sunnuntai 30. elokuuta 2015

KIERTOKOULU

Elettiin vuoden 2021 syyskuun kolmatta päivää Reunansyrjän kylällä. Reunansyrjä oli aikanaan ollut itsenäinen maalaiskunta, mutta se oltiin aikaa sitten lakkautettu ja liitetty Radanvarsikaupunkiin. Reunansyrjän kyläkeskuksesta oli Radanvarsikaupungin keskustaan ajomatkaa kaikkiaan 72 kilometriä, joten ihan joka päivä ei ihmisillä ollut maalikylissä varaa eikä toisaalta niin mielenkiintoakaan käydä. Aika ajoin siellä tietysti joutui hoitamaan pakollisia virastoasioita, mutta nekin sai pääasiassa hoidettua netin välityksellä, ja varsin yksinkertaisiahan ne nykyisin olivatkin, sillä haja-asutusalueen ihmisen asioihin keskusvirastot suhtautuivat niin kuin komppanianpäällikkö joskus aikanaan varusmiesten loma-anomuksiin, eli heittämällä noppaa, jonka viidellä sivulla luki ”en myönnä” ja kuudennella ”uusi heitto”.

Olihan Reunansyrjällä sentään vielä toiminnassa paikallinen kyläkauppa, joka hoiti samalla asiamiespostin tehtäviä. Varsin pitkälle sen avulla pärjäsi. Netin kautta saattoi tilata kaikenlaista. Jos vain varaa oli. Näillä syrjäisillä selkosilla ei nykyisin ollut varaa kovin paljoon, joten tilauksia hoidettiin kyläyhdistyksen kautta kimpassa, että saatiin edes hieman alennusta. Kaikki kotioppäin, sano. Sillä Radanvarsikaupungille näitä selkosia ei ollut olemassakaan muissa kuin asukaslukutilastoissa. Itse piti pärjätä mahdollisimman pitkälle.

Eräässä, pääosin talkootyöllä huolletussa rivitalokolmiossa pirahti herätyskello soimaan ja Aatami Ruusenkreeni ja hänen vaimonsa Eeva heräsivät uuteen päivään. Aatami keitteli kunnon porokahvit vanhalla kahvipannulla ja mietti hetken, että mikähän hölmöys heidätkin silloin aikanaan sai siirtymään näljääntyneen makuiseen suodatinkahviin. Aamiaiseksi he söivät paikalliselta maanviljelijältä saatua ruisleipää ja aitoa maalaisvoita ja sen päälle he sipaisivat siivut hirvenlihaa joka taas oli peräisin paikalliselta metsästysseuralta joka oli jo jonkun aikaa tulkinnut Aluehallintoviraston myöntämiä kaatolupia varsin luovasti. Kun keskuspaikat haistattivat heille pitkät, he totesivat, että osataan sitä täälläkin. Aamiaisella naposteltu leipä ja liha kuuluivat yhtenä osana opettajapariskunnan palkkaan.

Aamukahvia ryystäessään Aatami katsoi uutisia läppäriltä ja Eeva taas tabletilta. Maakuntalehden tilausmäärä oli näillä selkosilla pudonnut niin pieneksi, että se tuli nykyisin päiväpostissa joka sekin jaettiin enää kahtena päivänä viikossa. Aatami ja Eeva eivät sitä kaivanneet. Helsingin Sanomia tänne ei tilannut enää kuin eräs eläkkeelle jäänyt näyttelijä, jota kyseisessä Hesarissa oltiin haastateltukin. Hän ihasteli paikkakunnan kauneutta ja rauhallisuutta, mutta ihmetteli paikkakunnan asukkaitten rasistisia ja luutuneita mielipiteitä. Hän oli sanonut, että vaikka täällä onkin niin kaunista ja rauhallista, niin ehkä hän muuttaa sittenkin takaisin Helsinkiin avarakatseisempien ihmisten luo. Aamutoimien jälkeen oli Aatamin ja Eevan aika lähteä töihin. Aatami hyppäsi vanhaan Opel Kadettiinsa ja Eeva taas eräältä paikalliselta autoharrastajalta käyttöönsä saamaansa vielä vanhempaan mutta hyväkuntoiseen Ford Angliaan. Mainioon autoon ajalta jolloin autoilla oli vielä ilme ja auton pelti kesti vaikka moskalla hakkaamisen. Auto oli molemmille työn kannalta välttämätön, sillä he toimivat ammatikseen Reunansyrjän alueen kiertokoulun opettajina.

Hetkinen?

Kertoja pysäyttää tarinan ja ihmettelee. Kiertokoulun? Eikös sellainen systeemi loppunut Suomessa jo toistasataa vuotta takaperin? Kuinka ihmeessä tähän on palattu? Kertoja poistuu paikalta järkyttyneenä ja pyytää paikalleen varamiehen, joka hieman selventää asiaa:

Varakertoja pyytää anteeksi varsinaisen kertojan heikkohermoisuutta ja jatkaa: Vuoden 2021 Suomessa oli kaksi suurta ongelmaa, joita ei saanut sanoa ongelmiksi. Yksi ongelmista oli tietenkin vuonna 2015 ja varsinkin 2016 ja siitä edespäin käsiin räjähtänyt ja täysin hillitsemätön elintasopakolaisuus, jota hallitus ei pystynyt eikä edes halunnut pysäyttää, sillä silloinhan se olisi joutunut myöntämään virheensä alunperinkin. Ammattipoliitikkohan on osa koneistoa ja koneisto ei tee virheitä. Se vain toteaa, että todellisuus ei toimi koneiston virheettömän teorian mukaisesti, joten vika on todellisuudessa ja todellisuus on muokattava teorian mukaiseksi. Lisäksi asiaan vaikutti tietysti EU:n suunnasta tuleva painostus ja kun EU sanoi suomalaiselle poliitikolle, että hyppää, poliitikko ei kysynyt miksi, vaan että kuinka korkealle. Aikanaan quislingina oleminen oli häpeä, nyt se oli tavoiteltava itseisarvo, joka palkittiin rahalla, uralla ja kunniamerkeillä. Eli vuoden 2021 Suomessa monikulttuurisuus oli edelleenkin välttämätön ja väistämätön rikkaus, josta ei keskusteltu mutta joka kustannettiin. Hinnalla millä hyvänsä.

Toinen ongelma oli taas se, että verotulojen jatkuvasti vähetessä ja kansainvälisen lainoituksen loputtua Suomelta konkreettisesti aukesi perse. Elintasopakolaisuuden rahoittaminen oli muuttunut valtion prioriteetiksi ja poliittinen eliitti median säestämänä jauhoi loputtomasti moneen kertaan niin monilla tahoilla puhki naurettua mantraa eli ”Suomi on yksi maailman rikkaimmista maista. Meillä on varaa ja meillä on velvollisuus.” Ja sitä varaa tarvittiin monikulttuurisuuden lisäksi vuonna 2017 käyttöönotetun lehdistötukiveron kustantamiseksi. Media kiitti ja saarnasi monikulttuuria sekä mitätöi suomalaisuutta entistä suuremmalla innolla vapautettuna sellaisista rahvaanomaisista seikoista kuin lukijat ja levikki.

Mutta rahaahan ei tosiasiassa enää ollut. Laarin pohjia kaiveltiin ja koska elintasopakolaisuus, sitä mainostava media ja sitä tukeva julkishallinnon akateeminen suojatyöpaikkajärjestelmä oli joka tapauksessa pidettävä pystyssä, oli raha revittävä jostain muualta. Yksi toteutunut aloite ratkaisuun tuli vihreiltä, jotka haistoivat mahdollisuuden lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla eli rakastamansa etnisen väestökokeilu-utopian jatkamisen lisäksi he saisivat tilaisuuden rokottaa niin kovasti vihaamaansa haja-asutusaluetta ja siellä asuvia taantumuksellisia ihmisiä. Aloite meni läpi, koululaitos ”kehitti toimintaansa” eli siirsi kaiken opetuksen maakunnallisiin suuropetuskeskuksiin. Kaikki koulutus alle 75.000:n ihmisen kaupungeissa lopetettiin. Ala-asteita myöten.

Reunansyrjäläisille, niin kuin hyvin monen muun entisen itsenäisen kunnan ihmisille tämä tiesi sitä, että jopa seitsenvuotias ala-asteen ensiluokkalainen joutuisi kulkemaan päivittäin liki sataviisikymmentä kilometriä bussilla. Tällainen päivittäinen kulkeminen oli totta kai pienille lapsille liikaa. Opetus- ja ajatuskasvatushallitus vastasi tilanteeseen teettämällä lapsille suuropetuskeskusten yhteyteen kasarmityyppisiä majoitustiloja, joissa oppilaat majoittuivat 40 – 50-hengen tupiin kerrossänkyihin. Henkilökohtaisia tavaroita varten oli armeijasta tuttu peltikaappi. Vanhempien tuli luonnollisesti maksaa niin lasten majoituksesta kuin muonituksestakin. Päivittäinen kouluateria oli vielä ilmainen, mutta koulupäivän jälkeen tarjottavasta ateriasta sekä aamu- että iltapalasta tuli maksaa valtion määrittelemän, varsin suolaisen taksan mukaisesti. Ylimääräistä haja-asutusalueveroa jo muutenkin maksaville ihmisille tämä oli ankara taloudellinen takaisku.

Kun touhua oltiin vuoden verran katseltu, niin sekä Reunansyrjällä että muuallakin todettiin, että nyt on mitta täynnä ja ryhdyttiin kapinaan, jonka laki jopa mahdollisti. Suomessa oli oppivelvollisuus, mutta ei koulupakkoa. Niinpä Suomessa pistettiin hyvin nopealla aikataululla pystyyn Kansalliset Kiertokoulut ry. eli KKK ja toiminta pantiin pystyyn yksinkertaisesti hattua kierrättämällä. Halukkaita opettajia toimintaan löytyi yllin kyllin, vaikka se tiesi laskenutta ja osittain elintarvikkeina sekä luontaisetuina maksettua palkkaa. Syynä haluun oli kaikista valtuuksista riisutun opettajan aseman muuttuminen yleiseksi sylkykupiksi ja pakolliseksi määrätty Opettajan Vala, joka sai Aatamin ja Eevankin lopettamaan opettajantyönsä Helsingissä ja siirtymään Reunansyrjälle, josta Eeva oli kotoisin.

Opettajan valassa opettaja joutui valan velvoittamana toteuttamaan opetussuunnitelman irvokkainta osaa joka oltiin otettu siihen osaksi jo vuonna 2010, eli:

- Vannon, että vaikutan lasten ja nuorten ennakkoluuloihin ja rasismiin yksinkertaisella, mutta pitkäjänteisellä toiminnalla seuraavin askelin:

- Nostan esille positiivisia esimerkkejä ja kertomuksia, kaikki negatiiviset kertomukset sivuutan ilman huomiota

- Nostan esille esimerkkejä myönteisestä kehityksestä ja teen positiivisista tapahtumista näyttäviä dokumentteja ja suuria uutisia

- Tällä tavoin nostan esille lisää positiivisia esimerkkejä, joille annan näyttävää julkisuutta

- Näin kerään näyttöä sille, että ilmapiirissä tai jonkin ryhmän käytöksessä muutos on mahdollista, muutoksesta on myönteisiä esimerkkejä ja että juuri minun ryhmäni jäsenillä on positiivisia kokemuksia ja he ovat muuttaneet asennettaan

Aatamilla ja Eevalla oli opettajan kokemusta Helsingin Myllypuron yläasteelta ja he jos ketkä tiesivät minkälaiseen valheeseen ja aivopesuun heitä oltiin vaadittu osallistumaan. Ja nimenomaan turhaan sellaiseen sillä Myllypuron koulussa vähemmistöksi jääneet kantasuomalaiset oppilaat oppivat kyllä monikulttuurin ihanuuden aivan ominkin neuvoin, kantapään kautta ja silloin tällöin sekä hampaansa että irtaimen omaisuutensa menettäen. Aatami ja Eeva olivat oppineet, että heidän mahdollisuutensa vaikuttaa tähän ylemmistä vallan kerroksista aikaansaatuun anarkiaan oli nollan ja olemattoman puolessa välissä ja siksi he totesivat, että pitäkää monikulttuurinen tunkkinne ja muuttivat Reunansyrjälle. Onnekseen he eivät vielä olleet ostaneet asunto-osaketta ja vuokrakämpästä oli helppo häipyä.

Seutukunta otti uudet kiertokoulunopettajat vastaan hyvin tervetulleina. Asuntokin järjestyi heti, sillä vanhoja opettajille tarkoitettuja rivitaloja oli tyhjillään. Aikanaanhan kunnassa oli ollut jopa lukio, joten opettajia varten rakennettuja asuntoja riitti. Ensimmäiset kaksi viikkoa he asuivat remontin keskellä, sillä kaksi paikallista työtöntä kirvesmiestä viimeisteli talkootyönä heidän kämppänsä mahdollisimman hyvään kuntoon ja siinä samalla houkuttelivat Aatamin paikallisen metsästysseuran jäseneksi. Metsästysseurat olivat jo aiemmin luopuneet siitä typerästä asenteesta, että jäseneksi otettiin vain maanomistajia. Nyt ymmärrettiin, että tarvittiin toimijoita ja talkoomiehiä. Syrjäseudulla toimijoita ja talkoomiehiä tarvittiin tietysti muuallakin.

Asuminen oli heille ilmaista, osana palkkaa ja osa palkkaa koostui myös paikallisista elintarvikkeista. Paikallinen huoltoasema kustansi opetustehtävään vaadittavissa ajoissa tarvittavat bensat. Rahapalkka oli sinänsä Helsinkiin nähden huomattavan pieni, mutta yksinkertaisella laskutoimituksella molemmat nuoret opettajat tulivat johtopäätökseen, että tässähän jää jopa hieman plussalle. Ja lisäksi heille tarjottiin mahdollisuus tehdä työtä ja elää tervejärkisessä ja rauhallisessa ympäristössä, ja sehän oli oikeastaan kaikkein tärkein asia. 

Oltiinhan Reunansyrjääkin yritetty monikulttuuristaa. Tai ”monikuristaa”, niin kuin maassa yleiseksi muuttunut termi määritteli. Vuotta aikaisemmin ilmoitettiin maahanmuuttoviraston taholta, että toimintansa vuotta aikaisemmin kannattamattomana lopettanut ja konkurssiin mennyt paikallinen kylpylähotelli Hiki & Hiljaisuus otetaan maahanmuuttoviraston haltuun ja siihen perustetaan uuden yrittäjän johdolla vastaanottokeskus sadalleviidellekymmenelle etnisesti edistykselliselle elätettävälle. Jo lukkoon lyöty suunnitelma kariutui yllättävästi, sillä viikkoa maahanmuuttoviraston ilmoituksen jälkeen kylpylähotelli paloi räjähdysmäisesti edenneessä tulipalossa. Se, mikä herätti pelastusviranomaisten ihmettelyn oli se, että tulipalosta soitettiin hätänumeroon vasta siinä vaiheessa, kun mitään ei ollut enää tehtävissä. Liekithän näkyivät kyllä laajalle. Miksi kukaan ei ollut soittanut aikaisemmin?

Poliisin tutkimuksissa kävi ilmi, että kyseessä oli ammattitaitoisesti tehty tuhopoltto, mutta syyllistä ei saatu koskaan kiinni. Radanvarsikaupungin poliisi oli pannut merkille, että kaikki Reunansyrjän metsästysseurat olivat pitäneet yhteisen ylimääräisen kokouksen ennen tuhopolttoa. Tämä herätti poliisin epäilykset ja kuulusteluihin käskettin yhteensä kolmekymmentä miestä, mutta kaikki toimivat niin, että ilmoitettuaan henkilötietonsa he olivat tuijottaneet kuulustelijaa silmiin sanomatta mitään. Paikallinen poliisipäällikkö oli vaatinut kaikkien kolmenkymmenen vangitsemista, mutta lopulta poliisikin tuumi että rajansa on hulluudellakin ja ylhäältä määritellyn hulluuden ammattilaisiahan poliisit nykyisin olivat. Reunansyrjä jäi rikastumatta.

Aatami ja Eeva antoivat suukon toisilleen ja kaasuttivat tahoilleen. Eevan vastuulla oli Reunansyrjän pohjoinen maaseutualue, Aatamilla taas eteläinen. Vanhalla kuntakeskuksella oli puolestaan omat opettajansa. Aatamin ensimmäinen kolmen tunnin opetussessio oli paikallisen metsästysseuran metsästysmajalla, jossa häntä odotti parikymmentä oppilasta, iältään seitsemän ja viidentoista välillä. He odottivat häntä pihalla rivissä, kiltteinä ja kuuliaisina. Näin tapahtui joka koulupäivä.

Syitä tähän kuuliaisuuteen oli kaksi. Ensimmäinen oli se, että näillä kahdellakymmenellä oppilaalla oli joka päivä paikalla vähintään viisi kouluavustajaa, usein enemmänkin. He olivat oppilaitten vanhempia, sukulaisia tai sitten ihan vaan kylänmiehiä ja –naisia. He olivat kaikki työttömiä, eikä heillä nykyisessä Suomessa ollut töistä toiveitakaan, joten he olivat päättäneet tehdä sentään jotain hyödyllistä. Ja mikäs olisi hyödyllisempää kuin satsata tulevaan sukupolveen. Lisäksi toiminnassa oli mukana eläkeläisiä, joista erityisen suosittu oli avustajana toimiva ilmatorjunnan evp majuri. Tiukka, jämäkkä ja äärimmäisen reilu mies. Näissä oppilasryhmissä vallitsi kuri ja järjestys, ketään ei kiusattu ja ilmapiiri oli hyvä.

Toisena syynä olivat oppilaat itse. Huomattava osa heistä oli ehtinyt käydä koulua vuoden verran Radanvarsikaupungissa, asuneet ahtaissa oppilaskasarmeissa ja ehtineet saada kokemuksensa etnisesti edistyksellisestä kiusaamishelvetistä johon opettajat eivät olleet vastanneet muulla kuin suvaitsevaisuuskasvatuksella, jolla autettiin oppilasta löytämään omasta käytöksestään ja piilevistä asenteistaan syitä häneen kohdistuneeseen kiusaamiseen. He kaikki olivat enemmän kuin tyytyväisiä päästyään tähän rauhalliseen metsästysmajalla sijaitsevaan kiertokouluun.

Oppitunnit alkoivat. Tätä oltiin tehty Aatamin johdolla jo vuoden verran ja hän oli saanut opetustyön luistamaan mukavasti. Päävastuu jäi avustajille, joille hän oli antanut tehtävät ja hän itse toimi lähinnä kontrolloijana ja suunnittelijana. Oppimistulokset olivat olleet yllättävän hyviä. Aatami oli käyttänyt hieman omavaltaisuutta ainerunkoa muokatessaan. Virallisena – ja pakollisena – oppiaineenahan  oli nimittäin myös monikulttuurisuus, jolle oltiin varattu virallisissa opetussuunnitelmissa peräti viisi tuntia viikossa. Aatami oli jutellut oppilaitten vanhempien kanssa, ehdottanut, että jokainen oppilas saa monikulttuurisuudesta vaihtelevin välein numerot 7 – 9 aineeseen osallistumatta ja tosiasiassa monikulttuurisuuden sijasta niillä tunneilla opetetaan jo aikaa sitten koululaitoksessa unohdettua kansalaistaitoa.

Oppilaiden vanhemmat olivat yhteen ääneen todenneet, että ideahan on loistava. Kansalaistaidon opetuksen hän oli jättänyt suosiolla elämänkokemusta hankkineitten avustajien hoidettavaksi ja koulutus olikin hyvin laajaa alkaen laskujen maksamisesta verkkopankissa edeten perunan viljelyyn ja kalastukseen, siitä ensiapukoulutuksen kautta aina itsepuolustus- sekä ase- ja ampumakoulutukseen. Näitä taitoja nämä lapset tarvitsisivat, eivätkä mitään väkisin syötettyä rakkautta viranomaisvaatimuksella, tuumasi Aatami  joka oli reservin panssarintorjuntavänrikkinä itsekin paikallinen suojelukaartiaktiivi. Virallisestihan noita kaarteja ei tietenkään ollut olemassakaan mutta niitten toiminta oli tosiasiassa hyvin aktiivinen. Kaiken varalta, sano.

Aatamin opetussessio metsästysmajalla kesti aamukahdeksasta yhteentoista, jolloin vuorossa oli ruokailu. Ruuan olivat laittaneet oppilaat itse, alusta loppuun ja tarjolla oli tällä kertaa oppilaitten osaamisestaan ylpeänä opettajalleen tarjoilemaa erittäin maukasta hernekeittoa sekä ruisleipää maalaisvoilla. Hernekeitossa oli mukana sianlihaa, joka puolestaan oltiin kielletty kokonaan Radanvarsikaupungin Suuroppimiskeskuksessa, ettei vaan loukattaisi aavikkouskovaisia oppilaita. Lisäksi Suuroppimiskeskuksessa oli kaksi kertaa viikossa etnisesti suomalaisille oppilaille vihreitten lanseeraama kasvisruokapäivä, jolloin syötiin lähinnä puuroa tai velliä. Islamilaisilla oppilailla kasvisruokapäivää ei ollut, ja luonnollisesti kaikki Suuroppimiskeskuksessa käytettävä liha oli halalia. Kiertokoulussa tarjottuun ruokailuun ei virallinen Suomi ollut antanut rahapenniä, vaan tämäkin oltiin hoidettu talkoomielessä hattua kierrättämällä.

Maittavan ja täyttävän ruokailun jälkeen kylläinen Aatami laittoi vyötä pykälän löysemmälle ja ajoi seuraavaan kylään. Kylässä oli kyllä koulurakennus, mutta sen omistava Radanvarsikaupunki oli kieltänyt sen käytön kiertokouluna. Niinpä se ränsistyi käytön puutteessa ja oppitunnit käytiin paikallisen marttakerhon järjestämissä tiloissa. Opiskelu oli näissäkin tiloissa alkanut jo aamukahdeksalta, jolloin avustajat olivat antaneet oppilaille Aatamin etukäteen jättämiä tehtäviä. Myös täällä oppilaat odottivat opettajaa suorassa rivissä ja Aatami muisteli arkeaan Myllypuron yläasteella, jossa hän oli tottunut siihen, että joku helvetin Abdelkader oli voinut kaikessa rauhassa räkiä hänen naamalleen ilman minkäänlaista pelkoa seuraamuksista. Siitä ajasta ei ollut vieläkään pitkä aika, mutta se alkoi jo tuntua pahalta unelta ja Aatami ihmetteli, kuinka hän oli alun perinkään suostunut sen unen näkemään. Nyt se oli onneksi jo hiljalleen haihtuva muistikuva, joka aikanaan kokonaan katoaisi.

Hän aloitti toisen opetussession, joka kesti kello viiteentoista. Oppilaitten keittämien pullakahvien jälkeen hän siirtyi vielä kolmanteen opetuspaikkaan. Kiertokoulun opettajan päivä oli pitkä, mutta työ oli palkitsevaa. Kolmannessa paikassa hän tällä kertaa tarkisti vain tilanteen. Tänään siellä oli nimittäin menossa kansalaistaidon teemapäivä, eli kaikki oppilaat ja avustajat olivat talkootöissä tekemässä paikalliselle 96-vuotiaalle, mutta vielä varsin pirteälle sotaveteraanille rappu- ja halkotalkoita. Sotaveteraani oli päättänyt asua kotonaan viimeiseen asti, sillä Radanvarsikaupungin vanhainkodit vaikuttivat nykyisin lähinnä vanhusten keskitysleireiltä. Valtio ja kaupunki tarvitsi rahaa muuhun, eikä Kelan ja kuopan välissä olevat kansalaiset sitä kiinnostaneet. Joutivat kuolla omiin nimiinsä ilman kalliita hoitovuorokausimaksuja. Kaikenlaisia keskitysleirejä ja kansansortoa vastaan tämäkin mies oli aikanaan Vuosalmella taistellut ja hän totesi, että tässä nuorisossa hän näkee jotain sellaista, jonka kuvitteli jo aikaa sitten kadonneen. Kaveria ei jätetä, totesi puolestaan nuoriso. Vaikka oltaisiin kaveria kolmea sukupolvea nuorempia.

Aatami pinosi itsekin pari tuntia halkoja liiteriin ja läksi sitten ajamaan kotiinsa, jonne saapui kello 18. Eeva palasi kotiin kello 18.30 ja pariskunta meni kolmiossaan sijaitsevaan pieneen sähkösaunaansa. Saunoessaan he puhuivat keskenään Opetus- ja ajatuskasvatushallituksen tekemästä ehdotuksesta, että haja-asutusalueen kiertokoulut tulisi julistaa laittomiksi, koska niissä opetetaan virallisen monikulttuurisuuden vastaista propagandaa ja oppilaat tulisi siirtää pakkomääräyksellä suuropetuskeskuksiin. Molemmat olivat olleet yhteydessä KKK:n välityksellä kiertokoulujen opettajiin ympäri Suomea. Kaikki olivat todenneet ihmisiltä saamiensa viestien perusteella että tähän ei tulla suostumaan, ja mikäli lapsia yritetään väkisin viedä suuropetuskeskusten monikulttuurihelvettiin suojelukaartit aktivoituisivat kaikkialla maassa. Ja ne pystyisivät siihen yllättävän tehokkaasti. Suomalainen oli hyvä toimimaan organisoidusti. Niin hyvässä kuin pahassa. Siinä tilanteessa Aatamikin toimisi plutoonanpäällikkönä. Ja hänen plutoonansa miehet olivat yhteen ääneen todenneet, että sotilasvala koski myös taistelua sisäistä vihollista vastaan.

Pienen iltapalan (teetä, leipää ja paikallisia paistettuja kananmunia) nautittuaan opettajapariskunta meni vuoteeseen. Eeva tuli Aatamin syliin. Heillä oli hyvä olla. Läheisen järven takana oleva teeriparvi pulisi heille hyvän yön musiikkia ja he nukahtivat nopeasti. Sylikkäin. Seuraavaan työaamuun olisi mukavaa herätä.37 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset eräälle tätä blogia lukevalle, Espanjassa asuvalle suomalaiselle alkuinspiraatiosta.

Kari kirjoitti...

Monelle kristitylle kotikoulu on ollut jo pitkään vaihtoehto Valistuksen sosdem-puristuksessa. Nykyään tekee tuloaan vielä toinen rosvo-uskonto, islam.

Itsekin olen joutunut poliittisesti edistyksellisten poliisien rasismi- ja perättömien ilmiantoepäilyjen kohteeksi ilmoitettuani haulikolla pientä tytärtäni uhkailleen lesbo-vanginvartija-mökkinaapurin, ja toisella kerralla poroja varastaneiden ja lihoja myyneiden poliisi/rajamiesten edesottamuksista.

Ensimmäisellä kerralla peräännyin puhelimessa sanattomana.
Toisella kerralla jatkoin samaisten epäiltyjen poliisi/rajamiesten kanssa asian veivaamista kunnes KRP:n avulla häkki heilahti ja kauppiaskin sai sakot.

Tapauksen jälkeen satojen kilometrien päässä majailevat poliisit piipahtivat järkyttyneinä meillä tiedustelemassa tarvitsisimmeko minä, tai yöllä kettukopilta porojen teurastuksen havainneet pikkupoikani kriisiapua. Tuumailin, että tässä taitaa olla kriisiavun tarpeessa joku muu kuin me.

Kumitonttu kirjoitti...

Ruotsissa ymmärtääkseni yksityiskoulujen perustaminen on jo tätä nykyä mahdotonta ja samaa edelliset hallitukset ovat yrittäneet Suomessa. Varsinkin demarit näkivät punaista (sic) kun yksityiskoulut ovat pääasiassa kristillisiä.

Tuossa kirjoituksessasi mainittu "Opettajan vala" oli linkitetty Nykypäivä-lehteen. Eikös se ole Kokoomuksen verkkolehti? Siellä joku Seppo Hukka kirjoittaa näin:

Pienyrittäjien kuten siivousfirmojen ja taksikuskien lapset eivät liene sitä koulumenestyksen terävintä kärkeä.

Panee miettimään, miksi maahanmuuttajia haalitaan tänne, jos koulumenestys on toivottu asia.

Kari kirjoitti...

Tunnen pariskunnan, jotka olivat ensin yksityiskoulun opettajia Jyväskylässä, ja nyttemmin jo vuosikymmeniä Tukholmassa mielestäni vastaavassa koulussa.
Vävypoika on käynyt pelkän kotikoulun kunnes siirtyi yläasteen kautta Tampereen teknilliseen yliopistoon. Omatkin lapset ovat ajoittain olleet kotiopetuksessa. Enimmäkseen kuitenkin muutaman oppilaan kyläkoulussa ja sittemmin saamelaislukiossa jne.

Lasten koulunkäynti oli eräs tärkeä syy ruuhka-Suomesta muuttoon.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Karille ja Kumitontulle & kiitos kommenteistanne. Kotikoulu varmaan alkaa nykyisin kiinnostaa aina useampaa vanhempaa, eikä ihme. Peruskoulu kun on pikkuhiljaa muuttumassa / muuttunut pelkäksi ajatuksenmuokkaamoksi. Sääli sinänsä, ideahan siinä oli aikanaan varmaan hyvä. Samoista syistä perheelliset ihmiset katselevat varmasti syrjäisiä selkosia sillä silmällä. Tuon Seppo Hukan huomasin minäkin ja heppu heitti aika vastenmielistä elitismiä. Alemmin koulutetut eivät ole mitään, ja luonnollisesti sitä kautta eivät heidän lapsetkaan. Maahanmuuttajien mukulat taas sopivat moku-uskontoon, joten heidän koulumenestyksellään ei ole menestyksellä. Ainoastaan sillä, että heitä on täällä ja jatkossa vielä enemmän.

Euvostotaivas kirjoitti...

Mainio kirjoitus vakavasta aiheesta.

Paradoksaalista, että ilmeisesti pakon edessä saatamme tulevaisuudessa joutua jotenkin tekstissä kuvatun kaltaiseen tilanteeseen, vaikka tiukan kurin ja tietyn vanhakantaiseksi koetun agraari-isänmaallisuuden sävyttämät ajatukset niin polleasti sotien jälkeen kiiruhdettiin kieltämään ja tukahduttamaan. Viittaan tässä tietenkin viime päivinä omalla tahollani ruotimani opettajataustaisen M. Lausan ajatuksiin. Ilmeisesti hän erehtyi aikansa mukaisesti vuonna 1940 käyttämän turhan usein sanaa rotu ja puuttui feministien rappeuttavaan vaikutukseen, joten banni poksahti. Mitä enemmän hänen teostaan luin piti tunnustaa, että hänen kärjekkäidenkin kannanottojensa taustalla on ollut vinha perä. Viime vuosikymmenien kehitys meillä ja Euroopassa on sen karmealla tavalla osoittanut.

Tämä yllä oleva Yrjön kirjoitus vahvistaa omalla persoonallisella tavallaan johtopäätöksiä, jotka ovat pienessä mielessäni vankistuneet.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Euvostotaivas. Kirjoitushan oli sinänsä taas kertaalleen tarina, ja tarinaksi tarkoitettu. Mutta kun katsoo sitä hulluutta, mihin Suomikin on nyt täysin rinnoin menossa mukaan, niin tuo tarina saatetaan kertoa joskus oikeastikin. Sinänsä muuten huvittavaa on se, että minähän olen jopa entinen kommari, mutta suhtaudun nykyisin vanhakantaiseksi koettuun agraari-isänmaallisuuteen äärimmäisen lämpimästi.

Kumitonttu kirjoitti...

Niin Ykä, tässä Iltalehden uutisessa kerrotaan, miten uusnatsit ovat laittaneet lipun liehumaan Tornion vastaanottokeskuksen pihalla.

Twitterissä kommentoin, että kansallis-sosialismi syntyi aikoinaan vastavoimaksi neuvosto-sosialismille ja nyt vastustamaan Stubbia/Orpoa. Kukapa olisi aikoinaan uskonut, että poliitikkomme onnistuvat herättämään natsismin henkiin, vaikka se oli jo kuollut, balsamoitu, kuopattu ja roviolla poltettukin. Mutta ei - kun tehdään tarpeeksi sairasta politiikkaa, synnytetään sairaita ideologioita.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Tornion vastaanottokeskus on itsessään melkoinen oksimoroni. Sen asukkaat saapuvat meillem.... Ruotsista.... jep. Me ollaan kyllä melkoisia idiootteja. Täyskäännös vasempaan päin... ja nokka takaisin kohti Ruottia, ei niitä mihinkään vastaanottokeskukseen pidä raijata. Mistä lähtien Ruotsi on ollut maa josta meidän pitää vastaanottaa pakolaisia? onko maailma tullut ihan hulluksi?

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä, olen alkanut käydä pikkuhiljaa läpi sinun blogia, tämäkin kirjoitus on niin hemmetin totta, että pelottaa, laitoin eilen kommenttia ensimmäistä kertaa lapsuuden ystävälleni, joka on työskennellyt EU komissiossa, varmaan vuodesta -97. Oli pakko laittaa kommenttia, kun meni "hermot" sen kommenttiin naamakirjassa, jossa se puolusteli järjetöntä maahantunkeutumista, mm. on todella vaikea saada nykyään palvelusväkeä!? Ei mennyt, kun 5 minuuttia, kun se soitti! ja laittoi minut todella ahtaalle, mutta kävipähän keskustelun aikana hyvin selväksi, mitä hänkin siellä helvetissä ajaa! on muuten entinen, muistaakseni SKDLn nuorisopääsihteeri.

Noin muuten, kirjoitat niin älyttömän(pelottavan) hyvin/totuudenmukaisesti, että pitää lukea blogiasi, juttu kerrallaan, muuten ei kyllä pysy tällainen, yli viiskymppinen 2 lapsen isä kasassa!, kiitos olemassaolostasi!!

Anonyymi kirjoitti...

Tähän suuntaan tosiaan mennään,eliitti uusine elätteineen miehittää kaupungit ja kantasuomalaiset,jos ei shariasäännökset kiinnosta,saavat painua hevon kuuseen ja pärjätä omillaan.Ranskan ulkoministeri juuri aukonut päätään Itä-Euroopalle,etenkin Unkarille,kun unelma ei kaikille maille kelpaa.Unkarin raja-aitasuunnitelmat ovat kuulemma eurooppalaisten arvojen vastaisia,voi kyynel sentään.Onneksi Britanniasta ja Hollannista kuuluu jo kriittisempiäkin ääniä vaatien mm.rajavalvonnan palauttamista.
Toivottavasti Unkari pitää päänsä ja parlamentti siirtää armeijan rajalle,asiahan on heillä juuri käsittelyssä.Saataisiin edes yksi rintama pystyyn EU:n ulkorajoille.Tosin sen pään aukomisen EU:n taholta voi sitten arvata jo etukäteen...
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Joo-o, jälleen hyvä kirjoitus Ykältä ja enpä ihmettele jos tuollainen skenaario vielä Suomessa toteutusikin. Niin hulluksi on tämä maailmanmeno äitynyt.

Heh, tuo Kansalliset Kiertokoulut ry eli KKK viittaa eittämättä erääseen amerikkalaiseen huppupää-kerhoon. South Park teki näistä lakanoihin pukeutuneista veikeistä herrasmiehistä aikas hulvattoman parodian Here comes the neighbourhood. Opettaja Garrisonin ei-ihan-poliittisesti-korrekti ilmaus jakson lopussa "Well yeah, but at least we got rid of all those damn ni-". Lisäksi, sillä SP:n kiintiötummaihoisella hahmolla on naseva nimi "Token Black".

Tuosta kylpylähotellin palosta tuli elävästi mieleen eräs Häjyt-elokuvan kohtaus Häjyt kaupoilla - hintaan tulee vakuutus, palovakuutus ja miksei myös se elokuvan alun ns. vahinkopalo, jota vallesmanni alkaa tutkimaan.

Noi e.m. pätkät ovat ainakin naurattaneet mun kavereita Virossa kun ollaan tuota leffaa katseltu, puhumattakaan sitten tästä kohtauksesta Häjyt - härmäläinen esileikki. Heh, näin se suomalainen kulttuuri leviää maailmalla, viina, puukko ja alapäänjutut! Myös tuon leffan ravintolalla oli osuva nimi, Puukkohovi, sopii tosi hyvin Kauhavan imagoa ajatellen. Siellä kun on ainakin puukkotehdas ja -museo.

Niinpä, tuo kansalaistaito olisi edelleenkin aiheellinen oppiaine koulussa, ja varsinkin noiden korkolaskujen opettaminen nuorisolle. Ainakin noi pikavippifirmat tekevät hyvää tiliä tietämättömien nuorten kustannuksella, kun laskee näiden puljujen "käsittelykulujen" hinnat, niin niistä tulee huomattava summa verrattuna pikavipin koko määrään nähden. Pystyvät tosi hyvin kiertämään koronkiskonnasta laaditut lakipykälät, käytännössä noi käsittelykulut ovat juurikin sitä korkoa, mutta sille kun on keksitty oiva kiertoilmaus.

Ei edes umpikiero juutalainen pankkiiri olisi keksinyt noin hyvää bisnesideaa! Ja ironisesti sanottuna, nyt nämä pikavippaajat tavallaan sponsoroivat sitä Evitskogin VOK:ta...


- Soomepois Eestist -

Ghettomaksaja kirjoitti...

Hieno tarina jälleen kerran, näitä lukee mielellään. Uutisten jälkeen oikeastaan pakko tsekata lopuksi tämä blogi ja toivoa, että Ykä tai joku linkkilistan bloggaajista olisi kirjoittanut jotain järjellistä millä rauhoittaa mielensä.

Onnittelut muuten Ykälle myös miljoonan visiitin ylityksestä. Tuo on sellainen lukema, mihin ei blogimaailmassa helposti ylletä - oli genre sitten mikä tahansa.

Becker kirjoitti...

Tämä Ykän mainiosti kuvaama Radanavarsikoulu järjestelmä on todellisuutta jo naapurimaassa Ruotsissa. Kulttuurimarksisimi on riisunut kaiken arvovallan opettajilta ja nykyjään penskat ovat enemmänkin kuluttamassa aikaansa kouluissa samalla kun he asettavat opettajan heille esittämän "tiedon" kyseenalaiseksi.
Kyseenalaiseksi siten, että kestääkö se kaiken HBT ja tasarvo tarkastelun. Ei siis kyseenalaista sitä virallista propagandaa mitä katedeerin takaa syötetään.
Eräs arvostamani kolumnisti totesi, että kiitos koululaitoksen, ovat ruotsalaiset tyhmentyneet viimeiset viisikymmentä vuotta. Esim. ylioppilaskirjoitusten poistaminen on ollut osa tätä tasapäistämistaä, missä taso lasketaan heikoimman suorittajan tasolle. Ja tämän kyllä huomaa, sen voin vakuuttaa.
Varttuneempi väki puistelee huolestuneena päätään, että mihin on tämä heidän rakentamansa yhteiskunta menossa. Jaa-a aika ja muslimit sen näyttää.

Eräs pohjois-Amerikassa asuva tuttavani kouluttaa lapset kotona. Lapset käyvät vain tenttimässä kouluissa. Perhe harjoittaa luontaistaloutta, tosin järkevässä mittakaavassa. Penskat ovat terveitä, fiksuja ja hyvin käyttäytyviä sekä omatoimisia.

Mietiskelin tätä tarinaa lukiessaani, että juuri tuon takia viihdyn lomillani siellä missä lomillani olen, sillä siellä pidetään paikat talkoohengellä kunnossa, autellaan toisia ja omataan sellaista harvinaista luonteenpiirrettä jota kutsutaan tolkuksi.

Noista hokemista mieleen on lähtemättömästi jäänyt ex ministeri Kataisen iänikuinen "hyvinvointivaltio Suomesta" lässyttäminen, jota hän toisteli alvariinsa. Sain aina tuollaisia tahtomattomia puistatuskohtauksia kun tuo idiootti avasi suunsa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Ano1:lle, Ano2:lle, Veskulle, Soomepoisille Eestist, Ghettomaksajalle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Tuota olen tuumaillut aika ajoin itsekin. Kun ihmisiltä viedään pois asiallisen vaikuttamisen keinot, alkaa moni tuumia, että eihän sitten jäljellä ole kuin kuulapääosasto. Tai totaalinen alistuminen, mikä järjestelmälle tietysti sopii.

Ano1: Kyllä, maailma on tullut hulluksi. Suvaitsevaisto vetoaa kansainvälisiin sopimuksiin, mutta unohtaa tarkoituksella Dublinin sopimuksen, jonka perusteella jokainen Ruotsista tullut voitaisiin heivata samantien rajan yli takaisin.

Ano2: Lämmin kiitos kannustuksesta. Omassa tuttavapiirissäni olen huomannut samanlaista polarisoitumista. Osa, esmes minä on ruvennut jossain vaiheessa ajattelemaan ja epäilemään, kun taas osa on sitä mieltä, että mikään, mikä tulee järjestelmästä ei voi olla väärin. Keskusteluyhteyttä ei oikeastaan enää ole.

Vesku: Myös täältä suunnasta toivotetaan voimia ja jaksamista unkarilaisille. Eikös se ollut silloin aikanakin niin, että erästä tulvaa alettiin tulppaamaan siellä ja Wienin porteille se sitten pysähtyi?

Soomepois Eestist: Kun katsoo, minkälaiseksi tilanne on muuttunut viimeisen kuukauden aikana, niin kaikki skenaariot alkavat olla mahdollisia. Kyllähän kirjoittaessa tuon KKK-lyhenteen keksimisessä oli tiettyä tarkoitushakuisuutta. Tietysti jos katsoo kirjoitusta puhtaasti suvakin näkemyksestä, niin eihän se bongaa sieltä kuin termit ”KKK” ja ”suojelukaarti”.

Häjyt muistan toki. Sehän oli se Mikkelin kosto maailmalle eli Arja Saijonmaa, joka itki isoon ääneen kun leffan ruotsalainen nimi oli ”Finnjävlar”. Minusta se oli vallan mainio nimi. Noista esileikeista muistaisin, että savolainen esileikki on ”kiänny” ja tamperelainen esileikki taas ”lähetäänks Pispalaan paneen?”. Niitä pikavippisysteemejä ei olisi pitänyt ikinä päivänä keksiä.

Ghettomaksaja: Nykyiset uutisethan nostavat verenpainetta kuolleellakin. Sinänsä tuo lukema ei ole vielä yli miljoonan, kun noitten kahden laskurin lukemat menevät vähän päällekkäin, mutta kiitos kumminkin. Sitten kun tuo raja ylittyy, niin täytyy antaa taas puheenvuoro kommentoijille.

Becker: Ai Ruotsissa ei ole enää ylioppilaskirjoituksiakaan? Tuo oli taas uutta. No, joskin aika ymmärrettävää. Ruotsalaisethan ovat pärjänneet maailman sivu (mielettömän tuurinsa lisäksi) taidolla ja osaamisella ja näköjään Ruotsi tekee kaikkensa, että taito ja osaaminen korvataan poliittisella korrektisuudella. Tolkkua kutsutaan myös maalaisjärjeksi ja joskus 1990-luvulta alkaen on lanseerattu käyttöön myös termi kaupunkilaisjärki. En halua sinänsä millään muotoa loukata kaupungeissa asuvia, mutta epäilemättä tuo termi on kuitenkin tarkoitettu jotenkin siihen malliin, että se on jotain muuta kuin maalaisjärki. Olisko se sellaista Kallion punavihreän kuplan käsitystä tolkusta?

Becker kirjoitti...

Ruotsissa saa valkolakin päähänsä kun on päässyt hyväksyttävästi lukion läpi, eli saanut kokeissa hyväksyttävän arvosanan. Tuntien täkäläistä järjestelmää, niin ei hyväksyttävää arvosanaa on aika vaikea saada. Eihän sellainen ole tasaarvoa ollenkaan.

Ulkolaisissa yliopistoissa ollaan vähän ihmeissään tämän ruotsalaisen järjestelmän kanssa. Kas kun vaatimustaso on aivan eri luokkaa. Rohkeimmat ovat jopa puhuneet kokeiden palauttamisen puolesta, mutta nykyisen maahanmuutto aineksen tason huomioonottaen se tuskin on ajankohtaista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord... minkä ruotsalainen insinööri rakensi, sen ruotsalainen demari romutti...

Anonyymi kirjoitti...

Sotilasvalan kannalta on hyvin vaikea tilanne jos komentoketjussa ylempänä olevat tahot toteuttavat puolilaillisin keinoin kumouksellista toimintaa joka tähtää maan valtiojärjestyksen kumoamiseen.

Kuvitellaan esimerkin vuoksi että jokin taho onnistuu kaappaamaan juristerian ylimmät portaat ja sitä kautta sanelemaan, että kuinka lainsäädäntöä tulisi tulkita, valmistella, toimeenpanna ja mistä pitäisi syyttää, mistä ei sekä miten sananvapautta saa tai ei saa käyttää.

Annetaan tässä kuvitteellisessa esimerkissä moiselle juristerian kautta tapahtuvan vallan anastamisen toteuttavalle portaalle nimeksi vaikka Revla - revolutionääriset lakimiehet.

Noh.... Juristeria laajasti käsitettynä on se kenttä joka säätelee muita säätelyjärjestelmiä. Ja tuollainen vallankaappaus voitaisiin ihan hyvin toteuttaa saturoimalla oikeuspolitiikkaa sekä henkilöillä että ideologialla vuosikymmeniä kunnes juristeria olisi susiksi naamioituneiden ihmissusien käsissä.

Revla siis hallitsisi normatiivisen ohjauksen ohjaamista. Hallinto ei tästä syystä voisi asettua sitä vastaan. Poliitkoille ja medialle sen vastustaminen olisi valtava riski josta olisi hyvin vaikea saada henkilökohtaista hyötyä. Niinpä juristiikan kautta tapahtuvaa vallankaappausta vastustamaan voisi löytyä lähinnä uhkan tajuamiseen riittävän fiksuja mutta omasta edustaan piittaamattoman umpiluupäisiä yksittäisi ihmisiä.

Sinänsä ei edes hirveän kaukaan haettua. Aiemmin Neuvostoliitto ja nyttemmin Venäjä on tupannut ulottamaan ulkomaanoperaationsa lähialuepolitiikkansa piiriin kuuluvien maiden politiikkaan ja hallintoon, oikeuspolitiikkaan sen kaikissa ylimmissä ilmenemismuodoissa ihan erityisesti.

On halvempaa valloitaa maa lakimiehillä kuin panssareilla.

Luoja siunatkoon umpiluupäitä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Minä melkein saan kiinni, mitä valtiota tarkoitat…

Ei vaiskaan, jos vakavasti miettii, niin asiaahan sinä kommentoit ja sanotaan viimeisen kymmenen vuoden aikana niin suomalaisen poliittisen eliitin kuin virkamieskoneiston toiminta oltaisiin ei-niin-kauankaan-sitten tulkittu maanpetokseksi asianmukaisin rangaistuksin.

En tiedä, suunnittelivatko tätä nykykehitystä jo 1990-luvun alun suomalaiset poliitikot. Uskoisin, että ehkä eivät. Sinänsä muistan ne valtiovallan minunkin kotiini lähettämät lehtiset ennen EU-äänestystä ja niissähän tehtiin selväksi, että teillä veikkosilla on kaksi vaihtoehtoa:

a) äänestätte EU:n puolesta

b) mennään kaikki porukalla tsuhnien helvettiin

ETA:n jäsenyys olisi riittänyt aivan hyvin. Mutta suomalaiset äänestivät niukalla enemmistöllä EU:n puolesta ja muistan silloin olleen perusteena, että saadaan halpaa viinaa, halpaa bensaa, halpaa ruokaa ja turvaa Venäjää vastaan ja joka ainoan asian kohdalla käteen on jäänyt tuulen huuhtoma perse.

Tuo Neuvostoliittoon viittaus on myös kohdallaan, sillä niin oikeusoppineittemme kuin yleensä yliopistojen yhteiskunnallisten ainealojen mädättäminen alkoi KGB:n toimesta jo 1960-luvulla. Sehän onnistui sinänsä aivan mainiosti, mutta mädättäjä itse ehti romahtaa ja nyt kypsän hedelmän poimii joku muu.

Lyckaa todellakin umpiluupäille ja tulee myös muistaa, että autuaita ova puupäät, sillä he eivä huku.

Anonyymi kirjoitti...

Tulee tuosta Unkarin raja-aidasta mieleen että, tämä on siinäkin suhteessa todennäköisesti vasta alkua, ensioire tulevasta. Voi käydä niin että entiset itäblokin maat sanovat Brysselille että pitäkää elintasoelättinne me pistetään rajat nyt kunnolla kiinni. Nuo entisen itäblokin maat ovat siinä mielessä onnellisessa asemassa että sieltä vielä löytyy osaamista kunnollisten raja-aitojen rakenteluun ja rajavalvonnan järjestämiseen ihan vanhasta muistista mikäli tarvetta on. Ja onhan sitä yhä enenevässä määrin, olisi sille osaamiselle tarvetta täällä muuallakin, mutta halu puuttuu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Unkarin raja-aita on todennäköisesti vasta alku tulevasta, ja entisestä Neuvostoliitosta vapautuneet, ja jostain typerästä syystä Euroopan Unioniin liittyneet maat ovat meille esimerkkejä. Paras, ja järkevin esimerkki meille löytyy tuosta Suomenlahden eteläpuolelta.

Anonyymi kirjoitti...

Nuo noiden pellejen väitteet että aidat eivät ole ratkaisu ongelmaan on monessa mielessä mielenkiintoinen.

Jos ajatellaan ihan pelkkää estämistä, niin kyllä ne ovat. Eurooppa oli jaettu viisikymmentä vuotta kahtia tuollaisilla aidoilla ja kyllä ne vain estivät aivan hemmetin tehokkaasti suurempien joukkojen siirtymiset rajojen yli. Merialueilla eivät aidat toimi, mutta siihen on ausseilla koetut lääkkee olemassa.

Ja jos ajatellaan asiaa siltä kannalta etteivätkö aidat muka estäisi tulijoita lähtemään kotoaan, niin kyllä ne estävät, jos kerran ne toimivat fyysisinä esteinä. Porukalta puuttu insentiivi lähteä yrittämään jos tiedetään että onnistuminen on epätodennököistä koska aidat.

Kyse onkin nähdäkseni siitä ettei haluta tehdä mitään, ja siksi levitetään tuollaista no-can-do asennetta ja toivotaan että porukka nielee sen.

Anonyymi kirjoitti...

Kun lukee Iltalehden jutun Pakolaiset Budapestissa huomaa ettei toimittaja osaa päättää mihin kategoriaan he kuuluvat.

Otsikossa he ovat pakolaisia, ensimmäisessä kappaleessa puhutaan maahanmuuttajista, sitten seuraavaksi jälleen pakolaisista ja ihan lopussa turvapaikanhakijoista. Siinä taisikin tulla jo kaikki vaihtoehdot? Varsinkin se viimeinen kappale on pohjanoteeraus. No, ei liene mikään ihme tietäen tuon aviisin "tason". Saas nähdä tuleeko muutoksia uutiseen, voisihan sitä piruuttansa lähettää toimittajalle palautetta. On siinä ainakin toimittajan yhteystiedot.

On muuten junalipulla hintaa, Unkarista Saksaan 120€!? Iltasanomien samantyylisessä jutussa toimittaja on ollut sentään johdonmukaisempi kuin Iltalehden kollegansa.

Uutisen mukaan Saksa ei ole lähettämässä "erikoisjunia", tästä tulee ironisesti mieleen ne 1930- ja 1940-lukujen junakuljetukset Saksasta itäänpäin.


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Soomepois...

Ei siinä ollut kuin osa vaihtoehdoista. Tuttuun journalistiseen tapaan rehellisimmät ja totuudenmukaisimmat vaihtoehdot on karsittu pois jo ennen narratiivisia alkukarsintoja.

Kysehän on useimmiten siirtolaisista. He toki pyrkivät esiintymään pakolaisina ja koittavat ruveta turvapaikanhakijoiksi, mutta kyllä se rehellisin termi silti olisi "siirtolaiset".

Anonyymi kirjoitti...

https://methodicalinsanity.wordpress.com/2015/05/21/sweden-the-only-eu-country-where-the-majority-thinks-non-eu-immigration-has-been-good-overall/

Suomen lukemat E.Lehden sylttytehtaalta?

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Soomepois Eestist:
Meinasin sanoa, että siirtolainen puuttui mutta olihan sekin siellä "erikoisjuna"-kappaleessa. :)
80-90 luvun vaihteen tienoillahan Unkarista & Tshekkoslovakiasta oli derkkujen "erikoisjunia" Länsi-Saksaan.

Ghettomaksaja kirjoitti...

Miten niin ei vielä yli miljoonan?

-Vanha laskuri jumahti aikanaan lukuun 930860 (nyt näköjään jaksaa jatkaa jostain syystä)
-Uusi laskuri, joka on otettu käyttöön vasta vanhan jumahdettua sanoo että 73 163 pageviews

Kyllä noista yhteenlaskettuna minun laskupääni mukaan miljoona menee rikki niin että hujahtaa.

Anonyymi kirjoitti...

Löyhästi aihepiiriin liittyen. Toisaalta olen sen verran löyhäpäinen, että en ajattele laatikon sisä- enkä ulkopuolellakaan.

https://www.facebook.com/ptoveri/videos/10206284977417983/?fref=nf
Pekka Toveri:
"Hälvälässä(kin) sataa, mutta ei vaikuta toimintaan. Reserviläisistä koostuva taistelukoulutusyksikkö kouluttaa kaupunkijääkärikomppanioita. Tässä aiheena etenevän ryhmän nopea tulenavaus"

Näen asian hyvät puolet mutta tunnistan ONGELMAN ja muotoilen sen näin; Mitäs jos reserviläisen työpaikalle tulee vapaaehtoinen tekemään työsi ilman palkkaa?

Pv on hypännyt muun yhteiskunnan bandwageniin. Milloin näemme ensimmäiset 8€/pvä tukityöllistetyt varusmiesten kouluttajina? Tukitoimissa (huolto) heitä on ollut jo.

Rikkureita vastoin tietämystään...

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Soomepoisille Eestist, Ano2:lle, Ano3:lle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ghettomaksajalle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Asian on niin kuin totesit. Tänne tulevaan haittamaahanmuuttoon tulisi suhtautua luonnonvoimana, jolle ei vaan voi mitään ja joka lisäksi on hyödyllistä. Mutta se ei ole luonnonvoima ja sen voi pysäyttää. Ase kädessä tulleet armeijatkin on pystytty pysäyttämään.

Soomepois Eestist, Ano2 ja VNV: Kyseessä on nimenomaan siirtolaisuus. Turha kikkailla sanoilla kun eihän se muuta ole. Ja vielä siinä mielessä aivan uudenlainen siirtolaisuus, että ennen siirtolaisuus on kohdistunut valtiohin, joissa talous on kovassa nousussa ja työvoimaa tarvitaan. Nyt tullaan suoraan elätettäväksi eikä edes väitetä muuta.

Ano3: Ruotsissa aivopesu on edennyt sille tasolle, ettei aivopesijöitä enää tarvita. Ihmiset hoitavat sen itse.

Ghettomaksaja: Kun tuo Sitemeter palasi kuolleista, niin noitten kahden laskurin lukemat menevät osaksi päällekkäin. Lisäksi tuossa toisessa laskurissa tuo ”pageviews” tarkoittaa sivun näyttöjä ja yhdellä vieralijalla voi olla useampi sivunnäyttö. Niin että menen toistaiseksi tuon site meterin mukaan, vaikka varsinainen lukema voi tietysti mennä miljoonaan jo ennen sitä. Onpahan ainakin varmaa. En ole vielä poistanut tuota site meterin kuolinilmoitusta, kun en ole varma, että kyykkääkö se uudestaan.

Taisteluvälineupseeri: No joo, kieltämättä asia on kovasti kaksipiippuinen. Sinänsä näkisin, että olisi hyvä olla voimakas vapaaehtoinen paikallispuolustus (kutsuttakoon sitä millä nimellä hyvänsä), mutta varsinainen sotilaallinen koulutus olisi hyvä pitää mahdollisimman paljon kantahenkilökunnalla. Sinänsä osaavaa reserviä löytyy myöskin, mutta jos armeija siirtyy sen käyttöön pelkistä kustannussyistä, ollaan jo kovasti kaltevalla pinnalla.

Anonyymi kirjoitti...

Tämänaamuinen tuore uutinen, jonka mukaan eräs saksalainen toimittaja kritisoi kovalla kädellä eräiden EU-maiden suhtautumista pakolaisiin ja heidän vastaanottamiseensa. Toimittajan nimi viittaisi ns. pottunokkaiseen saksalaiseen, Goebbels olisi ollut mielissään tällaisesta työntekijästä, hänen johtamassaan ministeriössä.

"Frankfurter Allgemeinen Gutschker linjaa, että solidaarisuutta laiminlyövien Itä-Euroopan maiden kansalaisten - joihin hän laskee myös suomalaiset - on turha odottaa solidaarisuutta muilta hätätilan sattuessa."

Nyt on hyvä tietää mihin kategoriaan saksalaiset meidät suomalaiset sijoittavat. Tai no, tottahan tuo toimittaja kirjoittelee, olemme eräs itäisin EU-jäsenmaa kun karttaa katselee. Mutta onko tuo sitten esim. NATO:n virallinen linja, jos Itä-Euroopan maat joutuvat Venäjän aggression tai hyökkäyksen kohteeksi? Varsinkin ne jotka ovat oikeasti NATO:n jäsenmaita? Uskomatonta kiristystä!

Nettoveronmaksajalle, heh kappas vain tuo ilmaus jäi meikäläiseltä huomaamatta. Ja kun luin tuon junalipun hintaa koskevan kappaleen tarkemmin, niin tuo Sami-niminen pakolainen matkusti kahden poikansa kanssa. Ehkä se on pelkkä menolipun hinta Budapest-München koko konkkaronkalle? Sitten se ei ole paha hinta, mutta tuollaisen hinnan maksaminen tuskin onnistuisi vähäosaiselle syyrialaiselle?

Josta sitten voidaan päätellä, että nämä jotka pääsevät Syyriasta Kreikkaan ovat niitä Syyrian hyväosaisia. Puhumattakaan sitten niistä jotka pääsevät tänne Perä-Pohjolaan asti....

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisilla toimittajilla on tapana laittaa omia väitteitä ja mielipiteitä muiden sanomiksi. Omalle väitteelle ja mielipiteelle haetaan (oletettua) arvovaltaa ja uskottavuutta sillä että väittää jonkun toisen sanoneen sen. Oma arvovalta ja uskottavuus ei riitä siihen. Olisko tuossa kyse siitä että joku väittää saksalaisen lehden sanoneen jotain, eri asia onko se sanonut niin?

Vastuu jostain asiasta kuuluu sille joka on sen aiheuttanut. Suomi ei ole aiheuttanut siirtolaistulvaa joten se ei ole vastuussa siitä. Ei ole Saksakaan vastuussa jos ei ole aiheuttanut, mutta ei pidä siirtää alueellaan olevia ongelmia toisille. Se mitä Suomen ja myöskin Saksan olisi paras tehdä, on palauttaa siirtolaisvirrat lähtömaihin tai niiden naapreihin. Vastuu on niillä mailla joista siirtolaistulvat tms. ovat lähteneet sekä niillä mailla jotka ovat osallistuneet niissä käytyihin rähinöihin. Persianlahden öljymaita pitää vaatia ottamaan vastuu muslimisiirtolaisista.

Unkarin VR:ää vastaava junayhtiö MÁV mainosti kampanjalippuja naapurimaihin. Paikallisjunan lipun takaosassa näkyi noita kohteita ja alkaen-hintoja. Jostain syystä ne oli laitettu euroiksi eikä forinteiski, mutta jos maksaa forinteilla, saa varmaan halvemmalla. Naapurimaiden lisäksi mainostettiin hieman kauemmaksi kuten Tsekkiin ja Saksaan. Ei ne alkaen-hinnat vaikuttanu kalliilta ainakaan suomalaisiin korviin. Budapestista pääsi Hampuriin halvimmillaan jollain 49 egellä jos muistan oikein. Olisko ne kampanjaliput olleet semmoisia että ne pitää varata nopeasti etteivät lopu. Sitä en jaksanut selvittää oliko se jokin sesonki vai onko niitä kampanjoja koko ajan käynnissä ympäri vuoden.

Unkarin tilanne on nähtävästi muuttunut huhtikuusta. Budapestissa näkyi satunnaisesti jokin ulkkarin näköinen, siis Afrikasta tai Lähi-idästä kotoisin oleva näköinen. Huhtikuun lopussa ja toukokuun alussa jotakin sen kahden viikon aikana mitä ehdin olla perilä. Kun ottaa huomion kaupungin koon, se oli aika niukasti. Noista nyt ei voinut muutaman sekunnin perusteella tietää onko sosiaalimamu, vaihto-opiskelija, turisti, työmatkalainen, komennustyöntekijä vai työlupalainen. Siinä naapurikunnassa, jossa majain, ei näkynyt sitäkään vähää. Mustalaisia oli mutta niitä on ollut siellä iät ajat.

Toisaalta minä luotan enemmän Unkarin poliitikkojen haluun ja kykyyn ajaa kansansa puolta enemmän kuin täällä. Jos ne saa sen aidan valmiiksi ja pistää sotilaat vahtiin ja kovat piippuihin niin pitäisi auttaa. Ottaisin Viktor Orbanin vaikka vuokralle tänne pääministeriksi. Serbian motiiveja en tiedä, miksi se ei ole palauttanut pyrkyreitä vaan antaa pyrkyreiden mennä Unkariin. Siksi Unkari on sen aidan pistänyt päälle.

Israelin ja Egyptin välisellä rajalla on myös korkea aita joka on melko uusi. Aidan päällä on piikkilanka-aita. Aidalla on myös valvontakamerat, tutkat ja liiketunnistimet. Iipoilla on ne pidätyskeskukset joista saa lähteä sillä ehdolla että poistuu maasta. Poistumiseen saa kannustimeksi fyrkkaa ja matkat maksetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kopioin Kumiksen blogissa esittämäni kommentit:

Entisissä neuvostotasavalloissa ja entisissä Varsovan liiton maissa poliitikot ovat älykkäämpiä kuin länsimaissa. Tai ainakin heillä on suurempi kiinnostus ajaa maidensa etuja. Tilannettaju on parempi ja toiminta perustuu enemmän realismiin ja pragmaattisuuteen.

Olen kysynyt tätä aiemmin muissa paikoissa mutta kysyn täälläkin. Miksi kukaan ei vaadi julkisuudessa Persianlahden öljymaita ottamaan Europpaan pyrkiviä siirtolaisia/turvapaikanhakijoita/kotimaistaan paenneita jne? Kun pyrkijöistä suurin osa on muslimeja, ne sopeutuisvat paremmin Persianlahden öljymaihin. Näitä ovat Saudi-Arabia, Arabiemiraatit, Qatar, Bahrain, Kuwait ja Oman, sekä Iran. Noilla on niin paljon fyrkkaa että voisivat lapioida sitä kaduille. Ne pystyisivät järjestämään tulijoille lokoisat olot. Sunnit ohjattaisiin ensin mainittuihin, shiiat vietäisiin Iraniin.

Suuri osa niistä jotka ovat siirtolaisia, turvapaikanhakijoita tai paenneet kotimaistaan, eivät ole pakolaisia. Pakolainen on henkilö jolle YK on antanut pakolais-statuksen. YK pitää niitä leirejä joissa on pakolaisstatus saaneita ja joille se mahdollisesti antaa pakolaisstatuksen. Kiintöpakolaiset valitaan niistä joilla on pakolaisstatus.

Suurin osa pyrkjiöistä ei mene leireille vaan ohittavat ne eivätkä siis hae pakolais-statusta. He suuntaavat rahat mielessään länsimaihin. He ovat voineet maksa matkat joten ne eivät ole hädänalaisia. Hädänalainen ei pääse pakenemaan ainakaan pakolaisleiriä kauemmas.

Näin ollen apu tulisi suunnata noiden leirien olosuhteiden, viihtyvyyden ja turvallisuuden parantamiseen. Leireillä voi asua, elää, tehdä työtä, opiskella, valmistautua paluuseen kotiin tai kotoa katsottuna lähimpään turvalliseen maahan tai paikkaan.

Samalla rahalla-argumentilla voi todeta että sillä summalla mikä menee yhden täällä olevan henkilön ylläpitoon ja käsittelyyn, suorat ja epäsuorat menot yhteenlaskettuna, sillä voidaan autta monikertaisilla tuloksilla noilla pakolaisleireillä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne. Sinänsä tuosta jutusta on vastuussa yksi saksalainen toimittaja, enkä osaa sanoa kuinka merkittävä hän on siellä Saksassa. Selvää tietysti on, että suomalainen media haluaa mielellään uutisoida näyttävästi tällaisista avauksista. Ne kysymykset, joita Vieras esitti kakkosviestissään tulisi ilman muuta olla esillä valtiollisella tasolla.

Anonyymi kirjoitti...

Jussi Halla-aho mainitsi kaksi vuotta sitten, tai oliko aiemminkin, että rahat tulisi käyttää sellaiseen apuun joka sunnataan leirien ja niiden olosuhteiden parantamiseen.

Itse muistan maininneeni melkein viisi vuotta sitten että muslimisiirtolaiset tulisi suunnata Persianlahden öljymaihin. En keksinyt sitä itse, vaan löysin sen ehdotuksen jostain, en muista mistä enkä milloin. Tämä taitaa olla päivämäärältään vanhin kommentti, jossa itse mainitsen siitä, siis kommentin viimeinen kappale:

http://takkirauta.blogspot.fi/2011/01/paivan-liekitys_19.html?showComment=1295480151570#c8655369516281549120

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Ei Takkirautaa, kiitos. Minä en jaksa.

Anonyymi kirjoitti...

En tarkoittanut sivua vaan tuota minun esittämää kommenttia. Siitä ja päivämäärästä tässä oli kyse.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Itse asiastahan emme ole eri mieltä, mikä on moneen kertaan tullut todettuakin.