torstai 6. elokuuta 2015

VÄHÄNKÖEHKÄ

Hotellin respaan on tullut tietoja monista tuoreista suvaitsevais-tiedostavaisista avautumisista, ja vaikka tiettyjä huoltoteknisiä kiireitä pukkaa päälle, niin on ehkä hyvä kommentoida niitä vähän. Respassa ollaan nimittäin päädytty siihen johtopäätökseen, että Suomessa tarvitaan ehdottomasti jonkunlaista uusrälssiä asianmukaisine nimimuutoksineen. Ihan vaan siksi, että asiat selkenisivät ja olisivat ehkä niin tavallisille kansalaisille kuin uusrälssin jäsenille helpompia ja selkeämpiä.

Kirjoituksessa käsitellään lähinnä Jari Tervoa, jolla on ilmeinen halu päästä uusrälssin jäseneksi, mutta kirjoituksen loppuvaiheessa käydään läpi päri muutakin. Tervohan suoritti Seura-lehdessä ns. avautumisen, jossa hän kertoi sen, minkä on kertonut moni, moni ihminen ennen häntä, yhtä lailla kuvitellen kertovan julistuksensa ensimmäistä kertaa meidän tavallisten ihmisten karttuisan järjenjuoksun ihmeteltäväksi.

Hän muistutti, että mm. Finlayson, Gutzeit, Fazer ja Stockmann olivat maahanmuuttajia, ja hotellin respassa tätä kiitetään, sillä tämähän ei ole juolahtanut meille mieleen koskaan aikaisemmin eikä sitä meille olla muistutettu kuin noin tuhat kertaa. Melko uutena ideana Tervo muistaa sanoa, ehkä jopa keksii sen itse, että perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen olisi kutsunut fazereita ja finlaysoneita monikulttuurisiksi painajaisiksi mikä on tietysti aika mahtava veto siinä mielessä, että Tervo osaa puhua Immosen puolesta siitä, mitä Immoselta ei ole kysytty.

Lisäksi Tervo muistaa avautumisessaan mainita, että rasistien kylmyys, kovuus ja tyhmyys ovat varmin todiste siitä, että suomalainen geeniperimä kaipaa pikaista rikastamista. Myös rasistien syvä historiattomuus riipoo. Tervo ei avautumisessaan kerro sitä, kuinka tänne tulevan afrikkalaisen ja arabialaisen väestön geeniperimä muuttaa suomalaisia älykkäämmiksi, eikä hän myöskään osaa sanoa, kuinka Ruotsiin töihin aikanaan muuttaneet suomalaiset ovat hänen näkemyksensä mukaan samalla viivalla kuin tänne sosiaaliturvan elätettäväksi muuttavat etnisesti edistykselliset ja Tervoa miellyttävät siirtolaiset. Siis siirtolaisiahan he ovat, ja suomalaisten hyväksynnällä tulleet ikuisesti elätettäväksi. Suomalaiset menivät töihin, mutta aitona älykkönä Tervo ei takerru yksityiskohtiin.

Tervon avautumista voi sinänsä tylsyytensä ja mielikuvituksettomuutensa (Tervo on kirjailija, mielikuvitus on kirjailijalle tärkeä asia, kirjailijan tulisi ehkä tarjota jotain enemmän) vuoksi kuvailla sillä tavalla, että jos sitä sanoo aivopieruksi, niin se loukkaa aivopierua.

Herää siis kysymys, miksi Tervo teki tämän luokattoman huonon avautumisensa, joka ei käy edes vitsiksi. Onhan hän osoittanut syvän älykkyytensä meille jo vuosikausia kommentoimalla Uutisvuodossa käsikirjoittajien hänelle valmiiksi antamia uutisjuttuja.

Hotellin respa miettii mahdollisia vaihtoehtoja.

Ensimmäinen vaihtoehto: Hän todellakin törmäsi ensimmäistä kertaa elämässään tähän Finlayson, Gutzeit, Fazer – Stockmann-vertaukseen ja tuumi, että tottahan hänenkin täytyy. Tätä vaihtoehtoa voi pitää sinänsä epätodennäköisenä, sillä hän on kuitenkin kirjailija ja kirjailijan kuvittelisi seuraavan aikaansa. Edes jollain tavalla. Sehän on tietysti selvää, että Erkki Tuomiojalta joku hemmetin kelju kaveri pölli allakan vuonna 1972, mutta se on sen keljun kaverin vika eikä suinkaan Erkin, eikä poliitikko, ainakaan vasemmistopoliitikko niin kalenteria kaipaa. Ihan hyvin se pärjäilee ilmankin. Mutta kirjailijalta odottaisi muuta, joten ehkä hylkäämme tämän vaihtoehdon.

Toinen vaihtoehto: Hän ihan oikeasti ajattelee, että hänellä on niin valtavan suuri karisma, että kun nimenomaan hän esittää tämän noin miljoonaan kertaan esitetyn Finlayson, Gutzeit, Fazer ja Stockmann-vertauksen, niin meillä Voiman Pimeällä Puolella lurahtaa löysät pöksyyn, revimme ihokkaamme, ripottelemme tuhkaa päällemme ja suoritamme ankarat katumusharjoitukset. Tätä vaihtoehtoa ei voi sinänsä suoriltaan hylätä, sillä Tervo on kyllä lahjakkaasti antanut ihmisille kuvan itseään äärimmäisen täynnä olevasta mulkusta. Selvää on se, että Tervon ego on Rovaniemen kokoinen, mutta emme vielä kyllä kallistu tähän vaihtoehtoon. Siirrymme kolmanteen:

Kolmas vaihtoehto: Nythän viimeisen viikon ja risat ajan on puntaroitu sitä, kuinka niinquhirveen kamala ihminen Olli Immonen on ja sen myötä on päästy pitämään myös bileitä, joita rasisminvastaisiksi mielenosoituksiksi kutsutaan. Saattoi olla,  että älyn sankarimme Jari Tervo nukkui nämä bileet. Haastatteliko häntä kukaan niissä? Ei tainnut. Häiskä oli myöhässä, joten hänen oli pakko avautua, että älkäähän hei veikkoset ja varsinkaan siskokset minua unohtako. Tämä on se todennäköisin vaihtoehto, ja onhan selvää, että Jarinkin tuli avautua, käyttäen ensimmäistä kertaa niitä kliseitä, joita on käytetty ensimmäistä kertaa miljoona kertaa.

Tämähän vituttaa tietysti kaikkia. Se vituttaa täysjärkistä lukijaa ja saattaa jopa aiheuttaa vaaratilanteen, sillä kun joku täysjärkinen, mutta sydän- ja verisuonisairauksista kärsivä lukija lukee Jari Tervon hädissään tekemän avautumisen, niin on epäilemättä suuri vaara, että verisuoni katkeaa. Tilanne vituttaa myös Jaria itseään, sillä hän oli suvaitsevais-tiedostavassa mielessä myöhässä mutta tokihan hänen on pidettävä itseään esillä, ettei vaan naama pääsisi unohtumaan.

Tässä päästään siihen uusrälssiehdotukseen, mitä jo jutun alkuvaiheessa sivuttiin. Se ratkaisisi monta ongelmaa puolelta sun toiselta. Mitäs jos valtion puolelta perustettaisiin suvaitsevais-tiedostava uusaatelisto ihan nimenmuutosta myöten? Tai siis nimeen lisättävää aatelisuutta osoittavaa termiä myöten. Jari Tervohan olisi ilman muuta yksi ensimmäisistä ja luulen, että likimain jokainen tämän blogin lukija soisi hänelle tämän arvonimen. Osa lukijoista heti ja miettimättä ja osa perustelujeni jälkeen.

Mutta mennään tässä ensimmäisiksi muotoseikkoihin. Mikä olisi se suvaitsevais-tiedostavan kansanosan terävimmän kärjen aatelislisänimi?

Näitähän maailmalla on, niin kuin von ja van ja af ja di  ja mitä näitä nyt onkaan. Nämä eivät käy tähän tapaukseen, sillä nehän symbolisoivat perittyä asemaa. Ei niitä voi käyttää tässä tapauksessa, sillä täytyyhän nimestä erottua se, että ihminen on todellakin tehnyt työtä sen eteen, että hän on päässyt mukaan suvaitsevais-tiedostavaan uusaatelistoon.

Ehdotan termiksi ”vähänköehkä”.

Jari Tervo aateloitaisiin ja hän voisi käyttää nimeä Jari vähänköehkä Tervo. Tällöin hän olisi saavuttanut sen äärimmäisen suvaitsevais-tiedostavan huipun, mitä maassamme voi saavuttaa, eikä hänellä olisi enää välttämättä tarvetta kirjoittaa niitä kieltämättä amatöörimäisiä avautumisiaan ja ehkä hän voisi keskittyä kirjoittamaan kirjoja.

Luonnollisesti verorahoitteinen Yleisradiomme osallistuisi tähän hankkeeseen. Eihän se nimenmuutos riitä, vaan sen tulee myös näkyä. Niinpä hotellin respassa nähdään, että Yleisradion televisio-ohjelmien väliin tulisi ottaa aina minuutin tauko, jossa näytettäisiin kuvaa suvaitsevais-tiedostavaan rälssiin kuuluvasta henkilöstä, ja taustalla kuuluisi taputusta ja riemuhuutoja. Esimerkkinä Jari vähänköehkä Tervo joka nykyisellä tv-tekniikalla voisi laittaa tuon minuutin pätkän pyörimään kotonaan jatkuvana looppina:


Tervon kohdalla voisi ehkä lisätä sen, että hän on myös huomattavan paljon tavallista normikansalaista rohkeampi häiskä, sillä niin kuin lukija ehkä muistaa, hän on uskaltanut Uutisvuoto-lähetyksessä heittää Raamatun olkansa yli lattialle ja tätä rohkeampaa tekoa ei tässä maassa olla tehty miesmuistiin. Sitähän hotellin respasta ei kysytä, että uskaltaisitkos häiskä heittää koraanin yhtä lailla, mutta eihän aatelisilta hankalia kysytä muutenkaan ja se olisi joka tapauksessa vihakysymys, ja Jari vähänköehkä Tervo luonnollisesti toimii henkilökohtaisen turvallisesti vihaa vastaan.

Joka tapauksessa tällaisesta aateliksi ylentämisestä voisi tulla kauniita kohtaamisia. Ajatellaan tilannetta, että Jari vähänköehkä Tervo istuisi kahvilassa, sinne tulisi joku yhtä lailla suvaitsevais-tiedostavainen ihminen, joka toteaisi Jarille:

- Vähänkö sä ehkä Tervo! Vähänkö sä ehkä Tervo!

Johon tietysti ihailun kohde vastaisi myhäillen:

- Vähänkö mä ehkä Tervo, vähänkö mä ehkä Tervo…

Tästä menettelytavasta olisi luonnollisesti meille tavallisille taavitsaisille se hyöty, että Jari vähänköehkä Tervon ei tarvitsisi enää avautua. Hän olisi saavuttanut sen absoluuttisen hyvyyden ja älykkyyden tason mitä hän itsekin kuvittelee edustavansa, ja sen kauttahan me muutkin saisimme olla rauhassa hänen avautumisiltaan.

Kuluneen viikon aikana on tullut esiin pari muutakin henkilöä, jotka ovat kieltämättä saavuttaneet tämän uusrälssin tason. Ensimmäisenä voi mainita Eva Biaudetin (jonka ansiot ovat tietysti muutenkin mittamattoman suuria), joka totesi hiljattain Välimeren siirtolaisvyöryn tiimoilta, että kun me suomalaiset hyödymme näitten heppujen työpanoksesta, niin ilman muuta näillä hepuilla on oikeus tuoda tänne perheensäkin. Tässä on venytetty totuutta suvaitsevais-tiedostavalla tavalla niin esimerkillisesti, että ei muuta kuin Ylen ohjelmien väliin pyörimään:


Ilman muuta aatelisarvon ansaitsee myös Hesarin Nyt-liitteen toimittaja Maria Pettersson, joka tyynesti kirjoitti Malmön olevan likimain rauhallisempi kuin Turun saariston Velkua joten kansallismielisten propaganda alueesta on satua ja suhinaa. Tiedostavan lukijan reaktio kirjoitukseen on luonnollisesti se, että nyt pantiin rasseporukalle todella kauniisti jauhot suuhun. Vähemmän tiedostava lukija kuitenkin saattaa tarkastella ensiksi Rähmiksen kranaattikarttaa:

Joten eihän tässä voi muuhun päätyä, kuin että:

Aikaisemmassa kirjoituksessa muistelin 1970-luvun lehtiä, ja silloinhan Seura-lehti oli täysin viatonta ja mukavaa perhehömppää. Kun ottaa huomioon, mitä Seura antoi Jari vähänköehkä Tervon julkaista, niin voi todeta Seura-lehdenkin haistaneen ns. ajan hengen.

50 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yksi vaihtoehto voisi olla YLE:n monikulttuurinen politiikka.

YLE lienee aika iso kulttuurin rahoittaja ja näkyväksi tekijä Suomessa -
poliittisesti epäkorrektin taiteilijan tai muun julkkiksen voi olla hieman vaikeaa päästä näkyviin YLE:n TV-ohjelmissa, uutisissa ja tapahtumissa joissa YLE on järjestäjänä.

Jotkut yrittävät valehdella, että monikulttuuri "vain tapahtuu" eikä ole mikään ohjailtu salaliitto, mutta juuri esimerkiksi YLE:n monikulttuuri-ohjelma pitää huolen siitä, että mädätystä jatketaan, halusimme sitä tai emme.

Onneksi voidaan todeta, että mm. Euroopasta jatkuvasti nähtävät esimerkit (kranaattikartta) monikulttuurin vaikutuksista tosielämän puolella ymmärretääön oikein hyvin populan keskuudessa, eikä mikään määrä valehtelua ja pimittämistä pysty estämään sitä, että aina vaan uudet ihmiset nuivistuvat maassamme.

Jokaiseen tuollaiseen Tervon ja Pettersonin tuubakirjoitukseen pitää itsepintaisesti vastata levittämällä faktoja monikulttuurin todellisuudesta!


t: V... Stadilainen

P.S. Ja jos joku nyt haluaa nähdä tämän kommentin rasistisena ja ksenofoobisena ja kirjoittajan impivaaralaisena toiseuden pelkääjänä, NIIN NÄHKÖÖN SITTEN !

Becker kirjoitti...

Mä en ole noita Tervon tuotoksia kiinnostunut lukemaan, mutta ymmärtääkseni hän sekoittaa niissä faktaa ja fiktioita. Ja näin myös vaikuttaa olevan Tervon arkielämässä. Tuo ulkolaisten maahanmuuttajien perustamien tuotantolaitosten vertaaminen tämän päivän maassa oleskeleviinn parasiitteihin on sen tason olkiukko, ettei uskoisi noin hirveen älykkään ihmisen enään sellaiseen sortuvan.
Tämän aamuisissa uutisissa oli joku tummaihoinen, ei siis musta, yrittänyt raiskata naisen. En viitsi pohtia raiskausyrityksen tehneen alkuperää, jottei syytettäisi rasisimista, mutta Tervolta voitaisiin kysäistä josko tuo tummaihoinen henkilö olisi sukunimeltään mahdollisesti Sinebrycoff, Stockmann, Gutzeit vai Fazer.
Toivottavasti em. nimen omaavat eivät pahastu vertauksesta, mutta viittaan tällä yliälykkään Tervon sepustukseen liittyen suomalaiseen rasismiin.
Tervon pää tunnetusti täyttyy silloin tällöin alkoholista, mutta tuntuu se usein tättyvän eräästä toisestakin nesteestä.Anonyymi kirjoitti...

Bravo! Hyvin kiteyttelit jälleen kerran. Tuo Fazer-Finlayson-Gutzeit-Stockmann-hölynpöly ei ole enää pelkästään tosi väsynyttä läppää, vaan kertakaikkisen idioottimaista sontaa. Enimmäkseen yritän vain laskea sen toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta hieman vaikeuksia tuottaa välillä, kun sitä ei oikein voi välttyä alinomaan kuulemasta jos hiemankaan seuraa nykyistä uutistiedonvälitystä (tai, pitäisikö oikeammin sanoa: maailmankuvan välitystä?)

Tuosta uusaatelistosta: nythän on niin, että kyllähän heille pitäisi saada yksin häpein hieman hienompi sukunimikin, kun esim. jokin Tervohan on loppujen lopuksi silleen melko mielikuvitukseton ja sanoisinko suorastaan ummehtuneen impiwaaralaiselta kalskahtavan kuuloinen. Ehdotankin täten suvaistevaisen uusaatelin käyttöön otettavaksi esim. von Besserwisser-Gutmensch, tuo kuulostaisi jo sillai sivistyneen jyyrooppalaiselta (olkoonkin, että saksalaiselta kalskahtavana se saattaa tuoda herkemmille mielleyhtymiä Pimeältä Vuosikymmeneltä n. 80 vuoden takaa...) Sukunimen tulee luonnollisesti olla tiukasti suojattu, ja sen käyttöön annettaisiin lupa vain kaikkein ansioituneimmille tiedostavan väestönosan edustajille. Joihin esim. Jari ja Eva luonnollisestikin lukeutuvat.

Ja koska Reporadio on jo useamman vuoden ajan kunnostautunut erityisesti kaikenlaisten naziaiheisten dokkarien pyörittämisessä liki nonstoppina, niin ehdotanpa yksin tein perustettavaksi niitä+muuta tiedostamishenkistä propa...siiseiku valistamistoimintaa varten ihan ikioman uuden kanavan. Ja koska aatelisia ei tietystikään voida velvoittaa mihinkään rahvaanomaiseen ruumiilliseen tai muuhunkaan rutiininomaista suorittamista edellyttäviä tehtäviä sisältävään ikävään työhön, tämä uusi tv-kanava tarjoaisi rutkasti mahdollisuuksia aateliston arvolle sopiviin työtehtäviin. Dokkarien välillä voitaisiin sitten järjestää vaikka tiedostavia paneelikeskusteluja polttavan ajankohtaisista aiheista, joiden puitteissa Jari, Eva, Maria ym. von Besserwisser-Gutmenschit voisivat jakaa älyllistä loistoaan impiwaaran savupirttien hämärässä kärvisteleville huonommalle ainekselle.

-G-mies-

Anonyymi kirjoitti...

Toi noin toi vähänköehkä Petterson ansaitsisi oman tanssiohjelmansa. Siinä ihan yksin saapuneita lapsosia Maria kotouttaisi tanssitaiteen keinoin.

Nimenä voisi olla 'Tanssii tuhtien kanssa.'

-KKi-

Jooh, tiedän. Menen takaisin tuopin ääreen.

Kumitonttu kirjoitti...

Tervo on osoitus siitä, miten yhteiskunta toimii. Johdossa on hengellinen eliitti - yleensä joku yhteiskunnallinen ideologia kuten papisto tai Puolueen politbyroo - jonka tehtävä on vakuuttaa kansalle, että maan johtaja on jumala tai jumalasta seuraava (paavi, tsaari, Auronkokuningas, Kleopatra, Kim Il-Jong tai Hitler). Eurooppalaisessa ylikansallisessa sosiaalidemokratiassa Tervo kuuluu tuohon hengelliseen eliittiin, joka toimii sirkuspellenä ja leivänpäällisenä rahvaan arjessa. Kiitokseksi Tervo saa hyvän mielen, puoliaatelisen statuksen ja tietenkin rahaa. Toisin kuin kansantaiteilija Lehto, Tervo ei joudu linnaan eikä saa fatwaa niskaansa, kuten kansantaitelija Vilks, van Gogh, Rushdie tai moni muu.

Tervon toiminnan motiivi on tietenkin raha ja helppo elämä. Voi heitellä muka älykkäitä kommentteja ilman että muka älykkäät ihmiset osaisivat yhdistää puuttuvaat pisteet, ja kysyä että mitäs hauskaa tässä oikeasti oli, missä on pihvi, mitä älyllistä tässä oli. Tervon jutut on tarkoitettu niille, jotka ovat tyhmiä tai perehtymättömiä. Heitä voi hauskuuttaa markan sketseillä. Jos oikeasti haluaa irvailla ja vittuilla eliitille, se vaatii itsensä likoon laittamista, mutta siihen ei Tervosta ole. Eikä monesta muustakaan.

Juha kirjoitti...

Vähänköehkä suvaitsevampi maailma toteutuu, kun suvaitsevaisuuteen+muuhun_hyvään sitoutumattoman henkilön otsaan lyödään polttomerkki. Näin hyvät ihmiset näkevät helposti, kuka on rasisti ja muutenkin ei-toivottu impivaaralainen.

Anonyymi kirjoitti...

Tervon avautumista voi hyvinkin ymmärtää Pat-sedän video-opetuksen kautta. Muutettavat muuttaen kaikki pitä Patukka sanoo enklannin kukkiksista ja koomikoista. (Kukin erottakoon itse että kummat ovat kumpia.)

https://www.youtube.com/watch?v=PdGYA8HmcWM

Myös Paten kuvaus noista koomikoista jotenkin tärähtää Tervon muotoiseen maalitauluun.

"Koomikko on oikeestaan tikkusäärien varassa kekkaloiva ego, jota ravitaan selkääntaputtelulla ja mielipideköyhyydellä." (Hyvin vapaa suomennos kohdasta 0:38.)

Tervon lausunnossa on siis kyse siitä, että Tervo tarjoilee kantayleisölleen juuri sitä viihdettä tai viihdykettä jota juuri täsmällee se yleisö arvostaa eniten. Vähän silleen sama juttu kuin että jos lihatuotteita valmistavan kombinaatin asiakkaat haluavat täysemulgoituja teurasjätepötkylöitä, verkon läpi ammuttuja roiskeita marinaadissa ja pink slimeä massaksi prässättynä niin kyseinen kombinaatti ei taatusti yritä myydä asiakkailleen väkisin makkaraa, broileria tai kinkkua. Asiakas on aina oikeassa - etenkin silloin kun asiakas on väärässä.Tohon suvaitsevais-tiedostavaisen aatelisrälssin aatelislisänimeen...

Mä ehrottaisin että suvaitsevais-tiedostavainen aatelisto sanana lyhennettäisiin muotoon suvaitselisto. Sen voisi jakaa ylhäisaatelistoon (päärit) ja alhaisaatelistoon (gentry... mitentonnytsitten suomentais).

Kun nuo nimien lisäkkeet tuppaavat viittaamaan alkuperään ja sen ainutlaatuisuuteen sekä aatelisuuden asteeseen, niin suomenkielessä alkuperäisyyttä ja ainutlaatuisuutta kuvaisi varmaan termi "sitäihteensä". Ylempi aatelisto voitaisiin erottaa lisäkkeellä "iha" (ihan, aivan, täysin) ja alempi aatelisto lisäkkeellä "vähä" (osittain, jonkin verran). Ja kansainvälisen perinteen mukaan lähtö/synnyin/läänitysalue olisi hyvä mainita ja sukunimen voi aatelisliitteen yhteydessä skipata.

Myös ne aateliston nimikkeet pitäisi varmaan kääntää uusiksi. Ylhäisaatelistosta yläpäästä alkaen:

Näin ollen Terska-Jarska olisi siis Jari ihansitäihteensä Rovaniemeltä. Bidé taas olisi Eva ihansitäihteensä Toiletista. Sumuvuori voisi olla vaikka Nanna vähänsitäihteensä Laihialta.

Jotenkin vaan toi sitäihteensä sointus mun mielestä niin hyvin tohon rälssähtäneistöön.

Jumala siunatkoon Suomea suvaitselistolta.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö!

Tervon juttua lukiessani tuli sama mieleen kuin eräälle kommentoijalle k.o. jutun lopussa, aivan samaa mieltä "Mikon" kanssa:

"Kuinka monta Fazeria, Gutzeitia, Finlaysonia, Stockmannia tai Sinebrychoffia on tullut romanivähemmistön, tataarien, venepakolaisten, somalien, kiinalaisten, afgaanien, irakilaisten, eritrealaisten, syyrialaisten, nepalilaisten ym. mukana? Jään odottelemaan, mutta en aio pidättää hengitystäni."


Neljäs vaihtoehto; Tervolta on kohta tulossa uusi romaani ja hän tarvitsee hieman ilmaista mainontaa. Mikäs sen parempaa julkisuutta kuin olla rasismin vastustaja ja monikulttuurisuuden puolestapuhuja? Tosin, mehän voimme boikotoida hänen tuotantoansa ja enpä ole muutenkaan katsellut vuosiin Uutisvuotoa. Se oli silloin hyvä kun Tabermann oli vielä mukana ja elävien kirjoissa.

Eva Biaudet'in taasen pitää virkansa puolesta olla sitä mieltä, että maahanmuutto on rikkaus (välittämättä siitä mistä he ovat peräisin), muuten tädin palkka ja eläkkeet ovat vaarassa.

Maria Petterssonin hiustyyli ja -väri kertovatkin sitten jo kaiken oleellisen hänen ajatusmaailmastansa (feministi, ellei jopa kiihko-sellainen), ei mulla muuta :-)


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Mites kun noita tähän maahan teollisuutta, työtä, sivistystä, rahaa ja osaamista tuoneita ulkomaalaistaustaisia käytetään ihan nimien kanssa esimerkkeinä niin voisiko samaa soveltaa myös lieveilmiöihin?

Voidaanko sairaiden pervojen kohdalla ruveta puhumaan Elmeistä, Abdeista, Mohamedeista, Gutaleista, Husseineista, Adbigareista, Aweisseista, Mustafoista, Nureista, Jamoista... samanlaisella yleistävällä "ilman niitä jäätäs ilman niiden aikaansaamia juttuja" -tyylillä?

Kun ottaa huomioon se, että noiden joukkoraiskaajien, lapsenraiskaajien, koraanikouluraiskaajien, groomingraiskaajien jne. maanmiehet, kulttuurit, sukulaiset sun muut eivät juuri irtisanoudu, tuomitse, käräytä, auta poliisia selvittämään... niin lienee aika aiheellista todeta, että joukkoraiskaaminen, lasten raiskaaminen, koraanikouluraiskaaminen, seksiorjuuteen pakottaminen jne. taitaa olla monen islamistisen alaryhmän kulttuurillinen, jopa geneettinen erityispiirre.

Huomatkaa, että mitään tiettyä etnistä ryhmää ei tässä mainittu, joten kiihotukseen ei sitten kai syyllistytty.

Castor kirjoitti...

"Oli se hyvä että tappoivat sen Bobrikovin eivätkä Sinebrychoffia" oli hieman juopon historianopettajani mielisanontoja.

Kuukausi tuli vietettyä kauniissa mutta kylmässä Suomessa. Mukavaa oli syödä ja juodakin hyvin, lohta meni viikossa enemmän kuin täällä Shanghaissa vuodessa, kalaa muutenkin, tietty grillauksia unohtamatta. Kierrettiin mustalaisina (rasismia!) sukulaiset ja tutut ja kilometrejä kertyi nelisentuhatta. Ja nyt ollaan takaisin suolakaivoksessa.

Enpä loman aikana jaksanut kovinkaan paljon seurata lehtiä, televisiosta puhumattakaan. Eli ohitse menivät melkein tyystin tuo Immosen juttu, siihen liittyvät mielennosoitukset ja muu hässäkkä. Enemmänkin tuli kavereitten ja velipoikien kanssa puhuttua Suomen totaalisesta alas ajamisesta, siis lähinnä pk-teollisuuden. Laskin että merkittäviä yrityksiä lienee jäljellä puolisen tusinaa, Wärtsilä, Stora-Enso, UPM ja Kone ja pari muuta, joista tuo jälkimmäinen on ainoa suomalainen yritys.

Jos tervojen ja pervojen suurin huoli on maassa karjuen riehuva natsismi ja rasismi, niin lillukanvarsiin on kompastuttu pahan kerran. Se, että väkeä lappaa työttömään Suomeen kasvavassa määrin on siis näittten ihmisten mielestä jokin jeesuksen uusi tuleminen, jolloin kaikki muuttuu paremmaksi ja myös synnit on annettu anteeksi.

Muutin Ruotsiin heti armeijan jälkeen 1977. Sossun luukulla en käynyt kertaakaan, kun työpaikka oli klo 9:30 tulopäivänä hanskassa, samoin asunto, kiitos osittain luonnollisesti kaksikielisyyteni (olin käynyt ruotsinkielisen leikkikoulun, niin kuin silloin sanottiin) ja kotona kävi tiheään suomenruotsalaisia. Muutamaa alkoholistia lukuun ottamatta kaikki Tukholmassa tapaamani suomalaiset olivat töissä, joten en oikein jaksa käsittää näitä puheita suomalaisten Ruotsiin tai muualle muutosta tämän afrikkalais-lähi-itäläisen kansainvaelluksen yhteydessä. Australiassa pari kertaa käytyäni ja paljastuttuani suomalaiseksi, järjestään kaikki hieman iäkkäämmät aussit ovat kaihoten puhuneet suomalaisista kirvesmiehistä, jotka osasivat "mitä vain". Nyt elän Kiinassa Kiinan valtion kustannuksella nauttien suunnattomista kiinalaisista sosiaalieduista: perheeni sairasvakuutukset maksavat vuodessa USD 18000 (kahdeksantoista tuhatta).

Kysymys kuuluu: voiko vitutukseen kuolla? Suomi on menossa niin uskomattomaan kuntoon ettei koskaan, pohjaa ei olla vielä läheskään saavutettu. Olette varmasti lukeneet aivan kunniallisista liikemiehistä (ainakaan kellään heistä ei ole tuomioita) joita nyt sitten on Yhdysvaltain pakotuksesta laitettu boikottiin. Hallitus on hiljaa, Soini sekoilee. Näistä em. liikemiehistä tiedän ainakin kolme, jotka muuttavat ilman viivettä Sveitsiin, ja eräskin joutuu sulkemaan liiketoimintansa kokonaan, tuloksena 200 työtöntä lisää. Näin Suomessa, mutta maahanmuuttajien takia jaksetaan jatkaa samaa saatanan lässytystä sen "tarpeellisuudesta", "rikkaan maan velvollisuuksista", "velanmaksusta", "rikkaudesta", jne.

Kun Tervoa katsoo, niin selvästi olisi sitäkin geeniperimää voinut joku muu kuin lähisukulainen rikastuttaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Gettuntuneelle Stadilaiselle, Beckerille, G-miehelle, KKi:lle, Kumitontulle, Juhalle, Ano1:lle, Soomepoisille Eestist, Ano2:lle ja Castorille & kiitos kommenteistanne. Tietyllä lailla niin Tervo kuin Biaudet jo ovat eräänlaista media-aatelia, sillä oli heillä miten typerää asiaa hyvänsä, he saavat aina äänensä kuuluviksi. Pahoittelen kommenttini lyhyyttä ja ylimalkaisuutta, tässä on ollut vähän kiirettä. Lähden saunaan ja kuljen KKi:n viitoittamaa tietä.

Anonyymi kirjoitti...

Saako Castorin tekstin lainata muualle someen levitettäväksi?

-Tvälups-

Siili kirjoitti...

Ihan tästä geeniperimän rikastamisesta, kun olen tälläinen vanha ukko niin tarjoaakohan valtio ilmaiset viagrat ja partnerit että pääsee tositoimiin, vai lieneekö kyseessä enemmän toisinpäin tapahtuva rikastaminen jossa jokainen suomalainen nainen lakisääteisesti velvoitetaan tuottamaan pari tummahipiäisempää lasta ennenkuin saa solmia parisuhteen impivaaralaisen kanssa?

Anonyymi kirjoitti...

Muista saunoessasi pestä sitä kiuasta tarpeeksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Siilille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: En voi puhua Castorin puolesta sinänsä, mutta uskoisin kyllä, että hän suostuu.

Siili: Minä kysyn lisäksi sitä, että kuinka moni suomalainen nainen on loppujen lopuksi vapaaehtoisesti halukas levittämään haaransa kulttuurinrikastuttajille ihan puhtaasti geneettisen rodunparantamisen perusteella?

Ano: Itse asiassa kiuaskivet vaihdettiin tänään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Gettuntuneelle Stadilaiselle, Beckerille, G-miehelle, KKi:lle, Kumitontulle, Juhalle, Ano1:lle, Soomepoisille Eestist, Ano2:lle ja Castorille & kiitos kommenteistanne. Nyt kun tässä on huuhdeltu remonttipölyt niin sisältä kuin ulkoa, niin palaan vielä aikaisempiin kommentteihin.

Zwidduuntunut Stadilainen: Kyllä, riippumatonta tiedonvälitystä internetissä tulee jatkaa, vaikka se aika ajoin tympisikin. Valtamedia ei ole tiedonvälityskanava, se on mielenmuokkauskanava. Tähän blogiin voi muuten ihan rauhassa kommentoida rasistiseksi, ksenofobiseksi ja yleensä impivaaralaiseksi tulkittuja kommentteja. Mietin vielä, että olisiko Tervon vaimo mahdollisesti halukas näyttämään esimerkkiä tässä geeniensiirtämisessä?

Becker: Minä olen lukenut Tervon kirjoja ehkä jonkun kolme kappaletta, eikä ne minusta niin kummoisia olleet. Näkisin, että Uutisvuoto on tehnyt Tervosta The Tervon ja siinähän on mukana huomattava määrä ansiotonta ja hänestä itsestään riippumatonta arvonnousua. Tervon kohdalla luulen, että alkoholi tuuppaa sitä toista nestettä ylemmäs, tosin sitä on siellä jo varastossa, koska harvan tyypin olen nähnyt olevan niin täynnä itseään.

G-mies: Tämä puhtaasti valaistuneitten ihmisten ylistämiseen keskittynyt kanava voisi Yleltä onnistuakin. Katsojia sille tuskin paljon olisi, mutta mitäs väliä sillä, sillä Yle toimii verorahoilla, eikä sen kerta kaikkiaan tarvitse välittää.

KKi: Saattaisi mennä K 18-tavaraksi. Hyvää tuopin ääressä istumista. Minä tossa saunoin pitkän kaavan saunan.

Kumis: Kommenttisi oli kerta kaikkiaan asian ytimeen osuva. Hovinarrithan tosiaan nykyisin vitsailevat herransa puolesta, sitä millään muotoa kyseenalaistamatta.

Juha: Immosen kohdalla se polttomerkki on lyöty ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Eikä idea ole se, mitä Immonen sanoi, vaan se, mitä hänen tulkittiin sanovan.

Ano1: Kiitos linkistä. Uusrälssinimiehdotuksesi olivat peräti toimivia, mutta luulen, että se ei ole halukas vastaanottamaan niitä. Niitten ego kun meinaan kuin se kuuluisa Mimosan hipiä.

Soomepois Eestist: Ei lisättävää. Muuta kuin ehkä tuo Petterssonin hiustyyli. Minulle se on ihan yks monta, mutta hänen tekstinsä kertoo kaiken olennaisen. Sinänsä siitä voi huomata sen, että huumori on vaikea taiteenlaji, ja jos et osaa sitä, niin älä yritä. Marialta se jäi hoksaamatta, niin kuin näiltä oikeaoppisilta ihmisiltä yleensäkin. Karmeinta lienee, ettei hän välttämättä hahmota, mikä hänen jutussaan mättää.

Ano2: Joo, mikäli nimiin mennään esimerkkejä annettaessa, niin mennään sitten molemmin puolin.

Castor: Tervetuloa takaisin. Kommenttisi oli mainio, ja se, että Tvälups kyseli sitä jo levitettäväksi someen varmaankin vahvistaa sen.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Tervon pläjäys oli niin uskomattoman huonotasoinen ettei moista olisi uskonut kirjailijan tekemäksi. Itse en löytänyt siitä ensimmäistäkään omaa lausetta vaan koko rykäisy oli leikkaa-liimaa -tekniikalla kokoonkasattu.

Toisaalta taitaa olla jo niin, että jos ei kirjailijalla ole Hyvän Ihmisen -merkkiä niin loppuu leivän syöminen joten voipi olla, että kaveri meni nyt helpoimman kautta käyttämättä ajattelua lainkaan.

Tietenkin on myös mahdollista, että Jaria harmittaa kun noita kavereita jotka ihan pyyteettömästi ja hyvää hyvyyttään ovat yrittäneet tuota huonoa suomalaista geeniperimää parantaa on viime aikoina tuomittu jopa ehdonalaiseen. Mitalia, kutsua Linnan juhliin ja taiteilija-apurahaahan he kaipaavat.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä,

Mikähän siinä muuten on että rodunjalostukseen viittaavat vain (kainalo-tuulettajia lukuunottamatta) Hyvät ja Oikeamiliset Suvaitsevaiset (tm)?


Terveisin,
Tommi

Anonyymi kirjoitti...

Yle-lakiin on sisällytetty monikulttuurisuuden edistäminen ja sitähän tehdään ansiokkaasti nyt kun on saatu kaikki kansalaiset aatetta verorahoista tukemaan! Väljähtyneen Uutisvuodon tilalle voitaisiinkin vaihtaa ohjelma, jossa esiteltäisiin maahanmuuttajien yrityksiä ja saavutuksia Suomessa. Juontajana toimisi kapteeni Tervo ja koska esimerkiksi somalialaiset ovat rikastuttaneet maatamme jo 25 vuotta ja materiaalia on paljon, niin väsähtämisen ehkäisemiseksi voitaisiin vaihtaa välillä puikkoihin vaikka Eva Biaudet. Evalle pitäisi vaan jonkun muistuttaa, että valtiolta rahaa kuppaavat yhdistykset ja kaikki maahanmuuton edistämiseen, tukemiseen ja tutkimiseen liittyvät hankkeet eivät ole liiketoimintaa, vaikka mielikuvituksen määrästä ja niihin sijoitetuista rahamääristä joku voisi niin luullakin.

Onneksi minulla ei ole verenpainetta; voisi otsasuoni olla nyt aika tiukalla tätäkin Tervon aivopierua lukiessa. Miestä pidetään kai vielä älykkönä? Neuvostoliittokin romahti lopulta omaan mahdottomuuteensa ja keisarilta riisuttiin vaatteet, joten ehkä meillä on vielä pieni toivonkipinä siitä, että tämä hullutus loppuu ennen kuin on liian myöhäistä? Vai onko?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Tästä kaverista olen kuullut aikaisemminkin, tosin hänen TV-sarjaansa en ole seurannut, mutta annetaan miehen puhua itse:

Arman Alizad muutti mieltään maahanmuutosta, pitää tutustua noihin linkkeihin tarkemmin. Mutta näin pikaisesti luettuna toi City-lehden juttu, tulee eittämättä mieleen, että nyt alkoi todellinen monikulttuurisuuden ihanuuden toitottaminen ja rummutus. Näin sotatermejä käyttääkseni, raskas tykistö otettiin mukaan "leikkiin".

Samankaltaisia juttuja odotellessa...

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Yle-lakiin on sisällytetty monikulttuurisuuden edistäminen ja sitähän tehdään ansiokkaasti nyt kun on saatu kaikki kansalaiset aatetta verorahoista tukemaan! Väljähtyneen Uutisvuodon tilalle voitaisiinkin vaihtaa ohjelma, jossa esiteltäisiin maahanmuuttajien yrityksiä ja saavutuksia Suomessa. Juontajana toimisi kapteeni Tervo ja koska esimerkiksi somalialaiset ovat rikastuttaneet maatamme jo 25 vuotta ja materiaalia on paljon, niin väsähtämisen ehkäisemiseksi voitaisiin vaihtaa välillä puikkoihin vaikka Eva Biaudet. Evalle pitäisi vaan jonkun muistuttaa, että valtiolta rahaa kuppaavat yhdistykset ja kaikki maahanmuuton edistämiseen, tukemiseen ja tutkimiseen liittyvät hankkeet eivät ole liiketoimintaa, vaikka mielikuvituksen määrästä ja niihin sijoitetuista rahamääristä joku voisi niin luullakin.

Onneksi minulla ei ole verenpainetta; voisi otsasuoni olla nyt aika tiukalla tätäkin Tervon aivopierua lukiessa. Miestä pidetään kai vielä älykkönä? Neuvostoliittokin romahti lopulta omaan mahdottomuuteensa ja keisarilta riisuttiin vaatteet, joten ehkä meillä on vielä pieni toivonkipinä siitä, että tämä hullutus loppuu ennen kuin on liian myöhäistä? Vai onko?

Rouva Ano

Castor kirjoitti...

Aloitetaan James Finlaysonista: hän oli raamattukauppias, joka tsaarin taloudellisella avustuksella perusti ensin konepajan, joka ei menestynyt, ja myöhemmin Suomen Senaatin lainan avulla Finlayson perusti tekstiilitehtaan1823. Tämä Finlaysonin tehdas myytiin tallinnalaiselle Carl Samuel Nottbeckille ja hovineuvos Georg Adolf Rauchille, jotka saivat tuotannon kasvamaan ja tehtaan toimimaan (entisen esimieheni isä oli Finlaysonin toimitusjohtaja ennen siirtymistään työnantajajärjestön johtoon). Finlayson oli hurskas mies, joten hän käytti orpoja lapsia työvoimana.

Sellainen turkulainen Jaakko Wolle oli perustanut parit rautaruukit, Antskogin ja Mustion. Hankittuaan nämä, lyypekkiläinen, hollantilaista alkuperää oleva kauppias Peter Thorwörste perusti myös Fiskarsin ruukin. Siis: JAAKKO Wolle oli perustanut ruukkinsa jo ennen Thorwörsteä. Tervo unohtaa mainita, että Thorwörste myi aluksi tervaa laivoihin, joten selvä rasistihan tuokin on ollut eikä ole mainitsemisen arvoinen minkäänlaisena uranuurtajana, kunhan nyt osti pari ruukkia orjakaupasta saamillaan rahoilla. Kuten sanotu, ruukit oli perustanut Jaakko Wolle Fiskarsin ruukkia lukuun ottamatta, ja saksien nimi voisi aivan yhtä hyvin olla Mustio kuin Fiskars.

Eduard Peter Fatzer (1850-luvulta lähtien ilman t-kirjainta) oli turkkuri ammatiltaan Suomeen tullessaan, ja harjoitti ammattiaan Helsingissä. Nykyinen suku tietty tunnetaan parhaiten suklaasta ja musiikkikaupoista.

Hans Gutzeit muutti Suomeen kun raakapuun hinnat Norjassa karkasivat käsistä. Hänen liikekumppninsa Pedersen osti hakkuuoikeuksia. Gutzeitin/Pedersenin mukana tuli myöhemmin satakunta norjalaista perheineen Kotkan seudulle töihin. Osa jäi, osa palasi Norjaan.

Georg Franz Heinrich Stockmann suunnitteli ensin Amerikkaan lähtöä Saksasta, mutta sai paremman paikan Nuutajärven lasitehtaan kirjanpitäjänä ja kassanhoitajana. Stockmannin nimellä toimi Helsingissä myöhemmin lasitehtaan myymälä, joka sittemmin laajeni pörssiyhtiö Stockmanniksi.

Sinebrychoffista sanon saman asian kuin historianopettajani.

Castor kirjoitti...

Loppu tulee tässä:

Mitä yritän tällä nyt sitten osoittaa? No, ensinnäkin jokainen näistä äijistä OSASI jotain (Finlayson oli muuten itseoppinut insinööri), he eivät tulleet Suomeen sosiaaliturvan perässä, vaan heille oli täällä duuni valmiina. Äijillä nyt vain sattui olemaan älyä ja tilaisuus perustaa jotain, josta sitten myöhemmässä vaiheessa tuli jotakin todellista.

Otetaan nyt sitten nuo sinne tulevat kebabteknikot: eipä vain ole noussut 20 vuodessa yhtään uutta teollisuutta näiden tulijoiden ansiosta, eikä tule nousemaan. Pzzeriat toimivat rahanpesupaikkoina ja muun rikollisen toiminnan tyyssijoina, mutta poliisi ei jaksa tutkia. Ilman öljyä yli KOLMESATAA MILJOONAA arabia tekee saman BKT:n kuin Suomi (silloin kun Suomella vielä oli BKT). Kertokaapa nyt ihmeessä jokin sellainen brändi, joka tulee Afrikasta tai Lähi-idästä (muualta kuin Israelista)? Eipä taida tulla mieleen...Miksi näistä tulijoista yhtäkkiä saataisiin se odotettu pelastus Suomen tilanteeseen, joka on enemmän kuin katastrofaalinen?

Köyhä Afrikka? 8. sija: Robert Mugabe, Zimbabwen yksinvaltias, netto-omaisuus vaatimattomat USD 10 miljoonaa, vallassa 34 vuotta. 7. sija: Kenraali Idriss Deby Itno, netto-omaisuus USD 50 miljoonaa, Tšadin yksinvaltias vuodesta 1990. Forbesin mukaan Tšad on Afrikan korruptoitunein maa. 6. sija: Swasimaan kuningas Mswati III, netto-omaisuus USD 100 miljoonaa, vallassa 28 vuotta. 5. sija: Kamerunin itsevaltainen "poliitikko" (kuten hänestä sanotaan) Paul Biya, netto-omaisuus USD 200 miljoonaa (lomaillessa menee kuulemma tuollaiset USD 40 donaa pelkkään hotellin sviittiin PÄIVÄSSÄ). 4. sija: Kenian presidentti Uhuru Mugaui Kenyatta, valtaan pari vuotta sitten, netto-omaisuus USD 500 miljoonaa, thety mm. 125000 hehtaarin maaomaisuudella, osuuksilla valtion tiedotusvälineissä ja pankkitoiminnassa. Kenialkaisten mielestä presidentti Barack Obama ei ole tehnyt riittävästi Kenian hyväksi, esimerkiksi lahjoittamalla koulunkäyntitarvikkeita koululapsille. 3. sija: Päiväntasaajan Guinean presidentti Teodoro (=jumalan lahja) Obiang Nguema Mbasogo, netto-omaisuus USD 600 miljoonaa, vallassa vuonna 1979 tehdyn sotilasvallankaappauksen jälkeen. 2. sija: Marokon kuningas Mohammed VI, netto-omaisuus USD 2,1 MILJARDIA, vallassa 15 vuotta. Ja numero uno: ANGOLAN presidentti Jose Eduardo dos Santos, netto-omaisuus USD 20 MILJARDIA, vallassa 34 vuotta. dos Santosin tytär on USD 3,4 miljardin omaisuudellaan maailman rikkain neekeriämmä, menee kirkkaasti ohi Oprah Winfreyn.

"Buddy, can you spare a dime?"

Castor kirjoitti...

Ei lopu hullutus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015080720144544_uu.shtml

Vai KELAn tuet ulkomailla oleville terroristeille, eikä voida ottaa pois LAIN mukaan...No, valtio- ja maanpetoksista voi saada jopa elinkautisen. Sitten ovat tietty nämä sotarikokset ja rikokset ihmisyyttä vastaan. Kun oikeusoppineilla on valtava halu laajentaa lakien soveltamista heille sopiviin tilanteisiin, niin eiköhän näistäkin löytyisi hieman karttua, jota voisi antaa noille kovasti ilmeisesti ihailluille, talvisodan veteraaneihin verratuille isis-sotapojille. Eikä muuten ihan ratmeamiseen saakka tarvitsisi edes venyttää tulkintoja. Sotaan yllyttäminen RL 12 luku 2 mom. sopisi jopa suoraan, eli 10 vuotta maksimi...

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä kaikensorttiseen typeryyteen on aikaa tässä maailmassa. Sekä bloggaajalla että komppiväellä.

Anonyymi kirjoitti...

Olli Immonen nosti kissan pöydälle:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015080720146027_uu.shtml

"- Kysyin päivityksessäni myös sitä, miten kukaan ajatteleva ihminen voisi kuvitella julkisrahoitteisen Ylen olevan kykenevä tai edes halukas tuottamaan puolueellisesti riippumatonta ja tasapuolisesti koko kansaa palvelevaa tietoa, kun kaikki sen toimittajat näyttävät olevan poikkeuksetta kallellaan poliittisesti yhteen suuntaan, hän kirjoittaa Facebookissa." -O.I.

Nyt alkanee aikamoinen äläkkä YLE:n toimittajien keskuudessa kun avautuu mahdollisuus sille, että osa heistä voitaisiin korvata toisia poliittisia suuntia edustavilla henkilöillä. Tasapuolisesti.


t: Vit....Stadilainen

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Keski-ikäiselle pikkupojalle, Tommille, Rouva Anolle, Soomepoisille Eestist, Castorille, Anolle ja Vit… Stadilaiselle & kiitos kommenteistanne.

Keski-ikäinen pikkupoika: Kieltämättä näin, puhdas copy/paste oli kyseessä. Sinänsä ihmettelen Tervon tarvetta alentua tällaiseen, sillä olettaisin hänen elävään kirjoillaankin ihan hyvin. Ehkä tämä copy/paste on sitä, mihin hän todella uskoo. Tai sitten herraa tukevan hovnarrin asema vaan on hänelle niin rakas.

Tommi: Jaa-a, mikähän olisi? Emmä tiä. Voisiko se olla se, että kun on omaksuttu tietty totuus (tässä tapauksessa se, että etnisesti edistyksellisiä ulkomaalaisia on kerta kaikkiaan pakko saada lisää), niin sen tueksi pitää vaan epätoivoisesti yrittää keksiä jotain, ja kun sitä jotain on perin vähän, niin sitten vaan kierrätetään. Niin kuin tätä rodunjalostusta.

Rouva Ano: Totta. Ja kun Yle-laissa on monikultuurisuuden edistämispykälä, niin sen varjolla voidaan oikeuttaa törkeinkin valehtelu, niin kuin vaikka tässä Petterssonin tapauksessa. Voidaan vaan todeta, että mehän toimimme lain hengen ja kirjaimen mukaisesti.

Soomepois Eestist: Joo, näyttää mies kovasti muuttaneen mielensä. Puhe on kuin parhaasta mokugeneraattorista.

Castor:

Ykkösviestissäsi paloittelit tämän asian erinomaisesti, mutta niinhän se on, ettei mene viikkoakaan, ennen kuin joku sen taas esittää ja aivan yhtä vakavalla naamalla kuin kaikki muut ennen häntä. Erittäin kuvaavasta kakkosviestistä käy eniten silmään tämä listan ykkösnimi, eli Jose Eduardo dos Santos. Tulee muistaa, että hän on MPLA:n miehiä, ja MPLA on nimenomaan sosialistinen järjestö. Käytännön sosialismia parhaimmillaan… eli ”Buddy, can you spare a dime?”. ”Oh yes I could, but I am socialist, so fuck you. And by the way, give me your shoes, or I get you executed. Actually, I get you executed anyway, because we are in socialism, and in socialism there are no beggars. So you are against socialism and so you are against the state.”

Kolmosviestistä ei voi todeta kuin että elämme järjettömässä maassa. Tässäkin muuten vedotaan lakiin ja mennään sen taakse. Sillä ajatuksella pystytään perustamaan keskitysleirejä.

Ano: Kiitos oikein kattavasta ja osuvasta viestistäsi, joka purevuudellaan epäilemättä lopettaa kaiken kommentoinnin ja saa minutkin harkitsemaan blogini lopettamista. Saammeko nauttia hengentuotteistasi jatkossakin?

Vit… Stadilainen: Immosen kysymys on ihan asiallinen, ja joku tutkija siitä jo älähti että ei toimittajien poliittista kantaa saa udella. Minä olen asiasta hieman eri mieltä, eli jos toimittaja tuottaa mediavälineensä kautta poliittista propagandaa ja pyrkii sillä vaikuttamaan, niin ehkäpä sen voisi mainita. Nythän toimittajat voivat sanoa, että eivät he kerro politiikkaa, vaan ”kyseenalaistamattomia inhimillisiä tosiasioita”.

Castor kirjoitti...

"Kylläpä kaikensorttiseen typeryyteen on aikaa tässä maailmassa. Sekä bloggaajalla että komppiväellä." Sinullahan sitä aikaa näyttää olevan, mielipiteistä ja ajatuksista sitten tuntuukin olevan kova puute.

Ville kirjoitti...

Jostain netin syövereistä löytyi tällainen "Monikultturistin uskontunnustus". En tiedä kuka on tämän tehnyt mutta olkaa hyvä:

"Minä uskon monikulttuurisuuteen, mustaan kaikkivaltiaaseen, taivaallisen pizzan ja kebabin luojaan, joka tuli maahamme pakolaisena, kärsi Suomen rasismista, sai kolmantena päivänä kansalaisuuden, nousi ylös kokemastaan fasismista, istuu monikulttuuriyhdistyksen johdossa, Eva Biaudéen oikealla puolella, ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita ei-monikultturisteja. Ja pyhään mustaan, pyhään internationalismiin, näiden nimissä epäpyhä isänmaallisuus tuomittakoon helvettiin. Aamen"

Anonyymi kirjoitti...

Maahanmuutto avuksi. "facepalm" http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015080720143959_uu.shtml

Volmari

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Lasse 'ihanvähänköehkä' Lehtinen on sitä mieltä, vain pienten tummien suomalaispoikien pieksäminen on väärin.

"Kun pieni tumma suomalaispoika pieksetään, on nollatoleranssin paikka."

Ja mitenkään väheksymättä Touko "Tom of Finland" Laaksosen saamaa Vapaudenristiä, niitä jaettiin jatkosodan aikana noin 90.000 kappaletta.
(Vapaudenristin kunniamerkkejä kaikkiaan noin 650.000 kappaletta.)

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1438907049462.html

Jaska Brown kirjoitti...

Noista Fazereista ym täytyy todeta, että jokainen niistä oli maahan muuttaessaan enemmän kouluja käynyt ja sivistyneempi kuin keskitason suomalainen, jopa reilusti. Ja jokainen niistä muutti Suomeen maasta, joka oli vauraampi kuin Suomi. Tästä voidaan päätellä, että maahanmuuttajiksi kannattaa ottaa esim. sveitsiläisiä lääkäreitä, ei esim. somalialaisia kamelinkengittäjiä.

Maria Petterssonin roolipeliharrastus fantasiamaailmoineen näyttää tunkeutuneen valitettavan pahasti myös reaalimaailman puolelle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Villelle, Volmarille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Jaska Brownille & kiitos kommenteistanne.

Castor: Sinä et nyt hahmota. Ano kuuluu Voiman Valoisalle Puolelle, ja sen vuoksi hänellä on oikeus tuomita, ilman velvollisuutta perustella. Velvollisuus perustella on ainoastaan meillä, ja mitä paremmin me perustellaan, niin sen suurempi on tuomio. Tietyllä tavalla loogista, eikö totta?

Ville: Tämän nimeen vannovia varmaan löytyy, mutta täytyy muistaa, että tuohon uskontunnustukseen tulee lisätä kohta: ”Sillä kaikki tämä ruokkii minun egoani, enkä minä sille oikein muualta ruokaa löydä”.

Volmari: Yep. Anskumä mietin. Meidän pitää siis elättää eläkeläisemme, mikä sivistysvaltiossa ihan reilua onkin. Nämä tyypit kuvittelevat, että maahanmuuttaja on ihminen, joka tuo tullessaan työpaikan itsessään ja muuttuu nettoveronmaksajaksi. Vaikka se aines, mitä tarjolla on, on sitä, joka pitää meidän toimesta elättää niin lapsena, aikuisena kuin eläkeläisenä. Ja se niitten elättämiseen käytettävä raha on niiltä eläkeläisiltä pois.

VNV: Kun maahanmuuttajajengit hakkasivat suomalaisia ihan sen takia kun ne livat suomalaisia, en muista kuulleeni Lehtiseltä vaatimuksia nollatoleranssista. Ja Touko Laaksosen toimintaa Helsingin ilmatorjunnassa arvostan, mutta oliko hän todellakin se kaikkein tärkein vapaudenristin saaja, jonka mukaan tehdään standardit tulevien vuosikymmenten arvostukselle.

Jaska: Jep. Ja luulisin, että meille voitaisiin saada ihan hyviä maahanmuuttajia mm. Zimbabwesta ja Etelä-Afrikasta. Niitä tyyppejä, jotka pistivät sen maan mallilleen.

Jaa että roolipelaaja? Onhan niitä varmaan tolkullisiakin roolipelaajia, mutta niillä ei jää rooli päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Jari Tervosta on tullut poliittisesti korrekti täti-ihminen. Itseihailustaan huolimatta Jari ei ole kyennyt perustamaan puolen miljoonan ihmisen fanikuntaa kuten Timo Soini.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Timo Soinin fanikuntaan en kuulu sinänsä minäkään. Ja persuja äänestäneistä ihmisistä hyvin moni, niin kuin minäkin, on äänestänyt persuja Soinista huolimatta, ei hänen vuokseen.

Anonyymi kirjoitti...

Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten. Tämä vanha sananlasku on tarkoitettu Anolle, joka tuli keskusteluun mukaan, vaikka ei ole mitään sanottavaa. Onhan median rääkyminen, poliitikkojen ja kaikenlaisten kellokkaiden ja pyrkyreiden esiintulot, mielenosoitukset, blogeihin kirjoittaminen, asian päivätolkulla vatkaaminen, poltinmerkkien lyönti, rasismisyytökset ja asian vierestä puhuminen olleet sitä luokkaa, että luulisi vähintään Immosen tappaneen jonkun maahanmuuttajan ja yllyttäneen kansalaisia hyökkäämään vastaanottokeskuksiin.

Minullakin on unelma. Toisten unelmat ovat vaan parempia, aivan kuten vasemmistolainen väkivaltakin.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Kyseinen Ano oli varmaan pahoittanut mielensä siitä, että on ihmisiä, jotka eivät hyväksy heille valmiiksisyötettyjä mielipiteitä. Mutta on tämä internet vaan mainio väline. Tämänkään blogin pulinat eivät olisi sanomalehden välityksellä koskaan onnistuneet.

Anonyymi kirjoitti...

Halla-Aho rasismineen vei toimittajaa Tom Packalénia kympillä http://areena-v3.yle.fi/tv/2448912

Volmari85

Anonyymi kirjoitti...

Miten minulla on sellainen kutina, että tämä Anonymous on sellainen henkilö joka kovin, niin kovin kernaasti, tukkisi blogistimme ja meidän "komppiväen" turvat taikka siis vihaa pursuavat näppäimistömme...

Suvaitsevaisto tuntuu rakastavan sensuuria ja voimakkaita viranomaistoimenpiteitä meitä paholaisia jahdatessaan, ihan tulee noitavainojen aikakausi mieleen.

-Tvälups-

Jk olet Ykä jo varmaan törmännyt tapaus Tuomas Muraja*an ja hänen ammatilliseen eetillisyyteen liittyen Rajakylän joukkoraiskausepäily (*sama jantterihan oli hihamerkkikaustin taustalla)

Vasarahammer kirjoitti...

"Halla-Aho rasismineen vei toimittajaa Tom Packalénia kympillä http://areena-v3.yle.fi/tv/2448912"

Nimenomaan näin. Halla-ahon poliittinen pelisilmä ja kyky esiintyä julkisuudessa ovat kehittyneet alkuaikoihin verrattuna todella paljon. Ehkä hän todella ansaitsee "Mestarin" arvonimen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Volmari85:lle, Taisteluvälineupseerille ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Volmari85 ja Vasara: Jussi vei todellakin pinnat kotiin, vaikka toimittaja yritti parhaansa. Packalénistakin vaistosi, että heppu miettii tarkkaan, että olisikohan pitänyt miettiä ensin ja avautua vasta sitten.

Taisteluvälineupseeri: Tämmöisiä kommentteja tulee minulle hyvin harvoin. Aikanaan minulla ei ollut moderointia päällä (puhutaan jostain vuodesta 2008) ja silloin tänne eksyi tyyppejä, jotka vaan kerta kaikkiaan halusivat voittaa väittelyn, vaikka väittelyn loppupuolella väännettiin jo jostain ihan eri asiasta, mitä kirjoitukseni koski.

Mitä tulee tuohon Anoon, niin muistan lukeneeni jostain (älä kysy mistä, en minä sitä muista), jossa kommentoitiin Jussi Halla-ahoa suurinpiirtein näin:

”Halla-ahon naurettavat väitteet olisi äärimmäisen helppoa analysoida kappaleiksi. Tekisin sen itse, mutta valitettavasti minulla on opiskelukiireitä.”

Castor kirjoitti...

Tvälups: en nähnyt kommenttiani, jossa sanoin, että jos kommenttini on mielestäsi lainaamisen/levittämisen arvoinen, anna palaa!

Anonyymi kirjoitti...

Unohtu JA tuosta toimittajan ja Tom Packalénia välistä, mutta tuskin kukaan käsitti väärin. Täytyy myöntää, että mitä useammin tuon katsoo, sitä enemmän ymmärtää Halla-Ahon nerouden. Vaikka olen henkilökohtaisesti vastaan kaikkea ihmisen ylinostamista, mutta niinkuin Vasarahammer sanoo, Halla-Aho on mestari. Nöyrä, mutta ei ota paskaa niskaan keneltäkään.

Volmari85

Anonyymi kirjoitti...

Juuriko täytyy avata taas facebookki, että vois kiusata ruottalaisia serkkuja ja lukia Halla-Ahon blogi? Ällöttää ajatuski koko feisbuukista.

Anonyymi kirjoitti...

OT: Onko Ykä huomannut, että mv-lehti ottaa näitä kirjoituksia jutuikseen.

korpisoturi kirjoitti...

Aimo Lahti oli supisuomalainen juoppo. Silti sen päästä purkautui sellasia innovaatioita, jotka auttoivat säilyttämään itsenäisen Suomen. Tälläsiä tarvitais nytkin.. Mutta kohta lienee pakkoa sanoa, että "kaikk on mänt!"

Anonyymi kirjoitti...

Tosta YLEn journalististen poliitikkojen (jotkut kutsuvat niitä erheellisesti toimittajiksi - en ymmärrä miksi) poliittisista ja puoluekannoista noussut joukkorääkyminen ihmetyttää minua tietyiltä osin:

Miten on mahdollista ja laillista, että vasemmistolaisuus, vihreys, arvoliberalismi, arvorelativismi, epäisänmaallisuus, homohypettäminen jne. ovat asioita joita saa rekrytoidessa huomioda mutta ei selvittää enää rekrytoimisen jälkeen?

Miten voi olla laillista tehdä puoluekirja-, ideologia-, järjestötausta -jne. nimityksiä jotka pohjautuvat siihen, että rekryttävän poliittinen kanta tunnetaan ja/tai selvitetään juurta jaksaen, mutta ei silti ole laillista tehdä nimityksiä, joissa poliittinen kanta huomioitaisiin?

Ja kun tämä asia nyt kerran on nostettu esille, niin huomauttaisin painokkaasti että kun YLE ostaa ohjelmia, käsikirjoituksia, palveluita, tekee tuotantosopimuksia riippumattomien ohjelmatuontatotahojen kanssa niin hankintaprosessin tärkeimpiin ulottuvuuksiin saattaa hyvinkin kuulua se, ettei kyseinen riippumaton taho saa missään nimessä olla riippumaton vaan edustaa lujasti ns. oikeaoppisia tahoja.

Tuon hankintajärjestelmän vinoutumien kautta YLEn poliittisen ohjauksen vaikutus ulottuu paljon YLEn omaa toimintaa laajemmalle. Se ulottuu pitkälle myös niihin taloihin ja henkilöihin, jotka tuottavat sisältöä tai palveluita kaupallisille tv- ja radiokanaville, lehdille, alan koulutukseen, elokuvabisnekseen...

Hankintajärjestelmän vinoutumista suojaa paljastumiselta se, että suurin osa tuotantopuolen ihmisistä ei ole niinkään "jäsenkirja- ja puoluetoiminta" -tyyppisiä poliittisia toimijoita vaan "pitkä poliittisen vaikuttamisen ura + näennäinen sitoutumattomuus + todella vahva verkostoituminen". He ovat lujasti sisällä hyvätoverijärjestelmässä ja tämä sisällä oleminen auttaa heitä saamaan töitä.

Älkää vaan kysykö että mistä tämän näkemys on peräisin. En voisi vastata moiseen kysymykseen.

Anonyymi kirjoitti...

Tuomas vähänköehkä Muraja:
http://mvlehti.net/2015/08/09/helsingin-sanomien-ja-oululaisen-naisen-kayma-keskustelu-autenttisena/

-Tvälups-

Jk Castorin teksti lähtee someen, kiitokset!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Volmari85:lle, Ano1:lle, Ano2:lle, Korpisoturille, Ano3:lle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Castor: Tvälupshan tuossa jo ilmoitti, että frank panee palamaan.

Volmari: Joo, asia tuli ymmärrettyä. Halla-ahoa vastaan ei vastapuoli voi oikeastaan muuta kuin yrittää demonisoida häntä ihmisenä. Jos asiasta lähtee vääntämään, niin pleksiin tulee.

Ano1: Minulla ei muuten vieläkään ole facebook-tiliä.

Ano2: Joo, olen pannut merkille. Muutaman kappaleen se on julkaissut.

Korpisoturi: Olen vielä muuten itsekin sitä ikäluokkaa, jolle koulutettiin Suomi-konepistooli.

Ano3: Hyvä kommentti, johon ei ole pahemmin lisättävää.

Tvälups: Muraja veti kieltämättä ehkä vuoden pahimmat pohjat.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö. Eikös se jotenkin niin mene että kun sitä maailmaa katselee niiden tietyn väristen lasien läpi niin näyttää kaikki niin ihanalta ja auvoiselta, mitään ongelmia ei ole. Tosin on paljon mahdollista että tulee aika kun ne lasit tipahtaa silmiltä, se totuuden näkeminen voikin sitten helposti aika lujaa kirvellä silmiä.