tiistai 18. huhtikuuta 2017

XXVIII YMMÄRRYSHARJOITUS

Eli tiedostava toivo, usko ja käsky


Tulipa törmättyä Hommaforumin kautta Helsingin Sanomien juttuun, jossa kaikkiaan kuusitoista tutkijaa on tehnyt jonkunlaisen tulevaisuutta ennustavan potpurrin. On tietysti mahdollista että kyseisen jutun kirjoittanut toimittaja Touko Kauppinen on tehnyt tutkijoitten näkemyksistä copy/paste-menetelmällä itselleen ja ideologialleen sopivan kokonaisuuden. Kun ollaan tekemisissä Helsingin Sanomien kanssa niin se vaihtoehto on aina otettava huomioon.

No, joka tapauksessa kyseinen tulevaisuusennuste näyttää jonkunlaiselta utopiasosialismilta tai sen sukulaiselta ja sen hyväuskoisuus käy kieltämättä hieman hymyilyttämään. Ennusteessa eletään vuotta 2042 ja sen mukaan Suomi on koko lailla muuttunut. Käydään nopeasti läpi ennustuksen olennaisia yksityiskohtia:

-  Suomessa asuu vuonna 2042 jopa useampi miljoona ihmistä enemmän kuin vuonna 2017. Suomalaiset eivät itse ole ryhtyneet naimatalkoisiin vaan väestönkasvu johtuu pääosin Afrikasta, Aasiasta ja Lähi-idästä tulleista maahanmuuttajista. Sitä, millä nämä maahanmuuttajat elätetään ei tässä visiossa mietitä. Visiossa todetaan, että kansainvaellukset ovat panneet koko Euroopan maahanmuuttopolitiikan uusiksi ja sitä hotellin respassa hieman ihmetellään, että mitä uutta siinä on kun kerran nytkin rajat ovat auki kaikkien halukkaitten tulla elatusautomaatin piiriin ja asiaa pidetään tiedostavassa ihmisryhmässä itseisarvona jo nykyisinkin?

- Seuraavaksi todetaan, että monet keskikokoiset suomalaiskaupungit ovat joutuneet yhdistymään, jotta ne pärjäisivät paremmin esimerkiksi kilpailussa työpaikoista. Lause on kyllä jokseenkin epäselvä. Tarkoittaako se sitä, että viisimiljoonaisesta noin kahdeksanmiljoonaiseksi turvonnut Suomi kärsii edelleenkin työvoimapulasta? Vai ymmärsinkö asian jotenkin väärin?

- Suurissa kaupungeissa voi bussimatkalla kuulla kymmeniä kieliä. Pitääköhän toimittaja tai tutkijat tätä jonkunlaisena rikkautena ja tavoiteltavana olotilana?

- Sitten todetaan, että  suomalaisten talojen ulkoseinissä käytetään rohkeammin värejä. Se on ulkomaalaisten arkkitehtien ansiota. Mahtavatkohan muuten suomalaiset olla jatkossa niinkin varakkaita, että omakotitalotkin piirrätetään arkkitehdillä? Ei muuten kannata, sillä käsittääkseni arkkitehdin piirtämään taloon ei saa tehdä muutoksia ilman arkkitehdin lupaa. Lisäksi todetaan että uusien asuntojen huoneratkaisut tehdään eri lailla kuin nykyään ja tämähän johtuu siitä, että voitaisiin toteuttaa uusia tapoja ja uskontoja. Eli nähtävästi islamilaisille suurperheille rakennellaan kahdeksan huoneen suurkämppiä, eikä vieläkään sanota, millä koko monimiljoonainen uuslysti kustannetaan.

- Polttomoottorit ovat liki kokonaan hävinneet ja yksityisautoilu vähentynyt voimakkaasti. Liekö sitten haja-asutusalueen väestö pakkosiirretty kuutioasuntoihin sillä selkosilla ei ilman omaa autoa pärjää.

- Todetaanpa vielä että muuttoliike Suomeen mullistaa myös Suomen ikärakenteen. Uudet maahanmuuttajat ovat suurimmaksi osaksi työikäisiä, ja he myös lisääntyvät Suomessa syntyneitä nopeammin. Suomen ikärakenne nuortuu. Vieläkään ei tosin todeta sitä faktaa, että työikäinen ei välttämättä tarkoita työssäkäyvää. Ei se tarkoita nytkään. Haittamaahanmuuttaja on elätettävä nyt ja elätettävä häntä on tulevaisuudessa. Voihan hän päästä johonkin julkisen sektorin hommaan jolle ei olisi mitään tarvetta ilman haittamaahanmuuttajien invaasiota ja selvää on, että sellaisiin hommiin päässeistä tyypeistä media tekee Suuria Uussuomalaisia Menestystarinoita.

- Onpahan tässä visiossa myös lihansyönti voimakkaasti vähentynyt verotuksellisista syistä ja sekä kasvis- että hyönteisruokavalion suosio on kovasti lisääntynyt. Hyönteisruokavalion? Ovatpa etunimetkin muuttuneet kovasti sukupuolineutraaliksi ja sellaiset nimet kuin Pii, Puro ja Kinos ovat käytössä sillä ”se sopii yhteiskuntaan, jossa sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyviä piirteitä kohtaan ollaan vuosi vuodelta sallivampia”.

Ja kaikki tämä 25:ssä vuodessa.

Lukija saattaa tietysti (ja varsin perustellusti) todeta, että pistettiinköhän tässä vähän mutkia suoriksi ja esitetty omia toiveita tulevana kehityksenä. Sillä ei ole oikeastaan merkitystä. Omasta mielestäni merkitystä on sillä, että tämä HS:n tulevaisuusfiktio kertoo enemmän fiktion tekijöistä (samoin kuin jutun kirjoittaneesta toimittajasta ja ehkä pääosin juuri hänestä) kuin tulevaisuudesta. Olen pyrkinyt näissä ymmärrysharjoituksissani hahmottamaan mielessäni sitä, miten suvaitsevais-tiedostavan ihmisen ajattelurakenne toimii. Täysin totuuden lähteille en varmaan koskaan pääse, sillä silloin minun pitäisi itseni muuttua suvaitsevais-tiedostavaksi ihmiseksi eikä se onnistu, ellei minulle tule aivokasvain joka kuulemma saattaa muuttaa ihmisen käyttäytymistä ja ajattelua hyvin radikaalisti.

Mutta tämä (ja moni muukin) juttu antaa viitteitä tästä ajattelun rakenteesta. Vaikuttaa siltä, että suvaitsevais-tiedostavan ihmisen ajattelutapa perustuu eräänlaiseen ajattelun pyhään kolminaisuuteen jota tämä kyseinen tulevaisuusfiktio osoittaa hyvin.

Pyhän kolminaisuuden ensimmäinen osa on toivo. Tiedostava ihminen toivoo kovasti, niin kovasti, että tietynlainen tulevaisuus toteutuu. Hän pitäisi siitä niin kovasti ja hän voisi silloin sanoa, että olinhan minä oikeassa koko ajan. Faktojen kanssahan sillä toiveella ei ole juurikaan tekemistä mutta tässä onkin kyse palavasta tahdosta. Ei siitä, voidaanko tahto toteuttaa.

Seuraavaksi tulee usko. Koska hän niin kovasti toivoo jotakin tapahtuvan, hän myös luonnollisesti uskoo näin tapahtuvan. Vaikka historiaa hiemankin tarkastelleena voi todeta, että hänen toivomansa utopia tulee mitä varmimmin olemaan dystopia.

Jolloin siirrytään kolmanteen pyhän ajattelun kohtaan eli käskyyn. Nykyinen yhteiskuntamme on valitettavasti siinä mielessä hyvin sairas, että oikean ja hyväksyttävän ajattelun määrittely on sertifikoitu juuri näille suvaitsevais-tiedostaville ihmisille. Jonka perusteella he mieltävät että heillä on oikeus käskeä muitakin ihmisiä uskomaan siihen että se, mitä he toivovat tapahtuvan tulee oikeasti tapahtumaan joten joka ainoan tavallisen kansalaisen tulee toimia heidän haluamansa tulevaisuuden puolesta. Uskoi siihen tai ei.

Luonnollisesti tuo pyhä kolmikanta-ajattelutapa on itsessään niin voimakas, että se pystyy hylkäämään ajattelutapaa kyseenalaistavat faktat epärelevantteina tai ainakin tuomittavina. Voidaanhan esmes tältä hotellin respasta heittää tuohon jutussamme mainittuun tulevaisuusfiktioon joitain kysymyksiä. Esmes tällaisia:

Teillä nyt unohtui selittää eräs oleellinen seikka tuossa teidän tulevaisuusutopiassanne. Olette näemmä saaneet tänne noin kolme miljoonaa köijättyä haittamaahanmuuttajaa muuttumaan työteliäiksi, tuottaviksi ja lainkuuliaisiksi ihmisiksi. Ehkä heistä on jopa tullut meidän suomalaisten kaltaisia lällydemareita jotka uskovat siihen maallistuneeseen islamiin johon tähän mennessä ovat uskoneet lähinnä länsimaiset tiedostavat ihmiset, jotka sen itse asiassa ovat keksineetkin. Tuohan on suorastaan loistava saavutus. Sen lisäksi te olette onnistuneet löytämään tälle miljoonaporukalle tarpeelliset työpaikat. Kuinka ihmeessä te olette onnistuneet tekemään sen, mikä ei ole onnistunut missään, koskaan, milloinkaan? Varsinkin kun utopiassanne nämä muualta tuodut muodostavat jo tommosen 35 - 40 prosenttia Suomen väkiluvusta mikä on jo eurooppalaisessakin mittapuussa ennätys.

Kuuluuko tähän utopiaan tieto, että jostain Pohjanlahdelta on löydetty valtava öljykenttä, Etelä-Savosta on puolestaan löydetty maailman rikkain timanttiesiintymä ja Suomeen on lisäksi tullut kuusitoista kappaletta Nokian tasoisia uusia vientiyrityksiä? Miksi ette ole kertoneet meille tästä?

Suvaitsevais-tiedostava ihminen voi tietysti todeta noihin kysymyksiin, että ne ovat sinänsä faktapohjalta sekä insinööritodellisuuden näkökulmasta katsottuna aivan aiheellisia eikä suvaitsevais-tiedostavalla ihmisellä ole niihin vastauksia. Mutta hän voi myös todeta, että koska kysymyksien perusasetelma pyrkii loukkaamaan suvaitsevais-tiedostavan ihmisen toivoa ja uskoa sekä kysymyksen voi myös tulkita rasistiseksi, niin se loukkaa pyhää ajattelun kolminaisuutta joten kysymyksen voi yksinkertaisesti mitätöidä ja jatkaa hyväksi havaitulla yleistoivovalla linjalla ja vaatia että toivomus todetaan faktaksi.

Yhdellä jos toisella keskusteluforumilla on todettu, että vastapuolten tulisi pyrkiä löytämään keskusteluyhteys keskenään.

Hotellin respassa todetaan, että miksi ihmeessä nähdä vaivaa? Kuinka opettaa sokealle värejä? Jos ei se niitä halua oppia.


Vuoden 2042 suomalaisten grillijuhlien pääeväs? Saako Tsuhnan Kostoa juoda kumminkin? Olivatko grillauksesta vastuussa henkilöt nimeltä Lää Kosonen, Risu Räisänen, Pulipuli Mustonen, Huokaus Penttinen ja Ptruitzapa Mämänen? Kun ne sukupuolitetut etunimet eivät ole enää niin muodissa.

33 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Arviosta puuttuu kokonaan RealDoll-nukkejen nousu. 25 vuoden päästä naisia on vain kaupungeissa eikä selkosille saada vaimoja. Ei hätää. Kehittyvä tietotekniikka ja materiaalit tuovat ratkaisun. Nyt kehitysvaiheessa olevat nuket puhuvat, nielevät ja osaavat vaihtaa asentoa käskyjen mukaan. Tiedostavana naisena olisin huolestunut kehityksestä ja varmasti kyseinen tuote ainakin yritetään kieltää.

Lohdullista ennusteissa on, että yleensä ne menevät pieleen. Kun muistelee vuotta 92 niin ei muutos nyt ihan hirveän suuri ole ollut. Tekniikka on kehittynyt jonkin verran ja television kuva parantunut.

Professori kirjoitti...

Mielenkiintoinen juttu. Sorruin itsekin noin puolitoista vuotta sitten maalailemaan tulevaisuutta osapuolleen samoihin aikoihin kuin nuo siteeraamasi henkilöt.

Saa nähdä kumpi tulevaisuudenkuva osuu oikeampaan. Omaanikin näytät kommentoineen, peräti ensimmäisenä, mutta hiukan erilaisin sanakääntein kuin tässä kirjoituksessasi.

Imulippo kirjoitti...

Aika tunkkaiselta ja takapajuiselta kuulostaa näiden piipertäjien visio tulevaisuuden Suomesta. Piipertäjät vastustavat kansainvälistä monimuotoisuutta haluamalla poistaa itsenäisille kansoille omaleimaiset piirteet. Itse tykkään kovasti Eurooppalaisesta menosta ja mitkäs sopivatkaan siihen paremmin kuin itsenäiset kansallisvaltiot, jotka kehittyvät omanlaisikseen omilla ehdoillaan ja käyvät kauppaa toistensa kanssa vapaaehtoiselta pohjalta. Mutta piipertäjille Ihmisen Vapaus Valita on häiriötekijä, joka pitää keinoja kaihtamatta poistaa viherkommunismin tieltä.

Rigor.Mortis kirjoitti...

Vai että voit kuulla kymmeniä eri kieliä bussimatkalla? Sehän on täysin mahdollista jo nyt täällä Vantaalla. On ollut jo pidemmän aikaa. Kun vielä asuin Länsimäessä, niin koin kerran sellaisenkin ilmiön, että olin tasan tarkkaan ainoa pottunokka melkein täynnä olevassa bussissa. Jostain syystä en kokenut asiaa rikkautena..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Professorille, Imulipolle ja Rigor.Mortisille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Luin jostain, että tiedostavat naiset ovat jo älähtäneet asiasta. Ja eihän tuo ennustus oikeastaan ollut edes ennustus vaan toivomus.

Professori: Kyllähän se sinun ennusteesi on huomattavasti todenmukainen kuin tämä torein viritelmä.

Imulippo: Olen täysin samaa mieltä kanssasi.

Rigor.Mortis: Jostain syystä luulen, että hyvin moni vantaalainen jakaa mielipiteesi.

Anonyymi kirjoitti...

Aiheevviärestä...

Joskus aikaisemmin oli turinaa siitä, että onkohan näillä YLEstä mielenosoituksellisesti irtisanoutuvilla toimittajilla jo seuraava duuni tiedossa.

Noh... Onhan se näköjään ollut - ainakin Susanna Päivärinnalla. IL-TV aloittaa uuden ohjelman nimeltä Sensuroimaton Päivärinta.

Aikamoista kaksinaamaisuutta.

Heikki Välimäki kirjoitti...

Turhaa hukata panoksia tuon jutun sen enempään ruotimiseen. Sen verran voinee todeta että minäkin pidän sci-fi kirjallisuudesta mutta oli mielestäni huonosti kirjoitettu tuo novellikokoelma, juoni ei kantanut eikä tarinoissa ollut riittävää yhtenäisyyttä. Lisäksi täytyy todeta että tarinat oli selvästi sijoitettu liian läheiseen tulevaisuuteen että tarinoiden runkona oleva muutosnopeus olisi uskottava. Niin juu, aiheeseen liittyvänä leffasuosituksena voisin esittää vaikkapa https://youtu.be/4Wh2b1eZFUM

Polpot kirjoitti...

Ajatuspoliisi on sitten perustettu:

Poliisi: Havainto Helsingin mielenosoituksista – nettiviha valuu jo kaduille

Tuossa jutussa asiat on käännetty päälaelleen, perunakuoppaväkeä syytetään mellakoinnista, vaikka vihervasemmisto lähinnä on kaduilla riehunut.

Sen verran mainostaisin, että lukekaa Timo Vihavaisen uusi kirja: Barbarian paluu. Siinä perustellaan hyvin mitä Euroopassa tulee tapahtumaan, hänet olisi pitänyt ottaa mukaan tuohon hs:n "asiantuntijaryhmään"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Heikki Välimäelle ja Polpotille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Minä muistelen että joskus kymmenen vuotta sitten, saattoi olla enemmänkin, oli Päivärinnan haastateltavana Suomen Sisusta Teemu Lahtinen ja joku toinen kaveri. Päivärinta näytti valokuvaa, jossa jotkut afrikkalaiset sahasivat päätä pois toiselta afrikkalaiselta. Päivärinnalla ei ollut mitään sanottavaa siitä varsinaisesta päänsahaamisesta mutta se oli hänen mielestään skandaali että kuva oli ollut esillä Suomen Sisun keskustelupalstalla. Sensuroimaton Päivärinta…

Heikki: No näitähän kieltämättä on kolmetoista tusinassa mutta kirjoitukseni idea olikin lähinnä sottailla tiedostavaa mielenlaatua.

Polpot: Ja poliisi unohtaa tuossa (ja taatusti tietoisesti) maahantunkeutujien suomalaisiin kohdistaman arkipäivän väkivallan. Jälleen kerran: suomalaisen sanoma sana on suurempi uhka kuin matun tekemä väkivallan teko.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä Puro voidaan nippanappa hyväksyä etunimeksi,Puuro on sensijaan jo selkeästi haram.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö jo ihmetteli, kuinka Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta peräisin olevat muslimit muka muuttuvat Suomessa maltillisiksi jopa 25 vuodessa (tai lyhyemmässäkin ajassa sillä eihän suurin osa heistä ole vielä täällä muuttumassa). Tuollaista muutosta ei ole tapahtunut edes 1400 vuodessa. Itse asiassa muutos on tapahtunut viime aikoina päinvastaiseen suuntaan varsinkin Länsimaissa ja sen perusteella kannattaa ennustaa myös kehitystä tulevina vuosikymmeninä.
Jos Suomessa olisi muutama miljoona muslimia mainituilta alueilta, olisi Suomessa samalla muutama miljoona terrorismin hyväksyjää ja sharia-lain kannattajaa. Uskonnolliset ja etniset tulijaryhmät olisivat sodassa keskenään. Kantasuomalaiset eläisivät syvässä Tukholma-syndroomassa tai erakkona erämaissa. Olisiko siis uskottavaa, että elettäisiin ”yhteiskunnassa jossa sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyviä piirteitä kohtaan ollaan vuosi vuodelta sallivampia”.

Itse arvioisin, että muutama miljoona ylläpidettävää siirtolaista merkitsee kantaväestön veronmaksuhalujen ja -kykyjen häviämistä. Kantaväestö myös vähenee, sillä lapsia ei haluta hankkia maanpäälliseen helvettiin. Yhteiskunnan rakenne toimintakulttuureineen, luottamuksineen, suojaverkkoineen ja infrastruktuureineen häviää. Tällöin jo selviäminen talven yli muodostuu monille tulijoille liian hankalaksi. Hyvinvointiyhteiskuntamme, joka toimii jo nyt velaksi, ei kestäisi edes tuota 25 vuoden kiihdytystä, saatikka ylläpitoa sen jälkeen. Ennusteeseen liittyvä toive on yhtä realistinen, kuin kanojen ja minkkien kasvattaminen yhteisissä häkeissä.

JOS meillä olisi yliopistoissa tärkeimpiin yhteiskunnallisiin asioihin tarttuvaa, objektiivista tutkimusta, mallittaisi huippututkimusryhmä edes karkeasti yhteiskunnan toiminnan. Malli ottaisi huomioon mm erilaisten osaväestöjen ominaisuudet, osuudet ja keskinäisen konfliktialttiuden. Simulaatioilla voitaisiin nopeasti karsia pahimmat paradoksit. Nyt sen sijaan paradokseilla halutaan ohjata yhteiskunnan kehitystä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle ja kiitos kommenteistanne.

Ano1: Käsittääkseni nykyisin ei voitaisi hyväksyä, sillä Puro on sukunimi. Meillä ei ymmärtääkseni voi antaa nimeä tyyliin Mustonen Mustonen. Puuro ei välttämättä ole haram, mutta ohrapuuro luonnollisesti on.

https://static.ylilauta.org/files/hf/orig/qpv5qqjx/IMG_0415.jpg

Ano2: Muutos päinvastaiseen suuntaan on ollut hyvin nopea, sillä arabidiktaattorien aikana islam oli aisoissa ja naiset saattoivat kulkea minihameissa. Noin yleensäkin olet arviossasi täysin oikeassa. Tuo skenaario saisi aikaan sen, että raha yksinkertaisesti loppuisi ja maa olisi täydessä anarkiassa. Maaseutu pärjäisi parhaiten ja kylien reunoilla olisivat vartiot jotka ampuisivat vähänkin vierasperäisen näköiset kyselemättä.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuossa vihevasemmistolaisessa utopiafantasiassa pisti silmään erityisesti Suomen muuttuminen seksuaalisesti avoimemmaksi ja suvaitsevammaksi erilaisia sukupuolisia poikkeavuuksia kohtaan. Mitenkähän tämä mahdollisesti toteutuisi, jos maahan on sallittu lonnia kolme miljoonaa nuorta maahantunkeutujamiestä kulttuureista, joissa homot kuuluu kivittää tai muutoin vain tappaa ja vääräuskoiset naiset ovat valloittajan vapaasti raiskattavissa?

Tokihan me ymmärrämme, että kyse oli taas kerran niistä kuuluisista taikamuslimeista, jotka ovat aivan samanlaisia kuin mekin ja jakavat kanssamme kaikki samat arvot, mutta jollaisia ei ole olemassa muualla kuin marjaanojen ja hänenlaistensa mielikuvituksessa. Me ymmärrämme sen, mutta ymmärtävätkö marjaanat? Ovatko he edes kykeneviä ymmärtämään? Tähänastinen jatkuva näyttö ei oikein ole vakuuttanut.

Hyönteismuonasta pohtisin, että jos minulle tarjottaisiin paistettua kovakuoriaista, en taitaisi pystyä saamaan alas. Vaikka yrittäisin parhaani, pelkäänpä pahoin mahani alkavan kapinoida. Makkara, jonka liha-ainesosa on hyönteisperäistä proteiinia, voisi olla jo toinen juttu. Joku tofunakkihan ei edes muistuta makkaraa. Makaronilaatikko, jossa on käytetty jauhelihan asemasta soijarouhetta muistuttaa niin koostumukseltaan kuin maultaankin aitoa asiaa; mausteethan senkin lopullisen maun tekevät.

Tulevaisuudessa ei kuitenkaan voi tietää, mitä eteensä saa. Valituissa Paloissa oli joskus viime vuosituhannellea artikkeli mopaniperhostoukkien kasvatttamisesta ravinnoksi. Eräs eteläfrikkalainen kasvattaja kertoi saaneensa tilauksen belgialaiselta makeisvalmistajalta. Kysyttäessä mihin tarkoitukseen, tämä kertoi tekevänsä niistä suklaapatukoita: hänellä oli jo suuret markkinat suklaakuorrutetuille mehiläisille.

Caveat emptor, sanoi roomalainen.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti ei

Huh huh, heikompia vois hirvittää mutta ei sokeita!

Mikäli jostain syystä pohjolan perukoille tulisi 25 vuoden aikana 500 000 uutta tulokasta, niin se olisi 20 000 vuodessa (edellyttäen että kaikki lailliset ja laittomat henkilöt tänne jäisivät). Melkoiselta fantasialta kuulostaa ja erittäin kieroutuneelta sellaiselta. Ne lisämiljoonat tulisikin sitten jälkeläisistä.

Ihme, että kirjoittaja näki suomen kielen olevan yhä voimissaan. Jotenkin tyyliin olisi paremmin sopinut, että Suomi otti ensimmäisenä Pohjoismaana koulutussuunnitelmassa käyttöön kolmannen kotimaisen kielen pakko-opiskelun, (pakkoruotsin rinnalle tottakai) joka oli kansainvälinen arabia. Tämä on ollut valtava lahja meidän kuolevan äidinkielen rinnalla. Arabialla tullaan korvaamaan pakkoruotsi jo lähivuosina, sillä naapurimme pääkieli ei ole ollut enää kymmeneen vuoteen ruotsi.

Kaikista sekavin asia mielestäni oli maininta automatisoituneen liikenteen kaappaamisesta ja terroristit sitä hyväksi käyttäen ajaisivat sähköautot väkijoukkoon. Sitä ei varmaan kukaan ole tullut ajatelleeksi, eikä tehnyt yhtä ainutta varotoimenpidettä kyseisen asian hyväksi. Eikö todella ole muita uhkakuvia?

Näkisin, että myöskään poliisia ei enää tarvitse ollenkaan. Olemme vihdoin oivaltaneet, että ongelmat voidaan ratkaista väkivallalla ja katuja partioivat puolisotilaalliset ja uskonnolliset ryhmittymät. Armeijasta on jäljellä enää rippeet ja niistä on muodostettu presidenteille henkilökohtainen palkka-armeija. Tosiaan, meillä on kolme presidenttiä. Yksi pottunokka, yksi somali ja yksi irakilainen eli jokaisesta suurimmasta ryhmittymästä edustaja. Päätöksenteot ovat tehty helpoksi, sillä lähdimme Turkin viitoittamalle tielle vuonna 2025. Yksipuoluejärjestelmä tunnustaa vain vihreää ja punaista.

Tarkkailija

WhiteHunter kirjoitti...

Minä ole tässä pissäni miettinyt, että omakotitalon lämmitys sähköllä, se on nou nou.
Öljylämmitys on taas ihan ok, vertailuarvo tuohon lämmitykseen.
Nyt sähköauto on taas ihan hiton jees ja pensalla kulkeva auto on nou nou.
Jokin tuossa ei nyt täsmää, en vain kuollakseni ymmärrä mikä.
(Toimituksen huomautus: Henk kohtaisesti kaasuauto kiinnostaisi.)

Noihin tulevaisuuden ennustuksiin, minusta tämä kannattaisi lukea:
Prof. Heinsohn: Maahanmuuttajien vyöry lopettaa Euroopan vuoteen 2050 mennessä

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Tarkkailijalle ja WhiteHunterille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, kolme miljoonaa islamilaista sekä seksuaalisesti avoimempi yhteiskunta. Ei natsaa. Käsittääkseni meidän yhteiskuntamme on jo muuten seksuaalisuuden suhteen jo varsin avoin. Tuossa HS:n utopiassa/dystopiassa homoja nostettaisiin Kone Oy:n nostureilla kaulakiikkuun. Sillä niitä taikamuslimeja ei todellakaan ole olemassa kuin marjaanoitten mielikuvituksessa. Marjaanat eivät ymmärrä, sillä he eivät halua ymmärtää. Tuo kyseinen Marjaana nauttii siitä, että hän voi olla leikkipartisaani erittäin valvotuissa ja turvatuissa olosuhteissa.

Hyönteismuonalle meillä ei ole edes tarvetta. Suomessa on pinta-alaansa, väkilukuunsa ja luonnonvaroihinsa nähden vielä sen verran sopivasti ihmisiä, että me voimme aivan rauhassa syödä liharuokaa. Jos joku haluaa syödä öttiäisiä muodin vuoksi niin silvuplee, mutta Suomessa on erittäin hyvä sanonta eli ”älä tyrkytä tapojasi”.

Tarkkailija: Tässä fantasiassa unohdetaan täysin se asia että valtiolta aukeaisi perse aivan totaalisesti. Kun nykyisen haittamaahanmuuttajat ovat persnettoa niin nuo kolme miljoonaa olisivat sitten valtion kannalta terminaalista persnettoa. Ruotsia sinänsä tuskin korvataan arabialla ja se johtuu siitä, että suomenruotsalaisilla on niin paljon taloudellista vaikutusvaltaa. Pakkoruotsihan on sinänsä ihan kuollut kirjain. Kuinka moni tämänkin blogin lukijoista puhuu sujuvaa ruotsia? Eikä arabian opiskelu kiinnosta juuri ketään. Ja tuossa tilanteessa suomalaiset olisivat kyllä jo muodostaneet omia suojeluskuntiaan. Kun olisi pakko.

WhiteHunter: Jos ajatellaan täällä selkosilla asuvaa ihmistä niin ei täällä sähköautolle olisi oikein käyttöä. Latauspisteitä on harvassa eikä se kotilataaminenkaan onnistu ilman kommervenkkejä. Äkkikatsottuna huomasin tämän:

”Vaikka automallien mukana tulee yleensä latausjohto, jolla sähköautoa voi ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, on johdon käyttö tarkoitettu vain tilapäiseen lataukseen ja silloinkin vain tarkastetuista pistorasioista. Sähköauton lataaminen kuormittaa talouksien sähköverkkoa sen verran huomattavasti, että esimerkiksi vanhojen omakotitalojen vanhat sähköviennit voivat vioittua ja aiheuttaa näin palovaaran talon asukkaille.”

KKi kirjoitti...

Ykällä on ollut monta hyvää fiktiota tulevasta. Itse ole niiden dystopioiden kannalla, valitettavasti.

Tässä voi tosin olla hyvinkin mahdollinen skenaario...

https://www.youtube.com/results?search_query=idiocracy+trailer

Lemminkäinen kirjoitti...

Vuonna 2030 säädettiin uusi laki: "Yksilöt, ryhmät ja rupusakit! Jos te aukaisette turpanne uskonnollisessa kiihotuspuhemielessä julkisissa tiloissa, niin se on sitten hyvää yötä ja bye bye". Tämän lain seurauksena Suomessa oli v. 2042 n. 5 miljoonaa asukasta. Aurinkoenergian taltioiminen oli hanskassa ja robottien paiskoessa rasva pinnassa töitä, niin kansa joutessaan pyöritteli vaikka peukaloita, jos huvitti. Virastot oli siirretty tietokoneisiin ja niissä sai palvelua jopa ruotsiksi, koska AIda osasi kaikki kielet. Kaikilla oli pieni ranneke, mikä mittasi terveyden tilan. Jos rannekkeen näyttöön tuli savuverho, niin rannekkeen kantaja tiesi heti, että ei ole mitään mieltä lähteä pidemmälle ulkomaanmatkalle. Tosiaankin, meinasi unohtua, jakkupuvut virka-asuina kiellettin v. 2032.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Hjuu, minä olen myös nähnyt tuon Idiocracy-elokuvan. Kun katsotaan, että minkälaiseksi Euroopan väestörakenne ollaan muuttamassa niin siihen suuntaan ollaan menossa. Tosin Idiocracy oli komedia mutta Euroopan tulevaisuus on kaukana komediasta.

Lemminkäinen: Sallisin jakkupuvut mutta jakkupukukalkkunoita pelkään.

Anonyymi kirjoitti...

Sanoit: "Suomessa on pinta-alaansa, väkilukuunsa ja luonnonvaroihinsa nähden vielä sen verran sopivasti ihmisiä, että me voimme aivan rauhassa syödä liharuokaa." Näinkin kyllä, mutta asiaa sopii tarkastella myös maataloustuotannon ns. suhteellisen edun näkökulmasta: Suomihan on alakynnessä Keski-Eurooppaan nähden esim. leipäviljan tai kasvisten tuotannossa, ihan lyhyen kasvukautemme, sateisten syksyjemme yms. aiheuttamien heikompien satotasojen ja kalliimpien tuotanto- käsittely- ja varastointikulujen vuoksi. Aikansa Euroopan taloudellista työnjakoakin hahmotellut Adolf Hitler on tiettävästi todennut Suomen soveltuvan lähinnä puun ja heinän tuotantoon, ja siinä hän oli - mainitsemieni suhteellisten haittojen perusteella - varsin oikeassa. Toki haluan, että Suomessa jatkossakin kasvatetaan kaalia, porkkanaa, ruista yms. Suomen maatalouden ns. suhteellinen etu on kuitenkin heinä- ja muiden rehunurmien sekä laidunnurmien kasvattamisessa. Ja mihinkäs näiden satoa sitten pitäisi käyttää? Tuskin Helsingin ituvihreät säilörehuja paalista tulevat syömään. Ei, tämä satohan on käytettävä maidon- ja lihantuotannossa käytettävien märehtijöiden ruokinnassa. Joten suomalaiselle ekobalanssille kaunein teko on käyttää suomalaisen nautatalouden tuotteita: maitotuotteita (ml. voi) ja naudanlihaa. Eikä tässä yhteydessä tietenkään sovi unohtaa lampaita ja vuohia: ne ovat yhtä hyödyllisiä, joskin volyymiltään varsin vähäisiä tuotantoja.
Nythän joku WWF:n tai Greenpeacen feissaama ekoideologi varmaan argumentoi, että nautataloushan haaskaa puhdasta vettä iha hirveesti!!! Mihin ammattilaisena voin vastata, että haista nulkki pitkä paska. Suomessa on humidinen ilmasto, eli meillä sataa paaljon enemmän kuin haihtuu. Lehmät, hiehot ja sonnit puolestaan juovat enemmän kuin kusevat, eli hikoilevat vettä. Kuitenkaan ne eivät täällä, vaikka tuotanto kymmenkertaistuisi, pysty juomaan sitä vertaa, että siitä olisi mitään hävikkiä ihmisten, muun maataloustuotannon tai luonnon vedensaannille. Eikä meikäläistä puhdasta vettä vaan minkään taloudellisen tai logistisen realiteetin puitteissa voi käyttää Saudi-Arabian, Somalian, Eritrean tai Egyptin ihmisten hyväksi. Vetäkää siis maitoa, voita ja naudanlihaa surutta: se on ekoteko. Eikäpä sianlihaakaan ole syytä väheksyä. Hyönteiskasvattamot luultavasti kuitenkin tarvitsisivat ulkopuolista energiaa, ja sitten menetettäisiin nautatalouden ns. ekosysteemipalvelut: laiduntaminen ja sen sivutuote lehmänpaska kun parantavat maaseutumaiseman tilaa ja parantavat erilaisten niittykasvien ja tyylikkään näköisten sittiäisten kantoja luonnossamme.

Terv. Achtung

DuPont kirjoitti...

Jotenkin HS:n utopisteilta ihan vahingossa unohtuivat ne negatiiviset piirteet, joita myös kansainvaellusten myötä tulee. Kunniaväkivalta lisääntyy, raiskaukset, jengiytyminen, kansainvälisten rikollisorganisaatioiden kasvu, väkivalta ja etniset jännitteet. Toki voihan se olla, että Suomeen saapuvat siirtolaiset ovat niitä työtelijäitä ja rehellisiä, vain muihin maihin muuttaa näitä roistoja ja jihadisteja.
Ihan totta!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille ja DuPontille & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Ihan hyviä pointteja.

DuPont: Unohtuiko vahingossa vaiko unohdettiin tarkoituksella…

Tom Kärnä kirjoitti...

Helsingin sanomat -lehden toimittajille usko on tärkeätä. Khihi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tom. Jep. Usko, toivo ja itserakkaus.

Becker kirjoitti...

Luin tuon Hesarin jutun Hommafoorumissa. Aito punavihreä kulttuurimarksistinen tulevaisuuden unelma. Ennenkuin tuo toteutuu on maassa toivottavasti jo käyty uusi sisällissota. Unelma muistuttaa kovasti kyllä tämänpäivän Ruotsia.

Anonyymi kirjoitti...

Tilastokeskus ennustaa, että vuonna 2020 Suomessa on yli 65-vuotiaita väestöstä 22,6 prosenttia, mutta vuonna 2060 heitä on jo melkein 29 prosenttia. Lisäys on aika hurja, kun jokainen tietää, että suurten ikäluokkien jälkeen syntyvyys on laskenut kuin lehmän häntä. Kyseenalaiseen apuun ovat tulleet tässäkin suhteessa maahanmuuttajat ja perheiden yhdistämisen myötä sekalainen joukko sukulaisia ja ottolapsia. Mitenkähän vanhainkotien resurssit ja etenkin rahat riittävät, kun nykyäänkin tekee heikkoa, eikä näistä työvoimapulan paikkaajista taida olla töihin eikä ainakaan vanhusten takapuolia pyyhkimään?

Mutta tuskin tämäkään päättäjiä kiinnostaa. Silmiä ei uskalleta avata, koska totuus olisi liian raaka. Ja media rukoilee: "Anna meille meidän jokapäiväinen Trumpimme" ja kyllähän se sen saa, kun jaksaa kaivaa. Tänään lehdessä oli juttu, kuinka Trump oli kehottanut kampanjatilaisuudessaan järjestysmiehiä heittämään ulos pari häirikköä ja nyt nämä tyypit vaativat vahingonkorvauksia siitä, että heitä on TÖNITTY. Trumpin syy, kuten kaikki, mitä Amerikassa nykyään tapahtuu. Naurettavaa vai onko jo säälittävää? Meillä saa yleisellä paikalla poliisin korvaan huutaa megafonilla "natsien kätyrit, kytät, siat", mutta se ei ylitä edes vihapuhekynnystä..

HS on mitä on, mutta Ykään voi luottaa; takuuvarmaa pohdiskelua, jota soisi monen päättäjänkin tekevän, mutta heiltä taitaa siihen puuttua vehkeet. Valitettavasti.

Rouva AnoYrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Tuohan on lähinnä kuin huonoa scifiä. Valitettavasti Ruotsissa huono scifi on otettu toimintamanuaaliksi ja meidän nilkit seuraa perässä.

Rouva Ano: Tää nykysuomalainen logiikka on kyllä jotenkin eeppistä. Ollaan huolissaan heikkenevästä huoltosuhteesta ja korjataan sitä hilaamalla maahan tyyppejä jotka siirtyvät pysyvälle eläkkeelle heti saavuttuaan. Mutta asianhan voi todellakin unohtaa kun tööttää julki pari Trump-uutista. Kiitokset kannustuksesta.

vieras kirjoitti...

Huomasiko Ykä tämän? Tuokion mittainen pätkä jossa Jussi on äänessä.

http://areena.yle.fi/1-4119354

Anonyymi kirjoitti...


Professori Timo Vihavainen on joskus puhunut molempia sukupuolia edustavista täti-ihmisistä viitatessaan tietynlaisiin suvaitsevais-tärähtäväis-tiedostavais-pölähtäneisiin.

Omassakin kaveripiirissä pahimmat ainakin virallisesti miespuoliset hyysääjät ovat kauniisti sanottuna varsin feminiinisiä. Oli sitten kyse ajattelusta, sormien keskinäisistä pituuksista tai kyvystä löytää itselleen naispuolista seuraa ei-platoniseen kanssakäymiseen niin tietty ämmämäisyys loistaa kuin majakka yössä.

Noh...

http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/testosteroni_vahentaa_sosiaalista_sinisilmaisyytta

Oisko se sitten niin, että maahanmuuttopolitiikkaan saadaan jotain tolkkua nostamalla D-vitamiinisuosituksia ainakin viisinkertaisiksi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Kiitos linkistä. Kun ottaa huomioon, että tuo oli Ylen pätkä niin olipa harvinaisen asiallinen. Liekö ensimmäinen kerta, että Jussin annettiin puhua rauhassa ilman että toiset höökii päälle.

Ano: En ole tietysti alan ammattilainen, mutta kieltämättä vähän samanlaisia kokemuksia minullakin on.

vieras kirjoitti...

Jussista hieman. Hyvä marssijärjestys olisi siinä että Jussi toimisi persujen johdossa oman aikansa, vaikka sen ehdottamansa maksimiajan, eli neljä kaksivuotiskautta. Tuona aikana hän petaisi sijaa Sampo Terholle. Vaikuttaa siltä Sampo kävisi Jussin seuraajaksi mutta sitä ennen Jussin täytyy tehdä tapeelliset pohjatyöt. Tarkoitan sitä että savustaa soinilaiset pois puolueen hallintoelimistä joissa tehdään päätökset puoluekokousten välisenä aikana, siis puoluevaltuusto, puoluehallitus ja puolueneuvosto.

Kurjaa kun ei ole juuri nyt tarjolla nuivaa yleispoliitikkoa, joka olisi yhtä sertifioitu nuiva kuin Jussi, ja omaisi samat näkemykset myös mielipiteenvapaudesta, aseista ja kielikysymyksestä. Hän välittäisi valtavirtamediasta yhtä vähän kuin Jussikin, eli ei tottelisi sitä. Hän olisi suunilleen saman ikäinen ja toisen kauden kansanedustaja. Ero olisi siinä että yleispoliitikkona hänellä olisi ne luonteenpiirteet ja poliittiset taidot joita tarvitaan puoluepomon tehtävässä. Tällöin Jussi voisi tukea häntä puheenjohtajaksi jonka päätyö olisi puolueen asioissa, ja hän taas voisi delegoida Jussille ne sektorit jotka hän hallitsee parhaiten. Haaveilua tämä vaan on joten pitää yrittää pärjätä sillä mitä on tarjolla...

vieras kirjoitti...

Oliko muuten niin että joku Ylen toimittaja oli lähettänyt Ykälle sähköpostia ja kehunut blogia? Toimittaja taisi olla samaa mieltä kuin Ykä mutta ei voinut sanoa käsityksiään omalla nimellään toimittajan asemassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras.

Viesti1: En lähde ennustamaan aikaa kahdeksan vuoden päähän ja täytyy sanoa, että Sampo Terhon suhteen en ole millään muotoa optimistinen. Toivottavasti olen väärässä ja hän on toiminut ns. soinisordiino päällä. Odotellaan sitä kokousta kumminkin. Eihän se Jussin voitto kuitenkaan ole kirkossa kuulutettu.

Viesti2: Kyllä näin kävi. Vähän sen jälkeen kun se Eero Mäntymaa yritti saada multa puhelinhaastattelua.