perjantai 27. toukokuuta 2011

AJATUKSIA UUNINPANKOLTA

Täytyy tulla hetkeksi alas täältä uuninpankolta ja pitää taukoa tauosta. Täytyy nimittäin hetken aikaa yritää hahmottaa tätä vaalien jälkeistä suomalaista poliittista todellisuutta, joka ainakin meikäläisen järjenjuoksusta ajaa kevyesti oikealta ohi. Olenhan minä asian tiimoilta tiennyt jo monta vuotta että todellisuudessa on reikä, mutta näitten vaalien jälkeen reikiä on näyttänyt tulevan muutama lisää. Liekö siihen syynä tää Sveitsissä toimiva härspediräättöri, vai mikä hiton hiukkaskiihdytin se on. Kun se tekee kuulemma niitä pieniä mustia aukkoja. Varma en ole, koska toi hiukkasfysiikka on mulla vähän heikoissa kantimissa. Toisaalta se saattais olla helpommin opeteltavissa kuin tämä nykyinen yhteiskunnallisesti edistyksellinen logiikka.

Se on tullut pistettyä merkille, että noi ökyisäntämiehen elkeet ovat siirtyneet maalta kaupunkiin, edistyksellisten poliitikkojen ja toimittajien käytettäväksi. Ökyisännillähän oli tapa todeta, että kummää niin sanon, niin silloin se on niin. Sama meno jatkuu edistyksellisissä piireissä. Kyseessähän on tää persujen vaalivoiton jälkeinen ennennäkemätön väkivallan aalto sekä maahanmuuttajia että Suomen ruotsinkielistä väestöä kohtaan.

Väkivallan aaltohan todistetaan tapahtuneeksi sillä, että muutama tyyppi on kirjoittanut väkivaltaa tapahtuvan laajoissa määrissä, ja toiset tyypit ovat sitten lukeneet nämä kirjoitukset, ja luonnollisesti jatkavat ketjukirjettä, ja kun tätä on tarpeeksi pitkään jaanattu, niin asiahan on ilman muuta toteennäytetty, vaikka se väkivalta-aalto onkin kyllä pysynyt piilossa.

Kun kelailen hieman aikaa taaksepäin, niin eikös tää vouhotus alkanut Ajatusten Tonavan Päivi Lipposen blogikirjoituksesta? Mamma kun kirjoitti että hän oli kuullut jonkun sanoneen jonkun kuulleen jotakin joltakin joka oli kuulemma kuullut jotakin, ja siitähän olikin hyvä tehdä johtopäätös siitä, että Suomen ruotsinkielistä väestönosaa ollaan pistämässä seipään nokkaan. Ja siitähän oli sitten tietysti seurauksena myös johtopäätös, siitä, että tottahan helvatussa ne jäykkäniskat vainoavat myös maahanmuuttajia. Kun ne poltti sen pizzeriankin. Tai siis no, maahanmuuttajathan ne sen itse kyllä poltti, mutta kun Päivi oli noin periaatteessa niinqu oikeassa, niin asiahan on toteennäytetty. Mutta kun asiaa toistetaan tarpeeksi kauan, niin täytyyhän sen muuttua todeksi. Kukas jätkä se olikaan aikanaan tuon menettelytavan spesialisti?

Hysteriahan on höhlää sinänsä ittessäänkin, mutta jos yleisen hysterian aiheuttaa Päivi Lipponen, niin ehkäpä edistyksellisten tahojen kannattaisi hetkeksi lyödä kyynärpää kiveen ja rauhoittua. Toisaalta minusta tuntuu, että ne oikeasti nauttivat tilanteesta. Nythän heillä on ikioma, ja kovasti kannatusta saanut mörkö, mitä on kiva demonisoida ja olla niinqu peloissaan, vaikka he hyvin tietävät, että ei tää demoni tule virittelemään TNT:tä heidän kivijalkaansa. Tässä voi sillai leikkiä Martin Luther Kingiä, ilman Martin Luther Kinginä olemisen ikäviä sivuvaikutuksia.

Mitä tulee sinänsä Päivi Lipposeen, niin mikäli olisin vielä demari, jota aikanaan olin, lähestyisin varmankin SDP:n puoluejohtoa kirjeellä, jossa pyytäisin, että tukkikaa nyt ihmeessä jo ton tättähäärän turpa. Demareitten kannattajathan saattavat vielä lukea, mitä se kirjoittaa, ja siitähän ei hyvä heilu. Nytkin se totesi, että vaalilupausten pitäminen on vaalilupausten pettämistä. Vaan toisaalta, kun en ole enää demari, niin totean, että kirjoittele Päivi vaan, ja julkaise jutut mahdollisimman laajalti ja pistä nimi mahdollisimman isolla perään.

Toinen asia, mikä meikäläisen todellisuuteen ei oikein mahdu, on se, että jos Suomessa on joku ongelma, niin se ongelma ei ole ongelma. Sen sijaan jos joku puhuu ongelmasta ääneen, se onkin ongelma, ja sitä pitää taivastella. Täähän liittyy kansanedustaja Hakkaraiseen, jonka lausunnot Helsingissä olevista etnisesti oikeaoppisista jengeistä sai aikaan välittömän oikeaoppisen älämölöreaktion. Mies kun käytti kiellettyä sanaa. Miehen puheet ovat suuri ongelma. Se, että Helsingissä notkuvat oikeaoppisesta etnisestä suunnasta tulevat jengit ovat ihan oikeasti ongelma, ei ole ongelma. Tulee mieleen tilanne, että sauna palaa, ja kun joku kaveri huutaa, että mennään nyt helvetissä sammuttamaan toi sauna, niin kaverille vaaditaan syytettä tuhopoltosta kun se otti ja kiroili.

Tää mikä ihmetyttää erityisesti, on se, että vaikka Vihreät saavat vaaleissa selvästi selkäänsä, niin puolueella kuvitellaan olevan 112 kansanedustajaa. Vihreitten oikeaoppista moraalista tuomiota pelätään enemmän kuin Tuomiopäivää, vaikka pelkkää suunpieksäntäähän se on. Hyvä esimerkki oli nää menestykseen päättyneet lätkän mm-kisat, joitten jälkeen joku vihreitten nobody-but-so-wanna-be-somebody avautui (valtamedian suurella tuella tietenkin), että nyt lätkäporukoitten pitää irtisanoutua irti rasismista juuri vihreitä miellyttävällä tavalla. Kun meinaan hän oli nähnyt kaksi isokokoista öykkäriä uhoamassa ratikassa parille tummalle pojalle. Ja hänhän oli sitten poikaystävänsä kanssa hankkinut häädön öykkäreille.

Jääkiekkoväellä olis tietysti pitänyt tulla päähän ajatus, että montakohan kertaa sporassa on yksi piiperö poikakavereineen hoitanut kaksi isoa juopunutta öykkäriä ulos kyydistä? Ettei vaan puhuisi kukkua? Mutta kun ei. Niin piti mennä nöyristelemään jonkun viherpimun edessä ja irtisanoutua kaikesta mahdollisesta.

Mikäli todellisuudessa ei olisi tällä kohdalla reikää, olisi kiekkoväki muistanut jaloissansa olevat housut, ja tuumannut vaikkapa näin:

Muistutamme, että jääkiekkomaajoukkueen pelaajien työnantajia ovat mm. Minnesotan Nouseva Voima, Phoenixin Työväen Kiekko-Veikat, Magnitogorskin Hiki ja Jyväskylän Nuorten Miesten Kiekollinen Yhdistys. Yhdenkään pelaajan työnantajana ei ole Vihreät De Gröna, joten mikäli Jokumikä Mikäsennimioli haluaa viettää varttituntinsa suvaitsevaisessa kuuluisuudessa, hän voi tehdä sen joko omien, varsin vähäisten lahjojensa avulla, tai sitten hän voi vaihtoehtoisesti pyytää apua jostain muusta urheilulajista, esim. vaikka jostain ryhmärumaluistelujoukkueesta.

Vihreillä on kymmenen kansanedustaja ja pahäänisesti rääkyvä lehdistötuki. Niillä ei ole mm. tykistön tulitukea. Ei niillä ole prikaateja. Upseerikuntaan ei ole soluttautunut vihreä enemmistö, joka tekee vallankaappauksen heti, jos reikää todellisuudessa yritetään tukkia.

Niin, upseereista tuli mieleen. Tämä tasa-arvovaltuutettumme Pirkko Mäkinenhän tuumasi, että maanpuolustuskorkeakoulun pääsykokeitten Cooperin testi suosii miehiä, ja naispuolisille hakijoille tulisi asettaa helpommat rajat, että naisia saataisin puolustusvoimien huippuvirkoihin ja kansainvälisiin tehtäviin entistä enemmän.

Lukijallehan on turha selittää, että sodassa vihollinen ei vaihda lippaaseensa kumiluoteja, mikäli edessä on naissotilaita. Lukija tietää tämän vallan hyvin. Mutta tälle Mäkiselle voitaisiin pitää joku kurssi, jonka vetäjänä olisi muutama ammattisotilas. Kurssin ideana olisi selvittää, mikä ero on upseerin tehtävällä ja toisaalta JRJJJ:n (Julkisrahoitteinen jonninjoutojärjestö) projektikoordinaattorin tehtävällä, ja mitä varten upseereita itse asiassa koulutetaan.

Se on ainakin selvää, että Pskovissa sijaitsevan Venäjän 76:n Ilmakuljetusdivisioonan upseerit tuon uutisen kuultuaan kaatavat tsajuunsa voimakkaan möykyn votkaa, läiskivät yläviitosia ja tuumivat, että kyllä tsuhna on näissä sotilasasioissaan oikealla tiellä.

No, ei mulla oikeastaan muuta. Kunhan joutessani sottailin. Takaisin uuninpankolle.

18 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Helvata soikoon, että oli mukava kirjoitus. Palakoon pankkosi, että joudut palaamaan aktiiviseksi bloggaajaksi tienaamaan leipäsi. Ei se hotellin pito voi iän kaiken tuollaista hakkaraista elättää. Ikävä tulee kaltaisiasi kielivirtuooseja, kun tunnutte vanhan kaartin poijjaat vetävän henkeä yht'aikaa. Pikkupoika, Vasara ja sinä muutaman mainitakseni.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja kiitokset. Ehkä minä vielä hetken aikaa täällä uuninpankolla löhöilen. Välillä vaan näyttää olevan pakko hieman kommentoida vallitsevaa oikeaoppista todellisuutta. Ja hyvinhän toi ns. nuorempi kaartikin näyttää pärjäävän.

Anonyymi kirjoitti...

Kissat makoilevat uuninpankolla päivät pitkät. Ne menevät alas vain silloin kun on nälkä, jolloin pitää mennä ruokakupille ja juomakupille tai silloin kun pitää käydä hiekkalaatikolla. Tai jos uunipankko alkaa pitkästyttää.

Ootko Ykä ollut uuninpankolla yksinään vai onko Ylva ollut siellä kans? Ootko muistanu käydä syömässä välillä?

Anonyymi kirjoitti...

Ykä kiva kuulla, ettet ihan ole sammaloitunut sinne pankolle.

Mistäs saataisiin Ykälle sellainen pieni palkinto: "Blogistanian viiltävin säilä"

hannes kirjoitti...

Niin se elämä kummastuttaa pientä kulkijaa..

Tervehdys sinne uuninpangolle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Anolle ja Hannekselle & kiitos kommenteista.

Vieras: Niin, mahtuuhan tänne pankolle Ylvakin. Ja syöminen on meillä edelleenkin pääelinkeino. Toi työn tekeminen vaan aika ajoin haittaa pahasti tota pankolla löhöilyä.

Vasarahammer kirjoitti...

Ykässä maailma on menettänyt lahjakkaan kirjailijan (tai pakinoitsijan) lastensuojelulle.

Eipä siinä, kyllä ongelmanuorten kanssa työskentely on arvokasta.

Anonyymi kirjoitti...

Luulin, että edellisen kirjotuksen jälkeen olisit yhä Antero Lärväsen ja äänimiesten kanssa Lälläveden rannalla saunomassa ja grillaamassa ja nostamassa kuppia. Mut päättyikö heiltä jo lomat? Entäs miten on sinun vapaiden kanssa?

Tai sit luulin että olisit mennyt ulkomaille kuten vaikka junalla Pietarista Siperian läpi Vladivostokiin.

Saksan kokeesta sain muuten C:n. Lopulliset pisteet tippuivat lautakunnassa, mutta se pysyi C:ssä kun alaraja oli sen verran alhainen.

Vihdoin sain yhden Yrjö-kirjan luetuksi loppuun. No ois noita jäljellä vielä melkein kymmenen.

Jaska Brown kirjoitti...

Terveisiä pankolle, missä Ykä vain makoaa ja voisulaa syöpi, kuten vanha kansa sanoi!

Olen opiskellut sekä hiukkasfysiikkaa että yhteiskunnallisesti edistyksellistä logiikkaa. Lopputulos on se, että kumpaakaan en ymmärrä, mutta edellistä osasin sen verran että pääsin tenteistä läpi. Jälkimmäistä ei onneksi ole tarvinnut tenttiä.

Suvaitsevaiston logiikka tosiasioiden ja teorian vastaavuuksien kanssa näkyy toimivan kuin armeijan suunnistussääntö: jos kartta ja maasto eivät täsmää, kartta katsotaan päteväksi.

Tuosta tulikin mieleen, että kun kuulin tasa-arvosekoilijan uusimmasta ehdotuksesta, tarkistin että eihän vain ole aprillipäivä. Kai naisille sitten hommataan myös sellainen sääntö, että jos naisen ampuma luoti lentää alle vaaksan päästä vihulaisesta, tämän on teeskenneltävä kuollutta? No, vakavasti puhuen tuo 2600 metriä sooperissa on naurettava jo sinänsä. Jokainen muilta osin kadikseen terveyden puolesta hyväksyttävissä oleva mies pystyy riittävästi treenaamalla juoksemaan 3000 metriä ja nainenkin varmasti 2800 metriä. Olen järjestänyt valmennusohjeet maailman about lahjattomimmalle kestävyysjuoksusta innostuneelle miehelle ja hänkin paineli reilusti yli kolme kilsaa sooperissa. Mistäkö tietää että kyseessä oli lahjaton yksilö? No esimerkiksi siitä, että oli muuten hyvästä kunnostaan huolimatta aina juoksutesteissä koulussa viimeisten joukossa ja harjoiteltuaan juoksi maratonin ihan kelpo aikaan - mutta samoilla ohjelmilla muutama muu verrokkitapaus juoksi yli puoli tuntia kovempaa ja yksi samanikäinen nainenkin helpommalla ohjelmalla cooperissa pidemmälle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Vieraalle & Jaskalle ja kiitos kommenteistanne.

Vasarahammer: Kiitos kannustuksesta. Toi oma työni on sinänsä yksi työ muitten joukossa, ei sen kummempaa. Eikä meillä enää pahemmin ongelmia poisteta, johtuen uudesta lastensuojelulaista tai lähinnä sen tulkitsemisesta ja ennakkotapausten pelosta. Syömähammas alkaa olla jossain nollan ja olemattoman välillä.

Vieras: Antero ja äänimiehet painavat hommia tuttuun tapaan. Ittellä kun tää työaika ei ole virastoaikaa, niin välillä kertyy vähän pidempiäkin vapaita. Onnea saksan C:stä. Täytyy tunnustaa, että oma koulusaksa on rapistunut tasolle Korkeajännitys.

Jaska: Toi vertaus "jos kartta ja maasto eivät täsmää, kartta katsotaan päteväksi" kertoo kyllä asiasta kaiken olennaisen.

Toi kadiksen cooper-raja ihmetyttää vähän minuakin. Minä en ole koskaan ollut mitenkään huippukuntoinen, mutta kyllähän minäkin tykkijullina ton 2600 juoksin, vaikkei ollutkaan mitään halua jäädä sotilasuralle.

Unknown kirjoitti...

Hyvä kirjoitus (jälleen).

Käykää lukemassa tämä (sotilas joutuu omalla nimellään kirjoittaessaan pitämään kielen aika keskellä suuta):
http://juhapuistola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63136-venajan-asevarustelu

Unknown kirjoitti...

... ihan sen verran vielä.

Väärinkäsitysten välttämiseksi, J-A Puistola ei kuulu millään tavalla osasto Kullervoon.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Kullervolle. Hyvä kirjoitus linkissä. Kuuluu sarjaan "ettei totuus unohtuisi".

Kysymys osasto Kullervolle. Blogissanne oli aikanaan juttua kirjasta Punainen Porvoo. Sain sen hiljattain käsiini ja lukaisin. Kuinka todenmukaisena ja mahdollisena, noin ammattimiehen näkökulmasta, pidät kirjan tapahtumia?

Unknown kirjoitti...

"Punainen Porvoo" on dystopia.

Täysin mahdollinen, jos Kataisen johtaman kokoomuksen annetaan romuttaa puolustuksemme selkäranka ja uskottavuus.

Yrjöperskeles kirjoitti...

No joo, vaan itse asiassa eikös todellisuus ole mennyt jo siitä hieman oikealta ohi. Kirjassa suomalaisilla oli huomattava määrä olalta ammuttavia ilmatorjuntaohjuksia, joilla tehtiin naapurille ankaraa jäynää. Mutta eikös tilanne ole tällä hetkellä niin, että Strelat ovat jo historiaa ja Iglatkin heitellään roskakoriin? Eikä mitään vastaavaa järjestelmää ole tilalle tulossa. Ihan näin reservin tykkimiehenä tuumailen.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, Tavjan ja mokuttajien moku-Suomi on semmoinen ettei sitä viitsi puolustaa. No, siihen on alle vuosi aikaa kun Halosen aika loppuu, joten asia hoituu ainakin siltä osin pois.

Jotenkin mustalla huumorilla voisi heittää läpällä, että presidentinlinnan ja Mäntyniemen edustalla kävisi jokin Venäjän laivaston alus hieman harjoittelmassa kanuunoiden tai konekiväärien käyttöä...

Unknown kirjoitti...

Ykä: Iglat korvautuvat Saabin RBS 70 ilmatorjuntaohjuksilla.

Merivoimilla on aluslavetteihin asennettuna (ja vapaalta kädeltä ammuttavia) vastaavia ranskalaisia Mistraleja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Vieraalle & Kullervolle.

Vieras: Joo, kyllähän sitä saattaa miettiä, että liekö touhu enää vaivan arvoista.

Kullervo: Näyttää tuo RBS-70 aika monimutkaiselta Iglaan verrattuna, niin että määrällisesti niitä luulis olevan vähemmän. Hyvä tietysti, että hankitaan edes jotakin.