tiistai 5. joulukuuta 2017

PÄIVÄÄ ENNEN

Huomenna on kuudes päivä joulukuuta vuonna 2017. Päivän kohdalla on merkittävää se, että silloin nimipäiviään viettävät Niilo, Niko, Nikolai ja Niklas.  Monissa Euroopan katolisissa maissa silloin myös vietetään Pyhän Nikolauksen päivää. Eräässä pienessä pohjoisessa maassa vietettiin kuudes joulukuuta – joskus aikanaan – sen pienen pohjoisen maan itsenäisyyspäivää.

Sen tiimoilta voisin miettiä tiettyjä itsenäisen valtion tunnusmerkkejä. Yksi niistä on tietysti oma raha ja sen myötä valtion oma keskuspankki joka määrittelee valtion finanssipolitiikan. Sen myötä valtio pystyy tarvittaessa kikkailemaan valuutallaan ja erityisesti taloudellisesti vaikeina aikoina tästä on etua sillä mahdollinen valuutan devalvaatio hyödyttää vientiä. Tällainen keskuspankki on itsenäinen eikä minkään ylemmän pankin maakuntaosasto eikä itsenäisen valtion tarvitse tuupata kansalaistensa selkänahasta revittyjä miljardeja johonkin eteläiseen kankkulan kaivoon jonkun ylemmän tahon määräyksestä.


Yksi itsenäisen valtion tunnusmerkkejä on myös tietysti oma rajavalvonta. Itsenäinen valtio päättää sen kuka tai mikä maahan tulee ilman että kenelläkään on siihen nokan koputtamista. Jos itsenäiseen valtioon pyrkii tulemaan esimerkiksi muutama kymmenen tuhatta arabia elämään itsenäisen valtion kansan elättämänä niin itsenäinen valtio torppaa heidän tulonsa jo rajalle ja toteaa että suksikaa helvettiin. Mikäli maahantulijat eivät usko hyvällä, niin sitten itsenäisellä maalla on olemassa myös puolustusvoimat jotka suorittavat tehtävän pahalla.


Erityisen tärkeä itsenäisen valtion tunnusmerkki on se, että sillä on kansanedustuslaitos joka pitää maan alueella hallussaan ylintä valtaa. Sen vallan yli ei mene mikään ulkomaalainen tai ylikansallinen instanssi. Kyseinen kansanedustuslaitos pohjaa työnsä nimenomaan oman maansa ja sen kansalaisten hyvinvoinnin eteen. Se joko onnistuu työssään tai sitten ajoittain tietysti myös epäonnistuu mutta sen perusajatuksena on toimia vain ja ainoastaan oman maan ihmisten hyväksi. Sillä se tietää että ellei se sitä tee, niin ei sitä tee mikään muukaan.


Tämä pohjoinen entinen valtio, nykyinen maakunta joka aikanaan vietti itsenäisyyspäiväänsä kuudes päivä joulukuuta on nimeltään Suomi. Sillä oli aikanaan nuo kaikki itsenäisen valtion tunnusmerkit. Oikeastaan sillä oli osa niistä jopa Venäjän vallan alaisena. Nyt sillä ei ole enää mitään niistä, joten itsenäisyyspäivän viettäminen on tarpeetonta ja turhaa kuolleen hevosen raadon äärellä tanssimista. Kuudentena joulukuuta voi viettää itsenäisyyspäivän muistojuhlaa ja jos jollain lukijalla on lipputanko, kehotan laittamaan lipun puolitankoon. Siniristilippuhan meillä vielä onneksi on, eikä sitä olla vielä vaadittu korvattavaksi sillä sinikeltaisella tähtirätillä mutta epäilemättä sekin päivä on vielä tulossa.

Tämä pohjoinen alue, Hangosta Nuorgamiin jota aikanaan kutsuttiin itsenäiseksi valtioksi on osa samanlaista ylikansallista  epädemokraattista valtiokoneistoa kuin oli aikanaan Neuvostoliitto. Neuvostoliittoa johti ja EU:ta johtaa demokraattisen päätäntävallan ulkopuolelta valittu pieni klikki ja molemmissa suoritetaan väestönsiirtoja jotka ovat kantaväestölle vahingollisia. Nykyisessä ylikansallisessa valtiokoneistossa ne väkisin siirrettävät ihmiset tosin hankitaan Afrikasta ja arabimaista. Neuvostoliitossa siirrettiin venäläisiä herrakansaksi ja alkuperäisväestöä Siperiaan. Neuvostoliittoa vastaan sentään  pantiin aikanaan hanttiin ja jopa onnistuttiin. Tätä uutta politbyroota vastaan ei olla edes tapeltu. Ehkä kierous on kivääriä voimakkaampi ase.

Joka tapauksessa elämme EU:n maakunnassa jota voi kuvailla niin, että jopa japanilaisessa keinotekoisessa vocaloid-lauluohjelmassa löytyy enemmän kunnioitusta Suomea ja suomalaisuutta kohtaan kuin hallintokoneistossamme, mediassamme ja niin sanotussa sivistyneistössämme. Annetaan siis ääni vocaloideille ja muistetaan lämmöllä sitä mikä meillä joskus oli ja joka meiltä otettiin pois. Ja joka ehkä toivottavasti saadaan vielä joskus takaisin.45 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä tuntuu samalta sekopäiseltä itsenäisyyspäivän vietto.
En ole muuten koskaan kunnolla katsonut linnanjuhlia.


Kansalaisaloite kellojen vääntely tulisi lopettaa, mutta eihän sitä voi
se on EU direktiivi.


Ja sitten erityiskohtelu erityisille, samanlaisia etuja ei
saa itse kantasuomalainenkaan.

http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2017/11/maahanmuuttajien-erityiskohtelu.html

Veijo Hoikka kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää!
Kommentiksi Seppo Oikkosen hieman alakuloinen blogi huomista koskien http://alkonkassalla.blogspot.fi/2017/12/suomi-100-luokkayhteiskunnasta.html?view=flipcard

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Ykä
Niin se on että Muistopäivää vietetään täälläkin, ei sitä tartte paljon kavereilta kysellä.
Olis oikeastaan viisainta nukkua koko päivä niin jaksaisi taas torstaina paremmin.
Mutta Tuntematon varmaan katsellaan ja saattaisin vaikka kynttilän sankarihaudalle viedä.Siellä sentään lepäävät tämänkin päivän mahdollistaneet sankarit.612-marssiin en nyt lähde vaikka haluaisinkin. Sehän on kuulemma "äärioikeiston" tapahtuma. Voihan vauvan ovi.
Mutta mitäs sitä meikäläinen setämies perunakuoppasuomalainen muutakaan.
T. Ymmi

Olavi Koskela kirjoitti...

Korutonta kertomaa, johon soisi valtaapitävien edes kerran ottavan selvästi ja kiertelemättä kantaa. Taitaa sitä odotellessa kuitennii päivä närettä kiertää. Yhdessä asiassa täytyy kyllä olla Ykän kanssa eri mieltä. Itsenäisyyttä ei saada minkään ylemmän tahon suopeuden tms seurauksena takaisin, vaan se otetaan, tarvittaessa ase kädessä. Tämä on tehtävä kotimaan EU -kiimaisille federalisteille ja muille isänmaansa myyjille matuttajille yksikäsitteisen selväksi; siis se, että tällä menolla edessä on sisällissota.

Trilisser kirjoitti...

Naulan kantaan. Oikeasti korpeaa johtajiemme petturuus.

kertsu59 kirjoitti...

Surullista,mutta totta joka sana. Itse vietän päivä itsenäisyyden muistojuhlana!

Anonyymi kirjoitti...

Suomen itsenäisyyspäivän juhlallisuudet alkavat olla yhä enemmän onttoja taputusjuhlia, joissa ylistetään oikeaoppisesti valtiollisen median julistamaa oikeaoppisuutta ja sitä symboloivia henkilöitä. Esimerkkejä löytyy sosialistisesta maailmasta oireellisen paljon. Mainitaan nyt tapaukset Stalin, Ceausescu ja Kimien perhedynastia. Meillä juhlien keskipisteenä seisova presidentti on edesauttanut itsenäisyyden menetystä enemmän kuin kukaan edeltäjänsä ilman, että asioista olisi päästy edes äänestämään.

Minäkin vietän näissä merkeissä vain muistojuhlaa odottaen toiveikkaasti uutta isenäisyysjulistusta. Kokoomuksen edeltäjäporukka ei sata vuotta sittenkään tainnut olla itsenäisyyspyrkimysten terävintä kärkeä?

Joppos123 kirjoitti...

Hyvää tulevaa itsenäisyyspäivää Ykä, äläkä vaivu synkkyyteen. Mikään ei ole ikuista, ei ollut 1000 vuotinen Natsisaksa, Rooman imperiumi, Neuvostoliitto eikä muuten tule olemaan myöskään Euvostoliitto.
Jälleen kerran on käynnissä eräänlainen ihmiskoe ja me edustetaan siinä niitä koekaneja.
Euvostoliitto on edellämainituista ihmiskokeista huterimmalla pohjalla tulee olemaan paljon lyhytikäisempi kuin jo aikoinaan väkisin kasaan näperretyt edeltäjänsä.
Eiköhän mekin kylmänsodanveteraanit vielä päästä todistamaan koko kyhäelmän romahtamista, saas vaan nähdä meneekö se vähintäänkin yhtä siististi kuin neukkulan hajoaminen.
Ainekset ovat kyllä pahenpaan ja vaarana on se, että kaikki tappelevat keskenään niistä vähistä leivänmuruista mitä pöydältä putoaa kun se kuuluisa paska lävähtää tuulettimeen.
Pidetään nyt vaan lippua korkealla, ainakin siihen asti kun se vielä toistaiseksi on sallittua. Sitten kun ja jos se kielletään niin kattellaan uudemman kerran, jos tarve niin tähtäimien läpi.

Anonyymi kirjoitti...

Kohteliaan karu summaus tämänhetkisestä ”itsenäisyydestä”. Muistojuhlana minäkin huomista juhlin, se on kuitenkin loistava syy kestitä ystäviä ja viettää aikaa kaltaistensa seurassa.

”Hyvää Itsenäisyyspäivää”-toivotuksen sijaan voisi vaikka sanoa että ”Hyvää provinsiaalista juhlapäivää” - mutta valitettavasti suuri osa ihmisistä ei moista varmaan tajuaisi.

Ei muuta kuin rauhaisaa muistopäivää täältä tsadista sinne Huitsinnevadaan.
T. Riku Raunioilla
agenția socială a lumii

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Veijo Hoikalle, Ymmille, Olavi Koskelalle, Trilisserille, kertsu59:lle, Ano2:lle, joppos 123:lle ja Rikulle Raunioilla & kiitos kommenteistanne. Niin kuin Olavi tuossa totesi, niin emmehän me itsenäisyyttä takaisin saa. Se täytyy ottaa takaisin. Tavalla tai toisella. Jäädään odottelemaan sitä huomenna tapahtuvaa elämysmatkailevien leikkipartisaanien parempaa väkivaltaa josta valtamedia uutisoi otsikolla ”natsimellakat”. Ja ehkäpä ensi vuonna termi isänmaallisuus sitten jo kriminalisoidaan ja tulkitaan liittovaltiopetokseksi.

Lemminkäinen kirjoitti...

Kansan valamat kynttilät lepattivat Linnassa ja valaisivat kansalle oikeaa tietoa oikeista asioista. Kansan oletettu Isähahmo katsoi Linnan ikkunasta ulos ja huomasi ilokseen kansan heiluttavan lippuja Merkelin legopalikoiden keskellä ja hurraavan Linnassa juhlijoille. Joku tarkkanäköisempi oli huomaavinaan että lipunheiluttajilla oli mukanaan plakaatti missä luki: Eläköön Lalli. Räkäpäät ja Punkkulissu olivat onnellisia, koska he olivat saaneet vaihdettua hieman ryvettyneen Freudenthal-mitalin Finlandia-palkinnoksi. Freukka oli aikoinaan sitä mieltä että finnet ovat ugrijuntteja ja se ilman huumoria. Nythän saman asian saa sanoa ihan vapaasti, huumorilla. Siniset keskustelivat nurkassaan että olisiko sittenkin ollut parempi jos nimeksi olisi laitettu Sininen Tenttu, koska sillä olisi kerännyt enemmän sympatia- ja tyylipisteitä. Vihreät olivat huolissaan maapallon lämpenemisestä, koska eihän täällä Rovaniemellä voi olla näin lämmintä joulukuussa.

Joppos123 kirjoitti...

Noi Ykän mainitsemat "natsimellakat" tulevat takuuvarmasti kuten jokainen vuosi aikaisemminkin, ilman ensimmäistäkään natsia tosin.
Se nyt vaannon niin paljon parempaa ja erilaista väkivaltaa vihervasemmistolaisten ja anarkistien paskaksi laittama näyteikkuna tai halkaistu kallo on vaan jotenkin silleen ok.
Jos minä saisin päättää niin noi mellakoinnit loppuisi lyhyeen. Pari 12,7 mm itkk:ta lakasemaan kannut tyhjiksi laakana niin problem solved. Sen verran järeää olisi vaikutus, että antifantti pekkapiritta miettisi kaksi kertaa kannattaako seuraavana vuonna lähteä perseilemään.
Mutta ketäs eliitti sitten syyttäisi?

Joppos123 kirjoitti...

Iltapulussa oli ihan mielenkiintoinen artikkeli ministeri Kai Mykkäsestä ja hänen supailumatkoistaan pitkin maailmaa. Artikkelissa puhuttiin mm Nigeriasta, mistä jostain käsittämättömästä syystä tännekkin lappaa jengiä asylymia hokien.
Mykkänen on ihan oikein kertonut, että mekin elettiin vain reilut satavuotta sitten suurinpiirtein maakuopissa ja savupirteissä.
Sodittiin keskenämme ja nyt ollaan clean high tec maa.
Se mitä Mykkänen ei varmasti kertonut vaikkapa Nigeriassa on se, että jos ne patalaiskat ja korruptoinuneet politiikot siellä vaihdettaisiin edes puoliksi tolkunihmisiin niin Nigeria voisi olla kuin Suomi 100 vuoden päästä.
Luonnonvaroissahan riittää.
Toiseksi Mykkänen olisi voinut kertoa, että jos porukan suunta on vain tänne niin Suomi on kuin Nigeria 100 vuoden päästä.

oravan pesän hävittäjä kirjoitti...

Niinpä. Tulee kohta satanen täyteen ja mitä siitä on jäänyt käteen? Herrasväki huseeraa omiaan, 90% kainsäädännöstä tulee Brûsselistä. Maat, metsät ja lohta lait vedetkin on myyty pila hinnalla. leipäjono pitenee ja kansa laihtuu. Tilastollinen temppuilutalous ei poista miksikään sitä tosiasiaa että ulkomaan kauppa on vajeellinen. Joten fyrkkaa ei tule ja kun sitä ei tule koko puulaaki pyörii velalla. Suomen "tasavalta" yrittää esittää että velkaantuminen laskee, mutta ob hipihiljaa siitä mitkä ovat jo otetun velan korkomenot. Neurooppaan laitetaan rahaa miljardi tolkulla mutta nämä "suorat siirrot" eivät näy budjetissa. Ne vain häviävät. Sitten mekastetaan kuinka EU rahaa saadaan milloin mihinkäkin tyhjän ympäri pyörimiseen. HYVÄ SUOMI! Tätä vartenhan on joka kylällä sankarihautoja. Tätä vartenhan ne miehet kuoli.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Jos jaksan, käyn huomenna vilkaisemassa antifa-alpakoiden ja punikki-pupujen määrää tuossa lähitsadionilla. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kummallista touhua. 612 - kulkue kutsuu mukaan isänmaallisiksi itsensä mieltäviä ihmisiä. Ilman puoluetunnuksia, ilman omia lokeroita.Kunnioittamaan esi-isien työtä.Mielestäni varsin yleviä tavoitteita ja kannatettavaa toimintaa.

Sitten kun jokunen kymmentä pvr-heppua osallistuu marssiin jossa on pauttiarallaa 3000 osallistujaa, niin siitä tuleekin NATSIMARSSI , ja ÄÄRIOIKEISTON MIELENOSOITUS. Eli "natsi" ei saa olla isänmaallinen, sen kieltää kaikenmaailman petteripersevaarat kurkku suorana Puheenvuoron kommenteissa julistaen että kaikki tällainen pitää kieltää, ja persut kaupan päälle.

Mikäs helvetin oikeus näillä ylimyksillä on muka määritellä kuka saa olla isänmaallinen, tai ylipäätään määritellä mitään muutakaan toisten puolesta.
Jos minä natsina tai vihervassarianarkistina tai vaikka mikael jungnerin facebook-päivityksiä diggailevana astraaliolentona haluan osallistua isänmaalliseen 612-marssiin,ilman minkään muun ideologian tunnuksia, niin vapaassa maassa tietääkseni olen siihen oikeutettu. Ilman että jokin "hyvien ihmisten eliittikerho" rääkyy natsia. Marssikoon kaikki niissä marsseissa joiden asian katsovat omikseen.

Laittomuudet on tietysti asia erikseen, mutta kuten tiedetään, jos vain halutaan tietää, on ihan toinen porukka kun niitä polleja pieksee, ja autoja polttelee.

T: Ymmi

Ps. Helvetin hyvä että Paavo Väyrynen pääsi mukaan pressakisaan. Vaikka mitä mieltä äijästä oltaisiinkaan, niin minusta ainakin ukko näyttää konkreettisesti mitä on Suomalainen Sisu, paljon parempi esimerkki nuorisollemme kun vaikka joku villanen kommunistiräppäri.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle, joppos 123:lle, Tommi Rautiaiselle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Ymmille & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Tuli kommentistasi mieleen että se tamperelainen kulttuuriperse joka nostatti omaa egoaan toteamalla että opetelkaa juntit ruotsia sai Pro Finlandia-mitalin. Ei nosta kyseisen prenikan arvostusta.

joppos 123:

Viesti1: Tää riekkuminen tapahtuu nimenomaan sen takia kun mitään tosiasiallista seuraamusta ja uhkaa ei ole. Siinä on hyvä, helppo ja turvallinen leikkiä partisaania, vastustaa järjestäytynyttä yhteiskuntaa ja sitten kotio mennessä käydä syömässä hesburgerissa.

Viesti2: Joo, jos Suomessa olisi samat luonnonvarat kuin Nigeriassa niin täällä vissiin pärjättäisiin kolmepäiväisellä työviikolla. Sama jonkun Kongon kanssa. Tietysti nigerialaisten kaikkein suurin luonnonvara on nigerialaiset sillä ennustehan on, että niitä vuonna 2100 on miljardi.

Tommi: Hyvin tiivistetty. Ei lisättävää.

VNV: Kerrohan havainnoistasi. Luulen, että punikkipuput eivät ole alpakkoja kattelemassa lähitsadionilla vaan heittelemässä kiviä kohti rauhallisia ihmisiä ja sen jälkeen ruikuttamassa natsipoliisin väkivallasta.

Ymmi: Samaa mieltä kanssasi. Käsittääkseni tämäkin blogi mielletään natsiblogiksi mutta natsiksi tulkitaan nykyisin aina vain helpommin. Ja 612-marssilla ei tosiaan ole koskaan riehuttu. Se on ihan toinen porukka kun riehuu. Paavosta totean, että hän on poliittisen henkiinjäämisen mestari.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, Ykä, terävästä analyysistä. Pahoittelujen kera joudun kumminkin, vähän nimimerkinkin velvoittamana (?) nillittämään yhdestä käsitteestä. Kansantaloustieteen opinnoissa päähäni nuijittiin, että markkinatalouden vallitessa valtiolla on periaatteessa kaksi politiikan työkalua ohjata kansantaloutta: rahapolitiikka ja finanssipolitiikka. Itsenäisen valuutan aikana Suomen Pankki huolehti nimen omaan rahapolitiikasta. Siis kansantaloudessa pyörivän rahan määrän, hinnan ja ulkoisen arvon säätelystä. Tässä on vuosikymmenten mittaan käytetty kaikenlaisia konsteja jalometallikannasta lähtien, jatkuen keskuspankin julistamiin kiinteisiin kursseihin ja niistä luopumisiin eli kellutuksiin. Tämän toiminnan peilikuva on sitten valuutan inflaatio. Sisäisen rahapolitiikan tärkein työkalu on keskuspankeilla viime aikoina ollut vissiin ohjauskorko. Muistamme suuren laman aikaisen markkakriisin, jolloin vahvan markan puolustus johti järkyttäviin korkoihin, ja lopulta päätyi kellutuksen kautta hirveään devalvoitumiseen. Tämän taustallahan oli pääpiruna sittemmin "eettiseksi sijoittajaksi"kin tituleerattu valuuttaspekulantti G.Soros. Hän dumppasi yliarvostettua markkaa valuuttapörsseihin semmoisen määrän, että Suomen Pankin perse ei enää kestänyt tehdä tukiostoja. D-vitamiinin/kellutuksen puolesta puhui jo aiemmin mm. Pate V., mutta tätä kantaa ei silloin kuunneltu, kun oltiin menossa "leuka pystyssä Eurooppaan".

Finanssipolitiikka on sitten hallituksen ja eduskunnan käsissä. Se tarkoittaa määritelmällisesti julkisen kulutuksen säätelyä. Siihen liittyy tietysti myös veropolitiikka, mutta myös poliittinen valta ohjata verotusta ja julkisia menoja demokraattisen päätöksenteon mukaan. Erikseen on vielä ulkomaankauppapolitiikka, siis tullit, mutta tästähän oikeastaan luovuttiin jo ennen EU:ta. Finanssipoliittinen valta EMU-mailla on teoriassa edelleen. Tosin sitä ohjaavat monet EU:n asettamat velvoitteet sekä rahaliittoon kuuluva vakaussopimus. Sopimus olisi ollut (kansantalouden kokoon nähden) suht. tiukkojen pohjoiseurooppalaisten kannalta aika hyvä. EMU ajoi kuitenkin esim. Kreikassa kiville juuri siksi, että siellä julkiset menot ja sikäläisten pankkien luototus repesivät käsistä nopeammin kuin kansantalous kasvoi. Eivät siis noudattaneet sopimusta, vaan nauttivat halvasta eurokorosta täysin rinnoin. Euromaiden johdot eivät kuitenkaan päästäneet sopimussanktioita laukeamaan, vaan päättivät lisätakauksista, jotta saamapuolella olevat saksalais- ja brittipankit eivät joutuisi tekemään kansantalouden kokoisia alaskirjauksia taseisiinsa. Ongelma, raha- ja finanssipolitiikan erillisyys, on toki laajalti tunnistettu. Tarjotut lääkkeet vain vaihtelevat: komissio ja muut federalistit ajavat finanssipolitiikankin keskittämistä EU:n käsiin, nationalistit haluavat rahaliiton purkua ja rahapolitiikankin kansallistamista. Kuitenkin, kaunista itsenäisyyden muistopäivää!

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä ja muutkin toverit!

"Tervitan teile päris head Soome iseseisvuse päeva ja sada aasta juubelid" ja kyl sitä saakin juhlia et pääsi tuosta keisarillisesta Venäjästä eroon! Ja nyt me olemme myyneet tuon EU:lle (Euroopa Liit), onko muuten mitään kauheaa eroa kolmannelle valtakunnalle? Se mitä Napoleon & Aatu eivät saaneet tehdyksi asein, niin nyt se otetaan taloudellisesti.

Eli kuten FB:n suljettuun ryhmään totesinkin, niin näillä pelimerkeillä mennään:

"No niin, huomenna on siis Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhla eli hip-hip-hurraa. Se on sitten muutama puteli "Sovjetskoje Zolotoje" kuoharia plus vodkaa. Mutta tämä ex-Neuvostoliiton kansallishymni on aina paikallaan, tämän avulla on tutustuttu venäjän kielen nyansseihin.

Voihan "sila narodnaja ja partija Lenina". Kännissä tää on vielä(kin) mielenkiintoisempi hoilata kuin selvistä päin. Ei mutta helvetti, eihän Neuvostoliittoa enää ole :-)
Hieman vakavammin puhuen, aikas hyvä kansallishymni & mahtipontinen sävel, kyl tovaritshit osaavat. En ihan heti ole laittamassa punalippua salkoon...don't you worry guys......

Historiasta sen verran et hieman laittoi naureskelemaan ku panssarilaiva Potjomkinin matruusit heittivät upseerit laidan yli (1905, vituralleen menevä Venäjä-Japani sota, Tsushiman salmi anyone?), ja laiva seilasi sen jälkeen Sevastopolista Odessaan, jossa he pienen neuvottelun jälkeen alkoivat tulittamaan kaupunkia. "Revolutsija!", mutta se meni mönkään ja merimiehet menivät botskilla Romaniaan asti antautumaan. Se on hurjaa hei, ku koittaa tehdä vallankumouksen!

Mut aika paha et Romaniaan saapuu tuosta vaan Venäjän laivaston taistelulaiva, lol"

Se sjuuri ja mjahtava Neuvostoliitto, tuostahan oppii jo venäjää jollei muuta! Pakollinen neukku-vitsi; Josef Stalin oli vierailulla lasten päiväkodissa ja kysyi eräältä nuorelta pojalta, mikä hän haluaa olla isona?

"Kuka on sinun äiti? No äiti-Venäjä. Kuka on sinun isäsi? No, te tietenkin Jooseppi-eno. Mitäs haluat olla aikuisena? Johon pikku-skidi totesi "Haluan olla orpo".

Ja tämä anekdootti muuten takseerattiin muutaman vuoden linnatuomiolla, plus pakkotyöleiriä päälle, ei siinä kauheasti asyluumeja tunnettu. Jippii....!


- Soomepois Eestist -

KKi kirjoitti...

Noh, nukkumisen ja ansaintavälineen huollon parissa minunkin itsenäisyyden muistopäivä menee.
Eipä sitä vuosiin enää ole meikäläiset kilpailukyvyttömät arkipyhiä juuri pitäneet.

Minulle ja kollegoille tämä on vain yksi ylimääräinen päivä hiukan hengähtää. 06.12 illalla viimeistään on dieseleiden käynnistyttävä jos yhtään meinaa tässä osavaltiossa pärjätä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Soomepoisille Eestist ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Kiitos täsmennyksestä. Minä kun en ole ekonomi, merkonomi enkä muitakaan pitkiä sanoja. Mutta eiköhän se idea tullut ymmärretyksi joka tapauksessa.

Soomepois: Onhan tuo Neuvostoliiton kansallislaulu kyllä kaunis ja komea. Nykyisinhän se on myös Venäjän kansallislaulu. Sanat on vaan muutettu. Minä vaan kun olen niitä Kekkosen ajan lapsia niin muistan kuinka tuli kyllästyttyä tuohon melodiaan. Meinaan kun joka hemmetin urheilukisassa oli palkintojenjaossa aina se punainen lippu korkeimmalla ja Suuri ja Mahtava soi. Minä kun olen kiinnostunut noista suomalais-ugrilaisista kansoista niin nokitanpa Udmurttien kansallislaululla:

https://www.youtube.com/watch?v=NZb3DFg7rms

KKi: Minullakin menee tuo itsenäisyyden muistopäivä ansiohommissa.

Joppos123 kirjoitti...

Eläinsuojeluyhdistykseen saman tien ilmoitus jos yksikin vitun alpakka tai muu ruokapöytään kuuluava ötökkä marssiin missään huomenna.
Menee vissiin taas vihervasemmiston parenpaan eläinrääkkäykseen. Autappa armias jos jollain on soihtokulkueessa mukana vaikkapa oma koiruus. Jäätävä eläintenpuolesta meetoo alkaa välittömästi.
Itse aion tämänkin koitoksen jälkeen pysyä entiselläni. Ylihuomenna saapuu 12 kiloa Deliporosta tilattua poron lihaa ja voi perkele sitä mässäilyä.
Viherhipit ja muut rahoillani maailmaaparantavat mulkut, up yors. Vedetään koteloon kun tavataan. Heh.

Joppos123 kirjoitti...

Minä kävin tällä kertaa omat pönöttämiset hoitamassa jo maanantaina joten ensimmäisen kerran 13 vuoteen ei tartte huomenna lähteä minnekkään. M 58 roikkuu mitalleineen naulassa ja jos tulee sellainen fiilis niin ainahan sen paraatin voi nykästä vaikka itsestään.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö,

unohtui linkittää tää mielenkiintoinen historiikki panssarilaiva Potjomnik, unohtui edellisestä ja pahoittelut siitä. Joo, kun sitä tarkemmin ja lähemmin miettii, niin onhan toi mielenkiintoista et heitetään upseerit laivan reelingin ylitse. Eipä tarvi kauheasti miettiä mikä oli herrojen kohtalo eli "sleeping with the fishes by Luca Brasi" - (mies nukkuu kalojen seurassa) suoraan Kummisetäelokuvasta. Sitä en tiedä onko Mustassa meressä haikaloja (mureenoita & barrakuudia nyt ei ainakaan ole), mutta nopeastihan noi murkinoivat jos sille päälle sattuu.

Tuo taisi olla myös se "point of no return" eli tuosta ei taida olla enää paluuta entiseen...? Jos olisin venäläinen, niin tuohan olisi ollut mitä mielenkiintoisin laiva, siis jos haluaa elävöittää historiaa. Tsaaria päihin!

Olisin vissiin ollut kapinallinen ja kokenut oman kohtaloni tuon laivan kannella, joka tapauksessa mielenkiintoinen "kokkupõrge" vai mikä "Einzelfall" eli yksittäistapaus tuo nyt sitten lieneekään?

- Soomepois Eestist -

KKi kirjoitti...

Vähänhän toi on ilikeetä kattella kun ennen niin uljas Suomi muuttuu liittovaltion syrjämaaksi.

Jos Ykän upea Pinnanmaa fantasia toteutuisi, niin se päivä kun perustuslakiin kirjattiin notta, "Suomi on euroopan unionin jäsen", julistetaan kansalliseksi surujuhlaksi.

Joppos123 kirjoitti...

Olen persujen kannattaja mutta yhdessä asiassa olen aina ollut eri mieltä. Persujen mielestä ei kannattaisi haaskata varoja siihen, että ollaan mukana tietyissä kv operaatioissa.
Olen täysin erimieltä, nimittäin näissä operaatioissa ollaan torpattu tuhansia aika paskamaisia heeboja jo sinne kotimaahansa. Nehän saattaisivat notkua rajoilla asylymia ja ilmaista elämää määkien jos niitä ei olisi pysätetty jo sinne.
Eihän me niitä omalla porukalla pelkästään olla pysäytetty vaan liittolaisten kanssa, pysäytetty kuitenkin ja väitän aika kovalla rintaäänellä, että jokainen sinne niitattu on säästänyt ihmishenkiä täällä.
Tämä on vaan totuus mikä monesti unohdetaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys joppos 123:lle, Soomepoisille Eestist ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

joppos 123: Nuo punavihervästäräkithän ovat jo kunnostautuneet poliisihevosten hakkaamisella. Deliporosta ollaan muuten mekin pari satsia tilattu. Mainitsemiesi kansainvälisten tehtävien suhteen olen ottiatuota. Missään nimessä ne eivät saa kuitenkaan olla tärkeämpiä kuin PV:n perustehtävä eli Suomen puolustaminen.

Soomepois: Kiitos linkistä. Eisensteinhän siitä elokuvan aikanaan väsäsi. Mites se meni se loppu… ”laukaus… vai… VELJET!”

KKi: Toivotaan, että joskus voidaan viettää kaikessa rauhassa saunailtaa koko Suomen kokoisessa Pinnanmaassa.

Joppos123 kirjoitti...

Kyllä se vaan niin menee kun täällä ei voi vetää ilmiselvää vihollista 7.62mm:lla päin näköä, että ne tärkeimmät sodat käydään siellä missä näin voi tehdä ja kauheasti ei koirat hauku perään.
Kiellän kaiken ja siinähän pirjomarketta syyttäjänä lähtee hakemaan todisteita. Onnea matkaan, meinaan sitä tarvitaan. Ilman kollegoja niin pirjomarketta on joko seksiorja tai vainaa. Tämä voi olla totuus aika monissa mestoissa missä olen ollut.
Silti, parempi pitää se sakki siellä kuin notkumassa täällä.
Jokainen kusipää mitä sinne on maadutettu on meiltä pois. Etupainoista sodankäyntiä vihollisen maaperällä.
Sunkaan ei tarvitse niin montaa tähtäillä hirvikiväärin ristikossa kun tietynlainen ennakkokarsinta on jo tehty.
Ymmärrätkö mitä haluan sanoa

Anonyymi kirjoitti...

Terve taas,

Suomen suuriruhtinaskunnan 100v takainen itsenäistyminenhän meni noin klassisen juridiikan kannalta oikeinkin tyylikkäästi: suomalaiset kun päättivät lopulta katsoa, että Venäjän valtiolla sinänsä ei ole osaa eikä arpaa Suomen perustuslaissa: että 1809 kyse oli vain Suomen säätyjen ja Venäjän keisarin keskinäisestä sopimuksesta. Siis siitä, että keisarista ja hänen huoneestaan tulevista seuraajistaan tulisi Suomen suuriruhtinaita, jotka vain ottavat Ruotsin kuninkaalle kuuluneen aseman. Kun Venäjän keisarihuonetta ei enää ollut, yritettiin sosialistien johdolla ensin heinäkuussa keskentekoista ja keturalleen mennyttä ns. valtalakia. Bolshevikkivallankumouksen jälkeen uusi senaatti ja eduskunta antoivat tämän suht. karun itsenäisyysjulistuksen. Siinä vaiheessa se merkitsi vain sitä, että katsottiin asialliseksi tapetun keisarin sijaan asettaa eduskunnan valitsema valtionhoitaja - uusia perustuslakeja alettiin sorvata vasta myöhemmin.
Vaan voisiko Suomi yhtä tyylikkäästi nyt ottaa takaisin vallan, jonka sen eduskunta on itse ojentanut Euroopan Unionille? Laillisen jatkumon kannalta 100v takaista tilannetta vastaisi, jos eduskunta katsoisi liittymissopimuksen rauenneen. Jäljellä olisi kuitenkin alkuperäistä itsenäistymistä vaikeampi perustuslaillinen haaste, johtuen siitä, että lainsäädäntö perustuslakia myöten on kirjoitettu unioniin alisteiseksi ja integroiduksi. Tämän vuoksi eduskunnan olisi määrättävä, alkuperäistä esimerkkiä jäljitellen, väliaikainen valtioelin korvaamaan lainsäädännössä olevaa, mutta uusien valtasuhteiden vuoksi puuttuvaa unionia. Tällainen, nimeltään esim. valtakunnanraati, toimisi siis EU:n sijaisena niin kauan kuin voimassa oleva lainsäädäntö EU-elinten hyväksyntää pyytäisi. Uusi perustuslaki pitäisi kumminkin mahdollisimman pian tehdä, ja tällaisella raadilla voisi olla siinä paikkansa parlamentin ylähuoneena. Ylähuoneen vaalitavan pitäisi täysin poiketa alahuoneen eli eduskunnan vaalitavasta: sen pitäisi olla selkeästi ansioihin perustuva, meritokraattinen. Tämä siis olisi se kauniimpi versio.
Rumempi versio olisi, että isänmaallisten valtaama eduskunta päättäisi, että kaikki v. 1989 jälkeen perustuslakeihin tehdyt muutokset ovat yksiselitteisesti laittomia ja pätemättömiä, myös näistä johdettuun alempaan lainsäädäntöön näiden muutosten perusteella tehdyt muutokset. Tästä tietysti seuraisi, että laittomuudesta vastuussa olevat olisi saatettava edesvastuuseen, mistä tietysti seuraisi omanlaistaan viihdettä. Kumpi parempi, vaikea sanoa.

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Kommenttiin “tamperelainen kulttuuriperse” myönnettäköön että kirpaisi kyllä Finlandia-palkinnon puhe.

Hyvään juhlapuheeseen ei koskaan kuulu kettuilu juhlakalulle. Korkeintaan pieni tökkiminen, joka on lämminhenkisyydessään selvä kaikille kuulijoille. Välittömälle sisäpiirille selviä, mutta muille täysin huomaamattomia piikkejä voi toki ujuttaa mukaan. Kaikki muu, suoraan osoitteleva ja loukkaava kielenkäyttö on asiatonta eikä osoita tyyliä pennin vertaa.

Sukusyistä on sekä suomen, ruotsin että venäjän kieli tullut tutuksi muiden ohella. Suomen historian ja kulttuurin muodostuksen hahmottamisenkin kannalta siis ihan käypä pakka. Yhtä hyvin olisin voinut julistaa Juhaa täysin samoilla sanoilla [pa-russki] opettelemaan myös venäjää; maailmankuva avautuu kummasti. Käsittääkseni myös Tolstoi, Gogol, Pushkin ja pari muutakin on kirjoittanut pari ihan huomionarvoista opusta.

Mutta kun on Ellun lukutuokion perusteella valitsema ja saa vielä kolmekymmentä tonnia vaivan palkkaa, niin kaipa se antaa luvan huudella kaikenlaista. Ilmeisen tarkoituksellisen provosoiva puhe – etenkin kun ottaa huomioon jälkipelit ja sen ns. pahoittelun. Toki sinisten esittämä toive anteeksipyynnöstä oli syöttö ihan suoraan ukon lapaan.

Juhan mielestähän suomalaista kulttuuria ei oikeastaan ole ja Suomen satavuotisuuskin valtiona on varsin irrelevanttia. Kuitenkin isäntä itse elää maassa, jossa voi vapaasti huudella moisia ja pokata ajatuksillaan vielä Finlandia palkinnonkin. Toivon mukaan kaiken suomalaisuuden vesittämisen kiireiltään kerkeää myös arvostamaan sitä, että ihan joka muussa maassa moisia vapauksia ei edes olisi.

Suomi ja suomalaiset ovat käytännössä repäisseet itsensä sadassa vuodessa suoraan metsäläisistä jälki/hi-tech teolliseksi tasa-arvoiseksi ja demokraattiseksi hyvinvointiyhteiskunnaksi. Se on ihan perkeleenmoinen sprintti kun ottaa huomioon että siihen mahtuu sisällis- ja vähän muutakin sotaa mukaan. Toki aina voidaan keskustella onko viimeiset kymmenen vuotta ollut ihan parasta suuntaa meille, mutta silti.

Valtiot eivät ole ikuisia ja kulttuurivaihtoa tapahtuu aina, näistähän on historia täynnä esimerkkejä. Ihan yhtä lailla on kokemusta siitä miten käy kun ihmiset eivät koe yhteenkuuluvuuden tunnetta ’yhteiseksi’ määritellyllä alueella. Jopa reipas lipunheiluttaminen näyttäisi pitävän yllättävänkin heterogeenisen sakin yhtenäisenä, mikä mahdollisesti on jopa USA-USA-USA hokemien tarkoitus.

Uskon että Suomi lakkaa olemasta sitten kun naapuri on ideologisesti vieras (rodusta, väristä, kielestä ja uskonnosta riippumatta), vallitseva politiikka tuntuu täysin käsittämättömältä, kaupunki tai valtio ei pysty järjestämään omaa / omaisten hyvinvointipalveluja, turvallisuuteen ja puolustukseen liittyvät vaikuttimet politisoituvat tai niitten toteutuminen kyseenalaistuu ja mikä pahinta mielipiteen- ja ilmaisunvapaus muuttuu poliittisesti arveluttavaksi.

En tiedä onko meillä paras maa maailmassa, mutta mielestäni meillä on nyt käytännössä valtiollisen kehityksen ihme. Voidaan katsella minne tahansa päin maailmaa ja tarkastaa mikä on ollut suoritus parempaan viimeisen sadan vuoden aikana. Jos joku on oikeasti nokittanut meidät, niin hattu päästä ja ansaittu kumarrus siihen suuntaan. Se ei tee meidän omasta sadan vuoden taipaleesta yhtään vähemmän hienoa tai arvostettavaa.

Mielestäni me – nykyiset täällä tallaajat ja kaikki jotka ovat aiemmin valtiotamme ja yhteiskuntaamme omalla panoksellaan rakentaneet – olemme saaneet aikaan jotain aivan ainutlaatuista. Omasta puolestani toivon että kaikki nämä kotoiset ja muut Eloveena kaurapuuroon kusijamme näkisivät edes välillä miten hieno maa – erityisesti huikean lyhyen itsenäisyysaikamme huomioiden – meillä on. Sen säilyttämien on jo arvo sinänsä, mutta Yrjöperskeleelle ja lukijoille sitä ei tarvitse alleviivata, joten muistelkaamme tätä 06-12 sadan vuoden taipaletta lämmöllä.

Anonyymi kirjoitti...

Ja kun bläkkisbändi kaikesta uskonnollisuudestaan huolimatta on isänmaallisempi, kuin suurin osa hallitusta. https://www.youtube.com/watch?v=HCbPq9gvCiY

Veijo Hoikka kirjoitti...

Aleksi Pahkala eli AlPahka eli alpakka. Saipahan sotkua aikaan, onnistui siis jälleen kerran.
Mutta Suomi 100 v, kiitos Vakoiset!

Becker kirjoitti...

Tänään on Suomen turvallisin päivä, sillä kaikki rosvot ovat linnassa !

Maassa on:
- työttömiä n. 200.000
- asunnottomia n. 6600 yksineläjää
- asunnottomia n. 325 perheellistä
- köyhiä n. 900.000
- viikottaiseen ruoka-apuun turvautuvia n 20.000 ainoana pohjoismaana

Eläköön ! Eläköön ! Eläköön !

En aio katso illan perverssiä muotinätöstä.

Hyvää itsenäisyyden menetyspäivää Ykälle, Ylvalle ja blogin lukijoille !

vieras kirjoitti...

Muuten hyvä kirjoitus mutta tuosta valuutasta pitää hieman kommentoida. Kun puhutaan valuutasta, pitää muistaa ero kiinteän valuuttakurssin ja kelluvan valuuttakurssin välillä.

Kiinteä valuuttakurssi on esimerkiksi kultakantaan nojaava valuutta. Toinen kiinteä valuuttakurssi on kun valuutan kurssi on sidottu toiseen valuuttaan tai valuuttakoriin.

Suomessa oli kiinteä valuuttakurssi ennen kuin markka laitettiin kellumaan. Sitä ennen markkaa devalvoitiin ja revalvoitiin tilanteen mukaan.

Eurossa on kyse kiinteästä valuuttakurssista. Euro on valuuttakori jossa kansalliset valuutat lyötiin lukkoon kiinteällä kurssilla euroon nähden. Nämä kurssit eivät vaihtele. Vain euron kurssi muihin valuuttoihin nähden vaihtelee. Euron ydinongelma on se että siihen osallistuu maita jotka poikkeavat toisistaan, Saksa ja Kreikka ovat ääripäät. Oma valuutta ja siihen pohjautuva korkotasto kuvavat parhaiten kansanatlouden tuottavuutta tai tuottamattomuutta. Euro on poliittinen valuutta eikä taloudellinen valuutta.

Kelluvan valuuttakursin valuuttaa ei tarvitse erikseen devalvoida eikä revalvoida. Sen hinta muuttuu kysynnän ja tarjonnan mukaan joten se on aina oikean hintainen.

Qroquius Kad kirjoitti...

Olisin näistä joppos123:n mainitsemista kv. tehtävistä samaa mieltä, jos niiden funktio olisi todellakin estää islamistiterroristien maahantunkeutuminen simohäyhäläisellä tavalla kaukana rajojemme ulkopuolella.

Mutta kun eihän se mene niin. Tuhansia rajojen ulkopuolella nitistettyjä kohti tunkee maahamme kymmeniätuhansia "pakolaisia" (jotka eivät muuten täytä Geneven pakolaissopimuksen kriteerejä). Tässä loppuvuoden mittaan meitä on jo varoiteltu 100 000 muslimijätkän uudesta maahantunkeutumisesta lähiaikoina; tämä numero on mainittu valtamedian siteeraamissa asioista päättävien tahojen puheissa ainakin kolmeen eri otteeseen.

Olkohan se Oikea Media, jossa siteerattiin varsinaisia painajaisskenaarioita: juttu meni jotenkin niin, että valtiovallan edustajien vinkkelistä voi satatuhatta kaikin mokomin tulla, mutta jos tulee miljoona, on silloin ryhdyttävä toki perinpohjaisiin kansalaiskeskusteluihin!

Meitä on siis varoitettu lähiaikoina maahamme tunkeutumaan päästettävästä 100 000 arabi- ja afgaanijätkän aallosta sekä vihjattu Suomen lopullisesta tuhoamisesta miljoonalla allahinpalvojalla. En panisi lainkaan pahakseni, vaikka jokin NATO Special Task Force tekisi joka ainoasta tähän invaasioon mahdollisesti osallistuvasta selvää jälkeä siellä, missä asianomaiset nyt ovat.

Ensinnäkään sellaista ei ole näköpiirissä, joskin Trumpin päätös julistaa Jerusalem Israelin todelliseksi pääkaupungiksi antaa tiettyä toivoa. Onko hän antamassa iipoille vapaat kädet Hamas-terroristien liiskaammiselle Jerusalemin turvallisuuden nimissä?
Toiseksi suomalaiset nähdään tähänastisen osallistumisen varjossa NATOn liittymistä vailla olevina jäseninä, mitä emme ole.

Niinpä siis maahamme päästetään kohtapuoleen 100 000 muslimijätkää, joissa on yliedustus Suomen kansaa ja valtakuntaa syvästi vihaavilla islamisteilla: olemme heidän vihollisiaan juuri näiden kv. tehtävien johdosta, vaikka joukkomme eivät ole edes osallistuneet sellaisella tehokkuudella, mitä tilanne olisi edellyttänyt.

Heidät päästetään maahamme, jonka hallitus lankeaa heidän edessänsä polovillensa kuin mikäkin knihti, luvaten silitellä heidän kultaista kruunuaan ja antaa heille kaiken mitä he keksivät haluta, etteivät he vain radikalisoituisi.

Niin tekemällä he antavat taas uuden signaalin omasta heikkoudestaan, jonka islamistit sitten yleistävät spontaanisti koko kansakuntaa koskevaksi, innostaen heitä hyökkäämään tätä pelkureiden puolustuskyvytöntä kansakuntaa vastaan. Vaikka miten väärässä nuo sitten ovat?

Tässäkin kommenttiketjussa on mainittu sisällissota. Jos nyt joku kertoisi minullekin, miten se sisällissota saataisiin ihan oikeasti aikaan, keiden johdolla ja miten sen aloitettaisiin ja millä rahkeilla? Koska minä en todellakaan kykene näkemään tammikuun 1918 tapahtumille minkäänlaisia realistisia mahdollisuuksia 100-vuotisuusintaan, eikä aika myöskään näytä olevan puolellamme, vaan meitä vastaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys joppos 123:lle, Achtungille, Ano1:lle, Ano2:lle, Veijo Hoikalle, Beckerille, Vieraalle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

joppos 123 & Qroquius Kad: Ymmärrän molempien näkökannan. On ihan ok, että islamilaisterroristeja ammutaan mutta uhka tulee myös sitä kautta mitä Qroquius Kad mainitsi ja sille ei tehdä tällä hetkellä mitään. Eihän sitä hitto vie edes pidetä uhkana vaan voimavarana. Mitä tulee noihin kv-tehtäviin yleensä niin pelkonani on se Ruotsin malli. Maalla kun oli huomattavan voimakkaat puolustusvoimat. Sitten ruotsalaiset päättivät että nyt maailmaan puhkesi rauha joten ei tarvita kuin pieni armeija kv-tehtäviin. Ja nyt siellä sitten ollaan totaalisesti sormi suussa. Onneksi Suomi ei ole mennyt kuitenkaan aivan samaan suuntaan. Mitä tulee QK:n kysymykseen sisällissodasta niin sen kaltaista rähinää kuin 1918 ei ole näkyvissä. Tämän kehityksen myötä se sisällissota on ennemminkin jossain vaiheessa tulevia valtiovallasta eriytyneitä alueita. Osa on etnojen no go-zoneja ja osa puolestaan kantaväestön vyöhykkeitä jonne ei puolestaan etnoilla ole asiaa ja virkakoneistonkin kanssa on vähän niin ja näin.

Achtung: Hyviä pointteja ja nuo molemmat ehdotuksesi vaikuttaisivat hyvältä. Noin henkilökohtaisesti kannattaisin sitä jälkimmäistä eli rumempaa.

Ano1: Kiitos erinomaisesta kommentista.

Ano2: Kiitos linkistä. Suomihan on heavyn suurvalta.

Veijo: Kyllä, kiitos valkoisille. Jos punaiset olisivat voittaneet, Suomi olisi lakannut olemasta joskus 1920-luvulla.

Becker: Kun vaan jollain tavoin saataisiin ne roistot pysymäänkin linnassa. Nuo lukemat ovat tylyjä eikä valtiovalta välitä niistä mitään.

Vieras: Kiitos lisäyksestä.

vieras kirjoitti...

Äsken oli mitä vittua-fiilikset kun luin että Junes oli pidätetty. Huomasiko Ykä? Keskustelussa on linkki Juneksen skriimiin.

https://hommaforum.org/index.php/topic,86588.msg2785029.html#msg2785029

vieras kirjoitti...

Trump piti tiedotustilaisuuden Jerusalemin tunnustamisesta Israelin pääkaupungiksi. Kummastakin alkaa kohdasta 37:53

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/938469354089385985

https://www.pscp.tv/w/1BRKjLEnPDdJw

Väitetään että jos Jerusalem tunnustetaan Israelin pääkaupungiksi, niin islamilaisissa maissa aletaan riehua. Varmaan monet muslimit riehuvat mutta niin ne riehuvat nytkin ja ovat pitkään riehuneet. He riehuvat joka tapauksessa. Ei siinä ole mitään uutta.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron yritti estää Trumpia tunnustamasta Jerusalemia. Macron puhui Trumpille puhelimsessa. Ranskan toiminnan voi selittää sillä että se peesaa arabimaita ulkopolitiikassaan ja että Ranskassa on monta miljoonaa arabia.

Sitävastoin Tsekki tunnusti Jerusalemin.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Tarkoitin kommentillani, että tulipunikki Aleksi Pahkala, joka on aiemminkin järkkäillyt arveluttavia kasankokouksia, keksi uuden häverikin käyttäen lapsia ja omaa nimeään välikappaleina. Al eksi Pahka la eli alpahka, eli alpakka ja sai koko median öyhölle. Kukaan ei tullut ajatelleeksi, että miksi laamaeläin juhlapäivän lemmikiksi Suomeen. Ja niitä piruja on monenvärisiä, onneksi ei lunnossa kuitenkaan punaisia, vihreitä tai sateenkaaren värisiä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

Vieras:

Viesti1: Huomasin joo. Melko mielivaltaiseksi alkaa mennä poliisin touhu. Eihän se Lokka ole tommosissa tilanteissa kuitenkaan mitään riekkunut vaan lähinnä kuvannut ja kommentoinut.

Viesti2: Riehuvat varmaan keskenään mutta tuskinpa pyssysille kumminkaan rupeavat.

Veijo: Joo, olen toki tietoinen tuosta. Tarkoitus oli jäynätä 612-kulkuetta mutta reisillehän se homma meni.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Jankkaan,
Alpakka-termi oli luu, jonka Al'eksi Pahka'la heitti (eläinkunnassa tunnetan nimellä alpakka), ja koirat sitä rouskivat. Pääkohde oli 612:n sabotointi, sivujuonne Al Pahka nimestä johdateltu sylkyeläin alpakka. Vituttaa miettiä, että tuota helppoa nimiassosiaatiota ei ole noteerannut kuin AlPahka itse, ja hän pitää nyt itseään älykkönä kuten aina ennenkin. Hän kuvaa alpakka-assosiaatiollaan henkistä sukulaisuuttaan alpakoihin, jotka sylkevät vasten naamaa taputtelijoitaan. Ensi vuonna varmaan juhlatähtenä Bono Bo, joka on myös Al Pahka aatesuunnan edustajia, geeniperimältään täydet 100% verrattuna al-pashkoihin.

Trumpiin we trust. Valitsimme porukalla Israelin pääkaupungiksi Jerusalemin, joka on siis edelleen Israeln pääkaupunki.
Valkoiseen taloon pikapikaa virallinen ehdotusvaatimus Pinnanmaalta ja sen ylivoimakansalaisilta: Dii Trump, pidämme tyylistäsi, joten julista hyvä mies Suomi itsenäiseksi. Marshall apua voisimme nyt jälkikäteen suostua ottamaan vastaan pari Rotschildin sivukonttorillista. Jos ruskeita kirjekuoria on, lähetä Pinnanmaalle. Nimettömänä, viestillä: Tsuhnien saunajuhlat 101v. Posti tieää. Abbas jo ilmoittikin, ettei tarvitse juuri nyt voitita, pankista ilmoittivat että holvin pohjalla jo homevaurioita: http://jcpa.org/article/the-businesses-of-mahmoud-abbas-and-his-sons/

Soihtukulkueeseen612/2017 osallistujia oli 400:sta 6000:een, joista natseja 0:sta 400:aan. Kiitämme kaikkia heitä.

Kiitos myös Ypelle, joka pitää meidän monen toivoa yllä!

Olli Juntunen kirjoitti...

Oma näkemykseni asiasta: http://ollijuntunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247206-suomi-ei-ole-itsenainen-mutta-tulee-olemaan

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle ja Olli Juntuselle & kiitos kommenteistanne.

Veijo: Tuon al pahka-tempauksen ”menestyksestä” vs. 612-marssi muuten kertoo hyvin Tupla-J:n julkaisema kuvapari:

http://malefactory.blogspot.fi/2017/12/rehellisyys-kahdessa-kuvassa.html

Ja median mukaanhan tuo alpakkailu oli illan suosituin tapahtuma. Ja Trump teki sen, mitä aikaisempien presidenttien olisi pitänyt jo tehdä, mutta eivät ole saaneet aikaiseksi. Kiitos linkistä. Eihän nuo ns. palestiinalaisjohtajat edes mitään rauhaa halua. Erityisesti Hamasille terrorismi on bisnestä ja typerät eurooppalaiset maat lähettävät ämpärikaupalla rahaa. Ja kiitokset sinullekin. Pidetään sitä toivoa yllä.

Olli: Kiitos hyvästä näkemyksestä. Kommenteissa joku tyyppi oli lukenut todennäköisesti otsikon ja muutaman rivin päälle, tehnyt omat tulkintansa ja heittänyt kuluneet kliseet eli:

” Itsenäisyys edellyttäisi muun ihmiskunnan sulkemista Suomen rajojen ulkopuolelle.

En piittaa sellaisesta itsenäisyydestä ja kuulun mieluimmin ihmiskuntaan.”

Jos joku ei ymmärrä lukemaansa, niin eihän sille voi mitään. Mutta kun on niitä, jotka eivät edes halua ymmärtää.

Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu kääntäjällekin mukavalta, että Julia Caesarin kirjoittamat jutut kolisevat.
Aivan harrastuspohjalta alkanut käännöstyö on opettanut paljon muutakin kuin ruotsin kielen kummallisuuksia.
Olen miettinyt, että pitäisikö Julia Caesaria informoida käännöspuuhistani? ;)

Julia Caesarin lämpimät kiitokset kaikille lukijoilleen

http://keskustelu.mvlehti.net/index.php?topic=49024.0

Omega

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Omega ja kiitos tuosta. Jos saat ne sivut aikaiseksi niin ilmoita. Minä mainostan niitä täällä. Ei se haittaa, vaikka päivitystahti olisi hitaampikin.