keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

ANTERO LÄRVÄNEN JA YLIMÄÄRÄISET UUTISET

- Hyvää päivää, hyvät kuulijat. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion ylimääräisessä uutislähetyksessä Helsinki-Vantaan lentokentällä. Niin kuin kuulijat hyvin tietävät, monikuristavan toiveajattelaation asiantuntijat ovat tuoreeltaan esittäneet laskelman että Suomi tarvitsee 1,4 miljoonaa ulkomaalaista työntekijää että maa selviäisi tulevaisuudessa eläkeläistensä elatuksesta.

- Tähän mennessä tosin tässä ammattitaidon haalimisessa on ollut vielä vähän laittamista sillä yleisenä trendinä on ollut se, että maahan saapuu mielellään parikymppisiä kehitysmaalaisia häiskiä suoraan eläkeläisiksi ja silloin tulijan asema nettoveronmaksajana ja huoltosuhteen parantajana on ollut vähintäänkin kyseenalainen. Mutta nyt tilanteeseen on tulossa muutos. Ainakin pieni sellainen. Juuri äskettäin laskeutui kentälle lentokone suoraan Pariisista ja sen mukana on uunituore korkeasti koulutettu ja ammattitaitoinen uussuomalainen nettoveronmaksaja. Kas, sieltähän hän jo saapuukin. Anteeksi herra Jean-Pierre Hoeroebleau, olen Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradiosta. Voisitteko antaa kuulijoillemme pienen haastattelun?

- No ilman muuta.

- Olette siis päättäneet muuttaa Suomeen nettoveronmaksajaksi ja parantamaan suomalaista huoltosuhdetta?

- Näin minä olen tykönäni päättänyt. Ja minulla on varmasti paljon annettavaa sillä olen koulutukseltani diplomi-insinööri, erikoistunut hissitekniikkaan ja aloitan pian työskentelyn Kone Oy:ssä.

- No mutta sehän on hienoa. Ihmetyttää kuitenkin hieman se, että miksi juuri Suomi? Täällähän teidän verotuksenne tulee olemaan huomattavasti korkeampi kuin, no, justabout kaikkialla muualla.

- Tuo asenne on selvästi teidän suomalaisten yksi suurimpia ongelmia. Teiltä puuttuu aito sosiaalinen talkoohenki. Tulisihan teidän toki ymmärtää että yhteen laskettu yhteiskunnallinen omaisuus kuuluu, no, yhteiskunnalle ja yksilöllä oleva raha on hänellä vain yhteiskunnalta lainassa. Jos yksilöllä on liikaa rahaa niin hän törsää sen kumminkin ja alkaa vielä kaupan päälle kuvitella osaavansa ajatella yhteiskuntaa fiksummin siitä, mihin rahaa tulee käyttää. Ei kuulkaa, en minä miellä verotustanne minkäänlaisena ristinä vaan rakastavan valtioäidin huolenpitona.

- Niin no, asioita voi tulkita monella tavalla. Mutta verotuksen lisäksi asuminen täällä – eritoten täällä Helsingissä – on tolkuttoman kallista. Olisittehan te voineet muuttaa vaikka Las Palmasiin. Sielläkin olisi kokeneelle ja koulutetulle insinöörille varmasti hyviä työtarjouksia.

- Asuminen itsessään on eräs omistamisen ja eriarvoistamisen muoto. Liian pröystäilevästä asumisesta tuleekin hieman rangaista. Onhan toki ajateltava ympäristöäkin ja esimerkiksi omakotitalo on ilmastonmuutoksen kannalta vastuuton valinta. Alle tuhannen ihmisen asumisyksiköt ovat mielestäni tarpeetonta ja unohdettavaa historiaa. Kannattaisi ehdottomasti keskittää väestöä suuriin kuutioasumiskomplekseihin. On ajateltava globaalisti ja onneksi Suomessa niin tehdään. Viimeaikainen kehityksenne on ollut todella ilahduttavaa. Koululaisetkin lakkoilevat ilmaston puolesta.

- Mainitsemanne viimeaikaisen kehityksen myötä sinänsä maahamme saattaa tulla vasemmistohallitus joka – nimenomaan ympäristöön vedoten – kiristää verotusta entisestäänkin akselilla maidosta moottorisahaan. Samalla se hankkii maahamme jatkuvasti lisää ulkomaalaisia jotka elätetään juuri teiltäkin nyhdettävillä veroeuroilla. Eikä tämä ole mielestänne hieman kohtuutonta? Näin nettoveronmaksajana?

- Jaa toimittaja tarkoittaa varmaankin niitä vihan inspiroimia laskelmia joitten mukaan niin sanottu haittamaahanmuuttaja kustantaa suomalaisille elinaikanaan liki miljoona euroa. Nuo laskelmathan ammuttiin heti tuoreeltaan alas koska niistä oltiin jätetty pois se olennainen eli auttamisen hinta. Ja sitä auttamisen hintaa minäkin olen tulossa riemumielin maksamaan. Ei pidä ajatella vain itseään, perhettään ja jotain mystistä kansakäsitystä. Erään kappaleen sanoin aion tulla Suomeen ajatuksella että ”solidaarisuuttahan Suomessa tarvitaan”! Minä en ole tullut tänne ottamaan vaan antamaan.

- Nyt täytyy todeta että te taidatte olla juuri sitä mitä valtiovaltamme on epätoivoisesti etsinyt. Nettoveronmaksaja Hoeroebleau, kiitän teitä haastattelusta. Mitenkäs tämä toinen herrasmies, oletteko te samaa seuruetta herra Hoeroebleaun kanssa?

- Kyllä olen. Olen Jean-Luc Drut.

- Herra Drut, oletteko tekin tulossa Suomeen nettoveronmaksajaksi?

- Olen joo. Tai no, en. Tai no, se on vähän monimutkaista.

- Kuinkas?

- No katsokaas kun minä olen tuon Jean-Pierren avustaja, huoltaja ja turvamies. Olen ollut aikaisemmin luutnanttina Ranskan armeijan erikoisjoukoissa ja Jean-Pierre palkkasi minut vähän katsomaan peräänsä, ettei hän hanki itseään hankaluuksiin.

- Katsomaan perään? Mutta hänhän on  hissi-insinööri.

- Eihän se mikään insinööri ole. Vaan kirjastoamanuenssi Cherbourgista. Joka viime vuonna meni ja voitti Eurojackpotissa 87 miljoonaa euroa. Jonka jälkeen hän vähän sekosi ja alkoi toteuttaa kaikenlaisia päähänpistoja ja minä olen siinä vähän niin kuin varmistamassa. Tämä Suomen keikka on näistä päähänpistoista jo kolmas.

- Passaiskos kysyä että mitäs ne kaksi aikaisempaa olivat?

- Noo… ensiksi hän ajatteli kokeilla pornotähden elämää ja vuokrasi kokonaisen osaston Megawank-studioilta Los Angelesista. Eihän sitä kuvattua materiaalia julkisuuteen päästetä mutta kameramiehet totesivat että hepun työmoraali oli niissä sessioissa kyllä enemmän kuin kohdallaan. He came and he came and he came and he came and he came. And then he went.

- And then he went where?

- No interwebin ihmeelliseen maailmaan. Hän halusi olla maailman hermolla ja meni töihin yhteen maailman suurimmista datakeskuksista jossa sijaitsee yksi tärkeimmistä nettiliikenteen solmukohdista. Tai siis maksoi miljoona euroa että sai olla siellä ”töissä”. Hän teki suunnittelutehtäviä työhuoneessaan joka oli kytketty irti kaikesta mahdollisesta huoneesta ulospäin mutta johon hän itse sai kaiken haluamansa datan. Datakeskuksen bittinikkarit laskeskelivat piruuttaan että jos hänen kehityssuunnitelmansa olisi toteutettu niin maailmalla päästäisiin takaisin 28 kilobaudin höyrymodeeminopeuteen joskus ensi joulun kieppeillä.

- Ja nyt hän on siis tulossa Kone Oy:lle töihin? Tai siis ”töihin”.

- Jep. Hän on maksanut Kone Oy:lle miljoonan että pääsee suunnittelutehtäviin samalla periaatteella kuin siellä datakeskuksessa. Nimittäin kun hän luki teidän suomalaisten hinkua hankkia lisää ulkomaalaisia ja sitä kautta korjata miinusta tuplamiinuksella niin hän totesi että tuo on niin höhlää että sitähän on pakko kokeilla ja eläytyä hommaan ihan kybällä. Ruveta just sellaiseksi mitä Suomen valtiojohto haikailee. Tuon miljoonan lisäksi hän maksaa itse itselleen oman palkkansa, samoin kuin minun palkkani ja pitää huolen että kaikki mahdollinen vero maksetaan pennilleen. Itse asiassa hänen piti tuplata minun bruttopalkkani että saan suomalaisen verotuksen jälkeen käteen sen minkä muuallakin.

- Mitäs hän muuten siellä Kone Oy:llä sitten suunnittelee?

- Tasamaan hissiä välille Helsinki – Tallinna. Mutta hei, miten ihmeessä teille meni läpi nuo Jean-Pierren jutut? Ei kai kukaan todellisen rahaksi realisoitavan ammattitaidon omaava tyyppi tule tänne? Kun kaiken verotuksen ja muun kustannuksen jälkeen lopputulema hipoo sitä tuulen huuhtomaa persettä. Yrittäjällä varsinkin. Eihän tää teidän systeemi houkuttele muita kuin elätiksi tulevia.

- No kieltämättä minua alkoi jossain vaiheessa ihmetyttämään. Ja itse asiassa odottelin jo mööppiä.

- Mööppiä?

- Niin. Minun herätyskelloa. Se kun pistää että mööp mööp mööp mööp mööp.

- Jaa, nyt ymmärrän. Mutta hei, nyt mun täytyy lähtee. Se Jean-Pierre on aika impulsiivinen ja se saattaa hankkia itsensä kuseen nopeastikin. Som´moro ranskan kielellä

- Ja som´moro suomen kielen pinnanmaan murteella. Täällä Antero Lärvänen, Helsinki-Vantaa. Siirto rutioon.

- Ja täällä paikallisration rutio. Laitetaanpa seuraavaksi soimaan musiikkia yksinkertaisemmilta ajoilta ja siirrytään hetkeksi Lampaansyöjien tunnelmiin:




EPILOGI

Jos satunnainen matkaaja lähestyy Pinnanmaan mäkisiä tasankomaita etelän suunnasta niin juuri maakunnanrajan vaihtumisen jälkeen, hieman Huitsinnevadan puolella on tienvieruspysäkki. Sellainen varsin perinteinen suomalainen, pelkkä levike, P-merkki, roskapönttö ja ympärillä paljon pöpelikköä ja häpelikköä. Ei varsinaista postikorttimaisemaa, ei millään muotoa, mutta ajaapahan tarpeellisen asiansa. Sille levikkeelle oli nyt pysähtynyt Huitsinnevadan paikallisradion Transit. Antero, Hösse ja Pertta olivat kusitauolla ja löröttivät elinvoima-annokset tienvarsilepikkoon. Tyhjennysharjoituksen jälkeen pantiin palamaan voimasavuke Bostonit. Levikkeelle saapui pohjoisen suunnasta rekka jonka oven kylkeen oli teipattu tunnus Son Lönsönin Genitaalihiekka Oy. Auto pysähtyi ja kuski astui ulos.

- No jumalauta! Sehän on Lönsön itte! Mitenkäs sinä ajohommissa? Eikös sulla oo kuskeja?

- Onhan mulla mutta ne on kaikki jo kiinni. Piti vuokrata Huitsinnevadan tämpsteriitti- ja tiittitiittilouhokselta vielä pari autoa lisää ja hypätä ittekin puikkoihin. Nyt meinaan menee genitaalihiekkaa siihen malliin että ei oo enää hyvä tosikaan.

- Mikäs sen myyntiä nyt niin kasvattaa?

- No se Trump. Kun siinä selvityksessä saatiin osoitettua että eivät ryssät olleet sotkeutuneet jenkkien pressanvaaleihin mitenkään. Ja kas kun valtamedia on ollut avoimessa sotatilassa kyseistä valtionpäämiestä vastaan jo yli kaksi vuotta niin sen arvaatte mitä tasoa vitutus on. Se kun oli kirjoittanut Watergate-kolumnit jo valmiiksi ja nythän ne menee pesänvirikkeeksi. Toi toinen vaunu menee Sanomatalolle ja toinen lähtee lentorahtina Amerikkoihin. Minä vaan näin autonne ja ajattelin tässä morjestaa ja poltella tupakit ennen kuin jatkan matkaa. Ja nyt mun tarttee taas lähtee. Ton tiedostavan vitutuksen genitaalihiekan nälkä kun on loputon ja yrittäjähän myy sitä mitä kysytään. Tulkaas jätkät joskus käymään Hääränlärpättämänjärvellä. Morjens.

Ahkera pinnanmaalainen yrittäjä Son Lönsön jatkoi kohti etelää ja paikallisradion toverukset puolestaan käynnistivät Transitin ja jatkoivat kohti pohjoista. Lällävesi odotti. Jälleen kerran.

29 kommenttia:

Hokki kirjoitti...

Yrjö kun on urheilumiehiä tuli heti mieleen Drut-nimen nähtyäni että ranskalaisnimeä kun Yrjö haki, niin muisti Montrealin 1976-kisojen 110 aitojen voittajan Guy Drutin.
Yes?
Hauska tarina jossa on viesti, jonka Suomen päättäjät varmaankaan eivät tajuaisi.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Kas kummaa, minulta oli jäänyt penskana huomaamatta että maanmainiosta Lampaansyöjät-romaanista on tehty elokuvakin! ja YLE ilmoittaa että "Ohjelma on tulossa katsottavaksi 30.4.2019 klo 21.40". Mitenkähän tämän muistaisi silloin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hokille ja Yhel Turkkulaasel & kiitos kommenteistanne.

Hokki: Yes. Sieltähän se nimi tuli. Ja Suomen päättäjät tuskin ymmärtävät. Kun ne eivät tajua että nämä halutut ulkomaalaiset huoltosuhteen pelastajat ovat tosiasiassa lähinnä taruhahmoja vihakirjoittajien kirjoituksissa.

Yksi Turkkulaanen: Elokuva on tehty vuonna 1972. Vaan eipä tarvitse muistella. Tuossa linkissä se näkyy youtubessa:

https://www.youtube.com/watch?v=nPvOw0s9oKU

Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki ovat kyllä tuossa leffassa varsin mainiot Sepe ja Valtteri

Lemminkäinen kirjoitti...

Hesarin oraakkeli kertoi sataprosenttisella varmuudella että Trumpista ei tule presidenttiä ja median muut oraakkelit ovat kertoneet pari vuotta että Trump on käytännölliseti katsoen vankilassa, puuttuu vain tuomarin nuijan kopautus. Oraakkelit ovat myös valistaneet kansaa lauseilla: Maahanmuutto on rikkaus, me tiedämme kaikki heidän taustansa, he eivät tuo väkivaltaa mukanaan koska he pakenevat sitä, mm. Selailin tuossa nopeasti läpi Suomen oraakkelimediaa, enkä huomannut minkäänlaista notiisia siitä että Tukholmassa on tapahtunut räjähdys viime yönä ja muutamia henkilöitä on viety sairaalaan kevyempien vammojen vuoksi. Tämä kerrotaan Ruotsin Korkeajännityksessä, siis SVT:n tekstiteeveessä. Toivottavasti PT-media kertoo lähemmin räjähdyksestä päivän mittaan.

Juha Kivela kirjoitti...

Osa 1/2

Hauska ja mainio kirjoitus, kiitosta vaan jälleen kerran Ykälle!

Tuosta ansiotuloverotuksen järjettömästä tasosta muistan kirkkaasti jo jostain 1980-luvulta isäni usein elokuussa todenneen - päivä vain jonkin verran vaihteli - että nyt sitten voin ja saan tienata perheelleni ja itselleni, sillä tähän asti tienaamani ANSIOTULOT ovat menneet Suomen Valtiolle verotuloina, loppuvuoden voin sentään tienata itseäni ja perhettäni varten... lukija varmaan ymmärtänee, mitä tuossa tarkoitetaan, sitä tuskin tarvitsee kirjoittaa auki?

Kuten Ykä kirjoituksessaan mainitsee, niin jo kertaalleen niistä järjettömästi verotetuista ansiotuloista on isäni ja äitini rakennuttaneet iitselleen aikoinaan paperitehdaspaikkakunnalle omakotitalon, jossa vanhempani edelleen kokevat mielekkääksi asua, koska maalla asuminen on vaan niin paljon mukavampaa kuin sardiinina kuutioasunnossa kaupungissa... mutta Järjestelmäpuolueista etenkään ylikansalliselle sekoomukselle (viralliselta nimeltään kaiketi edelleen Kansallinen Kokoomus) tuollainen toiminta on vastoin luontoa ja ylikansallista sosialistis-kommunistista järkeä ja logiikkaa, joten Suomen Valtion alaisessa Valtioneuvostossa ja Valtiovarainministeriössä onkin jo kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon (jota itse pidän todellisena maanpetturina, näin sivumennen huomauttaen) alaisuudessa kaavailtu huomattavaa KIINTEISTÖVERON KOROTUSTA, josta on nyt oltu HYVIN HILJAA, koska EDUSKUNTA- ja EUVAALIT, joista GCM-Mykkäsen (kokoomuslainen ex-sisäministeri) johdolla pyritään edelleen tekemään ILMASTOVAALIT, vaikka PALJON TÄRKEÄMPIÄ TEEMOJA OLISI VAIKKA KUINKA PALJON!!!

ARVOPOHJA on vain Suomessa VALTIOLLISEN ELIITIN kesken sellainen, että TODELLISISTA ASIOISTA EI SAA PUHUA, se on erikseen ja nimenomaisesti kiellettyä vihapuhetta, josta tarvittaessa ihan oikeasti rangaistaan Demlalalaisessa oikeusjärjestelmässämme, vaikka sellaiseen toimintaan ei ole edes kirjoitettua lakia olemassa, mutta edistyksellisessä Suomessa tuollaiset LAILLISET MUOTOSEIKAT ovat niin LAST SEASON!

Juha Kivela kirjoitti...

Osa 2/2

Palatakseni vielä tuohon paperitehdaspaikkakuntaan vielä sen verran, että kun sieltä nuo VEROJA MAKSAVIEN ANSIOTYÖLÄISTEN TYÖPAIKAT ovat vähentyneet siihen malliin, että kaupoissa ei juuri ostovoimaisia asiakkaita enää näe, niin edistyksellinen Järjestelmäpuolueemme puolueet ovat paikanneet tuota ostovoiman puutetta etnisesti edistyksellisellä tuontitavaralla sekä Afrikan mantereelta että Lähi-Idän suunnalta.

Ongelma tuossa yhtälössä on vain se, että tuon etnisesti edistyksellisen porukan elättäminen tapahtuu edelleen niiden ansiotyötä tehneiden että edelleen ansiotyössä olevien selkänahasta, joka on kyllä täysin väärin. Vääryyttä korostaa omasta mielestäni perheessämme sellainen seikka, että äitini irtisanottiin KAHDESTI JULKISELTA TYÖNANTAJALTA RASKAUKSIEN ajaksi, johon DEMLA-yhteiskunnassa EI OIKEUTTA saanut, joten äitini eläke ei kovin kaksinen ole, koska on pitkiä jaksoja, jolloin ei ole ollut työelämässä palkkaa nauttimassa - toisin kuin nuo "työtä" tekevät lukuisat kymmenet tuhannet, ellei peräti jo sadat tuhannet valtion -ja kuntien palkkalistoilla roikkuvat nollatyötä yhteiskunnalle toimittelevat virkaihmiset.

Samaan aikaan näen esim. täällä Helsingissä kuinka tuolta Afrikan sarvesta mahdollisesti kotoisin olevat - ja kotimaassaan (sic!) lomailevat - uussuomalaiset repivät KELAN ja SOSSUN taikaseinästä SATOJA EUROJA KÄTEISTÄ KERRALLA, kuten muutama päivä sitten Helsingin Pasilassa, jossa kävin toimittamassa oikeuteen asiakirjojani. Tällaisia asioita eräät poliittisen eliittimme "huippua" edustavat "arvojohtajat" ja vastaavat pitävät äärioikeistolaisena vihapuheena, joka tulee tuomita ja tuomitun tulisi kantaa koko loppuelämänsä jotakin määrittelemätöntä "aktiivisen katumisen" ristiä, jossa koskaan mikään määrä "aktiivista katumista" ei riitä tuon määrittelemättömän ja määrittelemättömissä olevan "synnin" anteeksisaamiseen...

Toivoa sopii, että Tsuhna herää ruususenunestaan, sillä aikaa on vain joitakin viikkoja, jonka perusteella Suomen poliittinen suunta voidaan muuttaa!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lemminkäiselle ja Juha Kivelälle & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Eiköhän PT-media kerro. Se on pirun hyvä tietoalusta. Mutta eikö olekin mielenkiintoista että valtamediamme on täydessä sotatilassa Yhdysvaltain presidenttiä vastaan ja valtakoneistomme tyytyy raapimaan asian suhteen muniaan? Eikös kannattaisi pitää edes alkeellisia välejä maailman voimakkaimman maan kanssa?

Juha: Hyviä huomioita taas kerran. Nythän on niin että vääryyttä vastaan taisteleminen mielletään virallisen koneistomme taholta vääryydeksi tai jopa rikollisuudeksi. Mutta valitettavasti Ruususen uni ei vielä vuoden 2019 vaaleissa lopu. Luvassa on todennäköisesti vielä pahempaa.

Juha Kivela kirjoitti...

Jep, juuri noin Ykä!

Vääryyden ja jopa rikollisuuden voi itse määritellä mieleisekseen, etenkin jos katsoo saaneen siihen kansalta "valtakirjan"?! Tosin omasta mielestäni tuossa vääryyden määrittelyssä loukataan suuresti moraalia ja etiikkaa, mutta niidenhän ei katsota enää kuuluvan tosiuskovan ja ideologiatyötä tekevien henkistä selkärankaa ohjaaviksi lähtökohdiksi...

Samaa ajattelen nyt kevään 2019 vaaleista, joskin yllätys saattaa myös tulla... kukapa sen tietäisi? Suurin ongelma nimittäin liittyy siihen, että jos muutos ei nyt mahdollistu, niin onko siihen enää jäljempänä mahdollisuutta? Ja tuonnempana ajankohdalla en välttämättä viittaa edes neljän vuoden päähän, sillä jos oikein muistan niin tätä edelliseen blogiin nimimerkki Kumitonttu kirjoitti osuvasti, että "komento" Suomen taloudellisen ja poliittisen tilan suhteen voidaan ottaa jo ennen sitä toiselta suunnalta, jolla Kumitonttu tarkoitti IMF:ää.

Itse olen ajatellut samoin, tosin sillä poikkeuksella, että IMF ei välttämättä ole ainoa taho, joka tuolloin ottaa niin taloudellisen kuin poliittisen komennon Suomessa...

PS. Yhdysvaltojen Presidentti Donald Trump twiittasi liittyen tuohon median tilaan ja toimintaan juuri äsken mielestäni osuvasti ja tärkein argumentein. Suomessa tuo on yhtä todellista, ellei jopa vakavampaa, kuten yllä kirjoitit, niin eiköhän Suomessa kannattaisi pyrkiä pitämään hyvät välit ja suhteen Yhdysvaltojenkin kanssa... Mielestäni valtamedian ja eräiden jopa Suomen Valtiolta palkkaa nauttivien osalta tulisi oikeudellisesti tutkia, onko menetelty oikein, ja onko oikein, että saavat jatkaa palkan nauttimista tuosta "työstään"... mutta se olisi todellisessa oikeusvaltiossa ja sivistysvaltiossa oikeudellisten instituutioiden tehtävä, jotka nyt eivät siihen näytä kykenevän... valitettavasti.

Strix Senex kirjoitti...

"asiantuntijat ovat tuoreeltaan esittäneet laskelman että Suomi tarvitsee 1,4 miljoonaa ulkomaalaista työntekijää että maa selviäisi tulevaisuudessa eläkeläistensä elatuksesta"

Tästäpä seuraakin mielenkiintoinen ajatusleikki. Jos tarvitaan 1,4 miljoonaa ulkomaista työntekijää, ne eivät voi tulla Somaliasta, Irakista eivätkä Afganistanista, koska sieltä ei tule työntekijöitä. Tämän ovat työllisyystilastot hyvinkin selvästi osoittaneet. Ne eivät voi tulla myöskään Virosta, josta ne ovat tähän asti tulleet, sillä virolaiset ovat pikemminkin palaamassa omaan vaurastuvaan maahansa. Mistä he siis tulevat?

Nykyisten tietojen ja tilastojen valossa esiin nousee selvästikin kolme maata Kiina, Venäjä ja Vietnam. Tämän kanssa moni joutuu vielä miettimään maahanmuuttonäkemyksiään uusiksi. Arvoiltaan noista maista tulijat istuvat hyvin perinteisiin suomalaisiin arvoihin. Kiinalaiset ja vietnamilaiset ovat tunnetusti ahkeraa ja yritteliästä porukkaa. Venäläisten kanssa on loppujen lopuksi tultu toimeen iät ja ajat, jos nyt niitä sotimisia ja suurvaltahörhöilyjen vaikutuksia ei liiaksi painoteta. Siinä mielessä siis kotoutumisongelmia ei paljoa olisi odotettavissa. Kaikilla on kuitenkin myös vahva oma identiteettinsä, joka tuskin katoaa.

Ay-liike tietysti joutuu hämmästelemään, kun sen sananvalta kokonaan katoaa. Vihervasemmistokin joutuu hämmästelemään, kun se ei saa maahanmuuttajista kannattajia vaan tiukkoja vastustajia. Vaan kyllä siinä muutkin saavat hämmästellä, kun joutuvat huomaamaan, että Suomen taloutta johdetaan Pekingistä, jossa päätetään, että käytetäänkö niitä rahoja eläkkeisiin vai löytyykö niille tarpeellisempaa käyttöä.

Anonyymi kirjoitti...

Lemminkäinen antoikin hyviä uutisvinkkejä ja lisäisin vain Hollannin parlamenttivaalit, joista ja etenkään joiden tuloksista ei "alati luotettava ja objektiivinen mediamme" ole puhua pukahtanut! Thaimaan vaaleista on kyllä kertomalla kerrottu.
Syy voinee olla siinä kun vaalivoiton koppasi ilmastonmuutos- ja maahanmuuttovastainen puolue.

https://yle.fi/uutiset/3-10708807
-Eikös ole metkaa kuinka verovaroilla toimiva ylenanto saa salata veronkiertäjät verottajalta..?


-Tvälups-

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Tuo Youtuben versio löytyy ainoastaan 480p-tarkkuudella, mutta elättelen toivoa siitä että YLE pystyisi vähän parempaan. Täytyy vaan yrittää muistaa vappuaatton tietämissä imuroida tuo elokuva YLEltä.

Lemminkäinen kirjoitti...

Oraakkeli Katainen loihe lausumahan pöllön vuonna 2008 että Suomi tarvitsee 1,8 miljoonaa moniosaajaa seuraavan 11-vuoden aikana, paikkaamaan reikää Suomi-neidon täkissä. Tätä paikattavaa reikää ei kuitenkaan ole vielä edes löytynyt. Tämän päivän oraakkelit kertovat että korpin vuonna, joskus lähitulevaisuudessa, riittää kun olemattoman reiän paikkaajia tulee vain 1,4 miljoonaa. Oraakkelit, tai oikeamminkin märkähattu karjapaimenet, eivät ymmärrä että Ilmarisen takomat vempeleet tulevat esimerkiksi hävittämään viimeisetkin kivillä (konttoreissa) istuvat ja puhuvat päät, Tuonelan unohdukseen. Ja Ykä, näillä suohon lauletuilla oraakkeleilla ei ole minkäänlaista itsesuojeluvaistoa eikä ymmärrystä siitä miksi he ovat suohon joutuneet.

Juha Kivela kirjoitti...

Taisteluvälineupseeri viittaa tuossa uutisessaan nk. Panaman papereihin, joita Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan ei saa luovuttaa verottajalle, joka on ilmeisen selvää, koska on ennen kaikkea ymmärrettävä:

1) Kuka nimittää Korkeimman hallinto-oikeuden presidentin?

2) Ketä kaikkia tämän nimityksen jälkeen Korkeimman hallinto-oikeuden presidentin ja sen jäsenten on suojeltava?!

3) Finland = Mafiastate!

Liian useat tukeaan antaneet olisivat saattaneet joutua "kiinni" ja tulla paljastetuksi, joten sosialistis-kommunistisessa Suomessa suojellaan - vain ja ainoastaan - hyvävelisisarkerholaisia, Järjestelmäpuolueiden jäseniä ja tosiuskovaisia ideologiatyötä tekeviä, Laki ja Oikeus on jo kauan sitten jättänyt Suomessa oikeudelliset instanssit, joissa nykyään keskitytään ainoastaan Järjestelmäpuolueiden rikollisten suojeluun ja totuuden väärentämiseen, sekä vihapuhujien ja kansallismielisten vainoon.


Maanpuolustuskurssit -niminen organisaatio, joka ei muistini mukaan kuulu suoraan Puolustusvoimien alaisuuteen, mutta jossa käy mielellään esiintymässä ja tosiuskovaista ideologiaansa hyväksyttämässä erinäisiä upseerismiehiä (mies-oletettuja), on nyt paljastuneiden asioiden valossa avainasemassa kevään 2019 vaalien vaalivilpin ja -petoksen osalta, sillä mikäli Maanpuolustuskurssit -nimiseen yhteyksissä olevat kansalaiset - olivat he siviilejä tai Puolustusvoimien palveluksessa - tulevat esiintulleiden tietojen perusteella vaikuttamaan erinäisin tavoin kevään 2019 vaalien lopputulokseen - ja erityisesti vaalipaikoilla ja vaalilippuihin, niiden kuljetukseen, äänten laskentaan ja tulosten kirjaamiseen liittyvissä asioissa on tarkkailtava heitä erityisesti, sillä heille on annettu selkeät ohjeet ja määräykset, kuinka tulevissa kevään 2019 vaaleissa tulee äänet "laskea".

Lopputulos on kuulemma jo päätetty, vaikka vaaleja ei edes ole vielä käyty! - Mutta näinhän oli myös viime presidentinvaalien osalta, joten samalle sylttytehtaalle johtaa jälleen jälki!

Anonyymi kirjoitti...

Minä niin rakastan veroja. Niin kuin kaikki muutkin suomalaiset.

Jonkun muun maksamia.

Verohelvetin pykääminen aloitettiin jo kauan, kauan sitten. Yleislakolla, palkankorotukset tuli - ja devalvaatio vei ne pois. palkankorotus & devalvaatio automaatti pyöri ja kun siihen lisättiin verotuksen progressio tulvi valtiolle rahaa hukattavaksi ihan mihin vaan. Peruskouluun, terveyskeskuksiin, teattereihin, uima-, teollisuus-, jää- ja urheiluhalleihin. poliitikkojen tuttavien, sukulaisten ja kylänmiesten joutovirkoihin, sosiaaliturvaan...

Hyviä asioita - vaan ovatkos kaikki tarpeellisia: Mikä vika kunnanlääkärissä, vanhempani maksoivat lukukausimaksuja, koulukirjoja, kouluruokailun. Itse. Ilman taikaseinää. Sama juttu luokktovereillani, jotkin 4 - 6 sisaruksen parvesta, kaikkien kulut vanhempien kontolla - ja mettäkulmilta ei tultu kunnan piikkiin taksilla kouluun, tultiin pyörällä, kävellen, hiihtäen. Uitiin järvessä, urheiltiin missä huvitti.

Huovinen jo näki 70-luvulla progression älyttömyyden, ja muutkin järki-ihmiset mm. TM:n pakinoitsija Viki pakinassaan "Satu nimellispalkoista". Vaan suuret valtiomiehet, Sorsa & Virolainen ei. TUPO/delvalvaatio/progressio -kone toi koko ajan muiden rahaa jaettavaksi.

Vaan on tällä viikolla hyviäkin uutisia: Trump-venäjä skandaali kuivui kasaan, V niin kuin ketutus ketuttaa tolloja, Ylioppilas Haavisto ampui itseään ja puoluettaan polveen ilmastohavittäjän hiilineutraalilla ohjuksella, Pöpilä, Orpo, Rinne sekoilevat urakalla. EU-pomo Guy Verhofstadt imitoi aatua hienosti.

Halla-aho & persut jyrää valtamedian & järjestelmäpuolueiden ystävällisellä avustuksella kuin juggernaut kohti vaalivoittoa. Ehkä yksintulleista hädänalaista selvitään ilman ampumista. Ehkä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juha Kivelälle, Strix Senexille, Taisteluvälineupseerille, Yhel Turkkulaasel, Lemminkäiselle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Juha: Tuota Kumiksen uumoilemaa lamaa on ennustettu monelta muultakin suunnalta ja se kieltämättä pelottaa. Koska kuulun itse siihen – varsin laajaan – porukkaan joka on pistänyt sukanvarteen tulevaisuutta varten ja pahimmassa tapauksessa lama saattaa romahduttaa säästöjen ja sijoitusten arvon. Persaukiset kun eivät voi maksaa toisten velkoja joten maksajaksi pannaan – jälleen kerran – tavallinen alemman keskiluokan kansalainen. Tuosta oletetusta vaalivilpistä minä en ole kyllä kuullut mitään. Enkä oikein tiedä mihin sitä tarvittaisiinkaan sillä seuraavissa vaaleissa hallintoalamaiset äänestävät järjestelmäpuolueet valtaan muutenkin.

Strix Senex: Hyviä havaintoja. Tosin minusta tuntuu että tuo ajatus ulkomaalaisten haalimisesta on muuttunut jo jonkunlaiseksi pakkomielteeksi. Täytyy haalia koska täytyy haalia.

Tvälups: Tuo on kyllä osuva esimerkki nykyajasta.

Yksi Turkkulaanen: Eihän sen videon laatu kovin hyvä ole mutta kyllä sillä pärjäilee. Itse katselin tuon juuri hiljattain.

Lemminkäinen: Ei itsesuojeluvaistoa eikä ymmärrystä mutta rajaton usko siihen että he saavat olla oraakkeleina loputtomasti.

Pyssymies: Hyviä huomioita joista pitää täsmentää tätä Haaviston hävittäjäjuttua. Häiskä siis ehdotti että Yhdysvallat olisi HX-hankkeen ulkopuolella koska se ei ole sitoutunut Pariisin ilmastosopimukseen. Muistutettakoon että juuri kyseistä Haavistoa pidetään vihreitten terävimpänä maanpuolustuksen asiantuntijana…

Anonyymi kirjoitti...

Kai se Lönsonin Son on varautunut yhä kasvavaan genitaalihiekan kysyntään, kun täällä meilläkin on valeja tulossa, kaksin kappalein. Ja tietysti tyhmä kansa äänestää jälleen kerran väärin.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Hjuu, genitaalihiekkaa kaivetaan ja pussitetaan tällä hetkellä kolmessa vuorossa.

Hokki kirjoitti...

Yrjö: 00-30 vuoden kuluttua kun joku toinen Yrjö kirjoittaa vastaavanlaisen tekstin jossa mainitaan ranskalainen niin siinä lienee kyllä ihan erintyyppinen nimi.

No, ei tarvitse kuin katsoa futiksen MM-kultaa v.2018 voittaneen nimiä (ja tsekata pärstät).
Näin itse paikan päällä LENINGRADISSA semin Belgia-Ranska ja aika tummalta näytti trikolorin miesten suhteen.

Suomen futista moititaan (aiheesta).

Kuinkakohan suuri osa kansasta toivoo maan menestyvän jos koko joukkue on täynnä neekereitä ja ählyjä + muita?
Eli Suomi selviytyy kisoihin mutta joukkueessa on vain muutama vaihtomies jolla on suomalainen nimi.
Haluaako Suomi tällaisen joukkueen?

Ihan turha lähteä kyselemään tällaista ja tehdä galluppia. Esson baarista kahvikeskustelussa ympäri maan varmaan saisi aika hyvän näppituntuman.

Drut muuten voitti 1976 ajalla 13,30 eli Bryggaren oma ennätys (myöhemmin) 13,35 ei olisi riittänyt.

Oi noita aikoja, kun meillä oli menestyviä yleisurheilijoita...













Anonyymi kirjoitti...

Samainen "professori" Haavisto on kertonut siviilipalveluksensa yhdeksi syyksi Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuuden. Ennustaja siis jo nuoruudessaan koska hän suoritti sivarinsa vuonna 1985 ja kutsunnat siis jo paljon aiemmin. Tsernon grafiittivoimalahan kipunoi vuonna 1986.


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hokille ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Hokki: Joo, jalkapallon maailmanmestaruuttahan ei voittanut Ranska vaan African United. Itse en ole jalkapallosta niin kiinnostunut vaan seuraan mieluummin lätkää jossa maajoukkue on kyllä vielä mukavasti suomalainen. Rugbyakin olisi kiva seurata mutta eihän täällä sitä juurikaan näy.

Tvälups: Jep, huomasin tuon itsekin. Tuostahan olisi valtamedialla mahdollisuus kirjoitella juttuja tyyliin ”Haavisto puhui itsensä nolosti pussiin”. Vaan ei taida kannattaa pidättää hengitystä sitä odotellessa. Ajattelepa jos jos joku persu olisi puhunut tuollaista horinmummoa. Lööpit ulvoisivat.

Anonyymi kirjoitti...

MMS eli mitäs minä sanoin?

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006050293.html

"Jopa 200 ihmistä kuolee vuosittain puunpolton päästöjen vuoksi: Takanpoltto aiotaan laittaa kuriin"

Kaikki etenee käsikirjoitusten (Agendat 21 ja 2030) mukaisesti.

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Tuo juttu oli maksumuurin takana mutta idea kyllä selvisi. Millähän ne meinaa sitä kaukolämpöä tuoda tänne syrjäseuduille? Ettei jopa tuulipropellilla tuotettua?

Anonyymi kirjoitti...

MMS

https://www.is.fi/autot/art-2000006051205.html

Helpointa ennakointia tulevaisuuteen olisi muuttaa jo nyt derkkukuutioon...


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Ja joo, siltähän tuo vaikuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pelkän MMS:n toistelun sijaan sitä kaipaa vaihtelua ja vaikka kissavideot mukavia ovatkin (sekä poistavat erinomaisesti stressiä) niin ei niitä jatkuvalla syötöllä katsoa jaksa.

Siksi tällainen erähenkinen nuorimies tarjoaa mukavaa vaihtelua niillekin:
https://www.youtube.com/watch?v=BlE7NAAS2yk

-Tvälups-

QroquiusKad kirjoitti...

Lauraa ja hänen perhettään on uhkailtu vakavasti:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006051185.html

Tällä kerta kyse lienee ollut siitä pahemmasta väkivallasta, koskapa tekijä oli sekoomuslainen eikä vihervasemistolainen.

Tapaushan ei ollut ensimmäinen laatuaan, kuten Laura muistuttaa.
Eipä ole aiemmistakaan tapauksesta silti nostettu miiituuu-rääkyjäisiä, päinvastoi Uusi Suoli (vaimikäsenniminytoli?) julkaisi aihesta bloggauksia ja taisipa olla artikkeleitakin, joilla räksytettiin Lauran tehneen uhiutumisen maailmanennätyksen ja sensellaista.

Kun Bettina Sågbomia ja jotain toista Finladssvenska Televionin toimittelijarta oli omien sanojensa mukaan uhkailtu, vailla mitään todisteita, olivat kirkujaiset pystyssä saman tien.todisteita.

Ei se "Eläinten vallankumouksen" motto "Toiset nyt vaan ovat tasa-arvoisempia kuin toiset" ollut vakavasti otettavaksi tarkoitettu, kuten ei suurin osa muustakaan Orwellin aineistosta, mutta huomattavan moni suvaitsevaiston edustajaksi itseään kutsuva on tehnyt juuri niin.

Eikä heillä taitaisi olla kovin paljon tämän asiantilan palauttamista vastaan, toisin painotuksin toki:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006050519.html

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Piti oikein mennä ja lukea tuo tutkimus. Ja kyllähän siinä todetaan, että eläkejärjestelmämme tarvitsee rutkasti lisää porukkaa toimiakseen jatkossa.

Ei sellainen ole mikään eläkejärjestelmä; se on pyramidihuijaus. Mitä aikaisemmin se romahtaa sitä parempi kaikille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Qroquius Kadille ja Keski-ikäiselle pikkupojalle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Kiitos pätkästä. Kaiken tolkuttomuuden keskellä on mukavaa välillä seurata täysin tolkullista toimintaa.

Qroqius Kad: Toiset ovat tosiaankin tasa-arvoisempia kuin toiset. Jussi Halla-ahon fillarihan rikottiin hiljattain. Mietipäs minkälaiset lööpit olisivat tulleet jos kyseessä olisi ollut jonkun viherpoliitikon pyörä.

keski-ikäinen pikkupoika: Ja valtiovalta hyväksyy että saamapuolelle otetaan jatkuvasti parikymppisiä kehitysmaalaisia.

vieras kirjoitti...

Mielenkiintoista oli todeta että Ruotsin jalkapallojoukkue ei ollut viime vuoden MM-kisoissa läheskään yhtä rikastettu kuin Ranskan joukkue. Eikös se ole vähän kumma juttu siihen nähden kuin voisi luulla? Mutta köyhdytetty Ruotsin joukkue pääsi pudotuspeleihin niissä kisoissa. Kroatian joukkue oli takuuvarmasti pottunokkainen.

Vanhan Jugoslavian maajoukkue pääsi usein MM- ja EM-kisoihin sekä olympialaisiin. Se voitti 1952 Helsingissä hopeaa. Se oli varmasti monikulttuurinen kun siellä oli serbejä, kroaatteja, bosniakkeja, sloveeneja, makedonialaisia, montenegrolaisia ja oliko myös kosovolaisalbaaneja. Ilmeisesti nykystandardeilla se oli väärällä tavalla, no ehkä bosniakit ja kosovolaisalbaanit olisivat kelvanneet kun ovat rauhanuskontolaisia.

https://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslavia_national_football_team

Antero ja äänimiehet voisivat tehdä livelähetyksen persujen vaalivalvojaisista sitten vaalipäivänä. Tietääkö Ykä mitä radio-, tv-, ja internetlähetyksiä Antero ja äänimiehet tekevät näin vaalien lähestyessä?

Persujen nousevat kannatusluvut ovat kivoja mutta gallupit eivät äänestä. Merkitystä on vain annetuilla ja hyväksytyillä äänillä. Vain ne tekevät vaalituloksen.

Vaikka persut olisi suurin puolue niin sekin voidaan blokata ulos hallitusovesta. Järjestelmäpuolueet ja niitä tukeva paskamedia ovat lässyttäneet pitkään etteivät persut pääse hallitukseen kun muut eivät halua persuja sinne. Persut voisivat lyödä vastapalloon ja sanoa että mitä vitun väliä jos ne ei haluu. Ei me edes haluta mihinkään paskahallitukseen mukaan. Menkää te vaan sinne sixpackiin vai mikä se tulee olemaan, tervemenoa.

Mahtaisko järjestelmäpuolueissa herätä haluja alkaa huoraamaan, mikäli persut olisivat suurin puolue? Siinä tilanteessa persuilla on mahdollisuus ulosmitata niiltä myönnytyksiä.

Persujen kannattaa tarjoutua tukipuolueeksi vähemmistöhallitukselle silleen Tanskan tapaan.

Hallitukseen ei kannata mennä pelkän hallitukseen menemisen ilon vuoksi, eikä hallituksessa kannata pysyä pelkän ministerinpalkan vuoksi. Pitäisi olla huippuhyvä hallitusdiili ja saada halutut ministerinsalkut että kannattaisi aivan varmasti mennä hallitukseen.

Hallitustunnustelut kannattaa tietysti suorittaa koska sillä nähdään onko mitään edellytyksiä yhteistyöhön kenenkään kanssa. Tosin tunnustelukierroksia voi olla monta jos eka tunnustelukerta ei johda varsinaisiin hallitusneuvotteluihn.

Huippuhyvällä vaalituloksella persut voivat saada jotain aikaan jopa pelkällä olemassaololla. Voi olla hyvä juttu jos hallitustunnusteluja pitää suorittaa monta kertaa ja sitten varsinaiset hallitusneuvottelut vievät kauan ja mahdollisesti kariutuvat ja joudutaan aloittamaan uudet neuvottelut. Mahdollisesti nimitettäisiin virkamieshallitus neuvottelujen ajaksi. Päätöksenteko on halvaannutettu joksikin aikaa, joten silloin ei voi tehdä vahingollisiakaan päätöksiä.

Trump määräsi liittovaltion hallinnon kiinni tai osittain kiinni kun kongressi ei antanut rahaa muuria varten. Vähän sama voisi olla siinä että poliittisen hallituksen muodostaminen venyisi venymistään.