perjantai 29. joulukuuta 2017

YMMÄRRYSHARJOITUS VUODEN VAIHTEEKSI

Kulunut vuosi 2017 on päättymässä ja kyseisestä vuodesta voi todeta että suuri suomalainen syöksykierre on vain kiihtymässä. Kyseisen vuoden mielipuolisuuden sekametelisopasta nousee esille kaksi erityisen suurta kikkaretta.

Ensimmäisenä oli kesäkuussa näytelty hallitusfarssi. Farssin puolellehan se kaikkine lentonäytöksineen meni muutenkin mutta sen ohella paljastui että Suomen hallitus on täysillä sitoutunut EU:n liittovaltiokehityksen nopeuttamiseen eli suomennettuna Suomen itsenäisyyden viimeistenkin rippeitten hävittämiseen. Jättäen suomalaisten tulevaisuuden sellaisen porukan päätettäväksi joka ei nakkaa suomalaisista paskaakaan. Unelma on toteutunut ja Suomi on päässyt suuriin päättäviin pöytiin kuulemaan mitä toiset siellä päättävät.

Toisena oli tietysti joulukuun melodraama jolloin ensiksi Helsingin kaupunki ja sen perässä sitten eduskunta päättivät että laittomasti maassa notkuville onnenonkijoille on taattava varma ja pysyvä elatus. Tämän myötä Suomea voidaan hyvin perustellusti verrata miehitettyyn maahan. Miehitetyssä maassa on miehittäjä joka ei osaa miehitetyn maan kansalaisten kieltä, jonka elatus on miehitetyn maan kansalaisten vastuulla ja jonka tarpeet menevät kantaväestön yli. Eli jos miehitetyssä maassa jostain säästetään, niin säästöt eivät koske miehittäjää. Samoin miehityksen arvosteleminen on kiellettyä ja rangaistavaa ja miehittäjän tavat sekä kulttuuri menevät kantaväestön oman kulttuurin ohi.

Niinpä vuoden nyt vaihtuessa Suomea voi pitää sekä siirtomaana että miehitettynä maana. Samoin sitä voi pitää luovutettuna maana sillä kyseinen asiantila saavutettiin vapaaehtoisesti laukaustakaan ampumatta. Nykyinen hallintomme on onnistunut siinä, mikä jäi O.W. Kuusiselta vaiheeseen. Asian tiimoilta on niin omassa blogissani kuin monessa muussakin paikassa mietitty että missä vaiheessa se suomalaisten pinna oikein palaa. Ehkä vielä tälläkin hetkellä pääosa suomalaisista on – pitkälti valtamedian ansiosta – hyviä itäsaksalaisia sillä se höyrypannun räjähdys ei näytä olevan tulossa edes äänestämisen muodossa. Vakikommentoija Qroquius Kad totesi hiljattain kommenttiosiossa asiasta varsin osuvasti:

Tässäkin kommenttiketjussa on mainittu sisällissota. Jos nyt joku kertoisi minullekin, miten se sisällissota saataisiin ihan oikeasti aikaan, keiden johdolla ja miten sen aloitettaisiin ja millä rahkeilla? Koska minä en todellakaan kykene näkemään tammikuun 1918 tapahtumille minkäänlaisia realistisia mahdollisuuksia 100-vuotisuusintaan, eikä aika myöskään näytä olevan puolellamme, vaan meitä vastaan.

Tottahan tuo. Juuri tuo on tilanne tällä hetkellä. Porukka joka puree hammasta ja puristaa nyrkkiä taskussa mutta siitä huolimatta alistuu. Mietin tässä itsekseni että mitkä mahtaisivat olla ne tekijät joitten myötä varoventtiili sitten lopulta pettää. Päädyin kahteen tekijään.

Ensimmäinen tekijä on se, että tarpeeksi moni ihminen toteaa, että tilanne on sietämätön. Että tämä raja ylitetään, niin silloin tilanteen täytyy alkaa tuntua jo ihmisten lompakoissa ja jääkaapeissa. Pelkkä kestovitutus ei siihen riitä. Mutta kun hetken miettii, niin siihen suuntaanhan ollaan jo hyvää vauhtia menossa. Jo nyt Suomessa on satoja tuhansia työttömiä joista hyvin suuri osa on ajautunut peruspäivärahalle ja joitten kohdalla ruokakaupassa ei mietitä että mikä maistuisi, vaan mihin on varaa. Hyvin moni on huomannut että heitä ei ole suomalaiselle valtionhallinnolle olemassa kuin ikävänä menoeränä.

Sama koskee myös viisikymmentä vuotta täyttäneitä ihmisiä jotka ovat elämänsä viimeisessä työpaikassa. Jonka menetettyään he päätyvät pian peruspäivärahalle ja heidät pakotetaan ”työvalmennukseen” yhdeksän euron bonuksella ja karenssin uhalla. Nämä kaikki ihmiset näkevät, että miehittäjän elatus puolestaan on varma, sitä ei uhkaa karenssi eikä sen eteen vaadita mitään. Samat ihmiset huomaavat myös niin valtamedian kuin poliittisen eliitin jatkuvasti julistavan että miehittäjä on yhtä aikaa siunaus, velvollisuus sekä ennen kaikkea välttämättömyys ja väistämättömyys.

Toinen tekijä on se, että tarpeeksi moni ihminen havahtuu siihen tilanteeseen että valtiovalta ei enää pysty / halua / molempia takaamaan heidän henkilökohtaista turvallisuuttaan jolloin sen voi taata vain itse. Mikäli oman turvallisuutensa halua taata, niin sehän on tietysti fiksuinta tehdä porukalla ja siten että turvana on myös kättä pidempää. Aseistetun ryhmän perustaminen on nykyisin periaatteessa helppoa verrattuna siihen, mitä tilanne oli sata vuotta sitten. Ihmisillä on aseita huomattavasti enemmän. Myös viestiyhteydet ovat aivan toista luokkaa eikä viestiä tarvitse kuljettaa jalan tai hevosella.

Tällaisilla mahdollisilla ryhmillä ei olisi varmasti – ainakaan alkuun – tavoitetta kaataa hallintoa eikä edes hyökätä miehittäjää vastaan vaan tarkoitus olisi taata oman lähipiirin (kylä, kaupunginosa, kortteli jne.) turvallisuus. Näitten ryhmien perustamisen kynnyksenä on siis se että tilanne mielletään sietämättömäksi ja virkavalta ei enää välitä ihmisten turvallisuudesta. Eli ihmiset muistavat silloin että yhteiskuntarauha on kaksipuolinen sopimus ja virkavalta on sanoutunut siitä omalta osaltaan irti. Kun tuo kynnys ylitetään, eivät ihmiset enää puolestaan välitä noudattaa lakiakaan joten järjestyneitten aseistettujen ryhmittymien kynnys käyttää asetta on paljon matalampi kuin vielä tämän hetken Suomessa.

Ensi vuonna, tammikuun 27. päivä tulee täyteen sata vuotta siitä kun Suomessa alkoi sisällissota. Siihen johtanut kehitys oli tietysti varsin pitkä, mutta tulee muistaa että varsinaisia aseellisia ryhmittymiä – niin suojeluskuntia kuin punakaarteja – alettiin laajemmin perustaa vasta syksyllä 1917. Kun aseelliset ryhmät oltiin perustettu niin silloin oltiin ylitetty tietty kynnys ja ei mennyt puoltakaan vuotta kun aseita alettiin myös käyttää ja tuloksena oli suuren mittakaavan lahtaaminen.

Voi sanoa, että nuokin joukot perustettiin siksi, että tilanne miellettiin sietämättömäksi (kumpikin puoli omalla tavallaan) ja samoin miellettiin että turvallisuutta ei voi taata kuin omin käsin ja kättä pidemmällä. Suora kaava:

1. Tilanteen ja mielialojen kiristyminen

2. Aseellisten ryhmittymien perustaminen

3. Tappaminen

En lähde ennustamaan Suomen tulevaisuutta tuon kaavan perusteella mutta ykkösvaiheessa täällä joka tapauksessa ollaan, samoin kuin muualla EU:n alueella ja se on varmasti hoksattu sielläkin. Miksi muuten EU – ja omat nilkkimme täällä Suomessa – olisivat niin innokkaita viemään tavallisilta siviileiltä heidän aseensa, erityisesti suurilippaiset puoliautomaatit? Aseitten viemisellä hallinto ei suinkaan pyri takaamaan kansalaisten turvallisuutta vaan turvaamaan itsensä kansalaisilta.

Tämä blogi on omalta hyvin pieneltä osaltaan pyrkinyt vaikuttamaan siihen, että mielipuolisuus voitaisiin lopettaa poliittisella ratkaisulla. Mutta vaikka sellainen ihme tapahtuisi ja EU:ssa alkaisi itäeurooppalaistyyppinen ”samettivallankumous” niin tilanteemme on silti heikompi kuin Itä-Euroopassa aikanaan oli. Siellä nimittäin miehittäjä eli Neuvostoliiton manttelin perinyt Venäjä kotiutti miehitysarmeijan aikataulun mukaisesti muutamassa vuodessa.

Mutta kuka kotiuttaa täällä lännen puolella olevan miehittäjän joita on enemmän kuin neuvostosotilaita aikanaan Itä-Euroopassa? Käskyä ei voi tulla Euroopan ulkopuolelta sillä sellaista auktoriteettia ei ole olemassa. Miehittäjä kun tuli tänne suorastaan kutsuttuna. Siksi on selvää, että Euroopassa ja valitettavasti Suomessakin tulevat palamaan niin autot sekä talot ja myös aseet tulevat puhumaan. Alistumisen asteesta riippuu se ovatko ne ainoastaan miehittäjän aseita kun se ottaa rahoituksen jossain vaiheessa väistämättä loppuessa itselleen väkisin sen mikä sille ennen annettiin ilmaiseksi.

Toivotan lukijoille hyvää uutta vuotta 2018. En voi toivottaa edellistä vuotta parempaa sillä vuonna 2017 suomalainen syöksykierre saavutti jo niin jyrkän kulman että vauhti tuskin pysähtyy muuhun kuin mäen alla odottavaan kipeään törmäykseen. Toivotaan silti että vuonna 2018 ei tulisijojen ulkopuolella palaisi muut kuin nuotiot, niin kuin tässä vakikommentoijan Terho Hämeenkorven lähettämässä mainiossa kuvassa. Kiitos, Terho.


44 kommenttia:

Jaska Brown kirjoitti...

Kyse on lyhyesti sanottuna ns. minimienergiaperiaatteesta eli päättävissä elimissä on mietitty, mikä on se pienin mahdollinen määrä menetettävää, joka vielä estää kansan kapinan. Eli kapinaan ei ryhdytä niin kauan kuin on enemmän hävittävää kuin voitettavaa. Tähän toki liittyy se, että kapinan onnistumismahdollisuuksia yritetään pienentää.
Ainoa tapa, jolla kapina alkaa on se että päättäjät laskevat minimienergian sijainnin omalta kannaltaan katsoen vaaralliseen suuntaan väärin.

Anonyymi kirjoitti...

Sisällissota ei ole mahdoton ajatus. Tuskinpa historia tarkalleen toistaa itseään, mutta kyllähän esimerkiksi tietyt kuviot Euroopan historiassa 1800-luvun alussa ja ennen 1900-luvun puoliväliä kovasti muistuttavat toisiaan. Niinkin voi käydä, että jostakin ilmestyy uusi Eugen Schauman. Kuka silloin olisi Bobrikov? Kenpä tietää; sen voi kyllä sanoa että hän ei olisi vierasmaalainen. Pelkään kovasti, että näin tapahtuu ja myöhemmin syntyy suurempi kansannousu.

Toinen professori

Olavi Koskela kirjoitti...

Ymmärrysharjoituksen lisä- tai jatkoharjoituksena mahdolliseen sisällissotaan liittyen voisi yrittää hahmottaa keitä rintamalinjan eri puolille kuuluisi. Toisella puolella olisi tietty melko suuri enemmistö etnisiä suomalaisia, joista muodostuva reserviarmeija olisi merkittävä tekijä konfliktitilanteessa. Mutta se toinen puoli? Tositilanteen ratkaisisi - niinkuin monesti muuallakin - se, osallistuisiko puolustusvoimat mittelöön yhtenäisenä, ja keitä he tukisivat. Kansan enemmistön puolella vai poliittisten päättäjien käskyläisinä kansaa vastaan? Pv: n nykyjohdon Nato- nöyristelyjen valossa ei oikein hyvältä näytä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jaska Brownille, Toiselle professorille ja Olavi Koskelalle & kiitos kommenteistanne.

Jaska: Suurin piirtein näin. Ja saattaa olla, että päättäjät ovat tehneet sen virhelaskelman. Tää touhu on meinaten hierottu sen verran häpeämättä päin kansalaisten pärstää. Ei se vielä näy, mutta kymmenen vuoden päästä tilanne voi olla toinen.

Toinen professori: Tulevaisuutta on vaikeaa ennustaa, mutta ei tuo ole tosiaankaan mahdotonta. Tosin sellaista rähinää tuskin tulisi, missä olisi selkeät rintamalinjat. Todennäköisempänä pitäisin ns. jäätynyttä konfliktia joissa on etnisiä alueita, hallitukselle uskollisia suomalaisten alueita ja hallituksen vallasta irtautuneita suomalaisten alueita. Se, minkä kannan puolustusvoimat kyseisessä tilanteessa ottaisi voisi olla ratkaisevaa mutta hyvin todennäköisesti puolustusvoimatkin jakautuisi. Mitähän varten muuten EU haluaa yhtenäisen EU-armeijan? On nimittäin paljon helpompi laittaa kapinoivia suomalaisia vastaan vaikka espanjalaisia joukkoja.

Olavi: Pääosin vastasin kommenttiisi jo tuossa Toiselle professorille. Suomalaiset olisivat yhdellä puolella ja on hyvin vaikeaa sinänsä ajatella että kovinkaan moni suomalainen olisi valmis taistelemaan aseistettujen maahanmuuttajien puolesta. PV:n kannalta kai lienee olennaista että onko se suomalaisessa vai EU-komennossa. Luulen, että joku poliittisesti valittu kenraalikunnan edustaja voisi tietysti antaakin tulenavauskäskyn suomalaisia vastaan mutta luulen myös, että sitä käskyä toteuttava kapteeni- ja majuritaso sitä tuskin tottelisi. Tämä muuten nähtiin jopa Moskovassa vuonna 1991 jolloin Janajevin juntta antoi erikoisjoukoille eli Alfa- ja Vympel-ryhmille käskyn tulittaa mielenosoittajia ja ne kieltäytyivät.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo puoliautomaattien takavarikointi alkaa nra.fi mukaan ensi vuonna. Mitenkähän käynee jos tosiaan siihen ryhtyvät? Voi olla että ei mene kuten elokuvissa.

Yleisesti ottaen arvelen että suurimmalle osalle kansaa on samantekevää mitä maassa tapahtuu kunhan telkkarin äärestä ei tarvitse lähteä, sen verran raskasta se perseen nostaminen on.

Ja kyllä armeijasta löytyy tänä päivänä joka tasolla niitä jotka ammuttaisivat surutta mitä vaan jos oma ura siitä kehittyy. Syöminen kun on heidänkin pääelinkeino. Ja siinä tilanteessa eu takaa niille hepuille koskemattomuuden ja vähän taskurahaa.

Ei näytä hyvältä tämän maan tulevaisuus, ei. Ja keväällä taitaa tulla diskoläpsyttelijöitä lisää kun ovat jo miettineet selviytymistä 100k määristä. No, ehkä puolet tuosta määrästä tulee?
Ja ovat asekuntoisia. Ja ovat niitä joille joku (nato/eu/sa) antaa kättä pidempää kun tulee tarvis kantaväestöä kurmoottaa.
Ja kyllä tekevät sen mielellään, älkää edes epäilkö.

Jotain tarttis tehdä, juu, mutta kuka olisi se jota kansa seuraisi?
Kuka uskaltaa laittaa kaikki yhden kortin varaan? Kenellä olisi se karisma jota siinä tilanteessa tarvittaisiin?

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Ykä
Huomaan arkipäivän tilanteissa yhä useammin miettiväni onko ihminen jonka kanssa asioin "meitä" vai "heitä", eli jakautuminen kansakunnan sisällä on olemassa ainakin omassa päässäni. En toki puhu mitään esimerkkini todistusvoimasta, mutta pohdin vain että onkohan tämä yleisempääkin.

100 vuotta sitten oli "helpompi" sisällissotia, jos olit köyhä, olit punaisten puolella, ja jos rikas niin valkoisten. Noin pääpiirteissään. Nykyisin jako vuohiin ja lampaisiin ei olekaan yhtä helppo pelkän taloudellisen aseman perusteella, tekijöitä on muitakin. On kuppikuntia ja aatesuuntia. Hommamiehiä ja vitunvirkkaajia. Ja Mikael Jungner. Noiden väliltä olisi tietysti helppokin valita.XD

Suotavaa olisi kuitenkin, että jokin puolue, vaikka persut,ihan sama minkäniminen, saisi ensi vaaleissa yli 50 prosentin kannatuksen ja lopettaisi tämän älyttömän haittamaahanmuuton.

Omia sanojasi lainatakseni... Herätyskello: "mööp mööp mööp..."

T: Ymmi
Juha kirjoitti...

Tulevaisuutta on helpointa ennustaa jälkikäteen, joten minä tuunaisin kristallipalloni Ruotsin kanaville. Ollaan kuitenkin niin läheisiä toisillemme, että mitä he edeltä, sitä me perässä. Kipukynnyksen paikka voisi olla asumisessa, jos joutuu (pakosta) parakkimajoituksen kaltaiseen, mutta maksaa siitä pienen kaksion verran tuloistaan, niin ero vankilassa oleiluun on aika kapoinen. Erityisesti jos sen joutuu tekemään vasten tahtoaan joidenkin muiden edun vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Vastauksena Toisen Professorin kysymykseen voisi sanoa että mistä Puolustusvoimista oikein puhutaan? ne muutamat sadat taistelukykyiset kantapeikot eivät ole mikään voimatekijä. Meidän armeijammehan on reserviin perustuva. Ja sellaista armeijaa on paha pistää sotimaan omia kansalaisiaan vastaan, se hajaantuu siitä yritettäessä aivan varmasti moneenkin blokkiin niin miehistön kuin upseeristonkin osalta. Kyse lienee enemmänkin siitä minkä kokoisia blokit ovat, montako niitä on, ja miten nopeasti kukin blokki saa käsiinsä varikot ja niille varastoidut aseet.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ymmille, Juhalle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Niin, mitä tapahtuu? Luovutetaanko aseet kiltisti ja saadaan siitä joku romurautakorvaus vai katoavatko ne? Jää nähtäväksi. Omalta (ja usean tuttavan kohdalta) ollaan todettu että meidän aseet katoavat. Jos niitten kanssa ei olla töpeksitty niin ei niitä poiskaan anneta.

Hyvin suuri osa ihmisistä on passiivisia mutta en minä toisaalta heitä osaa siitä syyttääkään. Omien asioitten hoitaminen on jo tarpeeksi hankalaa. Mutta nykyistä äänestyskäyttäytymistä en ymmärrä. Armeijasta löytyy varmaan jätkiä jotka tottelevat ampumiskäskyä mutta kyllä sieltä taatusti löytyy myös jätkiä jotka sen käskyn estävät. Ei kanssasuomalaista ihan noin vaan lähdetä lahtaamaan. Puolustusvoimat ovat kuitenkin olemassa siksi, että ne suojelevat suomalaisia. Ja suurin osa mobilisoidusta armeijasta on juuri niitä tavallisia suomalaisia.

Joka tapauksessa eihän tämä tulevaisuus hyvältä näytä.

Ymmi: Omassa tuttavapiirissäni ollaan melko säännöllisesti ja avoimesti nuivia ja tilanteeseen vihaisia. Niitä, jotka hehkuttaisivat julkisesti nykyisen yleisafrikkalaisen meiningin puolesta ei juuri löydy. Liekö elinpiirini rajattu. Jos vastapuolta katsoo, niin sillä punavihreällä puolella ei sitten kuitenkaan juurikaan varsinaisia työntekijöitä ole. Se puoli tarvitsee sotiakseen jotain muuta tahoa joka sotii sen sodan heidän puolestaan. Persujen yli 50 pinnan kannatusta toivon minäkin, mutta ensiksi täytyisi jollain keinoin romuttaa tuo valtamedia. Ilman sitä se ei ole mahdollista.

Juha: Minä luulen, että Ruotsi ei ihan kokonaisuudessaan käy Suomelle kristallipalloksi. Sen pohjalta mitä sieltä tietoja saa, niin se taitaa ihan oikeasti olla vapaaehtoisesti alistunut maa joka on tehnyt alistumisestaan itsetarkoituksen ja hyveen. Tietysti toivon, että Ruotsikin vielä nousisi ja ruotsalaiset ottaisivat maan takaisin itselleen. On paljon parempi että länsinaapurimme on Ruotsi eikä mikään Ruotsistan.

Ano2: Reserviarmeijapa hyvinkin ja sen vuoksi on vaikeaa kuvitella, että reserviläinen (ja suurin osa kapiaisistakaan) kääntäisi aseensa suomalaisia vastaan. Jolloin toistan kysymyksen että minkähän takia EU:lle mahdetaan suunnitella yhden komennon alaisia puolustusvoimia…

Anonyymi kirjoitti...

Jos koettais löytää jotain positiivista, niin ensi vuosi tulee varmasti olemaan parempi kuin sitä seuraava vuosi.

Krypta kirjoitti...

Kiitos harjoituksesta ja se oli hyvin tiivistetty. Itse vetäisin vähän laajemmin.

Olisi itse kiva löytää tuo muinoinen ase, sillä talostani löytyi ehjä patruuna, jossa stanssi s-40. Täten olisin reserviä.

Vuotta parempaa sinne.

Hemuli kirjoitti...

Ruotsin kehitys on paaaaljon pidemmällä kuin Suomessa eikä sieläkään ole mitään merkkejä lopullisesta vittuuntumisesta. Toisaalta, kuten ykä sanoi, ongelmien pitää tuntua lompakoissa ja jääkaapeissa. Ruotsin pottunokkien täystyöllisyys on erittäin merkittävä yhteiskuntaa vakauttava tekijä.

Yhdysvaltojen Cambridgessä toimivassa New England Complex Systems Institutessa tehdyn tutkimuksen mukaan sosiaalinen levottomuus, riippumatta sen taustalla olevista syistä, osuu lähes poikkeuksetta samoihin ajankohtiin kuin ruuan hintapiikit.

”Ruokaturvan heikkeneminen johtaa olosuhteisiin, joissa mikä tahansa satunnainen tapahtuma voi johtaa laajoihin väkivaltaisuuksiin”, tutkijat kirjoittavat.

Ei liene sattumaa, että esmes arabi kevät lähti liikkeelle vähän sen jälkeen kun ruuan hinnassa oli kova piikki....

Hyvä ruoka, parempi mieli - kirjaimellisesti!

Lemminkäinen kirjoitti...

Jo vain voi yhteiskuntarauha muuttua hulinaksi. Tai sitten ei. Niilo Nöyrä menee ja äänestää viimeisenä toivonaan Vihreitä, kun ne muut puolueet unohtivat mitä olivat luvanneet ennen vaaleja, että jospa se nyt tärppäis ja jos ei tärppää niin voihan sitä taas äänestää seuraavissa vaaleissa. Vähä-Petteri miettii kaupassa että varastaisiko tällä kertaa perunat vai makkarat vai molemmat, mutta onneksi kotona on homeista penisilliinileipää, joten ei tarvitse mennä apteekkiin mätivän jalan takia. EU:n Oi Jyrki Jyrki miettii itsekseen että kun se 1,8 miljoonaa herätti niin paljon huomiota, niin olisikohan se pilkku sittenkin pitänyt olla ennen ykköstä vai kahdeksan jälkeen. Jos tätillä olisi munat niin se olisi oletettu ja jos kansalla olisi enemmän järkeä niin se olisi setä ja silloin ei sedän tarvitsisi lähteä hulinoimaan pitkin katuja ja poikin metsiä. Ja kun toivotan Valoisaa Uutta Vuotta niin sitä ei tarvitse ottaa vittuiluna vaan maapallon auringon ympäri pyörimisestä johtuvasta realiteetista.

Kumitonttu kirjoitti...

Me olemme jo sodassa. Israelissa on ollut tällaista ns. matalan intensiteetin sotaa vuosikymmeniä. Yhdysvalloissa 70-luvulta alkaen mustat ovat kohdistaneet väkivaltaa ensisijaisesti toisiaan kohtaan ja luonnollisesti myös valkoisia (naisia) kohtaan. Siksipä siellä kukaan muu kuin aito kommari halua aseita pois valkoisilta veronmaksajilta.

Sodan luonne syvenee ja näitä neekerssoneja tulee enemmän ja enemmän vääjäämättä. Joskus 2050 meillä voi hyvin olla joku 15-25% muslimeita, kunhan EU pääsee kunnolla toteuttamaan visioitaan. Se on sama määrä kuin USA:ssa mustia, mikä on ollut riittävästi aiheuttamaan pahan kahtiajaon ja sosialismin ennätyssuuren suosion entisessä, perinteisessä Villissä Lännessä.

Vuoden lopun kunniaksi muutama oksennus Pravdasta. Linkit voivat olla maksumuurin takana, joten kopioin ydinväitteet mukaan:

1. Ruotsalaiskirkko suututti seurakuntalaisia hämärtämällä Jeesuksen sukupuolen

2. Japanilainen idoli­kulttuuri takoo rahaa vihjailemalla nuorten tyttöjen seksuaalisuudella

3. Berliinin jättimäiseen uudenvuodenjuhlaan ensi kertaa turva-alue naisille – taustalla Kölnin joukkoahdistelu kaksi vuotta sitten

4. Trumpin vastainen vasemmistoliike ”on kasvanut dramaattisesti” – HS vieraili aktivistien toimistossa Kaliforniassa, jossa suunnitellaan vallan­kumousta ja ollaan jopa valmiita suoraan toimintaan

Tässä on kuva vuodesta 2017 tiivistettynä. Tuohon kohtaan 4 liittyen vielä lyhyt lainaus Laura Saarikosken artikkelista:

55 prosenttia alle 30-vuotiaista amerikkalaisista ilmoitti, että heillä on myönteinen kuva sosialismista. Tosin amerikkalaiset ymmärtävät sanan sosialismi keskenään eri tavoin: osa tarkoittaa sillä pohjoismaista hyvinvointivaltiota, osa Neuvostoliittoa tai Kuubaa.

SNYDERIN sosialistit kutsuvat toisiaan sanalla comrades, toverit. He marssivat edullisten asuntojen puolesta ja pitävät demokraattipuoluetta kapitalismin kätyrinä. Snyderin mukaan osa jäsenistä on valmiita myös suoraan toimintaan, jossa ”vedetään natseja turpaan”.

”Nuoria on tosi helppo radikalisoida”, Snyder sanoo. ”Kaikilla on hirveät opintovelat eikä palkka riitä vuokraan. On cool olla sosialisti.”Rauhallista vuodenvaihdetta Ykälle ja muille tsuhnille toivotellen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Kryptalle. Hemulille, Lemminkäiselle ja Kumitontulle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Joo, ilon kautta. Vuosi 2014 lähentelee jo taivasta.

Krypta: Pidä patruunat piilossa. Niille saattaa löytyä käyttöä.

Hemuli: Ruotsi on sinänsä oma lukunsa sillä se tekee hurmaavasta joukkoitsemurhastaan pyhän opinkappaleen. Ja Ruotsin talouskone kestää tätä meininkiä. Ainakin vielä hetkisen. Ja juu, niin pitkään kuin ihmisellä on mahdollisuus hankkia täytettä jääkaappiinsa niin se pysyy rauhallisena.

Lemminkäinen: Tuskin Niilo Nöyrä vihreitä äänestää. Vihreitä äänestetään yliopistoja ympäröivän kymmenen kilometri harppiympyrän sisällä. Ja sen ympyrän ulkopuoli onkin vihreille outoa ja tuntematonta maata. Toivotan sullekin valoisaa uutta vuotta kaikin mahdollisin tavoin.

Kumis: Totta kai me olemme sodassa. Jokainen tapettu, hakattu, ryöstetty ja raiskattu suomalainen on sotatoimi. Valtiovalta vaan kiistää tilanteen ja pyrkii selittämään sen siksi, että me kantasuomalaiset emme ole pystyneet oikealla tavalla vastaamaan uusiin sosioekonomisiin haasteisiin. Mutta sillä selityksellä tapetut eivät tule vähemmän tapetuiksi eikä hakatut vähemmän hakatuiksi. Tuo Yhdysvaltain vasemmistobuumi havainnoitui mulle vasta hiljattain. Mitä ne sillä oikein hakevat? Onko kyse vain tiedostavan egon ruokkimisesta? Tsuhnamaisen rauhallista uutta vuotta sullekin.

Kumitonttu kirjoitti...

Tuo Yhdysvaltain vasemmistobuumi havainnoitui mulle vasta hiljattain. Mitä ne sillä oikein hakevat? Onko kyse vain tiedostavan egon ruokkimisesta?

Kyse on puhtaasti samasta Curley-ilmiöstä, joka Suomessakin jyllää. Halutaan, että toiset ihmiset kantavat taloudellisen vastuun. Vasemmistolaisesti ajatteleva ihminen ei luota omiin kykyihinsä kantaa vastuuta omista valinnoistaan. Tuo on ihan arkijärjelläkin ymmärrettävää. Voi elää kuin sika pellossa ja aina jostain tulee Isä Aurinkoinen, joka pelastaa pulasta.

Sosialisti - nationalisti tai internationalisti - hakee turvaa ryhmästään kuin uskovainen omastaan. Pelastus voi olla tuonpuoleista tai maallista. Pääasia, että joku muu tekee päätökset ja kantaa vastuuun. Sosiaalidemokratia on yhtä paha vitsaus kuin islam, minkä takia ne ovat myös toistensa lähimmät liittolaiset. Molemmat ovat antikonsumeristisia, -kapitalistisia ja -kristittyjä. Molemmille valkoinen itsestään vastuun kantava mies tai nainen on Kapo, joka vain odottaa suupielet vaahdossa hetkeään hakata muita.

Olen vakuuttunut, että suvakit ja muslimit oikeasti uskovat, että he joutuvat helvettiin, jos vääräuskoiset "äärioikeistolaiset" saavat vallan. Tuosta uskosta seuraa, että he pitävät toisinajattelijoita absoluuttisena pahana, perkeleenä, joka tulee vaientaa ja mieluummin tappaa.

Anonyymi kirjoitti...

Irwinhän sen jo aikoinaan lauloi: "Niinkauan kun riittää vain leipää ja viinaa, kansa ei huolista piittaakaan. Vaikkakin valtio veroilla piinaa...

Tuo valtamedian systemaattinen perussuomalaisten demonisointi on tosiaan merkillepantavaa. Vaikka persu taluttaisi sokean mummon vilkkaan kadun yli, niin kyllä siitäkin löydetään jotain paheksuttavaa. Varsinkin kun valtamedia mielikuvilla vähän ruokkii. En silti ihaile varauksetta jotain MV-lehteäkään, nautin vain sen tiedostavaistolle tuottamasta peppukivusta.
Liian suuri osa porukasta ei hahmota sitä että mitä joku hesari kirjoittaa, ei läheskään aina ole totuus.
Mitä tuohon kapinointiin tulee, niin olisiko juuri tämmöiset "vahvemmat oluet ruokakauppoihin" meiningit yksi keino pitää rahvas tyytyväisempänä.

"Jos kaljahuuruista herätätte maan, kansan päät voi alkaa vaikka toimimaan..."

T: Ymmi

Qroquius Kad kirjoitti...

Jos pohditaan nyt mahdollisen kansannousun edellytyksiä, olisi melkeinpä syytä unohtaa vuoden 1918 tapahtumat kokonaan. Silloinhan maassa ei ollut valtiovallan käytettävissä olevaa poliisia eikä puolustusvoimia, vaan tilanteen kärjistyminen sisällissotaan asti johtui juuri sen turvallisuusvajeen paikkamisesta perustamalla suojeluskuntia ja punakaarteja.

Toinen vuoteen 1918 liittyvä olennainen aspekti on, että punaiset uskoivat voivansa luottaa Venäjän tukeen ja valkoiset Saksan, joista vain jälkimmäinen realisoitui. Nyt ei sellaista selkänojaa ole.

Aavistuksen veraan arveluttavaa on myös ajattelu, josta voisi käyttää vaikkapa termiä "Asterix-optio": ajatellaan, että kansallismieliset voisivat perustaa omia no-go-zonejaan maahantunkeutujien mallin mukaan.

Tässä on se peruspuute, että nykyiset muslimien no-go-zonet ovat olemassa vain ja ainoastaan siksi, että valtiovalta antaa niiden olla. Jos poliittinen heiluri heilahtaisi kansallismieliseen asentoon Unkarin vuoden 2010 malliin, olisivat nämä alueet, joille viranomaisilla ei nyt ole paljon mitään asiaa, hyvin nopeasti otettu takaisin järjestäytyneen yhteiskunnan osiksi. Pahalla ja vielä pahemmalla.

Jos siis kansallismieliset alkaisivat nyt perustaa omia vapaakaupunginosiaan ja -vyöhykkeitään, olisi ne pian kukistettu, koska valtiovalta ei sallisi niitä. Maaseudulla se kävisi saartamalla alueet katkaisten sähkön ja veden lisäksi kaikki liikenne.
Se tietäisi alueen terveydenhuollon hiipumista olemattomiin, jolloin vapaavyöhykeläisellä olisi umpilisäkkeen tulehtuessa kolme vaihtoehtoa: kuolla hitaasti kituen, tehdä itsemurha tai pyytää pääsyä Radanvarsikaupungin sairaalaan. Kyllä hän sinne pääsisi, mutta ei enää takaisin vapaavyöhykkeelle.
Kaupungeissa tämä kävisi vielä nopemammin, kun saarretuista vapaakaupunginosista loppuisi ruoka.

Enkä olisi aivan varma siitäkään, ettei PV käyttäisi tarvittaessa tappavaa voimaa kansallismielisiä kapinallisia vastaan: muistakaamme Mäntsälän kapina. Silloinhan hommaa ei onneksi jouduttu katsomaan loppuun asti. Olen silti ymmärtänyt, että jos lapualaiset olisivat ryhtyneet täysimittaiseen kapinaan...kyllä armeija olisi heitä ampunut.
Siinäkin tapauksessa Suojeluskuntajärjestö olisi voinut olla vaa'ankieliasemassa, joskin voisin olettaa sen pysytelleen silloin puolueettomana.

Ja lopuksi: jostain pitäisi löytää se uuden ajan Jaakko Ilkka kokoamaan kaikki kansallismieliset yhtenäiseksi kapina-armeijaksi.

Snowcamo kirjoitti...

"Että tämä raja ylitetään, niin silloin tilanteen täytyy alkaa tuntua jo ihmisten lompakoissa ja jääkaapeissa."

Näinpä. Pahinta on, että heräämistä saadaan viivästettyä holtittomalla velanotolla. Tilanteen olisi pitänyt näkyä jääkaapeissa jo ajat sitten, mutta käyttämällä lastemme rahat ja kansallisomaisuus, piilotus on onnistunut.

Valtionvelka.fi -sivusto listaa tämän hetken velaksi 106 miljardia ja ensi vuoden lisävelaksi 18 miljardia (velan kasvu ei välttämättä ole aivan näin paljon). Ei tavallinen ihminen ymmärrä / halua ymmärtää näin suuria lukuja. Samalla sivulla harhaanjohdetaan velan suuruudeksi 19 000 per kansalainen, mutta eiväthän sitä kansalaiset maksa takaisin, vaan nettoveronmaksajat - nykyisen verotaakan lisäksi! Tai siis tuplalisäksi, koska ensin verotaakkaa on kasvatettava nollatason saavuttamiseksi ja sitten edelleen velkojen lyhentämiseksi. Ihmettelen miten. Toki myös muiden veronmaksajien veroasteen nosto (kunhan palkkoja ei nosteta eikä lukumäärää lisätä) auttaa kasvattamalla takaisinkiertävän rahan osuutta. Kokonaan loisivia kansanryhmiä sekään ei hätyytä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset hyvästä tilannekatsauksesta.
Konfliktia pukkaa. Nyt aletaan olla siinä vaiheessa, että tilanne alkaa eskaloitumaan vauhdilla. Eeuu-joukkojen perustamisella voi olla kohta kiire, niin että saadaan espanjalaiset sotilaat asetusten mukaisesti paikalle ”turvaamaan rauha ja vapaus”, kun suomalaiset lopulta kyllästyvät loppumattomiin vihapuhesaarnoihin ja alkavat vihatoteuttamaan kaikkea sitä, mistä heitä on hallituksen toimesta syyllistetty useiden vuosien ajan. Jonkin aikaa on ollutkin semmoinen fiilis, että hallitseva eliitti oikein yrittää saada tilanteen eskaloitumaan. Ehkäpä meille ei ole kerrottu aivan kaikkea ”eeuun sisäisen turvallisuuden joukoista” ja niiden statuksesta.
Ne joilla pyssyjä on, kannattanee laittaa moiset värkit piiloon…

Ja presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren kodin ikkunat on sitten pistetty paskaksi.
Nämä median ja viranomaisten lellimät anarkistilarpparit petaavat itselleen karmeaa kohtaloa. Sitten kun kerran käykin niin että ”sosiaalisen oikeuden soturit” jäävät verekseltään kiinni, niin mokomat sankaripartisaanit todennäköisesti kaltataan perseilyyn kypsähtäneiden kansalaisten toimesta. Sen jälkeen riittää mediapelleille ja virkakyösteille kauhisteltavaa kuinka äärioikeiston väkivalta on niin hillitöntä ja kamalaa…

…Saas nähdä, miten ensivuoden kanssa käy…
Hyvät vuoden vaihteet sinne Huitsinnevadaan,
t. Riku Raunioilla

DuPont kirjoitti...

Kuuntelin tuota Kymenlaakson YLE:n paikallista tänään ja hämmennyin hieman sen poliittisista analyyseistä, kun julistivat Saarikosket (HS) liki parhaimmiksi journalisteiksi Suomessa.

Ööh, hetkinen. Eikös tuo miespuolinen saarikoski pitänyt vuosi sitten republikaaniehdokkaita "lähes täysjärkisinä", mikä kertoo paljon siitä kupla-ajattelusta. Ei ymmärretä sitä, että puolet amerikkalaisista haluaa ei-sosialistista yhteiskuntaa, pientä valtiota ja valtion puuttumattomuutta ihmisten asioihin. Joskus tuota ajatusta kutsuttiin nimellä "klassinen liberalismi".

Vihervasurikuplan sisäpuolella ei tajuta edes tuollaisia politiikan perusasioita, kuten "liberalismi" ja "konservatismi", jota myös leimataan äärioikeistolaisuudeksi.

No, tuollaiset toimittajat toki saavat sitten palkintoja samankaltaisiltaan taas ensi vuonna. Objektiivisuus, riippumattomuus,analysointikyky... Eivät ehkä ole niin nykyjournalistien ihannepiirteitä, mitä he esittävät meille.

Juu. Lopetin juuri eläkeläisisäni HS:n tilauksen. Ei hänkään tuota roskaa enää lue.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, Ykä, ja kiitokset tästäkin harjoituksesta. Nämä ovat oikeasti tärkeää pohdintaa.

Mikä siis käynnistää toiminnallisen vastarinnan? Propagandalla - alkuperäisessä, neutraalissa merkityksessään - on toki merkityksensä, mutta vain välillinen. Luullakseni ihminen alkaa järjestäytyneeseen väkivaltaan vain tietyissä olosuhteissa. Nimittäin silloin, kun toimimatta jättämisen odotettavissa olevat haitat ylittävät tuon areagoinnin hyödyt. Selkosuomeksi, kun ihminen katsoo, että systeemistä irtautumisesta ei aiheudu enää mitään menetettävää, tai tuo menetys on jo samantekevä. 100v sitten näin juuri oli tilanne. Nyt liian monella ns. kunnon kansalaisella menee liian hyvin, että tohtisivat riskeerata työpaikkaansa, yritystään, kunnallispoliittista asemaansa tms. Valitettavasti liian monet yrittäjät ja suuryritykset katsovat kannattavammaksi seurata Narratiivia kuin kasvattaa omat munat. Tom of Finland-pyyhkeillä ja -kavilla menee esim. liian hyvin.

USA:n tilanteeseen on mullakin sanottavaa. Tietääkseni Trump on ensimmäisen vuotensa aikana onnistunut luomaan USA:an historiallisen suuren talouskasvun, joka jo näkyy myös työvoiman kysynnässä. Tämä tullee näkymään hänen kannatuksessaankin. Kaliforniaa kuitenkin monet USA:n konservatiivit pitävät ns. menetettynä valtiona. Se on ollut Iso-Arskan jälkeen jatkuvasti demokraattihallinnossa, ja osavaltion velat ovat kasvaneet käsittämättömiin mittasuhteisiin. Järkevä teollisuus ei halua enää investoida sinne - surkeiden poliittisten olojen lisäksi syynä on alueen tektoninen aktiivisuus: uskotaan, että aluetta koettelee tulevana 25v jaksolla raju maanjäristys. Pitkin koko liittovaltiota sinne kerääntyvät pahimmat thugit. Siellä he saavat riehua kaikessa rauhassa, ja saavatpa siitä jotakin korvaustakin: joku filantrooppi George Sorosin lukuisista NGO:ista rahoittaa tätäkin rähjäystä.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Ymmille, Qroquius Kadille, Snowcamolle, Rikulle Raunioilla, DuPontille ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Kiitos lisäyksestä. Tuosta Curley-ilmiöstä lienee pitkälle kysymys. Sen myötä tietysti ne, jotka haluaisivat kantaa itse vastuun itsestään ovat vähintäänkin arveluttavia. Laumaeläin ei suvaitse yksilöitä.

Ymmi: Joo, valtamedia on tiensä valinnut. Iltalehtikin kertoi siitä, että Suomi puolustautuu Venäjää vastaan ja millä se aloitti kirjoituksensa? No Laura Huhtasaarella tietenkin.

Qroquius Kad: Kyllä. Tilanne on aivan toinen kuin sata vuotta sitten. Tuo ”Asterix-optio” on muuten varsin mainio termi. Se, että se onnistuu / epäonnistuu on sitten spekulointia. Jos ajatellaan, että pottunokkien ”gallialaiskylästä” käydään kuitenkin töissä ja maksetaan veroja (tosin kuin etnisillä NoGo-alueilla) niin kyllä kynnys voimakeinojen käyttöön on kuitenkin aika korkea. Mutta tää homma on aika lailla lantinheittoa. Tulevaisuus tietää, mutta ei vielä kerro. Vertaus Mäntsälän kapinaankaan ei mene yksi yhteen, sillä Mäntsälässä lapualaiset halusivat kaataa hallinnon kokonaan mutta ”gallialaiskylät” haluaisivat vain taata oman turvallisuutensa. Mutta koko tuumailuun voi vastata että ottiatuota.

Snowcamo: Ja sitä velkaa otetaan ja jätetään härskisti tulevien sukupolvien maksettavaksi. Varmaankin muistavat lämmöllä.

Riku Raunioilla: Kiitokset sinullekin. Tulee muuten muistaa, että ”koko kansan presidentti” Sauli Niinistö kannattaa yhteisiä EU-joukkoja. Perin vähälle huomiolle on jäänyt mediassa tuo Huhtasaaren ikkunoitten pieniminen. Jos kyseessä olis vaikka Merja Kyllönen niin arvaapa minkälainen meteli olis noussut? Jos nuo leikkipartisaanit jäävät kiinni ja saavat selkäänsä niin se on sitten lähinnä poetic justice. Oikein hyviä uusia vuosia sinullekin.

DuPont: Jos Saarikosket ovat Suomen parhaita journalisteja niin siinä tapauksessa suomalaisen journalismin alennustilaa kuvaamaan ei minulla sanat riitä. Äärioikeistolaiseksihan tulkitaan nykyisin kaikki ne, jotka eivät mahdu punavihreään kuplaan.

Achtung: Kiitokset sinullekin. Tuota hyödyt vs. haitat-asiaa tuumaili Jaska Brownkin tuolla ylempänä ja tällä hetkellä ei tuota samantekevän rajaa olla ylitetty. Tosin valtiovalta tekee parhaansa että sitä pistettä lähestytään. Mitä Trumpista puhut niin sehän on täysin totta mutta jos seuraa suomalaista valtamediaa niin löytää vaan uutisia joilla epätoivon vimmalla yritetään demonisoida kyseinen mies. Kyse on jo pakkomielteestä.

Joppos123 kirjoitti...

En usko sellaisen sisällisodan mahdollisuuteen, että me lahdattaisiin toisiamme vaan ennemmin siihen tilanteeseen mitä on Ruotsissa.
Autot palaa ja jätkiä kylmenee, samaan aikaan joukkoraiskauksista on tullut uusruotsalaisten kansanhuvi.
Molemmat toimet ovat viesti Ruotsin hallitukselle, te ette määrää meitä, otamme mitä haluamme ja haistakaa paska.
Ruotsin kirkkokin teki eilen jeesuksesta sukupuolimonion.
Ei tollainen valtio pysty vastaamaan islamin painostukseen. Mitäpäs jos profeetasta olisi tehty sukupuolimonio?
Joka paikassa autot palais ja hirveä mellakka.
Kähtävä ei ymmärrä mitään muuta kuin voimaa, tiedän kokemuksesta.
Räkä lentäen saattaa huutaa päin naamaa ja uhota mutta siinä vaiheessa kun ottaa vyöltä 9mm "sigin" esiin niin alkaa huutaja matelemaan.
Vituttaa tuollaiset raukat.
Mielestäni jokainen Suomalainen politiikko pitäisi hillota vaikka viikoksi Afganistanistanin heimoalueille. Loppuisi meetot ja muutkin älyttömyydet, ehkä.

Joppos123 kirjoitti...

Me ollaan joskus oltu yhtenäinen kansa. Nyt vähän haiskahtaa siltä, että politiikot ovat sen yhtenäisyyden tarkoituksella rikkoneet.
Miettikääpäs miten olisi 80 luvulla suhtauduttu maahan lampsineeseen sotilaskarkuriin joka valittaa paskasta puurosta? Jätkä olisi lähtenyt samantien sinne mistä on tullutkin.
Nyt toiseudesta on on tullut itseisarvo ja politiikot määkivät kilpaa sen puolesta.
Se mitä tulee tuhon sisällissotaan niin aika paljon siihen vaaditaan. Itse, väkivallan ammattilaisena olen kyllä valmis ampumaan maahan ilman lupaa jääneitä bumstereita mutta en omia kansalaisia.
Sen verran joskus aikoinaan vannottu vala velvoittaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, joppos123. Sanotaan niin, että jos (kun) hallitus jatkaa nykyistä linjaansa niin se uusruotsalainen kansanhuvi leviää meillekin ja kun etnisesti edistyksellinen väestönosa huomaa (niin kuin on Ruotsissa huomannut) että he saavat tehdä mitä lystäävät ja elatus on silti taattu niin toimintahan leviää ja aina vain pahenee. Jossain vaiheessa tietysti tulee kynnys että hanttiin on yksinkertaisesti pantava. Tekeekö sen valtio vai tekeekö sen valtiosta irroittautuneet ryhmät jää sitten arvoitukseksi. Tietysti onhan mahdollisuutena myös se totaalinen alistuminen. Toiseudesta on tosiaan tehty itseisarvo. Se on sitä vain hyvin pienelle ryhmälle mutta kun sen ryhmän käsissä on media niin sitä pakkosyötetään joka päivä.

Anonyymi kirjoitti...

Katsoin eräänä päivänä useampaakin kertaan Youtubesta sen Pressiklubin jakson, jossa Ruben Stiller kaveriensa Saska Saarikosken ja Leif Salmenin kanssa hiostaa Jussi Halla-ahoa. Ohjelma toivottavasti jää talteen ja televisio-ohjelmien historiaan esimerkkinä epätasa-arvoisesta ohjelmasta, jossa yhden henkilön kimppuun käydään kolmen samanmielisen toimesta, jossa toteutuu tahallinen väärinymmärtäminen sekä suorastaan vihamielinen painostus televisiokameroiden edessä. Kaikki, jotka sen ovat nähneet, tietävät kyllä että miesylivoimasta huolimatta tuo toimittajakolmikko näytti siinä todellisen karvansa ja munasi itsensä täydellisesti.

Tämä asetelma tuli mieleeni, kun ajattelin, mikä mahtaa oikeasti olla tilanne tämän päivän Suomessa; kuinka paljon meillä on vielä näitä saarikoskeja ja salmeneja, jotka säälittävillä argumenteilla yrittävät kumota selvät faktat ja ovat sokeita näkemään, mitä huonoja muutoksia yhteiskunnassa tapahtuu ja kuinka paljon ihmisiä, jotka heidän arvostelukykyynsä luottavat? Onko tilanne yhden suhde kolmeen vai olisiko valoa tunnelin päässä yhtään näkyvissä?

Teuvo Hakkarainen kyseli joulukuussa eduskunnassa silloin vielä tekeillä olevasta maahanmuuton kustannuksia koskevasta selvityksestä. Vihreiden Yanar yritti närkästyneenä johdattaa keskustelun sivuraiteille ehdottamalla sen sijaan tutkimusta (tai keskustelua) siitä, kuinka paljon maahanmuuttajista on hyötyä. Nythän tuo Hakkaraisen esille ottama selvitys on tainnut valmistua, mutta kovin vähän se on julkisuudessa esillä ollut. Mitä tulee Yanarin esitykseen, se voisi todella olla mielenkiintoinen, mutta todennäköisesti keskustelu loppuisi lyhyeen kuin kanan lento tai selvitys kuuluisi niihin maailman ohuimpiin opuksiin eli samaan sarjaan kuin esimerkiksi ”Ruotsalainen sotaveteraani muistelee”.

Toivottavasti tästä ei sotaa kuitenkaan tule ja koska kuitenkin olen optimisti luonteeltani toivon asioiden lopulta ratkeavan parhain päin. Voi olla, että kasvan silloin jo koiranputkea hautausmaalla, mutta onpahan ainakin jälkikasvullani helpompaa. Tai sitten ei...

Näissä tunnelmissa Ykälle ja blogin lukijoille kaikkea hyvää uudelle vuodelle 2018! Toivotaan, että saamme pitää tämän blogin henkireikänämme vielä pitkään!

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Muistan hyvin tuon ohjelman ja minähän kirjoitin siitä silloin postauksenkin:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2009/02/eleita-ja-ilmeita.html

Sanoisin että saarikoskeja ja salmeneja on vielä enemmän kuin silloin sillä toimittajakoulutus pukkaa niitä jatkuvasti. Tutkimusta siitä, mitä hyötyä haittamaahanmuutosta meille on ei varmaankaan koskaan julkaista koska tulokset ovat liian nolot.

Oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle. Ja tämä blogi jatkaa myös vuonna 2018.

Thänx!!!! kirjoitti...

Hiljainen kiitos Ykälle taas kuluneesta vuodesta! Olen nauttinut niin sanataiteellisesta annista kuin asiapitoisesta pohdinnasta. Älä lopeta - sinua tarvitaan tässä maassa!

oravan pesän hävittäjä kirjoitti...

Niin mieluusti kuin itsekkin osallistuisin reunansyrjäläiseen vastarintakaartiin niin todellisuus nyt vain on se että suomalaisilla menee vieläkin liian hyvin. Tilanne on älytön ja linnunkielellä absurdi. Me muistamme tai ainakin luulemme muistavamme (kas kun tuo ikä) 80/90 lukujen taitteen, mutta muistammeko sitä miten onnellinen ja tyytyväinen hymy oli huulipieleen melki liimattuna vielä puolivuotta ennen paskan lennähtämistä tuulettimeen? Tilanne on melkolailla sama nytkin, paitsi että 90-luvun katastrofista on tullut päivän normaali.
Tämä leipäkononarina on hyvä esimerkki. Sadat ja tuhannet ihmiset jonottavat ruokakasseja välttyäkseen nälkäkuolemalta ja EDELLEENKIN on olemassa suomalaisia tahoja jotka inisevät näiden jonojen pilaavan estetiikan.Ja samat naamat jotka ovat leikkauksillaan ja kuristamiskiristämisillään aiheuttaneet tilanteen jossa vanhukset, työelämästä syrjäytyneet ja muutoin vain tiukoilla olevat eivät saa mitään julkishallinnon puolelta höpöttävät sosiaali huollosta. Se nyt kyllä tiedetään minne ne äyrit uppoaa ja kenelle niitä rukousmattorahoja oikein annetaan. Tämä on huippu tämä aktiivimalli. Kolme kuukautta on lähes päivittäin käytävä kuulemassa eijooeitipu virttä ja tämän väitetään motivoivan ihmistä löytämään jotain semmoista mitä ei ole löydettävissä. Nimittäin työtä.
Tulee mieleen eräskin Pentti Haanpään novelli missä isäntä "työllisti" jätkiä siten että laittoi nämä kantamaan vettä ämpärillä lätäköstä toiseen. Ihmisen nöyryyttäminen on kantanut hyvän hedelmän tässä rakkaassa satavuotiaassa ikäneidossa. Suomalainen, tavallinen tolkullinen ihminen, on pikkuhiljaa saatu unohtamaan oma ihmisarvonsa ja jos paremmin menee niin oma ihmisyytensä. Omantunnon turrukkeeksi on ihqua haalata nurkkiin tummaksi petsattua porukkaa ja samaan aikaan ällistellä kuinka ällöttävän valkoisia ovatkaan nuo ruokajono inhokit. Se kalpeus muuten johtuu anemiasta.
O ja. Kaiketikkin tämä hippulasirkus jatkuu ensikin vuonna, mutta siitä huolimatta kaikille oikein hyvää uutta vuotta ja Ykälle iso tänks hyvistä jutuista.
Tommi Rautiainen.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ensi vuosi lähenee, sitä Hyvänä kaikille toivottaen! No, ehkä jotain muuta kuitenkin rintamapakolaisille, suvakeille ja muille Suomen syöpäläisille.

En usko suomalaisten alkavan tappamaan toisiaan. Muslimiongelmat eskaloituvat, ja Eurooppa vapautetaan kuten aikoinaan Espanjassa. Ottomaanikoidenkin suurvalta kuihtui ja jäljelle vain paskainen Turkki, jonka uudeksi sulttaaniksi on ilmoittautunut joku Erkkokaani tai vastaava.

Huomenna alkavat uuden Euroopan synnyn alkuaskeleet, harppoen niin pian kuin mahdollista!

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=zIfTJI72txk

Ks. kolmanneksi suosituin kommentti

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thänxille, Tommi Rautiaiselle, Veijo Hoikalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Thänx: Lämmin kiitos. Blogi jatkaa toimintaansa ensi vuonnakin.

Tommi: Kirjoitushan ei käsitellyt tätä päivää vaan yhtä mahdollista tulevaisuutta. Mutta tosi on että me suomalaiset olemme vielä tällä hetkellä kuuliaisia ja alistuvia itäsaksalaisia. Ja tosi on myös, että suomalainen yhteiskunta saavutti joskus 1980-luvulla tilan jossa olisi pitänyt todeta että tämä riittää, nyt pyritään säilyttämään saavutettu taso eikä varsinkaan ryhdytä mihinkään hulluuteen. Mutta toisinhan siinä sitten kävi ja suunta on alaspäin. Kiitos kannustuksesta ja hyvää uutta vuotta.

Veijo: Muslimiväestön jatkuvasti lisääntyessä ongelmat taatusti eskaloituvat. Nähtäväksi jää onko edessä sitten uusi Reconquista vai alistuminen. Toisin sanoen Euroopan tuho. Hyvää uutta vuotta.

Ano: No kas, matuhan se siellä vaani.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin lukemassa tuon ”Eleitä ja ilmeitä”- blogin ja paitsi että kirjoitus oli aivan nappisuoritus, tajusin, että koska liityin Yrjöperskeles Fan Clubiin vasta ehkä vuonna 2011, minulla on paljon hyviä juttuja lukematta! Odotettavissa on siis herkullisia aikoja ja vähän kertaustakin lähihistorian tapahtumista mehevillä mausteilla!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...


Rouva Ano kirjoitti:
"Kävin lukemassa tuon ”Eleitä ja ilmeitä”- blogin ja paitsi että kirjoitus oli aivan nappisuoritus.."

Kiitos rouvalle kommentista. Tässä linkki 8.2.2009 julkaistuun kirjoitukseen http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2009/02/eleita-ja-ilmeita.html


Etsiessäni googlella kirjoitusta tuli tuloksiin myös Ylen 10.1.2017 julkaisema juttu "Raivo yltyy verkossa – viestintä ilman eleitä ja ilmeitä johtaa väärinkäsityksiin". https://yle.fi/uutiset/3-9393149

Tuosta tuli mieleen, että viestintä on muutakin kuin sanottu tai kirjoitettu asia. Jussi-Halla Aho puhui asiaa. Muiden viestintä sisälsi enemmän tunnetta.

Ilmeisesti viestintä olisi toimivinta, kun sen pystyvät vastaanottamaan niin tunne- kuin asiakeskeiset.

acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja acc:lle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Mukavaa jos ne vanhemmatkin jutut miellyttävät. Ennen vuotta 2011 blogissa on pääosin ihan agitproppia ja ne tarinapuolet ovat tulleet sitten myöhemmin. Mutta pidetään sitä fan clubia meille kaikille tavallisille ihmisille eikä suinkaan vain minulle.

acc: Totta joo. Jos meinaan pelkkä järkipuhe toimisi kaikkiin ihmisiin niin eihän mitään punavihreää kuplaa olisi koskaan syntynytkään.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun muistaisi,kuka vihreä wannabe-Guevara se jytkyn jälkeen julisti taistelevansa muslimien rinnalla ja nauttivansa,kun katselee persunatsien mätäneviä ruumiita ojissa...eli valmiutta tappaa suomalaisia kyllä löytyy muistakin kuin maahantuoduista Allahin sotureista-valitettavasti.Mutta nämä vihervasemmistolaisethan eivät pidä itseään suomalaisena,koska mitään suomalaisuuttahan ei heidän mielestään ole olemassakaan.Samoja irvokkaita arvoja valitettavasti edustaa myös kokoomuksesta ja kepusta iso osa,ja tietenkin säätiömiljoonillaan itselleen aivan liian ison painoarvon hankkinut Rasistinen Kansanpuolue RKP.
T:Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vesku. Se wannabe-Guevarahan oli Ville Komsi joka tosiaan kirjoitti ojissa mätänevistä kansallismielisten ruumiista. Eräs tuontitavarahan puukotti häntä mutta häiskä oli silti uskossaan vahva.

Qroquius Kad kirjoitti...

Kaikesta yllä kerrotusta ja muusta tiedossamme olevasta kuin myös vielä tietoomme tulemattomasta huolimatta:
puristetaan kiinni tosiasiasta joka on todellista lähihistoriaa ja jonka useimmat lukijoista varsin hyvin itsekin muistavat!

Uudenvuodenkemut vuonna 1988. Joku sanoisi:
"Uskotko, että tasan kolmen vuoden kuluttua Berliinin muuri on murtunut ja Saksa yhdistynyt niin, että Liittotasavalta on nielaissut DDR:n, samalla kun Neuvostoliitto ja Varsovan liitto ovat luhistuneet sekä itäisen Keski-Euroopan maat vapautuneet sen myötä kommunismin ikeestä - eikä tämä ole ollut seurausta III maailmansodasta, vaan rauhanomaisista kansalaisprotesteista?"

Se tapahtui silti.

Against all odds, kuten anglosaksi sanoo.

Näissä merkeissä hyvää uutta vuotta niin Perskeleen perheelle kuin kaikille kommentoijille ja muille lukijoille. Suuria Asioita voi tapahtua ilman, että meidän olisi väistämätön pakko ryhtyä tappamaan kanssaihmisiämme.

Elleivät he sitten ole niin pahoin sellaisia, jotka päättivät matkansa Târgovișten kadulla joulupäivänä 1989. Vaan olisivatko asianomaiset muuttaneet mitään toiminnassaan, vaikka heille olisi tuleva ennustettu vuotta aikaisemmin?

Siksi toivon, että uusi vuosi 2018 olisi Hyvä samalla tavalla kuin oli Unkarin vuosi 2010. Jos se oli mahdollista siellä, miksi ei sitten meillä? Emme kai me ihan oikeasti ole alamaiskansa, jota jonkun kehittyneemmän kansan on hallittava?

Ukkeli kirjoitti...

Kiitoksia paljon kuluneen vuoden lukuhetkistä ja parempaa uutta vuotta 2018! Niin, milloin tavan kansan kuppi menee nurin. Ruotsin tie kertoo, että siihen menee aikaa. Miltä uhreista ja heidän omaisiaan tuntuu. Heitä on jo tuhansia. Ei ole vielä tullut toista lasermiestä.

Venezuela on jo aika sekaisin. Silti kansa ei nouse kapinaan. Miksei? Koska eliitti on yhtenäinen.

Ruotsin eliitin pitäisi jakautua. Kirjoitit hyvin yhden vaihtoehtoisen Ruotsin tien, jossa suomalaiset rauhanturvaajat vapauttavat maata. Niinkin voi vielä sattua.

Voi samettivallankumouskin olla mahdollinen. Se olisi verottaminen vaihtoehto, kaikki muut ovat ikävämpiä.
Tosin Euroopan historia on hyvin verinen, ehkäpä on taas uuden ison vihan aika.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa kakkososiossa eli laittomien etuuksien lisäämisessä ei ollut kyse pelkästään välttämättömästä ilmaisesta terveydenhuollosta, vaan myös kaikista sosiaalipalveluista, incl. tulkki- ja juristipalveluista. Jotka siis kuuluvat kaikille suomalaisillekin? Että kun bisnekset keulii niin Lampelaa vaan kehiin ja ihan ilmaiseksi suomalaiselle? Ja jos Arskan hampaat mätänee suuhun, niin ilmaiseksi hoidetaan? Ja kun se Arska ei oikein sitä englantia tai darsia osaa niin sitten Arskalle terkkariin tulkki. Just.

HUS ilmoitti että asiakasmaksuja korotetaan 10-20 prosentilla. 10 miljoonaa täytyy vuosittain saada lisää "tutkimukseen ja tukemisen tukemiseen". Tällä ei ole luonnollisestikaan mitään tekemistä ylläolevan kanssa. Mahmudin taivaallisen taivaltamisen aiheuttama jalkarakko on niin kansainvälinen kärsimys ettei sanotuksi saa.

Qroquius Kad: Ei, ei ole hyvä idea tappaa ihmisiä. Mutta Romaniassa Ceaucescun aikana asuneena en todellakaan nähnyt että kansalla olisi ollut muutakaan mahdollisuutta. Ei se ollut hallintoa, se oli terrorismia omaa kansaansa kohtaan. Eikä siitä edes ollut vastuussa tuo maalaismölli vaan sairaalloisen vallanhimoinen vaimonsa Elena.
tira+

Qroquius Kad kirjoitti...

tira+:

terrori ja terrorismi ovat kyllä mielestäni kaksi eri asiaa, joskin molemmat pohjautuvat latinan sanaan "terror": pelko.

Terrori on valtiovallan kansalaisiinsa kohdistamaa järjestelmällistä väkivaltaa, jonka tarkoituksena on tuottaa pelkoa alistumaan valtiovallan vaatimusten edessä.
Terrorismi puolestaan on valtiovaltaan nähden alemmassa asemassa olevan toimijan järjestelmällistä, pienimuotoista mutta alati toistuvaa väkivallan käyttöä vahvemmassa asemassa olevaa kohtaan, tavoitteena saada vahvempi taipumaan väkivallan käyttäjän vaatimuksiin tämän uusien väkivallantekojen pelossa.

En ole koskaan käynyt Romaniassa, enkä tiedä Ceausescun perheen diktatuurista mmuuta kuin mitä yleinen media (joka on tietyissä asioissa varsin epäluotettava) kertonut. Sen verran mitä tiedän, oli se terroria Romanian kansaa ja valtakuntaa kohtaan. Ei terrorismia, koska Ceausescun perhe oli pidättänyt itselleen suunnilleen kaiken valtiovallan.
Niinpä siis en ole lainkaan pahoillani siitä, että pariskunnalle kävi kuten kävi; siitä olen, ettei siitä seurannut sen suurempaa luutaa Romanian poliittiseen ja hallinnolliseen eliittiin. - Ei sen luudan tarvitse lakaista ihmisiä ammuttaviksi kadulle.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus taas Ykältä. Muutamia ajatuksia näistä:

Kyllähän se on se tosiasia, että tavallinen, turpeessa kasvanut, politiikasta piut paut välittävä, suomalainen keskiluokkainen ihminen ajattelee siten, että itsenäisyyttä ei voi syödä, joten hän tyytyy siihen mitä saa. Kunhan on ruokaa, juomaa ja katto pään päällä, niin siihen tyydytään, koska ei uskota sen parempaa löytyvän. Muutos tulee vain ja ainostaan niiltä kansallismielisiltä poliitikoilta, jotka osaavat parhaiten tuoda hengen valoa turtuneeseen aivolohkoon. Kaikenmaailman rasistineekeri-huutelijat ja kiihkeästi keuhkoavat kiihkoisänmaalliset ovat niin vierasta suomalaiselle luonnolle, että se tapa ei toimi.

- Se on kyllä totta, että yhteiskunnan turvallisuus järkkyy ja lähi-itäläiset ja afrikkalaiset tavat vyöryvät meille, halusimmepa sitä tai emme. Suomi tulee vajoamaan heimoyhteiskunniksi, joissa pätevät heimon lait. Joku voisi puhua sitä ghettoutumiseksi, joka on aika oiva sanamuoto. On rikkaiden, on keskiluokkaisten, on köyhien, on afrikkalaisten, on lähi-itäläisten ja venäläisten ghetot. Näitä ghettoja sitten "suojelevat" Soldiers of Odin tapaiset ryhmät. Valtiovalta säilyttää virallisen legitimoidun väkivalta-monopoli asemansa ja sillä ei ole muuta virkaa kuin toimia Cosa Nostra tyylisenä rahanjako-automaattina liikemies-poliitikoille.

- Pitää muistaa, että Eurostoliitto on vain ahneiden nahjusten liitto. Nahjukset eivät ole ikinä pystyneet pitämään liittovaltioita koossa, siihen pystyy vain agressiivinen ja totalitaristinen valtiojohto. Eli Eurostoliitto tulee rapautumaan nopeammin kuin Neuvostoliitto ja se romahtaa takaisin etnisiksi valtioiksi. Ainoa poliittinen perintö, jonka Eurostoliitto meille jättää on nämä etniset ryhmittymät, jotka tulevat taistelemaan itselleen omat ghettonsa ja valtionsa ja/tai jatkamaan koston perinnettä maailman tappiin, kuten etnisesti monikulttuurisilla lähi-idän alueilla on yleensä ollut tapana.

Mutta kaikesta tästä dystopia-manauksesta huolimatta Ykälle ja kaikille blogistanin asukkaille Hyvää Uutta Vuotta. Taistellaan Suomen itsenäisyydestä tulevaisuudessakin, koska itsenäisyys ei ole itsestään selvä asia, vaan se pitää lunastaa joka päivä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Ukkelille, tira+:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad & tira+: Itäblokin nopea luhistuminen herättää tietysti toivoa. Niin kuin myös se, että se luhistui lähes verettömästi. Romania oli sitten poikkeus eikä sekään vaihtoehto ole mahdoton. Ero länsimaihin on se, että itäblokin maat eivät olleet hankkineet miljoonakaupalla elätettäviä.

Ukkeli: Kiitokset sinullekin ja oikein hyvää uutta vuotta. Ja olet oikeassa, eliitti (eli siis poliittinen- ja virkamieseliitti sekä media) on yhtenäinen eikä se halua luopua vallastaan.

Ano: Hyviä huomioita ja hyvää uutta vuotta sinullekin.