torstai 18. tammikuuta 2018

ANTERO LÄRVÄNEN JA ANSIOTON ARVONNOUSU


- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion suorassa lähetyksessä täältä paikallisration rutiosta. Meillä on tällä kertaa vieraanamme eräs median edustaja joka haluaisi sanoa painavan mediasanansa pinnanmaalaisille kuulijoille. Tervetuloa lähetykseen, eräs median edustaja ja kertoisitteko ensiksi hieman itsestänne?

- Kiitokset, Antero ja tervehdys kaikille pinnanmaalaisille kuuntelijoille. Niin siis minun nimenihän on Arkki Tyyppinen ja toimin free lance-journalistina sekä Ylen, Helsingin Sanomien, Maikkarin ja useitten maakuntalehtien palveluksessa. Urani on kestänyt viisitoista vuotta, olen saanut koulutukseni Tampereen yliopistossa ja sukupuoleltani olen queerhenkilöoletettu vahvoilla fiilispohjaisilla viitteillä.

- Fiilishän on tärkeintä ja mitä queerimpi sen parempi. Ainakin tiedostavassa nykytodellisuudessa. Vaan mikä teidän viestinne pinnanmaalaisille kuulijoille onkaan?

- Viestini on tarkoitettu sekä pinnanmaalaisille kuulijoille että vaihtoehtoiselle medialle jota me sertifikoidut journalistit nimitämme valhemediaksi. Ja viestin sisältö on se, että kyllähän se valtamedian ja ennen kaikkea siinä toimivien journalistien arvostelu on kerta kaikkiaan lopetettava. Sitä ei saa enää jatkaa missään muodossa. Se on yksinkertaisesti väärin ja tuomittavaa.

- Jaa-a… mutta kyllähän tuollaiseen melko kovaan vaatimukseen tulisi esittää perusteet. Meinaan, onhan kumminkin tosi että valtamedian uutisointi on ollut jo hyvin pitkään punavihreän puolueellista ja se menee aina vain härskimpään suuntaan. Ette kai te sitä kiistä?

-  En tietenkään kiistä. Miksi kiistäisin? Totta kai se on puolueellista ja se perustelee olevansa kiveen hakattua inhimillistä totuutta jota ei voi kyseenalaistaa vaikka se ei oikein pystykään perustelemaan kyseenalaistamattomuuttaan. Mutta ei tässä siitä ole ensinkään kysymys. Annas kun vastaan kysymykseesi vertauksella. Miltäs sinusta tuntuisi jos saisit lotossa seitsemän oikein, voittorahat olisivat jo tililläsi ja sitten ne vaan vietäisiin pois ja sulle jäisi vain tuulen huuhtoma perse?

- Kyllähän se minusta kohtuullisen epiä olisi. En kiistä etteikö vituttais niin että veri kiertäis väärinpäin ja varpaankynnet irtois. Mutta en oikein ymmärrä, miten tämä vertaus liittyy valtamedian punavihreässä kennostoliitossa asustelevaan toimittajaparveen ja siihen, ettei sille saisi perustellusti vittuilla.

- Vaan anskumä selitän. Se toimittajaparvihan on nimenomaan saanut sen lottovoiton. Ilman omaa ansiotaan. Se vaan tapahtui. Joku tai jokin sen meille antoi. Kävi tuuri. Aivan niin kuin lottoarvonnassa. Ajatteles meidän tilannettamme nykyisin. Me olemme nollasubstanssilla ja toisten keksimiä hokemia toistamalla voittaneet lotossa omanlaisensa päävoiton eli päässeet siihen tilanteeseen missä me haastattelemme toinen toisiamme ja meillä on oikeus keskenämme määritellä mikä on oikeaa ja mikä väärää ajattelua. Meille vielä maksetaankin siitä. Herra nähköön, poliittinen eliittikin pelkää meitä. Me olemme herrakansaa. Tai siis neitioletettua kansaa. Kaiken arvostelun ulko- ja yläpuolella vaikka me emme ole oikeastaan tehneet mitään saavuttaaksemme tämän tilanteen. Muuta kuin että saimme porukalla yhteiskunnan lotossa seitsemän oikein.

- Juu, taidan hahmottaa tilanteen. Tosin se oikea ajatteluhan on median mielestä sitä, ettei ajatella ollenkaan vaan opetellaan olemaan siivettömiä papukaijoja ja toistetaan hokemia joita ei ymmärretä.

- Nimenomaan näin. Ja niinhän sen pitää ollakin. Ajattelu on muutenkin aivan yliarvostettua ja meidän tilanteemme kohdalla jopa vaarallista sillä mitä useampi ihminen – sen helvetin vaihtoehtomedian avustuksella – alkaa sairastua syöpään nimeltä ajattelu, niin jossain vaiheessa paljastuu että oikeutemme nykyiseen mediakuningattaren asemaamme onkin kärjellään seisova pyramidi joka kaatuu pienimmästäkin tönäisystä jos sen tukipönkät nykäistään pois. Eikä niin saa tehdä. Se olisi ihan oikeasti epiä. Epäinhimillistä suorastaan. Tässähän on kumminkin kysymys saavutetuista eduista ja niitten säilyttämisestä. Me ollaan hei ihmisiä kumminkin me toimittajatkin.

- Minä käyttäisin saavutetun edun sijasta ennemminkin termiä ansioton arvonnousu mutta ei nyt takerruta yksityiskohtiin. Mutta katsos toimittaja Tyyppinen, me täällä pinnanmaalaisessa mediassa kun ollaan sitä vanhan liiton vanhanaikaista mediaporukkaa joka ajattelee nimenomaan kansalaisten eikä tietyn eturyhmittymän etuja. Jolloin meillä tietysti nousee esiin kysymys, että entäpäs jos se kärjellään seisova pyramidi kaatuukin ja tommonen ehkä yhdeksänkymmentä prosenttia valtamedian toimittajista joutuu kortistoon. Millä lailla se vaikuttaa tavallisen kansalaisen elämään muuten kuin siten, että närästyslääkettä kuluu huomattavasti entistä vähemmän?

- Älähän nyt, Antero. Kyllähän se vaikuttaa. Ainakin mutkan kautta. Tietysti niin minulle kuin kaltaisilleni tuollainen tavallisten ihmisten tyrannia olisi välitön katastrofi, sillä silloin meidät pudotettaisiin mediakuningattarista tavallisiksi kansalaisiksi joitten tulisi tehdä työkseen jotain hyödyllistä ja eihän meistä sellaiseen ole. Mutta oletkos tullut ajatelleeksi sitä että jos kaltaiseni sitten suojatyöllistetään joihinkin oikeisiin töihin niin mehän onnistuttaisiin sotkemaan siellä asiat vituralleen alta aikayksikön. Mahtaisko duunarit haluta kaltaisiani toimittajia työpaikoilleen sotkemaan asioita? Koska sehän on ainoa taito jota me osaamme. Me kun olemme ammattilaisia löytämään ongelmia sieltä, missä niitä ei ole ja puolestaan vaikenemaan ongelmista siellä missä niitä oikeasti on.

- Zwiddu joo… tuossa on kyllä vinha perä. En oikein jaksa kuvitella, että teitä todellakaan haluttaisiin varsinaisille työpaikoille. Missä tehdään noin niin kun… no, niitä oikeita töitä. Ainakaan teidän ei kannattaisi mennä kyseisen työpaikan pikkujouluihin.

- Niin että eikö olisi parempi että jatkettaisiin samalla meidän kannalta hyväksi havaitulla linjalla? Josta mielestäni hieno tuore esimerkki on erään kollegani kirjoitus Helsingin Sanomissa jossa hän totesi, että mitään länsimaista kulttuuria ei ole olemassakaan. Joskus taantumuksellisella 1980-luvulla päätoimittaja olisi ottanut kyseisen toimittajan puhutteluun, mitannut ensiksi kuumeen ja sen jälkeen suositellut mielialasta riippuen joko työpaikkalääkärin tai työvoimatoimiston palveluja mutta nykyisin jutun seurauksena on vain tiedostavaa olalle läpsytystä ja entistäkin varmempi asema ja työpaikka.

-  Tiedän tapauksen. Kuuluu siihen samaan kastiin kuin se eräs kollegasi joka mitätöi haittamaahanmuuton aiheuttamat sekä kohtuuttomat taloudelliset rasitukset että seksuaali- ja väkivaltarikokset sillä perusteella että saattaahan tarjolla olla kumminkin silloin tällöin mukavia yhteisiä ruuanlaittohetkiä. Mitkä perusteet oltaisiin vielä 1980-luvulla naurettu nurin. Jos kukaan olisi silloin sellaista edes älynnyt keksiä. Nyt niitä heitetään vakavalla naamalla ja niihin uskotaan.

- Joo, mutta siinähän ei ollutkaan kyse mistään faktoista vaan utopian ja sen myötä kuningatarasemamme ylläpitämisestä ja siinä viitekehyksessä ruuanlaittoperustelukin riittää. Tämä on edistystä hei tämä ja edistyksen myötä faktat ovat so last millenium. Ainakin meidän toimittajien näkökulmasta ja muustahan ei ole niin suurta lukuakaan. Niin että kuinkas on, suostuuko pinnanmaalainen media siihen, ettei se enää arvostele valtamediaa ja ennen kaikkea sen toimittajia?

- No jaa, kyllähän me voidaan tulla hieman valtamediaa vastaan. Minä lupaan, että ainakaan Huitsinnevadan paikallisradio ja Huitsinnevadan Paikallisdemokraatti sekä Hui-TV ei arvostele enää ensimmäistäkään valtamedian asiallista artikkelia.

- Mutta tuohan on hienoa! Jaa… mutta hei, mitäs sinä tarkoitat niillä valtamedian asiallisilla artikkeleilla?

- Veikkaustuloksia, merisäätä ja sitä sanomalehtien reunoilla olevaa aluetta joissa ei ole minkäänlaista tekstiä. Arkki Tyyppinen, toimittaja ja queerhenkilöoletettu vahvoilla fiilispohjaisilla viitteillä, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen ja siirrämme puheenvuoron rutioon.

- Ja täällä paikallisration rutio. Jatkamme ohjelmaa kertomalla tiedostavia tarinoita maailmalta ja tällä kertaa vuorossa on lesbolainen toimittaja Sally Kohn joka on kovasti pettynyt siitä, että hänen kuusivuotias tyttärensä ei ole osoittanut lesbon elkeitä.- Mutta sitä ennen musiikkia. Vuorossa kappale Smells Like Teen Spirit ja nyt voi sanoa, että joskus cover on todellakin parempi kuin alkuperäinen:


myöhemmin Lällävedellä

Antero: Heitäs Hösse lisää tsössiä!

Kiuas: Tsöss!

Ykä: Vaan kun asiaa miettii tollaisen tiedostavan ihmisen näkövinkkelistä niin se länsimaisen kulttuurin olemattomuutta selittänyt tättähäärä on omalla tavallaan ihan looginen ajattelussaan.

Pertta: Toi kyllä vaatii vähän perusteluita.

Ykä: No katsos, noilla tyypeillähän on kaksi yhteistä piirrettä. Ensimmäinen on se, että niillä ei ole osaa eikä arpaa mihinkään länsimaisen kulttuurin saavutuksiin. Ne vaan äyskäröivät suuhunsa valmista puuroa valmiista pöydästä jonka jotkut toiset ennen heitä tekivät. Ja toinen piirre on se, että ne ovat helvetinmoisia egoisteja.

Hösse: Taidan päästä kärryille. Eli jos ei ole koskaan rakentanut mitään ja tietää ettei siihen koskaan pystykään niin se herättää egoistissa pirunmoisen kateuden ja koska egoisti haluaa itsekin päästä historiankirjoihin niin milläs muulla tavalla se sen tekee kuin mitätöimällä ja sitä kautta tuhoamalla kymmenien häntä edeltävien sukupolvien työn. Silloin hän mieltää omasta näkövinkkelistään rakentaneensa jotain. Tajuamatta että sillä hän ajan myötä tuhoaa omankin elatuksensa. Mutta pääseepähän pätemään kuvittelemallaan erinomaisuudella. Ainakin hetken aikaa.

Pertta: Taidat olla oikeassa. Siitä vaan tulee mieleeni ajatus että nykyisin yhteiskuntaruumiin syöpä diagnosoidaan normaalitilaksi ja sädehoito kohdistetaan vain terveeseen kudokseen.

Antero: Tuo on totta ja oikeastaan niin rankka ajatus että siihen ei kyytipojaksi Tsuhnan Kosto riitä. Otetaanpa siis hörpyt Tsuhnan Kapinaa. Ja odotellaan sitä aikaa, jolloin meidätkin sädehoidetaan pois edistyksellisen anarkian tieltä. Joka on huolissaan siitä ettei kuusivuotias tyttö osoita lesbon elkeitä. Tai edes heteron. Eikös kuusivuotiaat voisi olla kumminkin vaan mukuloita?


Tsuhnan Kapina © Reijo Koiras


48 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Ykä ja kiitos tarinasta joka on niin totta.
"Hellästi huomautetaan että voisi olla isä ja isä."
Voi sanomapitsi.
Ei mulla näin aamukiireessä muuta.

T.Ymmi

korpisoturi kirjoitti...

Vaikka olenkin vanhan liiton mies, niin pidän tuosta "Smells like teen spirit" -hengestä. Ehkäpä joku sisäinen anarkisti tai korpisoturi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ymmille ja Korpisoturille & kiitos kommenteistanne.

Ymmi: Niin totta. Se, missä median pelko näkyy tällä hetkellä erityisesti on se törkeys, millä Laura Huhtasaarea kohdellaan. Se törkeys on mennyt oikeastaan astetta entistä pidemmälle. Kaikki filtterit on otettu pois. Vaikka Lauran kannatus gallupeissa ei ole loppujen lopuksi kovin suuri. Mutta Laurassakin näkyy se, että hän on yksi niitä ihmisistä joka sanoo ettei keisarinnalla ole vaatteita. Hänet on pyrittävä mediateloittamaan ennen kuin häntä(kin) kuuntelee liian moni ihminen.

Korpisoturi: No en minäkään mitään grunge-miehiä ole mutta jos homma on kunnolla kieli poskessa tehty niin sehän toimii.

Anonyymi kirjoitti...

Varsinais-Suomessa ainakin widuttaa ihmisiä kun media kirjoittelee, että työvoimaa ei ole paikkakunnilta enää saatavissa vaikka on paljon työttömiä joita ei ole otettu töihin. Sen sijaan ulkomaalaisia pukkaa pilvin pimein työpaikkoihin ja sitä työnjohtajatkin ihmettelevät. Ovat kysyneet konsultilta jolle rekrytointi on ulkoistettu, mikä on syy, kun tietävät paljon hakijoita joita ei ole työhön kelpuutettu. Konsultti ei edes vastaa. On varmaan sitä hallituksen uutta työvoimapolitiikkaa. Onhan Varsinais-Suomessa ollut jonkinsortin selvitysmiehenä itse Tuho-Aho, suomalaisen duunarin vihollinen numero yksi. Muutenkin Maalaisliitolla on aina ollut tapana purra kättä joka maksaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Varmaankin ainakin rahtarit ja rakennusmiehet allekirjoittavat tuon. Omissa hommissani täytyy sentään puhua suomea. Tosin yritystä muuhunkin on aika ajoin ollut.

Lemminkäinen kirjoitti...

Toimittelijat ovat toimittaneet vuosikausia että pakolaisvyöry on rikkautta ja kaikki pakolaiset ovat rakettitieteilijöitä tai ainakin rakettitieteilijöiksi aikovia. Toimittelijat voisivat ottaa huomioon nykypäivän valossa että pakolaisista osa on myös asetekniikan- ja räjähdetekniikan asiantuntijoita ja että kuinka tämä osaaminen voitaisiin käyttää hyödyntämään yhteiskuntaa. Eilen tapahtui kranaatti-isku poliisiasemaa kohtaan Rosengårdissa, Malmössa. Naisoletettu aluepoliisipomo Carina Persson on raivoissaan kranaatin heittäjille ja että se ei ole OK. Ruotsin Kokoomuksen miesoletettu puolueenjohtaja Ulf Kristersson on sitä mieltä että raiskaukset, ampumiset ja raskas rikollisuus on tullut jäädäkseen mutta se ei ole OK. Myös Ruotsin miesoletettu pääministeri, Stefan Löfven, on sitä mieltä että poliiseja kohtaan suunnatut pommittamiset ja ampumiset eivät ole OK. Ruotsin kylillä huhutaan että Ruotsin hallitus aikoo ryhtyä vakaviin lainsäädännöllisiin toimenpiteisiin ei-OK rikollisuuden estämiseksi. Poliisit voisivat esimerkiksi kantaa hihamerkkiä missä lukisi "ei ole OK että meitä pommitetaan ja ammutaan, ettäs sen tiedätte".

Sandscorpion kirjoitti...

Jaa että länsimaista kulttuuria ei ole? Onko arvon kolumnisti siis sitä mieltä, että länsimainen kulttuuri on ihmiskunnan biologinen default-tila ja että muita kulttuureja noudattavat ihmiset toimivat luonnonvastaisesti?

Missäs se vihapuheen ilmiantonappi nyt olikaan?

Veijo Hoikka kirjoitti...

Päivänbyrokraattisesti analysoitiin, saako tiedelehti julkaista http://paivanbyrokraatti.com/2018/01/13/mantelitumake/.
Oli oletettu, että kauniit keräävät äänet ja voittavat.
1/5+miljoonan suomalaisen ihmisen edustajana toivon, että se pitää tällä kertaa paikkansa. Aina ei ole arpa osunut.

Anonyymi kirjoitti...

Toimittajien käytös Huhtasaarta kohtaan on ollut täysin luokatonta. Tuhahtelua ja päällepuhumista,täysin tietoista väheksyntää, ja vääristelyä. Tarkoituksena lienee juurikin ettei liian moni pääsisi kuuntelemaan mitä hän sanoo.

Maikkarin tentissä olisi Lauran ollut perusteltua sanoa toimittelijoille, että jos ette halua kuunnella, niin jutelkaa keskenänne, en ole tullut tänne siksi että saisitte huutaa päälle koko ajan.

Vastalauseena paskatoimittajille ja muullekin tiedostavammalle paremmistolle meinaankin lähteä tästä äänestyspaikalle, pyöräyttämään lappuun viitosen.

Suomi takaisin, Perkele.

T: Ymmi

Kumitonttu kirjoitti...

En ole seurannut noita tv-vaalitenttejä mutta toki ymmärtänyt että Huhtasaaren kohtelu on ollut enempi henkilöön käypää kuin analyyttistä debattia, jossa ehdokkaan näkemyksiä puntaroitaisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Ilokseni huomasin, että joku muukin kuin minä tuntee vierassanan sanomapitsi. Kaikki eivät välttämättä tunne tämän sanan etymologiaa, joten kerronpa sen tässä. Sen toivat mukanaan ne, jotka menivät Amerikkaan kultaa vuolemaan ja palasivat vuolemansa kullan kera kotimaahan. Olivat oppineet matkallaan vieraita kieliä: son of a bitch. Jos he karsastivat jotakin henkilöä, he saattoivat sanoa, että se on sellainen sanomapitsi.

Toinen professori

Anonyymi kirjoitti...

Olen seurannut Ylen vaalitenttejä, mutta kiinnostuksen kohteena on olleet enemmän toimittajat kuin presidenttiehdokkaat. Ennakkoaavistukset ovat käyneet toteen. Laura Huhtasaaren olisi voinut kuvitella olleen Gestapon päämajassa kuulusteltavana, kun taas samalla toimittajalla (Heikel), joka moitti Huhtasaarta hymyilemisestä, oli niin hauskaa Merja Kyllösen kanssa, kun päästiin tatraseksiin ja muihin presidentin viranhoidon kannalta tärkeisiin asioihin. Kyllösen eväät olivat muutenkin aika vähissä; rauha ja rakkaus sekä Suomen ja koko maailman suurin uhka: ilmastonmuutos! Miten pihalla ihminen voi olla?

Rouva Ano

Simo kirjoitti...

Epäoikeudenmukaisuus sataa aina jonkun laariin, ja tällä kertaa potin saattaa korjata Huhtasaari. Suomalaisilla on varmaankin jokin geneettinen inho epäoikeudenmukaisuutta kohtaan, ja Lauran törkeä kohtelu voi lopulta olla hänelle plussaa.

Ykän koosteista viime vuodelta jäi mieleen: "Terroristijärjestön ihannoiminen ei ole rikos" vs "pelkkä somessa tykkääminen voi olla rikos". Siinä jotenkin kiteytyy oikeuslaitoksemme ja koko yhteiskuntamme läpi mädättänyt epäoikeudenmukaisuus.

Anonyymi kirjoitti...

Hieman tarkkuutta Ykä, queerhenkilöoletettu voi olla ihan mitä tahansa, siis ihan mitä tahansa, mutta kuitenkin tässä hän nyt esiintyy kuningattarena, tosin itse määrittelemänään. On sitten kai queenhenkilöoletettu?

Olen kai aikaisemminkin kertonut näissä yhteyksissä kaipaavani niitä litkiviä mutta tutkivia toimittajia, jotka istuivat Lönkan pressiklubissa kittaamassa kaljaa mutta myös jakamassa tietoja toisilleen. Jos joku sai haistin, sitä ei lööppihimossa pihdattu vaan kaikki olivat sen paljastettavan poliittisen ketkun perässä. Tuolla metodilla usein onnistuen. Toimittajat eivät halunneet julkkiksiksi, naaman näkyminen olisi ollut vain haitta tietojen saannissa.

Paras ja pitkäaikaisin ystäväni on ollut yli 40 vuotta hesarissa ja ildiksessä toimittajana. Hänkään ei tajua, missä vaiheessa toimittajat muuttuivat tiukoista raportoijista ylimieliseksi moraalipapistoksi ja lähes analfabeeteiksi googlaajamössöiksi.

Muistaakseni jossain ammattikyselyssä toimittajat olivat ihan siellä pahnanpohjimmaisina, politiikkojen ja paimenten seassa. Miten ihmeessä sitten saadaan tilasto että 80 prossaa kansasta luottaa yleen ja hesariin? Kun ihan puolueettomista tilastoista kyse. Kertoivat yle ja hesari.
tira+
Qroquius Kad kirjoitti...

Tämä on myös kohtuu hyvä cover edellämainitusta biisistä:

https://www.youtube.com/watch?v=JhhF3qSxMjY&list=PLFC50C4CB9B0D4324

Osaan toimittelijoista voisi kyllä mielestäni soveltaa Hanlonin partaveitsen periaatetta:

Iltalehden tiistainumerossa Carl Mesterton muisteli erästä Ylen vierailupäivää, jossa hän ja edustava otos muuta "Metsolat"-sarjan henkilöstöä olivat paikalla. Hänen vieressään istui Kari Hakala, jota kaksi rouvashenkilöä tuli kohta puhuttelemaan Erkki Metsolana. Vähän ajan kuluttua he kääntyivät Mestertonin puoleen kysyen, olisiko tälläkin ehkä jotain tekemistä Metsoloiden kanssa?

Masterton vastasi ohjanneensa ja käsikirjoittaneensa. Mammat vain katselivat ymmärtämättä, kääntyen sitten Hakalan puoleen, joka oli heille edelleen Metsolan Erkki. Tähän asti touhu olisi voinut olla turhan pitkälle menevää fanitusta, mutta sitten mammat ihastelivat, miten Erkki kerrankin oli keksinyt niin nasevan vastauksen.
Siis nimenomaan se heidän edessään istuva Kari Hakala, joka oli heille omasta päästään repliikkinsä keksivä Erkki. Mesterton summasi tv-tuotantojen taustavaikuttajien jäävän tällä tavalla näyttelijöiden varjoon.

Minusta tuossa ei ollut kyse enää siitä, etteivät he olisi halunneet suoda Mestertonille gloriaa käsikirjoituksesta ja ohjauksesta. Minusta näytti, että he kokivat "Metsolat"-sarjan olleen Metsolan suvun ja heidän lähipiirinsä jokapäiväistä elämää, jota kuvatttiin sadoilla piilokameroilla ja lähetettiin tv:ssä reaaliaikaisena.

Mainitut mammat olivat normaaliälysiä ja ilmeisen koulutettuja. Ehkä jopa akateemisesti. Silti he elivät ainakin tältä osin satumaailmassa, jossa Metsolan perhe & kumppanit olivat todellisia ihmisiä. Äänestää saavat silti hekin.

Kyllä minä voin uskoa, että erityisesti valtamedian nuorissa naisoletetuissa toimittelijattarissa on huolestuttavan suuri yliedustus kuvatunkaltaisia ihmisiä:
he elävät ikiomassa pikku satumaailmassaan, jossa Donald Trump aivan oikeasti syö lapsia, Jussi Halla-aho haluaa kaasuttaa kaksivuotiaita syyrialaistaaperoita ja maailma tuhoutuu huomenna ilmastonmuutokseen, ellei Suomen teollisuutta ja yksityisautoilua romuteta välittömästi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle, Sandscorpionille, Veijo Hoikalle, Ymmille, Kumitontulle, Toiselle professorille, Rouva Anolle, Simolle, tira+:lle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Onhan siellä puhuttu myös että sotilaat pitäisi laittaa kaduille, mutta tässä tilanteessa ne eivät voisi olla enää mitään dialogmilitär vaan touhu pitäisi tehdä niin, että lyötäisiin kaupunginosasta kerrallaan sähkö ja vesi poikki ja sitten alettaisiin tyhjentää tylysti. Ja sellaista päätöstä ruotsalaisilta on turha odottaa.

Sandscorpion: Kyseinen kolumnisti taisi vain lunastaa paikkansa sertifikoituna intellektuellina. Senhän saa siitä jos mitätöi sellaista mikä toimii ja tarjoaa toimimatonta tilalle.

Veijo: Kiitos linkistä.

Ymmi & Kumis: Kai suomalaisen journalismin linja määriteltiin silloin aikanaan pressiklubissa jossa olivat Stiller, Saarikoski ja Salmén vs. Halla-aho. Sen pressiklubin taso on määritelty käytöksen ylärajaksi ja suotavaa on mennä aina riman ali.

Toinen professori: Kiitos tiedon pläjäyksestä. Tää oli mullekin uutta. Tulee mieleen toinen samanlainen väännös eli ”uuspeili” joka meinaa ketkua ja tulee saksalaisesta Till Eulenspiegelistä.

Rouva Ano: Toimittajat todellakin todistavat joukolla ja urakalla toisilleen olevansa ns. oikealla asialla. Kyllösestä voisi sanoa, että ei se sinänsä ole vakavaa jos yksi nainen puhuu levottomia mutta kun koko mediakenttä kumartaa tälle ylisuureen asemaan nousseelle runotytölle niin se on jo vakavaa.

Simo: Tuo mainitsemasi kiteytys pitää paikkansa ja jos tää yhteiskunta vielä järkevälle tolalle muuttuu niin historiantutkijat raapivat päätään ja miettivät että kuinka helvatussa tuo saattoi olla mahdollista. Mutta tosi on, että toimittajat törkeydessään kyllä laittavat ropoja Lauran laariin.

tira+: Joo, kyllä nyt taisi lipsahtaa epätarkkuuden puolelle. Näitä termejä kun tulee siihen tahtiin että ei tämmönen raappahousujätkä oikein pysy mukana. Minä muistan myös ajan, jolloin toimittajat tekivät uutisia, eivät halunneet itse olla sellaisia. Nykyiset toimittajat taas alkavat muistuttaa joitain tosi-tv:n wannabe-julkkiksia. Minäkin haluaisin hieman selvitystä noista tilastoista. Lisäkysymyksenä se, että miksi esmes Hesarin levikki menee koko ajan alaspäin. Ylenhän taas ei tarvitse levikistään edes välittää.

Qroquius Kad: Joo, ymmärsin pointin ja näinhän se menee. Trumpista ja Halla-ahosta on tehty mielikuvituksessa jonkunlainen Shokki-lehteen kelpaava hahmo ja sen hahmon toimintaa sitten arvostellaan. Aina ja ikuisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän menee sivuraiteille nyt, toivottavasti Ykä ei hiilly. Tuo "sanomapitsi" on päätalonsa lukeneille tuttu. Kirjailijan Äiti-Riituhan sitä käytteli toisinaan kirosananaan. Arvatenkin hälle se oli tarttunut juurikin joltain "länneltä" palannelta siirtolaiselta.

T.Ymmi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ymmi. Mitäs tuosta hiiltymään. Minä olen lukenut muutaman Päätalon kirjan (ne olivat kaikki sodan ajalta) mutta tuo ei ole jäänyt mieleen. Olisko sanomapitsiä ollut niissä aikaisemmissa kirjoissa? Tai syynä muistamattomuuteen voi olla kyllä alkavassa dementiassakin.

Anonyymi kirjoitti...

Arvaa kuka:

"On olennaista ymmärtää, että yhdenvertaisuus ei tarkoita, että kaikkia kohdellaan samalla tavalla, ja että erityisryhmien kohdalla yhdenvertaisuuden toteutuminen edellyttää joskus kohdennettuja toimia"

"pitää tärkeänä, että seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuus mainitaan opetussuunnitelman perusteissa sekä arvoperustassa, oppimisympäristössä, toimintakulttuurissa opiskeluhuollossa, ohjauksessa, oppimisen ja opiskelun tuessa ja opiskelun yleisissä tavoitteissa että oppiainekohtaisesti ainakin seuraavissa aineissa: äidinkieli ja kirjallisuus, biologia, filosofia, psykologia, uskonto, elämänkatsomustieto, historia, yhteiskuntaoppi ja liikunta."


Ja muista Kyllösen viisaat sanat: asepalvelus on järjestelmänä vanhanaikainen ja täysin tarpeeton, millään valtiolla ei ole kapasiteettia kestää sodan aiheuttamia henkilötappioita ja tästä syystä oma pienikin kykymme tulee tuhota täysin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ensimmäisessä kohdassa ainakin alun sanoi yhdenvertaisuusvaltuutettumme Kirsi Pimiä. Toisessa kohdassa meillä ylimitoitettua määräyvaltaansa esitti pervojärjestö SETA. Kyllösen lausumaa en löytänyt googlettamalla mutta jos tuo pitää paikkansa, niin ehkä hän ajattelee että valtiolla ei ole kapasiteettia kestää sodan aiheuttamia henkilötappioita mutta jostain kumman syystä sillä on kapasiteettia kestää miehityksen aiheuttamat henkilötappiot. Sinänsä en voi sanoa, että Kyllönen olisi edes sosialisti vaan hän on nykyaikainen runotyttö-utopisti joka on löytänyt itselleen sopivan poliittisen viitekehyksen joka ei realismista paljon piittaa ja tuekseen (sukupuolesta riippumatta) samanlaisen runotyttömedian.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä.
Juu äiti - Riituhan sanomapitsiä käytti, kas kun ei uskovaisena saanut/tohtinut saatapeetä käyttää silloin kun oikein otti vanahaan/v.tutti. Esiintyy juurikin niissä Kallen ja Kallioniemeläisten elämää kuvaavissa kirjoissa, joissa kuvataan Kallen nuoruusvuosia ennen sotaväkeen menoa.
Muistelee Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

“Minusta näytti, että he kokivat "Metsolat"-sarjan olleen Metsolan suvun ja heidän lähipiirinsä jokapäiväistä elämää, jota kuvatttiin sadoilla piilokameroilla ja lähetettiin tv:ssä reaaliaikaisena. Mainitut mammat olivat normaaliälysiä ja ilmeisen koulutettuja. Ehkä jopa akateemisesti. Silti he elivät ainakin tältä osin satumaailmassa, jossa Metsolan perhe & kumppanit olivat todellisia ihmisiä. Äänestää saavat silti hekin.”

Joskus muinoin, muistaakseni 60-luvulla, telkkarissa oli kaksi lääkärisarjaa, Ben Casey ja tohtori Kildare. Kerrottiin, että Amerikassa on runsaasti ihmisiä, jotka pyrkivät näiden huippulääkäreiden potilaiksi. Tyhmyys on todellakin ehtymätön luonnonvara. Demokratiassa tyhmyys ei poista äänioikeutta ja siksi demokratia on huono hallintojärjestelmä. Valitettavasti vain kaikki muut hallintojärjestelmät ovat vielä huonompia.

Toinen professori

Anonyymi kirjoitti...

Juu Ykä, lukaset vaan Päätalon iijokisarjan kolme neljä ekaa kirjaa, jotka kuvaavat kirjailijan lapsuutta ja nuoruutta, niin johan alkaa sanomapitsit löytymään.

Eli suomennettuna tuo yhdentekeväisyysvaltuutetun sanoma meinaa vissin että: "kaikki ovat yhdenvertaisia, mutta jotkut ovat yhdenvertaisempia kuin toiset"

Luulisi tuon Kyllösenkin Suomussalmelta kotoisin olevana ajattelevan vähän eri tavalla
puolustuksesta, kun muistaa mitä talvisodassa niillä seuduilla ihmiset saivat kokea.

T: Ymmi

Unknown kirjoitti...

Jos yritetään pakottaa ihmiset muottiin jossa lopputulos kyvyistä ja taipumuksista riippumatta on sama, niin lopputuloksena on tyrannia. Millään muulla ei saada pakotettua sukupuolijakaumaa insinööriopinnoissa tasaiseksi. "Kohdennetut toimet" on sitä ajattelua jolla miljoonat ihmiset päätyivät hiekkakuopan reunalle edellisellä vuosisadalla.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, mistäspäin nyt tuulee? Pidät Kyllöstä runotyttö-utopistina, vaikka jokunen aika sitten jakamassasi ansiokkaassa linkissä hänet todistettiin räppärien kuningattareksi!

P.S. En ole vieläkään tuon katselemisesta ja varsinkaan kuuntelemisesta toipunut.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Toiselle professorille, Ymmille, Unknownille ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko & Ymmi: Piti ihan käydä läpi että mitäs Päätaloja minä olen lukenut, ja näin se meni:

- Ahdistettu maa
- Miinoitettu rauha
- Ukkosen ääni
- Liekkejä laulumailla
- Tuulessa ja tuiskussa

Eli tuohon sodan aikaan ne lukemiset jäi. Päätalo kyllä oli mainio aikansa kuvaaja. En ole varma, onko Kyllönen tuossa ylempänä mainitut asiat sanonut mutta sen verran huithapeli on kyseessä että eihän se mahdotontakaan ole.

Toinen professori: Demokratia ei ole lähellekään täydellinen järjestelmä mutta on siinä se etu, että se ei edes väitä olevansa täydellinen vaan pohjautuu kompromisseihin. Ne ideologiat, jotka lupaavat täydellisyyttä päätyvät puolestaan sortoon ja terroriin. Sinänsä toimiakseen demokratia vaatisi puolueettoman median joka antaisi äänestäjille asiallista tietoa ilman manipuloimista. Meidän tilannettamme voisi kuvata demokratian sijasta mediakratiaksi.

Unknown: Juuri näin. Oikeastaan tämä on kaikki sitä sosialidemokraattista jatkumoa eli ei kyse ole siitä, että kaikki lähtevät samalta viivalta vaan siitä, että kaikki tulevat yhtä aika maaliin. Nyt setapellet laajentavat sitä niin, että meidät kaikki pitäisi kasvattaa jonkunlaisiksi potentiaalitransuiksi.

tira+: No jaa, molemmat termit sisältävät kyllä suuren määrän tahatonta huumoria ja aitoa myötähäpeää.

Veijo Hoikka kirjoitti...

No kun nyt alettiin puhua romaaneista, niin voi mainita, että presidenttiehdokas Laura Huhtasaarelle nälvinyt ja rähjännyt nainen Antonia Berg on romanitaustainen?
http://ylewatch.blogspot.fi/2018/01/miksi-koko-valtamedia-on-huhtasaarta.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veijo. Minusta oleellisinta tuossa jutussa on se oikea huomio, että Laura aiheuttaa ankaran punavihreän painetilan. Hän kun on kaunis, nuori ja lukenut nainen ja silloinhan hänen pitäisi automaattisesti kannattaa punavihreitä arvoja. Mutta kun niin ei ole, niin hän syyllistyy pyhäinhäväistykseen eikä silloin riitä se, että häntä vastustetaan vaan hänet tulee murskata.

Veijo Hoikka kirjoitti...

YPe...
Naisilla jotkut väittävät olevan luontainen, luonnonmukainen kilpailuvietti, joka ei perustu meidän ymmärtämiin ukkojen loogisiin ajatusmalleihin. Toki ymmärrämme mihin sillä pyritään. Eli luin tilanteen kaksintaisteluna, jonka tyhmempi ja tummempi hävisi 5 - 0. Toki ruskeaperseisyys vaikutti (eli keskushermostoa näivettävä viherpunasokeus, joka lienee myös perseilyn pohjimmainen syy).

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veijo. Ne, jotka väittävät naisista näin ovat täysin oikeassa ja työelämässä se esiintyy ns. mehiläiskuningatarsyndroomana. Luit myös tilanteen aivan oikein, mutta karmeinta lienee että ne tyhmemmän ja tummemman kannattajat vakaasti kuvittelevat sen tyhmemmän ja tummemman voittaneen sen kaksintaistelun. Niitä ihmisiä kun ei rajoita järki eikä logiikka, vaan asiat on päätetty tunteen pohjalta etukäteen.

Anonyymi kirjoitti...

Asia on täsmälleen niinkuin Ykä sanoo: “Demokratia ei ole lähellekään täydellinen järjestelmä mutta on siinä se etu, että se ei edes väitä olevansa täydellinen vaan pohjautuu kompromisseihin.“ Totalitaarinen järjestelmähän ei kompromisseja tee ja on myös kykenemätön muuttamaan suuntaa, vaikka jokainen näkisi, että ojaan ajetaan.

Toinen professori

Becker kirjoitti...

Tämä Maikkarin presidenttivaalitentti jossa Huhtasaari oli kuultavana, ei ollut mikään kansalaisille Huhtasaaren presidettiydestä tietoa jakava, vaan Vesa Kallionpään ja Antonia Bergin henkilökohtainen Lauraan kohdistama vittuilu ohjelma. Se oli niin läpinäkyvää että sen huomasi suuri osa katsojista. Minä en näitä katsele, sillä olen päätökseni jo ajat sitten tehnyt ja käynytkin Lauraa äänestämässä.

Noin yleisesti ottaen voidaan todeta, että jos Maikkarin ohjelmista vedetään töpseli irti, niin siitä ei ole kuin hyötyä suomalaisille. MTV 3:n ohjelmisto on kauttaaltaan vähä-älyistä aivotoimintaa turruttavaa hevonpaskaa.

korpisoturi kirjoitti...

Niin noista Päätalon kirjoista... Olen lukenut koko Iijoki-sarjan (26 kirjaa). Kun aloittaa järjestyksessä ensimmäisestä kirjasta, niin ei voi lopettaa. Ja myös se Koillismaa-sarja on tullut pyyhkäistyä lukien.
Kallen kirjoista löytyy hyvää jos vähän heikompaakin tekstiä. Mutta se on myös hyvää kuvausta vaikeista ajoista, huumorilla ja välillä ronskeillakin sutkauksilla höystettynä.

Kulttuuripersreijät eivät arvostaneet, mutta kansa tykkäs.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ainakin wikipedia tietää kertoa, että Antonia Berg on ollut TV-Nytt:in (eli YLEn ruotsinkielisten uutisten) toimittaja ennen MTV3-uraansa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Toiselle professorille, Beckerille, Korpisoturille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Toinen professori: Kyllä. Ja jos katsotaan meidän nykyistä järjestelmäämme ja mietitään vaikkapa asioita monikultturismi, haittamaahanmuutto, federalismi ja kaikenlainen feminismin pakkosyöttö voidaan todeta, että järjestelmämme ei tee niissä asioissa kompromisseja ja on kykenemätön muuttamaan suuntaa vaikka näkeekin, että ojaan ajetaan. Mitähän se mahtaisi järjestelmästämme kertoa?

Becker: Näinhän se oli, ja niin kuin olen todennut niin valtamedia on kaikkinensa päästänyt viimeisenkin käsijarrun irti ja ottanut poliittisen syyttäjän roolin. Vielä joskus Kekkosen aikaan MTV oli piristävä tuulahdus sillä se antoi sentään katsottavaksi YYA-liturgian vaihteluksi amerikkalaisia tv-sarjoja. Nykyisin se on täysin samaa punavihreää paskaa kuin muukin valtamedia.

Korpisoturi: Niinhän se on aina tupannut olemaan, että jos kansalaiset tykkäävät jostakin ja ostavat sitä omilla rahoillaan niin kulttuuriperseet osaavat tuomita sen kaupallisena bulkkitavarana. Päätalonkin aikaan saattoi sanoa, että vain apurahataide on todellista taidetta. No, minä en ole itse ns. taiteesta koskaan niin perustanut.

VNV: Voi todeta, että kun mediapelaaja vaihtaa joukkuetta niin liiga ei kumminkaan vaihdu ja säännöt ovat samat.

Anonyymi kirjoitti...

Ykän edelliseen: On lieviä viitteitä siihen suuntaan, että rattia saatettaisiin kääntää. Mutta jos se tehdään liian myöhään, niin ojaanhan siinä mennään. Demokratia ei todellakaan takaa, että kaikki menee hyvin, mutta se sentään antaa siihen mahdollisuuden.

Toinen professori

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Toinen professori. Kyllä demokratia antaa mahdollisuuden. Mietin vaan sitä tilannetta, että entäs jos demokratia onkin jo todellisuudessa diktatuuri, joka väittää olevansa demokratia? EU on menossa hyvää vauhtia siihen suuntaan. Se sopisi myös niin poliittiselle eliitillemme, ylimmälle virkakoneistolle ja valtamedialle. Niille kaikille demokratia on loppujen lopuksi vihollinen, sillä se mahdollistaa niitten kauhuskenaarion. Eli ”entäs jos joudumme vastuuseen siitä, mitä olemme saaneet aikaiseksi?”.

Mutta joka tapauksessa tämä ajatustenvaihto sai aikaan idean uuteen ymmärrysharjoitukseen, joka tulee ulos joskus ensi viikolla. Lämmin kiitos inspiraatiosta jo etukäteen.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä hyvää settiä suuryritysten ja PK-yritysten työllistävästä vaikutuksesta, suurin osa Suomen yrityksistä kun on niitä kourallisen henkilöitä työllistäviä firmoja. Yleensä yrityksen kokoonpanona on firman omistaja plus 1-5 muuta.

Nyt kun noita (pitkäaikais)työttömiä aletaan aktivoimaan kunnolla, niin suosittelisin kaikille jotka hakevat työpaikkaa firmasta X laittamaan myös samaisen s-postin vastaanottajiksi työministerin ja jonkun paikallisen työvoimatoimiston (vai mikä ELY-keskus se nykyään onkaan?) dirikan. Näkisivät ainakin jotta onpas ahkera työnhakija! Kun esim. 50.000 työtöntä tekevät näin, niin ehkä noille päättäjille vihdoinkin avautuu se tosiseikka ettei niitä työpaikkoja nyt vain yksinkertaisesti riitä kaikille halukkaille tässä taloudellisessa tilanteessa??? Varsinkin kun työsähköposti täyttyy tällaisista haistakaa-vee hakemuksista.

Näin kärjistäen sanottuna, tämä siitä seuraa kun eduskuntaan äänestetään vuodesta toiseen jotain tosi-TV ohjelmissa esiintyneitä wanna-be-staroja, TV-ohjelmien juontajia, artisteja, taiteilijoita, ex-missejä & ex-urheilijoita, joilla ei ole kokemuksia (tai hyvin vähän) oman firman vetämisestä. Plus tähän päälle kaikki poliittiset broilerit jostain valtion suojatyöpaikoista.

Pahoittelen kyynisyyttäni....


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Laura saa myös sympatiaa tästä häneen valtamedian taholta osoitetusta kieroilusta. Kakkoskierrosta pukkaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Miten demokratia voisi olla diktatuuri, jos sen puitteissa kuitenkin järjestetään vapaita vaaleja? Ei edes Ruotsin vaalijärjestelmä ole sentään iranilaista vallankumoustasoa, jossa se puolueen vaalilippu olisi pudotettava läpinäkyvään uurnaan. - Toisaalta jos Venäjän vaalijärjestelmä uudistettaisiin ruotsalaiseen muotoon, jossa jokaisella puolueella on oma äänestyslippunsa, leimattaisiin vaalit jo etukäteen vilppivaaleiksi.

Jos vaalit siitä huolimatta järjestettäisiin ruotsalaiseen tapaan ensin selitellen, että säilyyhän se vaalisalaisuus kun ääneksijä pyytää jokaisen puolueen vaalilipun, mutta sitten monelta ääneksyntäpaikalta ei löydykään pöydältä SEN puolueen vaalilippua, ei kenellekään pitäisi olla enää epäselvää olivatko vaalit rehelliset vai eivät.

Mutta Ruotsi voi tehdä näin riksdag-vaaleista toiseen, koska on Humanitaarinen Suurvalta. Kaikesta tästä huolimatta: mikään ei estä nykymenoon kyrpiintynyttä medelsvenssonia äänestämästä Sverigedemokraternaa. Ei mikään muu kuin hän itse.

Ja vielä hieman teemaa väännellen:
Unkarin vuoden 2010 gigajytkyvaalien tuloksena Perussuomalaisten veljespuolue Fidesz sai äänestäjien mandaatin päästä muuttamaan perustuslakia. Sen se on tehnytkin valta-asemaansa betonoivaan suuntaan. Onko se ollut paha asia? Jos Jaana Haapasalolta kysytään...minä en kysy häneltä mitään.
Unkarin kansan mielestä se ei ole ollut paha asia. Brysselin mielestä se on ollut äärimmäisen paha asia. Jaana on samaa mieltä Brysselin kanssa. Baszd meg, saattaisi sanoa unkarilainen Jaanalle.

Me saamme kuitenkin edelleen äänestää, vaikka jaanat eivät sitä niin haluaisi. Jopa paljon vapaammin kuin ruotsalaiset. Jos emme tätä oikeuttamme todellakaan osaa emmekä voi käyttää kuten unkarilaiset ja virolaiset, onko meidän siis perusteltua olla itsenäinen kansa? Eihän viisivuotiaita unkarilaislapsiakaan voi päästää äänestämään?

Emme kai me sellaisia oikeasti ole?

vieras kirjoitti...

Mietiskelin kumpaa äänestäisin, Laura Huhtasaarta vai Paavo Väyrystä. Kumpaakin on haukuttu valtamediassa yhtä armottomasti joten sillä perusteella voisi äänestää kumpaa vaan. Käsitykseni ovat lähempänä Lauran käsityksiä kuin Paavon mutta Paavokin on lähempänä omiani kuin loput. Lauran tai Paavon äänestäminen on keino osoittaa protesti. Toivon että Laura ja Paavo eivät vie toisiltaan ääniä. Ne jotka eivät voisi äänestää Lauraa mutta voisivat äänestää Paavoa, äänestäköön Paavoa. Ne jotka eivät voisi äänestää Paavoa mutta voisivat äänestää Lauraa, äänestäköön Lauraa. Näin he vievät ääniä pois Sauli Niinistöltä.

Lauran poliittinen kokemus on lyhyt. Lauralla olisi enemmän käyttöä eduskunnassa ja joskus aikanaan hallituksessa. Paavon poliittinen kokemus on ylivertainen. Paavo saattaisi pärjätä paremmin toisella kierroksella. Kun nyt saataisiin se toinen kierros. Sale nyt varmaankin voittaa sen mutta jos voitto jää niukaksi niin se on hyvä näpäytys.

Vaalikopissa mietin vielä pistänkö lippuun 5 vai 7 mutta päätin sitten äänestää Paavoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist, Anolle, Qroquius Kadille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Soomepois: Kaiken kaikkiaan totta ja hyvä idea. Jotain tollaista pitäis kehitellä. Ja PK-yritysten kyykyttäminenhän on Suomessa suoranainen valtiollinen taitolaji. Siinä vaan hakataan lekoilla omaa sokkelia rikki.

Ano: Eletään toivossa.

Qroquius Kad: Virallisesti demokraattisessa EU:ssakin ylin päätäntävalta on valittu demokraattisen prosessin ulkopuolelta. Lisäksi näkisin, että toimivassa demokratiassa ihmisille annetaan mahdollisuus monipuoliseen tietoon ja sehän ei Suomessa toteudu. Palaan siihen ymmärrysharjoituksessa, johon sinä olet toinen inspiraation antaja. Kiitokset. Tuo Venäjän vaalit vs. Ruotsin vaalit oli muuten hyvä vertaus.

Vieras: Tokihan Laura ja Väyrynen syövät toisiltaan ääniä, sehän on selvä. Eikä tässä Laurasta presidenttiä olisi muutenkaan tullut, mutta protestiäänien keskittäminen olisi ollut viisasta.

vieras kirjoitti...

Itse olisin laittanut persujen ehdokkaaksi Arto Luukkasen mutta näillä mennään.

Antero ja äänimiehet ovat varmaan palanneet lomilta töihin? Tassä on sitten vuoden eka Antero-tarina. Minusta on hyvä kun Ykä laittaa itsensä näihin Antero-tarinoihin.

Tuossa Ford Transitissa on Hösse ja Pertta mutta Anteroa ei näy. Onko vanhan Transitin ohjaamossa penkit kolmelle?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Minusta on jotenkin vaan luontevaa laittaa itseni rupattelemaan lauteille heppujen kanssa. Antero ja äänimiehet palailevat aina, mutta siihen tarvitaan oikeanlainen aihe. Kaikkiin asioihin se tyyli ei vaan sovellu. Vanhassa Transitissa oli kyllä tilat kolmellekin, mutta minä kun en ole kovin pätevä noitten kuvankäsittelyohjelmien kanssa niin Anteroa ei vaan oikein saanut luonnollisen näköisenä kyytiin. Ja juu, kiitos kissistä.

vieras kirjoitti...

Mihin tämä kannattaisi laittaa mutta onko joskus luvassa Ankan veljesten jatkotarina? Syksyllä julkaisit tarinan jossa Mikin ja Akun tarina päättyi. Ankan veljeksistä olisi hauska lukea tarina joka sijoittuu myöhmempään ajankohtaan. Viimeksi se päättyi helmikuuhun 1982 kun Eka Vekara luovutti Bladen johtajuuden ankoille ja samalla Vekara esitteli Nenonilla MacAnkalle uuden johtokolmikon.

Ankan veljekset palvelivat Korean sodassa joten he ovat nykyään varmasti vähintään 85-vuotiaita. Jos he ovat elossa, niin ovat varmasti eläkkeellä. Kenelle he siirsivät Bladen johtajuuden?

Tupla-J kirjoitti...

Tietylle porukalle kuusivuotiaat ei saa olla vain mukuloita. Luin tässä taannoin vastikään julkaistun Moira Greylandin teoksen The Last Closet, jossa valottaa sitä, millaista on kasvaa vielä tänäkin päivänä juhlittujen ja progressiivisten queer-vanhempien tenavana.

Kun eivät lisäänny biologisesti, kokevat pyhäksi velvollisuudekseen värväyksen. Ennen kuin teini-iän hormonit ehtivät viemään tikanpoikaa tikantyttären suuntaan.

Helvetin tärkeä kirja. Helvetin vaikea kirja lukea. Ei hirveästi helpota tieto siitä, että nimenomaan tätä sakkia nykyihmisiä yritetään aivopestä puolustamaan tervettä järkeä vastaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Tupla-J:lle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Ei ole tällä hetkellä luvassa jatkoa.

Tupla-J: Kiitän luojaani että olen elänyt normaalissa perheessä. No, silloin 1970-luvulla ei paljon muita ollutkaan eikä perversioista tehty hyvettä.

vieras kirjoitti...

Jos Donald Trump vierailee joskus Suomessa niin Anteron kannattaa muistaa kutsua hänet saunaan Lälläveden äärelle. Ykä varmaan pääsisi paikalle jos ei ole työvuoro just silloin menossa.