tuossa ulostulossa.

Eli ensin se on kovin insinöörimäistä, mutta sitten se ei taas perustukaan mihinkään. Kumpsis se nyt olikaan?

Kun insinöörimielikuvan kaivaa kaapista, niin siinä on painolastina mm. se että kun insinöörit laitetaan asialla, niin yleensä laskelmat ovat tylsästi tästä todellisuudesta ja pääosin sattuvat kohdilleen. Käytettävyys ja ulkonäkö voi toki olla aivan perseestä, mutta kun tässä tilattiinkin toimiva laite, eikä toimeksiannossa sanallakaan puhuttu siitä että sitä pitäisi olla kiva käyttää.

Tätä yleensä insinööreiltä saadaan, että laskelmat toimivat, eihän sitä kukaan muuten uskaltaisi siltaa ylittää tai pilvenpiirtäjän juurella tai katolla kävellä.

No, vaikea sitä on logiikkaa tuolta suunnalta odottaakaan, joskin periaatteessa olisi voinut, jos olettaisi Kontulan tuntevan tieteentekemistä. Mutta joo, ehkä ne luonnontieteet ovat kuitenkin liian kaukana ja evidenssiksi lasketaan se että niinhän minä sanoin. Usko pois vaan. Listen and Believe.

Zyssen kohdalla toki se, että hän on selvästi todella älykäs ja terävä sanansäilän käyttelijä, jossa ei henkilönä sinänsä ole muuta vikaa kuin täydellinen selkärangan puute.

Se mitä Zysse jauhaa, ei ole mitään käytännön merkitystä mihinkään ja hänen asemansa näyttäisi olevan kokoomuksen hyväpalkkainen peitsimies.

Zysse hoitaa homman täysin ammattimaisesti ja kerää kentältä konservatiivien äänet ja sitten palataan päväjärjestykseen lukemaan Stubbin Twittuilua josta lopulta jokaisella 140 merkin sykäyksellä tuntuu olevan enemmän vaikutusta kuin Zyssen illan yhden sanamattopommituksella.

Molemmat sisällöllisesti yhtä tyhjiä, mutta Stubbin höttö on lähempänä kokoomuksen käytännön todellisuutta joten se on arvokkaampaa.

Toimintamalli tuntuu jo vakiintuneen siihen että hänet kaivetaan kaapista kun kokkarit kaipaavat eturiviin tai tärkeään julkiseen keskusteluun sanavalmiutta logiikkaa ja maalaisjärkeä, sitten kun tilanne on ohi, Zysse laitetaan taas kaappiin odottamaan seuraavaa vaikeaa paikkaa ja homma jatkuu entisellään. Ja se hänelle tuntuu riittävän.

Tuon ikäinen ja tuossa asemassa oleva tyyppi voisi tehdä ja sanoa ihan mitä haluaisi, ja eiköhän siellä ole pesämunat ja tähän kerätyt eläkkeet jo tasoa että halutessaan saattaisi tehdä aivan mitä tahtoo ja niinhän hän tekeekin. Peitsihommia kokoomuksen palkkasoturina.

Se että jos hän esim. eläkkeellä alkaisi tuntea kasvukipuja selkärangan vaihella taas olisi hieman samaa tasoa kuin että huomattaisiin että onhan sillä Paavilla tosiaan pallitkin.

Onhan siinä toki jännätystä että saadaanko tulevaisuudessa vielä yksi kirja, jossa vänistään että näin olisi asiat pitänyt hoitaa kun olin vallassa.

- lihapuhe

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Oinomaokselle, Ano2:lle, JouniL:lle, Pantalonelle, Strix Senexille, Villelle, Ghettomaksajalle, Ano3:lle ja Lihapuheelle & kiitos kommenteistanne. Noin yleensä voi todeta, että kuinka ohkaiselle / olemattomalle pohjalle tämän ns. tiedostavan suunnan ajatusmaailma on rakennettu. Musta tuntuu, ja kun kerran musta tuntuu, niin se saa luvan riittää.

Ano1: Tuon tyyppisiä ihmisiä on tullut vastaan. Toinen, ehkä hieman alemmalla virkatasolla oleva samaa ideologiaa tunnustava tyyppi taas tuumii, että hän voi työpaikallakin esittää politiikkaa, koska hänen ajamansa poliittinen suunta ei ole varsinaisesti politiikkaa, vaan kiveen hakattua inhimillistä totuutta, jonka jokaisen pitäisi ilman muuta hyväksyä. Ja jos asiaa arvostelee, on seurauksena itkupotkuraivari.

Oinomaos:

Viesti 1: Tarvittavat kansainväliset sopimuksethan keksitään näitten tahojen päänupeissa aina tilanteen mukaan. Mutta eräästä Somaliaan karkoitetusta taparikollisestahan Helsingin Sanomat teki julkaisussaan suoranaisen suomalaisrasismin viattoman uhrin, jolla on paha olla siellä, minne hänet karkoitettiin. Joku pikku asia eli häiskän tekemät rikokset jäivät vähemmälle huomiolle.

Viesti 2: Totta. Ben on uusinut nämä kuviot niin monta kertaa, että ei siitä suunnasta mitään radikaaleja äänestyspäätöksiä tarvitse odottaa. Ben on poliittinen broileri ja sitä myötä omatuntonsa puuduttanut.

Ano2: Tottahan tuo, ja sen on vielä vaivaton tapa muuttua julkisesti hyväksytyksi intellektuelliksi. Ei tarvitse kuin toistaa miljoonaan kertaan toistettu epistola ja kun se on toistettu, niin sen jälkeen mutu riittääkin. Isänmaallis-nuivassa skenessä riittää toki noitakin, mutta ei kannata kumminkaan yleistää. Minä esmes kuulun isänmaallis-nuivaan skeneen, enkä oikein löydä tuosta itseäni. Niin kuin ei todennäköisesti löydä suurin osa tämän blogin lukijoista. Selvää on, että Suomesta löytyy kusipäitä. Näin ollen kannattaa kysyä, että onko niitä rahdattava tänne vielä muualtakin.

JouniL & Ghettomaksaja:

Kommenttinne menivät niin samaan aiheeseen, että kommentoin molemmille samassa. Jussi Halla-ahon jääminen Brysseliin oli minulle sinänsä pettymys, mutta niin kuin hänkin totesi, olisi tilalle tullut Pirkko Ruohonen-Lerner. Perussuomalaisten toimintaan en ole tyytyväinen ja JouniL:n mainitsemat tapaukset olivat erittäin huono suoritus. Samoin kuin esmes se, että kun Matias Turkkilasta tuli Perussuomalainen-lehden päätoimittaja, niin Soini ilmoitti saman tien, että jos hepun toiminta ei miellytä, otetaan avaimet pois. Tällä laillako niitä uusia työntekijöitä julkisuudessa kannustetaan?

M11-porukassa on ihan tolkun väkeä, kuten esim. Jari Leino ja Kyuu Eturautti. Mutta tosiasia on, että M11 ei (vielä) näissä vaaleissa nouse vaihtoehdoksi. Ainoa vaihtoehto, jolla on realistista merkitystä on vielä toistaiseksi persut. Kaikkine heikkouksineenkin. Minäkään en tällä hetkellä pyri Soinia kampittamaan, sillä se ei hyödytä tässä vaiheessa ketään, mutta muistutan, että olen toiminut persujen hyväksi Soinista huolimatta, en Soinin vuoksi. Mutta täytyy kumminkin muistaa, että persujen maahanmuuttopoliittinen ohjelma on Jussin tekemä ja Soinin hyväksymä. Tulevissa vaaleissa meillä on juuri nämä kortit kädessä. Ei enempää. Mitä sitten seuraavissa, se on jo aivan eri juttu.

JouniL:n taktiikka vihervasemmiston äänestämisestä on sekin omalla tavallaan ymmärrettävä, mutta sen tien päässä asioita ei enää selvitetä puhumalla vaan ampumalla, ja minä omalta osaltani haluaisin tämän kovasti välttää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Pantalone: Joo, muistan tuon kolumnin itsekin. Ehkä persujen kannattaisi ottaa käänteisstrategia käyttöön ja alkaa etukäteen esittää mahdollisimman hurjaa vihreän piiperrystä. Vastapuoli tietysti vastustaisi, sillä sillä puolella alkaa näyttää siltä, että likimain yhtä tärkeää kuin oman asian ajaminen on persujen periaatteellinen vastustaminen.

Strix Senex: No juurikin noin. Hyvä Ihminen ei laske, ei perustele, ei mieti sitä, mitä asia maksaa ja varsinkaan sitä kuka sen maksaa. Eihän hän itse sitä kumminkaan maksa. Hän vain tuntee voimakkaasti. Tunne ja mielikuvat riittävät. Ja hänen tunteittensa ja mielikuviensa mukaan tulisi meidän muittenkin elää.

Ville: En sinänsä usko niihin yläviitosiin, mutta se on totta, että tiettyä teatteria tuossa esitetään. Niin kokoomus kuin vasemmistoliitto edustaa ”ennen vuotta 2011 rakennettua vanhaa valtaa” ja ne ovat silloin samassa veneessä. Vielä hetki sitten samassa hallituksessakin. Perussuomalaiset taas ovat lähes koko miehitykseltään tulleet broilerihautomon ulkopuolelta ja se tekee persuista niin kokoomuksen kuin vasemmistoliiton luontaisia vihollisia.

Ano3: Tyypillistä Ruotsia. Kannattaa muuten lukea Vasarahammerin tuore postaus. Ruotsalaiset ovat saamassa itselleen ikioman poliittisen poliisin.

Lihapuhe: Kontulahan on sosiologi ja yhteiskuntatieteitten tohtori, eli enempi yhteiskuntataiteilija, joten se kovien tieteitten tieteentekeminen saattaa olla hänelle vieraampaa. Ja olisihan se tylsääkin. Paljon mukavampaa on tuntea voimakkaasti ja tuomita asiat sitä myöten. Se, mitä Zyssestä puhut, on aivan totta. Taloudesta miehellä ei enää ota kiinni, joten jos hän todella ajaisi sitä, mistä nyt puhuu, hän olisi jo aikaa sitten painanut kokoomuksen mielestä väärää äänestysnappia tai vaihtanut puoluetta. Suu puhuu yhtä, kädet tekee toista. Kaappivertauksesi on osuva. Itsellä mieleen tulee kaapissa oleva käsisammutin ja sen kokoomusversio. ”Sisältää Zyssen. Vaalien lähestyessä riko lasi. Huollettava neljän vuoden välein.”

Euvostotaivas kirjoitti...

Tämä "hyvän ihmisen" syndrooma on mielenkiintoinen tekijä nykyisen euvostoihmisen psyykessä. Epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan seuraukset alkavat väistämättä levittyä esille pitkin Euvostoliittoa. Silti asiaa ajaneet tahot puolustavat sitä entistä rajummin.

Oikeastaan tapaus Kontula on hyvä esimerkki. Uhkeana, naisellisena naisena tuo Äiti Maa ilmeisesti personoi politiikan itseensä tahtomatta erottaa politiikkaa ja ihmistä sen takana toisistaan. Niin kuin kaikki muutkin yltiösuvaitsevaiset hänkin pelkää hetkeä, jolloin heidän politiikkansa kestämättömyys ylittää kriittisen pisteen. Tuolloin heidän koko maailmansa romahtaa.

Luulisi tosiaan olevan moraalitonta hautoa ihmisiä täällä kuukausia, ehkä vuosiakin ennen kuin lopullinen päätös tulee. Samoin valtion kunnille maksamat "sijoitusrahat" muistuttavat orjakauppaa jättäen tulokkaiden lopullisen elättämisen ja kotouttamisen köyhien kuntien niskoille. Tämä ei näytä häiritsevän moraaliltaan ylevien mielenrauhaa.

Ylen verovaroin ylläpidettävän koraanikoulun pitäisi olla viimeinen varoitus. Tuskin uskaltaa miettiä, mitä tapahtuu valtiontalouden lopullisesti sakatessa. Jossain vaiheessa myös maahanmuuttovaroista ja kehitysavusta täytyy leikata. Kuinka muukalaiset siihen tulevat suhtautumaan?

Becker kirjoitti...

Zyssestä minäkin olen sitä mieltä, etttä kaverilla on joskus ihan fiksujakin ulostuloja, mutta äänestää aina nöyrästi muiden mukana. Heppu on politiikassa vanha kehäkettu ja osaa vedellä tilaisuuden tullen oikeista naruista.

Mitä äänestämiseen tulee, niin vaihtoehdot ovat vähissä. Persujen touhu on ollut aika vaimeata ja vähän tosiaan tuntuu siltä, että Soini yrittää tehdä itsestään hovikelpoista eli päästä hallitukseen. Puolueeesa on ollut hivenen turbulenttia, mikä sinällään saattaa olla hyväkin asia.
Scriptassa Halla-aho tuo esille muutamia ehdokkaita, joihin kantsuu ehkä perehtyä tarkemmin.

Ruotsin poliisipäälliikö Dan Eliasson on todennut, että hän oksentaa kun näkee Jimmie Åkessonin TV-ruudussa. Pollarilla on suvussaan oikein kunnolllista vasemmistolaista taustaa. Ruotsalainen "tasa-arvo" sikiää siis joka instanssissa. Kunnon Politiskt Korrekt pollari siis.

Suomessa pääsette silleen helpommalla kun seuraatte vaan yhden maan idiootteja. Minä "joudun" seuraamaan kahden maan idiootteja.Tai ruotsalaisia voi jo lähinnä kai kutsua mielenvikaisiksi. Ei oo helppoa!

Romanian mustalaiset ovat siis majoittuneet ympäri Ruotsia ja jopa Tukholman keskustaan.

Tässäpä illan piristykseksi eräs heidän käyttämä käymälänsä Kistassa. Ei ihme että heidät häädettyään joudutaan maaperä saneeramaan.

https://www.youtube.com/watch?v=aAx5UZz0uI0

Anonyymi kirjoitti...

Saattaa olla että lähestyvät vaalit vaikuttavat Zyskowiczkin mielipiteeseen, ennen vaaleja ollaan muka niin kriittisiä mutta kun vaalit on käyty ja päässyt eduskuntaan niin puheet unohtuu saman tien. Tätä juttua muuten kommentoidakseni niin näinhän se asia on ollut jo vuosikaudet, maahanmuuttajat, pakolaiset ja turvapaikanhakijat on asioita joista ei saisi sanoa mitään negatiivista, se on heti rasismia, vihapuhetta tai kiihottamista kansanryhmää vastaan, positiivista puhetta saisit paasata varmaan vaikka tuntikausia. Asiat vain ei ennenkään ole olleet yksipuolisia ja on ihmeellistä että joistain asioista on tehty sellaisia että niitä ei saisi arvostella yhtään.
Eipä siinä mitään, toimitaan vain samaan malliin kuin tähänkin asti, puhutaan vain mukavista puolista ja ollaan ongelmista hiljaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Euvostotaivaalle, Beckerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Euvostotaivas: Tähän voisi kopioida ne Vasarahammerin blogissa olleet lainaukset Lawrence Austerilta, eli:

”Mitä huonommin mikä tahansa vähemmistö- tai muukalaisryhmä käyttäytyy liberaalissa yhteiskunnassa, sitä suurempia ovat poliittisesti korrektit valheet, joilla peitellään tämän ryhmän käytöstä.”

ja

”Mitä törkeämmin mikä tahansa ei-länsimainen tai ei-valkoihoinen ryhmä käyttäytyy, sitä pahantahtoisempina ne kantaväestön edustajat esitetään, jotka kiinnittävät huomiota ryhmän käytökseen ja tekevät siitä rationaaliset johtopäätökset.”

ja nämähän kuvaavat nykytilannetta erittäin osuvasti. Äiti Maata esittävän Kontulan kaltaisia naisia löytyy viljalti myös työelämästä. He ottavat säännöllisesti työasioihin liittyvän arvostelun suorana henkilökohtaisena loukkauksena. Ja siihenhän se asiallinen keskustelu sitten pysähtyykin.

Mitä tapahtuu valtiontalouden sakatessa ja mikä on muukalaisten suhtautuminen siihen, tulee näkymään ensimmäisenä Ruotsin suunnalta, ja sitä kehitystä kannattaa seurata tarkasti. Eikä tule väittää sitä kuuluisaa hokemaa, että me opimme toisten virheistä. Hitto soikoon, Suomessahan suorastaan ylistetään Ruotsin tekemiä virheitä.

Becker: Minä asustan onneksi sellaisessa suunnassa, että minulla on varma persuehdokas. Persut eivät ole läheskään täydellinen vaihtoehto, mutta tässä tilanteessa eli vajaa pari kuukautta ennen vaaleja se on ainoa realistinen vaihtoehto.

Tuo tieto Ruotsin poliisipäälliköstä pistää taas puolestaan meikäläisen tässä suunnassa yökkimään. Minä kun olen sellainen vanhakantainen häiskä, jonka mielestä virkamiehen tulisi olla virantoimituksessaan uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Ruotsissa on vissiin toiset ihanteet, ja niin kuin Vasara tuoreeltaan toi esille, siellä ollaan perustamassa ihka oikeaa poliittista poliisia. Kai se on niin, että kun rakennetaan ”moraalinen suurvalta”, niin tuo on sen kehityksen lopputulos.

Tuo käymälävideo sai minut repeämään. Ei itse videon takia, sehän oli ällöttävä, mutta kun kuvaruudun alareunan napsahti samalla youtube-mainos ”vietä juhlallinen kylpyläloma”, niin kontrasti vaan kerta kaikkiaan pudotti tuolilta.

Ano: Tämä menettelytapahan on myös suomalaisessa virallisessa kouluopetuksessa, sillä asiaan liittyvässä ohjeistuksessa sanotaan suoraan, että maahanmuuton hyviä puolia pitää tuoda aktiivisesti esille ja kielteisiä puolia ei pidä tuoda esille ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...Siinä on kyllä Anna Kontula taas toisessa todellisuudessa, saattaa haluta tehdä töitä.

Kyllä moni muukin joka ei ole töissä haluaisi. Nykyisistä työttömyysluvuista, ei ole
Suomessa ole työtä omalle väestöllekaan.

Tuossa eräänä päivänä tälläinen uutinen josta tuli mieleen yrjöperskeleen kirjoitus turhuden markkinat. Suomessa kyllä onnistutaan hukkaamaan rahaa. Ainakaan täällä ei näy talvella ulkona kovin paljon, ei varsinkaan kovilla pakkasella. Pitänyt kehittää jokin hullu tuki.

http://yle.fi/uutiset/pohjalaiskunnat_saavat_tukea_maahanmuuttajien_liikuntaan/7823753


Edellisestä kirjoituksesta, jos joku luettuaan tuon tälläinenkö on
Vasemmistoliiton anti, no sitten en äänestä.

Mutta väärin meni.
Mutta hihkuuhan siellä joku että hyvä oli.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, noin asian myyntimielessä Annan sanavalinnoissa on vielä hieman laittamista. Tuo liikuntatuki on taas yksi osoitus siitä epätoivoisesta valinnasta, jonka mukaan lisää ja lisää rahaa takaa sen kuuluisan kotoutumisen. Luulen muuten, että toveri Arhinmäki pitää melko tiukkaa moderointilinjaa blogissaan. Kaksi kehuvaa kommenttia ja siinä ne sitten olikin.

JouniL kirjoitti...

No joo, vaikka tulikin mainittua arhinmäkeläisten äänestäminen niin ei siihen taivu sitten millään.

Jonkinlainen sisällissota tai etninen puhdistus tästä on tulossa joka tapauksessa, se ehdinkö nähdä sitä on epävarmaa. Myös se, mitkä ovat rintamalinjat on vielä haussa, mutta ei tästä enää selvitä kotouttamisbudjettien lisäerillä tai liikuntarahalla. Kuten niin monesti todettu, Ruotsi on jo menetetty, Suomella saattaisi olla pientä toivoa jos tehtäisiin mamupolitiikassa täyskäännös ja heivattaisiin myös turha sakki pois. Minulle käy hyvin jos siinä menevät arhinmäkeläiset mukana - vapaaehtoisesti tietysti. Suuremmin en kaipaa sadan vuoden takaisten tapahtumien toistoa, mutta punikit tuntuvat edelleen uhoavan siihen malliin etten todellakaan näe vaihtoehtoisia tulevaisuuksia kovinkaan paljon.

Laumasieluisuutta tulee vain ihmeteltyä. (Moni on kysynyt miten Saksassa pääsi käymään niin kuin kävi, vastaus löytyy ymrilleen katsomalla.) Miten tässä maassa on niin vähän ihmisiä, jotka uskaltavat tunnutstaa totuuden. Onko niin että on romahdettava täysin ennen kuin oppi menee perille?

Halla-ahon lähdöstä sen verran että jos ihminen on äänestetty luottamustehtävään niin se on tasan, vain ja ainoastaan äänestäjien pettämistä jos tehtäväänsä ei hoida. EU-tasolla H:n painoarvo on nolla, Suomessa olisi edes jotain voinut päästä sensuurista läpi. Ainakin eduskuntaan tuli tilalle kaveri, joka ilmoitti, ettei ole Halla-ahon linjoilla just siinä kysymyksessä, jonka takia ääneni herralle annoin. Kiitos vaan.

Noin muuten ihan mukavaa lukea järjellistä keskustelua aiheesta, pikkuisen kun alan olla kyllästynyt korkeatasoisiin HS-kommentteihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, JouniL. Sisällissodan ennustetta voimme katsella tuolta Ruotsin puolelta. Tai Ranskan. Siellä ollaan edetty paljon pidemmälle. Tässä maassa on varmasti hyvin paljon ihmisiä, jotka tunnistavat totuuden. He vaan eivät saa ääntään kuuluviin, sillä valtaosa suomalaisistakin hakee tietonsa valtamediasta ja kaiken lisäksi uskoo siihen.

Halla-aho on tehnyt omat ratkaisunsa, ja luulisin, että hän pystyy Brysselissä tekemään omaa myyräntyötään. Siellä kun on nuivia muualtakin kuin Suomesta. Puolueen menestys ei sinänsä voi olla yhdestä miehestä kiinni, ja Jussihan antoi hyvän listan omista ehdokkaistaan. Katso, jos sattuisi löytymään sinulle sopivia:

http://www.halla-aho.com/scripta/vaalivinkkeja_lukijoille.html

Minä itse en ole vielä halukas ampumaan tilanteen takia kuulaa kallooni, joten jotain on yritettävä.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä sama anonyymi jolle Yrjö vastasit että virallisen kouluopetuksen ohjeistuksessa sanotaan että maahanmuuton hyviä puolia pitää tuoda aktiivisesti esille ja kielteisiä puolia ei pidä tuoda esille ollenkaan, vai meniköhän se jotenkin niin että kielteiset asiat sivuutetaan ilman huomiota. Ongelmat ei ole ennenkään sillä ratkenneet että ne vain aina lakaistaan äkkiä maton alle piiloon ja odotetaan että ne ratkeaisi itsestään, sitten kun matto luistaa pois ja ongelmia tulee näkyviin alkaa seuraava vaihe, ongelmia kaunistellaan ja selitellään parhain päin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Täysin totta tuo. Laitanpa vielä linkin, niin todistan, etten puhunut horinmummoa:

http://www.edu.fi/miina_ville_ja_kulttuurin_arvoitus/ajattelun_vapaus/suvaitsevaisuus_rasismi_ja_sorto

Becker kirjoitti...

Toi Miina, Ville ja kulttuurin arvoitus on kyllä mainio kaikessa pateettisuudessaan.

Opetushallituksen aivopesua puhtaimmillaan. Mutta hei siis camoon, eihän me voida sanoa että se oli toi mustalainen joka varasti isoäitisi rahat ja korut väittämällä olevansa kodinhoitaja, tai että se oli toi somali joka potki sun proidis sairaalakuntonn samalla kun se vei sen kännykän tai että se oli noi romanialaiset jotka kävi putsaamassa teidän himan kun te nukuitte. Eihän....

Pitää käyttäytyä arvokkaasti ja ystävällisesti vieraita kulttuureja kohtaan. Ollaan niinkuin ruotsalaiset jotka vaan hymyilee korrektisti ja välttää konflikteja sekä rasisimia.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä voisi kysellä Lahtarin ja Punikin välityksellä mitä mieltä Aarne on tuosta Annasta. Tai vaikka Taistolta, vaikka hieman kummastelen mitä hän tekee Yläkerran firmassa. Siellä hän ainakin viimeksi oli. Samalla voisi kysyä mitä mieltä Karin piirrosten SKDL-karikatyyrihahmo on Annasta.

Jos Annan teleporttaisi 1920-luvulle niin olisiko hän ollut siinä STPV:ssä jossa kommarit toimivat kunnes heidän piti mennä maan alle, soluttautua SDP:n sisälle tai siirtyä Venäjälle odottamaan sopivampia aikoja?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sosialistinen_ty%C3%B6v%C3%A4en_ja_pienviljelij%C3%B6iden_vaalij%C3%A4rjest%C3%B6

Entäs jos Annan teleporttaisi vaaran vuosille 1944-1948? Olisiko sen aikainen SKDL:n eduskuntaryhmä kelpuuttanut hänet? Hertta Kuusinen ja Yrjö Leino olisivat kai havainneet hyödyllisen idiootin, jollaisia löytyi "lukeneiston" joukosta. Mutta siinä eduskuntaryhmässä oli myös sodassa olleita jotka olivat tehneet oikeita töitä. Taisi olla jopa sellaisia neuvostomielisiä kommareita jotka olivat joskus tehneet oikeita töitä, kuten tehtaissa. Arabian tehtaan lakkolaiset ja Kemin lakkolaiset tajusivat työstä enemmän kuin Anna, vaikka lakot olivatkin poliittisia ja SKP:n ja Tehtaankadun masinoimia.

Tähän varmaan kävisi ne lainaukset jotka heitin tänne näkyville runsaat vuosi sitten. Siinä arvioitiin Kontulan öpinöitä.

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2013/12/anna-ja-rajaton-piikki.html?showComment=1387436546481#c2374788992003424711

Kävi äsken mielessä taas heittää kommentti sinne Suunnan säilyttäminen-jutun perään. Ei sitä varmaan kannatata tänne pistää. Heitän kohta sinne kommentin joten jos jaksat tarkistaa sen jossain kohdin...

Anonyymi kirjoitti...

En osta väitettä mistään äänestäjän kuluttajansuojan pettämisestä, jos edustajan toimi päättyy ennen vaalikauden päättymistä. Sitäpaitsi ne jotka ovat saaneet varasijalla olevan nostetuksi, ovat saaneet sitten oman edustajansa valituksi.

Varmaan suurin osa niistä jotka äänestivät Jussin eduskuntaan, äänestivät hänet myös europarlamentiin. Jos eivät olisi halunneet häntä sinne niin Jussi ei olisi tullut valituksi.

Stubb sai äänivyöryn europarlamentin vaaleissa mutta ei ottanut paikkaa vastaan. Siinä ei hölisty mistään äänestäjän kuluttajansuojan pettämisestä.

Muuten kai pitäisi sanoa että Punamuumi petti äänestäjien kuluttajansuojan kun asettui istuvana kansanedustajana ehdolle presidentin vaaleihin ja otti presidentin viran vastaan. Samalla johdonmukaisuudella Svinhufvud, Kallio ja Kekkonen pettivät äänestäjien kuluttajansuojan kun nousivat edustajan mandaatista presidentin virkaan.

Jossain määrin on hyväkin jos kansanedustajia siirtyy muualle kesken vaaliakuden, koska se on merkki siitä että he osaavat tehdä muutakin kuin politikoida. Tietysti riippuu mistä hommasta on kyse. Mieluiten jos siirtyisi yksityiselle sektorille eikä varta vasten tehtyyn mittatilausvirkaan.

Pitemmän aikaa olen ollut sillä kannalla että edustajan toimi tulisi keskeyttää jos kansanedustaja valitaan ministeriksi. Tällöin varaedustaja nostettaisiin eduskuntaan sille ajalle. Eli "Norjan malli" käyttöön. Periaatteellinen perustelu on se että vallan kolmijako-oppi toteutuisi paremmin jos sama henkilö ei olisi sekä lainsäädäntövallan (eduskunta) että toimeenpanovallan (hallitus) käyttäjä. Käytännön perusteluna on se että ministeri ei ole eduskunnan valiokuntien jäsen eikä muutenkaan hoida edustajantointaan, joten se jää tyhjän pantiksi.

Tällä pyrittäisiin siihen että kansanedustaja keskittyisi selkeästi vain omaan työhönsä ja ministeri vain omaansa. Lisäksi uusia kansanedustajia pääsisi enemmän esille kun he nousisivat varasijalta eduskuntaan. Tällä tavalla turvattaisiin paremmin kaikkien vaalipiirien edustajien vaikutusmahdollisuudet eduskuntatyössä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Nythän Yle on lähtenyt peräänkuuluttamaan aina lakioppineita myöten että onko persujen maahanmuuttopoliittinen ohjelma laiton. Ehkä niille lainoppineille olisi kannattanut antaa mieluummin tuo opetushallituksen pumaska luettavaksi.

Vieras:

Viesti 1: Minä kun olen tommonen inspiraatiokirjoittaja, niin en pysty kaivamaan Lahtaria ja Punikkia esille ihan tosta vaan. Mutta luulisin, että Anna Kontulalla ja mainitsemiesi aikojen kommunisteilla on yksi suuri perusero. Sen ajan kommunistit tiesivät kumminkin, että leipä ei tule pöytään itsestään. Annalle hyvinvointi on itsestäänselvyys, ja politiikan perimmäinen tehtävä on ruokkia Annan ja hänen kaltaistensa hyviä fiilareita. Niistä lainauksissasi yksi on hyvin kuvaava, eli:

” Kontulan kaltaiselle kommarille ei realiteeteilla tai faktoilla ole mitään merkitystä.
Hänen äänestäjäkuntansa ei niistä yksinkertaisesti välitä joten turha niihin on missään yhteydessä tukeutua.
Riittää kun vakuuttaa että hän puolustaa kaikkien oikeutta ikuisiin bileisiin, rajattomuuteen ja loisimiseeen samalla koko maailmaa halaten. Tällä reseptillä eduskuntapaikka on taattu jatkossakin, täytyy vaan saada päätön viesti tasaisin väliajoin kuuluviin että äänestäjä voi luottaa Annan vakaumuksen säilyneen entisellään.”

Tarkastan toki kommentin ja vastaan parhaani mukaan, mutta sitä ei ole vielä tullut.

Viesti 2:

Olen varsin pitkälle samaa mieltä kanssasi. Sinänsä harmitus siitä, ettei Jussi palannut Suomeen, kertoo myös suuresta luottamuksesta ja arvostuksesta, mutta tulee muistaa, että Jussikin on kumminkin vain yksi mies, eikä hän pysty yksinään muuttamaan aaltojen kulkua. Siihen hän tarvitsee kumppaneita, ja ne löytyvät tällä hetkellä persuista.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä unohtui kysyä tuon ekan kommentin mukana. Mitä Ykä veikkaa jos Annan olisi teleportannut Neuvostoliittoon, mihin tahansa vuosien 1917/1922-1991 välillä? Mitä ne siellä NKP:ssä olisivat keksineet hänelle?

Miten mahtoi olla laiskottelun, biletyksen ja suunpieksännän kanssa, olisiko NKP jaksanut sitä kauaa? Neuvostoliitto mainosti olevansa työläisten paratiisi, mutta piti sielläkin tehdä hommia että sai hankkia syömistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Ainakaan ominta osaamistaan eli oman yhteiskunnan ja kansalaisten moittimista Anna tuskin olisi päässyt käyttämään. Olihan siellä sopivia ammatteja, niin kuin vaikka bussin rahastaja tai tehtaan liukuhihnatyöntekijä.