torstai 8. joulukuuta 2016

ANTERO LÄRVÄNEN JA UNELMAPSYKOOSI

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat, täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion suorassa lähetyksessä tällä kertaa täältä Hömpstadin Vähänköehkäopistollisesta Keskussairaalasta. Keskitymme lähetyksessämme tällä kertaa terveysasioihin ja niin kuin kuulijatkin varmaan tietävät, maahamme on ilmestynyt uusi epidemia joka vaivaa lähinnä vihervasemmistolaisia naisia. Epidemiaan kuuluu oireina masennus, univaikeudet, ruokahaluttomuus, voimattomuus, elämänhaluttomuus ja voimakkaat pelkotilat. Niin lääkärin kuin psykologin apuun on jouduttu kovasti turvautumaan ja saikkuakin on otettu. Töissä ei oikein jaksa käydä kun rintaan pistää ja vituttaa ja muutenkin ahdistaa niin maan perusteellisen kokonaisvaltaisesti. Tätä oireyhtymää itse oireyhtymästä kärsivät henkilöt nimittävät Trump-ahdistukseksi ja onpa asiasta avautunut laatulehti Vihreän Langan päätoimittaja Riikka Suominenkin ansiokkaassa kolumnissaan Kaiken muun lisäksi Trump horjuttaa vielä terveyttänikin” .

- Mutta onko kyseessä presidentiksi valitun Donald Trumpin piruuttaan aiheuttama fyysis-psyykkinen hermostorappeutumasyndrooma, onko kyseessä salaa ilmastointikanaviin levitetty heterokaasu vai onko kyse jostain aivan muusta? Sitä meille on täällä tänään selvittämässä Hömpstadin Vähänköehkäopistollisen Keskussairaalan ylempi aivoräätäli Veikko Vopakki. Ylempi aivoräätäli Vopakki, tervetuloa lähetykseen.

- Kiitokset, Antero ja terveiset kaikille pinnanmaalaisille kuuntelijoille. Ja heitetään jatkossa tittelit pois eli ihan Veikko vaan.

- Kiitos, Veikko. Mutta kuinka on? Onko tämä oireyhtymä oikeasti jotenkin todellinen vai onko kyseessä ehkä omaan elämäntilaan liittyvä psykosomaattinen oireilu joka projisoidaan johonkin Donald Trumpiin? Meinaan, kertoihan tämä Riikka Suominenkin käyvänsä terapiassa jo ihan muutenkin. Vai onko tässä kyse jonkunlaisesta nykypäivälle tyypillisestä draamaprinsessojen julkisesta huomionhakuisesta pahasta mielestä josta pahan mielen kärsijälle seuraa oikeaoppinen hyvä mieli?

- Niin… tietyllä lailla kysymykseen on suoranaisesti vaikea vastata, sillä nykyisinhän kaikki pohjautuu niin sanottuun kokemisen tunteeseen riippumatta siitä, mitä varsinaisesti on tapahtunut. Ainakin jos kyseessä on oikeaoppista poliittista suuntausta edustava tai etnisesti edistykselliseen ihmisryhmään kuuluva henkilö. Silloinhan on niin, että jos kyseisiin ryhmiin kuuluva henkilö kokee hänelle tapahtuneen asian x, y tai z, niin silloin se asia on tapahtunut hänelle vaikka tosiasiassa se olisi tapahtunut ainoastaan henkilön korvien välissä.

- Eli ovatko nämä oireet todellisia?

- Ilman muuta ne itsessään ovat todellisia, mutta mikä on näitten oireitten varsinainen syy on tietysti toinen kysymys. Varsinaisesti Trumpin valinta ei aiheuta fyysis-psyykkistä alaleuanväpätystä, vaan oireyhtymälle on olemassa aivan toinen pohjasyy.

- Mikä tämä pohjasyy mahtaa olla?

- No me täällä Vähänköehkäopistollisessa kutsumme sitä työnimellä ”unelmapsykoosi”.

- Unelmapsykoosi? Kuinka se ilmenee?

- Juuri sillä lailla kuin noissa oireissa kerrottiin. Mutta se ei ole olennainen kysymys. Olennainen kysymys on se, että mistä se johtuu. Ja siinä päästään ns. jännän äärelle. Nämä kyseiset ihmiset ovat eläneet siinä kuuluisassa niin sanotussa vihervasemmistolaisessa kuplassa ja sen merkitys heille on ollut vielä huomattavasti suurempi kuin mitä olemme aikaisemmin kuvitelleetkaan. Tässä kuplassa elävät ihmisethän jakavat keskenään yhteiset arvot, asenteet ja maailmankuvan ja valtamediaan kuuluvat ihmiset elävät myös tämän kuplan sisällä ilman varsinaista yhteyttä sen ulkopuoliseen maailmaan. Koska kuplaan kuuluu siis lähes koko toimittajakunta niin sitä myötä se käyttää mediaa lähinnä omien arvojensa levittämiskanavana varsinaisen uutisoinnin sijasta.

- Tuo on totta mutta eihän siinä ole varsinaisesti mitään uutta.

- Ei itsessään sinänsä. Mutta kerrataan vielä se, että kuplan sisällä elävät ihmiset uskovat ja omaksuvat ainoastaan sen informaation, mikä kuplan sisällä tuotetaan.

- Tämähän on selvä. Ei siinäkään ole mikään muuttunut. Mikä on sitten muuttunut?

- Nimenomaan kuplan tapa uutisoida asioista etukäteen. Omien mieltymyksiensä mukaan. Se käy eräänlaisena pesäajatteluna tulevia tapahtumia läpi keskenään ja päättää niitten tulokset jo etukäteen. Jos puhutaan mielipiteistä niin tämähän sinänsä toimii, koska mielipiteet itsessään voidaan puhua mälkyttää mihin muottiin sopivaksi hyvänsä ja sen vuoksi kuplan asujaimisto on selvinnyt niin sanotusta realismivyörystä vielä yllättävän hyvin. Se ei ole antanut faktojen häiritä hyvää läppää ja hyvää fiilistä mistä tietysti kuplassa pohjimmiltaan kyse onkin. Mutta viime aikoina se on alkanut analysoida etukäteen valmiiksi sellaisiakin asioita jotka eivät ole mielipiteitä vaan aivan puhtaita faktoja.

- Taidan alkaa ymmärtää. Ja näitä tällaisia faktoja olivat esimerkiksi Yhdysvaltain presidentinvaalit ja aikaisemmin käyty Brexit-äänestys.

- Juuri näin. Katsos, kuplan sisällä oltiin päätetty sekä Brexit-äänestyksen tulos että jenkkien vaalit etukäteen. Kupla oli päättänyt, että britit pysyvät EU:ssa ja kupla oli luonnollisesti päättänyt että ilman muuta Hillary Clinton voittaa vaalit ns. vanhanaikaisin pesäpallolukemin. Ja se ihan oikeasti uskoi siihen, että minkä kupla päättää, se ilman muuta myös tapahtuu ja oikeastaan se on tapahtunut jo silloin kun kuplan sisällä niin on päätetty.

- Mutta kun ei tapahtunutkaan.

- Ei tapahtunut niin. Jolloin henkinen mopo lähtee lapasesta. Tulee se inhottava tunne kontrollin menettämisestä. Samoin kuin se pelottava ajatus siitä, että onko sitä kontrollia koskaan ollutkaan. Pelko siitä, että emmekö me hallitsekaan ihmisten ajattelua ja kontrolloi mielipiteitä täydellisesti. Kuplan sisällä tunne jonkunlaisesta ajatusten dominoimisesta sinänsä syntyy kovin helposti, sillä eihän siellä eri mieltä olla. Kuplassa vaan on vaikea uskoa, että maailmaa on kuplan ulkopuolellakin ja nyt se maailma on pyrkimässä sinne kuplan sisälle. Eikä sen kasvot olleetkaan sellaiset kuin kuplassa kuviteltiin.

- Voidaanko siis ajatella, että tämän unelmapsykoosin perimmäinen syy ei ole siinä, mitä on hiljattain tapahtunut vaan se, että tulevaisuudessa pelätään tapahtuvan vielä enemmän? Tapahtuvan nimenomaan kuplan pesäajattelun tahtoa vastaan?

- Olet ymmärtänyt unelmapsykoosin aivan erinomaisesti. Ja tulevaisuudessa sen myötä punavihreän kuplan ihmisiä uhkaa vielä suurempi uhka. Se ei tule Britanniasta eikä Yhdysvalloista, vaan se tulee täältä Suomesta.

- Täsmennätkö?

- No johan nyt toki. Ensiksi täytyy ymmärtää, minkälaisena kuplassa nähdään suomalainen yhteiskunta. Koska kuplassa asuvat elävät vain toisten kuplassa asuvien kanssa on heillä vakaa mielikuva että tiedostavan punavihreitä ihmisiä on Suomessa lähes sata prosenttia. Toisaalta he vakaasti uskovat että Suomessa on vähintään puoli miljoonaa, ehkä jopa miljoona ilmiselvää natsia jotka vaan ovelasti piilottavat natsiutensa. Tämä on tietysti jo prosenttilaskun kannalta mielenkiintoinen yhtälö sillä sen logiikan mukaan prosentteja on huomattavasti enemmän kuin sata. Mutta kuplan sisällähän ei koskaan takerruta pikkuseikkoihin.

- Jos ajatellaan, että kupla puhkeaa ja reaalimaailma pääsee puhjenneista lävistä minkään estämättä sisään niin kuplan sisällä tajutaan, että kupla itse edustaa pientä vähemmistöä ja ne ihmiset, joita kupla väitti natseiksi ovatkin aivan tavallisia rauhallisia työtä tekeviä ja itse asiassa kuplaan kuuluvia ihmisiä elättäviä suomalaisia joista kuplassa elävät ovat taloudellisesti riippuvaisia ja joihin itse asiassa kohdistuu se todellinen totalitarismin uhka vain ja ainoastaan kuplan itsensä sisältä. Eli he saattavat tajuta, että kuplan jäsenet ovat itse niitä natseja joista he ovat niin kovasti vauhkonneet. Ja tämä voi saada aikaan hyvin monessa tiedostavassa henkilössä aikaan totaalisen hermostolyhytsulun ja katatonisen tilan. Ylimääräisen vaaratekijän aiheuttaa se, että katatonisessa tilassa oleva ihminen saattaa toistella merkityksettömiä lauseita tai puhua vain toistelemalla sitä minkä ympäriltään kuulee ja tässähän ei ole sinänsä mitään eroa siihen, mitä tiedostava ihminen normaalistikin tekee. Näin ollen saattaa olla, että hän on pulassa ja vaarassa, mutta kukaan ei ymmärrä auttaa ennen kuin on liian myöhäistä.

- Nyt ymmärrän, että unelmapsykoosi on erittäin suuri terveydellinen vaaratekijä tiedostavalle ihmiselle. Mutta kuinka heitä voitaisiin auttaa? Minkälainen toipumisennuste unelmapsykoosista oikein on?

 - Tässä tullaan villakoiran ytimeen. Toipumisennuste on erittäin huono. Lähellä olematonta. On pyrittävä auttamaan hädänalaisia toisin keinoin ja täällä Vähänköehkäopistollisessa Keskussairaalassa me olemme kehittäneet korvaushoitomuodon jota voisi verrata huumevierotuksessa käytettäviin Subutex- tai Metadon-hoitoihin. Olemme lähettäneet ehdotuksemme Sosiaali- ja terveysministeriön käsiteltäväksi.

- Mikä tämä korvaushoitomuoto tarkalleen ottaen on?

- Nuorisovanhainkoti.

- Kuinka nuorisovanhainkoti toimii?

- Periaatteessa samalla tavalla kuin dementikkoihin erikoistunut vanhainkoti eli ovet ovat lukossa ettei potilas pääse haahuilemaan ympäristöön ja sitä kautta suotta järkyttymään. Mutta itse laitoksessa on viihtyisät tilat ja hyvä palvelu. Palvelun ydinosa on se, että nuorisovanhainkotiin tuleva viestintä on tarkoin valikoitu ja tarvittaessa muunneltu niin, ettei reaalimaailman uutiset pääse järkyttämään kroonista unelmapsykoosia sairastavaa potilasta.

- Alan hoksata. Eli nuorisovanhainkotiin tulevassa lavastetussa uutistarjonnassa Hillary Clinton voitti Yhdysvaltain vaalit prosenteilla 88 – 12, Brexitin puolesta ei äänestänyt kuin muutama kylähullu Cornwallissa ja Suomessakin on vallassa punavihreä hallitus joka pohjaa 82%:n kannatukseen.

- Olet Antero hoksannut homman ytimen.

- Täytyy sanoa, että me täällä pinnanmaalaisessa mediassa arvostamme suuresti Hömpstadin Vähänköehkäopistollisen Keskussairaalan toimintaa. Te teette todella arvokasta työtä ja teillä on äärimmäisen empaattinen ote harhoista kärsiviä ihmisiä kohtaan. Kuinkas muuten, tehän olette myös tutkineet niitä valtaperäisiä sekavuusoireisia ahdistuneisuushäiriöitä, mitä niitä nyt olikaan, halonen, katainen, tuomioja ja joitain muita. Oletteko päässeet näitten ahdistushäiriöitten hoidossa eteenpäin?

- Valitettavasti eteneminen on ollut hyvin hidasta. Tällaisten häiriöitten hoidossa kun potilaan oma tahto parantua on kaiken a ja o, ja kyseisiin häiriöihin sairastuneet eivät miellä olevansa sairastuneita vaan oireittensa takia lähinnä muun ihmiskunnan yläpuolella. Ihminen on mielenkiintoinen eläin ja poliittinen eläin on patologisessa mielessä kaikkein mielenkiintoisin. Meillä on vielä paljon työtä tehtävänämme.

- Ylempi aivoräätäli Veikko Vopakki, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen, Huitsinnevadan paikallisradio. Hei äänimiehet! Sitten rojut Ransittiin ja Lällävedelle saunomaan. Ykä on jo lämmittänyt saunan.

myöhemmin Lällävedellä

Antero: Heitäs Pertta lisää tsössiä!

Kiuas: Tsöss!

5 x Tsuhnan Kosto-tölkki: Knirsk.

Ykä: Niin, minähän kuuntelin sen teidän suoran lähetyksen matkaradiosta tuossa saunaa lämmitellessä. Täytyy sanoa, että on se Vopakin Veikko hahmotellut asian aika hyvin. Se pitäis taas kutsua tänne saunomaan. Mutta mietin vaan sitä, että jos meillä tavallisilla raappahousujätkillä olis yhtä alhainen sairastumiskynnys yhteiskunnallisen vitutuksen johdosta kuin noilla kermaperseisillä piiperöillä niin mehän oltaisiin kuoltu jo aikaa sitten.

Hösse: Joo, onhan tässä vitutuksen määrä ollut viimeisen parinkymmenen vuoden ajan sekä vakio että kovasti kasvusuunnassa. Meinaten, eihän tässä ole tällä ajalla hävinnyt kuin itsenäisyys, poliittinen järki, luotettava virkakoneisto ja uutisiin keskittyvä media.

Pertta: Ja alkoihan se vitutus jo silloin YYA-Suomen aikaan. Milloin pelättiin sitä että rys… anteeks neukut tulee ja valtaa, milloin pelättiin sitä että ydinsota tulee ja koko ajan pelättiin sitä että entäs jos Kekkosen testamentissa ei luekaan että jos minä kuolen.

Antero: Tosi on. Jos suomalaisen miehen perusvitutus olis palavaa polttoainetta niin eipä tartteis paljon öljyä maailmalta ostella. Ajatellaanpa vaikka sitä vitutuksen määrää kun se Halonen valittiin pestiinsä kaksi kertaa peräkkäin. Eiköpä tuota vitutusenergiaa riittäis vientiin saakka. Mutta niin vain hengissä sinnitellään eikä oo tarvinnu sairaslomia hakea niin suomalaisten kuin muittenkaan vaalien takia. Ei edes sen Halosen. Tietysti meissä on piiperöihin nähden se ero, että kun meitä vituttaa niin piiperöitä puolestaan muodikkaasti ahdistaa.

Ykä: Mietin vaan sitä että oliskos se Vopakin Veikko kumminkin unohtanut yhden asian? Oliskos näistä unelmapsykoosiin sairastuneista tyypistä valtaosa sellaisia, joitten pottakakkaa äite on pienenä kehunut vähän turhan usein?

Antero: Saatat olla oikeassa ja tuosta pitäis ehkä ilmiteerata Veikolle. Meinaan, jos toi on osa ongelmaa niin sehän pahenee vaan. Kas kun aikaisemmin äite kehu kakkaa turhan paljon mutta nyt se kuvaa sen vielä älypuhelimella ja laittaa facebookiin.

Hösse: Heitäpäs Pertta sen kunniaksi vielä yhdet tsössit ja mennään sen jälkeen tauolle nauttimaan uudet Tsuhnan Kostot liian kovasti kehuttujen kakkojen dramaattisten seurausten kunniaksi. 

Kiuas: Tsöss!
21 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

...että kuplan jäsenet ovat itse niitä natseja joista he ovat niin kovasti vauhkonneet.
Tämän me kuplan ulkopuolella eläneet olemme tienneet jo kauan.

Vasarahammer kirjoitti...

Vopatilla antaisin pieniä vinkkejä unelmapsykoosista. Kyse ei ole pelkästään siitä, että vanhemmat olisivat kehuneet pottakakkaa liian usein. Vikaa on myös meissä miehissä.

Internetissä varmasti monet ovat törmänneet ns. "White Knight" -ilmiöön. Kun unelmahötössä piehtaroiva nätti tyttönen postaa jotakin typerää ihmisten ilmoille, jotkut hävyttömät kehtaavat sanoa, että kylläpäs nyt tuli ilmoille oikein haiseva pökäle. Kaikki eivät kehukaan pottakakkaa.

Tässä vaiheessa paikalle ryntää ritari valkeassa ratsussaan ja ryhtyy suojelemaan unelmahötössä elävää tyttöä.

Tietyt inhimilliseen käyttäytymiseen liittyvät perusasiat siis vahvistavat unelmapsykoosia. Potilas itse pahentaa tilannetta uhriutumalla ja väittämällä, että hänen kokemansa on totta ainakin hänelle itselleen. Tässä vaiheessa yleensä jokainen järkevä keskustelija poistuu takavasemmalle turhautuneena ja jättää psykoosipotilaan yksin uhriutensa kanssa.

Hyvä esimerkki tällaisesta käytöksestä oli Slush-tapahtumassa väitetyn seksuaalisen häirinnän kohteeksi joutunut toimittaja Ina Mikkola. Näyttönä häirinnästä ovat vain toimittaja Mikkolan omat kertomukset, jotka voivat olla totta tai sitten ei. Joka tapauksessa Ina Mikkolalle ne ovat totisinta totta.

Koska Ina Mikkola on toimittaja ja nainen, hän saa paljon huomiota valtamedian kollegoiltaan.

http://www.iltalehti.fi/digi/201612052200036409_du.shtml

Tuossa jutussa koko startup- ja teknologia-ala saavat osansa kiihtyneiden toimittajien syytöksistä, jotka erittäin suurella todennäköisyydellä ovat täysin perusteettomia ja osa Ina Mikkolan huomionhakuoperaatiota.

Jos kyse olisi vaihtoehtomedian uutisesta, silloin puhuttaisiin "valeuutisesta". Koska valtamedian tuutti on julkaissut uutisen, se on silloin totisinta totta.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä parit unelmapsykoosit rapakon takaa, muuan nainen kertoo menettäneensä halun deittailla miehiä. Samaisen artikkelin alaosasta löytyy hyvä kommentti eräältä toiselta naiselta (Nancy Slavin). Hän twiittasi näin "Trump ei pelkästään estä meitä deittailemasta, hänen takia meidän naisten paino tulee nousemaan".

Toisessa artikkelissa vaalituloksesta järkyttyneet naiset leikkaavat pitkät hiuksensa lyhyiksi, jotkut vieläpä värjäävät ne kaupan päällisiksi (ehkä jollain pinkki/sininen/vihreä/violetti yhdistelmällä?). Että hiukset lyhyeksi leikkauttamalla naiset voimauttavat itsensä ja siten he tahallaan tekevät itsestänsä ei-niin-viehättävän näköisen? Koska "seksistinen sovinisti" voitti vaalit.

Näistä saisi johonkin huumoriohjelmaan hyviä sketsejä!

OT: näin sitten Saksanmaalla, erään EU-virkamiehen 19-vuotias tytär raiskattiin ja murhattiin, silti hän perheinensä pyytää avustuksia pakolaisille. Tätä juttua kun lukee, niin ilmeisesti eräille tahoille mitkään uhraukset eivät ole liikaa vaan samalla tiellä mennään, ehkä jopa katkeraan loppuun asti? Ironista asiassa on vielä se, että tämä nuori neiti osallistui vapaaehtoistoimintaan omalla vapaa-ajallansa ja auttoi pakolaisia.

Eräästä kuvatekstistä paljastuu, että isä toimii lakiasioiden neuvonantajana EU:n komissiossa. Ihmisoikeusjuristi tai jotain sinnepäin? Nopealla googlailulla löytyi uhrin isän etunimikin toisesta nettilehdestä.

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Morjens.
Vähän ehkä off-topic tämä kommentti mutta näinhän tuo menee nykyään ja siitä huolimatta historia tulee toistamaan itseään. Tuo kupla kun vaan ei tule taaskaan toimimaan, mutta siinä hurmoksessa on vaan niin ihkua olla parempi ihminen. Etenkin kun muut kuplan ulkopuolella yleensä joutuvat laskun maksamaan.

Olen joskus pohtinut miksi jokin historian vanha, esimerkiksi 3000 vuotta eaa. niin sanottu korkeakulttuurin omaava maa tai kansa, jonka aineellinen ja henkinen hyvinvointi on suhteellisen korkealla tasolla ja olot vakiintuneet, tuhoutui. Joku siellä keksi ryhtyä "paremmaksi ihmiseksi" ja ryhtyi vaatimaan kaikilta samaa. Keksivät sen saman mitä nämä nykyiset kuplassa elelijät vaativat kaikilta, ryhdytään muuttamaan koko maailma. Osansa toivat silloinkin kansainvaellukset joista ei niistäkään seurannut mitään hyvää. Valtio ei kyennyt ruokkimaan määräänsä enempää ihmisiä eikä kestänyt sekasortoa.

Mikä tilanne on kaiken kaikkiaan vaikkapa Mesopotamian alueella? Lähes kaikki meni ja tilalla on autiomaata ja yleinen kaaos. Aina kun jossain on yhteiskunta saatu rakennettua siten että se toimii ja kansan on hyvä olla, kömpii edellä mainittu kansanosa koloistaan ja aloittaa nakertamisen uudelleen ja uudelleen. Nyt on ilmeisesti nykyisen Euroopan vuoro.

t.
S.E.P.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Yhel Turkkulaasel, Vasarahammerille, Soomepoisille Eestist ja S.E.P:lle & kiitos kommenteistanne.

Yksi Turkkulaanen: Juuri niin.

Vasara: Joo, tuo Mikkola on käyttänyt sitä varmaa huomionhakukeinoa eli kehittää sellaisen caustin jota kukaan ei pysty todistamaan vääräksi. Tietäen, että valtamedia komppaa ilman muuta. Ja tosiaankin jos vaikka MV-lehdessä oltaisiin julkaistu samantyyppinen uutinen niin seurauksena olisi ollut valtamedian puolelta taivaankorkea joukkorääkyminen ja vaatimus että pics or did´nt happen.

Soomepois: Kiitos linkeistä. Ei noista oikeastaan voi sanoa muuta kuin että siskoilla viiraa. Ja varmaan kyse on myös unelmapsykoosista sillä nuohan ovat itkupotkuraivareita kun maailma ei mennytkään niin kuin itse halusi. Tuo Saksan tapaus on kyllä järkyttävä ja osoittaa sen kuinka pahasti ihmiset ovat onnistuneet aivopesemään itsensä.

S.E.P: Ehkä tuolla Mesopotamian suunnalla kävi niin kuin tuumailit. Niitten seutujen uudelleen kehittymistä ei ainakaan auta se seikka että sinne tuli sitten aikanaan se islam. Ja jos sitä ei saada pysäytettyä niin se nakertaa kyllä Euroopankin. Varsinkin kun omat hyödylliset idioottimme ovat nakerruksessa mukana.

Castor kirjoitti...

Tuosta Riikka Suomisesta ei enää tulee ehjää ihmistä, hän on täysin rikki. Sääliksi käy.

Noista germaaneista: ne ovat viimeisen 100 vuoden aikana pesseet ne vähäisetkin aivonsa aika moneen kertaan (1. rähinä, Weimarin tasavalta, Kolmas valtakunta ja kakkosrähinä, DDR, Baader-Meinhof, vähäisempänä mutta symbolisena Pershing-ohjusten vastustaminen massiivisilla "rauhanmarsseilla" ja viimeisimpänä Angela Merkel et al. ja yli miljoona maahantunkijaa). Herää kysymys, onko itsetuhoisuus germaaneilla geeneissä. Ainakin yli-ihmisistä jouksupojiksi muuttuminen oli 70 vuotta sitten nähtävissä, luin siitä parin viimeisen kuukauden aikana parikin hyvää kirjaa, ja samalta näyttää nyt. "On your throat or at your boot" -kansaa. Ja toisaalta, sveduthan ovat myös germaaneja, rodun parhaasta päästä...itsensä nuo sielläkin tuhoavat, sakut vain tekivät sen useaan kertaan ja muita meni samalla. Ranskan lippu on erään ystäväni mukaan valkoinen risti valkoisella pohjalla ja maassa on sotatilalait voimassa.

Ei tästä maailmasta mitään järkeä löydy, eikä sitä oikeastaan kannata hakeakaan. Onneksi on viimeinen neljännes menossa, ei ainakaan tarvitse aloittaa sillä tavalla alusta kuin nyt parikymmenkesäisten, joilla ei juurikaan toivoa ole näitten suomisten, stubbien, anderssonien, arhinmäkien, rinteitten, soinien, sipilöitten ja orpojen maassa JOS ei muutosta, siis todellista muutosta synny. Mutta mistä perkeleestä se syntyisi, kun jätkät juo kaljaa ja pelaa tietokonepelejä äitiensä luona ja piparitta jääminen turhauttaa ja passivoi lisää. Ja kukaan täysjärkinen ei lähde esimerkiksi politiikkaan, vaan tekevät omansa ja se siitä. Koko politiikka ja talouselämä suurimmilta osiltaan elää kuperkeikoilla ja sirkustempuilla. Ota nuo sitten vakavasti! Naurattaisi jos ei vituttaisi niin paljon muiden puolesta, minä tämän lopun kyllä pärjään, vittumaisemmaksi vaan muutun joka päivä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor. Jos sisuskalut kestää, niin luepa tuo:

http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/lue/ihmiset/ekologisesti_elava_riikka_suominen_inhoaa_muotia_ja_shoppailua

Siinä kyseinen Riikka Suominen pistää kootut vihreät kliseet peliin. Huvittavaa muuten on, että hän mainostaa inhoavansa muotia ja shoppailua mutta se ei estä häntä esiintymässä naistenlehdessä, jotka keskittyvät muotiin ja shoppailuun.

Germaaneja käy sääliksi. Sukupolvesta toiseen siirtyvä olemassaolon anteeksipyyntörituaali. Miksi sitä ei vaadita venäläisiltä tai kiinalaisilta jotka tekivät ihmisten lahtaamisesta yhtä lailla teollisuutta? Minullakin sitä elämää on jäljellä huomattavasti vähemmän kuin mitä on tullut elettyä ja itse asiassa olen siitä tyytyväinen. Sääliksi käy nykyistä parikymppistä suomalaista.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa mennä pahasti ohi aiheen, mutta yllytänpäs kaikki Ykän lukijoita tavaamaan Nassim Talebin uuden blogipöpinän. Aiheena on se, että miten pieni, mutta jääräpäinen vähemmistö onnistuu tekemään valinnat suuren enemmistön sijaan.

Taleb on fiksu kirjoittaja ja tämä on mielenkiintoista tekstiä. "Suvaitsemattomin vähemmistä sanelee".


https://medium.com/@nntaleb/the-most-intolerant-wins-the-dictatorship-of-the-small-minority-3f1f83ce4e15#.4gjpig6ih


Castor kirjoitti...

Germaaneista vielä sen verran että kaiken muun älyttömän lisäksi Hitlerin hyökkäys NL:oon toi kommunismin keskiseen Eurooppaan. Siinä eivät onnistuneet vuosien 1917-21 vallankumoukset. Tätä niksmannit eivät oikein vieläkään tajua, vaikka edelleen tähänkin syyttömät sukupolvet jaksavat pyydellä kaikkea ja kaikilta anteeksi kaikkea muuta esi-isiensä aiheuttamaa. Se de-natsifikaatio on kyllä opeteltu Suomessa hyvin, jossain on varmasti oppikirja, julkaisematon. Metodit ovat niin median suhteen kuin muutenkin samat kuin liittoutuneilla (länsi) 1945 eteenpäin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitos linkistä. Sen jääräpäisen diktatuurin alaisuudessahan mekin eletään.

Castor: Ja onhan niin, että jos Neuvostoliitto ei olisi hajonnut omaan mahdottomuuteensa niin sitä herkkua olisi ollut tarjolla Länsi-Euroopassakin. Sen verran mädätettyjä (kiitos KGB:n) ne yhteiskunnat olivat. Nykyisin ne terveimmät yhteiskunnat löytyvät Itä-Euroopasta, koska ne oppivat mitä pakkosyöttö on.

QroquiusKad kirjoitti...

Jos ei nyt kuitenkaan oltaisi Riikka Suomiselle liian ankaria: hänhän tiedostaa itsekin kärsivänsä mielenterveysongelmista ja on hakeutunut hoitoon. Ina Mikkolasta taas tulee mieleen kuinka hän eräässä haastattelussa kiherteli jokaisessa naisessa asuvan pienen ilotytön. Menikö Ina-neito siis tuohon tapahtumaan ilotyttömoodissa hakemaan miehiltä seksuaalista vastakaikua ja sitä myötä sen pienen sisäisen ilotytön ainakin tiedostamatonta vahvistumista, ja jäätyään huomiota vaille hänen mielensä käänsi asian päinvastaiseksi? Jos näin, pitäisin häntä huolestuttavampana tapauksena.

Mesopotamiasta minulla on ollut jotenkin sellainen käsitys, että alueen luhistuminen kohti nykytilaa pääsi varsinaisesti vauhtiin arabivalloituksen myötä, ei aivan heti, mutta hitaasti, varmasti ja vääjäämättä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Juu, olet oikeassa Riikasta. Ainakin puolittain. Mutta onhan niin että Riikka vaatii, että meidänkin pitäisi elää hänen harhojensa mukaan. Mitä tulee tuohon Ina Mikkolaan, niin kovastihan hän videollaan tykkäsi esitellä itseään.

http://mvlehti.net/2016/12/08/slush-horo-ina-mikkola-mulle-munansaanti-on-vaan-tyosuhde-etu/

Tuon jälkeen on vaikeaa ottaa ihmistä vakavasti. Mitä Mesopotamiaan tulee, niin saatat olla oikeassa.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Kohdasta 3:48 "Use the YLE Force" :D

https://www.youtube.com/watch?v=F-LhfKKgncg

Sledge Hammer kirjoitti...

Hei Ykä,

tämä oli kyllä yksi parhaista, eräät epäilyksen pirun vierailut ovat samassa luokassa.

Ymmärrettävään liikaan synkkyyteen taipuvaisille suosittelen riittävää määrää kuuntelukertoja Irwinin kappaleesta "Eletään vaan vaikka piruuttaan". Unelmaporukan taistelussa realiteetteja vastaan on nimittäin sellainen pieni pulmanpoikanen, että ennemmin tai myöhemmin se hävitään.

Anonyymi kirjoitti...

Satunnaisia mieleentulemia juttua ja kommentteja lukiessa oli ensinnäkin se Goodbye Lenin!-elokuva, jossa haurasta äitiä piti suojata siltä tiedolta, että Itä-Saksaa ei enää ollut. Sitten se, kun joku väitti että jotkut muslimit Isossa Britanniassa kuvittelevat tosissaan koko maan olevan 75 % islamilaisen. Varmaan oman asuinympäristönsä perusteella ja niiden ihmisten, joiden kanssa asioivat. Hyvin on taas onnistunut kotoutus.

Lopuksi vielä tämä kuva kylmästä sodasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Sledge Hammerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Tuo Ylen raiskauksenestopätkä herättää kyllä tolkutonta myötähäpeää. Vielä joskus 1990-luvullahan se olisi käynyt hyvin johonkin sketsiohjelmaan. Nyt se on tehty tosissaan.

Sledge Hammer: Lämmin kiitos. Ensi viikolla on tulossa lisää Antero Lärvästä.

Ano: Tuo kuva kuvasi hyvin kylmän sodan tiettyä vaihetta. KGB vei ja länsi vikisi.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus aikanaan kutsuttiin psykoosiksi sitä, että joku koki todelliseksi sellaiset asiat jotka olivat syntyneet hänen oman mielensä myllerryksissä.

Nyt ilmiö on yleistynyt niin paljon, että puhutaan emotionalismista. Se lienee lempeämpi tapa viitata henkilön psykoottisuuteen.

Pravda ja Reporadio tietenkin puhuvat samasta asiasta journalismina.

Selitteläättörit... Noh... En viitti edes sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

Johan noita nuorisovanhainkoteja on vaikka millä mitalla. Tampereen Yliopiston Yhteiskuntataiteellinen tiedekunta, Sanomatalo, YLE, Vihreä Lanka, Rasmus, Antifa, nää eläintenhumanisointiyhdistykset, kommunistiset rauhanyhdistykset....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Tuo oli kyllä hyvin tiivistetty.

Ano2: Joo, valitettavasti niitten asukkeja ei älytä sanoa potilaiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tampereen Yliopiston Yhteiskuntataiteelliseen tiedekuntaan on sosiaaliantropologian, etnoekonomian, sosiaalipolitikoinnin ja tiedeneutraalin sosiologian potilaiksi valittu tänä vuonna 132 uutta oppilasta....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Näinhän sen voisi esittää. Valitettavasti tosiasiassa kyseessä on 132 uutta suomalaista vaikuttajaa.