sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

KENEN JOUKOISSA SEISOT?


Hotellin respassa törmättiin Kansan Uutisissa julkaistuun Veronika Honkasalon tuoreeseen
avautumiseen jossa hän vaatii ”mielenosoitustaitojen opettelua kouluihin”. Meillä täälläpäin kuulutaan sinänsä siihen konservatiiviseen ihmisryhmään jonka mielestä koulussa opetellaan lukemista, laskemista, biologiaa, maantietoa, vieraita kieliä ja sen semmosta yleishyödyllistä.

Ennen kuin sinänsä tyrmätään esitys niin tarttee tietysti hieman pohtia, että minkälaisia taitoja Veronika tarkoitti? Onhan totta että mielenosoitus on kansalaisoikeus, sitä ei käy kiistäminen. Tosin nimenomaan Veronikan aateveljet ja –sisaret ovat laajentaneet tämän kansalaisoikeutensa koskemaan myös väkivaltaa ja paikkojen rikkomista sekä sotkemista. Jos Veronika haluaa korjata aateveljiensä ja –sisartensa tapoja niin ajatus saattaa olla hyväkin. Ei tarvitse kuin näyttää tunnin mittainen pätkä Antifan mielenosoituksesta ja todeta että ei kuulkaa näin ja sen jälkeen näyttää pätkä rauhallisesta kansallismielisestä 612-marssista ja todeta että mieluummin sitten näin. On hyvä että koulussa opetetaan ihmistapoja jos kotona sitä ei olla älytty tai haluttu tehdä.

Se on tietysti aivan eri asia että tarkoittiko Veronika tuota vai jotain muuta, tiedostavampaa ihmistapojen määritelmää. Mutta käydäänpä vielä läpi pari asiaa hänen avautumisessaan.

Ensimmäisenä Veronikan lausuma:

Pääkirjoitus osoittaa hätkähdyttävällä tavalla, mikä suomalaista demokratiakäsitystä niin usein vaivaa. Mielenosoitukset nähdään ensisijassa rauhallista kaupunkia ja sen elämää häiritsevänä tekijänä, ei terveen demokratian merkkinä.

Lisäksi pääkirjoituksessa toistuu outo ajatus siitä, että mielenosoitukset valtaisivat kadut. Ei, kadut kuuluvat lähtökohtaisesti kaupunkilaisille itselleen.

No niinpä kuuluvat. Tulee muistaa että se leikkipartisaanien joukko joka ”reclaims the streets” on hyvin pieni mutta helvatun kovaääninen vähemmistö. Jos asiaa kysytään niiltä tavallisilta ihmisiltä jotka ”have built those streets” niin kuinkahan innoissaan he mahtavat olla kun heidän elättämänsä takkutukat valtaavat kadunpätkän ja siinä samalla vähintäänkin sotkevat paikat?

Toinen, oikeastaan tärkeämpi asia on se, joka pistää miettimään että pyrkiikö Veronika sumuttamaan vai eikö hän todellakaan ymmärrä. Eli tämä:

Suomalaista demokratiakäsitystä vaivaa usein kuuliaisuuden ja pakkokonsensuksen vaatimus. Mielenosoitukset ovat okei, jos ne ovat värikkäitä, hauskoja, karnevalistisia eivätkä aiheuta häiriötä ja ikävää tunnelmaa. Sellaiset mielenosoitukset, jotka haastavat avoimesti vallitsevia valta-asemia ja haluavat yhteiskunnallista muutosta, koetaan helposti häiritsevinä ja ei-tervetulleina.

Nythän on vaan niin, että eivät mieltään osoittavat Veronikan aatehenkilöoletetut vastusta vallitsevaa valtakoneistoa. He tukevat sitä. Valtakoneistomme pyrkii haittamaahanmuuton lisäämiseen ja kansallisvaltion hävittämiseen. Eli juuri siihen, mihin Veronikan poliittiseen viitekehykseen kuuluvat toverittaret itsekin kannattavat. He tietävät myös, että ilman nykyistä valtakoneistoamme eivät nämä jakkupukusosialistit saisi edes elatustaan eikä ilman kyseistä valtakoneistoa heillä olisi mahdollisuutta yhteiskunnalliseen hiekkalaatikkoleikkiinsä joka otetaan vielä kaiken lisäksi tosissaan.

Samoin he tietävät että heidän aateoletetut leikkipartisaaninsa voivat harrastaa elämysmatkailuaan vain nykyisessä yhteiskunnassa ja nykyisen valtakoneiston siunauksella. Jokainen kyseinen elämysmatkaileva mielenosoitus on vallitsevan järjestelmän tukimielenosoitus. Joka alkaa röyhkeydessään muistuttaa tiettyjä ruskeapaitoja.

Sen sijaan sellainen mielenilmaus joka oikeasti ”haastaa vallitsevan valta-aseman ja haluaa yhteiskunnallista muutosta” ei saa sympatiaa niin Veronikalta kuin hänen aateoletetuiltaan. Niin kuin esmes tämä – jo aikaisemmin mainittu – kansallismielinen 612-marssi:



Jossa samalla näytettiin mallia kuinka mielenilmaus tehdään siististi ja sivistyneesti. Mutta vasemmistolaisena Veronika ei tietenkään anna sympatiaa tälle mielenilmaisulle. Kas kun vasemmistolaiseen ajattelumaailmaan kuuluu sovellettu mielenilmaisun vapaus. Eli vapaus ilmaista vain vasemmistolaisten mielestä hyväksyttyjä mielipiteitä.

Yhdestä lauseesta – tai ainakin osasta sitä – ollaan hotellin respassa Veronikan kanssa sinänsä aivan samaa mieltä. Eli ”peruskoulussa pitäisi paljon nykyistä aktiivisemmin käsitellä kansalaistaitoja”. Veronikan näkemys kansalaistaidoista voi olla ns. edistyksellinen mutta hotellin respan näkemys on puolestaan tämä vanha:



Se vanha, jonka opetus lopetettiin yhteiskunnan mielestä tarpeettomana vuonna 2000. Ehkä siksi että saataisiin aikaan paremmin veronikoille sopiva yhteiskunta.

Niin muuten, johtuneeko Veronikan avautumisesta mutta tammikuinen kirjoitukseni Anarkonomi AMK-hyppäsi takaisin blogini tällä hetkellä luetuimpien listalle. Muistuttaisin että kyseinen kirjoitus on fiktiivinen dystopia. Ei toimintamanuaali.

27 kommenttia:

MikkoK kirjoitti...

Honkasalo edustaa globalistista kommunismia. Olisiko hänen ehdottamansa poliittinen vaikutuskeino ja sen opetus kouluissa saavuttanut suosiota esimerkiksi Neuvostoliitossa 1930-luvun loppupuolella? Tuolloinhan kommunismi oli kypsynyt kukoistukseensa. Vallankumous oli syömässä viimeisiä lapsiansa. Kremlissä allekirjoitettiin tuhansien henkilöiden mittaisia teloituslistoja. Aikaa säästääkseen demokraattisesti ja yksimielisesti valittu johtaja välillä määräsi vain, kuinka monta tuhatta ”syyllistä” pitää ampua kultakin hallintoalueelta.

Herää kysymys, olisiko Honkasalon tapainen meritoitunut ja äänekäs ideanikkari tuolloin ehtinyt edes ”omistamalleen” kadulle asti ilmaisemaan räyhäkkäästi uusia ideoitaan ihanneyhteiskunnan kehittämiseksi entistä täydellisemmäksi? Vai olisiko ennen sitä jo pikkutunneilla järjestynyt kyyti Lubjankan kellariin lopulliseen ideapalaveriin Nikolai Jezovin kanssa.

Lemminkäinen kirjoitti...

Järkevintä olisi järjestää mielenosoitukset eri päivinä. Siis mielenosoitus ensin ja vastamielenosoitus vaikka seuraavana päivänä. Jos järjestelystä huolimatta vastamielenosoittajat tulevat huutamaan, hyppimään silmille ja muutenkin näyttämään barbaarisuutensa, niin poliisit välittömästi nappaavat vastamielenosoittajat parempaan talteen ja heidät tuomitaan, sanotaanko vaikka kymmeneksi vuodeksi jonnekin Siperian taakse, missä he saavat huudella ihan vapaasti omia hävyttömyyksiään omiin pöytiin. Näin tehden Suomi olisi vapaa primitiivisestä mölystä ja häiriköinnistä alta aikayksikön. Sivistyksen airueet, vihervassarit, ovat varmasti sataprosenttisesti samaa mieltä kanssani, ottiatuota.

vieras kirjoitti...

Tuosta ylhäällä olevasta kuvasta muistui mieleen tämä:

https://i.imgur.com/puutIS1.jpg

QroquiusKad kirjoitti...

Mutta eikös Veronika iskenyt aloitteessaan juuri asian ytimeen? Ajatellaan nyt:
kuinka monessa maassa kansa sietäisi näin nöyrästi näin mittavaa poliittisen, hallinnollisen ja mediaeliitin röyhkeän ylimielistä kansalaismielipiteen ylikävelyä lähtemättä massiiviisiin mielenosoituksiin?

Sillä muistammehan mihin DDR aikoinaan kaatui:
nimenomaan niihin massiivisiin mielenosoituksiin, joihin kansalaiset uskalsivat lähteä uhmaamaan totalitaristisen väkivaltakoneiston vastareaktiota.

Mutta meillä? Niin, mehän emme todellakaan lähde osoittamaan mieltämme Tuhon Politiikkaa vastaan, vaikka sitä on harjoitettu jo reilu neljännesvuosisata. Me vain yhä edelleen jurnutamme samaa vanhaa fraasia:
"Ei tätä kyllä Suomen kansa enää kauan jaksa katsella ennen kuin tulee vapaussota kakkonen...ja jos ei tulisikaan, loppuvat ne rahat; mitäs eliitti sitten tekee?"

Muistan oikein hyvin juuri nämä puheet jo 1990-luvun alkupuolelta, kuten suurin osa tämän lukijoistakin. Tämä on silti ollut ainoa, mitä me olemme tehneet ja mitä teemme ilmeisesti jatkossakin, jos kerran meistä ei ole antamaan Jussin Perussuomalaisille unkarilaisjytkyä.

Että eikö sitä mielenosoittamisen jaloa taitoa siis todellakin pitäisi alkaa opettaa jo peruskoulun ykkösluokalta lähtien, kun se ei nykyään todistettavasti ole kuin haitallisimman kansanosamme hallussa, vaikka sen pitäisi olla kansan ja valtakunnan rakentavimpien ainesten voimakkaasti, toistuvasti ja määrätietoisesti käyttämä kansalaisvaikuttamisen väline?

KKi kirjoitti...

Saattaahan tuo anarko-opisto juttu olla luettu. On nimittäin linkattuna Homman aihetta käsittelevään ketjuun. :D

Sinänsä tuo ei enää nykymaailmassa hämmästytä. Ihmettelen vain mitä kaikkea saammekaan vielä nähdä. Kuten olen todennut, olemme etuoikeutettu sukupolvi, olemme nähneet kansakunnan nousun, hyvinvoinnin ja taidamme nähdä vielä tuhonkin.

Ei olisi -80 luvulla uskonut, että maasta tulee sellainen, jossa sotilaat kantavat laittomien maahanmuuttajien laukkuja ja kouluihin ehdotetaan vakavissaan mielenosoittamista oppiaineeksi. Samaan aikaan kun on leipäjonoja ja vanhuksia ei ole varaa hoitaa.

Ja smaan aikaan kerrotaan, että olemme rikkaampia kuin koskaan.

Anonyymi kirjoitti...

Myönnettävä on, että ainakin yhdessä asiassa Veronika oli kirjoituksessaan oikeassa. Ne Trumpin ja Putinin vierailuun liittyvät turvatoimet katusulkuineen häiritsivät normaalia liikkumista kaupungilla (ei ainoastaan autoilijoiden vaan ainakin Kauppatorin tienoilla jalankulkijoidenkin) enemmän kuin juuri mitkään mielenosoitukset koskaan, Reclaiming the street -tapahtumia ehkä lukuun ottamatta. Varsinkin Katajanokka joutui aika pahasti eristyksiin, kun sinne pääsi vain Pohjoisrannan kautta. Se Kauppatorilta Katajanokanlaiturille johtava jalankulkusiltakin oli suljettu jo monta päivää aikaisemmin, vaikka se on sentään jo melkoisesti kauempana Presidentinlinnasta kuin aivan sen editse kulkeva Pohjoisesplanadin osuus. Ja muuallakin eri puolilla kaupunkia oli eri pituisia sulkuja, joiden aikana joillekin katuosuuksille tai niiden poikki ei päässyt lainkaan. Mutta siitä kaikesta on syytettävä lähinnä terroristeja; juuri heidän takiaanhan niin mittavia turvatoimia tarvitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Käsittämätöntä kuinka joku kaiken koetun ja kokeillun jälkeenkin vielä voi vannoa kommunismin/sosialismin nimeen. Mutta eiväthän nämä Honkasalotkaan halua elää kommunismissa. Kukaan ei halua. He haluavat johtaa sitä. Eiväthän he tietenkään halua olla työleirien tai poliisivaltion johtajia. Ehei, he haluavat vihdoin tuoda paratiisin maan päälle siinä uskossa, että tällä kertaa onnistuu. Koska he ovat puikoissa. Mikä on tietenkin täydellisen narsistin pullistelua. Jordan Peterson sanoo tämän paremmin: https://www.youtube.com/watch?v=9Onj4Wx61ps

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys MikkoK:lle, Lemminkäiselle, vieraalle, Qroquius Kadille, KKi:lle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

MikkoK: Joo, tuolla ideologialla on taipumus saavuttaa se täydellisyys, kun se hiljentää eri mieltä olevat ja jopa liialliseen ajatteluun taipuvaiset. Mietitään muuten sitä mitä tapahtuisi jos nämä jakkupukusosialistit saisivat itselleen täydellisen ja kontrolloimattoman vallan?

Lemminkäinen: Niin. Mielenosoituksissahan ei ole ongelmana kansallismielisten mielenilmaukset. Ne kun ovat mielenilmauksia eikä mellakoita.

vieras: Tuosta Trumpin virkavalaa rääkyvästä amerikkalaisesta SJW:stähän tuli hetkessä kansainvälinen meemi.

Qroquius Kad: Tästä on puhuttu ennenkin ja oikeassahan sinä olet. En osaa sanoa että mikä on se kynnys että suomalainen herää horroksestaan.

KKi: No kas, sehän sen selittää. Tattis. Blogger ei vaan jostain syystä näytä siellä editorin puolella Hommalta tulleita linkkauksia. Ajattelen aikaa 80-luku vs. nykyaika samalla lailla kuin sinä. Jotenkin tulee Rooman rappio mieleen. Tehtiinköhän sielläkin rappeutumisesta itseisarvo?

Ano1: Totta joo, mutta tuota todellakin saattoi sanoa yksittäistapaukseksi eikä turvatoimet olleet siksi että Matti Virtanen olisi saanut päähänsä tehdä jotain älytöntä.

Ano2: Totta. Kommunismin ongelma on siinä että siltä on jäänyt saamatta se totaalinen selkäsauna minkä natsismi aikanaan sai.

Lemminkäinen kirjoitti...

Näinhän se on Ykä, että "sivistyksen airueet, vihervassarit" ovat niitä jotka aiheuttavat ongelmia ja nyt yksi heistä on jo valmis lahtaamaan Trumpin, lol.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Wikipediasta kurkkasin V Honkasalon elämänkertaa. Näyttää opiskelu olleen alueiltaan kimmahtelevaa sorttia, mutta filosofi naishenkilösta kuoriutui, lopulta kruunattiin tohriksi.
Oleellisin tieto lienee se, että hän toimii tutkijana Nuorisotutkimusseurassa https://fi.wikipedia.org/wiki/Nuorisotutkimusseura
Että näillä ajetaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Eikös niistä useampikin ole fantasioinut tuolla asialla? Nuo perusrauhantahtoiset ja väkivaltaa vastustavat yksilöt.

Veijo: Varsin tavallinen esimerkki nykyajan jakkupukusosialisteista. Elatus tulee tietenkin verorahoista.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Jos on tutkijana Nuorisotutkimusseurassa ja on tohriksi pätevöitynyt vasemmistoliittolainen kaikkine mielenosoittamiseen liittyvine meriitteineen, niin olisin huolestunut. Nuorisosta.
Pelastakaa lapset ja nuoret joutumasta noiden paremman väkivallan hengettärien lumoihin!
Tätä hain edellisellä kommentillani. Tohri on uusiosana turhaan koulutetuille stallareille.

Joppos123 kirjoitti...

Edelleen pitänee paikkaansa vitsiksi aikoinaan tarkoitettu mutta erittäin totuudenmukainen kyssäri: Mitä yhteisteistä on uskovaisella ja kommunistilla? Molemmat uskovat rajantakaiseen elämään mutta eivät ole valmiita siirtymään siihen.
Tulevaisuudessa vihervasemmiston mielenosoitukset tulisi aina järjestää vaikkapa Kallion "kuplassa". Paskaksi vaan ja palamaan, säästyisi keskustan kauppaliikkeiden ikkunat ehjinä.
Taitaa Honkalasolla olla helteiden kunniaksi kuuppa pehmentynyt jo siihen malliin, että jään jännityksellä odottelemaan mitä uutta elämää suurempi filosofi keksineekään tulevaisuuden pilteille oppiaineeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Vai vielä kouluihin oppiaineeksi? Kummallista, että joiltakin kansanryhmiltä se onnistuu ilman että on käyty minkäänlaista koulua ellei nyt koraanikoulua oteta lukuun. Ranskan voittoa jalkapallon MM-kisoissakin ”juhlittiin” päivätolkulla monissa suurkaupungeissa. Erikoista siinä oli se juhlimisen tapa, joka näytti juuri sellaiselta mielenosoitukselta, joita olemme Euroopasta nähneet (Youtubesta, ei nyt sentään Ylellä) paikkojen särkemisineen, poliisien kivittämisineen ja autopaloineen. ”Vive la France” - huudot taisi olla liikaa maahanmuuttajille, sillä melkein puolet pelaajista oli muita kuin natiiveja ranskalaisia. Valikoivaa ja mitätöntä oli myös suomalaisen median uutisointi noista tapahtumista, ei noteerata, kuten ei enää haluta kirjoittaa edes siitä, mitä länsinaapurissa tapahtuu. Voisi sataa persujen laariin.

Kun Suomi on kaksi kertaa voittanut jääkiekon MM-kullan, silloin on torilla tavattu ja otettu ilo irti, eikä rikottu ikkunoita ja sivullisten omaisuutta. Ehkäpä siitä(kin) tuntee sivistysvaltion?

Veronika Honkasalo on niin ärsyttävä tyyppi, että en sen sortin naisille löydä enää sopivaa suomenkielistä sanaa; milloin ei konduktööri saa tarkastaa tummempihipiäisten matkustajien lippuja metrossa ja milloin täytyy uimahallissa käydä valvojien kimppuun, että ulkomaalaiset romanit saavat pestä altaassa pyykkiä. Kaikkea ei vaan voi ymmärtää.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Mamut ne taitavat olla oikeita anarko-oletettuja. Kävin Lammilla päin tuttavia moikkaamassa ja siellä on kokemusta mamujen kotouttamisesta. Kerrostalo tyjennettiin heitä varten suomalaisista ja mamut kotoutettiin sinne, mutta kun oli vähän sivussa niin pistivät talon purkukuntoon. Taisi olla Spärrän bisneksiä mutta purku jäi vissiin kunnan maksettavaksi. No mamut kotoutettiin sitten samalla periaatteella Hämeenlinnaan. Pääsivät maalikylään asumaan.

Uskomattomia tarinoita joita mediassa ei kerrota. Tarvitsisivat virallista vahvistusta, mutta kysyjiä vissiin rangastaisiin. Kertokaa lisää tapauksia jos tiedätte.

Kissamies kirjoitti...

Jotkut höyrähtäneet vanhemmat raahavat lapsensa mielenosoituksiin, joissa he eivät välttämättä halua olla. Honkasalo haluaisi raahata muidenkin lapset. Kuitenkin ehkä jossain määrin pelastettavissa oleva idea, jos opeteltaisiin, miten mielenosoitus organisoidaan ja miten siellä käyttäydytään asiallisesti kuten esimerkiksi tuolla 612-marssilla. Maalaisjärjellä kuitenkin pärjännee jo aika hyvin ilman opetteluakin.

Anonyymi kirjoitti...

No ilman muuta miekkarit oppiaineeksi! Lapset ja nuoret riemusta kiljuen istuvat luokassa yhden ylimääräisen tunnin hyvän, tulevaisuudessa ratkaisevasti työllistymiseensä vaikuttavan asian puolesta. Jaa ei vai, sitten pitää nipistää jonkun muun aineen opetuksesta, vaikkapa turhanpäiväisestä matematiikasta. Onneksi pin-koodi on vain 4-numeroinen, ei sen muistamiseen montaa viikkotuntia tarvita.

Nykyiset miekkarithan ovat aivan pliisua hommaa. Facessa huippuhypetys etukäteen, mutta jos ei ole kunnon musaa tai jos on kurja ilma tai luomuvalkkarikankkunen, niin osanotto nolosti lässähtää. Ne jotka vaivautuvat paikalle kanniskelevat - aiheesta riippumatta - aina niitä samoja "respect for refugees" tai "homot on ihania"-kylttejä joiden esteettisyys ja lay out kavahduttaisivat viisivuotiastakin. Mutta toisin oli ennen, ja tietenkin paremmin. Kv. nuorisofestivaali eli rauhanfestivaali Helsingissä v. 1962. Jostain syystä tätä ei nimitetty kommarifestivaaliksi vaikka kaikki osallistujat ympäri maailmaa niitä olivatkin. Porukkaa raahattiin niskapers-otteella maijoihin, poliisit pamputtivat, ratsupoliisit oikeinkin kovasti korkeammasta asemastaan käsin. Ettei joku saisi väärää käsitystä, poliisin toimet eivät kohdistuneet marssijoihin vaan kadunvierillä huuteleviin dissidentteihin. En kuulunut kumpiinkaan mutta osani sain minäkin: Manskun Primulaan poliisi heitti kyynelkaasupommeja, ilmeisesti kuvitellen että siellä teekupposen äärellä suunnitellaan vastavallankumousta. Erittäin epämiellyttävä mutta hyödyllinen kokemus, rokotti ikiajoiksi kommunismia ja miekkareita vastaan. Mutta silloin poliisilla oli oikeasti se "tekemisen meininki", ikävä vaan että kohde täysin väärä.
tira+



Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tuosta Joppos123 kommentista "vihervasemmiston mielenosoitukset aina Kallion kuplassa" tuli mieleen, että 612-soihtumarssi voisi lähteä Hakaniemen torilta Hämeentielle ja Helsinginkatua pitkin Töölöntorin kautta Hietaniemen sankarihaudoille. :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Veijo Hoikalle, joppos 123:lle, Rouva Anolle, Anolle, Kissamiehelle, tira+:lle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Veijo: No jep, sieltä yliopistokoulutettujen suunnasta ne kaikkein hörhöimmät avautumiset tulevat. Se tyyppi jota viime kommentissa tarkoitit oli varmaankin tuo:

https://www.suomenuutiset.fi/vihrea-aktiivi-ehdotti-trumpin-ampumista/

joppos 123: Se vitsi pitää edelleenkin paikkansa ja jakkupukusosialistien sävelmä ei ole ”ain laulain työtäs tee” vaan ”ain laulain teetäs työ”. Muuten voisin kannattaakin tuota Kallio-ideaa mutta tulee muistaa että siellä asuu tolkullistakin väkeä niin kuin esmes tähänkin ketjuun kommentoinut tira+. Emmehän halua kiusata heitä. Ehkä paras paikka vihervasureitten mielenosoituksiin olisi Ämmässuon kaatopaikka.

Rouva Ano: Joo, nuo ranskan mellakat oli mainio esimerkki ”integroitumisesta”. Ja Ranskan joukkuetta oli muutenkin tympeä katsella sillä sehän oli lähinnä Africa United. Suomalainen lätkäjuhla oli todellakin sivistyneempi mikä on siinäkin mielessä mielenkiintoista että lätkähän on itse asiassa väkivaltaisempi laji kuin jalkapallo. Kyseinen Honkasalo on arkkityyppi ihmisestä joka elää omassa kuplassaan eikä anna reaalimaailman häiritä saarnaansa.

Ano: Ja tällaisia kokemuksia on muualtakin. Media taas etsii jalustalle nostettavia mannekiineja.

Kissamies: Kyllä, ja muutenkaan en pidä ajatuksesta että lapsia kuskataan mielenosoituksiin. Oli ne sitten mitä mielenosoituksia hyvänsä. Yksi törkeimmistä esimerkeistä lasten käyttämisessä propagandassa on tämä Lenin-setä asuu Venäjällä:

https://www.youtube.com/watch?v=XjVnbVStaDA

tira+: Joo, tiedän tapauksen, en toki muista mutta lukenut olen. Nää nykyiset tiedostavat mielenosoituksethan muistuttavat tosiaan jonkunlaista rock-festivaalia siinäkin mielessä että selvin päinhän siellä ei kannata olla.

VNV: Olis muuten varsin hyvä reitti.

vieras kirjoitti...

Jotenkin nolotti tuo Mäntyniemi kun Trump ja hänen delegaatio kävivät siellä. Varmaan Mäntyniemi teki kolkon vaikutelman vieraille. En harrasta "mitä ne meistä ajattelee" mutta jos en itse tykkää Mäntyniemestä niin en viitsisi sitä muille esitellä innosta puhkuen.

Kävi mielessä että Tamminiemi olisi pitänyt pitää presidentin virka-asuntona Kekkosen jälkeen ja siinä roolissa se olisi edelleen. Tamminiemi on arvokkaan tuntuinen mutta kuitenkin kodikas. Olisi ollut mukavampi esitellä Trumpille ja hänen delegaatiolle Tamminiemeä ja tarjota siellä aamiainen.

Olen välillä kummastellut mistä on peräisin semmoiset termit jotka yhtäkkiä ponnahtavat käyttöön varsinkin suvakkien ja muiden seonneiston keskuudessa. Toisaalta nuivatkin käyttävät niitä sarkastisessa mielessä tai läpällä. Ovatko ne käännöksiä Amerikan vasemmistoliberaaleilta ja -radikaaleilta? Siis semmoiset niinkuin "rodullistettu", "...oletettu", "maalittaminen" tms. mitä niitä on.

Sanoilla ja kielipelillä pyritään vetoamaan tunteisiin, luomaan mielikuvia ja vaikutelmia, ja siten ohjaamaan mielpiteiden ja käsitysten muodostamista. Tässä tullaan myös paljon puhuttuun määrittelyvaltaan. Olisi hyvä jos jotkut nuivat ottaisivat asiakseen perata termi kerrallaan ja jäljittää niiden sylttytehtaat ja arvioida mitä ne ovat, mitkä ovat niiden merkitykset ja sisällöt, mitä varten ne on keksitty ja otettu käyttöön ja mihin vastapuoli pyrkii niiden käytöllä.

Tämän jälkeen nuivien pitäisi miettiä ja päättää miten menetellään noiden termien suhteen. Pitää välttää se ettei ryhdy käymään julkista keskustelua vastapuolen ehdoilla eikä omaksua vastapuolen tekemäiä määritelmiä sanoille.

vieras kirjoitti...

Jos haluaa kulttuurimarxistit pois avainpaikoilta niin onko muuta vaihtoehtoa kuin samat metodit millä kulttuurimarxistit ovat saaneet avainpaikat haltuunsa? Kulttuurimarxistit eivät ole päässeet asemiinsa yhdenkään vaalin avulla. Ei myöskään aseilla.

Oikeisto-vasemmisto-jako on vanhentunut mutta selvyyden vuoksi käytän niitä tässä. Pelkistetysti sanottuna tarvitaan "oikeiston" tavoitteita mutta "vasemmiston" keinoja.

Nuivien pitää vallata julkishallinto, yliopistot ja mediat. Tässä tullaan virkanimityksiin ja nimitysvallan käyttöön. Käytännössä nuivia pitäisi nimittää kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiinkin paikkoihin. Ihan joka paikkaan ei pääse sijoittamaan "omia miehiä" mutta tällöin niihin voi vaikuttaa rahan avulla, siis siten ettei anna niille rahaa ja muutoin hankaloittamalla toimintaa. Joku Antifa nyt on semmoinen ettei siihen saa nuivia solutettua, mutta ei tarvikaan kun sitä voi härnätä mm. kieltämällä naamioidut mielenosoitukset ja rankaisemalla sen rikkomisesta. USA:ssa jokin osavaltio taisi julistaa Antifan terrorijärjestöksi joten sitä kohdellaan terrorijärjestönä. Jos medioita ei saa vallattua niin perusteaan omia.

"Varsinaisen" poliittisen toimintaan tarvitaan muutoksia metodeihin. Nuivien tavoitteet ovat hyviä ja kannatettavia mutta ongelman muodostavat keinot tai niiden puute. Nuivat puhuvat liikaa omilleen ja ovat liikaa omassa nuivassa kuplassaan jolloin unohtuu se että vaalikarja on "tuolla ulkona". Vaalikarjassa on liikkuvat äänestäjät ja epävarmat äänestäjät jotka ovat potentiaalisia nuivia. Jos 70-90 prosenttia kansasta on nuivaa tai hyvin nuivaa niin siinä on hyvä kohderyhmä jota tavoitella. Nuiville riittää tekniset faktat mutta vaalikarjalle ei. Tietysti ne pitää kertoa mutta niiden lisäksi pitää osata vedota tunteisiin ja luoda mielikuvia ja vaikutelmia. Pitää myös muistaa toiston merkitys koska paksukalloinen jääräpää ei heti vaihda mielikuvaansa, puhumattakaan mielipiteestä ja varsinkaan niin että se muuttaisi äänestyskäyttäytymistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras.

Viesti1: Joo, kyllä Tamminiemi olisi ollut tyylikkäämpi. Mäntyniemen kohdalla tulee mieleen että olishan sitä tehdessä joskus voinut muutaman suorankin kulman tehdä. En oikein tiedä ovatko nuo termit lainatavaraa mutta määrittelyvaltaanhan ne liittyvät. Siihen, kuka termejä keksii ja kuka niitten sisällön saa määritellä ja sen että millä termeillä puhutaan. Sinänsä ne ovat yleensä itsessään niin huvittavia että ne kääntyvät samantien vitsiksi voiman pimeän puolen käyttöön. Tietenkään vastapuolen ehdoilla ei pidä puhua. En minäkään puhu itsestäni cis-seksuaalina vaan ihan heterona.

Viesti2: Sanoisin että ei toi onnistu millään. Voimassa olevan järjestelmän tulee ensin romahtaa omaan mahdottomuuteensa ja sen tilalle on rakennettava uusi. Pohdiskeluasi voisi verrata tilanteeseen jossa Neuvostoliiton toisinajattelijat tuumailisivat että kuinka solutetaan NKP ja Neuvostoliiton hallinto. Valitettavasti tilanne on tämä. Ns. vaalikarjaa varten meillä on tällä hetkellä perussuomalaiset ja vaihtoehtomedia.

vieras kirjoitti...

Kannattaisiko persujen tarjota ilmaista alkoholia ja tupakkaa lehdistötilaisuuksissa? Saisiko tällä tavalla myönteisempää julkisuutta valtamedioissa? Toimittajat taisivat ainakin ennen olla kovia vetämään häppää ja röökiä.

Entäs kannttaisko persujen tarjota alkoholia vaaliteltoilla ja teltoilla joita pitkin kesää ja tulevaa syksyä pystytetään toreille ja kauppojen eteen?

Persuilla kun on uuvateilta jääneet puoluetuet niin näistä voisi ohjata alkoholimäärärahoihin. Saisiko tällä kannatusta ylemmäs?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Ei tuolla saisi aikaan kuin pirunmoiset lööpit. Tosiasia on että ainoa persujen teko jonka valtamedia voisi hyväksyä olisi se hurmaava joukkoitsemurha.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä vain. Vuosia ulkomaan hörhöilyjä seuraillessa olen Kaikki in näihin tutustunut ja vielä iso osa puuttuu.

Uudet persoonapronominit näille sukumonioille ei oikein suomen kieleen Taivu. Esim,zer. (suom. Hän->Zän?)

Jos sinut pakotetaan sanomaan jotain, on vielä röyhkeämpää kuin jos et saa sanoa jotain (nagger=naputtaja)

Tohtori Tökerö

Anonyymi kirjoitti...

Aikaisempi kommentti oikeisto-vasemmistosta vanhentuneena pitää paikkansa. Vasen on tehnyt täyden kierroksen takaisin oikealle ja oikeisto liusunut vasemmalle.

Nykypuolueet on individualistit vastaan kollektivistit. Ja yksilöhän se on kaikkein pienin vähemmistö.

Tohtori Tökerö

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tohtori Tökerö. Suomen kielihän on tiedostaville siitä nolo että meillä on vain yksi kolmas persoonapronomini. Veikkaan että pian tulee hyökkäys sitä kohtaan että nainen muuttuu naimisiin mentyään vaimoksi. Sanomaan ja hyväksymään pakottaminen on aikamme ilmiö ja valitettavan lisääntyvä. MItä tulee puolueisiin niin meillä on yksi Federalistinen puolue. Keskustasta ”oikealle” se koostuu opportunistisista federalisteista ja siitä vasemmalle utopistisista federalisteista.