torstai 7. joulukuuta 2017

PYSSYSILLÄ

Monenlaisesta Suomi 100-uutisoinnista iski erityisesti silmään Kansan Uutisten juttu joka kuvaa erinomaisesti vasemmistolaista tyyli- ja suhteellisuudentajua. Toisin sanoen Vasemmistonuoret ovat esittäneet vaatimuksen jonka mukaan Suomen tulisi pyytää anteeksi sisällissodan uhreilta ja omaisilta. Anteeksipyyntö ei kata tietenkään kaikkia uhreja sillä uutisessa täsmennetään juhlarahakohu osoitti, kuinka kipeä asia punaisten teloitukset on edelleen suomalaisille.”

Kyseiset vasemmistonuoret jättävät taktisesti muistamatta (tai vielä pahempaa, ne eivät oikeasti tiedä) että tuolloin tammikuussa 1918 nimenomaan punaiset aloittivat aseellisen kapinan laillista hallintoa vastaan. Aseellisissa kapinoissa on sellainen metka piirre että niitä ei parane hävitä, sillä silloin henki on yleensä höllässä. Niissä pelataan upporikasta ja rutiköyhää. Sosialistit tiesivät tämän kyllä ja ehkä kannattaisikin vaatia nykyisiä vasemmistopuolueita jotka ovat sen ajan sosialistien perillisiä pyytämään anteeksi sitä, että heidän poliittiset esi-isänsä houkuttelivat työväestöä leikkimään hengellään. Jonka he sitten menettivät kun taas puolestaan kyseisen rähinän aiheuttaneet läksivät pääosin Neuvosto-Venäjälle turvaan.

Sota on aina paljasta pahantekoa ja sisällissota eritoten. Jos käytetään lähteenä wikipediaa niin sen punaisen osapuolen omassa terrorissa kuoli 1.400 – 1.650 siviilihenkilöä. Wikipedian kertomia esimerkkejä:

- 31.1. 15 suojeluskuntalaisen ampumateloitus Kangasalla, eli nk. Suinulan verilöyly.

- 1.2. 10 vangin murha Vihdistä Nummelaan johtavan tien varrella, Ojakkalan tienhaarassa. Murhattujen joukossa oli mm. eteläpohjalainen ylipoliisikonstaapeli, joka tammikuisen vangitsemisensa hetkellä oli virantoimituksessa.

- 2.2. vankiryhmän ampumateloitus Nummelassa.

- 6.2. 11 valkoisen teloitus Porin Lyseon sisäpihalla eli ns. Porin lyseon joukkomurha.

- 10.3. 16 A. Ahlström Oy:n toimihenkilön ampuminen Porin ja Noormarkun rajalla, ns. Koliahteen joukkomurha.

- 19.4. Kuurilan junamurhat Kuurilassa.

- 25.4. 23 valkoisen vangin teloitus Lappeenrannassa, eli nk. Lappeenrannan joukkomurha.

- 27.4. 30 valkoisen vangin surmaaminen Viipurin lääninvankilassa eli nk. Viipurin lääninvankilan joukkomurha.

Näitä ei anteeksipyyntövelvollisuus varmaankaan koske.


Punaisten murhaamia vankeja Viipurissa 1918.

On tietysti hyvä muistaa se, minkälainen terrori olisi ollut edessä mikäli punaiset olisivat voittaneet. Esimerkkiä voi katsoa silloisesta itänaapurista jossa ne punaiset voittivat. Uutisessa jatketaan vasemmistolaista tyylitajua:

-Anteeksipyyntö olisi kansallisesti eheyttävä teko itsenäisyyden satavuotisjuhlan aikana ja kunnianpalautus uhreille ja heidän jälkeläisilleen.

Ensinnäkin en näe, että kuolleet punaiset tarvitsisivat varsinaisesti kunnianpalautusta sillä sillä sellainen kuuluu yleensäkin kommunististen maitten käytäntöihin (joita vasemmistonuoret epäilemättä haikailevat) ja nykyisin muutenkin heidän ajatellaan olevan yhtä lailla kyseisen sodan uhreja kuin valkoisetkin. Heillä oli syynsä kapinoida ja pääosalla se syy oli vain joko työläisen tai torpparin aseman parantaminen. Heidän johtonsa ajatukset olivat sitten niitä korkealentoisempia ja niitten toteutumista voi tosiaan seurata Neuvostoliiton historiasta. Mutta mietitäänpä tarkemmin tuota vasemmistolaista anteeksipyyntövaatimusta. Oikeastaan jos anteeksi pyydettäisiin, niin sen sisältöhän pitäisi mennä jotenkin näin:

- Suomen valtion edustajina pyydämme anteeksi ja olemme erittäin pahoillamme siitä, että Suomen silloinen hallitus taisteli aseellista kapinayritystä vastaan ja voitti.

Kuinkahan kansallisesti eheyttävä tuollainen anteeksipyyntö oikein olisi?

Itse olen myös punikkien jälkeläisiä enkä vaadi anteeksipyyntöä silloiselta valkoiselta suomelta enkä myöskään missään nimessä valtuuta mitään nuoria vasemmistopellejä vaatimaan niitä puolestani. En itse asiassa vaadi anteeksipyyntöä myöskään sosialisteilta siitä, että heidän seikkailupolitiikkansa vuoksi sukulaisiani kuoli. Eivät ne siitä enää eloon heräisi. Mutta esittäisin kuitenkin vienon toivomuksen sosialisteille että mitäpäs jos kuitenkin nykypäivänä tuomitsisitte sen ns. edistyksellisen väkivallan. Josta tuore esimerkki tuossa kuvassa. Lähteenä MV-lehti, kiitokset:


9 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kiitosta taas, Ykä, yksinkertaisesti selventävästä ja aiheellisesta kirjoituksestasi !
Vapaussodan (sillä sitä se on minulle aina ollut) edellä ja sen aikana nimenomaan punaiset pitivät yllä joukkoterroria ihan itäveljen malliin. Vähät hiukseni nousevat jo pelkästä ajatuksesta kauhunkankeiksi, mitä olisikaan seurannut, jos sodassa olisi käynyt toisinpäin. No, idän ihmemaa senkin näytti moneen kertaan.

Paras todistus asioiden kolahtamisesta kohdalleen vapaussodan tuloksena on ns. tammikuun kihlaus v. 1940 samaan aikaan kuin juoksuhaudoissa oltiin yhtenä miehenä punaista painajaista torjumassa.

Lemminkäinen kirjoitti...

Punkuilla ei ole kaikki punkkupullot kaapissa. Käy suoraan sanoen hermoon lukea näiden vitun sekopäiden käsityksiä menneestä ja olevasta. Molemmat puolet syyllistyivät rikoksiin ihmisoikeuksia kohtaan ja molempien puolien rikokset täytyy kaulita ja muovata samalla muotilla. Ei ole olemassa mitään parempaa väkivaltaa, paitsi punkkujen harhaisissa mielissä. Jos punkut olisivat ottaneet yhden ryypyn vähemmän, niin sisällissodan olisi voinut välttää. Ykä, kävin katsomassa eilen uuden Tuntemattoman ja se kannattaa ilman muuta katsoa teatterissa, äänitehosteiden vuoksi. En kerro miten filmi päättyi, jotta jännitys säilyisi, mutta pienenä vihjeenä voin kertoa että filmi on kirjan hengen mukainen ja näyttelijät olivat kuin räätälöity rooleihinsa.

Anonyymi kirjoitti...

Noi antifantit ovat kyl niin väsynyttä sakkia, etten pahemmin sano. Heidän paikkansa olisi erään ulkorakennuksen takana. Iltasanomista tällainen artikkeli Kollaan taistelijoista, toi Juutilainenhan oli ollut Ranskan muukalaislegioonassa eli hän tiesi miten taistellaan. Hänen veljensä oli Suomen ilmavoimien hävittäjä-ässä, joka pudotti eniten viholliskoneita alas (poislukien saksalaiset pilotit), edes kukaan jenkki ei pystynyt tuohon Tyynellämerellä/natsi-Saksan ilmatilassa.

Toinen legenda on Nikke Pärmi, mies yleni everstiluutnantiksi. "Duoda duoda vänrikki, täältä on paniikissa tulossa minun miehiä, pidätelkää heitä. Perässä tulee ryssiä, koittakaa pidetellä myös heitäkin!". Tää on ehkä se paras kasku mitä miehestä tiedän! Toinen on se kun soturit (rangaistusvankeja) päättivät loikata Itänaapurin puolelle ja Pärmin osasto valtasi vanja-enon asemat seuraavana päivänä ja saivat nämä loikkarit sotavangiksi. "Duoda, duoda, nythän teillä oikein huono duuri kävi" totesi Pärmi vangituille sotureille.

Isoäitini perhetuttuna/ystävänä Tampereella oli Joppe Karhunen, valitettavasti en koskaan tutustunut mieheen kunnolla kun olin teini, luin kyl hänen kirjojansa. Nythän sitä on tietenkin myöhäistä katua. Hollantilaiselle nuorelle neidille (opiskelijavaihdossa Suomessa) näytin Pyynikin harjun monttuja eli entisiä tykistön iskemiä ja luotien jälkiä Kalevankankaan hautakivissä, niin siinä oli hänellä ihmettelemistä. Siistiä hei kun osuu keskitys hautuumaalle ja sieltä leviää vainajien ruumiinosat plus arkunkappaleet pitkin maastoa sotureiden niskaan [sarkasmi].

Ei se sisällissota mitään herkkua ollut, mun omat iso-isovanhemmat olivat valkoisia, mutta älä ota tästä Ykä herneitä nenään....olisiko tuon rähinän paras nimi sisällissota vai vapaussota? Mielestäni Vapaussota. Päästiin ainakin Venäjän keisarikunnan sotajoukoista vapaaksi & eroon jollei muuta...


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Demareilta on aina yhtä hauska kysyä: Mikä nykyinen eduskuntapuolue on osallistunut aseelliseen kapinaan valtakunnan laillista hallintoa vastaan?

Becker kirjoitti...

Nämä antifantit ovat riehuneet koska ovat saaneet riehua. Hallitseva aateli tuntee enemmän sympatioita heitä kohtaan koska eivät keikuta venettä. Ja koskapa poliisi on polpo ja oikeuslaitos myös hallinnon käsikassarana, niin me äärioikeistolaiset rasistit ja natsit olemme hallinnon hampaissa koska keikutamme venettä.

Sisällisodat ovat aina poikkeuksellisen raakoja. Jostain syystä se viha on erilaista kuin ulkopuolelta tulevaa valloittajaa kohtaan. Luin jostain, että Yhdysvaltojen sisällisodassa kuoli samanverran kuin muissa sodissa yhteensä.Kts. linkki:

https://www.civilwar.org/learn/articles/civil-war-casualties

Qroquius Kad kirjoitti...

Mielestäni molemmat vuoden 1918 osapuolet voivat käyttää nimeä Vapaussota: kyllähän ne punakaartiin vapaaehtoisesti äitini isänisän tavoin liittyneet lähtivät taisteluun sen puolesta, minkä uskoivat koituvan vapaudekseen. Jos he olisivatkin voittaneet, olisi sen jälkeinen todellisuus gulageineen ja NKVD-kuolemanpartioineen iskenyt sitäkin julmemmin kasvoille.

Aarne Juutilainen kun mainittiin, on paikallaan mainita myös latvialainen Waffen-Hauptsturmführer Miervaldis Ādamsons, joka palveli komppanianpäällikkönä 19. Waffen-Grenadier-Division der SS (lettische Nr2):ssa. Hän oli hankkinut pätevyyttä palvelemalla Ranskan Muukalaislegioonassa 1930 - 35 osallistuen Marokon operaatioihin; siis samaan aikaan samalla suunnalla Juutilaisen kanssa.

Latviaan palattuaan Ādamsons sai liikanimen "Marokas baigais": Marokon kauhu! Herää kysymys, kuinka paljon näitä Marokon kauhuja on mahtanutkaan olla eri puolilla maailmaa, tai oliko se ehkä jopa jonkinlainen yleisnimitys Marokon suunnan legioonalaisveteraaneille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle, Lemminkäiselle, Soomepoisille Eestist, Anolle, Beckerille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Terho: Kiitokset sinullekin. Lähin esimerkki siitä, kuinka olisi käynyt oli nähtävissä Itä-Karjalassa. Kovasti on siellä suomensukuisten kansojen määrä vähentynyt. Siellä päin tehdyistä sosialistisesti edistyksellisistä työurakoista voidaan mainita vankityövoimalla tehty Stalinin kanavan rakentaminen. Arvio kuolleista liikkuu välillä 12.000 – 25.000. Näyttää muuten siltä että se kuuluisa tammikuun kihlaus sitten purkautui helmikuussa 2017.

Lemminkäinen: Kyllä. Fiksumpaa olisi todeta, että Suomea kohtasi vuonna 1918 onnettomuus joka teki ihmisistä petoja molemmin puolin. On turha potkia moneen kertaan ammuttua hevosta. Viisaampaa olisi miettiä, kuinka tuollainen jatkossa vältettäisiin.

Soomepois: Erityisesti noissa vasurinuorissa tympii se, että ne väittävät puhuvansa koko työväestön nimissä. Mistä ne kuvittelevat saaneensa siihen sertifikaatin? Nikke Pärmistä on myös seuraava juttu eli kyse on puhelinkeskustelusta:

Pärmi: Herra eversti, duoda duoda, täällä on ryssiä pussissa.

Eversti: No eikö majuri tiedä mitä tehdä?

Pärmi (soittaa uudestaan seuraavana päivänä): Herra eversti, duoda duoda, nyt ei ole enää pussia. Eikä ryssiä.

Sanovat muuten että Juutilaisen alas ampumien koneitten määrä on tosiasiassa pitkälti toisella sadalla.

Minulle siitä sata vuotta vanhasta rähinästä käy molemmat nimet. Valkoisethan aloittivat vapaussodan sillä ne alkoivat riisua venäläisiä varuskuntia aseista. Sinänsä tarkoitus ei ollut siinä vaiheessa vahingoittaa venäläisiä vaan ainoastaan viedä heidän aseensa. Punaiset puolestaan aloittivat suoraan sisällissodan yrittämällä väkivaltaista vallankumousta. Jolloin valkoisten oli tietysti pakko käydä sisällissotaa. Jota siinäkin vaiheessa voi pitää myös vapaussotana sillä punaisten voittaessa ei olisi ollut niin vapautta kuin itsenäisyyttä.

Ano: Aivan totta. Vastauksessa voi olla hieman kakimista ja naaman nykimistä.

Becker: Olet oikeassa. Leikkipartisaanit saavat riehua koska heillä on siihen lupa. Järjestäytynyt yhteiskunta pystyisi jyräämään tuollaisen lauman koska tahansa. Tuosta Amerikan sisällissodasta täytyy muuten muistaa sekin, että nuo suuret tappiot saatiin aikaan nykyaikaan nähden totaalisen alkeellisella aseistuksella. Ja se, mitä Suomen Hennalassa aikanaan tapahtui, tapahtui puolestaan jenkeissä jo silloin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Andersonville

Qroquius Kad: Tuohon nimikysymykseen kommentoinkin jo tuossa ylempänä. Voi hyvinkin olla että noita Marokon kauhuja on löytynyt useammastakin armeijasta. Ja sodan jälkeen sitten muukalaislegioonassa palveli puolestaan paljon saksalaisia

Strix Senex kirjoitti...

Tuli mieleeni kysymys, että onko se natsiksi määrittely vain verbaalinen konstruktio vai pitäisikö se määrittely tehdä käytännön toiminnan perusteella. Vanhana pragmaatikkona olen taipuvainen suosimaan jälkimmäistä menettelyä. Aatun käyttämiä menetelmiä olivat esimerkiksi vastustajiin kohdistuneet tuhotyöt, usein väkivaltaisesti tapahtunut vastustajien toiminnan häiriköinti, pyrkimys vastustajien puheoikeuden ja muun toiminnan tukahduttamiseen, samojen valheiden jatkuva toistelu piittaamatta siitä, että jutut osoitettiin useampaankin kertaan perättömiksi ja lopulta, omien asiamiesten soluttaminen yhteiskunnan koneistoon, jossa he toimivat puolueen agentteina. Kyllä nämä tuntomerkit istuvat parhaiten vihreisiin ja vassareihin. Heillä on jopa SA:nsa, eli tämä Takku-porukka joka kiertelee polttelemassa autoja ja lippuja, särkemässä ikkunoita ja muutenkin häiriköimässä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Strix Senex. Olen samaa mieltä kanssasi. Nykyisin tutkitaan puhetta ja määritellään se väkivallaksi kun se tulee sopivasta suunnasta. Sitä oikeaa väkivaltaa ja SA-tyyppistä toimintaa olisi toki tarjolla mutta siihen ei edelleenkään puututa. Väittäisin, että rivipoliisi puuttuisi mielellään mutta käskyt tulevat korkeammalta.