sunnuntai 3. joulukuuta 2017

ANTERO LÄRVÄNEN JA EPÄKOHTIEN ANARKIA


- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen suorassa lähetyksessä täältä Huitsinnevadan paikallisration rutiosta. Meillä on hetken kuluttua alkamassa puhelinhaastattelu, jossa vieraanamme on saneleva ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävä vähän helvetin korkea-arvoinen virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen. Hän on kertomassa meille siitä, että valtiohallinto on löytänyt yhteiskunnastamme suuren epäkohdan joka aiotaan korjata mahdollisimman pian mitä tehokkaimmilla viranomaistoimenpiteillä. Haloo… täällä Antero, onko Lennipirkitta linjoilla?

- Kyllä Antero. Linjoilla ollaan.

- Olen kuullut hieman huhua siitä, että tämä löydetty epäkohta jollain lailla liittyy siihen äitiyspakkauksen nimen mahdolliseen muuttamiseen ja myös siihen, että henkilötunnuksia muutetaan etteivät tunnukset vaan mitenkään loukkaisi erityyppisiä oletushenkilöitä.

- Kyllä Antero. Nämä asiat liittyvät omalta osaltaan tähän tarpeelliseen ja välttämättömään uudistukseen.

- Voisiko siis olla niin, että tämä löydetty epäkohta on erilaisten puolestaloukkaantujien keskuudessa vallitseva terveen järjen ja suhteellisuudentajun totaalinen puute?

- Äläpäs Antero yritä leikkiä vitsikästä. Tiedät itsekin, että väärässä poliittisessa ja ideologisessa viitekehyksessä esitetty huumori on automaattisesti vihapuhetta. Vain tiedostava huumori on sallittua eikä sen ole tarkoituskaan naurattaa vaan valistaa.

- Kunhan yksinkertaisena vähän yritin etukäteen arvuutella. Mutta mikäs tämä epäkohta sitten on?

- Epäkohdat itse.

- En oikein ymmärrä.

- Et tietenkään ymmärrä sillä sinulla ei ole siihen vaadittavaa akateemista oikeaoppisen yhteiskuntatanhuamisen osaamista. Mutta minäpä valaisen asiaa. Nuo kaksi mainitsemaasi asiaa ovat todellakin oikeita epäkohtia. Vanhanmalliset henkilötunnukset saattavat loukata kokonais- ja puolittaisoletettuja henkilöitä. Äitiyspakkauksen nykyinen nimi saattaa loukata joitakin, joita ei tosin olla vielä tarkasti määritelty mutta tullaan jossain vaiheessa aivan varmasti määrittelemään. Mutta ongelman ydin on siinä, että nämä epäkohdat on tuotu esille aktiivisten yksittäisten kansalaisten toimesta. Ilman heidän aktiivisuuttaan epäkohdat olisivat saattaneet jäädä huomaamatta.

- No nythän minä alankin jo aavistaa, mistä löytyy se kadonnut vyö… eiku siis ongelma. Mutta ole hyvä ja jatka.

- Eli ongelma on siinä, ettei vielä löytymättömiä mutta silti aivan ilmeisiä epäkohtia etsimässä ole erikseen nimettyä viranomaiselintä vaan etsintätyö on täysin yksittäisten ihmisten aktiivisuuden varassa ja silloinhan moni vielä löytämätön epäkohta saattaa jäädä pysyvästi löytämättä. Eihän se sellainen käy päinsä. Maassamme vallitsee eräänlainen löytämättömien epäkohtien anarkia. Ja mehän emme salli anarkiaa muitten kuin siihen sertifikoitujen ihmisten toimesta turvallisessa poliisivalvotussa ympäristössä esimerkiksi itsenäisyyspäivänä.

- Saanko arvata ja jatkatko lausetta. Eli tähän polttavaan ongelmaan ollaan ratkaisuksi perustamassa…

…Epäkohtavaltuutetun toimisto. Juuri niin. Kyseiseen viranomaiselimeen palkataan sekä parhaiten koulutettuja että ideologisesti motivoituneita henkilöitä ja sen tehtävänä on etsiä, löytää, nostaa esille ja saattaa lainsäädäntötyön kohteeksi vielä löytämättömiä oikeaoppisesti tulkittuja ja määriteltyjä epäkohtia. Epäkohtavaltuutetun toimiston henkilökunnaksi on kaavailtu seuraavaa:

Epäkohtavaltuutettu

Toimistopäällikkö

Apulaistoimistopäällikkö

Kaksi avustavaa apulaistoimistopäällikköä

Pääylitarkastaja

16 ylitarkastajaa

3 osastosihteeriä

6 erikoissuunnittelijaa

Viestintäpäällikkö

6 loukkaantumisen kokemusasiantuntijaa

- Vaan onhan muuten ihme, jos tuolla porukalla ei löydy aina vain uusia epäkohtia. Saanemme odottaa jatkossa oikein viranomaisboostattua triggeröitymistä. Voiko noihin tehtäviin muuten hakea kuka hyvänsä?

- Voi toki. Mutta ei kylläkään tule valituksi. Epäkohtavaltuutetun toimiston henkilökunta valitaan idelogisesti oikeasta viitekehyksestä eli lähinnä vihreistä, vasemmistoliitosta ja demareista sekä tietysti erilaisista feminististä järjestöistä. Näissä ryhmittymissä ollaan aidosti uskovaisia kun sen sijaan muissa puolueissa ollaan pikkuisen liikaa opportunisteja. Lisäksi toimiston henkilökuntaa valittaessa ymmärretään se pysyväisepäkohta että patriarkaalinen järjestelmä sortaa edelleenkin naisoletettuja joten aidon tasa-arvon turvaamiseksi henkilökuntaan ei valita ollenkaan miesoletettuja, miesepäiltyjä eikä miesvarmistettuja oletushenkilöitä.

- Ja näinhän tällaisessa länsimaisessa uustasa-arvoisessa yhteiskunnassa toki tulee toimiakin. Olisikos teillä antaa jonkunlaisia vinkkejä uudelle epäkohtavaltuutetulle? Joitain epäkohtia joista ei vielä olla älytty puolestaloukkaantua? Vähän niin kuin, miten sen sanoisi, epäkohtaleivänjuureksi.

- No johan nyt toki. Heti tulee mieleen muutama. Ensimmäisenä peruskoulu.

- Niin juu, en minäkään ole ihan varma siitä että oliko siitä kansakoulu-oppikoulusysteemistä luopuminen niin järkevää.

- Häh? Enhän minä sitä tietenkään tarkoittanut. Vaan sitä, että perussuomalaiset ovat pöllineet peruskoulusta lupaa kysymättä itselleen nimensä alkuosan. Varmasti herättääkseen ihmisissä vääränlaista mielikuvaa heidän kauttaan mukamas lisääntyvästä kansansivistyksestä. Tuohan on selvää kulttuurillista appropriaatiota sekä verenkarvaista fasismia ja muita pitkiä ja vastenmielisiä sanoja. Toinen asia missä on huomattava epäkohta on ystävyys.

- Ystävyys? Mutta eikös se kumminkin ole kovasti hyvä asia että ihmisellä on ystäviä?

- On toki. Mutta kun se ystävien valitseminenkin tapahtuu aivan randomina ja suoranaisessa anarkiassa ilman minkäänlaista viranomaisvalvontaa. Ajatellaanpa vaikka sitä peruskoulua. Jossain koululuokassa Pekka ja Jari ovat parhaita ystävyksiä. Samoin Minna ja Liisa. Mutta entäs Kari? Entäs Sirkka? Entäs varsinkin Mohammad? Entäs jos heillä ei olekaan parasta ystävää? Äärimmäistä rakenteellista syrjintää joka kohdistuu vielä avuttomiin pikkulapsiin. Lapsille pitäisi koulun puolesta osoittaa parhaat ystävät niin ketään ei syrjittäisi. Ja samalla moniammatillisen aikuisosaamisen myötä jokainen saisi hänelle juuri sopivimman parhaan ystävän.

- Ja silloin epäilemättä Jaanalle määritelty paras ystävä olisi moniammatillisen harkinnan päätöksenä Mohammad vaikka Jaana tykkäisi olla paras ystävä Pirjon kanssa. Olisiko vielä jotain puolestaloukkaannuttavaa?

- Tuolla sukupuolielämän puolella sitä on paljonkin mutta päällimmäisenä tulee mieleen se hirvittävä epäkohta että tavalliset heteromiehet ovat sukupuolisesti kiinnostuneita vain sellaisista naisista joilla on vagina eivätkä ollenkaan sellaisista naisista joilla on penis.

- Mutta eihän naisilla ole… niin hjuu… ymmärrän… nehän on niitä fiiliskysymyksiä ne eikä mitään tylsää biologiaa. Ja kun alkaa miettiä asiaa tarkemmin niin kyllähän tuo parinmuodostaminen ainakin noin suhteen alkuvaiheissa on muutenkin kovasti vanhanaikaisen ulkonäköpainotteista. Se pohjautuu vanhentuneisiin stereotyyppeihin naisellisista naisista ja miehekkäistä miehistä. Tartteisko valtion harkita lakia jonka perusteella otetaan käyttöön tuonne työelämänkin puolelle ehdotettua nimetöntä ja kasvotonta deittailujärjestelmää jonka kapakat joutuisivat ottamaan käyttöön anniskelulupien menettämisen uhalla? On miesten puoli ja naisten puoli. Anniskelu pelaa molemmilla alueilla. Sukupuolten välillä pidetään yhteyttä tietokoneilla. Mutta sillä lailla, että miesoletettu ei tiedä minkä näköinen hänen deittikumppaninsa on. Vaikka kyseessä olisi miehiä vihaava mutta harmikseen meisselistä tykkäävä lahtivalas-on-steroids. Luonnollisesti naisoletettuja tämä ei koskisi eli heillä on oikeus nähdä jätkän lärvi ja kroppa ja jos ei miellytä niin ei muuta kuin hylsyä kehiin.

- Mutta Antero! Tuohan on aivan loistava idea! Ja juuri noilla spekseillä! Tulen välittämään ongelman ja ratkaisuehdotuksesi tulevalle epäkohtavaltuutetulle. Niin kuin huomaat, niin jo näin lyhyellä ajalla löytyi uusia epäkohtia ja jopa yksi ratkaisu niihin. Ja ajattele, kun tätä harjoittaa kokopäivätyönään 38 rautaista ammattilaista niin viiden vuoden päästä me emme enää tunnista Suomea entisekseen.

- Sitähän minäkin vähän pelkään. Saneleva ja ihmisten asioihin kärsänsä työntävä vähän helvetin korkea-arvoinen virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisration rutiosta. Siirrymme kaupallisiin tiedotteisiin.


Antero: No voi naisoletetun seurusteluelin! Nyt muuten otti ohrakyrsä. Jos se tättähäärä saa tosiaan tuon kieli poskessa heitetyn ehdotuksen viranomaiskäsittelyyn ja kaiken lisäksi vielä hyväksytyksi niin meikäläisestä tuli ainakin poikamiesten keskuudessa sillä siunaamalla Suomen vihatuin mies. Ei taida olla enää asiaa Huitsinnevadan ulkopuolelle.

Hösse: Ei hätää. Me pyöritetään lähetystä luupin kautta niin että se menee koko ajan kahdenkymmenen sekunnin viiveellä. Ja kriittisessä osassa me lyötiin häiriö päälle. Podcastin voi sitten fiksata mallilleen. Lyödään vaikka päälle sitä neuvostovirolaista kanajauhelihamainosta.

Pertta: Niin että tästä voidaan lähteä ihan rauhassa Lällävedelle. Ykä soitti jo ja sanoi että sauna on lämpiämässä. Ei muuta kuin jätkät Ransittiin vaan.


Myöhemmin Lällävedellä:

Antero: Vaan minua sitä ihmetyttää kovasti se, kuinka jonninjoutavista asioista nuo tiedostavat tättähäärät loppujen lopuksi vetävät herneitä nenäänsä. Voisko siinä olla kyse jostain sijaistoiminnosta? Niin kuin vaikka apinalla kainaloitten raapiminen kun se ei oikein tiedä, että mitä sen pitäisi tehdä? Kun pää ei oikein hahmota varsinaisia ongelmia.

Hösse: Niin… olishan tässä mietittävänä näitä uussuomalaisiakin ongelmia. Ihan oikeita semmosia. Joitten lukumäärää ei lasketa triggeröitymisenä vaan ruumiina, hakattuina, ryöstettyinä ja raiskattuina. Ynnä tietysti aivan tolkuttomana persnettona. Mutta tiedostava yksilö keskittyy raapimaan niitä kainaloitaan ja nostamaan kainalokutinastaan metelin.

Pertta: Ja tietysti jos haluais etsiä ongelmia vähän etempää jos paikalliset ei kelpaa niin voishan sitä metelöidä vaikka tuosta orjuudesta. Amerikoissa orjuus loppui jo vuonna suustaladattava mutta Afrikassa ja arabimaissa se ei ole loppunut vieläkään. Ensimmäisen kerran meidän tiedostavat yksilöt älähtivät noista orjamarkkinoista vasta nyt ja tekivät sen vaan sen takia kun siellä myydään orjiksi niitä ihania turvapaikanhakijoita joitten olis kuulunut päästä tänne elätettäväksi. Sitä ennen ne on saaneet olla orjina ihan kaikessa rauhassa sillä puheet etnisesti edistyksellisten maitten orjuudesta olivat vaan rasistien valheita jotka saattoi todistaa valheiksi sillä että väitti niitä rasistien valheiksi.

Ykä: Vaan kaipa noissakin asioissa on kyse vaan muodista. Dingo-hysteria nykyaikaan päivitettynä ja iältään hieman vanhemmilla rääkyjillä varustettuna mutta täsmälleen yhtä hysteerisinä. Näin ollen nyt ja tästä eteenpäin jatkossakin etsitään  porukalla niitä epäkohtia tai epäkohtaoletettuja joita ei olla vielä keksitty. Tuoreinhan oli tää valitus siitä kun naiset ei pääse suljettuihin herraklubeihin. Vaikka tuskin ne niitä edes varsinaisesti kiinnostavat. Kunhan kitisevät kitisemisen ilosta ja nauttivat ihanasta feministisen uhriutumisen tunteesta. Pian liipasimella on varmaan myös nää ukkojen saunaillat. Täällä kun epäilemättä puhutaan niin setä- kuin vihapuhetta. Ja täysin ilman minkäänlaista viranomaisvalvontaa.

Antero: Joo, ja sehän naisia varsinkin jurppisi kun ne tietäisivät että nimenomaan niistä täällä ei puhuta. On paljon mielenkiintoisempiakin puheenaiheita. Vaan mistä sitä tietää vaikka tällä tontilla olis tälläkin hetkellä joku triggeröityjä kyttäämässä puolestaloukkaantumisen aihetta?

Ykä: Tuskinpa. Ja jos on, niin ei ole kauaa. Minä nimittäin männäviikolla asensin tänne lällättävän kameravalvonnan.

Hösse: Lällättävän kameravalvonnan?

Ykä: Joo, se on Läjä-Tek Oy:n uusi hittituote. Sen lisäksi että se valvoo ja tallentaa, niin sen voi kalibroida tarkkailemaan omistajan erityisesti haluamia kohteita. Minä kalibroin sen niin, että se kyttää ainoastaan liimatilhiä, punavihervästäräkkejä, sukkahousukoppeloita, koloradonqueeriäisiä, punapäähysteerejä, huivihuppuhippiäisiä ja tiedostavariksia. Kun järjestelmä bongaa jonkun niistä, niin se läjäyttää kohteeseensa sähköiskun. Ei mitään tappavaa mutta sen verran tuntuvaa että tiedostavat hättiäiset joutuu räpistelemään takaisin veronmaksajien kustantamaan kotipesäänsä paskat housuissa.

Pertta: Juma örtsy! Mutta onhan mahtava systeemi. Vaan mitähän se poliisi sanoo tuosta?

Ykä: Ei sano mitään. Ainakaan Pinnanmaalla. Korkeintaan sen että Frank, anna palaa. Kaikkien Pinnanmaan kuntien järjestyssäännöissä on meinaan nimenomaan mainittu että ”tonttien omistajien on lupa käyttää vahinkoeläimiä vastaan ei-tappavaan voimaan perustuvia aseita ympäri vuoden ja ilman erillistä lupaa”.

Antero: Eiköhän jätkät siinä tapauksessa oteta sekä lällättävälle kameravalvonnalle että kansalaisten etuja ajaville viisaille järjestyssäännöille.

Kiuas: tsöss!

4 x Tsuhnan Kosto: knirsk.


21 kommenttia:

Becker kirjoitti...

Tuota kameravalvontaa pitäisi ehkä hieman hienosäätää sillä siitä nimittäin jäi noi batiikkinoidat tunnistamatta. Jotenkin tuntuu että pääkaupunki vilisee noita Lennipirkitta Löröttöt Sixteeneitä. Ruotsissa on tämä FI:n batiikkinoita Gudrun Schyman julistanut että miesten olisi päästävä eroon tuosta tuhoa tuottavasta miehisyysnormista ja patriarkkalisuuden panssarista ja muututtava "ihmiseksi."
Lennipirkitalla on naapurimaassa aivan aito elävä vastine, täysin hullu ämmä jolla on yhtä hulluja fanittajia.

Kuulin juuri tuossa että nyt on ollut niin kylmä että sosiaalidemokraatit ovat joutuneet vaihteeksi pitämään käsiään omissa taskuissaan.

Veijo Hoikka kirjoitti...

No niin, siinä se taas tuli. Jäätävä (käytän koska huumorin ylipappi tuomitsi sen Suomen kielen turhimmaksi sanaksi, koska sitä ei voi ymmärtää. No, jotkut voivat) päivitys valtiokulttuurin etenemisestä.
Hieno assosiaatio perus-sanan piilomerkityksestä! Dingo-hysteria, 10 pistettä!

Touko etuosana ilmaisuille myös piilomerkityksinen. Toukohousua kuvaamaan Zadin ulkopuolisia kansanryhmiä merkitsee minun ymmärryksessäni ylimielistä viherkommari-zadilaista kaupunkijunttia, joka ei edes tiedä mitä toukohousu tarkoittaa.

Nyt Suomi nousuun! Euroopan musta enkeli Adolfina Hoenecker Mengel vaatii kännyköiden, tietokoneiden ja autojen järjestelmiin takaportin, joka mahdollistaisi helpomman kansalaisten seurannan http://www.breitbart.com/london/2017/12/02/german-government-backdoor-access-phones-computer-cars/ . Nyt uutta Nokiaa kehittämään, projektinimi vaikkapa 1984.

Lemminkäinen kirjoitti...

Nyt pitäisi jonkun lyödä nyrkki pöytään ja karjaista että: Nyt riitti. Oletetut kuuluvat vähemmistöön ja heidän pitäisi pitää turpansa kiinni eikä sekaantua enemmistön termeihin. Jos oletetusta tuntuu että hän on helikopteri, mallia UH-60 Black Hawk, niin hän esittää itsensä helikopteriksi ja sillä selvä. Enemmistö on aina ollut tyttöjä ja poikia ja miehiä ja naisia ja on sitä jatkossakin. Oletetut ovat hieman niinkuin tämä toinen röyhkeä vähemmistö Suomessa: Rantatattarit (Swedus Höpötys). Rantatattareita esiintyy enimmäkseen Suomen rannikoilla ja he sekaantuvat röyhkeästi suomenkielisten kielivalintoihin koulutuksessa, väittämällä että heidän ruotsia muistuttava höpötyksensä kuuluu suomenkielisten yleissivistykseen. Kun vähemmistön päästää niskan päälle niin enemmistö kyykistyy enemmän ja enemmän kumaraan ja on hetken päästä polvillaan vähemmistön edessä. Että nyt riitti, perkele.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Veijo Hoikalle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Luulen, että Lennipirkitta kuuluu noihin ”tiedostavariksiin”. Kyseinen Schyman kävisi tietysti superkoomisesta sketsihahmosta mutta tulee muistaa, että Ruotsihan varsin pitkälle jo elää hänen oppiensa mukaan. Ehkä joskus tulevaisuudessa historiantutkijat käyttävät häntä (ja koko Ruotsia) esimerkkinä otsakkeella ”ei näin, ei koskaan enää näin”.

Veijo: Kiitokset. Tuo Breitbartissa mainittu valvontajuttu on silkkaa orwellia mutta luulen että meidänkin tiedostavaistomme laukeaisi housuihinsa jos se saataisiin tänne.

Lemminkäinen: Nyrkkiä pöytään joo ja varsinkin siksi että harvemmin ne vähemmistöt edes metelöivät niin paljon kuin tietyt enemmistön edustajat jotka boostaavat egoaan puolestaloukkaantumisillaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös nämä jo olemassa olevat epäkohtien tarkastajat ole löytäneet semmosenkin hirveyden,että joissain kouluissa on halukkaille tarjolla kevyt maitoa rasvattoman rinnalla,ja olipa joku kunta,jossa saa punaistakin-Sotkamon kuntaa vissiin kuritetaan ihan mallina muille.Voi Ziisus tätä touhua,ei ole kohta asiaa kansalaisten elämässä,jota ei valvoisi joku ainoan oikean mielipiteen omaava valvoja,tarkastaja tai virasto.Ja kohta tietty joku multikultifemokraatti keksii,että suurin epäkohta on kansallismieliset suomalaiset,ja kun pienemmistäkin epäkohdista pääsee eroon eliminoimalla epäkohdat laeilla ja pakkotoimilla,niin miksei eliminoida suurintakin epäkohtaa...lopullisesti.Eiköhän tuo vastarintaliikkeen kieltäminen ollut juurikin alkua,jossa nimenomaan Lennipirkittojen äärioikeistolaisiksi ja natseiksi määrittelemistä liikkeistä ja sitten henkilöistä hankkiudutaan eroon,ja kun yksi porukka on kielletty,niin seuraavaksi "natsein" ryhmä onkin helpompi kieltää ennakkotapaukseen vedoten,ja siitä taas seuraavaan kunnes kaikki on ihanasti yksimielisen oikein ajattelevia eikä epäkohtia enää ole Eurostoliiton koillisessa monikulttuurista kumbaijaa ikuisesti viettävässä provinssissa,joka Suomena joskus tunnettiin.
T:Vesku

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuo Lemminkäisen peräänkuuluttama nyrkki olisi pitänyt lyödä pöytään tasan kaksi vuotta sitten. Meillä ei enää ole mitään nyrkkiä, mitä lyödä pöytään: pöytämme katettiin silloin ja on edelleen katettu katteettoman itserakkaiden, röyhkeiden ja heikommaksi tietämiään kohtaan tolkuttoman väkivaltaisten vieraiden sankalle joukolle.

Me olemme tämän pöydän kattaneet. Me, jotka emme ole koskaan näitä kutsumattomia vieraita siihen halunneet. Vaan emmepä koskaan varsinaisesti estäneetkään kutsujia niin tekemästä. Emmekä niin tee vastaisuudessakaan.

Sen sijaan me muistelemme kevättä 1918. Sitä emme muista, että silloin yksi osapuoli rakensi kaiken Saksalta saatavan tuen varaan, toinen taas Venäjän. Näistä vain ensinmainittu toteutui, eikä sekään loppuun asti. Olisiko mitään vapaussotaa koskaan tullut, ellei kummallakaan osapuolella olisi ollut ulkopuolisen suurvallan tuen odotusta?

Varmaa on vain se, ettei meillä ole sellaista tänään, eikä huomenna.
Pahempaa on, että jopa valtionpäämiesehdokkaat fantasioivat sellaisesta ("ei tarvita mitään liittoutumia, kyllä niitä sitten hädän tullen syntyy ihan itsestään...").
Pahinta on, että kansallismielisten joukossa on väkeä, jotka toivovat kevään 1918 asetelman toistuvan mutta sellaisena, että Venäjä onkin Suomen kansallismielisten tuki ja turva.

Siinä siis se meidän nyrkkimme.
Sitä ei ole.
Onko koskaan ollutkaan?

Emme me ole aikuinen kansakunta unkarilaisten, tšekkien, slovakkien ja puolalaisten sekä heidän Intermarium-projektiinsa kutsumien virolaisten, latvialaisten ja liettualaisten kera. Meiltä puuttuu se kansakunnan aikuistumisriitti, jonka me luulemme meillä olleen II maailmansota mutta jota se ei ollut. Balteilla ja Visegrád-kansoilla se on. Meillä ja ruotsalaisilla ei.

Siksi en usko meidän selviävän tästä EU-johtoisesta väestönvaihtoprosessista enää omin voimin. Ei enää riitä, vaikka Jussi Halla-aho johtaisi Perussuomalaiset 79,84 % vaalivoittoon.

Paskamaisempi juttu on, että moni on samaa mieltä mutta kuvitteleee ihan vakavissaan sen avun voivan olla Venäjä. Paskamaisinta on, että EU:n luhistaessa itsensä sen viimeiset ylläpitäjät ovat Ruotsi ja Suomi. Luhistumisen jälkeenkään ei mahdollisella Visegrádin Unionilla ole oikein muita kauppakumppaneita kuin Venäjä, joka pääsee sitten sanelemaan kaupan ehdot vanhaan tuttuun tyyliin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veskulle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Vesku: Joo, olen minäkin huomannut tuon Sotkamon maitohärdellin. Olen itse sitä ikäluokkaa joka aloitti koulutiensä kansakoulussa ja muistan kuinka meidät koulussa pakotettiin siirtymään suoraan punaisesta maidosta kurriin. Ja sekös jurppi. Vastarintaliikkeen kieltämisestä tulee mieleen se oikeuden peruste:

”Oikeuden päätöksen mukaan PVL solvaa kansanryhmiä ja levittää vihapuhetta.”

Ja tuolla perusteella pystytään kieltämään jopa perussuomalaiset. Tuomiossa on annettu pirulle pikkusormi. Kun tosiasia on että kyse oli lähinnä tarrojen liimaajista.

Qroquius Kad: Eihän meillä mitään nyrkkiä ole sillä se nyrkin heilutusoikeus on luovutettu Brysseliin jo aikaa sitten. En sinänsä oikein usko, että kovinkaan moni kansallismielinen toivoo pelastajaksi Venäjää. Venäjä voi toki tulla, mutta se ei tule auttajana vaan miehittäjänä. Nykypäivää on ehkä turha verrata vuoteen 1918. Silloin oli eri tilanne. Ja vapaussota / sisällissota olisi todennäköisesti tapahtunut joka tapauksessa. Ristiriidat eri kansalaisryhmien välillä olivat niin suuret. Kansakunnan aikuisuudesta olen eri mieltä kanssasi. Suomi tuli aikuiseksi kansakunnaksi sodassa. Sen oli vain pakko leikkiä lasta Neuvostoliiton kanssa. Siinä mielessä olen taas samaa mieltä että kun se lopullinen lapsen esittäminen olisi voinut loppua vuonna 1991 mutta silloin oli vallan ottaneet jo ne ihmiset jotka olivat oppineet elämään iskulauseitten eikä realismin mukaan. Ruotsi taas on oma lukunsa. Hannuhanhi-efekti on saanut aikaan jotain jota voisi luokitella lähinnä kauhuelokuvaksi.

Qroquius Kad kirjoitti...

Minulle Ruotsi näyttäytyy kookkaana, elinvoimaisena ja kaikin puolin vahvan ja terveen oloisena henkilönä, joka kuitenkin tietää kärsivänsä pian kuolemaan johtavaa sairautta.

Asianomainen ei pysty myöntämään totuutta kenellekään, vaikka suurin osa hänen lähipiiristään sen omin silmin näkee. Kaukaisemmatkin havainnoivat alati uusia oireita sairaudesta, jonka potilas ottaa asiakseen raivokkaasti kiistää: hänhän on kookas, komea ja voi hyvin; mitä mikään kenellekään muulle kuuluu?

Lähipiiri näkee asianomaisen kuihtuvan ja riutuvan sairaudessaan, joka tuottaa potilaalle alati kovenevia kipuja, kouristuksia ja pahoinvointia. He eivät silti edes yritä parantaa sairautta, vaan päinvastoin levittää sitä edelleen.

Unkari, Tšekki, Slovakia ja Puola sekä Baltian maat eivät sitä sairautta huoli levitettynä siitäkään huolimatta tai juuri siksi, että heidät on rokotettu sitä vastaan raskaimman kautta.

Mutta meillä ei ole ollut sitä rokotusta, emmekä siksi ole koskaan ymmärtäneet mihin se sairaus johtaa. Siksi me haluamme jatkaa sen tartuttamista itseemme.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Ruotsin sairaudesta kirjoittaa hyvin Julia Caesar:

https://mvlehti.net/2017/11/28/julia-caesar-sinulle-joka-viela-nukut/

Tosi on, että meillä ei ole sitä viisautta mitä itäblokin mailla on. Ne kärsivät ja ne oppivat.

Anonyymi kirjoitti...

Pimeän joulukuisen aamun pelastus: Ykän blogi, joka oli taas niin hykerryttävän hauska, että nauroin ääneen. Mutta vakavasti ottaen, mitä pahaa me tavalliset suomalaiset olemme tehneet, että meitä tällä tavalla rankaistaan omassa maassamme, jonka päättäjien pitäisi olla viisaita ihmisiä, jotka sanovat hörönlörö joutaville asioille ja keskittyvät siihen, mikä on oikeasti tärkeää kansalaisten hyvinvoinnin kannalta? Television ohjelmatarjonta lienee hyvä esimerkki hömpästä, joka on vallannut koko yhteiskunnan.

Rouva Ano

Castor kirjoitti...

"Jag vill ha en svart kvinna som statsminister. Flator i Regeringen. Romska kvinnor i Riksdagen. En muslimsk polischef i slöja, djurrättsaktivister i departementen och en kvinna från Balkan som försvarsminister. Jag vill att fler bögar ska kunna komma ut i fotbollsallsvenskan och herrlandslaget, skriver Linnéa Carlsson i en krönika i Aftonbladet."

En jaksa edes kääntää...Onneksi asun Tallinnassa. Toisaalta, jos tällaisia olisi joku esittänyt Shanghaissa, enpä tiedä mitä olisi tapahtunut.

Anonyymi kirjoitti...

@Castor, no kuules mää koitan kääntää viroksi tuon, erittäin hyvin sanottu! Kiinaksi en todellakaan edes koita, ulkomaanvaihdossa eräs nuori kiinalainen daami koitti opettaa mulle paikallista "murretta", mutta eihän siitä mitään tullut, kirjoittamisesta nyt puhumattakaan. No, saipahan nuori neiti hyvät naurut ku koitti mulle opettaa kiinan alkeita.

"Ma tahan saada tumeda naise peaministriks. Mustlased naised ka Riigikogu. Moslemi politseiülem ka, loomaõiguse aktivistid ja naine ka Balkanilt nagu kaitseministriks. Ma tahan et mittu inimest saaks tulla Rootsi jalgpallimeeskonnast, niimoodi kirjutab Linnéa Carlsson Aftonbladet'i ajalehes."

Ihan kaikkea en tuosta ymmärtänyt pakkoruåtsillani, ainoa hyöty tuostakin kielestä et sen avulla oppi paremmin & nopeammin hollantia ja saksaa. Kaikki kun eivät tykkää opetella maailmanlaajuisesti pientä kieltä, mieluummin sit vaikka espanjaa, venäjää tai sitä mandariinin kiinaa.

Tässä hieman huumoria "Pokka pitää" sarjasta, mun edesmennyt isoäiti diggas katsella tätä, ehkä parhainta settiä oli se Onslown "räjähtävät" esiintymiset Ford Granadan kaa?

"I see little practical merit putting the telephone up my jumper" - Näen erittäin vähän käytännöllistä hyötyä miksi minun pitää tunkea puhelimen luuri jumpperiini? (eli köh köh tissien väliin jos ihan suoraan kääntää).

"Do I sound like a Chinese take away?" - kuullostanko kiinalaiselta pikaruokalan omistajalta?

"No, no, no, I do not have a special offer for spicy prawn balls" - Ei, ei, ei, minulla ei ole erikoistarjousta maustetuista katkarapujen "palleista".

Tosielämässä toi Patricia Routledge on muuten hyvä laulamaan, mutta tuossa sarjassa daami on niin ihana hössöttäjä, lol. Eipä tule elämästä yksitoikkoista!

South Park sarjassa muuten irvailtiin vuosia sitten muurin rakentamisesta, k.o. kaupungin pormestari meni "Shity Wok" pikaruokalaan kysymään kiinalaiselta ravintoloitsijalta, jotta voisitko rakentaa muurin kaupungin ympärille? Kaveri sit tuohtuneena kysyy et miksi aina kun pitää jotain muurata, niin tullaan kysymään kiinalaisilta. Ja kun kaveri saa muurin pystyyn, niin heti on muutama mongolisoturi hajottamassa muuria ratsuineen. Tämä on mielestäni sitä hyvää huumoria! "Shity wall!" ei kun siis City wall....


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Castorille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Lämmin kiitos. Ja vakavasti ottaen olet täysin oikeassa. Maassamme olisi oikeita ongelmia mutta niistä ei saa edes keskustella sillä se määriteltäisiin heti vihapuheeksi. Sen sijaan esille nostetaan toinen toistaan joutavampi ”ongelma”. Television ohjelmatarjonnan kanssa minä pärjäilen oikein hyvin kun en katsele telkkaria ollenkaan.

Castor & Soomepois: Piti ihan googlailla tuota sukkahousukoppeloa. Naisen nimi on siis Linnéa Claeson ja tässä on se kirjoitus:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/ddOl2O/jag-vill-ha-representation--pa-riktigt

Kirjoituksen pääidea lienee se, mikä niin monella samanlaisella eli ”mä haluun”. Ja kiitos Soomepoisille linkeistä. Se Pokka Pitää oli aikanaan ihan mainio sarja.

Castor kirjoitti...

Niin, silloin kun näitä ihailtavaa toiseutta edustavia halutaan eri tehtäviin, toiseus pätevöittää ja on itsetarkoitus, eivät meriitit. Eipä silti, ei Suomen(kaan) poliittinen järjestelmä pätevyydellä itseään legitimoi, vaan tuolla epämääräisellä "äänestäjiltä saadulla mandaatilla". "Elect & regret"!

vieras kirjoitti...

Hyvä kun Ykä laittaa itsensä noihin Anteron ja äänimiesten tarinoihin. Tuosta Transit-kuvasta täytyy huomauttaa että siinä näkyy vain Hösse ja Pertta. Missä Antero on? Tuo on varmaan varhaisin versio Transitisa, jos Wikipedia pitää paikkansa.

Jussin mukaaan Baltian maat eivät puhu samoilla sanankäänteillä kuin Puola ja Unkari, mutta silti sinne ei läpsyttele elintasoturiseja. Syynä on se ettei siellä ole vetovoimatekijöitä eli ei tarjota ämpäritolkulla rahaa. Läpsyt eivät vaivaudu muutaman pennin takia. Tiinan ja Juneksen kuvaama video josta kohta 44:16-47:04

https://www.youtube.com/watch?v=hGD9YHetzF4

vieras kirjoitti...

Jos käytän televisiota tietokoneen näyttönä niin onko se television katsomista? Katson telkkaria harvoin mutta tietokone on käynnissä aina kun olen hereillä. Siis ollessani kämppillä kun haluan päästä nettiin. Kun menenen ulos pitemmäksi aikaa, suljen tietokoneen.

Anonyymi kirjoitti...

Sorry Ykä, Lennipirkitasta aikaisemmin saamani luonnekuvauksen perusteella juttu ei tällä kertaa ollut oikein uskottava. Ettäkö epäkohtavaltuutettu? Ehei, epäkohtaministeriö on se Lennipirkitan pyhä ja oikea tavoite. Siis ministeri, valtiosihteeri/kansliapäällikkö, 17 osastopäällikköä (niitä on kuulkaas niin monta epäkohtaa eikä niitä pelkillä jaostotasoilla hoideta) ja noin muutenkin vain taivas on rajana kuten budjetissakin. Joka tietenkin strictlymmin classified kuin ydinaseohjelmat. Oletetut ovat tärkeitä! He ovat yksi meistä! Tai kaksi tai miltä nyt tänään sattuukaan tuntumaan.

Lennipirkitta näpertelee pikkuasioiden kanssa. Pois vaan ihan kaikki sosiaaliturvatunnukset, sana sosiaali on loukkaava koska se viittaa jonkinlaiseen yhteiskunnan almuun. Olkoon nimi tästä lähtien sosialistiturvatunnus. Se on lempeä ja pehmeä sana eikä nöyryytä ketään (no, ehkä vähän kokoomusta mutta ihan oikein niille riistäjän ruoskaa heiluttaville kapitalistiketkuille) ja sen voivat paperilaittomatkin hyväksyä. Lisäksi antaa pientä vih-vih suuntaa tulevaisuuden äänestäjäpotentiaalillemme.

Pahoittelen kirjoittajalle arvosteluni mahdollisesti aiheuttamaa mielipahaa. Puolustaudun sillä, että näissä näppiksissä on sellainen ominaisuus että ihan itsekseen kirjoittaa ajatukset ulos. Koska saamme näppispoliisit?
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Vieraalle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Kyllähän tuo orvaskesilisä vaikuttaa täällä Suomessakin. Ensimmäisenä tulee mieleen tuo Husu Hussein ja hänen ns. uransa. Jos jollain kantasuomalaisella olisi samanlaiset ”meriitit” kuin Husulla niin hän joutuisi turvautumaan Kelan apuun. Mutta Husu se vaan porskuttaa. Koska hänen nahkansa on Tikkurilan värikartassa oikeassa osastossa.

Vieras:

Viesti1: Minusta on mukava laittaa itseni pulisemaan sinne saunaan Anteron, Hössen ja Pertan kanssa. En tiedä, onko tuo Transitin malli se kaikkein vanhin mutta vanha se on joka tapauksessa. Jotain 1960-lukua. Antero puuttuu Transitista ihan sen takia että minä en ole kovin hyvä näitten kuvankäsittelyohjelmien kanssa. Pertan ja Hössen sai kuvaan melko hyvin mutta Anteroa en saanut uskottavasti. Kiitos linkistä.

Viesti2: Jaa… vaikea sanoa. Noin teknisesti ottaen ja verotusmielessä se tärkein telkkarin katselu lienee Ylen kanavien katselu ja sen vuoksihan se verokin on.

tira+: Saattaa olla, että olet oikeassa. Minä vaan aina ajelen näillä puolilla valoilla noitten dystopioittenkin kohdalla. Ehkä kokonaiselle ministeriölle olisi tarvetta. Ja laitanpa sinulle sitten biisin, josta Lennipirkitta Löröttät-Sixteenin nimi on peräisin. Se on siis jo 1970-luvulta.

https://www.youtube.com/watch?v=hFxJsCKjanU

Anonyymi kirjoitti...

Tällaista uutistarjontaa osui kohdalle: "Oppilas löi toista haarukalla päähän Vantaankosken koulussa - oppilaat lukittiin luokkiin"

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712042200580666_u0.shtml

Mietityttää semmoinen että liekö kyse etnisestä värinästä, perinteisesta koulukiusaamisesta vaiko molemmista? Jos on kooulukiusatulla flipannut, niin noinkin voi käydä.

Becker kirjoitti...

Mä luin myös tuon Linnean jutun ja luulin ensin että nyt on hyvää sarkasmia tulossa, mutta sehän olikin jumaliste ihan tosissaan! Ruotsissa muuten täysin mahdollista.
Täällähän on sellainen systeemi että kukaan ei reputa missään kokeissa vaan kaikki pääsevät läpi, tavalla tai toisella. Se on tasa-arvoista ja demokraattista. Mikäli poliiseiksi pyrkivät eivät täytä normeja, niin normeja lasketaan. Siitä huolimatta on pula poliiseista. Monissa ammateissa on lukion suorittaminen vaatimuksena ja melkein kaikki pääsevät lukion läpi paitsi todelliset ääliöt joita kyllä maahantunkeutujissa riittää Sitten näitä pannaan hanttihommiin valtiolle tai yksityisiin joissa valtio maksaa suurimman osan liksasta. Ja ovat sitten siellä muiden työntekijöiden riesana.
On kokemusta meinaan.

Laitan tähän tuon Julia Caesarin blogiin linkin, joka toisen kotimaisen taitajille
on luettavissa. Daami on muuten Ruotsin eräs terävimpiä ellei terävin nykyisen menon arvostelija. Osaa kirjoittaa koska on ollut lehdistön palveluksessa pitkään, tosin ei enään kelpaa PK median palvelukseen ja on jo eläkkeellä.

https://juliacaesar.blog/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Ei pysty sanomaan sen enempää kun ei tiedä.

Becker: Sen perusteella mitä mulla on ollut puhetta opettajien kanssa niin sitä oppimisen tasoa ollaan pikkuhiljaa romahduttamassa Suomessakin Ruotsin malliin. Mitä Julia Caesariin tulee niin olen ollut satunnaisessa kirjeenvaihdossa hepun kanssa joka kääntää noita juttuja suomeksi ja olen kovasti kannustanut häntä pistämään pystyyn oman blogin noista käännöksistä. Kyseinen Julia on aivan huippu kertomaan Ruotsin tilanteesta.