torstai 27. huhtikuuta 2017

TIEDOSTAVIA JUHLARAHOJA

Se ei liene kenellekään yllätys, että Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlarahasta nousi kohu. Jopa niin suuri, että koko kolikkosetti jäänee julkaisematta. Se taas on hieman yllätys, että kohu nousi väärästä kolikosta, ts. siitä mikä kuvasi sisällissodan aikaista teloitusta. Erityisesti vasemmiston puolella loukkaantuminen on ollut ankaraa, alaleuat väpättävät ja hotellin respassa hieman ihmetellään, että miksi ihmeessä? Suomessa käytiin sisällissota, ja sen aikana oli sekä punaista että valkoista terroria. Ihmisiä ammuttiin. Niin sodissa ja varsinkin sisällissodissa on tapana tehdä. Se on tosiasia. Se on tapahtunut historiassamme. Mitä sitä peittelemään?

Eikä asian tulisi muutenkaan herättää sen suurempaa alaleuan väpätystä. Punaiset aloittivat aseellisen kapinan laillista hallitusta vastaan. Sellaisissa kapinoissa on olennaista, että ne täytyy voittaa, muuten kyyti on kylmää niin kuin tässäkin tapauksessa oli. Punaiset saivat, mitä tilasivat. Olen itsekin punikkisukua mutta tuumin, että parasta mitä Suomelle silloin saattoi tapahtua oli punaisten tappio. Jos punaiset olisivat voittaneet, ei Suomea välttämättä enää edes olisi.

No, se siitä kapinasta ja siihen liittyvästä nillityksestä. Se toinen kolikko, jonka olisi luullut aiheuttavan enemmän ihmettelyä oli oikea suvaitsevais-tiedostava pläjäys eli se Turkin rannikolle hukkunut kolmivuotias irakilaislapsi joka piti sitten ihan oikeasti ikuistaa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlarahaan. Hänestä käytetään termiä pakolaislapsi, mutta pahat kielet kertoivat jo aikanaan, että kyseessä oli jo vuosia Turkissa asunut irakilaisperhe jonka isä päätti lähteä hoidattamaan legonsa kuntoon eurooppalaisten kustannuksella ja kyseinen hukkuminen oli sitten ns. oheisvahinkoja. Mutta kolikossa luki sitten komeasti että ”globaali oikeudenmukaisuus”.

Tuntuu huomattavan älyttömältä ja puhtaalta vittuilulta että tuollainen raha väännetään juhlistamaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Mitähän tekemistä tuolla mahtoikaan olla Suomen historian kanssa? Kai tuo raha kuvaa sitä nykyistä punavihreän kuplan sisällä elävää ajan henkeä, eli suomalaisten tulee syyllistää itsensä asioista joihin heillä ei ole osaa eikä arpaa ja puolestaan kunnioittaa Suomen historian nimissä asioita joilla ei ole mitään tekemistä Suomen historian kanssa. No, koska hotellin respassa eletään sormi tiedostavalla ajan valtimolla, niin täällä otetaan osaa tiedostaviin talkoisiin ja suunnitellaan sopivan tiedostavia juhlarahoja. Aloitetaan:

Luonnollisesti ensimmäinen juhlarahan aihe on orjalaivaterva.


Kyseisellä hilulla herätetään syvää syyllisyydentunnetta afrikkalaisten orjien kohtelusta ja muistutetaan myös siitä, että kun Suomi liittyi osaksi Euroopan Unionia, se samalla otti kantaakseen historiallisen siirtomaataakan, josta me emme voi väistyä, sillä mehän Maksamme Velkaa, jota tosin emme ole koskaan ottaneet. Se pikkuseikka että Suomella ei ole ollut siirtomaita ja orjuus liittyy suomalaisiin lähinnä siten, että historian aikana käydyissä sodissa nimenomaan suomalaisia on viety orjiksi on todellakin mitätön pikkuseikka eikä tiedostavassa mielessä millään muotoa mielenkiintoinen sillä eihän suomalaisilla kansanryhmänä ole tarvittavaa uhriutumispääomaa. Saatanan tsuhnat, että kehtasivatkin. Vaikkeivat kehdanneetkaan.

Seuraava luonnollinen valinta Suomen satavuotisjuhlarahaksi on tietysti polttouunit, jolla viitataan juutalaisten joukkomurhaan Natsi-Saksassa.


Suomalaisillahan ei ollut sinänsä osaa eikä arpaa kyseisessä lahtaamisessa mutta nykypäivän suomalainen voi aivan perustellusti tuntea jonkun sortin holokaustisyyllisyyttä. Sillä hänhän ei halua tähän maahan islamilaista väkeä joka puolestaan mielellään viimeistelisi sen, mikä Hitleriltä juutalaisten kanssa jäi kesken ja näin ollen tällainen tavallinen suomalainen ajatuksillaan herättelee ikäviä muistoja 1930-luvulta ja jollain logiikalla on silloin myös syyllinen juutalaisten holokaustiin tai johonkin muuhun vastaavaan. Jos tavallinen suomalainen tuumii, että tässä ajatteluketjussa on jotain lievää suurempaa epäloogisuutta, niin siihenhän suvaitsevais-tiedostava ihminen voi todeta, että haista sinä rasisti paska kun et mitään mistään ymmärrä.

Siirrytäänpä eteenpäin ja seuraava luonnollinen satavuotisen itsenäisyytemme juhlarahan aihe on Martin Luther King.


Tyhmempi kansalainen, niin kuin esmes eräs Ykä saattaisi kysyä, että mitähän helvattua kyseinen häiskä tekee suomalaisessa juhlarahassa ja juuri sillä kysymyksellä hän osoittaa tietämättömyytensä, takapajuisuutensa ja rasisminsa. Onhan nimittäin niin, että vaikka suomalaisilla ei ollut osaa eikä arpaa vaikkapa Yhdysvaltain etelävaltioitten rotuerotteluun, niin ei se tietenkään vie suomalaisilta yleistä anteeksipyyntövelvollisuutta ja tekemättömistä teoistamme katumisen ihanaa puhdistavaa tunnetta. Lisäksi nykyiset suomalaiset tiedostavat ihmiset ovat adoptoineet Kingin lausuman omaan käyttöönsä ja julistavat, että ”meillä on unelma…”. Koiranleuat tosin jatkavat tuota lausetta sanomalla ”…mutta heillä on Scania”, mutta eiköhän tuonkin saa piakkoin vihakirjoituksena kiellettyä. Joka tapauksessa on ilman muuta selvää, että Martin Luther King oli 1960-luvun merkittävin suomalainen niin valtakunnan- kuin paikallispolitiikan hahmo. Eihän niitä muita paljon ollutkaan. Joku Kekkonen oli ja sitten vuosikymmenen lopulla edistykselliset taistolaiset. Ja se Chydenius, niin. Ja ne kaikki huonot laulajat. Joista pitää tykätä, kun ne olivat edistyksellisiä laulajia.

Tästäpä pääsemmekin seuraavaan oleellisen tärkeään juhlarahaan joka käsittelee kolonialismia ja ennen kaikkea Vietnamin sotaa ja kolikossa olevaa napalmista haavoittunutta tyttöä:


Suomella siis ei edelleenkään ole ollut ensimmäistäkään siirtomaata emmekä pommittaneet Vietnamia joten me emme valitettavasti voi kantaa syyllisyyttä aidoista siirtomaasodista. Mutta totuuden ei koskaan saa antaa pilata hyvää itsensä ja ennen kaikkea toisten suomalaisten syyllistämistä. Ja saihan tiedostavat ihmiset kuitenkin koko touhusta pirun hyvät kicksit itselleen. Maitoa Vietnamin lapsille. Lautanen Guatemalan verta. Lenin-setä asuu Venäjällä- Ja kovia kicksejä saatiin siitä seuraavastakin juhlarahan aiheesta.

Ja se aihehan on tietysti vastuu Afrikan nälästä.

Jo 1970-luvulla pikku-Ykä sai oppia kouluruokailussa että täyttä lautasta tuli hävetä. Varsinkin jos sitä ei syönyt tyhjäksi sillä silloin riisti tylysti vellilautasen kwashiorkorista kärsivän afrikkalaislapsen käsistä. Vähän epäselväksi pikku-Ykälle jäi, että miten se lautasen pölliminen noin teknisesti ottaen sitten tapahtui mutta mahtavat kicksit siitäkin syyllistämisestä moni ihminen sai. Se kysymys, että jos afrikkalainen valtio kärsii ruokapulasta jo muutenkin, niin kannattaako naisten ehkä synnyttää seitsemää lasta per nainen oli silloin ja on nyt tietysti aivan pannassa. Se kun on jo perusasetetelmaltaan rasistinen. Tokihan afrikkalaiset saavat tehdä rakkauslapsiaan aivan niin paljon kuin heitä huvittaa eikä heidän ahdinkonsa millään muotoa voi olla heidän oma syynsä. Meidän suomalaisten syytä se nälkä kumminkin oli, kun oltiin saatu rakennettua itsellemme ihan toimiva valtio ja yhteiskunta vaikka meillä on niitä raaka-ainevaroja huomattavasti vähemmän kuin Afrikassa ja pohjoiset leveysasteet muutenkin vähän haittaavat. Ehkä ne myös pakottavat tekemään töitä.

Lukijan ei pidä kuvitella, että kaikki Suomessa aikaansaatu olisi puhdasta scheissea vaikka melkein kaikki sitä scheissea ainakin tiedostavassa mielessä olikin. On meillä kotoisiakin juhlarahan aiheita. Niin kuin tämä tiedostavuus ja oikea solidaarisuus jonka meillä aloittivat 1960-luvulla taistolaiset ja joka elää ja voi hyvin edelleenkin. Luonnollisesti se, mikä on sitä kaikkein oikeinta solidaarisuutta määritellään aika ajoin aina uudestaan, esmes sen ajan taistolaiset vastustivat ankarasti EEC:tä mutta nämä uustaistolaiset (joihin kuuluu myös niitä vanhoja taistolaisia) käänsivät takkinsa täysin ympäri. Kunnes ne kääntävät sen jossain vaiheessa taas uudestaan. Joka tapauksessa tämä halu liittyä osaksi suurempaa kokonaisuutta täysin sen suuremman kokonaisuuden ehdoilla ilman minkäänlaista omaa vaikutusvaltaa ansaitsee ilman muuta oman juhlarahansa.


Suomihan on kuuluisa urheilumaa joten kyllä suomalainen urheilu ansaitsee oman juhlarahansa. Vaihtoehtoja on monia, on Nurmen Paavoa, on Ritolan Villeä, on Virenin Lassea, on Kirvesniemen Marja-Liisaa ja mitä kaikkia niitä nyt onkaan. Valinta suomalaiseksi urheilun juhlarahaksi on kuitenkin loppujen lopuksi varsin helppo. Rahassa esiintyy yhdysvaltalainen Caitlyn Jenner, joka voitti vuonna 1976 Bruce Jennerinä miesten kymmenottelun olympiakultaa ja myöhemmin sitten muutti itsensä naiseksi. Varsinaisesti Jennerillä ei ole ollut mitään tekemistä suomalaisen urheilun kanssa mutta nää trans-jutut ovat aina niin ihanan tiedostavia ja toimiihan kyseinen mies / nainen / whatever meille suomalaisillekin esimerkkinä. Jostakin. Ainakin asiasta pitää olla innostunut. Muuten ei ole tiedostava eikä vakavasti otettava henkilö.


Niin kuin lukija tietää, monikultturismi on tie, totuus ja elämä. Siksi seuraava juhlaraha muistuttaa meitä siitä, miltä monikultturismi ja etnisen rakenteen muutos on meidät pottunokat pelastamassa:

Onhan selvää, että sisäsiittoinen pottunokkaperunakuoppa-Suomi olisi aivan lähivuosikymmeninä muuttumassa porukalla Syvä Joki-elokuvan banjopojiksi ellei meille olisi alkanut tulla uusia ja terveitä geenejä. Se, että ne geenit tuppaavat suurelta osin tulemaan alueilta joissa on harrastettu serkusavioliittoja jo silloin kun suomalaiset vielä palvoivat Ukko Ylijumalaa on puolestaan niitä yksityiskohtia, joihin ei tarvitse takertua. Samoin kuin se, että niitä geenejä levitetään Suomi-neidolta lupaa kysymättä ja pikkuisen väkisin. Sellaisia puolivapaaehtoisia tutustumispenetraatioita.

Degeneroituvasta ja monikultturismin geenipelastamasta Suomi-neidosta päästään seuraavaan juhlarahan aiheeseen. Onhan termi ”Suomi-neito” itsessään äärimmäisen vanhanaikainen ja taantumuksellinen maassa, jossa yhteiskuntatieteitten alalla toimiva biologia on tunnistanut yli 30 sukumoniota. Varsinainen biologia on tietysti vähän perässä mutta kovat tieteethän edustavat ikävää insinöörilogiikkaa eikä niitä tartte ottaa niin vakavasti. Sehän on meinaan se sen hetkinen fiilis kun ratkaisee:


Onhan juhlarahan aiheisiin löydyttävä myös jotain, josta Suomi voi olla todella ylpeä. Valinta on helppo. Tom of Finlandin homoseksuaaleille tehty lapaseenläiskimismateriaali on ehdottomasti ja absoluuttisesti parasta, mitä suomalainen taide- ja kulttuurielämä on koskaan, ikinä, milloinkaan tuottanut. Siksi se ilman muuta ansaitsee oman juhlarahansa:


Siirrymme juhlarahasessiomme viimeiseen kolikkoon, ja selväähän on, että kaikissa tällaisissa juhlarahasarjoissa on oltava myös viite suureen tulevaisuuteen. Viimeisin kolikkomme suuntaa tästä päivästä kaksikymmentä vuotta eteenpäin:


Mikäli kolikossa esitetty toive on toteutunut, ja kaikki rasistit ja sellaiseksi tulkittavat ihmiset on hirtetty, niin Suomi on silloin absoluuttisesti rasismivapaa maa. Nimittäin silloin ollaan hirtetty myös kaikki ne ihmiset, jotka pitävät yllä infrastruktuuria joka siinä tapauksessa luonnollisesti romahtaa. Tällöin myös elintasosurffailijat siirtyvät maasta pois ja tiedostavat ihmisetkin kuolevat nälkään. Suomi on saavuttanut ensimmäisenä maana maailmassa täysin rasismivapaan tilan. Siihen kannattaa tähdätä ja pyrkiä kaikin keinoin.

Muistakaa, lukijat. Tiedostavuus ja suvaitsevaisuus on kaiken A ja O. Siihen väliin mahtuu L ja K. Sillä ei tätä touhua aikamies selvinpäin kestä.

Hetkonen? Did I just again assume my gender?

Ja muistakaapa lukijat myös Greatest Shits-äänestys.

44 kommenttia:

Castor kirjoitti...

Olipa komea kirjoitus! Jos minä olisin suunnitellut (hehheh) minkään muistokolikon, yhdellä puolella olisi Ståhlberg ja toisella vaikka Uno Cygnaeus. Mutta ei meillä näitä noteerata, sivistyksen perustoja.

Me olemme kaikki rasisteja, kunnes taas jotain tapahtuu jossa tarvitaaan valkonaaaman apua.

Castor kirjoitti...

Ja tätä ei valkoinen mies kestä. Nyt tuli ainaki gender komeesti! Ykä, mitä minä voin enää hävitä kun 19 vuotta on mennyt ja kuolee? Ja tämä byrokratia: eilen 6 tuntia notatiraaatissa pelkän valtakirjan takia. Ja se maksoi 400 EUR.

Castor kirjoitti...

Ja tätä ei valkoinen mies kestä. Nyt tuli ainaki gender komeesti! Ykä, mitä minä voin enää hävitä kun 19 vuotta on mennyt ja kuolee? Ja tämä byrokratia: eilen 6 tuntia notatiraaatissa pelkän valtakirjan takia. Ja se maksoi 400 EUR.

Heikki Välimäki kirjoitti...

Upeita kolikoita, tilaan heti koko sarjan ;) Jos voisin ehdottaa niin yhdeksi kolikon aiheeksi voisi nostaa triggeröitymisen. Kolikko symboloisi yleistä feminismiä, herkkänahkaisuutta ja äärimmäistä omaa asiaa ajavaa tulkintaa aiheesta kuin aiheesta.

Anonyymi kirjoitti...

Ykällä loistava tulevaisuus Monetan graafikkona/designerina. Vihakirjoittelusta kärähtäneenä ja viiden vuoden tuomion istuneena sopeutetaan yhteiskuntaan juhlarahojen suunnittelutyössä. Cheers.
Sepi

Olavi Koskela kirjoitti...

Hyviä ehdotuksia kaikki, ei siinä mitään. Olisin ehkä odottanut Ykän sompailevan yhden juhlarahan, jossa on kuvattuna tuulivoimaloita. Nehän ne tulevat pelastamaan Suomen energiahuoltovarmuuden. Tai miksei Suuren Johtajan J-C Junckerin ylväs profiili - kun tässä nyt ilmeisesti ollaan liittovaltioon menossa. Joo eikun vakavammin, enemmän tykkään kyllä Jätkimäjoen silta -tyyppisistä myönteisistä tarinoista, kuin hotellin respan yhä mustemmiksi ja kitkerämmiksi muuttuvista näkemyksistä - vaikka perusteltuja ovatkin.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Jos jossain lotto-pelissä voittaisi riittävästi, niin mahtaisivatko tehdä tilauksesta tämän paremman sarjan?

Ihan vaan yksityiskäyttöön. :D

Anonyymi kirjoitti...

Oi Ykä Ylittämätön! Olitpa valinnut osuvat ja suvaitsevaiset juhlaraha-aiheet! Sopivat oikein hyvin yhteen Aylan Kurdi -lapsukaisen kuvan kanssa.
-pp

Maahanmuuttokriittinen kansanliike, MaKriKaLi kirjoitti...

Kiitos Yrjö, kun lisäsit hauskuutta päiväämme! Tasapuolisuuden nimissä kiitämme ehdottomasti myös vasemmistoa, vihreitä ja kaikkia tiedostavia, joiden hengentuotannosta ylempänä on kyse.

Anonyymi kirjoitti...

Sisällissotahan on suurin suomalainen häpeä. Kuten Ykä sanoi, sen aloittivat sosialistit. Se on siis heidän häpeänsä. Kummallista on, että tätä ei nykyisin sanota suoraan, mutta se johtunee vasemmiston mediavallasta meidän maassamme. Sodan lopussa tapahtuneet laittomat teloitukset taas ovat oikeiston häpeä ja niistä puhutaan enemmän. Mannerheim ei kyennyt niitä estämään, ja tämä on hänen häpeänsä.

Kun itsenäisyysjulistuksesta äänestettiin eduskunnassa joulukuun alussa 1917, SDP äänesti julistusta vastaan, mutta hävisi äänestyksen 100-88. Tästä ei nykyisin puhuta, koska se näyttää vasemmiston kannalta vähän pahalta. Ei SDP sentään Suomen itsenäisyyttä ainakaan julkisesti vastustanut, mutta he eivät kannattaneet yksipuolista julistusta vaan neuvotteluja venäläisten kanssa. Tämä olisi venyttänyt itsenäistymistä ja ehkä olisi sen kokonaan estänyt.

Syypäitä sisällissotaan olivat selkeästi sosialistit. Koska punaiset hävisivät, on ymmärrettävää, että heitä myös sodan aloittamisesta rangaistiin. Aikana, jolloin laki salli kuolemantuomiot, ei ollut kummallista, että kuolemaan myös tuomittiin. Tämä ei olisi periaatteessa ollut häpeällistä. Kuitenkin oli niin, että perustettiin laittomia tuomioistuimia, jotka langettivat pikatuomioita suunnilleen olemattoman tutkimisen jälkeen (myös täysin syyttömiä ihmisiä tuomittiin kuolemaan näissä oikeudenkäynneissä, tiedän itse joitakin). Tämä laiton menettely on oikeiston häpeä.

Hämmästyttävää on, että aika pian oikeiston ja vasemmiston häpeät eräässä mielessä kuitattiin. Laittomiin tuomioihin syyllistyneitä oikeistolaisia ei rangaistu ja punavankeja (jotka olivat hyvällä onnella välttäneet kuolemantuomion sodan loppuvaiheessa) vapautettiin. Tämä oli alku kansalliselle yhdistymiselle, joka mahdollisti menestyksen talvisodassa. Tosin haavat eivät vieläkään ole täysin parantuneet, mutta odotetaanpa vielä toiset sata vuotta, niin ehkäpä sitten. Eihän Suomen sotakaan enää aiheuta meissä suuria tunnekuohuja.

Kun juhlitaan jotakin, kuten vaikkapa Suomen sataa itsenäistä vuotta, ei tunnu kovin tervejärkiseltä, että esiin tuodaan voimakkaasti Suomen suurin häpeä (ja vieläpä tästä häpeän ajasta vain toinen puoli). Kuvitellaanpa vaikka, että pariskunta on ollut naimissa 50 vuotta. Mies pitää juhlassa puheen, jossa kertoo, että kyllä minä tätä vaimoa pieksin silloin alkuaikoina useinkin ja mustia silmiä siitä seurasi, mutta vähitellen tämä on tullut harvinaisemmaksi, eikä sitä nykyisin esiinny juuri ollenkaan. Tuskinpa tällaisia puheita juuri pidetään (tosin, kun lukee intiimejä paljastuksia iltapäivälehdistä, niin eihän tästä voi olla aivan varma…) Teloitusta esittävä juhlaraha kuuluu tällaisen puheen kanssa samaan kategoriaan.


Toinen professori

Anonyymi kirjoitti...

Lähinnä tuli teloituskolikosta mieleen että mädättäjillä kävi mielessä mikä heillä itsellään on pian edessä kun kansalle alkaa tämä ilveily riittämään ja iski paniikki ettei sille saa antaa vääriä ideoita.Alunperinhän ideana on tietenkin ollut yhdistää se keskitysleireihin,natseihin sekä rasismiin ymsyms. normaaliin mädättäjien harrastamaan syyllistämiseen ja Suomalaisuuden halveksuntaan.

Sandscorpion kirjoitti...

Loukkaantuminenhan johtuu ihan vain siitä, että loukkaantujat itsekin tietävät, että olisivat itse seisseet samassa rivissä ammuttavina, jos olisivat syntyneet sata vuotta aiemmin. Meinaan vaan, että jos Mäntsälän kapina olisi saavuttanut samat mittasuhteet kuin punakapina, ja nyt lyötäisiin juhlarahoja fasistikapinallisten ampumisesta, tuskin joku Li Andersson jaksaisi twiittailla sen mauttomuudesta ja loukkaavuudesta.

Eihän se ikinä ole kivaa, jos joudutaan ihmisiä ampumaan, mutta eivät punaiset olleet ihan mitä tahansa sivullisia, vaan porukkaa, joka yritti väkivalloin tuoda maahan totalitaristista murhaideologiaa. Pakkohan sellainen on saada pysäytettyä keinolla millä hyvänsä. Itse pidän hyvin mauttomana ja loukkaavana, että sen porukan henkiset perilliset jaksavat vielä nykyäänkin nillittää asiasta. Varsinkin, kun he ovat saaneet kasvaa nauttien vapaudesta ja vauraudesta, joka tuli mahdolliseksi nimenomaan punakapinan torjumisen myötä.

Toisaalta, ihan epäpoliittisesti arvioiden, onhan se teloitusraha sopimaton. Rahankäyttöä kun ruvetaan opettelemaan jo pienestä pitäen, joten kuvitusta valitessa pitää ottaa huomioon sekin, soveltuuko se pikkulasten silmille, vaikka olisikin kyse pelkästä keräilyharvinaisuudesta. Jos harrastaisin salaliittoterorioita, voisin ajatella, että teloituskolikkoon valittiin tarkoituksella sellainen kuva, jonka tiedettiin aiheuttavan kohun, että se toinen kolikko pääsisi livahtamaan tutkan alta läpi kenenkään kiinnittämättä asiaan suurempaa huomiota. Tai ainakin että tiedostava ja edistyksellinen kohu peittäisi alleen rasistisen ja taantumuksellisen kohun. Nythän käy luultavasti niin, että teloituskolikko vaihdetaan ja setti julkaistaan muilta osin sellaisenaan.

Lähinnä tämä tapaus vain muistutti minua siitä, kuinka vähän kunnioitankaan Petteri Orpoa. Ensin tyyppi itse allekirjoituksellaan hyväksyy kolikot, ja liittyy sitten kuoroon valittamaan kolikoiden sopimattomuudesta.

Jos hän olisi rehellisesti sanonut, että itse piti kolikkoa hyväksyttävänä, mutta perui päätöksensä kohun ja kansalaisten vaatimusten takia, asia olisi ihan OK. Sen sijaan hän päätti esittää omana mielipiteenään, että kolikko on mauton ja että se pitää vetää pois. Voidaan siis päätellä, ettei Orvolla mitään omia mielipiteitä olekaan, vaan hän vain haistelee yleistä (tai siis valtamedian) ilmapiiriä ja on aina sitä mieltä, mitä hän olettaa kansan haluavan hänen olevan. On vähän turhankin kohteliasta todeta, ettei hänellä ole selkärankaa. Itse epäilen, ettei hänellä ole mitään muutakaan luu- tai rustokudosta kehossaan.

Orvon äänestäjiä ymmärrän kyllä. Kyllä minäkin tykkäisin, jos saisin valittua eduskuntaan tyypin, joka ei ala omin päin säveltämään mitään, vaan tekee aina vain juuri niin kuin hänelle sanotaan. Siinä vain on se ongelma, etten se kuitenkaan ole minä, joka saa päättää, mitä hänen kuuluu tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Hehheh joo, noihan ovat mitä parhaimpia ehdotuksia uusiksi juhlakolikoiksi, olisi hiukan sitä kansainvälisyyttäkin mukana! Muistuu Pahkasian ehdotukset uusiksi Suomen markoiksi joskus 80-luvulta.

Onhan tämä kolikkogate ollut aika surkuhupaisa tapaus. Se teloituksen mallina ollut valokuva lienee vielä lavastus, kuten eräs kommentoija pohtii #32 ja #34. Jos se on tuosta valokuvasta otettu, niin aikas hyvin pukeutuneita uhreja ja he ovat rauhallisin mielin rivissä odottamassa luotia ja teloittajat ovat noinkin lähellä teloitettavia. Jokin tuossa ei nyt täsmää.

Tässä eräs satiirinen ehdotus uusiksi juhlakolikoiksi ja heittipä MitäVee-lehtikin omat ehdotuksensa kehiin. Toi kuva kaarnalaivasta ja Aatusta vierailulla Marskin syntymäpäivänä olivat mielestäni pahimmat heitot. Naamapalmu olisi sellainen globaalisessa mittakaavassa tunnettu kuva, että se sopisi erittäin hyvin kuvaamaan koko tätä kalabaliikkia!

Omana ehdotuksenani laittaisin tuon Aatu ja Marski kolikon kääntöpuolelle Otto-Wille Kuusisen, niin olisi sitten kummaltakin puolen pahiksia mukana noin tasapuolisuuden nimissä. Taiteilijoita ja kirjailijoita kunnioittaakseni Irwin Goodman ja Pentti Saarikoski, kummallekin ainakin maistuivat noi väkevät.

Ironisinta koko hässäkässä lienee se, että suuresti arvostamani valtiovarainministeri P. Orpo oli allekirjoittanut hyväksyntänsä juhlakolikoista, ja sitten hän vaatii niitä poistettavaksi kohun myötä. WTF? Pikkuilkeästi tulee mieleen onko mies edes tutustunut aineistoon kunnolla ennenkuin laittoi puumerkkinsä papereihin? Ja entäs sitten tärkeimmissä asioissa, koskien esim. Suomen turvallisuutta?

OT:nä viikon huumoriuutinen, villisiat vauhdissa Irakissa, taisi näiltä kolmelta taistelijalta jäädä neitsyet saamatta kun he joutuivat possujen jyräämiksi?


- Soomepois Eestist -

Pantalone kirjoitti...

C.Jenner on vähän hankalahko juhlarahamannekiini. On pesunkestävä republikaani-Trumpinkannattaja. Seta-piireissä persona non grata siis.

Becker kirjoitti...

Mainioita ehdoituksia Ykältä. Tää koko juhlaraha causti on saanut tragikoomisia piirteita niinkuin koko juhlavuoden juhlita. Nyt aletaan olla Huhtikuun lopulla enkä ole vielä havainnut ainoatakaan arvokasta juhlavuotta juhlistavaa tapahtumaa. Koko touhu on annettu punavihreiden suvakkien käsiin ja tulokset näkyvät. Mielenkiinnolla odottelen seuraavaa spektaakkelia aiheen tiimoilta.

Klara Wappen Ykälle, respan porukalle ja blogin aktiiveille!

Anonyymi kirjoitti...

Kai venäläisten kokema russofobiakin johonkin lanttiin pitää saada.

https://mobile.twitter.com/plehtovirta/status/857256466113335298

intrigööri kirjoitti...

Satavuotiaan Suomen juhlarahahankkeesta tulee vähän samanlainen tunnelma kuin jos istuisi kotona ruokapöydässä ja rotat järsisivät pöydän jalkoja.
Ykällä on hyviä juhlarahamalleja. Musta Mannerheim ehdotelmista vielä puuttuu ja Afrikan kuuluisat Suomi-huussit, mutta on siellä vielä kiertämässä sekin koodaribussi, mikä korvannee Halosen mennyttä Afrikan ilmaherruutta.
Mitä sitten pitänee sisällään se juhlavuoden hanke, jossa määritellään suomalaisuus uudelleen, 50 000 eurolla? Luultavasti sillä rahalla keksitään taas ja jälleen, ettei mitään suomalaisuutta ole koskaan ollutkaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Heikki Välimäelle, Sepille, Olavi Koskelalle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, -pp:lle, Maahanmuuttokriittiselle kansanliikkeelle, Toiselle professorille, Ano1:lle, Sandscorpionille, Soomepoisille Eestist, Pantalonelle, Beckerille, Ano2:lle ja Intrigöörille, kiitos kommenteistanne ja hyvää kansallista veteraanipäivää.

Castor: Jos suunniteltaisiin juhlarahoja oikein tosissaan niin varmaan sopivia aiheita löytyisi. Vaikka nuo esittämäsi. Voimia ja jaksamista.

Heikki: Tuossa 30 sukupuolta-kolikossa oleva nainen on se kovasti triggeröitynyt amerikkalainen feministi josta on tullut suosittu meemi. Niin että siinä muodossa triggeröityminen on mukana.

Sepi: Ehkä minä voin tehdä alustavaa harjoittelua kun prässäilen vankilan pajassa rekisterikilpiä.

Olavi: Hyviä ehdokkaita nuokin. Nuo Jätkimänjoki-tyyppiset tarinat ovat minulle ehkä niitä läheisimpiä.

VNV: Mikä ettei. Saahan sieltä postistakin tilattua niitä omia merkkejä.

-pp: Kiitokset.

MaKriKaLi: Suuret kiitokset sinnekin päin.

Toinen professori: Mitä tulee tuohon teloituskolikkoon, niin mielestäni sisällissodasta (joka kuitenkin on olennainen osa historiaamme) olisi löytynyt paljon parempiakin vaihtoehtoja. Mutta totta puhut. Sosialistit rupesivat pyssysille ja siinä voi käydä huonosti. Ja sisällissodat ovat kaikkein verisimpiä. Tulee muistaa, että oli myös punainen terrori ja se koostui pääosin siitä, että punaiset varmistivat valtansa alueillaan. Ampumalla potentiaaliset vastustajat. Ihan normimeininkiä vasemmistolaisissa vallankaappauksissa. Tai onneksi tässä tapauksessa sen yrittämisessä.

Ano1: Mene ja tiedä. Mutta tuo suomalaisuuden mitätöinti tai ”epädramatisointi” kieltämättä oli taustalla.

Sandscorpion: Erittäin hyviä huomioita. Ja se, mitä ministeri Orposta sanoit pitää erityisen hyvin paikkansa. Jätkä on ajatukseton, tahdoton ja mielipiteetön broileri joka on sitä mieltä mitä pitää olla. Häiskä olisi pärjännyt erittäin hyvin esim. DDR:n hallintokoneistossa.

Soomepois: Samanlaisia mielikuvia minullakin on tuosta teloituskuvasta. Paikallahan en tietysti ole ollut. Voi olla, että niihin kuoppakarkeloihin ei olla paljon kameroita haluttu. Tuo linkki oli paha. Villisiatkin organisoituvat ja liittyvät vääräuskoisiin taistelujoukkoihin, Ja toimivat näköjään tehokkaasti.

Pantalone: No tuossa tuli kieltämättä huti. Toivottavasti trans-pisteet sentään pelastavat suorituksen edes välttävälle tasolle.

Becker: Minäkin luulen, että tää myllytys on vasta alussa eikä pohjaa ole vielä näkyvissäkään. Klara vappen och själva vatten.

Ano2: Oliskos Bäckman ollut sopiva naama siihen kolikkoon?

Intrigööri: Kieltämättä hyvä vertaus. Varmaankin suomalaisuus tullaan kokonaan kieltämään poislukien nämä taikasanan ”asyl” sanoneet uussuomalaiset jotka ovat määrityspisteitä uudelle suomalaisuudelle.

Anonyymi kirjoitti...

Vihapuhe muistoraha.Kruuna puolelle Halla-ahon kasvot posket punavärillä värjättynä.Klaava puolelle mantra: Tuomittu uskonrauhan rikkomisesta ja kansanryhmän kiihotuksesta! Sillä tämähän kaivetaan aina esille kun Jussia haastatellaan.Saadaan mukamas heti ukolta uskottavuus pois, kun muuten ei pärjätä argumentoiden.

Anonyymi kirjoitti...

Mitään juhlarahoja ei tarvitse tehdä, mautonta enää tällaisen sirkuksen jälkeen, olisin ostanut, en ostaisi enää. Häpeä Orpo toimintaasi sisäministerinä ja nyt valtiovarainministerinä, hyi, olet iso häpeäpilkku maallemme, tosin puoluekaverisi Stubb ja Katainen ovat samalla linjalla kanssasi.

Tämä ei ole enää minun Suomeni. Jo pari vuoteen en ole sytyttänyt kynttilöitäkään itsenäisyyspäivänä ikkunalaudalle. Olen katsellut televisiosta aikuisten ihmisten tositeeveetapahtumaa eli Linnan juhlia ja miettinyt, näinköhän noille suurimmalle osalle on tärkeintä oman nassun näkyminen julkkikseksi aah muusta ei niin väliä ja vaatteet! Moni koreilee muussakin elämässään lainahöyhenissä, pankin asunto, pankin auto ja jotkut ostava ruokaakin velaksi, jotta näyttäisi ulospäin kivalta. Ökytaloja onkin paljon myynnissä.

Hävettää olla suomalainen jollain tapaa, miten rumasti tämä maa kohtelee heikoimpiaan ihan koko ajan. Samat ylivelkaiset pikkupäättäjät kunnissa ja muualla kurittavat leikkauksilla köyhiä unohtaen, että sieltä korkealta on myös pitkä matka maahan ja se sattuu. Yhtä tällaista törkyturpaa seurasin muutaman vuoden ja nyt kituuttelee, kun menikin duuni alta ja uutta ei saanut. Yhtään en sääli, niin kovasti puhui heikoimmista, että oikeastaan nautin tilanteesta.

Jokaikinen tapahtuma, jokaikinen 1,2,3 teeveeohjelma sisältää nykyään kiintiönegridin ja muun mokutuksen, että oikein oksettaa. Suomi voi olla kansainvälinen, mutta ei ei veronmaksajien pakkokuppauksella. Tänne saa tulla vaikka vinku-Intiasta ja naama olla vaikka pilkullinen, ihan sama, mutta elanto pitää ansaita, eikä tulla tänne kuppaamaan rahojamme ja aiheuttamaan häiriöitä. Rikollisille on ovet avattu Schengenin myötä ja se pitäisi ensiksi lakkauttaa, että yhteiskuntarauha vielä voisi korjaantua, sitten pakkopalautuksen vauhdilla eteenpäin.

Paljonkohan mahtaa olla vankiloissa nykyään suhde kantisten ja ulkomaalaisten välillä? No tällainen epämääräinen purkaus tällä kertaa, mutta kun oikeasti haluaisin olla ylpeä juuristani ja suomalaisuudestani ja nyt en sitä voi olla, kiitos epäisänmaallisten suomalaisten moukkien.

Lemminkäinen kirjoitti...

Juhlalantti olisi ollut ihan yes jos lantin toisella puolella olisi punaiset lahdanneet valkoisia. Molemmat puolet syyllistyivät rikoksiin ihmisoikeuksia kohtaan ja molemmat puolet pitäisi hirttää (symboolisesti) näin jälkikäteen. Silloin sisällissotaa voitaisiin tarkastella ilman "voittajia" ja "häviäjiä". Tämän päivän "valkoiset" elvistelevät tämän päivän "punaisille", että saitte turpiin ja vituttaako ja tämän vuoksi vihervassarianarkistit käyttävät "oikeutettua" väkivaltaa "natsioikeiston" järjestämiä mielenosoituksia kohtaan. Tässäkin on kysymys identiteetistä, kuten itsensäräjäyttäjien kohdalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Joo, tuohon Jussin tuomioon aina palataan kun ei muuta ole oikein tarjolla. Tulee muistaa, että niin käräjä- kuin hovioikeus ei löytänyt sitä kiihottamista kansanryhmää vastaan. Korkein oikeus sitten hoiteli Illmannin henkilökohtaisen koston.

Ano2: Minä niitä kynttilöitä edelleen sytyttelen. Maa on laitettu vituralleen, mutta läheskään kaikkia ihmisiä ei. Mutta avautumisesi on kyllä asiallinen. Näinhän tää menee. Telkkarin katselu mulla on sinänsä nollassa. Minkä nyt lätkää joskus.

Lemminkäinen: Totta tuo. Mutta näkisin, että nykypäivän oikeuskäsityksen mukaan ei kannata tuomita sata vuotta sitten eläneitä ja taistelleita ihmisiä. Minäkin lienen (vaikka punikkisukua olen) niitä tämän päivän valkoisia, mutta en elvistele kenellekään. Se sota on käyty. Meillä kotona nukkuu saman peiton alla punikkien ja lahtarien jälkeläinen. Vihervasemmistolaiset taas leikkivät turvallista partisaanileikkiä valvotuissa olosuhteissa. Valtiovalta hyväksyy heidän egotrippailunsa.

Lemminkäinen kirjoitti...

Niin Ykä, eihän sisällissodan henkilöitä kannata enää alkaa tuomitsemaan. Tarkoitukseni on että itse teot, mitkä olivat rikoksia ihmisoikeuksia kohtaan, tuomitaan. Silloin on nähdäkseni helpompi tarkastella koko sisällissotaa. Sisällissota on vieläkin tulehtunut aihe ja tulehduksen aiheuttaa näkemykset väkivallan oikeutuksesta. Molemmat puolet näkevät asian omalta kantiltaan ja ovat omasta mielestään oikeassa, mutta kysymyksessä on rikokset ihmisoikeuksia kohtaan ja niitä rikoksia ei pysty puolustamaan kumpikaan puoli. Ja kiitos hyvästä jutusta, sen lukee mielellään uudestaan. Öitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lemminkäinen. Ymmärrän pointtisi. Oma pointtini on se, että me, jotka olemme eläneet syvää rauhaa koko ikämme, emme oikein osaa arvostella sen hetken tilannetta. On niin helppo tuomita ja määritellä rikokset ihmisoikeuksia kohtaan täällä keskuslämmitetyissä asunnoissa internetin ääressä. Aivan samoin voisi tuomita suomalaisten talvi- ja jatkosodassa tappamat neuvostosotilaat ihmisoikeusrikoksiksi. Mutta minä en siihen rupea. Ihmisten tappaminen on aina pahasta. Mutta sitä tapahtuu aika ajoin. Sota on sellaista. Sisällissota varsinkin. Lähinnä muuten sitä sisällissodan tulehtunutta aihetta tuo esille se vasemmisto, ja mielestäni varsin pieni osa siitä. Se kuitenkin aloitti sen kapinan ja sai selkäänsä. Niin maailmassa tuppaa käymään. Hyviä öitä sinullekin ja mukava vappuviikonloppua.

Anonyymi kirjoitti...

"Did I just again assume my gender?" on korrektia englantia.

Mainio kirjoitus. Oma juhlarahaehdotukseni on lutkamarssi ja suomalaismiesten väkivaltaisuus. Onhan meidän kaikkien miesten juhlavuonna 2017 korkea aika katsoa peiliin ja hävetä. Monikulttuurinen suurperhe, jossa kaikilla lapsilla on eri isä olisi myös tervetullut muistutus siitä, ketkä tämän maan ovat jo pelastaneet perikadolta.

Allaspalo kirjoitti...

Haa, arvasin, että Ykä sivaltaa orjalaivojen tervalla tavalla tai toisella. Muutkin ehdotukset oli ihan hauskoja.

Toinen Professori "Se on siis heidän häpeänsä."

Oliko sitten puna-armeijan sikailu Saksassa toisen maailmansodan lopussa oikein? Yhtään kapinaan ryhtyneitä punikkeja puolustelematya.

Anonyymi kirjoitti...

Toivoinkin, että Ykä tarttuisi aiheeseen. Hyviä ehdotuksia saimme ja tätä on kiva lueskella vaikkapa Vappuna räntäsadetta katsellessa omaksi iloksi ja vaikka useampaankin kertaan.

Itseäni ihmetyttää, miksi valittiin rahoja suunnittelemaan arkkitehti ja muotoilija, eikä kuvataiteilijaa? Mitä olen noita Suppasen aikaansaannoksia netistä katsellut, enpä niin rumia ja epäkäytännöllisiä lamppuja tai huonekaluja huusholliini huolisi. Lisäksi kaikkien kolikoiden kuvat ovat kopioita valokuvista (tekijänoikeudet?) ja ilmeisesti merkki vain siitä, että on menty siitä, mistä aita on matalin eli mitään omaperäistä ei suunnittelija ole keksinyt tai osannut tehdä. Marimekossa syntyi muutama vuosi sitten kohu kankaasta, jonka väitettiin olevan oman suunnittelijan työtä, mutta paljastui samanlaiseksi jonkun toisen ottamasta valokuvasta tehdyksi.

Väkisinkin tulee mieleen, että suunnittelijaksi valikoitui oikean ajatusmaailman omaava "taiteilija", en nyt muista, onko turkulainen, mutta kuitenkin oli ajatellut hankkivansa töillään sulan Orpon hattuun! ?????? Ei siis Mannerheimia, ei Talvisotaa, jälleenrakennusta tai Nokiaa, mutta ei myöskään leipäjonoja ja muslimien invaasiota. Ihme kun ei kolikoissa ollut Leninin pärstää, hänhän se kuulemma meille itsenäisyydenkin antoi.

Taas kerran, kiitos Ykälle hyvästä blogista ja hänelle vaimoineen kuten kaikille lukijoille, hauskaa Vappua! Vappumarsseille lähtijöitä taitaa olla vuosi vuodelta vähemmän, mutta ehkä liput, kulkueet ja iskulauseet tulevat uudestaan muotiin tulevaisuudessa, kun maahanmuuttajat innostuvat viettämään oikein kunnolla ja ansaitusti työn juhlaa...

Rouva Ano

Lemminkäinen kirjoitti...

Kyllä. Vasemmiston punainen osa sai sisällissodan aikaan. "Halmen" konsensusporukka pistettiin jäähylle ja punapaitaiset keskushyökkääjähuligaanit laskivat että valkopaitaisten avoimeen maaliin on helppo tehdä maali, kuten venäläiset punapaitaiset olivat tehneet hieman aikaisemmin maalin omien valkoisten maaliin. Jos tsaari olisi valmentajana voittanut Venäjän kansallisen jalkapalloturnauksen, niin Suomella tuskin olisi tänään omaa itsenäistä jalkapallovalmentajaa. Tämän päivän Suomen punaisilla lissukoilla ja paavoilla on suosikkikuteena punainen uhriutumispaita, koska turpiin tuli ja heillä on oikeus siihen oikeaan väkivaltaan. Sota on looginen tapahtumaketju ja sen voi käydä tai olla käymättä. Sodan kolme kriteeriä ovat: Talous, valta ja alueet. Suomen sisällissodassa oli kysymys vallasta ja taloudesta. Torpparien ja työläisten kyrsiintyminen olevaan eskaloitui punaisten vaikutuksesta sisällissodaksi. Kun ymmärrämme mistä sodassa (koska sota on looginen tapahtumaketju) on kysymys, niin voimme valita, sodimmeko vai emme. Hauskaa vappua Ykälle ja kommentoijille.

SamiKoo kirjoitti...

Missä on Jimi Karttusen kolikko? Hän sentään antoi marttyyrin kasvot tämän päivän Suomen taistelulle kaikkialla vaanivaa kansallissosialismia vastaan!

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä vappuja myös sinne hotellin respaan ja muillekin kommentoijille!

Tuossa Ykän jutussa kun mainittiin Vietnam sen napalmihyökkäyksessä haavoittuneen pikkutytön muodossa, niin kyllä meidän suomalaisten pitää hävetä sitä sotaa, koska Lauri Törni a.k.a. Larry Thorne palveli USA:n erikoisjoukoissa Vietnamin sodassa, ja hän tappoi vietnamilaisia. Hyhhyh ja voi ei. [sarkasmi]

Näin vakavammin puhuen mies oli todellinen soturi, koska Puna-armeija oli antanut hänestä ns. tapporahan, hänen johtama sissiosasto aiheutti Itäystävän huotoyhteyksille harmaita hiuksia. Eihän sitä muuten tuollaista kunnianosoitusta saisikaan! Saksalaisesta Stuka-lentäjä Rudelista oli myös samanlainen taksa päällä, hintaa taisi vaan olla enemmän kuin Törnistä, koska Rudel oli aiheuttanut huomattavaa apuharvennusta Puna-armeijan panssarivoimissa, laivastossa, huoltoyhteyksissä & it-tykistössä. Jos mies selviää yli 2.000 taistelulennosta, niin hän on tuskin ihan "turha kaveri".

Tässä pätkää Vietnamin 70-vuotis itsenäisyysjuhlaparaatista ja sitten sen "Paremman" Korean tyyliä. Alkaa noilla Pohjois-Korean kenraaleilla olemaan uniformusta vapaa tila tyhjänä kaikista kunniamerkeistä? Ja osataanhan sitä myös Itänaapurissa. Putinista voi olla mitä mieltä tahansa, mutta hän on ainakin patriootti, seikka mikä valitettavasti puuttuu monelta EU-maiden poliitikoilta.

Vai on Ho Chi Minhille tehty myös mausoleumi tyyliin toveri Lenin, taitaa olla noiden ex-kommunistimaiden "vikaa"? Noissa Kauko-Idän armeijoissa on näköjään toi sukupuolten tasa-arvo sovitettu sitten tappiinsa, koska siellä näköjään daamitkin marssivat ja vissiin he ovat saaneet myös asekoulutusta. Siinä mielessä ei saa aliarvioida tuota kauniimpaa sukupuolta!

Loppukevennykseksi sitten pohjois-korealaisen naisbandin musiikkia, enjoy!

- Soomepois Eestist -

Qroquius Kad kirjoitti...

Brittiläinen sotateorian ja -historian guru Basil Liddell Hart pohdiskeli, että sotaa voi tarkastella objektiivisesti vasta kolmas sotaa seurannut skukupolvi. Sotasukupolvella on oma, henkilökohtaisen kokemuksen värittämä näkemyksensä, heidän jälkeläistensä näkemys saattaa olla räikeän asenteellisesti vastakkainen ("mitäs menitte sinne!").

Äitini torppari-isänisä kuului vapaehtoisesti Punakaartiin, onnistui kuitenkin selviämään hengissä. Äitini äidinisä, niinikään torppari, piileskeli kevään 1918 Punakaartin pakkovärväyksiä, joihin hänellä ei ollut mitään halua osallistua, jos kohta ei Valkoiseen armeijaankaan. Isänisäni jäämistössä sen sijaan oli Tampereen valtauksen muistomitali, jonka täytyi olla isoisäni appiukon jäämistöä.

Erään kerran sitä kysyessäni kukaan ei enää tiennyt, missä se oli. Kunhan ei vaan olisi joutunut serkkupoikani ja hänen kavereidensa leluksi, joka sitten hukkui. Tai ettei tätini perhe vaan heittänyt sitä roskiin, kun eivät ymmärtäneet, mikä se oli: he nimittäin siivosivat perinnönjaossa tädilleni jääneen maatilan päärakennuksen vintin heittämällä kaatopaikalle tolkuttomat määrät vanhaa tavaraa, josta olisi silloinkin (1980-luvun lopulla) maksettu yhtä ja toista. Tänään ne olisivat jo kelpo rahojen arvoisia. Mutta jo silloinkin minun piti melkein pidellä päätäni kuullessani, etä he olivat heittäneet rahaa menemään vähääkään ymmärtämättä niin tekevänsä.

Mutta mitäs tämä minuun kuuluu, kun en kerran ole itse tehnyt mitään, toisin kuin monet muut, joita minulla on ollut varaa jopa moitiskella? Itse asiassa olen tehnyt. Olen edelleen Supon toiminnallisessa tietojärjestelmässä, kirjattuna 1990-luvun loppupuolella toimiessani Väinö Kuisman järjestössä.

Aivan. Saatteko uskotuksi?

Tämä asia tuli eteeni vasta erottuani järjestöstä ja silloinkin epäsuorasti, estäessään erään asian, joka on minulta samasta syystä estettynä vielä 2020-luvun alkupuolelle, jolloin tulee täyteen 25 vuotta viimeisestä merkinnästä, jonka toivon olevan järjestölle lähettämäni kirjallinen eroilmoitus. Olen virallisesti "äärioikeistolainen".

Miksikö minä siihen puljuun liityin? Olin se Ihmeen Odottaja. Samalla tavalla kuin tänään ovat ne, joita olen samasta asiasta täälläkin moitiskellut. Eroamiseni jälkeen järjestössä kävi ilmeisesti laajempikin jäsenkato, koska seuraavissa kunnallisvaaleissa löysin entisen järjestötoverini Perussuomalaisten listalta. Äänestin häntä silloin ja myöhemminkin, mutta ei hän koskaan päässyt Radanvarsikaupungin valtuustoon.

Mutta se viimeinen merkintä? Tottapa Fobba, tai nyttemmin joku hänen seuraajansa lukee tätäkin, ja henkilöllisyytenihän on vain Google-tilin takana pilossa. Ehkä näistäkin tulee uusia merkintöjä? Ehkä prässäämme niitä rekisterikilpiä porukalla? Yhtä epäoikeudenmukaista se olisi meille kaikille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Allaspalolle, Rouva Anolle, Lemminkäiselle, SamiKoolle, Soomepoisille Eestist ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitos huomautuksesta. Virhe korjattu. Tuota mainitsemaasi suurperhettä pidetään kyllä aina enemmän ja enemmän edistyksellisyyden arkityyppinä.

Allaspalo: Tokihan orjaterva piti mainita. En usko, että Toinen professori millään muotoa piti ihmisten lahtaamista oikeana. Hän vain lienee samaa mieltä kuin minä, että sota on julmaa, ratsuväki raakaa ja inter arma silent leges tai jotain sinnepäin. Eli jos pyssysille ryhtyy, kannattaa varautua, että siinä voi käydä huonosti.

Rouva Ano: Kieltämättä tuo valinta oli kyseenalainen. Ehkäpä siihen vaikutti juuri poliittinen luotettavuus. Oikein mukavaa vappua sinullekin. Ja ehkä se vappumarssi tulevaisuudessa onkin sitä elätettävien juhlaa…

Lemminkäinen: Ainahan tietysti ei voi valita, että soditaan. Suomen talvisota oli hyvä esimerkki. Tietysti silloinkin olisi voinut jättää sotimatta, mutta Suomenlahden eteläpuolella on hyvä esimerkki siitä, mihin se sitten johtaa. Oikein mukavaa vappua sinullekin.

SamiKoo: Jaa… kieltämättä kyseisen häiskän olis voinut ikuistaa kolikkoon. Ja mallina olisi sitten tietenkin ollut se rippikuva.

Soomepois: Niin joo, Larryhan se pisti Vietkongia matalaksi. Liekö sitten rähinän aikaisemmassa vaiheessa ollut mukana suomalaisia Ranskan muukalaislegioonassa? Noista pätkistä voi todeta, että on aina mukavaa katsoa, kun totalitaaristen maitten armeijat pistävät komeaa paraatimarssia. Meinaan, niihin marssiharjoituksiin käytetyt tunnit ovat poissa ampuma- ja taisteluharjoituksista. Tuota Moranbong-bändiähän olen minäkin linkittänyt. Näpsäköitä tyttöjä, eihän siinä sinänsä.

Qroquius Kad: Kyseinen sotahistorioitsija voi olla oikeassa, tosin meillä tämä vasemmisto pyrkii vieläkin repimään vanhat arvet auki. Punikkisukua minäkin olen, mutta en tunne mitään katkeruutta. Mitä tulee Väinö Kuisman pulaakiin, niin en minä ihmettele valintaasi enkä varsinkaan tuomitse. Jos ajatellaan 1990-lukua, niin minkälaisia vaikuttamisen välineitä silloin oli? Kovasti vähissä ne olivat eikä sosiaalinen mediakaan vielä ollut syntynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hulvattomista juhlarahaehdotelmista! Ja erityiskiitos "Jätkimänjoen Sillasta" - aivan mahtavan hienosti kirjoitettu, mukaansa tempaava tarina!
Luulenpa, että tämä juhlarahafiasko on vain esimakua "juhlavuoden" tulevasta tarjonnasta, eli varmaankin kaikkea semmoista mistä ei tiedä että itkeäkö vaiko nauraako on vielä tulossa - mm. Pailfacen kädenjälkeähän ei ole juhlatarjonnassa vielä nähty...

Nuo lapsiruumis- ja feikkiteloituskolikot sikseen, itse laittaisin kolikkoihin vain naamapalmun ja kryptisen tekstin "Suomi-Finland "100" years". Toiseen kolikkoon tekstin: "Not My Finland" ja taustapuolelle kuvan siniristilipusta puolitangossa.

Niin tahi näin, nyt on kuitenkin työläisten ja tiedostavien opiskelijoiden juhlan aika, joten nyt lienee SE hetki kaikota Tsadista jonnekin rauhallisempaan paikkaan ja todeta että hyvää vappua kaikille tasapuolisesti!

T. Riku Raunioilla

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Riku ja kiitokset sinullekin. Nuo Jätkimänjoen tyyppiset kirjoitukset ovat minulle ehkä niitä kaikkein läheisimpiä. Eihän niissä aina ammuta ihmisiä, minkä tässä muistutan. Toi naamapalmukolikko saattaisi olla aika toimiva. Itsehän vietän vapun täällä huitsinnevadassa ja muistutan, että jos varsinkin yliopistokaupungeissa näkyy vapunaattona haalaripukuista väkeä, niin niiltä ei kannata kysellä mistään käytännön asiasta yhtään mitään. Oikealla haalariväellä ei ole vappuna haalareita.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Voi Sviddu!
12 vuotta painajaista ei riittänyt!
Nyt on tyrkyllä 6 (+6?) lisää?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja. Karmeelta tuo ajatus tuntuisi. Toivotaan, että kyseessä on vain jonkunlainen Ilaskiven ylireagointi.

Anonyymi kirjoitti...Kyllä ja nyt on trauma meillä kaikilla.
En tuota alkanut netistä etsimään otin vaan
kuvakaappauksen KS 26.4.


http://aijaa.com/UcMrE8


En vain tiedä mistä, sillä minulla ei ole mitään
yhteyttä vuoteen 1918.

Täytyy olla pitkävihainen näin kauan aikaa on kulunut
ja vielä on jotain jäänyt.

Kuva oli lavastettu.

http://www.hs.fi/paivanlehti/27042017/art-2000005186558.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Totta puhut. Kyllä niitä arpia yrittää repiä auki vain hyvin pieni vähemmistö. Ja kieltämättä tuo kuva näyttää lavastetulta. Tuo Varkaudesta otettu kuva saattaa olla aito:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Huruslahden_arpajaiset#/media/File:R%C3%A4ttvisa_skipas.jpg

Anonyymi kirjoitti...

Vapun juhlinta on lähtenyt vähän koleissa keleissä liikkeelle, se on sitä ilmastonlämpenemistä. Valtavirran mediasta jotakin, 4chanin porukka teki pikku jekut eräille toimittajille, ja jälleen he tarttuivat syöttiin. Kertooko tämä sitten laiskuudesta ettei viitsitä tarkistaa niitä faktoja vai vain yleisestä piittaamattomuudesta/tietämättömyydestä? Taidanpas tästä lähteä kaduille aiheuttamaan pahennusta OK-merkillä ja identifioidun täten uusnatsiksi.

Samaiselta saitilta löytyy myös Huffington Postin Etelä-Afrikan filiaalin tapaus, jossa he julkaisivat bloggauksen "Could It Be Time To Deny White Men The Franchise?", mikä oli sitten tarkemmin tutkiskellen sepitettyä tarinaa (22. huhtikuuta). Bloggaaja jäljitettiin ja hän sai potkut töistänsä, tosin e.m. "laatu"julkaisun päätoimittelija joutui myös poistumaan takaviistoon.

Kuten kommentoijat Becker ja Intrigööri hyvin totesivatkin, odottelen myös mielenkiinnolla seuraavaa kaustia jonka tuo Suomen 100-vuotisjuhlaryhmä saapi aikaiseksi.

Noi "kakkaloordien" sivuilla myytävät T-paidat ovat jotenkin hauskoja, pitäisiköhän sitä oikein piruuttansa tilata toi "I identify as an attack helicopter"? Hieman samanlaista huumoria kuin Varustelekan mainoksissa....


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois. Minä luulen, että tuo herkkä täkyihin tarttuminen johtuu jonkunlaisesta epätoivoisesta halusta saada edes jonkunlaista pönkkää omalle utopialleen ja löytää ne suuret salatut natsilaumat joista on paljon puhuttu mutta joita ei ole missään näkynyt. Paha källi sinänsä tuo. Pitäisköhän ruveta itsekin etsimään tommosia. Tosin jos minä julkaisen sellaisen blogissani, niin tajutaan heti että jätkä vedättää. Nuo t-paidat on kyllä mainioita. Jos sais vielä sellaisen ”I identify as 122 H 63”-paidan. Se kun olis sopivan fallistinenkin…

https://i.ytimg.com/vi/LSS6wquGF_8/hqdefault.jpg

Ukkeli kirjoitti...

Kun näin tuon teloituskolikon, niin tajusin, ettei Petteri Orpollakaan ole kaikki muumit laaksossa, kun hän tuon hyväksyi. Tai sitten ei vain ole jaksanut lukea paperia, mihin nimensä kirjoittaa. Luultavasti hänelle esitellään päivittäin pino papereita, joita virkamiehet ovat valmistelleet ja haluavat ministerin nimen alle. Ei kai niitä aina jaksa lukea, ei se niin nuukaa ole, kaipa virkamiehet tietävät? Samasta syystä oikeusministeriön virkamiehet ovat vieneet Persujen Lindströmiä kuin litran mittaa, onneksi presidentti esti Viljasen nimityksen.

Netti on ihmeellinen, eksyin tällaiseen artikkeliin Amerikan presidentinvaaleista 1860: Lincoln ja republikaanit

Artikkelissa kerrotaan tuon vuoden vaaleista, jotka Lincoln voitti ja seuraavana vuonna sodittiin. Republikaanit olivat uusi puolue, demokraatit vanha ja vakiintunut. Kampanjoita oli käyty viinankin voimalla eli demokraatit tarjosivat vaalitilaisuuksissaan ihan kunnolla viinaa, tunnelma oli kohdillaan. Demokraattinen puolue oli hajallaan 1860 ja tähän republikaanit iskivät.

Oli myös paljon nuoria äänestäjiä ja he keksivät uuden liikkeen, Wide awakes, joka levisi tai levitettiin pohjoisiin osavaltioihin. He marssivat soihtukulkueissa. Hmm, mikähän muu porukka marssi soihtukulkueissa satakunta vuotta myöhemmin vanhalla mantereella. Lincoln voitti ja vähitellen leikkisota muuttui totiseksi.

Miksi sota oli yhtäkkiä totista totta? Kuka olisi uskonut keväällä 1917, kun juhlittiin tsaarin kukistumista ja vapautta, että vuotta myöhemmin Tampereen kaduilla taistellaan? Hesari juhlisti Leninin porukan matkaa Pietariin sata vuotta sitten, mutta tuskinpa Tampereella olisi sodittu 1918, jos Lenin olisi pysynyt Sveitsissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ukkeli. Orpohan on arkkityyppi ajatuksettomasta ja mielipiteettömästä broileripoliitikosta joka uskoo tekevänsä asioita jonkun yleisen vaatimusmekanismin mukaan. Näyttelijä, joka tarvitsee jatkuvasti kuiskaajaa ja valitettavasti kuiskaajana ovat paljolti Halosen nimittämät virkamiehet.

Mikäli muuten oikein muistan, niin ne olivat juuri demokraatit, jotka vastustivat orjuuden poistamista.

Maailman mittakaavalla olisi varmasti ollut hyvä, jos Lenin olisi pysynyt Sveitsissä. Suomen kohdalla tilanne on vähän kimurantimpi. Kuinka historia olisi edennyt jos tsaari (tai Kerenski) olisivat pysyneet vallassa? Kumpikaan ei olisi halunnut Suomelle itsenäisyyttä. Lenin sen tunnusti, tosin kommunistitkin uskoivat että Suomi liukuu punaisten voitettua takaisin imperiumiin, tällä kertaa tosin eri lipun alle.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi 100 v juhlavuosi jää historiankirjoihin yhdestä merkittävästä syystä. Tänä vuonna alkoi käytäntö, jossa yleisötilaisuuksiin on varattava nosturiautoja. Saas nähdä, minä vuonna teitä sulkevissa ajoneuvoissa ei törötäkään puomi vaan putki, tykinputki.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, nyt tämä hieno virstanpylväs on saavutettu ja siirrytty taas askel lähemmäksi eurooppalaista normaalia. Jostain syystä en kuitenkaan tunne itseäni kovin ylpeäksi.