tiistai 2. helmikuuta 2010

TARPEELLISTA TOISTOA

Meikäläinen tuppaa huomaamaan asiat hieman hitaamin kuin muut, ja niin on tässäkin tapauksessa. Törmäsin Markus Janssonin blogia lukiessani varmistukseen, että Seppo Lehdon kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdoton vankeustuomio menee sitten istuttavaksi. Korkein oikeus ei antanut valituslupaa, joten kakku menee syötäväksi. Itse olisin kuvitellut, että korkeimmassa oikeudessa oltaisiin todettu valmiiksi nauretun vitsin kärjen jo tylsyneen ja otettu asia käsittelyyn ja annettu esim. 4 kk ehdollista ja sakot päälle. Vaan toisin kävi.

Seppo Lehdon tavasta esittää asioita voi olla perustellusti varsin monta mieltä, mutta palaan aikaisempaan asiaa koskevaan kirjoitukseeni, jossa erilaisia tekoja ja niistä seuranneita tuomioita vertaillaan. Toisto asiassa on mielestäni varsin tarpeellista.

Sepon teko ja tuomio:

- törkeä vittuilu internetissä (hovioikeuden määritelmä: hovioikeus katsoi viime kesänä Lehdon ja hänen ehdolliseen tuomitun apurinsa levittäneen muun muassa poliitikkoja ja virkamiehiä herjaavaa aineistoa internetissä.)

- ei ruumillisia vammoja
- ei särkynyttä omaisuutta

Tuomio: Kaksi vuotta ja neljä kuukautta ehdotonta vankeutta.

Ja katsellaanpa sitten joitain muita tekoja ja tuomioita:

Eräs maahanmuuttaja:

- törkeä pahoinpitely
- pahoinpitely
- pahoinpitely
- pahoinpitely
- laiton uhkaus
- laiton uhkaus
- vahingonteko

- erittäin vaikeat ja hengenvaaralliset vammat
- pysyvä vika ja pysyvä kosmeettinen haitta

Tuomio: Yksi vuosi ja yksi kuukausi ehdollista vankeutta.

*

Eräs poliisimies:

- alaikäisen raiskaus

Tuomio: Yksi vuosi ja kymmenen kuukautta ehdollista vankeutta sekä 70 tuntia yhdyskuntapalvelua.

*

Eräs mäntyharjulaismies:

- törkeä pahoinpitely

- lyönyt uhria pesäpallomailalla takaraivoon

Tuomio: Yksi vuosi ja neljä kuukautta ehdollista vankeutta.

*

Eräs vantaalaismies:

- törkeä pahoinpitely

- lyönyt ja potkinut maassa makaavaa uhriaan ylävartaloon ja päähän
- aiheuttanut aivovamman
- hovioikeuden mukaan pahoinpitely oli tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja että teko oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä

Tuomio: Yksi vuosi ja kaksi kuukautta ehdollista vankeutta.


*

Eli mikä on tarinan opetus? Jonkun tavallisen kylänmiehen voi mäiskiä aivoinvalidiksi, eikä istu päivääkään. Sen sijaan jos vittuilee poliittiselle eliitillemme, istuu kaksi vuotta ja neljä kuukautta.

Toistetaan lause:

Jonkun tavallisen kylänmiehen voi mäiskiä aivoinvalidiksi, eikä istu päivääkään. Sen sijaan jos vittuilee poliittiselle eliitillemme, istuu kaksi vuotta ja neljä kuukautta.

Meillehän ollaan valmistelemassa vielä kovempia lakeja. Muistan, että 1970-luku oli meillä Suomessakin varsin brezhneviläistä, mutta joku roti silloinkin oli. Jos nykyiset verikoirat olisivat käyneet oikeutta silloin, olisi Sleepy Sleepers-yhtyeen joka ainut jätkä istunut sen täyden suunnitellut neljä vuotta neuvostovastaisesta toiminnasta albumistaan Takaisin Karjalaan.

Maassamme ja kansassamme ei ole mitään vikaa. Mutta systeemimme on sellainen, että poliittiseen ja virkamieselittiin kuuluvan ihmisen henkinen pipi on vakavampi asia kuin poliittisen ja virkamieseliitin elättävän kansan fyysinen kipu.

Kaikki ovat tasa-arvoisia. Toiset ovat vain tasa-arvoisempia kuin toiset.

10 kommenttia:

Faultyman kirjoitti...

Tervehdys arvon Yrjöperskeles!
Olen jo kauan ihastellut lahjakasta sanansäiläänne, mutta taistellut vastaan tarvetta kommentointiin.

Tämä aiheellinen ja itseänikin mietityttänyt aihe oli niin hienosti esitetty että pysähdyin oikein hetkeksi kumartamaan nojatuoliltani ja kiittämään ajatuksieni julkisuuteen vuotamisesta.

-Aiheesta sen verran, että kyllähän on jotain vikaa yhteiskunnassa jossa talousrikoksista (valkokaulusrikoksista)ja kunnianloukkauksista annetaan kovempia tuomioita kuin raiskauksista, lapsiin sekaantumisesta tai ihan vain perus väkivaltarikoksista.

Nuija kirjoitti...

Laitapa tuohon rötösvertailulistaasi vielä Suomessa nykyisin yleinen väärä ilmianto lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä:

Seuraus rikolliselle: poliisi ei tutki eli edes käräjille ei joudu, rikollinen saa lapsien yksinhuoltajuuden sosiaalitoimiston rikoskumppanuuden ansiosta ja elatusavut määrätään luonnollisesti maksimimääriin.

Uhri saa korvauksena: ei joudu syyttömänä linnaan (jos tuuri käy), saa tutkinnan aikana potkut, pääsee maksamaan ylisuuria elatusmaksuja, ei saa tavata lapsiaan enää koskaan, sallittaneen hänelle itsemurha?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset kommentoijille:

Kuhitsulle: Kommentoi vaan ihan vastaan taistelematta, niin täällä kuin muuallakin. Näistä asioista kannattaa pitää meteliä. Tervetuloa.

Mainintasi talousrikollisista on osuva. Hehän tekevät synnistä suurimman, eli pimittävät verovaroja. Ja niitähän tarvitaan kaikkeen ehdottoman välttämättömään kuten vaikkapa humanitaariseen maahanmuuttoon, siihen liittyviin vastaanottokeskuksiin, turvonneen julkishallinnon jonninjoutavien pikkupomojen palkkaamiseen ja yliopistolliseen miesvihapropagandaan.

Nuijalle: Eipä tuohon voi muuta sanoa, kuin että olet valitettavan oikeassa.

Voimia eloon kummallekin.

Unknown kirjoitti...

Meillehän ollaan valmistelemassa vielä kovempia lakeja. Muistan, että 1970-luku oli meillä Suomessakin varsin brezhneviläistä, mutta joku roti silloinkin oli. Jos nykyiset verikoirat olisivat käyneet oikeutta silloin, olisi Sleepy Sleepers-yhtyeen joka ainut jätkä istunut sen täyden suunnitellut neljä vuotta neuvostovastaisesta toiminnasta albumistaan Takaisin Karjalaan.

Maassamme ja kansassamme ei ole mitään vikaa. Mutta systeemimme on sellainen, että poliittiseen ja virkamieselittiin kuuluvan ihmisen henkinen pipi on vakavampi asia kuin poliittisen ja virkamieseliitin elättävän kansan fyysinen kipu.

Kaikki ovat tasa-arvoisia. Toiset ovat vain tasa-arvoisempia kuin toiset.


Juuri näin.

Tamperelaisen kansantaitelijamme kohdalla kyse oli siitä, että hän polkaisi liian suurille varpaille.

Oikeudenkäytöllä ja oikeudenmukaisuudella ei ole mitään tekemistä nykyisessä Suomessa.

Päättäjien kannattaisi muistaa vanha suomalainen sananlasku, ken tuuleen kylvää, se myrskyn niittää...

Lakeudenmies kirjoitti...

Ei voi muuta mainita kun että järjestelmässä mättää todella pahasti.

Niinhän sen kuuluisi olla ainakin näin pohjalaisen luonon omaavana että maailmaan kyllä meteliä mahtuu. Ei ne sanat vaan ne teot...

Näin se mielestäni tulisi olla vaan eipäs taas näytä näin menevän.

Jotenkin tuntuu että tietyllä ihmistyypillä on tarve sovittaa ympäröivä maailma siihen mikä on heidän ideaalinen näkemyksensä maailmasta ja tällaisesa maailmassahan sen keskiössä olevasta ihmisestä tai istituutiosta ei saa mainita pahaa sanaa. Valitettavasti vain tuntuu että tällainen kansanosa on löytänyt tiensä säätämään lakeja.

Mieleeni viriää eittämättä seuraavanlainen mielikuva:
Aikaisemmin:
Mies menee toisen miehen mettästä kaatamaan itsellensä halkoja, toinen mies ottaa tästä itseensä ja junttaa ensimmäistä turpaan. Asia tällä hyvä, ensimmäinen mies tietää ansainneensa turpaan.
Nykyään:Mies menee toisen miehen metsästä kaatamaan itselleen halkoja, toinen mies tästä sydämmistyy ja käy junttaamassa ensimmäistä turpaan. Ensimmäinen mies vie asian eteenpäin, hommaa toiselle tuomion laittomasta uhkauksesta " jos viälä haet halakoja mun mettästä niin saat kunnolla selkääs"
Kunnianloukkauksesta "Saatanan puuvaras"
Pahoinpitelystä.
JA kotirauhan häiritsemisestä.

Joskus vain oikeuskäsitteeni ja lait eivät tunnu kohtaavan. Minussa siis lienee vikaa. Pitääpä lukea hieman lisää akateemisesti sivistäviä tekstejä.

Koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Näinhän sen pitäis mennä... Vaan kun nykyään ne koirat kuuluisi saada laulamaan ylistysvirsiä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kullervolle ja Lakeudenmiehelle & kiitos hyvistä kommenteista.

hannes kirjoitti...

Eiköhän tämäkin asia mene EIT:n syyniin ja Suomi ja sen "oikeus" saa ansaitsemaansa huomiota.

Toivottavasti ainakin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hannekselle. Toivottavasti menee ja meteliä nousee, mutta jotenkin pessimistiksi tässä alkaa pikku hiljaa kääntyä. Voimia eloon.

Anonyymi kirjoitti...

kuten todettu, tämän maan polittinen eliitti on suoraan perseestä! se on nähty ja se haisee paskalla ja kauas.

säälittäviä pikkunilkkejä koko vitun pellelauma siellä ministeriöissään ja pikkutoimistoissaan, todella säälittävää paskasakkia, kaikki.

Lakeudenmies kirjoitti...

Juolahti tuossa muuten mieleen..

Meillä kun on järjestelmä jossa rikoksen ensikertalaiset suorittavat pienemmän tuomion.

Onko pässyt käymään niin että muut ovat olleet ensikertalaisia ja Seppo Lehto on harjottanut törkeää vittuilua useamminkin?