tiistai 2. tammikuuta 2018

YHDEKSÄS EPISTOLA

Suvaitsevais-tiedostava väestönosa jakoi vuoden 2017  jälkipuoliskolla niin suuren määrän viisautta meille Voiman Pimeällä Puolella kulkijoille että nehän eivät yhteen epistolaan mahtuneet. Nyt kun on saatu vuosi vaihdettua, niin laitetaanpa loputkin luettavaksi eli vuorossa on:


Mutta ennen kuin siirrymme varsinaiseen tiedostavaan viisauteen on aika antaa kunnia niille, joille kunnia kuuluu. Eli Merja Kyllönen-challengen läpäisseet saavat nyt virallisen Hotelli Yrjöperskeleen kunniamaininnan:

Lämpimimmät onnittelut sankareille. He kävivät siellä, mihin harva uskaltaa. Ja sitten itse asiattomuuksiin:

*
Naapurimaassamme Ruotsissa ollaan meitä perunakuopassa asustavia juntteja tiedostavuudessa aina askel edellä joten siellä julkaistiin pikkulapsille tarkoitettu transseksuaalisuudesta kertova kuvakirja Hästen och Husse. Kirjan sankareina ovat hevonen joka identifioi itsensä koiraksi ja mies joka vapaa ajallaan pukeutuu naiseksi ja käyttää huulipunaa. Kirja on siis tarkoitettu pikkulapsille opastuksella että kaikki eivät ole joko poikia tai tyttöjä. Esille nouseva kysymys kirjan julkaisemisesta lienee että ”miksi”. Toinen kysymys, joskaan ei yhtä merkityksellinen on se, että eikös sellainen heppu joka harrastaa naisten vaatteita ole transvestiitti eikä transseksuaali?


*

Marraskuussa Helsinki sitten teki päätöksen jonka mukaan kaikille laittomasti maassa oleskeleville taataan oikeus maksuttomiin:
                                   
– lääkkeisiin
– majoitukseen
– ruokaan
– sairauksien hoitoon ja seurantaan
– rokotuksiin
– hammashoitoon
– raskaana oleville ja pienten lasten perheille pidempikestoisen majoitukseen
– apuun löytämään väyliä pois paperittomuudesta
– oikeudelliseen neuvontaan
– mielenterveyspalveluihin
– toimeentulotuen lisäämiseen.

Samalla kyseinen kaupunki meni ja romutti koko suomalaisen turvapaikanhakusysteemin ja teki Suomesta avoimen maan kaikille onnenonkijoille. On vaikea sanoa, mikä yksittäinen päätös on kaikkien aikojen typerin suomalainen päätös mutta tää on kyllä kevyesti TOP-viitosessa. Onnittelut vaan helsinkiläisille. Tehän kyseisen valtuuston olette valtaan äänestäneet.


Ehkä Helsingin kannattaisi hankkiutua Detroitin ystävyyskaupungiksi. Punavihreä valtuuskunta voisi käydä tutustumassa tulevaisuuden helsinkiläiseen arkkitehtuuriin.

*

Vittuvirkatun hahmon ritarit Rosa Meriläinen, Saara Särmä ja Johanna Vehkoo pistelivät keskenään rikoslain koventamisperusteita uusiksi:

Nykytilanteessa naisiin ja naisoletettuihin kohdistuva sukupuolittunut verkkoviha jää usein tutkimatta, koska sukupuoli ei ole rikoslain mukainen koventamisperuste.

Tilannehan on sellainen että jos feminismin nimissä todetaan että yksi voltti on kaksi tuntia ja se painaa kolme tuumaa vettä niin fysiikan laithan kirjoitetaan silloin uusiksi. Joten hotellin respassa tuumittiin että kuinka systeemit tuon vaatimuksen mukaan menisivät. Suurinpiirtein näin:

1. Ajatushautomo Vi… siis totanoin Hatun jäsen pieksää netissä äärifeminististä turpavärkkiään.

2. Joku miespuolinen henkilö kommentoi että olipa aika tyhmää settiä ja vielä kaiken lisäksi perustelee kommenttinsa.

3. Ajatushautomon jäsen hattuuntuu ja tekee rikosilmoituksen naisvihasta.

4. Käräjäoikeus räpsäyttää miehelle joko sakkoja tai ehdollisen vankeustuomion ja perustelee tuomiotaan: ”Logiikalla tai niin sanotuilla järkiperusteluilla ei ole todellista merkitystä feminististä kysymyksistä käytävässä keskustelussa. Jos feministi tuntee olevan naisvihan kohde, niin tunne riittää ja hän on naisvihan kohde. Miehen kohdalla tämä logiikka ei päde, sillä keskimääräinen mies on feministiä huomattavasti loogisempi olento. Tämän vuoksi triggeröitynyt feministi tarvitsee miestä enemmän lain suojaa”.


Ja nähtävästi pysytään LGBTQTiiTyy-osastolla tämänkin uutisen mukana. Eli se kuuluisa Joku keksi että äitiyspakkauksen nimi tulee vaihtaa. Tuleva perheministeri kepulainen Annika Saarikko ei todennut sitä luonnollisinta eli WTF vaan meni sitten ja komppasi ja Yle uutisoi innoissaan:

Äitiyspakkauksen nimi vaihtoon syrjivyyden takia? Tuleva perheministeri kannattaa muutosta

Äitiyspakkauksen nykyinen nimi toistaa vanhentunutta mielikuvaa vauvan hoidon ja kotitöiden kuulumisesta vain äidille. Isät huomioiva nimi vaatisi muutosta lakiin.

Hotellin respassa ehdotetaan että vaihdetaan sitten nimen lisäksi äitiyspakkauksen muotokin muistuttamaan ihmisiä siitä tilasta jolloin me kaikki olemme aivan varmasti tasa-arvoisia eikä kukaan loukkaannu enää mistään:


*

Uusi Suomi julkaisi presidentti Sauli Niinistön lausumaa ja sen jälkeen lienee selvää että ajatuksen Niinistöstä koko kansan presidenttinä voi unohtaa:

Nykyään vallalla voi olla monia totuuksia, mikä johtaa presidentin mukaan totuuden hämärtymiseen. Niinistö pitää tätä vaarallisena kehityksenä. Ne, jotka eivät pidä oikeasta totuudesta, voivat Niinistön mukaan hyödyntää tilannetta.

Hän huomauttaa, että tällöin median Suomessa sananvapauden kautta harjoittama kontrolli vaarantuu.

Tuohan olisi oikeastaan käynyt aivan mainiosti Ison Veljen lausumaksi George Orwellin kirjassa Vuonna 1984. Kannattaa muistaa Niinistön kesäinen sanoma siitä, etteivät Halla-aho ja kumppanit ole esittäneet ”tarpeeksi tehokasta katumusta”.

*

Joulukuu 2017

Hieman ennen itsenäisyyden muistopäivää Vasemmistonuoret esittivät tyylitajuaan ja vaativat että Suomen valtion tulisi pyytää anteeksi vuoden 1918 väkivaltaa eli nimenomaan punaisiin kohdistunutta väkivaltaa. Vasemmistonuoret joko taktisesti tai sitten yleissivistyksen puutteessa jättivät mainitsematta että varsinaisesti sisällissodan aloittivat punaiset yrittämällä aseellisesti kaataa laillisen hallinnon ja menivät sitten vielä häviämään. Silloin yleensä käy huonosti. Hotellin respassa kuitenkin luonnosteltiin kyseistä anteeksipyyntöä hallituksen puolesta:

- Suomen valtion edustajina pyydämme anteeksi ja olemme erittäin pahoillamme siitä, että Suomen silloinen hallitus taisteli aseellista kapinayritystä vastaan ja voitti.

Vasemmistonuorten kaverit ja punakaartin perillisinä esiintyvät (nimenomaan esiintyvät, sillä punakaartilaiset olivat tehneet myös varsinaista työtä eikä kapinassa ollut heille kysymys mistään turvallisesta roolileikistä) takkutukat puolestaan jatkoivat rauhantöitään:


Kyseisten leikkipartisaanien toimisto-osaston leikkieverstiluutnantti Suvi Auvinen kommentoi asiaa:


Muistutetaan että autojen vieressä sijaitsevassa talossa oli nukkuvia ihmisiä.

*

Itsenäisyyden muistopäivänä järjestettuun 612-kulkueeseen osallistui useampi tuhatta ihmistä ja koko tiedostava väestönosamme määritteli jokaisen kulkueeseen osallistuneen natsiksi. Otetaan esimerkkinä tämä Emma Kari:


Kyseiset tiedostajat ovat ottaneet asiassa määrittelyvallan itselleen jo aikaa sitten eikä valtiovaltakaan ihmettele yhtään kuinka helposti natsiksi nykyisin päädytään. Kyseessä on kylläkin samanlainen ilmiö kuin että imaami määrittelee vääräuskoisen. No, uskovaisiahan nuo tiedostavat ihmiset pitkälti ovatkin.

612-kulkue meni oikein rauhallisissa merkeissä mitä nyt tiedostavat tahattoman komiikan edustajat vieressä rääkyivät. Takkutukat puolestaan samoja aikoja tekivät huikean partisaani-iskun jota Vietnamin sissitkin olisivat ihmetelleet eli ottivat vangiksi kolmisenkymmentä raskaasti aseistettua ja lippusalkoihin linnoittautunutta Suomen lippua ja ankaran taistelun jälkeen saivat ne poltettua.


Kansainväliset sotilasasiantuntijat ovat verraneet urheitten takkutukkapartisaanien taktista osaamista ja henkilökohtaista urheutta Điện Biên Phủn taisteluun. On ne kovia miesoletettuja nuo takkutukat, on ne. Vaan katsotaanpa, mitä leikkipartisaanien toimisto-osaston leikkieverstiluutnantti Suvi Auvinen totesi asiasta päiväkäskyssään:


Huomattakoon että jopaYlen toimittaja Eero Mäntymaa puhui kommentissaan järkeä josta hänelle kiitokset. Mutta kun Suvi antoi tietoiskun, niin annetaanpa sellainen Hotellin respastakin. Eli: Suvi Auvinen kehuu olevansa oikein ”päivystävä anarkisti”. Anarkistit vastustavat kapitalismia ja järjestäytynyttä yhteiskuntaa. Ainakin teoriassa, koska ilman niitä he eivät oikein pärjää:


Kiitos MV-lehdelle tuosta löydöstä. Hotellin respassa oli muuten pakko googlata että mitä hittoja nuo Wolt ja Foodora ovat. Eikä täällä ole edes älypuhelinta. Ollaanko täällä siis kovempia anarkisteja kuin Suvi Auvinen?

*

Muuallakin kuin hotellin respassa on huomattu se, että kansassa on tapahtumassa selkeää kahtiajakautumista. Sen on huomannut jopa sisäministerimme Paula Risikko. Mikä olisi hänen ehdotuksensa?


Eli Risikko penää apua tähän kahtiajakautumiseen medialta tajuamatta että juuri median täysin yksipuolinen propaganda on niitä suurimpia syitä siihen jakautumiseen. Feminismille kiitos, saimme siltä kaiken. Muun muassa kiintiönaisministerit eli täytepoliitikot joista eräs Ano kirjoitti hyvän määritelmän kommenttiosiossa (kiitos Ano):

Risikko on sarjaa täytepoliitikko. Täytepolitiikko terminä tarkoittaa suunnilleen alla listaamiani asioita.

1. Useimmiten naisoletettu toki miesoletuksiakin on. Uutta ryhmää tärkeässä täytepoliitikoiden pestissä edustavat enenevässä/pelottavassa määrin mamut.

2. Päästäkseen täytepoliitikoksi ei missään nimessä saa omistaa yhtään omaa ajatusta.

3. Ei myöskään saa olla omia mielipiteitä mistään asiasta.

4. Ainoa todella vaativa kriteeri nykyajan "normaalille" ihmiselle täytepoliitikon työhaastattelussa on vaatimus hyvästä muistista. Tämä johtuu siitä, että on pystyttävä toistamaan tarkalleen täytepoliitikolle ylempää annetut ajatukset ja mielipiteet. (Usein kyllä käy myöhemmin ilmi, että täytepoliitikko on haastattelussa törkeästi tämän kysymyksen kohdalla kusettanut).

5. Bonusta saa haastattelussa, jos omistaa söpön kissan tai koiran, jota voi sopivin väliajoin esitellä naisoletuslehdissä. Vielä parempi on, jos on menettänyt söpön elikkonsa tavalla, tai toisella. Tätähän voi sitten surkutella taas naisoletuslehdissä, sekä kertoilla sydäntä raastavasti, kuinka ottaisi uuden elikon, mutta kun ei aika riitä kansalaisten elämää parantavalta täytepoliitikon tärkeältä työltä.

*

Joulukuun puolessa välissä Suomen hallitus hoksasi Angela Merkelin lapioineen niin paljon saksalaista rahaa kankkulan kaivoon että oli aika antaa hänelle törsättäväksi hieman lisää. Niinpä Merkelille myönnettiin ensimmäisenä ”kansainvälinen tasa-arvopalkinto” eli 150.000 euroa.

 Hallitus myönsi palkinnon ”riippumattoman palkintolautakunnan” tekemän ehdotuksen pohjalta ja kyseiseen lautakuntaan kuuluivat  Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas, Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen sekä kirjailija ja tutkija Rosa Meriläinen.

Tutkija Rosa Meriläinen?

*

Feministithän ovat pitkään pauhanneet että miehen euro on naisen 80 senttiä vaikka kukaan ei ole kieltänyt naisia hakeutumasta niihin töihin joissa niitä verovaroja varsinaisesti tienataan ja palkkakin on sitten sen mukainen. Joulukuussa sitten Yle toimittaja Tuulia Kössön johdolla muisti valittaa että huippu-urheilussa suomalaisen naisen euro on kolme senttiä eli miesurheilijat tienaavat rutosti enemmän ja sehän ei käy päinsä se. Asiasta on tehty ihan tutkimus ja sen mukaan tilanne on kaikkein surkein jääkiekossa jossa miehen euro on naisen 0,3 senttiä.

Jos kyse on ammattiurheilusta niin silloin on yleensä kysymys siitä että lajia katsomaan tulee vapaaehtoisesti maksavia katsojia. Miesten lätkän kohdalla niitä on huomattavasti enemmän kuin naisten. Joku genitaalihiekkaa säännöllisesti käyttävä naistutkija voisi todeta, että asiantilan syynä on misogynia ja yhteiskunnallinen patriarkaalinen rakenteellinen sorto, mutta ehkä asiantilaa selittää paremmin tämä kyseinen kuva:


*

Yksi kuluvan vuoden ilmiöistähän on se yritys että miehiä ei saisi sanoa miehiksi eikä varsinkaan naisia naisiksi vaan tulisi käyttää termejä miesoletettu ja naisoletettu. Ja koska elämme kirkuvien hysteerikkojen valtakaudella niin tiedä vaikka nuo termit vielä vahvistetaan lailla ja pakkosyötetään normiksi. Ohessa yksi esimerkki kyseisen termin käytöstä:


Vaikka hotellin respassa ei millään muotoa kuuluta Antti Häkkänen fan clubiin, niin oletettavasti kyseinen häiskä olisi kuitenkin esiintynyt mieluummin miehenä eikä miesoletettuna. Mutta tää on niin nykyaikaa. Muutama feministinen höyrypää keksii höyrypäisen idean, alkavat vaatia siitä vallitsevaa normia eivätkä täyspäiset uskalla sanoa mitään koska pelkäävät feminististä joukkorääkymistä.

Kuva oli siis Ylen haastattelusta jossa käsiteltiin #metoo-hysterian vaatimusten mukaisesti eduskunnassa esiintyvää seksuaalista ahdistelua. Hotellin respasta ennustetaan että kyseisen hysterian myötä valtaosa miehistä lopulta tuumii että pitäkää vitt… tunkkinne, tyytyy vemputtamaan ja sen jälkeen puutteessa olevat ja counter-rapesta vikisevät naiset pistävät pystyyn #meneither-kampanjan. Ehkä sen myötä joku tiedostava laulaja tekee hittibiisin tästä vanhasta teoksesta eli:

Muita tyttöjä mulukutettaan
Minua ei millonkaan
Kerran kun oikeen yritettiin
Niin sisälle ei suatuna sillonkaan

*

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö jatkoi monikuristavaa linjaansa toteamalla että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden ”suojelu” eli piilottelu viranomaisilta on hyväksyttävää.

- Ihmisen suojelu ei ole lainvastaista Suomessa.

- Jos toimii tavalla, jossa vastustaa viranomaista, silloin ollaan tietysti rajan toisella puolella.

- Piilottelu ei ole vielä sinänsä viranomaisen toiminnan estämistä, mutta jos viranomainen tulee kysymään, että piilotatko, ja siihen kielteinen vastaus että ei ole näkynytkään, silloin ollaan aika lähellä ehkä…

-  Ihmisten suojelu ei ole lain vastaista Suomessa, se vaan pitää pitää mielessä. Ihmiset voivat noudattaa omaa moraaliaan aina siihen pisteeseen asti, että heiltä aletaan kysellä.

- Tietoinen piilottaminen … Suomessa ei ole semmoistakaan lakia, joka kieltäisi piilottamasta ihmistä, paitsi rikollisen suojelun. Se on eri asia.

Kyseinen henkilö on mitä todennäköisimmin voittamassa presidentinvaalit ylivoimaisesti. Hän näyttää presidentiltä ja vaikuttaa presidentiltä. Ja kun se Jennikin on pieniin päin. Kovin monelle se sitten jo riittääkin.

*

Yhdeksästoista joulukuuta sitten mikäs muu kuin Yle kärsi peppukipua siitä, että Tiernapoikien hahmo Murjaanien Kuningas on silkkaa rasismia ja osa alentavaa blackface-perinnettä. Uutisena esitetyssä mielipidekirjoituksessa toimittelija Päivi Puukka ilmoitti että edistyksellisessä Hollannissa vastaavan Zwarte Piet-hahmon takia on jo valuteltu tiedostavaa genitaalihiekka eräisiinkin läpiin mutta tyhmät suomalaiset eivät asiasta edes keskustele ja silloinhan Ylen on hoidettava keskustelu. Ihmetyttää sinänsä, että mihin Yle kansalaisiaan tarvitsee? Johan ne Ylen toiminnan kustantavat.

Samaa peppukipuilua harjoitti Ylen uutisessa mainittu ns. kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim joskaan hotellin respassa ei ymmärretä miksi kyseistä henkilöä täytyisi pitää minkäänlaisena auktoriteettinä. Elättääkö hän ehkä meidät? Noin yleensäkin hotellin respassa muistellaan että Tiernapojissa se murjaanien kuningas oli kuitenkin suht symppis hahmo ja kuningas Herootes se mullqvist joka kyykytti murjaania. Eikös se tarina siinä mielessä ole enempi niin kuin rasisminvastainen.

Joka tapauksessa hyvin pienen väestönosan peppukipuilu tuotti välittömästi tulosta joten Stockmann repi ihokkaansa, ripotteli päälleen tuhkaa ja suoritti katumusharjoitukset:


No jaa toisaalta, eihän siitä ole kuin pari vuotta kun tiedostavat ihmisoletetut Englannissa triggeröityivät siitä että brittiläiset sotilaat olivat maalanneet kasvonsa mustiksi. Nähtävästi eivät ole koskaan kuulleet termiä naamioväri.


Hotellin respassa veikataan että seuraava peppukipuilu tulee Päijät-Hämeen vaakunasta. Onhan siinä kumminkin hyvämuotoinen paljastissinen blondi. Ainakin tässä on kyse ylierotisoidun naiskuvan antamisesta ja tuohan tuo vedenneito mieleen ne entiset Linnanmäen vedenneidot joten jonkunlaista naisten alentamista siinä täytyy olla.


Ennen joulua hallituksemme antoi maamme köyhille joululahjan ts. poisti budjetista siinä kaksi vuotta olleen miljoonan euron avustuksen ruoka-apua antaville yhdistyksille. Koska esitys oli alun perin perussuomalaisten, niin kyseessä oli tietysti selvä keskisormennäyttö siihen suuntaan.  Hallitus ei ole pystynyt vieläkään selvittämään (tunnustamaan) mitä haittamaahanmuutto todella maksaa. Vuonna 2016 siihen oltiin budjetoitu 800 miljoonaa mutta perään tuli lisäbudjetti ja koska maahanmuuttoteollinen kompleksi työllistää huomattavan määrän ihmisiä niin virkakoneistossa kuin NGO-organisaatioissa voidaan todeta, että sen vuosittainen summa on vähintään miljardi.

Tuolla ruoka-apumiljoonalla olisi pyörittänyt haittamaahanmuuttokompleksia noin seitsemän tuntia mutta sekin oli hallitukselle liikaa.


Ennen joulua lahjan suomalaisille antoi myös eduskunta. Perussuomalaiset olivat tehneet esityksen, jonka mukaan valtio ei korvaa kunnille laittomasti maassa olevien sosiaalihuollon kustannuksia. Esityshän oli perusteltu ja järkevä joten oli luonnollisesti selvää että kaikki muut kuin persut äänestivät sitä vastaan tehden samalla päätöksen että Suomi on jatkossa vapaasatama kaikille onnenonkijoille jotka vain saavat saappaansa Suomen kamaralle. Nyt näitä sisäänheittotuotteita on jo niin paljon että tulijoita taatusti riittää jatkossakin.

Tulee toki myös muistaa, että näitten tulijoitten suomalaisiin kohdistama arkipäivän terrori ei ole suinkaan väkivaltaa, vaan sosioekonominen haaste, johon suomalaiset eivät ole vastanneet asianmukaisesti. Kommentoija Kissamiehen linkittämä kuva sopii hyvin tähän kyseiseen uutiseen:


*

Jouluhan on tunnetusti antamisen juhlaa. Leikkipartisaanit ymmärsivät tämän omalla, edistyksellisellä tavallaan ja antoivat Laura Huhtasaarelle oman joululahjansa:


Mokomat paskat. Mutta laitetaanpa tähän loppuun sitten human interest-uutinen. Eräs turkulainen miesoletettu (paino sanalla oletettu) mietti keskenään kuinka saisi feminististä katu-uskottavuutta ja sitä myötä massiivisen määrän tiedostavaa piparia.

Ja sitten hänellä sytytti.


Tähän onkin varmaan hyvä lopettaa epistola ja aloittaa uusi vuosi. Hyvää ja toivottavasti onnellista uutta vuotta kaikille lukijoille.

37 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aikamoista tykittelyä taas.
Epäuskon tsunami pyyhkii ylitseni, mutta ei, kyllä tämä totta on.

Tosta brittien kasvomaalikaustista en muistakaan kuulleni.Hyvin menee sielläkin, ihanaa! ��

Onnea ja henkistä jaksamista kaikille kunniakirjan saajille!

Terv, Herännyt

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mainiosta epistolasta!

Aktiivisesta katumisesta:
J. Sakari Hankamäki: Niinistö ei ole osoittanut aktiivista katumista

http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2018/01/niinisto-ei-ole-osoittanut-aktiivista.html

Hankamäki saattaa kerätä hienon äänisaaliin seuraavissa eduskuntavaaleissa, mikäli lähtee ehdolle. Kirjoittaa hän osaa, mutta en ole nähnyt hänen verbaalisia taitojaan livenä. Jos se on samaa tasoa, kuten oletan tohtorismieheltä, niin hän saa aikaan sopivasti hämminkiä eduskunnassa.

10. huhtikuuta 2017 Jukka Hankamäki kirjoitti:
"Jälkikäteen hieman harmittaa, etten lähtenyt mukaan vaaleihin ehdokkaana, vaikka Perussuomalaiset ystävällisesti pyysivät. Minulla olisi ollut kotikaupunkiani Helsinkiä ajatellen kokonaan toisenlainen linjaus kuin se, jonka Helsingin valtavirtapuolueet ja pormestariehdokkaat ovat esitelleet."

https://jukkahankamaki.blogspot.fi/2017/04/kummallisvaalit-kansa-kosti-itselleen.html

Naisoletettu täytepoliitikko Risikolle niistä kahtiajakautumisen syistä muutama linkki,

Ei niin vapaa lehdistö
https://www.nykysuomi.com/2017/12/31/ei-niin-vapaa-lehdisto/

Julia Caesar, Sunnuntaikronikka: Neljäs valtiomahti, osa 1
https://mvlehti.net/2017/04/02/julia-caesar-sunnuntaikronikka-neljas-valtiomahti-osa-1/

Julia Caesar, Sunnuntaikronikka: Neljäs valtiomahti, osa 2
https://mvlehti.net/2017/04/02/julia-caesar-sunnuntaikronikka-neljas-valtiomahti-osa-2/

Johan

Anonyymi kirjoitti...

Ans kattoo milloin huomaavat että Nurmijärven vaakunassa on seitsemän Donald Trumpia. Siitä se meteli nousee kun Suomen totuusmedia ei tykkää yhdestäkään.

Snowcamo kirjoitti...

Suomen harmaaseen on vähitellen alkanut ilmaantua myös luontaisesti UV-säteilyltä suojautuneita varushenkilöoletettuja. Eräs sellaisista jopa läpäisi koko 6 kk koulutusjakson ja pääsi sitten suurena Aamulehden kunniaupseerina julkisuuteenkin. Totesin asiasta pojalle joka takaisin että tämä oli JUURI SE, josta hän koko peruskoulutuskauden raportoi erilaisia sattumuksia ja miten kantahenkilökunta toimi asian suhteen. Koska kaikki arvaavat miten, en toista tässä. Piilokamera olisi pitänyt olla.

Mutta siis asiaan: koska kasvojen mustaaminen on valkoisilta väärin, niin lienee pelkästään kohtuullista että lumipukujen sijaan ns. hamerahalla kustannetaan edistyneemmille taistelijaoletetuille heille paremmin sopivat asut. Afrikassa tykätään kirkkaista väreistä ja sellaisessa soveltuisi esim. kärkeen tiedustelemaan valkonaamoja huomattavasti paremmin (tietysti, taaskin). Jos vihollinen malttaisikin pidätellä tultaan, niin nauru ainakin paljastaisi.

Ja takaisin: sääliksi käy kapiaisia nykyään. Eihän se intti mikään unelmatyöpaikka ole ollut koskaan, mutta kun organisaatio muuttuu vihamieliseksi juuri tunnollisimmille työntekijöilleen (poliiseilla sama juttu), niin luhistuminen on alkanut.

Castor kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta respaan ja lukijoille!

Niinistö on ilmeisesti löytänyt enemmänkin noita "oikeita totuuksia", uudenvuoden puheesta päätellen. Tuosta Sirkiästä voisi sanoa, että tuolla naamalla ei piparia irtoa, teki tyyppi sitten mitä tahansa. Suomalaiset siideriä kittaavat jokinorsutkin edellyttävät jonkinlaista lisääntymiskykyä partnereiltaan.

Mito Islam kirjoitti...

Arvelen että suvatsevaistiedostavan kansanryhmän aivopieruilu vaan kiihtyy, joten -18/-19 vuodenvaihteessa Ykän epistoloista saa koottua romaanin. Iso käsi kunniakirjan saaneille, pitäkää silti lääkkeet lähellä post-traumaattinen stressi saattaa yllättää.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Minusta parhaiten kuvaamaan Suomen poliittista tilaa on Iltalehdessä julkaistu kuva Hurstin joulujuhlasta:

https://static.ilcdn.fi/kotimaa/hursti_sn2_u0.jpg

Risikko huolestunut Suomen kansan jakautumisesta!? Ei mitään hätää, kunhan se ei koske häntä itseään.

"...kaikille laittomasti maassa oleskeleville taataan oikeus maksuttomiin:" Miksi unohdettiin? : - hautajaisiin

Äitiyspakkauksen (YPen kuvassa) sisälle äiti taharrusgeimien jälkeen, kannetaan älämölöä huutaen Migrin ohi ja sieltä Kaputulushillille poltettavaksi, eli eli ei.

Jos naisen 80 senttiä on miehen euro, niin eikun vaimo töihin ja ukko lomille. Kannattaa etsiä jääkiekkoilija vaimoksi, jolloin suhde vielä kukoistavampi.

Onneksi tämä vuosi näyttää mistä päästä pieni rakettimies kusee!
YPen blogit ei sitä tee (siis kuse).

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Heränneelle, Johanille, Anolle, Snowcamolle, Castorille, Mito Islamille ja Veijo Hoikalle, kiitokset kommenteistanne ja oikein hyvää alkanutta vuotta. Kaiken kaikkiaan voi todeta, että ns. imperiumin vastaisku alkavana vuonna vain kiihtyy. Harvalla on pokkaa tunnustaa että onpahan tullut toimittua viimeiset kaksikymmentä vuotta suomalaisia vastaan vaikka tarkoitus tuntuikin niin hyvältä. Siksi niitä paljaspyllyisen keisarin(nan) olemattomia vaatteita ihastellaan tänäkin vuonna ja jos ei ihastella niin siitähän tarttee tehdä rikosilmoitus.

Jarkko Seppänen kirjoitti...

Tervehdys Ykä!

Haluaisin toivottaa hyvää uutta vuotta, mutta nykymeno huomioon ottaen toivotan pelkästään vuotta!

Tuo mies/naisoletettu termistö kehittyy sellaista vauhtia, että luultavasti vuoden päästä vastasyntyneitä kutsutaan oletetuiksi, koska pitäähän yksilölle jättää valinnanvaraa myös sen suhteen, kokeeko ylipäänsä olevansa edes olemassa.

Niinistön tyhjentävään ja hyvin perusteltuun näkemykseen liittyen: Jos piilottelen naapuriani, joka on surmannut puolisonsa, eikä surmaajaa ole vielä saatu tuomiolle, niin en kaiketi piilottele rikollista siinä tapauksessa?

Stocmann on huomannut jo aiemmin rasismin keskittymisen tiettyihin osiin Suomea, ja tästä syystä veti myymälän pois Oulusta. Kieltääköhän ko. ketju muilla paikkakunnilla meikkiä käyttävien päiväntasaajansuomalaisten pääsyn myymälöihin vedoten siihen, että tummaihoisten mustamaalaaminen on täysin tarpeetonta ja Stockmann ei tue sellaista käytöstä.

Ylipäänsä tuo kaikkien asioiden neutralisoiminen on kovasti lapsenkengissään. Milloin tiedostavat pääsevät kunnolla työnsyrjään kiinni ja aloittavat Raamatun, Koraanin ym. muokkaamisen sukupuolineutraaliin muottiin. Mistä sen tietää kokiko esim. profeetta Muhammed olevansa mies? Lisäksi vanhassa testamentissa Jumalan käyttäytymisen taustalla on havaittavissa PMS-oireita, joten Isä Jumala-termi pitää ottaa kriittiseen tarkasteluun ja pian!

Huhtasaaren ikkunankivittäjät eivät ymmärrä, että Kivi, paperi, sakset-kisassa on jo voittaja. Se ei ole kivi. Voittaja ruostuttaa sakset, upottaa kiven ja hukuttaa paperit. Ja se voittaja on Välimeri.Anonyymi kirjoitti...

Ohi aiheen menee, mutta kyllä mielenkiintoa herätti kun lapsi koulussa vierailleen asiantuntijan puheesta kertoi. Terrorismi ja pakolaisuus kaiketi aiheina olleet ja tämö asiantuntija kommentoi kouluun sijoitettuja kolmekymppisen näköisiä ja alaikäisoletettuja miesoletettuja opiskelijoita kertomalla, että terroristit eivät pukeutuisi farkkuihin tai länsimaisiin vaatteisiin saatika ajaisi partojaan ja tästä johtuen nämä pakolaiset olivat turvallisia ja integroinnin päässä tuottavista kansalaisista. Rasistiset ennakkoluulot eivät koske kaikkia, vai mistä tämä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jarkko Seppäselle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Jarkko: Jos noudatetaan näitten kaikkein höyrähtäneimpien tahtoja niin lapset tulevat tosiaankin syntymään oletettuina ja sukupuoli on muutenkin vain fiilisjuttu jolla ei ole biologian kanssa mitään tekemistä. Luulen, että se neutralisointi kohdistuu jatkossakin vain meidän länkkäreitten asioihin ja Ruotsihan jo kerkesikin sukupuolineutralisoida niin yläpihan äijän kuin hänen poikaoletettunsa.

Ano: No siinähän vasta asiantuntija. Vai pitäiskös sanoa asiantoivoja? Kyllähän se Turun puukottajakin muuten ajoi partansa ja pukeutui ihan länkkärivehkeisiin.

Anonyymi kirjoitti...

"Milloin tiedostavat pääsevät kunnolla työnsyrjään kiinni ja aloittavat Raamatun, Koraanin ym. muokkaamisen sukupuolineutraaliin muottiin."

Sukupuolineutraalisuudesta en tiedä, mutta olen jo jonkin aikaa odottanut, milloin meidän kirkossamme rukoillaan näin: "Allah meidän, joka olet taivaassa..."

Toinen professori

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Toinen professori. Eikös se evlut-kirkkomme ole jo mainostanut että samaa jumalaa me musulmaanien kanssa palvotaan?

Kissamies kirjoitti...

Kun linkittämäni kuva mainittiin, lienee asiallista mainita, että löysin sen käyttäjän @VXJaeger twiittauksesta. Tuon turkulaisen miesoletetun joulutempauksesta hän totesi, että "Missä rouhitaan kirjoja, niin siellä rouhitaan kohta ihmisiäkin."

QroquiusKad kirjoitti...

Oikein paljon kiitoksia kunniamaininnasta, vaikka ei sen tienaaminen lopulta ollutkaan niin kova suoritus kuin odotin. Mutta käydäänpä jälleen epistola kohta kohdalta kommentoiden:

Marraskuu:

ruotsalaisesta lapsille sunnatusta kuvakirjasta tulee mieleeni veljetyttäreni 6-vuotislahjaksi saama kirja. En tiedä sen antajaa, mutta oletettavsti kyseessä oli sukulaisperhe, joka kannattaa sata lasisa monikulttuuria -mutta alettuaan itse lisääntyä muutti Helsingin rikkauden keskeltä pikuukaupunkiin.

No, veljentyttäreni siis toi kirjan minulle luettavaksi. Sisältö oli maahantunkeutujien ylistystä, jnka edetessä pieni veljentyttäerni katsoi sylissäni istuen minua yhä uudestaan aina hämmentyneempänä. Kirjan loputtua hän nappasi sen, pamautti kannet kiinni ja vei sen jonnekin. Sitä opusta ei ole sen jälkeen näkynyt.

Kyllä tulevaisus kaikesta huolimatta on lapsissa ja nuorisossa, kansassa kasuavassa, joka on saanut ja saa jokapäiväisessä elämässään oppimiskokemusta siitä, miltä me Kekkoslovakiassa vältyimme.

Helsiningin kaupunginvaltuusto antoi taas havaintoesityksen wanhasta valtioviisaudesta, jonka mukaan kansalla on juuri niin hyvät johtajat kuin se ansaitsee. Jos helsinkiläiset eivät todellakaan saa tuota porukkaa vaihdetuksi seuraavissa vaaleissa, syyttäkööt itseään. Vaihtotehtoja kun nimittäin olisi.

Rosa, Saara ja Johanna eivät ole ilmeisesti huomanneet, että sukupuoli on todellisuudessa koventamisperuste: nainen hyökkää miehen kimppuun leipäveitsellä aseistautuneena yrittäen vakavissaan tappaa miehen. Tämä riisuu naisen aseista, kaata sohvalle ja pitelee ranteista kiinni niin, että niihin tulee mustelmat. Mies tuomitaan pahoinpitelystä. Naista ei edes syytetä mistään.

Viime vuoden lopulla Iltatyttö Karva-Kreeta kirjoitteli tasa-arvon tiimoilta peräänkuuluttaen sitä lisää niin henkilökohtaisen koskemattomuuden kuin velvollisuuksien osalta.
Olisin samaa mieltä, ellei Karva-Kreetan kontekstina olisi ollut lisää koskemattomuutta naisillee (vähät välittäen siitä, että väkivaltarikosten uhrit ovat voittopuolisesti miehiä) ja velvollisuuksia miehille lastenhoidon myötä (vaikka yhteiskuntien velvollisuudet ovat jo tähän asti niinikään voittopuolisesti miesten harteilla, toisin kuin vapaudet ja oikeudet).

Jatkuu...

QroquiusKad kirjoitti...

Joulukuu:

Nuorvasurit vaativat anteeksipyyntöä valkoisesta terrorista, joka ei ilmeisesti liittynyt mitenkään jo vuoden 1917 puolella alkaneeseen punaiseen terroriin tai jälkimmäistä ei kenties koskaan esiintynytkään?
Tästä tulee mieleeni muuan jo keskuudestamme poistunut äidinpuoleinen sukulainen, joka oli hirvittävän katkera loppuun asti siitä, ettei punakaarti voittanut. Kun huomautin hänelle, että siitä olisi seuannut Neuvosto-Suomi, oli seurauksena aina räjähtävä raivokohtaus:
Punainen Suomi olisi ollut vapauden, veljeyden ja tasa-arvon maa, aivan toisin kuin tämä nykyinen fasisti-Suomi. Kun kysyin miksi Neuvostoliitossa sitten kävi niinkuin kävi, sain kuulla ettei sielläkään mitään ollut käynyt! Kaikki on porrrvarrrien prropagandaa, ja Neuvostoliitto on ihannevaltio, jossa kaikki on vapaata ja työläisellä on kissanpäivät!
Hän oli niellyt karvoineen nahkoineen kaiken taistolaisten 1970-luvun propagandan, koska halusi sen niellä sellaisenan. No, hän ei enää ole keskuudessamme ja huomioitava on myös, ettei hänellä ollut mitään muuta sivistystä kuin kuusi vuotta kansakoulua.
Nämä anteeksipyntöä vaativat nuorvasurit eivät voi vedota ainakaan tietämättömyyteen. Tai ehkä voivatkin, en tiedä mitä peruskoulussa nykyään opetetaan vuodesta 1918.

Suviauviset chanttaavat kirkkailla neidonäänillään:
"Ei natseja (paikkaan X),
ei natseja mihinkään!"
Koska meidät on julistettu Mordorin örkeiksi, voisivat vastamielenosoittajat sitten kai muodostaa vastakuoron ja alkaa chantata samalla nuotilla ja kompilla:
"Ash nazg durbatulûk
ash nazg gimbatul.
Ash nazg thrakatulûk
agh burzum-ishi krimpatul!"
Tai ehkei sittenkään; paikalle saattaisi alkaa tulla Mustanmeren ja Punaisen meren välimailta lähtöisin olevaa uteliasta porukkaa: täältähän kuuluu jotain tutulta kuulostavaa kieltä!

Paula kysyy voiko media ehkäistä yhteiskunnan polarisaatiota? Kyllä voi, mutta ei halua. Schwamm darüber!

Jos Rosa alkaisi käyttää titteliä psykoterapeutti, tulisi sanomista varsin nopeasti. Mutta tutkija ei ilmeisesti sitten ole samalla tavoin suojattu ammattinimike, ja sen voi tienata vaikkapa tutkimalla pillunsa ketsuppipullonnostokykyä?

Naisten ja miesten urheilun erot tulivat esiin tässä vimmeisimmän Teuvocaustin yhteydessä. Silloin esitettiin väittämiä, että Veera Ruoho olisi halutessaan pystynyt liiskaamaan Hakkaraisen. Kyllä, jos Teuvo olisi huutanut viiden metrin päästä hakkaavansa Ruohon ja odottanut, että tämä nousee ylös ja ottaa kamppailuasennon.
Mutta jos Teuvo olisi oikeasti halunnut satuttaa Veeraa kahmaisemalla varoittamatta niskalenkin ja kaatamalla tämän lattiaan...ei sillä Veeralla olisi ihan oikeasti ollut mitään sanomista hieman lyhyempää mutta parikymmentä kiloa painavampaa ja tuplasti vahvempaa Teuvoa vastaan. Vai minkä takia kamppailu-urheilussa sitten on painoluokat?

Feministi saa lällätellä raavaita miehiä miesoletetuiksi eli vähän niinkuin miehimyksiksi? Minkähän näköiseksi heidän naamansa menisi, kun heistä alettaisiin järjestelmällisesti käyttää termia naisolelettu samalla, kun kaikista ei-femakkonaisista puhuttaisiin naisina?

Jatkuu...

QroquiusKad kirjoitti...

Marraskuussa hyvän presidenttimme mielestä tosiasioihin oli siis suhtauduttava valikoiden: vain oikeanlaiset voidaan hyväksyä. Joulukuussa vuorossa oli sitten näkemys, että lakia saa rikkoa, jos rikkoja ja kohde ovat oikeanlaisia.
Siltä se on vähän näyttänyt Markus Janssonin lapocasea seuratessa. Videot ovat olleet suoraan sanottuna pelottavia: poliisi on toistuvasti rikkonut lakia Janssonin toistaessa yhä uudestaan:
"Te rikotte lakia ja te tiedätte sen!" Poliisin vastaukset ovat olleet tasoa:
"Eläpä Markus siinä höpöttele turhia..."
Janssonin henkilöstä voi olla monta mieltä, mutta karmeaa tuo joka tapauksessa on. Koska seuraava samanlaisessa myllytyksessä oleva voi olla minä tai sinä.

Oikeinajattelevaisto riensi suojelemaan murijaanein kuningasta, tai murijaanioletettuja henkilöitä. He eivät ajatelleet ihan loppuun asti: vouhkaamisellaan he onnistuivat lähinnä tuottamaan mielikuvan, että murijaanioletetuissa henkilöissä on jotain vialllista ja pahaa. Tämä voi johtaa MV-lehden lukemiseen, saatananpalvontaan ja A-oluen ostamisen ruokakaupasta tai johonkin sentapaiseen.
Päijät-Hämeen vaakunattarella on toki tissit mutta ei edes napaa, ja navanalusetkin ovat jotenkin heteroseksuaaliseen yhteistoimintaan soveltumattomat. Vaan ehkäpä feministit keksivät alkaa raivota vaakunan ilmentävän naisvihaa, koska se ylläpitää piintynyttä käsitystä feminiinigenitaalien kala-aromista?

Pieniä ovat silakat joulukaloiksi, tuumi hallitus ja sen mukaisesti poisti ne silakatkin köyhän joulupöydästä. Se taisi olla sitä aktivointia, jonka nimissä köyhälle näytetään myös hänen paikkansa yhteiskunnassamme:
he ovat epäkansalaisia, kun taas maahamme tunkeutuneet ovat heihin nähden täysin päinvastaisessa positiossa kunniakansalaisina.

Tasa-arvossa on vielä hieman tekemistä: kun naisehdokkaan ikkunat rikottiin, kohautellaan olkapäitä. Jos naisoletettujen ehdokkaiden ikkunoita olisi vaikka vain osoiteltu sormella, raikuisi hirmuisa kirkuna kuinka taas on todistettu suomalaisen miehen hirvittävä naisviha.

Oletusarvo on, että villesirkiöillä olisi Y-kromosomi ja sen mukaiset rationaaliset ajatteluprosessit. Caveat emptor, sanoi roomalainen, joista jotkut olivat todistettavasti hulluja. Heidänkaltaisensa ovat silti alati keskuudessamme, kuten Villekin vahvasti todisti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kissamiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Kissamies: Kiitokset siis myös VXJaegerille ja oikeassahan hän on.

Qroquius Kad: Jälleen erittäin hyviä huomioita. Kiitokset niistä. Äidinpuoleinen sukulaisesi on muuten arkkityyppi jollaisia elää vieläkin ja vielä enemmän kuin taistolaisaikoina. He vaan kumartavat hieman eri asiaa mutta aivan yhtä sokeasti.

Lemminkäinen kirjoitti...

Alkaa pikkuhiljaa nyppiä nämä mies- ja naisoletetut. Eikö voitaisi ottaa käytäntöön tasavertainen termi, "lehmän mulkku". Lehmän mulkku - termissä on kaikki mukana ja esimerkiksi jos Suomen silmäätekeviä on kerääntynyt pöydän ääreen useampia, niin juontaja voi todeta että Suomen mulkuimmat lehmät keskustelevat tänään aiheesta: Virkattu todellisuus.

Anonyymi kirjoitti...

Olen ihmetellyt miten eduskunta ja varsinkin hallitus saadaan täyteen idiootteja. Vika taitaa olla peilissä, suomalaisilla on taipumus äänestää idiootteja, tai politiikassa ei ole parempaa tarjolla. On tullut ainakin uusia sanontoja arkikieleen, onko täällä käynyt Sipilä ja kumppanit kun kaikki on näin helvetin sekaisin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Alkaa nyppiä niin. Kyseessähän on hysteerikkojen muoti jota ollaan pykäämässä vallitsevaksi normiksi. Eikö ihmisellä ole oikeus olla omaa sukupuoltaan ilman mitään oletuksia?

Ano: Valtaosa suomalaisista lukee ja uskoo valtamediaa ja sitä kautta äänestää edelleenkin kiltin itäsaksalaisesti sallittuja puolueita jotka puolestaan ottavat listoilleen ihmisiä jotka eivät kyseenalaista vallitsevaa systeemiä millään tavoin.

Castor kirjoitti...

Demokratia on tullut tiensä päähän. Se on pelkkä "elect & regret" nykymuodossaan.

Vaalikelpoisuudelle pitää asettaa uudet vaatimukset. Ikä ei riitä, pitää olla meriittejä: vähintään kymmenen vuoden työkokemus yksityisen yrityksen/oman yrityksen palveluksessa noin minimissään. Ehdokkaaksi ei saa asettua enää kahden kauden jälkeen, taukoa pitää olla kaksi kautta, joiden aikana henkilö on samoin töissä kuin edellä. Mitään siirtymäeläkkeitä ei tule maksaa. Kaksi kahden kauden edustajuutta on katto, sen jälkeen ei enää voi olla ehdokkaana. Ammattipoliitikkoja ei tarvita Sveitsissä, miksi niitä tarvittaisiin Suomessa?

Ministerin tulee olla vähintään 40-vuotias, muuten samat edellytykset kuin kansanedustajalla. Ministerit tulisi pyrkiä nimittämään kansanedustuslaitoksen ulkopuolelta kahdeksan siirtymävuoden aikana, jolloin vaalikelpoisuusvaatimukset on muutettu.

Siirtymäkauden jälkeen koko saatanan "presidentti-instituutio" pois! Ei "edessä istuvaa" tarvita esittämään jotain ihmeen "arvojohtajaa"!

Siirtymäkauden (8 vuotta) aikana niin kansanedustajien kuin ministereidenkin palkkioita tulee muuttaa vastaamaan kyvykkäiden henkilöiden palkkoja yksityisellä sektorilla. Palkkiot ovat nykyiselle sakille aivan liian korkeat.

Anonyymi kirjoitti...

Tuon Joulupiparin toivossa tehdyn kirjan rouhinnan jälkiseuraamukset kiinnostaisi. Eikös Turun kaupungin kirjasto esiHenkilöt luvanneet palata Joulumieli asiaan? Onko kukaan kuullut jälkitoimista, jaettiinko piparia vai mitaleja?
Kyseessä ei mielestäni ollut vain kirjan rouhinta vaan natsistinen teko. kunnan viranomainen pyrkii rajoittamaan, omista lähtökohdistaan, verovaroilla kustannettujen palveluiden saatavuutta. kirjan hävittäminen, tuossa asemassa olevalta, on verrattavissa sen Itävallasta kotoisin olleen Berliiniläisen Suuren kirjastonhoitajan toimii 1933.
Heinrich Heine kirjoitti 1821, ”Missä poltetaan(rouhitaan) kirjoja, Poltetaan(rouhitaan) lopulta myös ihmisiä!
Ei hyvältä näytä, onko Turun kaupunki sanoutunut tästä toimesta irti, vai tukeeko se tälläistä natsistista toimintaa? Mikä on kaupungin johtajan Minna Arven kanta tälläista toimintaa kohtaa?

Entä Porin Kristalliyö?
Onko tosiaan niin, että poliisi ei tee mitään?

Voi Aikoja Voi Tapoja

vieras kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta Ykälle ja blogin lukijoille! Miten Ykä ja hotellin porukka vietti uuden vuoden? Minun uusi vuosi meni siinä että keräsin yli kaksi tuntia tölkkejä ja puolloja, jotain 23.30 - 02.00 välisenä aikana. Siltä reissulta kertyi vähän yli 13 euroa. Tähän ei kuulu lasipullot koska lähikaupan palautskone ei huolinut niitä jonkin vian takia uudenvuodenpäivänä. Lisäksi lasipulloja löytyi palautuskoneen luota kun jotkut olivat jättäneet ne. Palautin toiseen paikkaan joten loppusaldo oli jossain 16 euron kohdalla.

Mietin kovasti äänestänkö Laura Huhtasaarta vai Paavo Väyrystä. Väyrysen rooli on sohia Sauli Niinistöä sekä nöyryyttää Juha Sipilää ja Matti Vanhasta.

Lauralla olisi enemmän käyttöä eduskunnassa ja kun tilaisuus koittaa, hallituksessa. Ei hän voita vaaleja eikä ehkä ole tarkoituskaan. Tarkoitus on pitää persujen teemoja esillä. Jos olisin Jussi Halla-aho niin olisin ehkä ehdottanut Arto Luukkasta tai Timo Vihavaista persujen presidenttiehdokkaaksi.

Kun nyt saataisiin se vaalien toinen kierros ettei Sale pääse liian helpolla. Jos 2-sijan saa Pate ja 3-sija menee Lauralle jollain 10 prosentilla niin sekin olisi hyvä näpäytys.

Mitä mieltä suomussalmelaiset ovat Merja Kyllösestä ja hänen ehdokkuudestaan?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castor, Voi Aikoja Voi Tapoja ja Vieras & kiitos kommenteistanne.

Castor: Joo, kyllä nykyinen demokratia on lähinnä katsastusleiman lämpsääminen ilman varsinaista katsastusta. Esityksesi ovat hyviä ja muutenkin pitäisi pyrkiä siihen, että puolueet eivät ole pelkkiä oman itsensä etujärjestöjä. Vanhojen puolueitten kohdalla kaikkein viisainta olisi lakkauttaa ne ja perustaa koko puoluekenttä uudelleen.

Voi Aikoja Voi Tapoja: Sen mitä olen ymmärtänyt niin kyseinen häiskä sai esimieheltään jonkunlaisen puhuttelun. Tulisiko tuo sitten tulkita suulliseksi huomautukseksi? Kirjallinen varoitus se ei ainakaan ole. Turun kaupunki ei ole käsittääkseni reagoinut mitenkään. Samoin näyttää siltä, ettei Huhtasaaren tapaukseen poliisi puutu muuten kuin kirjaamalla rikosilmoituksen.

Vieras: Ja hyvää uutta vuotta sinullekin. Vietimme uuden vuoden rauhallisesti kotona. Pressanvaalit näen itse lähinnä mahdollisuutena levittää kansallismielistä asiaa. Niinistöhän ne voittaa, mutta pääsee ainakin vähän kiusaamaan. Päätavoite kaikessa on tietysti eduskuntavaalit. Jos täällä on suomussalmelaisia, niin voi heittää kommentin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Ihan on meininki kuin hourulassa. Tähän aikaan kai soveltaen sopii ajatus pahan etenemisestä hyvien katsellessa vierestä. Hulluus etenee kun tolkuissaan olevat vaan katselee vieressä.

Taisi olla kuitenkin vain jälkiviisautta tuo alkuperäinen vai loppuisiko muka tämän päivän hulluus vain kun joku tolkuissaan oleva sanoisi, että lakatkaa nyt höperehtimästä, aikuiset ihmiset! Taitaa olla kyse yhteisön/yhteiskunnan hajoamisprosessista. Vauhtiin päästyään se tuskin loppuu ennen kuin se loppuu. Siinä ei taida paljon yksilöt painaa. En ala arvailemaan mihin vielä päädytään, mutta matkalta ei varmasti oikeamielisten vinkunaa tule puuttumaan.

Nuo Niinistön kommentit on oikeastaan aika jäätäviä. Oikeat totuudet ja väärät totuudet. Niitä ei siis seulota järkeä tai logiikkaa apuna käyttäen vaan ihan fiilispohjalta, lähinnä huutamalla. Tai sitten tuo laittomasti maassa olevien piilottelu. Ettei se nyt niin haittaa jos heitä vähän piilotteleekin. Ajatteli vissiin, että onhan meillä varaa. Olisiko Mäntyniemessäkin lymyilijöitä?

Näin sitä hiljalleen totalitarismi etenee ja valtaa pitävien mielivalta pahenee. Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.

maallikko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Maallikko. Meininki on tosiaan kuin hourulassa, koko läntisessä Euroopassa. Tilannehan on siellä (eli meilläkin) se, että niin teknologisesti kuin yhteiskunnallisesti huomattavan kehittyneet yhteiskunnat ovat alistumassa vapaaehtoisesti takapajuisille kulttuureille jotka ne pystyisivät halutessaan jyräämään mutta ne ovat tehneet alistumisestaan kyseenalaistamattoman itseisarvon. Eikä tällaista menoa voida taata muulla kuin hiljalleen etenevällä totalitarismilla jota valtamedia kannattaa, koska se on osa sitä. Kai heillä on niitä hyviä aikomuksia joskus ollutkin, mutta nyt he keskittyvät siihen, ettei heitä rangaista rikoksistaan. Mitäs muutakaan heidän toimintansa on?

QroquiusKad kirjoitti...

Tulipa vielä mieleen tuosta Suvi Auvisen asenteesta kansallislippuamme kohtaan, että jos se ja muut kansalliset tunnukset ovat pelkkää kangasta tai pelkkiä kuvia, miksi Venäjä sitten on ottanut niin raskaasti Kansainvälisen Olympiakomitean heille langettaman dopingrangaistuksen kilpailla vain neutraalien tunnusten alla?

Ei kai Suvi yritä vihjailla, että venäläiset olisivat paskoja tyyppejä? Tai kenties se olisikin se kuuluisa "ihan eri asia"?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, voishan se toisten elättämä päivystävä anarkisti tietysti selittää tuonkin. Mulle riittäis näin alkuun sekin, että hän selittäisi sen, miksei poltettu Suomen lippu ja Mohammed-pilakuvat eivät ole toisiinsa verrattavissa. Vastaushan on se, että kyseisen pellen ei tarvitse pelätä turvallisuutensa puolesta kun hän ilkkuu toisten kustantamassa leikkipartisaaniroolileikissään suomalaisuuden symboleita mutta islamilaisuuden symboleita hän ei uskalla irviä koska se saattaakin ottaa kipeetä. Turvallisuus ennen kaikkea. Ennen kaikkea päivystävän anarkistin turvallisuus. Ei hän ole edes mikään anarkisti vaan täysin osa vallitsevaa systeemiämme. Ei hän sitä edes pyri syrjäyttämään koska hän tarvitsee järjestäytynyttä yhteiskuntaa elääkseen ja roolileikkiäkseen.

korpisoturi kirjoitti...

Tässä kerran poikkesin Tampereen kauppahalliin ja Rosa Meriläinenhän siellä istuskeli. Ihmettelin, että mikä täällä haisee niin hyvälle? Mutta selvishän sekin, olin vain kävelly kalatiskin ohitte.

MikkoK kirjoitti...

Pari mietettä:
Suomessa tänään: ikkunoita rikotaan, kirjoja hävitetään, juutalaisia vainotaan ja heidän tuotteitaan boikotoidaan, toisinajattelijoita vedetään näytösoikeudenkäynteihin, ihmisiä innostetaan ilmiantoihin. Vainoajien väkivaltaa katsotaan läpi sormien ja siihen kannustetaan jopa puoluejohtajien suulla. Kaiken kukkuraksi vainoajat syyttävät vainottuja natseiksi!

Länsi-Eurooppa on kuin Länsi-Rooma, joka tuhoutui kansainvaelluksiin. Itä-Europpa on kuin Itä-Rooma, joka säilyi satoja vuosia kauemmin kuin Länsi-Rooma. Lopulta senkin tuhosivat muslimit. Mitä tästä olemme oppineet täällä Suomessa: Ei mitään!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Korpisoturille ja MikkoK:lle & kiitos kommenteistanne.

Korpisoturi: Niin, tästähän saamme takautuman erääseen rintanappiin. Minkähänlainen meteli muuten olisi tullut jos jollakin mieskansanedustajalla olisi ollut rinnassaan nappi ”mulkku haisee hyvälle”. No, puoluekannasta riippumatta mieskansanedustajilla oli hieman enemmän tyylitajua.

MikkoK: Vertaus sinne Roomaan on siinäkin mielessä osuva että siellähän kaiken maailman perversiot olivat pop. Aivan niin kuin nykyisinkin.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä tuli mieleen näistä anarkisteista ja heidän "kapinastaan" sekä mediasta. Virallisestihan HS on riippumaton sanomalehti ja anarkistit ovat kapinallisia. Tosiasiallisesti asia on juuri kuten kirjoitit. HS on valtaapitävien megafoni, josta voimme päivittäin lukea, mitä meidän kuuluu ajatella. Sama pätee YLE:en
Anarkistit puolestaan ovat kuin osa valtionhallintoa. Heille on ulkoistettu joukkovoima- ja älämölöpalvelut. Mitään sopimuksia ei tietenkään ole olemassa missään muodossa eikä anarkisteille ole tällaista palvelua ulkoistettu. Osa on langennut heille kuin itsestään. Anarkistit ovat Koneiston osa siinä missä poliisi tai rajavartiolaitoskin on. Joku Auvinen on yhtä kova kapinallinen kuin kuka tahansa työkkärin tai vaikkapa verohallinnon virkamies.
Ehkä sekin naurettavuus nähdään vielä, että perustetaan esimerkiksi suurimpiin kaupunkeihin kaupunginanarkistin virkoja. Asemastaan käsin he sitten ravistelisivat yhteiskunnan sortavia rakenteita.

Loppuun kysymys. Saako naisoletettua feministiä puhutella feministittäreksi?

maallikko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Maallikko. Olet 100%:sesti oikeassa. Ja itse asiassa mulla on työn alla fiktiivinen kirjoitus joka käsittelee juuri noita asioita. Tulee ulos joko ensi tai seuraavalla viikolla. Tuosta kysymyksestäsi voi todeta, että se on kysymys johon ei voi vastata oikein. Vastasi miten tahansa, niin joku tättähäärä siitä kumminkin triggeröityy.

Anonyymi kirjoitti...

Minä yritin kuunnella sen räpin, yritin ihan tosissani. Piti kuitenkin puolessa välissä keskeyttää ettei tule pysyviä traumoja. Vieläkin meinaa puistatuttaa kun sattuu mieleen [sic]. - Hep0nen

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,

Olipas Perskeleen hyvä kirjoitus!

Tarkoittaako tuo Helsingin kaupungin marraskuussa 2017 tekemä päätös antaa kaikille paperittomille ilmainen sosiaali- ja terveydenhuolto sitä, että nyt kuka tahansa voi hakeutua paperittomien vastaanotolle ja vaatia esim. hampaanpaikkausta tms.? Voisinko minäkin mennä sinne vaatimaan vaikkapa hammashoitoa, vaikka olenkin kantasuomalainen ja vielä lisäksi vaaleahiuksinen ja sinisilmäinen. Sanomalla vain, että ei ole papereita? millä paperittomuus todistetaan? Entäs suomessa vuosittain käyvät tuhannet turistit?
Turistienhan ei tarvitse enää hotellejakaan varailla, säästyy siinäkin kiva summa rahaa.
Suomesta taitaa tulla yksi maailman edullisimmista matkakohteista.
Matkailun edistämiskeskuksen kannattaisi ottaa tämä yhdeksi mainoslauseekseen.

Huh huh... saattaa tulla Helsingille melkoisen kalliiksi.

Helsinkihän ratkaisi koko suomea koskevan SOTE-uudistuksen tuosta vain, aivan kädenkäänteessä ja hallitukset toisensa perään ovat kamppaileet tuon SOTE:n kanssa jo vuosia.

T. Luca

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hep0selle ja Lucalle & kiitos kommenteistanne.

Hep0nen: Kyllähän se esitys herätti lievää suurempaa myötähäpeää.

Luca: Kiitokset. Taitaa olla kuitenkin niin, että nuo palvelut on varattu etnisesti edistyksellisille henkilöille. Kalliiksi se taatusti tulee.