torstai 19. heinäkuuta 2018

EPISTOLAN TOISTON TOISTOA


On jokseenkin käsittämätöntä kuinka suurella monotonisella innolla Suomessa on jaksettu viimeisen parinkymmenen vuoden ajan toistaa samoja kliseitä ja yleensä sellaisella asenteella että toistajasta saa vaikutelman että hän on keksinyt nuo n kertaa lausutut kliseet ihan itse ja ensimmäistä kertaa. Epäselvää on, että toistetaanko kliseitä siksi että asema ja ns. ajan henki sitä vaativat vai onko kyseessä niin yksinkertainen yksilö että hän ihan oikeasti uskoo toisilta opettelemaansa kukkokiekuun.

Tuoreimpina epistolan toistajina voidaan mainita pari henkilöä. Ensimmäisenä STTK:n puheenjohtaja Antti Palola joka toteaa että Suomi tarvitsee maahanmuuttajia turvaamaan huoltosuhdetta ja hyvinvointipalveluita ja jatkaa vielä:

- Oli maahanmuutosta mitä mieltä hyvänsä, Suomi ei modernina kansainvälisenä hyvinvointivaltiona ja EU:n jäsenenä voi vetäytyä vastuustaan. Ratkaisumme ei myöskään voi olla impivaaralainen eristäytyminen ja rajojen sulkeminen. Ratkaisu on asiallinen politiikka.

Tämähän on yksi epistolan peruskiviä ja oletettavasti kyseinen Palola itsekin tietää ettei Suomesta löydy ihmisiä jotka vaatisivat Suomelle rajavalvontaa tyyliin Neuvostoliitto tai DDR. Se, että maahan ei lasketa haittamaahanmuuttajia on tervettä järkeä eikä ”impivaaralaista eristäytymistä” jota termiä muuten haittamaahanmuuton vastustajat eivät itse ole koskaan käyttäneet. Tulee muistaa myös että suomalainen rajavalvonta vielä 1980-luvulla esti haittamaahanmuuton eikä kukaan muista silloin eläneensä Suomen Demokraattisessa Kansantasavallassa. Suomesta pääsi pois ja Suomeen pääsi jos tänne oli asiallista asiaa ja matkustusasiakirjat kunnossa. Kaksikymppisenä eläkepapereitten hankkimista ei nähty asialliseksi asiaksi. Luulisi myös Palolankin ymmärtävän että ns. hyvinvointipalveluita ei ylläpidetä niitten ulkomailta haalittujen käyttäjien lisäämisellä.

Epistolan toiston toistoa jatkaa Sosiaali- ja terveysministeriön asiantuntija Jere Päivinen (Luoja meitä näiltä loputtomilta ”asiantuntijoilta” varjelkoon) joka toteaa:

Suomen huoltosuhde oli vuonna 2015 Pohjoismaiden heikoin ja sen ennustetaan heikkenevän aina vuoteen 2080 saakka. Vuonna 2015 taloudellinen huoltosuhde oli 143, eli jokaista sataa työssäkäyvää suomalaista kohden oli 143 ei-työllistä.

Jos kyseessä olisi asiantuntija eikä ”asiantuntija” hän ymmärtäisi että Suomen huoltosuhdetta ei paranneta sillä että maahan lasketaan pysyvälle veronmaksajien kustantamalle elatukselle parikymppisiä jätkiä. Oikea asiantuntija ymmärtäisi myös (pian kolmenkymmenen vuoden kokemuksella) että korkean verotuksen ja korkean sosiaaliturvan Suomi houkuttelee nimenomaan näitä elatusautomaatin piiriin pyrkijöitä. Oikea asiantuntija ymmärtäisi että ongelman ratkaisuksi ei voida haalia ongelman pahentajia jotka maksimissaan kilpailevat suomalaisten kanssa halpatyövoimapaikoista tai joista muutamista tehdään julkishallintoon mannekiineja hoitamaan tehtäviä joita ei olisi olemassakaan elleivät kyseiset kansanryhmät olisi tulleet Suomeen. Siis elätettäväksi. Ei työhön.

Siihen nähden palataan STTK:n Palolaan joka toteaa seuraavasta hallitusohjelmasta:

Yksi osa sitä on oltava aktiivisen, työperäisen maahanmuuton edistäminen erityisesti osaavalle ja koulutetulle työvoimalle. Työvoimatarpeiden ohella maahanmuuttopoliittisen ohjelman tulisi sisältää esimerkiksi koulutusta ja osaamista, perhepolitiikkaa ja kulttuuria koskevat toimintamallit sekä niiden rahoitus. Ääripäissä liikkuvan maahanmuuttokeskustelun sijasta tarvitsemme järkevää ja kokonaisvaltaista maahanmuuttopolitiikkaa.

Herää vahva epäilys että kyseinen kappale on kirjoitettu puppulausegeneraattorilla. Tähän voi kuitenkin todeta että nämä ” koulutusta ja osaamista, perhepolitiikkaa ja kulttuuria koskevat toimintamallit” ovat tähänkin asti kuuluneet sanahirviö ”kotouttamisen” piiriin joka tarkoittaa tietysti sitä, että ihminen on automaattisen elatuksen piirissä koko ikänsä vaikka hän ei viitsisi opetella sanaakaan suomea ja hänen kielensä ja kulttuurinsa ylläpitämistä tuetaan veronmaksajien rahoin vaikka veronmaksaja ei tästä pakkoylläpitämisestä mitään hyödykään.

STTK on suomalainen ammattiliitto jonka pitäisi ainakin periaatteessa toimia suomalaisten työntekijöitten edunvalvojana. Hotellin respasta esitetään STTK:lle kysymys:

Luulitteko ihan oikeasti että nuo tänne tulleet ”huippuosaajat” kartuttavat liittonne kassaa?

Voi esittää toisenkin kysymyksen:

Jos joku on mennyt kohta kolmekymmentä vuotta perseelleen niin oliskos viisasta todeta että reisille meni ja yrittää jotain muuta? Vaikka käskeä kansalaisia kantamaan säkillä valoa tupiinsa? Ei siinäkään varsinaisesti järkeä ole mutta se maksaa huomattavasti vähemmän eikä kyseinen säkkivalo tapa, pahoinpitele, ryöstä eikä raiskaa suomalaisia.

Hotellin respassa jäädään odottamaan sitä seuraavaa ensimmäistä kertaa keksittyä epistolaa joka on lausuttu ensimmäisen kerran joskus vuonna 1991. Jäämme myös odottamaan sitä kysymystä mikä on epistolan toistajien keskuudessa totaalisesti unohtunut:

Mihin me unohdimme suomalaiset?42 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Tämä "asiantuntijoiden" asiantuntemus on omiaan pohdituttamaan, millaisilla rahkeilla näitä viisauksia jaellaan.
Vähän off-topicina, mutta asiaan riittävästi liittyen olemme saaneet jo hyvän aikaa seurata asiantuntijoiden julistuksia, kuinka Trumpia ei saa päästää samaan huoneeseeen Jong-unin, Putinin tai dementoituneen 96-vuotiaan mökinmummon kanssa, koska nämä manipuloivat hänet tekemään ihan mitä tahansa.

Olen huvitellut kuvittelemalla, kuinka joku näistä "asiantuntijoista", jotka muka eivät ymmärrä Trumpin neuvotelleen gigadollareiden diilejä maailman talouseliitin kanssa kauemmin kuin he ovat eläneet, menisi Donaldin kanssa samaan kokoushuoneeseen kahdestaan.
Hän tulisi puolen tunnin kuluttua sieltä julistaen tanssittaneensa Trumpia mielensä mukaan, vieneensä kuin litran mittaa, manipuloineensa mennen tullen.

Yleisö olisi hiljaa, kunnes joku kysyy vaivaantuneena, miksi asiantuntija on pukeutunut vain kalsareihin? Asiantuntija vilkaisee alas, ja hänen kasvoilleen nousee ilme, joka on vähän samanlainen kuin henkilöoletetulla, joka herää kuollut lintu suussaan.

Äskeinen puhuja jatkaa:
"Trump siis puolessa tunnissa sai sinut luovuttamaan kaiken mitä sinulla oli...jopa vaatteet päältäsi...etkä sinä huomannut mitään?"
Asiantuntijan vain aukoessa ja sulkiessa suutaan puhuja lausahtaa sitten lempeästi:
"Menetkö kuule tuonne sivuhuoneeseen? Me lähetämme nyt jonkun vähän kyvykkäämmän pyytämään Trumpilta omaisuuttasi takaisin.
Jos sinä menet sille asialle, tulet takaisin julistaen vieneesi Donaldilta hammaspaikatkin, etkä huomaa olevasi nyt täysin alasti ja työntäneesi tulppaanin persreikääsi."

Mutta tätä tämä Totuudenjälkeinen Maailma on. Ammattivalehtelijat ovatkin Faktantarkistajia ja Kaikkien Alojen Asiantuntijaksi pääsee toistelemalla Järjestelmän ja sen nomenklatuuran hyväksymiä iskulauseita.

Vähän niin kuin joissakin menneiden vuosikymmenten valtiomuodostelmissa. Vaan eivätpä nekään ikuisia olleet...

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole kyse vain Suomesta, sama toistuu kaikkialla ja osoitan syyttävän sormeni YK:hon ja EU:hun. Meillä vain on niin lampaat päättäjät, että vaikka voisivat, eivät uskalla pitää suomalaisten puolta.

Jos katsoo huoltosuhdetaulukoita, niin voi todeta, että kappas huoltosuhdehan parani vuodesta 2015 vuoteen 2016. VAIKKA sen piti jatkaa heikkenemistä. Mistä syystä ei ole vieläkään vuoden 2017 julkaistu?

Jos taloudellinen huoltosuhde lasketaan vain työllisten määrästä vs. työvoiman ulkopuolella palkasta viis, niin tänä vuonnahan aktiivmalli paransi huoltosuhdetta taivaisiin! Fakta on kuitenkin se, että tilasto on tilasto, sitä pitäisi osata peilata rahaan. Bruttokansantuotekin muuten nousi vuodesta 2015 vuoteen 2016. Innolla odotan näkeväni 2017 vuoden luvut ja tietenkin tämän vuoden.

Mistäköhän tuohon juttuun on repäisty ennuste vuoteen 2080, kun ne virallisesti ovat vain vuoteen 2060?

Ottamalla luku- ja kirjoitustaidottomia, ammattitaidottomia, menee monta monta sukupolvea ennen, kuin ne ovat tänne sopeutuneet (siihen mennessä Suomikin on muuttunut kehitysmaaksi), josko sittenkään, koska huono-osaisuudenhan sanotaan periytyvän, joten vieraassa kulttuurissa ilman sopeutumishalukkuutta tulijoiden köyhyys siirtyy seuraavalle ja seuraavalle sukupolvelle, samoin kuin työhaluttomuus.

Ne miljardit, joilla oikeasti saisi kehitystä aikaan, loistavia vientituotteita, KAUPPAA, MYYNTIÄ, tukemalla pienyrittäjiä, yksittäisiä keksijöitä, eikä vain tukemalla työpaikkojen ulkoistusta (tuloja, verotuloja) ulkomaille, pitäisi siirtää onnettomasta ja tuloksettomasta kehitysavusta (sitähän tuon sosiaalimatkailun voidaan katsoa oikeasti olevan, on vain siirretty Suomen maaperälle, jotta kustannukset leviävät, välilliset, poliisi, ym.) sellaisille, jotka sitoutuvat pitämään työpaikat Suomessa (make Finland great again).

Suomi on tällä hetkellä takapajula, mitä tulee tuotteisiimme. Ihmiset ostavat ulkomaisista nettikaupoista, koska täältä ei haluamaansa saa tai jos saakin, niin kalliisti. Suomalainen vaatebisnes on hyvä esimerkki siitä, mihin on tultu. Tai teknologia, joka tehdään Kiinassa ns. suomalaisena myydään. Kirjoittaisin tässä enemmänkin, vaan kun alkaa jo helle uuvuttaa ja iltatuuletuskin on tehty, joten pehkuihin käy Iineksen tie!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Iinekselle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Aikanaan oli sellainen suomalainen tv-sarja kuin ”suomalaisia tähtihetkiä”. Tämä kertomasi tilanne kävisi siihen aika hyvin. ”Kansainvälisiä tähtihetkiä”. Mediammehan kertoi että maailmanloppu tuli muutama päivä sitten Trumpin ja Putinin tapaamisessa ja sehän pitää paikkansa sillä maailmassa on kaksi kiistatonta faktaa:

1. Valtamedia ei valehtele.

2. Kiinalaisia on vain muutama.

Ja valtamediassammehan todellakin faktantarkistajaksi pääsevät vain uskovaiset.

Iines: Toistuu kaikkialla joo ja tähän muistuttaisin että YK:n ihmisoikeusneuvostossa on mukana mm. Saudi-Arabia.

Lemminkäinen kirjoitti...

Veikkaisin että huoltosuhde on palajon palajon ennen v. 2080 40-60 (parhaimmassa tapauksessa). Ehkä realistisemmin 20-80. Siis jos puut palaa niinkuin pitää, niin 40% työkykyisistä on jonkinlaisissa askareissa yksityisellä sektorilla vuonna noin -80. Jos puut ovat vetisiä, niin silloin 20%. Mihin julkinen sektori työllistää 60%-80%, koska virastot, koulutus, liikenne ja sairaanhoito on digitalisoitu, automatisoitu ja robotisoitu jo kauan ennen vuotta -80, täh!

Anonyymi kirjoitti...

Huoltosuhteesta saa jonkinmoisen kuvan tästä tilastosta https://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_palkat.html
Kokoaikaisia palkansaajia yhteensä 1 344 860 kappaletta, joista julkisella töissä 431 900. Yksityiselle jää vajaa miljoona työntekijää. Huomaa myös, että Valtiolla on kokonaisansioiden mediaani ylivoimaisesti korkein.

KKi kirjoitti...

Kunhan tuo tarveharkinta poistuu, niin tulemme näkemään pulleroiden parissa hillittömän innostuksen yrittäjyyteen.

Konserneja tyyliin "Toiminimi Pulleron pisto ja ravistus Oy Ab" tulee syntymään kohtalaisen reippaasti.

korpisoturi kirjoitti...

Tämä epistola tulee jatkumaan ja lisääntymään. Eilen tulin katsoneeksi tulevan YLEn pääjohtajan päivän kasvona haastattelun. Lopuksi akka sanoi, että suomalaiset tarvii lisää valistusta, koska suhtautuvat epäillen vieraisiin kulttuureihin.

Joten ei tarvi menettää toivorikkautta, kyllä kliseitä tulee riittäämään.

Joppos123 kirjoitti...

Mikäli valtamediaa ja mokutuskiihkoisia politiikkoja on uskominen niin Suomalaisuus ja ylipäätänsänkansallisvaltiot ovat niiiiin last season.
Kaikki toitottavat yhteen ääneen kuinka kansallismielisyys on itse saatanasta ja se täytyy tukahduttaa kaikkialla Euroopassa.
Oiva keino päästä tavoitteeseen on kriminalisoida kansallismielisyys aina ajatuksen tasolta asti. Tähän kun lyödään päälle rajoittamaton haittamaahanmuutto kehitysmaista ja kyseenalaistamaton ikuinen kelagold niin kas aika näppärästi saadaan parissa sukupolvessa Euroopasta universumin suurin paskastan.
Mihinkähän noi nykyisiä tuhopäätöksiä tekevät päättäjät meinaavat paeta kun unelma toteutuu?
Eihän ne kulmilleen voi jäädä notkumaan koska voi ajatushautomo lipsahtaa irti torsosta.
Työperäinen maahanmuutto on ok mikäli sillä työllä elää ilman kelan rahaa mutta kun kaikkialla on käynyt ilmi, että näin ei vain ole eikä tule olemaan.
Ei noi savannien raketti-ja siltainsinöörit ole tulleet Eurooppaan duunia tekemään vaikka uskovaiset näin väittävätkin.
Tulolle on varmasti useitakin syitä mutta se ilmainen elämä taitaa kuitenkin olla se pointti.
V...taa uskovaisten jatkuva höpinä "sotaa ja vainoa" paenneista kun näin ei vaan ole.
Sitten yksi sotaa ja vainoa paenneiden suurinpiin kuuluva symppaaja Ville Niinistö määkii itkuisin silmin ja alahuuli väpättäen sitä samaa mantraa varmasta kuolemasta ja muusta sheissesta joka toinen päivä eri medioissa.
Juu, onhan ihmisarvo ja ihmisoikeudet universaalisesti jakamattomia asioita. Meillä kantiksilla se arvo perustuu vain ja ainoastaan velvollisuuteen elättää nämä laajemman ihmisarvon omaavat loiset.
Luulisi, että omassa maassa olisi oikeus edes elää rauhassa ilman terrori-iskuja, lisääntyneitä raiskauksia ja muita pikku jäyniä mutta politiikot ovat tehneet selväksi, että eipäs ole.
Maksa verosi ja turpa kiinni muutoin voi rapsahtaa sakot tai jopa linnaa ja tämä suunta tulee vielä muuttumaan paljon pahemmaksi ennenkuin raatoa nimeltään Eurooppa aletaan laittamaan teholle letkuihin.

Hemuli kirjoitti...

Mihin sitä työvoimaa oikein tarvitaan?

Suuret ikäluokat ovat nyt eläkkeellä, minkä piti aiheuttaa hirmuinen työvoimapula - ei aiheuttanut. Viimeinen suuri ikäluokka on 1950 syntyneet eli nuorimmatkin on jo 68 vuotiaita. Suomalainen elää keskimäärin 80 vuotiaaksi - miehet vähän vähemmän, naiset vähän enemmän.

Helpolla lasku toimituksella voidaan todeta, että leijonan osa suurista ikäluokista on mullan alla rapean kymmenen vuoden päästä. Tulos kertoo että eläkepommikin oli suutari!
Miksi minun pitäisi uskoa, että Suomi tarvitsee tekijöitä kymmenen vuoden päästä? Suurten ikäluokkien hoivaamisesta kun vapautuu melkoinen lauma hoitsuja samaa tahtia kuin suuret ikäluokat siirtyy manan majoille

Anonyymi kirjoitti...

Palolan ulostulossa ei ollut kuin yksi järkevä lause. ”Ratkaisu on asiallinen politiikka”, mutta senkin hän onnistui itse sössimään puutaheinää-selityksillään.

Itseäni ärsyttää mediassa ja varsinkin poliitikkojen suusta lausuttuna tuo iänikuinen työvoimapula (suomalaisten uudelleenkoulutus tai työhön pääsyn helpottaminen ei käy kenelläkään mielessä?) ja se, että pakolaisista puhutaan yhtenä ja samana joukkona, jotka kaikki ovat sotaa ja vainoa pakenevia ja niitä kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ressukoita. Nythän media on kyllä vaihtanut sanaksi siirtolainen ja ihmetyttää, ketä se yrittää sillä hämätä? Mutta joka tapauksessa meille suomalaisille kuuluu vastuu heistä ja meidän täytyy avata heille sekä sydämemme että lompakkomme. Suomalainen työtön ja asunnoton ressukka ei pääse lähellekään tärähtäneistön (lainaus Ykältä) lämmintä moraalisäteilyä, sillä kovasydämiset rasistit, jotka eivät kunnioita ihmisoikeuksia, eivät sitä ansaitse.

Joku ilta sitten yritin katsoa tv:stä maahanmuuttoa koskevaa lähetystä SuomiAreenalta Porista. Keskustelemassa oli joku alan tutkija, toimittaja Maria Petterson, Husu Hussein ja joku maahanmuuttotaustainen naisihminen (hyvin valitut keskustelijat). Kun kaikki kliseet oli kuultu kymmenessä minuutissa, se riittikin sitten taas sitä sorttia. Onneksi tilaisuus ei ollut mikään yleisömenestys, muutamia ikävystyneen näköisiä ihmisiä istuskeli penkeillä harvakseen.

Olisi jo korkea aika laskeutua sieltä sfääreistä alas, sillä unelmahöttö ei kanna eikä ole koskaan kantanutkaan, rohkaistua kohtaamaan realismi (vaikka tekee kipeää) ja alkaa ajaa maan asioita malliin Finland First, sillä kohta kenelläkään ei ole enää kivaa.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Kai sitä raskainta on se, ettei asiaan saa mitään otetta. Koko toiminnan absurdius on kiduttavaa. Kun itse vain haluaisi lapsilleen ja muille suomalaisille hyvän valtion jatkossakin, niin yhtäkkiä Irakista saa alkaa valumaan läskejä äijiä narisemaan ruoasta - että tässä nämä maailman hädänalaiset nyt ovat. Ja naisten asettaminen koiran arvoiseksi onkin yhtäkkiä ihan ok - Minna Canthin Suomessa!

Kun jokin ei voi olla mahdollista, mutta käytännössä se vain tapahtuu. En vain saa kiinni, miten tähän on päädytty.

Valtsu

Ukkeli kirjoitti...

Theodore Dalrymple kirjoitti itäisistä maista näin:

“In my study of communist societies, I came to the conclusion that the purpose of communist propaganda was not to persuade or convince, not to inform, but to humiliate; and therefore, the less it corresponded to reality the better. When people are forced to remain silent when they are being told the most obvious lies, or even worse when they are forced to repeat the lies themselves, they lose once and for all their sense of probity. To assent to obvious lies is...in some small way to become evil oneself. One's standing to resist anything is thus eroded, and even destroyed. A society of emasculated liars is easy to control. I think if you examine political correctness, it has the same effect and is intended to.”

Kliseiden tarkoitus on nöyryyttää. Näytetään kansalle, että ”me voimme tehdä ihan mitä huvittaa ja puhua ihan mitä huvittaa, ettekä te voi meille yhtään mitään.” Oikeassa ovat olleet jo 30 vuotta. Eliittimme oppi 1990-luvun lamasta, että se voi tuhota maan ja silti se pysyy vallassa. Kansa ei voi mitään. Totta kai joskus kamelin selkä katkeaa, mutta Ruotsista näemme, että tilanteen täytyy kehittyä paljon huonommaksi, ennen kuin mikään muuttuu. Syksyllä näemme, muuttuuko Ruotsissakaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle, Anolle, KKi:lle, korpisoturille, joppos 123:lle, Hemulille, Rouva Anolle, Valtsulle ja Ukkelille & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Totta joo sillä robotisaatio vie jatkossa huomattavan määrän – nimenomaan tuottavista – työpaikoista. Tilalle voidaan kehitellä suojatyöpaikkoja mutta jossain vaiheessa siihen ei rahat kerta kaikkiaan enää riitä.

Ano: Tuo julkinen sektori on todellakin turvotettu täyteen täysin turhia paperinpyörittäjiä. Valtapuolueet eivät edes suostu keskustelemaan että asiassa olisi joku ongelma.

KKi: Miten olisi ”Oy Kolme työntöö ja tyhmä ilme Ab”?

korpisoturi: Ja kyseinen naisoletettu ei ymmärrä että hänen näkemyksensä valistuksesta on pakkosyöttöä. Sellainen tuppaa yleensä kääntymään itseään vastaan.

joppos 123: Kaiken kaikkiaan hyvin kommentoitu. Kuvasi osuvasti ajan hengen.

Hemuli & Rouva Ano: Villakoiran ydin lienee siinä että suvaitsevais-tiedostavissa piireissä kehitysmaalainen maahanmuutto on dogmin tasolle noussut kyseenalaistamaton itseisarvo. Välillä sitä puolustellaan keksityllä työvoimapulalla, välillä velvollisuudella auttaa hädänalaisia ja välillä ihanalla rikkaudella. Kunnes palataan taas työvoimapulaan jne. Kyllä ikiliikkuja on keksitty.

Valtsu: En siitä oikein minäkään saa kiinni mutta älyttömintä on se että juuri feministit kannattavat noitten puurostaan valittajien rahtaamista Suomeen.

Ukkeli: Tuo oli kyllä varsin osuvasti määritelty. Veikkaan muuten että Ruotsissakaan ei tapahdu mitään ennen kuin SD saa 51 pinnaa äänistä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuo Dalrymplen havainto diktatorisen pakkovallan yhteiskunnan kansalaisen asemasta oli osuva. Meilä liberaaleissa länsimaissa tilanne on oikeastaan pykälän veran pahempi:

Dalrymple kuvaa tilannetta, jota voi verrata koulun pihaan. Siellä nyrkkiroistot käskevät uhrinsa kusta housuihinsa ja nauraa päälle, koska halusi kusta housuihinsa. Uhri tottelee, koska vaihtoehto on tulla hakatuksi ja pääroisto kusee sen jälkeen naamalle julistaen uhrin kusseen itse omalle naamalleen.

Länsimaisen liberaalin yhteiskunnan kansalainen on sen sijaan kuin rehevän, persevän ja rintavan hoitajan sylissä oleva lapsi. Kaikki näkevät pikkuisen olevan hyvässä hoivassa. Kelju totuus onkin, että hoitaja tukehduttaa lasta vähän väliä puristamalla tämän kasvot rintoihinsa, niin että lapsi ensin potkii ja pyristelee ja lopulta alkaa käydä veltoksi, jolloin tukehduttaminen lopetetaan.

Lapsi alkaa itkeä hädissään pyrkien pois kiusaajansa sylistä, mutta tämä pitelee kiinni lapsiparasta:
"Voi pikkuisen hätää, annas kun mamma halaa..."
Ja taas lapsen kasvot uppoavat rintoihin.

Tämän lapsen ahdinkoa ja hätää ei kukaan näe. Kaikki näkevät vain hoitajan kasvoilta paistavan onnellisuuden, jonka tulkitsevat karmeasti väärin. Se ei ole hoivaajan onnea, vaan sadistisen narsistin saastaista iloa tiedosta, että voi satuttaa uhria mielin määrin, eikä kukaan edes huomaa. Ja vaikka huomaisikin...
kukapa voisi tulla riistämään pikkuisen hoivaajansa sylistä?

Tämä on ymmärtääkseni sitä, mitä Kumitonttu tarkoittaa termillä "liberaali fascismi".

Anonyymi kirjoitti...

Terve, isäntä ja muut vieraat!

Robotisaatiosta ja työvoimapulasta sattui korvaani päivä-pari sitten Ylen (!) radiouutisten juttu siitä, miten Japani aikoo vastata oman vanhenevan väestönosansa hoivatarpeeseen - ei suinkaan hoitajien maahantuonnilla, vaan hoivaroboteilla. Toimittaja oli vieraillut seniorikodissa, jossa liikkuva robotti hoiti asukkaiden musiikkiviriketunteja ilmeisellä menestyksellä. Haastateltu mamma oli robottiin tyytyväinen: se on huomaavainen ja kohtelias, ja osaa laulaa.

Ukkelin pohdiskeluun jatkoa. Minun on hiukan vaikea uskoa, että Hyvät Ihmiset ihan vasiten ilkeyttään taviksia haluavat nöyryyttää. He ovat aidosti sitä mieltä, että se vaan on oikein. Kysymys on oikeudenmukaisuuden käsittämisestä banaalilla, infantiililla tavalla, mikä johtaa tällaisen mindsetin syntymiseen. Törmäsin GoV:lla tätä aihetta käsittelevään Richard Cocksin esseehen Social Justice: An Analysis:

https://gatesofvienna.net/2018/07/social-justice-an-analysis-part-1/

Kannattaa lukea. Auttaa ainakin diagnoosin tekemisessä, lääkityksestä ei ole vielä tietoa. Esseestä löysin myös oivan kirjallisuusvinkin, jota voisi kenties suositella meille kaikille Ykän dystopismin ystäville. Näissä ketjuissa kun on väläytelty semmoistakin rinnastusta, että tasa-arvon pakkosoveltaminen olisi kuin esim. jalkapalloa pelattaisiin kiintiöidyillä sekajoukkueilla, joiden suorituskykyisemmät pelaajat (yleensä miehet) joutuisivat kantamaan lisäpainoja.

No, vinkin perusteella satiirikko Kurt Vonnegut on tämänkaltaisen tulevaisuuskuvan maalannut jo viitisenkymmentä vuotta sitten. Novelli nimeltä Harrison Bergeron on julkaistu 1968 julkaistussa novellikokoelmassa "Welcome to the Monkey House". Kokoelmaa ei valitettavasti ole suomennettu - tosin lukioikäisenä lukemani "Teurastamo 5" oli mielestäni paikoin vähän kömpelöä - ehkä Vonnegutin nyanssit eivät oikein hyvin käänny suomeksi?

Haastan itseni ja toisetkin käyttämään lähikirjaston palveluja. Hankitaanpa tuo kokoelma kynsiimme, ja ahmitaan ainakin Harrison Bergeron. On siinä varmaan muutakin kiinnostavaa. Jouluun mennessä, eikö? Tai no, menköön vuodenvaihteeseen.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Varsin rankka mutta myös osuva vertaus. Lisätään siihen se, että tämä maa alkaa olla nimenomaan naisten puhkilässyttämä ja –analysoima.

Achtung: Joo, tiedän tuon Japanin valinnan. Ovat varmasti katsoneet mitä ulkomaalaisten köijääminen omaan maahan on saanut muualla aikaiseksi. Japanilaiset eivät ole tyhmiä. Tuohon nöyryytys vs. oikeaksi kokemisasiaan totean että politiikan opportunistipuoli kyllä ihan selvästi osoittaa voimaansa. Aidot uskovaiset omissa maailmoissaan elelevät utopistit löytyvät sitten vihervasemmistosta. Mutta molempien osapuolien sanoma on että järjestelmää ei saa muuttaa. Sehän veisi heiltä kaiken.

MikkoK kirjoitti...

Monikultturistien joukossa naisten osuus tuntuu olevan hallitseva, mikä ihmetyttää. Missä on logiikka, kun esim. kannatetaan sateenkaarta ja islamia samaan aikaan? Tietysti mukana on Speden sketseissään käsittelemää naisen logiikkaa, mutta myös syvempiä syitä löytyy.
Metoo-projekti kohdistuu kantaväestön miehiin. Sen avulla alistetaan heteromiehiä ja "rohkaistaan" heitä häpeämään heterouttaan samaan aikaan, kun sateenkaarinaiset arvostavat mm. queer-pervoilua. Kyse ei siis ole seksuaalikielteisyydestä sinänsä. Toisaalta maahantulijamiesten seksuaaliväkivallasta ja naisen alistamisesta vaietaan sateenkaarinaisten piirissä. Näin ollen vierastaistelijoita rohkaistaan väkivaltaiseen seksuaalisuuteen.
Näin 1) kuohitaan kantaväestön miehet ja 2) saatetaan vierastaistelijat kiihottuneeseen tilaan. He saavat hyväksikäyttää allahin ja hallituksen suojeluksessa kantaneitsyitä jo tässä elämässä. Osa "neitsyistä" alistuu miehille mielellään, osa itkien. Yhteiskunnan puolustuskykyä lahotetaan tehokkaasti. Samalla isämaallisuus on vihapuhetta ja suomalaisia ei kuulemma ole edes olemassa. Väestönvaihdolle valmistellaan maaperää. Yliopistoilta on turha odottaa tieteellisiä väestötutkimuksia. Sen sijaan sieltä löytyy joka lähtöön globalistipolitrukkeja.
Edellä kuvattu strategia on selvästi orkestroitu jostain kansainvälisestä stink tankista, sillä niin samanlaiset sävelet tiedotusvälineillä on läntisessä Euroopassa ja Amerikassa. Rivisateenkaarilaiset toistavat ylhäältä annettuja iskulauseita hyödyllisinä idiootteina: "Tapelkaa, niin saatte tupakkaa".

Lemminkäinen kirjoitti...

Karmeaa tuossa Jere Päivisen aivoituksessa on se että hän kuvittelee yhteiskunnan olevan samanlainen v. 2080 kuin mitä se on nyt. Jerelle termi "muuttuja" on ilmeisesti kivi jolla heitetään vesilintua. Muuttuja tulevassa kehityksessä (kuten on aina ollut) on tekniikka. Tällä hetkellä olemme vielä luolassa missä isäoletettu näyttää oletetuille tytöille ja pojille, kuinka sateenkaari maalataan luolan seinälle. Luin jostakin että lääkäreistä n. 80% on tarpeettomia lähitulevaisuudessa ja tämä kehittyneen tekniikan ansiosta. Japanilaiset eivät ole ollenkaan huolestuneita huoltosuhteesta, koska he eivät ole kivittäneet vesilintua Jeren tavoin. Tämän päivän poliitikkoja ja asiantuntijoita voi verrata huonoon sci-fi filmiin, missä porukka 2500-luvulla kasaa robottia kokoon tehtaassa, meisseleillä ja ruuveilla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys MikkoK:lle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

MikkoK: En tiedä missä tankissa tää tilanne on kehitetty mutta kyllähän tää feministien suhtautuminen asioihin on aikamme suurin paradoksi. Noille idiooteille joku fiktiivinen Handmaid´s Tale on totuus ja naisten asema islamilaisessa yhteiskunnassa puolestaan ignoroidaan täysin. Länsimainen feminismi on länsimaiden syöpä joka mädättää yhteiskuntaa joka nurkastaan.

Lemminkäinen: Totta. Automatisaatio syö tulevaisuudessa työpaikkoja ja sen myötä ne kuutioasumisen & peruspäivärahan muodot joista olen fiktiivisesti kirjoittanut eivät tulevaisuudessa ole välttämättä ollenkaan fiktiota.

Joppos123 kirjoitti...

MikkoK:n kommenttia kompaten.
On todellakin aika vaikeaa käsittää multikultinaisten logiikkaa kun samaan aikaan ollaan kallellaan sateenkaareen ja islamiin. Joskus aikoinaan soinut biisi "its raining men" saa ihan uuden merkityksen mikäli tähän maahan tulee joskus voimaan sharialaki. Meinaan vaan, että siinä ei sateenvarjot paljon auta kun sateenkaarimiehiä aletaan nakkelemaan katoilta.
Tuohon miesten kuohintaan niin sehän on viety jo tappiinsa vaikkapa Ruotsissa. Kotona pitää olla pullalle haiseva miesoletettu hoitamassa lapsia ja kissoja. Valkoisen sianlihaa syövän miehen katsekkin aiheuttaa metoo rääkymisen mutta karvakäden pilluvarkaudet tulkitaan vain laajemmaksi käsitykseksi seksuaalisuudesta.
Samaa "pehmoisä" kouhkaamista yritettiin aikoinaan markkinoida myös tänne härmään mutta onneksi ilmiö jäi lyhyeksi.
Suomalainen perusjöllikkä on onneksi sen verran äskettäin tullut metsästä ihmisten ilmoille, että viittaa kintaalla tuollaisille hölmöyksille.
Eri asia on sitten nämä "ville niinistöt" jotka ovat ihan omin toimin kastroineet itsensä. Toki olihan ville naimisissa Ruotsalaisen äärifeministin kanssa, mimmi taisi vaihtaa alahuultaan väpättävän villen oikeaan mieheen tai ryhtyi piirakan ystäväksi.
Noista jihadisteille luvatuista neitsyistä sen verran, että onkohan jihadissa kuolleille musliminaisille varattu paratiisissä 70 isokullista "sonnia"? Jos ei niin on se niin väärin.

Castor kirjoitti...

Melkoinen yllätys noille 72:ää neitsyttä ("huuria") odottavalle on tulossa: ainoat neitsyet ovat lähes 100-vuotiaina kuolleita katolisia nunnia.

Joppos123 kirjoitti...

Voitte vain kuvitella mitä tapahtuu jos vihervasemmisto voittaa seuraavat vaalit ja muodostavat seuraavan hallituksen. En usko, että edes Ykän kirjoittamat tarinat yltävät sille tasolle mitä tuleman pitää.
Mokutus moninkertaistuu ja SDP: käsi tulee vain syvemmälle veronmaksajan taskuun.
Mikäli joku onneton erehtyy edes vihjaamaan, että ei oikein ole kansantaloudellisesti järkevää holata jokainen neekeri Afrikasta tänne elätettäväksi niin alkaa sellainen joukkoraakunta ettei siihen koko maailman genitaalihiekat riitä. Raakunta vaatii jo haavaisella perseellä istumista tabaskokastikkeessa ja se on jo aika rääkymistä.
Epäilevä Tuomas lynkataan ensin julkisesti, roudataan oikeuteen ja laitetaan joko lusimaan tai mielisairaalaan.
Onneksi tuhatvuotiset valtakunnat, olivat sitten diktatuureja tai ei eivät yleensä elä sitä tuhatta vuotta.
Kyllä se vähän hitaamminkin syttyvä kantis herää viimeistään siinö vaiheessa kun on verotettu kuoliaaksi ja kunniakansalaiset räkivät päin pläsiä.

Unknown kirjoitti...

Ei ole olemassa tavallisia tai äärifeministejä. "Tavallinen" feministi älähtää välittömästi, kun edes kyseenalaistetaan jonkun hihhulifeministin aivopieruja. Kyllä ihmiset oikeasti meinaavat saada paskahalvauksen kun sanoo ääneen vastustavansa feminismiä. Onneksi sen verran tolkullinen työpaikka ettei sellaiset unelmahöttöilijät oikein pärjää, numerot on raakoja. Ei välitä poliittisesta korrektiudesta lainkaan.

Tuumailija kirjoitti...

Japani selviää nokkeluudella ja teknologiaan panostamisella. Väestömäärä laskee, mitä pidän heidän tapauksessaan jokseenkin positiivisena koska heitä on ehkä hieman liikaa saaristonsa kantokykyyn nähden. Saarten järkevät kaupunkipaikat on jo rakennettu täyteen eikä viljelypinta-alastakaan loputtomiin voi nipistellä. Epäilen Japanin väestön pienenevän hiljakseen tuonne 80 miljoonan tuntumaan, jonka jälkeen tilaa on jälleen enemmän ja tilanne vakautuu. He eivät myöskään täytä vapautunutta tilaa pakolaisilla, mikä osoittaa suurta järkeä.

Suomessa ja Euroopassa tämänsuuntainen kehitys sen sijaan ei mielestäni ole toivottavaa. Suomen tilanne on jo hälyttävä. Luin juuri Väestöliiton perhebarometrin tutkimusta, jonka mukaan 30-35 -vuotiaiden miesten halu tehdä lapsia on pudonnut kymmenessä vuodessa jyrkästi. Kuulun itse tuohon haarukkaan ja minullakin on ollut parikymppisestä asti asenne, etten halua lapsia. Kun aloin miettiä, mistä tämä johtuu, niin kysyin itseltäni:

Millaiset olosuhteet minulla pitäisi olla, jotta haluaisin lapsia?

Vastauksena voisi heittää ne klassikot, eli: pysyvä ja hyväpalkkainen työsuhde, yhteisö (esim. luja kaveripiiri, naapurusto, seurakunta, tms.) jonka kanssa on mahdollista viettää vapaa-aikaa ja johon voin turvata kun tarvitaan, tieto että lapset pääsevät hyvätasoiseen ja turvalliseen kouluun, tilava ja lämmin koti...

...mutta mitä todellisuudessa tarvitsen ennen kaikkea: kannustavan ilmapiirin. Feministinen holhousyhteiskunta kertoo minulle joka päivä, mitä minun tulisi olla, miten elän väärin, miten päätökseni/ajatukseni/elintapani/valintani ovat huonoja, minun pitäisi hävetä itseäni ja tekojani, miten kannattaisi olla joku muu ja silti oma itseni koska ei saisi näytelläkään. Tätä paskaa olen saanut kuulla feministiäidiltäni jatkuvasti, mikä ei varsinaisesti ole kasvattanut poikalapsen itsetuntoa ja kykyä kohdata haasteita. Tätä paskaa saan nyt kuulla mediasta eri "asiantuntijoiden", poliitikkojen ja toimittajien suusta. Vähän väliä mediassa joku norsunvittu julistaa suu vaahdossa, miten miehet ovat perkeleestä tai miehet ovat tarpeettomia. Ei sitä henkistä ruoskimista jaksa. Tarvitsisin myös avioliiton jossa kumpikin tuntisi olonsa tyytyväiseksi ja turvalliseksi, eikä tarvitsisi pelätä jommankumman lähtevän lätkimään kun rakastumisen tunne hiipuu ja arki alkaa. Varsinkin pelko siitä, että hiekkapillu lähtee lasten kanssa enkä saisi edes tavata lapsiani. Kaveripiirissä on neljä avioeroa jo tapahtunut, jokaisessa naisen aloitteesta. Miesten pitäisi olla vässyköitä nynnyjä, mutta kun miehistä on ensin kuohittu sellaisia, niin niitä ei halutakaan katsella kauaa. Nykyinen promiskuiteettinen heti-kaikki-mulle-nyt ei tarjoa luotettavuutta ja pysyvyyttä.

Uskon etten ole ainoa joka kokee näin. Vieläkö joku ihmettelee, miksi nuoret miehet ovat luopuneet perhehaaveista ja jäävät mieluummin virtuaalitodellisuuteen?

Ja toisaalta väestön pieneneminen ei olisi niin järkyttävää jos vajausta ei korvattaisi elätettävillä mamuilla.

Muuten, Ruotsissa SD on jo suurin puolue: https://pt-media.org/2018/07/20/sverigedemokraatit-suurin-puolue-vaikka-hieman-pudotusta/

Anonyymi kirjoitti...

En väitä olevani lainkaan islamilaisen eksegetiikan asiantuntija - ibn Matti esimerkiksi vaikuttaa perehtyneen Muhammedin seuraajien opinkappaleihin paljon syvällisemmin.

Olen kuitenkin saanut vaikutelman, että islamilainen eriarvoisuus jatkuu oikeauskoisen ihmisen kuoltuakin - sikäli kun uskonsa on totta. Taivaita on eri luokissa, vissiin aina seitsemänteen asti. Ja tämä on varattu vain erityisen hurskaasti Allahia palvelleille. Erityispoikkeuksena missälie suurassa (jonkun tärkeän taistelun alkaessa) Profeetta lupasi, että sinne pääsevät myös Allahin puolesta taistelussa henkensä antaneet. Mitään marttyyrin aiemmin tekemiä syntejä ei enää lasketa. Ja tänne taivaaseen on siis asiaa vain oikeauskoisilla vapailla miehillä.

Siellä siis viini virtaa (mikä hurskailta on maallisessa elämässä kielletty), ja lihallista iloa riittää. Kristillispohjainen kysymys "mistäs ne neitsyet sitten tulevat?" lienee muhammediaanisesta näkökulmasta ihan järjetön. Nehän kuuluvat Allahin ylimmän taivaan fasiliteetteihin kuten viini, puhtaiden (ja siellä vissiin epäpuhtaidenkin) karjaeläinten liha, orjat, kalliit mausteet ja hedelmät, hienoimmista kankaista ommellut vaatteet sekä upeat asumukset.

Vääräuskoiset siis tietysti joutuvat helvettiin, uskonluopiot helveteistä alimpaan. Oikeauskoisen isännän naisten ja orjien kunnia on totella isäntäänsä, ja saanevat siitä jonkun alemman asteisen palkinnon. Mutta eivät siis päädy samaan seuraan pyhien kanssa.

Menneinä vuosisatoina useatkin islamin oppeihin ja käytäntöihin tutustuneet länsimaiset merkkihenkilöt, vain mainitakseni Martti Lutherin ja Winston Churchillin, pitivät tuota oppirakennelmaa käsittämättömän sairaana ja takapajuisena. Entäpä meidän hämeenanttilamme?

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

Muilta kommentoijilta hyviä mielipiteitä, kas tässä hieman sitä wanhan toiston toistoa. Play stupid games, win stupid prices.

Niinno, luulisi että Pippa Bacca tai Elin Krantz toimisivat jo varoittavina esimerkkeinä näille maailmanhalaajille? Mutta eiväthän nämä "uskovaiset" halua uskoa näihin, koska se romuttaisi heidän oman ideaalisen maailmankuvan.

Ei mulla muuta näin A. Stubbia siteeratakseni. Paremmin kyllä sopisi H. Karpon käyttämä toteamus "Mitä tästä opimme?"....


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys joppos 123:lle, Castorille, Unknownille, Tuumailijalle, Achtungille ja Soomepoisel Eestist & kiitos kommenteistanne.

joppos 123:

Viesti1: Ruotsissahan tuo on tosiaan täyttä totta (Becker heittää aina hyvää raporttia sikäläisestä ilmapiiristä). Se, mitä ns. villeniinistöjen päässä liikkuu jää minulle arvoitukseksi. Ehkä hyvä niin. Eikös se muuten islamissa ollut niin että naisen tappama mies joutuu helvettiin ilman muuta ja sen myötä nostan hattua todellisille feministeille eli Peshmergan naissotilaille:

http://1.bp.blogspot.com/-7oL7EfLwSp0/VoJ40gorzPI/AAAAAAAAC_U/2nicZFtKCn4/s1600/kurdish3.jpg

Viesti2: Ja tuo vaihtoehto on valitettavasti täysin realistinen. Ja siinä vaihtoehdossa se viimeinenkin realismi valtionjohdossa unohdetaan.

Castor: Tulipa kommentistasi elävästi mieleen tämä kuva:

https://vovatia.files.wordpress.com/2013/06/04a96-72virgins.jpeg?w=640

Unknown: Valitettavan totta. Aseena joukkorääkyminen.

Tuumailija: No joo, Japanilla on suurinpiirtein sama pinta-ala kuin Suomella. Ja kommenttisi on muuten kyllä karua kertomaa. Erityisesti siksi että minä en pysty kyseenalaistamaan sitä millään tavoin. Olen monesti todennut että sääliksi käy nuoria ihmisiä. Mulla ja vaimollani on jo seesteinen tilanne mutta me pystyttiin rakentamaan pakkamme hieman järjellisimpinä aikoina.

Achtung: Käsittääkseni tuo asia menee juuri noin. Jos Churchill muuten lausuisi kyseiset lauseet islamista nykyisin niin hän olisi telkien takana.

Soomepois: Nää ihmiset vaan jotenkin onnistuvat ignoroimaan utopiansa vastaiset faktat. Kerta toisensa jälkeen.

Hemuli kirjoitti...

Off topic

Euroopassa saadaan taas itkupotkuraivarit. USA nimittäin sallii 3D tulostettavien aseiden piirustusten jakamisen 1.8.2018.
Eihän tuo tee aseista lailisia euroopassa mutta hankinta menee melkolailla helpoksi. Lelujahan nuo tietysti vielä on mutta kyllä niillä kadulla lähietäisyydeltä tappaa. Toisaalta metalleitakin pystyy tulostamaan joten ei mene kauaa kun noista tulee ihan ok pyssyjä.

Saas nähä mihin suuntaan euroopan ase direktiivit menee...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hemuli. En usko sinänsä että ne 3D-jutut asioihin ainakaan meillä niin hirvittävästi vaikuttavat. Jos tiukalle menee niin ihmiset kääntyvät Jevgeni Peliverkkarinovin vähittäiskaupan puoleen. Sieltä saa valmista, toimivaa ja kestävä rautaa. Mutta linjahan on se, että lainkuuliaisilta ihmisiltä halutaan viedä aseet, rikollisilla niitä on, erityisesti Ruotsissa niitä on etnisillä rikollisjengeillä, poliisin kyky suojella tavallisia ihmisiä heikkenee jatkuvasti joten jossain vaiheessa tavallisenkin ihmisen kynnys hankkia laiton ase alenee huomattavasti. Jos järjestelmä ei suojele ihmistä niin se tekee sen itse.

Anonyymi kirjoitti...

MikkoK kirjoitti: "Metoo-projekti kohdistuu kantaväestön miehiin... Toisaalta maahantulijamiesten seksuaaliväkivallasta ja naisen alistamisesta vaietaan... Näin ollen vierastaistelijoita rohkaistaan väkivaltaiseen seksuaalisuuteen. Näin 1) kuohitaan kantaväestön miehet ja 2) saatetaan vierastaistelijat kiihottuneeseen tilaan. He saavat hyväksikäyttää allahin ja hallituksen suojeluksessa kantaneitsyitä jo tässä elämässä. Osa "neitsyistä" alistuu miehille mielellään..."

Tätä ehti jo Joppos 123 kommentoida:
"Valkoisen sianlihaa syövän miehen katsekkin aiheuttaa metoo rääkymisen mutta karvakäden pilluvarkaudet tulkitaan vain laajemmaksi käsitykseksi seksuaalisuudesta."

Tästä tulikin mieleen yksi Jussi Halla-ahon vuosia sitten Scripta-blogiinsa kirjoittamansa teksti, joka löytyy edelleen täältä:
http://www.halla-aho.com/scripta/itsenaisyys.html.
(vaikkei hän enää yli vuoteen ole tuolle sivustolle mitään uutta kirjoittanutkaan).
En tarkoita tuon kirjoituksen alkuosaa vaan nimenomaan sen loppuosaa, alkaen siitä kohdasta, jossa eräs kappale alkaa: "Olen pohtunut lukuisissa kirjoituksissani...".
Sen jälkeen seuraa sitaattina eräs Anna-lehdessä vuonna 2005 julkaistu artikkeli, joka puhukoon puolestaan (alkaa väliotsikolla "Naisia tummissa rytmeissä".) Siinä afrikkalaisia miehiä suorastaan kehutaan, mutta mistä? Selvästikin sellaisista ominaisuuksista, asenteista ja käyttäytymisestä, että jos suomalainen mies menettelisi samoin, hän saisi kyllä kuulla olevansa pahimman luokan sovinistisika. Ja sellaiseksi häntä nimittäisi myös se sama nainen, joka tuon jutunkin on kirjoittanut. Ilmeisesti siis samat ominaisuudet, jotka suomalaisella miehellä olisivat kerta kaikkiaan tuomittavia, ovatkin afrikkalaisilla hyviä ominaisuuksia. Siihen, miten Halla-aho kirjoituksensa lopuksi kommentoi tuota Anna-lehden kirjoitusta, taitaa olla jo vaikea keksiä mitään lisättävää.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Maaseutukauppiaan kertomaa...
Tikka T3x TAC A1 loppui viime vuonna kaupoista?
Tälle vuodelle lie myyntiennätys tulossa?

Joppos123 kirjoitti...

Itselläni ei kotona ole ruutiaseita. Olen enemmänkin veitsimies ja niitä löytyy aika paljon.
Jos tarve vaatii niin omilla jämillä voi tarvittaessa kuitata vaikka panssarivaunun ja ei ihan heti kukaan perään huutele. Ei vielä ole ollut tarvetta,heh.
Offtopic. Terveisiä Porvoosta, tuli museojunalla käytyä.

KKi kirjoitti...

Hiukan tuossa robotisaatiossa saattaa olla hypeä. Saisvat nyt ensin vaikka sen metron kulkemaan automaattisesti. Lentsikatkin pystyvät nykyään PERIAATTEESSA lentämään ilman miehitystä. Silti siellä vain kummasti ukot on valvomassa.

Välillä tuntuu, että tämä robotisaatio hype on osaltaan akakoomikoiden ja teknonörttien vittuilua meille persvakoäijille. Meidän alalla pitää ymmärtää, että vuosimalli -18 autot ova niitä joilla vielä vuonna -28 tofua rahdataan hipstereiden trendikuppiloihin.

Luulenpa, että olen uusiodieseliä ennenkuin tämäkään homma toimii niinkuin nörttien märissä päiväunissa.

Samoin melkoista hypeä on toi 3D tulostus. Kuitenkin tarvitaan se materiaali josta se pyssy tulostetaan. Vähän niinkuin nytkin tarvitaan paperia ja mustetta.

Asiahan on niin, että lähitulevaisuus yliarvioidaan ja kaukainen aliarvioidaan.

Joppos123 kirjoitti...

Tuumailijalle.
Älä anna periksi. Itse olen jo kahden pikku mukulan isoisä ja kolmas junnu tulee kuulemma talvella.
On todella hienoa nähdä ettei kaikki rypistely ole mennyt hukkaan. Noi lapsenlapset ovat siitä todiste.
Vähän on tämä pappajuttu vielä hakusessa mutta kyllä se siitä hahmottuu.

Anonyymi kirjoitti...

Näin reilut 30v pienyrittäjänä olleena mietinyt
Työlistämisestä ja siitä kuinka älyttömät sivukulut nykyään on jos palkkaat työntekijän ja siitä kuinka kokoaika puhutaan kuinka yirtysten pitäs työlistää,
Jos palkkojen sivukulut saisi vähentää myyntien alveistä pienentäsi tuntipalkan kustannusta työvoimavaltaisessa pienyritystoiminnassa ja pitkässä juoksussa saattas tulla jopa yhteiskunnalle plussa puolelle vähentyvissä työttömyysmenoissa, vaikka alkuun saattas tulla miinusta alv-verokertymässä, tavararan myynti ja oston välisiin alveihein tämä ei vaikuttasi, sitäpaitsi tämä vähentäs myös halua yrityksillä teettää pimeitä töitä..
Jotkut sanoi ettei ole mahdollsita lainsäädännöllisesti, mutta eihä nämä ole luonnonlakeja, vaan ihan ihmisten tekemiä hallinnolisia asioita

-jpt-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, joppos 123:lle, KKi:lle ja -jpt-:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Jostain syystä tuo linkki tarjoaa 404:sta mutta itse asiaanhan ei ole lisäämistä. Ja se, mikä suomalaisella miehellä mielletään irstaaksi sikailuksi onkin naisella vain oman seksuaalisuutensa löytämistä ja laajentamista.

VNV: Tuota pyssyä muuten joku tiedostava yksilö luulisi sarjatulipyssyksi ihan ulkonäkönsä vuoksi mutta ihan tavallinen pulttilukkoinenhan se on. Herää muuten asiaan kuuluva jatkokysymys että kuinka paljon on osteltu irtolippaita.

joppos 123: Mulla ei ole puolestaan kuin muutama puukko. Käyttökelpoisia työkaluja. Ja sitten tietysti ne muutamat pyssyt. Terveiset Tuumailijalle välitetty onnen ja menestyksen toivotuksin.

KKi: Tulevaisuutta on vaikeaa ennustaa. Jos 30 vuotta sitten hepuille oltaisiin sanottu että vuonna 2018 ihmiset kulkevat tietokone perstaskussa niin eihän sitä olisi uskottu. Mutta ennen kuin se (mahdollinen) lopullinen robotisaatio tulee niin me molemmat todnäk olemme jo maanparannusainetta.

-jpt-: Naulan kantaan. Nykyisin nimenomaan pienyrittäjän elämä on tehty Suomessa liki mahdottomaksi. Nostan hattua niille jotka vielä jaksavat.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ykä,
Anon linkin perässä on piste, se sotkee internjetin pasmat.
Ilman pistettä löytyy kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys taasen.

Ruotsiahan on jo joitakin aikoja vaivannut sarja isoja metsäpaloja, joita ei meinata saada hallintaan. Poliisi ja pelastuslaitos epäilevät useiden palojen olleen tahallaan sytytettyjä. Eipä siinä mitään, sattuu sitä. Itsekin asun sijoilla, joka 104 vuotta sitten nipin napin säästyi totaaliselta maaperän palolta, kun tienoilla riehunut suurpalo saatiin silloisin mies(!)voimin pysäytettyä. Mutta ei tämä kuningaskunnan uuseliitille suinkaan riitä. Absurdistanista kuuluu taas jotakin tähän asti imaginääristä paskaa:

http://www.friatider.se/expressens-vice-kulturchef-skyller-skogsbr-nderna-p-ldre-vita-m-n

Expressenin varapäätoimittaja (vai mikäsaakeli se "vicekyldyyrchef" lieneekään) pistää koko tulipalosarjan sikäläisten perus-persvakosvensson-äijien (ei siis p-reikäsvenssonien) syyksi. Äijien, jotka ovat tehneet Ruotsista sen Ruotsin, jonka hedelmiä Expressen ja Jens Liljenstrandkin nyt nautiskelevat. Ja vieläkin yrittävät sitä pitää siinä kunnossa, että se edelleen voisi Liljenstrandin henkisine lemmikkeineen elättää. Nielisin pitkin hampain, jos lausuja olisi jossain Jokkmokkin perämettässä aidon luonnollisesti elävä heinää syövä ituhippi. Tässä tapauksessa en. Ja toivon, että Ruotsin äijät, jokainen, klippaisivat mainitun jutun Expressenistä, pyyhkisivät siihen tarpeen tahriman perseensä, ja lähettäisivät tuotteen henkilökohtaisena postina Liljenstrandille Expressenin osoitteeseen.

3D-tulostuksesta: luulen, että Isoveli asettaa seuraavaksi terästä tekeville tulostimille/liian fiksuille koneistus/sorvauslaitteille rekisteröintipakon, ehkä jopa luvitusvelvoitteen.

Veitsistä ja muista kylmistä aseista: isäni äidinisä oli maalaisseppä, varsin hyvä sellainen. Mulla on jäljellä muutama hänen takomansa työkalu, mukaan lukien yksi saakelin ohueksi kulunut viikate. Väitän, käyttökokemusteni perusteella, että hyvän viikatteen takojien joukosta löytyy se taito, jolla kunnollisia pitkiä - tasapainoisia - taisteluveitsiä ja miekkoja tehdään. Sikäli kuin semmoisia tarvitaan.

Älyteknologiset sovellukset ovat jo nyt aivan ällistyttäviä, joskin niiden tartuntapinta ihmiselämästä on vielä hiukan rajallinen. En silti kävisi aliarvioimaan niiden suorituskyvyn kehitystä. Tekoälyrobotit saavuttavat pian sen ns. normaalin tason, jonka standardoitu inhimillinen palveluntuotanto pystyy tuottamaan. Standardin ylittävä taso, oikea pro-level, pysyy ihmisten käsissä vielä pitkään. Joskin tekoälyrobotit opiskelevat sitäkin koko ajan.

Pienyrittäjyys on monelle meistä Suuren Laman aikaan työelämään sysätylle X-sukupolvelaiselle tosiasiallinen pakko. Niin minullekin, asiantuntijapalveluja myyvälle yrittäjälle. Jos haluaisin työllistää ihmisen, minun pitäisi kouluttaa itse, omalla riskilläni, hänestä samantasoinen kuin itse nyt olen omassa työssäni. Hänen olisi myös sitouduttava minun työlainsäädännön vastaiseen työmoraaliini. Olen karkeasti laskeskellut, että toisen ihmisen rekrytoinnin olisi tuotettava nykyiseen nähden kolminkertainen liikevaihto, että olisin edes omillani (ilman omaa korvausta/tuottoa esim. koulutuspanoksesta). So, bets are 1 to 99...should I go on?

Kasvuhakuinen ns. oikea yrittäjä varmaan tekisi kalkyylit, ja tuotteistaisi palvelunsa helpompaan, standardoituun ja monistettavaan muotoon. Minä kun vaan satun tuntemaan ihan henkilökohtaista vastuuta jokaisesta asiakkaastani. Tämä on syvällä ammattietiikassani, enkä vaan voi sille mitään. Siis monistettavan palvelun pitäisi täyttää minun ammattilaisstandardini. Ja se siis ei laskelmani mukaan tule onnistumaan. Onko tämä Selbstausbeutung (itseriisto)? (ks. Karl Kautsky, Marxin ja Engelsin nuorempi seuraaja).

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

VNV: Kiitokset vinkistä. Nyt pelittää.

Achtung: Joo, ruotsalaiset eivät petä ja niitten hulluudessa on aika ajoin kieltämättä jotain kaunista. Vähän kuin Salvador Dalin maalauksissa. PT-Mediahan pukkasi tuon suomeksikin:

https://pt-media.org/2018/07/21/expressen-metsapalot-valkoisen-miehen-syyta/

Tuo tulostinten rekisteröinti muuten saattaa joskus hyvinkin tapahtua. Paljonkohan muuten maassamme on vielä miehiä joilla on maasepän taidot? Veikkaan että varsin vähän. Tekoäly pystyy suorittamaan jo yksinkertaisia tehtäviä ja se saattaa saada esmes kauppojen kassat kaikki työttömiksi. Noista laskelmoinneistasi voin todeta että olen useammasta suunnasta kuullut samanlaisia ja on puhuttu jopa nelinkertaisesta liikevaihdosta.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjöperskeles kirjoitti:
"Ano: Jostain syystä tuo linkki tarjoaa 404:sta mutta itse asiaanhan ei ole lisäämistä."
Kokeilin itse. Jos osoitekenttään kirjoitetaan koko se rivi, jolla sivun url-osoite oli, lopussa oleva piste mukaan luettuna, tulee virheilmoitus, että sellaista sivua ei löydy. Siitä on vain jätettävä se lopussa oleva piste pois, niin sitten kyllä avautuu. Tässä se uudestaan ilman loppupistettä:
http://www.halla-aho.com/scripta/itsenaisyys.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo toi VNV selitti asian jo vähän aikaisemmin. Nyt pelaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Iltalehden rikostoimittaja Risto Kunnas kirjoitti jokin aika sitten aukeaman mittaisen artikkelin aiheesta, miten helppoa Suomessa on hankkia itänaapurivalmisteinen rynnäkkökivääri. Artikkeli alkoi Kunnaksen kuvailulla, kuinka hän ensin otti yhteyttä tuntemaansa ammattirikolliseen.

Siinä kohtaa tuli sama efekti kuin 1980-luvun alussa kirjastossa näkemäni ju-jutsuopas, joka sisälsi lajitekniikoita kuvasarjoina. Vilkaisin sisällysluetteloa, ja nähtyäni tekniikan "niskalenkistä vapautuminen" mielenkiintoni heräsi heti.

Sitten tuli vähän kuin viileä suihku niskaan, kun tekniikan kuvaus olikin vain kolmen kuvan mittainen, ja ensimmäinen oli:
"Ensin isku hyökkääjän sukuelimiin, jolloin ote irtoaa."

Eihän tuohon olisi tarvittu ensimmäistäkään kuvaa: jos joudut niskalenkkiin, iske munille niin vapaudut. Samanlainen efekti tuli tuosta Kunnaksen artikkelista. Jos haluat Kalašnikov-tuoteperheen jälkeläisen, se on helppoa:
sen kun otat yhteyttä lähimpään tuntemaasi ammattirikolliseen.

Minä en ole koskaan tuntenut yhtään Jevgeni Peliverkkarinovia enkä tietääkseni ketään, joka tuntisi. Miten minä siis voisin hankkia Jevgeniltä valmista, toimivaa ja kestävää rautaa?

Maaseppien takomissa miekoissa on edelleen se sama huono puoli, jonka takia ruutiaseet aloittivat huikean nopean voittokulkunsa niiden aluksi todella vaatimattomaan tehoon nähden:
miekan, veitsen ja muiden teräaseiden käyttäminen taistelussa vaatii vuosien ja taas vuosien pitkäjänteisen ja säännöllisen harjoittelun.
Muskettimiehen saattoi kouluttaa huomattavasti nopeammin.

Kuka oikeasti haluaa lähteä tositilanteeseen aseenaan miekka, jolla hän osaa huitoa kuin etelän mies, mutta vastustajan taidoista ei ole etukäteen minkäänlaista tietoa, mutta sen sijaan paha aavistus: hän voi olla konkreettisestikin Etelän Mies?
Tai havainnollistaakseni:
kuinka moni kantasuomalainen haluaisi ryhtyä ehdoin tahdoin puukkohippasille kotimaamme mannea vastaan?