perjantai 12. tammikuuta 2018

ANONYMKA JA PERSLÄPI

Oikeastaan tämänkin kirjoituksen olisi voinut otsikoida kaljupäisiksi uutishavainnoiksi mutta mennään nyt tällä otsikolla. Eli ensimmäisessä kohdassa anonymka huomataan se, että Suomen politisoituva poliisi on pian muuttumassa kokonaan politisoituneeksi poliisiksi sillä se on perustanut neuvostoliittolaista anonymka-systeemiä vastaavan ilmiantokanavan jossa poliisit voivat anonyymisti käräyttää toisia poliiseja jos epäilevät kyseisen poliisin toimineen ”epäeettisesti tai muutoin siten, että se on omiaan vaarantamaan poliisiorganisaatiota tai sen mainetta”. Kun ottaa huomioon sen, mikä on Suomen poliisin virallisen kannan mukaisesti epäeettistä niin lienee varsin selvää että ns. viha-ajatteluahan tässäkin etsitään. Asiaan liittyen tulee muistaa, että nykyisessä itäsaksalaistuvassa Suomessa viha-ajattelun saa määritellä vain punavihreään poliittiseen viitekehykseen kuuluva henkilö.


Tulee myös muistaa asiaan liittyvä lievää suurempi ristiriita. Politisoituva poliisimme ylläpitää anonyymiä järjestelmää ja on siihen tyytyväinen ja toteaa tämän ”eettisen kanavan” tavoitteena olevan ”poliisitoiminnan läpinäkyvyyden lisääminen ja luottamuksen vahvistaminen poliisia kohtaan”. Mutta minkä ihmeen takia sitten säännöllisesti todetaan, että punavihreän viitekehyksen ulkopuolella tapahtuva anonyymi nettikirjoittelu on automaattisesti väkivaltaan johtavaa vihapuhetta?

Oletan, että tätä blogia lukee myös jokunen rivipoliisi. Antaisin teille vinkin savolaistyyliseen ”osataan sitä tiälläkkiin”-toimintaan. Eli laittakaapas porukalla anonymkoja joitten sisältö voisi mennä vaikkapa ”oletteko muuten tietoisia että ansioituneet poliisitoverit Taponen, Hokkanen ja Huhtela harjoittavat jatkuvasti punavihreää politiikkaa virkapuvussa ja virka-ajalla?”

Ehkä tähän kannattaisi laittaa sitten se kuva jonka väsäsin jo blogin aivan alkuaikoina eli toukokuussa 2007. Se sopii tähän päivään yhtä hyvin kuin silloin ja ettei paremminkin.


Siirrytäänpä sitten kohtaan persläpi ja tässähän on oikeastaan kyse samanlaisesta sanoilla kikkailusta kuin lintujen nimeäminen rasismivapailla nimillä. Suvaitsevais-tiedostavassa maailmassahan noudatetaan sitä pyhää keskustelukoodia että persläpivaltiota ei saa sanoa persläpivaltioksi ja sitä kautta uskotellaan että persläpivaltio ei olekaan persläpivaltio vaikka persläpivaltiohan se on edelleenkin.

No, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump rikkoi tätä pyhää koodia ja nimitti persläpivaltio Haitia persläpivaltioksi ja siitäkös alkoi tiedostava joukkorääkyminen. Erityisen loukkaavana lausuntoa pidettiin sen vuoksi että pian tulee Haitin maanjäristyksen muistopäivä. Mikä ei ollut oikein onnistunut veto, sillä verrataanpas hieman sitä kuinka luonnonkatastrofeissa toimitaan persläpivaltioissa ja sitten sivistyneissä valtioissa. Ensiksi Haiti:Jep. Persläpivaltiossa aloitetaan luonnonkatastrofin jälkeen ryöstely ja riehuminen ja pannaan entistäkin enemmän paikat paskaksi & palamaan. Oikeastaan suuresti arvostamani Jaska Brown kiteytti tämän täydellisesti sivalluksessaan vuonna 2010:

Haitin pääkaupunki oli tiistaina raunioina ja maa täysin katastrofaalisessa tilassa. Sitten tuli lisäksi maanjäristys.

Vaan kuinkas sivistynyt valtio toimii luonnonkatastrofin jälkeen? Otetaan esimerkiksi Japani ja sinne iskenyt tsunami:Niin. Sivistyneessä maassa toimitaan yhteistyössä ja korjataan vahingot. Ylemmässä kuvaparissa kuvien ottamisen väli on kuusi vuorokautta. Sinänsä on selvää, että vasemmistoliberaali media hyökkää Trumpia vastaan kaikin mahdollisin keinoin joten hotellin respassa jäädään odottamaan esim. seuraavanlaisia uutisia:Ja näissä merkeissähän onkin hyvä aloittaa viikonloppu. Hyvää viikonloppua kaikille lukijoille ja muistakaa käydä alasti saunassa.

*

Lisäys sunnuntaina: Tämä blogi sitten täytti hiljattain 48 vuotta. MV-lehti vahvistaa asian:


No, joku hupsishan siinä on käynyt eikä se ole vaarallista. Kaikkea lyckaa uusin voimin jatkavalle MV-lehdelle.

45 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö.
Juu, on se kamalaa jos ja kun persläpee sanoo persläveksi. Tiedostavilla rääkyjillä sen läven tuntuu korvaavan se naamassa oleva korvasta korvaan ulottuva läpi. Siis se joa näkyy ulospäin.
Ja alsti minä olen tähänkoin asti saunonut ja aion tapaa jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Makoisia löylyjä sinne Ylvan ja Yrjökin saunaan:)
t. Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Ja siitä tiedostavasta lävestä lentävää ryönää pitäisi meidän raappahousujätkienkin pitää kiveen hakattuna inhimillisenä totuutena. Mutta kiitos toivotuksista. Koska vapaapäivää vietetään niin sauna on lämpiämässä, alasti sinne mennään ja muutama Tsuhnan Kostokin tulee taatusti otettua. Ja illalliseksi on pellillinen levylihapiirakkaa. Ai perskeles, että se onkin sitten hyvää.

Pertti Ilmari kirjoitti...

Nyt kun Trump kieltää twiitissään:

Never said anything derogatory about Haitians other than Haiti is, obviously, a very poor and troubled country. Never said “take them out.” Made up by Dems. I have a wonderful relationship with Haitians. Probably should record future meetings - unfortunately, no trust!

Tästä viestistä HS kertoo:

Trump syytti demokraatteja lausuntonsa väärästä tulkinnasta.

”Minulla on hieno suhde haitilaisten kanssa. Ehkä pitäisi sopia tulevia tapaamisia – valitettavasti, ei luottamusta”, Trump totesi twiitissään.

Miksikähän HS puhuu tapaamisten sopimisesta kun Trump puhuu tapaamisten nauhoittamisesta? Puristaako kengässä?

Pertti Ilmari kirjoitti...

Ja vielä jatkoksi, mistä lähtien amerikkalaiset ovat puhuneet perslävestä nimellä "shithole". Persläpi-sanan kyllä kuulee amerikaksi monta kertaa illassa, jos katselee amerikkalaisia elokuvia tai sarjoja, mutta että "shithole" ?

Oxfordin sanakirja määrittelee: noun, vulgar slang

An extremely dirty, shabby, or otherwise unpleasant place.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä alkaa entistä enemmän muistuttaa entistä DDR:n toimintaa! Tähänkö on Suomessa tultu vuonna 2018; vihapuheista oikeuden eteen, ilmiantokanava jopa perheenjäsenille ja nyt poliiseille! Ja minkähän takia? Siksikö, että maahan on tulvinut kymmenin tuhansin vieraan kulttuurin edustajia, jotka ovat päättäjien mukaan rikkaus ja voimavara ja joiden edesottamuksista ja kustannuksista ei saa tavallinen kansalainen poikkipuolista sanaa lausua. Lystin maksajan täytyy tyytyä puristelemaan nyrkkiä taskussa ja pitämään turpansa kiinni.

Päättäjät puhuvat myös siihen malliin, että uusia onneaan kokeilevia tarhapaikanhakijoita on entistä vähemmän, ”vain” noin 7000 vuodessa. No, viidessä vuodessa tälläkin tahdilla lukema on sama kuin vuonna 2015 ja kun tähän määrään lasketaan aikaisemmin tulleet, perheenyhdistämiset ja täällä syntyneet lapset, ollaankin jo lukemassa, jota ei halua edes ajatella. Ei ole ihme, että Helsingin seudulle nousee uusia kerrostaloja joka niemeen, notkoon ja saarelmaan ja jokaisessa suomalaisessa ruokapöydässä istuu myymälävarkaan lisäksi vähintään yksi maahanmuuttaja.

Suomi lienee saavuttanut taas jonkinlaisen virstanpylvään, kun pienen lapsen läsnäollessa vaimoonsa 27 puukonreikää hakannut Norsunluurannikolta kotoisin oleva maahanmuuttaja kesken tuomion istumisen väittelee tohtoriksi. Ei taida ihan heti vastaavaa löytyä muualta. Toivottavasti ei toimi samanlaisena vetovoimatekijänä kuin Sipilän talo, eikä myöskään tuomiota alentavana, vaikka vähän panee juuri sitä pelkäämään. On meinaan nämä meidän oikeuslaitoksen tuomiot monesti käsittämättömiä eli kun entisten päälle tekee uusia rikoksia, niin tuomiota kohtuullistetaan ja alennetaan!

Vuoden ensimmäinen viikko takana, mutta ei muutosta parempaan ole horisontissa, melkeinpä vaan päinvastoin. Siitä huolimatta mukavaa viikonloppua, luvassa sentään oivallisia ulkoilusäitä!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa tuosta levylihapiirakasta ajtus, että siitä olet monesti maininnut, ehkä reseptikin on joskus sivuilla vilahtanut vaan ohi on mennyt. Olisikohan siitä mahdollisesti saatavilla teko-ohje ainestaulukoineen. Noin mitoilla kourallinen, hyppysellinen jne. Kun muistaakseni se on oivallista illanistujais/saunomismurkinaa varsinkin äijäporukalle ja miksipä ei myös voiman pimeällä puolella oleville "naaraille" tarjottavaksi.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pertti Ilmarille, Rouva Anolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Pertti Ilmari: Sinänsä mielestäni Trump voisi vetää vieläkin härskimpää linjaa (mitä itse olen monesti todennut) eli liberaalivasemmistolainen media ei ole mikään viranomainen eikä sillä ole minkäänlaisia valtuuksia määritellä sitä, kuinka asioista keskustellaan ja millä nimillä. Vissiin toi shithole on vaan helpompi kääntää suomeksi persläveksi. Eihän meillä ole termiä paskareikä. Vähän sama kuin termi ”bastard” käännetään suomeksi hyvin usein termillä ”paskiainen”. Ja jostain Haitista jos puhuu, niin sekä termit shithole että persläpi sopivat. Yhteiskunta tulee sen näköiseksi kuin mitä siinä yhteiskunnassa asuvat ihmiset ovat.

Rouva Ano: Joo, ja kun miettii sitä miten se ”vähäinen” 7000 lisääntyy elinkaarensa aikana niin vähänkin ajattelevalla ihmisellä purkka pysähtyy. Varsinkin kun tietää, että pääosa siitä lisääntymisestä tulee aina vain vähenevien nettoveronmaksajien elätettäväksi. Vaan mikä on tuo Norsunluurannikon jätkä? Multa on mennyt ihan ohi. Olisko linkkiä pistää? Ja oikein mukavaa viikonloppua teidänkin huusholliin. Jos tämmösillä kuuden asteen pakkasilla mennään niin sen kanssahan pärjäilee oikein mukavasti.

Huru-ukko: No johan nyt toki:

LIHAPIIRAKKA PELLILLÄ

500 g voitaikinaa

TÄYTE
1 dl täysjyväriisiä
400 g jauhelihaa
lihalientä
3 kananmunaa
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
½ dl kermaa

1. Keitä riisi kypsäksi lihaliemellä maustetussa vedessä. Valuta riisi.
2. Keitä kaksi kananmunaa koviksi eli noin 8 minuuttia. Kuori ja viipaloi ne.
3. Ruskista jauheliha ja lisää mausteet. Kypsennä vielä 5 minuuttia. Sekoita hieman jäähtyneen jauhelihan joukkoon kerma, kypsä riisi ja raaka kananmuna.
4. Kauli voitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle.
5. Levitä täyte puolelle voitaikinalevystä ja asettele päälle kananmunaviipaleet. Käännä toinen puoli taikinasta kanneksi. Ummista reunat hyvin haarukalla painelemalla.
6. Voitele pinta munalla ja pistele kuoreen muutamia reikiä.
7. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Anonyymi kirjoitti...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ai?! Poliisille ei nyt yllättäen enää kelpaakaan poliisivaltio kun se kohdistuu omaan itseen?

Katoitte itsellenne pöydällisen hatullisia täynnä paskaa! Nyt sitten vain lusikka käteen ja nauttikaa!!!

Miten ihmeessä ihmiset eivät tajua puolustaa sananvapautta ja muita oikeuksiaan vaan aina kuvittelevat että niiden rajoittaminen koskee vain muita!??!?!


t: Vittuuntunut Stadilainen

Anonyymi kirjoitti...

Löytyisikö tästä:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005521246.html

tai tällä haulla:

Mankkaan murhasta tuomittu insinööri väittelee tohtoriksi perjantaina - surmasi vaimonsa 27 veitseniskulla-Kotimaa-Ilta-Sanomat

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle Stadilaiselle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vittuuntunut Stadilainen: Niin… se sananvapauden rajoittaminen koskee aina vain muita. Kunnes se yllättäen koskee itseäkin. Olis muuten kiva tietää, että mitä rivipoliisi ajattelee organisaatiostaan. Tosin eihän hän taida uskaltaa sitä kertoa.

Rouva Ano: Kiitos linkistä. Melkoisia tohtoreita meillä täällä Suomessa. Onkohan tuon jätkän oikeus väitellä tohtoriksi niitä ehdottomia ihmisoikeuksia joita ei saa loukata?

Anonyymi kirjoitti...

Eikös meillä ole ihan kantasuomalainen linnakundi joka tohtoriksi väitteli. Tämä Kari Uoti. Ja vieläns. omalta alaltaan, kun oikeustieteestä väikkärin teki. Yksi suurimpia konnia tässä maassa, muistaakseni rosvos tosilta rikkailta ja jokusen pennosen voudiltakin.
Kiitoksia Ykä piirakkareseptistä, laitoin nyt visusti talteen, sinne missä muutkin hyvät reseptit on. Niinku kyntöruunan lihapullat tai hevoskuiskaajan lasagne:)
Huru-ukko


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Joo, niinhän se Uoti väitteli tohtoriksi. Tosin hän ei ketään tappanut. Ne tuomiothan hänellä olivat varsin pieniä, muutaman kuukauden luokkaa. Laitatkos muuten reseptit mulle noista mainostamistasi sapuskoista? Kuulostavat mielenkiintoisilta.

Anonyymi kirjoitti...

Tjaa-a mitenkähän tuon "shithole" sanan kääntäisi suomeksi? Suora käännös ei toimi, ehkä joku seuraavista voisi sopia paremmin => kusinen/paska paikka, helvetinloukko tai paskastan. Jenkit käyttävät myös "hellhole" sanaa, mikä ei ole ihan noin paha ilmaus kuin toi edellinen, mutta kummatkin sanat tarkoittavat käytännössä samantyylistä ilmaisua suomeksi.

Viisi syytä miksi Haiti on paska mesta, jos toi NASA:n ottama kuva Haitin ja Dominikaanisen tasavallan rajalta pitää paikkansa niin johan on metsiä hoidettu "hyvin" ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Tuohon vielä päälle toi yksi kuva jätevuorista maan pääkaupungista, mutta jos haluaa asua tuon kaiken paskan keskellä ja jätteet heitetään minne huvittaa, niin se heille suotakoon. Vissiin rotat viihtyvät hyvin tuollaisessa ympäristössä eivätkä levitä yhtään tarttuvia tauteja ihmisiin.

Kas siinä työsarkaa ympäristönsuojelijoille ja ihmisoikeusaktivisteille, heille se Haiti olisi oiva paikka mennä paasaamaan periaatteitansa & ideologiaansa, vähän niinkuin näytön paikka. Missä Greenpeace ja Human Rights Watch?! Taitaa se Haiti vaan olla loputon työsarka. Jos samaan tyyliin eläisi meidän leveysasteilla, niin voisi äkkiä tulla noutaja talvella.

Olen Trumpin kanssa samaa mieltä Haitista, mies meni inhalla tavalla lausumaan ei-poliittisesti-korrektia settiä. Mutta totuus voi joskus myös sattua...


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

"- Soomepois Eestist -",

Ehkä Haiti on sen takia sellainen kakkakuoppa kun siellä ei ole tarpeeksi monikulttuuria..?


t: V...Stadilaine'

Veijo Hoikka kirjoitti...

Poliisin juorukanava alkaa mukavasti nakertamaan poliisien sisäistä eheyttä, jos sellaista on olemassakaan polpossa.
YPen linkkaaman IltaShitholen jutun kommenteissa ei sattunut olemaan yhtään ainutta johtopäätöstä juoruakkakanavan perustamisen ainoasta merkittävästä syystä eli vihapuheen kitkemisestä, jonka YPe yllä esitti.
Jos shithole eli persereikä on sanana hirveä loukkaus, niin senhän voi ommella umpeen niiltä, joita se loukkaa. Ja ajatelkaa, edes valkoisella roskaväellä se ei ole valkoinen.
Shithole ei ole oikein eksakti termi, sillä esim. Haitista sinne kertynyt paska valuu holtittomasti ulos sotkien kaikki paikat.

Anonyymi kirjoitti...

Poliittisesti korrekti ilmaisu persläpimaille = "maailman huonoiten toimivimmat väkivallan leimaamat maat".

Poliittisesti korrektisti ruotsiksi "världens mest dysfunktionella och våldspräglad länder".

Shithole countries = "worlds most dysfunctional violence stamped countries".

Infographic of the Day: The World’s Most Dysfunctional Countries, Ranked
Persläpien rankinglista:
https://www.fastcompany.com/1662264/infographic-day-worlds-most-dysfunctional-countries-ranked
Somalia, with a score of 114.3 out of 120, comes out on top, with Aghanistan, Iraq, and Pakistan close behind.

Näistä sitten otetaan sakkia tänne!???

Johan

Lemminkäinen kirjoitti...

Nyt kun 54 maata vaatii anteeksipyyntöä Trumpilta "shithole countries" toteamuksesta, niin Trump voisi twiitata että hän pyytää anteeksi sitten kun perslävet ovat laittaneet infrastruktuurin ja talouden kuntoon että persläpejä ei tarvitsisi auttaa taloudellisesti länsimaiden taholta. Persläveillä on tasan samat mahdollisuudet kehittyä mitä länsimailla on.

Anonyymi kirjoitti...


Pientä kevennystä, Blogin aiheen innoittamana ja tämän vihervasemmistoSuvaitsevaiston mutku mä haluun johtaa ja olla päällikkö ajattelusta....

Onneksi on Saunapäivä, savupiipusta nousee jo ensimmäiset kiehkurat.


https://youtube.com/watch?v=T0vM4TfVn2M

Voi Aikoja Voi Tapoja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepois Eestist, Vitjaantunut Stadilainen, Veijo Hoikka, Johan, Lemminkäinen ja Voi Aikoja Voi Tapoja ja kiitos kommenteistanne.

Soomepois: Kyllähän tuo varsin selvää settiä on ja naapurivaltio Dominikaaninen Tasavalta on onnistunut toimimaan huomattavasti järkevämmin. En sitten tiedä, että vaikuttaisiko asiaan vielä se, että Haitissa käsittääkseni voodoo-uskonto vaikuttaa enemmän kuin missään muualla maailmassa. Mutta joka tapauksessa me elämme aikaa, jossa totuus on rikos.

Veetuuntunut Stadilainen: Ei vissiin ole niin, 95 % porukasta mustia ja ranskankieliset valkoisethan siellä teurastettiin 1800-luvun alkupuolella. Eivät muuten humanistimme hirvittävästi mainitse tuota.

Veijo: Luulen, että se juopa rivipoliisin ja toimistopoliisin välillä kasvaa vaan. Niissä kommenteissahan muuten löytyi kyseistä käräytyskanavaa puolustaviakin näkemyksiä. Osa ihmisistä vaan yksinkertaisesti on sellaisia, että ne eivät voi kuvitella järjestelmän tekevän virheitä.

Johan: Ja nimenomaan niistä maista. Eikä niitä maita saa arvostella, sillä me kaikki ihmisethän olemme samanlaisia. Mikko Ellilä aikanaan kirjoitti (ja sai siitä tuomion) jutun ”yhteiskunta koostuu ihmisistä” ja oli siinä aivan oikeassa.

Lemminkäinen: Juuri niin.

Voi Aikoja Voi Tapoja: Kiitos linkistä. Vastaan omallani, täysin epäpoliittisella sellaisella ja nyt pannaan grunge-musiikki kerralla uusiksi. Joskus cover on parempi kuin alkuperäinen:

https://www.youtube.com/watch?v=Xqz5WGNfiSw

Joppos123 kirjoitti...

Perslävet ovat persläpiä. On noissa muutamissa tullut käytyä mutta meidän politiikot eivät ensimmäisessäkään. Ja jos tulevat niin turvatoimet ovat sitä luokkaa, että pressat jäävät toiseksi.
Vähän tuli tuossa lunta tupaan ja ikäviä uutisia.
Vanha alaiseni päätti tehdä lopullisen ratkaisun ja poistui muonavahvuudesta.
On se vaan perkeleen kumma kun ollaan huolissaan matujen mielenterveydestä ja samaan aikaan krihaveteraanit jätetään ihan oman onnensa varaan. Noita matuja vastaan kuitenkin siellä tapellaan. Vituttaa.
Olen lupautunut arkunkantajaksi. Miten ihmeessä voin katsoa kaverin vaimoa ja mukuloita silmiin?
Olen aina aseveljille sanonut, että kyllä jätkä voi lähteä sodasta mutta sota ei lähde jätkästä. Sitä varten meillä on aika tiiviit yhteydet. Nyt ei vaan auttanut.
En tiedä mitä oltaisiin voitu tehdä paremmin, että " kossu" olisi pelastunut.
Anteeksi kaikille tämä vuodatus.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Joppos
Pysähdyin. Mietin. Miten saisimme kertomasi henkilön kohtalon vaihtamaan paikkaa muhammedin i-pad-johteisen eurooppamatkailijan rauhanuskovaisen kohtaloon? En keksinyt keinoa. SinneMaan suunnalla ehkä tiedetään? http://sinenmaa.blogspot.fi/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys joppos 123:lle ja Veijo Hoikalle. Syvä osanottoni joppos 123:lle ja voimia eloon. Veijon linkissä Kati Sinenmaa kiteyttää yhdellä lausella varsin olennaisen asian:

”Aika kummallista, että poliitikkojen mukaan kansalaista voidaan kannustaa kansaa kyykyttämällä, mutta poliitikot tarvitsevat lisää palkkaa, jotta heistä tulisi parempia ja enempi aktiivisia?”

Joppos123 kirjoitti...

Itse en ole ollut työttömänä päivääkään, meikä lingottiin järjestelmään käytännössä heti intin jälkeen. On kuitenkin sen verran kokemusta, että omat junnut olivat aika pitkään ilman duunia. Nyt vanhimmalla on vakiduuni ja näköjään ryhtynyt pirttiviljelijäksi, musta tulee tuplapappa kesällä. Keskimmäinen pisti pystyyn oman firman ja hankkii enemmän kuin minä. Nuorin ajaa rekkaa ja tykkää siitä.
Noitten kavereittein toilaijuja lukuunottamatta voisin väittää, että olen onnellinen mies.
On silti vieläkin tiettyjä juttuja mitä en tee. En kuulu fasebookiin, instagraminiin, twitteriin tai mihinkään muuhun somen juttuihin. Tämä on oikeastaan ainut foorumi missä tulee päätä avattua.
Sillä on syynsä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, joppos 123. Minullakin oli sen verran hyvä tuuri, että pääsin vakitöihin ennen sitä suurta lamaa ja sellaisia on riittänyt. Synnyin tarpeeksi varhain. Nykyisille nuorille se elinikäinen vakipaikka on kai lähinnä satua. Mullakaan ei ole facebook- eikä noita muitakaan tilejä. Ei riitä aika. Tää blogi vie oman osansa ja on nää muutkin elämän velvollisuudet hoidettavana. Mutta hienoa, että avaudut edes täällä. Se on yksi syy, miksi tätä haluaa jatkaa.

QroquiusKad kirjoitti...

Olisiko "shithole" suomeksi sittenkin "paskamakki", eli kuten kaikki toki tietävät, se kuoppa johon riu'ulla istuvan assholestaan puristama shit putoaa?

Poliisin anonyymistä vasikointikanavasta tulee mieleen tällainen skenaario:

Helsingin rikospoliisin väkivaltarikosyksikössä seksuaalirikoksia tutkiva rikosylikonstaapeli Nenonilla Netsi tulee poliisien saunaillassa avautuneeksi kaikesta sitä paskasta, millä muslimien holtiton massamaahantunkeutuminen on kahden kuluneen vuoden ajan kuormittanut häntä niin fyysisesti, psyykkisesti kuin sosiaalisesti kestämisen rajoille.

Saattoipa hän jopa todeta, että katselisi raiskaaja-Ahmedeja mieluummin vain yhden kerran Glockin tähtäimien yli, kuin päivästä toiseen kuulusteluhuoneessa röyhkeinä virnottamassa muniaan kaivellen ja vääräuskoista huoritellen.

Kohtapa Nenonilla seisoo asennossa ylikomisario Jari Taposen edessä kuulemassa nuhdesaarnaa suomalaisen poliisivirkailijan eettisten periaatteiden törkeästä rikkomisesta. Nenonilla vastaa sanoneensa toki asiat, joista häntä syytetään ihmetellen silti, kuka hänestä mahtoi kannella; kyseisessä saunaillassa kun kaikki läsnäolijat vaikuttivat olleen samaa mieltä?

Taponen joutuu silminnähden pidättelemään vihaansa hetken, ennen kuin voi vastata ilmiannon olleen anonyymi, johon jokaisella oikeamielisellä poliisilla on oikeus ja jopa velvollisuus! No mikäpä siinä sitten, tuumii Nenonilla ja tekee anonyymin ilmiannon ylikomisario Jari Taposesta, joka anonyymin mutta ehdottoman luotettavan lähteen mukaan katselee kotonaan lapsipornoa.

Mahtaisikohan Nenonillan anonymiteetti tässä tapauksessa säilyä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Termejä on tietysti monenlaisia mutta kyllä minusta se persläpi on kaikkein kuvaavin. Tietysti voitaisiin kehittää termi ”sosioekonomisesti haasteellinen valtio”. Ja luulen, että Nenonilla (mac Ankka) Netsin anonymiteetti ei säilyisi kovinkaan pitkään ja urakin tyssäisi samantien.

Anonyymi kirjoitti...

Klassinen huumorjkysymys siitä, miksi poliisit partioivat pareittain, on kaikille tuttu. Neuvostoliitossa, ainakin johonkin aikaan, poliisit kulkivat kolmen partioissa. Vastaava irvikysymys kulki kansan suussa myös siellä, taitaa olla sorvattu Radio Jerevan-formaattiinkin. Vastaushan oli: yksi poliiseista osaa lukea ja toinen kirjoittaa. Kolmas pitää silmällä näiden intellektuellien ideologista diskurssia. Kuinkas tuo nyt mieleen sattuikin?

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Achtung. Tää vastaukseni ei oikeastaan liity millään tavalla tuohon, tai no, tavallaan ehkä liittyykin. Mutta tuli mieleen se vanha puolalainen vitsi. Kolme puolalaista miestä istuu sellissä. Ensimmäinen sanoo:

- Huusin ”alas Gomulka”. Sain kuusi vuotta.

Toinen sanoo:

- Huusin ”eläköön Gomulka”. Sain kuusi vuotta.

Kolmas toteaa:

- Sain kaksitoista vuotta. Olen Gomulka.

Becker kirjoitti...

No nyt ollaan oltu tovi taas Absurdistanissa, mutta tuomisina tuli niin helvetin rankka flunssa etten muista vastaavaa kokeneeni. Pari viikkoa mennyt ja vasta nyt alkaa näkyä valoa kuumeen, räkimisen ja aivastelun keskeltä. Pitänee alkaa ottamaaan nuo etukäteisrokotukset uudestaan harkintaan jos taudit alkavat olla tätä tasoa. Meinaan ikääntyvälle ne eivät välttämättä ole enään niin läpihuutojuttuja kuin nuorempana.

Pressan Uuden Vuoden puheita en perinteisesti ole viitsinyt katsella, kun ne ovat sitä samaa tyhjänpäiväistä horinaa vuodesta toiseen. Nytkin lähinnä huomiota kiinnitti Salen ilmastonmuutos uskovaisuus, mitä lehdistä luin. On siinä meillä pressa, kaikkeen sekin uskoo, ja nuokin visiot revitään kansalaisten selästä. Galluppeja en katsele enkä haasatatteluja seuraa, tiedän ketä äänestän, olen tiennyt jo pitkään.

Aiemassa blogissa tuumailtiin, milloin kansa ryhtyy ja miten kapinoimaan korruptoitunutta hallintoa vastaan. Oma vastaukseni on että odottaa saadaan ja pitkään. Niin kauan kun keskiluokalla menee suhteellisen hyvin, on työtä, Bemarit, kesämökit ja Thaimaan matkat, on sieltä turha odottaa marssia kadulle. Vasta kun heillä olot dramaattisesti kurjistuvat, niin silloin voidaan odottaa kansannousua ala Romania. Jotain yksittäisiä pyssymiehiä saattaa tulla esim. Eugen Schaumann, mutta sekin on pieni todennäköisyys toistaiseksi. Lisäksi todettakoon, että kun kansa kuvittelee olevansa demokratiassa, niin rauha maassa ja ihmisten kesken hyvä tahto, kunnes tajutaan että ollankin demokratuurissa, niinkuin nyt ollaan, niin ehkäpä uusi jytky olisi tulossa. Mitä nopeammin, niin sen parempi.

MV-Lehden Janitskinilla paloivat päreet näiden Suomi Ensin ja yms liikkeiden keskinäiseen hiekkalaatikko nahisteluun. Mua on jo pitkään huvittanut se, että eivätkö nämä isänmaan asiaa ajavat pässinpäät tajua että opposition rikkonaisuus on se klassinen kuvio, josta ei seuraa muuta kuin, niin, ei yhtään mitään. Tällä hetkellä ei juuri muuta ole kuin perussuomalaiset, piti siitä tai ei. Sitten tuolla netissä on eri ryhmien melkein kaksituntisia vuodatusvideoita, joissa jaaritellaan ja haukutaan muita ja jatketaan sitä samaa omaa Suoni Ensin kehua. Uskokaa jo nyt, ei niitä kukaan jaksa katsella, eikä ne ketään kiinnosta, paitsi tekijöitään.

Lätkästa sen verran, että en ole koskaan ollut mikään lätkäfani vaikka joitain MM ja Olympialais kisoja katselenkin vissillä jännityksellä. Niinkuin tuli seurattua tuo surkea alle 20 v. turnaus. Pääasia että svennet hävisivät kullan kanukeille. Onko tähänkin lajiin nyt tuotu lisämausteena tuo itkun tuhertelu. Voiko ruudussa katsella ylipäätään mitään missä ei joku jossain kulmassa väännä tippaa. Onhan se kovaa hävitä turnaus, mutta mutta tuo vollottaminen sopii hurreille muttei muille.
Nuorempana mua vitutti tuo ryssien ammattilaisjoukkue amatöörejä vastaa. Ei paljoa huvittanut katsoa kun tiesi miten lopputulos tulee menemään.

Anonyymi kirjoitti...

Noiden loukkaavien ilmausten etymologia on tietysti mielenkiintoista _per se_ (pun intd.) Englannin ja erityisesti Ameriikan kielessä vaikuttaa varsinaista persläpeä tarkoittava sana "asshole" varatun ihmisten halventamiseen, ja "shithole" paikkojen. Ja QK:n arvio on kyllä looginen. Siis että "sh..hole" ei tarkoittaisikaan läpeä, josta defecitus tulee, vaan sitä, jonka läpi se istutetaan eli huussinreikää.

Meidän kielessämme ihmisiä ei yleensä kutsuta persläviksi, vaan "assholea" vastaavia ilmauksia voivat olla mulkku, vittupää, kusipää tms. Persläpeä taas käytetään aika yleisestikin paikkoja kuvaamaan. Tiedän yhden maanviljelijän, jonka suopellon erittäin huonosti viljelykelpoista peräloukkoa kaveri perheineen nimittää "persläveksi". Taitaa olla pellon nimi ihan maaseutuviraston peruslohkorekisterissä.

Tästä tuli mieleeni muuan tahattoman koominen, mutta osuva paikannimi. Rovaniemeltä kun mennään vähän matkaa Ranualle päin, ja käännytään länteen, tullaan laajalle, ylängöllä sijaitsevalle jänkäalueelle, Tervolan puolella. Täältä jänkävesiä Kemijokeen päin vie Suolijoki-niminen pienehkö joki. Siellä on myös Suolijoki-niminen kylä. Mutta eipä tässä kaikki: Suolijoen yläjuoksulla, helvetin kaukana muusta asutuksesta on vielä kylä - mahtaako olla Ranuan puolella.

Kylän nimi on tietysti Peräsuolijoki. Olen itse, kymmeniä vuosia sitten, töiden puolesta siellä käynyt. Siellä oli silloin muutama savu, liekö enää yhtään. Tuumin tuolloin, että siinä on nimi paikkansa valinnut. Jänkää, suoperäistä metsämaata, pieniä hallan vaivaamia jänkäpeltoja, sääskiä ihan perkeleesti. Kunnioitukseni niille, jotka siinäkin paikassa ovat elämänsä repineet karjasta, metsästä ja poroista. Ja jälkikasvunsa kasvattaneet. Jos sitä kylää joku vielä asuu, nöyrä Stetsonin nosto ja kumarrus. Ei nimi kylää pahenna, jos ei kylä nimeä.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

Becker: Paranemisia. Ei vaikuta flunssalta vaan influenssalta. Itselläni oli sellainen vuosi sitten ja huomasin, että kun kuumetta on 39,6 niin mikään ei enää edes vituta. Ihminen vaan on ja miettii että jokohan sitä puolen tunnin sisällä kääntäisi kylkensä.

Niinistöstä en jaksa enää pahemmin edes kommentoida. Mutta tuo ilmastouskovaisuus on nimensä veroista. Eli uskovaisuutta. Tietysti sillä jotkut tahot tekevät hyvät rahat.

Kapinaa on turha odottaa, ennen kuin tilanne näkyy jääkaapissa. Pientä kapinaa toivoisin äänestämisen muodossa mutta suomalaiset ovat vieläkin (ehkä Ruotsi poislukien) maailman itäsaksalaisin kansa.

Toivotan MV-lehdelle onnea. Ei ole kyse siitä, onko se hyvä vai huono. Kyse on siitä, että se on tällä hetkellä välttämätön. Mitä lätkään tulee, niin ruotsalainen jälkeenpäin itkeminen on ruotsalainen taiteenlaji.

Achtung: Niin kuin olen aikaisemminkin todennut, niin nuo termit kehittyvät kielissä sen mukaiseksi kuin ne hyvin saundaavat. Esmes englannin yleinen bastard on yleensä suomeksi paskiainen vaikka ne ovatkin ihan eri asioita. Ne vaan saundaa oikealta. Peräsuolijoki on tyylikäs paikannimi. Kaikkein tyylikkäin olisi tietysti Hevonvitunkuusi mutta sellaista ei Fonectan karttapalvelusta löytynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Uusin Trumpin pläjäys herätti taas niin monen sortin halveksuntaa nykymenoa kohtaan. Ymmärtääkseni tuo tuli sanottua jossain palaverissa yms. Kaikki kauhistelee Trumpia, vaan eikö kukaan median edustaja ymmärrä ihmetellä sitä, että kuka vittupää jaksaa vuotaa tällaisia medialle. Eikö muka koskaan aiemmin ole suljettujen ovien takana puhuttu näin suoraan. Entäs sitten afrikan maat. Lienee liberaalin median omaa tulkintaa, että paskamaita ovat kaikki maat jossa enemmistönä on mustia. Kovin usein näin on mutta ei tuossa raportoidussa Trumpin sammakossa moista kerrottu. Taitavat olla rasisteja koko liberaali media.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ja kyllähän se niin on, että juuri niitä paskamaita ovat ne maat joissa enemmistönä ovat mustat. Milläs sen kieltäisi?

Anonyymi kirjoitti...

Kielessä hyvältä saundaaminen liittyy hiukan syvällisempään juttuun: siihen, millaisia merkityksiä kielen takana oleva kulttuuri ilmauksille ainakin aiemmin on antanut. Suomalaisille "äpärä" (bastard) ei ole ollut niin halveksittava ominaisuus, että siitä olisi yleiseksi haukkumasanaksi.

Voi olla niin, että suomen "persläpi" paikkaa kuvaavana ilmaisuna on äärimmäinen ilmaisu verrattuna "shitholeen", joka siis voi olla sävyltään hiukan miedompi ilmaus, tyyliin "paska paikka". Asia kumminkin tuli selväksi. Aihe sopinee suomen kielen kääntäjien seuraavan maailmankongressin head topiciksi?

Tämänkin lajin kulttuurierothan ovat yllättävän suuria. Kuulin joskus loppusuvella radiosta kansainvälistä urheilukulttuuria valaisevan ohjelman, josta mieleen jäi lähinnä se, että turkkilaisten futisjoukkueiden kannattajat eivät haaskaa aikaansa oman joukkueen kehumiseen tai vastustajan joukkueen haukkumiseen, vaan vastustajan kannattajille aletaan suoraan lausumaan (huutamaan) tyyliin "paskannan äitisi suuhun" tjsp.

Terv. Achtung

DuPont kirjoitti...

Haitin "shitholesta" puheenollen toistan vuosia vanhan viestini Hommafoorumin Haitia koskevasta ketjusta:

YLE:llä haastateltiin selviytyjää Haitin maanjäristyksen jälkeen. Kaikki oli sekaisin ja hajalla. Asukas kritisoi USA:a ja muuta maailmaa siitä, etteivät edes WC:t toimi, kun kukaan ei tule rakentamaan niitä ja kolera uhkaa. Haastattelija kysyi, mikä kaveri oli ammatiltaan. Hän vastasi olevansa putkimies... SIIS putkimies!

Tuo kaveri ei siis voinut lähteä itse rakentamaan väliaikaisia käymälöitä romuista, vaan odotteli, että jotkut avustustyöntekijät (valkoiset miehetkö?) tulevat rakentamaan niitä. Siinä vaan odotteli, että joku tulisi tekemään jotakin. Romua (=rakennustarvikkeita) oli kaikkialla, osaamistakin jossain määrin oli, mutta kun ei oman yhteisön jälleenrakentaminen ilmeisesti ollut hänen hommansa.

Jotenkin tuntuu, että Suomessa katastrofin tullessa rakennusmestari Arska ottaisi yhteyttä LVI-mies Reiskaan ja hän kaveriinsa Topiin, joka on metallimies. Nuo kolmestaan laittaisivat parin apupojan kanssa pystyyn yhdessä päivässä pari väliaikaista käymälää, jotka toimisivat siihen saakka, kun infra saadaan taas toimimaan. He eivät jäisi odottelemaan, että apua varmaan joskus tulee.

Vähän tuli tuosta Haitista mieleen Afrikka..., sen negatiivisessa merkityksessä.

Seppo Lehto kirjoitti...

Shithole countries on puhdasta faktaa Donald Trumpilta. Mielestäni "ei maailma laiskoja elätä" tapaan pitää estää loisiminen on sitten alkuperäkansaa tai rummuntakoja tai taikamatolla lentävä, joten kiristyksiä joutenoloon ehdottomasti. Ei pidä tukea tupakkaa vetäviä kaljottelijoita joutenoloon. Seppo Lehto @suomi100tampere Suomi

Seppo Lehto kirjoitti...

Ei millään voin todellisuutta kieltää, ei edes sakoilla, eikä vankeudella

Seppo Lehto Tampere

Seppo Lehto kirjoitti...

Matu- ja islaminvaasiosta vastuulliset rikolliset virkamiehinä, puolueloisina, demlajuristeina ja loisina syytteeseen ja ehdottomaan vankeuteen, sekä 20 vuoden rikosrekisteri estämään toimintaansa ulosotossa. Seppo Lehto ryssäläisbryssäläisten holohoaxvirkaloisten rikosuhri
https://keskustelua-islamista.blogspot.fi Tervetuloa kommentoimaan blogeihini

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus maahanmuuttajista tämän päivän Sunnuntaisuomalaisessa. Taitaa olla, että näissä ohi järjestelmän tulevissa maahanmuuttajissa on paljon niitä, jotka ovat perusteetta täällä.

Pitäisi ymmärtää virkamieskäsittelyssä laittaa nämä aktiiviset vaatijat etusijalle käsittelyssä kuten tahtovat. Kielteinen päätös ja pikaisesti takaisin yhtä suurella tarmolla kotimaataan rakentamaan!

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2429719
Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, DuPontille, Seppo Lehdolle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Kovasti sivistynyttä urheilutoimintaa siellä Turkissa… vaan jos kielistä puhuu niin kyllähän oma kulttuuri tosiaan muokkaa niitä ja saa joskus aikaan sen, että kääntäminen on vaikeaa. Yhtenä pienenä esimerkkinä vaikkapa takavuosien suosittu hupisarja Benny Hill Show, jonka sisällöstä puolet jäi tajuamatta jos ei osannut englantia.

DuPont: Tuossa oli aika hyvin tiivistetty se, miksi jotkut maat pärjäävät ja jotkut eivät.

Sepo: Kiitos viestistä ja voimia eloon. Kyllä totuus löytää aina tiensä. Siinä vaan voi joskus kulua vuosikymmeniä.

Ano: Hyvä kirjoitus joo, ja kertoo hyvin sen, että ei tässä invaasiossa ole kysymys mistään pakolaisuudesta.

QroquiusKad kirjoitti...

Niin, MV-lehti on ilahduttavasti taas kehässä MV-mediaksi nimettynä, joskaan nimenmuutos ei julkaisun julkisivussa näy. Ainakin tähän mennessä se on uuden vetäjänsä Juha Korhosen johdolla näyttänyt siltä, mitä ainakin minä toivoisin jatkossakin:

ladotaan tiskiin faktaa niin poliittisen, hallinnollisen ja mediaeliittimme väärinkäytöksistä kuin edellämainittujen massamaahantuottamien arabi-, afro- ja afgaanimuslimien väkivalta- ja seksuaalirikoksista.
Nimiä ja kasvokuvia salaamatta.

Juha Molari on ainakin toistaiseksi pysynyt poissa. Toivoisin kovasti, että pysyisi jatkossakin: vaikka häneltä on tullut lukuisia hyviäkin kirjoituksia, on turhan monessa kyllä mielestäni tuntunut tiettyä mahorkan aromia. Magneettimedian juutalais/vapaamuurari/Illuminati/kemikaalivana ym. salaliittoharhoja en myöskään osaa varsinaisesti kaivata.

Mutta ettei olisi liian totista, tehdään pieni visa, jonka vastauksetkin annetaan saman tien. Visa liittyy kuitenkin ainakin jollain tapaa tämän blogin MV-mediassa mainittuun aloituspäivämäärään:

Mistä kuuluu tällainen ääni:
"Kekkonen. Kekkonen. Kekkonen. Kekkonen. Kekkonen."
Vastaus: tietokilpailusta, jossa on pyydetty luettelemaan kaikki Suomen tasavallan presidentteinä toimineet maaliskuusta 1956 lokakuuhun 1981.

Vaihtoehtoinen vastaus: tilaisuudesta jossa kysytään, kuka on syyllinen Vietnamin sotaan, AIDSiin, 1990-luvun lamaan, ilmastonmuutokseen ja Donald Trumpin valintaan IV Valtakunnan Führer und Reichskanzleriksi (jollainen hän vaikuttaa valtamediamme uutisoinnin perusteella olevan).

Becker kirjoitti...

Tosiaan Influenssastahan tässä on kysymys. Tauti hankaloittaa lukemista, kirjoittamista ja hidastaa tätä jo muutenkin verkkaista aivotoimintaa.

Tuossa tuli vaan sellaista mieleen, että maa tai hallinto joka käyttää hyväkseen anonyymejä ilmiantokanavia kusee kyllä omiin muroihinsa. Joku filosofi on tuosta aiheesta jotain viisasta lausunutkin. En tarkalleen muista mitä, mutta idea oli kuitenkin sellainen että pitkän päälle yhteiskunta hajoaa ja onhan meillä hyvä esimerkki DDR:n kyttäyskulttuurista. Suomessa ollaan yllättävän pitkälle menossa samanlaiseen valvontaan niin maantiellä kuin netissä ja pankkiasioissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Niin kuin olen aikaisemminkin todennut, niin MV-lehden kohdalla tärkeää ei ole se onko se hyvä vai huono vaan se, että se on välttämätön. Se kerää vastamedian puolelta eniten lukijoita. Esmes oma blogini on ihan marginaaliosastoa siihen verrattuna, tosin blogini juttuja julkaistaan sielläkin.

Erityisesti Magneettimedian foliopipajuttuja en kaipaa. Minutkin on määritelty siellä (en nyt muista mikä juttu se oli) juutalaisten aivopesemäksi. Ovelaa aivopesua ökkötölöhölököttimellä kun en itsekään sitä tajua.

Becker: Toipumisia. Influenssassa on se hyvä puoli ettei se kestä loputtomiin. Suomi on DDR:n tiellä ja se pitää sitä vielä hyvänä ja ainoana vaihtoehtona.

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän on klassinen muna- vai kanakysysymys. Ovatko nuo persläpimaat sellaisia koska niissä asuu pääsääntöisesti paskamaista kansaa vai ovatko nuo kansat paskamaisia koska asuvat perslävessä? Henk.koht. olen sitä mieltä, että asukkaat tekevät ensisijaisesti maan eikä maa kansaa. Samalla maaperällä eli saarella asuvat haitilaiset ja dominikaanit. Toiseen järjestetään turistilentoja, toiseen vain avustuslentoja. Ehkäpä uskonnollakin on osuutensa: molemmissa maissa kristityt ovat huomattavana enemmistönä, mutta Haitilla voodoota harjoittaa n. 50 % väestöstä ja se on hyväksytty viralliseksi uskonnoksi 2003 (myönnetään, googlasin). Hihhuliuskonnot eivät ole varsinaisesti tunnettuja kansalaisten elintason parantamisesta, satunnaisesta oopiumista tosin saattavat käydä. Turismin vetonaula eivät missään.
tira+


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Monesti on tullut todettua että yhteiskunnat koostuvat ihmisistä. Ja ne ihmiset muodostavat sen yhteiskunnan. Ei metsät, pellot eikä mäet. Yhteiskunnat ovat jäsentensä kuva. Haitin kuva ei ole kaunis ja syynä ovat haitilaiset. Tiedostavaistomme vaan yrittää selittää että vastuu Haitista on joittenkin muitten kuin haitilaisten.